Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Atâta timp cât copiii continuă să cânte, e bine

În 2009, participam pentru prima dată la campania BCR Speranţe, o campanie care se ocupă de susţinerea materială a unor copii foarte talentaţi la muzică, dar cu o situaţie financiară nefericită. V-am spus, atunci, povestea unei fetiţe blonde, vesele şi vioaie, pe nume Georgiana Drumen (în dreapta, în foto :mrgreen: ).

Nu-i aşa că vă pare tare, tare cunoscută şi nu doar din pozele de acum doi ani, de aici, de pe blog? E pentru că aţi tot văzut-o recent în serialul Pariu cu viaţa, de la PRO TV. Da, Georgiana a primit un rol în acest serial, lucru care, cu siguranţă, îi va schimba viaţa în bine.

În 2010, am ales să vă spun povestea Adrianei Sofica, o tânără de 17 ani din Constanţa, talentată foc la muzică populară, care îşi doreşte pe lumea asta două lucruri: să cânte şi să înveţe carte (la Facultatea de Litere).

A venit şi 2011, iar BCR Speranţe continuă, sub coordonarea lui Damian Drăghici şi cu sprijinul Fundaţiei Bright Light, să susţină 12 tineri talentați. Dintre aceștia, vedeta momentului este Ștefan Atîrgovițoae, care a uimit Italia, câștigînd finala celei de-a cincea ediții a concursului internațional “Ti lascio una canzone”, difuzat de RAI TV.

În ce mă priveşte, vreau să vă spun povestea lui Anton Gavrilă, un băiat de 14 ani, din Bucureşti.

La doar 14 ani, Anton a luat peste 50 de premii la concursurile la care a participat. Vă dau doar 3 exemple, ca să nu vă încarc memoria: Premiul I la “Concours National de France” (mai 2011) şi Premiul I la concursurile naţionale “Pro Piano” şi “Piano Millenium”. De asemenea, a fost acceptat anul acesta la două master class-uri foarte importante din Italia și Austria.

Deşi e bun la câştigat premii, băiatul nu a câştigat şi la LOTO, astfel încât toate performanţele au la bază mari sacrificii ale familiei. Tatăl său este singurul din familie care lucrează. E taximetrist. Dacă vă urcaţi într-un taxi în care se aud acorduri de pian, să ştiţi că la volan e domnul Gavrilă şi că-şi ascultă fiul în timpul serviciului. Pentru a suporta cheltuielile de educaţie ale lui Anton la Liceul Dinu Lipatti din Bucureşti, părinţii s-au împrumutat de la prieteni şi rude, iar acum mare parte din venituri merg către acoperirea datoriilor.
Luni, 19 decembrie, de la ora 19:00, la Opera Națională Română din București, Anton va cânta, alături de ceilalţi 11 colegi, la Gala BCR Speranțe 2011. Din păcate, spre deosebire de anul trecut, anul ăsta nu vă mai pot oferi bilete, că s-au terminat. Voiam doar să ştiţi că copiii continuă să cânte şi asta e bine. 😉

187 comentarii

  1. deja începuseră să îmi umble şerpi şi broaşte pe sub haine (mă rog, haine e un fel de a spune deoarece ”nu am cu ce să mă îmbrac ” rămâne totuşi valabil ) aşa că asta chiar e o veste reconfortantă.
    go, anton !

  2. Bravo! Daca si media ar vira spre tipul asta de informatii, acesti copii ar avea şanse mai mari si am scăpa odată de piţipoancele asa de mult mediatizate.

  3. Bravo, bravo, bravo copiilor! Frumos text, multumesc!

  4. Eu l-am vazut si auzit la televizor pe acest Anton. E beton!

  5. si nu pui s tu o muzica, ceva, daca bilete nu ne dai si nu mai sunt? 🙄

  6. Asa si ? Astepti laude, ipocrita mica ce esti ? Acu ne dam mari si atunci cand dam dovada de normalitate ?
    P.S. La negru cat is biletele ?
    P.S 2 Acceptam cu bucurie textul chiar si fara chestia aia din bara roz. Sorry, tu m-ai invatat sa ma uit acolo… :mrgreen:

  7. Slava Domnului ca mai si canta cineva in Romania! In afara de Inna, evident…

  8. Cu parere rau, nu sunt de acord. Vai, un talentat nu are bani sa calatoreasca la Paris ca sa cante la pian. Cu aceeasi bani 1000 de copii ar putea sa calatoreasca la scoala o luna de zile. Printre astia 1000 este probabil un Creanga, un Eminescu, un Slavici, un Nichita Stanescu, etc. Evident ca nu o sa aflam niciodata, de vreme ce nici unul dintre ei nu are posibilitatea materiala de a intra pe poarta scolii. La dracu cu ei ! Astia sunt pleava ! Hai sa ii dam lu asta bani sa cante la Paris ! Pai da ! Pentru ca Romania este alcatuita din Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Ion Tiriac. Daca nu ar fi astia, strainii ar crede ca e o tara pustie. Nu-i asa ? Ce ne faceam noi, daca nu il aveam pe Hagi ?
    Urla presa ca vaca nebuna ca statul nu face nimic pentru cei 20 de olimpici romani. Nu-i asa ? La fel cum statul roman nu face mai nimic nici pentru ceilalti 4 milioane de copii ai Romaniei, care trebuie sa se descurce singuri. Esti toba de carte, ai talent, ai castigat olimpiade si concursuri ? Atunci esti un favorizat al sortii! Talentul tau, ar trebui sa-ti asigure viitorul si daca esti cu adevarat talentat, nu ar trebui sa ai nevoie de nici un ajutor din partea nimanui. In caz contrar, lasa talentele si orienteaza-te pe o meserie. Oamenii au nevoie de case, de pantofi, de haine, de mancare si de locuri de munca. Daca ai invatat teorie ca un papagal pe de rost si nu esti capabil sa pui in practica nimic din din ce ai invatat, esti o inutilitate. In maxim 10 ani, omenirea o sa intre in criza acuta de energie. O sa cantam de foame si o sa dansam de frig asa de mult incat o sa devenim fiecare dintre noi niste talentati. Ma indoiesc ca vreunul dintre olimpicii rezolvitori de integrale vor fi capabili sa rezolve problema alimentatiei si a energiei. Multi dintre ei nici nu stiu daca morcovu creste cu frunzele in sus sau in jos.
    Nici de din astia talentati la muzica nu o sa avem nevoie. Cand omenirea se va duce de rapa, vrem sa ne ducem la vale in liniste. O sa ne cantam singuri prohodu daca o sa simtim nevoia.
    Ca sa nu imi imprastii ideile, inteleg ca exista un copil care are nevoie de un transplant care costa 100 000 de euro. Viata unui copil este ceva nepretuit. Deci trebuie sa sunam cu totii la un numar cu taxare ca sa adunam banii.
    Cat de prost trebuie sa fii ca sa faci asa ceva ?
    In primul rand, compania de telefonie care ofera numere cu taxa, opreste 50% din banii colectati. Dai 2 euro si ajunge doar unul la destinatie.
    In al doilea rand cunosc personal un caz. El era medic si ea era farmacista. Au mobilizat toata breasla de medici si de farmacisti sa doneze bani pentru ca au fata bolnava de leucemie si are nevoie de un transplant. Chiar si cel mai sarac medic a pus si el macar 100 de euro. In anul urmator, cei doi au cumparat o casa mare cu doua etaje (300 000 de euro) , pe care au renovat-o si in care au deschis o noua farmacie si un cabinet medical cu echipamente de ultima ora. Aaa, da ! Nu va faceti probleme in privinta copilului ! E sanatos tun, si acum are o noua sansa in viata. Hi hi ! Trebuie sa intelegem ca atunci cand e vorba de bani, unii indivizi nu se dau inapoi de la nimic.
    In al treilea rand, in fiecare an in Romania mor peste 1000 de copii pentru ca parintii lor nu au bani sa cumpere nici macar medicamente banale. O pastila cu paracetamol, poate salva o viata, daca se gaseste acolo unde trebuie, cand este nevoie de ea. Cu 1 euro, poti cumpara o duzina. Deci, cu 100 000 de euro, poti cumpara medicamente de stricta necesitate, care administrate la timp, pot salva mii de vieti.
    In al patrulea rand, un transplant de maduva se face si in Romania. Problema e ca Romania face parte la niste tratate internationale care prevad ca donarea de organe se face in mod gratuit, interzis fiind ca donatorul sa primeasca bani sau alte beneficii .

  9. Florin, tu ne crezi pe toți picați din lună? 😯
    Sau crezi că trăim pe sub pământ? 😉
    Deci ce are sula cu prefectura????? 🙄

  10. Punctual, pot fi de acord cu : 1. prea multa lume-n tara canta ! Micul Anton va cunoaste (si ii doresc lucrul acesta !) gloria internationala. Se va stabili la Paris, Londra sau Viena si va privi, in cel mai bun caz, condescendent, spre Romania. Poate, la maturitate, intre doua concerte, isi va aminti si de Simona Tache (ei, as !) si se va intreba “Cum o mai duce oare baba aia ?” Simona insa, va fi multumita. De ce ? A facut si ea cat a putut, cum a putut. Crede ca a facut bine. Si asa cred si eu. Daca maine i se cere sa ajute copiii dintr-un sat sa mearga la scoala, o va face si pe asta, chiar de-ar fi sa-i duca cu masina personala. Asa cred eu c-am perceput-o, si har Domnului, rar ma insel la oameni.
    dar 2. nu pot fi de acord cu marginalizarea olimpicilor. Cei care au contribuit la fabricarea computerului de pe care ai trimis comment-ul se incadreaza cu brio in categoria celor care nu au habar cum creste morcovul. Si, ceva imi spune ca, o eventuala criza energetica sau Domnea fereste, a alimentelor, isi va gasi rezolvarea tot in creierele lor hranite cu acelasi morcov despre ale caror frunze ei, inconstientii, chiar nu prea stiu nimic.
    Cat despre cazuri de necinste, de incalcare a conduitei morale, de nerusinare, de dispret fata de bunele intentii ale oamenilor, ele exista de cand lumea si pamantul. Si vor mai exista, indiferent de vointa si de actele noastre. Dixit !
    P.S. Puteam sa fiu a naibii si sa folosesc al ton da’ nu ma lasa spiritul Craciunului :mrgreen: 👿 :mrgreen:

  11. Am uitat ce era mai important ! Personal, le doresc parintilor lui Bibi sa urmeze acelasi traseu : casa cu doua etaje de 300.000 de euro si un copil sanatos tun, cu o noua sansa la viata ! N-as regreta macar o secunda !

  12. Florin: da sa te scuip, sa nu te deoki! :mrgreen:

  13. @ Cruela : initial, asta am vrut sa fac si io. Da’ dup’aia mi-am adus aminte ca-s o doamna, ce plm !!!

  14. Florin, gresesti grav.Sigur ca ideal ar fi ca statul roman sa ofere o sansa oricarui copil.Daca asta nu se intampla, daca banii pe care statul decide sa-i aloce copiilor sunt putini, atunci este normal sa-i ajute pe cei care cu certitudine sunt peste medie intr-un domeniu, decat sa dea cate putin unor posibile talente.Cat despre medicul si farmacista care si-au facut o casa de 300.000 euro dintr-un anunt umanitar, este o mare gogomanie.Da nume te rog si nu te baza pe folclor.Ti-as spune ca-n poveste- daca te-a invatat cineva, prost te-a invatat, iar daca-ai scos-o din capul tau, prost cap ai avut.

  15. Ana Karenina: de ce nu zici? las’ ca-l mai scuip io o data si pt tine, ca sunt antrenata! :mrgreen:

  16. Olivia Newton-Volt

    Pentru ca “nu ma lasa spiritul Craciunului” ii rog pe toti cititorii blogului roz si pe titulara sa contribuie cum cred ei mai bine la salvarea lui Florin. Va rog, fiti crestini adevarati, haideti sa-l ajutam cumva! De Craciun trebuie sa fim mai buni…

  17. Olivia: 2 gloante? :mrgreen:

  18. Olivia: implant de creere :mrgreen: ?
    (de olimpic eventual?) 😳

  19. transplant de inima ?

  20. calatorie in timp?in trecut?copilarie nefericita fara bani de aspirina?

  21. Olivia Newton-Volt

    @Cruela: dc doo, ca doar unu’ ajunge la destinatie? :mrgreen:

  22. teleportare pe un blog celebru care propavaduieste idei similare?

  23. Olivia: cate unul pt fiecare oki, sa nu mai vada mizeria acestei lumi! 😳

  24. @ Olivia : doo pentru ca la faze d’astea trebuie sa fii sigur !

  25. Olivia Newton-Volt

    La gloante ma refeream, bineinteles!

  26. @ Cruela : mai ai gloante, ca tot de doua m’a rugat si mormoloc sa-i fac rost !

  27. Olivia Newton-Volt

    Da’ de niste laxative, ce ziceti? Da fo’ 100 de euroi, asa, ca merita, a scris cea mai lunga compunere!

  28. @ Olivia : macar compunerea sa-i fie lunga :mrgreen:

  29. nu sunt de acord cu ideea că prea multă lume cântă.
    eu zic că prea multă lume pierde vremea, fură , joacă jocuri de noroc, nu face nimic.
    nu are sens să explic la ce e bună muzica. aşa cum nu pot răspunde la întrebarea ” la ce e bun un bebeluş”.
    sigur, marea majoritate a celor care cântă nu ajung să cunoască nici un fel de glorie, nici pe cea naţională, nici pe cea internaţională. dar nici nu trebuie să fie ăsta scopul. ei cântă pentru că sunt buni la asta, au dispoziţie să îşi umple timpul cu studiul unui instrument, lucru care e deosebit de obositor şi care presupune şi studii teoretice plus alte chestii ataşate, nu intru în amănunte. muzica îi formează altfel decât pe ceilalţi şi, oricum, au un câştig personal important la sfârşitul a 8 sau 12 ani.
    nu se aşteaptă nimeni ca ei să rezolve vreo criză pe planeta asta, pentru asta sunt cei care nu ştiu sau nu au chef să cânte. e loc pentru toată lumea, măi florin.

  30. Olivia: laxative?
    🙄 🙄
    pai nu s-a facut deja de kkt?
    :mrgreen:

  31. Multumesc pentru comentariile voastre acide si pline de dispret. Daca as avea 100 000 de euro, m-as aseza la poarta spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Se afla acolo internati peste 1000 de copii, cazuri in cele mai grave. Cancer, leucemie, arsi, tuberculoza, etc. Majoritatea dintre ei au ajuns acolo, din pricina ca saracia ,neajunsurile si lipsa de interes au provocat un accident grav sau o boala grava. Multi dintre ei nu vor mai parasi acel spital niciodata. Cei care o vor face vor fi marcati pe viata. S-a dus cineva sa le ofere o bomboana ?
    Ma intreb cati dintre voi au curajul sa intre intr-un centru de plasament cu o punga de bomboane in mana ? Sunt aceleasi orfelinate de pe vremea lu Ceausescu, dar numai denumirea s-a schimbat. Statul ofera 6 lei pe zi pentru hrana si de restu bataie fara limita. Intre timp, Romania a invatat sa ascunda gunoiul sub presh.
    Eh ! Astia nu au parinti cu dare de mana care sa faca reclama in presa ca au nevoie de sute mii de euro pentru o excursie in strainatate. Astia se aleg cu o palma peste bot ori de cate ori le este foame, si le este foame mereu.

  32. @Florin: ai zis că nu-ţi “împrăştii ideile” şi, până la urmă, tot le-ai împrăştiat. cine o să facă acuma curat după tine? 🙄

  33. Agnes: da sa te tzuc!
    Da’ pui pariu ca Forin n-o sa priceapa?
    🙄

  34. staţi aşa, că acuma am înţeles: până la urmă, se pare că Florin n-are nici o problemă cu ideea de a fi ajutaţi/salvaţi nişte copii, doar că vrea să ne spună el pe care să-i ajutăm/salvăm. eventual, chiar să-i încredinţăm banii, să se ocupe personal. nţţţ, fugi de-aci, nebunaticule, că nu-ţi dăm nimic.

  35. @ Simona: Ba eu i’as da cate ceva… Ma lasi Simona ? 🙄

  36. @Florin: şi nu, nu sunt aceleaşi orfelinate ca pe vremea lui Ceauşescu, sunt foarte aproape de a se transforma în altceva. uite-aici, vezi că e cam lung: https://www.simonatache.ro/2011/11/11/oare-s-a-supara-mama-voastra-daca-i-zic-mama/

  37. Daca mi se ofera laxative, le accept cu placere, dar numai daca sunt de buna calitate, adica sa fie din acelea care provoaca diaree directionala, ca sa pot sa improsc pe cei care merita, asa cum merita.

  38. Florin: si aici intervii tu: fa propaganda pt o cauza buna, implica-te, daca simti nevoia! fa rost de aia 100.000 euro; sunt sigura ca persoanele implicate in campania de strangere de fonduri pt Bibi te vor invata cum se face (ceva imi spune ca nu stii)
    faptul ca arunci cu laturi te descalifica ; nu este o pozitie constructiva pt nimeni; tu ceri doar, stramoseste, ” sa moara si capra vecinului”
    fiecare ajuta cum poate, pe cine poate, cum vrea si daca vrea;
    unii ajuta saracii, unii batranii, unii copii, unii bolnavii, unii femeile maltratate, unii copii talentati, unii copii supradotti, unii orfanii, etc; e o chestie de alegere personala;
    nu poti tu, Florine, sa dictezi cuiva, cu ce cauza sa se solidarizeze;daca vrei sa sensibilizezi, trebuie sa-ti amintesti dictonul:”vorba dulce, mult aduce”
    eu de ex nu dau bani copiilor care cersesc; le dau de mancare; daca chiar foamea ii mana in strada mananca; daca sunt impostori o arunca si te-njura;atat ma duce pe mine mintea si punga;
    daca mai fac si altceva fii sigur ca n-o sa vin sa-ti spun tie!
    asa ca, mai gandeste-te!
    dai cu piatra, te alegi cu reactii ca cele de mai sus!
    vrei sprijin , schimba-ti atitudinea!

  39. Olivia Newton-Volt

    Dedicatie pentru Florin:

    Rolul laxativelor nu e sa provoace diaree, ci sa re-echilibreze organismul, eliminind un exces de toxine in staza (uneori prelungita).

  40. Lăsaţi-l, domne, că i-am dat de citit. Tocmai ce află că orfelinatele nu mai sunt chiar cum ŞTIA el, care se duce în fiecare zi acolo, cu bomboane.

  41. @ Agnes fata, ai dat in florin da tip eu ca eu eram cu “prea multa lume canta.” Dar m’am cam saturat de Vocea Romaniei (editia de-aseara a fost jalnica !) si mi-e dor ca de mama de un concurs de cunostinte generale, fie el si “Lantul slabiciunilor”. De ceva vreme, mergand strict pe ideea divertismentului, sunt promovate doar talentele din zona artisticului ! Nu vreau sa intru in nici o polemica. Nu voi raspunde la provocari. Voi merge sa fac baie !

  42. Olivia Newton-Volt

    @Simona: da’ io niste laxative tot i-as trimite, asa ca sa fie cu mintea mai limpede si nouronul mai relaxat cind citeste niste texte de antologie… trust me!

  43. Olivia Newton-Volt

    oops! “neuronul” am vrut sa scriu

  44. Acum Florin isi face poze ca sa aiba o amintire a clipei sale de celebritate:pe net, pe un blog cunoscut,vorbind cu oamenii.E cineva, ideile lui isca discutii, oamenii isi dau cu parerea, ce-si poate dori mai mult ?

  45. Florin greseste nu prin ceea ce spune, ci prin felul in care o spune. Pare ca ar avea ceva cu baiatul asta sau cu alte talente pe care statul le ajuta.
    Ce spune el, in esenta, si la nivel de strategie s-ar putea sa nu fie chiar o prostie, e urmatorul lucru:
    1. Pierdem foarte multe creiere si competente prin aceea ca multi copii de la tara, fara posibilitati, nu reusesc sa faca scoala. Marile noastre constiinte culturale, stiintifice, etc., din secolul XIX, chiar XX, vin de la tara. Gaseau tot timpul un Mecena, un boier sau biserica sau statul, care sa-i ajute sa mearga la scoala. Inclusiv in strainatate. Acum sunt sate in care s-au desfiintat scoli si sunt copii care stau la prea mare distanta de scoala pentru a o frecventa.
    2. Copiii foarte talentati in care se investeste nu vor contribui cu nimic mai tarziu la constructia tarii asteia. Pentru simplul fapt ca nu-i vom putea retine. Cheltuim enorm cu scoala lor, cu pregatirea lor extra-scolara(iata!) si degeaba. Evident nu e vina acestor copii dar in conditiile in care tarile mari practica cu dezinvoltura “vanatoarea de creiere”, noi incotro indreptam putinele fonduri pe care le avem? Sigur putem sa incercam PRIN ORICE MIJLOACE sa-i pastram si asta e solutia corecta, dar oare putem? Pentru ca nu e neaparat vorba de bani, e vorba si de mediul in care se dezvolta. Niciodata un talent muzical nu va avea aceeasi sansa de afirmare in Franta, Anglia, SUA sau Romania,de exemplu. Chiar daca le-am da aceiasi bani nu va fi suficient. Dar nici macar nu putem sa le dam aceiasi bani, sa nu ne facem iluzii. Putem sa ne concentram pe cateva varfuri, dar vor fi intotdeauna oameni valorosi nu neaparat geniali cu care cheltuim bani pentru pregatirea lor si care vor pleca. E corect?
    3. Prestigiul tarii si pana la urma valoarea intrinseca a societatii nu e dat de varfuri. Exista in ciclism o proba, urmarire pe echipe se cheama. Sunt doua echipe de cate 4 ciclisti care alearga pe velodrom. Timpul care conteaza, singurul, este nu al primului si nici al celui de-al doilea ciclist, nici al ultimului, ci al celui de-al treilea. Se ia timpul ciclistului care are al treilea timp ca valoare din echipa si acela e timpul echipei. La fel e si intr-o societate. Cei din mijloc, chiar mediocrii daca vreti, dau nota generala. Noi pentru acestia nu facem mai nimic.

    In sfarsit, e mult de spus la tema asta. Florin practic a legat totul de subiectul articolului, ceea ce nu-i corect, copilul nu are nicio vina, dar in esenta nu spune prostii.

  46. Ana,
    nu am dat în nimeni, am fost chiar paşnică, să spună cei care mă ştiu de mult. :mrgreen:
    iar în text era vorba de copiii care cântă profesionist, adică fac studii de specialitate . nu ştiu nimic despre nici o emisiune tv pentru că nu am aparat, aşa că mă abţin.
    şi aşa cum am spus, este loc pentru toată lumea : şi pentru muzicieni, şi pentru oamenii de ştiinţă.

  47. A, stati ca n-am citit tot comentariul lui. Aia cu donatiile pentru viata copiilor am discutat-o deja, nu mai revin. Acolo vorbeste prostii. Mi se pare meschin sa nu avem, ca societate, 100000 de euro pentru FIECARE COPIL pentru care suma aceea e o chestiune de viata si moarte.

  48. @Adi: ar mai fi şi problema că şcoala e foarte proastă, din ce în ce mai proastă, deci nici ăia care se duc nu vor face mare brânză… dacă intrăm însă în discuţia asta, nu mai terminăm nici poimarţi.

  49. simona,
    păi, pentru ăia medii/mediocri de care întreabă Adi, asta se poate face. şcoală, şcoală şi iar şcoală.
    dar ăsta e un subiect interminabil şi fără soluţie rapidă.

  50. Pana si statul asta, prost cum este, s-a prins ca investitia in “varfuri” e inutila.Ce te faci cu un geniu in fizica care iti spune ca nu mai poate lucra cu scule de pe vremea lu’ tovarasa?Il dai pe usa afara, normal, iar el pleaca in State si zice merci de sutul in fund.
    Intrebati orice parinte cu un copil mai de Doamne ajuta, castigator de vreo doua,trei olimpiade.Viseaza vreunul sa devina cercetator la Magurele?Daca totusi ala micu’ e patriot, il trezesc cei batrani la realitate si, cu pretul unui nou credit, il imping de la spate cu inteleptele vorbe: “noi am fost prosti, macar tu sa ai o sansa sa faci ceva in viata asta”.

  51. Si totusi, de ani de zile viata sau moartea depind de mila publica si de vizibilitate. Banuiesc ca parintii lui Bibi au facut un dosar sa le fie aprobat tratamentul in strainatate (si platit de catre stat, ca doar de aia avem asigurari de sanatate). Ce face dosarul? Sta bine-mersi, pina cind vreo vita bugetara va binevoi sa se uite la el si sa-l respinga, pe motiv ca lipseste o stampila pe chitanta de la pagina 73. Nu stiu ce solutie ar fi insa, nu cred ca exista vreo solutie.

  52. @ Simona

    Asa-i cum zici, dar ar trebui sa regandim poate o intreaga strategie. Sa nu mai facem scoli pentru elite ci pentru mediocrii. Pentru elite pot exista forme speciale de invatamant. Crede-ma, eu ca fost profesor de matematica stiu cat de putin se adreseaza scoala masei mari de copii. Si am vazut si programe de matematica din alte tari. Germania, de pilda. O cu totul alta filozofie. Dar asta e doar un aspect, nu neaparat cel mai relevant (desi nimeni nu se simte bine intr-un mediu in care simte ca nu se poate afirma decat eventual ca exemplu negativ, mai ales un adolescent).
    Cum ziceai insa, putem vorbi pana poimarti.

  53. @Florin:
    Punctual, sa nu creada Ana Care Nina (how nice this “Care Nina”-no offense, Ana, pls :mrgreen: ) ca a inventat ea punct cu punctul, sunt si eu, in parte, de acord cu tine. Invataturile dintai ale omenirii, cu trimitere clara la scrierile religioase, impuneau ca norma “zeciuiala”.

    Citat(1): “Zeciuiala este o formă de închinare în care noi Îi arătăm respect lui Dumnezeu:
    „Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îţi vor fi pline de belşug, şi teascurile tale vor geme de must”.

    Citat(2): Dându-I înapoi lui Dumnezeu a zecea parte din câştigul nostru, intrăm într-o relaţie specială cu Creatorul şi proprietarul nostru. Noi ne dedicăm să-L servim şi să sprijinim financiar însărcinarea lui Hristos de a propovădui evanghelia şi de a hrăni Biserica. În schimb El promite să ne binecuvânteze. Zeciuiala, atunci, este o chestiune intens personală între Dumnezeu şi fiecare dintre noi – un mod de a demonstra profunzimea dedicării, şi a relaţiei noastre cu
    Dumnezeu. Dumnezeu a plănuit practica zeciuielii pentru ca să învăţăm să dăm din posesiunile noastre pentru avansarea intereselor Lui pe pământ. Zeciuind exprimăm aprecierea noastră pentru Dumnezeu, într-un mod mic dar tangibil pentru abundenţa posesiunilor Lui pe care El ne dă voie să le folosim pentru beneficiul nostru material. În sfârşit, învăţăm să devenim, cum este şi El, un dătător a ceea ce este al nostru pentru beneficiul altora”.

    Dar sa revin, nu de alta dar risc sa fiu interpretat copipastist (mi-e chiar dor de Nedormitul … Simonaaaa, dormi?? Ce Craciun e asta fara Nedo?? OMG 😛 )
    Frumusetea gestului de a darui poate fi “savurata” la fel de bine si mult mai util societatii cand darul se indreapta spre mia de copii lipsiti de paracetamol. Numai ca spectacolul e mai discret, daca nu cumva imperceptibil. Toata stima pentru Ștefan Atîrgovițoae, care a uimit Italia, dar e picatura de valoare din paharul de amar umplut de cersetorii din orasul celor 7 coline si imprejurimi. Mult mai vizibili sunt, in plan politic, cersetorii, hotii de bancomat sau traficantii de carne vie. Mia de pastile de paracetamol se “dizolva” in serul nefecund al anonimatului. Voila de vezi pourqoi :mrgreen:

    Pentru conformitate, citatele sunt preluate din http://www.ucg.org/files/easteuropean/Romanian/ATRomanian.pdf

  54. Adi: tu nu zici rau ce zici, dar discutia e infiorator de ampla; prea ampla ca sa ne apucam de ea ; si oricum va ramane “dacat” discutie si nu va rezolva nimic;
    Florin zice ca sunt prea multi care canta, ceea ce e o prostie!
    Cred ca daca ar fi mai multi am fi mai cashtigati!
    Mai zice de transplantul in Romania;ceea ce iar e o prostie; daca s-ar putea fae, cine s-ar apuca sa caute bani (si nu putini) sa -l faca in alta parte;
    Mai zice ca parintii aia sunt impostori; alta prostie;
    Mai zice ca ajutam olimpicii degeaba, alta prostie!( chiar daca pleaca, ceea ce intr-adevar o pierdere, au facut reclama tarii asteia cat au fost aici si vor mai face, pt ca vor ramane romani toata viata; nu vreau sa ma adancesc in dizertatie, dar nu cred ca am fi mai cashtigati daca i-am ignora)
    Ne-a facut prosti pe toti cei care am donat prin sms, si asta e alta prostie;
    A afirmat ca jumate dn banii donati prin sms se duc la compania de telefonie si asta e alta prostie;
    Ma opresc aici;
    deocamdata!
    😳

  55. Gata, am facut baie si m-am purificat. (e “r”, da ? sa n-aud comentalii lautacioase !)
    Agnes : Mersi. Eu am pornit cu elan revolutionar in a citi materialul Simonei vrajit de titlu : “Atata timp cat copiii continua sa cante, e bine ” . Marturisesc insa ca mi-a fost inselat orizontul de asteptare. Crede-ma ca stiu ce inseamna studiul unui instrument, mi-e clasa plina de partituri, toate exersate, atunci cand il rog, la minim 40 de watti. N-am deci cum sa fiu contra. As fi vrut insa sa citesc despre multi, foarte multi copii care canta. Ca atunci cand auzi o clasa intreaga cantand vesela, pe langa partitura, dar tare si cu entuziasm. Asta este imaginea care mi-ar fi dat mie senzatia de “bine”, dar cer cam mult, asa-i ?

  56. Ana are baie! Mere?

  57. “zice de transplantul in Romania;ceea ce iar e o prostie; daca s-ar putea fae, cine s-ar apuca sa caute bani (si nu putini) sa -l faca in alta parte”

    Ei Cru, n-o sa-ti vina sa crezi, dar exista si astfel de cazuri. Inclusiv unul foarte mediatizat, promovat si de Simona.

  58. Matrix: Ana mere la baie! :mrgreen:

  59. @ Adi : Berea ingrasa !

  60. Pai tocmai, ma uitam si eu la poza. :mrgreen:

  61. Ana
    trebuie să te decizi ca să înţeleg şi eu ceva : cântă prea mulţi sau, până la coadă, prea puţini ? 🙄

  62. @ Adi : auzi, stii ce, te rog sa nu fii nesimtit ca-ti ard vreo doua posete… Mai deunazi, ma curtai nevoie-mare…

  63. @Agnes : fata, m-a molesit rau baia. Nici eu nu mai stiu. Multi, putini, sa cante ! As you like.

  64. @catalin: transplantul lui Daniel Raduta, daca de ala vorbesti, s-a facut in Italia. iar dosarul lui Bibi, da, asteapta aprobarea unui functionar. si e chiar mai dur decat zici: salvarea unei vieti necesita azi marketing in toata regula. castiga cine reuseste sa vinda mai bine tragedia. suna cinic, dar asa stau lucrurile. intr-o lume plina de zgomote, trebuie sa stii sa te faci auzit, altfel, oricat de mare ar fi suferinta ta, n-o sa stie nimeni de ea.

    @Ana: ba zici ca prea multi canta in tara asta, ba ai vrea sa nu cante doar unul, ci toata clasa… cine sa te mai inteleaga si pe tine?

  65. @Adi: cat despre scoala pentru mediocri, banuiesc ca ai cunostinta de faptul ca majoritatea absolventilor de liceu nu stiu bine limba romana. o fi asa grea, ar trebui predata doar elitelor?

  66. @ Simona

    De grea e grea. Poate nu cat germana sau franceza, dar nu se compara cu engleza. Gramatica e incurcata rau. Intreaba orice student strain care vine aici sa invete.

  67. catalin: m-am apucat de sapat, neavand nici o pregatire in domeniu
    deocamdata am gasit asa:

    “Pentru ca nu e compatibil cu fratele lui, iar in Romania nu se pot cauta inca donatori neinruditi, i-a rugat pe colegii de la registrul german sa gaseasca un donator in tara lor.” (http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/1-decembrie-margit-serban-primul-medic-care-a-facut-transplant-de-maduva.html)
    deci daca nu ai un donator in familie, esti mort!
    inafara de asta, pe blogul lui BIBI zice ca sunt doar vreo 600 de cazuri cu afectiunea asta in toata lumea; tu daca ai fi parinte, te-ai duce la unii care au experienta sau la unii care de-abia s-au apucat de asta? plus ca , ceea ce face diferenta dintre reusita si nereusita e tratamentul post transplant ( recuperarea)
    eu am intalnit recent un medic veterinar, la vreo 30 si de ani, care s-a operat pe cord deschis in italia, dupa ce in romania i s-a zis ca nu se poate face nimic pt el!

  68. Am o memorie de cal 🙂 Vorbeam de Maria Eva. Un caz trist, o boala grea, dar care se trateaza in tara cu exact acelasi tratament ca si in alta parte. Parintii insa au ales sa faca cheta publica pentru a merge in strainatate. Au reusit. Poate ca astfel de cazuri i-au facut pe oameni sa fie mult mai vigilenti inainte de a sustine o cauza si de-aia au ajuns sa caute prin declaratii de avere si nu mai stiu ce. Ca doar stim, marketingul n-are nici o treaba cu moralitatea.

  69. @ Simona : si tu te iei de mine ? Am zis mai sus. Ca tot vorbeati de paracetamol… Wiskyul se bea inainte sau dupa baie, ca n’am stiut si, ca sa fiu sigur, am tras si inainte si dupa. Terminati odata cu educatia ! Prea complicat pentru ora asta !
    @Adi : ca mi-am adus aminte… Alea 105 le-ai facut cu “Izvorul minunilor” ?

  70. Cru, stai linistita, am zis eu de Bibi?

  71. Asta nu inseamna evident ca nu trebuie predata foarte bine inclusiv mediocrilor. Dar predata in asa fel incat s-o asimileze. Daca ii luam cu clasicism, romantism, samanatorism, poporanism, simbolism, naturalism, etc., etc., clasificam scriitorii, cautam in fiecare fraza a lor dovezi ale clasificarii facute, e greu sa ne adresam marii mase de copii. Poate n-ar fi rau sa insistam pe intelegerea textului, ma refer strict la rezumatul acestuia (acum 2 luni am vazut un studiu comandat de UE in care copiii nostri aveau mari probleme sa inteleaga un text la prima vedere), pe comunicare, pe gramatica (cel putin in vremea mea studiul gramaticii se oprea la nivelul clasei a VIII-a, doar filologii si pedagogii il faceau si in liceu – si chiar si la gramatica se insista foarte mult pe impartirea frazei in principala si subordonata, ceea ce mi se pare deja o chestie de prea mult rafinament pentru “medie”). In sfarsit, iar intram intr-o discutie foarte lunga.

  72. @Adi: vorbind de matematica pe care o predai tu, acolo nu avem ceva adresat elitelor, ci pur si simplu ceva prostesc. O idiotenie absolut inutila. Cine dracu’ de exemplu, mai calculeaza acuma integrale cu mina? Da, stiu, vreun masochist 🙂

    Da’ de ce te-ai lasat de meserie? Nu era motivant salariul? 😛

  73. @Adi: ahh… nu… te rog, nu mă lovi la punctul sensibil (ăsta cu limba română), că încep să fac ca trenul. o fi grea pentru studenţii străini, dar ca un absolvent de liceu să nu-şi ştie limba (limba lui, aia în care i-au vorbit mă-sa şi ta’su încă de când era embrion), mi se pare impardonabil.

  74. @All:
    Nu cred ca Florin este atat de condamnabil in atitudine si afirmatii cata vreme, desi criticandu-i-se limitele judecatilor scrise, ici-colo, pe alocuri, i se da dreptate in anumite directii (lipsa de fonduri alocate pentru zonele sarece, recte intreaga populatie rurala, ce mai calea-valea ne mai dam dupa degete … e dezastru national in ceea ce priveste educatia si sanatatea, e saracie lucie (vezi “Stirile de la ora chici”, zona Vaslui-Namoloasa &comp.), basca lipsa locurilor de munca, investitii, etc.).
    Nu cred ca Florin se considera superior noua sau celor care daruiesc prin SMS. Cum spunea Cruela, a carei prezenta in mijlocul nostru e mereu un catalizator pozitiv de reactie, e o chestiune de alegere personala daca donezi prin SMS sau hranesti un cersetor.
    Nu cred ca Florin se crede.
    Nu cred ca Florin.
    Nu cred.
    Cred ca Florin vrea sa auda si de alte proiecte, nu neaparat axate pe un talent singular, ci rasfrante pe comunitati mai largi, defavorizate in ceea ce putem numi indeobste conditiile elementare de viata. Chiar daca acestea se reduc uneori la Paracetamol.

  75. @ Anna (sunt ferm convins ca tiza ta are numele cu 2 de “n”, dar daca la tine e altfel zi-mi)

    Am mai zis pe blogul asta parca. Bere beau asa: la Craciun cam o sticla si la Revelion alta (bere cu alcool). In rest beau cam 5-6 sticle de bere fara alcool. In urma cu 2 saptamani am fost la ziua unui prieten si mi-a luat special (sunt singurul care nu bea nicio picatura de alcool daca e cu masina, toti prietenii mei fac mici exceptii de la regula asta) niste bere fara alcool cu aroma de mere (???). O chestie nemteasca. Jur, semana cu un suc normal de mere. N-am inteles de ce se numeste “bere”. Oricum nu din bere am facut 105. Nici macar din mancare, mananc si slab si putin. Mai degraba din mancatul la ore interzise, neregulat, din stres, din sedentarism.

  76. catalin: nu stiu sau nu mai stu despre ce vorbesti, dar atata vreme cat presedintele statului se opereaza la wiena desi se putea opera la elias, iar primul ministru se pereaza in franta, desi nu era vreo operatie care nu se poate face in romania, da-mi voie sa cred ca daca e vorba de o boala grea, chiar si pt cateva procente-n plus la sansele de reusita (intelegand prin asta si perioada post operatorie) as alege strainatatea;
    nu mai vorbim de banii pe care-i dai si aici, oricum;
    am inteles, de exemplu , ca o nastere te costa azi cateva mii de euro ( la spital de stat); nu mai vorbim de cat te costa perioada de graviditate, fra sa suferi de vreo afectiune;ca daca ai si probleme, ai pus-o!

  77. Ba Simona, te rog sa ma scuzi, limba romana este o limba grea. Marele print Paul si sinistra lui Lia n-au deslusit-o nici pana azi. Alt caz celebru e cel al lui Wilmark. Ceva mai bine se descurca fotbalistii straini transferati in Ro dar ei au scuza. Nu au prea multa carte si i-a apucat asimilatu’ de cunostinte acu, in ceasu’ al doispelea.

  78. @Adi: suntem decalaţi, tu ai mai zis deja altceva, în timp ce eu încă mă indignam cu limba română… e complicat, aşa că mai bine nu ne mai chinuim… oricum, să zică mersi toţi liceenii de azi că nu m-am făcut eu profă de română. îi mâncam 😈

  79. @ Catalin

    Nu, nu salariul. O chestiune de familie. Profesam in Cluj la 120 km de casa si a trebuit sa ma intorc.

    @ Simona

    Corect, dar sunt doar elevii de vina?

  80. Mai Cru, fiecare se poate opera la Viena pe banii lui; sa ceri insa bani pentru un tratament care se putea face si in tara, exact la fel, mi se pare imoral.

  81. @Adi: normal că nu doar elevii. sistemul e putred din temelii, ca şi ăla de sănătate… aşa am şi zis mai sus, că la ce bun că sunt norocoşi care fac şcoală, dacă o fac prost?

    @Ana: iar ăia care pleacă, gen Răducioiu, o uită imediat

  82. @ Simona : Fi’miu iti multumeste !

  83. @Ana: fi-tu bănuiesc că ştie limba română, după cum scrie ta’su.

  84. @ Simona : Dar doar cu juma’ de gura ca si el are tot o scorpie :mrgreen:

  85. Matrixe, da bre, sa se revizuiasca primesc!
    da sa nu vina Florin sa-mi zica ce sa fac io pa banii mei si ce proasta sunt ca am facut o donatie prin sms catre o anume cauza , in loc sa ma dedic alteia care e mai pe inima lui!
    ce ar trebui facut institutionalizat pt tara asta in domeniul sanatatii si educatiei e una si ce fac eu de capul meu pe banii mei , taman pt a suplini lipsurile sistemului sunt doo chestii diferite!
    faptul ca vrei imbunatatirea sisemului , nu se rezolva dand cu pietre in aia de dau la lopata si ei unde pot, cand pot, cum pot!

  86. @ Simona

    Intr-un an am avut in 4 clase la care predam 31 de elevi care sau au renuntat in cursul anului si s-au mutat la alt liceu sau au ramas repetenti. Directorul era disperat ca-i desfiintez clasele. E drept, dupa ce am facut curatenia respectiva, in anii urmatori n-am mai avut cifre de-astea. In compensatie, tineam o gramada de ore de consultatii gratuite, inclusiv in vacanta de vara pentru corigenti .

    Cat priveste romana la clasa la care eram diriginte a fost repartizata o profesoara care n-avea nicio treaba cu meseria. M-am dus la directoarea adjuncta (care facea repartitiile astea) si i-am zis ca daca nu mi-o schimba ma ridic in consiliul profesoral si zic de ce n-o vreau pe doamna in cauza profesoara la clasa mea. “Daca vreti scandal, scandal o sa aveti”. Evident, am avut castig de cauza. :mrgreen:

  87. cât despre operaţii în ţară/versus în afară: am o prietenă care a fost operată acum 2 ani de tumoră la creier (malignă, din păcate 😥 ) de profesorul Ciurea de la Bagdasar. după aia, a făcut radioterapie la Berlin, unde merge periodic la control. sunt nemţii perplecşi de cât de impecabil a fost făcută operaţia, se închină de câte ori o revăd pe fată. practic, nu a rămas nici măcar o celulă din tumoră acolo, toate RMN-urile de până acum au fost lacrimă. deci medici extraordinar de buni încă mai avem. mai rele sunt condiţiile în care lucrează…

  88. catalin : ma omori cu ” exact la fel”; parc-am vorbi de o apendicita!
    cand ai fost ultima oara in spital in romania?sau macar la doctor?

  89. @Adi: bravo, diriguuuuuu! 🙂

  90. Simona: sunt doctori romani care sunt mult mai tari decat cei din alte tari; sunt specializari unde dam clasa; DAR sunt si maladii pt care e mai bine sa te tratezi in strainatate!si nu neaparat din cauza medicului roman;sa nu uitam de aspirinele si feshele pe care pe care trebuie sa ti le cumperi singur; de asistenta ramasa singura pe etaj care trebuie sa suplineasca inca 3 persoane, etc…

  91. Mie se pare mie sau discutia se poarta pe doua fronturi ? Educatie/sanatate. Votam sau chiar tineti cu tot dinadinsul sa ma ametiti ?

  92. Mai cru, tratamentul pentru leucemie consta in administrare de citostatice. Si aici si aiurea. Daca isi fac efectul bine, daca nu — n-a avut noroc. Sigur, oricine ar prefera in strainatate, dar care-i solutia? Campanie online pentru oricine e bolnav?

  93. @ Cruela : de-o asistenta ramasa singura pe etaj imi amintesc si eu…

  94. Duamna profa Simona, da care-i problema ca m-ai este uni care nu stie limba romina? uni m-ai trebe sa spele si WC-urile, nu?

  95. chiar asa, vorba anei karenina, discuţia e schizoidă: înapoi la învăţământ şi copiii talentaţi într-un domeniu anume: muzică, pictură, gimnastică, matematică, fizică (ca să-l menţionez şi pe soţul meu, care ani la rând a fost în primii 5 olimpici pe ţară :mrgreen: ) etc.

  96. @simona: da, am citit! Am citit cum ca orfelinate, pardon, centre de plasament ca la noi nu exista niciunde in lume. Sunt practic un fel de sala de asteptare pentru copiii care ajung in maxim o ora sau doua in sanul unor familii iubitoare, care in schimbul a 600-700 Ron pe luna, le ofera raiul de pe pamant.
    In aceeasi ordine de idei si germanii credeau cu tarie ca evreii trimisi in lagare se relaxeaza la soare, si muncesc doar daca simt nevoia.
    Ca sa-ti dau un exemplu, Romania are un somaj de 7 % si este in scadere. Stam ceva mai bine decat Spania care are un somaj de 11%. Diferenta e ca in Spania gasesti un job in maxim o luna de zile, daca cauti, iar in Romania poti sa cauti si 2 ani si nu gasesti nimic. In orice caz, noi stam mai bine ca ei la capitolul somaj.
    Totusi … Avem 5 milioane de pensionari, 5 milioane de copii, 4 milioane salariati, 1 milion de someri. Lipsesc vreo 4 milioane de oameni, care nu au nici o ocupatie. Ar fi o prostie sa spui ca sunt someri, desi sunt persoane adulte, capabile de munca, dar care nu au un loc de munca.
    Concluzia: Statul a invatat sa minta frumos in statistici. Mizeria e ascunsa sub pres si e mizerie crunta …

  97. @catalin: domnu’ catalin, după cum arată situaţia, în 20 de ani o să spele toată lumea WC-uri

  98. Noo, ca dupa cum arata situatia, in 20 de ani n-o sa se mai cace nimeni 🙂

  99. Ma culc. maine-s de munca. Am tras 4 concluzii : 1. copiii cante ceea ce e de bine. 2. Sanatatea e de kkt. 3. Invatamantul, jalnic si 4. Florin e platit de Simona ca sa-ntretina arderea. Sa puna paie/gaz pe foc primind la schimb urarile noastre de bine. Halal barter !

  100. catalin: tratamentele pt leucemie nu sunt standard; iti spun in cunostinta de cauza, pt ca am avut o colega al carei sot s-a tratat (cu succes) la fundeni; nu sunt 2 bolnavi la fel (exagerez evident); raman la parerea mea: la blile grave vrei sa te tratezi la cei care au cea mai mare experienta si cea mai mare rata de succes;
    eu merg regulat la policlinica spit CFR din bucuresti; aia cu scandalul cu Amelia Antoniu;e o constructie de pe la inceputul secolului trecut; nu vrei sa stii cum arata!
    si ma intreb : cate spitale s-au construit dupa revolutie?

  101. @Simona:
    In conditiile in care limbajul nonverbal cucereste mai toata lumea internautica, chiar de la varste fragede, in contextul in care Jean Monnet nu mai e cunoscut ca un vizionar constructor de uniuni europene, ci doar ca liceu de tabloid, mi-e greu sa greu sa cred ca tocmai circumstantiala concesiva directa sa capteze atentia elevilor, cand tocmai locul iPod-ului a fost luat se Smartphone. Nu ai Smart, esti nimeni. De cand ma rog de Adi sa-mi arate si mie cum se face cu mana integrala dubla pe suprafata curbilinie, riglata si pas daca s-a deranjat. Sa mai ai incredere in el? Cred ca nici el nu stie :mrgreen:

  102. Breiiiiiiiiiii
    Scri-ti mai rar ca abia v-a citesc. Nam atata viteza, plus ca ma-m invoit si de la lectia de agramatica.

    Deci, Cru:
    Nul intelege gresit pe Florin. Cred ca ia lipsit ceva in esprimare, dar i-l complectez eu: Vrea sa se revizuiasca, dar sa se scoata cuvantul institutionalizat si sa fie inlocuit cu cuvantul eficient social.

    @Florin:
    Mam prins?

  103. A propos de sanatatea in diversitate, nu exista boli, exista doar bolnavi.

  104. matrixe: pai vezi? nici florin nu e vreun succes al scolii romanesti ( asta daca o fi invatat acilea) din moment ce tot trebuie sa-l talmaciti, ba tu, ba tu Adi…
    cat despre eficient social: de acord!
    dar vorbim e eficienta sociala pe banii mei proprii si personali?imi spune el ce , cum si cand sa fac?serios?neuronu’ meu o fi gripat?

  105. înapoi la discuţie , aşa cum a zis simona.
    ce facem cu copiii talentaţi ? păi, după noroc, cum e , de altfel, în viaţă.
    dacă au şi bani şi talent şi chef şi îndrumător inteligent, l-au prins pe Dumnezeu de picior.
    de aici încolo, fiecare combinaţie de 4 luate câte 2 sau 3 duce în altă direcţie. (sau aranjamente le zicea la astea ? naiba s-o ia de lipsă de exerciţiu, că am uitat) .

    cred că sistemul ar trebui să fie pregătit pentru toate variantele. sau măcar să încerce.
    să pregătească la un nivel mediu căt mai mulţi, îi dau dreptate lui Adi dar să fie pregătit să facă ceva şi cu cei mai buni. cunosc foarte bine o elevă care s-a plictisit îngrozitor 12 ani de şcoală deşi făcea , pe lângă cultură generală, şi un instrument la nivel înalt. concursuri, premii, degeaba. nimic nu a reuşit să îi ocupe toată capacitatea intelectuală. iar azi face figură bună într-un cu totul alt domeniu, cu care nu a avut nici cea mai mică tangenţă la şcoală. dimpotrivă, la şcoală li se spunea să facă ce vor în timpul orelor. nu intru în detalii că înnebunesc.

    altul. fiul celei mai bune prietene , olimpic internaţional la chimie ani în şir, admis la MIT cu bursă. normal că a tăiat-o. pe ei chiar nu putem să îi oprim, merg acolo pe puterile lor intelectuale şi pe banii celor care cred că e bine să investească în creierul lor.

  106. @Cru:
    Punand alegerea personala drept criteriu al destinatiei donatiilor, ma trezesc asa, pe negandite, ca intreb in mijlocul targului: si votul ce este bre? Ca de votat voteaza si Namoloasa ➡
    Eu stiu si gramatica si integrale, Namoloasa e inculta cu spume. Pariem ca iese cine vrea ea?

  107. @agnes: m-ai făcut curioasă cu fata aia. în ce domeniu o arde acum? la fel de performant sau s-a mai înmuiat?

  108. simona, nu s-a înmuiat deloc. e doar la început de drum în noul domeniu dar e, din start, excepţională. din ce mi-a povestit, fără să fi făcut o oră de matematică în liceu, la facultate, la materia statistică este cea mai bună. nimeni nu o crede că nu a făcut mate-info sau ceva gen.

  109. Matrixe:
    1. pai ce zicea Adi da alde “mediocri”?
    2. in alegeri (tot eu sa-ti amintesc?) nu conteaza cine voteaza, conteaza dacat cine numara! :mrgreen:
    hai ca ma duc sa beau ca prea m-a starnit doamna Karenina… 8)

  110. Adi a spus ceea ce voiam sa spun si eu. O tara nu este data de varfurile ei ci de marea majoritate. Putem sa investim toti banii in niste oameni talentati, sau sa ne impartim resursele in mod egal asupra tuturor copiilor.
    In 1990 echipa Romaniei era alcatuita numai din fotbalisti de inalta performanta. In fiecare judet exista o scoala de fotbal pentru tineret, care fabrica fiecare cate un fotbalist de performanta pe an. Gloria a tinut pana in 1994. Scolile de fotbal s-au desfiintat, si toti banii au fost folositi pe talentele deja dovedite. Investitie sigura. Talente noi nu s-au mai descoperit, asa ca in momentul de fata, jumatate din jucatorii care activeaza in campionatul intern sunt straini.
    De ce sa cultivam morcovi, cand putem sa ii cumparam de mari din Olanda. E adevarat ca platim dublu si nu au acelasi gust, dar de ce sa ne asumam riscul sa dam gres?
    Sistemul capitalist indeamna investitorul sa investeasca doar in activele cele cele mai sigure. Taranul roman procedeaza invers. Ingrijeste cu aceeasi dragoste fiecare planta, chiar si pe cele mai firave dintre ele. Ghici ce ! Plantele cele mai firave in tinerete, pot sa dea cele mai grozave recolte. De altfel, plantele atat de grozave in tinerete, pot sa iti aduca mari dezamagiri mai tarziu. Cum ar fi sa crezi ca ai crescut un fotbalist de performanta si obtii un drogat cu faina in nas.
    Taranul roman a invatat ca nu e bine sa pui toate ouale in acelasi cos. Daca pariezi toti banii pe favorit poti sa castigi multi bani, dar ai sanse mici. Daca pariezi cate putin pe fiecare, castigi mai putin, dar castigi totdeauna.

  111. Florine, tata, ne lasi?
    revin-o si tu cand vei fi capabil sa nu te mai contrazici fix in aceeasi propozitie, te rog frumos! ca stau prost cu nervii capului ca n-am baut mai nimic…
    daca o tara nu e data de varfurile ei, de ce investim in masele care genereaza varfuri?
    hai, du-te , pune-ti un pahar, calmeaza-te si culca-te si viseaza frumos!

  112. Mai Simona, pacat ca nu te-ai facut profa. Uite, sa fi avut si eu profe asa, mai tinere, mai asa … as fi dat si eu mai des pe la scoala. Da’ altfel la ce sa te duci, sa dai nas in nas cu vreo cotoroanta?

  113. Adi , ma rontzaie pizma: UN admirator pe zi?
    in fiecare zi? 🙄
    ma duc sa-mi tai venele! 😳

  114. Florin,
    să-i pupi mâinile lui Adi că te-a scos din rahat. După ce a limpezit el situaţia, ai moderat tonul şi ai pus concizie în idei. E ceva mai bine acum.

  115. Aaa, pai si eu m-am plictisit ingrozitor in scoala. Atunci cind stateam la ore si nu puteam juca carti (la foarte putine ore se intimpla asta, recunosc). Totdeauna am zis ca singurul lucru pe care l-am invatat in scoala e sa ma uit 4-5 ore pe pereti. In facultate am avut profi care mi-au cerut buletinul la examen, ma intrebau de unde sint, de la fara frecventa, din anii precedenti etc. :mrgreen:

  116. @agnes:
    Sunt chiar nervos de-a binelea. Statistica CERE o sumedenie de formule si formulite, (actual) cere destula interfata cu informatica, un PC acolo, de forma macar … Sunt si elemente subiective “pe text”, care trebuiesc pieptanate de inerente erori “tehnice” flagrante, nu numai banala curba a lui Gauss, care-ti “iese” si la “populatii” de marimea unei clase obisnuite din Namoloasa (mi s-a lipit pe retina cerebelului). Cum sa sara de la vioara la statistica? Or din orele alea, in care li se cerea tuturor sa faca ce vor, eleva in cauza facea statistica de un singura? Se mai cunosc cazuri.

  117. si mai luati o data “Libertatea”, e data asta, ontopic ( oarecum)
    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Ei-sunt-cei-mai-tari-tigani-370351.html

  118. Agnes: nu mainile! sa-i pupe talpile! :mrgreen:

  119. matrix
    închipuie-ţi că aşa stau lucrurile, de aceea am şi prezentat-o la acest capitol : copil excepţional, neglijat de sistem.
    le are f bine pe astea cu interfaţa cu informatica, pc-ul nu e doar de formă plus alte chestii cu care eu nu sunt la curent, etc.
    ştiu doar că cei de acolo nu cred nici o secundă ca a făcut 12 clase la un liceu de muzică, la instrument principal, adică studiu cu găleata. plus instrumentul secundar (ăsta e vioara), plus n coruri, teorie, armonie, si alte ii.

    şi nu, din păcate, în orele alea nu făcea nici măcar statistică, o ardea pe net pe mobil, citea vreo carte (exclus cele din programa obligatorie, că o durea la ficat să facă ceva average) dar cel mai ades făcea ceea ce am spus deja : se plictisea infiorător. de câte ori am întâlnit-o, nu am auzit nimic altceva referitor la şcoală .
    în fine, e doar un exemplu.

  120. Întotdeauna, dar întotdeauna, de când mă ştiu eu pe acest pământ, unul cu numele de Anton provoacă o discuţie (despre) beton.

    Păi nu avem decît o soluţie: articol nou, please. Sau mergeţi unde v-am spus eu şi ascultaţi nişte muzică bună, de Crăciun, să vă curăţaţi la creierii capului.
    (reclamă mascată, dar pe faţă, pentru un blog care nu are reclame) 😯

  121. @ cruela de vila: daca abstinenta iti face rau, ar trebui sa te marturisesti mai des in fata unei sticle de votca pe jumatate goala. Anul asta nu m-am contrazis deloc. Am spus ca e mai bine sa investim in masele generatoare de varfuri, decat in varfurile generatoare de nimic.
    Priveste in jur ! Majoritatea studentilor in Romania, sunt studenti la drept, economie, management, jurnalistica. In curand, tara o sa fie plina de contabili, manageri si jurnalisti( a nu se intelege ca am ceva impotriva jurnalistilor; imi sunt dragi ca apa in bocanci; nu poti trai nici cu ei si nici fara ei).
    Toata tara e plina de oameni extraordinari si plini de talent. Din pacate, lipsesc aia lipsiti de talent. Exact aia care conteaza. Oamenii aia care sunt capabili sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.
    De exemplu, atunci cand platesti o femeie de serviciu ca sa spele treptele in bloc, chiar sa le spele, nu sa le umple de zoaie. Ea este insa o talentata si atunci cand aluneci pe zoaiele alea si iti rupi o mana si un picior iti fluiera o arie din Madame Buterfly: Fluturas, nu mai aaai aripioooaaareeee !
    Cand te duci , par example, la magazin, vanzatoarea sa fie capabila sa iti dea restu corect si sa nu fie nevoie sa repeti cu ea lectia de clasa a treia numita ” Hai sa calculam din nou impreuna”.
    Romania e in momentul de fata ca si reteaua RATB in Bucuresti. Autobuzele incep sa circule de la 5 dimineata, dar casele de bilete se deschid la 7. Si daca scrie ca se deschid la 7 sigur poti sa cumperi un bilet pe la 8. Intre ora 5 si ora 8, daca nu ai cumparat bilet cu o zi inainte, nu ai decat sa circuli pe blat. Daca vanzatoarea de bilete porneste la 7, controlorii nu pornesc mai devreme de 9. Asa ca, nu e nici un pericol.
    De asemenea, intre ora 12 si ora 15 nu poti cumpara bilete RATB. Inevitabil dai cu capul de un mesaj lasat in geam ” Plecata la masa” sau ” lipsesc temporar”. Ramane la latitudinea fiecaruia sa deduca dupa marginile ingalbenite ale hartiei, daca mesajul a fost lasat acum 10 minute sau in urma cu 6 luni. Poate vanzatoarea cu pricina a emigrat intre timp in Australia, temporar, adica pentru 25 si ceva de ani.
    Dupa ora 17 iar nu poti cumpara bilete. Lumina e aprinsa, vanzatoarea e inauntru. Fericire!
    – buna seara ! Vreau si eu un bilet !
    – am inchis !
    – bine, dar vad ca sunteti aici si vreau sa merg cu autobuzu …
    – dom-le nu intelegi ca am inchis ? La ora 5 se inchide … Chiar nu pricepi ?
    -bine, dar autobuzu circula pana la 12 noaptea. Daca vreau sa iau bilet ce fac ?
    – am inchis! Asa v-ati invatat cu toti sa abuzati . La cinci casa de bilete se inchide.
    De la ora 17 la ora 24 se circula din nou fara bilet, dar nu pentru ca nu ai vrea sa cumperi unul ci pentru ca nu ai de unde.
    Asa cum spuneam, Romania nu are nevoie sa creeze vedete, pentru ca acestea se creeaza singure. Romania are nevoie sa fabrice oameni normali, capabili sa execute la perfectie lucruri simple.
    Ma refer la bucatari, macelari, zidari, strungari, sudori, lacatusi, inatalatori, zugravi, tamplari, etc. Paractic, cu din astia construiesti o tara. Sigur, este nevoie si de unul sau doi manageri, dar noi avem manageri cu miile. Sunt manageri la firma lor proprie si personala cu un singur angajat si fara nici un fel de capital. Sta si viseaza ca prostu la primul milion de euro in loc sa puna mana la munca. Aia care nu s-au facut manageri, s-au facut economisti. A fi economist inseamna sa numeri banii facuti de altii. In lipsa banilor numara frunze la caini. Mai avem apoi avocati. Stati linistiti, daca se lasa cu proces, nici unul dintre ei nu o sa va apere, pentru ca au facut scoala la fara frecventa si daca deschid gura intr-o sala de tribunal, judecatorul ii va evacua din sala in 2 secunde, nu din pricina de probleme de procedura ci pentru viol repetat si cu premeditare al limbii romane.
    Domnisoarele se ocupa de PR. Imposibil sa navighezi o ora pe internet si sa nu dai peste una care face PR. Daca intrebi ce intelege ea prin a face PR iti raspunde: “Public relation, you stupid !” Are saraca un telefon mobil, un computer si o umbrela. Computerul si telefonul stiti voi la ce foloseste. Umbrela ii trebuie pentru momentul in care incepe sa ploua cu bani. Pentru moment, din nefericire, nu ploua cu nimic.
    Toti indivizii astia stau si asteapta sa le vina primul milion de undeva, cum au vazut ei ca se intampla in filme. Si cum acesta nu vine, incepe sa creasca in ei un fel de ura. Incep sa urasca oamenii din jur, sa urasca tara in care traiesc, etc. Ei fiind extraordinar de buni, au avut ghinion sa se nasca intr-un loc gresit. Asa ca incep sa-si urasca si parintii. Au si ei partea lor de dreptate. Daca s-ar fi nascut intr-o alta tara, cineva le-ar fi explicat pe bani nu ii aduce barza, inca de la varsta de gradinita. Dar asa au ajuns pe la 24 de ani si n-au facut absolut nimic cu viata lor.
    Si ca sa fiu acuzat ca fac compuneri cat se poate de lungi o sa adaug o convwrsatie cat se poate de reala pe care am avut-o cu o domnisoara de 24 de ani, in Fishbury Park, London, England:
    Eu: Cu ce iti castigi existenta ?
    Ea: Ma mai ajuta ai mei din cand in cand …
    In traducere, ai ei ( parintii adica ) , ii plateau absolut toate cheltuielile si nu doar din cand in cand, ci tot timpul.
    Eu: Si ? Ce ai de gand sa faci ?
    Ea: Am de gand sa-mi continui studiile.
    Eu: Ce studii ai ?
    Ea: Am terminat ASE-ul.
    Eu: Asta e egal cu zero. Sistemul Britanic de finante este total diferit de ala din Romania, asa ca studiile tale nu au nici o valoare aici.
    Ea: vreau sa fac un master.
    Eu: pai, ai bani ? Un master costa enorm chiar si in Romania.
    Ea: ma imprumut la o banca.
    Eu: pai, ce banca te imprumuta pe tine in conditiile in care nu ai nici macar un job, nu ai nici un fel de venituri si nu prezinti nici un fel de garantie.
    Ea: nu conteaza ! Sunt o gramada de banci, gasesc eu una sa ma imprumute. Si, ( enervata) am doar 24 de ani, asa ca am tot timpul.
    Eu: stiu si eu ? Multi ar considera ca la 24 de ani e mult prea tarziu pentru multe chestii…
    Concluzia: nu e rau sa fii tanar si ambitios, atata vreme cat ambitia este canalizata intr-o directie productiva. Cand se transforma in ambitie prosteasca, ca sa nu spun de-a dreptul prostie, nu numai ca iti faci tie insuti deservicii, dar mai esti si o povara pentru cei din jur.

  122. şi care e legătura cu copiii talentaţi la muzică ?
    sau cu cei care fac orice formă de artă ?
    eu vreau ca după muncă să mă relaxez cu un concert sau un balet, nu cu un măcelar. ce mă fac ?

  123. @ Florin : frateeeee-i duminica !!! Vreau ceva soft,lejer, vreau sa fie pace-n lume ! Vreau saptamana de lucru de 5 zile si pauza de masa !
    @ Simona : Pliiiiiiiiiizzzz !

  124. Nefasta e f. sanatoasa, d-aia in momentele extrem de rare cind nu se simte bine, imi fac griji, asa cum mi-am facut cu citva timp in urma cind, venind acasa, am gasit-o galbena, cu dureri ingrozitoare de cap si intr-o stare apropiata de lesin.
    Nefasta e prof. de pian, in Ro aveam un vecin, extrem de talentat, a inceput de la patru ani cu nefasta, parintii nu erau prea instariti, asa ca a facut, multi ani meditatii gratis. Cind am ajuns in Ge, respectivu a venit pe aici, a dormit la noi, a dat niste concerte pe aici, i-am dat si ceva banuti sa aiba de buzunar.
    Da de ce era nefasta bolnava? Intimplator a gasit pa Internet blogu pianistului respectiv. Are si o mica autobiografie, scrie de fostii lui profesori, de nefasta-mea nici un rind.
    As putea da inca zeci de exemple de acest fel, recunostinta e floare rara.

  125. Aflai acus de la radio ca Mihaela, tigrul evadat si capturat prin impuscare la Sibiu, a fost casat si radiat din inventar. Nimic deosebit, pana aici. Ce m-a frapat a fost insa valoarea de inventar a tigresei : 58 de lei ! Cat o pulpa de porc anemic.
    @ Agnes : sunt mai ontopic decat Florin. La radio a dat si muzica.

  126. @Ana: vrei postare nouă? fă şi mie, la schimb, un rezumat la ce-a zis Florin, că nu pot să citesc, e prea lung :mrgreen:

  127. @ Simona : Dar cu ce am gresit atat de rau fata de tine ?

  128. @Karenina: când pui adresa de mail incompletă, wordpressul o ia de nouă, te consideră comentator nou şi te moderează. :mrgreen:

  129. io nu vreau nepărat postare nouă, mă mulţumesc cu ce am dar îţi zic eu ce a scris Florin : că femeia de serviciu ştie arii de operă, că nu are bilet de autobuz şi circulă pe blat şi că să dăm ţării mai mulţi bucătari şi măcelari. psihologu din mine zice că nu mâncase încă şi de-aia.
    staţi un pic, asta nu era cu tinichigii ? 🙄
    a, şi că o fată va cere împrumut la bancă pentru studii deci e proastă şi e o povară.

  130. Cool. Imi place despre mine sa stiu ca’s moderat 😆
    sa-ncerc si rezumatu’ : 1. studenti-s de kkt; 2. femeia de serviciu-i de kkt; 3. Ro si RATB sunt de kkk; 4.managerii si economisti’s de kkt; 5. Piaru’ i de kkt. 6. o domnisoara de 24 de ani, in Fishbury Park, London, England e de kkt. Concluzie : e de kkt.

  131. @Agneswood: nu trebuie sa-ti faci griji in privinta asta. Romanul are distractia in sange. Inca din cele mai vechi timpuri, romanul si-a rupt oasele la munca in cursul saptamanii si duminica si-a rupt opincile la hora. Nu avut nici macar nevoie de lautari. Si-a compus singur cantece si si le-a cantat singur din fluier si din gura pana a ragusit.
    Cele mai grozave petreceri la care am participat, nu au fost alea in care au venit niste talentati sa cante si sa danseze. E de ajuns sa ai 2-3 prieteni mai dezinhibati si o sticla de vin. Distractia, muzica si dansul, vin de la sine.
    Ma rog, poti sa te duci sa casti ochii si sa-ti curga balele la unii care canta si danseaza frumos, sau poti sa mergi la o petrecere unde la 2 noaptea cineva cere sa se opreasca muzica. Ai crede ca toata lumea merge la culcare. In schimb, adevarata petrecere abia incepe. Afli atunci ca macelaru stie sa cante si sa danseze si fara muzica. Cand se lumineaza de ziua doar podelele dau semne de oboseala.
    Crezi ca inainte cu 100 de ani de aparitia radioului sau a casetofonului cu CD, romanul murea de plictiseala ? S-o crezi tu ! Romanul si-a cantat singur si de jale si de bucurie, si drept dovada sta imensa mostenire de doine, balade si cantece populare.

  132. @ Florin : “Cand se lumineaza de ziua doar podelele dau semne de oboseala.” 😯 La ce petreceri mergi tu, frate ?
    P.S. N-am putut sa nu apreciez textul la justa lui valoare. Literatura pura. Direct in ficati.

  133. @Florin: deci e rău românul, că e incompetent şi nu munceşte, sau e bun, că ştie doine, balade şi cântece populare? sesizez mereu la tine nu doar o contradicţie între ce spui acum şi ce spui peste cinci minute, ci şi una de ton. ba vorbeşti cu dispreţ, ba cu căldură despre nefericitul de român.

  134. simona:
    s-a sculat mai an,
    badea florian!
    este indignat
    si e revoltat!
    iarba nu-i mai place
    gura nu-i mai tace
    nu stie ce vrea,
    dar ar mai mana
    pina l-o baga
    ‘n sama cineva!
    nimica nu-i bine,
    sa strige ii vine!
    solutii nu are
    are doar “vocale”!
    si le varsa toate
    pe bloguri, in rate!
    este enervant,
    dar e debordant
    e incoerent,
    dar e competent!
    e o acritura,
    doar un pic fudula!
    :mrgreen:

  135. pai asta ii aratam si io:
    femeia de servici care stie sa cante opera, e blamabila;
    macelaru cantaret merita piedestal!
    :mrgreen:
    frateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    florine, stiu un psiholog bun, daca te intereseaza! 😳

  136. Ana Karenina: cand o veni vreme sa te sinucizi, nu te mai duce la gara, cheama-l pe Florin! :mrgreen:

  137. @ Cruela : Nu trebuie chemat. Vine singur si fara sa il chemi.

  138. Florin, mamă,

    ia adu tu dovada că, dacă ai copii, au absolvit sau sunt în curs de absolvire a şcolii de măcelar/bucătar/whatever ai mai menţionat tu acolo.
    nu ai încă ? f frumos. ia-ţi un angajament scris şi semnat că îi vei obliga să urmeze această cale sau îi dezmoşteneşti.
    eu sincer îţi doresc să ai parte de copii cât mai sănătoşi şi talentaţi, să vezi cât de frumos se dezvoltă un copil cu un aşa noroc.

  139. Vad ca m-a acuzat cineva ca sunt off-topic. Nu sunt frate off-topic. Sunt calare pe subiect. Faptul ca romanul e talentat, stiam. Faptul ca sunt si copii talentati, nu ma surprinde. Totusi, daca e vorba de un talent in urma caruia cineva isi poate castiga existenta, atunci este foarte bine. Daca este atat de talentat, atunci inseamna ca poate sa isi castige singur banii necesari pentru concerte si concursuri, deci nu are nevoie de banii nostri. Cum ? Nu castiga nimic ? Cu atat mai mult nu trebuie sa-i dam nici un ban. Pe langa faptul ca se invata la bani nemunciti, indrumam copilul intr-o directie gresita. O sa-si umple dulapul cu diplome care nu tin de foame. Nici de sters la fund nu sunt bune pentru ca sunt lucioase si aluneca rahatul pe ele.
    Si, poate nu m-am exprimat suficient de clar, dar mesajul este urmatorul: ” Lasa talentele, si pune osu la treaba. Adica, invata sa fii un membru folositor al comunitatii in care traiesti. E plina lumea de talentati din astia care vor sa castige bani fara munca. Inca un “talent” in plus e deja prea mult. Si, ai putea incepe prin a te sterge singur la fund.”

  140. @ Florin : cum ar zice mama Omida, esti indracit, manca-t’-as, esti fermecat, deocheat. Sau pur si simplu, doar stricat la burta ?

  141. @simona: din pacate viata nu se poate defini in alb si negru, iar oamenii nu pot fi separati in buni sau rai. In realitate, e plin de nuante de gri, in care albul si negrul predomina mai mult sau mai putin. Oamenii pot fi si buni si rai, in functie de situatie. La urma urmei si dracu a fost inger la inceput.

  142. ultima chestie pe care i-o mai spun lui Florin : NU, în cazul în care copiii ăia câştigă vreun ban, ăla nu e fără muncă. copiii ăştia muncesc zilnic în faţa instrumentului, muncă nu doar mentală dar şi fizică. după 2 ore de studiu intensiv, eşti sleit. să spună şi doamna ţiganului dacă nu am dreptate.

  143. O sa-ti raspund eu in locul Simonei. Ea are lucruri mult mai importante de facut. Face pizza.
    “Oamenii pot fi si buni si rai, in functie de situatie.”, zici tu. L-am cunoscut si am vorbit in cateva randuri cu parintele Cleopa de la manastirea Sihastria.Am citit biografiile aparute. Daca imi poti da un singur exemplu din viata acestui om in care a fost rau, personal imi iau angajamentul sa iau in serios si sa memorez tot ce ai spus tu pana acum, precum si ceea ce vei spune in urmatoarele 127 de zile ! Si mai mult decat atat, sa-mi fac din spusele tale un crez in viata. Daca nu, imi demonstrezi o data in plus ca gresesti si ca, de exemplu, nu ai dreptate cand reduci totul nuante de gri : exista pare-se si mult maro(n) !

  144. @agnes: începusem şi eu să scriu aceeaşi chestie, dar am şters şi am renunţat, m-am gândit că e în zadar

  145. Psychcentral.com scrie: “Există studii semnificative care arată că muzicienii au “un altfel de creier” , atât din punct de vedere structural, cât şi funcţional.

  146. Am senzatia, ca blogul asta se transforma in forum, ceea ce nu e bine. Imi pare si bine si rau, daca nu v-au placut parerile mele. Altele nu am ! Si, daca as avea un copil, nu as incerca sa fac din el un Michael Jackson. As incerca sa fac din el un om normal, capabil sa rada, sa planga, sa cante si sa danseze doar atunci cand simte nevoia. In nici un caz nu o sa cante si nu o sa danseze pentru distractia altora. Ati vazut si voi ce patesc vedetele in ziua de azi.
    Michael Jackson, mort in urma unei supradoze de anestezic, Amy Winterhouse moarta in urma unei supradoze de alcool etilic, Madalina Manole moarta in urma unei supradoze de furadan, Malina Olinescu moarta in urma faptului ca a coborat in goana prea multe etaje… Credeti ca astia sunt niste exceptii ? Hai sa vorbim atunci despre Elvis Presley, Marilyn Monroe sau Freddie Mercury … Sa il enuntam si pe Steve Jobs ? Ce au astia in comun ? Faima si bani ! Si mai au in comun faptul ca au avut parte de o moarte prematura si eventual violenta. Unii au cazut de prea sus prea repede iar celorlalti o viata plina de excese, le-a pus capacul la sicriu mult mai devreme. Banii si faima nu le-a folosit la nimic. Ce poate fi mai tragic decat sa ai 4 miliarde de dolari si pe la 40 de ani sa primesti in schibul lor doua tampoane de vata in nas ?
    Care erau aia care spuneau ca vor sa aiba copii faimosi pe-aici ?

  147. sau, ca să cităm din clasici : Doamne, mare-i grădina Ta…

  148. pot sa-l mai scuip o data? :mrgreen:

  149. il trage cineva din priza? 🙄

  150. @ Cruela :Eu am mai spus ca omu ii stricat la burta…

  151. Bre Florine, eu sunt cu tine, tu ai dreptate, dar am o idee beton (că tot vorbim despre Anton) : de ce nu-ţi faci tu propriul blog, mărite om? 💡

  152. PS; uite, deja ai scris aici material pentru primele zece articole. Simona, nu-i aşa că îi dai voie să le ia înapoi cu copy/paste? Sau cu cut/paste? Cum crezi că e mai bine?

  153. @ Marian S : crezi ca n-a incercat ? Mira-m-as !

  154. “Malina Olinescu moarta in urma faptului ca a coborat in goana prea multe etaje…“

    In ciuda tragismului, asta chiar e spusa cu talent! 👿

  155. Gata, că se opreşte el şi încep eu. Am mâncat, m-am odihnit, mă duc să dau o tură prin parc. Ai pup iu, pînă mai pe seară.

    PS: la mine e de la vin, îmi trece repede. 😆 😳

  156. Ana Karenina, parintele Cleopa de la Sihastria poate sa-ti spuna singur unde a fost rau. Omul cand a fost alungat din rai a primit porunca ca prin truda sa-si castige existenta. Parintele Cleopa nu a trudit niciodata in viata lui, dar s-a incaltat cu pantofi facuti de altii, cu haine facute de altii. Nu a facut pantofi pentru nimeni, nu a facut haine pentru nimeni, nu a hranit niciodata pe nimeni. Din pricina lui, unul care ar fi meritat mai mult, a umblat descult, altul a umblat gol, si altul a rabdat de foame. Pur si simplu pentru ca parintele Cleopa a trait toata viata ca un parazit egoist, gandindu-se doar la el insusi si niciodata la ceilalti. L-ai vazu pe parintele Cleopa pe jumatate gol si descult ? Atunci e bine, pentru ca ar fi fost imoral sa se imbrace si sa se incalte pe munca altora. Presupun ca era si mort de foame, pentru ca ar fi un pacat sa bagi in gura hrana pe care nu ai castigat-o cu sudoarea fruntii. Iar omu’ nu ar face asa ceva pentru ca este un sfant.
    O alta porunca de la Dumnezeu a fost ” cresteti si va inmultiti ! ” El nu a dat niciodata un colac la un copil flamand. Nici nu se pune problema sa fi crescut unul.
    Aaa ! Voiai sa spui ca sfantul asta al tau e un exemplu de urmat ? Ce-ar fi sa ne retragem cu totii in post si rugaciune la munte, sa nu mai muncim deloc, sa nu mai facem copii si sa nu-i mai crestem. O sa ne hranim cu Sfantul Duh si o sa ajungem in cele din urma in Rai. La dracu cu problemele lumesti. Hai sa lasam facturile neplatite si sa mergem cu totii sa ne castigam un loc in fatza pe lumea cealalta. Cum ? Nu ar fi bine ? Pai, ne-am lepada cu totii de rautate si am deveni mai buni! Ce ?! Am senzatia, ca vrei sa spui ca nu ar fi bine deloc !?
    Presupun ca in cazul in care te duci la toaleta si constati ca ai lepadat ” un limbric atat de mic care nu a facut rau cu nimic” il pupi si ii spui : ” taci cu mama, nu mai plange” si il bagi inapoi la caldurica. La urma urmei e si el un parazit intestinal sfant la fel cum sfantul parinte Cleopa e un parazit social.

  157. @marian s: sa fac copy and paste, ar insemna sa ma plagiez pe mine insumi. E destul de rau ca sunt unii care ii plagiaza pe altii. Inca se mai disputa meciul ala cu oul sau gaina. Inca nu stie nimeni daca oul a fost primul sau gaina a fost prima.
    Intr-un caz in care m-as autoplagia, justitia ar fi ingenunchiata. Ar trebui sa ma dau singur in judecata, si sa cer daune morale de la mine insumi. De asemenea ar trebui sa cer sa mi se plateasca cheltuieli de judecata. Probabil mi s-ar cere ca mai intai sa divortez de mine insumi. Apoi am ajunge la partaj. Daca nu ai vazut inca judecator care se urca pe pereti ca Spiderman si care incearca sa sparga tavanul cu ciocul ca ciocanitoarea Woody, o sa vezi in cazul asta …
    E mai bine sa nu ajungem acolo…

  158. Florin : BOULE !!! Citeste inainte sa mananci kkt ! In primul rand parintele Cleopa e mort, VITA!!! In tinerete a pascut oile manastirii, citind in acelasi timp absolut toate cartile din biblioteca manastirii, CRETINULE !!! Un timp a stat ascuns in munti impreuna cu un alt mare duhovnic roman Arsenie Papacioc, vanat de comunisti. In acest timp ti-a mancat tie fripturile si ti-a tocit galosii, NEMERNICULE !!! Daruia absolut tot ceea ce primea ! Manca o data in zi, fara carne si fara ulei. A purtat acelasi rand de haine pana la destramarea fibrelor si pana cand ceilalti calugari i le-au ascuns, doar asa acceptand un rand de haine noi, JAVRA ! Zeci si poate chiar sute de mii de romani il plang, IDIOTULE, nestiind ca parerea ta despre el este ca a fost un parazit social. Asa sa iti ajute Dumnezeu !
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/viata_p_cleopa.htm

  159. Florin: chiar ai nevoie de un psiholog!
    pina il gasesti si pina te pune la loc “pe sine” ai de la mine un total ignore!

  160. @Marian S: vad ca ai o obsesie cu betonu ala ! Trimite-mi numaru tau de cont si iti depun eu doi lei( ca sa vezi ca dau doi lei pe treaba asta). De doi lei poti sa cumperi ciment. Balastru gasesti pe toate drumurile. Coopteaza-l si pe prietenu tau Anton si faceti impreuna experimentu in seara asta. Maine imi spui cum a fost. Ok ?
    Poate nu o sa fie o senzatie extraordinara, dar macar te vindeci de obsesia cu betonu !

  161. @Ana Karenina: eu am avut senzatia ca esti o doamna. Dar, ca de fiecare data in viata, ai parte de cele mai crunte dezamagiri, exact de-acolo de unde te astepti mai putin.
    Acum o ora vorbeai despre sfantul tau ca si cum ar fi fost viu. Inteleg ca in ultima ora a murit deja de 6 luni. De-acu, daca e mort si ingropat, doar Dumnezeu poate sa-l mai judece.
    Oricum, parerea mea ramane aceeasi: parazit. In rest, despre morti numai de bine !

    P.S. : iti multumesc pentru faptul ca ne-ai aratat si noua adevarata ta fatza. Merry Cristmas !

  162. @ Florin : Ba pe-a mati !

  163. @cruela de vila: te rog sa ma crezi ca as scoate de pe shine orice psiholog. Abia astept sa intalnesc unul ! Faptul ca imi spui ca o sa ma ignori ma face sa ma simt cu adevarat important. Eu cand intalnesc oameni lipsiti de importanta, ii ignor pur si simplu. Nici macar nu le spun ca ii ignor.
    Presupun ca mi-ai spus ca ma ignori ca sa ma faci sa mor de ciuda. Nu am murit de ciuda, dar treaba asta mi-a provocat o durere foarte profunda …. in cot! Aaaah! Aaaaah ce ma doare in cot !

  164. @Ana karenina:” Oare s-ar supara maica-ta daca i-as spune …” ce a crescut ? E mai bine sa o lasam pe biata femeie sa doarma linistita. Sunt convins a depus tot efortul, dar nu a iesit nimic.
    In ce o priveste pe mama, a murit acum 7 ani. Daca ai ceva sa-i reprosezi, iti recomand sa te duci sa-i spui !

  165. Ana, nu ti se pare ca distinsul domn Florin se invirte pe aici incercind sa provoace? Dupa cum ai vazut, el nu are opinii clare, cind e asa, cind e altfel. Si tare cred ca raspunsul tau i-a provocat o placere deosebita: “haha, am reusit s-o enervez pe aia” (mai mult ca sigur Florin adauga si un adjectiv inainte de aia).

  166. @ Catalin : Ma doare fix in basca de adjectivele lui. Sincer, mi-am iesit rau de tot din pepeni. Daca asta a urmarit, i-a iesit, boului. Diferenta e ca mie-mi trece !

  167. Vai Ana, dar cum sa te superi? Eu ma bucur cind vad astfel de oameni, serios, ma bucur! Tu iti dai seama ca, fara ei, ar trebui sa-ti desfunzi singura WC-ul? 🙂

  168. @ Catalin : Daca asta ar fi pretul pe care-al trebui sa-l platesc ca sa nu existe astfel de oameni, m-as baga cu draga inima !

  169. @Ana karenina:
    Ai spus: “ma doare fix in basca de adjectivele lui…” . La care adjective te referi draga mea ? Ti-ai uitat ochelarii acasa si te-ai asteptat ca la adjectivele tale, la dejectiile tale linviatice, sa-ti raspund pe masura. Nu am facut-o si nici nu am sa o fac. Nu pentru ca nu as putea sa ma cobor pana la nivelul tau, ci pentru ca pur si simplu nu vreau sa o fac.
    Apropo, Ana Karenina este numele tau real ? Nu de alta dar Ana Karenina a fost calcata de tren in mod repetat atat in carte cat si in film. Este legal sa umbli asa prin lume fara cap ?

  170. Logic ca este numele real, ce credeai ? Papusel, ca sa o terminam o data pentru totdeauna : headererul unui email ofera pentru cunoscatori informatii pretioase, printre care servere, furnizorul de servicii de posta electronica si adresa IP a expeditorului.Cu nslookup din Command prompt si in situatia in care expeditorul nu foloseste versiunea IP 5-IPv5 ( un protocol experimental bazat pe sisteme UNIX ce nu a fost niciodata destinat publicului larg), folosind whatismyipadress sau IP2Location se poate geolocaliza cu suficienta acuratete expeditorul. Te strang dintii in gura ? 👿

  171. Mai Ana, cu chestia aia localizezi adresa providerului de internet. Ce poti face insa cu adresa RDS-ului din Bucuresti? 🙂 🙂

    Lasa-l, ia uita-te aici, poate te mai relaxezi:

  172. Băi, sunt eu încă beat sau voi încă mai vorbiţi pe aici??? 😯

  173. @ Catalin : Nu fi atat de sigur. Documenteaza-te.

  174. @Ana Care Nina:
    Sa stii ca am glumit cand am zis ca ai mere. De pe serverul meu par pepeni :mrgreen:

  175. acu vreun an era o tipa, rooibus cu ciocolata, parca se chema, parca.
    mamaaa, ce nervoasa mai era si tipa aia…..

  176. @ Ana karenina , headerul unui email iti dezvaluie fix un rahat, tocmai pentru faptul ca poate fi modificat si/ sau falsificat inca de la expediere. In orice caz, nu ti-am trimis nici un email, asa ca nu stiu despre ce vorbim.
    In ce priveste IP-ul, eu nu am cunostinta decat de existenta IPv4 si IPv6. De unde ai scos tu Ipv5 nu am idee si nu intereseaza.
    Daca ai baut peste masura, lasa jos tastatura si mergi la culcare.

  177. @Florin: trolling, trolling, dar sunt în măsură să te anunţ că te apropii cam în viteză de momentul în care o să intri în moderare…

  178. @Simona: Serios ? Ai putea tu sa fii chiar atat de nemiloasa incat, exact acum in ajunul Craciunului, sa ma lasi fara astia care ma injura si ma bat cu pietre ? N-as prea crede !

  179. Simona – e blogul tău – dar mie nu mi se par chiar aşa de condamnabile comentariile lui.
    Aş fi scris şi eu despre olimpici …

  180. @elena: nu e vb de comentarii, ci de atitudinea de troll care comentează incontinent, în ideea de a enerva şi a monopoliza atenţia celorlalţi. strică atmosfera pur şi simplu, e o prezenţă obositoare şi apăsătoare

  181. Au mai fost oameni enervanti pe-aici, dar asta e chiar indigest.

  182. unul dintre cei mai enervanţi, subscriu.

  183. Imi cer scuze, dar nu mi-am dat seama ca aici e un fel de facebook. Daca as fi priceput mai drevreme, as fi apasat butonu Like si as fi trecut mai departe.
    Ceea ce va enerveaza de fapt, este faptul ca exista oameni care au pareri diferite de ale voastre si care au curajul sa v-o spuna in fata. Detinatorii adevarului absolut nu ii suporta pe care care vin si le demonteaza cu argumente teoriile puerile. Cand isi au seama ca au ramas fara argumente, incep sa arunce cu invective.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint