Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Un fleac, au mai mâncat și-un cangur

De câinii comunitari e vorba.

Iar acum să pornim a-i linșa pe cei de la ZOO Ploiești. Să aruncăm asupra lor toată vina, să-i umplem de sânge, să-i facem muci. Problema maidanezilor să n-o redeschidem, pentru că deja am stabilit: “pe ei i-a lăsat Dumnezeu pe străzi și acolo vor rămâne”. L-am citat, pe scurt, pe unul dintre cititorii mei de ocazie. Să-l citez și pe larg, că merită: “Cainii au fost creatia lui Dumnezeu , cainii nu s-au inventat singuri ! Tu ai legatura cu subiectul ? – Tu stii ce inseamna un caine si ce stie sa faca un caine ? – Iti zic eu ca , un caine este de 100 de ori mai destept decat un om . Un caine nu este parsiv , pervers cum este  omul . Cainii sunt de cand lumea si pamantul pe strazi si asa vor ramane , pentru ca asa a vrut si o sa vrea cel de sus !”.

Mai multe mostre de înțelepciune maidanezofilă aici. Eu mă apuc să-i scriu lui Piedone, să-l întreb care mai e treaba cu cățeii comunitari de la mine din sector. Bine că au mâncat ăia de la Ploiești cangurul ăla și mi-am amintit. :mrgreen:

117 comentarii

  1. Inca o data se demonstreaza ca ai nostri sunt mai breji decat ai lor.Cainii romani le-au dat o lectie cangurilor aborigeni.

  2. Daca asa arata o gradina zoologica fara paznici si cu gauri in gard prin care intra cainii in haita atunci e clar!
    … Realitatea din RO bate fictiunea din cele mai absurde romane existente !

  3. @Simona: 🙁 saracu cangur, nu a avut nicio sansa, dar asta este realitatea cu maidanezii mai au putin si ne mananca si pe noi, dar pe cangurul de talie mica :).
    Vezi sa nu vina ONG-urile pe la tine 🙂

  4. simona, da copy paste si scrie-i si lui Vanghelie.
    pot adauga si eu la replicile alea memorabile cateva:”imi amanetez lucrurile din casa ca sa cumpar mancare sufletelelor nevinovate pe care cei fara suflet ii numesc maidanezi!”
    mostra de gandire ,dar nu de maidanez,ci de caine cu act ein regula.zic asa ca apropitareasa se identificase cu el,cainele:
    plaja 2 mai, golfuletul mic, ultimele corturi refugiate din Vama.
    strumf se plimba nerabdator printre corturi asteptand sa faca doi ani, lucru care se va intampla exact ziua urmatoare.
    cum se plimba in costumul in care venise pe lume,trece-n graba prin fata unui cort,catre bacr peste,adica pescari.
    din cort se repede un patruped si il musca de ochi.
    de groaz al-am luat in brate,iar cand am vazut sangele,era sa lesin.
    ei si vine propietareasa cainelui urland la mine cu mai multe perechi de plamani:
    copilul tau e de vina ,ca a trecut prin fata cortului! ce carnet de vaccinuri, cainele meu e mai curat decat copilul dumitale etc etc etc

    pe vremuri eram juna cercetatoare la CNSAS.cand treceam pe straduta de langa onorabila institutie, incercand sa ajung sa studiez dosarele cu pricina, eu si altii asemenea mie aveau de infruntat cea mai grea piedica:baba de langa institutie slobozea in strada haita ei de maidanezi.am chemat hingherii si a amenintat ca se omoara,ca-s ai ei,toti,toti.cum plecau, iar in strada. cred ca 5 sau 6 oameni au muscat in cateva luni.
    baba e la locul ei, caini la locul babei.

  5. pe unul l-au mancat sobolanii. Eu zic sa ii scrii si de sobolani, sa vedem cum stam, am auzit ca raspandesc ciuma.

    Mi se pare logic ca un gard de la gradina zoo sa aiba “fisuri”. E de la lipsa de fonduri, cum ti se rup pantalonii in cur asa se rupe si gardul la colturi.

  6. @VreauUltimulLoc: aia zic și eu: să vorbim numai despre gard și incompetența ălora (reală). despre haitele în libertate să tăcem mâlc. 😉

  7. Ooooo! Am tot vrut sa-ti zic ca mie mi-e tare tare dor de cineva dar mi-a fost rusine 😳 . Ei, acum sigur vine pe aici. In seara asta curat pragul :mrgreen:

  8. Sa vorbim si despre haita.
    Sunt cei adunati langa adapostul lor de caini, lasati de firme care aduna cainii? Nu se intelege dc aia de afara sunt lasati de firme acolo. Si de oamenii care ii abandoneaza in padure.
    Dar asta era sistemul propus de tine in articole, nu? Sa fie stransi cainii si dusi la adaposturi pentru eutanasiere, dupa perioada de doua saptamani, cat sa-i revendici(asta desi nu e propusa de tine nu poate fi evitata).
    Sa inteleg ca metoda aceea nu functioneaza asa de bine? Nu as fi crezut. Au devenit cainii aia “cu siguranta NEscapati de la adapostul ala”, agresivi si salbatici si au format haite si au atacat?
    Vai ce mirare. Ce sa vezi, cand aduni niste animale in conditii precare si mor de foame mai scapa si apoi formeaza haite si ataca. Dar e vina lor, ca nu isi accepta chinurile in liniste, ne indispun.

    Dar sa nu vorbim despre cauza formarii acelor haite, sa vorbim asa de maidanezi in general si ca ar trebui sa nu existe. Ca in general asa apar solutiile, care rezolva problemele si nu sifoneaza bani de la buget.

  9. eu zic sa se faca domnle’ o limpezire a situatiei:maidanezii sunt si astia de mai multe feluri
    1.maidanezii maidanezi.astia sunt ais trazii, au fst plantati acolo .vin de nicaeri ,dar sigur ii vezi pe strazi.
    2. pseudo-maidanezii sau caini cu iz da maidanezi.astia sunt infiati de babe nebune care ii cresc pe strada,pe langa blocuri, in scara blocului.ce daca tu calci in rahatii lor,ce daca te musca, sunt suflete nevinovate. ce daca nu te-a intrebat si pe tine daca vrei sau nu sa iti cate octave sub geam in miezul noptii, taman cand plodul a tacut si ai vrea si tu sa dormi.
    3.criptomaidanezi
    astia au fost maidanezi intr-o viata anterioara.acum sunt caini cu stapani,dar din cauze si motive necunoscute stapanii ii slobozesc pe strada sa isi faca nevoiele,sa alerge si te impiedici de coltii lor cand vrei si cand nu vrei.
    am exemple pe strada mea.

    eu la faza cu gardul gaurit am ramas sensibila din Delirul lui Marin Preda.sorry.

  10. Simona, stai sa iti explic de fapt ce a fost acolo. Se stie ca maidanezii nu ataca decat atunci cand sunt provocati, in rest ei fiind cele mai blande si bune creaturi date de D-zeu pe pamant, desigur dupa iubitorilor de maidanezi.
    In urma unu studiu s-a demonstrat ca in Australia, pe langa masini, cangurii sunt principala cauza a mortalitatii canine, maidanezii nostri, buni la suflet si blanzi si iubitori de dreptate nu au mai suportat aceasta atrocitatea si au vrut sa le dea o lectie cangurului. Prima data au angajat sobolanii sa le faca treaba, dar neavand nici un rezultat s-au hotarat sa suporte inca o data oprobiul public pentru apararea semenilor.

  11. @VreauUltimulLoc: e irezolvabil, asta zic și eu. în România, nici o soluție nu e bună, în afară de aia cu câinii în libertate, pe străzi 😉 ; be) nu, nu ăsta era sistemul propus de mine, citește legea aia de care vorbeam eu atunci (care, desigur, nu se aplică) și o să afli de-acolo care era. era unul complex, care acoperea tot: adopții, monitorizarea câinilor cu stăpân, sterilizare, euthanasiere.

  12. @VreauUltimulLoc, eu ma leg de un singur aspect si o zic chiar in soapta sa nu zici ca sar la cearta. M-am gandit si eu ca fetita de 6 ani muscata in plina zi pe strada ar trebui sa-si tina gura si sa nu mai urle atat de durere. “e vina ei ca ca nu isi accepta chinurile in liniste”. Zau ca ma enerva rau cand o vedeam ca abia isi misca piciorusul. 😉

  13. VreauUltimulLoc am fost muscata de 3 ori eu,strumf o data.sa iti spun ceva rezon si dur,sorry simona:
    da sunt animale. nu e treaba mea ca sunt infometati,nu e treaba mea ca ataca.e treaba mea sa ma apar si daca asta inseamna ca trebuie sa ii omor,o voi face.oricand.
    cum mi-am vazut eu copilul muscat,cum sa iti spun,dar as ucide oricand orice urma de laba de maidanez,caine care ataca omul.de ce?
    viata unui copil,a unui om e mai presus.
    si pe caine cine il apara?
    dar pe omul incoltit de 4-5 fiare,cine il apara?

  14. in totata europa sunt ucisi,eutanasiati linistit.
    de aia nu vezi ghiara de caine pe strada.

  15. 1. Maidanezii sunt o problema, o problema ce necesita rezolvari. Afirmatii de genul l-a muscat pe strumf si pe nu stiu ce fetita sunt doar redundante la faptul ca maidanezii reprezinta o problema. Pe desupra te claseaza in randul celor subiectivi si pareri neinteresante pentru rezolvarea problemei.
    2 au fost propuse doua directii pertinente. Cea cu strangerea in adaposturi si eutanasierea. Care in alte tari merg dar la noi eu nu cred ca va merge. Pentru ca, oamenii o sa se opuna. Pentru ca firmele angajate o sa faca un cacat ca asta. Arunca cainii prin paduri ca n-au loc in adaposturi, ii tin acolo sa se manaci intre ei etc.
    3. sterilizarea cu ajutorul populatiei. care pe hartie pare mai ieftina ca eutanasierea. Nu stiu de ce, dar asa sunt cifrele pe care nu le-am auzit contrazise inca de cineva avizat. Sterilizarea in masa pare o solutie mai viabila, pentru ca toti cei care ar incurca la prima s-ar implica in a doua.
    Problemele sunt :
    In oricare dintre variante se pot fura bani.
    Ambele pot da gres daca nu se fac suficient de amplu.
    Avantajul metodei doi este ca se elimina multa cruzime, care mie personal imi displace.
    Dezavantajul metodei doi este ca trebuie sa astepti pana cainii aia sterilizati dispar in mod natural.

    Alte solutii cerebrale?? Ca de argumente de calibrul, l-a muscat pe ala mic, sunt satul.

  16. Domnul VUL si populatie se stie, are atat de mult simt civic incat o sa duca toti maidanezii la sterilizat si mai mult o sa pazeazca catelele in calduri. Cat timp vor exista cretini “buni la suflet” si usor de manipulat politica, vor exista si maidanezii, nu e vb de fuart si dat bani, ca mai multi bani castiga ONG-urile decat firmele de ecarisaj. Asa ca hai sa nu ne imprastiem logica degeaba.

  17. un caine sterizat musca la fel de bine ca unul fecund.
    solutii:
    luarea d epe strazi.in termen de 2 sapt toti cei nerevendicati sa fie eutanasiati.
    pt pui, se poate aplica si solutia lui Klaus Johanis,care i-a dat spre adoptie in germania si a luat bani pe ei.
    a,sa nu uit: amenzi de genul 10 salarii minime pe economie pt cei care au adoptat caini,dar ii tin in spatiul public si nu in curtea/casa lor.

  18. ultimulloc, ti s-a intamplat sa ti-l muste pe ala mic vreodata?
    asa ca sa vezi tu cum iti vine argumentul,asa din maduva oaselor si strafundul inimii.

  19. Eu stiu oameni care i-au sterilizat pe banii lor, si care ar ajuta la sterilizare ,deci argumentul meu ramane valid.
    In timp ce tu imi enunti niste afirmatii speculative fara nici o noima. Eu nu spun ca aceasta actiune ar fi dusa la capat de populatie, ca altfel nu mai plateai impozit. Spun ca ar exista si suportul populatiei. Si mereu o actiune are mai multe sanse de reusita in felul acesta.

    Sa nu ne imprastiem logica, mai bine sa fim pe langa subiect, ca un atribut, poate ne ia cineva si pe noi la acasa tv sa facem un show.

  20. Ca Ploiestean care acum cateva luni si-a vazut copilul de 5 ani alergat de maidanez in parc la locul de joaca si a trebuit sa imi descopar TOATE instinctele de supravietuire din mine…nu pot decat sa spun ca nu ma mir.
    Acum 2 ani si ceva sau 3 de la Gradina Bucov a evadat un jaguar. Pentru ca au renovat si au dat unor minunati contractul…si cineva a “cladit” un habitaclu pentru jaguar, care intr-o joi s-a decis sa sparga geamul si sa se suie pe un cal din apropiere in vederea consumarii lui de viu. Eu fusesem acolo cu copilul in duminica dinainte. Cam cum m-am simtit? NOROCOASA!

  21. nike974 nici un judecator nu isi judeca propriul caz, pentru un motiv simplu, judeca cu inima ca sa nu zic curu.
    Am fost alergat/muscat eu de caini, am avut caine, am crescut cu caini infata blocului, am vazut caini omorati, am vazut caini calcati de masina, am vazut caini chinuiti. Am vazut lupte de caini, am dresat caini. Am vazut parinti prosti care isi fac copii victime viitoare.

    Revin, ce ar fi sa lasam penibilitatile gen l-a muscat pe sulex cainele si sa vedem daca macar pe un blog putem sa ajungem ca niste oameni la niste concluzii, cum s-ar putea rezova problema asta.

    Stransul si bagatul in adapost nu prea functioneaza la noi dupa parerea mea, pentru ca sunt prea multi si firmele roamensti prea corupte, si in general modul de actiune care ne caracterizeaza este superficial. Dar poate ma insel.

  22. VUL oamenii care isi sterilizeaza pe banii lor cainii sunt la fel de putini ca cei care isi vacineaza cainii sau care au grija de ei in adevaratul sens al cuvantului. Problema maidanezilor, nu se rezolva pentru ca NU exista suportul populatiei, tu folosesti o mana de oameni care ar steriliza pe banii lor, pentru a demonstra un lucru general si ignori ceea ce se intampla in mod general si iti infirma argumentul. Asa ca nu stiu cine speculeaza.

  23. ULtimulloc,
    banuiesc ca a judeca nu cu inima ci cu curul si sulex sunt afirmatii pe care le faci cu privire la cine?

    intr-o tara in care copii nu merg la scoala pentru ca parintii nu au bani este de domeniul ipotetitucului si irealului demn de SF.
    pur si simplu eu,ca cetatean nu imi voi da un cent ca sa se sterilizeze un caine.daca imi aduce patalama ca a fost adoptat si tinut in casa, scos cu lesa sau eutanasiat,s-ar putea s aimi schimb opinia.
    ultimulloc, nu judeca pe banii altora.
    de unde stii tu ca detii adevarul absolut?

  24. In-cre-di-bil! Si faza cu haita de maidanezi care au mâncat cangurul, si aia cu sobolanul, si aia cu jaguarul! E groaznic, mi se face rău când mă gândesc. Păi câinii âia trebuie să fie în haite de cel puțin 10-15, ca să aibă tupeul să atace asa, ca lupii, morți de foame pe deasupra. Acuma a fost un cangur, peste o săptămână iar auzim de copii mâncați de maidanezi!
    Pentru toți cei care manifestează pt dreptul maidanezilor de a fi în stradă: oameni buni, voi înțelegeți dragostea de animale într-un mod absolut gresit. Mie mi-s dragi câinii de mor, pe bune, am crescut cu câini, am doi câini, am salvat nu stiu câți câini abandonați în stradă de idioți, am dus câini străini la vet. pe banii mei că îmi era milă de ei, am plasat zeci de pui de câine maidanez numa să nu-i stiu în stradă. Scot la plimbare si câinii mei si pe ai vecinilor, că mi-e milă de ei să-i văd neplimbați. As mângâia orice câine, nu mi-e frică de ei, si de foarte multe ori prefer compania câinilor companiei anumiților oameni. DAR…câinele e un animal domestic. Mai presus de mâncare, are nevoie de o casă, de o familie, de stăpân si de dragoste. Un câine care stă pe stradă, mănâncă pe apucate si nu se bucură de un companion uman e un câine chinuit. Ca să nu mai vorbim de problema de siguranță pe care câinii ăstia o ridică. Fiul meu, de exemplu, desi a crescut cu câini în casă, se teme foarte tare de câinii străini, de ăia pe care nu-i cunoaste. Avem noroc că locuim într-o zonă în care chiar nu sunt câini vagabonzi. Dacă as locui într-o astfel de zonă, ar trebui să-mi duc si să-mi aduc copilul de 14 ani de mână la scoală, pentru că pur si simplu nu poate trece pe trotuar pe lângă un câine, are o fobie, se teme, paralizează de frică! TREBUIE Urgent o soluție pentru problemă, o soluție mai rapidă decât sterilizarea si asteptatul ca populația de câini să scadă natural. În rpimul rând, e utopic să crezi că toate cățelele din Bucuresti vor fi prinse si sterilizate. În al doilea rând, chiar dacă se întămplă asta, oamenii vor continua să abandoneze puii nedoriți pe străzi. În loc să consumați energia înjurând pe Simona Tache pe blogul ei, mai bine ați înjura autoritățile locale care efectiv îsi bat joc de cetățeni, de banii lor si în acelasi timp de bietele animale.

  25. Un nou topic hot, am nevoie de un antirabic.

  26. Vai saracutii caini.
    Sigur a fost vina cangurului pervers, care mai era si carnivor.
    Adevarul este CA CAnguru vroia sa pape cainii si ei doar s-au aparat :mrgreen:

  27. stiti ce am observat|?
    ca maidanezofilii injura si ii jignesc cum nu s epoate pe cei care au alta opinie.
    sa se faca referendum.
    sa ii eutanasieze pe toti maidanezii,ca nu dispar cainii!

  28. @VreauUltimulLoc: dar dacă, pe lângă “penibilitatile gen l-a muscat pe sulex cainele”, am lăsa și aroganța? Hai, și tonul jignitor, la adresa unor oameni care, deși le-a fost mușcat copilul, sunt civilizați și vorbesc politicos…

  29. Lasa, ca eu am avut o experienta ciudata cu caine cu stapan. Ies din blocul mamei, la care ma duc rar. Ma duc catre statia de autobuz, trec printr-un mic parculet si o potaie alearga catre mine, latrand. Intreb al cui e cainele. Un batran (asa ii voi spune, ca m-a enervat) se ridica, imi spune ca-i al lui, sa stau linistita ca nu face nimic. Isi cheama catelul, se duce la el, dupa care din nou spre mine. Eu imi vad de ale mele, aud din spate cainel venind spre mine latrand. Cu voce tare ii spun batanului sa-si tina cainele, sa aiba grija de el. La care imi zice: ei, si daca nu vreau. Isi cheama cainele, dupa care il aud: du-te ma pe ea, musc-o.

  30. @nike974, “iubitorii” de caini nu jignesc si nu injura pe nimeni. Ei sunt suflete alese si pline de iubire si bunatate! Ei ureaza lejer sa le crape familia celor care nu vor caini pe strazi si pe urma sa crapam si noi toti. Si dupa ce-ti ureaza asta, vorbesc de Dumnezeu si de mila si de iertare. Intelegi? Ei “este” lasati cu un scop anume pe pamant 😉

  31. Un fleac, doar un cangur! Sa manince ei un politician, atunci sa vezi reactie. Dar nu se va intimpla asta, au si maidanezii mindria lor, nu-si baga coltii chiar in orice rahat.

  32. @Cătălin: cred că ai avut cea mai bună idee de până acum. Ar trebui strânsi toți maidanezii din Bucuresti să băgați acolo în Palatul Parlamentului, când e o sedință comună din aia cu prezență obligatorie. Si după aia baricadate usile, si de pe camerele care oricum sunt deja instalate să se poată urmări, în regim de reality show, meciul dintre maidanezi si parlamentari! 😀

  33. eu recunosc cu mana pe inima in ca in ceea ce il priveste pe strumf am devenit irationala.
    dar, nu inteleg de ce macar un iubitor de maidanezi nu empatizeaza cu copilasii muscati d ecaini.de multe ori am impresia ca acei copii de 2,3,4,5 anisori sunt niste badmeni veniti sa distruga,sa disturbe linistea bietilor, sensibililor de patrupde.sa ii distreze pe la carii si proteze,carii facute de la faptul ca au muscat numai diabetici,desi stiau ca nu au voie sa pape dulce!
    ia sa mearga pe drum numai astia cu analizele standard.afara de pe strada cu cei cu colesterol,diabet, nu mai zic de aia cu tromboflebite de le sta cheagu’-n gat bietilor caini.
    io am fost muscata ca am colesterolul 169 si-s o raritate.asa mi-a zis tata lu maidanezu care se ospata cu ficatu meu,ca acolo si-a infipt coltii.si replica geniala a lu propietaru: las-o ma,ca aia nici de scobitori nu e buna!
    cata empatie!

  34. @Ela, io cunosc vreo doua babe care ar vrea sa vada parlamentul, putem sa le bagam si pe ele? 🙄

  35. sulea spatarul este o denumire pentru orice personaj generic, sulex e licenta mea poetica.
    a judeca cu curu inseamna a judeca prost si era valabila pentru un judecator subiectiv.
    Asa ca sa lasam aerele astea simandicoase ca n-am injuar pe nimeni.

    @Simona legat de aroganta, ai dreptate tonul poate fi considerat arogant. Totusi in apararea mea, daca citesti primele comentarii nu mi-a venit chiar asa din senin. Intr-o dezbatere foarte serioasa si pasnica am venit eu sa fiu ironic de nebun.

    Inca nu am citit nici o idee in afara de sa-i omoram aruncata asa in eter. Eu am vazut cum sunt prinsi, maltratati si tinuti cainii(si alte animale) si nu mi se pare o solutie. iar pentru cei care se bat cu pumnii in piept ca i-ar omora, ii invit sa puna mana pe bata si sa rezolve cazul. Ce le e frica de putin sange? Ca ei sunt Dumnezei si au drept de viata si de moarte asupra orice nu e om.

    Ps: Exista o peiada de comentarii ironice care se pare ca sunt ok, si mie mi-au murit bunicii si nu le-am vorbit nepoliticos. Ma rog ma gandesc ca e relevant si asta.

  36. sulex e licenta mea poetica.
    a judeca cu curu inseamna a judeca prost si era valabila pentru un judecator subiectiv.

    ultimulloc, tonul si limbajul sunt mai mult decat jignitoare.patreaza pentru tine licenta poetica,strict.

    da,dar nu cu bata. da-mi frate pistol.
    dar sa stii ca merge mai fain cu perfalgan expirat+ xilina.

  37. @VUL: in toata lumea CIVILIZATA maidanezii sint eutanasiati! Intelegi acest lucru sau e prea complicat? Sa traduc: OMORITI!!! Da, un ciine liber pe strada e tinut un numar de zile, dupa care, daca nu-l revendica nimeni, este OMORIT! Hai, acuma sa auzim “urari de bine” indreptate asupra popoarelor care fac asta. Ia si harta in fata, nu care cumva sa omiti pe cineva. Pentru ca mie, mie personal, mi se pare viata unui om de o mie de ori mai pretioasa decit a unui ciine!!! Si pentru ca ESTE! Nu te obosi sa raspunzi, argumentele maidanofililor le cunoastem cu totii.

    @Simona: propun sa pui o bulina neagra, cum ne dadeau la gradinita cind nu eram cuminti, inainte de posturi de genul asta. Pe bune, mi s-a facut rau. Si de greata, si de mila.

  38. Tiiii… ce oameni cruzi pe-aici… La noi maidanezii sunt iubiţi şi au voie până şi pe plajă în Mamaia. Iar rezultatele se văd la tot pasul : picior de cangur nu vezi pe vreo plajă…

  39. e posibil ca acei ciini comunitari sa existe si sa se inmulteasca asa tare pentru ca au conditii? adica au destule gunoaie si resturi pe strazi din care se pot hrani? poate ca nu, nu stiu, intreb si eu. daca e posibil sa fie asa, sau macar e si asta un factor favorizant de ce nu incepem sa discutam despre mizerie, gunoaie si curatenie. de ce sint maidanezi in orase in numar as amare si nu prea sint la tara sau sint in numar foarte mic? nu ar fi masura cea mai justa sa eliminam cauza care duce la proliferarea fenomenului?

    am vazut o data un documentar despre pedeapsa cu moartea in anumite state americane. la un moment dat era intervievat unul din calai. omu zicea “ce, eu sint calau? nu doamna, calaii sint alegatorii care au votat pedeapsa cu moartea in statul asta.”
    eu nu sint pentru eutanasiere dar nu sint nici impotriva ei. eu numai va intreb, citi dintre voi, care probabil nu sinteti in stare sa taiati nici o gaina, ati fi in stare sa ucideti cu propriile miini un maidanez, fie el si imobilizat?
    a nu se intelege de aici ca as fi impotriva eutanasierii. in privinta asta pur si simplu nu am o parere, am pus numai intrebari.

  40. eu.
    cand am vazut fata plina de sange a strumfului meu. cu mainile.vroiam sa il sfasii.
    pe cuvant!

  41. simplu. daca adunam maidanezii in custile de la gradina zoologica din bucov si asteptam sa intre sobolanii prin gaurile din gard sa-i muste de bot, s-ar putea sa scapam de ei.

  42. Si eu! Am si incercat! Otrava era expirata, fir’ar al dracului!!!

  43. @nike974 Pai si nu ti-ai simti “strumful” amenintat, sa iasa la joaca pe unde trage unu cu pistolul si altul arunca otrava?

    Ai vazut vreodata un caine cum moare otravit si cat dureaza, cum se petrece procesul?
    Ai vazut caini impuscati dar nu mortal? Zic sa vorbim in cunostinta de cauza.

    Am vazut eu, ca pe vremea lui ceausescu asa se facea, veneau vanatori cu pusca si-i impuscau, ca si copil a fost o imagine destul de traumatizanta. Ca si aia cu otravitul, ca am avut “placerea” sa o vad si pe aia. Cred ca ar fi ceva educativ, care s-ar lasa cu ceva nopti nedormite.

    ps:Nu e problema mea ce consideri tu jignitor si ce nu. Eu nu te-am jignit!

  44. Mai bagam o tura de e-mailuri?

  45. vreauultimul loc, am vazut cat dureaza si cum moare un maidanez otravit si mi-au murit si 2 copii in brate. nu se compara. cade Universul! se despica lumea in doua si vrei sa mori si tu in milionimea de secunda urmatoare!

  46. eram in practica la faimosul spital fundeni, primul copil avea 1 an si 10 luni,al doilea 11 ani.

    otravurile le pun in locuri special amnajate de babutele galante si pasnice.aceleasi cu cele unde stau ingerasii cu blana, labute si carii.

  47. @Nicky, ti se pare ca am zis eu ceva de omorarea lor in tarile civilizate? Dar noi vorbim de romania unde lucrurile nu merg ca in tarile civilizate. Acolo sunt tratati sterilizati si hraniti, apoi omorati, cam ilogic dar mai “uman”, ca si condamnatii la moarte sunt hraniti pana la injectie.
    Noi avem multi si va rezulta o baie de sange si multa cruzime gratuita. Intelegi? hai ca nu e greu, daca te uiti sus am pus aceasta varianta intre solutii. Si am zis de ce nu cred in ea.
    Nu cred ca am zis vreo secunda ca nu sunt cainii o problema ce trebuie rezolvata. Intrebam cum e mai bine sa fie rezolvata.

    Nu stiu ce e aia maidanofililor e cineva care iubeste maidanul? Sa nu fie o jignire ceva zic m-am lovit la cot mai devreme si zic ca nu merit sa mi se vb urat.

  48. la fundeni, la reanimare cardica se intampla faza cu copilasii.eu aveam 15 ani si eram in practica.
    cainii m-am decis sa ii ucid mult mai tarziu,asa pe la 20 de ani.

    si de blestemele babelor iubitoare de maidanezi , ma dezleaga oarece episcopi.

  49. a,ca tot plec

    incercati anestezicele.sunt super eficiente

  50. @nike974: Doamne, am crezut ca era vorba de tine in scenariul ala cu copiii, era sa mor aicea! N-am stiut de anestezice. Da’ antigelul e garantat! Si mai usor de procurat (na, ca fac si versuri)

  51. @nike974 dc nu omoram acum toti maidanezii cat mai crud posibil o sa moara multi copii?
    Pai in cazul asta sa ii omoram. daca asta salveaza copilasii.
    De ce nu ai zis asa? Eu o sa ii omor pe aia mici, ca pot sa omor mai multi odata si salvez mai multi copilasi.

    Eu zic ca atunci cand esti irationala si nu te jignesc de citez, sa nu mai intri in dezbateri, ca ne pierdem timpul. dar e doar o parere, tu fa cum stii tu.

  52. hai sa mai pun o intrebare, nu fara regretul ca la faza cu gunoaiele nu a raspuns nimeni. poate nu e importanta.
    sintem toti sper de acord ca pentru proliferarea fenomenului ciinilor maidanezi de vina sint in ultima instanta oamenii. intrebarea mea ar fi: ce facem cu ei, cu acei oameni care sint de vina pentru proliferarea fenomenului?
    😀

    (imi lace mult expresia “proliferarea fenomenului” 😀 )

  53. @papalapap: nu, nu sunt gunoaie pe străzi.

  54. cele doua aspecte puse in discutie de @papalapap mi se par foarte pertinente.
    Si pentru a demara ceva in directia asta nici macar nu e scump.
    Trebuie doar sa faci un cadru legal, ce in timp sa poate fi aplicat cat mai pe larg.
    Ca sa rezolvi problema si dupa ce treci cumva de faza critica.
    Gen obligativitatea castrarii exemplarelor fara potential chinologic sau plata unei taxe in caz contrar. Macar sa eliminam o sursa importanta noi caini.
    amenda pentru detinerea cainilor in conditii proaste.
    amenda pentru eliberarea lor in saptiul public.

  55. @Simona Tache
    poate ca nu am vazut eu bine. si cu ce se hranesc fantastic de multii maidanezi atunci?

  56. @papalapap
    cinstit vorbind sunt hraniti de oameni. Din gunoaie nu iau mai mult de 20% din hrana.

  57. @papalapap, unii dintre ei cu carnita de pui sau de porc atent pregatita de babele senile si idoate de la blocuri. Altii cu salam si carnati cumparati de babele senile si idioate. 😉

  58. iar alții nu se hrănesc deloc, de-aia sunt și bolnavi și agresivi. și mai sunt și unii care se hrănesc cu canguri, desigur

  59. @VreauUltimulLoc
    doamne fereste sa te contrazic. cine a stabilit proportia asta de 20%? sa inteleg ca citeva babute senile intretin zecile de mii de ciini vagabonzi in bucuresti? e fantastic, eu le-as angaja la o ferma de animale, sint extrem de eficace.
    deci solutia ar fi sa omorim babutele alea si gata cu ciinii vagabonzi?

  60. @Simona Tache
    fantastic! animale care traiesc fara hrana? asta e aproape o minune trebuie sa recunosti. am auzit de unii yoghini care traiesc fara hrana, cica numa cu prana. asta trebuie s afie, ciinii aia stiu cum sa-si ia prana aia, orice ar fi spiceul.

  61. 20% E o aproximare arbitrara, pe baza cantitatii de hrana necesara unui caine pe zi si o presupunere personala cam cat poate sa gaseasca in gunoi.
    plus ca unele exemplare arata prea bine pentru a nu fi hranite serios si regulat.
    Un caine de 35-40 de kg (mascul marisor) are nevoie de 450 g – 1 kg hrana uscata (rcantzanele d-alea) sau peste 4l – 6l de mancare, gen gatita.

  62. Da, multi viteji pe-aici la otravit ciini. Dar la otravit vreun primar sau vreun parlamentar, chiar nimeni? Aia sint adevaratii vinovati, nu ciinii.

  63. @ Vreauultimulloc : eşti slăbuţ meştere… pe-aici au lătrat alţii mai tare, mai agresiv şi mai “documentat”. Şi tot schelălăind şi cu coada-ntre picioare au plecat, chit că erau în haită şi prestau zgomotos şi nu sotto voce ca matale.
    Ascultă sfatul Mioriţei, “Stăpâne, stăpâne, mai cheamă ş’un câne”, că altfel pleci sfâşiat de aici…

  64. @Bogdan: addendum: sa cheme toti ciinii, daca tot s-a pornit 😀

  65. @ Nicky, nu am glumit, dar am exagerat puţin ce-i drept. Am sesizat în timp că toţi iubitorii de lătrătoare au o frică bolnăvicioasă de oameni pe care-i şi consideră a fi adevăratele fiare ale comunităţilor şi-n care, în favoarea propriei argumentaţii, văd doar criminali, violatori şi tâlhari.

  66. Referitor la regimul alimentar al maidanezilor, da, trebuie să zic si eu că multe din animalele alea sigur găsesc de mâncare pe undeva sau sunt hrănite de oameni. Eu am văzut prin Bucuresti o grămadă de câini de talie medie-mare care arătau foarte bine hrăniți, grăsuți, prosperi, sănătosi, blană deasă, lucioasă, adică în niciun caz nu rabdă de foame. Chiar m-a surprins chestia asta. Si eu am acasă un câine de talie medie si unul de talie mare si stiu prea bine de câtă hrană e nevoie ca un câine să arate în felul ăla, asa vreo două mese pe zi, prim asă înțelegând cam 150 gr de hrană uscată sau echivalentul ei. Asa că fie găsesc multă mâncare pe la ghenele de gunoi fie sunt hrăniți zilnic de oameni.

  67. @Bogdan: stiu, frate, stiu, am priceput, nu uita ca sintem de aceeasi parte a baricadei. Ce-i drept, eu inarmata cu antigel, spre dezgustul unora 🙂 Mi-a placut cum ai bagat Miorita la inaintare si am zis sa completez 🙂

  68. Mie nu mi se pare decat foaaarte ironic: am domesticit cateva specii acum niste multi ani, pe unele le mancam cu miliardele in fiecare an, desi nu e nevoie, iar de altele ne folosim cat sa ne simtim inimosi si iubitori de natura, dar tot ajungem sa omoram cateva zeci de milioane pe an si din astea, just because.. ne incurca. e vorba de caini si pisici.
    apoi, sa ne mai simtim nitel secie superioara, aducem de la mama dracului de peste oceane animale salbatice si le punem in custi ca sa le tratam ca obiecte de entertainemt, chipurile din dragoste pentru wildlife. wildlife in cusca. si apoi, in dulcele nostru stil clasic, o dam in bara cu cateva “erori umane”, si sa vezi dracie, cangur mancat de caine, care nici macar dingo nu e! iar concluzia noastra e ca ne trebuie o otrava mai buna.

  69. @ Laura Radu, daca scoti aia cu mancatu’, devin fana ta pe loc! 😉

  70. @Laura Radu: eu cred că l-au mâncat îngrijitorii, după care au mânjit câinii nedingo pe la bot 😉

  71. Mai, asta de pe ultimul loc: nu vrei tu sa te duci pe primul?
    Primul loc din afara acestui blog si a orice inseamna logica.

    Un tampit care e in stare sa ii spuna unui OM ca nu ii pasa de faptul ca i-a fost atacat copilul, recte sulex, e o javra mai mare decit alea cu 4 picioare. Si nu, nu te jignesc, chiar se poate spune ca iti vorbesc frumos, dupa toate ineptiile pe care le arunci pe aici.

    Tin sa te anunt din start, ca sa nu iti creezi false impresii, ca m-am nascut si am crescut in sudul Bucurestiului, la casa, pana la 16 ani. Am avut caine in curte, l-am hranit si l-am iubit. Cand a murit am luat altul si tot asa. Dar a trebuit sa ma feresc si de vagabonzii de pe strada, ca erau si atunci. Vizita masinii de hingheri era asteptata cu drag.

    Legea care e in vigoare azi e destul de corecta. E cam aiurita pe alocuri, dar am vazut legea europeana originala si va pot spune, cu mare seriozitate, ca si acolo sunt multe aiureli “de brusel“. Numai ca nu se aplica, domnu` sulex de pe ultimul loc. Asa ca, daca ai ceva de comentat, du-te matale la parlament, la cotroceni sau unde vrei si latra acolo despre dreptul cainelui maidanez de a musca oameni. Hai sictir!

  72. Sa ma scuzati, va rog, dar individul asta depaseste orice limita a intelegerii.

  73. Anna, daca o scot p-aia, nu ar mai fi adevarat 😉

  74. @Marian S: inteleg complet de ce ai pierdut controlul lingvistic al situatiei. Aprob si cotizez pe aceasta cale la indignarea ta. Eu mai am foarte putin pina la a-i dori aceluiasi individ sa-i fie muscata odrasla de maidanezii pe care-i apara cu ardoare si a ma cobori la nivelul unei babe de bloc. Mai am foaaarte putin… Sau am facut-o deja? :mrgreen:

  75. @ Nicky
    Doar o mica corectie: acum nu se poate spune ca am pierdut “controlul lingvistic“.

    Oho, daca il pierd… 🙄 :mrgreen:

  76. @Marian S: te rog sa-mi dai preaviz, sa-l pierdem impreuna 😀

  77. Mariane, tată, nu am intrat pe blogul “ultimului” că nu intenţionez să-i dublez traficul. Dar ai putea fi în eroare cu sulex ăla. Cam tot ce începe cu “vreau…”, e dă sex femenin. 😆

  78. @Marian S – eu zic sa te pastrezi pentru cand vor aparea hoardele de sustinatori ai blandelor animale. Nu stiu de ce, dar am eu o presimtire ca asta se va intampla in maxim o ora 🙂

  79. Adi_MN : ora României ? 😆

  80. @bogdan – nu conteste, ora RO, GMT, Nuku’alofa, Tashkent, care vrei tu 😛

  81. Piedone n-are treaba cu cainii.Un caine ridicat de pe strada presupune cheltuiala. El prefera sa ridice masini prin firma AUTOSAL. Pai la fiecare ridicare ghinionistul proprietar decarteaza 600 ron, din care cu siguranta o parte ajung in primarie chiar la superobezul primar.

  82. @Simona imi place ca mie mi-ai atras atentia legat de limbaj, dar in rest e ok sa grohaie fiecare ce vrea.
    @Nicky vezi ca nu reusesti sa spui singurica nimic, mereu astepti sa te aciuezi pe langa alt comentator, atitudine de latrau 😉 ai grija cu antigelul sa nu faci confuzii.
    Plus faza aia cu baricada… cu cine te lupti ? O fi de la caldura delirul asta?
    @Marian S, sa vb de limitele intelegerii implica sa le ai, e cu creier nu e de tine, stai usor ca te sufoci de la indignare.
    @Bogdan cand te plictisesti de latrat la luna si sa reusesti sa argumentezi ceva din ce balmajesti sa ma anunti.

    Oricum sa nu dati rau ca ma invinetesc usor de la cuvinte fara noima, istetilor.

    Ps: mi-a scapat comentariul tau legat de lege, si in directia asta sunt de acord cu tine, o presiune publica in privinta aplicarii legii este laudabila. Am reusit acum sa o gasesc in articolele tale si o sa o citesc.

  83. @Marian S: vorbește mai frumos, te rog. se poate și fără “jigodie” și alte d-astea, altfel nu mai terminăm niciodată cu scandalul

  84. @VreauUltimulLoc – ce sa-ti fac maitre daca te mananca in partea dorsala ca pe maimuta? Culegi ceea ce ai semanat (si vad ca semeni in continuare).

  85. Da, am citit si e super legea.
    Practic am vorbit degeaba, pacat ca nu am vazut comentariul acela mai devreme. Cum naiba facem ca sa se aplice legea? Asta ar fi intrebarea.

  86. Deci domnul sulex de pe ultimul loc a reusit, in sfarsit, sa citeasca legea.
    Dar se apuca sa dea sfaturi altora inainte de a o citi.

    Bravo, ma, chiar ca ai reusit sa castigi ultimul loc. Si nici nu te-ai straduit prea tare…

  87. @ Simona Tache: nu am zis jigodie, am zis javra.

    Putem sa combatem, sa ne contrazicem, sa iubim animalele sau nu.
    Putem sa vorbim despre legile proaste ale acestei tari si/sau despre proasta lor aplicare.
    Putem face multe.

    Insa nu poate sa vina nimeni si sa-i spuna altui om “uite de-aia nu mai pot eu ca un caine ti-a muscat copilul, adica pe sulex“ fara sa ne gandim ca acela este o javra.

    Imi mentin parerea si n-ai decat sa ma tai de la portie, daca nu-ti convine. Evident, multa lume citeste si analizeaza.

    Si inca ceva: am incheiat subiectul acesta.

  88. @Marian S.: eu ți-am spus frumos, pe un ton foarte amabil chiar, că se poate și fără jigniri. dacă mă iei cu “am încheiat subiectul ăsta” s-ar putea să nu fie cea mai politicoasă abordare din partea ta.
    poți să te cerți cu un om și fără să-l faci “javră”, indiferent ce a zis el. de fapt, să folosești jigniri e chiar cel mai ușor lucru atunci când te cerți, iar arta de a face pe cineva să roșească de rușine, folosind numai exprimări elegante, ar trebui să fie o provocare. m-ai văzut pe mine, vreodată, să-l fac “javră” pe vreunul dintre cei care m-au făcut albie de porci? nu cred.

  89. @Marian nu imi pune mie cuvinte in gura si apoi te supara pentru ele.
    Am spus ca afirmatile de genul sunt irelevante. Irelevante in contextul dezbatut aici. Daca pentru tine asta inseamna ce ai pus tu in ghilimele… sa fii sanatos.

    Poate am citit de abia acum legea dar nu am zis nimic pe langa ea, inclusiz sterilizarea si reintoarcerea lor cu consultul populatiei este in lege, inclusiv multe alte lucruri la care eu nici nu indrazneam sa sper cum ar fi norme de prindere si cazare tratare si ingrijire si alte avioane de domeniul fantasticului fata ce avem noi acum.
    In schimb aberatile celorlalti cu otravitul si sfasiatul cu proprile maini tot acolo se cam pedepsesc cu puscarie. Asa ca la nivelul discursului cred ca am fost cel mai putin pe aratura. Dar astea sunt detalii plictisitoare pentru militantii de dupa baricada, nu stiu ce baricada o fi aia si cu cine s-or lupta ei. Ca se pare ca se lupta intens.
    Sper ca l-ai incheiat, ca era incheiat de la comentariul anterior ;).

  90. @VreauUltimulLoc: e cel mai greu lucru din lume să admiți faptul că ai greșit față de o femeie căreia i-a fost mușcat copilul de 2 ani, nu?

  91. Ma voi ce aveti? Eu am vorbit de aducerea ca argument faptul ca cineva a fost muscat de caini. Voi vorbiti de parca am zis eu cuiva anume sulex, ranjind malefic langa trupusorul insangerat.
    Am explicat ca am folosit expresia in sens generic, care inseamna nu particular. Ce e asa complicat?
    Revin sa fie clar.
    Am zis ca e irelevanta aducerea in discutie a faptului ca x a fost muscat de caine. Poate x e mai usor de procesat. Nu era o referire directa la nici o mama si nici un copil. Era vorba de un argument. cat de greu e de priceput distinctia dintre un argument si un emitent. Uneori e bine sa vedem daca nu cumva acuzam gresit.
    Eu nu consider ca am gresit fata de nimeni, ca nu eu am muscat copilul si nu am comentat incidentul in nici un fel.
    Cum anume am gresit? Cu ce? Ca nu ma inchin la drama ei? Ma inchin in alt context, nu in asta, ca nu era vorba de asta aici, era vorba de altceva si e deja arhisuficienta subiectivitate implicata.

  92. lasati bre omu’ pe ultimu loc, ca nu l-o fi cerut degeaba! :mrgreen:

  93. […] vs obiectivitate 28 08 2012 Am intrat într-o polemică pe un subiect… de polemică cum altfel. Genul de subiect unde lumea nu vine cu argumente ci cu lamentații […]

  94. @VUL: se pare ca abia ai aparut pe-aicea. Este cel putin al treilea post al Simonei despre felurile situatii in care au fost implicate jigodiile maidaneze. Mi-am spus parerea de fiecare data si nu mi-am schimbat-o intre timp, asa ca azi uite asa am eu chef sa-i sustin pe altii, ok? La mine nu e canicula, asa ca nici macar pe asta n-ai nimerit-0. Hai, mai incearca, astia de pupa in bot maidanezii au un deosebit talent intr-ale insultelor. Da-i si lupta neicusorule!

  95. Vorbe, vorbe, vorbe…..

  96. VUL,
    faptul ca mai facut ca judec cu curu, ca strumful meu e sulex,ca faptul ca a fost muscat de caine este ceva absolut ingenuu, scuza-ma,dar astea nu-s jigniri?
    nu-i asa ca esti perfect, ca sentimentele tale sunt pline de pacifism , ca nu jignesti pe nimeni si, in genere, esti si cel mai inteligent om de pe planeta?sau in orice caz singurul capabil sa emita judecati de valoare.

    faptul ca eu am fost muscata e una.nici nu am reactionat, nici nu am lovit niciun caine.
    dar cand strumf a fost muscat, cum sa iti explic, pentru el ma iau de gat cu Dumnezeu.
    iti doresc sa ai copii sanatosi si frumosi si care sa fie cuminti si sa doarma noaptea,sa se joace frumos.
    insa cand te rogi o luna incheiata sa traiasca,sa respire,apoi sa se vindece de o boala netratabila in Romania si cand copilul tau ultrapretios, singurul pe care il poti face in viata asta,traieste, se vindeca, nu-i asa ca esti mama echilibrului?nu-i asa ca imprastii brate de flori celor care ii fac rau?
    nu-i asa ca reactionezi elegant, decent cand ii vezi fata plina de sange?nu-i asa ca ii comanzi un buchet de trandafiri apropitaresei javrei care ti-a muscat copilul?
    mai VUL, oi fi eu irationala, nu oi judeca eu cu unicul neuron,dar treci matale prin experientele mele cu strumf, si daca ramai intreg, iti comand un camion cu ghivece de flori, vorba cantecului!

  97. Sper sa nu vina Remi Gaillard prin Ploiesti sa faca glume proaste. Ma mir ca melcul de pe Magheru nu a fost sfasiat de maidanezi sau taximetristi…

  98. am fost recent la gradina zoologica de la Bucov. acum am aflat de ce jaguarul sta inchis intr-o casuta care parea destul de bine intarita, desi spatiul din exterior era destul de generos. intr-adevar, arata destul de paraginita. si mai au un urs tibetan care traieste intr-un spatiu de aprox 4/3 m. incerc sa imi inchipui cum ar fi sa traim noi, oamenii, intr-un spatiu de 4/3 toata viata.
    problema sunt intr-adevar si cainii maidanezi dar si starea jalnica in care este gradina zoologica. si mi se pare ca a mai fost un caz in care a mai scapat un alt animal ( in afara de jaguar ) si care a fost impuscat pentru ca nu reuseau sa il prinda.
    nu vi se pare ca sunt prea multe cazuri din acestea la gradina zoologica de la Bucov?

  99. ma scuzati, acum am citit toate comment-urile. ( la inceput citisem doar textul postat de simona si imi era de animalele de la zoo asa ca m-am grabit sa imi dau si eu cu parerea. dar vad ca ati dat-o in maidanezi.
    deci, in calitate de om cu copil si iubitor de caini si animale cu blana in general, sincer, mi se pare ca cea mai fericita solutie este eutanasierea. si va spun asta gandindu-ma la maidanezii mei din spatele blocului care niste tipi destul de ok si simpatici. dar un maidanez ramane un maidanez. solutia asta cu strangerea lor in locuri special amenajate nu va da roade niciodata. pai va dati seama de cati bani e nevoie pentru intretinere: spatiu cu utilitati, salarii angajati, medicamente, vaccinuri si altele? pentru ca nu poti decat sa il faci la standarde europene. si respectarea lor costa.
    deci, eu una, sunt pentru eutanasiere. cata vreme am putut sa trec peste decese ale oamenilor apropiati mie, nu vad de ce nu as putea sa trec peste decesele maidanezilor din spatele blocului, daca asta inseamna contributia la ceva mai bun pentru toata comunitatea de oameni.

  100. Cretinatati mai multe intr-un singur loc zau ca nu am mai citit de mult.
    Pentru cei/cele ce afirma ca maidanezii ar trebui sa fie omorati caci deah, eu sunt superior/oara si alte kappakappa-uri de genul: Dragi compatrioti, ma abtin din greu sa nu va jignesc simtul civic si instinctul superior dat de apartenenta la aceasta rasa cu adevarat mirobolanta. Insa, o intrebare, deloc pertinenta: in viziunea mea voi sunteti niste maidanezi- am tot dreptul sa va omor, nu? Nu cunosc pe nici unul dintre voi, nu dau doi bani pe voi, din contra, scuip pe problemele si existenta voastra. Si ma enerveaza cand latrati inutil si aiurea. Din punctul meu de vedere, in comparatie cu mine, sunteti mai inferiori ca un gandac. Pentru ca asa m-am trezit eu azi dimineata, cu suflul autopuiterniciei in mine. Probleme, careva?
    In alta ordine de idei: cine si ce va da dreptul sa va considerati superiori?
    Mai puternic? Fas! Iti dau un pumn si te-am lasat fara mandibula. Dar nu ma vezi imprastiind pumni in stanga si in dreapta doar pentru ca pot si pentru ca te consider mai agasant ca un tantar.
    Mai inteligent? Am un IQ de 147. Insa, in comparatie cu alti oameni, ATENTIE Oameni nu persoane, sunt un Nimic.
    Non-violenta duce la cea mai inalta forma de etica, adica scopul evolutiei. Pana cand nu vom inceta sa ranim alte vietuitoare, tot primitivi suntem. – Thomas Edison
    Pai, pentru doamnele ai caror copii au fost atacati. Nu pot sa stiu ce ati simtit in acel moment. Si nici nu voi sti niciodata. Dar ma intristeaza faptul ca tratati cu o asa dezinvoltura acest subiect, si mi-e mila de copii vostri, de viitorul acestei tari, pentru ca au asa parinti. Parinti care ii invata ca e ok sa faci sa dispara in loc sa incerci sa rezolvi. Si nu rezolvi prin ignorand sau taind raul de la radacini. Pentru ca deah, o mica lectie de botanica: orice are radacina are seminte imprastiate peste tot. Dar, nu intru in detalii. Voi sunteti aia inteligenti si eu sunt acea bucata de ghitica proasta. Nu vei rezolva nimic cu eutanasierea. Chiar daca as omori maine toti cainii vagabonzi din Romania, si cand spun toti, ma refer la toti, de la nou-nascut pana la cel de 12 ani. Imi pun ragaz restul vietii ca a doua zi vor aparea din nou altii. Pentru ca animalele alea nu sunt acolo ca asa le-a lasat Dumnezeu, cum a spus cineva pe aici citat de autoare. Ci sunt lasati de oameni. Si pana poporul nu va fi educat, cainii vor fi tot aici pana in veacul cel din urma, amin.
    Solutii? Cipuri pentru fiecare caine aflat cu stapan. De la javra de lux pana la javra din curtea lui bunica. Din bani europeni, banii tai, banii mei, mi-e indiferent. Da sa aiba toti cipuri. Daca se gaseste unul pe strada, si nu a fost raportat disparut, atunci stapanul primeste o amenda cu care si-ar fi putut cumpara un Lamborgini. Ok, exagerez, da sa ii ia statul jumatate din salar/venit in fiecare luna timp de 6 luni mi se pare rezonabil. Pai, ori ai caine, si ai grija de el, ori nu il ai. Simplu.
    Logic ca acel animal intra in adapost. Si cu banii pe care fostul lui stapan ii da statului, lejer ii este asigurat traiul in adapostul respectiv pentru minim 6 luni, in functie de venitul fostului stapan. Daca in termen de minim 6 luni nu il ia nimeni atunci e eutanasiat.
    Nu ai bani? Atunci faci munca in folosul statului, de genul: lucrator in padocuri. Ha!
    Sa vezi atunci contiinta. Sa vezi atunci strazi fara caini. Si… daca mai pui si o obligatie de genul: nu e de rasa? Il castrezi daca stii ca nu ai cum sa tii cateii.
    Dar, asta e parerea mea umila. Puteti sa scuipati aici cat vreti. Pentru ca deah, ce daca am fost muscata de 2 ori de caini? Nu stiu despre ce vorbesc…
    Si da, nu am copii. Dar, pe cat esti de idiot sa iti lasi copilul rupt de niste animale si sa stai cu mainile in cap si sa urli de durere fara sa faci nimic? Inteleg, poate nu erai acolo in acel moment. Dar la dreacu, daca stii ca in zona sunt caini turbati, atunci nu iti lasa copilul singur pe afara, mai ales daca ai un tanc de 3 ani care zburda si inca nu stie diferenta intre un marait si un dat din coada jucaus. Dar, daca stii ca ai caini turbati in zona, apai ia niste bani, dute la hingheri, spune-i sa te ajute sa prinzi un caine, si du-l la veterinar- sau, omoara-l. Dar exista eutanasiere. Si exista veterinari. Du-l acolo si a scapat si copilul tau, a scapat si catelul ala de o boala crunta.
    Sa spunem ca nu stiai ca exista caini turbati in zona. Dar, la dreacu. ITI lasi copilul singur nesupravehgheat? Cum te numesti parinte, daca il lasi asa de capul lui? Pai, numai cand ma gandesc la masini, pedofili, sau traficanti de carne vie, deja ma apuca groaza. Bineinteles ca nu se vorbeste despre asta. E mai simplu sa arunci cu pietre in niste fiinte necuvantatoare.
    Si e mai usor sa jignesti, sa urasti, sa ucizi, decat sa judeci. Si nu cu inima. Pentru ca fie ca vorbim de cei care sustin sus si tare drepturile animalelor, fie cei care se considera superiori si cred ca au dreptul sa omoare tot ce le sta in cale, ei judeca cu inima. Cand o sa intelegeti ca capul ala nu e numai ca sa pareti mai inalti, sau, cum a zis cineva, va apara gatul de ploaie, atunci, poate, atunci, ceva se va schimba.

  101. din banii aia de cipuri pt caini, bani europeni, propun sa se fac aun program pt integrarea in societate si sustinerea continuarii studiilor pt copii din familiile sarace. e o investitie inteligenta in viitor, asta daca nu vrem sa ne conduca nist emaidanezi,evident.

  102. nike974: cu tot respectul cuvenit, esti exemplul perfect de specimen viu ce are teasta doar pe post de decor.
    Daca nu ai caini pe strazi, nu mai ai oameni omorati, copii mutilati s.a.m.d – automat un bun necesar pentru societate, nu crezi? Se pare insa ca preferi ca copii sa fie in continuare muscati doar din cauza ca simtul tau civic iti spune sa mai dam si alti bani copiilor proveniti din familii fara venituri.
    Exista n asociatii guvernamentale si non-guvernamentale ce se ocupa de problema copiilor proveniti din familii defavorizate. Exista de asemenea, logic, n programe in acest sens.
    Exista si bani. Stii ce nu exista? Vointa. Insa exista o multitudine de indiferenta activa, sau pasiva.
    De regula, copii proveniti din familii sarace nu isi continua studiile din cauza ca trebuie sa munceasca pentru a-si ajuta familiile. Degeaba le dai tu bani pentru scoala. Insa, daca statul le-ar asigura un trai decent familiilor lor, atunci, iti garantez ca si acei copii, vor frecventa o unitate de invatamant.
    De ce te arunci direct la buba? De ce nu vezi care este de fapt radacina bubei?
    pentru orice cauza exista si efect, nu? Asta banuiesc ca stii si tu. Am incredere totusi in tine.
    Cauza : familii sarace, venit inexistent.
    Efectul: copii ce renunta la scoala pentru a munci
    In nici un caz nu vei rezolva problema dand bani. Vei rezolva problema asigurand un venit familiilor.
    O veche zicala spunea asa: nu da omului peste, sa se hraneasca o zi, ci da-i o undita si un lac pentru a se hrani toata viata.
    Scuze, dar mai simplu de atat nu pot sa iti explic.
    Deci, urmarind aceasta logica extrem de simpla:
    – banii folositi pe cipuri vor asigura doar pentru o perioada extrem de scurta – sa zicem pentru o generatie (dar deja fabulez) – scolarizarea pentru acei copii – dupa, logic, copii respectivi ce fac? Atata timp cat intr-o tara nu ai o economie dezvoltata ce sa ii asigure poporului locuri de munca, degeaba ai tu spe diplome universitare. Toti acum suntem scoliti. Iar geniile emigreaza, Romania ramanand cu resturile- acei cativa care raman de dragul tarii si al poporului sunt doar exceptia care confirma regula, deci nici nu intra in discutie. In schimb profesionistii sunt pe cale de disparitie. Agricultorii sunt pe cale de disparitie. Ma refer la agricultorii autohtoni. Slava domnului de straini ca vin si ne cultiva pamanturile. Prin urmare, scoate-ti capul ala din televizor, si iesi in lume. S-ar putea sa ai o surpriza.
    – banii destinati cipurilor, in schimb daca ar fi folositi fix pentru cipuri, plus o lege stricta si o aplicare constiincioasa, ar asigura pentru restul generatiilor amin, linistea cuvenita.
    Prin urmare, unde ar fi mai necesari banii aia?
    Sa asiguri scolarizarea pe o perioada limitata a unui numar infim de copii, sau sa asiguri linistea intregii populatii?
    Sa avem o tara plina de scoliti sau sa avem atat scoliti, cat si agricultori, cat si profesionisti- de la mecanici la cizmari si croitori? Pentru ca avem nevoie din toti cate putin. Nu numai de o singura categorie.

    Te asigur eu ca acei copii ce intr-adevar vor sa invete, invata. Ajutati de invatatoare, si de alti oameni cu suflet mare. Deci, daca copilul ala vrea sa invete cu adevarat, atunci va invata.
    Daca in schimb, tot ce trebuie sa stie e sa scrie si sa citeasca, atunci, sunt necesare doar cateva lectii, nu spe ani de invatamant inutil si vise telenovelistice ieftine. Dupa, la munca. Un stomac gol nu tine cont de faptul ca esti tu doctor universitar…

  103. @hahaha : (fără respectul cuvenit, că n-am de ce)
    Tu n-ai avut bani de şcoală, aşa-i ? Nu-i bai, avem nevoie şi de tine, cum bine ai specificat şi tu.
    “Copii” în unele situaţii se scrie cu mai mulţi de “i”. Pune câţi vrei, dar nu exagera. Iar “ca copii” , sună puţin deranjant. De virgulă nu îţi mai spun… Deja am trece la chestii de gimnaziu şi nu aş vrea să îţi creez vreun disconfort.

  104. @hahaha: iar inferior nu are grad de comparaţie şi este urmat de dativ.

  105. Vedeţi voi, dragilor, abia acum înţelegem cu adevărat ce e acela un troll… :mrgreen:

    Chiar că dreptul la vot trebuie căştigat, obligatoriu în urma unui examen şi a unui test psihologic şi / sau psihiatric.

  106. E o practica des intalnita cea in care atunci cand nu ai argument te legi de diverse greseli gramaticale. Pentru ca e mai simplu sa nu judeci si sa te legi de nimicuri, atunci cand creierul a intrat in stand-bye-bye din cauza suprasolicitarii conexiunilor neuronale.
    Am uitat ca vorbesc cu academicieni, si, imi cer scuze pentru disconfortul pe care vi l-am creat datorita agramaticii de care am dat dovada in acele comentarii inutile. De asemenea, imi cer scuze ca nu mi-am dat seama ca sunt pe un blog literar unde trebuie sa scriu literal. Ma plec in fata constiiciozitatii dumneavoastra, si va multumesc pentru faptul ca m-ati asezat la locul meu.
    De asemenea, cu tot respectul cuvenit, va multumesc ca existati. Pentru ca, va las pe voi sa castigati cateva sute de lei pe luna, cu tot cu diplomele voastre, si eu ma multumesc cu ce am.
    Intr-adevar, locul meu nu este aici, printre niste nimicuri ca voi. Indirect, ati confirmat inca o data de ce sunteti acolo unde sunteti si, cei ca mine, sunt unde sunt.
    Am uitat pentru o clipa unde imi este locul. Nu va voi mai deranja. Pleaba, pleaba ramane.
    Cu riscul de a ma repeta, va multumesc inca o data ca sunteti ceea ce sunteti si ca aveti copii.
    Cu drag,
    Un troll 🙂

  107. @hahaha: banuiesc ca tu singurel ti-ai masurat IQ-ul. pentru ca la un asemenea IQ ai fi putut sa gandesti ceva mai mult, deci clar, rezultatul nu este cel real. si sa stii ca asta nu reprezinta o jignire, ci o constatare. jigniri ai adus tu, tuturor celorlalti.
    in momentul in care constati ca solutia cu adunatul cainilor de pe strazi si ducerea lor in adaposturi si educarea cetatenilor ( sa nu mai abandoneze animalele pe unde poftesc / sau sa adopte de la adaposturi ) si alte solutii soft nu merg, trebuie sa recurgi la metoda ultima, eutanasierea. asta, asa, ca sa intelegi si tu. si aici nu e vorba de transferarea banilor catre alte cauze, ci pur si simplu eradicarea unei probleme, alegand solutia care a mai ramas. oricum solutia e mult mai complicata, dar asta e asa, o descriere mai simpla, special pentru tine.

  108. La fel de întâlnită e practica în care te apuci să jigneşti din lipsă de argumente, pe care văd că o stăpâneşti bine. Din punctul meu de vedere, “Am uitat ca vorbesc cu academicieni, si, imi cer scuze pentru disconfortul pe care vi l-am creat datorita agramaticii de care am dat dovada in acele comentarii inutile. De asemenea, imi cer scuze ca nu mi-am dat seama ca sunt pe un blog literar” este un argument la fel de prost ca şi “Când trebuie, scriu corect. Când vorbesc pe mess, nu tot timpul”, care pe mine mă scoate din sărite. Adică voi aţi învăţat că e ok să scrii uneori corect şi uneori nu? Dacă ştii să scrii corect, e un semn de respect faţă de cei cu care vorbeşti să o şi faci. Dacă nu, e mai bine să fii atent la ce sfaturi ţi se dau, poate în timp reuşeşti şi să le pui în practică. Asta ca să temin cu gramatica.
    Şi pentru a reveni la subiectul Simonei, să nu mai fiu off-topic, de unde ştiai tu că nu eram de acord cu tine şi că poate nu aveam nevoie de argumente împotriva ta?:) Nu, nu sunt de acord, dar nu m-am legat de argumentele tale împotriva eutanasierii, pentru că nu mi se par aplicabile, cel puţin nu la noi, în momentul de faţă. Ideea ca toţi câinii care aparţin cuiva să fie microcipaţi e foarte ok, poate să înceapă şi de acum, dar nu o rezolvă pe cea a zecilor de mii de câini care sunt deja pe străzi. Ce s-a tot discutat până acum aici e că, indiferent de soluţiile propuse pentru viitor, trebuie să se facă ACUM ceva, cu cei care sunt acum pe străzi şi care atacă aiurea. Şi soluţia cea mai bună e clar eutanasierea lor. Să-i aduni pe toţi şi să-i sterilizezi este, după cum spunea cineva mai sus, utopic şi nu rezolvă nimic. De muşcat tot muşcă şi costă şi sterilizatul şi tratamentele celor 10.000 de oameni care ajung anual la Balş. Să-i ţii în padocuri e iarăşi imposibil. S-a văzut clar că nu avem unde, iar costurile ar fi şi mai ridicate. Poate la fel de utopic pare şi să reuşeşti să-i aduni pe toţi şi să-i eutanasiezi într-un termen scurt. Aici sunt de acord cu tine, până nu se schimbă şi mentalitatea oamenilor care scapă de pui nedoriţi în stradă, n-o să scăpăm niciodată de ei. Dar asta e valabilă abia după ce scăpăm de cei care sunt deja şi care se înmulţesc liniştit între ei, fără să fie nevoie de câini cu stăpân lăsaţi liberi aiurea. Iar treaba asta cu eutanasierea nu denotă primitivism. Hai să fim serioşi, toate ţările din jurul nostru o fac de atâta timp şi nu comentează nimeni. Că au fost mai atenţi şi nu au permis să ajungă zeci de mii pe străzi, de acord; dar de eutanasiat, eutanasiază şi ei când e cazul.
    În ultimul rând, nici nu pot să-ţi explic cam cât de absurde sunt afirmaţiile legate de părinţi care îşi lasă copiii nesupravegheaţi sau că dacă ştii că sunt câini turbaţi în zonă, trebuie să le ocoleşti. Dar tu ştii zone cu câini turbaţi pe care le ocoleşti, sau poţi şti dinainte dacă e sau nu turbat? De muşcat muşcă fără probleme chiar dacă sunt sănătoşi. Eu am fost muşcată pentru că exact când treceam pe lângă el, a pornit cineva un motor destul de puternic, câinele s-a speriat şi s-a manifestat muşcându-mă pe mine. Cum puteam eu să ştiu asta dinainte? Şi nu, nu era turbat, dar muşcătura şi sperietura tot le-am suportat. Şi nu e că le-am suportat numai atunci, frica mi-a rămas şi chiar s-a adâncit în timp. Şi să ştii că nu e deloc fain să ocoleşti zilnic câte un kilometru doar pentru a evita să te întâlneşti cu câini. Şi în fond, chiar să ştiu că în zona x sunt câini agresivi (chiar ştiu o zonă prin care nu trec niciodată), ţi se pare normal să fiu obligată să o ocolesc sau să iau taxi numai ca să nu merg printre ei? Mie nu mi se pare normal.

  109. hahaha, nu am teasta, am cap si inca ceva, o asemenea rostire din partea ta, e ca un compliment!
    imi aminteste de ce i-am spus soacra-mii:doamna, daca va schimbati parerea despre mine(rea), e semn ca am derapat si va rog sa ma anuntati!
    deci un nivel ridicat de trai al cainilor=nivel ridicat de alfabetizare, de trai al oamenilor.
    cainii d epe strazi ajunsi in adaposturi de 5 stele=oamenii sanatosi,culti, cu un nivel ridicat de trai.
    eu nu inteleg de ce maidanezofilii toti,dar absolut toti, au aceasta placere, aproape orgasmica,de a jigni!
    pt cineva cu IQ-ul 147, iarta-ma, dar ai scapari mari,sau iti tii superdoatrea foarte bine camuflata, oriunde s-ar afla ea!
    de ce nu faci mata un demers la Guvern, Presedintie, in care sa oferi solutia iesirii din criza: huzurul maidanezilor!
    noi,astilalti, vedem dincolo de fixul pe care il avem, voi vedeti taman coada cainelui.aia sa stea sus, si totul e ferice.daca puricele/capusa intra-n laba dumnealui,cade universul.

    ps:unde ti-ai testat IQ-ul?
    singur eu,ca-n pacala?
    adabtabilitatea(aici s einclude si capacitatea de a accepta faptul ca celalat are si o alta opinie) apare cam dupa 120 IQ.lipseste cu desavarsire in cazurile d einteligenta abstracta sub 90 si in cazurile de inteligenta emotionala sub medie.
    iti spune una care 8 ani a lucrat in bransa.
    IQ-ul mi l-am testat nu eu,ci comisia de expertiza de la INML,cand am dat declaratia notariala ca doresc cu orice risc sa pastrez sarcina si sa il nasc pe strumf.
    si evaluarea a luat o jumatate de zi!

  110. CITAT HAHAHA
    “Am uitat ca vorbesc cu academicieni, si, imi cer scuze pentru disconfortul pe care vi l-am creat datorita agramaticii de care am dat dovada in acele comentarii inutile. De asemenea, imi cer scuze ca nu mi-am dat seama ca sunt pe un blog literar unde trebuie sa scriu literal. Ma plec in fata constiiciozitatii dumneavoastra, si va multumesc pentru faptul ca m-ati asezat la locul meu.
    De asemenea, cu tot respectul cuvenit, va multumesc ca existati. Pentru ca, va las pe voi sa castigati cateva sute de lei pe luna, cu tot cu diplomele voastre, si eu ma multumesc cu ce am.
    Intr-adevar, locul meu nu este aici, printre niste nimicuri ca voi. Indirect, ati confirmat inca o data de ce sunteti acolo unde sunteti si, cei ca mine, sunt unde sunt.
    Am uitat pentru o clipa unde imi este locul. Nu va voi mai deranja. Pleaba, pleaba ramane.

    sa scrii literal= sa reproduci mot a mot
    pleaba=vroiai sa scrii plebea,din latina, probabil sau pleava.
    Inaite de “si”, dupa “si”, fiind conjunctie coordonatoare copulative, NU se pune virgula decat cand ai propozitie incidenta sau structura apozitionala.nu e cazul.
    dezvolti un simptom demn d ecomplexul Adler.
    ai greseli pe care nu le vad nici la cei de 14 ani, structural, compozitional,logic.
    camuflezi bine inteligenta!

  111. Cu riscul de a parea jenant de proasta, revin totusi cu un ultim comentariu. Stiu ca am promis ca nu voi mai continua, dar, in sfarsit s-a vorbit strict pe subiect, si ma bucur.
    Nu am afirmat nici macar o singura data ca sunt impotriva eutanasierii. Am spus doar ca eutanasierea e doar o solutie de moment si atat. Greseala mea e ca am folosit o multitudine de cuvinte in care ideea principala pare-se ca s-a pierdut complet.
    De asemenea, IQ-ul a fost doar un exemplu. Nu cred in rezultatul unei test, chit ca a fost sub expertiza INML sau a unui site obscur. Atata timp cat inteligenta e de mai multe tipuri, nu voi pretinde niciodata de mine propriu-zis ca sunt inteligenta. Si gasesc penibili cei care se folosesc de acest numar pentru a se simti superiori.
    A vorbi gramatical sau nu, nu tine absolut deloc de autostima si de respectul fata de ceilalti. E doar o scuza pentru a jigni pe cei ce nu tin cont de niste reguli invatate prin generala. Pentru ca e mai simplu sa ne legam de ambalaj decat de substanta.
    Prin urmare, in cateva simple cuvinte: nu sunt contra eutanasierii. Eu personal am dus pana acum cativa caini la veterinar pentru a fi eutanasiati. Spun doar ca trebuie gasita rezolvarea pe termen lung si nu niste amarate de solutii momentane.
    Trist este faptul ca in viziunea multora exista doar 2 tabere: cei pro si cei contra. Si ambele tabere le gasesc la fel de naive si inguste in viziune.
    Cei pro eutanasiere sunt copii crezand ca daca ii omori rezolvi ceva, neluand in calcul factorul nesimtirii umane- da, cum am mai afirmat, cat ai zice “cutu-cutu” alte haite vor aparea in locul celor eutanasiati.
    Cei contra, sunt niste aiuriti care cred ca locul cainilor e pe strada. Sunt contra faunei salbatece in asezarile umane, fie ca vorbim de gradini zoologice fie ca vorbim de “altruisti” ce tin un animal inchis in cei cativa mp ai apartamentului, crezand ca fac astfel o fapta buna(asta in cel mai bun caz, pentru ca, nu de putine ori am intalnit proprietari de caini, de exemplu, ce aveau un exemplar doar pentru ca e la moda).
    Nu in ultimul rand insa, gasesc atitudinea ingamfata plictisitoare, iar pe cei ce se mandresc cu ale lor studii niste copii ce se agata de niste hartii. Am intalnit oameni simpli, mai uimitori decat acel academician libidinos ce m-a abordat intrebandu-ma daca nu ii acord onoarea unei intalniri- avea peste 60 de ani, si a folosit scuza stresului sesiunii pentru a ma aborda. Si nu, nu aveam nici cea mai mica legatura cu materia predata de el.
    Deci, imi aruncati in ochi praf si atat. Nu dau 2 bani pe niste foi. Nu dau 2 bani pe studii. Nu dau 2 bani pe obsedatii de gramatica.
    Cand aveam 6 ani, am primit cea mai importanta lectie de viata, prin intermediul unui simplu tablou.
    Invatati sa vedeti tot puzzle-ul si nu doar bucatele. E mai greu, intr-adevar. Si, da, va dau dreptate ca e mai usor sa jignesti si sa te legi aberant de niste nimicuri. E dreptul fiecaruia. La fel cum e dreptul fiecaruia de a-si expune parerile. La fel cum e si dreptul fiecaruia de a ignora respectivele pareri. Pentru ca suntem un popor de individualisti si de filantropi, unde non-actiunea e cuvant de lege, si datul din gura e sport national.
    Cer permisiunea de a ma retrage. Rolul meu de troll se incheie aici. A devenit plictisitor si mult prea repetitiv.

  112. nike974 : eu asta cu IQ-ul n-o văzusem. 😆 Eşti tare “hahaha”… 😆 😆 😆 Un lucru este însă clar. Deşi iniţial am ezitat, acu’ e musai că trebuie să îţi explic chestia cu virgula… 😆 😆 😆 Să fie după 1 ? 😯 Nuuuuu… Mai degrabă cre’că-i după 7… 🙄

  113. @hahaha
    Ai o problemă cu foile alea de care tot zici. Nu trebuie să ai 2 mastere şi un doctorat pentru a scrie corect. E nevoie să ai 8 clase şi atât. Eu numai până atunci am învăţat cum să scriu. Eu am încercat să-ţi dau un sfat, nu să-ţi dau în cap. Se pare că ori nu mi-a ieşit, ori pentru tine nu contează, iar faptul că ai fost corectată e mai grav decât corectura în sine.
    Revenind la subiectul cu câinii, într-adevăr, din ce ai scris, eu am înţeles că eşti împotriva eutanasierii. Admit acum că poate am înţeles greşit. Bun. Tot nu am înţeles care e propunerea ta pentru soluţionarea celor care sunt ACUM pe străzi. Menţionez încă o dată că sunt de acord cu orice soluţie de viitor ai propus, dar tot nu înţeleg ce consideri că ar trebui făcut cu aştia de azi. Chiar dacă nu îi poţi prinde şi eutanasia pe toţi, că e greu, 80% e de ajuns deocamdată să fie mai puţini muşcaţi şi situaţia ar fi mult mai uşor de ţinut sub control ulterior, prin responsabilizarea proprietarilor şi orice altă soluţie.

  114. oameni buni,nu intelegeti?
    maidanezofilii sunt perfecti, sunt singurii posesori de IQ supraunitar, nu suporta sa fie contrazissi si, in genere,au dreptul sacrosant de a jigni pe toti!

    hahaha,daca ai excedent bugetar, nu cateva sute de lei,ca noi, vezi ca in dreapta paginii e un poster cu o minune mica pe care incercam sa o ajutam sa traiasca!
    da acolo excedentul si ma poti injura cat vrei.nu ma supar.pe cuvant

  115. Ba, macar eu cand am vazut comentariul @Simonei am avut decenta sa caut legea si sa o citesc. Apoi am actionat in consecinta, am recunoscut ca legea e buna si v-am ignorat toate aberatile pe langa subiect si atacurile la persoana.
    Cat de greu e sa intelegi un lucru simplu. Nu conteaza parerile si solutiile voastre, pentru rezolvarea problemei. Exista o lege, care prevede tot ce e de facut si e ceva mai desteapta decat tot ce s-a scris aici, inclusiv de catre mine.
    Deci problema pentru caini nu e maidanezofiul (licenta poetica?), nu e baba nebuna, nu e nici macar cainele in sine. Rezolvarea nu e la voi cu tot antigelul vostru si arfele de justitiari. Rezolvarea e la autoritati, care nu respecta legea data de ele. Faceti pe aici risipa de ironi si cuvinte goale in directi total gresite. Ceea ce ma convige ca de fapt va place sa va certati. Pacat ca nu va pricepeti si realizati doar un spectacol grotesc de genul, ba tu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint