Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Un interviu cu Dan și Mădălina, pe care și l-au luat singuri

interviu Iluzia Comica

Suntem în plin Festival al Comediei Românești, festival care are și un ziar, Iluzia Comică. Ei, și ziarul ăsta avut niște treabă cu mine și Mihai Radu, în calitate de autori ai best-seller-ului Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut. Mai exact,  ne-a luat un fel de interviu mai special, prin intermediul lui Jean-Lorin Sterian, zis și Lorin. Care Lorin, ziarist hârșit și băiat creativ, ne-a pus trei întrebări, iar pe restul ne-a invitat să ni le punem singuri. Trei de la mine pentru Mihai și trei de la el pentru mine. Ca frații, ca să nu ne certăm. 😛 A ieșit ce vedeți mai jos.

 

Lorin întreabă, Simona și Mihai răspund:

1. Se zvonește ca semnăturile voastre sunt pseudonime. Cine sunteți de fapt?

 Simona: Nu pot să spun cine sunt eu decât pe foarte mulți bani, da’ pot să spun, pe gratis, cine e Mihai Radu. Mihai Radu nu e Mihai Radu, ci un băiat pe care îl cheamă, de fapt, Radu Mihai, da’ s-a ascuns sub un alt nume, ca să nu mai poată fi identificat nici de mama lui.

 Mihai: Simona, mă faci să spun cine e Mădălina. Cum să zic, dar, la fel cum eu mai sînt și Dan, la fel e și Simona Mădălina. Mult timp mi s-a părut foarte haios, inexplicabil, să o strig Mădălina. Mi se pare că nu i se potrivește într-un fel amuzant.

2. Care e personajul despre care ați scris cel mai des de-a lungul timpului? De ce?

 Simona: România e personajul despre care am scris cel mai mult. De ce? Ca să nu mor de nervi, îți dai seama. Până la urmă, e mai bine-așa decât să le dai în cap la oameni pe stradă, nu?

 Mihai: Cred că Băsescu. Disprețuiesc tot ce înseamnă individul ăsta și tot ce înseamnă omul politic de azi. Cîteodată, am accese de personalitate, intime, ce-i drept, în care mă consider un băiat deștept, dar apoi îmi amintesc că mă las condus de acești furăcioși inculți, și-mi spun, cu toată sinceritatea, că sînt un bou.

3. Care dintre voi folosește mai multe diacritice? De ce?

 Simona: Eu folosesc, în medie, cam 600 de grame pe zi. Depinde de zi. În alea mai reci, folosesc mai multe, în alea mai calde, pot să nu folosesc deloc. Au fost ierni în care am ajuns și la 1 kil de diacritice pe zi. Mă tot gândesc ce-o să fac, când se va termina rezerva de diacritice a planetei. Cică prin 2060, o să mai avem doar ș-uri și ă-uri, restul, pa.

 Mihai: Eu folosesc doar așa, cîte un vîrf de cuțit, pentru gust. Odată am scăpat un pumn de diacritice într-o ciorbă, vai, a fost groaznic… A trebuit s-o arunc.

 

Simona întreabă, Mihai răspunde:

 1. Când ai gătit ultima oară și ce? Cum a fost? Descrie-mi experiența.

 Mihai: A fost acum vreun an, un an jumate, am luat carne de vită și legume – ardei, roșii, ceapă. Le-am tăiat pe toate cam de aceeași mărime și le-am pus într-o tigaie cu puțin ulei. Cînd a fost gata, carnea băltea într-un mucus violet… După vreo oră, s-a întors familia de la plimbare. Peste încă o oră, cînd soseau două pizze, eu terminam de mîncat toată chestia aia și mă simțeam un om împlinit.

2. Cum ar arăta viața ta dacă ar fi așa cum ți-ai imaginat-o înainte să te prinzi că o să iei țeapă?

Mihai: Viața mea ar fi în altă parte. Într-o Românie mai puțin enervantă pentru mine și pentru prietenii noștri.

3. Ce mai face moarta ta de suflet, Universitatea Craiova, a cărei emblemă ți-ai tatuat-o pe mână?

 Mihai: Acu’ îi fac de 3 luni. Oricum, ideea e că, de cînd a răposat, nu mă mai dezamăgește. Și să se mai consemneze că vom lua campionatul. Nu, nu știu cînd, dar îl vom lua, cîndva în timpul acestei vieți, și-atunci voi fi acolo, pe Ion Oblemenco, cîntînd “De bucurie, rar avurăm parte,/ În unele duminici pe la nunți…”

 

Mihai întreabă, Simona răspunde:

 1. Acum, că ai sugrumat Jurnalu’ din Cațavencii, cu ce sentiment ai rămas față de Eba?

 Simona: Depinde de EBĂ. Aia pe care o contruisem eu, în capul meu, era aproape adorabilă, în prostia ei, de cele mai multe ori candidă. De ea îmi este dor, uneori. Cea reală, care întruchipează prostia agresivă și tupeul fără limite, îmi trezește alte sentimente și deja nu mi se mai pare nici măcar amuzantă.

2. Îți mai amintești care a fost primul text de umor pe care l-ai scris? (Lăsăm la o parte lucrările de control la Fizică, alea în care nu am învățat.)

 Simona: Cred că era ceva cu niște copii care aveau o umbreluță cu urechi de pisicuță. Sau despre niște pisicuțe care aveau umbreluță cu urechi de copil. Sau despre o umbreluță care avea o pisicuță cu… Mă rog, ceva pe-acolo.

3. Va fi bine?

 Simona: Va fi nu bine, ci foarte, foarte bine. Nu putem noi să ducem cât bine o să fie, va trebui să mai scăpăm de o parte din el.

14 comentarii

  1. Superb….voi sunteti cei care ma fac sa rad cand am momente mai proaste….multumesc.

  2. costicamusulmanu

    deci…aha, de fapt e radu; știam eu în forurile mele interioare că-i ceva necurat cu băiatu’ ăsta;
    cît despre tine… ei bine acum înțeleg, mădălina, de ce nu apari în nici o poză cu părul tău real, “de foc”; ești undercover
    în altă ordine de idei, asta cu ura nejustificată față de celebrissima famiglie, este sarcină de serviciu?
    că și eu, deși nu semnez la cațavenci, am aceleași sentimente: sunt un bou(ca și mihai. sau radu?!) căruia îi este cam dor de ebă ( da’ a ta); uite o idee de viitoare carte? ❓

  3. În 2060, când eu voi fi (pentru că nu accept altă variantă, am zis!) o bunicuţă cu veleităţi de Miss Speranţa, în timp ce lumea va încerca din răsputeri să salveze ultimul “Ţ” rămas în viaţă, eu voi zgâria pe ziduri cu andreaua mesaje gen tzara arde shi io imi faq coditze… pentru asta însă îmi trebuie cursuri intesive pe facebook că altfel s-ar putea să scriu prostii şi nu se cade…

    Delicios interviu! 😉

  4. :))))) abia astept foarte binele ala si deja incep sa ma gandesc unde sa evacuam din el, sa mai putem respira

  5. E clar ca buna ziua ca Mihai, zis Radu, stie si a castigat din nou. Iar Simona a pierdut cu brio pentru ca nu stie si e fata. Desi a venit, in mod nesportiv, cu inca o surata (zisa Madalina) in batalie nu i-a putut pune probleme lui Mihai, care e senzational si foarte bun. Si e baiat de baiat! (expresia “fata de fata” nici nu exista tocmai pentru ca fetele nu pot castiga niciodata -ele nu stiu!). 😆

  6. ce ciudat! mi se pare atat de evident ca Simona a castigat incat ..ma rog, Adi..e clar ca esti baiat :mrgreen:

  7. @ iosdevina

    Tu esti Madalina sau ce? Ai orbul gainilor? Mihai, zis Radu (mamii, Radule), e cel mai bun. Evident!

  8. a castigat simona,clar.
    adi, matematic vorbind, trebuie sa vezi ca Radu zis Mihai e de fapt Dan, Dan captian de plai,care,dupa cum stim din scoala generala, moare dupa ce fusese luat ostatic.
    deci ca Dan, Mihai a ratat obiectvul.Dar nici ca Radu nu s-a descurcat grozav, locuind in codru, sustragandu-se autoritatilor (potera) sia vand si mai multe ibovnice.
    In alta ordine de idei si sentimente, nici cu fotbalul nu s-a orientat prea bine……..
    poate explica domnu’ Adi cum ca aceste esecuri plenare sunt succese,de fapt……………. :mrgreen:

  9. Fetele nu inteleg nimic. Victoria e a noastra.
    Campiooooniiiii, campioooooniiiii, ole-ole-oleeeeeeeeeeee!!!

  10. Sunteti adorabili!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint