Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ce se poate cumpăra cu un leu?

Ce se poate cumpăra cu un leu? O pâine, vreo 700 grame de făină, vreo jumătate de litru de lapte, vreo 250 ml de oțet, vreo 500 de grame de vinete sau de roșii, vreun litru de apă plată, viitorul unui copil necăjit.

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că ați citit toată înșiruirea de mai sus și că sunteți curioși să aflați ce am vrut să spun. Am vrut să vă dau o informație: că, în perioada 1 septembrie – 4 octombrie, Carrefour vă invită să lăsați 1 leu la casă, leu care va fi direcționat către Asociația OvidiuRo, care, la rândul ei, îl va direcționa către programul Fiecare Copil în Grădiniță, ai cărui beneficiari sunt copiii foarte săraci din toată țara. Practic, leul ăsta, care pentru voi nu înseamnă absolut nimic, pentru copiii ajutați de Asociația OvidiuRo poate face diferența dintre un viitor de asistat social și unul de adult activ, plătitor de taxe. Căci grădinița pune bazele educației unui om, iar educația e extrem de importantă pentru destinul unui om.

 Elementul cheie al programului Fiecare Copil în Grădiniță sunt tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună. Ele sunt condiționate de prezența celor mici la grădiniță și ajută părinții săraci să le asigure copiilor gustarea zilnică. Dintre toți copiii care au beneficiat de program, 98% s-au înscris ulterior la școală, iar 64% continuă să aibă prezență bună și foarte bună. Explicația e simplă: un copil care începe școala deținând deja niște abilități de bază (de la abilități sociale la simpla capacitate de a identifica forme, culori, numere, litere) prezintă un risc mult mai mic de abandon decât unul care nu știe absolut nimic. Programul este implementat în 43 de comunităţi din 11 judeţe şi susţine astăzi 2.400 de copii.

 Carrefour România susține proiectele OvidiuRo din anul 2006, iar din 2010 sprijină programul Fiecare Copil în Grădiniță, oferind atât suport financiar cât și donații în produse pentru diferite evenimente și Caravane Medicale. Din anul 2013, Fundația Carrefour s-a alăturat și ea investitorilor majori ai programului FCG, printr-un grant de 168.000 de euro, reînnoit în 2014.

 Iar noi putem ajuta lăsând leul la casă 1 leu, care pentru noi nu înseamnă nimic.

Screen Shot 2015-09-01 at 10.00.41

Ce ziceți? Altceva ce am mai putea cumpăra cu un leu? 

19 comentarii

  1. Doi lei se poate?
    Cred ca sunt defectiv de numere impare … Asa mi-am educat matricea … doua inversiuni lasa semnul determinantului neschimbat. Ce sa fac daca sunt conservator? Cine ma mai primeste acum, cand partidele (cu rol determinant) sunt facute?
    Jocurile sunt facute!
    (Sau cum zicea o fiinta apropiata, care din pacate, nu mai e: Iapa-n şanţ!)
    Adica “il n’y a pas chance” (intr-o traducere aproape libertina, as zice, a expresiei de ruleta, cred!

    Si dupa 4 octombrie?
    Ramanem mofluji, cu leii in buzunar?
    Am pus si la Lidle niste banuti intr-o casetuta transparenta, cred ca pentru aceeasi cauza. N-am inteles niciodata de ce era aasa de mica. Sa fi avut 1,5 L. Dar berea se da si la PET de 2,5 L. Le-am dat o idee.

    • Am dat sfara in tara, caut traducatori de buna credinta pentru texte scrise (sau si) spuse in varful limbii, dar “pe sistem” in ceea ce priveste topicul. Trei oferte sunt suficiente, nu? Si da, bineinteles ca e strange cand nu esti bine inteles.

    • La asta mă gândeam și eu! De ce numai până pe 4 octombrie??? Li se umplu cutiile pentru donații și n-au bani de altele?

  2. @matrixbrain – salut ! Da, poti dona si mai mult de 1 leu, cat vrei tu. Doar sa fie cash 🙂

    • Ma gandeam io, ca doar n-o sa cer voie sa donez. Dar cum pe blogul asta s-a indus de la sine ca orice comentariu sa aiba o tenta cat de cat, dar minim un pic, vesela, ceea ce care toata lumea se straduieste, am reprodus putin altfel o replica a unui om, inginer dealtfel, fix in ultima zi de munca. Urmand a se pensiona, colectivul i-a facut cadou, nu se putea altfel, un baston si-o palarie. Urarea sefului a fost: O suta de ani sa mananci pensia, nene Iancule, La care inginerul, adica omul, zambi ingaduitor, ceru parca tuturor acordul sa comenteze urarea si zise, parca usor spasit:
      Va multumesc din suflet pentru simbolicul si traditionalul cadou, pentru urarile de sanatate si celelalte. In ceea ce priveste suta de anii, parerea mea e sa nu limitam bunavointa Domnului.

  3. Mai las marunt in cutiutele de la casele de marcat. Multumim de informatie.

  4. inseamna macar 4 ore inc are copilul e scos dintr un mediu care ii face rau,pentru a primi o sansa. est eun lucru vital

    • de unde atata aroganta sa crezi ca mediul in care este ii face rau, cu certitudine???
      sa inteleg ca ajutorul este unul de natura economica, nu? adica niste oameni sunt ajutati sa-si trimita copii la gradinita!
      sau trebuie sa presupunem automat ca niste oameni neispraviti, puturosi, betivi, prosti… (adica un mediu rau), trebuie momiti sa-si lase copii sa iasa dintre ei pt a-i prelua sistemul public 4 ore sa-i educe?
      Cum razbat prejudecatile fara sa vrei… trist!

    • din care mediu , cine-l scoate , de ce il scoate, ce ai vrut sa spui ?
      tu esti in miezul problemelor , le stii, le simti, dar textul telegraphic pt ceilalti e enigmatic un pic

  5. i hate carrefour&stuff (pentru marea diversitate de produse românești) but i’ll join the cause!

  6. Contribui si eu, cand merg la cumparaturi deseara, ca recunostinta pentru o surpriza placuta de ieri. Multumesc de idee, chiar ma gandeam azi dimineata ca o fapta buna trebuie recompensata cu alta fapta buna.

  7. eu nu am carfur la mine in oras si cred ca nici in toata tara nu e pt ca capitalistii astia sunt mai nationalisti si mai comunisti chiar decat va puteti imagina.
    dar mi-am propus ca atunci cand voi merge la binemeritata pensie pe caz de varsta sa ma fac profesor voluntar pt copii aia amarati de la oncologie fundeni.
    vazui io niste reportaje la tv si cred ca ma calific, mai ales ca as plati ca sa lucrez acolo.
    pregatire cred ca am destula, iubesc copii…
    ma rog, si pe asistentele medicale le iubesc, dar numai dupa program, pa cuvant…
    totu e sa mai apuc sa ies la pensie.

  8. Daca mai am un leu dupa ce mi-am luat un pateu mic si o paine de la magazinul ala il tin pentru poimaine. Ca poate mai fac rost de trei lei si mai iau. Asa trece saptamana. Fatarnici. Daca vor sa ajute au bani cacalau.

    • Exact. De ce la toate campaniile se cer banii tot la oamenii saraci, la noi? Sa dea Carrefour toata suma.. De ce trebuie sa cumpar o apa Dorna si 1 leu se duce nu stiu unde? De ce tot eu trebuie sa cumpar un burger ca 1 leu sa se duca la o campanie? De ce tot de la noi se cere? Saracii ajuta saracii…

    • @Rodica: Leul ala nu inseamna ca iti baga cineva mana in buzunar. Pentru mine leul ala inseamna asa: 1. cand oamenii “saraci” ´- desi banuiesc ca daca citesti acest site esti mai degraba in clasa mid-level- sunt solidari, societatea devine mai puternica: sustii exact existenta clasei mid level, ajutandu-i pe cei mai de jos sa creasca. 2. Firmele si oamenii bogati isi promoveaza imaginea, adaptand-o permanent la ce asteapta societatea de la ei. Daca publicul tinta se orienteaza spre a a alege iniative de calitate, sustenabile si cu valoare adaugata pentru comunitate, ii incurajeaza sa isi directioneze initiativele in sensul asta. Ei vor lua decizia sa isi cheltuiasca banii in sensul ala, doar dupa ce au vazut ca tu esti interesat de asta. 3. o parere subiective: chibzuinta, sentimentul de a face ceva pentru comunitate “pay back to society” si alegerile lucide in stilul fiecaruia de viata, fac pentru mine imaginea unui om care are un fel autentic de a fi. Cred ca societatea noastra are foarte mult nevoie de asta.

  9. @Rodica
    Te-ai gandit ca poate suntem saraci si din cauza ca ne-am batut joc de copiii natiei de atatea ori? “De ce trebuie eu”…. Asa e problema…

  10. Un leu aici un leu colea mareste , Sefu’ , leafa mea ( cu placere – doara-i dam, cum deindata ii captam )

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint