Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Vișina putredă și scara rulantă

Screen Shot 2016-01-11 at 12.56.07

Nic: Știu pe la ce ușă să ma urc în metrou, ca să ies chiar la scară rulantă… Și aici, la Unirii, și la noi acasă.

Eu: Pentru că în preistorie te bateai cu mamutul, ai rămas cu niște abilități extraordinare de supraviețuire.  :mrgreen:

El: Exact. :mrgreen:

Eu: Îți dai seama la ce s-a ajuns?

El: Lasă, că și voi alegeați afinele cele mai coapte și așa ați ajuns să știți ce-i ăla fucsia. Sau ăla, cum îi zice, “prună mucegaită”.

***

Se referea la “vișină putredă”, desigur. 😆

Dar eu nu mai pot să dorm de când a avut loc discuția asta. Dacă ar exista culoarea “prună mucegăită”, cum ar arăta? 🙄 🙄 🙄 🙄

Foto Shutterstock

68 comentarii

  1. 1. Maica-mea a fost oripilata cand s-au schimbat denumirile vopselurilor de par si a trebuit sa cumpere “visina putreda”..acum iar s-au schimbat si se numeste “saten violin rock”…cat despre pruna mucegaita..cred ca ar arata..verde 😛
    2. Legat de metrou si unde sa te urci: asta-toamna la Moscova la congres (faceam 1h30 min cu metroul de la hotel la sediul congresului) ne tot urcam in metrou la mijloc, fiindca acolo dadeau scarile ce faceau legaturile intre magistrale si era mereu super-mega-extra plin..asa ca am venit eu cu ideea sa ne urcam mai la capat, ca observasem ca la capete e mai gol..zis si facut..ne ducem la capat..vine metroul..dam sa ne urcam…abia am incaput 😛

  2. Cum, nu stii? E un fel de magenta “…pentru mama, tata, bunica si catelul nostru.”. Si, mai am o banuiala: nu te lasa sa dormi pentru ca e ruda cu rozul de cazarma 🙂

  3. O pruna mucegăită este un coșmar pt orice producător de palinca. Deci culoarea neagră!

  4. e lila poudré 😉

  5. pruna mucegatita e marsala tavalit prin grej

  6. Zici ca ai avut discutia asta cu sotul tau sau cu sotul meu? Ca si pe la noi tot cam asa suna cand ne iau gandurile istorice. Stiu acum ca datu cu mingea in tot ce seamana a gaura vine din adn-ul lor de vanatori cu piatra de diverse fiare. Si sunt sigura ca agerimea ochilor soacrelor mari vine din adunatul de flori de matraguna pentru sagetile otravite 😈

  7. Asta îmi amintește de un banc:
    Doua tipe discutau:
    ‎-Ce mai faci?
    -Nu prea bine. Ma doare gâtul.
    – Ştiu o metoda buna de tratament. Când am o dureri în gât, îi fac sex oral sotulului meu şi-mi trece repede.
    – Excelentă idee, va trebui să încerc…
    A doua zi:
    – Deci, te-a ajutat?
    – Da, mulţumesc foarte mult, gâtul nu mă mai doare. Doar că sotul tău nicicum nu putea să creadă că asta a fost ideea ta!

  8. Culoare “pruna mucegaita” ? Hm …bleumarin inchis ca pardesiul bunicii 😯 era unic , o cunosteam de departe cand venea de la biserica , iar ea era tare mandra , nu mai avea nimeni la tara asa ceva . Si mai avea pardesiul ala niste nasturi imensi pe care i-am descusut eu intr-o seara . Erau din acelasi material cu pardesiul si acopereau niste monede mari straine. M-a urecheat mama atunci 😡

  9. costicămusulmanu

    somație!
    doamna simona este rugată să-și revizuiască urgent atitudinea neuronilor! păi se poate? asta-i țară în care să pretinzi răspuns la așa întrebare? cine dracu’ a văzut prune putrede la noi? sincer sper că nu citesc locuitorii județelor BN, BM, BT(stai că acolo-i sfecla la putere…) șiiii, dar mai ales, cu voia dumneavoastră, VS!
    în județul ultim enumerat, de unde cu greu m-am extras, prunele erau ori verzi (cînd cădeau din copac și le mînca grivei) ori se prezentau sub formă conglomerată, de boască (stau la dispoziție pentru lămuriri) însă putrede…

    • Deci locuitorii judetului BN iti spun ca toti vad pruna putreda pentru se lasa la fermentat prunele in butoaie mari pana putrezesc.

    • costicămusulmanu

      hai că iar o dăm în semantici…da’ io am luat un hennessy și am tremurici la dește… păi io ce zîsei? aia dă’n butoi nu mai e prună…că e mai multe; se numește boască sau borhot; doamna vrea să afle culoarea unei singure prune putrezite ori așa ceva e ca girafa de la cluuuj…nu se egzistă?

    • Bine, oricum intrebarea e contrarianta. Pentru ca intr-un fel arata putreda bistriteana, altfel renglota putreda, altfel corcodusa putreda si cu totul altfel pruna galbena putreda. Semantic vorbind. :mrgreen:

    • Si, de cand se pricep musulmanii la pruna putreda? Boasca, borhot? A? Aud?

    • costicămusulmanu

      abia aici m-ai adins, bre…
      d’aia io-s be roșu sec
      îmi blace să bedrec, mai

    • Una din Bucuresti

      @Adi:

      Nu stiu cit se pricep (musulmanii) la prune, dar la porci sigur se pricep!! 😎

    • costicămusulmanu

      mai alea cei ca mine, vegetarieni?

  10. Pai mucegaita e maronie, cacanie, adica de porc. Cred ca pur si simplu s-a emotionat domnu’ Nic, de-aia s-a incurcat. Si pe urma se stie ca pe el chestia cu “pruna putreda” nu-i spune nimic. Ia sa-i fi spus ceva de culoarea cu lungime de unda 643 nm, sa vezi cum o vizualiza imediat. Asa mai mult il incurci.

  11. De azi nainte culoarea negru/neagra
    De va numi mihaela putreda.
    Hai ca e on topic.

  12. Pomicultorii lu’ peste prajit, habar n-aveti.
    Cele mai putrede prune sunt la noi, fetito, fetita mea, unde e Targovistea, ca acolo a jucat si (s-)a antrnat insusi marele Gicu Dobrin. Cand i-au cazut ochii lui albastri pe doua din ele (prune, ma’), asa le-a ramas numele. Si d-aia se mai numesc si prune vinete, de la putregai. Si nu, ele nu ajung niciodata borhot ( Costica, mai mare rusinea!), ci dulceata sau gem. Asta, 1. Si 2: Chiar toti gem de placere cand dau pe gat un paharel de licoare, ca vorb-aia, orice om, cand bea un paharel, se simte alt om si fiind alt om, mai vrea un paharel si iar mai vrea unul si iar se simte si iar … si iar … Ei, aici apare confuzia in capul vostru. Licoarea asta se face din prune grase, zemoase la coacere de paraie in gura cand le (scuze) musti. Abia si decat alea ajung borhot, vai de chimia voastra. Hodina in butoi de salcam, cel putin cateva luni da culoare licorii distilate. Hai noroc (ca va cunosc)! Intelegi acum, Costica?
    Ce mi-a cazut pe omu, asta, el pare printre cei mai silitori la al(ta)chimie. 😆

    • sanatate si mai baga un rand, bre
      pai pe langa domnia voastra
      jehasu cu panselutele lui e junior mic copil , sa slabesc 3 kile daca mint.
      iar de bietu costica, lasa-l bre, ca la el acolo la vaslui , la putere e pufoaica,mona, alte surse de imbarbatare si infrumusetare a vietii.

    • pe de alta parte, daca la H ne aduceati si noua o mica mostra, de doi litri, la pet, ca nu eram pretentiosi,de fiecare, din duhovniceasca licoare din lacrimile lu dobrin,
      cresteati si mai inalt in ochii nostrii.
      nu ca nu ar fi suficienti aia 1,98 pe care ii purtati cu dvs in fiecare zi.

    • iar daca erati in norvegia, tara lu un presedinte, gen…
      riscati sa va ia bernavernetu ala prietenii
      si sa ii dea la alti prieteni
      pe motiv de … un motiv acolo, nu conteaza,
      n-am nici o idee la ora asta ce prostie sa spun.

    • Bai, matrixe… Cum bre la voi? Tu de prune targovistene ai auzit vreodata? Ha? Pe cand de prune bistritene stiu si copiii, bre. Acum serios. Iar ochii lui Dobrin sunt o posirca din comertul socialist cu doua prune desenate pe eticheta, nu induce lumea in eroare. Ia, uite, cat trebuie sa ma zbat aici pentru drepturile stramosesti.

    • bre nea dom profesor
      io de ochii lu padureanu nu am auzit, bre, pa bune…
      doar de cooperativa lui.

    • …si de broasca lu ioan oltean, bre

    • @Adi:
      Cu tot respectul pentru ginta Dvs. academic-cultural-educativ-dascaliceasca (recunosc, pe locul 2oi in ierarhia mea absolut obiectiva, ca pe locul 1ntai e demult instalata – c’est la vie – cea medical-doftoriceasca, ametist si Dr. Quinn pot sa recunoasca), Targovistea a fost strecurata in pledoarie doar pentru a delimita zona asa, in general … dar denumirile produselor in speta poarta nume de localitati precum Ursei, Varfuri, Valeni (asta e in Prahova, mai acana, peste deal), Iedera etc., dupa chipul cazangiilor si setea consumatorilor cu gust rafinat. Exista pana si localitatea Tzuicani, daca intelegi ce vreau sa spun. Posirca la care faceti aluzie s-a batut pe (prin!) piete cu tuica batrana la kil, care era deja consacrata ca marca vinalcoolica, pana cand un merceolog de cooperativa de consum a speculat prezenta Dobrinului la echipa Chindiei si i-a scos ochii … in evidenta (intr-un mod cam nesimtit, recunosc, dar eficient in promovarea targetului).

    • Deci aia cu ochii lui Dobrin e cum zic. De la eticheta. Iar aia cu tuica voastra nu impresioneaza pe niciun ardelean, cat timp aici exista jinars, horinca si palinca. Noi la Targoviste stim ca se fac oteluri speciale, de altceva n-a auzit nimeni pe aici. :mrgreen:

    • Din câte știu eu, butoiul trebuie să fie de dud, nu de salcâm

  13. Grase, pe bune … cine doreste ii dau altoi. Fara legatura cu verbul. De fapt nu-i altoi, e un prunisor mic si se replanteaza ca atare. Norocul cui incearca!

  14. @ dg
    Pai tocmai… Nume si renume. Iar cu ochii lui Dobrin e cum va zic eu. Era o sticla cu eticheta aia, de-acolo numele. Cica cele doua prune semanau cu doi ochi. In realitate erau ca doua testicule invinetite de frig, da’ gura lumii…

  15. băi, pe bune, voi vă simțiți ok să faceți chat la un topic la care lumea discută aprins un subiect? și, în general, la TOATE topicurile de pe blogul ăsta? de ce nu vă faceți un grup de Facebook, să chat-uiți acolo și să-i lăsați pe oamenii de aici, interesați de subiectul topicului, să discute, fără să le fragmentați discuția?

  16. simona
    ai vazut
    io am incercat sa ii aduc pa calea ce buna
    da daca au ajuns sa discute de testicule putrede,
    nu cred ca mai e nici o sansa…

  17. baaaiii
    fiti atenti
    in curand ii batem pa prapaditii aia care troleaza troale la trolat 8…
    hai, mai cu viata…
    sau n-aveti sange in chestiile alea putrede?

  18. vad in dreapta ca i-a putrezit ceva blogului…
    nu stiu ce, da e visinie situatia…

  19. Arata ca orice e mucegait, adica gretos.

  20. La bunica la tzara, in Salaj, prunele mucegaite erau un albastru super inchis cu picatele multe albe (mucegaiul). Prin urmare, pruna mucegaita este un bleu-marin cu picatzele (albe). Musai!

    @Matrixbrain – m-ar interesa un prun altoi de care zici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint