Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum am mai salvat o femeie de ea însăși

Bună ziua. Nu știu ce joburi aveți voi în perioada asta, dar eu mai am încă contract de Super-Simona. Salvez oameni, folosindu-mi superputerea de a-i ajuta să nu se abată de la propriile lor obiective de economisire. Mai exact, dacă și-au propus să adune bani pentru ceva anume, eu am grijă să nu-i cheltuiască pe ALTceva.

Dacă vă amintiți, acum o săptămână, am fost nevoită să apar cu un buchețel de pisicuțe fluffy, în fața unei tipe care era pe cale să-și spargă banii de MBA pe un morman de rochițe. Știu, am lucrat murdar, dar nu aveam ce face. Povestea a fost și subiectul unei benzi desenate, pe care o puteți revedea aici.

A doua persoană salvată a fost tot o tipă. Economisea pentru o vacanță în Thailanda, doar că, într-o zi, a trecut pe lângă o sală de sport de lux și a simțit că nu mai poate trăi fără să-și facă abonament. Păi, cum să se prezinte ea pe plajele thailandeze netonifiată și cu câteva kile în plus? Nici nu și-a pus problema să caute o sală mai ieftină, practic era pe cale să-și pericliteze vacanța, de dragul abonamentului la sala aceea de lux. Noroc că eram pe-acolo și am făcut în așa fel încât să-i apară în față o vitrină cu costume de baie superrrrrr, aflate la superreduceri. M-au ajutat și niște fete care au început, spontan, să alerge către așa-zisul magazin, inspirându-l și pe subiectul intervenției mele să se reorienteze. Ce să vă zic, a gonit fata către costumele alea de baie vreo două săptămâni, așa, și nu mai ajungea. De ce nu mai ajungea? Pentru că vitrina era doar o fațadă cu care alergam eu în spate, hahahahahaaaaaa… Vedeți povestea în banda desenată de mai jos:

Banda desenata Simona 10.021

Ați văzut cum a slăbit fata gratis? Se poate. :mrgreen: Și mai sunt și de treabă… Dacă eram o supereroină rea, puneam o gașcă de maidanezi s-o alerge un pic și ajungeam la același rezultat…

Vă reamintesc că nu sunt singura deținătoare a mai sus numitei superputeri. Și aplicația Online B@nking de la UniCredit Bank se ocupă cu același lucru: ajută oamenii să își îndeplinească ușor obiectivele de economisire. Practic, îți poți înscrie în aplicație obiectivele (unul sau mai multe), data până la care vrei să le atingi și suma de care ai nevoie, iar sistemul îți va calcula automat contribuția lunară necesară. Poți crea chiar și un ordin de plată automat care să transfere contribuția lunară din contul curent în contul de economii, iar, dacă unul dintre obiectivele setate în aplicație devine prioritar, la un moment dat, poți realoca banii disponibili în contul de economii. Iar, în cazul în care te-ai trezit cu o sumă neașteptată de undeva (ți-a făcut-o mama cadou sau ai renunțat în ultimul moment să-ți iei bicicletă), poți să o transferi în contul de economii, ca să-ți atingi mai repede un obiectiv anume. În plus, aplicația te ține mereu la curent cu progresele pe care le faci, motivându-te și încurajându-te să nu te îndepărtezi de ceea ce ți-ai propus.

 Mai multe puteți descoperi direct în aplicația Online Banking dacă sunteți clienți UniCredit Bank și încă n-ați încercat-o.

Voi reveni cu noi aventuri, căci, vorba-ceea, o dată ajunge omul super-erou și personaj de bandă desenată. 🙂

Întrebări? Sugestii de alte trucuri pe care să le folosesc în intervenții? Voi ce faceți ca să vă țineți de economiile pe care vi le-ați propus?

7 comentarii

  1. Partea buna este ca, in ziua de astazi, chiar se poate slabi gratis!!
    Alergatul este gratis (bine, ai nevoie de niste incaltaminte buna, dar daca ai grija de ea, te tine 2 ani cel putin), youtube este PLIN de programe de slabit de 20-30-40-60 de minute pe zi pe care le faci acasa fara echipament, ci doar cu o pereche de tenisi vechi (sau poti opta sa iti cumperi si 2 gantere). Pentru toate categoriile (incepatori, avansati sau cei care vor ceva rapid si de efect). Deci nu mai exista scuza cu “n-am timp”, “n-am bani”, “am copii” etc.
    Apropo de copii, am vazut multe clipuri cu mamici care faceau antrenamentul si copii topaiau cu ele pe acolo. Foarte sweeeeet!
    Dieta este si ea…ieftina. Nu e chiar dieta, e mai mult un stil de viata. E ieftina ca renunti la uleiul de floarea soarelui pe care il folosesti zilnic la ceva si inlocuiesti cu ulei de masline, care te tine 3 luni o sticla, ca doar folosesti o lingura (la salata, la gratar), renunti la sticla de cola si bei apa cu felii de lamaie, portocale sau ce fructe vrei sa pui, renunti la zahar si inlocuiesti cu..nimic, renunti la franzela si o inlocuiesti cu o salata sau un cartof copt.
    Daca tragi linie, iesi mai ieftin.

    Bravo Simona. O sa te faci antrenoare de cumparaturi la modul fitness. Alergi dupa reduceri pana slabesti 🙂

    Asa. Ca sa fiu on topic..Reguli dupa care ma ghidez:
    -Efectiv ma gandesc bine daca am nevoie de un anumit lucru.
    Cand vine vorba de cosmetice, mi-am invatat lectia: nu cumpar nimic nou pana nu termin ce aveam prin casa. Asa nu mai expira produsele si arunc banii pe geam. Momentan functioneaza, iar al meu nu mai face clabuci la gura de la atatea spume, ca vreau sa dau 300 de lei pe un fond de ten si o crema.Pentru ca acum dau la 3-4 luni si nu mai iau altele pana nu le consum.
    -Nu cumpar anumite tinute in speranta ca le voi folosi vreodata la nu stiu ce eveniment. Am investit in tinute basic pe care le pot combina in zeci de feluri si ocazional mai cumpar un sacou mai “special”, o pereche de pantofi mai colorati pe care le asortez la tinutele pe care le am.
    -Niciodata nu cumpar ceva, daca nu am cu ce il asortez. Pentru ca, poate am vazut eu o pereche de blugi super fistichii. Dar ajung acasa si realizez ca nu am cu ce sa ii asortez. Si asa ajung sa mai cumpar lucruri in plus, ca sa mearga cu blugii respectivi.
    -Niciodata nu cumpar lucruri care fac mai mult decat am nevoie. Exemplu : aveam nevoie de un telefon mai maricel si mai rapid (aveam un smartphone mic si amarat, care deja ma calca pe nervi). Eu nu sunt mare consumatoare de aplicatii, n-am facebook sau alte chestii si nici mare geek in alte tehnologiei nu sunt. Nici nu stau conectata 24/7 pe net sau pe aplicatii. Bineinteles ca pusesem ochii pe un Galaxy S6 edge plus, care costa…cat costa. Dar am plecat acasa cu un Galaxy S5 neo, luat la abonament, pe care am dat 1200 de lei si pe care il ador! Se misca repede, isi face treaba cum trebuie (trimis mail, pot sa lucrez un tabel in excel asa rapid, facut poze clare si frumoase, conectat rapid la internet, se aude bine cand vorbesc la el, e ok si pentru mana mea mica, pot sa vad un film pe el, pot sa ma joc un joculet fara sa se blocheze). Per total a fost o achizitie foarte buna. Pentru nevoile mele. Repet.
    Daca luam S6 edge plus, probabil ca eram mandra doar cu…telefonul. Ca oricum face mai multe decat aveam eu nevoie. Gen filmeaza 4k. Are nu stiu ce procesor ca sa joci nu stiu ce jocuri complicate. So what? Mie nu imi foloseste.
    -Niciodata nu cumpar masina noua. Toata lumea stie, ca o masina noua pierde 25% din valoare dupa ce iese de pe poarta fabricii.
    – Luat mancare la pachet de acasa si gatit acasa in timpul saptamanii. E Pinterest supra aglomerat de idei de pranz la pachet pentru la servici.
    -Mancat in oras doar in weekend.

    Cam atat. Mai am probabil, dar nu imi vine in cap.

    • ești tare pe autocontrol, o să mă inspir din regulile tale. nu, nu ca super-eroină, ca civilă :mrgreen:

    • Mie mi-a luat cam 1 an sa ajung sa ma auto controlez. Si inca am scapari. Din fericire nu asa de mari.
      Pentru ca nu sunt organizata deloc si ma las prada tentatiei usor.
      La partea de work-ut inca am scapari. Dar am invatat sa nu abandonez, daca , sa zicem ca nu m-am mai tinut de treaba o perioada. Ci sa continui de unde am ramas. Acum, in loc de pauze de 2-3 saptamani, am pauze de 2-3 zile.
      Important este sa nu te apuci sa tai si sa spanzuri de pe lista de dorinte si de obiceiuri, absolut tot, din prima.
      O iei usor. Daca ai, de exemplu, 3 creme incepute, le folosesti pana le termini si nu mai casti gura pe net la noutati. Sau te uiti, dar atat. Eventual iti faci wishlist cu o crema noua si mai scumpa, pe care o vei cumpara din banii pe care ii strangi, in timpul in care consumi cremele actuale 🙂 Sau re-cumperi una din cremele pe care le-ai consumat, daca ti-a placut.
      Eu, de exemplu, dau bani putini pe tot ce se spala de pe mine (gel de dus, gel de fata, sampon, balsam de par, masca de par) si prefer sa investesc mai multi bani in ceva ce ramane in piele sau in par (ser, exfoliant chimic, crema, ulei, etc). Nu sunt bloggerita de beauty, deci n-am nevoie sa testez toate nebuniile care ies pe piata. Daca ceva imi face bine, raman la produsul ala. Daca nu prea imi place, ma apuc sa fac rost de mostre, testere, ca sa descopar ceva mai bun. Renunt la un produs si il inlocuiesc rapid cu altul doar daca imi face rau (mi se irita pielea, imi ies cosuri, etc).
      Palete de machiaj nu mai cumpar. Acum stiu ce culori folosesc cel mai des, asa ca mi-am facut propria paleta de culori, cu pastile din alea magnetice de la Melkior. Asa, nu mai folosesc 7 culori, iar restul de 5 culori stau neatinse.
      Scrub nu mai cumpar de cand am descoperit zatul de cafea. Amestec zat de cafea cu gel de dus, ulei de cocos si de masline si gata.
      Sau, cu gatitul acasa : daca nu ai timp sa stai sa pazesti cratita, pui de cu seara carne la marinat, iti pui intr-un bol legumele pe care vrei sa le gatesti (eventual le cureti si le toci si le lasi in apa , in frigider), iar a doua zi, cand vii de la munca, le arunci in tava si, la cuptor cu ele! In timpul ala, faci ce vrei tu 🙂

      Te sfatuiesc sa te apuci sa te uiti pe Pinterest. Sunt miiiii de articole, retete, poze, idei, tot ce vrei tu. Te ajuta mult. Chiar EXTREM de mult!
      Si tine minte! Baby steps! Ca altfel, te lasi 🙂
      Gata, ca am scris kilometri.

    • Hmm, numai pe Pinterest nu mă băgam. 🙄 O să bag un nas pe-acolo, sună tentant, totuși.

    • Gata, sunt și pe Pinterest! 😛

  2. 1. nu cumpar haine,f rar, pur si simplu port si cate 10 ani un obiect de vestimentatie, iar bocancii din picioare au 14 ani si sunt ca noi.
    2. nu cumpar farduri never
    3. macarea ramasa o refolosesc
    4. raman fidela unei marci care sa imi raspunda cel mai bine la raportul calitate/pret
    5. refuz sa merg la restaurant din motive tehnice

  3. […] gratis după o vitrină… care alerga la rândul ei. Vedeți și această bandă desenată aici. Apoi, a venit momentul să mă ocup de trei tineri care își propuseseră să meargă împreună […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint