Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Luați loc, vă rog! Copilul dumneavoastră…

Câteva explicații suplimentare a dat Oana Botezatu pe blog, dar și pe Facebook:

36 comentarii

 1. eu nu pot să înțeleg cum un copil poate să fie condamnat de (…)la o așa suferință

  • așa e viața, un șir de întâmplări absurde… fără predestinări, fără sensuri ascunse, doar un șir de întâmplări și atât. random. iar divinități care schingiuiesc oameni mari sau mici cred că n-au cum să existe.

  • sau dacă există nu le pasă, așa cum zeului apelor nu-i pasă dacă moleculele de apă dintr-o cascadă sînt toate cu hidrogenul în sus si oxigenul în jos

  • Oxijenu e întotdeauna la mijloc.
   Un hidrogen sus, un hidrogen jos si intre ele, cam inghesuit, un oxijen.
   Așa ne,a povestit odată un europarlamentar, acu pușcăriaș.

  • Din strainataturi se poate ?
   Pentru un prieten a lu andu întreb.

  • dg
   nu minți poporul cu parlamentorul!

  • Da ce mă
   Picătură aia de apa când se rostogolește ea la vale nu se învârte de loc ?
   Am făcut io proba , da n,am avut apa, am făcut cu niste bere.
   Știi tu cum se rostogolește ???
   Uauuuu… gâlgâie, nu altceva.
   I,am pus si vreo cinci mici ca stăvilar, sa ma conving.
   Patru sticle am probat, toate același rezultat.

  • Este trist ca se intampla astfel de lucruri si o misiune dificila a-i consola pe cei care trec prin astfel de experiente.
   Off-topic fata de postarea initiala, dar pe subiect fata de unul dintre primele comentarii, nu ma lasa inima sa nu prezint si cealalta viziune.
   Daca lipsa de sens si absurditatea au fost prezentate ca filosofii explicative, sper ca nu deranjeaza daca punem in coltul opus viziunea/filosofia crestina, nu neaparat pentru o confruntare cat pentru o comparatie! O forma stilizata a viziunii crestine dar o formulare centrata exact pe acest subiect: boala, moarte, suferinta, hazard/accident… Din pacate nu pot fi la fel de scurt, pt a prezenta absurditatea si lipsa de sens sunt suficiente 3 randuri, eu n-as putea sa ma incadrez in 3 randuri, in 3000 de randuri ar fi o prezentare optima.
   Sa pornim…
   Dumnezeu creaza lumea (interesant este ca nu lasa dovezi zdrobitoare in aceasta privinta, lasand aceasta sa ramana un domeniu al credintei, al alegerii: vei alege fie sa crezi “dovezile creatiei” fie “dovezile stiintei”) si pe om si ii prezinta conditiile armoniei universale si optiunea de a alege sa ramana pentru totdeauna in aceasta armonie, respectand legile si normele creatiei sau posibilitatea de a alege un alt drum, in opozitie, explorand/cunoscand raul, un drum in rebeliune, o alta lume asupra careia Dumnezeu il avertizeaza ca nu este de dorit, o experienta a “cunoasterii binelui si raului”.
   In deplina cunostinta de cauza, ba mai mult- avertizat si sfatuit, omul cedeaza tentatiei cunoasterii si experimentarii unei lumi noi, isi asuma consecintele legate de aceasta decizie. Ceea ce astazi numim absurd: boala, suferinta, moartea care pare a lovi aleatoriu, sunt acele consecinte sau conditii ale lumii alese, ele vor constitui de atunci pana la sfarsitul acestui pamant “conditia umana”.
   Nu este ceea ce Dumnezeu a intentionat pentru om, este ceea ce omul a ales, iar daca nu ar fi avut optiunea sa aleaga – sa adere sau sa se opuna oranduirii stabilite prin creatie- atunci ar fi fost orice altceva dar nu om, asa cum il definim astazi.
   Aici ne oprim pentru o dilema chinuitoare: de ce as suferi eu astazi pentru optiunea altuia, facuta atat de demult. Pare nedrept. Intrebarea ajutatoare este: astazi tu ce optiune ai face intre cele doua variante? De fapt nu este o intrebare lamuritoare la nivel intelectual: este chiar optiunea cu care si noi ne confruntam aici si acum, nu altcineva a ales pentru noi, noi facem continuu optiunea: exista si astazi bine si rau – posibilitatea de a te conforma conditiilor si legilor creatiei, respectiv posibilitatea de a le respinge, alegand/creand o noua lume (mai buna?) in care vrem sa traim. Ce alegi?
   Presupunand ca alegi, si alegerea ta ramane consecventa, asa cum a ales primul om, de a nu te supune conditiilor si legilor care guverneaza armonia universala asa cum Dumnezeu a intentionat-o, ci iti asumi aceasta cale a opozitiei fata de Dumnezeu in care Adam a pus omenirea, atunci se subintelege ca iti asumi si esti responsabil si pentru toate consecintele care decurg din aceasta alegere: boala, suferinta, moartea ta sau a celor dragi. Nu ca o corelatie directa, ci ca o asumare a conditiei umane.
   Presupunand ca alegi, si vrei sa ramai consecvent acestei alegeri, de a te conforma legii morale care a fost data omului ca o conditie a fericirii perpetue pe pamant: nu exista o solutie imediata de a transcede conditia umana (pentru ca toti suntem vinovati), insa exista o cale, un plan – UN PLAN DE MANTUIRE! Care a fost conceput inainte de a fi creat omul, de fapt a constituit parte a creatiei si a reprezentat garantia libertatii ce se asigura omului: existau doua optiuni (fara optiunii nu ar fi existat alegere, libertate de alegere) si un plan de salvare in cazul in care omul alegea optiunea nefavorabila iar ulterior era dispus sa isi corecteze alegerea! Se poate imagina un plan mai echitabil?
   Acum despre cat de mult le pasa zeilor despre omenire si suferinta ei:
   Pedeapsa pentru incalcarea legii lui Dumnezeu era moartea, ceea ce primul om stia! In acest plan al creatiei, posibilitatea existentei vesnice a unui om in rebeliune nu exista: exista doar posibilitatea existentei pentru un timp a omului /omenirii in rebeliune, un timp in care omul poate sa isi inteleaga soarta, sa isi experimenteze optiunea initiala, sa si-o asume in continuare sau sa si-o schimbe.
   Reiteram: cei care isi pastreaza prin alegerea personala opozitia fata de planul lui Dumnezeu se subintelege ca isi asuma si consecintele, moartea vesnica.
   Pentru cei care vor sa se impace cu Dumnezeu, sa intre in armonia universala intentionata de Dumnezeu la creatie, prin supunere fata de legea sa morala, conditie-suport a creatiei, acest plan de mantuire se aplica in acest fel: pedeapsa imlicita (toti suntem vinovati), adica moartea vesnica, este preluata de un inlocuitor, Mantuitor, care nevinovat fiind a murit pentru toti cei pacatosi, moartea de drept a pacatosului a fost substituita de moartea unuia care nu era vinovat! Doua precizari: doar unul nevinovat putea prelua asupra sa pedeapsa unuia vinovat, cel care este déjà vinovat in dreptul sau nu ar putea ispasi o pedeapsa pentru altul vinovat; intransigenta si imuabilitatea legii menite a asigura armonia universala este dovedita tocmai de necesiatatea acestei jertfe substituit – calcarea legii trebuia platita cu viata, nu se puteau crea exceptii, nu se puteau emite OUG pt mutilarea legii.
   Acest Mantuitor este Fiul lui Dumnezeu, o parte a divinitatii care vine pe pamant, isi asuma conditia umana, suferinta, boala, moarte, fara sa se faca vinovat in nici o privinta, duce o viata exemplara pentru ceea ce fiecare om ar trebui sa fie daca doreste o lume mai buna, o reintoarcere a imparatiei lui Dumnezeu, fara suferinta, fara moarte, fara absurditati. Este deci, Dumnezeirea implicata in aceasta suferinta? Ati asuma o conditie pe care nu ai ales-o, si in cele din urma moartea in contul celor care te-au dispretuit, aceasta este ceva divin, neomenesc.
   Da, este adevarat, nu exista o posibilitate de a transcede conditia umana (de a scapa de boala, suferinta si moarte) pe acest pamant, Planul nu este facut pentru a salva acest pamant, asa cum este el. Cand toate posibilitatile acestei lumi alternative, in opozitie fata de Dumnezeu, vor fi explorate si isi vor dovedi falimentul, cand orice incercare a omului de a se salva prin sine, de a evolua catre o conditie superioara prin forte proprii isi vor dovedi esecul, cand funadatura omenirii va fi fara orizont, atunci acest experiment, aceasta paranteza de experimentare a unei optiuni nevalide, se va incheia. Un cer nou si un pamant nou vor fi casa celor salvati de pe acest pamant prin inviere. Pentru multi, aceasta incheiere pare un delir, dar daca va ganditi bine este ceea ce teoretic ar trebui sa creada toti cei care se numesc crestini.
   Pe scurt si intr-un limbaj cat mai neutru si simplu am vrut sa expun aceasta filosofie crestina, pentru a exista ca termen de comparatie. Are sens?

   Paradoxal mi se pare ca un apel umanitar este dublat de o filosofie a lipsei de sens, a absurdului, a intamplarii. De ce as dona daca totul este absurd si lipsit de sens in aceasta lume??? De ce as face un bine? De fapt, cum as defini binele daca nu exista un sens? Daca este simpla biologie si evolutie, ce imbold umanitar ar avea suferinta unui individ in cadrul speciei?
   Dimpotriva, pentru crestin, intelegand prin acest termen urmas al lui Hristos in purtare si character, a ajuta este natura sa, iubirea fata de ceilalti este esenta armoniei universale, un crestin are o ratiune in a face aceasta donatie.
   Daca totul este absurd si fara sens, de ce ai dona?

  • Alineeee
   Bai aline
   Dumnezeu asta al tau donează si el macar doi euro ?
   Hai ma aline ca el are bani, ca daia e dumnezeu, no ?
   Sau copii ăștia mor cu credință in dumnezeu , dar tot mor ?
   Bai aline
   Da moise, Adam, eva (aia dezbrăcata, nu asta a noastră) dau ma si ei ceva ?
   Vând niste mere din gradina lor si fac si ei de un doi euro acolo…
   Ca daca nu pun nimik,
   Ai scris dijaba, moșule…

  • dle dg, cei amintiti de tine asa, la misto, nu mai doneaza ca de unde sunt nu pot… la vremea lor or fi facut ce le-a stat in putinta pt a-i ajuta pe ceilalti… In schimb, esti sigur ca ai o idee cat de cat aproximativa desre lucrarea filantropica a societatilor crestine? de astazi? S-ar putea sa ai niste surprize destul de mari. Stii ca la Tg Mures este demarat un proiect pt un Spital Oncologic finantat de asociatii crestine? Nu spun pt a compara cine face mai mult si care sunt resorturile, spun pt ca se pare ca nu stii ca exista astfel proiecte, unele recente, altele de zeci de ani…
   poti fi amuzant uneori, asta nu inseamna ca poti sa faci misto de orice-oricand, cu exceptia cazului in care ti-ai propus sa fii un bufon de serviciu, adica ai n-ai treaba, tre’ sa storci o glumita.

  • Aline nici pe mine nu m-ai convins.
   Fara glumite, ce , daca nu sintem in biserica nu putem sa donam, sa ajutam?

  • @ Andu

   Nu am zis asa ceva, fiecare poate sa doneze in orice proiect i se pare fezabil si este ceva de apreciat in orice gest de ajutorare.
   Eu am vrut doar sa prezint si o alta perspectiva, in primul rand. Si apoi am subliniat ca exista o anumita incoerenta intre o acea filosofie de viata (absurditate, lipsa de sens, intamplare) si un apel umanitar.

  • alin
   nu e nici o incoerență, doar dacă o ”tragi” la temă!
   e o pornire spontană de a ajuta la un cutremur, o inundație, sau alte catastrofe tot atât de absurde si nedrepte c

  • Alin,
   crezi tu ca insirandu-ne lucruri pe care, sunt sigura , toti sau aproape toti cei care-si pun aici un gand ,o parere, le-au “rumegat’ o sa convingi pe cineva de ceva? Cred ca aveai mai multe sanse daca ne spuneai pur si simplu sentimentul sau ratiunea pentru care TU faci ( su nu, de ce nu) un anumit gest erai mai convingator.Aplicatia cu care te straduiesti sa-i convingi pe ceilalti nu face decat sa te faca pretios si obositor (sa ma ierti ,nici macar nu ti-am citit tot postul).Singurul motiv pentru care am facut efortul sa scriu atat e ca ma irita “detinatorii adevarului” care nu pot sa si-l detina ei acolo pt ei.

 2. tocmai că se rostogolesc toate in toate pozițiile, dar am zis că zeului apelor nu-i pasă de asta ❗
  dacă i-ar păsa, apa ar curge frumos cu oxigenul în jos si nu s-ar mai îmbolnăvi nimeni

  • Dadadada….
   Da vezi tu
   (Io sunt acu mai cu capsa pusa…, si nu e de la bere, ca n,am mai băut una de prin mai…)
   De ce nu se rostogolesc aici, la doi euro amarați
   Si toți aia care au năvălit la cadouri moca de blecfridei ?
   Ca toți erau cu foamea-gat, toți voiau, era neapărat…
   Cum bip bip sa nu îți vina sa îți bagi ceva in poporul asta de milogi…
   Scuze, de la capsă…

 3. o sugestie daca imi permiteti: sunt multi oameni care au doar telefon de serviciu ; de pe un astfel de telefon nu poti trimite sms-uri cu donatii ; desigur, daca vrei sa ajuti, gasesti in final metode dar nu ar strica daca ar mai fi popularizate si alte optiuni..
  multumesc

  • Se poate introduce temporar o cartelă prepay în acel telefon (chiar așa, să n-ai decît tel. de serviciu?!).
   Se poate dona și în conturile afișate la adresa (găsită din 3 click-uri):

   Cum pot sa ajut?

  • why not?! am telefon fix acasa, old style

   multumesc oricum pentru raspuns si, cum spuneam nu este doar pentru mine:)

  • costicămusulmanu

   cred că ăsta e contul lor;
   n-am mai făcut demult o donație…

  • costica, multam- era doar o sugestie pentru altii ca minde doar ca mai timizi sau mai nehotarati; altfel, sigur, le poti gasi daca vrei …

 4. o info suplimentară: SMS-ul are valoarea de 2 eur. El poate fi dat doar din rețelele Digi, Vodafone și Orange. Este un SMS recurent, adică, de pe același telefon se poate da un singur SMS pe lună. În luna următoare, ești întrebat dacă vrei să continui. În caz contrar, dai reply și donația se oprește.

  • SIMONA fără să te superi pe mine dar nu văd Teletonti la rețele și am o întrebare Cum de le ai făcut reclama .? Și mulțumesc muslimului pentru varianta de donare .÷Eu personal cunosc 2 copii cu cancer și știu o mică parte din umilințele ,, donate, ,, de sistemul sanitar

 5. și aici alte metode de a ajuta MagiCamp, căci MagicHome e proiectul lor:

  Cum poti ajuta

 6. Eu donez de vreun an lunar la sa lvati copiii ,o sa-l informez pe Irinoushu pt camp asta. imi aduc aminte cum ma uitam la colpilul meu cand era mic- eram in stare sa ma uit la el ore in sir .. dar nu e momentul acum. Multumesc in fiecare zi cerului ca mi l-a dat sanatos.inca o data multumim Simona ca ne aduci aminte..

 7. Profit de ziua de sarbatoare sa urez majestatii sale Mihaela, Superbitatea Sa Serenissima, un calduros: La mu.ti ani! :mrgreen: caci doar asa va putea sa-si tortureze sclavii eficient! :mrgreen:
  Si va urez tuturor, sa nu trebuiasca sa stati vreodata pe scaunul acela !
  LOVE si like-uri la toata lumea! (am citat din Tetelu!)

 8. toata viata m-am intrebat
  de ce se zice ca multi oameni mor din cauza alcoolului.
  dar nimeni nu s-a intrebat cati se nasc din aceiasi cauza.

 9. dar de ce nu-s campanii pt ajutorarea bătrânilor te-ai întrebat:?
  2 euro sms pt ceva pt batrâni

 10. In sfârșit a sosit clipa pe care o așteptați de atata timp.
  Acum puteți avea produsul ce il doreati de o viață.
  Nu mai stați pe gânduri.
  Tot ce trebuie sa faceți e sa ieșiți in strada si sa eliminați dăunătorii care va necăjesc.
  Va strica draknea viața ?
  Nimic mai simplu.
  Ieșiți in strada si dăunătorul draknea va face pe el de frica.
  Iar dvs veți vedea iar lumânarea de la capătul tunelului.

  Matrin Brain, pilot de tramvai
  Așa e , am avut probleme cu un mare rozător, ceașcă …am iesit in strada si nenorocirea s,a lăsat împușcata.
  E un produs super!

  Nu mai stați pe gânduri !
  Ieșiți in strada acum si veți fi mulțumiți.
  Si asta nu e tot.
  Va scăpam la același preț si de alt daunator periculos, tariceanul !
  Nu exista rețetă mai simpla.
  In plus, oferim la pachet si garanția ca nu veți mai auzi vreodată nici de alte insecte nenorocite, cum sunt ciordachii, nicoliceii sau serbaniicolae.
  Si toate astea doar cu un singur ieșit in strada.

  AN DUmitru, energetician voiajor.
  Exact si corect, tocmai ma întorsesem dintr-o plimbare prin Sahara, ajunsesem la tripoli, era intro primăvara cam araba, a fost suficient sa ieșim in strada o singura data si gandacul gadafi a dispărut

  Vedeti ce simplu e ?
  Atât, un simplu ieșit in strada si viață dvs se va colora in roz.
  Si nu va va mai necăji nici alte creaturi sinistre ca tudosea, tudorelul, fulgutza, plumba , dg , si alte asemenea lor.
  Ieșiți in strada.
  Nu pierdeți ocazia, stocurile sunt limitate.
  Si puteți pastra produsul si pentru când vor veni alte hoarde de lăcuste nesătule.

  Acesta a fost un pamflet, cred.
  L-am furat de pe blogul
  zona-q.ro.
  Sa ma ierte proprietarul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green