Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

SĂ SCOATEM BÂTELE! Îndemn explicit la violență simbolică!

S-a discutat mult, zilele astea, pornind de la emisiunea băieților de la Top Gear, despre imaginea proastă pe care-o are România în afară. Dați-mi voie să mă doară puțin în cot, astăzi, de cum ne văd cei din afară și să discut despre imaginea pe care-o are România înăuntru, la ea acasă. Despre ce vede România însăși când se zgâiește ca proasta în oglindă. Nu văd de ce ne-ar preocupa ce gândesc străinii, atâta timp cât o mare parte dintre români mai au un pic și-și pun ștreangul de gât, de disperare și de nervi.

România e țara în care ți se prăjește bebelușul de viu, la maternitate. Pentru că (am aflat între timp detalii despre cazul de la Spitalul Sf. Ioan) e în grija unei asistente care are de alergat singură (singură!) între 30 de nou-născuți și pentru că a fost băgat, la pachet cu alt bebeluș, într-un incubator stricat (stricat!), ai cărui pereți s-au încins și l-au făcut friptură. România e țara în care e posibil să ți se strige, atunci când naști, “Impinge, fă, când l-ai făcut nu strigai așa, ți-a plăcut, acuma de ce țipi?”. România e țara în care sistemul sanitar aproape că ar trebui umplut de popi, care să te vindece prin rugăciuni. Fiindcă doctorii, cu dotările pe care le au la dispoziție, cu haosul în care funcționează, cu cultura lui “Merge și-așa, îl legăm c-o sârmă, poate se repară” în sânge și cu cinismul dobândit în zecile de ani în care și-au compensat salariile mizerabile prin șpăgi, nu au mari șanse de succes. Și nici chef prea mult să-și mai facă treaba.

România e țara care se pregătește să scoată din școli semianalfabeți, din cauză că sistemul de învățământ e praf-praf și pulbere-pulbere.

România e țara în care sistemul juridic e corupt, e țara fără drumuri, e țara țepelor, a șpăgii, a mârlăniei și a incompetenței.

România e țara în care aparatul de stat e plin de grupuri de câte 20 de oameni care se țin toți de aceeași hârtie și-o plimbă prin instituție. Țara în care nici măcar pe timp de criză nu s-a limitat, de la 20 la 1, numărul de funcționari pe cap de hârțoagă, fiindcă, na… cum să dai afară bugetari în prag de alegeri?

România e țara în care, timp de 20 de ani, politicienii și-au bătut joc și ne-au sfidat cu tupeu, nesimțire și indolență. E țara în care politicienii prăjesc bebeluși, iar vina cade în capul unei asistente. Țara în care politicienii scot agramați din școli, iar vina cade în capul profesorilor, că sunt slab pregătiți, de parcă i-ar fi pregătit mama, nu același sistem de învățământ distrus și putred din temelii, în care ei lucrează azi.

Dar stați așa, că n-am terminat. Să ne uităm puțin și la România privată. Adică la țara în care, la 20 de ani de la revoluție, pe cei care vând servicii îi doare fix în fund de client. La țara în care taximetriștii te înjură, iar casierele de la supermarket îți vorbesc în scârbă și nu-ți răspund la “Bună ziua”, la țara în care încă mai există chelneri de o impertinență vecină cu nebunia, în care îți cade internetul de 3 ori pe săptămână și durează 2 zile până se repară, în care bodyguarzii din magazine te supraveghează ostentativ, cu priviri suspicioase, ca și cum le-ar fi evident că ai intrat acolo ca să furi, în care dai o căruță de bani pentru o consultație medicală privată, ca să fii uitat cu orele în sala de așteptare, și în care, până nu dai șpagă la service, “nu putem să vă programăm decât peste două luni”. Și am dat doar câteva exemple.

Deci așa arată, privită dinăuntru, România cea atât de preocupată de cum e văzută din afară. România căreia îi cade coada de râie, dar parcă și-ar ține-o tot sus, ca să facă impresie bună străinilor.

Bun, acuma să ajungem și la subiect, că n-am scris aceste rânduri doar ca să mă lamentez în gol.

Ce facem noi, oamenii obișnuiți, ca să schimbăm ceva? Ce ar trebui să facem, în loc să ne lamentăm? Păi, propun să punem mâna pe bâte și să sărim pe ei. Pe niște bâte simbolice, evident, deși – da, știu! – există politicienii cărora tare ne-ar fi poftă să le rupem la propriu boticurile alea mincinoase, nesimțite și cinice.

Să punem mâna pe bâtele noastre simbolice și, în primul rând, să votăm. De-acum încolo, pe viață. Să lăsăm lehamitea la o parte, să-l lăsăm la o parte pe “nu mă mai interesează”, să-l lăsăm la o parte pe “nu am cu cine” și să votăm. Am căzut și eu în capcana blazării și a scârbei, am spus și eu “Nu am cu cine vota și nu mă mai interesează, mi-e silă” și acum cred că am greșit. De-acum încolo, voi vota. Nu contează că n-o să am niciodată o opțiune reală, o să votez și o să mă intereseze. O să aleg răul cel mai mic, dacă nu am altă variantă, dar o să-l aleg.

Poate ar trebui luată în calcul și reluarea obiceiului manifestărilor stradale. Poate ar trebui să ieșim în stradă și să zbierăm, ca în anii ’90. Poate ar trebui să aruncăm cu ouă în ei, cu zacuscă, cu varză murată, cu gunoaie. Poate ar trebui să îi facem să le fie frică de noi. Frică să nu le murdărim costumele alea scumpe, să nu le împroșcăm cu zacuscă burtoaiele alea îmbuibate și meclele alea nesimțite, frică de furia noastră explicită. Să aibă coșmaruri cu zacuscă, de fiecare dată când vor vrea să bage mâna pân-la cot, să le înghețe șira spinării de fiecare dată când se vor descheia la prohab ca să facă pipi pe noi. Să aibă coșmaruri zecile de mii de tineri care ar putea să iasă în stradă și cu zecile de mii de tineri care ar putea să iasă și să refuze să mai plece de acolo. Să aibă coșmaruri cu Piața Universității. Da, cred din ce în ce mai tare că ar trebui reînviată Piața Universității. Au uitat-o. Cred că ar trebui să le-o reamintim. Să le reamintim că existăm, și că suntem foarte furioși, și că, gata, s-a terminat, ne-au ajuns 20 de ani de bătaie de joc.

Dar ce să facem oare cu România privată? Ce facem cu nesimțiții care ne iau banii ca să ne vândă servicii și, în loc de servicii, ne vând incompetență și tupeu? Păi, același lucru. Îi facem să le fie frică de noi. Îi amendăm la fiecare dovadă de incompetență și de lipsă de profesionalism. Le dăm peste bot. Punem bâtele simbolice și pe ei. Asaltăm OPC-ul cu reclamații, schimbăm furnizorul de internet cu altul mai bun, le arătăm, de fiecare dată când își bat joc de noi că “Nu, nu mai merge și-așa…”. Îi facem să ne viseze noaptea cum migrăm în masă la alte companii, îi facem să învețe dracului o dată pentru totdeauna că sintagma aia cu “clientul nostru, stăpânul nostru” nu e o glumă proastă, ci e pe bune. Din fericire, OPC-ul funcționează, e verificat, deci hai să-l călărim cu reclamații. Își va face treaba, vă garantez. Promiteți-vă că, data viitoare când o să vă mai enervați pe un furnizor de servicii, n-o să vă mai fie lene sau lehamite să acționați. Că o să vă sacrificați timpul și nervii bifând toate procedurile necesare unei reclamații.

Acțiune! E nevoie de acțiune! Într-o țară primitivă ca asta, nu merge decât cu acțiune. Nu merge cu proteste elegante pe Facebook sau cu lamentări pe bloguri și în presă. Acțiune și frică! Noi să scoatem bâtele simbolice și să acționăm, ei să facă în pantaloni de frica acțiunilor noastre! La bâte, oameni buni, altfel vor fi și copiii noștri, peste 20 de ani, cu nasul în același rahat!

UPDATE: Până una alta, uite puțină acțiune: FLASHMOB – Diseara, la ora 19, la fantanile de la Universitate, protest fata de greva METROREX. Ne adunam, ne rupem in liniste cartelele de metrou, le strangem intr-o punga, ca sa nu facem gunoi, si plecam acasa. Nu tre’ sa dureze mai mult de 5 minute.

260 comentarii

 1. Simbolic-ciobanesc indemnul tau. Me like it!

 2. Consider ca presa e VINOVATA pentru mare parte din ce se intampla in prezent cu Romania prin prisma smenurilor cu politicienii, prin tainuiri ale jafurilor nationale, prin deformarea adevarului!

 3. cea mai tare bata simbolica ar fi o greva fiscala, de-aia adevarata, in care li se taie ‘resursa’ cum ni se taie noua apa, daca n-o platim.
  plus iesitul in strada. brava, Simona, mi-ai dat aaaaripi! in ziua asta atat de cenusie. ma mananca palmele. 🙂

 4. @ adnana: atunci da mai departe mesajul, sa convingem cat mai multi oameni sa actioneze

 5. La bite, Simona! La bite! :mrgreen:

 6. Rea, domne, rea! Mica si rea! Si manioasa pe deasupra.
  Cara-te! Eu asa am facut!

 7. Asa, asa…

  Si mai adaug:
  sa dam cu bata si in politie care nu isi face treaba si pe strazile din Romania domneste hotia. Si sa ii pocnim si pe aia care trebuie sa aiba grija de zgomotul urban si nu au, pentru ca si copiii lor si-au luat motoare si nu pot sa ii amendeze pe cretinii care nu isi pun silencere la motoare ca si odrasla face la fel (sau poate chiar ei)

  Simona, ai votul meu!

 8. OK. cum am zis sa actionam, fie ca urlam la luna vreo 100 de oameni inainte de alegeri, in fata casei poprului; fie ca maine, dc mai dureaza greva asta imputita, ne adunam 100 de oameni la o casierie de la metrou si ne cerem banii inapoi pe cartele pe cele 2 zile de greva sau cerem sa ni se prelungeasca abonamentul. e si asta un pas si sunt f decisa sa il pun in aplicare. simona, dc faci si o miscare civica/partid/ONG iti fac io carnetele de membru:)))

 9. Am ajuns de rasul Africii. Cum s-or fi gandind alte state… “Ia uite, bre, la parlitii aia de romani, primesc miliarde de euro de la U.E., si nu sunt in stare sa evolueze. Prosti!”. Si toate astea din cauza ca noi avem niste indivizi ajunsi in Parlament in functie de sumele pe care le au in conturi si de dorinta de imbogatire pe seama statului.

 10. Chiar si asa, ma tem ca rahatul ramane !

 11. Trebuie sa lucram organizat. Strangem intai o baza de idei pe care le votam in functie de cat de ingenioase si de simplu de pus in practica sunt, dupa care actionam organizat.
  Cati suntem! Cati ne-om strange!
  Am putea sa dam fiecare solutia noastra pentru o problema anume.
  De exemplu eu cred ca am gasit o solutie reala pentru fluidizarea traficului aici : http://www.sistersmagazine.ro/blog/nu_e_totul_pierdut

 12. 😯 🙄 😉 🙂 😛 😆 :mrgreen:

 13. Bravo Simona, curajosii poarta roz, nu-i asa ? 😉

 14. nici un “bravo, simona”, propagati indemnul la actiune daca credeti in el, altfel am vorbit ca proasta, sa ma aflu-n treaba. preluati ideea pe bloguri, care aveti, dati mailuri, mesaje pe mess etc. hai, actiune! :mrgreen:

 15. dadadadadadadada! sa facem o revolutie ROZ!!! 😛 sho pe iei, citoyens! io m-am conformat, simona.

 16. Excelent articol! Impartim multi aceeasi parere, dar nu mai multi de 10% din populatia acestei tari. Problema este defapt ca romanii isi merita soarta. Arunca doar un ochi in mediul rural…poti sa-i mai schimbi? Ai idee ce mentalitati de ciobani intalnesti acolo? Si din pacate vorbim de orase mari…nu de sate. Acum arunca un ochi peste conducere. Ce fel de oameni ar putea sa conduca un popor ca romanii? Unii la fel ca ei 🙂 God damn it!

 17. Eu ma simt vizata si nu ma raliez. Cred ca nu t-ia placut pireul cu ciftelute pe care ti l-am pregatit cu manutele mele.
  Totusi, daca vrei sa apelezi la bata, il rog pe Renato sa duca covorul din sufrajerie jos sa il bati adica covorul.
  Ma duc la fitnes la sala care se duce Teo, vb mia tarziu te pup.

 18. cred ca ti-a zis Delia deja, dar mai sciu si eu odata…ca sa ramana scirs 😛

  Sa iesim intr-un parc, cu aprobarea primariei si sa urlam la unison timp de max 1 min. Sa fie ceva de genul “urlam ca lupii la luna”. Propun un parc ca sa nu deranjam “linistea publica”. (o liniste foarte periculoasa…..in liniste se nasc monstrii 🙂 )
  Ar trebui organizata chestia asta saptamanal, cu multa prezenta media. Ne vom strange din ce in ce mai multi cu siguranta….mai ales ca a urla din toti rarunchii face bine si la stres (regleaza si chestii prin organism, etc.)

  Poate dupa ce tara se molipseste si se va “urla la luna” in toate orasele ne vom face auziti.

 19. Jihad roz? Oricand 😈

 20. tin minte back to nineties ca le titia curu daca iesea lumea in strada..including lu’ ilici ca nu degeaba a chemat minerii la cultivat de pansele.da, pe strada…..dar din pacate gashca veche e so out right now, prin alte tari

 21. Alta luptatoare din taste. Dar vai… ai tusit tu azi si a racit parlamentul. Nu mai pot ei de bata ta roz ori de pamflezia mea rimata. Maine o sa scrii altceva, iar parlamentarii o sa bea un Coldrex si o sa mearga mai departe. Mi se pare ca suntem mult mai tremurici decat parintii nostri. Numai gura e de noi…

 22. […] Later edit: pentru ca se asorteaza si cu unele din comentariile de la acest post va invit sa cititi poate cel mai bun post de revolta pe care l-am citit in ultimul timp: Sa scoatem batele […]

 23. Foarte bine, imi place revolta asta. Ne mananca si pe noi palmele de revolta zilele astea. Am dat mai departe !

 24. @pamflezistul: pai asta si zic, omule, sa nu mai luptam din taste.

 25. @Simona, am sa zic si eu “Bravo”!, meriti nota 10 cu felicitari azi.
  Insa nu ai reusit sa acoperi toate frustrarile mele adunate vreme de 20 de ani (am zis “mele”). Sunt atat de multe de spus si de facut, incat mi-ar mai trebui 20 de ani sa le astern si sa actionez singur. Da, sa punem mana pe “bate”! Cineva mi-a facut cadou un topor, il tin in masina de ceva vreme, am uitat sa-i dedic scopul cuvenit. Dar, da, il pot folosi si pe acela.
  Nu sunt un cetatean model, insa am mers de fiece data la vot, caci, chiar si in mica masura, am reusit sa fiu pro sau contra. Pentru mine a contat.
  Ader la cele exprimate de tine si dau mai departe, macar atat pot face si eu.

 26. RENATO
  NU E ADEVARAT NU E ADEVARAT! E LUPA DIN TASTE E LUTA DIN TASTE!
  EU MA LUPT INTODEAUNA CU TASTELE SI DEA-A FAC GRESELI

 27. @Billy. Cine erau aia adunati acum cateva zile? saptamani? in fata la cotroceni? Parca niste ciobani, din cate imi aduc eu aminte.

  Cand o sa terminam sa mai credem pe bune ca exista o categorie de “noi”, 10%, si ca numai noi suntem speciali? Noi astia care NU ascultam manele, noi astia care reciclam si practicam pescuitul ecologic, noi astia care am trait 12 ani in alta tara si am “inteles” ce inseamna sa ai simt civic, noi astia care vorbim 3 limbi straine.

  Exista pentru fiecare categorie un anume fel de bata, un anume fel de revolutie. Pana una alta vad ca ciobanii au ajuns la cotroceni si nu noi astia speciali si educati care intelegem oh! atat de bine complexul cacat in care inotam si il analizam si ni-l bagam sub unghiuta si il scoatem de sub unghiuta si il mai mirosim un pic si uneori chiar il bagam la loc de unde a venit ca sa ne putem caca din nou pe noi….

 28. @ chat noir: topoare simbolice, da? 🙂

 29. P.S. Cand cineva spune despre Transfagarasan ca e cel mai frumos drum din lume si filmeaza si niste cadre de o frumusete sufocanta, pe langa cele (atat de naturale) cu tigani, cred ca iti imbunatateste imaginea tarii de 100 de ori mai eficient decat orice campanie Land of choice platita cu milioane de euro !

  Cel mai frumos drum din lume ! Spus cu toata inima, cu strigate de bucurie.

 30. simona, deşi îţi înţeleg indignarea, apelului tău la revoltă îi lipseşte ceva. nu iscălesc.

 31. Am citit ieri articolul tau despre asistenta de la Bucur, insa am ajuns prea tarziu si prea obosita acasa ca sa mai comentez.
  Imi pare bine ca nu m-am inselat, totusi, pentru ca voiam sa-ti spun ca refuz sa cred ca asta s-a intamplat cu adevarat, ca am ajuns sa fim condusi de nesimtire chiar pana in halul asta. Am avut bunica in spital saptamanile trecute si am cateva exemple de asistente care s-au purtat ca niste mici dictatori, insa in cazul asta, nu stiu de ce, chiar am refuzat sa cred.
  Si da, ai dreptate la partea cu bata. Nu putem numai sa ne plangem ca nu ne convine pentru ca ei n-au urechi sa auda .

 32. nedo, daca nu sunt indiscreta, ce ‘ceva’ ?

 33. completeaza-ma, nedo, ia sa vedem

 34. ma duc sa ma arunc in trafic, revin cu nervi proaspeti, de la fata locului, ceva mai incolo.

 35. Pe ei! Pe ei! Pe ei! Pe mama lor!

 36. nume şi prenume! cine sînt vinovaţii? spune cu ce a greşit x, de ce vrei să îi spargi capul lui y, de ce întotdeauna z se află în spatele tuturor aranjamentelor. altfel e simplu, şi eu pot să măr revolt aici, pe loc. aduceţi nişte ceapă şi mă revolt, mă dau şi cu curul de pămînt, îmi torn petrol antipăduchi în cap, fac ce vreţi.
  vă rog să citiţi şi ultima mea postare. nu pentru trafic, ci pentru a înţelege de ce gîndesc aşa.
  şi mai e ceva: nu întotdeauna numele şi prenumele sînt vinovate. sîntem, totuşi, o ţară săracă, iar mulţi sînt tentaţi să uite asta prea repede.

 37. Am inteles din prima asta domn`soara Tache. Ideea e ca pun pariu ca o sa ramai cu tastele…

 38. pamflezistule, în ce limbă vrei să-ţi spun că eşti prost?

 39. pamflezistule, in ce limba vrei sa iti traduc ce zice nedo???

 40. @Simona – fuck! daca pamflezistul are dreptate si ramai doar cu tastele? Mai bine nu scriai asta. O sa te bantuie! O sa ma bantuie si pe mine! Acum chiar trebuie sa ne revolutionam si revoltam (in acelasi timp)
  Ok. Cine incepe primul? Iesim cate doi? Ne dam intalnire? Ce strigam? Catre cine? Sa ce?

 41. @ nedo: uite toata lumea a gresit, in afara de basescu, na. asta vrei s-auzi? :mrgreen: ce nume vrei sa dau? asta conteaza, numele? de ce se prajesc bebelusi? nu din cauza ca, timp de 20 de ani, nu au fost in stare sa repare nenorocitul ala de sistem sanitar?
  @ pamflezistule: nu voi ramane cu tastele. voi amenda in fiecare zi, de-acum incolo, prin actiune, ce trebuie amendat, indiferent daca e vb de UPC sau politicieni. altceva ce vrei sa fac? sa ma duc sa le dau in cap?

 42. şi băsescu a greşit. spune tu unde. însă argumentat, nu îmbufnat.

 43. cat despre iesit in strada, da, ar trebui sa iesim si sa fim cat mai multi.
  te bagi la organizare, pamflezistu?:D

 44. Trebuia sa fac pilaf… Cine m-a pus sa fac pireu!

 45. eu unul nu am nevoie decat sa citesc pe simotache.ro ca se face adunare la universitate (oricat de mica/mare ar fi ea) si sunt acolo din orice colt al lumii as fi. si nu am multi prieteni dar 2-3 persoane tot gasesc sa ma insoteasca – cred ca asta lipseste indemnului, cred ca cel putin in bucuresti lumea este pregatita sa iasa in strada, poate nu organizat ca o armata dar … sper ca acest articolul asta sa fie un punct de pornire al unei miscari

 46. @nedo : daca-ti spun ca avem o dezamagire generala si generalizata e suficient de clar sau vrei 4000 de pagini cu nume si prenume si nerealizari?
  uite , cineva zicea azi , chiar pe vox publica , ca nu avem in bucuresti un sistem ca lumea de semaforizare, care ar face ca traficul de cosmar sa moara…
  nu-mi spune ca nu se putea face in 20 de ani!
  sa ma duc acum sa caut o lista cu aia de n-au facut-o?
  e …istorie! shi istoria nu poate fi schimbata! se poate in schimb gasi mecanismul prin care , in fruntea bucatelor sa ajunga oameni care vor si pot sa faca lucruri!
  am vazut odata , cred ca pe un discovery, un documentar despre o comunitate din noua zeelanda care a reusit , organizandu-se, sa impiedice infiintzarea unei fabrici de hartie foarte poluante pt mediu; in urma acestei actiuni , sau tocmai pt a o face sa reuseasca , unul din liderii miscarii respective a ajuns in parlament si de-acolo a putut sa impuna vointa comunitatii!
  imi place de exemplu ca este Raed Arafat secretar de stat; dar imi pare rau ca nu mai stiu si alte exemple ( ca nu sunt, sau ca nu sunt popularizate, sau ca nu sunt eu suficient de informata…)

 47. @nedo – eu una am inteles ca Simona a vrut sa zica ca in primul rand ea a gresit (pana acum). Si ca de acum incolo nu vrea sa mai greseasca si de asta va “amenda” pe oricine merita amendat (de acum incolo).

 48. @Simona, evident ca simbolice, ca la ‘907 🙂
  @nedo, am sa-i transmit io ceva, de-mi permiti: pamflezistule,你是一個傻瓜!
  de vrea, transcriu si cu caractere latine: pamflezistule, nǐ shì yī gè shǎ guā!
  nedo, sa traiasca gugalu’, sper sa nu-ti ieie painea! 🙂

 49. imi aduc aminte , ca in belgrad faceau aia tot de felul de mitinguri cu tematica , pasnice de altfel, dar bine directionate! nu mai stiu exact ce obiecte nastrshnice trebuia sa poarte lumea…ceva de genul fluiere? care-ti amintesti? ajuta-ma! ca io crez ca e un exemplu bun!

 50. @simona , mai tii minte cand te-ntrebat ” io cu cine votez?”
  uite , itzi raspunz aici sa dea nedo in clocot, asha cum numai el shtie s-o faca:
  m-am hotarat:
  votez cu cernea! ca e singuru care nu a fost manjit de comunism!are avantajul ca e…crud !( nu numai verde :mrgreen: ) are si dezavanatjul ca e ( prea) crud, stiu!
  dar…mi se pare raul cel mai mic!
  :mrgreen:
  si da!
  shtiu ca nu va intra in turul doi!
  da’ mai vorbim!

 51. hai ca am plecat la coafor, ca vreau sa fac o schimbare! :mrgreen:

 52. @cruel, ca spaniolii pe stadioane, batiste albe fluturande!

 53. Eu am prins mesajul in felul urmator: fiecare om sa faca ceva, nu sa taca, nici sa astepte la masele care nu se inflacareaza asa usor ca noi pe bloguri. Asa ca eu raportez: imi cumpar echipament de protectie pt ca de acum incolo n-am sa mai tac cand vad pe cineva aruncand ceva pe strada cu nesimtire (now that’s going to hurt!), votez, ma plang la OPC data viitoare cand isi bat joc de mine ca si client, am sa vorbesc politicos in continuare insa, chiar si cand vad bine ca nu am cu cine si va impartasesc aici, spre “oprobriul” public visul meu de a face un site unde oamenii sa uploadeze filmulete cu angajati marlani sau diverse nedreptati sociale si sa se trimita linkul la angajator, sa vada ce poame a angajat sau carora NU s-a obosit sa le faca training. Sa fie un site cu mult trafic, sa afle lumea de el, ca sa reprezinte un “vot de blam”, na! Gen pitipoance.org :)), cu poze si/sau video si comentarii. O sa-i zicem “Vanzatorul marlan.org” sau ceva mai inspirat…:))

  Scuzati naivitatea, tin de ea cu dintii! 😀

 54. da, chiar de maine, io am sa leg la antena masinii o batista alba. evident ca fara muci.

 55. Dute delia…Dute si cere prelungirea abonamentului cu inca 2-3 zile. Teoretic ( cred) ai dreptul si posibilitatea sa ceri chestia asta…Dar, parca si vad…: dimineata, te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme decit de obicei, iti bei cafeaua in fuga si te prezinti ca casieria de unde ai luat abonamentul. Dupa ce ii explici doamnei de la ghiseu ca tu vrei prelungirea abonamentului cu atitea zile cit a durat greva de la metrou…EI unui angajat care vrea marirea de salariu si care si ea a fost in greva…Se uita la tine de parca ai fi venit de pe alta planeta si te trimite la un sediu central al metrorex -sau cum se numeste- aflat undeva departe…Nu te poti duce in acel moment pentru ca intiirzii la serviciu…si zici…Lasa ca ma duc dupa ce termin munca…Dar la ora la care tu iti termini programul, este inchis la sediul central al metroului…Tu VREI sa fii recompensata pentru cele 2-3 zile de greva..asa ca a doua zi, iti iei liber de la sefu tau si te prezinti la sediul central…Ca sa fi primita in audienta si sa iti spui pasul, astepti 2 ore( sa zicem…poate doar o ora). Zimbitor, ti se intinde o foaie de hirtie , sa faci o cerere dupa care, te trimite acasa sa astepti timp de o luna raspunsul la cererea pe care tocmai ai facut-o…Cred ca si la opc tot la fel este…
  Dupa 30 de zile ( timp in care tu, in fiecare seara cauti in cutia postala scrisorica cu raspunsul) raspunsul…nu mai vine…Cam asa cred eu ca va fi..Dar dute Delia si cere ceea ce ti se cuvine. Din pacate nu cred ca ai vre-o sansa. Asta ar fi un material interesant de facut cu camera ascunsa…Cit despre cele scrise de Simona…din punctul meu de vedere, singura actiune care ar putea avea un efect asupra politicienilor ar fi sa mergem sa ii blestemam…Sa le zicem de “dulce” ca poate ( am zis poate) asa se vor speria…ca altfel ( cerut banii inapoi sau alte actiuni de genul) nu avem nici o sansa…Si mai e ceva…tot spus de simona…De votat NU. Si acum ma doare mina cu care l-am votat pe iliescu ca sa nu iasa vadim…Intre un rahat mai mare si un rahat mai mic, eu m-am hotarit sa nu mai maninc nici unul…O zi frumoasa celor care viseaza, cred si spera.

 56. @simona tache – Clar ca ma bag. Daca am cu cine. Te oferi?

  @nedormitul – In cate limbi vrei tu. Ma dezbrac (de caracter) acum?

 57. @Simona, asadar, modifica titlul, te rog: “SA SCOATEM BATISTELE…”!

 58. Ce chestie, si eu tot cu Cernea…

 59. ce-i rosu si sferic? un cub verde facut in romania…

 60. Întâi una amuzant-deprimantă: Vorbeam duminică cu un amic şi trăgeam toţi de el (inclusiv nevastă-sa) să se urnească şi el la referendum ca să le vutem o ştampilă în gură parlamentarilor.
  Răspunsul lui: Păi, dacă merg şi tot nu iese cum vreau io?

  Apoi, dihotomiile Simonei: sistem – oameni, de stat – privat.
  Păi sistemul e făcut din oameni. Au trecut câteva sisteme şi câteva secole, dar hibele au rămas. Oare doar sistemul e de vină? Aceleaşi sisteme au funcţionat / funcţionează acceptabil în Cehia, RDG, Ungaria etc.

  Dar, vorba Simonei, dă-i la cap moftangiului. (Miliţian care muşamalizează accident mortal, politician corupt şi corupător, ziarist căruia mă-sa nu i-a spus că pâinea e mai bună goală decât unsă cu căcat).

 61. @ nedo: vezi tu, pb e ca tu vrei sa transformi chestia asta intr-o discutie pro sau contra X, iar eu nu. revolta mea nu e directionata politic, eu nu vreau sa f%$ in gura pe cineva anume pentru ca un copil a fost prajit intr-un spital de rahat din romania, vreau sa-i f%$ pe toti politicienii care au condus tara asta in ultimii 20 de ani. vorba cruelei, vrei 4000 de pagini cu nume si prenume si nerealizari?

 62. bun text, dar eu vreau o bata mai solida! 😡

 63. hopa, te cam transformi in simona sexual… 🙂

 64. Ar fi interesant sa le dam una peste botic. Dar una care sa ii doara; sa trimitem in turul II indepententii si verzii. Mai ales ca noul presedinte va putea sa demita parlamentul… alegeri anticipate… si sa le mai dam una si atunci. Tot se cearta ei ca chiorii care sa guverneze. Sa ii ajutam noi si sa ii scoatem de tot de la guvernare.
  Oricum mai rau de atat nu se poate. Si decat cu astia, care au depasit demult faza de “prea-copt” si sunt deja putrezi, mai bine cu unii “cruzi”.

 65. Super post!

  Eu stiu exact ce-o sa fac la urmatorul miting organizat de vreun politician in vreo piata din Bucuresti. Voi scoate un falus simbolic si il voi roti deasupra capului lor amenintator.

  E si asta o atitudine. 👿

  Ideea e de-aici : http://www.youtube.com/watch?v=IRslKeT0EmQ . Cu alte cuvine : SE POATE!

 66. Nu, stimata Simona Tache. Aici nu se discuta “si serios” si nici nu trebuie. Ai ales sa compui un blog roz la misto si asta nu e rau dar cand in mijlocul bascaliei o dai pe tragedie si apoi a doua zi sau chiar in aceeasi zi propui sa discutam despre moda la chiloti ati-gripali propusa de Catalin Botezatul senzatia dezagreabila de bascalie neserioasa persista. Vrei sa fi roz, fii roz. Exista si tragedii (chiar nationale) care se preteaza la bascalie. Aia cu “bebelusul prajit” nu face parte din categoria asta, iar accentele de simulata seriozitate ulterioara fac si mai rau la imagine. Mi se pare de inteles ca tu, ca persoana, nu esti pe de-antregul roz si ca simti presiuni din diferse zone ale curcubeului si ca dn cand in cand n-ai ce face si mai cedezi ba la maro, ba la negru ba la te miri ce alta culoare. Cred ca asta se intampla pentru ca acest blog stramnt ti-a devenit prea important la identitate. Daca vrei sa fii plenara si multi-dimensionala in manifestari cum esti in suflet nu cred ca e potrivit sa o iei pe calea asta facila incercand sa profiti de popularitatea blogului roz pentru a promova alte culori. Calea asta de esec nu e originala. A batut-o deja Serban Huidu, de ex. Poate ca n-ar trebui sa-ti scoti din minte faptul ca trebuie sa scrii la ziar, la ziare, inainte de a te identifica 100% cu blogul si de a te reduce la blog. Scuze pentru predica. N-am gasit motivatia necesara pentru a fi mai concis si mai roz. Desigur ca se putea.

 67. Simona
  Ai devenit, nu stiu din ce cauza, un adevarat barbat. Daca nu erai asa de departe si daca nu ma hotaram ca in semn de solidaritate, sa renunt la ea, te invitam la o bere. Asa ca nu-mi ramine decat sa-ti spun ca apreciez textul tau, pe care mi-am permis sa-l pun si pe blogul prietenei mele politice, de culoare blonda, avand in vedere traficul semnificativ de acolo. Am citat si sursa, ca sa nu creada cineva ca eu sunt autorul.
  Chestiunea este ca sistemul romanesc este acum de asa natura, incat nu poate avea o solutionare favorabila, decat strans legat de politica. Si, da, trebuie folosit votul pe post de bata virtuala, insa trebuie votat cu cel care se plaseaza pe ideea schimbarilor radicale de sistem.

 68. OPC-ul nu isi face treaba. Ce vedem la TV e pura propaganda.
  Am invatat din experienta personala – http://mihneasimian.blogspot.com/2009/10/rahat-in-painea-titan.html .

 69. Băi, nu aruncați cu zacuscă! Știți ce greu se face?

 70. Ionut
  Ideea ta, daca n-ar fi proasta, ar putea sa existe. Dar asa…

 71. Tanti Jeni
  Cu zacusca de la alimentara. Nu se face greu si nu e scumpa. Plus ca daca e si in borcan de sticla, pagubele provocate ar creste exponential

 72. Tanti Jeni
  Cu zacusca de la alimentara. Nu se face greu si nu e scumpa. Plus ca daca e si in borcan de sticla, pagubele provocate ar creste exponential, ceea ce nu face rau zuzei.

 73. @tanti jeni , ca sa aiba efectul scontat , zacusca trebuie sa fie EX-PI-RA-TA! la fel ca si politicienii care ne incurca pa banii noshtri!ca poate prind si ei aluzia!
  daca totushi ai o sensibilitate la zacuska, a se folosi : VARZA! :mrgreen: de preferintza murata, si scoasa din butoi asheaaaa….prin martie! :mrgreen:

 74. S-a facut Simona,cu placere,asta imi aminteste de Piata Universitatii,mi-e tare dor sa fiu iar in gashka aia de “golani” poate acum reusim sa-i invatam minte!

 75. @Simona, felicitari; excelent scris, adica literar :), si mai ales, atitudinea.

 76. scuze, a trebuit să lipsesc un pic.
  @simona
  lista nu este atît de lungă. pînă la urmă, poţi ajunge la cîteva zeci de nume, la cîteva momente în care ar fi trebuit, instituţional, să se facă ceva şi nu s-a făcut. dacă te străduieşti. nu 4000 ci 40 de oameni. poţi găsi 40 de principali vinovaţi care să răspundă. să fuţi (ăsta e cuvîntul) în gură nişte oameni, ok, fă-o, dar să spui clar şi de ce. frumos, cu argumente, în cunoştinţă de cauză.
  ştii bine că, atunci cînd l-ai ironizat pe băsescu sau ai spus ceva rău de el, nu ţi-am reproşat nimic. n-o fac nici acum, dimpotrivă. te încurajez să spui orice despre oricine, însă un singur lucru îţi cer, să o faci cu argumente şi în cunoştinţă de cauză. altminteri, apelul tău la revoltă va rămîne doar un articol scris frumos şi cu talent, însă derizoriu, cum sînt zeci, poate sute, pe facebook sau pe bloguri.

 77. Cru
  Varza murata nu. E o raritate aici. Mai bine oua, dar si alea sa nu fie de peste. Cel mai bine e cu sticle de bere. Evident, goale.

 78. bine, nedo, hai, te rog io, fa tu o lista cu cei care sunt, in opinia ta, vinovati pentru bebelusul ala prajit. si nu-mi zice ca e de vina asistenta , fa o lista cu cei care ar fi trebuit SA REFORMEZE IN 20 DE ANI SISTEMUL SANITAR. ce incerci sa-mi explici? ca basescu e nevinovat si sunt vinovati doar geoana, iliescu, crin, mitzura arghezi si olguta vasilescu? sau ce, ca nu te inteleg, pe cuvant.

 79. Nedo
  Total de acord. Fara un plan concret de actiune si o justificare perfecta a acestuia, cu argumente logice si corecte, totul raine un simplu text bine scris. Dar e totusi un inceput si, dupa cum stii, primii pasi sunt mai grei. Poate schiomba si titlul blogului, sa fie de exemplu, “Blogul roz cu tepii otraviti”.

 80. Felicitari pentru articol! Cred ca o sa devin fan al blogului tau! Si ca sa-ti raspund la articol : problema e “eu cu tzine votez?” ca de douazeci de ani sunt tot aia! Crezi ca daca lumea nu ar fi atat de sictirita de clasa politica romaneasca nu ar merge la vot? Iti mai amintesti 1990? Tot aia eram, chiar daca mai tinerei!

 81. Lista de vinovati pentru bebelusul prajit
  1) Ion Iliescu
  2) Ion Iliescu
  3…4…….10) Ion Iliescu
  11) Poporul roman
  12)Clasa politica
  …Continuati…

 82. Vă rog nu vă mai apropiaţi falusurile (nici măcar tu, Simona) de gurili politicienilor. Sunt organe prea curate, nobile şi importante pentru a fi tratate astfel. Iar de zacuscă ce să mai vorbim. Nu i-ar deranja pomana. Era un parlamentar care escalada balcoane noaptea pentru un borcan. Luaţi şi voi o cazma, un boţ de căcat, ceva, acolo.

 83. […] Simona indeamna la nesupunere civica. Frumos. Numai ca singurii care fac gura sunt aia de la stat. Privatii stau cuminti. Ati auzit vreodata de o greva a angajatilor de la privat, in afara de aia de la Raiffaisen de acum doi ani? (stiu, unii dintre voi n-ati auzit nici de aia). Nu, nene, ca aia n-au sindicat si ii zboara si ii dezbina sefii una doua. […]

 84. simona,
  vreau să zic şi io ceva.
  nu e vb de 4000, nici de 40, ci de 20 de milioane. de ROMÂNI din ăia care nu stau bine cu adeneul.
  că aia care nu îşi fac datoria la spital sunt la rândul lor victimele celor de la upc care, la rândul lor, sunt înjuraţi de taximetrist, etc
  deci fiecare cu fiecare.
  să ne uităm aşadar în oglindă, să ne administrăm bâtele pe spinare şi să purcedem la treabă, fiecare în ograda lui. şi asta include şi prezenţa la vot. dar mai ales prezenţa la job, conştiinciozitatea, punctualitatea, competenţa, responsabilitatea, etc
  altfel urlăm, ne batem, îi dăm jos pe ăia şi punem pe cine ? pe unii fix la fel.

 85. Uite, daca n-aveti bite, aveti pietrele aici. Eu refuz sa dau cu pietre, le-as folosi pentru a cladi.

 86. @Simona, 7:20:
  ieri am dar un raspuns mai general, apropo de “protocoale”, algoritmi, etc.

  am sa incerc sa raspund eu punctual, pt ca problemele trebuie rezolvate pe rand, mai intai “cine e vinovat cu nou nascutul”, cu “sistemul medical romanesc e mai greu de rezolvat”:
  1. ce spune protocolul? e voie cu 2 nou nascuti in incubator?
  2. daca nu este, cine a permis asta? are aprobarea medicului scrisa? daca nu o are scrisa, are martori(alte asistente) ca medicul a spus ca se poate cu 2 nou nascuti?
  3. daca nu avea aprobare de la medic si-a facut asistenta cu de la sine putere asa ceva, sa fie sanctionata asistenta. Daca era practica “curenta” sa fie sanctionati SI SA PLATEASCA TOTI.
  4. oricat de vechi era incubatorul, era defect? daca era defect, cine raspunde?

 87. Agness
  Ce bine m-ai caracterizat. Eu nu sunt in lista aia facuta de tine. Daca vrei mai urc poporul roman cateva pozitii in lista facut ade mine. Ca despre mentalitati e vorba, insa eu cred ca Iliescu a fost cel care e vinovat ca ele nu s-au schimbat. Raul in Romania e ca praful de pe pestele tau de sticla. Trebuie doar sa-l stergi, pestele nu are nici o vina. Na, ca iar o zica Simona ca vorbesc tot de bere, fotbal si peste. Pune si tu o rapire din Serai pe masa.

 88. Simona, ideea este ca atitudinea ta este cea care este necesara.
  Numai ca are si nedo dreptate; “actiunea” trebuie organizata, altfel ramane doar un demers foarte bine scris si atat.

 89. A zburat rozul de aici, ca un flamingo.

 90. simona
  tu eşti cea care acuză, nu eu. alege tu numele din listă (pot fi şi alţii, nu numai politicieni). poate mă repet: insist să îl adaugi şi pe băsescu în lista aia. poate să fie primul, cu caractere îngroşate. dar vreau să ştiu de ce.
  poate nu m-ai înţeles. sînt gata să mă dezic de el dacă, printr-un gest, mi-ar înşela flagrant convingerile şi aşteptările.
  mai mult de atît, îţi acord toată credibilitatea ţie, nu lui băsescu. sînt gata să nu îl votez dacă tu mă convingi, prin argumente şi dovezi, că el este principalul sau unii din principalii vinovaţi ai faptului că sistemul sanitar este în budă. voi vota pe altcineva, mă voi reorienta, însă vreau ca votul meu să fie responsabil şi în cunoştinţă de cauză.

 91. Pe mine nu m-ati vazut pana acum – M-am tinut de promisiune.

  Am scris la Directia de Sanatate a Municipiului Bucuresti

  si la

  Comisia de Acreditare a Spitalelor (au un membru din Ordinul Moaselor si Asistentilor).

  Intreband daca au norme care sa reglementeze raportul intre personalul medical si numarul de nou nascuti.

  P.S. Simona – alt horror story aici:
  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=120290631

 92. Recunosc! Este vina mea! Pentru coruptia din toate sistemele, pentru tigareta 1,2,3,4,1000, pentru mineri. pentru matusa Tamara, pentru nepotica ce a votat in locul unui parlamentar, pentru autostrada, pentru Vintu, Voiculescu,Iliescu,Vadim,Becali, Oprescu, pentru hotelul ala imens din Vama Veche, pentru manipularea din presa, chiar si pentru copilasul ala ars de catre un sistem al sanatatii, vechi si corupt…Pentru toate astea si inca multe altele EU SUNT VINOVAT…Eu, George Olteanu recunosc ca nu am facut nimic pentru a schimba ceva. Nu caut scuze de genu: nu am facut nimic pt a schimba ceva pentru ca m-am dus la bere cu prietenii, ca m-am dus la serviciu ca sa nu ma dea sefu afara, ca mi-a fost frica sa nu fiu manipulat etc… Acum ma simt mai usurat…Am recunoscut…de acum pot incepe sa fac ceva. Si totusi, nu am sa fac nimic. Am sa fac doar politica de cafenea. Am sa vb cu tine, cu ala, cu voi…Nu o sa fac nimic pt ca sunt singurul roman vinovat.

 93. Am uitat sa il pun si pe basescu…si pentru el, tot eu sunt vinovat

 94. Ortega Y Gasset spunea asa: “In rascoalele cauzate de saracie, masele populare cauta de obicei paine, iar mijlocul pe care il folosesc in general este de a distruge brutariile” Lasind la o parte faptul ca asta e soarta ironica a oricarei revolte, la tine e oarecum invers: Daca esti neimplicata politic si faci din asta un merit, ce naiba crezi ca te indreptateste sa stirnesti o revolta impotriva clasei politice? Daca nu-ti faci partea ta din contract, ca cetatean, de ce te miri ca avem politicienii pe care ii avem? A sta la adapostul “neutralitatii” de unde facem glumite echilibrate politic, dupa care ne revoltam ca clasa politica e de cacat, se mai numeste si ipocrizie. Sa avem pardon, nedormitul e mult mai indreptatit sa se revolte…

 95. si eu m-am intrebat cine e de vina atunci cand poporul roman, din care fac parte, i-a votat (vot uninominal, lupta dreapta carevasazica) in Parlamentul Romaniei pe nastase, pe udrea sau pe norica. si am ajuns la concluzia ca noi toti suntem de vina. pentru ca suntem sclavii acelorasi oameni de atata vreme si preferam sa ne ascundem in spatele blogurilor roz. pentru ca pana si atunci cand unul dintre noi se ridica si incearca sa faca vreo chestie nu il sprijinim, ba mai mult, ii dam in cap. pentru ca atunci cand ajungem intr-adevar sa avem o oarecare putere ne ia cineva mintile si devenim purtatori de cuvant ai presedintelui (vezi sever voinescu) sau mai stiu eu ce, in loc sa incercam reformarea sistemului.

  daca vreti sa faceti ceva, daca intr-adevar vreti sa schimbati vreu lucru, incepeti cu voi. fiti ireprosabili in munca voastra, la stat sau la privat sau oriunde si cereti-le asta si prietenilor vostri. platiti-va impozitele si facturile, nu mai furati nimic, nici macar un cantec de pe net. invatati-va copiii si nepotii sa faca si ei acest lucru. abia atunci puteti da cu bata in cei care iau spaga, in cei care arunca gunoaie pe jos, in cei care nu isi fac treaba cum trebuie. in caz contrar sunteti toti niste asistente care prajesc copii, doar ca aveti un alt domeniu de activitate. daca nu aveti puterea sa va schimbati pe voi nu puteti schimba tara in care traiti. si daca va dati seama ca nu aveti aceasta putere, raman doua solutii: ramaneti in mocirla si va refulati din cand in cand din spatele tastaturilor sau plecati in alta parte, undeva unde societatea va trage in sus, nu in jos. si unde puteti fi niste persoane mai bune prin simplul fapt de a fi ca toti ceilalti. eu stiu ca nu am puterea de a fi un deschizator de drumuri, un martir al societatii, asa ca am ales a doua varianta dupa alegerile din 2008.

 96. Da voi stiti ce zic eu cand dau bani si sunt fraierita? Sa-ti ajunga de spital!

 97. @agneswood, razvanica: aveti dreptate, poate cu chestia asta trebuia sa incep, insa am presupus-o ca fiind implicita. evident ca, atata timp cat nu ne facem fiecare treaba, ce am scris eu aici nu mai are nici un sens. ma gandesc ca nu poti muri de gat cu UPC-ul cat timp tu iti bagi picioarele in propriul serviciu. sau poate poti, dar in capul meu nu incape varianta asta.
  @nedo: dragul meu, textul asta e doar intamplator scris cu cateva zile inainte de alegeri. nu incerc sa directionez voturi nici catre ala, nici catre alalalt, am spus doar ca eu am gresit atunci cand nu am votat si ca, de-acum incolo, o sa fac asta. si i-am indemnat pe oameni sa voteze. cu cei in care ei cred, indiferent cum ii cheama. sau cu cei in care vad raul mai mic, cazul meu, de exemplu.
  @ Florin Cojocariu: eu nu stau la adapost de nimic, domnule Cojocariu, am ales sa am o atitudine detasata, sa nu ma incrancenez, sa nu ma enervez, sa ma amuz cat mai mult, in general. insa, uneori, mi se intampla sa ma mai iau in serios. ca azi. sunt si eu om, desi poate nu par. daca dumneavoastra numiti asta “ipocrizie”, e ok, n-o sa va contrazic si n-o sa incerc sa va conving ca nu e asa.

 98. Nedormitule, parca promisashi ceva.

 99. Umorul este un lucru foarte serios, pentru cine nu stia chestia asta. Sunt insa convins ca si in viitor, nu vor lipsi motivele de a rade sanatos. Asta nu inseamna ca nu putem sa si facem ceva util, in acelasi timp.

 100. @Simona: uite ce coincidenta: http://pah.happyfish.ro/2009/11/14/mori-romania/
  cite despre “se intimpla sa ma iau in serios”: sa fim seriosi…

 101. @ Florin Cojocariu: am iesit in strada impotriva minerilor, am iesit in strada cand a iesit Constantinescu, m-am bucurat cand a castigat Basescu primul mandat, l-am votat pe Iliescu in 2000, ca sa nu iasa Vadim. Nu am trait intr-un glob roz de sticla, ma iertati. A, da, ca la ultimele alegeri palamentare nu am fost la vot si ca nu am fost nici la alegerile locale, am recunoscut si am si spus ca a fost o greseala. Ca am promovat o atitudine detasata si ca am incercat sa traiesc relaxat si fara incrancenari, si asta e adevarat. Insa nu-mi iese asta in fiecare zi. Am si eu zile in care simt ca imi ajunge cutitul la os. De data asta, cutitul a fost stirea cu bebelusul ars. Nu stiu ce link mi-ati dat acolo, n-am apucat sa ma uit, deci inca nu m-am prins despre ce coincidenta vorbiti. In schimb, am vazut filmuletul de acum cateva zile, cu “Comandante, ati futut tara” si mi-a placut. In fine, e ultimul raspuns pe care vi-l dau, pentru ca oricum dumneavoastra stiti mai bine. Stiti mai bine decat mine ce gandesc eu, evident. 🙂

 102. Să ieşim acum când poate fi uşor deturnată nu mersi, nu e gata încă nu îi arde pe toţi buza, şi uite aşa iar e loc de trădători şi de trădări şi dacă ieşim ce!

  Mai degrabă nu ştiu să ne educăm odată şi să vedem cu ce greşim ceva e în neregulă cu noi români atât timp cât ne orientăm de colo colo arătăm ca o busolă stricată !

  Viitorul sună bine, iar o să cultivăm şi poate se ia odată curentul să mai vorbim şi faţă în faţă

  Trist este că dacă nu ne facem o cultură rămânem cu nimic după ani ăştia de “creştere” exact cum s-a întâmplat cu comunismul când a plecat au rămat numai nostalgi de “trăit bine” pe care şi-au făcut alţii campania, şi de ce să nu negăm am rămas şi cu ceva infrastrucutură, după perioada asta o să rămânem cu impresia că trăit bine doar pentru că vom fi trăit mai prost şi cu vile neterminate unite de poteci şi cu căcăstoare în curte!

 103. @Simona: Nu stiam ca poti scrie si in stilul lui Tismaneanu:) Felicitari.

 104. Io cred ca e ceva nasol in aer, sa va explic, stiti ca io sunt extrem de manerat si bine crescut da cind ajung in Ro sunt altu. Chiar am fost cu citva timp in urma cu o pretena care ma cunostea doar in Germania si mi-a spus de la obraz “nu credeam ca poti fi atit de mirlan”. Si chiar si nefasta care ie o adevarata doamna in Ro devine o mahalagioaica.

  Nu e decit o solutie schimbati aeru!

 105. Pica-si si eu cam tarzior. Placut articolul. As mai adauga lucruri care cred ca le-am mai spus aici sau la Bleen:

  Frica e buna daca e fata de Justitie. Cred ca ar da suficienta incredere si teama de a calca stramb.

  Solutia-mi data as deveni brusc Dicatatorul acestei tari, mai in gluma si mai mult in serios: As face “outsource” la toata Justitia din Romania, cum s-a intamplat cu ceva ani in urma cu arbitrii de fotbal. Sau, varianta doi, i-as concedia si schimba brusc cu altii, insa nu stiu de sunt mai buni.

  Parerea-mi total subiectiva e ca schimbarea asta “din interior” o sa vina greu, in inca vreo 30 de ani. 50 de ani de comunism o fi ridicat o gramada de fabrici si uzine, metrouri si ce alte lucruri s-au mai realizat, insa in oameni a stricat mult, f mult.

  Suna irealizabil dar o vad ca o solutie simpla si rapida.

 106. […] Tache propune un altfel de argumentum ad baculum. Eu unul mi-am pregătit deja bâta: Să punem mâna pe bâtele […]

 107. Mi-a placut foarte mult “pledoaria”. A rezumat ceea ce mulţi dintre noi simt. Eu am 23 de ani, stiu despre comunism si revolutie din carti, din experientele altora, din articole. In mai multe zile mi-am zis, insa, ca imi vine sa ies in strada, imi vine sa ma duc sa lupt pentru ce cred. De fiecare data am renuntat. Am injurat in gand, am dat pumni cu ochii inchisi, mi-am aparat drepturile dand maruntel din buze.
  Si astazi am facut la fel. M-am dus, după ce mi-am luat nenorocitul de salariu, sa imi platesc facturile. Am ajuns şi la Airbites, furnizorul de internet, in Tatarasi, municipiul Iasi. La casierie, acelaşi băiat ca si data trecuta. Ii dau 50 de lei şi, cu un tupeu care m-a facut sa inghet, imi da restul spunandu-mi ca nu are moneda de 50. Adica nu avea 50 de bani. Brusc, mi-a venit in cap ca data trecuta mi-a dat restul tot fara 50 de bani, dar fara sa imi spuna nimic. M-am blocat. In minte imi rasuna: spune-i sa iti dea 1 leu, ca adunat acolo ajungem. Bate-i obrazul! Bate-i obrazu- era ecoul meu in timp ce ieseam cu chitanta in mana si in minte aveam figura baiatului brunet, cu tenul inchis, cu o alunita deaspura buzei superioare si cu pulover verde cu anchior. Era sigur pe el!Iar nesimtirea lui era atat de naturala. In drum spre casa i-am dat multi pumni.In gand.

 108. simona, nu te-am acuzat că ai scris articolul în contextul alegerilor. doamne fereşte!
  însă revolta ta mi se pare superficială şi fără ţintă. atragi cîteva simpatii, cîteva înjurături, în rest, efectul este zero.
  eşti bine intenţionată, sună bine ce scrii, ok. piaţa universităţii, violenţă simbolică, hai să facem, hai să dregem, hai să punem mîna pe bîte şi topoare. dar lipseşte consistenţa care să facă din articolul tău un gest eficient. eu văd în el un demers neputincios, cu ochii legaţi, ca alte cîteva zeci sau sute de articole apărute în ultima vreme, în această vînătoare de vrăjitoare.

 109. Candva citeam o carte alba a Ministerului de Jusstitie, care spunea ca peste 60% din sentintele de primna instanta, Judecatorii, pentru necunoscatori, sunt infirmate de instanta superioara, respectiv Tribunale. Si la stea era un procent de peste 50% din hotariri gresite. Concluzia, daca se hotara pe dos, era mai bine. In fine, sanctiunea ar trebui sa fie, ca si in America, financiara. Daca salariile se plasau la nivelul procentului de decizie corecta, acum lucrurile erau rezolvate. Si la Parlament, imi pare usor exorbitant pentru romani sa plateasca, un an de zile salarii de lux, secretare, soferi si consilieri pentru parlamentari, ca sa produca o singura lege. Probabil si aaiproasta. Asa ca ceva trebuie facut, macar la nivel de atitudine.

 110. Simona, dupa ce citesti ce-ti voi scrie acum te rog sa stergi prostarea.

  Marea majoritate a oamenilor are numai o viata, alta nu ie. Cum vrei sa-ti traiesti aceasta viata? Nici o revolta, nici o revolutie nu va schimba ceva semnificativ in Ro indiferent cine iese presedinte sau ce partid cistiga cel putin in viata asta. Din contra, sper sa ma-nsel, da am impresia ca va fi si mai rau.

  Lumea-i mare, larga, are locuri cu soare, cu munti, cu oceane, din pacate nu prea sunt ciini cu covrigi in coada da totusi sunt mai buni decit maidanezii.

  Inceputu-i greu, cine-i mai sensibil poate avea rani pe viata, da exista o sansa, trebuie doar curaj.

  Avem doar o viata!

 111. Simona, cand reusesti sa faci ceva sa ma trezesti si pe mine! Da, eu dorm si nu imi mai pasa, eu dorm ca sa nu innebunesc, ca sa nu mai vad si ca sa nu mai aud! Pentru ca am scos si eu “batele” si mi le-am primit inapoi in cap sau am avut parte de priviri pe care le ai in fata unui retardat mintal. Stiu o gramada de povesti de “romania- land of horror”…dar nimanui nu-i pasa. Am nenumarate explicatii de ce lucrurile nu merg…si ce-am rezolvat? In fascinanta noastra societate eu sunt un zero caruia toate lumea ii spunea “Lasa, nu te mai agita ca oricum nu se schimba nimic!” Si dupa ani le-am dat dreptate. SI LAS (sau lash :mrgreen: ), dar macar nu innebunesc!
  SI NU MA DUC LA VOT PENTRU CA NU AM CU CINE SA VOTEZ!!! Crezi ca e vreo diferenta intre ei?

 112. @Farapoza – vedeti ca e un crai de verde eu cred ca ala e mai diferit decat ei.

  Geoana este stafia mediocritatii (ca simbol nu poa’ sa fie), Crin Antonescu e mai civilizat in discurs, dar si discursul sau e mai pafarist, mai sunt doi buni pentru Saftica – Becali & Tudor. De Oprescu nu stiu, mai e un domn care castiga bula candidatului Kelemen Hunor, un alt domn Constantin Ninel Potirca si restul. Interesant ca nici o femeie nu se baga in ciorba asta. A – si mai e si Basescu.

 113. […] început, trigger-ul acestui articol a fost un link pe twitter către acest îndemn. Pe lângă modul deosebit de interesant de expunere a problemelor și soluțiilor, acest articol […]

 114. simona, hai sa-ti spun cum se procedeaza la clinica de gastro-enterologie de la medicala I in cluj. prietena mea cea mai buna l-a avut pe nasul ei internat acolo si mergea la el in fiecare zi. se trimit niste oameni in concediu. preferabil alea 10 zile fara plata). asistenta sefa face programari, cu ce oameni ramin, pe o saptamina inainte (asistentele alea 3 dimineata, alea 2 dupa-masa si aia noaptea). noaptea este o singura asistenta care deserveste toate saloanele. programarea e afisata in fiecare vineri. orice material e eliberat de asistenta sefa catre asistente pe baza de semnatura si tot asistenta sefa se ocupa de aparatura. acolo nu erau bani de becuri, for God’s sake, d-apoi sa repari un incubator. dintre doctori, mai mult de jumatate erau in concediu. aceeasi persoana a facut garda de noapte timp de aproape doua saptamini si pendula tot timpul intre sectie si UPU. de fapt, era mai mult la UPU. pot sa ma aflu cum se procedeaza la obstetrica, daca vrei, pentru ca cunosc personal alta asistenta de la medicala I si ea poate ajunge acolo. e omeneste sa ai reactia pe care o ai, dar spune-mi tu cine e de vina daca tot asa e si daca le apuca nascutul noaptea pe 10 femei deodatin cine dai cu bita? verbal sau non-verbal?

 115. @Delia – Banul public se cheltuie prost, dar nu numai din furat – cred ca si din nepricepere, prostie, mici lanturi ale slabiciunilor:

  Romania are peste un milion de functionari publici – la 20 milioane de locuitori
  si Franta (unde se plange lumea ce birocratie exista) are 800,000 functionari publici la 60 milioane de locuitori

  Daca ne uitam la numarul medicilor, profesorilor, judecatorilor cred ca avem cam tot pe acolo sau mai putini:
  Nu stiu cum stam cu
  – personalul auxiliar din scoli, spitale, primarii
  – angajatii firmelor cu capital de stat
  – politisti, pompieri
  – militarii

  La combinatul siderurgic din Galati lucrau 30,000 de oameni – platiti de la stat
  la Mittal lucreaza 4,000 de oameni si compania nu mai e datoare statului cu contributii la sanatate si asigurari de stat.

  Ce procent de paturi de spital sunt ocupate? Sunt saloane care ar putea sa-si schimbe destinatia. De ce sta un pacient in spital cand nu trebuie? Eu am stat in Romania zece zile intr-un salon ca sa ma operez la genunchi. Mai era o domnisoara careia ii era frica sa se opereze – avea apendicita, era si o doamna in varsta. Am cetit carti si am tampit asteptand.

  In SUA am venit de dimineata la spital si seara eram acasa (de-atunci am doua suruburi in tibie )

 116. apropos : mi-am amintit: tatal unei prietene ( machidoni oamenii) are o firma de soft;bine cotata;sictirit omu de diverse birocratzii de care se loveste de cand are firma, s-a dus personal ( si are ceva conexiuni la nivele bine reprezentate) sa propuna la diverse institutzii bugetare, sa-l lase pa el sa le informatizeze activitatea! DA GRATIS! care credeti ca a fost raspunsul?
  apropos de nr mare de functzionari de stat….

 117. Întîmplător am scris astăzi o chestie despre treaba asta pe blogul personal. Despre cum ne-a dispărut fiorul protestului în cei 20 de ani trecuţi de la revoluţie. Cît despre starea spitalelor, am văzut astăzi o ştire despre personalul maternităţii din Braşov şi cum se pregătesc angajaţii acesteia de zilele “fără plată” necesare bugetului, după cum o zîs tătuca FMI. Treaba tragică era că personalul spitalului era subdimensionat cu cîteva zeci de posturi. Oamenii ăia oricum lucrau în plus, pentru că nu există angajaţi suficienţi. Dar pentru mahării din Palatul Victoria nu contează detaliile. Să facem, să dregem…. doar ei nu.

 118. Cum gratis? Pai spaga unde e? Cum sa-l lase sa faca ceva fara sa dea spaga, de ce sa informatizeze? Care e interesul? Cum se mai recupereaza invetitiile in alegeri si campanii electorale fara spaga? Ca doar de aia se lupta toti sa castige alegerile, ca sa poata sa castige nu sa primeasca sisteme gratuite. Si, tot ce gratis, nimic nu face, cu toate ca eu stiu foarte bine ca nimic nu e gratis pe lumea asta. Nici macar chestiile ieftine nu sunt bune. Ca de exemplu berea.

 119. marinache atentie la cifre ca le-ai umplut de singe mai rau ca un chirurg.

  Faci confuzii intre bugetari, functionari de stat, functionari in administratie.. si .. si..

  Adevaru:
  Franta are ca. 5 Mio bugetari,
  Germania are 4.61 bugetari la 80 de mio. locuitori deci ca. 5% din populatie.
  Ro are 1.4 la 20 mio. deci ca. 7%, diferenta mare e insa la populatia care plateste impozit in total in Ge sunt 35.70 deci ca. 44% in timp ce in Ro sunt numai ca. 4,5 deci ca. 25%.

  Concluzie Ro are intr-adevar ceva mai multi bugetari ca tarile europene da diferenta nu e chiar atit de mare, in schimb diferenta ie imensa la nr. total de platitori de impozite, de aici provine catastrofa, putini platitori inseamna buget mic, inseamna investiti mici, tehnicizarea slaba a administratiei si evident asistenta medicala catastrofala.

 120. Neamtule
  Sunt ei multi, dar prosti. Asta e de fapt problema. Si asta o genereaza sistemul politic romanesc, iar romanii, prin votul lor dat aiurea, sunt, din acest punct de vedere compolici. Altfel spus se faulteaza, de ceva timp singuri. Inainte nu aveau curaj sa carteasca la faulturi, iar acum o fac. Dar atit. Din pacate.

 121. @Marinake la omu verde ma gandeam si io in ultima saptamana impulsionandu-ma sa fac un efort catre sectia de votare…si am observat ca nu prea am vazut afise cu omu, nici prea multa publicitate… probabil nu are “sustinere” ca deh, pana la urma nu cel scos la inaintare (presedintie) conteaza, ci aia cu banii de campanie si alte cele din spatele lui, care la un moment dat vor veni sa-si ceara inapoi “investitia” poate chiar castigand o licitatie de… 🙄 sa zicem…incubatoare.
  In aceeasi ordine de idei toata lumea il blameaza pe becali si matrapazlacurile pe care le face, dar CINEVA i-a vandut terenuri care erau ale armatei (adica ale statului) de l-a imbogatit peste noapte, cineva care la ora asta sigur nu se prea streseaza ca Romania e vai si amar. Si nu cred ca oamenii aia or fi acum la inchisoare. In tara asta doar aparent totul e politic. “E despre bani”

 122. Doamna Tache,

  Imi place apelul dvs. la actiune impotriva “Romaniei private”, si cred ca asa ar trebui sa faca toata lumea, sa se revolte impotriva tratamentului mizerabil si a serviciilor proaste: cu insistenta si nu ridicand din umeri.

  In ce priveste Romania “politica” sa zicem asa, apelul dvs. la actiune vine un pic cam tarziu: o Piata a Universitatii a fost deja inecata in sange de niste bate foarte ne-simbolice impotriva unor cetateni inteligenti care mirosisera ca au fost trasi pe sfoara de acelasi aparat comunist dinainte de 89 care ramasese fara jena la putere in 1990. Nu stiu impotriva cui, mai exact, ne-am mai putea rascula astazi, asadar chemarea dvs. suna cam poetic. Dar revenind la optiunile electorale, singurele noastre “bate” democratice, desigur ca trebuie ales raul cel mai mic. Iar ca tabloul dvs. despre situatia noastra interna sa fie complet, Romania este si tara in care un cunoscut magnat al petrolului, finantator de partide politice si asa-zis “liberal”, declara stupefiant anul acesta in presa ca acel presedinte care se face responsabil in ochii tuturor romanilor pentru mineriadele sangeroase din 1990, era atunci “mult mai decent” decat presedintele de astazi (http://bit.ly/1ujSVD) Si atunci sa vedem care este raul cel mai mic..

  Cu bine,
  AB

 123. Eram inca elev in 96 cind a cistigat tapul … ce ne-am bucurat, cu toata clasa! Sincer, nu imi venea ca cred ca Iliescu va ceda pur si simplu puterea: inca se mai puteau investiga dosarele revolutiei. E, dupa citeva luni totul a devenit clar si dezamagitor. Niciodata in Romania nu a avut loc o alternanta reala la putere, ci doar o alternanta la furat.

 124. Din păcate Mesia has yet to come în viaţa politică şi nu am mari aşteptări, însă în ceea ce priveşte serviciile, fac spume. Nici nu mai aud cuvinte gen calmează-te, las-o baltă… Devin o babă reclamantă 😈

 125. @dolphy:” m-a duc” si lupt! sa vad dc e legala sau nu greva si apoi voi vedea.

 126. “Am căzut și eu în capcana blazării și a scârbei…”
  ~tre sa fii putin naiva, crezand ca votul schimba viitorul. oricare ar fi presedintele, Romania va ramene neschimbata. politicianul e nesimtit pt ca i s-a dat voie sa fie nesimtit. vedeta e nesimtita, pt ca fanii ii dau voie sa fie asa… toata clasa de ‘elita’ bate in nesimtire, pt ca reprezinta o tara ultra-necivilizata/nesimtita.
  “Poate a rugat gunoierii, care tocmai veniseră să golească pubelele spitalului, să aibă grijă de copil până se întoarce ea de la coafor…”
  ~ de la arogante de doi bani, impresii formate ori propagate fara a avea cea mai mica idee despre ce se vorbeste, ni se trage noua -ca popor. ne excita bascalia, ne incita tupeul… a fi putin obraznic si rautacios, se numeste talent.

  povesteam zilele trecute cu dul Morar, si ziceam ca romanii si-au ales 3 reprezentanti pt parlamentul europei, atat de sincer, elocvent si transparent, incat pare ireal: EBA, Jiji si Vadim! din afara, Romania pare o tara excelenta de parasit! punct.

 127. @ delia: cineva imi zicea in dimineata asta ca ar trebui sa iesim in strada fix pentru greva asta de la metrorex. 🙂

 128. Daaaaa! Vrem sa iesim in strada! Sa le dam, sa le-o tragem! Who leads us? Ah, si Alin: la bite, la notre, est plus grande que la leur, a la taille de leur grandes gueules!
  O sa incerc si OPCu’, asta inca n-am testat-o. In schimb politia comunitara (thumbs up!) si aia a animalelor (thumbs reeeeealy low!) ma cunoaste ca p’un cal breaz. (Incercati-i p’astia cu animalele, sunt deeeeosebit ne nesimtiti si neeficienti, dar merita frecati: hotline 0219540)

 129. […] “SĂ SCOATEM BÂTELE! Îndemn explicit la violență simbolică!” Jurnalul Roz: […]

 130. Neamtule, daca mai treci pe aici,
  In lumina celor spuse de tine, si de restu lumii,
  Cred ca le-a venit randul taranilor la revolutie.

  Sa vezi atunci bataie!

 131. Sincer apelul mi se pare romantic si idealist, scris de un om care nu a dat cu capul de pragul de sus! Scuze! Te simpatizez, citesc tot ce scrii, dar apelul tau pare un indemn la lupta cu morile de vant! Am avut conflinte cu UPC-ul, am reclamat la OPC, am scris la ANRSC. Degeaba! Concluzia mea: daca iti aperi drepturile si esti un om obisnuit fara pile si proptele… nu se rezolva nimic niciodata! Cum sa ia masuri OPC-ul impotriva Elvilei? Contractul cu ei spunea ca trebuie sa rezolve o problema in 10 zile si ei au rezolvat-o in 45? Si ce daca? UPC-ul imi taie tot si spun ca n-am platit, desi plata era facuta mult inainte de scadenta si asta numai pentru ca mi se pare mie mai usor sa platesc de acasa si lor mai simplu sa nu verifice si apoi nu isi cer nici macar scuze? Trimit mail-uri cu dovada si ei imi spun ca serviciile nu pot fi reluate mai devreme de 24 de ore? Si ce daca? Sa fim seriosi! La noi solutia nu e bata simbolica ci bomba reala!

 132. […] fi rau sa ne redobandim controlul asupra politicienilor. Fie prin simplul vot democratic, fie prin iesirea in piata. La un moment dat toate magariile or sa invinga comoditatea si lenea, iar supapa se va […]

 133. Avem un nou tratat european. Cel de la Lisabona.
  Restul, sa-l lasam bacsis.

 134. hai s ane veselim , pian scoatem batele alea! 😉

  @nedo : eshti aici? pune mana la oki!
  O baba de 90 de ani merge sa voteze.
  Intra in cabina si sta, si sta …si nu mai iese spre surprinderea tuturor.
  Ingrijorat presedintele comisiei merge sa vada ce s-a intamplat:
  – Mamaie s-a intamplat ceva, te putem ajuta?
  La care baba:
  – Cum se scrie maica futu-va, legat sau dezlegat?!..

 135. Fac parte dintr-un sindicat, unicat, care a reusit sa se impotriveasca unui mare tiran.Ma refer la Mittal, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta.Si sunt din galati, combinatul siderurgic ArcelorMittal.Suntem unici, pentru ca nu am cedat tentatiilor(mare parte dintre noi, pt ca avem si o aripa tradatoare) tiranului, si am facut 2 greve generale, unice in istoria siderurgiei, o greva a foamei si zeci de mitinguri atat la galati cat si la bucuresti.Cu toate astea, lumea ramane insensibila, si nepasatoare. In mare parte si datorita mass mediei, care dezinformeaza sau se foloseste de minciuna prin omisiune.
  Cred ca singura metoda este BATA REALA, COASA, FURCA , INSTRUMENTE CARE SA-I FACA PE CEI POMENITI AICI, SA SIMTA DUREREA LA MAXIMUM, ASA CUM SIMTIM NOI SARACIA SI ASUPRIREA LOR.

 136. Vad aici un punct de vedere foarte bine argumentat. Aceasta “mizerie sociala”, pe care trebuie sa o inghitim zilnic in Romania, trebuie aruncata la “cos”. Solutia pe care o propun este aceea de a sprijini tinerii comptenti si de buna credinta in functile cheie si de decizie la nivel institutional. Doar asa putem spera sa mai schimbam ceva intr-un interval mediu de timp.

 137. @simona : you are not alone!
  uite ce am primit azi pa mail ( si nici macar nu stiu de la cine….)
  :mrgreen:
  cu titlul :

  Mai rau decat gripa porcina …
  💡
  este sa nu te duci la vot !!! 🙂

  Uite aici mesajul unei gagici cu sange-n pix catre vreun papitoi, merita sa-l citesti si sa-l dai si la altii

  On 11/4/09 Alina wrote:

  Mai Slaninutza , baga-ti picioarele alea nespalate in apa rece si incearca sa intelegi, daca esti capabil !

  Nu sunt “de la partid”, nu m-a pus nimeni sa scriu pe forum, sunt doar eu “pe persoana fizica” !
  N-am dezvaluiri socante, poante rasuflate, armaghedoane, epigrame despre Congo, bancuri cu Base sau poze trucate in Photoshop !

  Daca crezi cumva ca iti rapesc timpul tau pretios de pe pitzipoance.ro sau solitaire (desi nu cred ca pricepi regulile), poti sa te opresti aici cu cititul, e clar ca esti un dobitoc, oricum nu vei intelege nimic din ce-ti zic !

  In primul rand , mai boule care esti bou, ma duc la vot pentru ca anul acesta votez pentru prima oara la prezidentiale.
  Si ma duc pentru ca la fel ca mine mai sunt probabil si altii care n-au chef dupa facultate sa se care sa munceasca pe-afara, la juma de pret cat nemtii sau italienii lor.
  Vreau sa traiesc aici, dar n-am loc de curve de Dorobanti si de idioti ca tine.

  Nu ma dau in vant dupa nici un partid, in fiecare sunt plantati securisti si gainari cu mici chestii penale la activ, tinute la foc mic, tocmai bune sa le fie aduse aminte de cine trebuie cand e vorba de vot.
  Da, am zis frauda electorala !
  Ideea este ca daca eu ma duc la vot si la fel inca multi altii, cat poa’ sa fure aia e o lingurita de cacat la un butoi de miere. Nu se simte !
  Si daca stiu ca le stric socoteala la javrele care pun de-o frauda, si sunt multumita !

  Pe Oprescu l-am votat, boule, la primaria Bucuresti. Si vreau sa-l las acolo, sa termine ce-a inceput, ca altfel iarasi vine vreunu meserias in borduri. Omul e bun acolo, sa le strice jocurile alora pofticiosi. Si pe urma, ar cam fi corect sa termine ce-a inceput.
  Cu Base m-am linistit 5 ani, ce-ai vrea sa se mai intample? Sa redescopere America si gaura de la covrig?
  Geoana a fost silitor, si-a invatat bine lectia, n-ar fi un presedinte rau, dar nasol e ca odata instalat acolo, vine gasca din partid cu facturierul ca l-au scos presedinte.
  Si baiatul va avea de decontat la greu. De-aia mi-e frica, ca schimb smenarii de azi cu profesorii lor.

  Si eu si colegele mele de camera votam cu Crin pentru ca nu e un dobitoc, este un golanas mai cult si mai rafinat decat Oprescu si care te face mai putin de cacat decat Base.
  Are moaca de protocol, e destept, stie sa vorbeasca si nu cred ca scrie “merge-ti la vot” asa cum te-a invatat ma’ta sa scrii.
  Da, o sa primeasca “decat” ambasadori si sa taie panglici la inaugari, dar ce-ai nevoie de mai mult din partea unui presedinte?

  Diferenta e ca Antonescu, ajuns presedinte, n-are de ce sa le multumeasca lui Orban, Olteanu sau Relu Fenechiu pentru simplul fapt ca si ei stiu ca nu din cauza lor si ca NU CU VOTURILE LOR , ALEA 18% A AJUNS PRESEDINTE !
  Asta e singura sansa sa avem un presedinte echidistant si intreg la minte, care nu e legat cu prea multe lanturi de vreun trecut, de vreun partid sau de vreun biznis.

 138. pai ar cam trebui sa punem mana pe bate la propriu!!! degeaba suni la OPC, cand si pe aia ii doare in cot de orice pentru ca orice reclamatie se poate rezolva cu o spaga. nu, treaba e sa punem mana pe bate de adevaratelea. eu unul m-am saturat de cacaturile lor odata la 4 sau, mai nou, si la 5 ani. toti ne dau, ne fac, ne dreg. odata ajunsiacolo….se descheie la prohab shi…..ne dau de toate. ia sa le rupem mutrele de vreo 2 ori pe saptamana, sa ramana fara dinti si cu capatzanile alea de hotzi umflate, sa vedem daca mai indraznesc sa ne sfideze atat de usor. partea cu serviciile din romania……..e un frumos basm de adormit copii pana in 2-3 ani.noi nu avem asa ceva, nu permite mentalitatea romanului sa ofere un serviciu de calitate. pana nu te fura, sau nu te trage in piept sau nu da buleala, nu se simte bine. beleaua cea mai mare e ca ne-am invatzat sa ridicam din umeri neputinciosi si sa zicem… “asta e”. presa….care presa, de fapt? sunt totzi in cardashie. daca stam sa ne uitam la vecinii noshtri bulgari….am citit ceva interesant despre ei. anume un fapt legat de ministrul de finantze – la noi e nenea pogea, un tip la 54 de ani, inginer de profesie si care nu stiu cata idee poate avea despre finante publice, mai ales la nivel national. acum sa revin la simeon djankov, ministrul bulgar al finantelor publice. Vårstă: 39 ani
  Studii:
  -Universitatea Economică din Sofia ;
  -Universitatea din Viena;
  -Universitatea Liberă din Berlin ;
  -Universitatea din Pittsburg ;
  -Universitatea din Michigan , doctorat în economie

  Activitatea profesională: -Expert în programe anticriză, restructurare şi privatizare al Băncii Mondiale – 15 ani de experienţă;
  -Creatorul raportului anual „Doing Business” al Băncii Mondiale;
  -Peste 70 de articole şi studii în cele mai prestigioase publicaţii academice economice internaţionale;
  -Unul dintre cei mai citaţi economişti contemporani
  Cam asta e diferenta intre noi si bulgari, la noi e omul de casa al lui Videanu la ei un tanar de mare perspectiva…
  credeti ca mai putem sa comentam ceva? oricum nu pot decat sa spun RUSHINE!!!!!!! rusine lor (dar nu au, nu shtiu ce inseamna rushinea sau bunul simtz). si rushine noua ca nu punem mana pe bate!!!! la propriu!

 139. O babuta la vreo 90 de ani intra in cabina de vot. Dupa juma’ de ora, ingrijorat, seful comisiei intra dupa ea in cabina:
  – Maica, ti-e rau, ai patit ceva?
  – Nu, maica, mi-e bine, dar nu mai stiu, futu-va-n gura se scrie legat sau despartit ?

 140. @Bran
  Ne trebuie o revolutie in mentalitate, iar ce face Simona cu blogul sau roz poate fi o parte din aceasta revolutie, prin relaxarea si umorul cu care, de obicei, trateaza orice subiect. Nu cred in judecatile luate la cald, iar la noi, orice problema discutata degenereaza in inflamari inutile, care risipesc energia necesara unei evolutii durabile.
  Majoritatea dintre noi nu stie sa poarte un dialog civilizat, chiar si Cernea are parte de “ultrasi” care baga sulfura in comentarii pe bloguri.
  Trebuie promovati oameni de calitate in politica, iar acestia nu pot fi identificati decat daca fiecare dintre noi isi pastreaza mintile acasa, lucru foarte greu, intre fumigenele si imaginile masluite cu care suntem serviti de sectiile de dezinformare ale unora sau altora.
  Deci, singura revolutie pe care o agreez, ar fi revolutia mentalitatilor, care ar trebui inceputa si continuata cu perseverenta de fiecare dintre noi. Avem toate armele la indemana, iar adversarul ne priveste din oglinda.
  Prin noi insine, nu prin PNL!

 141. Simona

  Suntem atatia oameni care gandim ca tine (dar nu scriem asa frumos 😉 )
  Insa din pacate faptul ca doar gandim asta nu ne ajuta cu nimic. Si ma tot intreb ce am putea realmente face…
  Insa uite ca intre timp continuam sa ne uitam la TV la cele mai grosolane mizerii, sa facem plangeri la OPC si sa ni se rada in nas, politistii (pe care noi ii platim) continua sa ne opreasca si sa ne amendeze tot pe noi, oamenii care venim la 12 noaptea de la serviciu si de oboseala uitam de centura (dar vreun infractor real n-am vazut sa prinda), continuam sa fim jefuiti de Garda Financiara pt simplul fapt ca e pur si simplu imposibil sa fii curat (nu ai cum sa ai o afacere 100% legala si profitabila), sa ne uitam la bunicii nostri care nu au cum sa traiasca dintr-o pensie mizera, sa ne indatoram pana in dinti ca sa ne permitem o nastere civilizata intr-o clinica privata (la stat e depasit de mult nivelul de inadmisibil), sa ne oprimam dorinta de a avea inca un copil de teama ca … nu ni-l putem permite, etc

  Eu am trimis link catre toti prietenii mei si toti gandim ca tine.
  Insa trebuie sa si facem ceva in sensul asta.
  Intrebarea este: CE ?

 142. presiune pe justitie, sa facem!

 143. pardon, justitie cu J mare.

 144. Justitie, adica.

 145. parca mi-ai asternut aici toate furiile care s-au tot acumulat!daca ai candida te-as vota si ochii inchisi!:)
  e nevoie de mai multi oameni ca tine!
  cu respect,
  ioana

 146. Eu am decis de mai multa vreme sa las deoparte nenorocitul sindrom Miorita…sa nu mai stau cu oaia de gat si ochii-n stele, asteptand sa-mi ia unul gatul,netul,banii ,demnitatea, pe motiv ca “asta e, n-am ce face, ghinion ca sunt roman ” 😈

 147. Foarte bine scris.
  Propun ca toti blogerii cu simt civic sa scrie pe blogurile lor articole cu indemnul de a merge la vot. Mai ales cei care au trafic mare :).
  Si eu voi scrie un text si il voi publica maine.
  O zi buna tuturor.

 148. eu propun ca toţi bloggerii să îndemne oamenii pe blogurile lor să se iubească între ei. viaţa e scurtă, mînia e de căcat.

 149. Iar pentru dirty-job-uri il putem suna oricand pe agentul Floricel!

 150. @ nedo: lista de argumente, pisi, convinge-ne cu o lista, nu fi superficial :mrgreen:

 151. @păpuşica
  să iasă oamenii în stradă să se pupe între ei să zîmbească unii altora, să îşi facă cinste unii altora cu cafea şi bere. să ne bucurăm că sîntem tineri şi frumoşi (habar n-aveţi ce bărbat chipeş sînt), că sîntem boşorogi şi urîţi (habar n-aveţi ce boşorog o să ajung!), să ne bucurăm de luna noiembrie, de ploaia care bate în cap, de norii de pe cer, de covrigu’ de la colţ, de maidanezi simpatici care dau din coadă cînd îi vezi, de doamna cu pandalii şi nepotul ei renato! de ei de ce nu te bucuri? cum te simţi acasă la ei? sper că bine!

 152. @nedo : ai lav iu! 😳

 153. p.s. şi să nu spunem bancuri :mrgreen:

 154. scot una înţeleaptă, fiţi atenţi la mine un moment!

 155. ţara asta poate rîde şi fără bancuri. poate rîde ca proasta, fără motiv! 😀

 156. @nedo : ai lav iu ca proasta: fara motiv! 😳
  te rog sa nu razi!

 157. eu vreau bita lu’ “tipul care face lucrurile sa mearga”

  ala din reclama aia la bere.vreau sa fac lucrurile sa mearga.
  Nedo , dai o bere?

 158. dau. una singură. vă descurcaţi voi cum împărţiţi

 159. @ nedo: nu m-ai convins. vreau si lista de nume, altfel nu semnez :mrgreen:

 160. renato
  doamna cu pandalii
  simona tache
  domnu’ sîrbu
  şi alţii, mai puţin importanţi

 161. nu mi-ai spus, eşti fericită cu ei în casă?

 162. RENATO
  EU SANT FERICIT
  TANTI SIMONA MA ANVATA MULTE LUCRURI FRUMASE CUM AR FI ORTOPGRAFIIA

 163. am auzit de acest blog de la un prieten care a comentat si el mai jos si tind sa-i dau dreptate. de ce? de ce sa votez?! Io? Am mai votat. Am mai votat si acum cinci ani si acum 9 ani. Iar trebuie sa votez? Hîc! Da cu cine? Vreau sa nu te superi pe mine Simona dar cred ca initiativa ta sau, a voastra, ori este inocenta ori are un scop precis, bine stabilit si, bineinteles, bine renumerat. Deci, fara bănat. Duceti-va voi sa votati. Eu propun insa sa nu merga nimeni din tara asta la vot. In acea zi ar trebui sa iasa toata lume cu bate in strada, cu bate adevarate nu…asa..cu una cu doua si cu bate figurate.
  Avea dreptate Dolphy, bestemati-i ca asa doar o sa-i reusiti, poate. La cat de plina e lumea de pacate, slabe sanse.
  !!! Deci, concluzie!!! Daca votati, acceptati promisiuni. Vreti voi responsabilitatea asta? Eu nu !!!
  Cu bine..

 164. Renato treci la lectii!

 165. […] e manifestul unui om sătul de indiferenţa cu care trăim în România, numindu-ne români.Într-o țară primitivă ca asta, nu merge decât cu acțiune. Nu merge cu proteste elegante pe Fa…Suntem în stare de asta? Eu nu ştiu răspunsul, chiar nu îl ştiu. Suntem, oare, în stare să […]

 166. @karamazoave, la noi in vecini , in ditai tzentru bucureshtiului, pe un gard, vis-a vis de o beserika, a aparut fix cum zici , un …blestem; ma duc sa-l fotografiez shi i-l trimit lu simona! sper sa-i placa si sa-l popolarizeze! 🙄

 167. cine vine diseara la fantana de la universitate sa protesteze in liniste la adresa grevei metrorex? ora 19. se rup cartelele de metrou, se aduna intr-o punga ca sa nu ramana mizerie, si se pleaca acasa.

 168. Ai strans 170 de comentarii. Dar cate bate… ? Despre asta este vorba…

 169. cam portocaliu postul…

 170. Starea bebelusului ars este stabila, asa ca chill down, people!

 171. […] cel mai bun indemn pentru noi, pentru romani. Scris de Simona Tache ieri, doar doar ne trezeste din somnul cel de moarte. Eu zic sa iesim in […]

 172. Chiar e capcana blazarii si a scarbei sau suntem ipocriti? Poate doar vorbim seara la un pahar sau pe forumuri, facem exercitii de imagine si imaginatie… Iar cand revenim la jungla din viata reala mergem pe burta tarandu-ne prin gunoaiele cotidiene imbacsite de compromisuri pentru a intra in gasca lor cu scopul de a atinge niste tinte materiale deloc marunte.

  Iar publicitarii si media in general speculeaza aceasta “sete” a societatii si deja fura aceste idei, confisca aceste cuvinte marete si le folosesc ca ambalaje iar in final ajung ca hartia reciclata sa ne stergem la cur cu ele sa le luam la mishto.

  Pentru a folosi batele bunului simt, trebuie sa ne scoboram de pe facebook si de la caldurica. Daca vrem sa fim respectati, trebuie sa respectam, asa si cu tara asta, daca o vrem curata trebuie sa ne curatim noi, fiecare.

  PROPUNERI DE ACTIUNI:

  • Flashmob-uri “TARA ARDE SI BABELE SE PIAPTANA”

  • Deschiderea unui ONG care sa activeze cu pasi mici pentru indeplinirea obiectivelor cotidine si de bun simt pentru recuperarea drepturilor romanilor. Care de fapt sa ii stimuleze pe cat mai multi sa faca acesti pasi mici in aceeasi directie.

  • L-am auzit pe unu’ care spunea sa pelci, unde pana mea sa fugi?
  Mai degraba poti sa faci o enclava, enclava bunului simt din Romania.
  Undeva in apropierea unui oras mare sa acumulam preluam o comuna si sa construim acolo encava bunului simt. Cred ca in directia asta se va indrepta civilizatia.

  Cat despre politicieni … SA-I VOT’N BOT

 173. OK, deci mai zic o data. Uite acilea FLASHMOB, pornit de la niste tineri entuziasti: Diseara, la ora 19, la fantanile de la Universitate, protest fata de greva METROREX. Ne adunam, ne rupem in liniste cartelele de metrou, le strangem intr-o punga, ca sa nu facem gunoi, si plecam acasa. Nu tre’ sa dureze mai mult de 5 minute.

 174. Sa imi cumberi si mie niste Vanish daca tot te duci ca trebuie sa spal perdelele

 175. mama, da’ ce ati amutit. :mrgreen: vine cineva diseara sau suntem viteji numai cu fundul pe scaun, in fata computerului?

 176. Eu am de mestecat in zacusca. Renato invata sau ce face?

 177. tu esti in alt oras. bucurestiul nu stiu ce face. alooo, bucurestiuuuu, dormiti?

 178. eu protestez de ani buni la universitate si nimic.

 179. Simona, eu aș veni, dar stau la țară. La altă țară 🙁

 180. eu vin dar n-am abonament, de unde-mi iau daca e greva? 😉

 181. eu o sa ma duc. si pentru asta:

  http://mihneamaruta.ro/2009/11/18/unde-se-duc-visurile-unui-om-care-moare/

  nu, nu l-am cunoscut personal, stiu doar ca a fost coleg cu mine si ca i-am auzit foarte des numele cat am lucrat in trustul R-C. a facut stop cardiac azi dimineata. se urcase in masina sa alerge spre serviciu. voia sa emigreze, n-a mai apucat.

 182. in felul asta se vor bucura ca le cresc vanzarile.
  Mai bine trecem in gasca fara sa platim si de mai multe ori :mrgreen:

 183. pe cand prima intalnire la Universitate? ii duc dorul. a fost o luna de purificare sufleteasca.

 184. Fox 5 News NY, un din televiziunile de stiri de scandal, nu a gasit toata noaptea, decat doua subiecte, cu care ma loveste de dimineata la neuron. Prima, in Staten Island s-a rupt o conducta magistrala de apa, a inundat o strada centrala si s-au facut doua gauri in asfalt, in care iti puteai strica masina. Desigur ca inainte de a se face lumina, filmat din elicopter se vedea ca zona este blocata de masini de politie si pompieri cu girofaruri. Inca nu venisera cei care trebuiau sa remedieze teava, iar reporterii au constatat ca sunt apartamente si case fara apa. O tragedie, care trebuie combatuta si astia asta fac. Al doilea subiect: o pustoaica de 15 ani a fost impuscata, probabil din greseala in cap, noaptea trecuta. Motiv pentru care cred ca 2 000 de oameni, majoritatea negri, au stat in strada, toata noaptea cu o lumanare in mana. A fost, oarecum o forma de protest, neorientat spre cineva sau ceva anume. Dar e clar ca trebuie sa se ia masuri ca asa ceva sa nu se mai intample. Eu nu am participat, cu toate ca aceata forma de protest a avut loc tot in Bronx, presupun aproape de mine, dar nu am stiut de el pina dimineata. Au facut-o insa destui pentru ca acum sa transmita Fox, un mesaj care sa nu fie neglijat. O sa rup si eu, simbolic, o cartela de metrou, dar diseara.

 185. @Simona
  Filozofia trebuie utilizat rational si eficient in toate demersurile aste cu “bata”, la care tu faci apel, dand dovada de spirit civic si de bun simt. Trebuie, de fiecare data tinut cont de cauze si de efect. In invitatia ta de a protesta elegant, fata de greva de la Metrou, trebuie sa intelegi ca acest protest este asupra efectului, nu al cauzei. Ori pina nu schimbi cauza, nu modifici efectul. Nu spun ca nu are rost acest protest, doar ca eficeinta lui o sa fie foarte limitata. O sa fie, cel mult la nivel de atentionare, de care nimeni nu o sa tina cont. Trebuie stabilite exact cauzele grevei. Sunt ele o miscare spontana de protest datorata proastei salarizari? Alegerea momentului are legatura cu finalizarea campaniei prezidentiale? Daca da, cine doreste ca votul romanilor, dupa 5 ani de mandat al presedintelui Basescu sa se faca pe fundalul grevei transportatorilor? Sunt aceste miscari sindicale o manevra a PSD, cu scopul de a limita atribuirea de voturi, presedintelui in exercitiu? Este de vina presedintele sau lipsa unui guvern valid pentru existenta nemultumirilor grevistilor? Este un fel de presiune publica, organizata in momentul de maxima vizibilitate, al unei gasti care vrea sa-si atribuie o parte mai insemnata din bugetul de stat? Ei, bine, numai cand se ajunge la o concluzie perfect acurata asupra cauzelor acestei greve si a grevelor sindicale in general, se pot trage concluzii corecte asupra actiunilor. Exista si un mod chiar foarte eficient, aflat la indemina: votul. Nu trebuie uitat nici faptul ca poate demersul grevistilor este perfect justificat, situatia fiind de nesuportat, sau multe alte motive si cauze. Cel mai previzibil este ca totul se face cu scop de intoxicare a opiniei publice, de atragerea scarbei asupra alegerilor si convingerea a cat mai multi romani sa nu participe la vot, in mod special la referendumul care poate sa genereze reformarea clasei si sistemului politic, cum nu este exclusa nici diversiunea din partea presedintelui, pentru a demonstra ca este o victima a sistemului si a-si atrage mai multi electori.
  Deci, scoatem batele, dar sa nu uitam ca asta au mai facut odata comunistii impotriva burgheziei si cred ca sunteti la curent unde s-a ajuns. Atentie, deci!

 186. Simona
  Salariul unui angajat, prieten al meu de aici, la Metroul din New York, este de 30 de dolari pe ora. Saptaminal lucreaza 40 de ore, dar mai are ocazia uneori sa lucreze si noaptea si in weekend sau sarbatori legale, cand este platit cu dublul salariului normal. Are full asigurare medicala, vacante si sarbatori platite si firesc, transport gratuit pe care nu il foloseste pentru ca merge cu masina personala. Nimeni nu protesteaza pentru salariile celor de la Metrou. Nu este insa o societate de stat.

 187. @Andrei – cam superficiala informatia pe care ne-o transmiteti despre metroul din NY.
  Postingul Cruelei punea in perspectiva un salariu intr-o firma de stat cu altele care sunt cunoscute in Romania. Ma intreb ce salariu are o asistenta medicala in Romania

  Faceti-ne si o comparatie!
  Ce face prietenul dvs la metrou – e casier ?
  Ce salariu are un medic in New York, un profesor de scoala ?
  Care este costul vietii in NY ?
  E metroul subventionat din bani publici ?

 188. Hai să facem o comparaţie: manipulant de tramvai – manipulant de metrou.
  Primul sta vara în căldură şi iarna în frig.
  La fiecare secundă trebuie să caşte ochii să nu facă un accident pentru care răspunde material şi penal, sau să nu supere vreun caraliu.
  Cel de metrou stă vara-iarna la temperatură constantă şi nu are probleme de trafic. Dă cu deştu-n buton şi porneşte măgăoaia. Cred că şi câinele meu ar putea face munca asta cu brio. Dar nu e înscris în sindicat.

 189. Marinake
  Se pare ca nu esti chiar rupt/rupta de realitatile vietii din New York. Prietenul meu este inspector al AC intr-un atlelier al Metroului. Ii aduc instalatiile de aer conditionat si el le leaga la un computer sa vada daca sunt bune sau nu, daca trebuie reparate sau nu. Adica arde gazul pe 30 sau 60 de dolari pe ora. Pentru comparatie un tehnician bun, pe santiere, castiga intre 15 si 20 de dolari, daca munceste bine si mult. Costul vietii este mai ridicat aici decat oriunde in America, dar nu semnificativ. De exemplu, berea Corona, verificat de mine, era 13.99 in Miami si 14.99, ieri, aici in Bronx. Chiriile sunt mai scumpe, dar restul, mancare, benzina, etc. sunt aproximativ la fel, poate putin mai mari. Altfel spus, regula aici este ca din banii pe o saptamina, respectiv, la prietenul meu, 1.200 de dolari, iti platesti chiria sau rata la casa si masina, din banii pe alta saptamina, mincare, bautura, haine, tigari, excursii, filme si spectacole, iar restul ii economisesti sau investesti. La el, care nu bea si nu fumeaza, economiile lunare se ridica, de pe urma unei munci sigure si usoare, la peste 2,500 de dolari lunar. Ceea ce nu cred ca e cazul la cei care lucreaza la Bucuresti. Ma duc sa agat o profesoara de la scoala de peste drum sa o investighez asupra starii sale financiare si te tin la curent. Sa nu scoti bata.

 190. Nea
  Daca lumea asta ar avea ca regula la plata salariilor temperatura in care activezi, eu as fii milionar acum. Am stat peste 2 ani in Phoenix, la peste 40 grade Celsius noaptea si cam 3 ani in Florida, unde erau 35-38 ziua si 32-30 noaptea, tot timpul anului. Nuam fost platit in functie de asta, dar este o idee buna sa impunem autoritatilor asfel de criterii. Sigur, buna dupa cum rezulta din postarea ta.

 191. @andree, adanc le zici fratili mieu! 😉
  @marinake: am citi eu pe yahoo mai zilele trecute un top al celor mai bine platite meserii, in usa! m-a luat cu leshin! il caut shi-l pun….nu pt comparatzie , ca nu potzi sa compari regina noptzii cu bashina porcului! doar asha….d-o informatzie!pt natzie! :mrgreen:

 192. postu de mai sus e da la mine , nu da la pescarushu’!
  😳
  @andree, adanc le zici fratili mieu!
  @marinake: am citi eu pe yahoo mai zilele trecute un top al celor mai bine platite meserii, in usa! m-a luat cu leshin! il caut shi-l pun….nu pt comparatzie , ca nu potzi sa compari regina noptzii cu bashina porcului! doar asha….d-o informatzie!pt natzie!
  :mrgreen:
  scuze….

 193. @nea : exagerezi! :mrgreen:
  iti spun eu cat are un conducator de trolibuz: 2500! ron , evident!plus bonuri de masa

 194. Cruela: Păi adică de ce, madam, să nu compari beşina porcului cu regina nopţii?!
  Ai băgat vodată trompa în prima? Miroase cel puţin la fel de frumos. Şi nu doar noaptea, când îţi vine matale să baţi străzile. La culoare e chiar mai haioasă.
  Şi mai e şi bună de mâncat.
  Aş face comparaţia între o prostituată şi un parlamentar.
  Prima e mai utilă doar că are un nume mai urât.

 195. 205 comentarii? logoree, nu gluma
  (251)

 196. da de ca protest tacut, Simona? Sa rup cartyela ca sa cumpar saptamana viitoare alta (am abonament..)..cand probabil o fi 40 de lei in loc de 25 ca de crescut leafa porcilor astora tot o sa le creasca? Si tot eu o sa suport asta? Nu-ti inteleg protestu…tacut, de 5 minute. Nu vad efectul….

 197. Numai la prostii si sabotaje va sta mintea. Acum, cand spritul civic s-a rasculat in Simona, ca hormonii la pustoaicele de 15 ani, voi discutati de prostituate si parlamentari. Poti sa-i futi si pe unii si pe altii, daca sunt de acelasi sex. Este doar o diferenta uriasa de pret, net favorabila categoriiei mai recent inclusa in breasla. totul este sa gasesti bita care trebuie, ca sa fiu on topic.

 198. Virgil
  Cunosc persoane pentru care sa taca 5 minute este extrem de greu, daca nu imposibil. Asa ca ce mai conteaza o cartela de metrou de 40 de lei?

 199. @Andrei: pai conteaza. eu nu vad efectul…..nu ca sunt Gica Contra, dar nu va avea niciun rezultat.

 200. mai loatzi :
  :mrgreen:
  http://www.urbaniulian.ro/2009/11/17/multumim-din-inima-pentru-bucurestiul-paralizat/
  si nu ratati comentariile!
  mie mi-a placut cel mai mult asta:
  …adevar graieste. Astept sloganurile lu Marean:
  “Iliescu apare, greva dispare”
  “Cu Radoi inainte, Geona presedinte”!

  Astia chiar si-au trecut Romania pe persoana fizica!

 201. Virgil
  A spus cineva ca o sa aibe reun rezultat? Important este mesajul, clasa care calareste sa simta ca se misca putin nervos si calul. Adica exista riscul unei accidentari, care reclama sa tina haturile mai bine. Daca intelegi ce vreau sa spun.

 202. Cru
  Nu e nici o televiziune acolo, sa vedem si noi cum isi rupe Simona in direct, inteleg ca acum la ora de audienta spre maxim, cartela de metrou? Ma duc sa ma imbrac solemn, sa-mipun cravata, camasa. Ma rog, cravate nu port de 10 ani, da o sa fac nod la un ciorap mai lung.

 203. Simona
  O intrebare si o sugestie pentru tine, cand o sa te intorci, de la protestul tau de 5 minute. Ce s-a mai intamplat cu solicitarea ta facuta impodobitorului din Berceni, care iti spunea ca o sa analizeze consiliul daca iti pune sau nu un cos de gunoi la coltul blocului?
  Cred ca la noua atitudine civica se recomanda din nou, vechea poza cu basca. Are in ea ceva spirit revolutionar, uimire si devotament canalizator. Ma rog vroiam sa spun catalizator – imbarbatator.

 204. Unde se grăbesc oamenii ăştia care vor neapărat să ajungă din punctul A în punctul B, fie şi cu metroul? Cine îi aşteaptă în punctul B? Cine îi doreşte acolo? Cine îi iubeşte în B?

 205. Bravo Simona !

 206. Asta e protest?Sa rupi cartele?Hai ca ai derapat.Vinovatii no. 1 =politicienii.Asta e targetul.Ei fac legi(le fac ,le modifica o data,le modifica 2,le modifica 3, ca in serialul tinar si nelinistit, nu se mai termina),legile guverneaza societatea,guvernul,presedentia,justitia,etc. inclusiv …..bolovanul de sindicalist de la metrou.

 207. Simonaaaaaaaaaaa
  Ai rupt biletul de la metrou degeaba sau ai invins? De maine, metroul circula, probabil si cu aportul Simonei si a demersului sau tacut, de 5 minute. S-a speriat clasa politica, sindicala dar si Justitia, care a dat dreptate Simonei: greva este ilegala si se reia transportul in comun. Maine sa facem o actiune privind reducerea pretului la berea de import din Mexic, ca aia imi place mie. Sa scoatem dopurile sa golim continutul si sa aruncam sticlele la ghena, sa-i invatam minte ce inseamna bunul simt.

 208. Simona, io vreau sa iti spun ca azi am absentat motivat de la rascoala roz. Am fost insa un cetatean model: am propus o petitie online, am activat in cadrul asociatiei de proprietari din zona de domiciliu, am incurajat diferiti alti cetateni sa mearga la vot si am spus ‘multumesc! va doresc o zi buna!’ tuturor celor cu care am avut de-a face. Inclusiv lu’ madam aia care adopta toti maidanezii de la noi de pe strada si le-a facut cusca de placaj pe trotuar, in fata curtii ei.

 209. Adnana
  Eu am spus multumesc la o cioroaica buna care punea scrisori in cutia postala. A crezut ca ma iau de ea si a inceput sa zambeasca. Nu stiu ce sa fac, sa-i mai spun inca o data sau sa schimb tactica. Multumesc!

 210. Draga Simona, subscriu la ce ai scris mai sus!

  Sa-ti mai spun ceva: lucrez la stat, cu publicul inca, insa stii ce ma dispera? numarul de enspe mii de hartoage care trebuie facute pana apuci sa servesti un singur om. ne umplem pe zi ce trece, cu fiecare lege noua, cu din ce in ce mai multe hartii inutile. cine dracu face legile in tara asta? niste cretini! niste oameni care nu au lucrat in viata lor cu publicul! in loc sa simplificam, noi complicam! imi vine sa imi iau campii numai cand ma gandesc cate hartii tre sa dau unui om sa completeze! foarte multi imi si spun: “n-am mai scris atat de mult de cand eram in scoala!”
  Abia astept sa pun stampila!

 211. neodormitu’,iti sta foarte naspa paru’! mai cu viata!

 212. @badmf-ul : cartela de metrou la control!

 213. cruela,io sar barele la metrou,deci imi rup cartela in fiecare zi. si nu numai.

 214. @badmf_ul : te stiam protesttatar de mik kopil, ca doar d-aia eshti MF! :mrgreen: ca esti si bad e bonus! :mrgreen:

 215. cruela,sunt protest-star.

 216. simona,as fi venit la rupt cartele daca: 1. aflam la timp; 2.nu aveam o parere foarte proasta despre ceea ce se cheama flash-mob; 3. nu mi s-ar fi parut o idee mult mai buna sa dam foc cartelelor in pasaj iar apoi,ca niste ‘vigilenti’ adevarati,sa facem pipi pe micul incendiu

 217. 231…oficial NE merge bine 😎

 218. am facut si eu un flash-mop in baie, aseara. am reusit sa curat toata gresia si sa adun intr-un singur loc(pe faras) toti gandacii. cand am vazut cat de multi sunt, am inceput sa strig impotriva guvernului.

 219. o idee mai buna ar fi fost ruperea afiselor lui base

 220. […] Comment! Ionut a avut initiativa protestului de aseara de la Fantani (Universitate), unde o mana de oameni, in jur de 30,  ne-am adunat sa aratam, pasnic si civilizat, ca nu suntem de acord cu greva de la metrou. Mi-a placut foarte tare si indemnaul Simonei Tache. […]

 221. In atentia celor care ucid gandacii si sobolanii cu cruzime, mai multa discretie,riscati pedepse grele, tara vegheaza..

  http://www.capital.ro/articol/proiecte-aberante-pe-agenda-parlamentarilor-inchisoare-pentru-uciderea-sobolanilor-si-gandacilor-128206.html

 222. @Sandman: Pai, io d-aia m-am apucat de injurat guvernul, deoarece a trebuit sa-i pun pe faras cu grija si sa-i duc cuviincios la groapa de gunoi.

 223. Absolut – mergeţi la vot. Că votaţi cu Remus Cernea, că vă anulaţi buletinul, dar măcar mergeţi la vot să se vadă că aţi vrea să fie democraţie.

 224. foarte tare campania din banner: “daca ai 18 ani si nu esti debil sau alienat mintal, nu prea mai ai scuze” :mrgreen: 😎 😈

 225. domnul ion rădoi vă va mulţumi. de precizat că domnia sa este liderul sindicatului metrorex, parlamentar psd, iar şeful lui direct pe linie de partid este marian vanghelie.
  înainte să faceţi flashmob-uri şi alte proteste spontane, măcar să vă gîndiţi bine înainte.
  un motiv cu mai mulţi sorţi de izbîndă este ăsta.
  http://vanturalume.ro/?p=129
  nu uitaţi:
  bicicleta nu este membru de sindicat!
  bicicleta nu are carnet de partid.

 226. Oameni buni, functioneaza!
  Ieri, asociatia noastra de proprietari a trimis un comunicat catre toata mass-media, cu tot felul de plangeri la adresa scumpei noastre Primarii. Azi erau la fata locului oameni de la vreo trei ziare si se primisera telefoane de la cateva agentii de presa.
  Nici nu au apucat bine reprezentantii nostri sa se intalneasca cu respectivii ziaristi, ca Primarul i-a si sunat pe mobil, cu tot felul de tanguieli, explicatii si promisiuni. Acu’ ,daca tinem presiunea constanta pe ei, poate chiar ni se intampla ceva.
  Daca nu ni se intampla, planificam demonstratie in fata Primariei. Ma simt ca Ana Ipatescu! 🙂

 227. mi-am lăsat părul mai lung şi barbă. un prieten cu care nu mă văzusem de ceva vreme mi-a spus că semăn cu bălcescu. e pe bune faza, am martori, am dovezi

 228. dama cu pandalii, sunteti foarte urata doamna, nu mai comentati pe aici, ca mai intra copiii si se sperie!

 229. draga dama, daca aveti barba, sa stiti ca e de la menopauza, ca asa i-a spus doctoru si lu’ soacra-mea, ca face prea mult testosteron.
  da’ nu cumva sa cumparati de la televizor aparatu’ ala ‘uizit’ sau cum i-o spune, ca pe ala si l-a luat si soacra-mea si acum, de la atata smuls, striga copiii din cartier dupa ea ‘piedone’. sa nu ziceti ca nu v-am zis.

 230. @adnana : i’m fucking impressed! 😳
  da mai vorbim dupe ce trece alegerile, da?
  ca io ashea shtiu : in romania , oriceminune ( mai ales preelectorala) tine TREI zile! :mrgreen:

 231. Simona,

  In primul rand as vrea sa te felicit pentru acest post. Ai vorbit exact pe gustul meu. M-au uns pe suflet aceste randuri.

  In alta ordine de idei, fii pregatita sa fii “amendata” de Horia Roman Patapievici, cum ca instigi la…violenta si rasculare. 😆
  Asa a “amendat” el (da-mi voie sa nu ma adresez cu “dansului”) postul Realitatea in legatura cu campania “Noi vrem respect”. Cica ar fi o trimitere la “Noi vrem pamant” de George Cosbuc…si ca o televiziune care se respecta nu trebuie sa instige la violenta si bla, bla, bla…

  Succes in continuare
  Viorel

  PS: Ti-am bagat blogul in Bookmarks, asa ca o sa-l urmaresc zilnic

 232. […] două zile, scriam că ar trebui să reîncepem să le dăm semne politicienilor că nu suntem morți. Că existăm, suntem sătui până peste cap de bătaia de joc la care asistăm de 20 de ani […]

 233. […] serviciile  nesimtite pe care le-a primit, sunt convinsa ca am ajunge un pic mai sus. Si nu sunt singura de aceasta […]

 234. sentimentul de “ura” …. cel mai puternic dintre toate… si probabil singura sansa reala ca tara asta sa se faca bine

 235. simona, multe felicitari…Dau astia banii inapoi pentru zilele de greva…

 236. Vorbe in vant fratilor! Ar trebui sa faceti macar un site unde sa adunati cati mai multi urmaritori a acestor idei si cand numarul este destul de mare atunci sa treceti la actiuni mai radicale! Daca nu plecati de la ideea ca statul este al poporului, poporul conduce statul si ca toti cei de la “putere” sunt angajatii nostrii, tot de pomana! De ce nu se face referendum pe tema schimbarii intregului parlament, ca fapt divers? De ce sa reduci din numar? E ca o tabla de sah! Tot timpul vom pica la minciuni mai mari ca decat la minciuni mici! Am o ura ucigatoare, la propriu, si este in crestere. Este datorata persoanelor care sunt obisnuite sa traiasca de pe mine ca niste capuse mergand in Fiji sau te mai miri pe unde, ia eu sa ma chinui sa fac o casa cu un plan de bataie pe 10 ani. Sunt 10 ani din nu prea multi pe care am dreptul sa ii traiesc din plin, fericit, prin excursii etc, nu strangand bani ca “Tudose”! Sunt 10 ani pe care aceste canalii i-a ucis. Care credeti ca ar fi pedeapsa? Poate sunt cam radical, dar eu cred ca moartea! De ce? 20 de ani de lupte de interes, pentru putere, unde au dus? La moartea a mii de oameni in saracie, neavand ce duce la gura, inghetati de frig pe afara pt ca au fost dati afara din casa ca nu au mai putut sa isi plateasca facturi si lista poate continua. Nici macar nu pot spune ca au ucis indirect mii de oameni, au ucis premeditat! Au transformat lumea intr-o lume de canalii, sa ne calcam in picioare, sa uitam de latura noastra morala si sa urmam un singur lucru, banul! Sunt din Timisoara si la o adica daca nu exista metoda de rezolvare a problemei ipocritilor de sus printr-o miscare masiva, macar sper la o rupere a Banatului de restul milioanelor de “fraieri” ce traiesc in tacere si ma trag in jos prin pasivitatea lor! Bafta!

 237. ti-am spus io, enclavizarea bunului simt este solutia!

 238. […] da! Aprob si sustin ce o zis domana aici. Mare drepatate are si de mult ma gandesc sa scriu despre asa ceva. Imi vine sa ma urc pe mobra si […]

 239. Stimata domnisoara, ati inceput cu problemele din sanatate unde nu aveti un gram de competenta.Ca Turcescu, cu campania lui de demolare a medicilor, de a ajuns el sa se scufunde primul.Romania este si tara unde un ziarist cind il intrebi ce face zice:BANI.Si ca l-a parasit amanta.

 240. M-ai convins, merg la vot, maine! 🙂

 241. […] nici nesimţirea lor nu ar fi prosperat fără un bun suport popular.Zilele trecute încuviinţam îndemnul Simonei Tache de a ieşi în stradă pentru a cere niscaiva respect din partea politicienilor. M-a entuziasmat […]

 242. sa punem mana pe bate si sa mergem in Piata Universitatii, nu mai luam corturi, nu ne mai lasam plete si barba, sa fim oameni obisnuiti asa cum mergem in fiecare zi la serviciu, dar cu bata in mana…………te intalnesti cu unul care este membru de partid oportunist – arde-l, vezi un politician, arde-l, cunosti un fraier care a stat pe banii statului, mergi la el acasa si …..arde-l, doar asa vom face treaba, stam in Piata Universitatii cu batele si cand vedem ceva lipsit de bun simt………… IL ARDEM, in 6 luni curatam totul in jurul nostru………..pacat ca sunt singurul care gandesc asa, daca am fi fost toti asa, rezolvam problema intr-o zi

  pacat de tara asta, de aceea imi doresc sa plec cat mai curand

  zicea cineva in urma cu cativa ani “ca s-a saturat de Romania”, vai cat l-am injurat……..

  astazi ma injur singur ca nu am avut sansa sa plec si sa spun si eu in loc de “ma voi intoarce” sau “imi pare rau ca plec” sa spun “m-am saturat de Romania” si………….”nu vreau sa ma mai intorc”

  minunat articolul dar batele sa fie reale nu doar simbolice

 243. la atac ! cine -mi da o bata ? iau batu’ ala cu care batea bunica covoru’? Sau mai am tehnici , stam pe wc si tragem cu putere, se aude pana-n casa popo.ului … ( a se citi poporului)

  Serios acum . Trebuie sa te gandesti la o alternativa viabila . Cred ca toata lumea cunosate vicisitudinile sistemului sanitar si nu numai. Fa o organizatie non profit cu gestionare de fonduri europene , nu prea cred ca merge …si nu rezolva mai nimic .
  Oricum trebuie facut un partid,in primul rand, cu niste idei , cu teme , etc , cred ,si cu asta ( partidul)eventual iesit in strada si nu o adunatura de perosoane dealtfel f responsabile care striga huoooo, huooo. Partidul strangea si niste voturi ca sa aiba niscaiva putere , cam asa …

 244. Desi nu te cunosc,dupa cum scrii,te iubesc!
  Si ce dracu’sa fac(facem)cand imi iubesc tara ,chiar si de la 3000 de km,can vad gunoiul cum creste zilnic,mi-e scarba de mine ca stau aici ca o curva ieftina pentru bani,sper ca atunci cand ma voi intoarce in tara sa nu-mi trebuiasca un alt pasaport eliberat de ‘RRRomania*!

 245. Draga Simona,
  Te citesc de ani buni in “Academia Catavencu”, dar numai astazi – din intamplare – am dat de blog-ul tau. Am citit mai multe postari, dar asta chiar m-a indemnat sa pun un ‘comment’. Scurt, gazetareste: cand ai timp, reciteste-ti postarea si o sa afli de ce, dupa aproproape 20 de ani de munca in Romania, mi-am ‘sarbatorit’ (un fel de-a spune!) a 45-a aniversare in Iraq, iar pe a 47-a (si cred ca toate cele ce vor urma) in Anglia.
  Pana la urma e un singur lucru e sigur: timpul care trece – in cazul meu, am ajuns la acel ‘over the top’ (primii 27 de ani mi i-au ‘orchestrat’ comunistii) si, oricate decizii am luat (nu am absentat decat la turul 2 al alegerilor din 2000, fiindca nu se mai punea, in opinia mea, problema vreunui ‘rau mai mic’, amandoua ‘solutiile’ fiind la fel de nocive), perspectiva de a imbatrani intr-un sistem corupt pana in maduva oaselor m-a obligat sa fac altfel de alegere.
  Ma indoiesc ca a existat vreodata paradisul pe Pamant si, cu atat mai mult, nu cred ca exista societate fara imperfectiuni in lumea de azi. Dar ceea ce sugerezi tu, e mai mult decat utopic. Din experienta mea de viata, pot spune ca am trait un singur exemplu de autentica solidaritate: primele zile de dupa 22 decembrie 1989 (multumesc lui Dumnezeu ca am asistat la un astfel de miracol!… poate si lui Gorbaciov si lui Bush.sr?!). In rest, sa-mi fie cu pacat, romanii sunt invatati sa fie calcati in picioare, au o rezistenta si o tenacitate de invidiat, dar in momentele critice rad totul ca s-o ia de la inceput …. cu aceleasi mijloace si idei!
  Nu mi-e rusine ca sunt roman – in ultimul timp nu mai am greturi sa le raspund pacientilor englezi de unde imi vine accentul – dar nici nu intrevad o rezolvare in timp util pentru Romania.
  Dincolo de haosul legislativ, de evaziunea fiscala, de criminalitatea macroeconomica, romanul de rand (fara sa realizeze intotdeauna) reactioneaza ca un biet caine al nimanui, care dupa ce a luat picioare in bot cu stoicism de la toti martafoii care au iesit de la carciuma, se incapataneaza sa se uite in sus, la ferestrele unui bloc, stie el o bucatarie de la etajul 9 de la care stie el ca i se arunca resturile cinei…
  E cea mai plastica imagine care imi trece acum prin minte. E sambata, e seara, BBC-ul vorbeste de incapacitatea de plati a Greciei…
  Iti multumesc daca ai avut rabdarea de a ma citi!
  Dr. Valentin Ciocsan
  Coventry, UK

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green