Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Adevărul lui Băsescu versus noi, ăilalți, javrele și proștii

Nu îmi place Băsescu, dar nu îmi place nici Geoană, așa cum, în 2000, nu îmi plăcea nici Iliescu, dar nu îmi plăcea nici Vadim. Nu cred în ciuma roșie, dar nici în dictatura lui Băsescu. Nu îmi place că presa manipulează, dar nici nu cred că e doar mâna mogulilor acolo. Și mogulii au un război cu Băsescu, dar și Băsescu are o strategie legată de moguli. Și mogulii vor să-i spargă fața, dar și Băsescu a început să strige că mogulii îi sparg fața dinainte de a se apuca ei să i-o spargă cu adevărat.

Nu cred că ziariștii sunt toți de bună credință, dar nici nu cred că sunt toți niște javre vândute, care stau preș sub picioarele mogulilor. Nu cred, de exemplu, că oameni care au plecat cu demnitate dintr-o redacție în care Vântu îl adusese pe Nistorescu s-au transformat între timp, în doar câteva luni, în niște slugi jalnice. Nu cred că Băsescu i-a dat una-n freză puștiului respectiv, dar nici nu cred că n-ar fi fost în stare să o facă. Nu cred că filmulețul e adevărat, dar nici nu m-a convins încă nimeni că e trucat (mă rog, înțeleg că urmează să fie făcută publică o expertiză care dovedește trucajul, dar încă n-am auzit-o). Nu cred că Băsescu era comunist când se bătea cu Năstase, numai pentru că se declara așa, iar acuma, când se bate cu Geoană, e anticomunist, doar pentru că se declară așa.

Cred că politica e un joc de orgolii și interese, în care oamenii se declară în diverse feluri, în funcție de interesul de moment și de urechile pe care le vizează. Cred că Geoană e o marionetă în mâinile Hrebenciucilor și ai Ilieștilor lui, dar cred că și Băsescu e un personaj turbulent, cu care nu vrea nimeni să se mai joace și care a adus țara într-un blocaj absolut, atât de absolut încât, vorba lui, “nici măcar constituția nu mai are soluții pentru ce se întâmplă acum”. Cred că ceea ce au făcut Patriciu și compania cu filmulețul e mizerabil, dar mai cred și că ce a făcut Băsescu cu referendumul a fost tot o manipulare ordinară.

Cred că jocurile politice ale alianței PSD-PNL-etc. contra lui Băsescu sunt infecte, dar mai cred și că Băsescu, unul dintre cei mai mari maeștri ai jocului cu bilețele, a contribuit masiv la scufundarea politicii românești în groapa cu lături. Cred că să te duci la Timișoara și să-ți pui labele pe Revoluție e o mârlănie vecină cu imbecilitatea, dar mai cred că și să-ți acuzi staff-ul de campanie că te-a trimis nepregătit la “surpriza cu filmulețul” și să dai drumul la confesiuni legate de relația cu soții Săftoiu e același lucru. Nu cred că manifestațiile de ieri, de solidaritate cu Timișoara au fost neautentice, dar nici nu cred că n-au fost conotate absolut deloc politic. Nu cred că putem nici discerne cât a fost indignare pură și cât a fost simpatie sau antipatie politică, pentru că lucrurile sunt foarte amestecate. Foarte, foarte amestecate, indiferent ce episod din tot circul ăsta ai lua la puricat.

Cred că Geoană e un molâu în mâna unor tipi periculoși, dar mai cred că și incapacitatea lui Băsescu de a sta la masă cu cineva ca să lucreze pentru mult clamatele interese ale țării e periculoasă. Cred că felul în care a pupat piața independenței alianța PSD-PNL-etc. a atins, de la un punct încolo, culmile grețoșeniei și ale lipsei de credibilitate, dar mai cred și că, dacă câștigă Băsescu alegerile, o s-o ținem tot într-un haos, într-un scandal și intr-un delir. Cred că și pe unii și pe ceilalți îi doare la bască de interesele poporului mult, peste limitele tolerabile ale durerii la basca pe care și-o poate permite o clasă politică.

Cred că Iliescu e un personaj odios, dar mai cred și că Băsescu ar trebui să invoce mai cu moderație mineriadele alea, dat fiind că a fost prea aproape și de Iliescu și de ele, ca să-și mai permită să se indigneze atât de gălăgios. Cred că Geoană e cel mai antipatic și cel mai lipsit de charismă om din lume, dar și că un om ca Băsescu, care a reușit să declanșeze atâta dezlănțuire de ură, devine de nesuportat.

Sunt, așadar, cu doar câteva zile înainte de alegeri, în cea mai nefericită postură în care poate fi un alegător. Nu am avantajul credinței în nici unul dintre candidați, ceea ce îmi transformă drumul către o decizie sau alta într-unul anevoios și obositor. Iar ceea ce mă chinuie cel mai tare este dezlănțuirea de agresivitate și radicalism din jurul meu. S-a împărțit lumea într-un mod de-a dreptul violent. Nu în funcție de Geoană și Băsescu, ci doar în funcție de Băsescu. Nu asta mă miră, era normal să se întâmple așa, e cel mai activ și mai bine conturat politician român, cel mai abil și mai plin de vână, cea mai pregnantă prezență politică pe care a avut-o România în ultimii 20 de ani, iar votul de duminică, exceptând electoratul standard al PSD, nu va fi o alegere între Băsescu și Geoană, ci o alegere pro sau contra Băsescu.

Mă miră și mă întristează felul în care s-a împărțit lumea, mai exact felul în care o împart susținătorii lui Băsescu. Nu-ți place Băsescu, e clar că îți place Geoană, deci ești un comunist. Dacă nu ești un comunist, ești o slugă a mogulilor, dacă nu ești o slugă a mogulilor, atunci sigur ai un alt interes, iar dacă chiar n-ai nici un interes, atunci ești prost. Nu exită nuanțe, nu există gri-uri. Ești cu Băsescu, ești un om bun, ești de partea adevărului, nu ești cu Băsescu, ești rău. Punct. Fanii lui Băsescu știu, văd și cunosc. Nu au dubii, nu au ezitări și nu operează cu semne de întrebare. Iau în brațe câte-o bucățică de adevăr și îți dau cu ea-n cap până te lasă lat. Orice contraargument ai aduce în discuție, tu, cel care crezi altceva sau care încă nu știi ce să crezi, e bullshit. Nu îi interesează, pentru că ei ȘTIU.

Dacă discuția se poartă într-un spațiu public, iar tu, cel care are altă părere, ești ziarist, e evident că ești o javră cumpărată de moguli, iar lăturile încep să curgă. Morții familiei tale sunt sodomizați din toate pozițiile, iar rudele încă vii își iau și ele porția. Și nu vorbesc aici doar de postacii cu simbrie de la partid, vorbesc și de cei care cred sincer și dezinteresat în arhanghelul luminos al democrației.

Dacă discuția se poartă în spațiu privat sau semiprivat, între prieteni, să zicem, sau între cunoscuți, atunci nu ești taxat ca fiind jegos sau ipocrit, ești doar calificat cu tandrețe și condescendență ca fiind naiv și ți se recomandă cu aroganță și superioritate, disimulate cu greu, ca ar fi mai bine să nu te duci la vot. Asta, în varianta ideală a discuției dintre cunoscuți. Există însă situații în care ajungi să fii supus unui rechizitoriu agresiv și hărțuit până în pânzele albe, tot pe sistemul câte unei bucățele din adevărul mare al istoriei cu care ți se dă în cap până începe să te doară. Degeaba încerci să invoci tabloul întreg sau să faci referire la alte bucățele de adevăr, mai puțin favorabile idolului, discuția e redusă imediat la ce îi convine fanului lui Băsescu și se ajunge tot acolo. La hărțuire: “Ți se pare normal ce îi face Realitatea lui Băsescu?”, “Nu, nu mi se pare normal, dar lucrurile nu sunt în alb și negru, nu sunt atât de simple. Cred că și Băsescu…”, “Nu discutăm despre Băsescu, discutăm despre ce face Realitatea. Ți se pare normal?”, “Nu”, “Atunci de ce nu iei atitudine împotriva jurnalismului infect pe care îl fac colegii tăi? De ce? Ia atitudine, altfel înseamnă că ești de acord cu ce fac ei”. “Nu sunt de acord cu ce fac ei, dar cred că sunt mai multe lucruri care ar trebui discutate… Și vezi că nu mai sunt colegii mei, eu sunt freelancer, nu mai sunt angajata nimănui”, “Nu discutăm alte lucruri, discutăm despre ce face Realitatea și sunt colegii tăi de breaslă, deci ești obligată să iei atitudine”.

Ajungi să îți fie și frică să mai zici că lucrurile sunt mult mai complicate decât par sau că, Doamne ferește, ai altă părere. Ajungi să îți vină să îți închizi telefonul și să tai cablul de internet, ca să  scapi de ceartă, ca să scapi de un schimb interminabil și epuizant de monologuri. Fanul lui Băsescu nu tolerează dialogul, fanul lui Băsescu are el să-ți spună ție niște lucruri, iar tu tre’ să caști urechile și ochii, să le înțelegi și să le bagi la cap. Și mai trebuie și să acționezi conform cu părerea lui, altfel te ia mama dracului. Sigur, există și excepții, dar sunt foarte puține și nu la ele mă refer.

O să-mi ziceți că e normal și că atitudinea asta isterică e o replică la linșajul pe care îl operează televiziunile. Realitatea TV mai exact, pentru că Antenele nu se pun, acolo e dintotdeauna ca la ZOO, în cușca cu maimuțe, iar B1TV e imparțial (glumăăă!). Iar eu o să vă spun că nu-i așa, nu e o replică la ce face Realitatea atitudinea fanului portocaliu. Pe vremea când, în Cotidianul, în pagini alăturate, Traian Ungureanu și alți susținători ai lui Băsescu polemizau cu oameni care scriau împotriva lui, lucrurile stăteau exact la fel. Mama celui care scria contra-Băsescu era luată la o poștă mică, iar autorul textului era zdreanța mogulului. De opiniile pro-Băsescu, aflate în pagina alăturată se făcea abstracție. Alea nu existau pentru fanul nervos.

În aceste zile, peste cei care scriu pe Vox Publica, se varsă vidanje întregi și cisterne de lături. Când cititorilor li se atrage atenția că acolo scriu și oameni care îl susțin vehement pe Băsescu, răspunsul CEL MAI ECHILIBRAT e: “A, păi, noi nu vorbim de ce-i aici, vorbim de Realitatea TV, acolo se face manipulare ordinară, aici mai lasă mogulul puțină libertate, interesul lui e să-i manipuleze p-ăia care nu au acces la net”. Păi, și atunci de ce nu-i înjurați p-ăia de la televiziune și-i înjurați p-ăia de la net, oameni buni? aș întreba eu. De ce nu alegeți grâul de neghină și nu înjurați selectiv? Cât despre ăia care n-au acces la net și vrea mogului să-i manipuleze, nu tot p-ăia i-a manipulat și Băsescu cu referendumul? A, nu, mă iertați, nu vorbim de referendum aici, vorbim strict de manipularea prin televiziune.

Dacă scrii echilibrat, și-i amendezi și pe Geoană și pe Băsescu, tot nu e bine. Nu e bine pentru că e clar că l-ai amendat pe Geoană, doar ca să faci pe credibilul, dar, în realitate, scopul tău murdar e să-l întinezi pe Messia. Prezumția de nevinovăție nu mai există. Ești onest și bun dacă crezi în Băsescu, nu ești onest și bun dacă ai dat cel mai mic semn de scepticism, iar, dacă ai zis de-a dreptul ceva nasol, locul tău e la Glina, printre gunoaie.

Lucrurile s-au radicalizat într-o asemenea măsură încât cunoscuți, amici cu care până mai ieri discutai normal, empatizai și aveai păreri comune ajung să te hărțuiască și să te acuze de diverse lucruri, sub pretextul unor discuții de principiu, care nu, nu, nu se referă deloc, deloc la Băsescu, ci doar la o felie de adevăr din jurul acestuia, care, extrasă din context, le argumentează lor, fără drept de apel, convingerea.

Nu, nu mi s-a întâmplat să am astfel de discuții cu partizani de-ai lui Geoană. E drept că nu prea am în jur fani de-ai lui, dar am oameni care au decis pragmatic să voteze anti-Băsescu. Nu mi s-a întâmplat să-i văd sărind cu violență la gâtul cuiva, nu mi s-a întâmplat să-i văd luptându-se cu ghearele și cu dinții să convingă că opțiunea lor e cea corectă, că ei dețin adevărul suprem și așa mai departe. Nu am cunoscuți care votează anti-Băsescu și care să fi împărțit oamenii în buni și răi în funcție de opțiunea lor electorală. Nu am auzit oameni care votează anti-Băsescu făcându-i proști pe ăia care-l simpatizează cu el.

Știu oameni care au fost bătuți ca la fasole de mineri și care au decis acum, pragmatic și rece, să voteze anti-Băsescu. Cu Geoană adică. Sunt oameni inteligenți și nuanțați, cărora nu le-a fost ușor să ia o asemenea decizie. Știți ce mi s-a răspuns atunci când i-am adus în discuție? “Cu televiziunea îl poți manipula până și pe Dumnezeu”. Deci sunt niște proști și ăia.

În fine. Știu că va urma un val imens de înjurături. Nu voi răspunde la ele. Nu sunt vândută nimănui, nu sunt ipocrită și mi-aș permite să cred că nici naivă nu sunt. Sunt un om care încearcă să privească lucrurile cât mai în ansamblul lor, care încearcă să despletească firele încâlcite ale ultimilor 20 de ani, ca să poată lua o decizie. Și mai sunt și un om care “chhrede cu thhărie” (glumă, nu săriți cu ranga) că oamenii, inclusiv ziariștii, trebuie judecați luând în calcul toată istoria lor, nu doar un moment sau altul, nu doar ce ne convine într-un anumit moment. Și că a te grăbi – dau un exemplu cu totul întâmplător, da? – să-l consideri pe Costin Ilie o jigodie a mogulului, uitând că, acum doar câteva luni, același Costin Ilie s-a opus cenzurii lui Cornel Nistorescu, la Cotidianul, cu prețul jobului pe care-l avea atunci, e cel puțin pripit, dacă nu deplasat. Poate e o jigodie, nu știu ce să zic, n-am fost în sufletul și în capul lui, dar dacă nu e? Dacă omul chiar scrie cu onestitate? A, da, mă scuzați, uitasem: dacă scrie cu onestitate, e naiv. Sau chiar prost. Costine, iartă-mă că te-am dat ca exemplu, eu nu cred nici că ești unealta mogulului, nici că ești prost.

Încă ceva, și cu asta închei: cred că această atitudine radicală, această separare a lucrurilor în albe și negre, această agresivitate și această turbare a simpatizanților lui Traian Băsescu nu face, în ultimă instanță, decât să-i aducă deservicii. Așa cum linșajul mediatic îl transformă în victimă și-i atrage simpatizanți, linșajul pe internet al celor care nu-l idolatrizează și nu-l pupă în fund trezește în oamenii agresați exact reacția inversă: de antipatie viscerală, profundă. E o dovadă în plus, dragi fani portocalii, că lucrurile nu sunt deloc ce par a fi. Și deloc atât de simple pe cât pretindeți voi că sunt. De-aia ar fi fost mișto să fiți capabili de dialog.

UPDATE 1: Deci, gata, s-a dat și expertiza: filmul e fals. Băsescu a câștigat alegerile.:smile:

UPDATE 2: Sau nu le-a câștigat? Cică analiza nu s-a făcut pe imaginile originale.:smile:

343 comentarii

 1. dupa cum spuneam: au reusit sa ne radicalizeze intr-o asemenea masura incat am ajuns sa ne spargem capetele intre noi in loc sa le spargem pe ale lor… 😥

 2. am o rugaminte, sa nu ma asteptati la discutia pe care eventual o s-o aveti aici. am spus tot ce am avut de spus in text. ne vedem dupa alegeri.

 3. …ai dreptate ❗ Dintre ei doi sper să cîştige , totuşi , KLAUS 💡

 4. 😯 😳 😳 😥 😥 eu ce-am facut?? 😯

 5. Sper sa nu gresesc dar asta este cel mai lung post al tau… 😛
  Sunt perfect de acord cu tine, acum nu mai trebuie sa explic nimic nimanui,scot textul tau si il ofer direct spre lectura in loc de conversatie.

 6. @simona : apsolut de acord!
  ( cum ziceam si pe vox publica)
  si de aceea il iubesc io si pa sandman! ca le zice dupe inima mea! 😉
  izti doresc alegeri ushoare !( daca s-ar putea sa fie si placuteeeeeeeeeeeeeeeeee :mrgreen: )

 7. am uitat sa zic:
  multumesc simona pt acest post!
  ps : multumesc nedo ca ai facut-o sa ia atitudine!
  e o atitudine de care aveam nevoie!

 8. pe mine m-a luat cu fiori la spinare de cate ori am auzit cliseul ‘am votat in 2000 cu iliescu ca sa nu iasa vadim’.
  n-am votat in turul 2 in 2000,ca n-am ajuns. daca as fi facut-o insa,categoric il votam pe vadim. intre iliescu si vadim nu exista dubii,criterii,morala.
  vadim presedinte in 2000 nu ar fi fost niciun pericol pt integritatea tarii,nu ar fi aruncat-o in razboi,nu ar fi fost un hitleras balcanic,toate astea sunt aberante! singurul pericol la care ne-am fi expus ar fi fost hohotele de ras ale europei si alegerile anticipate! vadim nu e o scuza pt cei care n-au vomitat in 2000 inainte de a pune stampila pe iliescu!
  si nu prea vad ce scuze vor avea peste un an – doi cei care vor vota acum geoana.
  probabil,insa,ca si le vor inventa din mers.

 9. si sa nu uit: va mai amintitzi de : “cuget, deci exist?” cu taducerea ” je doute, donc j’existe”?
  (unde doute=ma indoiesc)

 10. simona,ce am scris acum nu are legatura cu ce ai scris tu. nu am citit decat primul paragraf si mi-am adus aminte ca voiam sa spun asta. acuma citesc si restul. 😐

 11. Arunca-ti o privire peste post-ul meu Politics 2.0 http://digitaldasein.blogspot.com, sper sa te ajute la alegerile din 2013-2014, ca la astea bag seama ca nu mergi …

 12. Omu' de pe margine

  “cred că această atitudine radicală, această separare a lucrurilor în albe și negre…” se spune in text… Din pacate, istoria are momentele ei in care nuantele nu mai sunt permise iar “meciul” Basescu vs. Geoana este, din pacate pentru Romania, exact un astfel de moment. Daca esti cu Basescu nu poti fi cu Geoana si invers! Cineva spunea ca spera sa castige Johannis! Pur si simplu, in acest moment, nu se poate! Va castiga Basescu? Asta inseamna o directie! Va castiga Geoana? Asta inseamna o alta directie!

  Da, cand vom ajunge si noi la nivelul de relaxare politica din Vest, atunci vor fi acceptate nuantele. Dar la noi, concret, daca inving unii impozitele se dubleaza, daca inving ceilalti acestea raman pe loc! Care nuante?

 13. acuma ca am citit,sunt total de acord cu ce ai spus. bine,mie nu-mi place costi ilie,dar asta nu tine doar de comentariile lui cu nuante politice.
  si inca ceva. eu nu indemn pe nimeni sa-l voteze pe basescu. spun doar ca duminica sunt doar doua variante,o alternativa adica: votati basescu sau stati acasa. eu nu stiu ce o sa fac.

 14. Ei, Simona, ne-ai promis că postezi căcaturi, ce faci acu?
  Ai spus o grămadă de adevăruri, aşa că mă leg doar de ce nu se leagă după mintea mea:
  1- Faptul că ai luat o bâtă în cap de la mineri nu e neapărat o garanţie a discernământului politic. Şi în capul lui Marian Munteanu s-au investit câteva bâte şi, minune: omul a candidat mai apoi la prezidenţiale din partea lui Măgureanu SRI şi mai apoi s-a apucat de comerţ cu arme. Deci investiţia a prins bine.

  2- E adevărat, e aşa complicată situaţia, încât trebuie să aplici nişte metode foarte simple şi sigure de orientare: dacă vrei să ajungi la WC te iei după muşte (Vadim, Vanghelie, Becali, poate am uitat câţiva, să mă ierte aceia). Ăştia au organ olfactiv exersat îndelung, mai sigur ca GPS-ul.

 15. @badmf:
  Pai ce faci?! Ii dai dreptate Simonei si apoi faci ceea ce a criticat in articol?!

 16. se stiau de mult timp lucrurile astea .

  ce crezi tu … crezi bine pentru simplul motiv ca e cam adevarat .

  ce conteaza acum ?!

  conteaza ca oricum nu avem ce sa facem asa ca cel mai inteligent ar fi sa nu ne mai pese . conteaza ca oricum tara va merge , pe burta sau in genunchi , inainte indiferent de cine va iesi sau nu va iesi presedinte .

  conteaza ca de cand exista politica singurul interes pe care il au oamenii ce activeaza in politica este pur personal .

  conteaza ca jurnalismul a murit inca dinainte de a se naste .

  conteaza ca romania e a noastra si trebuie sa o iubim , fie ca avem un comunist inchipuit la putere sau un dictator si mai inchipuit ( geaoana nu e comunist si nici basescu dictator . astea’s niste prostii pe care si le-au scuipat unii altora pana cand am ajuns noi , poporu’ prost , sa le credem ) …

  conteaza ca toata energia asta pe care noi o investim in politica ar putea fi investita in alte aspecte ale vietii noastre de romani … unde chiar ar avea rezultate … asta ar trebui sa fie pe creieru’ romanilor … nu basescu si nici geaoana .

  lasati-i sa se aleaga singuri si sa faca ce vor . tara oricum va merge inainte pentru simplul motiv ca e in interesul lor sa mearga . nu poti calari un cal daca l-ai omorat . trebuie sa il intretii … si asta o stiu si ei .

  deci nu va mai faceti atatea griji .

 17. sky net,ii dau dreptate pt ilustrarea nuantelor,pt evidentierea dilemelor pe care le poate avea un alegator nevinovat in condiitiile de fata. pt felul in care reactioneaz si se apara din pozitia in care a fost pusa. pt sinceritate.
  ce spun despre iliescu,geona,psd si imposibilitatea organica de a vota asa ceva care ar trebui deja sa se fi integrat in bagajul cromoxomial al oricarui roman cinstit nu are legatura cu textul simonei.
  eu nu ii cer simonei socoteala pt alegerile pe care le-a facut sau le va face. nu cer nimanui.
  e dreptul meu insa sa nu le inteleg,eventual. e dreptul meu de a spune ca nu exista votanti nevinovati daca o sa castige alegerile PSD.
  nu sunt alegeri prezidentiale!

 18. @badmf:
  Doamne, n-as indrazni nici o clipa sa-ti uzurp dreptul de a face alegerea dorita si de a-ti expune parerea! Doar ca mi s-a parut putin “ciudat” ca tocmai la articolul in care Simona blameaza oarecum atotstiinta sustinatorilor lui basescu, tu sa vii si sa spui: “spun doar ca duminica sunt doar doua variante,o alternativa adica: votati basescu sau stati acasa.” Dar nu vreau sa ma contrazic.. scuze de remarca!

 19. O varianta prescurtata a postului nu exista? Ca e prea mult pentru mine dupa o luna jumate’ de campanie.

 20. Fimuletul http://www.youtube.com/watch?v=Tkdt63oFOHM ne arata ce-o sa fie dupa 6 decembrie.
  Iar linistea care incepe sa se “vada” (de la secunda 41) nu este nici linistea invocata de cei trei crai de la Timisoara si nici a nimicului care va aparea daca marinaru’ pleaca pe mare.

 21. Felicitari!
  Am devenit fan. 😉

 22. Pentru duminica sunt trei variante: votezi, nu votezi sau intri beat in cabina de vot crezand ca-i wc ecologic si te comporti ca atare.

 23. sky net,cred ca articolul simonei face mai mult decat sa infiereze atotstiutorismul fanilor basescu. omiscienta asta afisata radical,in general.
  iar eu nu sunt sustinator al lui basescu,oricum.
  iar ce am spus nu vine ca o consecinta la articolul simonei. initial nu aveam de gand sa comentez,dar am citit primele randuri si mi-am amintit de vadim in 2000. deci ce spun poate sa fie fix ca nuca-n perete,pt ca,de fapt,asa si e.

 24. Simona, ce parere ai despre fostii tai colegi de la catavencu?
  Multi dintre ei sunt fani turbati pro basescu, sau cel putin asa se comporta. O fac din convingere sau pentru bani? Sper ca, din cauza crizei, pentru bani.
  De pe site-ul catavencu se sterg multe din comentariile care nu sunt pro basescu, iar unii din cei care nu comenteaza pe placul redactiei primesc ban. In schimb comentariile pro betivan sunt pastrate, chiar daca sunt pline de abjectii.

 25. nu voi pentru ca sa-ti zic “tz-am zas”, dar acum ca ai zis, iti zic si eu ca te voi citi mai des 😎

 26. imi place foarte mult blogul asta, il citesc de citeva luni, desi nu cred sa fi scris mai mult de un comment. vreau sa spun ca respect decizia Simonei de azi sau/si de duminica, oricare va fi ea. asa cum respect votul oricui il da conform constiintei sale si nu adus cu autobuzul.
  cu toate astea, cu postul asta sint doar partial de acord. si eu sint rationala, si pragmatica, si cit se poate de liberala, am votat crin in noiembrie si cu liberalii la nu-mai-stiu-cite scrutinuri si cu toate articolele, toata mizeria de la tv-uri, toata nebunia aia de la timisoara (tot nu pricep ce-a putut fi in capul consilierilor lui geoana la faza asta) toate post-urile inteligente de pe toate blogurile politice – NU POT sa il votez pe geoana. asta nu inseamna ca il voi vota pe celalalt. nu m-am hotarit daca o sa merg sau nu la vot. dar nu stiu daca partida e doar basescu- anti-basescu. pentru mine e anti-geoana, clar. anti-iliescu si anti-psd. nu-mi pasa daca sint comunisti, neo-comunisti, anti-comunisti. dar daca e sa ne intoarcem cumva la perioada 2000-2004… pe atunci se glumea ca emigram in Congo, remember?! mie si astea citeva luni de struto-camila PDL-PSD mi-au ajuns!
  in fine, fiecare va face cum va crede de cuviinta. sa ne auzim/citim sanatosi dupa mos nicolae!

 27. o parere(daca imi e permis,e primul post):lupta asta e ca un meci de box,sa zicem..cu public format din spectatori,evident pasionati de box,cei 2 luptatori, si mai avem si pariori(evident interesati de bani,nelipsiti unde se pot dubla sumele).Nu cred ca se asteapta nimeni din sala la un meci onest,adica tu imi dai una…eu iti dau una,dar stam fata in fata ca atunci cand se practica duelul..Clar,pe ring,vor fi lovituri nepermise,fente,oboseala adversarului,evitarea luptei corp la corp,ma rog..tot tacamul.Sa ne uitam un pic in sala:vedem fani pro x in picioare cu lozincile obisnuite(dai,bagameas,acu,aoleu..da slab esti..etc.),mai vedem adevarati pasionati ai boxului care nu misca un muschi pe fata dar traiesc intens lupta,mai vedem plictisiti care injura ca au dat banii pt bilet degeaba.Eh,acum ajungem la pariori…categorie aparte,nu sant interesati de pregatirea luptatorilor,de lupta in sine…au treaba doar cu rezultatul…adica castig sau pierdere.Ce face diferenta intre un meci de box si lupta Base,Geoana?…La box,ca sa fie treaba cat de cat corecta au pus si un juriu,si un arbitru in ring,acolo la lupta,sa intervina daca e nevoie…Am ajuns acum sa va spun parerea:noi,marea majoritate,santem categoria spectatori.Tot noi,astia multi,am platit biletul….Deci,noi astia multi,putem sa gustam spectacolul,fara sa ne doara ca o ia ala sau alalalt,putem sa chibitam cu vecinul,putem sa cascam pur si simplu,putem sa iesim si sa plecam…..Soarta meciului e doar in mana luptatorilor,arbitrilor,pariorilor.La final,fiecare e liber sa iasa cum vrea adica:binedispus,nervos,plictisit,scarbit,dar sa nu uitam ca oricum,am platit biletul,stiind ca nu vom iesi in castig dupa meci……Castigul e la celelalte categorii

 28. simona, you care too much! sa ai o seara calma si mai spune-ne ce ai gatit.

 29. Of, Simona, cum iti pierzi tu simtul umorului cand te supara cate o chestie… Problema cu diferenta dintre fanii Basescu si fanii Geoana este ca Geoana nu are fani. Nu poate avea fani pentru ca este asa cum stii si tu ca este. Eu nu sunt fan Base, dar cunosc cativa si cred ca am inteles de ce au innebunit. Oamenii aia au fost in strada in ’89 si au gonit comunistii. Dupa aia au fost in strada in ’96 si s-au bucurat iar ca au scapat de comunisti. Au repetat scenariul in 2004. Iar acum se gandesc cu groaza ca poate vor trebui sa iasa din nou in 2014 sa strige “jos comunismul”. (Chiar, te-ai gandit vreodata ca nu a iesit nimeni niciodata pe strada dupa ce a castigat PSD-ul alegerile?). Din ce am vazut eu, ei inteleg ca se poate vota si altceva decat Basescu (eu cel putin nu am fost criticat de nici un prieten pro-Base ca nu l-am votat). Dar nu inteleg ca se poate vota Geoana si PSD. Adica pro-basescienii sunt si ei de fapt niste anti-geoni. Pfff, e tare complicat si tu nu mai vrei deloc sa zambesti.

 30. Aseara a sunat telefonu, io nu ridic niciodata receptoru ca pa mine nu ma cauta nimeni. Da nefasta era dincolo, asa ca raspund. “neamtu tiganu, guten tag”, “alo aici Ioana din Romania”, “Halo ce mai faci Iona?” zic io, cine draq o mai fi si Ioana asta, ma gindesc, “As vrea sa vorbesc cu Michaela”, “pai nu poate acum, ie regina”, hi regina?”, “da ie pa tron!”, nu-mi place sa vorbesc su pretenele nefestii ca mai scap cite o prostioara si ma pirasc.. apare nefasta, ii dau telefonu… vorbesc ele ce vorbesc, mult mai scurt ca de obicei. Daca sunt bine informat nefasta n-a mai vazut-o pa Ioana de vro 20 de ani, mai schimba felicitari de Paste si Craciun.

  Dupa convorbire vine nefasta la mine, “Auzi tigane, Ioana zice sa votam pa Basescu, cine drac ii asta?”, nefasta habar nu are de politica nici de nemti d-apai de romani.. “cum fa proasto nu stii cine-i presu Romaniei? I-ai spus ca tu nu ai cetatenie romana si nu poti vota?”, “Nu, da chiar nu putem vota?”.

  M-am apucat sa-i fac educatie politica, a vrut neaparat sa vada poza lu Basescu, i-am aratat si scrisoarea deschisa… daca nu va plictisesc va povestesc cum s-a derulat mai departe!

 31. nici eu nu stiu ce dracu fac duminica, insa, cum zicea si alexandra mai sus, NU POT sa il mai votez o data pe basescu!!! data trecuta imi dadeam deja palme in primul an de la alegeri..acum imi vine sa vomit si imi creste tensiunea cand ii vad mecla, imi produce o repulsie organica, fiecare celula se intoarce pe dos cand apare! in cazul lui geoana inca nu am avut ocazia sa dezvolt aceasta reactie.. asta e singura nuanta, dar tot nu pot sa il votez nici p’asta 😕

 32. Gardianul şi Realitatea TV l-au acuzat pe Băsescu că a lovit un copil şi au adus ca probă un film care s-a dovedit că nu e autentic. Ei, ca acuzatori, trebuiau să facă proba că imaginile prezentate de ei sînt autentice. Nu au făcut această probă, nu au adus nici măcar filmul original.

  Imaginile originale se află pe caseta video originală. Aceste imagini nu au apărut. Toate filmuleţele care au rulat zilele astea pe Realitatea TV, pe site-ul Gardianul, pe Antene nu sînt autentice (filmul uploadat de Gardianul a fost luat de pe CD, nu de pe caseta video originală).

  Experţii de la INEC au zis că filmul a fost editat computerizat. Şi, la Realitatea TV, au şi explicat ce înseamnă editare computerizată:

  – alterarea imaginilor prin modificarea, elimnarea sau adăugarea de obiecte pe imagine.

  E clar: imaginile nu sînt autentice şi au fost editate.

  “Jurnaliştii” trustului Realitatea-Caţavencu şi ai Intact au prezentat aceste imagini ca fiind dovada faptului că Băsescu a lovit un copil fără ca măcar să se asigure că imaginile pe care le aduc ei drept dovadă sînt autentice sau nu. Au prezentat ca probă nişte copii alterate şi modificate a unui film care nu există. Au acuzat pe baza unor probe falsificate fără ca să verifice autenticitatea acestora.

 33. Mai bleen… macar din respect pt articolul de fata, las-o mai moale!

  Neamtule… pai te oprisi?! Eu sunt fanul tau infocat (daca care este candidezi te votez)!! Te “ascultam”!!

 34. Da, faina postarea, desi cam lunga, dar Simona scrie bine, asa ca nu ne-om supara noi, cititorii anonimi, care citesc dar nu posteaza com-uri de obicei. Eu is tare uimit de unde senzatia de presiune pro-Basescu. Nici macar pe net nu se mai poarta. Pe site-urile de stiri pe care le vizitez, ziare.com, realitatea.net y compris voxu’, atitudinea e mai degraba anti-B, cu spume. Evident ca nu (numai) de asta am sa-l votez pe Basescu.
  Apropo, mi se par de prost gust mai toate poreclele din presa, de la alea de nashpa, precum Betivanu, si pana la alea de dulce, ca Prostanacu, pe care oricine se simte obligat sa le foloseasca pe net, ca sa-mi demonstreze cat de relaxat e. Net-ul nu e berarie, sau daca e, bine-ar fi sa bage repede berea aia! Poreclele aveau haz cand apareau in Catavencu in 90, unde, spre doesebire de toata presa serioasa, dom presedinte Iliescu devenea Ilici Moshiliescu. Atunci cand toata lumea o face, e semn ca trebuie sa te lasi. Parca ai nostri erau mai inteligenti decat ai lor!

 35. Mă SkyNet, e o explicaţie logică. Las-o mai moale cum? Tăcerea înregimentată ţi se pare suficient de moale? Era o referire la PS-uri. Mai exact la al doilea. E bine ca lucrurile să fie clare. Am înjurat? Am explicat logic, cua rguemnte, ceea ce s-a întîmplat. Aştept contraargumentele. Nu poţi să scrii ceva şi să ceri tăcere din partea celorlaţi. Aşa că măi SkyNet, scuteşte-mă.

 36. Foarte bine surprins. Un articol despre o tara in sevraj…

 37. De cînd explicaţiile sînt fanatism? Cum arată lipsa de fanatism? E mută şi se îndoaie respectuos la fiecare articol al unui jurnalist? Să înţeleg că nu mai putem comenta decît în genunchi? Respect înseamnă să-i asculţi şi pe ceilalţi (chiar dacă nu esşti de acord cu ei).

 38. @Bleen:
  Imi cer scuze ca mi-am permis sa-ti cer doar sa o lasi mai moale! Te scutesc… daca asta vrei 🙂 nu trebuie sa sari asa ca ars!
  Ultima ta postare mi se adresa, ca sa stiu daca-ti raspund sau nu?!

 39. bleen.
  io,dupa cum stii,habar-n-aveam de filmu’ cu copilu’ la 3 zile distanta dupa ce a fost ‘produs’. m-am uitat o singura data si,fara expertize,concluzia mea,repet,a MEA! a fost ca s-a marit viteza pe pumnul lui base si ca rad si el si copilu’. deci e trucat. dar sa aduci expertiza asta ca argument…sa fim seriosi,lasa-l pe sever voinescu sa faca pe d-soara timida,scandalizata ca ia palme peste fund in barul promiscuu si concupiscent prin care o tot arde.

 40. deci sa-nteleg ca mai nou in tara la asta se rezuma toata campania, in asta atarna deznodamantul alegerior? daca filmu e vero ori ba?
  tulai veta tara! imi vine sa injur una de-aia la stramosi, jur… ;] cum zicea Pata legat de natie?

  ps romania e o tara care functioneaza la parametrii optimi doar sub comunism?

 41. Mai clar şi mai pe scurt, să înţeleagă chiar toată lumea: a fost analizată o copie fiindcă Realitatea TV, Antenele şi Gardianul au difuzat o copie.

 42. Simona,
  Ti-am urmarit reactiile legate de impactul filmului cu baiatul lovit. Ai fost foarte virulenta desi ai avut grija sa te ascunzi in spatele analizei reactiilor raspunsurilor fanilor basescieni. Ai judecat etic, pare-mi-se. Acum ca este dovedit ca fiind trucat ai ajuns sa spui doar ca Basescu a castigat alegerile, sau poate nu. De ce nu iti exprimi parererea morala?

  Cum ti se pare tie publicarea acestui film, si difuzarea lui in continuu? Care e reactia ta la gandul ca el a fost trucat pentru a forta un anumit rezultat al alegerilor? Cum ti se pare folosirea acelui copil in campania electorala? Fii liberala! Sau, e mai greu sa ii iei apararea dictatorului,? Fiindca el e grobian si nu e finut!

 43. pai,daca a fost analizata o copie,verdictul putea sa fie si contrar,adica filmul e pe bune,ca tot nu conta! pe cine intereseaza un verdict,oricare ar fi el,dat pe O COPIE?

 44. Simona, pana la urma am reusit sa-ti citesc lungul text. Vad strecurata pe undeva urmatoarea formulare pe care tu i-o atribui unui fan portocaliu ce acuza manipularile: “Cu televiziunea îl poți manipula până și pe Dumnezeu”. Daca faci trimitere la ceea ce-am spus eu ieri, si anume: “cu o manipulare buna, poti vota si impotriva vointei Domnului”, gresesti, fiindca ca eu nu la asa ceva faceam aluzie, ci reliefam in subsidiar ca se poate ca prin manipulare sa ajungi sa votezi impotriva unei directii firesti a lucrurilor si intamplarilor, sa gandesti impotriva legilor naturii, sa nu fii de acord cu legile fizicii, sa devii nihilist, sa fii contra-naturii, ce sa mai!
  In genere, textul e spre foarte bun, doar ca pe ici, pe colo cuprinde niscaiva hiperbola, dar daca e pamflet(?), e okey. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, nici de foarte rau.

 45. @durox
  nu, se rezuma la mogulii care il linseaza pe basescu.

 46. durox,diaspora nu trebuie sa voteze. mie,personal,mi se rupe de parerile ei. de aerele de occidentali,de detasare,de complezenta si condescendenta ei. ati plecat,stati acolo. stati pe blogurile lor,votati cu ei,daca va lasa si scutiti-ne.

 47. @badmf

  Nu eşti singurul. Multă lumea zis la fel ca tine, că filmul e modificat. Şi eu am zis că s-a mărit viteza filmului. Au cerut şi au adus această expertiză ca argument ca lucrurile să fie clare. Dacă ţii minte, isteria ţine pe televiziuni de cîteva zile iar aproape toţi “jurnaliştii” de la Gardianul, Realitatea TV şi Antene au pornit de la premisa că filmul e autentic fără să-i verifice autenticitatea. Nu şi-au pus întrebări, nu au avut îndoieli, nu s-au obosit să verifice înainte de a acuza cu patos revoluţionar. Dacă te uiţi acum la TV, vei vedea că nici măcar expertiza INEC nu i-a convins. Şi crede-mă, nimic nu-i va convinge.

  Dar ai dreptate undeva: proba autenticităţii trebuiau s-o aducă “acuzatorii”, nu “acuzatul”. Ei erau obligaţi să probeze că Băsescu e vinovat, nu el că e nevinovat. Au aruncat pe piaţă un film despre care nu ştiau dacă e autentic sau nu (sau dacă ştiau că nu autentic, cu atît mai rău). Ăsta nu e jurnalism, asta e Inchiziţie.

 48. Apropo de javre şi jurnalism, avem şi dovada (caseta e la Realitatea TV). Discuţie între Dinescu şi expertul de la INEC:

  Dinescu: dar pe tatălui dvoastră i-aţi cerut părerea despre film?
  Expertul: Nu. De ce?
  Dinescu: Păi a fost general SIE, credeam că se pricepe.

 49. bleen,pe mine,care eram deja convins ca e trucat,expertiza inec inloc sa ma intareasca in convingeri ma face sa ma indoiesc. faptul ca expertiza e luata drept argument,de fapt,ma face sa ma indoiesc. toata discutia e oricum inutila. ca presa e de cacat nu e ceva ce mai avea nevoie de demonstrari,de dovezi.
  (si-acuma,sincer,daca i-o dadea pe bune,ce?)

 50. ce mai m-am distrat cu nefasta, i-am aratat pozele lu Geoana, Basescu si Antonescu, fara sa-i spun care cine ie.. si am intrebat-o pa cine alege? Arata pa geoana, taci fa ca asta-i comunist si mai ie si rirrit, “pai si tu iesti rirrit” zice nefasta, pai atunci asta, zice, punind mina pa Crin, p-asta, “nu pune fa mina ta unsuroasa pa bildschirm”, “fa p-asta trebe sa alegi”, “ui ca tare urit ie”, zice nefasta, ce sa-i faci minte proasta de muiere.
  Vazind ca nu merge cu asta i-am citit, cum spuneam, scrisoarea deschisa, intii nu prea i-a venit sa creada “si chiar n-a batut-o niciodta, pai inseamna ca n-o iubeste”, nefasta ie si un pic olteanca. si i-am zis “auzi fa i-a scrie si tu o scrisoare deschisa despre barba-tu”

  a inceput, il cauta pa s mare de la Scrisoare, vezi fa ca ie intre a si d, “nu se poate, zice s ie intre r si t.. va voi tine la curent..

 51. bleen,cred ca exagerezi daca il faci pe dinescu javra. e un animal ranit,e normal sa muste. mie imi place mult mai mult ilustrarea despre el a lui agopian. ceva de genul ca are un simt special dezvoltat pt a prinde valul cel mare si a-l calari in chiote. un surfer calculat,nu ca patrick swayze

 52. Asa m-a-nebunit nefasta de cap ca d-abia acum vad ca niste liniute sunt aiurea… bine ca nu citeste Simona!

 53. @Duuude!

  Deci e trucat.

  PS. Biroul de Investigaţii de la Caţavencu nu salvează restul. Fiindcă nu mai e nimic de salvat.

 54. @Neamtu tiganu
  Bre neamte (sau tigane) da’ ce nevasta ai bre! Sa nu recunoasca ia anticomunismu in persoana?! Raau.. sper c-ai batut-o! Da’ scrisoarea a scris-o? Pana n-ajiunge la scrisoareaIII tot Jabbathehut e!

 55. Şi ca să fie clar: Simona are dreptate cînd vorbeşte de postaci isterici care înjură şi ameninţă. Mă cert cu ei din 2005, pe Cotidianul, pe blogurile Cotidianul şi pe blogul meu, din vara lui 2008. Cu toţi, inclusiv cu pedelişti. Am vreo 40 de clienţi în filtrul de spam, dintre care vreo 5 sînt pedelişti (dintre cei mai răi). Însă între postacii de pe VoxPublica şi jurnaliştii de la Realitatea TV, Gardianul, Cotidianul, Antene nu e absolut nicio diferenţă.

 56. Şi da, am fost ameninţat, inclusiv cu moartea, şi eu şi familia mea de unii dintre respectivii clienţi. Aflaţi de ambele părţi ale baricadei. E însă absurd să judeci un politician după cîţiva postaci de pe net. Dacă faci asta, şi Crin, şi Băsescu şi Geoană sînt jigodii de cea mai joasă speţă, ca şi postacii lor.

  PS. O citeşte cineva pe Roxana Iordache?

 57. Cred că fanatismul despre care se vorbește în postul de față se manifestă la nivel global.. Nu toți susținătorii lui Băsescu sunt surzi la argumente și discuții.. Chiar sunt convins că procentul fanaticilor e mai mic decât pare, doar pentru că, în general, scandalul iese mai mult în evidență decât dialogul, disputa civilizată… Și, oricum, și tabăra adversă are și ea fanaticii ei.. În marea lor parte, fanatici anti-Băsescu.. De asemenea, nu este doar o bătălie pro și contra Băsescu 100%.. Există o categorie de votanți pentru care bătălia a devenit una pro și contra PSD.. Sunt convins de asta, pentru că mă încadrez în această categorie. Pentru mine votul de duminică e pur și simplu anti-PSD.. Nu vreau să emigrez în Congo.. Și fanatici sunt și în categoria asta.. Dar, încă o dată zic, sunt încă destui oameni cu capul pe umeri care pot purta o discuție în contradictoriu fără să încerce să-și culce adversarul la podea cu orice preț.. Trebuie doar căutați în oazele de liniște camuflate în spatele urletelor și țipetelor care bruiază restul semnalelor..

 58. nu ca ar conta, dar ma ofenseaza parerea lu’ badmf despre diaspora. ce sa fac, sa nu mai citesc bloguri, sa stau dracu’ acolo cu ai lor?

 59. Altceva am vrut să-ți spun, Bleen. Poate, la o bere, o s-o și fac. :sad:. De net m-am cam săturat pentru acum. Vă pup.

 60. Roxana Iordache? Da… o bomboana de fata.

 61. Iar eticheta de “fanatici” mie îmi miroase prea mult a “huligani” şi “golani”. Cum nu-ţi convine ceva, pac fanatici.

 62. skynet, nu stiu ce-i cu nefasta, cred ca-i mani-pulata, sa vezi ce-i dau vro doua peste ochi ca face Craciunu cu ochelari de soare, da o pleznesc miine ca azi am jucat fotbal si ma dor selele.

 63. Se pare că am devenit popular. Primesc în draci cereri de prietenie pe Facebook. Cînd eram liberal nu eram aşa băgat în seamă.

 64. bleen ce te mai invidiez, cu mine nu vrea nimeni sa fie preten!
  Of, ca greu mai ie fara preteni! Da mai am o speranta, cred ca dupa patania asta Simona va cauta preteni noi, ca cum zice vorba de dusmani te poti .. da de preteni..

  Simona io am rabdare… si tutun!

 65. neamtule ai grija cu datul ca te filmeaza astia si te pun pe net… dar ceri si tu o espertiza ca-i gratis:) Orisicat… bine ca ai invatat-o cine-i sefu’!

 66. Interviu la Cronica Cîrcotaşilor, cu Geoană (pe bune):

  Întrebare: Ce meserie v-ar plăcea să faceţi dc pierdeţi alegerile şi vă lăsaţi de politică?
  Geoană: Şef de post…de radio.

 67. Apropos bre neamte… nu-ti faci si tu un cont de tuităr ca mai descretesti fruntile la lume! Pe bune!

 68. Zice Simona:

  “Fanul lui Băsescu nu tolerează dialogul, fanul lui Băsescu are el să-ți spună ție niște lucruri, iar tu tre’ să caști urechile și ochii, să le înțelegi și să le bagi la cap.”

  Ai fost vreodata pe forumul Ziua sa vezi comportamentul anti-basistilor? I-ai citit pe Sorin Rosca Stanescu, Ovidiu Vintu si ziarul Cotidianul dupa ce a venit la putere Nistorescu? Intoleranta anti-basistilor este cel putin la fel de tare ca cea a pro-basistilor, daca nu chiar mai tare.

  Iar ceea ce le lipseste fundamental intolerantilor anti-basesti este … umorul!

  Personal, cred ca semnul egalitatii intre un (fie cum zici tu) scandalagiu si un grup mafiotic organizat este un pic fortzat. Parerea mea 😀

 69. bleen,n-o sa convingi pe nimeni sa-l voteze pe base demonstrand iar si iar cat de tolomac,ca sa nu zic altfel,e gioana! am mai zis si o repet,nu sunt alegeri prezidentiale!! lumea nu voteaza oameni,voteaza perspective de viitor! sau de trecut! nu voteaza oameni in primul rand pt ca astia doi care candideaza sunt cyborgi! sunt programati. gioana cu poezia bagata in unitatea centrala,base cu ochiul rosu de terminator!
  unul dintre motivele pt care s-ar putea sa nu fac efortul de a merge la vot e ca,din intamplare,intrand pe saitul de campanie al lui base,acum 2-3 saptamani,am dat peste un miting live si pe scena era,BOUREANU,indemnand publicul,adus cu maxi-taxi,sa strige mai tare,ca el nu aude!! boureanu pe care l-as bate non-stop e unul din cei care va afisa un zambet-colgate daca castiga basescu! boureanu crede ca politicianul trebuie sa adopte retete supar-star de succes imprumutate din america,presupun. si se crede un astfel de star!e inimaginabil! cu boureanu in staf base pierde votul meu si contra lui potarca! norocul lui e ca o sa concureze cu psd.

 70. scuze pt greseli si caligrafie,nedo.

 71. “Nu cred că Băsescu i-a dat una-n freză puștiului respectiv, dar nici nu cred că n-ar fi fost în stare să o facă.”

  Proces de intenţie.

  Cum îţi dai seama dacă cineva este în stare sau nu să lovească un copil fără să-l fi văzut vreodată lovind pe cineva? Eu par genul care ar fi în stare să lovească un copil? Simona, tu pari genul? Cum se defineşte genul “în stare să lovească un copil”? Ce elemente anterioare avem ca să putem stabili că cineva pare în stare să lovească un copil? Nu înţeleg. Ce-l califică pe Traian Băsescu pentru genul care ar fi în stare să lovească un copil? Geoană pare genul? Dar Iliescu? Moculescu? Cabral? Hrebenciuc? Răzvan Dumitrescu? Care dintre aceştia pare genul care ar fi în stare să lovească un copil? Şi de ce?

  Crin Antonescu spunea că el ştie (?????) că dacă era în locul lui Iliescu, Băsescu ar fi adus armata şi ar fi împuşcat oamenii în 13-15 iunie 1990, spre deosebire de Iliescu, care a adus doar mineri conduşi de poliţie şi securişti în civil, lăsînd în urmă morţi şi sute de oameni mutilaţi.

  Băsescu pare genul care ar fi în stare să lovească un copil şi pare genul care ar fi în stare să aducă armata în 13-15 iunie. De ce să nu-l aruncăm în puşcărie pentru genul care pare? Pentru crimele pe care pare genul să le facă? Mie, sincer să fiu, îmi pare genul care ar fi în stare să violeze copii. Să adăugăm şi acest cap de acuzare în rechizitoriu. De fapt am trecut de mult de rechizitoriu, sîntem deja la sentinţă, nu?

 72. Ati remarcat cu cata nonsalanta jigneste Antonescu? Din moment ce vorbeste raspicat de “susţinătorii fanatici spre demenţi ai domnului Băsescu”, pe acesta, i-o nimica toata sa-l numeasca boschetar- cum l-a si numit, de altfel.

 73. Bunul simţ loveşte din nou.

 74. coldplay
  mie mi se pare f de rahat muzica astora,daca de acolo ti-ai luat numele de scena.
  si doi,nu,nu trebuie sa nu mai citesti bloguri,sa nu pastrezi legatura cu tara,dar ar fi de preferat,cel putin pana te intorci,daca te vei intoarce,sa nu-ti dai cu parerea. sa ne lasi pe noi sa ne dam cu parerea,ca ne simtim umpic usurati dupa. si mai ales sa nu fai pe moralistul din curu pamantului(ca n -am vrut sa fiu sexist).

 75. Nu,Bleen, Basescu are timbrul vocii mai gros. Infricosator, nu, Simona?

 76. @gero

  Ce-i aia Antonescu jignește? Cînd mă bîzîie o muscă mă enervează dar nu mă jignește. Eu o plesnesc fără s-o jignesc, sîntem chit eu și musca.

 77. si cam de cate ori ar trebui plesnit crinul pana sa-i cada petalele?

 78. bleen,io l-am votat pe antonescu si nu sunt deloc mandru de comportamentul lui de dupa. dar ce aduci tu in discutie,aruncatul cu vorbe,mizeriile spuse…sunt si de o parte si de alta. nu putem face o analiza semantica subiectiva! nu se poate! poti fi,acum,obiectiv? nu cred si inteleg! dar trebuie sa admiti asta si sa nu ceri subiectivism unor oameni care incearca,chiar incearca sa fie obiectivi! cum e tache,de pilda.

 79. E pe-ncercate, ia gîndeștete la boxerii categoria muscă. Muscă de căcat.

 80. coldplay, ce te bagi ma tu, ce ai mincat salam cu soia? Ti-ai draq de tradatori, ati fugit si acum faceti pa dastaptii, si mai sunteti si zgirciti, ba sa va intre-n cap .. daca va pune draq sa votati aveti grija cu cine votati, ai draq comunsiti, ca toti securistii au ajuns sa ne dea noua lectii!

  Veniti aici, luptati cu noi, puneti banere, faceti demo, lipiti afise.. Ie-te ba la iei!

 81. @badmf

  Mi se pare ciudat limbajul din partea unui om venit călare pe tancurile revoluţiei bunului simţ.

 82. Nu-i reproşez lui Crin atitudinea ci distanţa enormă dintre ceea ce pretinde că e şi ceea ce face.

 83. Pe vremea cind n-aveai blog si inca nu redescoperisem prietenia mea cu Buscu, te citeam constant. E trist insa sa vad cum citiva ani mai tirziu ai ajuns in categoria comuna a celor pe care gloria i-a dereglat. Exercitiul unei minime puteri poate fi fatal multor constiinte, tocmai esti pe cale sa te transformi intr-o inutil de noua demonstratie. Nimic de-a face cu Basescu, puteai sa fii anti-Base si fara sa comiti infractiuni logice la fiecare fraza, fara sa contorsionezi etica pina s-o faci sa se pupe singura in fund. Tot ce ai scris aici e o lunga, patetica si incilcita justificare, in care, cel mai probabil, nici tu nu prea crezi. Cum probabil te doare in cot, nici n-am sa intru in detalii, tin insa sa ti-o spun, aici, pentru ca esti o mare dezamagire: E ultima oara cind te citesc. Mult succes in flashmoburile cu cartele de metrou!

 84. bleen,sper ca omul de care ziceai nu sunt eu,pt ca textul cu bunul simt mi s-a parut gretos de la inceput. nu de aia l-am votat pe crin. textul imi repugna si acum,cand dau la usa peste scrisori,venite tot de la crin,in care ar vrea sa continuam revolutia,in care isi justifica sprijinul pt gioana. scrisoarea e foarte misto facuta,numele geoana apare doar o data.dar se repeta obsesiv BUN SIMT! de cacat.

 85. @badmf

  Îți respect părerile bro’, eu cred c-am zis de o mie de ori că nu-s fan automat Băse, doar că acum îl văd ca unica unealtă la îndemînă care-ar putea continua vechea răfuială cu șandramaua iliescu și acoliții lui. Cînd plouă și bate Vîntu mă feresc și eu cu ce am la îndemînă, pînă ajung acasă și-mi iau umbrela sau pelerina, după caz. Simona nu pune asta pe primul plan, de ce să nu-i respect părerea? Am ajuns să cunosc niște oameni care mi-s foarte dragi pe blogul ăsta, mă simt al naibii de bine în compania lor, știu că și ei gîndesc asemănător, ce mi-aș putea dori mai mult?

  P.S. Și zici că te-ai combinat cu crinuleț, ai? :mrgreen:

 86. iar cu distanta aia s-ar putea sa ai dreptate,doar ca n-o poti dovedi doar cu textele lui ioan t morar.
  in schimb,distanta dintre ce zice base si ce face e mai mare decat julesverneianul de la pamnt la luna.

 87. si parte cu itm nu era in niciun caz o acuza sau asa,iarta-ma.doar ca mi-am adus aminte de nevrozele lui anti-crin.

 88. Uh… cred ca o sa planga Simona cu lacrimi de marinar :)! Hai domnule Florin… cititi-o in continuare va rugam frumos! Da’ de ce va suparara-ti, pt ca a vorbit “urat” de sustinatorii lui basescu printre care va numarati?!

  Neamte.. nu doresti dumneata un cont de twitter?!

 89. zicea cineva mai sus ( nici nu conteaza cine, ma scuzati de lipsa de acuratetze! 😳 ) ca daca iese unu ( nici nu conteaza care! :mrgreen: ) se maresc taxele ! daca iese alaltu’ taxele raman pe loc!
  LOL
  LOL
  LOL
  visteria e goala drajilor! si lupta se duce pt un ciolan complet dezagolit si fara maduva!
  chiar mi-e mila de ala de-o sa…” cashtige”
  cum ar zice o prietena de-a mea , va avea ” un prezervativ gol”! :mrgreen:
  oricine vine o s-o lom in bratze !
  cu ambele maini!
  cei 20 de ani de jaf se vor razbuna!
  mai vorbim!

 90. patafil,deci,ia zi,iti sunt foarte drag? ca n-am inteles. si as avea ceva nevoie de afectiune nedisimulata.ma simt ca o gagica la ciclu,oricat ar zice ele ca astea-s doar vorbe

 91. @neamtzule ; sa-i zici lu nefasta -ta ca am zis public ca te iubesc din ce in ce mai mult! 😉

 92. Acum cativa ani, unul dintre cei mai de seama studenti ai Universitatii noastre era si tanarul Coriolan Draganescu. Avea inteligenta vie, caracter de bronz, temperament de erou; pe langa acestea, natura-1 inzestrase cu un talent de orator de o putere irezistibila. Se-ntelege ca posedand astfel de calitati, Coriolan trebuia sa ajunga in fruntea camarazilor lui. El conducea toate miscarile studentimii. De cate ori generoasa tinerime universitara,…
  nemaiputand sta indiferentta] fata cu imprejurarile politice, se hotara sa-si spuna si ea cuvantul ei, Coriolan ii strangea randurile, o organiza, o imbarbata, o inflacara si o ducea – la statua lui Mihai Viteazul. Pana aici, Coriolan era mare, era incomparabil; dar aci, la statua eroului de la Calugareni, era prodigios. Cuvantarea lui era asa de zguduitoare, incat auzindu-1, te mirai de nepasarea eroului de bronz:

 93. @badmf: daca te scot la caru cu bere , itzi revii? :mrgreen:

 94. florin, mulţumesc! sînt vinovat că această tevatură a pornit de la mine sau, mai degrabă, a fost catalizată de mine. regret că s-a ajuns aici. ţi-ai îmbibat retorica în otravă, o chestie pe care eu nu am făcut-o şi nu am avut intenţia s-o fac. altceva am vrut. dacă ai lovit pe cineva, m-ai lovit pe mine. mersi!

 95. cruela,daca ma scoti,imi revin acum! iau un taxi si gata!
  io tocmai ma gandeam ca tache il lasa pe cojocariu liber pt ca i se rupe de fraieri si ca noi o sa ne vedem de ale noastre fara sa-l bagam in seama,cand se trezeste nedo sa-l gadile la talpi! lasa-l,ba,in plulalule noastre!

 96. @Bleen & Domnul Cojocariu: Dați-mi voie să vă dau dreptate în avans de-acum încolo pentru următoarele 43735330757545486 de comentarii/afirmații/luări de poziție/orice. Aveți dreptate, sunt vinovată de procese de intenție, contorsionări etice, infracțiuni logice, justificări încâlcite etc. etc. etc. Hai, și de ipocrizie, că, dacă țin bine minte, asta a fost acuzația, de la un post mai vechi, a domnului Cojocariu (acuma aflu cu surprindere că, înainte să fiu ipocrită și campioană la contorsiuni etice, dumnealui mă citea). Deci e OK, poate să rămână că aveți dreptate pe viață, iar eu vinovată de toate cele enumerate mai sus și de toate cele pe care le veți mai enumera în viitor?

  @ Bleen, separat: te poți abține să extragi din texul ăla foarte, foarte lung câte o propoziție sau câte o juma’ de propoziție și să-mi dai cu ea-n cap? Adică poți să nu faci exact ce ziceam eu în text că mă termină de creieri? Dacă poți, ți-aș fi recunoscătoare. Adică, măcar în tine aveam speranța că poți să abordezi un text în ansamblul lui fără să cauți cu lupa chestii cu care să-i dai omului în cap.

  @ Florin Cojocariu, separat: Domnule Cojocariu, pe cuvânt că nu știu despre ce glorie sau putere vorbiți.

 97. @simona : bancul potrivit aici este urmatorul:
  un el si o ea ies in lume la o intalnire romantica:
  el ( ambetat de amor, uitandu-se gales in okii ei): eshti divinaaaaaaaaa! 😳
  ea ( pisicindu-se): e las’! c-oleaca di vina ai si matali!
  :mrgreen:
  simona! esti di vina!

 98. dar asta stiai ca de-aia s-a inventat tachepedia! :mrgreen:
  😉

 99. cruela,simona chiar n-are nicio vina. eram pe blog cand a inceput hartza. singura ei vina ar fi ca n-a luat totul a la lejer.

 100. ps : simona : culca-te si dormi!
  si agnes ar zice la fel! 😉
  mai vorbim oricum dupe alegeri , mai ales asheaaa, prin primavara , cand vom merege engros si endetail sa culegem urzici si loboda sa avem ce baga in oala! :mrgreen:
  abia ii astept pe vajnicii luptataori cand vor descoperi cat de cuprinzator e kakatul in care suntem!

 101. @badmf: chiar ai nevoie de o bere in organism, ca ai ph-ul scazut si simtzul umorului mahmur!
  pai io glumeam : ideea era ca oricum i se vor pune in carca toate! :mrgreen:
  tot universul!
  si mai ales alea de nu le-a facut vreodata! :mrgreen: :mrgreen:

 102. @badmf: te scot!promit! da…maine! :mrgreen: :mrgreen: adica azi! :mrgreen: da mai pa seara! :mrgreen: ca acumtaman de la bere venii!
  am shi io limitele mele! 😳

 103. a, si tot pentru Bleen, după care mă culc: nu mă refeream în text doar la postacii portocalii anonimi isteroizi, mă refeream la cum s-a împărțit lumea și între oameni care se cunosc și au stat împreună la masă. știu că ai priceput, iar faptul că mi-ai dat dreptate prefăcându-te că ai înțeles că mă refeream doar la anonimii isterici, îmi jignește puțin inteligența. mă face să cred că aplici tactica aia clasică “îi dau dreptate ca să pot, după aia să i-o dau în bot că i-a făcut proces de intenție marinarului”. hai că pot să operez și eu cu suspiciuni, vezi?

 104. si cand ma gandesc la vremurile in care nedo era grijuliu ca o mama la adresa blogului roz, si cum se lupta el ca un adevarat don quijote, cu nemernicii care intinau blogu cu diverse mascari….. :mrgreen:

 105. @simona : vrei si tu la caru cu bere? 😳

 106. Drage romance si romani,
  va scriu io scrisoarea deschisa pt. ca nefasta a adormit cu laptopu pa piept si a reusit sa scrie doar Scrisoare desch, nu-l mai gasea pa i.

  Va inteleg ca sunteti nebuniti de cap si ca nu mai suportati. Da politica frumoaselor (ca cu urite nu vorbesc) ie o curva, merita oare sa va stricati pretenii, relatii comunitare pt. o curva? Stapiniti-va un pic, nu mai ie mult, vine Craciunu, impachetati pachetele pt. copii orfani, pt. tiganusii care va spala parbrizele, taiati porcu, suflati varza, scoateti tulburelu de pe boasca, bateti-va nefasta.. stiu veti spune ca fac pa dastaptu si ca-mi convine sa dau lectii, hei dragii mei cite suturi am luat si io in cur… nu va mai povestesc.. si de-o fi pace sau razboi bucurosi le-om duce toate…

  Curaj si sanatate ca belelele curge!

  Neamtu tiganu!

 107. @Simona

  Un text se judecă prin afirmaţiile pe care le cuprinde. Nu vorbesc aici de analiza literară a textului.

  1. Ţi-am zis că ai dreptate cu postacii.
  2. Am explicat despre ce e vorba referitor la al doilea PS al tău (au analizat o copie fiindcă asta am văzut zilele astea pe TV şi net, asta au dat Realitatea TV şi Gardianul: o copie)

  Chestia cu “daţi-mi voie să vă dau dreptate ” e o bosumflare inutilă. Nu aşa răspunzi unor argumente punctuale (valide sau nu). Cel puţin în ceea ce mă priveşte. Nu comentez aici ca să te consolez, compătimesc, aplaud sau să-ţi dau dreptate necondiţionat.

  Nu, n-am de gînd să plîng de dragul ălora de la VoxPublica (nu-i citesc decît pe Rogozanu şi Fumurescu). Dacă n-ar avea nevoie de afişări ar filtra comentariile. Dar au nevoie de victimizare şi afişări. Şi de un qued erat demonstrandum. Au început un joc imbecil, de copii cretini (hai să-i enervăm pe postaci, să vedem pînă unde ajung). Să şi-l ducă la capăt dacă au cojones şi să nu se mai smiorcăie ca nişte pipiţe.

 108. eu am votat in 2000 cu vadim, jur. dintr-o curiozitate morbida, combinata cu o repulsie fata de adversarul lui de atunci. acum e mai complicat, repulsia si curiozitatea sint divergente, fiecare m-ar face sa aleg altceva. insa e clar, repulsia e mai mare. de acord in principiu cu simona, m-am certat si io destul in familie cu sustinatorii lui basescu, nu sint unul dintre ei. de acord si cu bleen, asta cu “e genul care” mi se pare o afirmatie fortata. oricum, eu nu am judecat niciodata nimic scos din context, asa ca filmuletul m-a lasat rece in legatura cu ceea ce contine, insa nu in legatura cu felul in care a fost difuzat. nici tu nu stii, pina nu devii parinte, daca esti genul sa dai intr-un copil, al tau sau de aiurea.

 109. @Bleen: asta ai înțeles tu? că, din punctul meu de vedere, ești aici să-mi dai dreptate sau să mă aplauzi? dacă asta ai înțeles, e OK, nu încerc să mai explic.

  În rest, vă pup pe toți și noapte bună, vorbim după ce trece tot acest balamuc.
  Frumos cântecul, Cruela, mulțumesc. 🙂

 110. bleen
  nu am comentat decat pe foarte putine bloguri. niciodata nu am fost partinitor. nu ii dau dreptate lu’ tache de complezenta,ci pt ca are. voi,cand spun voi stiu despre ce vorbesc,ati inceput discutia asta. care e falsa. vreti sa luati pozitie? eu as vrea. anti geoana. hai maine seara,dupa ce se termina confruntarea tv,toti in piata universitatii.
  asta flash-mob. sa fim 30 000 de oameni,tacuti. toti tacuti. cu insemne,fiecare,nu gioana,nu psd,jjos comu,nu iliescu,nu hrebengiuc,orice,cu ce gaseste prin curte.se poate?? asta ar fi ceva. restu’-s vorbe

 111. cruella
  promit că o voi face, dar după alegeri, cînd se mai liniştesc apele. şi promit că o voi face fără patimă. discuţia, am spus mai sus, a pornit sau a fost catalizată de mine şi mă simt vinovat pentru asta. s-au spus mai multe lucruri pe care le dezaprob, de ambele părţi. nu voi vorbi de toate, dar promit că voi vorbi şi, sau în primul rînd despre greşelile mele. acum i-am dat o replică doar lui florin cojocariu din anumite motive, despre care nu doresc să discut.

 112. cat despre duminica , va mai dedic un indemn ( avant la lettre) la vot!

 113. @nedo : stiu ca asta o sa-tzi placa:
  :mrgreen:
  nu de alta , dar e proaspat primita pe mail:
  DE RETINUT:
  – Cele 6 Obstacole care stau în fata Fericirii:
  ORGOLIUL,
  SUPÃRAREA,
  ATASAMENTUL
  PLÃCEREA,
  LÃCOMIA,
  INVIDIA.
  – Cele 6 Virtuti care ne aduc Fericirea :
  PACEA,
  ÎNTELEPCIUNEA,
  IUBIREA,
  ADEVÃRUL,
  GENEROZITATEA,
  ÎNTELGEREA.

 114. Si pe mine?! 😳 😳
  Noapte buna! Io chiar sunt aicisia ca sa te aplaud (platit de moguli bineinteles)! Am dat link-u de 2 ori in tuitar in speranta ca s-or mai gasi cativa sa t-aplaude!
  Dar vorba neamtului din Scrisoare desch (I-a)… merita sa va mahniti pt neste curve?

  Exista vreun fun club neamtu tiganu? Pt ca ma declar membru ororific (nici o aluzie la “I’m horroed to be here”)! Jos palaria neamtule! Sa-ti traiasca nepotelele si sa te bucuri de ele!

 115. Noapte bună Simona!

  Săr’mîna cruello, badmf mai e pe-acolo, că-i sînt dator un răspuns: (12:54) sigur că-ți sînt prieten nigga’, nu chiar cît să ne giucăm ca trenu’ Maskva-Vladivastok, da’ dacă tot a zis că te perpelești ca o gagică la ciclu, fie, în ideea că trenul are și tampoane :mrgreen:

 116. @pata : esti inimitabil!
  😛

 117. cruelllooo, va’s’zică de aia nu vrei tu să mă imiți? Las-că vedeți voi, după alegerile astea ne-apucăm de bancuri. Politice :mrgreen:

 118. patafil. 😆
  ma culc,aici nu convingi pe nimeni.

 119. scrisoare deschisă către mr duuude :

  stimate domn ,
  vă rog să-mi iertaţi impertinenţa de a vă scrie o scrisoare deschisă dar pentru una închisă nu aveam adresa dvs. bine, şi aia ar fi fost tot impertinenţă de vreme ce nu vă cunosc. 😳
  aş avea o sugestie (ştiu, încă una…) foarte rugătoare , poate aveţi dispoziţie să vă aplecaţi asupra ei : faceţi, dle, cumva şi închideţi blogul ăsta o săptămână or so !
  în acest fel băieţii îşi vor lua jucăriile şi se vor duela în altă parte, simona îşi vede de ale ei, noi de ale cui putem, se mai deschid ferestrele, se aeriseşte, se împrospătează atmosfera, etc, înţelegeţi ce vreau să zic…
  ştiu că nu are nevoie să fie apărată sau sfătuită, are destulă doxa să se descurce şi singură, să ia doar ce contează însă nu mă pot abţine. dacă toţi şi-au dat în petec, îmi dau şi io.
  pretty pleeeeeeaseeeeeee

 120. @agnes : ai vazut ce frumos i-am zis sa faca nani? 😳

 121. banc pt tziganu:
  :mrgreen:
  Maria către Ion:
  – Unde mergi, Ioane?
  – La cîrciumă.
  – Atunci, ia bate-mă acu, că pe cînd vii, io oi dormi.

 122. si unul cu iz de campanie electorala! :mrgreen:
  😉
  Ion şi Maria erau în pat… Dintr-odată, Maria îi zice lui Ion:
  – Mă, Ioane! Trage tu o băşină aşa cum ştii tu.
  – Da’ de ce, tu, Mărie?
  – C-aşa-ţi put picioarele.. .

 123. @mr .duuuudeeee: va rog sa nu-l inchidetzi!
  ca o sa-mi lipseasca neamtzu!
  @agnes : nu mai baga strambe!

 124. Bai doamnelor, Bai domnilor,

  Parerea-mi neimportanta, din motiv ca mi-s din diaspora, e ca nu exista adevaruri general valabile (exprimata cu ceva vreme in urma tot aici pe blog):
  https://www.simonatache.ro/2009/09/07/la-sandu-valabilu/#comment-86190

  Cum nicunul dintre noi nu detine adevarul absolut e bine, cred, sa incercati macar sa intelegeti si parerea celuilalt. Mi-era teama de ceva vreme ca or sa iasa scantei; cred ca e un real “succes” campania care se incheie in cateva zile: incrancenarea care s-a asternut de la o vreme.
  https://www.simonatache.ro/2009/11/26/daca-era-copilul-meu-si-s-ar-fi-purtat-asa-l-as-fi-intrebat-pe-basescu-de-ce-nu-i-a-dat-o-palma/#comment-98698

  Sustin parerile impaciuitoare de mai sus si mai adaug: Nu luati prea personal suturile in fund la job si mai ales cele legate de opinia politica si be) mai ales din politica romaneasca, care nu mai e demult (a fost vreodata?) ceva ce tine de doctrine. Nu cred ca merita prea multe incrancenari personale, ceea ce se petrece in afara vietii tale personale. Viata-i scurta.

  Cred ca au fost un lucru bun articolul + comentariile. Parearea-mi ramane insa aceeasi: NU Geoana si NU PSD. Imi ramane deci o singura varianta pentru turul II.

  Va doresc in continuare la cat mai multa bere offline. V-o dedic si mi-o dedic de azi pentru duminica, cu aceeasi indoiala pentru urmatorii 3-5 ani:

  Va doresc noapte buna!

 125. Pentru ca astazi, dupa nenumarati ani, am avut placerea sa pasesc pe teritoriu romanesc, in sediul Ambasadei noastre la Natiunile Unite, deoarece usa Consulatului General era, din motive care imi scapa, inchisa, am reusiti sa vad mai de aproape si Realitatea si realitatea romaneasca. Nu mai e Manhattanul ce a fost, carciumile si barurile nu mai sun pline pina la refuz, ci ici colo, cate un flamind sau cativa tineri care isi omoara timpul la un suc sau o cafea chioara. Nu mai are stralucire, strazile sunt numai gropi si este un infern sa circuli pe acolo. Dar se apropie Craciunul si tot orasul straluceste de lumini multicolore, numai in Romania noastra din New York, era intuneric de parca era stare de razboi si camuflaj peste tot. La vitrina de arta a ICR, am vazut, tot in semiobscuritate, doua opere de arta, facute cu cuie. Era un monitor si o tastatura, pe care erau lipite, unul langa altul, cu vargul spre exterior, mii si mii de cuie. La fel era facuta si o umbrela, numai ca si bastonul era placat tot cu cuie. Am vrut sa fac fotografii, nu am riscat sa intru in discutii cu cine stie ce artist si am renuntat. Personalul consular cu care am avut eu treaba, au raspuns exemplar, in ciuda intarzierii mele nepermise, dar atmosfera era sumbra si trista. Nici macar nu stiu cine o mentine, Basescu sau e sistemul instaurat anterior. Dar, am ajuns la concluzia ca oricum nu mai conteaza. La fel a facut si cioroiul de Wallgreens, care ca sa-mi faca doua poze, ca eu le uitasem pe ale mele, a manevrat toate computerele, mai bine de juma de ora, dar era o lumina orbitoare si, poate prea umanizata atmosfera, care pregateste sarbatorile de iarna. Eram in apropiere de Time Square, unde luminile si reclamele cu mult peste normalul acceptabil, au facut un contrast cu sumbrul patriei noastre, incurajat si de o ploaie marunta dar deasa si de un cer aproape negru de gris ce era. Ce imi pare interesant, contactele mele prin Ambasade si Consulate tin de peste 16 ani, dar nimic nu s-a schimbat in atitudinea functionarului pubic roman, in toti acesti ani. Chiar imi pareau cunoscuti baietii de acolo, cu toate ca nu ii vazusem niciodata. Am recunoscut in schimb, mult imbatrinit, un cersetor care isi face veacul, de 10 ani, in exteriorul Misiunii noastre diplomatice. Acum minca un sandwich cu multa sunca, nu stiu de unde il avea, dar nu prea il atragea. El a fost primul american, de la care am aflat cum procedezi daca ai nevoie urgenta la toaleta. A facut si o demonstratie, a luat o sticla din cosul de gunoi s-a intors cu spatele si a umlut-o. A pus dopul si a aruncat-o din nou la cos. Cam trista a devenit America, dar, de aici, deocamdata, nici Romania nu pare mai altfel. Indiferent cine o sa castige alegerile. Nici nu mai conteaza, puterea parlamentara, deci de decizie o au cei doi, iar in cazul cant altul castiga presedintia, ori o sa cedeze santajului si presiunilor si nu o sa faca nimic, ori o sa o tinem tot in tensiuni, pina la razboi civil. Varianta cealalta a mai fost experimentata, tot in urma unui mic razboi civil, iar eu prefer inca unul decat sa revin la ce a fost acum 20 de ani, pe cale pasnica.

 126. Pata
  Daca iti trebuie o masina, alba, foarte buna, Ford Taurus XL, lasa un mesaj. Eu mai am doar doua drumuri de facut cu ea, ultimul la aeroport si o sa o las in parcare. Daca vrei, gasim noi o varianta cu titlul si cheia.

 127. @Andrei from USA – umor involuntar
  functionarului pubic roman

  Nici n-am ce drac de pedeapsa sa mai dau

 128. Andrei, mulțumesc, sînt foarte mulțumit de Chevvy Malibu-ul meu (poreclit Pamela – sună muzical consoanele: Pa-Me-La -> Ma-Li-Buuu; am mai încercat să te aduc la poezie dar te-ai dovedit refractar). plus că mai am pe driveway un Volvo și un Pontiac foarte vechi din 2001 de care chiar scap luni după alegeri, ba încă și iau $1075 pe el :). Poate găsești f’un mexican, ăștia le au cu taurii, se zice… iei și cîteva sute la palmă.

 129. …funcționarului bubico român era și mai bine. Marinake, nu vezi că la Andrei s-a întunericit deja, nu mai vede nici tastele, în loc să-i plîngi de milă că se duce cu capu’nainte înapoi în patrie, mătăluță te-apuci să-l TACHInezi pe blogul TACHEI (ca și mine de altfel)? Asta-i cruzime nemiloasă, vrem filmulețul netrucat, da?

 130. S-a scuzat badmful pentru greselile de caligrafie – omul care zicea ca nimanui sub 35 de ani nu-i mai pasa de gramatica Patru bile albe de la politia gramaticii.

 131. Cel mai bine e trei bile, asigură stabilitate maximă, e geometric dovedit (zero grade de libertate te iubim, ori-ori. Cu patru e una prea mult, orice masă, vacă, alt patruped, șchioapătă, se hîțînă, împunge. Jos patru, sus trei!

 132. Și NU ALBE ca crinu, roz ca blogu. Am zis. Chiar m-am supărat.

 133. Pataphyle – eu am o colega de liceu care s-a intors in Romania, da e ca cetatenii turmentati de pa acest blog – nu voteaza nici cu o tara nici cu alta.

  Ma uit pe documentarul de pe arte tv semnalat de P’tit Paris (merci P’tit Paris)
  si ma crucesc. E unul Ion Nicolae care are iaht dar da interviu ca un sofer de basculanta – conduce un jeep si vorbeste in acelasi timp.

 134. Bile roz – e de ciunga care face baloane

 135. Si George Padure tot asa da interviuri – mai si beleste ochii la jurnalist cand conduce

 136. Da’ mai mortala e traducerea cap patrat e tete de con.
  Con patrat ???? Poate doar dupa operatie estetica.

 137. foarte adevarat!
  s-a declansat o adevarata nebunie cu alegerile astea. In orasul meu, peste tot sunt afise pro Basescu si afise anti Geoana.
  Am un oras colorat in portocaliu…

  As avea niste intrbari in legatura cu profesia ta, daca nu te superi.
  Sunt in clasa a 12-a si e timpul sa ma hotarasc asupra unei facultati. Cativa ani am tinut-o cu Academia de Politie. Mi-ar fi placut extrem de mult. Insa o problema de sanatate nu imi mai permite nici macar sa incerc. 😥
  De cand am aflat asta, am fost destul de dezorientata. Si acum m-am oprit asupra Facultatii de Jurnalism. Cred ca m-i s-ar potrivi.
  Tu ce facultate ai facut ❓ (as dori cateva detalii, daca nu sunt indiscreta)
  Multumesc din suflet.
  e-mailul meu este: only4make_you_happy@yahoo.com

 138. In plus, concluziile expertizei INEC arata ca sunt utilizate prin prelucrare doua tipuri de pumn. Daca tot se stiu nevinovati, de ce nu arata oamenii lui Patriciu inregistrarea originala? Intr-adevar, nici Basescu nu e vreo usa de biserica, dar decat alternativa comunista… Ma mai gandesc daca votez, oricum, de cand am dobandit drept de vot, n-am identificat niciodata un candidat pe care sa vreau sa-l votez din toata inima… sad but true 😥

 139. …vrem REFERENDUMU’ pentru imunitatea şi rămînerea , pe viaţă , a lui Poppey la cârma republicii prezidenţiale , unicamerale , etc. 💡

 140. Eu, pe acest blog, am aparut de la bleen, care intrase la ocasapezi, si a bagat un singur comentariu, dar foarte tare.
  Pana atunci, stateam numai pe pagini de specialitate.
  Politica o luam de la televizor, de la Mircea Badea si Ciutacu, ei pareau ca spun lucrurilor pe nume.
  Am intrat si pe blogurile lor, de fapt si acum il mai citesc pe Ciutacu, si pe comentatorii lui.
  Pot sa va spun ca nu se pot compara cei anti-Basescu cu cei anti-PSD.
  Macar ca ortografie….

 141. hmm, manipulare… Hitler cum a facut-o, Stalin si alti dictatori… In vreo 2 ani o sa se scoata si un tap ispasitor pentru raul din Romania. Tiganii, hotii, presa si arbitri… niciodata nu ne uitam in noi insine. Noi am adus Romania in locul unde, noi putem si sa o miscam, noi trebuie sa ne schimbam mentalitatea. Practic orice alegem e rau pentru tara asta si noi stim… mai ales cei 40% care nu au votat stiu. Acestora li se adauga 20% care au votat cu Antonescu. Hopa avem o majoritate caruia nu ii place ce se intampla in Romania, care nu ar alege nici cu Traianel, nici cu Mirciulica. Amandoi sunt mici copii. Nici unul nu este suficient de capabil sa conduca Romania mea. Avem nevoie de un om cu caracter, avem nevoie de un om necorupt, avem nevoie de un exemplu, trebuie sa scapam tara de smecheri care intra in fata doar ca ei stiu pe cineva, nu mai trebuie sa ne lasa-m calcati in picioare. Take care… si alege cu chibzuinta cei 60% sunt reali si sarbatorim 21 de ani de la revolutie… cu o alta revolutie… eventual aducem un principe strain de care sa ne fie rusine sa furam.

 142. Mai sunt cateva zile, haideti, macar noi, sa ne mai potolim putin, si sa fim mai iertatori.
  Inca ceva, Simona.
  Nimeni nu cred ca iti reproseaza buna-credinta. Fara sa vrem, insa, suntem influentati de ceea ce citim, sau vedem. Ai vazut la cazul cu bebelusul, cum ne-am inflamat pe asistenta aia. Basescu lovind un copil a ramas pe retina, cu toate avizele ulterioare.
  Degeaba vrem sa ne pozitionam in mijlocul “careului” de lupta, cand cineva il misca, si schimba sistemul de referinta.

 143. Nedo, Bleen, you are moving too fast!

 144. ma inscriu si eu in fan (fun?) clubul neamtu tiganu. sunt specialista in rupt bilete la intrare. da daca trebuie, rup si la iesire, cind e omu deja beat si il taxez dublu.
  in ce priveste discutiile din ultimele zile parerea mea e ca sunt neuroni consumati degeaba. nu cred ca poti convinge in trei zile un om cu capul pe umeri sa-si schimbe o parere formata in cinci ani, indiferent de argumentele pe care i le aduci. e un fel de cooperativa “munca in zadar”. poate faptul ca dintre noi citiva il citesc si pe bleen si au aparut cu avatarul schimbat a dus incet la toata nebunia asta. la acuze si reprosuri si la justificari pe alocuri patetice.
  pe blogul asta nu se facea politica. sau se facea, dar la misto. se ridea. si era, cum spunea simona, un loc unde te retrageai dupa toata agitatia cotidiana. cel putin pentru mine asa era. asa ca bleen, fara suparare, iti sugerez sa tii politica pentru blogul tau si aici sa fii doar floricel sau spamurai sau ce vrei. este loc pe veveveu pentru toata lumea.

 145. hai vere, ca faza cu analiza clipului este facatura. pai daca nu ai originalul, la ce mai comentezi.

 146. Un alt motiv evident al celor petrecute pe 1 decembrie la Timisoara este tocmai faptul ca lumea era obisnuita sa urmareasca Realitatea tv si sa se informeze din publicatii apartinand aceluiasi trust de presa – RC. Insa, din inertie, lumea a continuat sa urmareasca in mod constant relatarile evenimentelor politice chiar si dupa ce acestea devenisera atat de strident Anti-Basescu la fel ca si debaterile politice ce i-au infuriat. Practic, pe mai oriunde mergi: intreprinderi, firmulite, magazinase sau frizerii au televizoare pornite pe Realitatea tv.

 147. *Care este asemanarea dintre Romania si Japonia ?
  Amandoua tarile au trenuri suspendate.
  Romania si Grecia ?
  Amandoua au fost republici “elene”
  Romania si Belgia ?
  Ambele tari sunt “flamande”

 148. @Simona
  De ce referendumul a fost o manipulare din partea lui basescu ? Ce este de fapt un referendum? Ce este de fapt democratia pana la urma? Nu te supara dar uite ca votul uninominal poate da deputati ca de ex Nicolae Guta (noroc ca nu candideaza inca) si daca ar fi ales este absolut corect, indiferent ca iti place sau nu personajul. A fost ales si trebuie sa ne impacam cu asta. La fel si cu referendumul. Poti sa spui ca nu reflecta o realitate, o opinie majoritara?
  Te supara ca a propus referendumul cu tema asta la alegeri? Asta e manipularea de care vorbesti? Nu mi se pare un moment prost ci din contra. Multi oameni au idei care corespund parerii majoritatii dar nimeni nu le recunoaste meritul asta. Meritul asta trebuia cumva votat si pentru persoana in cauza.
  Si-asa constitutia noastra stramba da puteri limitate unui presedinte…foarte des acuzat de nerealizari in cei 5 ani de mandat.
  Asta suna ca in 90. ce ai facut in ultimii 5 ani musiu? cate combinate si uzine ai ridicat pe coclaurile tarii?
  Nu e basescu nici pe departe presedintele care mi-l doresc dar vreau unul ca el care sa caute conflictul constructiv. ne este frica sa intram in conflict cu clasa politica de prea mult dor de consens national iliescian ? eu zic ca acel consens se citeste altfel…
  oricum ne vom intoarce la linistea sub care se lucreaza la…

 149. Eu am ajuns la concluzia ca lucrurile sunt atat de amestecate incat nu le vom putea separa niciodata in alb si negru .Un lucru este foarte clar,cel putin pentru mine:oricare partid va veni la putere,oamenii normali vor trai la fel ca pana acum,intr-o mare hazna.In hazna se amesteca politicul cu absolut orice, atat de mult incat ajungem toti sa mancam rahat,ca vrem sau nu,incrancenati sau detasati.Suntem un neam atat de lipsit de personalitate incat nu vom fi capabili sa separam vreodata ceva.Intotdeauna vom gasi “un mix bun”(urasc expresia asta).N-avem coaie si asta ne doare.

 150. @lixuca : ai lav iu si azi! 😳

 151. Lixuca, comentariul tau este inutil. Nu spui nimic prin el, se vede ca vrei sa spui ceva, dar nu stii ce. Am auzit mii de astfel de opinii. Ar avea un minim rost, daca ar fi spus cu umor…

 152. “Suntem un neam atat de lipsit de personalitate incat nu vom fi capabili sa separam vreodata ceva.Intotdeauna vom gasi “un mix bun”(urasc expresia asta).N-avem coaie si asta ne doare”

  deci cum spunea si gero. te complaci

  p.s. as vrea sa candidez peste 5 ani. ca sa am coaie

 153. Postul asta e de tinut in clipboard, vb lui Sandman ! De pus in Wi(Ta)ki !
  E alinator 🙄 sa regasec si la altii (unii ) starea mea de ‘blocaj’ vav alegerea presedintelui. Pe altii ii vad incartiruiti si angrenati agresiv in lupta anti … .
  Deocamdata nu ii putem sanctiona asa cum merita pe politicienii astia vizibili, cu pretentii la functii la palat. Nici macar in stilul ‘NeamCu Tiganu’ : cu indiferenta sau umorul degajat ! Ambele tabere au ‘omniscienta asta afisata radical’ si mai stii ca se lupta pt. ciolan, err: functii ca sa se imbogateasca, sa se imbete cu influenta, dar ma descumpaneste sa ii vad la ce culmi au ajuns. Si vb. lui GC, suntem ‘incorijibili’ : nu putem sa nu fim conectati la media autohtona ! Reprezentatia politikon din RO e alerta ‘rau’ fata de tot ce mai prind in radar, se intampla atatea scurtcircuitari si infratiri/ deziceri ca merita sa ne tinem de bancuri (politice) cu ei .

 154. Nu,Stefan,nu ma complac.Ma refeream la neam ca un tot,in general.Cand a fost ceva clar in tara asta?Cu ce ne ajuta ca sunt 30% destupati daca restul e de cacao si-l poti cumpara cu o sacosa plina cu mancare?Vrem sau nu ,ne cheama pe toti la fel.Facem scufundari impreuna.

 155. Lixuca, observ ca incerci s-o scalzi, dar totusi mai lasa scufundarile deoparte.

 156. Simona, te rog, posteaza tu un post de al tau, ca sa nu mai fie asta ultimul si ca sa nu ma mai enervez de fiecare data cand intru pe blogul roz vazand ca pana si aici oamenii se cearta “pe idei si principii” legate de politica.

 157. iniţial nu am vrut să mă implic în această discuţie pînă după alegeri, însă cred că e cazul să îmi spun acum punctul de vedere asupra cîtorva lucruri.
  consider că simona face o greşeală pe care am mai întîlnit-o la alţi autori de pe vox publica (costin ilie şi alin ionescu) – aceea de a zgîndări grupul cel mai radical, cel mai irascibil şi cel mai puţin dispus la dialog. la simona nu am întîlnit (încă) injuriile, dar confirm că aceşti fanatici se manifestă foarte virulent pe blogurile lui costin ilie şi al lui alin ionescu. greşeala e că fiecare îşi începe sau îşi susţine discursul cu “dragi postaci portocalii”. mai sînt şi alţi autori pe voxpublica care scriu articole “împotriva” lui băsescu, dar acolo nu am văzut ca radicalismul postacilor de partid să devină atît de sufocant. deşi este neplăcut pentru cei trei şi îi înţeleg, un pic de moderaţie, în aceste cîteva zile, ar fi binevenită. altminteri, e ca şi cînd ai trece prin faţa unei curţi pline de cîini, i-ai zgîndări băţul prin gard, apoi te miri de ce latră.
  şi, ca să vedem cum arată postacii, trebuie să-i vedem şi pe cei aflaţi de cealaltă parte a baricadei (sună urît, dar în radicalismul din ziua de azi, aşa arată). cel mai bine ar fi să-i privim “istoric”. psd-ul nu a avut niciodată postaci radicali (poate, cu excepţia lui bibi cucernicu şi a încă doi-trei). a avut postaci, dar, în general, mai moderaţi. pnl-ul, în schimb, a avut destul de mulţi, pînă în 21 noiembrie. am întîlnit acelaşi “război” la i.t. morar şi la c. pătrăşconiu, doi susţinători pătimaşi ai lui traian băsescu. pentru exemplu, puteţi intra la postările lor de dinaite de 21 noiembrie, cele împotriva lui crin antonescu, şi veţi vedea. în ce-i priveşte pe postacii portocalii, da, este adevărat, sînt cei mai numeroşi şi mai activi în timp. ei provin, în mare parte, din foşti “talibani” ţărănişti, dezamăgiţi după compromiterea pnţ-cd-ului şi a ideii de monarhie. mulţi dintre ei sînt sexagenari sau chiar septuagenari. pe blogurile în care s-au enclavizat vorbesc, “în timp de pace” despre nepoţi! 😀 nu mi-au plăcut niciodată aceşti oameni şi mă distanţez de ei. consider că au o viziune foarte îngustă despre cum ar trebui să arate politica românească azi.
  este, deci, la fel de greşită ideea că eu sau bleen, susţinători declaraţi ai lui băsescu, am fi postaci. am avut şi noi excesele noastre, însă nu am ajuns niciodată la nivelul acelor personaje fanatice.
  senzaţia de invazie pe care o dau acum fanaticii portocalii este pentru că cei liberali nu mai au nici o miză. crin, chiar dacă este activ şi după turul doi, a dezamăgit o parte din electoratul său, anume pe susţinătorii pnl-ului “imaculat”, pe “talibanii” pnl-işti.

  mai există în text nişte referiri la mine, aşa că doresc să le lămuresc: nu i-am zis niciodată simonei, în public sau în privat, că este ipocrită! însă nu sînt de acord nici cu exemplul de conversaţie pe care l-a pus acolo. nu am avut niciodată discursul acela radical pe care îl invocă ea în text. ca exemplu, am zis de la bun început “colegi de breaslă” şi nu “colegi”, nu i-am zis “eşti obligată să…” ci “ai ocazia să…”, iar acele puncte de suspensie prin care comentariul ei pare tăiat scurt de mine, – Cred că și Băsescu…”, “Nu discutăm despre Băsescu – este un pic ilară. deci, fără trucaje, da? (e o glumă 😀 )
  ţin, foarte mult la aceste nuanţe. dacă recitiţi comentariile, veţi vedea că discursul meu nu a fost nici pe departe atît de radical pe cît l-a prezentat simona mai sus. şi, am mai spus-o, nu mă identific şi nu m-am comportat niciodată nici ca un “postac de partid”, nici ca un fanatic susţinător. am atîta discernămînt încît să-i văd defectele şi să le pun în balanţă, alături de calităţi.

  simona mai face o greşeală – a avut o reacţie foarte vehementă faţă de mine, la o altă postare, şi faţă de bleen aici. dar nici eu, nici bleen, nu am înjurat-o, nu am atacat-o, ne-am expus doar nişte puncte de vedere. simona a greşit pornind de la premiza că avem porniri belicoase împotriva ei. nu o considerăm nici proastă, nici duşmanul nostru. ne-aţi văzut de multă vreme pe-aici şi ştiţi ce ne poate pielea. avem şi noi mult invocatele nuanţe 😀 şi ţinem la ele. adevărul este că sîntem susţinătorii lui traian băsescu, că încercăm să aducem argumente în susţinerile noastre, că, deşi am avut uneori excese, nu am atacat niciodată criticile ei la adresa lui băsescu sau indecizia ei de acum. am încercat să venim cu argumente. faptul că ea are o altă viziune faţă de a noastră despre cum a arătat politica românească în ultimii ani nu ştirbeşte nimic din respectul nostru faţă de ea. de asemenea, nici nu am încercat să ne facem acoliţi din ceilalţi cititori. în ce mă priveşte, am evitat de multe ori în ultimul timp să intru aici, tocmai pentru a evita colorarea politică a blogului ei.
  chiar am vrut să extrag discuţia despre mercenarii din presă din contextul politic. se pare că nu am reuşit. poate o vom avea cu altă ocazie. sper să porniţi de la premiza că am fost onest.
  aseară am mai remarcat un lucru care m-a intrigat – nu are legătură cu simona. este vorba de atitudinea lui badmf faţă de cei din diaspora. la prima citire pare un atac gratuit şi nejustificat la adresa acelor oameni. îl rog pe badmf să fie un pic mai nuanţat, pentru a nu da naştere unor interpretări greşite.
  ca să închei, am rugămintea încă o dată să nu ne încurcaţi, pe mine şi pe bleen cu postacii fanatici de pe bloguri. faptul că avem aceeaşi opţiune politică cu ei, faptul că, spre deosebire de simona şi unii dintre voi, avem deja conturată decizia de vot, nu face din noi nişte fanatici. nu vreau război nici cu simona, nici cu alţi comentatori. doresc ca afirmaţiile noastre să fie citite şi respectate, chiar dacă nu sînteţi de acord cu ele. şi noi le respectăm pe ale voastre.

 158. Gero,mi-am dat si eu cu parerea,inutil,of course.Nu ca as mai avea ceva de adaugat.Te las pe tine ca eu trebuie sa iau o gura de aer.

 159. gero, te-aş ruga şi pe tine să fii mai reţinut, cel puţin pînă după alegeri. nu e nici momentul nici locul pentru discuţii în contradictoriu. mersi.

 160. Ai dreptate, Nedo, ma duc sa-mi fac unghiutele ca sa pot comenta la topic mai cumpatat decat a facut-o Simona.

 161. nu mai fi belicos. te rog eu frumos. înţeleg că nu eşti de acord cu ea, dar fii mai cumpătat. atîta tot. mai sînt cîteva zile, ce naiba.

 162. faina analiza; cam la fel am scris si eu taman in ziua prima de dupa filmulet…

 163. @nedo: Simona nu v-a “făcut” niciodată “postaci”. Mi-ar lua prea mult să-ți demontez textul și n-am timp și chef să o fac acum. M-am săturat de paie în ochii altora. O să citim, poate, într-o zi, “dialogurile” voastre cu pixul în mînă. Pînă atunci, vă pup din nou.

 164. Ai pus punctul pe i! Bravo!!!

 165. duude
  postac poate nu, dar m-a asimilat fanaticilor şi chestia asta m-a rănit, crede-mă!
  mai ales că aici a reprodus o parte din dialogul de zilele trecute. îmi recunosc excesele, îmi fac mea culpa, dar nu doresc să fiu asimilat acelor persoane. nu vreau să fiu arătat mai rău decît sînt.

 166. @nedo : ti-am mai spus ca esti obositor? 😳

 167. Eu nu înțeleg de ce vă înfierbântați atâta. Că Geoană, că Băsescu. Să-i ia naiba pe amândoi, în direct, la o oră maximă de audiență. Credeți că o să fie mai bine după 6 dec? Mă tem că nu. Din câte mai văd și eu prin ziarele alea pe care pun cojile de zarzavat, că la altceva nu sunt bune, ăștia doi și-o trag la gioale unul altuia de n-au noroc. Ei se bazează pe faptul că suntem un popor de frustrați și nemulțumiți de modul în care se guvernează țara asta și încearcă să canalizeze ura populară împotriva celuilalt candidat. Și voi, puneți botul și vă înfierbântați mai ceva ca la Steaua-Dinamo. Sper să se termine cu politica tratată hard-core pe blogul ăsta și să revenim la antren și bună dispoziție. Și ca să închei cu dilema zilei: nu mă bucur că iese din nou Băsescu, dar mă bucur că nu va ieși Geoană. Na, că și eu mă înfierbântez, dar cred că e de la oala asta de ciorbă de perișoare.

 168. ziua buna! m-am intors si io dintr-un satuc de pe langa brasov.
  acolo, agitatie destul de mare, se furasera toate afisele electorale de pa stalpi.
  apoi, cu ceva trebi, a trebuit sa intru in curtea unui batranel. la un anume moment, vezica-mi isi ceru drepturile.
  am intrat in buda omului si tare surprins am fost vazand maldar de afise pa post de hartie igienica. stiu ca suna aiurea, da’, din curiozitate, tot imi aruncai un ochi pa gaura budei.
  minune! o adunatura de chipuri zambarete se iteau de prin rahati.
  ce bine se intelegeau toti acolo. am plecat razand de numa.

  asadar, detasare humanum est!

 169. apropos de campania electorala…vedetzi vreo asemnanare?
  :mrgreen:
  ( am primit-o pa mail, semnata anonima, nu stiu a cui o fi paternitatea; daca stie cineva sa shi-o asume! :mrgreen: )
  LANSAREA IN SPATIUL COSMIC A PRIMEI RACHETE ROMANESTI, LOGANUS 2009.

  10 octombrie – lansarea se amana din pricina faptului ca s-a desprins chederul de la usa . Incercarea de a-l repara pe loc, cu aracet, nu a ajutat la nimic.

  11 octombrie – crezand ca repararea chederului va dura cateva zile, echipajul a baut in noaptea anterioara fiind prea mahmuri pentru a controla naveta.

  12 octombrie – totul era pregatit pentru lansarea dar lansarea a fost din nou amanata pentru ca cineva a pierdut cheile.

  13 octombrie – lansarea se amana pentru ca echipajul nu vrea sa decoleze intr-o zi de 13.

  14 octombrie – lansarea se amana din nou pentru ca cineva a spart peste noapte geamul rachetei crezand ca inauntru e vreun casetofon de furat.

  15 octombrie – chederul cedeaza din nou. Se decide sa se inlocuiasca chederul cu unul de la un Mercedes.

  16 octombrie – ideea cu chederul de Mercedes se discuta in sedinta dar nu exista cvorum.

  17 octombrie – se decide ca e bine cu cheder de la Mercedes si se face comanda.

  18 octombrie – vine chederul, care este montat de nemti in 20 de minute. Inginerii romani vor sa verifice daca nemtii au facut treaba buna si reusesc performanta de a desprinde iar chederul.

  19 octombrie – se foloseste un cheder de-al nostru dar bine fixat cu sarma. Echipajul urca la bord dar nu reusesc sa comunice cu centrul de comanda. Hotul de acum cateva nopti nu gasise casetofon dar furase statia si nimeni n-a observat pana azi.

  20 octombrie – statia noua este montata. Se fac verificari. Nu functioneaza. Dupa 4 ore cineva observa ca nu era conectata la nicio sursa de energie… Pentru ca se facuse prea tarziu, lansarea s-a amanat pentru…

  21octombrie – toata ziua a fost un du-te vino. Oamenii primarului Ontanu ridicasera naveta pentru ca era parcata in loc nepermis.

  22 octombrie – echipajul si inginerii dau un comunicat de presa prin care-si exprima regretul si anunta ca, citez, “ne bagam p… in el de spatiu cosmic!”

 170. cum dai cu racheta , cum se face linishte!
  :mrgreen:
  daca shtiam , dadeam mai demult!
  😉

 171. Ba nu, cruela! Io sînt fan! Rachete, telescoape, avioane, stele… plus ca l-am si cunoscut pe ăsta micu’ cu racheta românească și mi se pare o idee mișto. Mă rog, nu Loganus, ailaltă. Deși arata cam la fel :mrgreen:

 172. @dudule : in cazul asta , urmatoarea bere sa fie la ocservatoru astronomic! :mrgreen:

 173. si in felul asta nici nu se va mai mira lumea ca se vorbeste cu avioane, despre avioane, ca s-u facut unii avioane….chestii d-a-stea! :mrgreen:

 174. Dragă Agnes!
  iartă-mi impertinența de a te tutui, dar îți citesc comentariile de nu-știu-cînd și am senzația că ne cunoaștem mai bine (cel puțin unidirecțional) decît pentru “dvs”-uri. 🙂
  Bună sugestia, mulțumesc fain pentru ea, și să știi că o luăm foarte serios în calcul. Mă rog, nu neapărat închiderea blogului, că nu-i frumos, da’ poate fugim și noi din oraș și din calculatoare cîteva zile.
  Și hai să ne tutuim, vrei?
  ura!

 175. @cru: nu la ocservator, că e cam nașpa. Da’ de făcut avioane, ne vom mai face sigur.

 176. Bă,
  Nu mai vorbiți de avioane și rachete că mi se face rău. După ce că mă treziți cu scandal mai și băgați chestii dastea de viteză mare. Cruelo, mai e valabilă frapeaua aia la picamăr? Adă o stacană să mă trezesc!

 177. duude,ai vazut?
  http://www.southparkstudios.com/clips/255334/?tab=related
  crezi ca astia sunt atenti la politica din romania? :mrgreen:
  episodu’ asta a mers bine..

 178. @ Guta: moaaahhhahahahaha! South Park Rulez! Io cre’ că nu sînt atenți decît la natura umană. Deci, da, și la politica din R.
  Oricum, mi-ai făcut poftă să mai văd SP-uri, ceea ce voi și face.

 179. hai, cruelo, sa te dixtrez io. p-asta o stiai?

  Aceasta este o converstatie adevarata care s-a petrecut la linia de ajutor a Word Perfect. Operatorul a fost concediat dupa aceasta discutie insa nimeni nu-l poate invinui.

  Operator: “Ridge Hall, asistenta cu clientul; cu ce va pot ajuta?”
  Client: “Da, pai, am probleme cu WordPerfect.”
  Operator: “Ce fel de probleme?”
  Client: “Pai, in timp ce scriam, dintr-o data mi-au fugit cuvintele”
  Operator: “Au fugit?”
  Client: “Da, au disparut”
  Operator: “Acum ce va apare pe ecran?”
  Client: “Nimic”
  Operator: “Nimic??”
  Client: “Este gol; nu accepta nimic din ce scriu”
  Operator: “Mai sunteti pe WordPerfect, sau ati iesit din program??”
  Client: “Cum sa-mi dau seama?”
  Operator: “Vedeti fereastra programului pe ecran??”
  Client: “Ce-i aia fereastra?”
  Operator: “Nu conteaza. Puteti sa miscati cursorul pe ecran?”
  Client: “Pai nu exista niciun cursor: V-am zis, nu accepta nimic din ce tastez”
  Operator: “Monitorul are un beculet care sa va indice daca e deschis??”
  Client: “Ce e aia monitor?”
  Operator: “Este chestia aia cu ecran care arata ca un televizor pe care va arate ce scrieti. Are jos o lumina micuta care sa va arate daca este deschis??”
  Client: “Nu stiu”
  Operator: “Atunci, uitati-va in spatele monitorului si vedeti unde duce cablul de alimentare. Il puteti vedea?”
  Client: “Da, da, cred ca da”
  Operator: “Perfect. Urmariti cablul si vedeti daca este in priza”
  Client: “Da, este”
  Operator: “Cand erati in spatele monitorului, ati vazut ca acolo erau doua cabluri in spate, nu doar unu??”
  Client: “Nu”
  Operator: “Pai, sunt doua. Va rog sa va uitati din nou in spate si sa gasiti cel de-al doilea cablu”
  Client: “L-am gasit”
  Operator: “Urmati-l si vedeti daca si capatul celalalt este introdus corect in spatele computerului”
  Client: “Nu ajung”
  Operator: “Bine. Dar macar puteti vedea daca este introdus bine??”
  Client: “Nu”
  Operator: “Chiar daca incercati sa va aplecati mai mult tot nu vedeti??”
  Client: “Nu vad nu pentru ca nu ajung la el, ci pentru ca e intuneric”
  Operator: “Intuneric?”
  Client: “Da, lumina din birou e stinsa si singura lumina pe care o am vine de pe ferestra, dar nu e de ajuns”
  Operator: “Pai, va rog sa deschideti lumina pentru cateva minute”
  Client: “Nu pot”
  Operator: “Nu puteti? De ce??”
  Client: “Pentru ca e pana de curent”
  Operator: “Pana……… pana de curent?!?! Aha, mda, bine, am inteles acum care e problema. Mai aveti cutia in care a venit computerul si manualele de functionare??”
  Client: “Da, le tin in dulap”
  Operator: “Foarte bine. Luati-le, scoate computerul din priza, impachetati-l in cutie asa cum era cand l-ati cumparat. Apoi duceti-l la magazinul de unde l-ati luat”
  Client: “Chiar? Este chiar atat de grav?”
  Operator: “Da, ma tem ca da”
  Client: “Bine, atunci. Ce sa le spun??”
  Operator: “Spuneti-le ca sunteti prea tampit pentru a avea un computer !!!!!”

 180. @adnana : desi o stiam , nu m-am putut impierdica sa ma rad corespunzator!
  si mi-am amintit de o prietena de-a mea, femeie…serioasa… careia i-am facut un hatar, ca nu-i mergea agregatu pc si i-am trimis un mega meserias; si i l-a facut si i l-a trimis: si femeia l-a sunat indiganat ca nu-i merg nu-sh ce! si a insistat foooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooarte mult sa vina el personal sa depaneze animalu’!
  si asta a facut dracu ghem , si desi foarte ocupat ( si desi cred ca nu-i luase nici un leu , si desi ia sta la capatul pamintului) s-a dus la femeie: care femeie nu avaea cablurile varate corespunzator! :mrgreen:
  o mai injura ala si acum!

 181. Nu toti suntem pro/anti Basescu, unii suntem ANTI Geoana/PSD

 182. In general, exista o anumita isterie a sustinatorilor lui Basescu. Dar s-a ajuns aici si din cauza televiziunilor gen Realitatea care pot scoate din minti pe oricine.

  Pe de alta parte, orice generalizare nedreptateste pe cineva. Nu mi se pare deloc nedrept sa vorbesti de ziaristii manipulatori si vanduti de la Realitatea cu toate ca e sigur ca unii dintre ei sunt nedreptatiti prin aceasta generalizare. Dar cine o fi de vina? De ce nu-si da niciunul demisia in semn de protest fata de ce se intampla in televiziunea asta? Unde au disparut gesturile de demnitate si de ce nu le ia nimeni in calcul?
  E aceeasi situatie ca si la magistrati, care se supara ca sunt bagati toti in aceeasi oala, ca si la doctori, ca si la alte categorii. Mai frate dar n-ar face unul un gest (chiar mai putin angajant decat o demisie) care sa-l scoata din oala aia rau mirositoare. De ce nu face unul o declaratie publica macar de condamnare a unei pozitii cu care nu e de acord?
  Se poarta toti ca o turma si dupa aceea se mira ca sunt tratati ca atare. Fiecare vrea sa fie tratat separat dar fara sa faca vreodata un pas in afara careului. Pai nu se poate!

 183. eu va iubesc pe toti indiferent cu cine votati
  numa nu injurati, nu scuipati pe jos, nu dati vina pe altii etc, ok?

 184. @Stefan:
  Ce-ai zis mah… joos?! Adica esti comunist ha?! Vuoooo, huooooo! 🙂 😳 😛

 185. @Simona

  Ţi-am dat dreptate cu postacii dar îmi retrag cele spuse. Am citit comentariile la copy paste-ul de pe Vox. Sînt acolo nişte comentarii care ar cam trebui să te pună pe gînduri şi să încerci să nu-ţi mai tratezi cititorii drept idioţi. Ai pornit de la premisa că sînt nişte isterici imbecili (le-ai şi spus-o în articol) iar răspunsurile lor (nu toate, cîteva foarte coerente, foarte bine argumentate şi foarte bine ţintite) ţi-au desfiinţat articolul. Dă-le print şi analizează-le cu pixul în mînă. S-ar putea să ai o surpriză imensă şi să descopri că bunul simţ începe nu din titlul articolului ci din partea de jos, de unde scrie: comentarii.

 186. 😉 Felicitari…foarte bun (si decent…ceea ce nu e putin) articolul. Fac parte dintre cei care il urasc pe Basescu din rarunci…si care si-ar dori sa-l vada sangerand dupa 6 decembrie, dar asta nu ma impiedica sa vad si nuantele de gri, pe langa alb si negru. Imi place tonul articolului…si imi permit sa spun ca daca ar gandi mai multi oameni ca si tine, poate tensiunea din zilele astea ar fi mai usor de suportat.
  All the best!

  PS> Ai putea sa dai lectii de decenta (si bun simt) fostului tau coleg Ioan T. Morar. Omuletul e dus rau….

 187. Asa Simona! Intarata-i drace ca si mie imi place!
  Cum sa discutam daca nu infierbantati? Ce suntem nemti?
  Hai sa nu ne mai dam altceva decat ce suntem: levantini puturosi si basinosi. hai sa ne certam in continuare…
  yupiiiiii

 188. Hai, toata lumea, va rog, dati sonoru’ oleaca mai tare:
  http://www.youtube.com/watch?v=eEYgytsJaSI&feature=related

 189. l-am vazut pe Base la CNN… l-am vazut si pe ala micu, de facea… ;]

  pe Sarkozy si Obama i-ati vazut la spart semintele? ;]]] (www.durox.wordpress.com)

 190. Floricel, nu stii ca fetitelor nu le place jocul asta, Pac-Pac?

 191. Personal mi-am format o opinie inca din 2004 si stiu cum voi vota, dar sunt alte lucruri care ma enerveaza la culme cand vine vorba de alegerile astea.
  1) stiu destul de multe persoane care in primul tur au votat cu locul 3 si acum isi dau cu tesla-n … de oftica. I-am auzit pe toti zicand ceva de genul: “daca-l votam pe XXX si nu pe Crin iesea din primul tur …”
  2) oamenii astia, indiferent de tabara au ajuns sa ne trateze ca pe ultimii adormiti “da-i in plm ca sunt amortiti de problemelor lor. Nu reactioneaza la nimic si cred orice”. Cel mai suparator mi se pare episodul de la Timisoara. A fost tupeu d-ala nesimtit (parerea mea). Sper ca ce s-a intamplat pe 1 dec sa-i trezeasca si pe ei la realitate, dar si pe noi.
  3) toata lumea da inainte cu Klaus Iohanis. Nu zic ca nu-i bun edil, dar si Clujul arata bine, si Thg Mures arata bine … Nu mi se pare normal ca tot viitorul Romaniei sa fie legat de un singur om. Nu mi se pare normal sa fim santajati cu acest lucru: “Nu va fi Iohanis va ia draq”.
  4) Mi se pare ca s-a ajuns prea departe cu dezinformarea televiziunilor (mai ales cea publica). Corect, am dreptul sa schimb canalul sau sa ma uit la desene, dar spalarea asta de creiere ne-a adus unde suntem acum.
  5) Invitatii (anumitor televiziuni) au ajuns sa foloseasca un limbaj atat de vulgar incat ti se face scarba sa te uiti la ei. (putin respect, daca nu pentru persoana presedintelui, macar pentru functia acestuia. daca oamenii astia nu au respect fata de presedinte, atunci ce pretentii sa am eu ca simplu cetatean sa fiu respectat?). Am auzit de curand un tip spunand “mi-e scarba ca am ajuns sa aleg intre doi mari oameni ca Geoana si Antonescu (pe de o parte) si Basescu”. Dar la europarlamentare exemplare ca Becali sau Vadim au castigat si ne reprezinta si mai si ameninta romania cu clauza de salvgardare pe justitie ca nu le ies lor jocurile. De aia nu le e scarba …. (app, nici cu EBA nu ma mandresc, dar cel putin e din noua generatie si poate pe termen lung va fi de mai mult folos tarii decat cei mentionati mai sus. app2, daciana sarbu e tot fiica de parlamentar si n-a sarit nimeni la gatul lu tacsu)

  Nu zic ca Basescu e sfant sau ca Geoana nu ar fi om capabil, dar daca in spatele lu Basescu ar fi PSD, cu siguranta as merge pe mana lu Geoana.

 192. “Toti care nu voteaza cu Basescu sau care stau acasa sunt niste javre si niste prosti. Prostilor care sunteti javre!”
  Asta ca sa pot justifica intrucatva titlul articolului.

 193. Eu n-as vrea sa fiu in locul Simonei… Am vazut comentariile de pe vox publica, si iar ma doare capul….
  Mi-am facut o parere despre blogging, despre politica, despre Internet, si prefer sa ma intorc la zidurile mele.

 194. @gero
  ia-o nene mai usor. serios.
  eu votez base ca trebuie neaparat (sa basesc era sa zic), sa votez ceva…dar tu te-ai aprins tare.

 195. @FLORICEL: mersi foarte mult că mă faci, în sfârșit, pe față, lipsită de bun simț.
  comentariul lung al lui nedormitul nu l-am citit încă și nici nu cred c-o să-l citesc, că chiar nu am chef să mă mai enervez.

 196. Stai, Stefane, relaxat. Faceam, cum se cheama(?), pamflet legat de titlu.

 197. @parafaragaramus: comentariile de pe voxpublica au fost MASIV moderate de oamenii care moderează site-ul. mi-au zis că au avut enorm de moderat și că am fost umplută de toate spermele posibile. îmi pare rău acum că am mers pe mâna lor și că nu i-am rugat să lase absolut toate comentariile.

 198. Azi am mancat politica.La birou discutii.Fug la primaria din satul cucuieti.Pe drum afise cat casa cu geoana si basescu.Acolo dau peste idioti incompetenti.Nu are nici o importanta ce culoare politica au.Nu-i nimic,m-am obisnuit.Plec acasa,acelasi peisaj.Ba ma intreaba copilul “tu cu cine votezi?”.Inghit in sec si ma enervez brusc.Intru pe blog…
  Baaai,deci va sparg!

 199. sa vezi ce ma sparge fi-miu cand ajung acasa! vrea in picioare (sa aplaude?!)

 200. toate spermele posibile?
  wtf ?
  haide ma ce naiba…ce e asta?

 201. @Lixu: mare dreptate ai

 202. @Stefan: m-au facut curva, mi-au dat de supt la greu, mi-au zis baietii care au moderat, eu nu am citit decat ce apare pe site

 203. @Simona
  Crezi ca postacii aia au si citit ceea ce ai scris?! Sau crezi ca-s mii de oameni?! Cred ca-i o adunatura de tembeli care scriu de dimineata pana seara sub diferite pseudonimuri. Trece camplania, dispar si ei. Fuck si ei un ban “cinstit”, nu trebuie sa pui la suflet!

 204. Poti sa-l citesti pe Nedo, e de bine, zic io.

 205. *pseudonime voiam sa zic 😀

 206. @simona : d-asta zicea omu’ ala ca tzi s-a suit puterea la cap! :mrgreen:

 207. imi amintesc de anii 90 cand divortau oamenii pe motive de nepotrivire de optiune politica, se certau ireparabil prieteni de-o viata, rudele nu-si mau vorbeau cu lunile, vecinii nu se mai salutau pe scara blocului … credeam ca intre timp romanul s-a mai blazat si a ajuns la concluzia ca oricum o dai tot rau iese si ca nu are rost sa se incranceneze, daca tot e sa fie rau macar prietenii sa-i ramana … dar nu-i asa

 208. […] Adev?rul lui B?sescu versus noi, ?ilal?i, javrele ?i pro?tii | Jurnal roz de cazarma si nu numai __________________ Always playing in late […]

 209. Dupa cum spuneam si ieri, mi-am facut cateva copii ale textului, le-am pus la buzunar, cand vine momentul ala nasol, politica pe intelesul tuturor, pac , livrez foaia omului cu :atitudine/simt civic/responsabil/implicat/preocupat/inteligent/echidistant/rational/bla bla…la cei mai putin dotati merge si un “mi si rupi”..
  Rezultate nesperate…succese nebanuite 🙂

 210. Și pe mine mă enervează politica. Of, azi era să ard clătitele din cauza asta… Simona, dă-i naibii pe cei care te insultă aiurea, sunt niște frustrați. Tu ești o eroină, să nu uiți asta.

 211. @simona : imagineaza-tzi pt o clipa ca erai cealalta simona : Simona Senzual! :mrgreen:
  ca lumea zice ca e usor sa fii …simona! :mrgreen:

 212. eu zic simplu: sa moara toti dusmanii lu’ Simona! :mrgreen: (gluma)

 213. @cucuzauru’:simona nu are dusmani! 😀
  aia de s-au comportat pitecantropic, nu sunt in stare sa faca diferentza intre ” concept” si “persoana”
  oricine ar fi zis ( sau zice) ce a zis simona , ar fi fost flegmat in acelasi fel!
  fara deosebire de sex, nationalitate, religie, profesie, varsta sau…coloratura politica :mrgreen:

 214. @cru
  ah, ce inteleapta esti … bravo! te pup 🙂

 215. @ghe – la un popcorn ma bag eu 🙂 altfel, cre’ ca n-am inteles bine …

 216. @cucu: nu bre, porn d-ăla știi tu. Mi s-a făcut chef de la niște cuvinte cheie citite azi pe-aici și pe vogzrepublica aia sau cum îi zice.

 217. @Cruela: sa fiu sincera, ma doare undeva ca niste dementi m-au umplut de flegme pe voxpublica. mult mai nasol mi se pare ca niste oameni au ajuns sa ma faca nesimtita p-aici.

 218. pardon : bestiala! :mrgreen:

 219. dar sa zic si ce m-a speriat pe aici: e asa, o dihonie, un virus … ceva, pe care-l stiu bine din ’90-’92. si na, ca a scos capul din nou 🙁 zic decat atat, tre’ starpit de mic, ca uite ce poa’ sa faca!

 220. Simona: nu mai bine va ziceti cateva din suflet la telefon sau pe-un mail, lamuriti divergentele, va impacati si beti o bere, ca-i mai mare pacatu’

 221. @simona d-asta le dadui linku’ lu zos, ca traduce pt toata lumea : :mrgreen:
  citez:

  Oameni buni,

  Acesta este un blog personal. Opiniile de aici este normal să aparţină unei persoane, în acest caz IO.

  am incheiat citatul

 222. @Silva: eu, personal, nu mai am nimic de lamurit cu nimeni. exista limite, dincolo de care nu mai e nevoie de nici o lamurire 🙂

 223. Simona ,lasa-i fata dreaq pe toti in pace,eu cred ca mi se deschide nisha(ulcerul ) de ataitzia nervi,nu merita aproape nimeni sa-ti distrugi sanatatea ,iar dupa 6 decembrie Dumnezeu cu mila si pentru unii si pentru altii,sincer.O sa fiee un an cumplit,vreau sa ma bucur de linistea casei mele si de rezultatele exceptionale ale copiilor mei,in rest………..

 224. @simona, un articol reusit, fie el lung sau scurt, atrage comentarii. bune sau rele, acide sau laudative.
  cand iti asumi raspunderea de a publica, trebuie sa te astepti la orice.
  din ceea ce am realizat eu, publicand pe vox, ai fost asociata cu trustul realitatea.
  asadar, unii te-au mai si injurat. nu-i bai, sa fie la ei si sa se simta bine macar o data in viata.
  chiar si aici, cativa nici macar nu au avut rabdarea sa te citeasca pana la final si au dat-o-n polemici fara sens.
  am vrut sa completez ca mai ieri mergeati impreuna la bere…, dar m-am abtinut.

 225. ma gandesc doar la ce simt parintii si rudele celor care au murit in “89…………”din cauza lor” putem noi acum sa ne balacarim ca la usa cortului,am uitat de ei de tot,nu mai avem nici un reper moral,totu-i vax,cand ne vom trezi????????????

 226. pana am scris io, ca am pus si de-o ciorba, vaz ca deja ai punctat tu. mdeh, grabita ca de obicei.

 227. ionescum, io m-am trezit mai dinainte de ’89, parol.
  si, de 20 de ani, pt mine, luna decembrie este cea a depresiilor.
  nu intru in amanunte ca nu intereseaza pe nimeni.
  dar, daca vrei sa afli personal ce gandeste o anume categorie a celor din subiectul tau, ne putem vedea live si iti voi comunica.

 228. […] ar ajunge mesajul meu? Un articol bine gandit, care spune multe, am gasit pe blogul Simonei Tache. Cititi-l si veti […]

 229. cat despre politici, nu cred ca veti citi prea curand ca sunt pro sau contra unei anume persoane. cum imi astern, asa dorm.
  cu toate astea, din 4 in 4 ani, sau din 5 in 5, am fost prezent la vot. am considerat ca este datoria mea morala sa fac acest pas.

  iubiti-va pe voturi!

 230. @Chat -chiar nu am vrut sa supar pe nimeni,m-am saturat de tot felul de chestii induse,am copii de crescut(ca deh,nu i-am facut la timp)nu-mi permit depresii dar blestem in fiecare zi clipa in care am hotarat ca nu plec din tara,am distrus viitorul copiilor mei;acum le-am spuus ca ii ajut cat pot, doar sa plece cand vor fi destul de mari pentru asta

 231. Simona, gluma-gluma, da’ sa nu zici ca nu ti-am spus: http://www.stiripescurt.ro/stiri/un-sfert-dintre-femei-se-ingrasa-cu-10-kg-in-primul-an-de-casnicie/425341.html
  Asa ca las-o mai moale cu placintele cu mere, supele si sufleurile, ca pana la fericitul eveniment nu te-am auzit/citit sa ai astfel de preocupari. Frigiderul poate fi folosit cu succes si pe post de dulap. Foarte bine stau bluzitele in el (mai ales daca-i scos din priza)

 232. Silva: Aur ţi-a ieşit pe gura tastaturii! Chiar dacă certurile între prieteni şi membrii familiei din 1990 pe motiv de simpatii politice aveau oarece farmec idealist, ele au dus la relaţii rupte pentru o specie subumană, aceea a politicienilor.
  Nici măcar cu gunoierul nu merită să te cerţi pentru aşa ceva, şi ăla e mai presus de cel mai fin politician.
  Dar dacă ne certăm acum, după atâtea futci trase nouă, boborului, de către politicieni, înseamnă că suntem taman copţi pentru încă 20 de ani de-ai lui Brucan. Şi apoi, pentru încă 20.
  Tanti Jeni, bagă nişte bromură în ciorbă. Cred că până şi matale, care n-ai decât vreo 5 ani de facultate înţelegi că aştia a înebunit de tot.
  Sau mai bine, bagă lecitină şi fosfor.

 233. nedormiyul imi cere o clarificare la afirmatiile mele despre diaspora,deci o dau,ca oricum n-am vrut sa ramana cineva cu sentimentul ca l-as fi jignit. adica,ba da,as vrea sa se simta jigniti cei care,locuind in strainatatea,fara a fi fortati sa faca asta,cei care nu au de gand sa se mai intoarca, in conditiile in care pot aborda un aer de superioritate si pot sa-si dea cu parerea gratuit.
  am simtit asta in cazul durox si colplay. patafil si andrei,de pilda,nu mi-au trezit astfel de reactii.
  bun,valabil pt toti din diaspora: daca aveti inca familii in tara,daca va trece prin cap ca va veti intoarce,votati! daca nu,scutiti-ne de detasarea voastra superioara! asta-i tot ce am vrut sa spun. iar felul in care m-a luat tiganu peste picior mi s-a parut amuzant.

 234. @chat: ce ciorbă ai făcut? Eu am făcut de perișoare.

 235. hai ca-ncepe show si panarama! mai sunt 20 de minute! la popcorn,la bere! hai muie steaua!

 236. badfm
  esti tare ca fularu ma baiete. cineva plecat din romania definitiv sau nu, nu are nevoie de incuvintarea ta sa-si expuna parerile intr-un spatiu public. exprimarea parerilor e absolut libera intr-un spatiu public, iar eventualele tale complexe de inferioritate de care faci vorbire nu intereseaza pe nimeni.
  oricine are voie sa aiba orice parere despre absolut orice pofteste sa aiba si te asigur ca nimeni nu da doi bani pe eventuala ta incuvintare sau pe faptul daca tie iti place asta sau nu.
  si da sa plec din romania a fost de departe cea mai buna idee pe care am avut-o in viata mea, si nu – nu m-as intoarce niciodata pentru nimic in lume sa traiesc in romania.
  ultimul lucru pe care l-as face pe lumea asta e sa-ti cer tie sau celor ca tine permisiunea sa spun ce gindesc despre orice poftesc eu si te asigur ca ma doare in coor dupe ureche daca tie iti place asta sau nu.

 237. @badmf
  Banuiesc ca io as putea sa mai comentez si eventual chiar sa am neobrazarea sa si votez… pt ca am parintii (inca) in tara 😀 . N-am de gand sa ma intorc, dar poci pentru ca sa stii ce-ti rezerva viitorul?

 238. vezi, duuude, nu mai bine puneai lacătul ? 🙄

 239. Pentru cei care nu prind romanii. Aici se poate vedea dezbaterea live
  http://www.ustream.tv/channel/dezbatere-mircea-geoana—traian-basescu

  Cruelo stii bancul ala
  – Tu prinzi bulgarii ?
  – Da
  – Prinde-mi si mie unul.

 240. mi-e mila de talibani – fie ca sunt de-ai lui Geoana sau de-ai lui Basescu. De cele maiu multe ori behaie fara a spune vreun argument. AMBELE TURME. eu votez pentru ca sper ca RO sa gaseasca ceea ce a pierdut in 2004 – SPERANTZA.

  mai detaliat pe adresa de mai jos:
  http://atravedilun.blogspot.com/2009/12/duminica-sperantei.html

 241. Merci Marinake!
  Daca se transmite pe realitatea se poate vedea si aici http://webtv.realitatea.net/live?international=1

 242. Bă, dă-l dracu de porn că am găsit unu de artă și mă plictisește. Mai bine mă uit la confruntare. Oare o prezenta domnu Cornel Dinu schema de atac? Ioanițioaia? Gabi Balint? Alooo, Minoiuuuuu, deschidere de scooorrr…

 243. Pana acum Geoana pare mai mitocan ca intrerupe omu’ in timpul dezbaterii. Sa vedem cat rabda Basescu sa taca.

 244. Basescu vrea sa-i apere pe romani… eu zic sa se faca politist!

 245. Motto “una paloma trista statea pa prispa si spargea nuci”

  Simona sunt atit de trist sa te vad trista ca-mi vine sa pling la fel ca beeep.

  Hai mai bine sa vorbim de ceva vesel, ce se mai aude cu gripa porcina?

  Cum zice poietu:

  N-ascult de tinerii frumosi,
  Barbatii toti sunt mincinosi,
  Cu-o vorba dulce

  Ei te seduc, te-adorm usor
  Ca mamele copiii lor,
  Când vor sa-i culce…

 246. @neamtzu : i-ai zis nevestii ca te iubesc? 😳

 247. badmf
  domne draga, eu si sciu si vreu si pot. ase ca voi vota. 😈 faptul ca nu sunt efectiv cu picioarele pe pamant romanesc nu ma face sa-mi pese mai putin de ce se intampla acasa. baizauei:sunt satula pana peste cap de comentarii de genul-nu mai mananci rahat in tara, stai dracu’ in banca ta, ca nu te-a intrebat nimeni 🙄

 248. Cruelo zi si tu mai incet ca tocma se plimba prin spatele meu si a si-ntrebat, cine-i Cruela? Ca tare-i geloasa! I-am spus ca e o batrinica un pic mioapa, da nu m-a crezut, a trebuit sa-i arat tot ecranu si a vazut poza lu Simona, s-a linistit, a zis “Nu se uita asta la tine!”.
  M-am simtit cam jignit, adica ce?

 249. @neamtzu : ce-nseamna subinconshtientu saracu’! noi avem de ales intre doi, doi Doamne, shi-amandoi!si-atunci i-a plimbat si tu neveste-tii prin fatza tot doua! :mrgreen: sa aibe de unde alege! shi ai si manipulat-o! cu calculatoru’! ca televizoru’ nu bate pina acolo! :mrgreen:
  eshti bun de pulitician!

  le ai p-astea cu limbile ( johanis e mic copil),
  la scris te pricepi ( ma intreb cum oi fi la oral… 😳 ),
  pasaport nemtzesc ai…
  ai fost propus pe blog sa candidezi
  sustinatori ai…
  marginalizat de bdmf-ul ai fost…
  la sticlism esti meshter…
  ce mai: te votez!
  promit!

 250. @agnes : votam cu tziganu? 😉

 251. si acum incepem seria dedicatziilor muzicale:

  pt ca avem nevoie de toate votantele!

 252. iar pt cei care nu respecta blogul roz, te rog sa fii de acord cu mine agnes! 💡
  http://www.youtube.com/watch?v=ST8z3cuHi5g

 253. Pai chiar am vrut sa candidez si am intrebat-o, ce zici fa sa ma fac presedinte?.. imediat m-a-ntrebat cit cistigi… am cautat pa net si-i spusei, zice te-ai timpit? cu banii astia ramin in picioarele goale, ce fel de presendite zice, pai de tara, hai ca stam la palat, ce drac sa fac io la palat, zice, nu-mi ajunge cit am aici de curatat.. si parca nu te stiu, zice, vrei presedinte ca esti curvar, d-aia, sa te-nconjori de toate fufele, zic ce fufe fa, ai innebunit?, lasa zice n-am vazut io la TV pa italianu ala chel si pa frantuz, stai fa ca pa mine ma vrea poporu, zic…

  Cum spuneam, minte proasta de muiere! Ie lipsita de cel mai mic patriotism, de altfel se vede ca-i din familie burghezo mosiereasca, ca mi-a stricat si dosaru, ie drept cam scapatata, da astia tin coada-n sus.

 254. @neamtzule : in tine imi era sperantza!
  😥
  nu potzi sa divortzezi pt binele tzarii?
  ca dupa ce tzi se termina mandatu’ potzi s-o (re)iei de nevasta! :mrgreen:

 255. herr Tiganu, mai omule, cand te cetesc imi vine sa te pup, parca as sta cu ‘mneata la un pahar de vodca, evident. si nu ma cheama Gita, desi as vrea sa-mi schimb macar numele uneori, daca tabieturile nu poci.
  si schimba vinu’ ala de Abruzzo, chiar de-i de origine controlata, lasa orhideea si baga o vodca!
  si-ti trimit si-o poza, sa aiba nevasta-ta de ce fi geloasa, ca incep sa te iubesc tot mai mult. oare o crede ca poti fi implicat intr-o relatie cu-n barbat pa numele de cod Gita? :)))
  sper sa nu te simtasti jignit iara. 🙂

 256. ce chestie, citesc acest blog de cateva zile, ma bucur mult ca l-am gasit, nici n-aveam de gand sa intervin, pana cand dracu’ m-a pus sa am o reactie de doua randuri la ce a scris badmf cum ca astia de nu suntem in tara sa stam dracu’ in banca noastra. mi-a si parut rau dupa, ca ce ma bag eu aici… de aici si pana la aer superior, de unde, frate badmf? si ca s-o spunem p-aia dreapta, si mie mesaju’ tau de raspuns mi-a provocat o reactie negativa – intereseaza pe cineva crezi ca nici mie nick-ul tau nu mi se pare inspirat? (bmf in loc de badmf era mai subtil, zic io) – oricum raman fanul vostru de-aici din diaspora. salam cu soia n-am mancat ca eram prea mica pe vremurile alea.

 257. @coldplayu’ : zilele astea , toata lumea are temperatura! unii chiar delireaza! noi bem vin fiert ca sa ne pastram sanatosi!mai stai p-acilea, ca dupa ce trece tifosu’ electoral, mulzti se vor inzdraveni! inclusiv la …cap! 😳
  citeste si tu arhiva , daca vrei orgasme! 😉

 258. pai da, ca de la cap vin orgasmele.
  si, nu, sa nu le caute la arhiva, ca-i juna inca.

 259. revin dupa alegeri 😯
  sau maine 😕 ❓

 260. @aurikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  nu pleca!
  stai acilea! ca-l lom pa tziganu in balon si tu esti meseriash la asta!
  stai acilea ca da dude-le cu avioane, cu rachete, cu bere, alea alea…

 261. bere? a ok! mai stau… numai sa-i ceri la tigan un cerc de la audi 😈

 262. Io nu mai deranjez pentru politica. Avatarul face suficient. Asa ca, am executat un somon de 8 kile, capturat de cineva prin apropiere, cu mujdei mult si mamaliga aurie. Acum il stropesc. Nu am stat degeaba si am facut rezervare la avion pentu joia viitoare. Poate ma opresc o zi la Munchen sa beau un sprit cu neamtu, daca ma plictisesc pe drum. Oricum, o sa castige Basescu, discutiile contradictorii nu ajuta. E mai tare si mai barbat, ceea ce conteaza.

 263. Eu nu mai am nici o neliniste existentiala despre vot ca nu-mi gasesc pasaportul.

 264. Cruela – si de ce nu se spune si ce crasma e langa gardul bancii nazionale ? Cum mai e pe lipscani ?

 265. Cruela
  Mai este in apropiere terasa Blanduziei, ca daca tot protestezi in felul acela, macar sa o faci de cateva ori? Insa pentru asta ai nevoie sa te hidratezi cat de cat. Aia de acolo ma lasau noaptea cu prietenii si plecau acasa. Multumesc.

 266. @andree: terasa blanduziei s-a ofilit!s-a deschis terasa Doamnei! in locul fostului cinematograf!are o adevarat gradina zoologica acolo!care se plimba printre mese de cele mai multe ori;plus lautari da verro!

 267. Cru
  Atunci hai sa schimbam locul de protest. Bunaoara, la casa poporului. Noi stam, mii si mii de oameni si ne pisam pe portile lor, ostil, astfel incat ei sa nu mai aibe curaj sa paraseasca sediul pina nu fac legi corespunzatoare si favorabile romanilor. O sa moara de sete in interior.

 268. eu nu merg la bere la gradina aia ca ma mananca tigrul, ursul, lupul, leul… aaa nuuu leul mi-l mananca chelnerul 😯 😯

 269. Unde-i aia – langa fostul Dietetic, vis a vis de o fosta optica ?

 270. Io habar nu mai am cum se cheama strazile si nici carciumile, de 10 ani. Imi trebuie un ghid si o saptamina doua de exercitiu, ca pe urma imi revin la normal. Numai ca o sa trebuisca si altcineva sa fie de acord cu asta. Ma descurc insa.

 271. Pata
  Ce e cu avatarul tau? E acvariu, ori ce? Radacina patrata, cubica? Daca e acvariu de ce nu are pesti?

 272. @marinake: stai sa cat o harta! :mrgreen:

 273. salutare, oameni 🙂 bai frate, vazui confruntarea … si iar nu stiu cu cine sa votez 😯 simt ca ma ia dracu incet-incet

 274. aha … vorbeati de carciumi? 🙂 bun!

 275. recomand limelight… scump ca dracu dar canta bine bulgaroii :mrgreen:

 276. ma rog, alcolu’ e cum stim, da’ pot sa zic de pizza? 🙂

 277. @cucuzaure, ma uimeshti! pai ambii doi sunt minunatzi, geniali, buni de pus la rana, generosi, grijulii, dreptzi, deshteptzi, potentzi, diplomatzi, literatzi, sinceri, umani, etc…
  va rog sa continuatzi voi…. :mrgreen:

 278. Nu numai ca vorbeam de carciumi, chiar faceam previziuni. Da cine a castigat confruntarea, ca eu din textul de pe ziare.com nu am inteles nimic? Sa nu regret pe urma daca oricum nu ma duc sa votez. Sunt la 125 de mile de sectia de votare si parcarea ma costa cam 40 de dolari acolo. Bani cu care cumpar 5 sticle de sampanie Martini&Rossi si sarbatoresc, dupa toate normele legale victoria lui Basescu. In acest fel o sa-mi fie mai usor sa tin pasul cu cei care se apuca de sarbatorit abia dupa aflarea rezultatelor.

 279. cea mai misto pizza din viata mea e in dr. Taberei, langa cinema Favorit. pe bune. fara misto. orice om ar trebui sa guste asta macar o data 🙂
  p.s. n-am interese economice acolo, doar vroiam sa stiti 🙂

 280. mai cru – da, sunt mirifici, sunt … divini. totusi io, cu mintea mea aia buna, m-am blocat. sunt blocat si, uite-asa, blocat cum sunt, simt cum ma ia dracu’ asa, incet-incet 😯

 281. @cucuzaurul: da, e o pizzerie bună, pe acolo am eu biroul, în spatele cinema-ului Favorit 🙂

 282. aha, stiu! Simona asta, mica si impartiala cum e, ea e de vina! ptiu 🙂

 283. ma gandesc … daca vomit pe buletinul de vot, asa, printr-un accident … se pune?
  adica ar fi o voma de vot? sau un vot de voma? conteaza in ce patrat am vomitat? 🙄

 284. @cucuzaure, precum ziceam mai sus: simona e…di-vina! :mrgreen:

 285. @cucuzaure, daca vrei senzatzii tari la vot, du-te la dom’ pitici gratis pe blog , care te incatza sa te duci la vot, cu o tushiera in buzunar , si o data ajuns in cabina, o scotzi pe ” dansa din pantaloni, o tavaleshti bine in tushiera shi apoi o imprimi pe buletinul de vot! tot ce mai ai de fcaut ca sa intri in randu lumii, e o poza la buletinul de vot astfel innobilat! :mrgreen: ( numa sa verifici daca nu cumva legea electorala interzice pozele!n-are cum sa interzica procedeul cu tushiera, deoarece metaforic vorbind, mai toata lumea ishi baga plus in acest vot! :mrgreen:

 286. ciolanul rulz, clar! de cand n-am mai mancat asa ceva, am dezvoltat o deficienta … de ciolan. ar trebui sa am mai muta grija de sanatate 🙂 multzam cru! acum stiu ce-mi lipsea 😆

 287. mai cru, pe bune, imi respect corpul, ca sa nu mai zic de … alea-alea. si imi respect si votul. aici era dilema. daca am o reactie involuntara, nedorita si neavenita de Doamne-fereste … de voma 😐

 288. @cucuzaure : e simplu: vomitzi acasa, preventiv! :mrgreen:

 289. Voi lipsi citeva zile. Sper sa va gasesc la-ntoarcere sanatosi, voiosi si la punga grosi!

  Daca o vedeti pa Simona pupati-o din partea mea, da, Fara violenta! daca nu, nu!

  P.S Nu pot sa sufar pizza, sper ca nu am jignit vrun partid, acum n-am timp sa povestesc de ce, desi ar fi interesant, poate.

  PPS Nu beau nici bere! ci vin si tuica, odata am baut si apa, mi-a scapat pa git cind m-am spalat pa dinti, apa nu are absolut nici un gust!

 290. ok, da, nu vreau nici eu sa stric atmosfera pe aici cu rahaturi electorale. eram doar asa, in aer, si cautam sa ma apuc de ceva. si NU de AIA ci de vreun sfat … dar … nu exista, nu se da, nu se stie … scuze 🙂 ramane cum am vorbit 😉

 291. @neamtzu : la gargara ce foloseshti? :mrgreen:

 292. Simona, gata! S-a terminat si ultima dezbatere. Trebuie sa rezistam numai inca 3 zile. Suntem puternice! Si unice, bineinteles!

 293. drum bun, tigane! si eu te plac! sa ne vedem sanatosi! 🙂

 294. Simpatica Doamna Simona Tache, nici nu stii cat te inteleg! Ai perfecta dreptate, dar…

  – Sunt momente in viata in care trebuie sa fii hotarat si sa alegi chiar daca nici una din alegeri nu e perfecta. Cand n-ai curent electric aprinzi o lampa cu gaz sau o lumanara, chiar daca lumina lor nu e foarte buna pentru citit. Te ajuta macar sa gasesti ceva de mancare prin bucatarie. Prin ’98-2000 eram foarte dezamagit de Emil Constantinescu si nu l-as fi votat daca ar fi candidat la presedintie. Dupa ce a iesit Iliescu presedinte, dupa o confruntare epica cu C.V. Tudor, mi-am dat seama cat eram de nedrept. Emil Constantinescu a fost un presedintemult mai bun decat Iliescu. Cand e vorba de oameni, rareori ai de alse intre becul de 100 W si opaitul de seu. Alegerile sunt de genul mediocritatea lui Emil Constantinescu vs. Ion Iliescu. Diferenta intre Traian Basescu si Mircea Geoana nu e mare, dupa cum nu era mare nici diferenta fata de Adrian Nastase. Dar la drept vorbind nici diferenta dintre comunism si capitalism nu-i asa de mare: de mers la serviciu mergeai si in comunism (mucind un pic mai putin), o casa aveai si atunci (mai proasta poate), vara mergeai la mare (Bulgaria era accessibila si atunci :-), iarna la schi (fara access la partiile meseriase din Austria, Germania, etc, dar se schiaza si la Sinaia si Predeal, nu-i asa). De scris puteai sa scrii si atunci, daca tineai la sertar, desi pe Ciuvica nu l-au arestat comunistii, iar pe Ino Ardelean nu l-au batut aceeasi oameni care l-au omorat pe Babu Ursu in bataie. Cam astea sunt alegerile in viata. Un pic mai bine intr-o parte, poate. Alegerile alea mari, intre Rai si Iad apar pe ecran cava mai tarziu.

  – E frustrant, dar atunci cand esti membrul/angajatul unei organizatii esti identificat macar partial cu acea organizatie. Trotski a fost un comunist stalinoid, chiar daca i s-a opus lui Stalin. Ce facea Traian Ungureanu la Cotidianul e clar o exceptie si nu e un exemplu demn de urmat, dpdv moral. Seamana cu sofismele libertarienilor justificind faptul ca sunt angajati ai unor universitati de stat. Si eu sunt frustrat de multe ori cand sunt identificat dpdv profesional cu esecurile companiei la care lucrez, dar asta-i viata. Imi dau seama ca nu toata lumea are timp sa studieze cariera mea in detaliu si sa spuna “aha, uite ca baiatul asta simpatic n-are nimic de-a face cu povestea asta.”

 295. Simona
  Cand ai tu timp si chiar nu ai ce face, mai scrie o postare, ca asta s-a incarcat si blogul se misca la fel ca Mircea Geoana, ca sa nu spun ca mai mult sta pe loc. Trebuie sa dau 3 refresuri ca sa ajung la caseta de mesaje. Si asta aduce stres si tensiune si e pacat sa piarda Geoana asta al tau voturi, doar din cauza asta. Are el altele. Destule.

 296. Neamtule
  De aia se spune ca apa e insipida, inodora si incolora, ca nu are nici un gust. Eu, in cateva randuri am incercat sa o folosesc, in conditii extreme, impotriva setii, dar fara folos. Pe bune, daca beau juma de pahar cu apa, ma arde stomacul de imi vine sa ma urc pe pereti. Imi trebuie neaparat o tarie ori cateva beri ca sa-mi revin. Poate ca nu sunt eu sanatos sau normal, dar asta este. Votati Basescu, nu va imbatati cu apa rece. Nici calduta.

 297. Votati Basescu dar nu fiti atit de naivi incit sa nu va fi prins deja ca cel care pune presedintele e Vintu. Doar ca s-a razgindit in ultimul moment, nu-l mai pune pe Gioni, il pune pe Base. Care Base mai intii si-a umflat muschii si l-a arestat in Indonezia pe Popa ala de la FNI. Dupa aia au aparut pozele cu Gionel intrind in casa lui Vantu la miezul noptii. Unde? In Catavencu si pe Hotnews. Vintu a stiut ca vor aparea pozele in Catavencu fiindca a fost sunat pentru o declaratie. Putea sa le opreasca, dar nu le-a oprit. Deci a vrut sa apara pozele dupa care a mai dat si o declaratie la Realitatea in care l-a afundat si mai tare in cacat pe Gioni si a lasat sa se inteleaga ca a colaborat de mai multe ori cu Base. Deci Base va fi presedinte dar nu pentru ca se lupta cu mogulii ci fiindca a cazut la pace cu ei in cele din urma. Ai dracu mogulii astia cum pun ei presedinti si isi permit inclusiv sa se razgindeasca in ultimul moment……….
  Acuma cu cine mai votam sa scapam de moguli? :mrgreen:

 298. valentina,coldplay,skynet:
  constat ca reactia mea,de moment,explicata ulterior,chiar trezeste ‘pasiuni’! ,’patimi’!
  ma diasporeilor,ma autoexilatilor,ma politicilor corecti,eu n-am spus nicaieri,ma,ca nu va puteti da cu parerea oricand si oriunde doriti! am zis doar ca mie,personal,adica mie,mi se se rupe de parerea voastra! si ca atata timp cat nu sunteti in tari mai calde in vizita,puteti,adica ati putea si eu chiar va rog,sa ne scutiti!
  era complet dezinteresat apelul meu! ddoar ca mi sae pare lipsa crasa de bun simt sa iti manifesti parerea,in orice fel,implicit sa iti pui stampila,electorala sau nu,asupra destinului unei tari pe care ai abandonat-o,te’n’nara de fugar!!
  ati plecat acolo,ganditi ca acolo,mie mi se rupe de voi! de parerile voastre!de ce va luati voi de la supermarket,mercado,marchet! de cat dati pe tigari,pe bere,daca beti sau nu,daca fumati sau nu!
  ca se vor gasi printre voi unii care ma vor cataloga drept invidios,e treaba lor! ca ati avut motive sa plecati,e treaba voastra!

 299. @bamdf: deci io inteleg ca s-a ajuns p-aici deja la chestii foarte deplasate, dar am totusi rugamintea sa lasi oamenii sa-si spuna parerea de oriunde ar fi ei si oricare ar fi parerea aia. combate-i, zi-le ca ai alta parere, da’ fara jigniri. vezi ca mai ales la aia cu “lipsa de bun simt” sunt foarte sensibila, ca tocmai ce am aflat azi ca sunt si eu la fel. 🙂

 300. Simona
  tu nu esti la fel. Esti ok. In perioadele astea de varf electoral se induce o anumita tensiune sociala care face pe multa lume sa reactioneze ciudat. Trece, nu e cazul sa ne certam intre noi, indiferent de unele mici ofense. Aduse, poate gratuit. Important e ca ele sunt sincere.

 301. Simona
  Daca vrei calificativul exceptional, atunci trebuie sa votezi cu Base. Daca nu, oricum nu stai chiar rau.

 302. @cruela de vila, friendly correction: citatul ala din Descartes e “ma indoiesc, deci gindesc, gindesc, deci exist”. Si apropo de traducere, desi autorul e francez, originalul e in latina.

 303. @Andrei: micile ofense? deci daca io te fac pe tine acuma nesimtit, e o mica ofensa? tare. 😆 mie mi se pare mare. si ireparabila.

 304. simona,nu se poate pune problema ca eu nu i-as lasa pe ‘oameni’ sa-si spuna parerea. nu am vrut si nu as avea puterea sa fac asta. iar in legatura cu sintagma ‘bun simt’,am folosit-o fara sa o asociez cu ceva din campania asta. am folosit-o pt ca mi-a venit. si nu stiu si nici nu vreau sa stiu cine si cum te-a jignit in legatura cu bunul simt,dar stiu ca eu nu sunt dator sa fiu atent la nuante,pt ca am fost alaturi de tine cand spuneai ca sunt multe,foarte multe.
  deci,eu sunt responsabil pt nuantele mele.atat.

 305. ma spovedesc…am lasat azi fotbalul pentru boxul electoral.. 😳 ..e clar, e ceva in aer, nu-mi explic altfel 😛

 306. Simona
  Eu nu sunt chiar asa de delicat ca tine. De aia imi pare mica. Mai sunt cateva zile si o sa treaca si asta. Problemele sunt mult mai grave, iar o ofensa, pe aceasta scara valorica, imi pare mica.

 307. uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  postare nouaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  ps: aadriene: mi-a placut corectzia! 😳 :mrgreen:

 308. badmf
  si cu mine ai fost agresiv, da te-am iertat.
  @Simona
  ceea ce iti urez si tie.

 309. Simona, te apreciez foarte tare, insa nu pot sa-ti dau dreptate in cazul acesta.
  Treaba e subiectiva.
  Fanilor lui Basescu li se va parea intr-un fel, fanilor lui Geoana, in oglinda.
  Sa-ti dau doar un exemplu de parere a unui fan Geoana, cu copy si paste:
  “@Ela: Pai nu stii ca Robert Turcescu e fan Basescu? Nu e nemernic, e lingau basescian”
  Unuia ca Robert Turcescu nu poti sa ii spui lingau basescian nici in cele mai inversunate visuri.
  Pentru ca la confruntarea de aseara nu l-a scuipat pe Basescu in fata, Turcescu a devenit lingau basescian. Dupa parerea unui votant Geoana.
  Exemple cred ca-ti dai seama ca-s mai multe. Poate multi se invart in jurul lui Basescu, unii il plac, unii il urasc. Dar sa nu uitam si tabara celor care urasc efectiv PSDul, care nu-s lingai basescieni neparat, ci vor doar sa nu aiba un presedinte din PSD. Voturi negative sunt in ambele tabere, deci.
  Eu sunt un votant Basescu si pot spune cu mana pe inima ca am avut trairi asemanatoare celor ale tale, insa, asa cum am zis, in oglinda. Adica sustinatorii Geoana dandu-mi in cap ca de ce votez cu chiorul, nu mi-au ajuns 5 ani de trai bun etc.
  Eu nu iau in seama oamenii care reactioneaza asa. Apreciez discutiile bine argumentate venite din partea fanilor oricaruia dintre cei doi candidati; cat despre discutii de genul “nu votez cu X ca nu-mi place, punct, nu mi-a placut niciodata”, sa fim seriosi – numai oamenii ignoranti pot avea argumente de genul acesta ca principale si supreme.

  In rest, toate cele bune si sa speram ca dintre cei doi iese cel care va dauna cel mai putin Romaniei! 🙂

 310. :mrgreen: ma duc sa votez, pt ca stiu cu siguranta ca acum lucrurile merg intr-o directie gresita. atat.

 311. @Sigurros:
  Exceptii sunt in ambele categorii (foarte multe chiar), insa majoritatea sustinatorilor basesti (basescieni suna prea pretentios) sunt violenti verbal si pun foarte mutl patos… cel putin cu d’astia m-am intalnit eu.

  @badmf
  👿 aam sa voteeeeez …. mwhahahaaaa 👿 ! Conceptiile astea cu “ti-ai parasti taaaaraaaa” sunt de pe vremea lu’ ne’a nicu. Ia-o mai moale nene, nu te mai ambala asa! Incrancenarea asta nu duce la nimic bun! Nu-ti place ca mai comenteaza si astia d-au plecat, nu le citi parerile! Vrei sa ne scriem langa nick “plecat(cu pluta)” sa-ti fie mai usor?

 312. Stii care e faza trista.
  Ca singuri 2 din cunoscutii mei care voteaza cu Geoana, voteaza asa pentru ca au ceva de castigat. Desi pana si ei recunosc ca-si amaneteaza viitorul.
  E trista pentru ca nu stiu pe nimeni, absolut pe nimeni care sa-l voteze pe Geoana pentru programul politic.
  Eu macar de bine de rau l-am votat pe Basescu in 2004 ca si acuma dupa ce am citit ce scrie in programul lui politic. De altfel l-am citit si pe a lui Geoana (care imi da fiori reci pe spate, mai ales cum povesteste el ca o sa dea banii de la aia care muncesc la aia care o freaca) si pe a lui Remus Cernea (care mi s-a parut un soi de blabla general) si am dat si pe site-ul lui Antonescu.
  Antonescu merita un capitol aparte, pentru ca a reusit sa ma alunge pana sa termin programul politic, cand mi-am adus aminte ca singura data cand am auzit de el a fost cand era in top la parlamentari chiulangi.

 313. ai dreptate Simona.

 314. Bravo, Simona! Atît! Minunat (de îngrozitor).
  Pentru că am început să mă simt străin în propria ţară, exact ca în 1990. Şi vinovat (deşi nu mă simt vinovat) pentru că am păreri. Aştept cu nerăbdare sfîrşitul celor cinci ani care vor urma. Păcat că şi viaţa mea se va fi sfîrşit. Dar ce nu se termină, la urma urmei?

 315. Nu pot DECAT sa-ti multumesc,Simona.Am fost convins ca nu sunt singur in gandurile mele.

  @Andrei from SUA: nu-mi plac deloc barbatii cu mustata,asa ca aspect…Sunt deobicei,antipatici,mai ales pe net.

 316. Un contra-argument – consider – extrem de clar pentru “talibanismul” si radicalizarea celor care-l sustin pe Basescu si lipsa acestor atribute in tabara adversa:

  http://garciamuerte.blogspot.com/2009/12/galeria-sceleratilor.html#comments

  Daca nu stiati, aveti o scuza, dar puteati macar sa intrebati… Ar mai fi si site-ul d-lui Geoana, unde sunt cativa care cer chiar ca Basescu sa fie impuscat in interes national daca mai iese presedinte… Puteti verifica. De data asta m-ati dezamagit…

 317. Ai afirmat ca cei care sunt impotriva lui Basescu si care nu neaparat il “iubesc” pe Geoana nu sunt atat de vehementi si porniti impotriva celor care nu le impartasesc opiniile. Poate tu ai avut noroc si printre prietenii tai nu au fost si persoane care sa te convinga sa-l votezi pe Geoana. Eu am intalnit printre cei pe care-i cunosc si persoane care incercau sa ma convinga de faptul ca Basescu este o persoana malefica si ca Geoana este solutia pentru Romania. Erau vehemeti si din persoane placute s-au transformat in persoane pe care le simteam agresive. Imi aduceam aminte de agresivitatea celor din anii ’90 cand puteai fi linsat daca spuneai ca ii simpatizezi pe cei din Piata Revolutiei. Aveau argumente preluate de la televiziuni si care nu si le puteau sustine. Le “inghitisera” fara sa-si mai puna si alte intrebari si incercau din rasputeri sa ma convinga sa fac si eu asta. Altii incercau sa ma convinga ca ei de fapt il voteaza pe Iohanis. Si-i intrebam, ca sa vad ce au in capul lor, daca Iohanis este cumva pe buletinul de vot. “Nu, nu este dar o sa-l puna Geoana”, imi explicau ei candizi.
  Ceea ce pot spune, este ca as simti ca mi se usuca mana daca l-as vota pe Geoana.
  Comunistii nu pot fi mai mult sau mai putin comunisti iar cei care poarta sforile lui Geoana (Vanghelie, Iliescu, Mitrea, Nastase & comp) sunt comunisti pana in maduva oaselor.
  Comunismul il urasc indiferent sub ce forma ne-ar fi prezentat. Il urasc din toata fiinta.

 318. […] Mult mai bine decat as putea eu a zis deja cineva. Pe un blog. […]

 319. a fost prima data cand chiar am simtit ca nu am pe cine sa votez 🙁

 320. Pai nu stiu de ce mi ai stres postarea! nu a ramas dect un NB ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic (totusi probabil ca macar ai citit postarea ).N am scris nimic rau sau injurios; realitatea e: articol e lung peste 10.000 de semneprea lung si sa nu spui nimic.Vechile tale articolele( in postarea pe cate ai sters o mai mult te laudam)erau scurte si aveau substanta . Aste mai pleaca si inspiratia…. Ce e singurul adevar netrucat: e ca SOV VA DA AFARA PE TOTI de la fostul Cotidianul care ati miscat in front (redactia Cotidianului e schimbata 100%) in plus din Ianuarie si Cotidianul si Catavencu se vor inchide. Informatie din surse sigure!!!! Iar pentru amaratul asta de link de la iRealitate TV “te au tocit si pe tine” pacat, pacat,!!! simo hai sa vedem cat ramin postat ? 30 sec.?

 321. Pai nu stiu de ce mi ai sters postarea! nu a ramas dect un NB ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic (totusi probabil ca macar ai citit o, postarea, ).N am scris nimic rau sau injurios; realitatea e: articol e lung peste 10.000 de semne prea lung si sa nu spui nimic.Vechile tale articole( in postarea pe cate ai sters o mai mult te laudam)erau scurte si aveau substanta . Aste mai pleaca si inspiratia…. Care e singurul adevar netrucat: e ca SOV VA DA AFARA PE TOTI de la fostul Cotidianul, care ati miscat in front (redactia Cotidianului e schimbata 100%) in plus din Ianuarie si Cotidianul si Catavencu se vor inchide. Informatie din surse sigure!!!! Iar pentru amaratul asta de link de la iRealitate TV “te au tocit si pe tine” pacat, pacat,!!! simo hai sa vedem cat ramin postat ? 30 sec.?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint