Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Maidanezii au ucis din nou. Să ieşim noi să sterilizăm primarul?

Femeia sfâşiată de câini acum câteva zile (în curtea ADP sector 5) a murit, ocazie cu care reîncepe o discuţie pe care am mai auzit-o de miliarde de ori, în ultimii 20 de ani. În 20 de ani, autorităţile din Bucureşti NU AU REUŞIT SĂ REZOLVE problema haitelor de maidanezi. De fapt, situaţia chiar se agravează, pe zi ce trece. Citez din Adevărul:

“Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat că Primăria Capitalei este cea care are în atribuţii strângerea maidanezilor însă este de părere că Parchetul şi Poliţia ar trebui să stabilească cine este vinovat pentru moartea femeii. Prefectul a mai adăugat că anul trecut 13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, dintre care 2.500 au fost copii. “Fenomenul este în creştere pentru că în 2009, Institutul Matei Balş a raportat 11.000 de cazuri de persoane muşcate”, a declarat Atănăsoaei rămânând la părerea că eutanasierea câinilor agresivi este o soluţie. “De asemenea, strângerea lor, sterilizarea şi apoi eliberarea lor pe străzi nu este o măsură bună, cred că municipalitatea trebuie să investească mai mult în adăposturi pentru câini”, a concluzionat edilul.”

Bun, aţi citit, da? Acuma daţi-mi voie să mă dezlănţui urât: Păi, futu-vă-n boturile voastre de incompetenţi şi de impostori, după 20 de ani, voi încă vă mai întrebaţi care este cea mai bună soluţie?????? După 20 de ani, aruncaţi pisica de la Primărie la Prefectură şi de la Prefectură la Şcoala de Fete? După 20 de ani, municipalitatea încă se mai tăvăleşte pe jos că trebuie să investească în adăposturi? În 20 de ani nu aţi reuşit să-i faceţi nici măcar să nu se mai împuieze???? Nici măcar asta??? Cred că Ceauşescu se tăvăleşte pe jos de râs, la el în mormânt.

La mine la bloc, lucrurile arată aşa. E o ditamai haita, sunt mai mult de 20. Noaptea trag nişte concerte de lătrături de ţi se face frică să stai în casă, darămite să ieşi pe stradă. Acum câţiva ani, timp de câteva luni, îi căşunase pe mine unei căţele. Timp de vreo două luni, a sărit la mine constant, cu o agresivitate pe care încerc să nu mi-o amintesc, ca să nu mă ia cu palpitaţii. Dimineaţa, seara, la prânz, mă agresa constant. Ajunsesem să-mi fie frică să plec de acasă şi să mă întorc. Fiecare ieşire sau intrare în bloc era un coşmar. Am sunat de enşpe mii de ori la Ecarisaj. Am ajuns până la a o suna pe directoare. Mi-a promis cu cerul şi cu pâmântul că va trimite o echipă, m-a pus să fac reclamaţii scrise şi tot tacâmul. NU A VENIT NICIODATĂ NIMENI să ia căţeaua aia. La sfatul unei prietene căreia nişte câini îi sfâşiaseră, într-o iarnă, geaca şi o muşcaseră serios, mi-am cumpărat un spray paralizant. Am încercat să fac rost chiar şi de un dispozitiv d-ăla cu ultrasunete, care cică-i alungă.

Am nutrit, la un moment dat, chiar şi gânduri criminale. Începusem să mă interesez de unde aş putea lua otravă. Nu mai puteam pur şi simplu să trăiesc în fiecare zi acelaşi coşmar. În jurul meu, erau oameni care mă susţineau şi care înţelegeau, dar era şi un cor de bocitori ai maidanezilor cărora li se umpleau ochii de lacrimi când auzeau că aş putea să omor căţeaua aia. Îi durea-n cur că ar fi putut să mă omoare ea pe mine sau să mă mutileze. Îmi explicau cât e de nevinovată şi cât de minunate sunt animalele, iar când le spuneam că e foarte nasol să sară un câine la tine zilinc, cu maximă agresivitate, mă sfătuiau să mă-mprietenesc cu ea. “Cum dracu’ să te împrieteneşti cu un câine agresiv, CARE SIMTE CĂ ŢI-E FRICĂ, asta încurajându-l să facă şi mai urât?”, întrebam disperată. “Atunci, domin-o, arată-i că eşti mai puternică!”, îmi ziceau. “Cum s-o domin, fratele meu, dacă eu fac pe mine de frică şi aia simte asta, simte hormonii de frică sau feromoni sau ce aia mă-sii sunt? Să mă duc la cursuri de psihologia câinilor? Spuneţi-mi unde se ţin astfel de cursuri şi mă duc!”. Discuţiile se opreau de fiecare dată în aceeaşi fundătură. Câinele ăla furibund era un căţeluş drăgălaş, iar eu aş fi fost o nenorocită dacă alegeam să mă salvez pe mine. Deja începusem să mă imaginez sfâşiată de câini, cu carotida ruptă şi înconjurată de iubitori de animale, care jeleau câinele. 😥

Nu mai zic că, de câte ori sărea javra la mine, apăreau nişte babe de prin blocurile vecine, care mă salvau, explicându-mi după aia (în timp ce ţineau turbăciunea, care încă mă lătra şi încerca să sară!!) că să stau liniştită, că nu-mi face nimic. Îmi venea să le otrăvesc şi p-alea.

Am citit de nu ştiu câte ori declaraţii de-ale hingherilor, care sunau cam aşa: “Domne, noi ne-am dus să săltăm haita de 60 de maidanezi care terorizează Casa Presei, dar au ieşit muncitorii de la Tipografie şi ne-au alungat, aşa că nu am putut să luăm câinii”.

Mi se pare incredibil, halucinant, SF! Nişte oameni care sunt plătiţi să salte maidanezi se scuză că nu i-au lăsat cetăţenii să-şi facă treaba. Dacă nu sunt muncitorii de la tipografie, atunci sigur sunt nişte babe care-i aleargă. Ies babele din blocuri, înarmate cu polonice, şi îi împiedică pe hingheri să-şi facă treaba.

Eu nu pot să accept o astfel de explicaţie, oricât m-aş strădui. Nu te lasă muncitorii sau babele, vino în mă-ta însoţit de poliţie şi rezolvă!!!

Cât despre autorităţi, nu-mi permit eu să scriu explicit ce aş vrea să le transmit, fiindcă tre’ să fiu o doamnă, dar vă invit s-o faceţi voi, dragi cititori. N-o să intre nici un cuvânt urât în spam, vă promit. Spărgeţi-vă liberi, chiar vă rog. 😉

Eu zic doar aşa: Dragă domnule Primar, dragă domnule Prefect, dragi incompetenţi şi impostori pe care noi vă plătim, printre altele, şi ca să rezolvaţi această problemă, nu vă gândiţi că, într-o zi, exasperaţi de faptul că nu sunteţi în stare să opriţi nişte maidanezi să se mai împuieze, o să ieşim noi din case, şcoli, grădiniţe, creşe şi corporaţii, şi o să vă împiedicăm pe voi să vă mai împuiaţi? Vă riscaţi, cu nonşalanţă, din ce în ce mai tare, la o sterilizare fără anestezie? Slavă Domnului, pentru voi nici n-ar trebui să investim în adăposturi, că aveţi deja supercăsoaie şi vile.

458 comentarii

 1. sa i ia la ei acasa…

 2. Simona, ești de acord cu eutanasierea câinilor?

 3. cum adica sa-i sterilizam,adica sa le taiem coaiele sau pula? 😆
  mi se pare ca oprescu,futu-l in gura,are deja vasectomie facuta

 4. La mine e la fel de rău… sutn vreo trei grupări, că altfel nu pot să le pun: una pe aleea din spatele blocului, una pe aleea din faţă şi una în poligonul de la Ilioara, care e în spatele blocului meu. Ies din casă cu frică, mă uit să mai fie lume pe afară…

  Anul trecut, am fost în audienţă la primărie, sector 3, ca orice muritor de rând. M-a primit un nene sictirit, care mi-a spus că nu au ce face. În mai multe cuvinte, desigur. Mai apoi, m-am specializat în dopuri pentru urechi, pentru că alea trei haite se apucă de conversaţii nocturne şi dormi dacă mai poţi. Uneori, după ore în şir de lătrături, pe cuvânt că aş fi în stare să îi omor cu mâna mea, iar eu chiar sunt o persoană paşnică de felul meu…

  După un timp, când, la fel, o ţineau în lătrături de câteva zile şi nopţi, mă enervez iar, pun mâna pe telefon, sun la primaria sector 3. Găsesc un număr de la relaţii cu publicul, care cică e funcţional non-stop. Este. În sensul că sună, dar nu răspunde nimeni. Sun pe un fix. Aici dau de o cunoană de la care aflu telefonul la care trebuie să mă plâng, un număr de la primăria capitalei, desigur. “Doar ei se mai ocupă de asta?” “Da.” “Ce drăguţ.” “Asta e.”

  La capitală sună telefonul ăla în draci, nu răspunde nimeni. Găsesc şi acolo un dispecerat din ăla “non-stop”, la fel, sună non-stop şi tot non-stop nu răspunde nimeni.

  Google is my friend, găsesc asta: http://www.asa-bucuresti.ro/asa/index.php. La al treilea număr format îmi răspunde un nene. Şi urmează, cu aproximaţie, dialogul de mai jos:

  – Cum procedăm dacă avem o problemă cu câinii fără stăpân? (a se remarca faptul că m-am exprimat elegant)
  – Sunaţi la noi.
  – Tocmai asta am făcut. Cred. Mai departe? Vă invit la o cafea sau cum?
  – Aşa… păi, unde anume sunt căţeii? (eh, unii nu mai arată a căţei de ceva vreme, dar…)
  – Sector 3, aleea x.
  – Aşa (avea un tic). Păi… dacă au cerceluş din ăla în ureche, nu putem să îi ridicăm, pentru că se consideră că au stăpân.
  – Adică?
  – Adică înseamnă că au fost pe la noi, i-am castrat, le-am pus cerceluşul, cineva i-a adoptat şi apoi i-a abandonat din nou.
  – Pe toţi!
  – Pe toţi.
  – Păi sunt zeci…
  – Sunt mai mult, sute chiar, ştim problema.
  – Ah, eu voiam să fiu blândă…
  pauză de nervi tăcuţi
  – Adică au stăpân, dar sunt pe străzi.
  – Da.
  – Adică sunteţi o instituţie cât se poate de inutilă.
  – Cum adică inutilă?
  – Păi nu rezolvaţi problema, doar o gâdilaţi.
  – Păi noi facem ce ne permite legea.
  – Da, adică legea vă permite să existaţi degeaba ca instituţie.
  – Doamnă…
  – Bun, nu toţi au chestie din aia în ureche.
  – Ok, faceţi o reclamaţie, trimiteţi-o pe fax…
  – Fax?
  – Da, fax.
  – Adică mai suntem în epoca faxului?
  – Da, de ce…
  – În afară de fax. Pot să o duc personal?
  – Da, strada…
  – Am văzut adresa pe site.
  – Bun, o depuneţi la noi, mergem şi vedem care nu au cerceluş… dar vă spun că şi aşa există riscul ca ei să se întoarcă acolo. Dacă cineva îi adoptă şi… unii îi iau de la noi şi îi duc chiar ei înapoi de unde i-am ridicat. Chiar şi dvs puteţi adopta unul de la noi…
  – Mulţumesc, am destui în spatele blocului, nu cred că mai vreau.

  Până la urmă, o să merg la ei, că nu am ajuns încă, şi o să cer să îmi arate unde dracu scrie că ăia au stăpân, deşi sunt pe stradă.

  Nu mai zic de certurile cu dobitoacele de vecini, care le dau mâncare la intrarea în bloc sau cu ăia care ies din măcelărie şi le aruncă oase chiar acolo…

  Nu ştiu care e soluţia, dar ceva trebuie făcut. Zici că suntem în lumea a treia, dacă te uiţi pe unele străzi… Chiar şi în centrul vechi, pe lângă BNR…

 5. E grav ce se întâmplă, în toată ţara sunt probleme din cauza lor. Primăriile nu iau măsuri din cauza unor dobitoci de iubitori de animale, vede-i-aş sfâşiaţi de javre.

  [ Dar vecinul tău, Julius, nu cobora să te apere de câini cand ajungeai în faţa blocului? ]

 6. 1.hai fata,nu mai tragediza asa,poate daca ii dadeai si ei ceva de mancare,se mai inmuia;
  2.o data, veneam seara de la schimbul 2 si tot timpul luam cate ceva dulce pt.fiica-mea. la coltu’ blocului m-a latra un caine si nu-mi dadea voie sa trec.cutzu,cutzu…el nimic. si,desi sunt muscata de caine ,incerc sa nu ma panichez,sa-i vb calm si pana la urma sfarseam prin a imparti ciocolata cu el;
  3. cainii nu au creier,doar instinct;
  4. daca mi-ar musca odraslele as reactiona urat;
  5.fiind posesor de PET(caine) nu-mi permit sa judec nici macar cainele.
  6. fiind iubitoare de animale imi permit totusi sa-i fut in gura pe aia care fac adaposturi pe hartie si banii ii baga in buzunar;
  7. idem si cu sterilizarea,ca un crotal e o cheltuiala minima,la cat costa decontarea sterilizarii in sine;
  8. astept protectia animalelor sa iasa la interval cu ceva planuri concrete,nu cu invarteli dupa sula cu care ne-au ametit.

 7. …cumva, primarul cu pricina ar trebui sterilizat cu ajutorul unui caine agresiv.

 8. ps:daca mi-ar cadea un turture in cap,de pe o cladire m-as duce sa-l injur pe primar,daca m-ar musca un caine,nu. 👿

 9. Mai laso-n mandarie si coptura galbena, deja e a treia oara cand citesc articolul asta, scris in mai multe cuvinte…

 10. @Ciprian,te-as intreba asta daca nu te-ai supara prea tare:pamintul este cumva facut doar pentru oameni?Nu cumva noi oamenii care suntem inzestrati cu gindire si cu putere de decizie ar trebui sa facem ceva?Cu ce sunt vinovate animalele ca oamenii au permis asa ceva?Stii citi bani se fura si ce averi fac autoritatile pe seama animalelor?Ai fost vreodata la un adapost de animale sa vezi cum traiesc?Dupa parerea ta ar trebui sa ucidem tot ce misca si nu este om,nu?Poate in alta viata vei reveni pe pamint un maidanez si poate te eutanasiaza Oprescu!Imi cer scuze daca te-am ofensat,dar intii ar trebui sa te mai gindesti. ❓ ❓ ❓ ❓

 11. Păi dacă te muşcă un câine fără stăpân pe un spaţiu public, de ce să nu îl înjuri pe primar? Nu se presupune că el e cel care trebuie să asigure un spaţiu public sigur? Nu singur, cu toată şleahta de subordonaţi, plătiţi tot din bani publici.

  Cuţu ăla nu are ce căuta pe mijlocul străzii. Pe principiul ăsta al iubirii de animale putem aduce în Bucureşti şi nişte crocodili, urşi, şerpi şi ce naiba o mai fi prin lumea animală. Să le dăm drumul pe stradă, că doar ne sunt dragi.

 12. Sunt total de acord cu tine. Chiar daca nu stau in Bucuresti si pana acuma nu am avut experiente cu maidanezii, consider ca trebuie luate masuri in privinta aceasta. Sunt o iubitoare de animale dar asta nu inseamna ca nu trebuie facut nimic impotriva animalelor care pun in pericol integritatea corporala a oamenilor. Consider ca trebuie sa facem ceva (chiar daca nu vom rezolva prea multe, luand in considerare ca treaba asta se discuta de 20 de ani), de exemplu o petitie. Nu stiu cat vor sa mai astepte autoritatile pana cand fac ceva, este intolerabil ce se intampla!!! Cati oameni mai trebuie sa fie muscati, mutilati, omorati pana cand fac ceva??? Eu cred ca daca in sfarsit ara actiona, ar fi un mic pas spre a dovedi ca ne pasa si suntem in stare sa rezolvam astfel de situatii. M-am saturat sa vb cu strainii si sa aud: aaaaa Romania, the capital of dogs. (Romania capitala cainilor). Asta arata doar incapabilitatea sau lenea de a face ceva!!!
  Nu cred ca tu urasti animalele, doar ca aceste experiente te-au determinat sa-ti schimbi atitudinea fata de caini, ceea ce mi se pare normal. Si normal ca iubitorii de animale “sar la tine” ca-i cruzime si etc…. Atunci sa ia si ei masuri, sa faca ceva, sa gaseasca o solutie care nu “dauneaza” cainilor.

 13. @Robintel: numai ca ultimă soluţie, după euthanasierea celor care în 20 de ani au furat banii destinaţi sterilizării, ceea ce a dus la agravarea fenomenului :mrgreen:

 14. sa dau la muieeee la toti politicieeniii!…haus!

 15. Da, poti sa-ncerci sterilizarea primarului, il doare-n … ca are vasectomie 🙂

  Exagerezi cu ciinii. Si sa stii ca, daca ti-e frica si fugi, atunci chiar le declansezi instinctele de pradatori si ataca. In rest ciinii vagabonzi au fost si vor fi o mare afacere pentru toate primariile din tara.

  Intreb si eu, fara legatura cu potaile, de violatori sau hoti de buzunare nu ti-i frica?

 16. mai am una 😆
  – intr-o vara,inainte cu o zi de plecarea in concediu,la mare,omului meu,vrand sa intre in scara blocului,i-au scapat okelarii de soare de la gat,pe jos. cand s-a aplecat sa si-i ia,hatz,cateaua aciuata pe scara blocului l-a muscat. mamaaaaaaa,da-i injuraturi,fugi dupa ea,etc. seara,ne-am dus la o nunta la 60 de km,omul s-a imbatat si la intoarcere,in microbuz,din cauza alcoolului s-a dezechilibrat si si-a zdrelit genunchiul intr-un fier de la scaun.soferul pusese o frana fina 😆 .tot concediul s-a vaitat ce muscat ii el de caine si nu ce vanataie si julitura avea de la cazatura 😆
  -cateaua a sarit sa-l muste deoarece a crezut ca el s-a aplecat sa ia o piatra de pe jos sa dea in ea. 🙄

 17. […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Simona Tache, Camil Stoenescu, Radu Macovei, Simona Tache and others. Simona Tache said: Maidanezii au ucis din nou. Să ieşim noi să sterilizam primarul????? http://bit.ly/dY1RkA […]

 18. am fost muscata de un caine,astept sa fiu violata si buzunarita 😆 😆

 19. nu de un caine,sper ca ati inteles. :mrgreen:

 20. Pana nu se prinde idiotul de rand ca e grav iresponsabil sa arunce in strada/camp/langa uzina, cand se plictiseste, catelul (nesterilizat bien sur) sau chiar doua- trei generatii de pui, pot astia sa sterilizeze pana se termina tot anestezicul de pe lume.

 21. Bine ca babele nu prea le au cu internetu’, ca sa vezi ce-ar fi fost la gura lor in subsolul acestui post. Te inteleg foarte bine Simona si compatimesc cu tine. De felul meu am copilarit in frumosul cartier Rahova (parintii mei au zis bogdaproste ca au primit repartitie, moca, un apartament cu 3 camere intr-unul din blocurile de acolo, undeva mai sus de piata) si pe cand eram student am trait si eu o dragoste cu nabadai cu una din catelele blocului. Pe vremea aia nu erau neam spray-uri paralizante si chiar si de spray-urile obisnuite se facea rost cu greu, de pe la rusi sau de pe la bulgari. Cateaua dormea chiar pe presul de la intrarea in bloc, asa ca orice tentativa de ocolire a pericolului era exclusa din start. Am zis ca cel mai bine ar fi s-o sinucid cu premeditare. Am rugat-o pe o prietena de-a mea care era studenta la farmacie sa-mi faca rost de un tub de Diazepam pastile (i-am zis ca-s pentru mine ca si-asta era mare iubitoare de maidanezi), le-am pisat in pisalog si le-am introdus frumos in carnea tocata pentru chiftele cumparata de maica-mea (noaptea, pe la 1.00). I-am dat apoi javrei sa manance si m-am culcat linistit. A doua zi, bocete, urlete, in fata blocului: “Aoleeeu a omorat-o pe Lesi, criminaliiiii” Numai ca Lesi nu murise. A dormit vreo doua zile naintoarsa si pe urma si-a reluat frumos locul pe presul din fata blocului, odihnita si mai cu chef de artag.

 22. mi-as dori sa comentez articolul in dulshili grai regatzeano-moldo-oltenesc :mrgreen: imi vini sa ma chis pi mini di ras. :lol:uite si un remediu impotriva sperieturii: iei cainele,ii tai un smoc de par,pui niste jar pe un faras,pui parul peste jar si treci de 3 ori peste el. 😆

 23. Dar nu e doar problema sterilizării, ce e aşa greu de priceput că animalele alea nu au ce căuta într-un oraş? Rămâne problema mizeriei, a bolilor, a agresivităţii lor… Io nu ştiu, chiar e imposibil de înţeles? Mutaţi-vă în pădure, fraţilor, ăştia care sunteţi atât de ataşaţi de animalele de pe stradă. Sau dacă tot vă declaraţi iubitori de animale, luaţi-le acasă. De ce să vă fie dragi doar pe stradă? Strada e un spaţiu public, spaţiu comun, cum să mai explic?

  • Da,draga.Cainii nu au ce cauta in orase.Sunt niste criminali,trebuie sa-i ducem in padure . 😐 O singura data am fost muscat de un caine si asta din vina unui prieten. Cat timp ai 10 mâțe acasa și treci pișat pe tine de frica pe langa un caine,cum sa nu te muste ?!

   Din vina cui au inceput sa muste?

 24. deci la protectia animalelor,fara numar:MANCA-MI-ATI COAILII LU’ MAGARU’ LU’ TATAIE SI LINDICU’ LU’ BRIJIBARDO!

 25. @betuca Du-te-n ma-ta cu mila ta pentru javre. Ar trebui sa ajungi si tu sa stai in cusca cu maidanezii aia si zau ca nu mi-ar pasa cum ai trai acolo.

 26. Bun de tot articolul! Astia nu intzeleg decat spus pe shleau (deci si de la mine un voios hai siktir oficvialitatzilor de cacat), daca vor binevoi sa auda! Eu am caine, deci nu se poate spune ca urasc specia asta de patrupede, dar intre mila de caini si cea de oamenii mushcatzi, ar trebui aleshi oamenii. Imi imaginez cu groaza durerea acelei femei incoltzite de caini.

 27. Am scris într-un an vreo trei reclamaţii la ASPA, ultima chiar D-lui director Lorentz, care, pe website face apel la populaţie pentru identificarea “câinilor agresivi”, i-am precizat că fiica mea a fost muşcată de un căine în timp ce se întorcea acasă de la şcoală. Bineînţeles că nu a venit nimeni să ridice cele 4 javre care au pus stăpânire pe aleea dintre blocuri, terorizând locatarii care astfel au probleme la plecarea şi la venirea acasă. Să nu mai spun de vacarmul pe care-l fac, în special seara. Deşi în zonă se face curăţenie, mereu apar oase aruncate de cotoroanţele iubitoare de maidanezi, care chipurile nu mai pot de mila lor! Ar trebui să-i ia în apartamente, nu să le arunce mâncare în spaţiul public, şi obligate să-şi asume răspunderea pentru ei!

 28. @Simona Tache: mamaaaa, ce te-ai mai … “dezlănţuit”! Si ce noroc am eu ca nu-s Primar (ca ce “steril” as mai fi devenit …)

  (PS Te salut! Fain again!)

 29. dar si iubitorii astia de animale nu le pot lua pe toate acasa… stiu ca cei mai multi nu inteleg ca iubirea asta vine mai ales cu responsabilitate…
  numai eu stiu cati caini si pisici am adunat/ ingrijit/ sterilizat de pe strada, apoi pastrat sau gasit stapan.

  apropo de otrava, a fost foarte frustrant si dureros cand din banii mei am sterilizat o pisica de pe strada, iar la o saptamana am gasit-o in agonie, otravita. e o moarte foatre urata, cred ca concureaza cu arderea de viu.

  eu una raman impotriva eutanasierii.. la cati s-au omorat pana acum, strazile sunt tot pline. si nu au aparut prin combustie spontana, cineva i-a plantat la loc pe strada, fertili si dornici, cum ar veni.

  poate asta trebuie sa priceapa omul, ca vrei nu vrei, te nasti cu niste responsabilitati fata de ce te inconjora. pana la urma, omul traieste in lumea animalelor, pe teritoriul lor, nu invers.

  cat creier/suflet au animalele nu stiu, dar cainele este un animal domesticit de om, si asta il face responsabilitatea lui directa. nu doar la cheremul lui.

 30. Eu am o pozitie destul de simpla cu privire la subiect: fac ceva pe caini, pe dreptul lor la viata, pe faptul ca sunt si ei animale. Iar babele care-i pazesc si-i protejeaza, tampitele gen Brigitte Bardot si alte de-astea care investesc in adaposturi pentru caini sa-si tina banii-n conturi. Cateii astia nu trebuie hraniti, adapostiti, castrati. Trebuie omorati. Pur si simplu. Ori ei ori noi. Iar babele care ii protejeaza amendate pana la ultimul leut din pensie.
  Ajungem sa ne manance cainii ca ne e noua mila de ei.
  Iar astai care se plang ca nu-i lasa oamenii… Ce bate pe spinare le-as da eu alora care ar sari sa apere cainii!

 31. @Viorel Gaita: Doamne cat am ras :))))
  @Badmf: asa, cois, da-le la oaseeee

 32. @Americanul: m-am dezlănţuit mult mai puţin decât aş fi vrut
  @Pisica Roz: nu-s de acord cu poziţia ta

 33. eu nu sunt caine

  @mary: “am fost muscata de un caine, astept sa fiu violata si buzunarita”
  (“nu de un caine, sper ca ati inteles.”)

  Am inteles, dar stai bine si cu … buzunarele?

 34. Cu riscul de a fi contrazis/apostrofat/injurat/eutanasiat, eu sunt pentru eutanasierea animalelor fara stapan, dupa de sunt tinute cateva zile intr-un centru, pentru a da sansa eventualilor stapani sa-si recupereze animalele pierdute. Dar asta cumulat cu masura inregistrarii aniamelor de casa cumparate si a sanctionarii nasoale a celor care isi iau animale si le lasa pe strada.
  Puteti sa-mi spuneti ca sunt un sadic, un tampit, un prost, un cretin etc.
  Dar o sa raspund metoda e aplicata cu succes si fara tam-tam in lumea aia civilizata ades invocata pe aici. Si ca nimeni nu comenteaza contra distrugerii soarecilor si sobolanilor, care sunt tot animale.
  Experienta ne arata ca oamenii si celelalte animalele nu pot convietui in oras decat in anumite conditii.

 35. Eu as organiza un casting in care sa aleg cateva personaje tocmai potrivite pentru un fellowship, exact ca in stapanul inelelor: unul cu arcul , unul cu barda, altul cu sabia si unul cu toiagul magic. Pe toti astia i-as scoate la o vantoare de orci patrupezi. Ar iesi o mega productie contemporana, cu efecte speciale, sange si suspans. Ca vorba aia, figuranti orci sunt cu sutele prin Bucuresti si isi cunosc foarte bine scenariul. Iar pe babele cu polonicul le-as alunga cu furtunul cu apa rece si cu celebra replica: “you shall not pass!”. Sa ma scuze pacifistii care coexista pe aici 😀

 36. imi dau si eu cu parerea: problema de fond este ca orice, dar absolut orice, se poate discuta. chiar si dreptul unui om de a iesi in siguranta pe strada. de ce se discuta? pentru ca cei care ar trebui sa rezolve problemele se simt mult mai linistiti daca iau banii dar nu fac nimic, si eventual mai si incep cate-o dezbatere aprinsa daca ar trebui sa munceasca.
  dat fiind ca ultimii 20 de ani demonstreaza fara nici o urma de indoiala ca cei platiti pentru asta nu vor rezolva nimic, mai exista doar solutia omorarii cainilor de catre oamenii care se simt amenintati. sunt o bestie si un nenorocit, dar inainte sa ma atace sau sa-mi atace un copil si sa-l mutileze sau omoare nu stau pe ganduri nici o secunda si omor cainele.
  cineva vrea sa protejeze animalele? mi se pare foarte frumos. in cazul acesta exista multe solutii: le iei la tine acasa, sau creezi o asociatie care le ingrijeste in mod organizat nu pe strada, in caz ca tu singur nu poti sa le iei acasa, sau te duci si ajuti o asociatie care deja exista, daca nu cunosti suficienti iubitori de animale.

 37. ah, si apropo de vantaoare. stiati ca in alpii austrieci nu traieste niciun urs, lup, vulpe sau alte animale pradatoare? ce ce? pentru ca statul austriac scoate la licitatie toate animalele pradatoare care pot ataca turistii (in cazul in care acestea intra in tara migrand din alte zone). cine liciteaza pentru ele? vanatorii. dai 3000 de euro si ai dreptul sa omori ursul si sa-l iei acasa. fara mila, fara regrete. iar un urs nu e chiar un caine. 😀

 38. Uuu ni se permite sa ii balacarim pe reprezentantii municipalitatii.
  Sa incepem, de cand lumea si pamantu cacaciosii astia de la primarie/prefectura, se tot chinuie unu pe altu sa adune cainii, ma fut in ele de javre, am “eutanasiat” cateva si nu in cel mai placut mod, ma refer la caini nu la cretinii aia de lucreaza la primarie. Oricum dupa cate se pare ii doare in pula de ce vrea cetateanu de rand, sa mor, imi iau un sac de pietre si le sparg toate gemurile cladirii noi pe care o are primaria pe splai.
  Pai ba inadaptatilor, o gramada serioasa de bani a fost cheltuita sa faceti cladirea aia, de ce pula mea nu v-ati apucat sa construiti niste centre de omorat potai, eu consider ca pe langa potai, ar trebui omorate si babele dobitoace de la scarile cu probleme… sa le iei sa le dai cu cainele in cap, apoi sa iei o teava de aluminiu, sa i-o dai babei sa umfle cainele pe cur si daca nu vor impuscate in cap un un revolver, de la o distanta foarte mica.

 39. Aseara pe la Tv o babaciune , ceva sefa a canilor dadea exemplu cainele acela mega mediatizat in urma cu 2 3 ani “daca omu a facut stop cardiac si a cazut pe caine , si cainele l-a muscat .. cu ce e de vina cainele ca s-a speriat si s-a aparat”
  Sa imi explice cineva cum vine treaba asta …. tine de o fizica nestudiata de mine pana acu … cade omu pe caine ? wtf .
  Incercau sa explice ca doamna a intrat prin efractie si cainii doar aparat teritoriul .. Cica la ele: ce cauta doamna la ora 5 dupa amiaza acolo ? Politistul cu care discutau le explica scopul doamnei , care era acela de a mai munci un pic si ele o tot dadeau cu “nu avea ce cauta acolo la ora 5 , ce munca domnule la ora aia , nu se poate , nu avea voie”
  Noroc ca nu’s fortoasa ca imi aruncam TV u de la etaju 4 .

  Cat despre babele cu “nu te musca draga , nu iti face nimic” cand potaia e in 2 labe sprijinita de mine si face ca toti dracii eu fiind paralizata de frica …. babelea astea nebune sunt peste tot si tare le-as face program de muscat . O muscatura pe zi , rasplata pentru inteligenta lor .
  Na , ca m-a luat cu calduri si cu nervi . Nu mai trag sperante ca o sa se rezolve problema asta .

  Sa ii fie tarana usoara !

 40. eu nu sunt caine: am catziva creitzari prin poznare,de 0,10 lei, deoarece tot lasam bacsis la tutungerie,cand erau tigarile 10,30 lei. si ,intr-o zi,vanzatoarea nu mi-a dat tigarile ca nu aveam 3 mii si m-am nervat.fara bacsis.nici macar eu nu-l mai primesc,cand vine omu’ si-mi lasa de-o cafea sau de tigari,ii inapoiez tacticos si politicos,ba chiar ii indes fortat in portofel.al lui. :mrgreen:

 41. @Catalinul: mai uşor cu răbufnirile astea criminal-violente

 42. Aaaaa si conform unui nou studiu, cainii nu au fost mereu prietenul cel mai bun al omului, au fost felul principal, desi jarlele astea nu cred ca pot fi mancate ca sunt pline de boli de care eu nu am auzit.

 43. asadar in calitatea mea de iubitor de animale si adept al eradicarii politicii de apartheid precum si a rasismului ii invit pe iubitorii de caini sa mi se alature in demersul meu de aparare a vietii sobolanilor… caci cand ma uit la boticul lor umed asezonat cu mustatile lor lungi si tremuratoare, privirea lor umeda si inteligenta blana lor aspra si coada lor cea lunga ma intreb oare ce au oamenii astia rai cu saracele animale… niste fiinte atat de fragile si nevionvate prigonite de oamenii cei rai… of
  😯 😯 😯 :bz

 44. simo,am voie sa zic un banc fara legatura cu cateii?

 45. Propun o dezbatere contributors, “Sunt maidanezii asistati social?”, sau unde e locu “maidanezilor intr-un stat de dreapta?”, in parlament?, studiu social, “pe cine prefera maidanezii PSD, PNL sau PDL?”, ciclu de sfaturi practice tinute de nea Alin Fumurescu, care a fost in Amazonia “Sarpele boua si maidanezu, strategii de aparare si atac”. ICR, “locu maidanezilor in cultura romana.” Theophyle, studiu istoric “Maidanezii inainte si dupa”.

 46. Daca-mi amintesc a existat un primar care a rezolvat problema, da ma rog.
  Ar fi posibile mai multe solutii:
  1. cetatenii cartierelor cu multi ciini ar putea obtine mai usor permis de arma, calibru 7.62 sau AK.
  2. deosebit de importanta e educatia. S-ar putea infiinta o sectie la Spiru Haret, pt. ciinii cu pespective. Poate si instittul cutare, sau cutare ar putea infiinta o sectie.
  3. Ciinii sunt periculosi cind sunt in haita, drept urmare ar trebui interzisa intrunirea a mai multi de trei ciini.
  4. S-ar putea porni un program de emigrare a ciinilor, mai ales ca Shengenu e ca si luat.
  5. Ciinii neajutorati ar putea avea acces la cantine ale ciinilor saraci.
  6. Ar trebui promovata bucataria chineza.
  7. Economic vorbind s-ar putea stimula fabricarea sapunului si a gentilor Vuiton din piele de ciine. Imi imaginez ca ar fi o mindrie patriotica ca doamnele sa se mindreasca ca au o asa geanta si de ce nu si cizme?

 47. @Alina: ce tare e asta cu “a căzut omul pe câine” 😆 😆 😆

 48. l-am zis:un tip se duce cu nevasta-sa la oftalmolog,ca nu vedea bine.doctorul ii prescrie niste picaturi,pe care sa le puna dimineata si seara,in oki.pune muierea in prima seara,pune si a doua,a treia zi deja vedea mult mai bine. a patra seara,vine omu’ acasa si o gaseste punandu-si picaturi la pizda:
  el: – muiereeeeee,ce faciiiii,dr. a zis in oki,nu acolo!!!!
  ea: – lasa barbate ,ca nici “ea” saraca n-a mai vazut pula in fata okilor de 2 luni !!!! 😆

 49. @neamtu tiganu: “Ciinii sunt periculosi cind sunt in haita, drept urmare ar trebui interzisa intrunirea a mai multi de trei ciini.” 😆 😆 😆

 50. Mie nu mi-e frica de ciini, ciinii musca numa oameni rai.

 51. asta e pt.muierile cu okelari,in caz ca nu vad pe unde merg si calca pe codita unui caine. 😆

 52. neamtu: daca m-a muscat de kur,inseamna ca-s rea de musca? 🙄

 53. Una bună de tot povestită de colegul Radu Crahmaliuc: “A sărit, într-o zi, un câine la mine, în faţa blocului. Încercam să mă apăr înjurând de mama focului. Până a ieşit o babă la geam, zbierând: “Nu mai vorbi urât cu câineleeeee!”” 😆 😆 😆

 54. @ Mary: “3. cainii nu au creier,doar instinct”

  WTF? Ai glumit, nu..?

 55. inseamna ca am curu’ jos si mare,drept urmare nu pot profesa ca invatatoare la tzara,ca ma musca dulaul. :mrgreen:

 56. Ce mai spune legislatia ? Pana la urma daca omor animale pot exista repercusiuni ?

  Sunt de acord cu scaparea de caini, iar daca ar veni un caine la mine sa ma muste sau ceva, i-as spulbera creierul. Iubesc animalele foarte mult…. cele pe care le gasesc intr-o casa…. cele din padure…. munte…. etc.

  In rest solutia finala pentru restu.

 57. Eu ma bat cu ei in fiecare seara, stau pe undeva pe langa Autogara Militari, nu vreti sa stiti cum e pe acolo. Merge nevasta seara la volei,si se intoarce un pic dupa 10 atunci e show time. Ma suna de la bulevard, imi iau bata ( o coada lunga de matura), ma inchin, si plec in aventura! In anumite seri am noroc si sunt plecati majoritatea la bataie cu altii sau la imperecheat, si ma caftesc doar cu 5-6, in altele sunt toti la datorie, si atunci e show! Imi plac in special boii si vacile care aud tambalaul, ies la geam si se uita impasibil la cafteu, ca a doua zi dimineata cand pleca la munca sa ii vad cu pungile de plastic pline de ciorba si mizerii la “catelusi manca-i mama, ca astia ne apara masinile parcate”. Bineinteles din 3 pungi din astea , doua sunt in mijlocul strazii , sa aiba “catelusii” ce sa rupa. Si mai trist e ca ii otravesc degeaba, satra de la scara de langa, in numar chiar mai mare, abia asteapta teritoriul!
  Si apropo Simona, nu esti 100% corecta, nenea asta, prefectul , chiar a incercat de minim un an ( de cand stiu eu) sa faca ceva real, legal. Cu strans de semnaturi, cu depus proiect de lege noua la Parlament, cu tambalau prin presa, ma rog, cam ce poate face el. Si imi aduc aminte atunci de Vadim in fata prefecturii cu o javruta in brate, cum indemna restul de 1-2 sute de zbanghii sa arunce cu oua in el cand iese si in cladire. Si pe nemernicul ala de Marinescu, autorul pseudolegii asteia de functioneaza acum. Sa fim corecti , sa il injuram cat merita, adica mai putin, si mai mult pe nesimtitul ala de Oprescu, care s-a opus din start.

 58. lasa ca ii aduceti la Breaza. ca vin deja oamenii cu porbagajele pline de potai. si ii elibereaza pe aici. asa ca sa va fut in bot de bucuresteni care aduceti caini la Breaza ca tot va prind pe unul si o sa va sparg boturile alea de o sa mancati o luna numai cu paiul. hai pa

 59. bishoanca mea e crem,cacao cu lapte,chestii de-astea.si cand am fost la mare,saracaaaaaaa,ce-am mai chinuit-o. s-a bagat sub sezlong,si-a facut o gaura pana a dat de nisp ud si a stat ca sfanta martira cu limba pana la genunchi. no,si stand noi asa,trece un domn pe langa sezlong cu bratzul plin de bere 😆 😆 si incepe Sara a latra,omului ii sar paharele din mana,se sperie si cand vede ca iese o mana de caine de sub scaun zice:
  – ptiu,futu-ti lampa ma-tii,am crezut ca ma latra nisipul!!! 😆 😆

 60. din cate stiu eu din catavencu, primarul e sterilizat deja, si-a facut omu vasectomie. asa ca ramane asomarea.

 61. Ca sa ma explic: La noi la boc babele iau cainii si ii baga in scara blocului, le dau de mancare si in momentul in care intri in bloc, aia se cred stapani acolo. Nu mi se pare normal sa-mi fie frica sa ma duc acasa din cauza unor javre.
  Cand eram prin liceu, trebuia sa ne ducem in fiecare seara vreo 3-4 cu bate s-o luam pe mama de la serviciu (ea venea cu precadere pe la 8-9 seara) fiindca aveam o haita de vreo 20 de caini (nu exagerez) care sfasiau tot in cale.
  Cine vrea sa creasca un caine, sa-l creasca. Nu pe strada e locul lor. Si daca-i castram, rezolvam ceva? Ii castram si mai traiesc vreo 10-15 ani, din mila babelor, si ataca oameni nevinovati. De ce sa-mi dau eu viata pentru un caine?

 62. Poate n-ar fi rau ca dupa vanatoarea de la Balc, invitatii mustaciosului sa dea o raita si prin cartierele Bucurestiului.
  Fac pariu ca asteptarea febrila a 20 de cotarle flamande,suspecte de rabie,ghemuit in spatele unei ghene de gunoi romanesti, depaseste cu mult placerea vanarii unor godaci ingrasati si adusi in catarea pustii de catre gonaci.

 63. Doua cuvinte am de spus: sapun si pantofi.

 64. N-ar fi dragut ca Porsche cel batran sa stea cu un ochi pe cotarle si cu un ochi pe portofel, in timp ce vaneaza in Rahova ?

 65. si asta care sper eu sa inmoaie vajnicele testicule ale lui badita florin:
  – dupa ce a fatat 2 pui,catzeaua mea nu a plecat de langa pui 2 zile:n-a baut apa,n-a mancat,n-a iesit afara;
  – dupa ce am dat puii,de o saptamana,ea inca se duce cu mancarea in cosh si ii cheama,ii cauta si smiorcaie dupa ei;
  nu acelasi lucru pot spune de muierile care si-au lasat bebelusii la tomberon:evil:

 66. eu sunt in asentimentul aurelianului shi propun sa nu mai fie omoratzi nici porcii, ca shi ei e animale shie chiar pet-uri da frunte pa la oameni da va(r)za!
  lista ramane deschisa! :mrgreen:
  si be: n-am intzeles-o niciodata p-asta cu cainii care trebuie sa sa zbenguie pa strazi, pa alei, prin scari de bloc…
  deci : dacat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa! :mrgreen:
  zice un vechi proverb din batrani!

 67. poate am înţeles eu greşit ştirea, dar femeia INTRASE SĂ FURE FIER VECHI DE PE O PROPRIETATE PRIVATĂ.

  Acum vă întreb: dacă în locul maidanezilor, posesorii proprietăţii-private ar fi deţinut 20 de bulldogi şi o sfâşiau ăia, cum era?

  (Desigur, susţin ideea că animalele trebuiau sterilizate acum 20 de ani, că trebuiau făcute adăposturi, etc. şi muie Oprescu, cu palmierii tăi cu tot.)

 68. cru: porcii bipezi sau patrupezi? fii mai precisa te rog… :mrgreen: 🙄

 69. Nu sunt vinovati nici cainii,nici autoritatile.Babele nu au educat bine catelusii.Sa adunam babele.Hai sa infiintam o asociatie de locataaaarii!

 70. aurica: porrcii patrupezi sa fie ocrotitzi!
  asupra porcilor bipezi sa fie asmutzitzi porcii de caini maidanezi!
  astfel vom impushka doi iepuri dintr-o lovitura:
  porcii bipezi vor muri sfashiatzi de canii nesatui, iar cainii vor muri intoxicatzi cu porzii bipezi! :mrgreen:

 71. baga-mi-as pula in gura lor pina la cotor

 72. @lorena: eşti din aia care, deşi altfel deschisă şi cool, când vine vorba de problema asta, judeci numai cu organul iubirii de căţei? 🙄 nu aia e problema, că a furat, că n-a furat, putea să se ducă acolo să şi violeze un paznic, problema e că a fost omorâtă de câini. iar postul ăsta nu e un “proces” al câinilor, în urma cărora vor fi ucişi pe scaunul electric, ci unul al autorităţilor, care, în 20 de ani, nu au fost în stare să rezolve o situaţie.

 73. simona draga, fa o petitie s-o semnam on line. nici nu stii cati suntem care gandim altfel decat babele de la scara blocului tau. o singura rugaminte am: fa-o in numele poporului nu al poporului de scara, ca altfel…voi va scapati de maidanezi in bucuresti si noi ramanem cu ei, in alba iulia.

 74. @coralie: aşa, şi ce rezolvăm c-o petiţie? 🙄

 75. @dobitocul de la Realitatea care spunea cum apara potaile parcarile:
  In lumea civilizata, proprietatea se apara de catre paznici platiti de proprietari (cu impozite platite, CAS…), nu de catre haite de caini vagabonzi momite cu o bucata de paine!
  Vagabonzi, NU comunitari, fiindca pe madam’ Comunitate o doare-n … de ei.
  Incolo, sa traiasca ONG-urile care toaca banii desenand adaposturi pe hartie si lepadand 2-3 maidanezi in fiecare cartier!!!

 76. Prim miliari pe iuliu maniu intre veteranilor si gorjului e plin de caini, ziua n-ai treaba cu ei, sunt niste mielusei, dar noaptea, daca te pune dracu se mergi singur pe strada s-a termiant.

  Mergeam cu castile in urechi si n-auzeam nimic, m-am trezit cu 5 caini in jurul meu cu coltii afara, ei latrau demult dar dracu i-a auzit. Bine ca m-a dus capul sa latru la ei si sa ma reped inspre unul din ei, l-am fugarit vreo 200 de metri si restul m-au lasat in pace. N-a fost nevoie sa-i lovesc (ceea ce nu vreau pentru ca ei n-au nici o vina) dar stau si ma intreb ce facea un copil in situatia asta? Cum se apara de 5 catei teritoriali rupti de foame.

  Legat de cateaua ta de la bloc am si eu niste caini “noi” pe-acolo care ma mai latra, ii alerg putin p-acolo si in timp s-au linistit.

  Problema cu cainii e grava, dar trebuie rezolvata fara eutanasiere, decat in cazuri extreme, ceea ce-mi aduce aminte, cainii care au omorat femeia aia au fost eutanasiati? In cazul lor trebuie.

 77. chiar nimic?! da’ se cheama c-ai facut ceva. tu, ca eu…sunt incapabila de astfel de initiative. nu sunt un om de actiune, mai degraba meditez.

 78. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  soluţii există. strada mea a fost luată în stăpînire de pisici. picior de maidanez nu mai vezi pe-acolo.

  Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

 79. coralie, nu faci tu o petitie pe facebook? Hai ca dam toti like, si basescu poate raspunde “rezolvat”, tot pe facebook? Si gata!

  Da lorena, ai inteles tare gresit stirea, femeia care a murit era de fapt in timpul serviciului acolo.

 80. simona; după cum ziceam în paranteză, da, sunt de acord că principalul vinovat în această situaţie sunt autorităţile.

  dar reiau întrebarea: dacă respectiva proprietate nu era păzită de maidanezi ci de bulldogi dresaţi să facă rău hoţilor, iar respectivii bulldogi ar fi sfâşiat hoaţa, cine pe cine şi cum ar fi acuzat?

  Eu am avut două căţele care m-au urât. Una la căminul facultăţii de teatru, una la intrarea blocului din Dristor în care am locuit o vreme. Am avut şi vreo cincizeci de câini care m-au iubit. Ideea e că nu putem judeca toţi câinii prin prisma unui singur câine agresiv, şi nici propune soluţii de genul “omorâţi-i pe toţi şi gata” cum am citit io azi prin diverse locuri.

  Punctez încă o dată, ca să evit săriturile de gât: nu am negat nici o clipă pericolul reprezentat de câinii fără stăpân în Bucureşti, nici impostura autorităţilor.

  Pur şi simplu, am zis că orice om care îşi ia câini să îi apere proprietatea sau momeşte câini fără stăpân să facă acest lucru o face exact pentru asta: PAZĂ. Alungarea, rănirea, descurajarea eventualilor infractori. În cazul respectiv, câinii au vădit exces de zel, aşa e. Dar să nu uităm că într-o lume normală, femeia NU AVEA CE SĂ CAUTE ACOLO.

 81. Ar fi bună ideea şi nu prea, cu petiţia. Poate o petiţie publică, ceva în presă, oricum vom mai sta aşa ceva ani buni. E importantă şi problema maidanezilor, dar sunt altele mult mai importante. Am ajuns să ne huiduim imnul de stat, de la atât “bine” făcut de guvern. “Moartea este o soartă mai blândă decât tirania.” 8)

 82. @Radu Tanasescu: mor de râs, mor de râââs… 😆 😆

 83. Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc sanatos.

  Cainii sunt animale salbatice chiar daca traiesc pe langa blocuri. Nu au ce cauta in oras.

  Am fost muscat de cateva ori cand eram copil, in ultimii ani am fost scutit de bucuria asta, in schimb am adus in casa purici.

 84. Motto “veniti cu noi sa dam in ciine cu-n pietroi”.

  Din descrierile comentatorilor am inteles ca de fapt “babele” sunt de vina. Deci decizia de a se miscora pensia babelor e corecta!
  Germania, fiind tara dezvoltata are probleme cu porcii mistreti, care s-au inmultit pe cale naturala. Porcii mistreti, spre deosebire de ailalti, au o mare placere sa se napusteasca, noaptea in farurile masinile pe autostrda care merg cu 200.
  In Skandinavia renii se arunca in fata trenurilor.
  Am auzit ca exista pinguini gay, daca s-ar incrucisa cu ciinii ar iesi cinii gay, deci nu s-ar mai putea inmultii, unde mai pui ca gay sunt mult mai blinzi.

 85. In 2002,in CJ s-au eutanasiat f.multi caini; problema cainilor fara stapan nu mai e asa grava. Altceva este foarte grav si lumea nu cunoaste problema cainilor fara stapan ca VECTORI DE ZOONOZE GRAVE! Cati din aparatorii cainilor cunosc intradevar ce inseamna CHISTUL HIDATIC, LARVA MIGRANS, LEPTOSPIROZA ce suferinte produc aceste boli sau cat costa tratamentul intr-un sistem sanitar ca cel romanesc? Sa nu vorbim de rabie… Eu nu cred ca Romania isi permite sa intretina adaposturi pentru caini fara stapan cu bani de la buget, concomitent sa plateasca zeci de mii de tratamente antirabice, dialize pentru copii cu insuficienta renala produsa de o Leptospira sau Toxocara! Deparazitezi si sterilizezi un caine, il lasi in strada si in maxim 3 luni este iar infestat de paraziti si purtator, ce facem ii prindem si-i deparazitam pe toti din nou? De aceea sustin ca toti cainii fara stapan trebuie eutanasiati. Iar daca cineva ii revendica sa raspunda si pentru sanatatea lor.

 86. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  da, şi vom avea haite de gaydanezi. 🙄

  Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

 87. @ catalin şi miloşii
  Nu vreau să ştiu cum să mă apăr de cîini! Nu vreau să învăţ tehnici de apărare. Nu vreau să stăpînesc psihologia canină.
  Plătesc taxe să mă plimb pe stradă în linişte şi să mă odihnesc în parcuri.
  Daţi-mi taxele înapoi şi o rezolv eu.
  Dar, spre uimirea mea, în mintea sucită a unui postac, cîinele e mai bun ca omul, iar omul e un provocator ordinar!

 88. In Lumea de dincolo (ma refer aici la America de Nord, mai precis la Canada, si mai precis la Quebec) un tip care a intrat pe fereastra intr-o casa cu gandul sa ia de la bogati si sa-si dea la saraci. Pana aici nimic spectaculos, numai ca proprietarii aveau un caine de paza, caine care l-a muscat de picior pe hot, in asa fel incat acesta n-a mai putut iesi pe unde intrase, ba mai mult, cainele l-a tinut prizonier pe hot pana a venit politia si l-a arestat. Hotul a facut cateva zile de puscarie apoi a iesi si i-a dat in judecata pe propitari ca n-aveau instalata undeva la vedere pancarta cu Atentie caine rau, ca dac-ar fi avut-o ar fi intrat sa fure din alta casa. Hotul a castigat procesul si a primit si despagubiri de vreo cateva zeci de mii de dolari. Iata un exemplu de societate care stie cum sa-si protejeze minoritatile!

 89. Dar in dimineata acea viitoare,
  Pe cand se desteapta omul muncitor,
  Zacea langa groapa, mort de intristare,
  Cainele Azor!

  Spicuiri din Ciinele soldatului.

 90. neamtzule: ce-nseamna taica sa fii specialist in avioane?
  te pricepi la incrucisharea inaripatelor ( pinguni gay),ca sa nu zic zburatoarelor ( ca shi aveoanele e zburatoare :mrgreen: ) , cu latratoarele!
  de unde shi iecspresia: cand o zbura porcul!
  🙂

 91. Florin Iaru, fricosule, il stii p-ala care s-a batut cu centauru, ala animal, nu un pirlit de maidanez, da p-ala care s-a batut cu zmeu… ahhaa, ce barbati erau pa vremuri, acum numa contabili cu minecute!

 92. @lorena Femeia nu era la furat. Au trimis-o sefii sa aduca un tomberon din curtea acelei unitati.

 93. @lorena: deci tu aperi onoarea câinilor, care sunt calomniaţi pe net? 🙄

 94. Ce usor e… “Vai, mor de nervi si de frica, maidanezii trebuie sa dispara!”. Si ce faceti? Stati acasa si dati telefoane si scrieti mailuri. Dupa 20 de ani, tot la primarie si prefectura. Da, ei ar trebui sa se ocupe, dar nu o fac. Credeti ca un telefon in plus o sa schimbe ce nu s-a schimbat in atat timp? Deci faceti acelasi lucru si va asteptati la rezultate diferite… Nu vreau sa continuu si sa zic a cui definitie este asta.

  Daca va deranjeaza asa cum ziceti, pana va apuca tremuratul de nervi, faceti ceva! Bagati o campanie, strangeti bani de la toti care sunt in aceeasi situatie, puneti de un adapost/sterilizare pentru caini. Si daca spuneti ca nu tine de voi asta, atunci asta e, stati cu frica pe voi si suportati.

 95. bancuri cu caini:
  un hot intra noaptea intr-o casa;
  nici nu intra bine si aude o voce:
  Iisus te vede! Iisus te vede!
  hotu’ncremeneste!
  ishi revine , shi incepe sa caute prin casa;
  iar aude:
  Iisus te vede! Iisus te vede!
  iar incremeneshte!
  iar se miska , iar se aude vocea:
  Iisus te vede! Iisus te vede!
  hotarat sa rezolve misterul , aprinde lumina!
  si vede un papagal care striga:
  Iisus te vede! Iisus te vede!
  pe hot il umfla rasu’ shi tzinanadu-se de burta, se intreaba printre spasme de ras:
  ce dobitoc a putut sa-shi boteze papagalul Iisus?
  si papagalul, foarte serior, raspunde:
  acelashi care shi-a botezat rotweiller-ul MOISE!

 96. Mai terminati-va odata cu atacul asupra acestor animale! Cand veti pricepe ca din cauza oamenilor sunt pe strazi??? Daca de ex. o impusca pe aia unul in acea curte, era vreo problema? Nu sunt nici eu mandru de numarul animalelor pe strada, la urma urmei e un oras PENTRU OAMENI, nu pt. caini fara stapan, insa ma deranjeaza ipcrizia nenorocitilor din ONG-uri, din ADP, de la primarie. Se aloca sute de milioane pentru acesti HOTI nenorociti, care cheltuiesc doar 10-15% din acei bani! Astia care spala bani prin acesti maidanezi trebuie saltati pe sus!!! La fel ca si cei pt. care gropile si drumurile proaste SUNT BUNE, asigurandu-le anual contracte! La hotia si parsivenia omului. Cainii da, sunt si ei o problema, insa nu pot fi facuti responsabili Stiati ca sumele pe care le primesc anual persoanele cu handicap care nu au nicio sursa de venit sunt mai mici decat cele care revin câinilor comunitari? Iar despre nenorocitii care-i lasa liberi din lanturi… nu mai zis nimic ca mi-e lehamite. Ar trebui vecinii sa le-arunce potaile inapoi in curte cand ii vad.

 97. Florin Iaru: io votez cu/ca tine!
  😉

 98. Cei mai dastapti au fost japonezii, au facut maidanezi electronici, sa ne imaginam ca la fiecare bloc exista maidanezi elecronici, babele ar putea sa le schimbe bateriile in fiecare dimineata, sa-i plimbe si sa-i gudureasca. Unde mai pui ca admirabilii programatori romani ar putea sa-i azmuta numaanumitor culori politice. Desigur ramine un risc sa ia frun virus in ciuda firewall.

 99. 1-dispozitivul cu ultrasunete functioneaza, am avut io dupa ce m-a muscat o haita…dar acum nu stiu daca se mai gaseste
  2-cirnat otravit cu otrava de soareci
  3-fripturica cu sticla pisata(functioneaza f bine)
  4-spart capul cu bita sau piatra
  noaptea.

 100. simona, nu care cumva sa pui sticla pisata intr-un salam si sa-l dai javrelor. ar muri in chinuri. nu ti-e mila de bietii caini?

  PS: io zic sa pastram un ciomag de reculegere in memoria cainilor din jurul blocurilor

 101. cezar: si io vroiam sa punctez faptul ca oamenii strazii beneficiaza de alocatzii mai mici decat cainii strazii 🙁

 102. ia te uita, sticla pisata a aparut in acelasi timp si la mine, si la karmapolice. am o clona mentala

 103. Am citit absolut toate comentariile si inca o data oricine citeste cu atentie se poate convinge ca cei cei instiga la crima impotriva cainilor, cei ce doresc moartea lor fac parte dintr-o categorie sociala joasa, cu o educatie precara,cu limbaj obscen si vulgar, fara cunostinte despre ceea ce sustin,iar majoritatea sunt lichele, betivi,tigani sau tarani primitivi care considera ca orice animal care nu poate fi bagat in burtile lor hamesite trebuie ucis.
  Aceste bestii sunt atat de inculte incat nu vor sa deschida ochii si sa inteleaga ca eutanasierea cainilor este pe placul autoritatilor, celor destepti de la putere care de abia asteapta, eutanasieaza 100 de caini lunar isi umplu buzunarul cu sume exagerate, iar in acest timp catele nesterilizate aduc pe lume 200 pui, exact cum s-a intamplat pe vremea lui base fara nici un rezultat.
  Incultilor care va doriti sa scapati de caini faceti presiuni si cereti sterilizarea lor, asta e singura voastra sansa, iar daca vreti eutanasiere sunteti atat de prosti ca veti da bani pentru vila lui x sau y, iar problema va dura vesnic.
  Si inca ceva toti ce au cris aici cu vocabularul lor groaznic, injurand de mame , frati , surori, amenintand si cate altele , toti dar abslotut toti sunt indivizi fara pregatire sociala, oameni primitivi care oricand AR DECAPITA CU USURINTA SI MAI GRAV CU PLACERE UN OM.
  In final toti cei ce otravesc, omoara sau chinuie un caine vor plati prin proprii lor copii, vor zace plangand la capul lor si vor cere indurare, gemandu-se ca nu au facut nimic rau si cersind bani la televizor sa-si salveze copilasul mancat de cancer, leucemie etc. Pacatele parintilor sunt platite de copii pana la al 10-lea neam, ghiciti cine a zis asta? Cineva pe care nu il cunoasteti si pe care l-ati pierdut de mult, dar el va stie pacatele si veti plati tot, iar iertare pentru crima savarsita in mod voluntar nu exista… mie mila de copilasii vostrii, desi se pare ca voua nu va e frica de D-zeu, tineti-o tot asa, ucideti , ucideti si iar ucideti , apoi intrebati-va de ce va ingropati copilul cel fara de pacate!!!

 104. Nici copiii copiilor nostri nu vor scapa de maidanezi in Bucuresti.
  Daca eu as avea putere de decizie, nu numai ca as aduna si omori ciinii fara stapin de pe strazi (si actiunea ar dura, oricum, multi ani de zile, pentru ca tehnic nu se poate face intr-un an), dar as interzice si gazduirea ciinilor, de orice rasa, in apartamentele de bloc.
  Asta ca sa visez in culoarea blogului Simonei si pentru a fi catalogat, de unii, drept cel mai criminal comentator.
  Dar ideea unor petitii, online sau pe suport hirtie, nu e chiar de abandonat. Eventual, sau chiar mai bine, o petitie cu cererea imperativa a organizarii unui referendum cu ocazia alegerilor locale.

 105. Haitele din București sunt super-enervante și problema trebuie rezolvată. Eutanasierea babelor care protejează câinii de castratori este probabil singura soluție.

  Astea fiind zise, babele alea au dreptate când îți recomandă să nu-ți fie frică. Da, e greu, chiar foarte greu și nu se poate face peste noapte. Dar tu ești un animal dotat cu creier care poate să domine instinctele corpului dacă încerci cu adevărat.

  M-a mușcat și pe mine un câine în fața blocului la fotbal când aveam vreo 12 ani și apoi vreo 6 ani mi-a fost frică de ei. Ba chiar vreo juma’ de an am pățit exact ca tine—îmi era frică să ies din bloc și să mă întorc acasă din cauza unei javre căreia i se pusese pata pe mine. Să-ți zic cum mi-a trecut. A murit bunicul meu și mama plângea încontinuu. Taică-miu a luat un pui de caniș ca să-i dea de treabă și să se mai gândească și la altele. A funcționat. Ce treabă are asta cu frica de câini? Păi eu trebuia să duc puiul afară la plimbare și, evident, javrele îl atacau. Când puiul, la care țineam mult, a fost în pericol (și nu doar eu), organismul meu a intrat în mod automat în modul „luptă” în loc de modul „fugă” (știi tu … „flee or fight instinct”), probabil fiindcă știam că dacă eu fug puiul n-are nici o șansă. Acum stau liniștit și când sare la mine o haită de 20. (Mi s-a întâmplat într-o pădure de pe lângă Alexandria.)

  Evident, dacă nu suporți câinii în general, atunci varianta asta nu ar merge pentru tine. Dar ceva trebuie să meargă. Oricât de greu ar părea de crezut, dacă ai atitudinea potrivită, câinii nu au curaj să se apropie. (Cei mai insistenți cu care am „interacționat” eu au fost trei ciobănești de pe lângă Diham: A durat cam juma’ de oră dar s-au lăsat păgubași până la urmă.)

  Mai mult calm și mai puțină ură.

 106. Conform unor studii, sinuciderile devin tot mai frecvent in topu mortalitatii. Drept urmare ar trebui incercat sa fie convinsi maidanezii in aceasta directie. Mai ales sinuciderile din dragoste sunt extrem de numeroase. Deci ar trebui observat care maidanez care maidaneza iubeste, sau invers, mi apoi va fi indepartat iubitu/iubita si maidanezu se va sinucide. Bingo!

 107. “Păi, futu-vă-n boturile voastre de incompetenţi şi de impostori,”

  Bravo Simona!!!, toata tara-ti da dreptate si este cu tine… Le trimite mos gerila si renii la impostori sa le traga muje-mujahedina ca remediu impotriva incompetentei dupa sterilizare.

 108. scuze pt off-topic, ajutati-o daca aveti cum:
  http://www.mariaeva.ro/

 109. eu nu sunt caine

  @mary: “am catziva creitzari prin poznare”

  Pai atunci scapi … ne(si)buzunarita.
  Da’ cel putin n-o sa-ti mai trebuiasca …. picaturi, ca de prima n-ai scapare, la cat zici ca e de mare. Nu de tzara invatatoare, dar sa vezi tu … violare!

  (Na’, ca m-ai facut … poet! Da-mi o palma, Simona!)

 110. @Radu: n-am nimic cu câinii, Doamne fereşte, ba chiar, dacă aş avea spaţiu, mi-aş lua unul. mi-s dragi. războiul meu în acest post e cu autorităţile, nu cu câinii. am povestit ce am trăit atunci, între timp problema s-a rezolvat de la sine, pur şi simplu căţaua m-a lăsat brusc în pace, cum mă lăsase şi ani de zile înainte să i se căşune pe mine. soluţia cu “să-ţi iei un caniş” mi se pare chiar amuzantă 😆

 111. Cum e aia “futu-vă-n boturile voastre de incompetenţi şi de impostori”? Io nu inteleg…

 112. Traim ca in secolul 16 – ma rog , in secolul 16 al unei tari din lumea a treia. In nici o tara civilizata nu am vazut caini sau pisici fara stapan pe strada, nu mai vorbesc de fecale amplasate la tot pasul, de nu mai stii pe care sa-l ocolesti si in care sa calci.
  Am avut si eu fo’ doua babe la bloc, care cand veneau hingherii ascundeau cainii la ele in casa, si , desi fusesera ele insele muscate de caini, continuau sa sustina ca nu sunt periculosi.
  Cine vrea sa-i pastreze sa-i ia in casa, sa-i ingrijeasca si mai ales sa-i supravegheze si sa curete in urma lor. Este absurd sa terorizeze un oras intreg. Noi avem doi, dar stau in curte, au spatiul lor ingradit, nu deranjeaza pe nimeni.
  Putina stricnina ar rezolva problema rapid. Nu mi-e mila de caini. Nici lor nu le-a fost mila de femeia aia.

 113. […] văzut că Simona Tache făcea spume la adresa lui Oprescu și a autorităților incompetente, care de douăzeci de ani nu […]

 114. e o problemă a comunității. atîta vreme cît comunitatea este bolnavă și nu poate acționa ca o comunitate, problema nu se poate rezolva. cînd bucureștenii vor conștientiza noțiuni ca “interes comun”, “solidaritate”, responsabilitatea va fi asumată parțial de cîteva ong-uri mai fraiere sau va fi mimată de către autorități. asta nu elimină, desigur, dezbaterile, dar ele sînt, deocamdată, sterile. sau, cel puţin, aşa îmi par mie.

 115. ooops, nedo zice si el ceva, adinc, tare adinc!

 116. erată: pînă cînd bucureştenii… etc.

 117. @Ella – intr-o tara civilizata nu sunt oameni atat de indobidociti, care cred ca un caine vagabond e acelasi lucru cu catelusul dragalas pe care l-au vazut ei la televizor. Iar daca pe ei nu i-a muscat pana acum, inseamna ca nu sunt o problema.

  Si eu cred ca in Romania, nu se va rezolva nimic in privinta cainilor vagabonzi, nici cu sterilizare, nici cu eutanasiere, pana cand nu se va schimba mentalitatea celor ce iubesc animalele doar cu gura – nu vor sa isi asume si responsabilitatea pentru ele

 118. @Simona,nu stiu sa fi citit atitea comenturi la vreun articol de-al tau.Oricum le-am citit pe toate.Pina la urma nimeni nu a inteles nimic,tu ai spus una si alti altceva.Pina la urma noi oamenii suntem singurii vinovati.Ce nu noi am imblinzit ciinii?/Ciinii erau mai demultttttttttttttttt animale salbatice si oamenii i-au imblinzit.Nu cred ca ciinii au imblinzit oameni.Trebuiau sa-i lase in salbaticie,daca nu sa rezolve problema.Eu sunt de acord sa-i eutanasieze decit asa sa-i lase pe strada si sa ne trezim ca ne musca sau ii ucidem noi cu bita sau mai stiu eu cu ce ne mai trece unora prin bibilica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :mrgreen:

 119. @nedormitul: texte d-astea generalist superioare putem şi noi să avem, la orice oră. aşa pot să zici că vina comunităţii e şi că a votat mereu greşit. cu această concluzie se poate încheia orice discuţie.

 120. @betuca: măcar s-au spus nişte poveşti savuroase, pe care le prefer la orice oră generalităţilor găunoase de talk-show depresiv

 121. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  şi dacă sterilizăm primarul, devine mai potent? 🙄

 122. Cel putin pe unele plaiuri, pentru ca oamenii sa nu mai fie muscati de caini, solutia ar fi sa le lipseasca acestora (cainilor) … “obectul muncii”.

 123. mda….ce sa spun…problema este in toata tara(eu sunt din constanta).am patito si eu azi,vrand sa ne plimbam cu bicicletele impreuna cu fiul meu printe blocurile “frumosului”nostru cartier am fost alergati de vreo trei haite de caini,bineinteles in zone diferite, asa ca am renuntat repede la ideea de a ne plimba cu bicicletele.iubesc animalele,am si eu un caine dar ma ocup de el…cat despre chestia cu eutanasiat primarul…cred ca si-o merita..dar ar fi cazul sa incepem cu rahaturile alea de ONG cu adaposturi de maidanezi…cu acele doamne intepate si “mari iubitoare” de catei fara stapan(desi lor nu prea avem ce sa le taiem 😀 )…acolo e marea hiba…ei spala bani grei pe sterilizarea care exista numai in acte

 124. votul are loc o dată la patru ani şi poate fi bun sau prost, nu are importanță. solidaritatea unei comunităţi se construieşte în timp, mai ales în comunităţile urbane mari. şi de-aia s-au născut cîinii maidanezi, chioșcurile ilegale, cerșetorii, parcatul pe spațiile verzi, aruncatul gunoaielor de la balcon, nunțile din fața blocului, furtul de curent, demolările sau construcţiile ilegale, bordurile lui videanu și capodoperele lui piedone – pentru că, atunci cînd a fost să facă ceva, comunitatea şi-a băgat picioarele. şi ăstea nu sînt generalităţi, sînt lucruri pe lîngă care treceți zi de zi, trăiți cu ele și vă afectează viața. degeaba vă revoltați cu toții individual, dacă nu reușiți să vă construiți o comunitate cît de cît omogenă. da, e greu, pentru că bucureștiul e un oraș imens și pestriț, dar nu imposibil. alții au reușit. zbîc!

 125. o fi textu lu nedormitu generalist superior, dar e adevarat. si pana nu se depaseste stadiul ala, nu exista solutie. nu una care sa dea roade. oricat de rece ne-ar fi sangele si am omori in stanga si in dreapta, cainii apar la loc. daca ar fi dupa mine, cine isi abandoneaza cainele pe strada ar trebuie sa face macar vreo 6 luni de ‘facultate’. si sa ia amenda usturatoare daca nu-l sterilizeaza.
  teoretic parca si acum trebuie obtinut un certificat daca vrei sa pastrezi animalul intact pt imperechere, dar cui ii pasa?

 126. Eu sunt una dintre cele 13.200 de persoane muscate anul trecut; jigodia m-a atacat chiar in fata usii de la intrarea blocului, pentru ca o iubitoare de caini (nu zic baba senila, sa nu se supere) s-a gandit sa-i hraneasca fix acolo, manca-i-ar coada…
  Toti cei responsabili in problema maidanezilor ne vorbesc de sterilizarea lor si acest lucru ma scoate din sarite. Cineva ar trebui sa le spuna adevarul, daca nu l-au aflat pana acum: CAINII STERILIZATI TOT MUSCA, stimabililor!

 127. sau, dupa ce a fost prin cartierul meu, vine dom’primar cu o idee sau solutie “foarte excelenta”!

 128. sunt de acord cu nedo. e o problemă care se dezbate de ani în şir incoerent şi, mai ales , fără finalitate. asta e cel mai prost. că nu se finalizează nimic . nimeni nu pare sa aibă coaie (astazi parcă avem voie şi cu din astea pe blog) să rezolve dracului problema până la capăt, cu orice risc. adică, să dispară câinii fără stăpân. iar cei cu stăpân să se bucure în perimetrul personal de toate binefacerile coabitării.
  altfel, ca să profit de libertatea de a ne da în petec, hai să le urez şi eu ălora care mai vor câini pe stradă, să păţească copilul/nepotul lor ce văd eu săptămânal . dar să fie copil mic, că lor le ajunga câinele cam până la obraz.

 129. Eu am caine, tin la el, am grija de el si as putea spune o gramada de chestii despre cat e el de grozav, destept, util etc. Dar cainele meu sta in curte, am grija sa fie bine hranit, sanatos, nu sta pe strazi si nu ataca oamenii care-si vad de treaba lor. “Iubitorii” de caini sa-si asume responsabilitatea pentru ei, sa-i ia pe toti in casa, sa-i hraneasca, sa-i scoata la plimbare in lesa, sa-i duca la veterinar. Nu putem trai in jungla. Stramosii nostri, cand ieseau din pestera, aveau nevoie de pari ca sa se apere de fiarele salbatice. Se pare ca am ajuns in acelasi stadiu.

 130. @agneswood: exista oameni platiti sa rezolve aceste probleme, punct, mai lasati-ma cu comunitatea, ce vreti, sa ies eu sa adun cainii si sa-i sterilizez? pe bune, e absurd. cand au vrut sa fie primari si prefecti stiau cu ce comunitate au de-a face. si totusi au candidat

 131. Tovarasa Tache,

  Limbajul dvs. este absolut in concordanta cu starea gazetariei romanesti. Imi este mai putin teama de animale decat frica pe care o capat cand citesc ce discutii se poarta pe blogul dvs.
  Recunosc insa ca nu este normal ca animalele sa umble nesupravegheate si ca trebuie sa se faca ceva in acest sens. La fel, sunt absolut de acord ca cei care nu strang fecalele cainilor trebuie sanctionati, amendati etc. Si spun asta ca proprietar de caini.
  Mult succes !

 132. Draga Simona Tache
  Daca zici ca aia de la prefectura si primarie se intreaba inca care e cea mai buna solutie le raspund eu : STRICNINA .Punct
  Ca altfel (fara sa vreau sa supar pe nimeni) o sa ajungem sa fim: un om, un avocat, un economist si un caine (vagabond)

 133. oups
  era vorba de aia cu “dezbateri sterile etc”, doar că am postat cu întârziere şi s-au intercalat şi altele.
  tocmai la autorităţi mă refeream că nu au coaie să rezolve problema pînă la capăt.
  categoric, nu mă aştept să ieşim cu furci şi topoare pe străzi să-i omorâm noi. de altfel, nici nu vreau să ştiu metoda prin care dispar, totul e să se întâmple.

 134. @agnes, se pare ca eu ii cunosc mai bine pe romani decit voi care traiti acolo, nu ca eu as fi altfel.
  Romania are cel mai mare nr. de studenti pe cap de locuitor si cel mai mare nr. de intelectuali. Acest ridicat nivel cultural se manifesta prin tratarea problemelor adinci, anticomunismu, stat social sau de dreapta, problemele economice ale Chinei, discursu lu Obama, problema Moldovei, agresiunea Rusiei, revolutia din Egipt, cenacluri de poezie, s.a.m.d. Este evident ca ocupati sa rezolve problemele lumii nu mai exista energie pt. a matura in propria bucatarie.

 135. oamenii aia platiti sa se ocupe de aceste probleme fac si ei parte din comunitatea needucata si nesolidara.
  care serviciu din romania functioneaza cum trebuie?… da. de ce? pentru ca exista interes zero cand problema nu-l priveste direct pe responsabil. de ce asistenta lasa omul sa moara de sete pe patul spitalului? pentru ca in comunitatea/scoala/mediul in care s-a format nu a invatat ce e aia responsabilitate.

 136. @agnes, cred ca fara sa vrei mi-ai confirmat pararea, nu vrei sa stii modu in care ar dispare maidanezii. Iti spun eu, vor fi pur si simplu omoriti, ma rog, mai cu grija sau mai fara. Cineva trebe sa faca treaba asta, cum cineva trebe sa spele WCurile, cineva trebe sa mature, sa stringa gunoiu.
  E o chestie de falsa pudoare, de aia nici un politician nu-si poate permite sa spuna, “Maidanezii trebe OMORITI”, chiar in limbaj se foloseste termenu de eutanasiati, ce draq o mai fi si asta. Unu care si-ar asuma aceasta “cruzime” si ar face o echipa cu hinghierii criminali ar fi pus la index chiar de tine sau de voi, cei care vreti “rezolvarea problemei”.

  Citi dintre voi, care sunteti atit de vehementi impotriva maidanezilor ati fi gata sa o faceti cu mina voastra?

 137. neamţule,
  şi tu ai dreptate , zise rabinul 🙂

  problema e că şi sus-numitele probleme ale lumii sunt rezolvate ca toate celelalte : dăm din gură, povestim sfătoşenii, facem petiţii, marşuri, oneguri şi alte .

  nu, domle.
  dacă eşti calificat, ia o decizie şi pune-o în practică !
  lasă-i pe toţi brijibardoţii să îşi spună părerea cât vor şi, până termină ei, ai terminat şi tu treaba.
  cum ? măi, sincer, nu ştiu pentru că nu am expertiză în domeniu, dar mă pot interesa.

 138. aşa cum există doctori care taie oameni morţi, persoane care recolteză spermă de elefanţi şi curăţători de schelete, or fi şi din cei calificaţi în această problemă.

 139. e usor sa zici eutanasiere cand nu mana ta apasa de 30 de ori intr-io zi pistonul cu otrava in carnea animalelor nefolositoare.

 140. la fel cum nu stiu cati consumatori de carne ar mai exista daca ar trebui sa taie ei insisi beregata animalului, cu manuta proprie, la ei in ograda sau in fata blocului.

 141. o baba dintr-un bloc vecin

  Doamna Simona Tache,
  asa articol, asa sustinatori!
  “N-o să intre nici un cuvânt urât în spam, vă promit. Spărgeţi-vă liberi, chiar vă rog”
  Altfel spus, loc de scuipat aici pe blog 😉
  O seara buna!

 142. @bai, oameni buni: daca in 20 de ani erau macar sterilizati, nu am mai avea aceasta discutie. ar fi murit, pana acum, generatii intregi de catei, de batranete. macar sterilizati, timp de 20 de ani, de 10, de cati vreti voi, da?? numarul lor insa, in loc sa scada, CRESTEEEEEE

  @tovarasul Heinrich: ifosele dvs de pension mă plictisesc

 143. şi, repet, asta nu trebuie să se petreacă în văzul lumii sau cu tam-tam. fiecare activitate umană are specificul propriu. iar într-un domeniu atât de delicat ca şi ăsta, se pot găsi foarte bine soluţii pentru protejarea tuturor sensibilităţilor (ălora normale, ăfcors. pentru ceilalţi există diazepam).

 144. autorităţile au atribuţiile lor, este adevărat. dar nu am auzit ca primarii să alerge şi să amendeze fiecare meltean care aruncă gunoiul de la balcon, parchează pe spaţiul verde, fură curent sau dă de mîncare la maidanezi și porumbei. am auzit, în schimb, chiar în românia, ba chiar în bucurești, de voluntariat. există oameni care ies primăvara să cureţe parcuri, să monteze cuiburi pentru păsări, oameni care își curăță trotuarul, care vin să facă curățenie în școala în care învață copilul lor, etc. sau oameni capabili să găsească o soluție la o problemă a lor și să impună autorității să o rezolve, atunci cînd ține de competența și posibilitățile autorității. primăriile o să continue să arunce banii pe borduri și papagali în metrouri atîta vreme cît localnicii se rezumă să voteze o dată la patru ani.

 145. @nedormitul: pentru a evita să ne enervăm reciproc, te-aş ruga să postezi mai rar, spre deloc, şi să ne dai mai puţine lecţii. mulţumesc.

 146. nedo, ce spui tu e patetic şi nu ca rezolva mare lucru.
  problema e mult mai groasă, ca să zic aşa.

 147. fără ”ca”

 148. cainii nu au ce cauta pe strada!acelasi cosmar traiesc si eu cu haita din cartier!daca raman mai tarziu in oras, dorm la prieteni, ptr ca ma alerga cainii de la taxi pana la scara. cat despre babe, eutanasiate si ele. astia nu mai sunt caini, sunt fiare!!!! 👿

 149. pai acea comunitate care i a votat ar trebui sa stranga ce ramane in urma maidanezilor si sa depuna la primarie, zilinic, asa ar fi si mai curat pe strazi. poate calca in cacat si mai au noroc de un nou mandat.

 150. eu nu sînt nervos, dimpotrivă, savurez o bere, o țigară și o felie de internet. am vrut doar să arăt că problema cîinilor e una dintre multele probleme ale unei comunități, iar înjurăturile la adresa autorităților, indiferent de culoarea politică, nu prea ajută (asta a fost o generalizare). e nevoie şi de asumarea responsabilităţii. responsabilitatea faţă de comunitatea în care trăieşti înseamnă mai mult decît a vota și a plăti taxe. înseamnă și respect față de cei cu care conviețuiești. gata, m-am retras. o să revin și la alte subiecte interesante.

 151. Cu multi ani in urma, in Ro, am cumparat un porc de Craciun, din fericire nu am asistat la “eutanasiere”, doar l-am pregatit. A fost singuru an in care n-am mincat nici cirnati, nici slana, nici porcarii.

 152. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  m-am documentat eu aşa, într-o doară şi am constatat că, istoric, numărul maidanezilor (n-ar fi mai corect să le zicem mairomâni?) a crescut exponenţial o dată cu apariţia ONG-urilor de profil şi cu sporirea fondurilor atrase de acestea. de ce oare? poate că una din soluţii ar fi închiderea robinetului financiar spre acestea.

  şi da, cîini comunitari sînt ai comunităţii dar şi comunitatea este scindată radical. uite comentariile de aici. unii îi apără şi protejează cu orice preţ, alţii i-ar extermina cu mînuţa lor.exact aşa se întîmplă şi în stradă. doar un consens ar rezolva problema. şi nu de azi pe mîine, ci pe termen lung.

  după părerea mea, tot societatea civilă ar trebui să aibă o voce mai vehementă şi mai unitară.

 153. babele alea is cele mai rele, dau de mancare la un caine, dar unui copil i ar lua mancarea de la gura. is alea bisericoase care dracuiesc facand cruce, cat timp parerea acestor persoane v a fi ascultata nu se v a rezolva nimica. cate geneartii ar trebui sa dispara ca sa se schimbe un dram de mentalitate. cainii nu au nici o vina, sunt deacord, faptul ca traiesc pe stada este un chin si pentru ei, dar iubitorii astia amatori de patrupede, care nu ar creste un caine in casa, nu stiu asta.

 154. DATORITA INTERESELOR MESCHINE ALE UNOR POLITICIENI , FEMEIA MUSCATA DE CAINI LA BUCURESTI, A MURIT !

  S-a intamplat un eveniment neplacut in Bucuresti, o femeie a fost muscata de caini in curtea unei institutii publice, curte aparata de acei caini; leziunile au fost grave, iar femeia a murit la spital.

  Eveniment neplacut si regretabil, dar cainii aparau acel teritoriu si sunt nevinovati , conform cu Legea 60/2003/OUG 55/2002, privind detinerea cainilor periculosi si agresivi, care stipuleaza:

  “ART. 2

  (1) Prin câini agresivi se înţelege:

  orice câine care, fara sa fie provocat , muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;

  orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.

  (2) NU INTRA IN CATEGORIA CAINILOR AGRESIVI definiţi la alin. (1):

  orice câine care atacă sau muşcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine;

  orice câine folosit de unităţile de poliţie, jandarmerie, de alte unităţi militare, de unităţile vamale sau de serviciile publice de securitate, protecţie şi pază, chiar dacă, aflându-se în misiune, a atacat sau a muşcat o persoană.”

  Au trecut 10 ani,de la demararea “activitatii” Primariei Bucuresti cu omoratul cainilor strazii ; rezultatele s-au vazut in faptul ca PRIN PROGRAMUL DE EUTHANASIERE APLICAT INTRE ANII 2001-2007 S-AU CHELTUIT INUTIL BANII CONTRIBUABILILOR, deoarece numarul cainilor de pe strazi nu s-a diminuat.

  Intre 2001-2007 s-au omorat in Bucuresti 150.000 caini, dar gandirea unora dintre politicieni a fost sa nu se sterilizeze o catea, ci sa fie omorati dupa 5 ani, cei 60.000 caini, urmasi care pot rezulta de la ea, motiv pentru care s-a tot tergiversat adoptarea unei legi corespunzatoare in Parlament.

  In acel interval, departamentul specializat al primariei Bucuresti a ridicat de pe strada pentru euthanasiere caini sterilizati, iar cainii apti de inmultire au fost lasati pe strada. Daca in Bucuresti a scazut numarul cainilor strazii este datorita celor care au sterilizat -asociatii si cetateni.
  ONG-urile si militantii pentru drepturile animalelor, cer de 10 ani o lege realista, dar degeaba;

  Interesele unor politicieni acum 10 ani au fost “AFACERILE”CU CAINI EUTHANASIATI (care pot fi: import de substante de euthanasiere + comisioane; sume platite la fondul de mediu de catre primarii pentru fiecare caine mort predat la Protan sau la institutii similare, putandu-se face decontari fictive cu evidente duble; trafic clandestin de piele, etc.; chiar si centrele antirabice umane pot avea interese din existenta cainilor pe strazi, pentru ca pot face decontari fictive cu evidente duble, iar prin statistica pe care o fac tendentios, cu numarul de oameni „muscati” zilnic isi ajuta si „colegii” cu euthanasierile)

  Sperietoarea cu cainii “agresivi” pe baza statisticilor nu e relevanta, deoarece Centrul antirabic Bucuresti este definit dupa cum urmeaza, conform informatiilor mediatizate:
  “Centrul antirabic:
  – profilaxie antirabica si antitetanica in regim de urgenta
  24 de ore din 24 pentru Municipiul Bucuresti, S.A.I. si
  judetele arondate”,deci rezulta o prima mare dezinformare cu 12.000
  “bucuresteni” “muscati” anual;
  Statisticile sunt relative, nu se stie cine de unde si
  de catre care animal !Oamenii zic ca li se sugereaza sa
  spuna ca au fost muscati de caini fara stapan, ba altii spun
  ca toate cifrele sunt umflate pentru diverse scopuri.”

  Drepturile animalelor pentru care exista o lege de protectie nu pot fi aparate explicit (fiind vorba de necuvantatoare) si deoarece exista o nebuloasa cu privire la ceea ce inseamna un caine agresiv (in multe cazuri cainii au fost provocati dupa care au devenit agresivi si in loc sa fie pedepsiti provocatorii, au fost pedepsiti cainii, neputand sa li se probeze nevinovatia) se impune crearea standardului ocupational pentru meseria de ETOLOG si introducerea acestei meserii in COR.(se poate face o propunere in acest sens la CNFPA)

  Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat pentru cazurile in care cainii au aparut in numar mare pe strazi : “sterilizare, vaccinare, returnare” , motivand in baza unor studii ca prinderea si exterminarea cainilor strazii nu duce la diminuarea numarului lor si nici a „inconvenientelor” cauzate de acestia.

  Pana la adoptarea unei legi realiste se puteau adopta si Hotarari pe plan local(judetean), pentru “sterilizare, vaccinare, returnare”

  La Bucuresti s-au adoptat 2 astfel de HCGMB in 2009 si 2010 (243/2009 si 117/2010) pentru solutionarea civilizata a problemei cainilor strazii, dar si daca se ridica toti cainii de pe strazi indiferent cu ce scop, locul lor va fi luat de altii care pot proveni prin abandon din curtile oamenilor, sau din judetele Ilfov si imediat invecinate, Giugiu, Dambovita, Teleorman, Prahova, Calarasi, unde nu exista niciun fel de program similar cu al Bucurestiului, fenomen care s-a intamplat si intre 2001-2007.

  Pentru aplicarea eficienta a celor 2 HCGMB este necesara si o Notificare catre conducerile acestor judete, cu implicarea lor la fel ca si Bucurestiul pe aceasi tema.

  Legea de care are nevoie Romania pentru animalele cu risc de a deveni ale strazii, in primul rand ale cainilor, trebuie sa stipuleze pentru toate animalele cu si fara stapan, inregistrarea, identificarea si sterilizarea acolo unde este cazul.Prin legea 205/2004 teoretic se poate sanctiona abandonul unui animal cu detinator, dar animalul nefiind identificabil, legea nu se poate aplica.
  Se poate rezolva prin abrogarea legii 227/2002 si completarea si modificarea legii 205/2004 sau prin amendamente corespunzatoare la legea 227/2002.
  Sunt necesare reactii fata de indiferenta unor politicieni din Romania privind drepturile animalelor, dar si reactii fata de interesele meschine pe care le pot avea, motive care au dus si la situatia regretabila recenta.

  Vezi articolul “Romania are legislatia necesara pentru
  solutionarea civilizata a problemei cainilor strazii” (mai 2009,
  http://www.in-justitie.ro/nr.17/2009)

 155. nedo, din pacate intre vorbele tale frumoase si faptele tale e o mare neconcordanta, nu prea am observat la tine nici asumarea responsabilitatii si nici macar respect fata de convietuitori. Intr-o comunitate trebe sa fi pregatit sa faci concesii, sa asculti si sa intelegi ce vrea celalalt, tendinta de a pune pumnu in gura, de a te autodecreta proprietaru adevarului suprem, nu te recomanda ca membru unei comunitati. Nici predicile moralizatoare nu sunt de bun augur.

 156. eu stau in gura humorului si recunosc imi este frica de caini. cand latra unul la mine mi se blocheaza creierul si nu mai pot reactiona. am garajul in spatele blocului si un vecin a adoptat o catea pe la garj, cu cusca, bol de mancare etc. inevitabil a inceput protejarea teritoriului, cu latraturi si sarituri de la catea si panica la mine. si ii spun lui nea omul sa nu mai hraneasca cateau acolo ca se aduna mai multi. asta a fost in toamna. acu in plina iarna cateaua are patru puisori plus multi adoratori aciuiati in spatele garajului, printre care un catelus superb lup, vagabond si un hasky. drept urmare cand dau sa bag masina uin garaj, bag faza lunga si multe claxoane sa auda cateii ca is nervoasa. se supara si vecinii ca ii trezesc noaptea, dar e treaba lor, cat timp or sa hraneasca cateii, eu vin tarziu si cu scandal, sa vedem ce conteaza javra sau somnul:}

 157. neamtule, mdeh, puteai sa-ti iei si tu un brad, un vin sau un caine.
  te-a gasit sa-ti iei porc, porc ai avut.

 158. Cel mai tare ma oripileaza ca unii spun ca femeia a fost atacata ca era la furat si ca ce cauta acolo, putea sa fie la furat, sa le ia si perna de sub cur, dar de cand in pizda masii se pedepseste hotia cu omorul in tara asta bre? pai asa ar trebui sa bagam haitele de maidanezi in toate institutiile publice si or face astea infometate dreptate. Un om a murit si altii ca nu avea ce cauta acolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hei trezirea, daca eraun copil care scapa o minge acolo? nu mai gandeati asa! cum dracu sa pui viata unui caine mai presus de viata unui om? bine nu au discernamant cainii si actioneaza din instinct dar daca bipedele superioare nu gandesc ar trebui sa ne aruncam un os unii la altii si sa ne sfasiem pe strada.

 159. “Comunitatea” blocului in care locuiesc, 40 de familii,nu a reusit sa se mobilizeze pentru a renova o scara de bloc amarata, sedintele asociatiei semanau cu cele ale parlamentului.
  Rezultatul:fiecare etaj (4 familii) si-a renovat palierul in “regie proprie”,mai precis 1-2 prosti s-au apucat sa vopseasca si sa zugraveasca palierul pe care locuiau.Scara arata excelent,cu conditia sa nu incerci sa numeri nuantele de albastru folosite pe fiecare nivel,facand abstractie si de primele doua, care au fost vopsite cu crem, pe motiv ca cel care a cumparat vopseaua respectiva a dorit sa aminteasca tuturor ca el a dat bani pentru 2 etaje,in marea sa marinimie.
  Cam asa este si comunitatea “mare”, fiecare isi “vede de treaba lui”(oribila expresie), draguta noastra societate multicapitalist subdezvoltata ne-a atrofiat simtul civic: trei speriati la o benzinarie isi varsa maruntisul pe tejghea, cinci mosnegi, cu vestoane mancate de molii, isi suna protezele strigand de foame,o suta de muncitori, luati cu arcanul la demonstratie de un lider sindical “bine orientat “, danseaza “pinguinul” cu o samanta si o bere in bot,la asta s-a ajuns in materie de manifestari civice.
  Nici macar “oamenii de bine” din ’90 nu mai exista, atunci mai puteai sa iei o palma daca vroiai neaparat sa faci politica pe strada 😛

 160. nu cred că a-mi susține punctul de vedere înseamnă lipsă de respect. uită-te la discuţia de mai sus – nu eu sînt cel revoltat, nici de o parte, nici de alta -n-am de ce. de fapt, am încercat să elimin abordarea emoţională a problemei, să încerc să aflu cauza problemei în profunzimea ei. ca să-ți mărturisesc, nu am cerut niciodată mai mult decît am oferit, iar concesiile le fac atunci cînd există suficientă voinţă şi de cealaltă parte pentru concesii.
  o să sar cu condescendenţă peste calomnia cu auto-decretatul adevărului suprem, pentru că paiul din ochiul meu nu e din tinichea.
  îmi pare rău că trebuie să te las singur în acest minunat dialog, dar am niţică treabă. pa!

 161. @nedo, promit sa nu-ti simt lipsa! Nu ca-ti place sa banezi?

  Sandman, da de ce nu ati vopsit in portocaliu, cred ca cel putin 50% ar fi fost de acord incl. diaspora?

 162. Neamtule:lol: 😆

 163. prin natura lui, cainele este iubitor de si foarte atasat de oameni.
  nu exista caine rau, exista doar caine inrait, iar inrairea sa o face exclusiv omul.
  cainele este victima omului si uneori, prin el, oamenii sunt propriile lor victime dar, in lasitatea si ipocrizia lor, oamenii nu o recunosc si dau vina pe cei care au ajuns cum sunt doar din vina lor.
  cainele nu ataca! si cand, aparent, o face, el se apara, nemaiavand incredere in oameni si neasteptandu-se la nimic bun din partea lor, dupa lectiile de viatza pe care le-au primit de la acestia!
  reeducarea cainilor este mult mai usoara decat chiar educarea oamenilor si asta, educarea cainilor si intoarcerea lor la instinctele genetice de iubire a omului este solutia!
  (in USA, aceasta practica este aplicata si da rezultate absolut spectaculoase.
  deci totul depinde de oameni! autoritatile si comunitatea, impreuna.
  este pregatita romania pentru asa ceva?)

 164. nedo , reaparitzia ta in seara asta, m-a facut sa te asemui cu banii! 😳
  nu ca eshti la fel de pretzios, ci ca tzi se aplica principiul:
  ” dacat sa le duci grija, mai bine sa le duci doru’! :mrgreen:

 165. Crima nu este solutia ca acesti caini sa nu mai fie pe strazi.De sute de ani se omoara:fara rezultat ca sursa raspandirii nu se opreste,Deci:nu numai ca uciderrea nu e etica dar nu e nici:gospodareasca.Trimit aici un document ca urmare a unei calcule matematice simple:

  “Pentru ca este o lupta intre iubitorii de animale si cei care doresc eutanasierea cainilor pentru ca se cheltuie prea multi bani de la bugetul de stat am facut un calcul simplu pe care oricine il poate face.

  Varianta 1. Sanctionarea celor care nu respecta prevederile legii protectiei animalelor ar aduce la bugetul de stat un castig semnificativ. Priviti:

  -amenda contraventionala: 1000 persoane amendate*1000 lei amenda medie*12 luni = 12.000.000 lei

  -amenda penala (pentru ca implica judecarea cazului dureaza mai mult): 100 persoane amendate*5000 lei amenda medie*12 luni = 6.000.000 lei

  Rezulta un castig total – adica bani care pot fi alocati copiilor fara adapost, mamicilor abuzate, oamenilor strazii, pensionarilor, bugetarilor etc: 18.000.000 lei/an (bani care va intra voua in buzunar asa cum va doriti, nici nu trebuie alocati animalelor)

  Cheltuieli cu muscaturile – zero, pentru ca nu ar mai fi cazul. Cainii nu s-ar mai inmulti pentru ca atunci cand oamenii sunt pedepsiti, incep sa ia masuri si si-ar steriliza animalele.

  Varianta 2. Eutanasierea cainilor.

  62 euro ( aprox. 280 lei)*10000 caini eutanasiati lunar*12 = 33.600.000 lei/an – BANI CARE SE CHELTUIE DIN BUGETUL DE STAT – adica va ies voua din buzunar, adica din alocatia copilului, din pensia bunicii, din banii bugetarilor etc.

  De aici rezulta - CASTIG ZERO, PIERDERE URIASA

  Varianta 3. Aici trebuia sa iau in calcul sterilizarea. Aceasta varianta nu ar mai trebui luata in calcul daca s-ar aplica legea, daca s-ar da amenzi si daca oamenii si-ar steriliza animalele. Si oricum au fost foarte multe asociatii din strainatate care s-au oferit sa sterilizeze gratuit toti cainii din Romania. Nu s-a dorit insa acest lucru. Cum ar mai fi fost sustrasi banii de la buget pentru propriile interese?

  Eu am ramas fara cuvinte la un asemenea calcul. Nu am luat in calcul castigul politistilor de pe urma aplicarii amenzilor – aici fiind vorba despre punctele castigate de pe urma indeplinirii sarcinilor de serviciu, iar evaluarile activitatii lor ar fi un adevarat succes. Astfel, si-ar pastra si locul de munca si poate ar castiga chiar ceva in plus.

  Si atunci cum sa nu ma intreb: CINE ARE INTERESE SA UCIDA CU SADISM PE BANI MULTI, cand POATE SALVA VIETI (asa cum este moral) SI SA CASTIGE SI BANI?”

 166. Intr-o tara in care nimeni nu face nimic si toata lumea se plange, problema cainilor este vitala. Sper ca este sesizata urma de ironie. Bineinteles ca o solutie trebuie gasita, bineinteles ca acesti catei, maidanezi cum ii numesti, trebuie sterilizati si plasati in adaposturi. Dar ceea ce insinuezi prin acest articol jalnic si dezgustator, este absolut oribil. Viziunea ta fata de viata (nu de viata ta), ci de viata unei fiinte, in general, este deplorabila. Faptul ca un hot iti pune cutitul la gat si iti fura portofelul te indreptateste sa il ucizi? Sau faptul ca tiganii te bat in strada in miezul zilei fara niciun motiv te indreptateste sa-i ucizi? Vei spune ca atunci cand vine vorba de oameni e diferit. Este, intr-adevar, pt ca oamenii ar trebui sa fie rationali si sa nu faca astfel de lucruri. Dar animalele nu au ratiune, doar instinct. Asa ca daca mie imi vine sa dau o mama de bataie cuiva, ma voi gandi de 10 ori inainte sa o fac si nu o voi face, pentru ca gandesc. Animalele, in schimb, nu au capacitatea asta. Asa ca macar noi, care o avem, sa o mai folosim din cand in cand inainte sa vorbim. Dar intr-o tara ca asta, unde varful este cel mai imputit, ce pretentii sa ai de la popor? Nu o sa miroasa niciodata a parfum.

 167. agnes eshti combatanta da nadejde, parc-ash fi combatut io, asha da mandra mi-s!
  😉
  neamtzule, te iubesc!
  😳

 168. cainii vagabonzi nu sunt o problema a comunitatii, deja au devenit un trend

 169. si mai scutitzi-ma cu comunitatea!
  adica sa puna comunitatea mana de la mana sa eutanasieze cainii sau babele care ii hranesc? sa stau io sau tu sa facem politzie ca care baba a adoptat ( de forma) caini shi acu ii lasa-n strada?
  da taxe shi impozite ( scump, doamna, scump) da ce platesc manca-v-ash leafa?
  la mult hulitele multinatzionale shi dispretzuitzii patroni, daca nu dai rezultate in munca pe care esti platit s-o faci, ai zburat!
  la frumoasele institutzii ale statului, ce se intampla cu ratatzii care sa caca-n capu nost( ca a zis simona ca e voie cu kkt pa blog in sara asta:oops: )?
  sunt avansatzi?
  aud?

 170. americane,
  în america sunt fo 2-3 maidanezi probabil, ici şi colo, din ăia fără încredere în oameni şi bla-bla.
  la cantitatea asta neglijabilă ţi-e mai mare dragul să îi reeduci, lugu-lugu, să faci un ong, să le tricotezi poncho-uri şi alte fasoane.
  în românia situaţia a atins proporţii groteşti şi doar o acţiune hotărâtă, luată şi dusă până la capăt de unul fără mamă şi fără tată, dacă mă-nţelegi, ar putea rezolva ceva.

 171. daca tot vorbim de reeducare, io ash incepe cu clasa politica! :mrgreen:

 172. Olivia Newton-Volt

  … dar decit sa stam sa ne certam, mai bine un cintecel tematic sa cintam:

  http://www.youtube.com/watch?v=OetQnJyifRk

 173. Oi vei!

  Problema in chestiune contine, din pacate, un cerc vicios sau oricum o chestie d-asta dasteapta care o face imposibil de rezolvat:

  Nu da nimeni doi bani pe amenintarile sangeros barbare de sterilizare fara anestezie proferate de ochelariste mictionand pe dansele la latratul unei potai. Nema credibilitate moncher..

  De altfel si toate caramizile izbite in piept de tot felul de killeri de pe acilea suna cam a gol:

  Mai neiertatorilor, mai criminali cu sange rece, mai urmasi ai lui Atila, va e frica de niste catei?

  Treaba cu maidanezii e ca deranjeaza in special pe un segment cam neimportant electoral: ‘telectualul efeminat si nevestica lui speriata de bombe dar sunt iubiti de un segment de baza in alegeri: babelionul.

  Asa ca sfatul meu e simplu: gasiti si comandati de pe internet dispozitive cu ultrasunete care ii alunga pe micii teroristi. Problem solved. Piiss Maaan!

  PS Mie imi plac cateii si n-am nici o problema cu ei. Le dau si de mancare (sac) si ii mangai pe aia care sunt prietenosi (ma spal pe maini dupa). Dar n-am doctorat si nici nu l-am citit pe Dostoievski. N-ai cum sa le ai pe toate…

 174. cind eram tinar si frumos, acum am ramas numa frumos, s-a organizat o actiune de colectare plante medicinale. La pregatire ni s-a spus cum trebe sa ne comportam, am intrebat ce plante vom culege, fiind baiat cu carte aveam o carte cu plante medicinale. Mi s-au enumerat niste plante, am recitat din carte, niciuna din plante nu se recolta in perioada respectiva si cele mai multe cresteau in zone de dealuri, in Bucuresti avind numa Dealu Mitropoliei, cumva nepotrivit politic.

 175. DU-TE DRAGA LA PSIHIATRU DACA AI PROBLEME DIN ASTEA!!!!
  EI TE SIMT SI DACA TU AI VREA SA II OMORI. AU UN SIMT APARTE PE CA VOI IDIOTII DE BUCURESTENI TAMPITI CE SUNTETI NU O SA-L AVETI NICIODATA.

 176. draga simona
  problema e simpla, cainii sunt neajutorati si desnadasduiti, chiar disperati.
  ei ar face orice pt o viata mai buna: hai, deci sa-i ajutam, e usor.
  cate un carnat/cremvusi cu 2-3-4 bolduri ca aperitiv si cateva picaturi de furadan ar fi suficient sa le asiguram un viitor fericit, si lor si noua.
  nu ii ucidem; le indeplinim suprema dorinta de al vizita pe cel de sus anticipat.
  cu dragoste, mare iubitor de animale cu sorici.

 177. prin colentina parca nu prea mai sunt atat de multe cotarle pseudo- comunitare.
  sa fie vreo legatura cu dragonul rosu?
  atunci, clar, exista solutia unui schimb de experienta.

 178. Am luat si eu parte la o actiune comunitara in Ge. La ca. 10 min., de mers pe jos, avem o zona naturala, adica nu e voie sa se curete uscaturile sau sa se amenajeze. Orasu a vrut sa-l germanizeze, adica sa-l faca frumos. Noi, mahalagii, nu am vrut, pa acolo cresteau niste gindaci micuti si multi viermisori, am facut demonstratii cu placate si scrisorele. Eu aveam si alt interes deoarece e si o balta in care sunt pastravi pe care-i cumpar din cind in cind si mai beau o bere, doua cu nea Hans. Nefasta nu poa sa-l sufere pe Hans, zice ca-i betiv. Orasu nu a avut ce face si a facut o canalizare subterana care a costat o avere.

 179. sau, daca cu vorba buna nu se poate, sa inchiriem o insulita pustie prin delta, pe undeva si sa ii deportam acolo.
  cine vrea sa le dea de papa, sa se duca sa le dea.
  altfel, sa se descurce singuri, sa vada si ei cum ne e noua cu guvernul boc.

 180. Deci eu sunt clar contra eutanasierii! E mult prea scumpa si ii si streseaza pana li se face injectia… nu ii vreau in adaposturi ca nu am chef sa cotizez eu la stat pentru javre cand sunt atatia copilasi saraci si oameni cu handicap…

  O solutie ieftina si umana este impuscarea lor…. Glontul are viteza mai mare ca sunetul, iar daca este tras in cap animalul moare instantaneu, fara DURERI si fara macar sa AUDA bubuitura! costuri: cartus=3 ron, tragator=acelasi pret ca la medic plus ca s-ar gasi voluntari(eu m-as oferi bucuros); plus 100 ron la aproximativ 5o de caini pentru excavatorul care sa-i ingroape!

  Solutia pare sangeroasa dar daca ne folosim ratiunea putem observa ca ar fi mult mai eficienta…
  Acum de ce vreau neaparat starpirea cainilor:
  -nu imi este frica in mod special de ei, dar stiu cat de periculosi sunt;
  -se cheltuie milioane de euro(si da nu exagerez) anual numai in Bucuresti pe vaccin antirabic;
  -lasa traume mari oamenilor muscati, dar daca asta este singura cale de a schimba opinia “iubitorilor” de animale atunci sa muste in continuare poate nimereste si cate unu din asta!
  -anul trecut, stand la o tigara in camera mea de camin de pe b-dul Lacul Tei am vazut cum 6 maidanezi au atacat fara motiv(nu aveau niciun teritoriu de aparat ca doar nu ii improprieterise masa cu teren!) o doamna cu o fetita de mana….atacau in mod repetat din toate partile copilul! Eram neputincios la fereastra, degeaba strigam la ei…Mama disperata a luat copilul in brate si l-a urcat pe o masina, in vremea asta o potaie (care zi de zi statea la cersit la saormerie) a muscat-o de picior pe biata femeie!….

  Incepand de a doua zi nu am avut pic de mila pentru aceste bestii si nici pentru sustinatoriilor!
  Ca masuri de combatere:
  1) Furadan-dar de cand cu dezaxata aia de Madalina Manole nu se mai gaseste…
  2)stricnina- faceti rost doar daca cunoasteti vreun veterinar ca altfel nu se da, pentru ca nu are gust si este extrem de puternica;
  3)lichid de frana (se gaseste la benzinarii si este ieftin)…asta este bun doar daca esti sadic pentru ca mor in chinuri…dar se merita in anumite situatii grave;
  4)carbid…
  5) bolduri in mancare…(moare cam in 2 saptamani)
  6)cresteti un pitbull…

  Aceste metode sunt oarecum barbare si nu trebuie folosite decat in cazuri extreme, de aceea ar trebui impuscati ca sa se termine fara chinuri pentru ei si pentru noi….

 181. Doamne, ce batalie am pierdut!

  Eu sunt mama de copil muscat de 3 ori de caini si vaccinat antirabic de tot atatea ori. Prima data, ca sa nu vaccinam aiurea copilul, ni s-a sugerat sa luam cainele si sa il ducem la un cabinet veterinar, unde sa fie tinut sub supraveghere cateva zile, apoi eliberat. Pana sa ne intoarcem si sa capturam potaia, binevoitorii din bloc il dosisera bine – i-am intrebat daca stiu ceva de el, i-am rugat, le-am explicat – imposibil! Au ales sa stie ca intzepam in burta un copil nevinovat, de frica sa nu le dispara paznicul de masini. Acum va intreb si eu, iubitori de caini: vi se pare normal asa ceva? Mie mi se pare criminal, absurd, las, de totala cacao.

  Acum locuiesc pe aceeasi strada cu o haita de vreo 30 de corcituri. Sunt suficiente doua nebune ‘miloase’ pe toata strada, ca sa fim cu totii terorizati. Fiu-miu a renuntat la bicicleta din acest motiv – de inteles dupa ce a fost capsat cu repetitie!

  Intr-o seara, era sa iau la bataie o frantzuzoaica dementa, care venea cu sacu’ de mancare de la 3 strazi distanta, sa ii indestuleze si pe ai nostri! Iar la ea la poarta, ce facea? Probabil ca nu avea bani de tomberon, ca isi scotea pungile de gunoi si le atarna de stalpul portii. Rezultatul? Sareau maidanezii ca la pinata mexicana, ca sa faca praf pungile nenorocitei si sa imprastie borhotul ei pe toata strada.

  Am scris la Primarie, am fost in audienta la Primar, am consultat legislatie europeana in materie. Stiti ce scrie acolo? Ca autoritatile locale sunt 100% responsabile de soarta animalelor fara stapan. Nu cetatenii, nu ong-urile – PRIMARIILE.

  Desigur, sunt adevarate toate chestiile legate de indiferenta hotilor din primarii si prefecturi, de jaful ipocrit de la ong-uri si de cretinia protectoarelor octogenare a lui Azorel-Drei-Pfoten. Insa, pana la urma, daca te uiti din avion, observi ca totul se rezuma la …economic.

  Pe de-o parte, ar trebui responsabilizati toti debilii care se dau drept stapani ai cainilor, dupa care il lasa iar pe strada. Iei un caine? Pune, tata, o garantie consistenta – daca potaia e prinsa iar in flagrant de vagabondaj, te pupam pe portofel si iti iei adio de la bani. In fond si la urma urmei, daca ai bani sa tii un caine (cu tot ce inseamna asta – mancare, veterinar, deparazitare, vaccinare), atunci ai bani si de garantie. Sa vedem dupa asta cati doritori se mai arata.

  In al doilea rand – cainele care a muscat, pa! Au revoir! Eutanasiere. Din prima, fara alte avertismente.

  In al treilea, daca tot incepem sa frematam pentru 50 bani la litru’ de benzina, n-ar trebui sa fim mai vioi si in privinta asta? Ia sa trimitem fiecare dintre noi cate zece – cinshpe mailuri/faxuri/telegrame/porumbei calatori la primarii si prefecturi, sa le blocam serverele si sa le tzaraie telefoanele in cap pana incep sa faca spume la gura, sa vedem daca tot asa relaxati sunt. Sa le platim taxele tot cu moneda de 1 ban, ca la benzinarie. Au reusit aia in Tunisia revolutie cu internetu’ si noi nu suntem in stare sa scapam de niste caini?

  Cat despre toti induiosatii de mai sus, luati-i, nene, acasa daca va pasa de ei. Daca nu va pasa si nu ii luati, lasati-ne pe noi, restu’, sa ne rezolvam problema.

 182. Observati un pattern aici? Oare de ce oamenii care apara drepturile animalelor si isi doresc o solutie UMANA (pentru ca oamenii adopta legi si iau hotarari) pentru animale isi exprima argumentat si calm opinia, iar ceilalti folosesc injurii si un limbaj de balta? Chiar ma intreb cat este de greu sa intelegi ca tara asta intreaga este o problema din cauza oamenilor care o populeaza? Oare de ce la mai bine de 20 de ani dupa caderea comunismului in Romania totul regreseaza? Tinand cont ca, cel putin teoretic, in tara regimul politic este democratic, acest lucru inseamna ca poporul alege. Iar atat timp cat poporul este incapabil sa ia vreo decizie buna sau sa riposteze in vreun fel atunci cand sunt tratati inuman si neconstitutional si doar se aliaza atunci cand e vorba de agresiuni si masuri de “protectie” neconstitutionale si total contrare regulamentelor europene, cum putem sa avem vreo pretentie? E de fugit din tara asta de lasi si primitivi, pentru ca asta nu se va schimba nici peste un secol.

 183. Cruelaaa, p-asta-l sti?

  Rabinul unei mici localitati a murit si, dupa un timp, congregatia a hotarit ca vaduva trebuie sa se recasatoreasca.
  Avind in vedere ca localitatea era mica nu s-a gasit decit un candidat: macelarul.
  Nu prea entuziasta, pentru ca se obisnuise sa traiasca cu un intelectual, vaduva accepta totusi.
  Dupa casatorie, vineri seara, dupa baia rituala, sotul ii spune fostei vaduve:
  – Mama mi-a spus ca la inceputul Sabatului trebuie sa fac dragoste cu nevasta, inainte de a merge la sinagoga. Si au facut-o.
  Revenind de la sinagoga, sotul spune:
  – Tata mi-a spus ca trebuie sa fac dragoste cu nevasta inainte de masa. Si au facut-o din nou.
  Inainte de a se baga in pat pentru culcare sotul spune:
  – Bunicul a spus ca trebuie sa faci dragoste in noaptea de Sabat. Si au mai facut-o o data.
  A doua zi dimineata, la trezire sotul a spus:
  – Matusa mi-a spus ca un evreu pios isi incepe ziua de Sabat facind dragoste. Si au facut-o inca o data.
  Luni dimineata, fosta vaduva a rabinului se intilneste la piata cu o prietena care o intreaba:
  – Cum iti merge cu noul sot, macelarul?
  – Draga, nu e chiar un intelectual, dar sa stii ca provine dintr-o familie cu principii foarte bune!

 184. @florin iaru: da, imi este mila! Vrei sa-ti arat cum se face eutanasierea la noi? Simplu, se ia un ciomag, se pocneste ciinele peste cap pina nu mai misca! Stii ce frumos tisneste singele? Sterilizarea, cind se face, e tot cu ciomagu’. Mai exista si eutanasiere indirecta: ciinii sint lasati sa moara de foame in adaposturi, uneori mincindu-se intre ei.

  E simplu sa strigi “eutanasiere” si sa nu vezi ce sume astronomice se cheltuie pe mincarea (fictiva) a ciinilor din padocuri sau pe sterilizarile fictive.

 185. Zino, parca si-acum este stabilita o amenda daca adopti un ciine caruia ii dai drumul dupa aia. Da’ nu se aplica.

  Cit despre eutanasie, da, trebuie aplicata in unele cazuri.

 186. Draga Simona, in primul rand te rog sa nu mai pui semnul egal intre iubitorii de animale si babele isterice care nu stiu decat sa iasa cu oalele de mancare in spatele blocului si sa pregateasca culcusuri pentru maidanezii care se inmultesc sub ochii lor. Am si eu cateva din astea prin zona si la un moment dat m-am saturat si de haite aiurea si de caini loviti , otraviti, calcati de masina, s.a.m.d si am inceput sa ma implic. In mod surprinzator, dupa ce am inteles matematica simpla care arata ca 1+1 =8, si m-am apucat sa sterilizez, sa fac poze si sa pun pe site-uri si sa fac networking pe tema adoptiilor, zona s-a eliberat destul de mult si crede-ma ca nu am omorat nici un caine. Da, am dat si bani din buzunar, am “pierdut” si din timpul meu liber. Eh, nu mica mi-e frustrarea cand gasesc periodic alti si alti pui aruncati!!! Stiu ce inseamna sa fii muscat si stiu si ce inseamna sa iti fie frica, dar, intre cei 15-20 de caini de pe maidanul de langa blocul meu eu pot sa merg si noaptea fara nici o problema, cu toate ca le dau de mancare o data pe luna cand mai fac curat prin frigider. Mi-as dori tare mult sa vad postari atat de stufoase si de vehemente si atunci cand o “bunicuta” isi arunca nepoata de la etaj, sau cand un jeg de “femeie” necastrata isi da copilul cu capul de pereti, sau il arunca in primul tomberon, dar chestiile astea pentru ca nu ne afecteaza direct trec odata cu stirile de la ora 5 nu? Ce sa mai zic…ca sa ajung la serviciu trebuie sa trec pe langa piata rahova, spre sos antiaeriana unde e plin de caini, dar nici macar o data nu am avut o problema si nici un stres. In schimb dimineata nu stiu cum sa imi tin geanta mai bine si cateodata sunt nevoita sa cobor din tramvai din cauza mirosului, si de asemenea evit sa plec singura seara si nu din frica de caini!!! Mai bine v-ati pune toti intrebarea de ce nu exista niste adaposturi care sa primeasca toti cainii si de ce autoritatile refuza sistematic sa colaboreze cu cei care ar oferi solutii palpabile de tip terenuri disponibile…etc? Pentru ca maidanezii sunt o afacere!!! ta-naaa. Nu sunt tampita sa imi placa sa vad caini pe strada, daca as avea unde sa ii duc sa le fie bine i-as duce maine. I-as lua chiar si acasa asa cum sugereaza plini de imaginatie unu si altu. Pe toti!!! Din pacate, banii pe care ii cotizez de atat timp la stat nu se regasesc nici in micsorarea fiscalitatii, implicit in cresterea salariului meu, nici in curatenia si siguranta pe care o pot avea pe strada, nici in conditiile din spitale, orfelinate, azile pt batrani (apropos si acolo fac donatii din cand in cand), nici in adaposturi pt animale. Stiti foarte bine toti unde se duc. Asa ca pana nu renuntam la mentalitatea noastra pur romaneasca si la asteptarea asta cu mainile in san pentru ca toti sa ne dea si sa ne fac, nu o sa se intample nimic bun pentru nimeni. Personal as renunta bucuroasa la minim un sfert din populatia acestei tari in favoarea unor maidanezi hraniti, educati si cu o casa a lor :)))) Ce care simt nevoia sa ma injure n-au decat, pentru ca oricum pentru mine pur si simplu nu exista 🙂

 187. @Simona,in sufletul meu eu vreau sa cred si chiar cred cu tarie ca aici la tine se mai descarca lumea de tot ce au rau pe suflet.In rest toti sunt oameni buni,la casele lor care nu ar ucide nici o musca daramite un ciine.Este pentru prima data in viata mea cind nu m-am suparat ca m-a injurat cineva,daci toti sunt oameni buni,simt eu! 😆 🙄 😀

 188. @agneswood (si nu numai):

  “în românia situaţia a atins proporţii groteşti”

  asa bipezi, asa patrupezi.
  educati-va atunci bipezii! incepeti cu ei.
  (sau nici asta nu puteti, din cauza … “proporţiilor groteşti”?)

 189. De la autoritati nici o speranta , onanstii de afara care vin si fac aci patru labute nu-s mai breji nici ei, nu ne ramane decat sa ne aparam singuri saracia de neighborhood.

 190. Otraveste-i!!! Este singura solutie daca vrei sa scapi, nu te baza ca cineva o sa faca ceva in privinta ciinilor vagabonzi. Iti recomand antigelul, e sigur. Da, sa ma scuteasca toate babele idioate iubitoare de ciini comunitari, daca deja s-a ajuns la situatii de genul asta si nimeni nu face nimic, nu mi se pare normal sa traiesti in stressul asta lamentindu-te, ci e cazul sa faci ceva pentru siguranta ta. Mi-e mai mila de femeia sfisiata care a murit in chinuri decit de jigodiile astea imputite!!! Noroc mult, Simona!

 191. Am crezut ca s-au invatat minte dupa japonezul ala . De data asta , insa , situatia e putin diferita , sa stiti . Pe de o parte , cei de la ADP se spala pe maini , ca nu sunt cainii lor . Imi pare rau , nu e asa . Cum sa nu vezi ca ti-e curtea plina de caini ? Pentru ei era o paza aproape gratuita , sunt sigur ca nu cheltuiau bani cu mancarea lor . Si eu aveam un depozit langa un abator si se umpluse curtea de caini . I-am intrebat pe vecini daca-s ai lor , mi-au zis ca nu , am chemat ecarisajul . Le-am aratat oamenilor aceia cainii mei , le-am spus ca de restul nu stiu nimic si nu raspund . Nu stiu ce-au facut cu ei , dar am preferat sa nu-mi pun intrebari . Nu sunt crud , am 4 caini de care am grija , 3 sunt maidanezi , luati de pe strada , unul e o corcitura de caine lup cu nu stiu ce , l-am cumparat cu 50 de lei cand era pui . Toti au carnet de sanatate . Pe “lup” am fost nevoit sa-l leg , desi m-a durut sufletul , pentru ca a sarit odata la un om si i-a zgariat putin pulpa . Asta e , mi-e mila de animale , imi plac cainii , dar un om e mai important .
  Pe de alta parte , femeia sau cine a trimis-o acolo (ca n-am prea inteles , la inceput venise la furat fier vechi , apoi de fapt a fost trimisa sa vada nu stiu ce utilaj in curte) n-avea ce cauta acolo daca nu era nimeni de-a locului . Chiar daca a primit un accept de la cei de la ADP (de genul , “da , doamna , puteti merge sa vedeti , noi o sa fim plecati , dar intrati d-va fara grija” – banuiesc ca asa au stat lucrurile) cand a vazut curtea plina de caini nu trebuia sa intre . Sigur ca sunt consternat de moartea femeii si nimeni nu merita sa i se intample asa ceva , dar macar pentru noi , ceilalti : nu va puneti cu o haita de caini , mai ales daca sunt infometati . Pot reactiona aproape ca o haita de lupi .
  In sfarsit , nu doar in Bucuresti e plin de maidanezi . Si la mine la bloc gasesc seara o gramada si mi-e frica de ei , desi stiu sa ma controlez , ca sa nu ma simta . Insa cand vad cate o haita , inainte de a cobori din masina ii sperii cu farurile si cu claxonul , ca sa-i imprastii . Abia dupa aceea cobor . M-am gandit si eu la dispozitivul acela de care zici , Simona , dar tot am amanat . La spray nu m-am gandit (chiar mi-e mila de ei , nu e o vorba , n-as vrea sa le fac niciun rau , daca s-ar putea) si nici n-o sa-mi iau . Primariile , de oriunde ar fi , n-au nicio treaba , cred ca se cheltuie multi bani “cu dedicatie” si aici .
  Nu stiu cand se va trezi cineva sau cati oameni mai trebuie muscati (sau , Doamne fereste , sa moara) pana sa se faca ceva concret , cu rezultate vizibile . Domnul Oprescu e de obicei foarte vizibil si vocal , acum parca nu l-am vazut .

 192. în atenţia celor care s-au indignat că mi-am permis să le vorbesc autorităţilor cu “futu-vă-n bot”: mai scutiţi-mă cu ipocrizia şi ifosele de virgine de pension

  în atenţia celor care mă înjură că vreau moartea câinilor: vă rog să-mi arătaţi unde am cerut io moartea adoratelor voastre animale. că am repetat de m-au durut tastele că, dacă ar fi fost sterilizaţi timp de 20 de ani, acum nu mai aveam despre ce vorbi. a, că am mărturisit că am nutrit, la un moment dat, gânduri de lichidare a fiarei care mă teroriza, aia e altceva. după ce-mi arătaţi unde am zis că vreau moarte canină mâine, vă mai rog să-mi spuneţi şi când aţi făcut ultima oară ceva pentru alinarea nefericirii unui câine comunitar. pariez că cei mai mulţi dintre voi nu le-aţi dat nici măcar un os, nu mai vorbesc de adopţie sau alte alea. deci vă rog să mă scutiţi şi voi cu ipocrizia.

  în atenţia lui nedormitul: nu m-ai înţeles. nu că te-ai enerva tu mi-e teamă, ci că o să ne enervezi pe noi, ăilalţi, monopolizând discuţiile şi transformându-le în polemici interminabile în stilul tău de neegalat. prin urmare, o să revii la subiecte interesante, aşa cum ne-ai promis, însă numai când o să fiu eu de acord. iar cantitatea intervenţiilor tale tot eu o s-o reglez. de azi, eşti în moderare. felicitări, a fost greu, dar ai reuşit să mă convingi. îţi admir tenacitatea cu care ai reuşit să ajungi aici, dar mi-ar plăcea s-o foloseşti în interesul comunităţii din care faci parte.

 193. Propun ca municipalitatea Bucuresti , primariile de sector , primariile de pe cuprinsul patriei sau Ministerul Dezvoltarii sa faca , pentru inceput ,recensamantul cainilor (fonduri nerambursabile , se poate apela la Ministerul Dezvoltarii ) , apoi dupa centralizarea datelor se va comanda un studiu referitor la numarul populatiei canine necesar ecosistemului Romania (fonduri nerambursabile , se poate apela la Ministerul Dezvoltarii )…daca studiul va dovedi ca populatia canina este sub nivelul necesar pastrarii echilibrului faunei nationale , se va apela la un import (fonduri nerambursabile , se poate apela la Ministerul Dezvoltarii )….daca studiul va stabili ca numarul este mai mare decat poate suporta fauna si populatia zdravana la cap (cu sau fara studii – sa ma pupi in cur Matei-) atunci sa se treaca la export catre tarile cu deficit in domeniu iar in cazul in care nu exista cerere se poate trece la eutanasierea cainilor suplimentari.
  Posesorii de caini , pentru a-si scapa cainiide la Holocaust ,vor trebui sa aduca adeverinte luate de undeva, preferabil de la Ministerul Dezvoltarii care va achizitiona un soft (fonduri nerambursabile). Pentru eutanasiere se vor infiinta firme specializate , subordonate Ministerului Dezvoltarii (fonduri nerambursabile..etc)…
  Subprodusele obtinute: blana/piele , grasime (care are) , oase , carne vor fi directionate catre firme special infiintate ,din fonduri nerambursabile, subordonate Ministerului Dezvoltarii , care le vor valorifica prin productia de bunuri de larg consum…
  Daca planul da gres , nu-i nimic , Partidul Poporului de abia asteapta sa rezolve problema (nu stiu cu babele cum s-or descurca)…
  P.S. De fapt am vrut doar sa-i fut si eu p-astia in gaoaze , cu un pickhammer , dar m-am luat cu vorba si era sa uit….Sa ne pupati in cur bai indolentilor si nesimtitilor din tot spectrul politic…si daca nu va convine …si voi pe noi

 194. spinos subiect ai gasit Simona.Am doi copii ,amandoi muscati de caini,sotul a fost sfasiat de acelasi caine care a muscat-o pe fiemea,in aceeasi zi,am facut sesizari,reclamatii,am trimis mailuri,am dat telefoane ,am fost in audienta,am ajuns la tribunal cu prefectura .Doar atunci au trimis pe cineva sa negocieze cu noi ca sa ne calmam si sa nu ducem batalia mai departe.Pana la urma i-au luat din parcul din fata blocului dar dragele iubitoare de animale i-au scos din centrul ala special si le-au dat drumul,normal,nu?Am inceput razboi cu ele,s-a ajuns la amenzi(pentru caa erau obligate sa ii ingrijeasca nu sa le dea drumul in strada din nou) jumatate din bloc ne uraste nemarginit dar in sfarsit nu-mi mai este frica sa trimit copiii pana la boutique sa cumpere un suc,Chestia asta a durat 3 ani,am imbatranit 10,sincer,dar acum e liniste si se bucura chiar babele care-i hraneau :mrgreen: acum hranesc porumbeii,tot e o schimbare,nu? Avem iarba in parc ,copiii se pot juca linistiti fara teama ca se murdaresc de oarece sau ca ii alearga haita.Daca te hotarasti si pornesti o actiune sunt pentru cu tot ce pot.Am si un alt exemplu,un vecin care a “infiat” doi maidanezi dar ii tine in casa,ii plimba cu lesa ,le face vaccinuri si tot ce trebuiee.Cred ca asta e modelul pe care ar trebui sa-l adopte “iubitorii” de animale,nu asmutirea lor asupra copiilor sau a celor mai fricosi.

 195. @viatanomada: hai, mă, io cred că i-au simţit răi la suflet p-ăia mici ai tăi, de-aia i-au muşcat. cel puţin aşa susţin, mai sus, iubitorii talibani ai căţeluşilor drăgălaşi pe care, rea la suflet fiind şi tu, i-ai îndepărtat din faţa blocului. cine ştie unde suferă ei acum şi pe cine mai muşcă, de depresie? 😥

 196. Gheorghe se duce in vizita la prietenul Vasile pe care nu-l vazuse de ceva vreme. Pe poarta batut in cuie , un carton pe care scria cu creionul chimic : Atentie Caine Rau !!! Intrati pe raspunderea voastra !!
  Se uita Gheorghe peste gard si nu vede nici un caine in curte. Cu bagare de seama si cu mare teama , intra in curte si cu ochii in patru se apropie de veranda unde vede un alt carton cu un text similar.
  Bate temator la usa , privind mereu in spate si aude din casa vocea lui Vasile “Intra ca-i deschis “.
  Baga Gheorghe capul pe usa si-l vede pe Vasile stand pe un taburet , langa cuptor.
  Alaturi , facut covrig , o namila de dulau.”Hai mai , intra” ii zice Vasile.
  “Unde sa intru ba ? Ma sfasie dihania..”…”Hai mai intra , ca nu-ti face nimic”
  Intra Gheorghe , cainele nici nu deschide ochii. II pune Vasile o rachie , Gheorghe o bea temator , cu ochii tot pe caine. “Ba , Vasile ..da` am vazut ca anunti ca-i rau tare..mie nu-mi pare”…”Ba-i rau , mai Gheorghe , da` tine in el ..”

 197. @zana eficientei:
  pe copilul tau l-au mushcat de 3 ori patrupezii.
  de cate ori te “mushca” pe tine, zilnic, bipezii mioritici?

  oare nu exista nicio legatura intre cele doua partide de mushcaturi?

  @Simona Tache:
  pensionist cum sunt, te rog mai lasa-mi si mie cateva boturi …

 198. in vara asta am fost pe sol mioritic, in ardeal, la targu mures.
  in 4 zile am vazut un singur maidanez, in padurea de la marginea orasului.
  restul or fi plecat la bucuresti, stiind ei ce stiu? …

 199. Simona sper ca sunt undeva la vreo curte ,ingrijiti asa cum se cuvine,nu votez neaparat pentru eutanasiere,recunosc ,nu-mi plac nici cainii,nici pisicile,dar nici nu le urasc atat de tare incat sa doresc extinctia lor.Nu as fi in stare sa le port de grija asa ca am si eu animale de casa dar cuminti=pesti exotici=nu fac galagie,mizerie,nu trebuie sa-i scot la plimbare de 3 ori/zi,nici nu trebuie sa caut “companie” cu pedigree si ce o mai trebui pentru patrupede.Pestii sunt animale comode ,cer putin timp si grija in comparatie cu alte animale si pot pacali copiii ca sunt o varietate de pirania :mrgreen: ,ca sa-i cumintesc ,sunt o mama sadica,nah 😈 .

 200. erata: anul trecut

 201. Mai rasa superiora de oameni ce sunteti! Sunteti niste ignoranti fara suflet si vreti sa fiti si ucigasi. Am ajuns asa din cauza egoismului nostru, ne intereseaza doar de noi…celalalte vietati sa moara! Simona, esti o fitoasa de Bucuresti…va doresc ca intr-o alta viata sa fiti niste fericiti caini maidanezi.

 202. Draga Simona,

  Esti o fiinta josnica, obsedata de bani, te crezi mare desteapta, dar fii atenta ca exista dovezi care te incrimineaza.

  Esti deplorabila, perversa si lasa si mai nou instigatoare la crima.

  Rusine !!!!!!!!!!!!!

 203. @Americanul: una n-are legatura cu alta. tre’ sa ma las muscata de caini ca un fel de penitenta, pentru ca m-am nascut in Romanica? ca nu inteleg. sau sa ma apuc eu sa educ toata populatia bashtinasha? eu imi platesc taxele, asa ca – vorba domnului Iaru – toate celelalte chestiuni/dificultati/dileme imi sunt irelevante.

 204. @Simona: io unu nu m-am indignat ca o virgina de pension. Pe mine m-a amuzat formularea, mai ales venita din partea unei fete :mrgreen: . Acum cativa ani, in Almanahul cu Sexul la Romani (parca) , era un material semnat de tine care m-a dat pe spate (I l-am pasat si lu’ nevasta-mea pe lista de “must read”).

 205. @ loveanimals

  Nu sunt sigur ca ai inteles , asa ca tin sa-ti amintesc : victima in acest caz e un om . O femeie , mai precis , ucisa de caini . Noi despre asta vorbim . Unii vorbesc aiurea , altii mai aplicat asupra subiectului , unii dau solutii extreme , altii sunt ceva mai moderati … Important e ce spuneam la inceput : victima e omul , nu cainele .

 206. @loveanimals: auzi, pisi, zi şi mie o chestie: când te-ai ocupat ultima dată de un căţel de pe stradă? să-l duci la doctor, să-l deparazitezi, să-l vaccinezi, să-l sterilizezi, să-i oferi afecţiune, să-i faci rost de adăpost, eventual chiar la tine acasă? dacă răspunsul tău va fi “de curând”, ok, nu mai comentez, deşi poate ar trebui să-ţi cer şi nişte dovezi. dacă răspunsul va fi “niciodată” sau “nici nu mai ţin minte de când”, atunci ia mai hai sictir şi scuteşte-mă cu textele astea de miss care luptă pentru salvarea balenelor.

 207. poate v-a scăpat acest comentariu 😆 😆
  https://www.simonatache.ro/2011/01/28/maidanezii-au-ucis-din-nou-sa-iesim-noi-sa-sterilizam-primarul/#comment-159757
  cred că acest blog tocmai a căpătat vizitatori care au nevoie urgentă de un psihiatru

 208. Intr-un episod din Seinfeld , in monologul de la sfarsit , spunea Jerry ce raport ar intocmi extraterestrii dupa o vizita pe Pamant.
  In raport ar sublinia ca Pamantul este dominat de o rasa superioara , care se deplaseaza pe patru picioare , au parul acoperit cu blana , etc. Aceasta rasa superioara a subjugat o rasa inferioara ce se deplaseaza biped. Acestia sunt sclavii lor : ii spala , ii piaptana ,ii hranesc , ii adapostesc , ii plimba , le cumpara jucarii , le strang cacatul etc…

 209. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  private eyes, only!

  Please Note: Your comment is awaiting…awaiting…awaiting…

  🙂 🙂 🙂

 210. a, era doar pentru mine? am dat publish din greseala, scuze. pai is awaiting ca e IP-ul la moderare

 211. Vaaaai Simona , nu stiam ca esti asa…acum m-am dumirit…noroc ca sunt oameni de bine care ne deschid ochii…multumesc piantu (sau pliantu?) , multumesc moise ..

 212. loveanimals, sa le iei la tine acasa si sa le pupi in bot! Asezarile umane sunt facute ca oamenii sa se simta in siguranta, animalelel periculoase sunt inchise la ZOO, ospiciu si inchisoare!

  si nu vreau sa fiu ucigas( desi daca situatia o cere nu voi ezita sa ma apar) daca te referi la ucis oameni. In schimb, ucid fara niciun resentiment orice caine salbaticit pe care il prind pe fondul de vanatoare. Apropo multe asociatii din astea de idoti s-au gandit sa le dea drumul in padure unde au ajuns mai rau ca lupii sfasiind tot ce inseamna fauna salbatica si atacand si oameni deoarece nu au frica de noi.

  Legat de aceasta problema cred ca toti trebuie sa ne implicam, cine ma poate ajuta cu ceva legislatie in privinta adoptiilor de caini rog sa imi trimita la ilienenea@yahoo.com. As dori sa adopt 100-150 de bucati…stiu eu ce fac cu ei dupa!

 213. Draguta, de foarte curand. Am si dovezi, insa nu meriti sa le vezi:) ultima ta afirmatie ” scuteşte-mă cu textele astea de miss care luptă pentru salvarea balenelor” chiar demonstreaza fitosenia de Bucuresti. Dar sa ne intoarcem la animale..ca despre ele e vorba. E foarte trist ce i s-a intamplat femeii. Doamne fereste de asa ceva, insa sa privim si la alte lucruri ingrozitoare care se intampla animalelor (crime oribile) din cauza omului care se vrea fiinta superioara.
  Sa imi fie cu iertare, dar, omul e cauza tuturor relelor: inmultirea cainilor fara stapani, a inrairii lor, a poluarii, a E-urilor, etc si lista poate continua. De ce? Pentru ca egoismul lui a atins culmile disperarii, vorba lui nenea Cioran. Cat de egoist poate sa fie sa se gandesca doar la binele lui cu pretul a atata sange varsat?! Dar, va veni si vremea cand va suferi pentru egoismul sau.

 214. @loveanimals: lasa complexele de provinciala agresata de fitosenia bucurestenilor si povesteste-ne cu detalii ce ai facut pentru catei, de curand. nu cer poze, povesteste-ne doar.

 215. Apocalipsaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!

 216. Este absolut revoltator ce se intampla! Maidanezii sunt lasati sa se inmulteasca din doua motive, care caracterizeaza dintotdeauna autoritatile romanesti: marsavie (aici intra si impostura, nesimtire, rea-vointa) si dezinteres.
  Bineinteles ca exista solutii decente pentru rezolvarea problemei maidanezilor, dar atunci ar inseamna ca nu se vor mai rasarii n case in Pipera de pe urma fondurilor pentru ei…

  Una din solutiile (EVIDENTE – nu eutanasiera) este urnatoarea: Pasul 1 – Angajat hinghieri fara frica de babe, cainii ridicati si dusi in centre/adaposturi, unde sa poata fi “adoptati” timp de 2 saptamani.

  Pasul 2 – Iubitorii de animale, atat cei care protesteaza cat si cei care se duc efectiv sa ii “adopteze,” sa fie identificati, luat numarul de cont bancar si o declaratie scrisa prin care dau dreptul celor de la adapost sa le ia din salariu, lunar, intre 20 si 50 de euro, din care sa fie intretinuti cainii ramasi acolo (adoptia ii exclude pe cei care nu au cont, nu vor sa isi faca sau nu pot dovedi ca au cu ce intretine cainele). Nu se permite adoptie fara “contributie” la fondul comun pentru celelalte animale.
  Cei care iau un caine in grija sa fie trecuti pe o lista speciala, si verificati constant daca anumalutul iubior si cuminte se mai afla in posesia lor. In cazul in care nu se mai afla, se aplica iubitorului de animale 10xcosturile prinderii si eutanasierii potaii lasate libere, plus interzicerea de a adopta altul. Poate opta pentru a plati in continuare, din salariu cei 20-50e pe luna, pentru celelate animale din adapost.

  In functie de cati bani se strang lunar, sa se decida cati caini pot fi “pastrati,” restul fiind eutanasiati. Cu cat iubitorii de animale contribuie mai mult, cu atata prelungesc viata odoarelor.

  Bineinteles ca acest “fond” trebuie administrat in cel mai transparent mod cu putiinta, de preferat angajati experti straini in accounting. NU ONG-uri, mai ales NU ONG-uri SPECIALIZATE IN “STERILIZAREA” CAINILOR.

  Astfel, se ofera o sansa reala celor care tin cu adevarat la cainii maidanezi, sa contribuie in mod activ la sustinerea lor, pentru a avea o viata demna, in centre specializate, unde pot fi tratati, adoptati, ingrijiti, fara sa fie nevoiti sa lupte pentru existenta.
  Evident, lipsa de contributii, ar atrage dupa sine solutia eutanasierii, dar ar fi atunci un aranjament oficial, intre cei care aleg sa ii iubeasca in spirit pe maidanezi dar nu se indura sa plateasca pentru ei. Un caine are nevoie de mai mult decat de o coaja de paine sau un os mucegait.
  Adevarata problema este legata de nemernicia autoritatilor, de marsavia celor care deturneaza fondurile pentru maidanezi, si in final, de responsabilitatea celor care “iubesc”cateii dar ii lasa in strada. Cum ar fi daca cei care s-ar decide sa adopteze un copil l-ar lasa pe strada, dandu-i paine uscata si mucegaiuri, din cand in cand? Daca tot se pune viata unui maidanez mai presus de cea a unui om, atunci macar sa se duca comparatia pana la capat.

  Deci…solutii exista, mai putin oameni doritori sa le vada! E simplu sa se faca circ, sa curga rauri de lacrimi si de bale, dar extrem de greu sa se aplice niste solutii viabile!

 217. Nenea Ilie, posibil sa fii un caz pierdut. As fi multumit daca viata ti-ar da o lectie in sens pozitiv care sa te faca sa iti schimbi optica..nu e tarziu niciodata

 218. @loveanimals: acuma ne iei cu lecţii. abandonează, domne, un pic demersul ăsta moralizator şi povesteşte-ne ce ai făcut de foarte curând pentru căţeii străzii.

 219. @zana eficientei:
  super, bravo! ai intzeles tot! vezi de ce esti fericita?

 220. Dsora Simona…de acord sa lasam teritoriile in pace:)

  Ti-am spus ca nu se merita sa dau dovezi, principalul motiv este ca nu ar schimba lucrurile cu nimic, ura si as spune ignoranta voastra (strict referitoare la protectia animalelor) ar ramane la fel. Scopul posturilor mele este sa reflectati inainte sa aruncati cu atata ura asupra bietelor animale..care s-au inrait tot datorita omului, care e cea mai egoista si distructiva specie …

 221. @Domnişoara loveanimals: păi şi ce anume vă legitimează să ne calificaţi pe noi drept ignoranţi? dovediţi-ne înainte că sunteţi mai bună şi mai neignorantă ca noi, altfel sunteţi suspectă grav de ipocrizie.

 222. @ loveanimals

  Pe principiul “omul e cea mai distructiva specie , sa nu ne aruncam cu atata ura asupra animalelor” am putea proteja si virusii . Sa decretam interdictia vaccinarii . Eventual si soarecii si sobolanii . Sau gandacii . Sa ne lasam invadati spatiul de toate aceste vietati nevinovate , purtand in continuare , cu umilinta , sentimentul vinovatiei noastre de “cea mai distructiva specie” . Ca daca tot vorbim de caini , putem sa largim discutia . De ce sunt cainii speciali ? Ca sunt cei mai buni prieteni ai omului , e in regula . Problema este ca unii sunt periculosi si despre aceia vorbim acum .

 223. Serios? Imi place sa imi folosesc timpul eficient, nu sa fac demonstratii de ipocrizii, dar nici sa justific grija sau iubirea mea pt animale, stii si tu cum e, lauda de sine nu miroase a bine. A, pardon, in vremurile noastre, miroase foarte bine sau chiar atrage mustele ca la un rahat.
  De un lucru poti sa fii sigura, acela , ca iubesc si respect animalele si ca voi lupta atat cat voi putea si pentru drepturile lor. Pe de alta parte, afirmatiile mele de mai sus, cu iz de cinism ( poate si datorita tumultului produs azi de evenimentul dezbatut de dsoara) sunt niste concluzii personale despre om, ignorati-le daca vreti.

 224. @Dsoara loveanimals: pentru cineva care îşi foloseşte timpul eficient, pierdeţi deja cam mult timp cu noi. 😉 si be) ce ne spuneţi dumneavoastră despre oamenii răi şi ignoranţi se spune în fiecare zi, de cel puţin 100 de ori, în fiecare coafor.

 225. Adi…teoria ta virusologica…nu sta in picioare..dar pentru unul care nu iubeste animalele, cainii = virusi sau molecule:)

  Te-ai intrebat vreodata de ce sunt periculosi? Crezi ca li se pune pata si hap sa te pape.. pe tine:) Ei, agresivitatea lor are radacini in actiunile neortodoxe, ghici a cui, a omului..

 226. Dsoara, inteleg…ca sunteti inchisi la minte…si nu acceptati alte opinii…

 227. Oare de ce nu se intelege ca nimeni nu cere exterminarea cainilor ? Este vorba DOAR de gasirea unor solutii pentru a rezolva problema cainilor fara stapan care se inmultesc , se “intovarasesc” in haite…de acord , noi oamenii tre` sa gasim solutii , in aceeasi masura in care trebuie sa ne si aparam pielea noastra si a familei , a comunitatii…lucru pe care nu-l putem face doar prin atitudine , idei , etc.
  Este nevoie de sprijinul si PARTICIPAREA autoritatilor (futu-i in bot)…
  In ceea ce ma priveste iubesc cainii…ultimul pe care l-am avut , un ciobanesc german , cand a murit , in varsta de 14 ani ,m-a facut sa iau decizia sa nu imi mai iau caine pana nu fac 70 ani…sa mor eu inaintea lui..atat de tare am suferit…acum am un cotoi (se vede in poza) , cea mai buna la suflet pisica din lume…
  Cine vrea animale , ca mine , sa le ingrijeasca…
  Repet…cheia este la autoritati (futu-i in bot) …

 228. @Dsoara loveanimals: vai de mine, cum să nu acceptăm? acceptăm. cu condiţia să fie interesante

 229. @easyrider: hai să-ţi zic io de ce nu se înţelege. pentru că, în general, coeficientul de inteligenţă al românului este destul de mic, iar asta îl face să sară de cur în sus înainte să încerce măcar să înţeleagă.

 230. Easyrider, cea mai usoara si nenorocita solutie va fi eutanisierea. E simplu pt om..va pune linistit capul pe perna seara daca a omorat 10 suflete int-o zi.
  Simplu si comod…hai sa omoram..deja s-au anuntat cativa potentiali activisti, nea Ilie, spre exemplu

 231. Dsoara, interesante sau nu, te-au facut sa replici…deci:)

 232. @ loveanimals

  Ai probleme de intelegere sau am eu probleme de comunicare . Iubesc animalele , tocmai am spus mai sus ca am 4 caini , dintre care 3 luati de pe strada . Cheltui cam 150-200 pe luna cu ei . O spun ca sa-ti dai seama ca dragostea mea pentru animale nu e o simpla vorba , sunt gata sa fac si sacrificii pentru ea .
  Dar totusi tind sa cred ca tu nu intelegi . Teoria virusologica – ma lasi ? Te mai intreb odata : teoria ta o putem extinde in cazul sobolanilor , respectiv sa-i lasam sa ne intre in blocuri , in case . Nu sunt decat niste animale nevinovate , care nu-si propun sa ne faca rau , isi cauta de mancare . Deci , daca e valabil si pentru sobolani si de ce ? Daca nu , de ce nu ? E destul de simplu sa raspunzi , lasa-ma cu virusologia (a-propos , se ocupa de cu totul altceva) .

 233. @Dsoara loveanimals: vrei să-ţi spun de ce m-au făcut să replic? io zic că e mai bine să nu vrei. 😆

 234. @Bless the beasts & the children : o parte , da , vor fi eutanasiati…e tragic intr-adevar…dar , te intreb , daca copilul tau ar fi in coltii unor caini “de cartier” ce ai face ? I-ai momi cu mancare , cu vorba buna , cutu-cutu , d-astea ? Ai cauta-o pe baba care-i cunoaste ?…sau te-ai repezi si le-ai smulge beregatile cu dintii tai ?

 235. @Adi: pe mine mă înţeleg, fiindcă ştiu că m-am angajat în conversaţie cu dra loveanimals ca să mă amuz (uitaţi că aţi aflat, dră, deşi am vrut să vă menajez), dar pe tine pe cuvânt de onoare că nu te înţeleg. cum să iei în serios o astfel de discuţie? adică, pe bune, ca să ai o discuţie, tre’ să ai un interlocutor care mai zice şi altceva decât că oamenii e răi şi neortodocşi.

 236. @ simona tache

  M-am tampit . Asta e …

 237. @Simona : sincer si eu ma amuz…spre deosebire de altii , pe mine ma distreaza si binedispune cate unul d-asta…oare pe unde o mai posta Betivul beat ? 😆

 238. Adi, era o gluma..cu teoria virusologia, sincera sa fiu, habar n-am ce e…am prelucrat-o din context. Deci…or fi probleme de intelegere…nu stiu la cine:)
  Nu, nu e valabil si pt sobolani, dar cred ca esti destul de istet sa nu ai nevoie si de explicatiile mele. Si se pare ca ai ignorat… ce am intrebat eu- cainii sunt agresivi asa aiurea? Cine e principalul vinovat pt inmultirea lor? Dar pentru faptul ca sunt agresivi..

 239. agresivitatea cainilor nu isi are radacinile doar in actiunile omului!!!!
  recunosc ca sunt cazuri de caini care au fost maltratati si care au devenit foarte agresivi, dar altii sunt agresivi doar pentru ca aceasta este firea lor…. cei mai rai sunt liderii haitelor care ataca si mobilizeaza si pe restul, e un fel de “smechereala” cum vezi la gastilea ale de certini din cartiere…

  imi spui ca sunt un caz pierdut si te treci cu pseudonimul loveanimals, eu mi-am trecut numele meu si te informez ca referitor la love pentru animale tu ai o viziune roz, de pitipoanca in pas cu moda sau poate nu esti cuplata la realitate.

  Eu am acasa 3 caini pe care ii iubesc si pe care i-am crescut de mici, in copilarie am avut grija si de alte animale la bunici(pisici, vrabii, o veverita, miei, iezi si cai) dar asta nu poate schimba realitatea: pe strazile din Romania secolului nostru oamenii sunt muscati de bestii semisalbaticite, in comunitati urbane nu te poti plimba cu bicicleta si cel mai grav, oamenii mai si mor din cauza asta….

  toata vorbaria asta cu sterilizarea este apa de ploaie, nu se sustine economic!!!
  daca ai un animal acasa ar trebui sa sti cat costa numai hrana…cum sa intreti atatia caini??? de unde bani??? trebuie o solutie radicala aplicata pe perioada unui an si apoi da, se poate renunta la eutanasierea lor si se poate incerca pastrarea lor in adaposturi….

  ar fi trebuit sa fi fost cu mine la fereastra anul trecut cand am vazut fetita aia atacata, sa simti frustrarea din cauza ca nu o poti ajuta, si apoi sa te vad cum te duci la ei si sa ii privesti ca pe niste “suflete nevinovate”

 240. Dsoara, atunci pastreaza-ti secretul..

 241. @loveanimals: prea târziu, l-am trădat deja mai sus. bun, şi dacă zicem că o să fim mai buni şi o să mergem la biserică, ne lăsaţi? că io m-am cam plictisit 🙄

 242. Easyrider, nu stiu daca as putea sa raspund..pentru ca nu am copii..stiu ca, daca cineva ma ataca, vor functiona instinctele de autoaparare…
  Repet…cainii nu sunt agresivi prin natura lor, contextul in care au vietuit probabil i-a facut asa

 243. @ilie stefan: mie mi se pare mai degrabă viziune de gospodină evlavioasă, cu 2 neuroni, da’ mă rog…

 244. Va propun urmatorul exercitiu de matematica:
  a)
  -10 catele, 10 caini ->10 pui per tura(am pus 1/catea pt. simplitatea calculului)
  se sterilizeaza 1 caine(mascul, e mai usor, deh lucrurile usoare nu sunt durabile)
  -10 catele, 9 caini -> 10 pui
  .
  .
  -10 catele, 1 caine ->10 pui (se stie ca masculii e porci si nu rateaza nimic ;))

  b)
  .
  -9catele, 10 catei ->9 pui(deci se poate tovarasi)
  .
  .
  -1 catea, 10 catei -> 1 pui
  -0 catele, 10 catei ->0 pui (cateii devin gay si adopta pui de la alte cupluri ;))

 245. Vorba preluata dintr-un monolog Ghighi Bejan (Divertis) :”Ati auzit de cineva vaccinat in cap ?” 👿

 246. Ok, va rog ceva frumos: nu le mai numiti pe babute iubitoare de animale, nu sunt. Nu poti sa spui ca iubesti animalele dar sa le lasi iarna afara sau sa nu le sterilizezi. Am vazut cazuri fericite in Bucuresti cu animale sterilizate tinute in curti ingradite. Dar adevarul e ca sunt mult prea multi caini pentru procentul infim de oameni care chiar fac ceva in privinta asta. Propunerea Marei de mai sus mi se pare ok, e o varianta. Observ ca sunt doua extreme aici, cei care cer omorarea animalelor fara discutie si cei care inconstient refuza eutanasierea, plus cativa moderati. Adevarul e ca nu se poate fara eutanasiere, din pacate s-a ajuns la un numar enorm de caini care mai mult ca sigur nu isi vor gasi stapan, asta e, ei vor plati in final pentru incompetenta autoritatilor. Dar nu se rezolva nimic daca oamenii in continuare abandoneaza pui pe strada, de la ei a pornit totul de fapt.

  For the record, sunt iubitoare de animale, am sterilizat cateva, am dus la veterinar o groaza de caini, pisici si un pui de vrabie, am avut 12 ani un caine gasit in fata blocului, abandonat la 2 saptamani, in luna noiembrie. Dar sunt mai multi cei care abandoneaza pui sau care nu sterilizeaza animalele pe care le “iubesc”, asa ca ce am facut eu sau altii ca Sefa de Trib de mai sus nu prea conteaza in final in the big picture.

  P.S. Oameni buni, e atat de greu de inteles ca sunt muscati copii pe strada? Normal ca nu e vina cainilor, dar eutanasierea celor care nu pot fi adoptati fizic sau “la distanta” cum a propus Mara e e singura solutie din pacate.

 247. V-ati unit toate creaturile fara constiinta, fara mila si subordonate banului si bineinteles “sefului vostru cu cornite” si vreti cu orice pret sa distrugeti niste fiinte cu suflet, lipsite de aparare si care nu ataca decat daca sunt provocate… rusinos si dureros , dar din pacate veti reusi… insa pretul pe care il veti plati si pentru aceste instigari la a lua viata va fi foarte mare… dar cum spuneam raul invinge intotdeanuna, urmeaza un nou genocid fara rezultat si fara rezolvare… credinta voastra este pierduta, dar probabil voi sunteti justitia suprema , voi hotarati cine si daca traieste…vai de capul vostru.
  Insa si pentru voi va veni ziua judecatii si atunci se va face dreptate !

 248. (Non)Fictiune cu (non)valoare literara:

  “Am ucis si voi mai ucide. Masiv…In liniste…Fara remuscari. Ca si cum as extermina niste sobolani ceva mai mari. Un singur copil mutilat sau femeie sfasiata fac mai mult decat toata populatia de maidanezi a Romaniei.

  Din pacate, haitele adiacente ocupa rapid locurile ramase libere.

  Fortat de imprejurari, functionez ca un factor de control al populatiei canine din zona in care locuiesc. Astfel, in unele luni de vara pot sa dorm cu geamul deschis, familia imi poate ajunge in siguranta acasa fara sa o insotesc, pot sa fac jogging fara ruperi de ritm si pot sa folosesc bicicleta fara sa risc ca picioarele pe care le dau in gura unor maidanezi sa ma arunce in fata unor camioane.

  Da, incerc sa traiesc cat mai normal fara sa am asteptari de la “autoritati”, lideri de opinie, campanii pe internet sau de la voi, batatorii de apa in piua.

  Intr-o tara distrusa, cu multi bipezi care inca pervertesc spatiul public dupa mintea lor stramba, incerc sa-mi salvez pielea atat cat imi sta in putinta. Fara sa ma lamentez, fara sa ma astept sa-mi urmati exemplul. Am ucis si voi mai ucide.”

 249. Simona, nu cred ca am facut dezacorduri si nici nu cred ca te-am aratat cu degetul..doar cu mica rautate de la inceput ( fite de Bucuresti) si sunt convinsa ca in sinea ta esti de acord cu mine ca gradul de civilizatie in Bucuresti lasa de dorit, iar aparentele… sunt la mare cautare, adica fitele:)

  M-as bucura sa te fi pus macar 1 secunda pe ganduri..cu privire la subiectul deschis de tine, ca pt amuzament, clocotesc televiziunile cu reality show-uri.

  Nenea Ilie, e treaba dumitale ca informatii pui despre tine..poti sa iti dai si nr de la pantof. Smechereala liderilor de haite…mmm..asta e noua pt mine… mai stii, o fi organizati pe cartiere…au si secretari… sa fim seriosi…

  Imi pare sincer rau cand aud cazuri in care oamenii au fost atacati de animale. Eu, personall, nu am vazut, nu am trait…sunt sigura ca exista..dar omul e principalul vinovat…ca iti place sa recunosti sau nu.

 250. @ loveanimals

  Si promit ca nu te mai plictisesc alta data . NU CONTEAZA motivul pentru care sunt agresivi . Asa cum unui criminal i se aplica o pedeapsa (in unele tari , cea capitala) indiferent de motivele care l-au transformat intr-un criminal , ce traume o fi suferit in copilarie , asa trebuie ca si cainii agresivi , capabili sa ucida sau sa mutileze un om , sa fie izolati , eventual eutanasiati . Cruzimea noastra , a oamenilor , de care vorbesti , nu e atat de egoista . O aplicam si semenilor nostri . Macar din punctul acesta de vedere ai putea fi linistita – suntem la fel de rai cu noi insine cum suntem si cu alte specii . Si daca tot esti o activista atat de inraita in apararea cainilor , iti propun mize mult mai mari : interzicerea pedepsei cu moartea , de pilda , drogurile , etc. Sigur , si cainii , printre altele . Cand in jurul tau e atata cruzime si atata rautate , tu te-ai “focusat” asa , asupra cainilor ? Nu ti se pare ciudat . In ce ma priveste , eu nu-mi propun sa fac lumea nici mai buna , nici mai dreapta . As prefera-o doar mai suportabila pentru cat mai multi si mi-ar fi de ajuns . O noapte placuta si o viata minunata !

 251. Am citit commenturi pana in momentul in care lorena ne spune senin “… intr-o lume normala femeia aia nu avea ce sa caute acolo.”

  Draga lorena,

  Incerc sa formulez cat mai simplu ca sa poti sa intelegi si tu: nu conteaza daca avea sau nu ce sa caute acolo. De ce? Pentru ca “intr-o lume normala” intrarea prin efractie nu se pedepseste cu moartea. Si cu atat mai putin cu moartea prin tortura. Dumnezeule, ce imbecila.

 252. Simona, mersi pt compliment. si cu asta se sfarsira schimbul de replici dintre noi:)

 253. De-abia am avut rabdare sa citesc textul, astea 250 de comentarii nu le-am citit decat pe sarite, deci scuze daca repet ce-au zis altii!

  I-as baga pe toti brijibardotii in curtea aia cu potai agresive!

  Si eu am fost atacat de mai multe ori de haite intregi de caini. Din fericire n-am patit-o prea rau, am zbierat la ei, m-am facut si eu spre ei ca i-as ataca, am aruncat cu ce-am prins, pana la urma i-am gonit de fiecare data. Eu nu mi-am revenit cateva zile dupa fiecare experienta. De curand s-a intamplat sa-mi atace si copilul. Mic, cuminte, nu tipa, nu le-a facut nimic, mergea langa mine linistit.
  Bai, si eu am avut catei, i-am iubit, imi plac, etc. Da’ pana la integritatea mea corporala si mai ales a copiilor mei, da?! I-as eutanasia pe toti aia agresivi fara pic de mila, eu cu mana mea!! Spunea cineva pe-aci ca e greu sa o faci cu mana ta… Nu zau!!! ia sa fi pus mana atunci pe ala care mi-a atacat copilu’! de fapt in momentele alea eram in stare sa eutanasiez toti maidanezii din lume, inclusiv pe aparatorii lor – aia care vorbesc fara sa gandeasca!)
  M-am repezit la potaia aia nenorocita si banuiesc ca paream atat de hotarata sa mor cu ea de gat ca a fugit schelalaind… Eu am tremurat de draci toata ziua si JUR ca i-as fi omorat pe toti in ziua aia daca puteam!

 254. Iar a aparut Sfantul Ioan Botezatorul sa ne ameninte cu flacarile Gheenei….ma caiesc , ma caiesc….

 255. simona, eu cred ca are 3 neuroni nu 2! :)))
  loveanimals, vezi ca e ceva scris in ghilimele!, probabil ca nu sti care e faza cu metaforele dar asta e…..

  si da omul e principalul vinovat! oamenii ca tine care au facut gura mare cand se putea rezolva problema…toti aceia care au protestat au mainile patate de sangele acestei femei, de sangele copilei de 9 ani din Constanta etc…Si mai sunt vinovati oamenii care cred ca noi, ca ar trebui eliminat acest rau de la radacina, dar care nu au INITIATIVA…

 256. @loveanimals: io chiar n-am vrut să fac complimente (chiar le fac ffffff rar), vi l-aţi câştigat prin insistenţă

  @ Nails: comentariul tău a fost aşa, ca o gură de aer. subscriu 100%, mi se pare că ai spus TOT şi că chiar nu mai e nimic de adăugat

  @P.I.A.N.T.U: domnu’ Vadim? dumneavoastră sunteţi? 🙄

 257. Nenea Ilie, mersi si tie…am sesizat ghilimelele, insa a fost atat de stupida exprimarea ( sa stii ca nu e metafora:), ia du-te la dictionar sa vezi ce inseamna) incat…am ridiculiza-o, insa, na, pentru unii e mai greu sa inteleaga… si cu asta basta

 258. Bai si voi astia care nu mai puteti de dragul lor si mai si sustineti tampenia aia – vaaai, draga, sunt mai buni ca oamenii, asa nevinovati sunt si loiali si destepti si.. etc – ia luati-va, ma, potaile de gat si carati-va naibii undeva in padure si stati bot in bot cu ele!! Zau ca m-am saturat de atata miorlaiala ipocrita despre cat de rai suntem noi oamenii si ce bune sunt niste potai agresive si fara creier si cum javra aia care sare sa-mi muste copilu’ e o victima si bla-bla-bla!! Sunteti scarbiti de omenire? Valea undeva departe in mijlocul animalelor!

 259. N.A imi provoca sila ce ai scris..dar 🙂 e prea tarziu sa lupti cu morile de vant

 260. Imi pare rau, dar nu-i inteleg pe cei care spun ca iubesc animalele, atata timp cat sunt doar caini si pisici sau ceva dragalas. Wtf, ori respecti animalele in general, ori tii pentru tine dragostea asta selectiva. But that’s just me…

 261. Nu e Vadim..ala are “nerv”..asta-i un pravoslavnic ratacit prin pustiurile internetului…( hait , alta unealta a necuratului uciga-l toaca !…… si futu-i in bot p-aia cu deciziile)

 262. @loveanimals: vezi că deja depăşeşti limitele şi zbori în spam. femeia aia a povestit cum i-au atacat copilul, nu veni cu “mi-e silă”, că o să-ţi fie silă în bezna spamului. n-am nici o problemă cu proştii, pe bune, cu două condiţii: să nu fie cu coada pe sus şi să nu fie insistenţi. tu eşti insistentă

 263. Adi-singurul interlocutor..mai rational…conteaza cauza….dar ai deja niste idei formate…nu are rost..sa mai despicam firul in patru

  Ma bucura faptul ca esti iubitor de animale totusi si ai grija cum poti de ele

 264. @Nails : EU chiar iubesc toate animalele…dar nu-mi permit decat un caine sau o pisica in preajma….sincer mi-ar placea si un pinguin sau o foca (asta-mi plac cum aplauda , parca-s aia din Marea Adunare Nationala , cu Ceausescu la microfon)…

 265. Simona, nu e nevoie de spam ca oricum deja blogul tau e poluat… da, imi e sila de ura transmisa de posturile si de limbajul agresiv. Eu, am facut afirmatii rezonabile, oarecum neutre…si mi-am expus niste concluzii personale.. dansa sau dansul are un limbaj mai elevat insa

  Sper sa va mai revizuiti ura si pornirea…sunt convinsa ca lucrurile se vor schimba in mai bine:)

  Numai bine, tuturor.

 266. “..cei mai rai sunt liderii haitelor care ataca si mobilizeaza si pe restul, e un fel de “smechereala” cum vezi la gastilea ale de certini din cartiere…”

  acesta este citatul:
  -in momentul in care orice posesor de tastatura care nu a avut pobleme cu cainii se apuca sa ne dea lectii de etologie(comportamentul animalelor ca sa nu mai cauti pe google) ne ducem de rapa… conducatorii haitelor isi mentin pozitia prin agresivitate fata de ceilalti membri si fata de orice alte fiinte din zona(in felul acesta arata el/ea ca e puternic)…adica un caine care este “bland” azi, daca maine hingherii se trezesc si ei si il prind pe lider (alpha) si asta cuminte devine sef, de maine va incepe sa latre si sa atace tot ce prinde…

  atata vreme cat vor exista caini liberi , ei se vor asocia in haite pentru ca sunt animale gregare, si cat timp vor fi haite vor fi si conducatori, deci vom avea cate unul cel putin rau intr-o haita, si va fi mai mult decat suficient ca sa fie toata intaratata!

 267. @Simona Tache – Cel mai amzuant e ca pana acum cativa ani si eu sustineam cu o seninatate tampa ca animalele ataca doar oamenii rai sau ceva de gen, ca te simte, dom’le, ce suflet ai, etc. Pana mi s-a intamplat si mie, pana au omorat copii, batrani, etc. Multumesc ca mi-ai luat apararea. Imi dau seama cat de agresiva am fost, oi fi exagerat, dar mai ales de cand mi-au atacat copilul sunt foaarte pornita pe ei. Precizez ca ma refer la potaile foarte, foarte violente, vad din ce in ce mai multe pe strada..

 268. De asemenea mai precizez ca ma enerveaza infiorator fiintele exagerat de tampe carora oricat le-ai explica o chestie evidenta (care nici n-ar mai avea nevoie de explicatii in conditii de minim 2 neuroni) o tin langa pe-a lor…

 269. N.a si Simona…deja dati dovada..de o superioritate rautacioasa..iata o dovada ca omul e cea mai rea fiinta. Dar de unde stii tu N.a ( care te enervezi cam repede..) ce iq am eu sau cati neuroni folosesc? Ia mai duceti-va voi intr-un salon si va puneti unghii false sa va mai calmati ..ca dialogurile deschise va provoaca spasme dupa cum vad..

 270. @ N.A.: te-aş ciufuli, totuşi, un pic pentru că, înainte să ţi se întâmple, nu admiteai că ţi se poate întâmpla. 🙂

  @ilie stefan: ca să nu mai vorbim că aia cu “câinii nu sunt animale agresive” e o megaidioţenie. nici lupii, rudele lor apropiate, nu sunt agresivi, nu-i aşa? îţi mănâncă din palmă :mrgreen:

 271. @loveanimals: mi-e clar. eşti cineva care joacă un personaj, nu poţi exista în realitate. cine naiba eşti? nedormitul?

 272. dacă tu crezi că vreau să devin simpatic şi adorat de mulţime, te înşeli. dacă crezi că o moderare mă poate opri să spun ce am de spus, iar te înşeli. mă simt mai liber ca oricînd să o fac.
  cu fosta prietenă simona tache bătălia este pierdută. cu ziarista simona tache nu. și să nu te minunezi că ești atacată și înjurată, atîta vreme cît unicul scop al articolelor de genul celui de mai sus este să propage iritarea și nimic altceva. cine seamănă vînt, culege furtună.
  transmite-i tablagiului ăluia ranchiunos de calomfirescu că, acum ceva vreme, am făcut o faptă rea. ţi l-am recomandat să îl adaugi în blogroll. acum vreau să fac o reparație, așa că te rog să scoţi linkurile mele de acolo.
  o felicit pe agneswood pentru grația cu care a făcut la loc comanda.
  în ceea ce o privește pe regina copy/paste a bancurilor, nu am ce comunica cu ea.

 273. @Simona – Hai, fata, las-o, hai la salon sa ne punem unghii false! Poate ne lobotomizam si noi asijderea.. :))))))))))))))

 274. @N.A.: hai, fată, la salon, să ne trepanăm 😆

 275. @Simona – Io o sa-mi pictez pisici pe unghii. Asa, sa se oftice lumea. Cu sclipici, desigur. 😆

 276. @nedormitul: 1. nu ştiu cine este calomfirescu
  2. am obosit, m-am plictisit, mă simt hărţuită şi nu o să-ţi mai permit să faci asta. consideră-te banat, gata, la revedere, du bătălii cu ce ziarişti vrei tu, pe mine lasă-mă în pace

 277. @loveanimals…esti de admirat! Serios! Isi pierd oamenii vremea, incearca sa iti explice si cu “buna” si cu “raul” si tu o tii in continuare cu “oamenii e cei mai rai animale” 🙂 Ce ti se intampla? Spuneai mai devreme ca vai, cei de aici nu pot sustine o conversatie, pentru ca nu accepta argumentele celeilalte parti. Dar tu? Unde ai incercat macar sa intelegi faptul ca nu toata lumea isi poate pune aripioare de ingeras si privi senina cum sunt omorati adulti si copii, martiri pe altarul iubirii de caini salbaticiti.

  Nimeni nu porneste cu idei preconcepute despre maidanezi, dar REALITATEA, care ii haituieste, literar, zilnic, ii face sa gandeasca altceva! Nimeni nu are o placere diabolica in a se gandi la omorarea in masa a unor animale (desi lucrul asta se petrece in fiecare zi, in abatoare, si nimeni nu pare sa fie sensibilizat de ochii umezi ai vitelor, de privirea inocenta a mieilor sau de strigatul infiorator al porcilor taiati).

  Oamenii care comenteaza si care cer indepartare, prin orice mijloc, a maidanezilor, sunt cei fortati sa aleaga intre propria supravietuire (a lor, a copiilor, a parintilor) si niste caini fara stapan. Multi dintre ei au incercat sa schimbe ceva, fara folos. Iar tu vii si le spui ca sunt cu totii dusi cu pluta ca, pusi intr-o astfel de situatie limita, nu aleg cainii…
  Mi se pare o logica aberanta! Normal ca ideal ar fi fost ca oamenii sa nu fie pusi in situatia de a se apara cu bate, furci si ce le mai cade la indemana, ca pe vremea navalirilor turcesti! Dar daca aici suntem adusi….ce sa facem?
  Sa latim un zambet binevoitor pe fata si sa dam vina pe cei care indrasnesc sa treaca pe teritoriul cainilor si sunt ucisi pentru asta? Absurd! 🙄

 278. (Non)Fictiune cu (non)valoare literara:

  “Am ucis si voi mai ucide. Masiv…In liniste…Fara remuscari. Ca si cum as extermina niste sobolani ceva mai mari. Un singur copil mutilat sau femeie sfasiata fac mai mult decat toata populatia de maidanezi a Romaniei.

  Din pacate, haitele adiacente ocupa rapid locurile ramase libere.

  Fortat de imprejurari, functionez ca un factor de control al populatiei canine din zona in care locuiesc. Astfel, in unele luni de vara pot sa dorm cu geamul deschis, familia imi poate ajunge in siguranta acasa fara sa o insotesc, pot sa fac jogging fara ruperi de ritm si pot sa folosesc bicicleta fara sa risc ca picioarele pe care le dau in gura unor maidanezi sa ma arunce in fata unor camioane.

  Da, incerc sa traiesc cat mai normal fara sa am asteptari de la “autoritati”, lideri de opinie, campanii pe internet sau de la voi, batatorii de apa in piua.

  Intr-o tara distrusa, cu multi bipezi care inca pervertesc spatiul public dupa mintea lor stramba, incerc sa-mi salvez pielea atat cat imi sta in putinta. Fara sa ma lamentez, fara sa ma astept sa-mi urmati exemplul. Am ucis si voi mai ucide.”

 279. Un text scris in primavara, ca mi-e lene sa scriu din nou aceleasi lucruri:

  Discut de ani de zile, pe forumuri, cu preteni, cu veterinari, cu apropitari de caini…
  Locuim cu 3 exmaidanezi caini si 3 mate (pe care le-am preluat saptamana trecuta, ca sa n-ajunga in strada). In alte 2 locatii, ale noastre, tinem 5 + 6 exmaidanezi, pe spezele noastre, fara cerseli si laude pe sticla/ forumuri/ uatevar. Plus alte 4 pisici, foste abandonate… In adoptii si ajutor in materie de cainii si pisicile fara stapan sunt implicat de mai bine de 10 ani. Tot de 10 ani am o problema cu guresii ce se aduna pe langa ONG-urile de profil si ofera hahalerelor care ne conduc argumentul ca “Uite domn’e, noi am vrea sa rezolvam da’ n-avem loc de astia”.
  Am mai scris-o, cu atitudinea lor, sunt intr-o ciudata simbioza cu ASA- isi ofera unii altora scuze ca nu se face nimic pentru animalele fara stapan si cetateanul platitor de taxe.
  Intre timp, cainii mor bine-mercic in strada, in timp ce fraierele se dau sensibile si se cred importante, iar jmecherii fac bani-grei pe seama cainilor strazii. Oricum, nu am nimic cu metoda castrarii, am cu faptu’ ca se ofera statului scuza pentru a nu-si face treaba si cum modul/ ritmul in care se castreaza. Cateva sute de castrari lunar sunt frectie la picior forestier, cand avem zeci de mii de caini pe strazi.
  Ideea castrarii este super-OK dar implica niste costuri gigantice- prindere, operatie, ingrijire post-operatorie, cazare pentru 1- 15 ani si o metodologie despre care nimeni nu pomeneste- din prostie, necunoastere sau interes.
  Ma refer la faptul ca trebuie sa se desfasoare intr-un ritm de N ori mai alert decat ritmul de reproducere (care este de aproximativ 1 la 6 si sub care nu are decat efect de intinerire a populatiei…), la faptul ca nu poti avea un program local, fiindca veci nu va functiona, cei din marginea teritoriului unde are loc programul migrand in mod natural si ocupand spatiul eliberat, la faptul ca trebuie castrate prioritar FEMELELE…
  Sa nu se uite ca, la o populatie de 100 de caini, mor in fiecare an peste 500 de pui- boli, foame, accidente, … Iar in aglomerarile urbane sursa de pui este majoritar data de inmultirea celor deja existenti in teritoriu, nu de abandon.
  Pe camp la Buftea, de cand patronu’ fabricii din zona nu mai primeste autorizatie sa-i impuste pe cei 10-15 ce se tot aduna, fata in draci catele, noroc trist, nu scapa decat cativa pui (iarna asta eu am vazut 4-5 cuiburi tarandu-se prin nameti, dar acum, in primavara, n-am mai vazut pui- vii, ca morti am tot vazut pe marginea soselei…).
  Caprioare si iepuri nu mai vezi pe camp de vre-o 2 ani, i-au vanat cainii pe toti, chit c-am tot chemat oamenii de la ocolul silvic…
  In padure la Baneasa nu mai vezi decat zburatoare si maidanezi…
  Asa e de jur-imprejurul Bucurestiului…
  Oricat ne-am contrazice, situatia de pe strada nu se va rezolva cum spera cei ce cred in varianta castrat si returnat.
  E frumos ca teorie, dar imposibil. Parerea mea.
  Sper sa gresesc, dar am spus acelasi lucru si acum 8 ani, cand un ONG se lauda ca daca se opreste killarirea maidanezilor, ei vor rezolva cu cainii strazii, castrandu-i pe toti. Si nu s-a putut.
  De atunci, oare cati pui au murit pe strada?!? Si cati vor mai muri?
  Ma uitam ieri tot langa Buftea, pe camp, e pe traseul meu zilnic.
  In iarna vazusem vre-o trei catele, cu ciurda de pui dupa ele.
  Eu am luat 3. A durat 2 luni sa le gasesc stapani. Se adopta din ce in ce mai putini.
  Restul, peste 10, au disparut. Ieri, de fapt de cand a dat caldura, nu i-am mai vazut.
  Cei maturi hoinaresc tot pe-acolo.
  Sa-i fi luat cineva?!? N-as crede.
  Am incercat sa prind femele mature, le-ar fi castrat un medic ce ajuta primaria. Cum dreacului sa le prinzi in camp, sunt salbatice, fug cand vad om…
  Si-o sa fete iara… Si tot asa.
  Cooperativa munca in zadar! Si, multi, muuuulti pui morti…
  Prea multa filosofeala strica.
  Avem cateva date simple:
  1- cainele este un animal care n-a existat in natura. A fost selectionat de om, pentru folosinta lui. Nu invers. TREBUIE sa aiba un stapan. Cand o sa vaz primul om arestat pentru abandon o sa vad si schimbari…
  2- localitatile sunt comunitati UMANE, unde animalele TREBUIE sa aiba stapan. Primeaza interesele oamenilor. Natura e un loc pentru animalele salbatice, alogenii de genul caini nu au ce cauta nici acolo.
  3- NU am inventat noi roata si mersul pe jos. Modelul la care vesticii au ajuns este vechi si altul nu vad- prindere, castrare, adoptie sau eutanasie. ONG-uri pot tine, din fondurile lor, cati caini vor, pana mor, dar nu pe spatiul public.
  Restul- sensibilitati, sentimente ce bat logica, etc nu-si au locul intr-o problema de interes general.
  Pana cand de problema asta se vor ocupa habarnistii si nu se va face in start un studiu al celor de specialitate- zootehnisti, veterinari, etc, sincer, cred ca nu va fi decat o alta furtuna intr-un pahar cu apa (si ca nu exista dorinta reala de a se renunta la aceasta industrie ce va avea de pierdut miliarde bune)….

 280. Bravo,RIP!!Bravo pt sinceritate;chiar nu trebuie sa asteptam sa vina primaru’ sa ne ia gunoiu’ de la usa.Sunt iubitor de caini si pisici!Fanatic,daca vreti!!!!!Dar in orase trebuie sa traim in siguranta!Cine vrea …cu animale,se poate muta la tara,unde are curte cu gard,si poate sa tina 200 de caini in 400 de metri patrati…Ajuta-ne sa aflam cu ce putem sa-i(sa ma ierte D-zeu)…UCIDEM.Pt integritatea fizica a copiilor nostri,si pt.linistea sotiilor si fiicelor noastre!!

 281. da io chiar ash vrea sa salvez o balena shi s-o iau acasa! 😳
  pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!
  balene comunitare avem?
  nu, va rog, nu zicetzi da piedone!
  ala e deja specie ocrotita! :mrgreen:

 282. aaaaaaaaaaaaaaaaa
  si mi-am amintit: va rog sa ocrotiti si urshii gunoieri ca shi ei e oameni, shi sa nu va sclifositzi ca va sperie pa voi si pa neamu vostru, ca tot din cauza oamenilor au ajuns bietzii sa scurme prin gunoaie!
  ce face guvernu boc din animalele padurii!
  ntz, ntz!

 283. si da, loveanimals: omu e principalu’ vinovat!
  traiasca cainele comunitar , care va face ordine shi va mushka toti oamenii rai, caci el simte , nu-i asa, cine-i rau shi cine-i bun!
  🙄
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ce ideee mi-a veniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!

  ia sa strangem toti maidanezii , sa-i ducem in curtea parlamentului!
  asa ca aia care platesc la benzinarie cu maruntzish!
  the more, the merrier!
  :mrgreen:

 284. nedo: uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  senQ!
  itzi multzumesc!
  rugile mele au fost ascultate!

 285. neamtzu : da ma, il stiu! de vreo luna! 😉
  numa ca se termina cu ” e de familie buna”, nu zicea nimic da principii!
  asa ca acum toate prietenele mele se dixtreaza cand aud ca cineva e ” familie buna”
  😛

 286. si fin’ca m-atzi enervat la ora asta mica, propun, simona, sa le facem cunoshtintza lu nedo shi lu loveanimals!
  :mrgreen:
  sunt la fel de fixishti!
  🙄
  imposibil sa nu sa placa!
  :mrgreen:

 287. loveanimals: ma gandesc ce sa-tzi doresc, apropos de lectziile pe care zici ca ni le primim de la viatza: sa te mushte ” delicat” un caine-doi ( eventual regulat, ca pe fiul zanei) sau sa te molipseshti de o bolicica ceva transmisa de iubitzii tai , decazutzi din vina oamenilor?
  :mrgreen:
  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  suntem creshtini, deci intoarcem shi celalalt obraz, asadar , daca te mushka, musai sa revii shi pt bolicica!
  :mrgreen:
  sau invers!
  :mrgreen:
  am glumit fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  😳
  minte trebuie sa-tzi dea Dumnezeu!
  😳

 288. si DA!daca e sa fiu atacata, atac si io si chiar il omor, deoarece un caine agresiv bun , este un caine agresiv mort!
  altfel shi eu am acasa un caine; format de poseta, pe care l-au atacat shi mushkat ( de 2 ori) caini mai mari, da era sa moara bietu’!probabil l-au atact shi mushkat, pt ca se shtie; cainii de talie mica , sunt agresivi shi periculoshi! :mrgreen:
  sau o fi fost din vina noastra, a oamenilor?
  🙄
  hmmmmmm
  sa intrebam cercetatorii englezi!
  :mrgreen:

 289. aporpos: ca mi-atzi deshteptat ancestralele instincte criminale:
  e vreo lege care interzice cetatzeanului sa omoare maidanezi?
  :mrgreen:

 290. si be) mi-am amintit: shi tzantzarii ar trebui ocrotitzi!
  lasatzi glumele cu boli transmise si alte fonfleuri!
  sunt shi ei cum sunt , to din cauza rautatzii oamenilor!
  :mrgreen:
  ca da! au murit oameni shi din cauza mushkaturilor lor!
  :mrgreen:

 291. cruelo, nu te-ai prins tu cine-i loveanimals? Ia citeste mai sus si-ai sa vezi! Stii tu, schimbi IP-ul, schimbi norocul 🙂

  Simona, sint curios doar: cum e cu banatul si IP-urile? Ca unii furnizori de internet ofera un IP diferit la fiecare restart al calculatorului. Poti bana un interval de adrese IP (un provider)?

 292. catalin : ideile e iele fixe, da’ abordarile shi stilurile e difeirte!
  😉

 293. ei cruela, Felicia drept domnisoara de onoare mai lipseste, nu?

 294. Spray paralizant 16lei/flacon :mrgreen:
  TABLOU POLITIC CU ANIMALE, 2011

  O curte, în care un ciobãnesc german mãnâcã mârâind, nelãsând pe nimeni sã se apropie, dintr-o cratiţã cu puţinã mâncare, iar un maidanez şi un pechinez, încurajaţi de un motan urduros, scheaunã şi latrã la stãpânã, sã alunge cu bãţul dulãul , ca sã poatã mânca ei ce-a mai rãmas. Stãpâna se gândeşte cum sã scape de zarvã : sã alunge dulãul care-i apãrã, de bine de rãu curtea,sau, mai bine, sã ducã motanul rãpciugos şi toate javrele la azil

 295. =)) fereste-ma duamni de ong-urile pentru protectia javrelor :mrgreen: , caci de caini nu ma mai tem. 🙄

 296. Daca te musca un ciine, ar trebui sa-l musti si tu.

 297. @loveanimals:

  Pana unde merge dragostea ta pentru micutele patrupede?Povesteste-ne.

 298. @ Simona Tache

  Cucoana,

  Imi pare rau ca am intrat aici. Sa fii sanatoasa !

 299. Draga Simona, eu fac parte din grupul babelor care iubesc cateii, chiar daca mi-au muscat fiica de doua ori iar pe sotul meu o singura data. Citind ceea ce scrii tu, intru si eu in aceeasi dilema:sa-i eutanasiem sau nu? Totusi, inclin sa nu! Chiar, ce o fi de facut? Dupa 20 de ani, inca ma intreb… Sper sa nu ma injuri si pe mine! In rest, iti apreciez aparitiile din Catavencu, la maxim!

 300. Dina: ii iubesti si p-aia de tzi-au mushkat familia?

 301. Codul civil stabileste raspunderea delictuala a proprietarului unui animal pentru pagubele cauzate de respectivul animal – asadar proprietarul unui caine poate fi dat in judecata pentru a acoperi daunele materiale si chiar morale provocate de caine
  In ce priveste cainii comunitari, fiind problema Primariei, aceasta poate fi data in judecata, pe contencios administrativ, pentru a acoperi daunele materiale si morale provocate prin faptul ca nu a fost in stare sa gestioneze problema cainilor – actiunea e SCUTITA DE TAXA DE TIMBRU , doar timp trebuie sa va faceti pentru a duce un proces
  In cazurile in care din actiunea cainelui a rezultat o vatamare corporala sau decesul persoanei agresate, se activeaza raspunderea penala- deci proprietarul cainelui raspunde PENAL pentru fapta animalului pe care nu l-a supravegheat – de asemenea , ca parte vatamata , nu trebuie sa platesti taxa de timbru, si poti solicita despagubiri, insa un proces penal dureaza mai mult decat unul civil sau in contencios administrativ.
  Asadar, cai legale de a forta Primaria sa faca ce trebuie sunt – sa vedem daca le mai convine sa ignore problema cand se vor trezi cu mii de procese pe cap .

 302. Ella: cica deja le au!si mai si platesc tone de bani despagubiri!

 303. …a fost realizat un videoclip muzical dedicat persoanelor mutilate si a celor omorate de cainii vagabonzi? Materialul respectiv este un apel pentru oprirea barbariei asupra oamenilor, pentru compasiune si solidaritate cu semenii nostri – victime nevinovate – atacati, speriati, raniti, mutilati, sau chiar omorati de caini. Se numeste CHILDREN and PUPPIES si prezinta, sub forma unui reportaj, aspecte din viata de fiecare zi a oamenilor obligati sa traiasca precum animalele salbatice. Videoclipul se concentreaza pe relatia caine – cetatean, pe momentul in care primul devine agresorul celui din urma, propunand ca discutiile referitoare la aceasta problema sa porneasca de la suferinta oamenilor precum si de la dreptul lor la viata si la integritate corporala, garantate prin Constitutie.

 304. Hm… adevarul e ca rahatul ala de lege a lui Marinescu nu prea le da voie sa-i eutanasieze, doar sa-i sterilizeze, ceea ce e fix pix, am citit undeva ca o catea sterilizata e mult mai agresiva decat una nesterilizata. Trebuie schimbata legea – usor de recomandat , greu de facut ! pana una alta, eu va recomand kilarirea, daca nu aveti alte mijloace la indemana – ganditi-va cand va incearca sentimentul de mila fata de caini, ca oricine poate fi in locul femeii aleia. Noi avem noroc, in Brasov nu prea sunt, de-abia vezi asa, mai rar cate un caine vagabond, cel putin in centru nu sunt mai deloc, nu stiu cum reuseste primarul sa gestioneze situatia, poate ar trebui sa-i dea niste lectii in particular lui oprescu :mrgreen:

 305. In presa scrisa sau vorbita nu veti gasi nici macar un rand despre videoclipul mentionat anterior. Sunt interesante si importante exclusiv stirile despre cantarete siliconate, aproape dezbracate, dansand lasciv in poala. Materialele care degaja compasiune pentru oameni trebuie sa fie si chiar sunt cenzurate intotdeauna cu succes!

 306. Mi se pare mie, Simona, sau asta e cam cel mai citit, accesat si comentat subiect al tau?

 307. Ella, legea Marinescu nu interzice eutanasierea cainilor vagabonzi, ci a tuturor animalelor, cu exceptia acestor caini. Repetati enorma greseala comisa de multe autoritati publice centrale si locale; considerati, in mod eronat, ca legile pentru protectia animalelor abroga prevederi din legile dedicate gestionarii cainilor vagabonzi. Protectia animalelor se ocupa de toate animalele, mai putin de cainii fara stapan, pentru care exista legi speciale. Pentru a intelege acest lucru, recititi art.1 al.2 din legea nr.9/2008: “Gestionarea populatiei canine fara stapan de pe teritoriul Romaniei se reglementeaza prin lege speciala”. Din acest punct reiese clar ca prevederile legii nr.9/2008 nu se aplica cainilor fara stapan, ci doar celorlalte animale, cu sau fara stapan, conform prevederilor art.1 al.1. Deci, art.7¹ din Legea 205/2004 privind protectia animalelor se aplica tuturor animalelor, cu exceptia cainilor fara stapan.

 308. nedo,
  tu uiţi că războiul tău personal cu simona nu e şi al meu.
  deci nu aveam motive să o întorc cu graţie. e destul de evident din comentariul meu la ce mă refeream.
  altfel, iti doresc baftă !

 309. @catalin, cruela: nu ştiu dacă nedormitul e loveanimals, doar am avut şi eu aceeaşi bănuială, după cum am avut-o şi atunci când a apărut Felicia. a mai fost mai demult şi o Nina Gonta care mirosea a personaj jucat de cineva, ca să se amuze. cumva toate aceste trei personaje şi seamănă între ele, dar asta iarăşi nu e o dovadă.

  @Heinrich: Tovarăşe, şi mie îmi pare rău că ai intrat aici. Oricum, bărbaţii care li se adresează femeilor cu “tovarăşa” şi “cucoană” nu-mi par altceva decât nişte ţopârlani prost crescuţi.

  @lopoo: înseamnă că nu l-ai citit p-ăsta: https://www.simonatache.ro/2009/12/02/adevarul-lui-basescu-versus-noi-ailalti-javrele-si-prostii/

  nu pot să nu sesizez că şi la tema asta cu căţeii fără stăpân, tot în termeni extremi se discută, exact ca şi la postul cu băsescu. există, cum zicea şi Nails mai sus, două tabere radicale şi doar câţiva moderaţi. 😥

 310. @agneswood: am recitit şi eu să văd unde i s-a părut că ai întors-o şi m-am închinat (cu tristeţe, recunosc). am şi vrut să zic “frate, eşti cu capul, agneswood şi-a spus întotdeauna părerea, nu e genul de om care ar întoarce-o doar ca să nu se contrazică cu mine”. dar n-am mai zis că, oricum, vorbeam la pereţi.

 311. Buna Simona,

  te asigur ca Felicia e Felicia. De altfel ti-am trimis si un e-mail cu NUMELE SI PRENUMELE meu. (acelea sunt reale) si daca mai vrei si alte detalii, ai adresa mea de e-mail si putem lamuri.
  Am intervenit doar pentru acea pledoarie si atat si iti multumesc ca am gasit intelegere din partea ta.
  Pentru restul nu stiu cine sunt si nici nu imi dau cu supozitiile ca iar o sa fiu atacata si raman in polemici pana anul viitor.

  Mult succes in continuare.
  Felicia

 312. Bai nenica, da’ rabdatoare mai esti sa le raspunzi tuturor cretinilor si ipocritilor. Astia sunt prostii imuni la argumente logice. Situatia e foarte simpla. Cainii nu sunt de vina, insa n-o sa stam acum sa ne macelareasca ei pe noi. Imi trec prin minte niste scenarii de groaza. Sa zicem ca as avea un copil, si sa mai zicem ca ar fi muscat de un caine. Pai ba frate, jur ca i-as casapi pe toti cu sabia. Hai, nu pe toti, macar asa cateva sute, cati as prinde.
  In rest, genial titlul. 😀

 313. Si am mai postat si cu numele de Crazy bird. Am doua IP-uri, atata tot

  Bafta !

 314. Papusa cred ca-ti dai seama din ce cartier iti scriu.Nu asta e problema ci MIROSUL tau. Cateaua, sigur era un CAINE, caruia ii trimiteai, prin parfumul tau, dorinte SEXUALE si nu canibalice !Ce sa-ti fac daca n-ai vrut sa te iubesti cu el; sigur ca, saracul plin de dorinta , te urmarea.Fi sigura ca nu-i era foame; cineva din bloc avea grija de stomacul(dar nu si de penisul)lui.Pana sa-l castrezi pe primar, am sa te rog sa-mi raspunzi la 2 intrebari, notate cu 5 (5+5=10/nota maxima) Cine e vinovat de moartea femeii; 1/cainii sau 2/paznicii? 1/ Cainii erau angajatii ,,voluntari,, ai paznicilor si pt paza lor primeau un codru de paine 2/ paznicii dormeau in front avand baza pe ,,voluntari,,. Daca omori cainii, paznicii raman fara paza. Daca dai paznicii afara, flamanzesc cainii. ❗ Ministerul dezvoltarii Elenei, are bani, cacalau. Primarul(belit de Boc) nu are.Tu, ca femeie vrei sa-l regulezi pe primar, findca invers (pe Elena ) nu poti.Cum sa-ti dau nota 10 la articol ???????? 😐

 315. agnes: nedo e-n toate! -n cele ce sunt, si-n cele ce maine vor rade la soare!
  asa ca nu te face ca nu shtii ca postarile tale sunt pt EL!
  🙄

 316. Am scris in nota ,, civilizata,, a dnei. Dsa a folosit cuvinte mai ,,dulci,, ca mine ! :mrgreen:

 317. nu, tu eşti cu capul. tu asmuţi maidanezii de comentatori într-o singură direcţie. doamne fereşte să latre unul într-o altă direcţie, că a belit-o, la propriu. iar agneswood s-a transformat într-o maidaneză la faza asta. punct.

 318. şi nu sînt nici felicia, nici nina gonta nici love draci laci. sînteţi voi paranoici.

 319. simona; n-am o probelma cu incarnarile lui nedo!
  nu mai pun de muuuult la inima postarile lui!
  cand sunt haioase, apreciez shi ma amuz, cand bate campii consider ca latra ca cainii la luna ( ca sa ma pastrez “ontopic” si sa nu zic ca vorbeshte ca televizorul), deci nu merita sa ma obosesc sa-l bag in seama; cea ce itzi doresc shi tzie la intreaga familie! dar, stiu ca job-ul tau e mai greu, ca ai de gestionat un blog shi o turma de comentatori ( era sa zic haita, sa ma iubeasca iubitorii de caini!:oops: ),dintre care , unii sunt veshnic gata sa se incaiere!
  ps: o sa o invit si pe o prietena,( de fapt pe doo) implicate in ONG-uri legate de caini sa vina sa-si dea cu parerea; poate nu strica!

 320. mai bine latru la luncă decît să ling în cur ca o javră.

 321. si nedo : mi-am amintit de ” tachepedia”; drept pt care te intreb: ai auzit de porunca:
  “sa nu huleshti”?
  sau ai devenit ateu intre timp? :mrgreen:

 322. ce mişto! să amintim de hulă hulind.

 323. @cruela, agnes: staţi aşa, că are nedormitul din spam nişte jigniri pentru toată lumea. o să i le aprob

 324. Hai sa-ti mai spun una; daca scapi de primar, vine altul. Dar daca scapi de caini vine o mare actrita intrnationala cu pile prin lume si, vai de Romanica !Eu zic sa-l lasam pe EL GRANDE DUCE DE ROMANIA MARE sa faca spume si , dupa ce-o ramane lefter(dandu-si averea pt intretinerea cainilor) apoi sa strangem bani pt o statuie canestra(de la ecvestra!) 😆 😀 😉 😮 😀

 325. ce frumos se gurudă potăile pe lîngă tine să te apere împotriva lu’ nedormitu’. ai grijă să nu ţi le euthanazieze oprescu și să ți le beleazcă. din pielea lu’ cruella ar putea înveli 5 viloaie, poate chiar și casa poporului.

 326. Vad ca ati fost harnici toata noaptea. Misto, asa incaierare n-am mai trait din timpu campaniei electorale. Si ca si atunci s-au mai spart niste prietenii, mie-mi pare rau, e ca la divort. Pe undeva e chiar dureros cind un fost prieten, chiar virtual, da sub centura si foloseste informatii obtinute in perioada de amor pretenesc, destinate numai urechilor lui.

  Deci cum ramine, vor fi omoriti ciinii sau nu? Si ciinii se impusca, nu asa?

 327. uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  vrem jigniri, vrem jigniri!
  nedo, care nu-tzi place tzie copy paste-le ca tu esti mai presus de citate din altzii, tu ai propriile tale idei geniale pe care nu le-a mai avut nimeni inaintea ta, itzi dedic urmatorul panseu ( inca inaite de afla cum arata jignirile de la tine):
  ( e-n engleza, o sa-ti placa 😉 )

  how people treat you, is their karma, how you react, is yours! :mrgreen:
  wayne dyer

 328. neamtzule: adfica ce shtii tu despre divortz?
  vrei sa-tzi spun io cu agnes, carele am avut acelash sotz? :mrgreen:

 329. 😐 Glumim, mai spunem prostii, DAR UN OM A MURIT DIN CAUZA CAINILOR FARA(???)STAPAN ! Pe ONG-uri LE DOARE_N PIX ! 😡

 330. ma simona, de cate ori sa mai fac reclamatzie?
  baga dom’le emoticoane d-alea cu omushori care sa tavalesc pe jos de ras!
  sa ma pot exprima plenar!
  ca vezi ca am multa piele, deci si contzinutul e pe masura!imi trebe loc sa ma tavalesc , shi deasemenea sa ma pot gudura pe linga tine!
  LOL
  de fapt
  MPPMDR
  (pt necunoscatori : ma pis pe mine de ras!)

 331. nedooo, baga ba d-alea tari, d-alea cu p.. si pi… mie-mi place cel mai mult aia cu basorog decrepit.. si mai p-orma zi-o p-aia cu comunitatea si solidaritatea.

 332. nedo : asa de cacat, nu te mai facusei de mult!
  se vede ca ai exersat!
  ps: potzi sa zici ce si cat vrei : sunt injignibila! 😉

 333. @cruela: băi, chiar e trist şi îmi pare foarte rău că face asta. mie nu prea-mi vine să râd, chiar nu mă aşteptam.

 334. Intr-o lume a oamenilor, o viata umana este cel mai important lucru.

  Deci, acest principiu a facut ca omenirea sa ajunga ceea ce este astazi. Daca nu era asa probabil pe Terra era o lume a cainilor sau a mistretilor.

  Deci, tot omenirea are OBLIGATIA de a mentine echilibrul speciilor. Prin mijloace specifice.
  Sigur ca sunt de preferat mijloacele nedureroase sau “umane” dar cand acestea sunt depasite trebuie intervenit in forta.

  Cu cat se intervine mnai repede, cu atat suferinta este mai mica. Daca se intervenea acum 20 de ani , la ora asta sigur nu mai avea de suferit nici un om si nici un caine.

  Altfel, boala lunga, moarte sigura!

 335. nu, trist este că nişte potăi sînt asmuţite împotriva mea pentru că mi-am expus puctul de vedere -nu, îmi pare rău, nu ştiu să latru. dar tu, în învîrtoşeala ta, fără să mă combaţi cu argumente, ai spus, ca de obicei, că ai obosit. un tertip ieftin. ai obosit pe dracu. în loc să creezi dezbateri, argumente, să expui fapte şi date reale, creezi emoţii. mai exact, isterii. şi sînt convins că, de fapt, ăsta a fost scopul iniţial. ai adus toţi comentacii de pe voxpublica aici (ne trebe şi un pic de trafic, nu?), şi apoi pozezi în mironosiţă nevinovată. mi-e greaţă! îmi vine să vomit.

 336. simona: desigur ca e trist, dar la cata patima pune, pe mine ma umfla rasul;e pacat ca un om cu atata minte nu conshtientizeaza cand cade in ridicol ( ca sa fiu blanda); dar pe mine iar ma umfla rasul;
  am avut ieri un pui de depresie, shi probabil azi compensez: terapia prin ras!
  razi nu razi , viatza oricum trece!
  chiar nu pot sa-i dau lui nedo atata importantza, incat sa-l las sa-mi strice ziua care a inceput atat de bine pt mine!zau sunt alte lucruri mai importante decat serenissimele sale opinii!
  eu shtiu ca ma facea sa rad!
  de ce sa nu-i dau acest drept in continuare?
  :mrgreen:

 337. @nedormitul: mă simt ca şi cum aş discuta cu vadim. mă retrag la treburi. şterge-ţi spumele de la gură şi du-te la joacă în alte părţi ale internetului, n-o să-ţi mai intre nici un comentariu, poţi să mă înjuri şi de mamă

 338. Simona, mai ai un pic si intreci subiectul cu Base ca nr. de posturi.
  offtopic: Am eu impresia sau la subiectul asta un maidanez a intrat, postand cateva raspunsuri pe langa subiect, dovedind inca o data ca si oamenii pot fi caini? Sau poate mi s-o fi parut…

 339. Citesc si ma crucesc! Topitzii astia dupa animale sunt de o ipocrizie maxima. Ma intreb cati dintre ei or fi vegetarieni – nu pun ei botutzu’ la o fleica de purcel, la un copan de puishor? Sau animalele alea nu se socotesc, ca nu stiu sa faca ochi milogi la un pumn de pielitze de parizer? Si nici nu mai pot fi identificate asa usor, in tocatura din hamburger …

  Pai atunci sa nu ne mai luptam nici cu virushii ori cu bacteriile, ca si ele este vii! Sa lasam paduchii sa ne suga de sange, gandacii de bucatarie sa ni se urce in poala pentru o firimitura – doua. Nu de alta, da’ nu a demonstrat nimeni pana acum ca gandacii nu au si ei feelings…

  Daca pe strazile orasului ar scapa niste feline de la circ ori de la Zoo ( ma rog, astea din urma cred ca au ajuns umbra unor feline, dupa cum sunt tratate acolo, desi vaz ca pt ele nu se inghesuie nici un ong sa le scape de suferinte), lovershii astia ar iesi – probabil – sa le gadile la mustati si sa le faca gulu-gulu la burtica.

  In afara de asta, pana si cei mai extremisti ‘pro-eutanasiere’ de pe aici nu au sustinut ca trebuie luati si omorati la gramada toti cainii de pe strazi, E evident ca ne-am dori o alternativa blanda, omeneasca, decenta. Dar nu avem CU CE, fratilor! Mor oameni de foame, traiesc pensionari in tara asta cu sume inimaginabil de mici, zac copii in orfelinate – cu ce sa intretinem si sa hranim o armata de caini? Trebuie sa avem o ordine a prioritatilor! Voi nu observati ca ne luam de beregata intre noi, in loc sa ii luam pe aia si pe alea care isi cara bichonii in Vuittoane pe Coasta de Azur din banii nostri?

  Dragi iubitori de animale, ati gresit adresa! Nu cu noi trebuie sa va luati de guler! Dati-va foc in fata Primariilor, legati-va cu lanturi de poarta adaposturilor, dati de pamant cu hotii de prin ong-uri si faceti greva foamei (vegetariene) pe scarile lui Oprescu. Pana nu faceti asa ceva, toate declaratiile astea lacrimogen-paranoice nu sunt decat apa de ploaie, gargara cu emotii ieftine!

 340. @Jurist : 8. Dupa articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu urmatorul cuprins:
  “Art. 7^1. – Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.”
  din aceeasi lege 9/2008 despre care vorbesti si tu :mrgreen:

 341. nedo, pt ca erai simpatic ( da, la trecut), te-am pomenit de cateva ori p-aici in perioada in care ai absentat, riscand s-o supar ( uneori) pe simona;
  promit ca n-o sa mai fac
  si incepand de acum , ca sa nu te mai simtzi agresat, pt mine nu mai existi ( si sper ca sntimentele sa fie reciproce)
  nedormitul=neexistentul
  itzi doresc o viatza frumoasa!

 342. FINDCA NU FAC PARTE DIN GASCA ma tot FLAT(ul)EZI cu….,,moderation,,.E corect? 👿

 343. zana: d-aia te iubesc io pa tine!
  😉
  ca ai solutzii eficiente!
  😉
  si ca esti bestiala!

 344. […] postat, ieri, despre maidanezii Bucureştiului şi s-a născut o ditamai discuţia. Pe parcursul ei s-au spus poveşti la care am râs […]

 345. bestiala cu bestiile, am vrut sa precizez!

 346. ZANA A EFICIENTEI, nu crezi ca in locul numelui OPRESCU ar fi categoric mai bun alELENEI lui cocos?

 347. cruelo, asta ne-a mai ramas, sa ne amuzam. ca vad ca altii au ajuns la o adevarata constipatie intelectuala si se scapa si ei de toxine pe ce cai pot. greu si cu insomnia asta, maica! 🙂

 348. fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, am ras dstul aici, unde cine nu rade cu noi, rade impotriva noastra!
  ma duc sa hranesc nishte caini!
  :mrgreen:

 349. Gata, v-au muscat cainii sau ati plecat la o berica ? 🙄

 350. Zano, vad ca dormi pe tine(AI INSOMNII la ORA asta?)CA SA RAZI cu cacatul IN GURA < E CAM GREU !

 351. goagal, nu e bine sa luam numele Elenei in desert! de la dansa, m-as astepta la o solutie mai picanta ca un carnat de Plescoi – bunaoara, sa ne salveze organizand niste safari-uri cu vanatoare de caini, prin centrul istoric al Bucurestiului! Teren accidentat pentru jeep-uri avem, trofee ar fi cacalau, bastinashi prietenosi avem…Sa curga turistii milionari ca la Balc!

 352. Azi-noapte ajung acasa , intru in bloc . In interior , langa usa de la intrare , ce-mi vad ochii ? Un porumbel mort , cred ca de frig , Dumnezeule mare . Mi-am amintit de chat-ul de aseara imediat . Era chiar imposibil sa intre inauntru (avem o usa mare , de fier , la intrarea in bloc) . Cred ca l-a bagat cineva inauntru (vreo baba de-aia miloasa , poate a vazut porumbelul ranit si l-a adus inauntru , la “caldurica”) . Azi dimineata era tot acolo . Sa vedem cine-l ia de acolo , ca io n-o fac (mi-e mila) . Gunoierii n-au cum , ca nu pot intra in bloc daca nu le deschide cineva . Sper sa nu inceapa sa se imputa …

 353. Acum 50 de minute PUNEAM O INTRBARE SERIOASA. Am avut parte doar de can -canuri . Felicitari tuturor !

 354. Eu nu cred,ZANO, in DESERTUL Elenei. Acolo sunt BANII NOSTRI, cum scria dom ministru Base odinioara, pe pancarte pe care s-au urinat toti cainii(cu 4 picioare) invidiosi

 355. <>spunea o femeie de rasa.Pacat ca n-a si putut s-o faca.I s-a terminat cerneala….La buna vedere !

 356. Fratilor la romani vorba multa blogu lung saracia neamului si inmultirea Maidan(ez)ului!

  Rezolvarea problemei maidanezilor daca ar fi interesat, altfel decat ipocrit, cineva de ea, ea trebuie sa porneasca de la Radacina cauzei!

  Sa analizam asadar fluxul faptelor si propagarea tampeniilor legislative in lant!…

  Inca din principiu maidanezii astia lasati liber se inmultesc rapid oriunde oricand riscand (daca nu deja au facut-o!) sa depaseasca lejer rasa umana curand!

  Ce anume ne obliga pe noi oamenii ramasi nemuscati inca…deci valizi in lupta intre specii pentru suprematia teritoriala… este insasi legislatia noastra confuza si astfel mai democratica decat in America la mama ei completate cu mai ales procedurile de (ne)aplicare ale ei mereu disputate cu ONGurile si babele bastinase din cartier opozante care se stie mare iubitoare de animale cu limba lunga nu degeaba care este!…

  Chiar in urma cu 20 minute asistai la una dintre ele, prezenta la dezbaterea in speta recent la Realitatea TV sa-i zicem politicos doamna Paula Iacob mare avocata dupa unii care tocmai lua apararea maidanezilor care au mutilat si astfel omorat cu zile o alta doamna inca mult mai tanara si cu zile dar cu nefericita incindenta intr-un spatiu dealtfel public al ADP caz de notorietate prelucrat la toate nivelele in aceste zile!

  De ani de zile zace parca anume uitata si mereu amanata de parlamentul bastinas intre altele propunerea de eutanasiere a cainilor dovediti fara stapan care ar fi dat liber la curatenie autoritatilor de profil consumatoare altfel degeaba de bani de la buget!

  Daca ar fi vrut sa o rezolve atunci ce ar mai face unii plozi de directori sau senatori deputati etc ce ar mai face multe onguri etc dupa o vreme ca daca ar fi legea clara si proceduri si finantare urmarita in realizare pana la capat atunci ar fi curata romania in cativa ani caz in care parte din bugetari si ong nu ar mai avea ce face si de aici dilema si impostura!…
  Am fi chiar ca in tarile civilizate unde poti sa iti scoti la plimbare cainele in care ai investit si i-ai platit si taxele fara sa fii tu si animalul tau atacati cum se intampla azi notoriu peste tot sau mai rau sa fii atacat din senin ca ai intrat nici tu nu ai de unde sti intotdeauna pe nu stii al cui teritoriu marcat urinal de nu stii ce maidanez din haita!

  Sa nu mai adaug si de cainii aciuiati in jurul pubelelor sau blocurilor si care hamaie toate noptile stresand munca de a doua zi a celor chinuiti cu somnul tocmai a celor care duc in spate taxele pentru ceilalti dar oricum tot cartierul sau musca la intamplare cica din cauze ca le dam la desert gunoaie otravite chimizate sau altadata e prea cald si innebunesc si ei sarmanii sau altadata e prea frig si se mai incalzesc alergandu-se in haita printre trecatorii speriati sau altadata pur si simplu ca de aia sunt animale spontane nu ipocrite precum oamenii care ii alimenteaza!…

  Iubim cu totii animalele si chiar maidanezii ramasi fara stapan nu din vina lor dar pe lumea asta fiecare specie (inclusiv oamenii normali la cap) are dreptul la securitate proprie si legea selectiei naturale a creat intreaga lume si datorita ei existam si noi azi.
  O lege clarificata si apoi cu aplicare pana la capat a ceea ce este cerut prin vot majoritar ar trebui impusa daca in aceasta tara s-ar respecta votul majoritatii sau cel putin aceasta ar fi interogata democratic!…
  Din nefericire insa potentialele victime saturate de problemele zilnice ale traiului nu au timp sa faca discursuri sa pozeze ca vipuri la tv sau sa militeze pt onguri sau sa-si aranjeze intrarea in parlament sa puna in timp lucrurile la punct !
  Pe de alta parte parlamentarii si altii asijderea cu bani multi nu le pasa nici de legea asta care zace in sertarele lor fiindca oricum nu coboara ei din gipane sa riste muscaturi la mersul pe jos pe strazile oarecare ale orasului.

  Asa ca viitorul nu mai suna bine, daca nu vom fi cotropiti la timp de vreo natie straina care sa poata schimba ceva prin forta ca de vorba buna nu veti vedea aici… Omenirea se schimba doar la razboaie zicea un mare politician si avea dreptate! Si cum razboaie azi nu mai pot fi globale decat o singura data…prevad doar o cacialma ca mai toate aici, de maidanezi scapa cine poate!
  Si nu uitati ! Daca impusti (dupa ce ai epuizat restul de mijloace cutu-cutu etc deci cand nu ai incotro) un caine sa-ti salvezi pielea sa nu ajungi ca sarmana aia femeie dar si multi altii devorati pe aceste meleaguri adevarat mioritice…risti foarte multe aici ! Daca te lasi muscat insa dar nu de tot cat sa mai dai ceva interviuri poti ajunge vip in cateva saptamani si nu mai e nevoie nici sa pozezi intim pentru asta! Alegeti celebritatea! 🙄

 357. Bogdan,
  daca mai citesti, te invit sa imi spui ochi in ochi cat de maidaneza sunt la adresa agneswood@hotmail.com
  e o invitatie cat se poate de onesta si lipsita de ipocrizie si te asigur de toata colaborarea mea .

  Simona, te rog sa ma scuzi pentru commentul asta, e ultimul pe aceasta tema dar nu ma pot abtine. Chiar javra si maidaneza… 🙁

 358. Fratilor la romani vorba multa blogu lung saracia neamului si inmultirea Maidan(ez)ului!

  Rezolvarea problemei maidanezilor daca ar fi interesat, altfel decat ipocrit, cineva de ea, ea trebuie sa porneasca de la Radacina cauzei!

  Sa analizam asadar fluxul faptelor si propagarea tampeniilor legislative in lant!…

  Inca din principiu maidanezii astia lasati liber se inmultesc rapid oriunde oricand riscand (daca nu deja au facut-o!) sa depaseasca lejer rasa umana curand!

  Ce anume ne obliga pe noi oamenii ramasi nemuscati inca…deci valizi in lupta intre specii pentru suprematia teritoriala… este insasi legislatia noastra confuza si astfel mai democratica decat in America la mama ei completate cu mai ales procedurile de (ne)aplicare ale ei mereu disputate cu ONGurile si babele bastinase din cartier opozante care se stie mare iubitoare de animale cu limba lunga nu degeaba care este!…

  Chiar in urma cu 20 minute asistai la una dintre ele, prezenta la dezbaterea in speta recent la Realitatea TV sa-i zicem politicos doamna Paula Iacob mare avocata dupa unii care tocmai lua apararea maidanezilor care au mutilat si astfel omorat cu zile o alta doamna inca mult mai tanara si cu zile dar cu nefericita incindenta intr-un spatiu dealtfel public al ADP caz de notorietate prelucrat la toate nivelele in aceste zile!

  De ani de zile zace parca anume uitata si mereu amanata de parlamentul bastinas intre altele propunerea de eutanasiere a cainilor dovediti fara stapan care ar fi dat liber la curatenie autoritatilor de profil consumatoare altfel degeaba de bani de la buget!

  Daca ar fi vrut sa o rezolve atunci ce ar mai face unii plozi de directori sau senatori deputati etc ce ar mai face multe onguri etc dupa o vreme ca daca ar fi legea clara si proceduri si finantare urmarita in realizare pana la capat atunci ar fi curata romania in cativa ani caz in care parte din bugetari si ong nu ar mai avea ce face si de aici dilema si impostura!…
  Am fi chiar ca in tarile civilizate unde poti sa iti scoti la plimbare cainele in care ai investit si i-ai platit si taxele fara sa fii tu si animalul tau atacati cum se intampla azi notoriu peste tot sau mai rau sa fii atacat din senin ca ai intrat nici tu nu ai de unde sti intotdeauna pe nu stii al cui teritoriu marcat urinal de nu stii ce maidanez din haita!

  Sa nu mai adaug si de cainii aciuiati in jurul pubelelor sau blocurilor si care hamaie toate noptile stresand munca de a doua zi a celor chinuiti cu somnul tocmai a celor care duc in spate taxele pentru ceilalti dar oricum tot cartierul sau musca la intamplare cica din cauze ca le dam la desert gunoaie otravite chimizate sau altadata e prea cald si innebunesc si ei sarmanii sau altadata e prea frig si se mai incalzesc alergandu-se in haita printre trecatorii speriati sau altadata pur si simplu ca de aia sunt animale spontane nu ipocrite precum oamenii care ii alimenteaza!…

  Iubim cu totii animalele si chiar maidanezii ramasi fara stapan nu din vina lor dar pe lumea asta fiecare specie (inclusiv oamenii normali la cap) are dreptul la securitate proprie si legea selectiei naturale a creat intreaga lume si datorita ei existam si noi azi.
  O lege clarificata si apoi cu aplicare pana la capat a ceea ce este cerut prin vot majoritar ar trebui impusa daca in aceasta tara s-ar respecta votul majoritatii sau cel putin aceasta ar fi interogata democratic!…
  Din nefericire insa potentialele victime saturate de problemele zilnice ale traiului nu au timp sa faca discursuri sa pozeze ca vipuri la tv sau sa militeze pt onguri sau sa-si aranjeze intrarea in parlament sa puna in timp lucrurile la punct !
  Pe de alta parte parlamentarii si altii asijderea cu bani multi nu le pasa nici de legea asta care zace in sertarele lor fiindca oricum nu coboara ei din gipane sa riste muscaturi la mersul pe jos pe strazile oarecare ale orasului.

  Asa ca viitorul nu mai suna bine, daca nu vom fi cotropiti la timp de vreo natie straina care sa poata schimba ceva prin forta ca de vorba buna nu veti vedea aici… Omenirea se schimba doar la razboaie zicea un mare politician si avea dreptate! Si cum razboaie azi nu mai pot fi globale decat o singura data…prevad doar o cacialma ca mai toate aici, de maidanezi scapa cine poate!
  Si nu uitati ! Daca impusti (dupa ce ai epuizat restul de mijloace cutu-cutu etc deci cand nu ai incotro) un caine sa-ti salvezi pielea sa nu ajungi ca sarmana aia femeie dar si multi altii devorati pe aceste meleaguri adevarat mioritice…risti foarte multe aici ! Daca te lasi muscat insa dar nu de tot cat sa mai dai ceva interviuri poti ajunge vip in cateva saptamani si nu mai e nevoie nici sa pozezi intim pentru asta! Alegeti celebritatea! 😈

 359. La virsta lui, cred ca are ouale limpezi. Barem daca facea soseaua aia suspendata putea fi suspendat ca Basescu.Revenind la o gindire serioasa, ar trebui sa vedem ce fac altii pentru a nu avea ciini vagabonzi pe strada.Nu e nevoie sa reinventam roata. O zi buna !

 360. the gingerbread man

  Am pierdut 2 ore cititnd comentariile voastre !
  Si cum in fiecare zi invatam ceva nou, eu, astazi am aflat despre mine ca sunt un criminal needucat, ca am un suflet rau, rau, rau, copiii mei vor suferii grav, iar eu voi arde`n focul gheeni ! (parca asa se numeste nu?). Pai futu`va iubirea de animale in gat, o javra nenorocita, in ochii vostri valoreaza mai mult decat o viata de om ? Daca 10 potai din astea tabara un copil, tre` sa`i trag si eu un sut in cur (copilului) ca, probabil are “suflet rau” si patrupedu` la simtit ?! Nu spun ca trebuie sa ii ucidem neaparat, da` am sau nu am dreptul de a`mi apara viata ? a mea si a familiei mele ! Ce ma foote grija pe mine a cui e vina si pentru care motiv sunt milioane de jarle pe strada ? Sigur, primarii sunt nemernici, incompetenti, corupti, bla bla bla.. realitatea e urmatoarea: un om a murit ! Si nu e primul ! Si n`am de gand sa se ajunga ca urmatorul sa fie cineva drag mie sau poate chiar eu ! Sigur, sunt un cretin insetat de sange, nespalat, needucat si porc de caine (sic!), iar voi, iubitorii de animale, persoane superioare, de un alt nivel si inalta tinuta, nedemne de a se amesteca printre.. restu` plebei.
  p.s @loveanimals: ai barbat pisi ?! sau tocmai de aia oferi atat dragoste bietelor latratoare ?

 361. culita tarata trita fanita

  “Iubitorii de animale” sunt niste labagii sinistri si ipocriti pe deasupra.
  Daca ar veni cineva cu un program de eutanasiere a pisicilor, as fi primul care sa se opuna vehement, pentru ca aceea ar fi intr-adevar cruzime pura, nejustificata.

  Dar in momentul in care spatiul public este disputat de o specie sapienta si una ne-sapienta, dar cu colti mari, razboiul este inevitabil. Si este incredibil cum bataliile sunt castigate numai de ei in ultimii 20 de ani, ajutati si de tradarea oengeurilor si de comoditatea autoritatilor.

  Mie ca biciclist prin Bucuresti mi-e groaza ma intorc noaptea in cartier, si nu din cauza “baietasilor”. Este inadmisibil ca primaria sa ii protejeze pe caini dar nu si pe biciclisti.

  Solutiile sunt doua: fie eutanasierea, eventual prin gazare (si in gaz sa fie o substanta halucinogena, macar sa moara fericiti) fie mutarea lor pe un spatiu vast nelocuit si inconjurat de ape – o insula – Insula Cainilor. Sigur ca, lipsiti de mancare, ar ajunge sa se manance intre ei (dar pana la urma nu e asta istoria omenirii?), si aici ar interveni oengistii iubitori de animale, care ar putea finanta food-drop-uri lunare din elicopter si eventual “expeditii socio-zoologice” in care sa observe societatea canina si eventual sa mai “salveze” vreun catel (care poate ca nici n-ar vrea de fapt sa plece).

  In Prishtina, capitala noului stat Kosovo, nu am vazut un caine pe strada, desi pisici erau fara numar si pot spune ca ma simteam mai sigur decat in Bucuresti (si abia au trecut 10 ani de cand li s-a incheiat razboiul). Ma intreb cum s-a intamplat asta.

 362. Iubesc animalele, am avut mult timp caine, iar acum mi-as dori sa-mi iau, insa ar fi imposibil – pentru ca mi l-ar ucide bestiile. Cand eram mai mica mangaiam fiecare caine de pe strada, nu-mi era frica deloc. Acum tremur doar cand ii vad in departare… de ce?

  Pentru ca locuiesc in Rahova si am in fata blocului 20 de maidanezi violenti, iar in spatele blocului alti 10. Prin piata, la fel. Oricum as vrea sa merg – tot dau peste ei. Ocolesc mereu toate blocurile pana la tramvai, iar cand intarzii noaptea, vin doar cu taxiul pana in fata scarii.

  Anul trecut am fost muscata de mana, iar o data cand veneam cu o sacosa de la cumparaturi, un caine urias a sarit cu labele pe umarul meu si cu botul langa fata. Am 1,75 m, deci nu sunt tocmai pitica. De atunci traiesc cu o vesnica teama…

  Nu am ajuns sa imi fie groaza sa ies din casa, insa nici mult nu mai am. Si pe aici sunt muieri care hranesc cainii (inclusiv la mine in casa (stau cu socrii) – dar sa nu spuneti ca v-am spus). Eu le-as pune niste otrava peste oasele alea…

  Nu cred ca cei de la primarie pot rezolva ceva sau ca macar ii intereseaza. Degeaba facem liste, sesizari, petitii. Iubesc cainii, dar pe astia vagabonzi i-as omori fara regrete. Plus ca fac pui in fiecare luna… si sunt si mai violenti.

  Am locuit 6 luni in Tenerife si acolo nu era NICIUN caine maidanez pe strada, dar niciunul… Cum se poate la ei si la noi nu?

  Iar vara trecuta am vazut cu ochii mei cum au atacat in fata blocului un copil mic. Norocul lui a fost ca s-a aruncat maica-se peste el…

  Ce putem face? Sa-i omoram? Sa fugim? Lol, nimeni nu are nicio idee…

 363. Catalin Butnariu

  Oamenii își iau tot felul de animale de companie, unele comune (eu însumi am doua pisici, sterilizate, cu micro chip, alea, alea), altele mai rare, ca să nu spun chiar ciudate – treaba lor! Ideea este că ele nu au ce căuta in stradă, nu? Ce-ar fi dacă în loc de câini și pisici ar apărea pe străzi haite de crocodili, peruși, porcușori de Guineea și tarantule? Ar fi ele mai vizibile pentru autorități?

 364. @ Simona

  Total de acord cu tine in ceea ce priveste cainii si asa adauga la “futu-le botul lor ” pisam-as pe fata lor de labagii imputiti inutili si bagami-as pula-n inima si, mai ales, in chestia aia ce le tine loc de creier.

  Totusi, nu cred ca “bagabontzii” de la ADP trebuie considerati picatura care a umplut paharul. Aia chiar au facut o fapta buna, au aparat o proprietate. Ar fi foarte bine daca institutiile de stat ar inceta contractele superumflate cu firmele de paza si si-ar “angaja” caini comunitari. Am scapa astfel si de caini si de hoti.

 365. radu fefceac si lorena: dragilor, daca o potaie pazeste o proprietate si ucide un intrus, stapinul ciinelui este judecat pentru omor. De obicei un ciine dresat pentru paza teritoriului permite accesul intrusilor in curte (va da insa alarma) si va ataca doar daca intrusul incearca sa patrunda in casa. Atacul inseamna imobilizare, sub nici o forma nu trebuie sa fie letal. A, si bineinteles, proprietatea pazita de ciini trebuie sa aiba suficiente panouri cu avertizari si sa fie inchisa cu lacat.

  Puteti cauta pe net ce teste trece un ciine-lup pentru a deveni ciine de paza. A spune ca potaile de la ADP au pazit o proprietate e, in cel mai fericit caz, o prostie.

  @radu: daca n-ai aflat inca (stirea e veche de citeva zile), “hoata” de la ADP se afla acolo in timpul serviciului, nu la furat.

 366. o intrebare, pentru oricare de pe-aici:

  daca te-ar asigura cineva pe tine, X, ca tu, X + ai tai apropiati, nu veti fi niciodata muscati de un caine maidanez (chiar daca alti oameni vor fi, cu certitudine, muscati), te-ar mai preocupa rezolvarea problemei cainilor vagabonzi si ai mai partcipa, cu atata “zel”, la o “dezbatere” pe tema asta?

 367. simona , ma distreaza ca tot repeti obsesiv …”baba ” in sus si jos in legatura cu maidanezii ….mai fata …. crezi ca esti cool ? very soon vei fi o baba din aia “fata batrana” acra si frustrata care n a avut din pacate nici macar sansa de a iubi sau fi iubita de un animalutz sau macar a tolera fiintele dependente de titlul cu care te ai nascut intamplator , acela de OM , ca sa nu mai zic FEMEIE pt ca articolul tau , te a defeminizat complet ….asemenea limbaj …. e graitor …

  comentariile voastre pe subiectul asta , spun f multe despre voi ca si oameni , conditie sociala , educatie … …….

 368. LOL, asa-i?
  si inca un LOL:
  daca intr-un stat din USA n-ar exista niciun caine maidanez dar in alt stat ar fi o multime de astfel de caini, cei fara probleme din primul stat s-ar duce, voluntari, sa ajute pe ceilalti in rezolvarea problemei, si in niciun caz cu ciomege pe strazi ca sa ucida cainii vagabonzi!

 369. americane
  eu zic să îi laşi pe cei din al doilea stat să se umple de maidanezi, de oameni atacaţi şi câţiva omorâţi sau mutilaţi şi asta timp de 20 de ani şi după aia vii să ne spui ce fac ăia din primul stat. ok ?
  eu te aştept în 2021 gen.

 370. pardon, în 2031.
  involuntar, rămăsesem iniţial în marja mea de speranţă de viaţă.

 371. @agneswood:

  sorry, celor ca tine nu le-am spus, nu le spun si nici nu o sa le spun vreodata ceva.

  (NB: ti-am raspuns doar din politete)

 372. ce de comentarii!!

  eu raman nelamurita: ce s-a intamplat cu cateaua dupa 2 luni!?!?!

  sper ca ti-ai dat seama cu nu poti lasa rezolvarea in mainile incompetente ale autoritatilor si ti-ai luat soarta in propriile maini… iti inteleg frustrarea complet, dar dupa asemenea tratament eu cred ca e justificat sa otravesti cainele! after all, it’s you or her… daca nu se poate altfel, nu se poate

 373. @cynzee: s-a întâmplat că, aşa cum s-a turbat, aşa s-a şi calmat şi m-a lăsat în pace, exact cum mă lăsase ani de zile, înainte să-i căşune pe mine

 374. Sigur, uite aici:
  “Bun, aţi citit, da? Acuma daţi-mi voie să mă dezlănţui urât: Păi, futu-vă-n boturile voastre de incompetenţi şi de impostori, după 20 de ani, voi încă vă mai întrebaţi care este cea mai bună soluţie?????? ” asta exact dupa citatul din Adevarul care zice asa:
  “a declarat Atănăsoaei rămânând la părerea că eutanasierea câinilor agresivi este o soluţie.”
  Ma crezi (NE crezi) retarzi?
  Da-mi voie sa-ti precizez ca Eutanasierea NU ESTE o SOLUTIE de rezolvare a problemei IN MASA! Si uite si de ce: pentru ca in locul cainilor eutanasiati o sa urmeze un va imens de pisici care si alea vor trebui eutanasiate! Si dupa ce eutanasiezi toate pisicile stii ce o sa se intample, nu? O sa vina un val de sobolani si asa mai departe!

 375. @Simona Tache:
  in cazul in care consideri interventia mea, prin comentarii, neavenita, te rog sterge-le.
  raman cu placerea de a te fi salutat (asa rar, cum apar (doar) pe aici).

 376. E jale!Ceva trebuie facut!Sunt prea multi caini!!!Si prea multe asociatii de protectie a animalelor,care cam spala bani….

 377. @Simona Tache:
  si inca ceva, o parere:

  de acord si ai perfecta dreptate.
  “ocupa-te”, in felul in care ai zis, de boturi, ca merita acest “tratament”.
  dar eu zic: botul de baza e cel al acestei superbe natzii, de la care se trag toate (inclusiv autoritatile, primarii etc).
  spor la treaba!

 378. @Americanul: Doamne, apără şi păzeşte, păcatele mele, de ce să consider intervenţiile tale neavenite?? cum ţi-a venit această idee? 🙄

 379. @Urmuz Asachi: eu am vb TOT TIMPUL despre sterilizare (atât în text, cât şi în comentarii), care, dacă s-ar fi făcut timp de 20 de ani, ar fi rezolvat problema. da’ nu insist să te conving, dacă aşa ai înţeles, aşa ai înţeles… 🙂

 380. agnes: te rog aplica regula: cainii latra , caravana trece! 😳
  ( ca sa fim ontopic si sa nu -tzi pierzi timpul aiurea si sa te mai si umpli de nervi….parerea mea! 😳 lucrurile au fix importantza pe care le-o dai!si zau nu merita sa dai atata importantza; ca doar n-o fi intaia oara cand te mushka cineva de cur; shi inca gratuit!ar trbui sa fii imuna, d-acu’!)

 381. cruella, posturile tale sunt paranoice, zau!

  m-au amuzat presupunerile voastre legate de identitatea mea…in fond, aici, toti suntem niste anonimi . Saracul, neadormitul, parca asa e user-ul, ii puneti la indoiala identitatea:)
  Nu mai are nici un rost sa mai dezbatem ca bulgarele mic de discutii se face mare, mare si ii facem celebru blog-ul Simonei:)
  Un lucru as vrea sa mai adaug pt detinatoarea blog-ului, acum am aflat si eu ca e jurnalista:) . Nu ti se potriveste:)

 382. In tara asta nimanui nu-i pasa daca strazile sunt pline de caini vagabonzi, dar nici daca oamenii mor de foame, fara loc de munca si fara vreun venit…Acum 15 ani, in Germania nu exista picior de caine vagabond, strazile erau spalate cu detergent si oamenii aveau de lucru, nu erau muritori de foame….de aici a se vedea cum toate se leaga, cum totul tine de stadiul de dezvoltare al unei tari. Asta e tara incompetentilor si in special a hotilor si cu fiecare zi care trece ne departam tot mai mult de stadiul de tara civilizata…………….Si eu am fost muscat de caini………

 383. Una din Bucuresti

  Io tin minte ca de cite ori mai fatau pisici si caini pe la bloc, noi, copiii, vroiam sa-i salvam pe toti si sa-i aducem acasa, ca erau draguti si neajutorati. In schimb, auzeam povesti de groaza cum unii vecini ii duceau pe pui si ii innecau in girla, ca sa previna formarea de noi “grupari teroriste”. Si uite ca n-am ramas chiar asa de traumatizati, ca doar nu asistam la innec. Dar reuseam sa privim cum taiau porcii sau gainile (in vizitele ocazionale de la tzara)…..aaaaa, da, pentru ca aia era “normal”, ca doar nu trebuia sa mancam? Pai, intre nevoia de mincare si cea de siguranta nu vad mare diferenta, asa caaaaaa…..
  Mi-am mai adus aminte ceva! Blocul in care am stat pina la 24 de anisori, era pozitionat in asa fel incit se izbea ecoul in draci de pereti, asa ca auzeam si o basina, ca sa ma exprim elegant 🙄 In “contuzie”, de cite ori intrau javrele si pisicile in calduri nu pot sa va spun ce concert era! Ce sa mai inveti sau sa dormi, ca era orgie afara! Iar pisicile fac foarte urit si ciudat, cu tot ritualul lor de imperechere. Ce mai, faceau concurenta cocalarilor care puneau boxele pe geam sau tiganilor care ori se injurau, ori faceau nunta in strada.
  Hai, c-am deviat de la subiect, dar, ce sa fac, toate se leaga, mai ales ca la 1 noaptea o iau razna 😕

 384. americane, mai domol cu linkurile, ca ti se bate ochiu’.
  ce plm vii aici, tu, unul care a renuntat de buna voie la tara, sa ne dai lectii de etica?
  da, batore, unul si-a batut martoaga ca a alunecat pe gheata si??? e treaba noastra, a celor ce traim aici. tot noi ne vom educa, reeduca sau nu.
  ma pis, la modul cel mai respectuos, pe lectiile tale moralizatoare.
  stii de ce? simplu. pen’ ca in hamerica, aproape lunar, educatii tai isi omoara semenii prin scoli, strazi, magazine sau evenimente politice. ma refer doar la atacurile armate.
  si sa nu uitam ca tot hamericanii, participanti la “pacea mondiala”, sunt cei mai atroce criminali ai lumii. ai auzit de Serbia? de Irak? Vietnam? Coreea?, etc.

  asa ca, din toata inima si, din nou, cu tot respectul, hai sictir, ipocritule!

 385. sa-ti mai zic de politia voastra?
  sa-ti dau eu linkuri legate de bataile aplicate de politistii americani?
  aia omoara oameni, nu bat cai sau caini vagabonzi.

 386. foarte bine scris,exact problema !

 387. Simona, la asta ai ceva de spus? …
  (sunt curios!)

 388. @Americanul, Chat noir: Da. Aş avea de spus că vă rog să polemizaţi fără să vă înjuraţi, fără să vă atacaţi.
  @Chat Noir: pliz, relax şi discută calm. Multam.
  @Americanul: avantajul unei discuţii pe net, sub anonimat, este că, dacă cineva te înjură, poţi să nu iei personal şi să ignori. Eu nu pot să stau să vă păzesc non-stop, acuma am intervenit, fiindcă eram pe recepţie, când nu sunt, vă mai descurcaţi şi singuri. 🙂

 389. Simona, scuze pentru limbaj si, ca o sansa a renasterii mele, imi fac mea culpa.
  retractez tot ceea ce s-a interpretat a fi o jignire, atac la persoana, la imaginea publica, la integritatea demoazelelor de pension, la pretul petrolului, s.a.m.d.

  apropos, sunt foarte calm mereu, ca si strei dogii comunitari. mdeh, mai atac si eu, cand si cand, din lipsa de afectiune sau hrana calda.
  daca lor li se accepta, atunci fac si eu recurs la precedent.

  oricum, vorbele-s vorbe, gandurile imi raman aceleasi. 🙂

 390. 1. eu nu am discutat

  2. eu nu am polemizat

  3. eu nu injur

  4. eu nu am nevoie sa fiu “pazit”

  5. dar eu sunt singurul vinovat pentru neinspirata mea “excursia” in jegul de mahala a unor stimate si distinse “doamne” (cu pseudonim) de pe-aici.

  bye, bye.

 391. @Americanul: exagerezi, dramatizezi, zău aşa. dacă aş reacţiona aşa, la câţi mă înjură pe mine (care evoluez cu numele real şi poză şi tot tacâmul), ar trebui să fiu acum în cea mai neagră depresie. reciteşte toate comentariile, să vezi câte măgării mi s-au spus numai la postul ăsta 😉

 392. Simona, noi doi avem o oarecare traditzie, cel putzin in simpatia si stima mea pentru tine (o stii doar), asa ca raspund: be my guest in modul in care tratezi si accepti tu marlania (mai ales la femei!), dar eu … sorry!

 393. Simona Tache:
  si inca ceva: eu am luat in serios demersul tau cu acest articol (implicandu-ma asimetric vs ceilalti cu ce si cum gandesc si traiesc eu) si, idiot cum sunt, am crezut ca la fel vor face si cei direct interesati si afectati!
  LOL, asa-i?

 394. si culmea, ma injura pe mine dar iti cer scuze tie! …. (sa mori de ras!)

 395. (sau de plans?)

 396. babele si alti cetateni, mari iubitori de animale ar trebui sa isi ia acasa exemplarele, daca sunt asa iubitori, sa ii sterilizeze si tot tacamul, sa ii ia in apartamente, sa ii lege in fatza blocului, sa stranga kk de pe trotuare si din parcuri, sa nu deranjeze . In mod normal asta ar fie ceva reglementat. Eu iubesc animalele, am doi maidanezi in curte, sterilizati amandoi, si cred ca cine iubeste cu adevarat animalele strazii ii ia acasa. Daca in casa la tine vrei curat si comfort atunci nu ai dreptul sa sustii ca” saracele animale eu le iubesc asa mult , sa le lasam si pe ele pe strada alaturi de noi”- uitasem si de vorba unora” animalul simte omu'”. Deci dragi iubitori de animale luati acasa maidanezii, strangeti kk si uitati-va ca totusi in nici un oras civilizat nu sunt atatia kk pe trotuare, caini intre blocuri etc

 397. Ce-mi place mie ca toti va pricepeti la politica.In loc sa pierdeti vremea scriind articole sau comentand stiri deja cunoscute mai bine ati infia cate un pet din miile de maidanezi de pe strazi, poate asa rezolvam o data problema asta.
  Mi se pare mie sau voi latrati mai mult decat maidanezii ?

 398. Draga Simona, fiinta ipocrita ce esti, pana acum nu ti-au latrat cainii in cap? De ce nu ai zis nimic pana acum? Ha? E greu sa scrii “no strings attached”?

 399. Una din Bucuresti

  Mie imi place sa-mi pierd vremea “comentind stiri deja cunoscute”, ca daca nu pot sa ma aud, macar sa ma citesc…ha ha haaaaaaaa! Si ce daca trebuie sa dorm acum numai 6 ore? Depanatul amintirilor din copilarie va duce, cu siguranta, la gasirea unei solutii 💡 Va anunt cind o gasesc :mrgreen:
  Aha! Gata! Stiu! Jumatate din potai trebuie infiate, iar jumatate chilarite. Io zic sa-i alegem dupa privire! Aia cu privirea tampa 😕 la abator si exportati la chinezi, iar cei cu privirea inteligenta la infiat. Mai putem adauga niste variabile de genul: care nu naparleste, nu latra ca cretinu’ din orice si se caca cubuletze. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 400. Una din Bucuresti

  Si am uitat sa mentionez ca si mie mi-au latrat cainii in cap toata viatza, dar, pentru ca atunci eram nesimtzitzi, nu ne deranjau, dar acum ca sintem stresati si cu mult bun simtz nu ne mai place. De fapt, cred ca mi-e ciuda ca nu mai sint ca atunci si ma enerveaza orice, asa ca mi-aduc aminte cu drag de orgiile mitzelor si chelalaitul javrelor care se poate sa fi fost provocat si de muzica lu’ Modern Talking, ca prea plangeau aia cind cantau 😥

 401. Una din Bucuresti

  Un om avea un cal si calu’ n-avea nimic impotriva 😉

 402. una: mi-a placut aia cu “contuzia”! :mrgreen:

 403. […] mă gândeam ce subiect pozitiv să vă propun, după atâtea tensiuni legate de căţeii comunitari, când am aflat că Marin Moraru împlineşte 74 de ani. Gata, ăsta e subiectul: îi spunem la […]

 404. E simplu:
  1. Lupul e un animal salbatic.
  2. Cainele e un fel de lup domestic.
  3. Cainele fara stapan nu e domestic.
  4. Localitatile sunt in primul rand pentru oameni.
  5. Animalele salbatice n-au ce cauta in localitati.
  6. Inarmati-va contra animalelor salbatice. Pentru inceput, cu sprayuri iritante.

  Imi povestea tata ca odata, cand au intrat lupii in sat intr-o iarna, oamenii au pus mana pe topoare si furci. Pe atunci nu aveau asociatie pt. protectia animalelor salbatice din localitati.

  Apropo, are Ion Baiesu o povestire umoristica tare, “A. P. A. si A. P. O.”

 405. asta-i ca aia “cu rabdarea treci si marea, iar cu raul nici piraul” dar cumva combinat.

  apropos acum cativa ani am vazut un film ‘wild dogs’ se chema http://www.imdb.com/title/tt0290930/

  asa un fel de colaj de povesti pe fundal de caini vagabonzi. canadian indie sheit as the irish would say. well worth a watch.

 406. and by sheit I meant shite

 407. soluţie de rezolvare.
  1. hingherii, protejaţi de Poliţie, Jandarmerie, Poliţia animalelor, trupe speciale, etc. strâng TOŢI maidanezii din oraş.
  2. timp de 30 de zile, în fiecare zi, la toate buletinele de ştiri, pe toate posturile, Primăria anunţă că “iubitorii de animale” pot adopta 1 câine.
  3. adopţia se face gratuit, prin semnarea unui contract prin care iubitorul se angajează să adăpostească, să hrănească şi să îngrijască respectivul câine, la domiciliul său.
  4. câinele adoptat primeşte un cip cu numele, adresa CNP-ul iubitorului şi este predat în ropote de aplauze.
  5. dacă respectivul câine este găsit pe stradă, este ridicat de hingheri şi eutanasiat iar iubitorul amendat cu 10.000 lei sau un an muncă în folosul comunităţii (dar pe bune, cu control ca la eliberaţii condiţionat).
  6. după expirarea celor 30 de zile, cîinii rămaşi se valorifică superior.

  dacă se aplică acest plan, se rezolvă următoarele:

  a. se rezolvă plaga socială numită maidanezi.
  b.ONG-urile spălătoare de bani nu mai au obiect şi se desfiinţează
  c.primăriile vor avea în bugete sume enorme pentru alte scopuri folositoare
  d. se termină cu hoardele de miloşi inconştienţi şi iresponsabili.
  e. vom putea circula în siguranţă pe jos sau cu bicicleta fără teama de a fi hăcuiţi de haitele de cîini.
  f. vom putea fi mult mai atenţi la maidanezii bipezi sau în gipane.
  g. paznicii nu vor mai putea dormi în schimbul de noapte păziţi de maidanezi. pe cale de consecinţă va scădea numărul de furturi iar ei, paznicii, vor fi mai vigilenţi şi deci mai bine plătiţi.
  h. va fi stimulată producţia internă de mănuşi, pantofi, poşete.
  i. se va face o importantă economie la alimente şi nivelul de trai va creşte.

 408. Invatati sa convietuiti si cu cainii.Daca nu ar primii mancare de la “dobitoace”ar devenii mult mai agresivi .Nu este vina cainilor ca sunt in strada ,sunt oamenii care arunca puii sau cainii care nu le mai plac sau nu mai au bani sa-i tina ,basca textul cu sterilizarea care se invarte de multi ani dar nu prea se realizeaza ! Oricum costa mult orice actiune contra acestor caini ,si se da din nou posibilitatea unora sa mai faca bani de alegeri .Se pune ca la romani mult patos dar in afara de omor oare ce solutie civilizata poate gasii o minte luminata ?

 409. Sa punem catzeilor leucoplast la bot.Scapam si de muscaturi si de latrat.

 410. Am cititit si rascitit si mi-a ramas o expresie intiparita. “De cand au aparut toate ONG-urile cu protectia animalelor s-a marit numarul de caini comunitari.” Oare? E grav daca-i asa.
  Probabil daca as fi Mel Gibson as spune ca astia ii inmultesc. Dar asta-i alt film.

 411. Am citit cu atentie postarile si nu numai de aici ci si de pe alte bloguri.Ma scarbesc postarile de genul, “Maica, sa va bata sa va dreaga,ucigasilor…..” ,dar se uita ca,cu “credinta si cu,crucea in mana”au murit milioane si milioane de oameni dea lungul istoriei.Sa ma lase monser in pacea adunatura asta de tigniti in pace-am un catel care acum in luna mai inplineste 15 ani,dragoste si de ce nu bani-cu dragostea lor pentru animale.Arunca mancare de la etaj,nu se intereseaza nimeni de animal daca e ranit sau bolnav,ne mai vorbind de mizerie si de boli transmise.Primariile,”vax albina cavaler pasta”(Vlad Musetescu).Sa dai in cap tignitilor,nu face bine monser si atunci?Am vazut o gramada de metode-asa ca pe ei,pe mama lor.O sa vedeti ca o sa apara o alta problema,cea a pisicilor.De ce spun asta .La mine in zona blocului meu (Militari zona Rosu)am cam reusit sa termin cu javrele(in rest prapad),dar au aparut marii iubitori de pisici(aceiasi)Iar astea(pisicile),sunt si mai rele.
  Deci, eu cred ca ar trebui mai intai invatati “iubitorii” sa nu mai iubeasca(amenda tata) si pe urma desfiintate ONG-urile ,WCTudor interzis,Marinescu bideu la fel,babele alea avocate si Zavorancile inchise (gura) si in scurt timp putem sa mergem linistiti pe strada, in parc, la Mall,fiindu-ne frica doar de tigani.Dar ma rog am scapat de doua plagi.

 412. dincoacedecarpati

  Ce destepti sunteti,voi crema tarii,fericitii locuitori ai capitalei!restul e provincie.
  Din majoritatea comentariilor,in genere cursive,razbate cate un,muie,fute,omor,piatra,otrava,Tiriac,ak-47,omor la babe,
  Voi va auziti?
  Cateii astia-s de vina ptr toate relele si frustrarile voastre?
  Oare nu aia care va conduc si pe care i-ati ales in schimbul unui mic si-o bere?
  E mai usor sa otravesti un caine decat sa ataci in justitie un responsabil din primarie.
  E mai usor sa dai in unul mai slab decat in unul mai tare.
  E mai usor sa latri decat sa musti.
  E mai usor sa fii roman decat neamt.
  V-ati intrebat vreodata daca nu sunteti chiar voi vinovati de mizeria in care traiti?

 413. Iti vine sa te intrebi cine-s mai nocivi in areal: cîinii maidanezi sau demonstrantii anti Justitie?

 414. Am adoptat un pisoi acum cativa ani, la “Craciunul animalelor”. Am semnat un angajament ca nu o sa-i dau drumul pe strada, ca-l ingrijesc, etc, si ca voi permite accesul celor de la asociatia respectiva pentru a controla cum ii merge. Pisoiul e bine, e un grasan rasfatat, as spune. Problema e ca nimeni, niciodata, nu m-a intrebat de el. Puteam sa-l arunc in strada imediat dupa ce l-am adoptat, puteam sa-l duc la lupte de pisici (exista?), puteam sa-l omor si sa-i tabacesc piele. Cei de la care l-am adoptat isi luasera banii de la sponsori pentru organizarea actiunii si, mai departe, nu i-a interesat.
  La fel se intampla si cu cainii. Daca s-ar aplica legea, daca stimatii “iubitori de animale” care ii iau de la adapost ca sa le dea drumul inapoi de strada ar fi amendati drastic, daca ONG-urile care iau bani pentru protectia animalelor ar fi controlate, lucrurile s-ar imbunatati drastic.
  Cineva spunea mai sus ca autoritatile pot fi date in judecata pentru pagubele produse de maidanezi. Este corect, numai ca eventualele despagubiri primite de cei muscati sunt platite din bugetul primariilor, nu din buzunarul castratului Oprescu, ai celorlalti primari din tara si ai imbecililor pe care ii au in subordine. Deci, tot noi platim pentru ca respectivii jegosi nu-si fac treaba. Credeti ca lucrurile ar sta la fel daca ar trebui sa plateasca despagubirile din buzunarul propriu? (Ca sa fiu in trend, le zic si eu un “Sa va fut in gura de japite cu fata umana!”).

  Am si o scurta istorie pentru fanaticii iubitori de maidanezi. Acum cativa ani, lucram la un ziar care avea sediul intr-o cladire (pe langa Universitatea Romano-Americana) aflata in aceeasi curte cu o mica tipografie. Paznicii de la tipografie hraneau vreo 6 maidanezi mari. Astea le permitea sa doarma linistiti. Duminica era o mare problema, pentru ca noi lucram, tipografia nu, asa ca stimatii paznici lasau maidanezii liberi. Iar cainii erau agresivi.
  Una dintre colegele mele era gravida in luna a opta. Mai plinuta de felul ei, ajunsese enorma din cauza sarcinii si se misca greu. Intr-o duminica, a facut greseala sa intre in curte neinsotita, ca sa mearga la munca. A fost incoltita, aproape de cladirea redactiei, de toti cei sase maidanezi, care se repezeau, pe rand, sa o muste. Era disperata, plagea in hohote, incerca sa se apare cu poseta si sa-si protejeze, in primul rand, copilul nenascut. Am vazut ce se intampla cand am ajuns la poarta si nu stiu ce timp am scos pe cei vreo 250 de metri cat erau de la intrare pana la locul unde era ea atacata, dar sunt consvins ca am foat aproape de vreun record national.
  Am luat un bolovan si l-am lovit pe cel mai agresiv dintre caini, despre care banuiam ca e seful haitei. A luat-o la fuga schelalaind si toti ceilalti l-au urmat. Partea cea mai urata insa abia urmeaza. In timp ce incercam sa o linistesc pe colega mea, care tremura de abia se mai putea tine pe picioare si nu se putea opri din hohote de plans, m-am trezit injurat ca la usa cortului de cei doi paznici ai tipografiei. Retardatii privisera pe geam toata scena, amuzandu-se copios pe seama “grasei”, fara sa incerce vreun moment sa intervina.
  L-am lovit rau pe unul dintre ei, si, la fel ca si maidanezii, au luat-o la fuga. Am luat legatura cu seful tipografiei, i-am spus ce s-a intamplat si, a doua zi, cainii au disparut iar paznicii nu au mai scos un cuvant.
  Nu stiu cum ar fi reactionat vreunul dintre fanaticii iubitori de maidanezi care au postat pe aici, in fata unei asemenea scene. Ar fi acuzat-o, oare, pe colega mea ca are suflet rau? Ar fi gasit argumente ca oamenii sunt oricum o specie destructiva si ca este vina ei daca o muscau maidanezii? Eu stiu un singur lucru: daca as fi avut o arma, as fi impuscat toti cei sase caini pe loc. Fara mustrari de constiinta. Si chiar si acum, cand scriu, imi pare rau ca nu am fugit dupa paznici, sa-i bat rau, asa cum meritau.
  Cred ca, prin cele spuse, mi-am facut destul de clara optiunea. Iubesc animalele, am avut sau am caini, pisici, serpi, soparle, pesti. Cand as avea de ales intre viata si sanatatea unui om si un caine, insa, manifest solidaritate de specie.
  Iar ca platitor de taxe, vreau ca idiotii care imi administreaza banii sa-si faca treaba si sa elimine pericolul. prin orice mijloace.

  PS Repet si eu intrebarile pentru cei care s-au dovedit avocatii cu ochelari de cal ai cainilor: ce faceti voi cu adevarat pentru maidanezii pe care declarati ca ii iubiti? Ii luati acasa, ii ingrijiti civilizat, ii vaccinati, ii tratati cand sunt bolnavi, sau va multumiti sa le aruncati niste resturi de mancare pe strada? I-ati mai iubi la fel de mult daca v-ar mutila copilul pe viata sau v-ar omori mama? Chiar, daca ati fi fost fiica/fiul femeii omorate la ADP, ce ati sustine? Ca nu avea ce cauta acolo, ca au omorat-o cainii fiindca avea suflet rau?

 415. […] scris Simona Tache despre maidanezi, am scris și eu despre legile care gestionează maidanezii și a scris și Mihai […]

 416. Simona Tache,va inteleg perfect !Din pacate ,psyche-ul autohton (nu vreau sa zic
  spiritul national,n-ar fi corect) contine un amestec straniu de sensibilitate prost
  directionata si cruzime inconstienta,cvasi-infantila.Combinatia asta e cea care face
  mii de babe sa plinga de mila ciinilor vagabonzi,dar sa priveasca ca pe un fapt normal sacrificiul ritual al mieilor de Pasti si al porcilor de Craciun.Si mai e ceva :pentru ca e vorba de ciini.Daca erau iepuri-vinatul lor devenea sport national.

 417. …cred ca trebuie sa iesim in strada ca in Egipt…

 418. Sa vezi ce misto e sa iesi cu cainele la plimbare si sa sara toate javrele astea la atac. Am 4 haite in jurul blocului, asadar e foarte interesant de ocolit problema. Recunosc ca eu nu stau la povesti cu ei, ii pocnesc si gata in caz ca se ingroasa gluma. Si mi se rupe de ce cred restul, asa javre nu au ce cauta pe suprafata pamantului. N-am chef sa pateasca in primul rand cainele meu ceva din cauza lor, moarte de maidanezi fac daca se apropie de femela mea.

  Evident nu e vina maidanezilor, nu ei s-au aruncat singuri pe strazi, ci tot tampitii care nu isi sterilizeaza naibii javrele ca deh, le-a zis veterinarul ca e bine sa aiba si ghioarla lor un “rand de pui” (termen incorect, dar n-am pretentii de la ei). Evident, am asa o mare stima si respect pt asa idioti care degeaba au f acut atatia ani de facultate, ca habar n-au ce vorbesc. Si din pacate sunt destui de gen.

  Consider ca pana nu exista o lege care sa OBLIGE sterilizarea oricarui caine fara pedigree nu se va rezolva problema. Si amenzi uriase pt cei care refuza sa respecte legea.

 419. De ce nu-i otraviti fratilor?…Numai vrajala-i de voi…Cind o societate are (cu adevarat, sa fie clar asta!) o problema comuna,cind elita nu-i mai reprezinta si nu-i mai intelege, oamenii nu rezolva nimic plingindu-se unii altora, voi nu intelegeti asta? Ce vorbiti voi aici stiati deja inainte sa deschideti gura . Atunci cind individul stie ca contribuie social, prin bani si fapta, la dezvoltarea (protejarea de maidanezi (a ) societatii, nu se transforma nicidecum gratuit in looser,(plingindu-se altora care se pling lui), dar redevine individ , adica , incepe iar de la inceput, isi apara nevasta si copii , parintii si surorile , vecinii si prietenii ,otravind (cu parere de rau si din nevoie)ciinii maidanezi, in cea mai civilizat-necesar-posibila maniera.”O ia personal”, cum ar spune un prieten . Da, chiarasacumauziti… Procurati-va otrava si folositi-o, nu?. Faceti indiviudual singurul lucru pe care sunteti capabili sa-l faceti, cu constiinta cit-de -cit curata, nu-i mai injurati pe cei care i-ati ales…, ca ei stiau de cind si-au depus candidatura ca mamele lor nu merg seara singure printre blocuri. Sau poate vreti sa spuneti ca babele alea care-i iubesc pe maidanezi , ori fi matusile oricui , numai ale voastre nu?Ce nu stiu eu si as vea sa intreb… cetatenii care a adoptat ciini au platit taxa? Este exrem de important… Pentru mine, pentru ca as vrea sa stiu… Cum s-a facut chestia asta, o adpotie ciinilor vagabozi?…Te duci cu ciinele la primarie, semnezi si-l iei afara din cladire, fara sa-ti declini identitatea sau sa-ti asumi vreo o responsabilitate ?
  Sau platesti o taxa (?) ..si ce se angajeaza primaria sa faca pentru cetateni din colectatea acestor taxe?

 420. Nu-i otravim ca nu-i treaba noastra sa-i otravim. Dar nici nu i-as opri pe cei in drept sa o faca chiar daca o fac sub ochii mei. Cu conditia sa o faca totusi civilizat nu ca in evul mediu. O injectie letala cu actiune rapida dupa un sejur de cateva saptamani intr-un adapost pentru eventuale recuperari/adoptii. Vorbesc la general.
  In cazurile particulare cand “maidanezul” a incercat sa ma muste pe mine sau cineva din familie atunci da l-as otravi fara remuscari. Dar nu ma apuc sa fac curatenie pe strazi de capul meu ca doar nu-s platit pentru asta si ca sa spun asa am platit deja pentru asa ceva.

 421. @Cristi, polemicile cu “iubitorii” sunt inutile, pentru ca toti sunt spalati pe creier sau au ochelari de cal. Eu vad o solutie mult mai simpla: cand un maidanez sare sa te latre/maraie/muste pentru ca in mintea lui scara blocului, aleea parcului, trotuarul sunt teritoriu personal, dai frumos in judecata ong-urile sau babele de la bloc. Daca tot apara atat de mult cainii fara stapan, atunci sa isi asume si responsabilitatea comportamentului lor. Si pana ajungi la judecata, chemi si politia si faci reclamatie “iubitorilor” care ii hranesc dar nu ii iau in casa. Daca ii hranesc se presupune ca sunt cainii lor. Daca sunt ai lor, atunci legea zice ca raspunzi in cazul in care animalul tau fara lesa si fara botnita a sarit la cineva. Daca nu sunt ai lor, atunci amenda, pentru ca tot legea zice ca nu ai voie sa hranesti caini/pisici pe domeniul public. Momentan, aleile dintre blocuri, strazile, parcarile, parcurile, curtile institutiilor sunt domeniu public. Cand le-or cumpara “iubitorii” de caini si or deveni proprietarii lor, nu au decat sa lase cate fiare doresc in strada. Si repeti actiunea de fiecare data cand sare la tine haita prasita de cucoanele NF de pe la blocuri. Daca de 10 ori pe zi te latra javrele, de 10 ori pe zi chemi politia sa verifice ai cui sunt cainii. Sunt obligati sa vina si sa amendeze proprietarul. Iar daca nu au proprietar, atunci tot ei cheama hingherii sa ii ridice de acolo. Deci doamnele vor avea de ales, primesc amenzi usturatoare daca mai lasa “paznicii” in strada fara lesa si fara botnita (tot legea spune ca animalele de talie medie-mare trebuie sa aiba nu doar lesa ci si botnita cand sunt in spatiul public, tocmai pentru ca nu poti controla nici macar la un caine dresat ideea de teritoriu personal, il poate apuca oricand sa latre, sa sara, sa maraie daca i se pare lui ca cineva i-a trecut prin zona “pazita”, vezi povestea cu plaja si catelul de sub scaun postata mai sus de cineva; nu te musca, dar poate tu suferi cu inima si in secunda in care incepe animalul sa latre la tine din senin faci stop cardiac) sau se “leapada” de “iubitii” lor patrupezi si permit ridicarea lor. In plus la toate astea, ar trebui sa nu i se mai permita absolut nici unei persoane care a adoptat un caine si l-a lasat inapoi in strada sa mai adopte vreodata. Cu restul, facut exact ca in celelalte tari: daca in termen de x zile catelul/pisica/hamsterul/crocodilul gasit pe strada nu este adoptat sau revendicat, i se administreaza injectia letala. “Iubitorilo”, mai uitati-va si voi pe Discovery sa va documentati cum sta treaba cu animalele fara stapan de prin alte zone ale lumii. Aia de asta nu au. Nu pentru ca nu ar fi si la ei dementi care isi lasa petul de izbeliste, ci pentru ca pur si simplu NU se mai intoarce in strada daca a fost gasit acolo. Vine stapanul si il ia acasa contra unor sume destul de mari, e adoptat si platesti niste taxe si semnezi niste acte conform carora de declari raspunzator de soarta si actiunile animalului sau e facut ingeras. Termenul difera de la tara la tara. In Canada de pilda este de 3 zile iar taxa de adoptie/recuperare este marisoara. Ca sa nu mai spun ca mai si platesti echivalentul a 400E/an pentru fiecare animal de companie detinut (din taxa asta se scot o parte din banii pentru hranirea/ingrijirea/eutanasierea animalelor gasite). Sunt de acord ca eutanasierea poate fi o solutie extrema si neplacuta. Daca nu va convine, dati voi alte solutii care sa nu presupuna existenta cainilor in strada si nici sa nu ma oblige pe mine sa platesc taxe suplimentare pentru ca voi ii iubiti. Nu aveti decat sa faceti adaposturi private si sa ii tineti acolo pe banii vostri. Noi ne tinem in casa cateii, ii ingrijim, ii ducem la vaccinat sau la tratament cand e nevoie, ii scoatem in lesa pe strada. Suntem deja responsabili pentru niste patrupede. Nu vad de ce ar trebui sa platim si ca sa le intretineti voi pe ale voastre. Solutia cu adaposturile din banii statului in care sa tina cainii pana mor din cauze naturale nu e o solutie. Eu personal daca vad asa lege adoptata, dau in judecata primaria ca ma obliga sa platesc o taxa aiurea. Cine iubeste cateii nu are decat sa ii ia si sa ii creasca ACASA. Si tot iubitorilor: nici daca era la furat femeia aia nu trebuia sa aiba asa soarta. Exista legi pentru hoti. Revedeti si povestea in care hotul a dat in judecata stapanii si a mai si castigat procesul. Nu este unicul caz si avea dreptate, oricat ar suna de hilar. Cainele trebuie sa pazeasca, sa imobilizeze, nu sa raneasca sau sa ucida, daca ca si se lasa cu rani sau decesul celui atacat, este eutanasiat fara drept de apel, inseamna ca nu poate fi controlat, ca dresajul nu a avut nici un efect si e un pericol public. Caine de paza nu inseamna un caine care rupe din tine cand patrunzi in zona pazita, ci un caine care te opreste si te tine pe loc pana cand vin stapanii. Daca (desi s-a demonstrat ca nu a fost asa) femeia ar fi fost la furat, cainii trebuiau sa o inconjoare pur si simplu, sa se puna pe coada si sa scoata coltii in semn de “stai acolo ca te pap” si in cazul in care ar fi incercat sa scape sa o imobilizeze fara sa o raneasca. In plus, exista obligatia fiecarui posesor de caine de paza sa SEMNALEZE prezenta acestuia prin placute cu “Atentie, caini, nu garantam pentru pantalonii dumneavoastra”.

 422. Deci eu am hotărât aşa: dacă vreun maidanez o muşcă pe nevastă-mea sau pe fiu-meu, pun mâna pe topor şi îl execut pe maidanez. Şi să văd eu baba aia care sare la mine când m-o vedea cu toporul plin de sânge. Pe mine nu mă muşcă nici un maidanez din spatele blocului pentru că le-am dat deja câteva zeci de bocanci in cap şi mă ocolesc de departe. Eu cred că bucureştenii sunt de vină la afacerea asta. Frate, te terorizează maidanezu’? Bătaie pe cârca maidanezului până la loc comanda, comentează baba de la parter – bătaie şi pentru hoaşcă. Muşcă maidanezu? Executat pe loc în spatele blocului şi aruncat în casă la baba care-l plânge. Dacă nu punem noi mâna să ne rezolvăm singuri problemele nu o să ni le rezolve nimeni

 423. @ pisica roz : Vai de capul tau madam! In primul rand vorbeste frumos, si in al doilea rand, fa ceva la tine in mijlocul casei, si da’ti tie foc. apoi vorbeste de alta lume.
  pentru SImona Tache, marea realizatoare a acestui blog, cu un limbaj ca acesta, tu ar trebui sa fi eutanasiata, si apoi restul animalelor 🙂 Pacat ca in timp v’ati schimbat opinia despre animale, doar pentru ca acele “babe” incearca sa va dea un sfat… urat !

 424. tatiana teodorescu

  Salutari!, mie imi place titlul articolului, buna solutia propusa de tine! am ras inainte sa citesc articolul, dar chiar ai dreptate , cum ai descris situatia cainilor maidanezi si incapacitatea autoritatilor de a face ceva. Eu intr-o dimineata trebuia sa ajung devreme undeva, trei maidanezi dominau strada principala si nici tipenie de om , am facut cale intoarsa , singura nu indraznesc sa trec pe linga ei! Intr-o alta ocazie am fost atacata de doi caini maidanezi care ma ” stiau”: pina atunci dar din senin m-au atacat daca nu venea si baba responsabila de ei , nu stiu cum se termina povestea, intr-o alta ocazie, caini pe strada , in haita, eu singura , ce fac: prima persoana care trece o rog sa ma conduca sau sa mergem impreuna pina in statia de autobuz , era un barbat care a inteles ca nu vreau sa il ” agat” ci chair imi este frica! si au mai fost situatii si intamplari, imi este frica de maidanezi pentru ca sunt foarte agresivi, iar autoritatile nu au gasit nicio solutie ! Asa ca solutia propusa de tine mi se pare excelenta! …. 🙄 😀

 425. Dreptatea e undeva la mijloc. Si eu iubesc animalele, am si caine 9gasit ep strara, btw), si pisici (salvate din tomberon) si pesti si etc, asta nu inseamna ca am ochelari de cal sau ca sunt spalata pe creieri, cum asa frumos graia o don’soara mai sus. Ideea e ca trebuie sa ne responsabilizam cu totii, incepand intr-adevar cu primariile si asociatiile de protectie a animalelor, asta insemnand strangerea cainilor de pe strazi si ducerea in adaposturi, iar responsabilitatea pentru ei sa fie in sarcina adaposturilor, ei sa fie trasi la raspundere daca vreun caine se intoarce pe strazi. De asemenea, sunteti oameni, fratilor, cum puteti instiga la omoruri? Hai atunci sa omoram si pedofilii, violatorii, criminalii, deoarece sunt mai periculosi decat un caine care musca din auto-aparare. Dar din pacate asta nu intereseaza pe nimeni, deoarece e mai usor sa otravim un amarat de animal decat sa sarim in apararea unei femei care ia bataie pe strada sau e violata in spatele blocului. Da, aveti cu totii coaie dar… degeaba! Culmea e ca nu am fost muscata niciodata de nici un caine desi nu ma feresc de ei pe strada, insa am scapat cu greu de un viol in fata blocului (mai stai si langa Unirea) cand am venit seara de la birou! Dar again – e mai usor sa omoram decat sa gasim solutii. O zi buna tuturor. Si in special cainilor, ca poate mai supravietuiesc o zi din te miri ce gasesc prin gunoaie…

 426. @george cam extremist dar sunt de aceeasi parere. eu i-am obligat pe unii sa-si lege potaia iubita avertizandu-i ca daca o mai prind libera o omor. simplu fara alte parlamentari, plus ca o bucata de carne cu ceva dizepan in ea e ca o etanasiere practic. aste este romania, vrei ceva la care ai dreptul (gen dreptul la un loc de joaca petru copilasi fara javre periculoase si bolnave) trebuie sa iti faci singur asta. nu am nimic impotriva cainilor, am 3 acasa dintre care unul e maidanez (castrat ca si ceilalti doi) dar asta nu inseamna ca o sa ingnor cainii periculosi.
  parerea mea e ca problema cainilor fara stapan nu se rezolva pentru ca odata adusa la normal nu se vor mai investi bani in asta. asta inseamna ca nu se vor ma plati atatea firme pe degeaba, nu se vor mai primi comisioane pe degeaba, si practic cei din primarii vor pierde o sursa de venit neimpozitabila. de aceea ideea cu castrarea lor, a celor din primarii, mi se pare oarecum echitabila. veterinarul pe care il stiu eu ia 80 de lei pe o castrare, la primari cred ca da oferta la pachet: “platesti unu’ castreaza 3”

 427. Daca s-ar initia o campanie de stirpire a sobolanilor, nimeni nu ar fi contrariat pentru ca ei sint vazuti ca daunatori si orice efort de imputinare a lor este salutat.

  Asa este acum cu cinii vagabonzi. ei sint daunatori si un pericol sanitar real iar alegerea unei solutii in acesta problema trebuie sa plece de la aceste premise. Altfel problema nu va fi niciodata (cum de altfel nu a fost inca) rezolvata. Cu solutii punctuale (citeva castrari) nu poti rezolva o problema de asemenea amploare.

  ps. pentru a nu te expune unor critici nemeritate si off-topic ar trebui sa folosesti o expimare mai inflorata, dar nu asa de agesiva (injurioasa), oricit de mare ti-ar fi frustrarea.

 428. Noi locuim afara, aici cainii stau in adaposturi (se ocupa un ONG nu primaria) in camp in afara orasului…ai oameni care fac donatii pentru mancarea lor, voluntari care merg la sfarsit de sapt sa curete custile (voluntariatul adauga puncte la studiile universitare, curriculum), noi ca sa adoptam o corcitura am platit 100 euro (la veterinarul unde m-au trimis sa ii puna cip si vaccin) daca se pierde me la aduce acasa pt ca are cip si apare numele meu si tel in baza de date. Cred ca daca stau mai mult timp ii sacrifica din cauza asta apar in la web, la tele ca sa ii vada lumea si sa doneze bani daca nu ii pot adopta.

  Noi am adoptat-o pentru fiica-mea ca avea vreo 4 ani si avea o frica teribila de caini, ma felicit pentru decizia luata, e o buna companie.

 429. Noi locuim afara, aici cainii stau in adaposturi (se ocupa un ONG nu primaria) in camp in afara orasului…ai oameni care fac donatii pentru mancarea lor, voluntari care merg la sfarsit de sapt sa curete custile (voluntariatul adauga puncte la studiile universitare, curriculum), noi ca sa adoptam o corcitura am platit 100 euro (la veterinarul unde m-au trimis sa ii puna cip si vaccin) daca se pierde me la aduce acasa pt ca are cip si apare numele meu si tel in baza de date. Cred ca daca stau mai mult timp in adaposturi ii sacrifica din cauza asta apar in la web, la tele ca sa ii vada lumea si sa doneze bani daca nu ii pot adopta.

  Noi am adoptat-o pentru fiica-mea ca avea vreo 4 ani si avea o frica teribila de caini, ma felicit pentru decizia luata, e o buna companie.

 430. NiciProNiciContra

  Stimata Doamna Tache,

  Felicitari pentru initiativa de a “palmui” mintile umane, care needucate fiind se comporta precum un “copil rasfatat” sarit de la o stire de la ora 5 la alta.
  Cred ca stiti deja ca acest gen de stiri sunt “guma de mestecat” pentru populatie ca sa nu se tot planga de nivelul de trai, scaderea salariilor etc.
  Asadar, daca tot investiti timp si atentie pentru acest subiect, luati in considerare si efectele viitoare, practice, sa nu va pomeniti peste x ani, la o asemenea stire, doar cu expresia “Eu am spus, am sustinut…”

  Cu permisiunea dumneavoastra va solicit sa va intreptati atentia spre sursa, si cand spun sursa, ma refer la sursa…primordiala….

  Desigur nu e cazul sa incepeti de la “omul domesticeste animalele”, amestecarea in natura, etc.

  Puncte de cugetare ar putea fi:

  a) De ce statul nu a putut rezolva aceasta problema in zeci de ani, cu fonduri uriase? Au furat ok, toti fura, trecem peste, si de la autostrada se fura inimaginabil, dar au facut cativa km din ea.
  Maidanezii nu numai ca nu au disparut, ci sunt mai multi!
  *Clar uciderea practicata de zeci de ani nu merge la oras, poate la tara unde sunt omorati imediat ce “i-a fatat”.

  b) Ar putea totusi statul sa rezolve aceasta problema? ( gandind mai profund )

  Legislatia (romana prin excelenta) e o legare de maini. A se vedea procedura solutionarii plangerilor depuse, solutionarea contestatiei lor, initierea unei trageri la raspundere a institutiilor competente ( ecarisaj, primarie etc) pt. neefectuarea corespunzatoare a atributiilor, exceptii, legi pro si contra, termene de procedura samd …. pana maidanezii mor de batrani sau cel putin babele protectoare.

  c) Daca statul face lege, si este tinut de legi (legandu-ne si pe noi totodata) ce-ar fi sa initiem o miscare de “turma” si sa ne rezolvam singuri aceasta problema ( a carei sursa suntem 100% -noi oamenii), fara sa tot asteptam dupa stat si autoritati (care se vede clar nu sunt in stare de 20 de ani sa rezolve treaba).

  Miscarea de “turma” tot ineficienta va fi, daca se axeaza pe “vanatori ilegale” sau “otraviri”, in maxim 1 an 2 apar altii, ca sunt de unde, si un teritoriu liber e USA pt. ei.

  Prin urmare analizati toate aspectele ce stau la baza problemei si modul cum ele interactioneaza intre ele:

  Frica de caini – aiurea, si fizic si psihic sunt superioara oricarui caine! Si metoda spray merge… Originea fricii de caini ” cainele musca, ham, ham, nu pune mana ca te musca!” … remember?…. educatia de baza … 80% dintre oameni nu stiu sa se comporte cu animalele, fiind fiinte de oras, care din pacate au mostenit problema precursorilor ( a celor ce l-au domesticit sau abandonat in oras “de mila sa nu-l omoare”)

  Oricare ar fi motivele – nesterilizare, abandon, lipsa de interes, frica, etc etc – ajungeti in scurt timp la sursa unica – oamenii!

  E foarte simplu sa fiti “individualista”, insa vreti nu vreti sunteti parte din “oameni”, cereti statului ajutor in numele societatii ( “oamenilor”iar), alte multe persoane au aceeasi problema (uniti intre ei de “oameni”).

  Nu ma intereseaza, eu nu am cauzat, sa rezolve, platesc taxe …. kakat pe bat! Nu iese nimic oricati ar muri sfasiati de caini!

  EU trebuie sa dispara din problema! Nu exista EU!

  Problema e comuna “oamenilor”;
  Iubitorii de animale sunt multi, toti “oameni”;
  Cei muscati si speriati sunt iar multi, legati intre ei prin “oameni”;
  Legea pro sau contra bestiilor e facuta de “oameni” pentru “oameni”;
  SAMD
  Prin urmare de ce nu ar fi solutia tot a “oamenilor” ?????????????????????? nu a unui “eu” muscat de salbaticiunile orasului sau “eu” iubitor de animale.

  PomoVAM: sterilizarile, adoptiile, amenzile, ajutorul, promoVAM tot, chiar si eutanasierea in masa a tot ce misca fara stapan, nu-i stress, ideea e sa “promovam” nu sa “promovez”, “promovezi”, “promoveaza” etc

  PROMOVAM -NOI-OAMENII-TOTI ….

  Sperand ca am reusit sa va prezint ansamblul care cugetat putin, ar trezi mai multe minti, nu spre frustrati, ci spre acti(UNI)une!

  Cu stima,
  Lumea e asa cum e, pentru ca oamenii sunt asa cum sunt!

 431. NiciProNiciContra

  Vroiam sa fie mai scurt, ceva de genul ” Statul e o utopie de cacat, la care se lucreaza de mii de anii de catre toate natiile, nu se reuseste sa se faca functionabil, provoaca doar confuzie, frustrare, sacrificii etc” Deci lasam statul ca o utopie ce e, si noi, oamenii, ne dam de acord si rezolvam ceva. Noi oamenii am creat statul ca sa ne usureze viata, dar nu merge, pai ne descurcam si fara el!

 432. […] Dacă fierbător-uscătorul de păr nu fierbe şi usucă bine părul, primeşte amendă? Dacă prinzătorul de câini nu prinde bine câinii (sau nu-i prinde deloc), i se-ntâmplă ceva? A făcut şcoală de […]

 433. Wow, atata proasta crestere, injuraturi si imbecilitate nu am mai citit demult in niste comment-uri.
  Nici chiar la ziarele din sport, unde chiar e nasol…

  Ce sa spun, sunteti “fantastici”, “felicitari”! Asa cum vorbiti/scrieti in asa hal ati merita sa traiti, caci nu meritati nimic din tot ceea ce se cheama civilizatie.

 434. Doamne,cata dreptate are Alina!!Oare Simona Tache a dat tonul? 👿

 435. da, bine ca se pomeneste de civilzatie… adevarul e ca slalomul printre dinti de caine e o adevarata dovada de asa ceva 🙄

 436. cainii maidanezi pot fi legati la marginile padurilor si terenurilor agricole , astfel vor pazi aceste ternuri involuntar si vor fi hraniti de catre trecatori … ia meditati … !!!

 437. Ironic în toată povestea asta este că în ciuda vocilor ONG-urilor de tip „cuţu-cuţu” tot câinii suferă mai abitir. Locul eutanasiei este luat de selecţia naturală, aşa că în loc să moară prin injecţie ajung sub roţi, degeraţi în şanţuri sau cu sângele ţâşnind prin intestine de la otrava pentru rozătoare, ieftină şi la îndemâna celor care s-au decis să-şi facă singuri dreptate.

  Retorica organizaţiilor pentru drepturile animalelor devine din ce în ce mai inflamată, ceea ce naşte agresivitate şi radicalizare şi în tabăra cealaltă, a celor pro-eutanasie. Câinii au devenit prilej de porcăială, precum meciurile sau politica. Prilej de porcăială sau instrument de stors bani şi popularitate. Mâine e miting anti-eutanasie, aştept cu interes reacţia trecătorilor. Marinescu şi Vadim bănuiesc că vor fi în fruntea coloanei, iar organizatorii vor mai bifa o linie de buget.

  Realitatea este că pe toţi apărătorii câinilor îi doare în cur de ei. Sunt ocupaţi să facă activism de forum şi să acuze întreaga rasă umană – „din cauza noastră au ajuns pe stradă”. Asta în loc să abordeze problema raţional şi impersonal. Pe mine mă disperă acuzaţiile generalizate de genul „noi suntem de vină”. Care noi? Noi ăsta mă include şi pe mine? De unde până unde am ajuns eu să port o vină colectivă?

  Soluţia pe termen lung este educaţia, aici ar trebui să intervină ONGurile în primul rând, nu în mitinguri-fleşmoburi-agitaţii de două parale, care nu fac decât să antreneze adversitate. Iar pe termen scurt, cineva trebuie să facă un studiu bazat pe cifre, nu pe sentimente. Soluţia trebuie să fie raţională.

 438. Eii, scumpa mamii, te vad asa tanara si cu atatea probleme.Ba nu merge telefonul ala de nu are fir, ba ca ai ajuns sa te ia astia la armata si sa le scrii jurnale roz..Da’ rau ai mai ajuns, Simonico!.Pai ce ma mai mandream eu cu tine prin tot satu’ ca ce departe ai ajuns, uite chiar ieri,cand nea Codica si-a taiat porcul, si ne-am strans la gustarica, si porcu’urla, si noi ce ne mai radeam, si ce bine ne simteam!Mai un urlet, mai o tuica, ca nu stiui cand a trecut ziua.Da’,stai, ca-ti ziceam de nen’tu Codica:zicea el, off, ca nu-i si Siminica aiciea!Ce-i mai placea ei sa parjoleasca porcul cu lampita de gaz si sa pape soriciul cald.Da, Simonica,ziceam ca te stiam in loc bun la Bucuresti, ca de-aia tanjesti si tu la o bucatica de slaninuta, dar ca le zici in fata lucruri adevarate, la ziarul de investigheaza.Da’, maica, ce zici tu de cainii aia rai?Da cum dracului, Doamne iarta-ma, ca injur in Postul Pastelui, se facura bietii caini?Ca zice crasmarul , ca el stie multe, ca pana in 2008 astia de la putere au avut legea cu hacuiala cainilor de partea lor.Doar din 2008 s-a oprit, dar,stii cum?S-a oprit de tot!Ca n-au mai dat nici continuarea, cica ceva ca scopeala porcilor.Si ca cica de-aia i-au lasat sa se-nmulteasca, special, ca era cuptorul ala scump de coace animale, Protan, de a avut contract cu Statu de 100 de milioane, ca sa ii ia de la hingheri, sa dea faliment!Pai cum sa dea faliment(zice nen’tu Codica)ca e afacere mare, ca n-ar fi cumparat ditamai doamna Sulfina Barbu, ca ea e mare si tare, o fabrica de doi lei, sa dea faliment?Ca cica falimentul tot de la doamna Sulfinica venea, ca era ceva la Mediu, si le-o tot tragea, si le-o tot tragea, dar cand sa dea falimentu’acu 5 luni, ce sa vezi?O cumpara Sulfinica! Eee, nu chiar ea, ca nu e proasta, un Ofcior, zicea crasmaru’.Da’ vezi, mamica, ca iei e oameni dastepti, si -si fac rost repede de ce le trebuie.Pai nu de aia i-au lasat sa-se-nmultumeasca, dupa pofta inimii, 3 ani?Pai mai zice vreunu acum, ca ce-ai domne cu cainii, sa-i arzi la Protan, cand ne-au innebunit cati sunt?Ba chiar o sa le mai zica oamenii si bogda-proste, ca ne scapasi de dulai!Da tu intelegi, mamica, ca esti fata desteapta, ca asta a fost facuta d-expre,nu?Te pupa mama pe basc,A, uitai sa-ti spui, ca-i 2 lei kg de caine de parlit, si ca un caine ar avea 30 kg, pai zi tu, mamica, sa dai 60 de lei?Pai mai bine, la banii astia, il inmormantezi cu popa!Si daca parlesc destul de multi, fac si bani ghiotura cu firma asta de-i zice Protan, si ,de bucurie , bucurestenii o voteaza primar pe Nuta a lu’Cocos.Merita, mama, ca tare desteapta e!Cum va duce ea pe toti de nas!

 439. Nu va inteleg, oameni buni. V-au fost muscati copii si inca va mai plangeti pe forumuri? As lua gatul oricarei fiinte fara sa clipesc, daca imi ataca copilul.

 440. Vreo cateva personaje care au comentat mai sus intrebau de ce sustinatorii eutanasiei nu pun ghiara pe niste borax sa rezolve scurt problema. Eh, dragii mosului, in prima faza pentru ca este ilegal. Un caine care musca sau agreseaza un om pe strada nu pateste nimic, dar un om care face acelasi lucru risca parnaica. Uite aici egalitate in fata legii.
  In al doilea rand, daca eu curat cu otrava de sobolani si carne tocata cele 4 haite din cartier am rezolvat fix pix. Va fi o saptamana de liniste sfasiata doar de bocetele babelor dezaxate, apoi cainii de un pic mai incolo se vor muta pe teritoriul proaspat eliberat. Si zau daca am bani sa iau borax pentru tot orasul…..
  Intre timp, pe strada mea haita isi continua programul de intimidare. Cainii sunt castrati. Poate ca de asta sar la oameni sa ii muste, nu sa ii violeze. Asteptam cu interes sa moara cineva si in orasul nostru. Poate ca daca moare inca cineva si va fi mai la noi acasa va intelege si dragul nostru primar ca i-a sterilizat la capatul gresit: trebuia sa inceapa de la bot.

 441. http://www.adoptiicaini.ro/industria-din-jurul-cainilor-fara-stapan/

  poate vrei sa stii de ce sunt inca in strada – stiu ca e lung, dar merita citit
  are ceva vechime si intre timp s-au dovedit majoritatea acuzatiilor; stai, ca m-am exprimat gresit cand am zis “s-au dovedit”: sobolanii care abandoneaza barca, au inceput sa recunoasca ca e adevarat
  cauta si ce zice OMS privind “eutanasierea” – e adevarat ca studiul a fost facut cand cu epidemia de rabie, dar au avertizat de multa vreme ca eutanasia nu e o rezolvare
  si nu exista o rezolvare de azi pe maine
  necesita timp si legi
  sa se pedepseasca drastic abandonul – principala cauza a existentei maidanezilor

  stiu ca blogul tau e unul de umor, am ras de multe ori pe aici
  dar de data asta nu prea imi vine sa rad
  nu pot sa nu ma enervez cand vad cati oameni ignora adevarul; unii dintre ei ar trebui sa fie informati datorita naturii profesiei lor (nu, nu ma refer la tine, ci la altul care a comentat); altii dezinformeaza cu buna stiinta

 442. Rușii au fix aceeași problemă, autoritățile nu fac nimic, dar oamenii fără scrupule servesc câinii cu teftele cu carne și Izoniazidă(Tubazid). Nu faceți asta în văzul minorilor.

 443. Eu nu vad prea mari deosebiri dintre maidanezi si sobolani ci foarte multe asemanari :
  -amadoi sunt ingrozitor de urati
  -put teribil de urat
  -peste tot in jur sunt numai fecale din cauza lor
  -sunt purtatori de virusi si bacterii deosebit de periculoase
  -amandoi au tendinta naturala de a musca
  -amandoua speciile traiesc si se inmultesc in haite
  Numai ca spre deosebire de sobolani javrele imputite de la noi au un atu, si aceea de a fi protejati intr-un mod fanatic de babele isterice si de ONG-urile mereu in cautare de de bani pentru interese proprii.
  Pana cand lumea nu va iesi in strada sa protesteze impotriva maidanezilor autoritatile isi vor face afacerile cu ong-uri in continuare, napasandu-i de siguranta voastra si a copiilor vostri.

 444. Mereu aceleas dezbateri …vorbe vorbe si iar vorbe zoofilili vin tot felu de aberatii si uite asa trece timpu si nu facem nimic concret . E timpu sa iesim in strada sau sa punem mina fiecare pe un par si sa ii eutansiem noi

 445. Asa cum sunt oameni si oameni…..mai buni sau mai rai….la fel si cu cainii….cu
  toate ca…..din experienta…..procentul de caini omenosi e mai mare decat cel al
  oamenilor…..respectiv numarul de oameni cainosi e mai mare decat a primilor….
  In consecinta….trebuiesc dusi la adapost….in primul rand…..cainii raportati ca
  fiind agresivi….cei care sunt cuminti….trebuiesc sterilizati si pusi chiar de locatari pe
  net pt. adoptie….
  Am inteles ca in alte tari….chiar li se dau bobite…..celor vagabonzi…..ce contin
  substante care consumate de cateva ori….ii sterilizeaza….
  Eu am dus o data….. o catelusa aciuita pe langa bloc….la adapostul de caini….si am
  jurat ca nu mai fac asa ceva…..vazand ce auschwitz….e acolo….
  Am totdeauna la mine bobite…..mai ales daca trec prin periferii…unde-s haite de
  caini….si n-am probleme cu ei…..

 446. Am 2 babe la bloc..se bat parte-n parte cu hingherii. Am asistat la un mare circ acum cateva luni cand a fost chemata o echipa de hingheri sa ridice 5 caini turbati…Normal, babele au castigat. Au luat cainii in apartamente si nu le-au mai dat voie hingherilor sa-i ridice…Acum cainii sunt pe strada si nu prea dau pace nimanui din zona…

 447. Intoxică potaia cu ciocolatà

  Fă aluat de pizza cu ;
  3 1/2 la 4 căni făină
  1 1/2 cească de zahar
  3 plicuri drojdie uscată instant
  1 1/2 cani de apa,
  2 linguri de ulei , plus 2 lingurite
  2 lingurite sare
  Apoi se adaugă:
  -1 Cana de nuci de macadamia (optional)
  -1 Ceasca de stafide
  -2 Pachete de gumă de mestecat cu xilitol sau Sorbitol
  -2 Batoane de ciocolată pură.(masă de cacao mare) (500 de grame de ciocolata cu lapte pentru a suprima un câine de 20 de kilograme, dar numai 50 de grame de ciocolată pură sau 170 de grame de ciocolata demidulce)
  -1 avocado zdrobit
  -5 Lingurite de cafea instant

  Formează bile de dimensiunea unui bulgăre de zăpadă şi serveşte potaia vicioasă(plaseză chifteluţele unde căinele le poate găsi)
  Produsul nu este toxic pentru oameni ba chiar este gustos(cu exceptia gumei de mestecat mentolate).

  Dacă doriți să aplicați aceste cunoștințe, amintiți-vă să folosiţi în limitele legilor locale.
  Spor la gătit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green