Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Gata, mă dau pe alcool. 1,9% alcool.

Când am primit acasă un coșuleț cu o sticlă de Ciuc Radler, înconjurată de lămâi, am tras concluzia că agenția care m-a invitat să fac parte dintre cei 400.000 de oameni care-o testează a selectat cei mai antialcool oameni din România, ca să-și dea cu părerea despre băutura asta. Hmm… Ciudat, nu cred că există în țara noastră 400.000 d-ăștia ca mine, care nu consumă aproape niciodată alcool. 🙄

Da’ ce-o fi cu lămâile? – îmi zic – că doar n-o fi tequilla? (observați ce cultură alcoolică beton am, da? 🙄 ). Mă uit pe sticlă: 63% limonadă + 37 % bere. Aha, deci asta înseamnă radler: bere cu limonadă.  Sau, mai degrabă, limonadă cu bere. 😛 Mă uit și după concentrația de alcool: 1,9%. Bun, asta ar putea fi de mine, da’ fac pariu că are îndulcitor artificial, fază la care m-au pierdut sigur. Mă uit și după îndulcitor: fructoză. Acum chiar nu mai aveam nici un motiv să n-o încerc. Buun! Zis și făcut. Pardon, zis și băut. 😳

Concluzia: Băi, e chiar bună, pe cuvânt de onoare, mă jur! Și da, știu, bărbații vor fi oripilați de faptul că producătorii le-au profanat berea lor preferată (Ciuc Premium), punând în ea limonadă. Dar eu, ca femeie (și mai ales ca femeie neconsumatoare de alcool), sunt clar în target și mi-am promis ca, la prima ieșire la cârciumă, să-mi comand o limonadă de-asta cu bere, ca să fiu și eu în rândul lumii. Să beau și eu alcool, cum ar veni, ca tot omul, care va să zică, fără să mă pilesc. 😉 Fără să țin sticla 4 ore în față, până se trezește, și – mai ales, cel mai important! – fără să am după aia senzația neplăcută că am băgat în mine o tonă de calorii.

Calmați-vă, așadar, băieți, și nu mai aruncați cu ouă și roșii (sau sunt ouă roșii?). Nu v-a luat nimeni berea. Chiar dacă conține cuvântul “Ciuc”, Ciuc Radler nu e bere, e radler. Și mai ales nu prea e pentru voi, după părerea mea. :mrgreen: Cum ar putea să fie pentru voi ceva cu doar 1,9% alcool??? 😈 E mai degrabă pentru noi, doamnele și domnișoarele care nu rezistăm la alcool, dar suntem totuși interesate să bem ceva bun, acel ceva nefiind un cocktail, care – din punctul nostru de vedere – e întotdeauna prea dulce și nici nu prea ne reprezintă, noi nefiind genul prințese, care roșesc când aud bancuri mai obraznice și adoră paharele cu umbreluțe și pai, ci mai degrabă “fete de gașcă”. Sau, cum ne-ar zice americanii, “girls next door” :P.

P.S. Știți cum a apărut băutura numită radler? Practic, dintr-o nevoie. Pentru creatorul Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a le potoli setea. Avea câteva mii de sticle neatinse în pivniţă… şi atunci i-a venit ideea: va amesteca berea cu limonadă. Clienţii au fost cuceriţi de gustul noii băuturi. Ȋn onoarea cicliştilor care l-au inspirat, Herr Kugler a numit noul amestec Radler (ciclist, în germană).

91 comentarii

  1. Ia să facem un test.. Cati o sa se ia de tine ca scrii advertoriale? 😕

  2. Auzi Simona? Deja sint ofticioasa pina la os: tu primesti pomulet, primesti cantare, primesti bere de asta lemoncinata,…ce sa mai zic…

  3. Cand am vazut reclama am zis ca sigur e de fete si sigur o sa o incerc cu prima ocazie. Acum ca am si feed-back-ul tau, e clar 🙂 :mrgreen: Merci.

  4. Sunt bautoare de bere, insa din aia strong, si anume Silva Neagra, dar de dragul tau o sa incerc si una din asta mai soft intr-o tare dupa-masa.

  5. @Ralu: O pot bea și băieții, dacă vor, nu e targetată musai pe fete, da’ sunt convinsă că li se va părea prea slabă și cam dulce pentru gustul lor

  6. @Anamaria Bat: Silva Neagră? Moaaaa’. Ioana D’arc scrie pe tine, nene 😆 😆

  7. Pici in capcana Simona! Siretii observa ce mult iti place, vor marii concentratia de alcool, vei fii si mai entuziasta si ai cazut in capcana! Asa am patit eu cu berea, nu din aia scumpa ca sunt copil sarac, sunt zile cand mi deja rusine sa mai cumpar un flacon si..mi vine sa incerc intravenos,dar mi frica de ac! Asa ca ma duc sa mai cumpar un pet de 2,5L, e promotie, costa 5 lei Sanatate multa!

  8. Eu imi mai luam din cand in cand un tip de bere cu lamaie pana mi-au ajuns la urechi neste zvonuri cum ca ar contine ceva cu care stomacul nostru nu s-ar intelege deloc. Si m-am lasat. Intr-o vara, pe cand faceam turul Moldovei, am gasit alta marca de bere cu lamaie si am savurat una intr-o seara. Dimineata m-am trezit cu capul umflat (la propiu). Putea fi de la orice dar eu am crezut ca s-a intamplat fiindca e pacat sa bei alcoale pi taramurile alia sfinte. Si m-am lasat. Acum iar ma apuc? Eu am vrut sa-mi iau de cand am vazut reclama dar n-am mai avut curaj… 🙄

  9. Fructoza, desi suna a fructa si este continuta in cantitati mici si in fructe este un indulcitor foarte nociv, ce este in general obtinut din porumb(dar nu numai) si are concentratie mult mai mare decat ar contine in mod normal fructele.

    “Other studies have shown that fructose pulls important minerals from the blood, chelating them out of the body. This little gem also increases levels of uric acid in the body, an abundance of which brings about the symptoms of gout. Studies have shown fatty liver disease from too much fructose, making the liver look like that of an alcoholic. And finally, fructose reduces circulating insulin and leptin, while decreasing suppression of ghrelin levels, hormones which control satiety and appetite.”

    “First, there’s high-fructose corn syrup, which is “available” in three different formulations: HFCS-90, HFCS-55, and HFCS-42.(4) HFCS-55, the type most commonly used in soft drinks, is 55% fructose and 45% glucose. HFCS-42, used most often in baked goods, is 42% fructose and 58% glucose. HFCS-90 is used almost exclusively to produce the other two types. HFCS is the bane of humanity, according to most nutritionists, responsible for everything from the obesity epidemic to Hitler’s invasion of Poland.”

    sursa

    http://www.realfooduniversity.com/best-sweetener/

  10. Parerea mea(vorba lui Vaca’) strict PERSONALA este ca acest radler este o porcarie.Strici si berea,strici si limonada.Ori bei bere adevarata,ori daca nu suporti,bei limonada adevarata.La fel o mare prostie este si tigara electronica.Pai ori fumezi tigari adevarate,ori le lasi de tot,nu-ti bagi mustiucul ala plin de aburi cu chimicale in gura!Parerea mea.Am incercat si eu pishwaiser din asta cu lamaie si mi s-a facut(vorba zicalei romanesti) gura punga si curul portofel… 🙄

  11. A, bun, bine ca s-a inventat si asta. O sa incerc si eu! 🙂

  12. Eu în general nu sunt băutoare de bere, beau de obicei vin si alte tipuri de alcool gen cognac, vodcă, gin etc.. Da berea asta cu lămâie de la Ciuc îmi place si mie. Acuma, n-as putea spune că e bere, practic nici nu simți că are alcool, dar e o chestie sifonată acrisoară-amăruie care cred că o să mă hidrateze într-un mare fel la vară 😀 Nu pot să explic de ce, dar pur si simplu îmi place de mor 😀

  13. prefer kriek-ul oricarei bauturi cu lamaie…ori bem, ori bem!

  14. @civilizatu: și, în general, totu’ ne pute și e nașpa 😉

  15. @crossthelimit: am o surpriză pentru tine: cam tot ce mâncăm e obținut, în mare parte, din porumb. :mrgreen: fructoza eu știu că e cel mai puțin nociv îndulcitor. acuma, dacă nici ăsta n-o fi, asta e…

  16. @Crossthelimit: extrem de corect, bravos! Plus ca e al naibii de diabetogen compusu’ in cauza.

  17. hai, mă, nu-mi distrugeți și fructoza, vă rog. ce îmi mai rămâne, dacă mi-o faceți varză și p-asta, pe care, oricum, n-o consum cu lingura, ci doar din când în când? aerul curat și nepoluat de București? :mrgreen:

  18. @Simona: ok, treaca de la noi… 🙂

  19. @Nicky: pe bune, dacă o luăm așa, totul, dar absolut totul e nașpa. nu putem trăi evitând toate lucrurile despre care se spune că sunt nocive. uite, și laptopul la care scriu e, și telefonul mobil, tot… ăia din Evul Mediu n-aveau telefoane mobile și fructoză și dădeau colțul la 30 de ani, dacă aveau noroc s-ajungă până acolo.

  20. @Simona: da, mureau de pneumonie, TB sau chestii tratabile azi, nu poti compara asa, stii foarte bine. N-a zis nimeni sa nu vorbesti la mobil sau sa nu respiri, dar sper ca pot comenta despre ce porcarii baga astia in mincare. Peste tot.

  21. @Civilizatu
    bautura de mai sus este un cocktail de bere, deci nu are sens sa compari o bere cu un compus din bere pentru ca este ca si cum ai compara un intreg cu o fractie mai mica.
    Dar cum ai spus si tu, fiecare cu parerea lui.

    Daca va place si vreti sa incercati acasa, sa stiti ca bautura in cauza se numeste “Panaché”, este mai buna decat Ciuc Radler sau Tuborg Lemon si se prepara foarte usor.
    Va trebuie 2/3 bere si 1/3 suc acidulat cu gust de lime/lamaie
    (sprite,apa tonica-lemon sau soda-lemon)

    p.s nu prea iese cu zeama normala de lamaie.

  22. Simona: cu fructoza e o discuție întreagă, încă nu m-am lămurit nici eu, tot studiam problema pe când găteam Montignac, dar în principiu eu am dedus că fructoza folosită în industra alimentară e naspa si obținută din porumb,, aia pe care o cumpărăm de la magazinul naturist e OK. Oricum eu am renunțat să mă mai îngrijorez de asemenea probleme, asa că acum cumpăr zahăr si la revedere. Când îi înnebuneam pe ai mei cu fructoze si stevia si agave si totul făcut din cereale integrale îmi petreceam tot timpul liber gândindu-mă la problemele respective si pe urmă enervându-mă să hubby and son dădeau iama în fast fooduri si rahaturi ca disperații, de câte ori nu-i supravegeam eu. Asa că m-am relaxat si am revenit la stilul ardelenesc de gătit care m-a consacrat. 😀

  23. @Nicky: și noi murim la 70-80-90-100 de ani, dar alegem să trăim anii ăștia mulți cu spaima că am putea muri din cauza laptopului și a aerului și a apei și a mai știu eu cărei chestii nocive. s-a ajuns la deliruri de nedescris, nu mai vrea lumea să nască la spital, vrea acasă, își mănâncă femeile placenta și postează (de pe laptopuri) pe bloguri poze cu ele născând acasă, în cadă. trăim în cea mai civilizată dintre epocile posibile (din punct de vedere al confortului), dar am vrea să ne întoarcem în peșteri, unde nu există E-uri, internet și nici medici care să ne asiste la naștere. dar nu ne întoarcem acolo, doar strigăm (tot de pe laptopuri), că urâm aerul condiționat, avioanele, maternitățile și roșiile nebio. nu zic de tine, zic așa, în general, care-i trendul.

    și be) n-am zis că nu poți comenta, dimpotrivă, m-am angajat într-un dialog. sper că, dacă tu poți pleda pentru mai multă grijă, pot și eu să pledez pentru mai multă relaxare. 😉
    și să nu crezi că sunt de-aia care bagă în ea toate porcăriile. dimpotrivă, întreabă-mi soțul, o să zică că sunt maniacă și că îl privez de toate bucuriile vieții, cum ar fi maioneza și alte chestii pentru care mă amenință periodic că mă spune lu’ maică-sa, că îl țin nemâncat 😆 😆

  24. @ela: am încercat și stevia aia, dar mi se pare cam nașpa la gust. oricum, eu nu prea consum multe chestii dulci, așa că, din când în când niște fructoză, n-o să facă gaură-n cer. zahărul mi se pare cel mai groaznic. mai bine miere decât zahăr, zic

  25. radleru fiind nemtesc evident ca se gaseste si aici, da cea mai obisnuita metoda de preparare, chiar si la circiuma, e amestecarea berii cu o limonada, lucru pe care-l poate face fiecare acasa, avantaju ar fi ca barbatu isi poate bea linistit berea lui iar nefasta imprumuta si ea o juma de pahar pe care-l amesteca, adica vreau sa spun ca nu trebe sa cumperi neaparat ceva gata amestecat.
    ma rog, eu care nu-s bautor de bere, nu ma bag, nasoala e ca exista oameni care amesteca si vinu, uneoeri chiar vin bun, cu pepsi sau mai stiu ce rahat.

  26. @Simona: de acord. Eu cu grija, tu cu relaxarea. Nu stiu cum ai stiut ca sint anti-avion – pe marginea unui atac de panica la decolare si aterizare, ca intre prefer sa beau 😀 – Oricum, am vazut din retetele tale ca esti pro-chestii mai naturale de papat, nici eu nu-s nebuna cu astea, dar cind aud de fructose syrup m-apuca bitzul. De-aia nici n-am pomenit de E-uri, sint peste tot, in absolut toate tarile, iar organic nu putem minca ca ajungem la faliment.

  27. @Nicky: organic 100% nici nu prea există. nu prea există sol care să nu fi fost niciodată tratat cu nimic. iar producția pe un asemenea pământ e foarte mică. noi luăm legume din piață și trăim cu ideea că sunt mai bio decât alea din supermarket. sunt mai bio pe naiba, e plină piața de ridichi mari și frumoase, de ardei la fel… pun și țăranii stimulente de creștere în pământ. la greu

  28. Despre Stevie as putea scrie un doctorat deoarece mi-am cumparat gradina de legume si-ncerc sa cultiv chestii romanesti care nu se gasesc in Ge. Cel mai greu e sa aflii numele acestora in germana, de ex. am cumparat de curind seminte de Loboda pe care o s-o cultiv.
    Stevia e de mai multe feluri, de f. multe feluri, io stiam ca e acrisoara nu dulce.

  29. Am facut cindva un pariu cu un amic, mare bautor de bere. Bause 7 beri intr-o ora si jumatate. Pariul a fost sa bea aceeasi cantitate de apa in acelasi timp. Fireste ca a pierdut.
    Eu daca as bea atita bere intr-o zi intreaga as fi beat cleste iar a doua zi m-as simti ca naiba. Asa ca traiasca Radlerul. L-am descoperit in Austria acum nu stiu citi ani si in opinia mea merge mult mai bine la schi si dupa decit berea bere.

  30. @neamtu: stevia aia de care vb noi cred ca e altceva

  31. @Io: ia uite, domne, există și bărbați băutori de radler 😉

  32. @Simona: ABSOLUT DE ACORD!!!

  33. dar cidru nu place la voi fetelor?

  34. @ik: place ăla… cum îi zice… sangria. m-am făcut muci de la niște sangria în barcelona. era cald, mie îmi era sete și am dat pe gât instant juma’ de bardacă. în 10 minute, mi se împleticea limba 😆

  35. Berea plata cu lamaie este dejunul campionilor.

  36. Sangria cu potocale si mar e bun tare. Neaparat f rece

  37. @Anna sororo – ca locuitor a taramurilor sfinte, iti spun sigur ca nu e de la alcool 😉
    @Simona- am auzit ca berea asta e buna de la trei in sus :mrgreen:

  38. @Nicky: singura soluție, pentru cine își dorește cu adevărat, e un petic de pământ, pe care să-ți cultivi personal 3 roșii strâmbe, mici și urâțele, 3 cartofi și ce-ți mai trebuie ca să supraviețuiești. undeva în fundul țării, cât mai departe de sursele de poluare, fără internet, mobil și etc. da’ pt asta tre’ să ai cojones și să lași tot. și după aia, mă gândesc că tot o să regreți. să trăiești mult și sănătos, fără prea mulți prieteni și fără viață socială, o fi plăcut? nu cred că e. deci nu e nici asta o soluție. 🙄

  39. I can feel you wanting me
    but there’s no chance of getting me
    Don’t bother trying.
    I’m too sexy, sexy.

    The sun, is setting on the sand
    Sangria all around
    and the real love is found.

  40. @ik: rece gheață, să fie carafa aburită.

  41. Fructoza e obtinuta din popusoi fermentat. Chiar ma distreaza faza cu “eu nu maninc zahar, maninc fructoza, ca aia e sanatoasa”. E sanatoasa pe dracu’ si e acelasi lucru ca zaharul.

    Am incercat si eu extract de stevie (neamtule, nu-i aia de la noi, e o planta braziliana cu frunze dulci) si nu mi se pare ca ar avea gust nasol.

    A, si ardeii nu sint gata in aprilie. Prin iulie asa, cel mai devreme.

  42. @catalin: o sa mai incerc si eu stevia aia, ca am o sticluta.
    @neamtu: asta de care zicem noi nu e cu Ș, e cu S 😛 😛

  43. și radler tot o să beau, când am chef, așa cum mai beau (din când în când, nu săriți cu furci și topoare) câte-un pepsic light! :mrgreen:

  44. A, si eu am vrut sa cumpar sticluta, dar la magazin mi-au spus ca mai bine cumpar praf. Cica la sticluta e amestecata cu alcool si are gust mai nasol.

  45. @catalin: deci exact ce ziceam. aia nu e buna ca e nu stiu cum, dar nici ailalta, ca e cu alcool 😆 😆

  46. Bai eu am praf, si sa stii ca e buna. Daca nu-ti spun ca am pus chestia aia in loc de zahar, sa stii ca nu-ti dai seama. Iti spun si cum se cheama, si stiu sigur ca o gasesti in Romania, numai sa nu ma iei cu matura 🙂

  47. Se cheama “Better stevia extract”, produsa de Now foods. Are inauntru o lingurita minuscula pentru dozaj: o lingurita de aia e egala cu o lingurita normala de zahar. Mai scrie si ca e certificata organic, nu stiu ce importanta are. Dupa mine, e chiar buna.

  48. Cred ca am fost inteles gresit, am vrut sa spun ca frucotza nu e mai sanatoasa ca zaharul. Adica sa mancam, bem in cunostinta de cauza. Una e sa consumi ceva crezand ca e sanatos si alta e stiind ca nu e, macar mai ai grija la cantitati sau stii de la ce mori.

    Stevia e un indulcitor fara calori si despre care inca n-am auzit nimic de rau, in schimb e ceva mai scumpa si nu o sa o foloseasca nimeni sa produca sucuri si beri la scara mare. Se extrage dintr-o planta din america de sud, parca, deci nu e aia cu ș de la noi.

    Ps: Facand atatea lucruri din porumb ma ingrijorez din ce o sa faca porumbul =)).

  49. @crossthelimit: ceva îmi zice c-o să-l facă tot din porumb 😆

  50. Apropo Nicky, ia spune tu cum papati voi carne putrezita pe post de burgeri. (pink slime).

  51. Mi-ai facut pofta, ma bag la un radler cu prima ocazie. Bere cu cirese ai baut?

  52. @Vio: nu, dar am auzit că e bună

  53. Berea nu e buna, ingrasa oricit de putin alcool are si nu gasesti pic de adevar in ea. In vino veritas!

  54. Berea-i buna doar pentru burta.Daca vrei sa ai.

  55. Bunica-miu cred ca avea 1.9% singe in alcool.

  56. @Simona – Dar de versiunea mexicana ai auzit – michelada? 🙂 Iei o sticla de Corona, 4-5 lime (lamaii), sare si boia de ardei iute (optional totusi 😛 ). Pui berea intr-o halba, storci lime-ul peste ea, pui sare pe marginea halbei (ca la marguerita) si bei. Daca vrei poti sa adaugi si boia. Cica mai poti sa adaugi sos de soia, suc de rosii, sos Worcestershire. Unii prin Mexic pun in ea shrimpi, carne de crab sau homar, ananas (pineapple), etc 😛

  57. @Adi_MN: ciorbă de bere, gen. merge și cu fasole și ciolan? :mrgreen:

  58. Limonadă în bere??? Bleah! Voi întinaţi nobilele idealuri, pe cuvânt.
    Incercaţi cu vodcă în bere, aia şmecherie. Nouă`şpe la sută alcool dintr-o mişcare. 😯

  59. @Simona – nu rade ca exista ciorba de bere cu branza – beer cheese soup:P Cat despre michelada trebuie neaparat servita rece, pentru ca michelada vine de la mi chela helada (berea mea rece) 😛 Si de ce zici, eu imi amintesc ca sare se punea si in Romania pe marginea halbei sau pe buza sticlei 🙂

  60. @MarianS – si dupa doua smecherii din astea esti manga 😀

  61. @ Adi_MN: nu, chiar din prima!!! 😯

  62. Eh, daca ai un pic de antrenament, din prima doar te ametesti bine 😀

  63. nu stiu cum e asta, da aia vieneza pe care o stiu e chiar ok :))

  64. @ Adi_MN: întrebare off-topic, curiozitate de doi bani. Cât e ceasul acolo? ❓

  65. @Catalin: n-am mincat burgeri niciodata si nici nu intentionez sa incep acuma. Ha!

  66. Simona Tache permalink
    April 18, 2012 14:27:28

    @civilizatu: și, în general, totu’ ne pute și e nașpa

    @Simona:nu-mi pute si nici nu este naspa!Am zis ca parerea mea este ca ori bei o bere buna,ori o limonada buna!Amandoua nu prea fac impreuna casa buna.Parerea mea!
    P.S.Decat aceasta combinatie,itr-adevar consider ca un Pepsic rece este de jdemii de ori mai bun!

  67. @Civilizatu: musai light. am eu unul care nu e rece, e chiar gheață. a uitat soțul o cutie de pepsic în congelator și a explodat acolo 😆 😆

  68. catalin permalink
    April 18, 2012 18:46:12

    Bunica-miu cred ca avea 1.9% singe in alcool.

    @Catalin:Doamne fereste omule sa fi avut bunicul tau 1,9% alcool in sange!De pe la 2 la MIE pe litrul de sange se instaleaza coma alcoolica!!!

  69. @Simona:se mai poate recupera??? 🙄 🙄 🙄

  70. Sssssst! Doamna citeşte un email important pentru ţară.

  71. @MarianS – GMT-6 😀

  72. @ Adi_MN: a, nimic, voiam să verific vorba lu` bunicu` : nepoate, dacă poţi să vezi cât e ceasul înseamnă că nu eşti beat. 😯

  73. @MarianS – :mrgreen: Doar daca m-ar chema Celentano 😛 as fi beat la ora asta 😀

  74. @Adi_MN

    Ce inseamna GMT???Cumva Galgaiti Multa Tarie? 🙄

  75. @Civilizatu – Iegzact :mrgreen:

  76. D.na Simona, intreb si eu ca prostul: – cati bani luati pe publicitatea facuta?!…
    Daca va platesc prost (astia cu berea, aia de la Matache si ailalti cu mobilerul aiuristic) va rog sa continuati, si sa scrieti bine la CATAVENCI….chit ca nici aici nu-i “mare branza pecuniara”
    Va iubesc pentru umorul dv. si pentru ca sunteti o buna gospodina.Parerea mea…si a lu’Vacaroiu, (dar nu-l stiti dv. pe asta, ca erati mica pe vremea lui)

  77. @1Q-NICU: pentru publicitatea făcută (și semnalată ca atare, pe bara roz de sub articol iau niște sume care sunt confidențiale. și nu, nu sunt cine știe ce gospodină, doar mă străduiesc :mrgreen:

  78. @Nicky: doar nu esti vegana, Doamne fereste! 😀

    Cit despre bunicul meu, am zis bine: la el nu mai puteai masura alcoolul din singe, ci singele din alcool.

  79. observatii:
    fructoza e tot aia, indiferent daca e de la magazinele bio sau din aia naspa, pentru proletari :)) da’ daca lumea se simte mai bine sa plateasca mai mult…

    in cantitati mici (1-2 lingurite la cafea sau ceai), nici zaharul nu omoara 🙂 doar ca brain-washing-ul nutritionist din ultima decada il face sa par astfel.

    o bere de 500 ml are cam 200 de kcal, majoritatea din alcool, restul din carbohidratii proveniti din materia prima. cate calorii are 500 de ml de Radler? cate din carbohidrati simpli? si catzi amelioratori si arome identice naturale?

    cam atat 🙂

  80. @Simona
    “…iau niște sume care sunt confidențiale…”

    Sume egale cu salariul Escai,sau mai mari??? :mrgreen:

  81. @Catalin: credeam ca am fost clara, da’ vaz ca nu… am zis ca nu maninc burgers (si nici mezelaraie), nu ca sint vegan.

  82. aaaa, scrie acolo “publicitate”.
    mic, mic, dar scrie, ca in contracte.
    eram obisnuit cu formula anterioara, mai vizibila, “acest post este sponsorizat de Piscot SRL”
    si eu, repede ieri, sau alaltaieri, cu critica, de m-a gonit gratioasa noastra gazda.

  83. @ Simona : hehe, dupa ce am baut palinca de Maramures, Silva e mic copil:)) Totusi, pt carcotas: de ar bea toata lumea cat beau eu si atat de des, am fi o planeta mai buna, deci nu sariti :))

  84. Simona, tu zici că “bărbații vor fi oripilați de faptul că producătorii le-au profanat berea lor preferată (Ciuc Premium), punând în ea limonadă”, da? Dar eu, ca femeie, la fel am reacționat. Și am început: Cum să ne distrrrruuuugă ăștia berea? Da’ îs cu tăte țâglele pe casă (mențiune – când mă enervez o dau pe regionalisme)?? Da’ cine bea așa ceva??? Măcar de o făceau trei sferturi bere și restu’ lamâie, da’ nu direct limonadă pentru domnișoarele de pension… Iar când m-am mai calmat, am încheiat așa, subtil: The F**K is this S**T?????? (doar necenzurat)
    Și povestea se reia de fiecare dată când văd reclama. Pam-pam.

  85. Imi poate spune cineva daca Ciuc Radler are ca ingredient zahar? Eu am diabet si nu vreau sa cumpar ca apoi sa vad ca nu pot sa beau. Mersi!

  86. @Adriana: ai citit textul? citește-l, ai acolo răspunsul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green