Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Doctorul care-și dă numărul de telefon tuturor pacienților

Mă chinui să scriu acest text, de câteva luni. Nu știu cum să-l încep și nu-i găsesc tonul. Nu știu dacă să fie foarte personal sau mai detașat. Am deschis pagina de word de vreo 20 de ori și am închis-o la loc. Nu știu cum să-l scriu fără să mă doară. S-ar putea să fie cel mai greu din viața mea de până acum.

13 ianuarie 2013. E duminică și, de joi seară, sunt și suntem în plin coșmar. Viața noastră depinde de un neurochirurg. Trebuie să-l găsesc urgent pe cel mai bun, trebuie să găsesc urgent cea mai bună soluție. Avem, peste câteva zile, o programare la Viena (spitalul Bagdasar l-am eliminat din prima, după ce am văzut pacienții înghesuiți pe hol, cu tot cu paturi, în spatele unor perdele jegoase, sordide), dar, între timp, analizăm și alte variante, pentru că situația e atât de urgentă și de fragilă încât s-ar putea să nu mai ajungem până la Viena. În orice moment, se pot precipita lucrurile și urgența poate coborî către gradul zero.

Încă de joi seară, când ne-a lovit bomba atomică, lucrez la foc continuu, 24 din 24, ca un departament de criză, întru rezolvarea îngrozitoarei noastre probleme. Nu dorm, nu mănânc, nu trag aer în piept. Dau telefoane, dau mailuri, caut pe net, mă documentez, iar dau telefoane, iar dau mailuri. Am permanent lângă mine numerele de telefon ale unei firme private de ambulanță. Am și chemat-o într-o noapte, în care am crezut că lucrurile încep să se precipite galopant, dar s-a dovedit alarmă falsă. Și mai am în jur niște oameni care mă ajută. Pe unii îi cunosc dinainte, îmi sunt apropiați, alții mi-au apărut în cale, brusc, odată cu problema. Ca niște îngeri.

E duminică, așadar, când Dan Sântimbreanu (unul dintre îngeri) îmi dă e-mailul lui Sergiu Stoica, neurochirurg la Marie Curie (unde operează copii) și la Euroclinic (unde operează adulți), nu înainte de a-i da el un telefon, ca să mă introducă. Primesc răspuns imediat la mai toate întrebările, dar și numărul de telefon al medicului, în caz că mai am și altele. Am un milion de întrebări, deci sun. Îmi răspunde o voce tânără și nefiresc de blândă. Nu sunt obișnuită ca vocile medicilor să fie atât de blânde. Mă simt ca și cum aș visa, mai ales când îi spun că urmează să mai vedem un doctor din București și nu-mi închide telefonul. În afară, noțiunea de “second opinion”, e o practică curentă. În România, dacă-i spui unui medic că vrei să mai vorbești și cu altul, îți arată ușa. Mă simt ca și cum l-aș fi cunoscut pe singurul care acceptă asta ca pe ceva firesc. Probabil că nu e singurul, dar sigur nu sunt mulți, s-ar putea să încapă pe degetele de la o mână. Stabilim ca a doua zi, la ora 7, să ne prezentăm la Euroclinic, ca să vadă cu ochii lui pacientul. Pe seară, primesc de la Hanovra o opinie care începea cu “the patient has a life threatening situation” și, deși situația era încă stabilă, decidem că nu mai putem petrece încă o noapte în tensiune. Peste câteva ore, dar și câteva telefoane cu doctorul Stoica, “the patient” se afla deja sub supraveghere, la secția de terapie intensivă a spitalului Euroclinic. A doua zi, suferea o intervenție chirurgicală preliminară, iar peste încă două zile, pe cea principală, care a durat vreo 7 ore și a reușit perfect. Din păcate, pentru noi nu s-a terminat acolo coșmarul, dar nu o să merg mai departe cu povestea. O să rămân la neurochirurgul Sergiu Stoica, pentru că el e subiectul acestui text.

Întâlnirea pe viu cu el a fost chiar mai șocantă decât convorbirile telefonice. Imaginați-vă un doctor tânăr, cu o față aproape de copil, care vă zâmbește continuu cu căldură și vă vorbește cu o voce foarte, foarte, FOARTE blândă. Imaginați-vă o atitudine modestă și extrem de umană. Imaginați-vă un om care așteaptă cu răbdare ca pacientul să-și epuizeze întrebările și nu pleacă de lângă el până nu-i răspunde la toate. Nu vreau să generalizez, dar medicii români rareori pot fi definiți prin blândețe, răbdare și căldură, deci e normal să nu fim foarte obișnuiți cu un astfel de tratament.

Bun. Și acum să vă spun ce pregătire și ce competențe are omul ăsta atât de modest, atât de răbdător și atât de blând: diplomă de specialitate în neurochirurgie la Universitatea “Henri Poincare” din Nancy, diplomă de neurochirurg european – EANS, supraspecializare în neurochirurgie vasculară şi tumorală la Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal (unde a făcut, timp de câțiva ani, numai operații cu grad foarte mare de dificultate). Asistent universitar al Universităţii de Medicină din Montreal între 2005 și 2007.

Îl citez dintr-un interviu din Formula As (singurul pe care l-a dat, pentru că nu îi place să dea interviuri): “Concursul pentru internatul francez era foarte serios. La neurochirurgie nu erau decât trei locuri, iar candidați erau aproape 200, din toată lumea. Am luat concursul și am ales să fac specializarea la Nancy, unde exista unul dintre cele mai mari spitale de neuroștiinte din Franța. Diferența față de ceea ce se petrece în România este că acolo rezidenții au mai multă responsabilitate și sunt implicați activ în activitățile clinice și chirurgicale, dar și în formarea studenților. Din primele luni începi să faci operații simple și, încet-încet, în funcție de capacitățile tale și de cât de serios ești, ajungi să faci operații la care aici au acces abia medicii primari. La sfârșitul internatului francez ești, practic, autonom în ceea ce privește operațiile de neurochirurgie generală. În plus, acolo, medicul în formare nu este privit de profesori cu aroganță, ci între ei se formează o relație de prietenie și respect, care se bazează pe competența profesională. Din ecuația asta sunt eliminate constrângerile ierarhice. E o atmosferă foarte plăcută și convivială. Ca să nu mai spun că acolo concepția medicilor din clinicile universitare e alta decât aici: acolo, după o anumită vârstă, adică de la 40 de ani, începi să formezi tineri specialiști, iar tu îți axezi activitatea pe operații complicate sau publici lucrări de specialitate. Pentru profesorii din străinatate, e o adevărată mândrie să poată să spună “Uite, el a fost rezidentul meu! Acum e mai bun decât mine!”. Din acest motiv, la sfârșitul specializării, ai cunoștintele necesare, dar și multă încredere în tine. Ceea ce este esențial”.

Imediat după Nancy, a primit ofertă pentru Canada, însă opțiunea lui a fost să se întoarcă în România. Nu plecase în străinătate ca să rămână, plecase ca să învețe meserie și se întoarcă. Odată ajuns în țară însă, a aflat că diploma de neurochirurgie nu îi era recunoscută. Da, știu, megaabsurd și tipic românesc. A trebuit să își dea din nou examenul de specialist și, după ce a căpătat și diploma românească, și-a căutat un loc de muncă. Din păcate, neurochirurgia pediatrică, domeniul care-l interesa, era prea puțin dezvoltată la noi. Neavând o sală de operație dotată la standardele corespunzătoare, a acceptat oferta spitalului din Montreal, unde i se propusese să facă neurochirurgie de înaltă performanță și, timp de 3 ani, a operat numai anevrisme, malformații arteriovenoase și tumori cerebrale profunde.

În decembrie 2006, avea, practic, în față o carieră spectaculoasă în Canada, remunerată pe măsură. Și, totuși, s-a întors din nou în România, de data asta ca să și rămână: “Povestea a fost așa: în decembrie 2006, am primit un telefon de la spitalul “Marie Curie” din București. Mi-au propus un post de șef de secție la ei. Știam că “Marie Curie” este cel mai mare spital de pediatrie din București și că nu avea încă o secție de neurochirurgie. Am primit oferta lor și, în august 2007, m-am întors în țară și m-am apucat de treabă. Am făcut asta din mai multe motive. Primul a fost de ordin sentimental: am trăit o copilărie fericită datorită părinților mei, cărora le sunt foarte recunoscător, și o adolescență exuberantă, ani în care am fost anturat de prieteni buni, cu poftă de viață și preocupări interesante, or, toate lucrurile astea m-au legat de România și de familia mea, care se află aici. Un alt motiv ar fi dorința de a pune în valoare experiența acumulată în străinătate, construind și la noi ceva de calitate în acest domeniu. Apoi, nu în ultimul rând, îmi doresc să formez niște medici care să ajungă sa fie mai buni decat mine. De fapt, îmi doresc să pun bazele unei școli de neurochirurgie. Am rămas fidel acelei dorințe inițiale de a ajuta oamenii și, din fericire, linia pe care merg lucrurile, de când profesez în România, e ascendentă. Am primit toată aparatura pe care am cerut-o. S-au găsit bani și acum am la București exact ce aveam și în blocul operator din Montreal (…)”.

Din 2007, de când s-a întors, a operat mii de copii la Marie Curie (face echipă acolo cu Sorin Târnoveanu, un alt neurochirurg sufletist și școlit în Franța), iar la Euroclinic are o echipă tânără, împreună cu care operează adulți: neurochirurgul Mihai Crăciun și anestezista Anca Vișan. Sunt fabuloși amândoi, pe cât de tineri, pe atât de profesioniști. Uneori, cei 3 medici stau împreună și câte 20 de ore. În sala de operație, desigur, nu la un Catan. Mulți dintre pacienți vin “fără nici o șansă”, cu câteva operații ratate la activ, și pleacă pe picioarele lor.

Uneori, rar, când se întâlnește cu un caz pe care, din motive de dotări tehnice, nu-l poate rezolva, doctorul Stoica nu se ia, arogant, la trântă cu imposibilul. Își direcționează pacientul către clinici din afară care au cu ce să facă intervenția, iar uneori îl și însoțește. Da, ați citit bine, se urcă în avion și se duce cu omul până în sala de operație către care l-a îndrumat. În miercurea în care s-a ocupat de viața noastră, venea dintr-un bloc operator din Elveția.

La Marie Curie, Sergiu Stoica nu primește “atenții”, iar la Euroclinic (care e spital privat) își taie adesea din onorariu, ca să-i ajute pe pacienții mai strâmtorați să-și acopere costurile operației. Uneori, operează chiar fără nici un ban, ceea ce a încurajat spitalul să lanseze un program oficial de operații pro-bono, pentru trei specialități: neurochirurgie, chirurgie bariatrica și onco-ginecologie. Operațiile vor fi efectuate lunar sau trimestrial, în funcție de capacitatea spitalului de a le susține financiar.

Referitor la medicina românească spunea așa, în 2008, când i-a fost luat interviul din Formula As: “Sunt unele probleme legate de felul în care oamenii din medicina românească înțeleg noțiunile de profesionalism și responsabilitate. Eu, de pildă, sunt obișnuit ca, atunci când primesc un nou pacient, să-l urmăresc până când omul nu mai are nevoie de mine. Aici, tuturor li s-a părut ceva extraordinar că nu mai era nevoie să mi se mai dea telefoane și cineva să se roage de mine ca să revăd pacientul și a doua zi. Și a treia zi. Și așa mai departe. Mă duceam din proprie inițiativa să-i văd. Au rămas cu toții surprinși că mi-am dat numărul de telefon tuturor pacienților, pentru ca oamenii să poată lua legătura cu mine, în orice secundă”.

Despre răbdarea, blândețea și modestia acestui medic se vorbește mult pe forumuri. Una dintre relatările peste care-am dat și care mi s-a părut că-l caracterizează perfect a fost asta: “Am fost cu băiețelul meu la Budimex, pentru o problemă chirurgicală. Acolo era un copil rrom cu o fractură parietala, plimbat de 2 zile pe la Floreasca, Gr. Alexandrescu. A ajuns pe mâna acestui om minunat, calm și răbdător. Tatăl nu pricepea că trebuie operat de urgență și nu voia să-și dea acordul scris, în plus era și băut, că, de, era copilul bolnav, mama nu avea buletin. Pentru oamenii ăștia ignoranți a pierdut o grămadă de timp, explicându-le cu RMN-ul în mână care e situația și i-a convins în cele din urmă. Operaţia a fost lungă, iar după 2 zile era externat. A venit apoi să-l vadă zilnic. Mi-a plăcut enorm cum a abordat problema, de aceea l-am și reținut”.

Dacă vreți să-l și vedeți pe Sergiu Stoica, urmăriți materialul următor:

LATER EDIT: Începând cu 1 ianuarie 2014, Sergiu Stoica a părăsit spitalul Euroclinic și a înființat Brain Institute, care reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia romanească modernă și este și prima instituție medicală privată non-profit din România care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educație. Are un site care conține răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le-ați putea avea, de la CV-urile medicilor la tehnicile medicale folosite în operații, de la condițiile de spitalizare la prețuri. Îl puteți consulta aici. Găsiți acolo și numărul de telefon pentru programări, dar îl mai dau și eu încă o dată, iată-l: 0756.111.223. Răspunde la el managerul de pacienți Camelia Barbu. Celor care îmi scriu ca să îmi ceară numărul personal al doctorului Stoica sau adresa lui de e-mail le spun că, dacă pe vremea când era la Euroclinic, făcea câteva operații pe săptămână, acum operează și 14 ore ZILNIC, deci e în interesul tuturor pacienților (actuali și viitori) să nu mai fie bombardat cu mailuri și telefoane, la care nu mai are oricum când să răspundă. Vorbiți cu Camelia Barbu pentru programări, ea vă va spune când să veniți la consultație, ce analize să aveți la voi ș.a.m.d. E un om de aur, ca toți cei de la Brain Institute, și garantez cu capul că vă va ajuta. Știu că am scris mai sus că eu am vorbit direct la telefon cu Sergiu Stoica, dar, cum spuneam, între timp are de 10 ori mai multe operații și e mai bine pentru toată lumea să-l lăsăm să facă neurochirurgie, în loc de secretariat. 🙂 Din ce am înțeles, va continua și să opereze copii, la spitalul de stat Marie Curie.

LATER EDIT 2: Citește și Creierul nu trebuie să știe că a fost operat.

151 comentarii

 1. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe acesti medici! Si sa-i inmulteasca!!! Multa sanatate in continuare!

  • Si fetita mea a fost operata in 2012-august de dl. doctor Stoica. Nu sunt cuvinte suficiente pentru a -l caracteriza. Tot ce cititi despre dl. doctor Stoica este adevarat. D-zeu sa-l aiba in paza si sa il ajute sa salveze cat mai multi oameni aflati in nevoi. Eu am ajuns la dansul in disperare de cauza dupa ce fetita mea de 11 ani voma in fiecare dimineata iar apoi cam dupa 2-3 ore de senzatie de lesin si rau era la fel ca orice copil normal. La sugestia unei asistente de la un laborator de analize am ajuns la neuro si apoi la RMN. Verdictul dat pe 16 august de tumora cerebrala si aruncarea noastra in iadul disperarii a tinut doar 12 ore .Adoua zi un inger ne-a condus catre dl Stoica care asa cum povesteai ne-a incurajat si ne-a luat parca toata disperarea cu zambetul, cu siguranta pe care o degaja si cu linistea pe care o radiaza in jurul lui. Pana la operatie cele 10 zile care au urmat am plutit asteptand-o.Mi-era mai teama de plecat prin spitale in lume decat de operatie in sine. Dl doctor cu iubire, calm si intelegere mi-a demonstrat ca se poate si la noi. Il iubesc pe acest om , de fapt dupa ce-l cunosti nu poti sa nu ramai pe viata cu gandul la el. Sa dea domnul insa ca sa nu fie nevoie .

 2. Va doresc multa sanatate, Simona!
  Ma bucur ca ai povestit despre acest om, despre care pana azi nu stiam nimic. Acum stiu 🙂

 3. Felicitari pentru articol! Ma bucur nespus cand aud de asemenea oameni, si cand dam de ei trebuie sa le spunem povestea. Sunt atat de satula de tot negativismul si barfa care a impanzit tara. Suntem si oameni care vrem sa facem ceva, nu suntem toti rai,nu luam toti spaga, nu suntem toti indiferenti. Bravo domnului doctor si bravo tie Simona ca ii spui povestea.

 4. Am auzit despre el din atat de multe surse lucruri atat de minunate! Asta imi spune 2 lucruri:
  1. ca e un om si un doctor extraordinar
  2. ca sunt prea multe cazuri neuro grave in jur… 🙁

  Sanatate multa, dragilor!

 5. Simona, the patient a fost pe maine bune. Si la Bucuresti si afara. Dumnezeu sa va ajute!

 6. Multa sanatate! Iti trimit niste ganduri bune…

 7. Cand gasesc cate un DOP de aer proaspat in societatea romaneasca, o dovada ca suntem inca umani si empatici, ma cuprinde asa o dorinta de a nu pleca niciodata din tara asta si de a ajuta, cum pot, la propagarea valorilor corecte si a bunului simt.

 8. Io, acum, f. aproape de sfirsitu carierei profesionale, sunt sigur ca am fost, si-nca mai sunt, un meserias f. bun. Da, pe linga acesti ingeri, ca da, io cred ca medicii aia buni, sunt ingeri, sunt supermeni, pur si simplu ma consider un nimeni.
  ***************
  Si totusi imi ramine un gust amar, nu as fi vrut, atunci cind se vorbeste de asemenea oameni, sa aud cuvinte ca “spaga”, “ciubuc”, “bani”. De altfel baietii muncesc atit de mult ca nici nu stiu daca ar avea timp sa cheltuie bani!
  *************
  As fi preferat ca Simona sa nu fi scris acest reportaj rupt din viata, as fi preferat sa nu ajunga sa fie nevoita sa cunoasca acesti oameni minunati.
  Sanatate maxima!

 9. Încă un gând bun online…

 10. Felicitari pentru articol! Dumnezeu sa ii ajute pe acesti oameni, si pe noi sa ne ajute sa nu avem nevoie de ei, iar daca totusi ne incearca, sa ni-i scoata in cale.

 11. Felicitari pentru articol Simona. Chiar daca nu comentez am ramas un cititor fidel al articolelor tale.
  Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute!
  Am avut o boala grea si am reusit. A fost o minune. Anul asta pe 22 sep fac 4 ani de abstinenta. Ma rog ca Dumnezeul meu sa va ajute si pe voi.
  Cu stima si respect, asido!

 12. ma bucur foarte mult sa citesc asta.Insa trebuie sa recunoastem ca acest om a fost in alta parte scolit si evident ca a preluat alta mentalitate!

 13. Minunat ca exista astfel de ingeri! Aceeasi alinare am avut-o si eu cand un medic foarte tanar dar extrem de entuziast si dedicat mi-a operat tatal de o imensa tumoare linguala. Am fost sceptica vazandu-l atat de tanar dar dupa scurta discutie in care ne-a explicat, cu rabdare si “pe-ntelesul” unor oameni disperati si care nu au studiat medicina, am spus Da,in mainile acestui om imi las,cu toata increderea, tatal. Au trecut 3 ani si operatia facuta de acest OM mi-a salvat tatal.Am simtit, in contextul acestui articol emotionant sa prezint pe scurt inca un exemplu de medic: Catalin Dumitru, chirurgi oro-maxilo-faciala, Spitalul Militar.

  • Am ajuns și eu, cu bunica mea, cu o infecție oribilă, la doctorul Cătălin Dumitru și m-a impresionat la fel de tare ca și pe tine. Nu doar profesionalismul lui, ci și umanismul cu care își tratează pacienții, răbdarea cu care explică pe înțelesul oricui, blândețea și grija. Am mai vorbit cu alți pacienți care erau internați acolo, pe secție, și toți erau aproape mirați de blândețea cu care fuseseră tratați. Nu suntem obișnuiți să ni se vorbească frumos, în sistemul de stat, ba chiar nu suntem obișnuiți să ni se vorbească deloc. Și, când întâlnim un medic nu doar bun, ci și răbdător și empatic, suntem de-a dreptul mirați. Îl recomand pe Cătălin Dumitru din toată inima, cu toată încrederea și cu toată recunoștința. Poate fi găsit la Spitalul Militar, dar și la un cabinet privat, eu am fost cu bunica la Militar, nu știu exact unde e cabinetul privat, dar sigur știe domnul Google. 😉

  • Vreau sa va scriu si eu despre domnul Dr Catalin Dumitru. L-am intalnit prima data la o clinica privata, cand deja stiam ca am nevoie de o interventie chirurgicala pe care o evitam de cel putin 2 ani. M-a ajutat sa imi fac curaj si mi-a castigat increderea. Am mers pe mana lui si bine am facut. Este un medic extraordinar, extrem de atent, de politicos si de uman. Il recomand din suflet. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

 14. Sper să fie cel mai greu text din toată viaţa ta dintotdeauna.
  Şi să mai întâlneşti oameni ca Sergiu Stoica doar la bere.

 15. un om minunat, impresionant. Mai exista cativa astfel de medici, eforturile lor schimba direct viata multor oameni. Mi-as dori sa se schimbe cat de putin si sistemul medical romanesc, dupa chipul si asemanarea acestor elite. Si eu stiu un astfel de medic, si pe mine m-a ajutat mult, ca si pe multi altii. Doar pt ca are un suflet f mare si isi iubeste profesia, fara nici cea mai mica urma de materialism. Pur si simplu pt ca vrea sa fie un profesionist cat mai bun, si pt ca constientizeaza cata disperare si suferinta e in sufletul pacientilor lui, si ca trebuie sa faca cat poate de mult.

 16. Offtopic: „Am deschis pagina de word de vreo 20 de ori și am închis-o la loc. Nu știu cum să-l scriu fără să mă doară”. Ca să nu doară, renunțați la Word și folosiți LibreOffice. E nu doar gratuit, ci și liber http://www.libreoffice.org 🙂

 17. Anca Draghici

  Domnul doctor Sergiu Stoica…numai cand ma gandesc la dumnealui , imi dau lacrimie si ma apuca tremuratul…Este UN iNGER pe care Dumnezeu ni l-a scos in cale cand aveam mai mare nevoie! Dumnezeu sa ii dea sanatate acestui MARE OM si celuilalt domn doctor Sorin Tranoveanu, ” ingerii copilasului nostru”. ..

 18. Raluca Draghici

  Domnul doctor Sergiu Stoica…numai cand ma gandesc la dumnealui , imi dau lacrimile si ma apuca tremuratul…Este UN iNGER pe care Dumnezeu ni l-a scos in cale cand aveam mai mare nevoie! Dumnezeu sa ii dea sanatate acestui MARE OM si celuilalt domn doctor Sorin Tarnoveanu, ” ingerii copilasului nostru”. ..

 19. Sergiu este un om extraordinar … eu l-am cunoscut in Montreal in spitalul in care el a lucrat pt cativa ani. El mi-a dat sansa de a avea copii pt ca aveam probleme neurologice serioase. 4 doctori din Romania mi-au spus sa uit ideea de a avea copii …. am imigrat in Canada, l-am cunoscut pe Sergiu si iaca am norocul sa ma bucur de o fetita scumpa care imi creste sufletul meu. Minunant ca exista sansa asta!!!!
  Salutari calduroase si sincere pt Sergiu de la trei canadieni fericiti, Maya, Dana si Gabi!

 20. impresionant. am cunoscut si eu doi astfel de medici, dar credeam ca sunt exceptii. Dumnezeu sa le dea sanatate si putere!

 21. Parca incepe sa se curete spitalele de lepre. Si eu am gasit un OM in dr.neurochirurg Iliescu Adrian de la Bagdasar. M-a ajutat enorm de mult si culmea stiti care e? Si-a cerut zeci de scuze pentru ca nu mi-a putut raspunde la telefon atunci cand am sunat. M-a sunat a doua zi, duminica, si m-a indrumat de indata. Inca mai exista o speranta in tara asta.

 22. Felicitari Sergiu Stoica ! Felicitari Simona Tache pentru articol !

  Cred ca a da telefonul pacientilor, o fac acum mai multi – a devenit o chestiune de abordare comerciala. Dar este un simbol interesant remarcat de Simona.

  Am avut si noi 2 intalniri cu Sergiu Stoica, pentru fetita noastra. Nu am putut sa plecam de la Euroclinic fara sa scriem in cutiuta cu sugestii numai de bine despre dumnealui. Si… scriind pe hartiuta respectiva, m-am trezit ca am uitat sa pun Dr. in fata numelui… Dar mi-am dat seama ca exact asta face diferenta. Sergiu Stoica este mai intai un OM si apoi un DR.
  Un OM extraordinar !

  G.

  (am adaugat si aici comentariul meu de pe Facebook, pentru ca omul asta merita apreciere !)

 23. În 2002, când aș fi avut nevoie de un asemenea om, dr. Stoica nu era în țară. Cel mai bun pe care te puteai baza atunci, conform gurii lumii specialiste, a zis că nu eram de operat în țară. Pentru continuare, am avut noroc.

  Dar să mă faci să lăcrimez la cafeaua de dimineață nu se face! Așa că-ți povestesc, cum, naiba știe de ce, în momentele acelea, lumea simțea nevoia să mă consoleze povestindu-mi ce știau despre alți oameni cărora li s-a operat cutiuța muzicală. Rețin doar „ăla e la schi în Austria, acum!” și ”E cercetător la Fundulea acum!”
  Gânduri bune,

 24. Exista oameni minunati si intr-adevar, multi dintre acestia sunt la Marie Curie. Am cunoscut si noi un astfel de om minunat, un profesionist, calm si optimist, specialist in chirurgie pediatrica. Ne-a redat optimismul si copilul sanatos.

  Cu totii mai avem nevoie de minuni din cand in cand.

 25. felicitari Simona pentru articol.
  sper sa va intalniti cu dr Sergiu Stoica doar ca prieteni,nu ca paienti.
  Sper ca Nic a invins! Adica sunt sigura!!!!!!!!!!!!!!!

  da, mai sunt oameni printre medici,mai sunt oameni care raspund si la miezul noptii la telefon,care vin sa te ajute pro bono,care ii spun sa vezi si a doua opinie………….ei imi dua incredere sa continui. ar fi nedrept sa nu alatur cateva nume de mari oameni si fff buni specialisti care ma sustin in lupta mea petru viata: in primul rand Irinuca, adica Irina Bucur (alergologie/imunologie), Mihaela Zaharia (chirurgie), Alexandru Badiu (obstetrica ginecologie), Dana Badrabur (anestezie/ATI), Horia Pantu (chirugie), si Raed Arafat. ei sunt nebunii mei frumosi care imi fac viata posibila,care raspund la telefon oricand,care,precum Irinuca, face conferinta la telefon cu medicii din elicoperul SMURD, pro bono,si apoi suna pana se linisteste ca tu esti ok.

  • Ce cauta alexandru badiu la capitolul nume ‘mari’? E un iresponsabil fara repere morale. Plus… noi restul… astia care nu avem telefoanele lui Arafat…cum ne descurcam?

 26. Felicitari, doamna Simona Tache pentru un articol care evidentiaza una dintre valorile Romaniei!

 27. Cand vine vorba despre astfel de subiecte imi cam pierd inspiratia.
  Dilema cea mare este: de ce trebuie sa treci prin momente grele pentru a cunoaste oameni minunati? Nu se poate asa, simplu, sa-i cunosti fara a avea nevoie de ei?

  Cunosc (oarecum) situatia, am vazut la altii, stiu ca Nic are nevoie de o perioada mare de refacere, indiferent cat de bun e doctorul. Ca asa e boala asta, fir-ar. Sper ca e pe drumul cel bun si intaresc asta cu o urare.

  Si mai sper ceva, sa nu fiu gresit inteles: sa nu am nevoie vreodata de acel telefon. Da, e o gluma cam sinistra, dar i-o spun mereu si medicului meu: sper sa ne vedem cat mai rar. El nu se supara, ba chiar ma aproba.

 28. […] Tache scrie frumos despre doctorul neurochirurg Dan […]

 29. As dori sa-l adaug aici pe dl. Dr. Catalin Carstoveanu, medic Sectia de Terapie Intensiva Nou Nascuti, acelasi spital de exceptie Marie Curie (asta ca raspuns la intrebarea de ce mai toate proiectele sociale se fac pentru Marie Curie), un om de exceptie, tanar, calm, bland, dedicat cum n-am vazut in viata mea, modest si un inger al copiilor fara ajutor. Omul asta opereaza si trateaza, transporta in afara si gaseste solutii pentru foarte foarte multi copii si a reusit sa dea o alta fata sectiei si spitalului. L-am auzit de Sergiu Stoica si sunt convinsa ca amandoi sunt niste oameni de exceptie si ceea ce este cu adevarat extraordinar este ca din zeci de oferte pe care le-au primit din afara, amandoi au ales sa ramana aici.

  Multa sanatate si noroc

 30. Cred ca asta e un dr cu vocatie. Cu doctor cu adevat. Doctor de suflete, doctor de trup.

  Si da, mai sunt medici care isi dau nr de tel. la pacienti, si in Ro, si in alte tari. Si raspund.

  Din pacate, un medic ( chirurg in spitalul universitar Bucuresti) imi spunea: spitalul asta e condus nu de Oprescu, ci de brancardieri. Privind cum se poarta unele asistente, unele infirmiere, unii brancardieri, unii angajati, ii dau dreptate.
  Si mai din pacate, din cauza lor, multa lume nu mai are incredere in actul medical. Si f. multi nici nu isi permit sa mearga la Euroclinic.

 31. Unul dintre doctorii ce incap in cele 5 degete ale mainii este si MIHNEA IONESCU de la Fundeni. Inger coborat pe pamant este putin spus… nu stiu daca are viata personala, cred ca vine la 6 dimineata in spital si cand pleaca se duce undeva intr-o capsula bionica pt a se regenera pt a doua zi… De o seriozitate, competenta si omenie rarissime… Total contrar colegilor din jurul lui, mari doctori si ei dar cu metehne romanesti greu de catalogat…

  • Draga Monika, as vrea sa stiu care e experienta ta cu acest medic Mihnea Ionescu ??? Oricum, nu vad legatura cu aceasta postare a Simonei Tache, dar pt ca l-ai laudat iar tatal meu ar putea sa fie nevoit sa aiba de-a face cu el, as dori sa stiu EXACT ce este asa de minunat la el CONCRET. De vorbe si oameni care isi dau singuri comentarii laudative sunt satula si cunosc stilul :). Deci chiar am nevoie de o parere si de un exemplu concret de succes al acestui medic. Astept raspuns pe mailul meu. Mentionez ca tatal meu abia s-a externat ieri de la Fundeni si ca mie nu imi inspira nici un pic de incredere acest Mihnea Ionescu….

 32. Si eu am cunoscut un astfel de doctor, Dr Tudor Cristian Sorin medic specialist ortopedie. Cumnata mea a avut nevoie de cateva interventii chirurgicale si a ajuns din fericire la acest om, care nu a luat atentii, facea naveta de la Bucuresti la Azuga si venea in salon sa isi vada pacientii mai des decat asistentele. A ajutat-o foarte mult pe cumnata mea si de fiecare data ii explica cu multa rabdare care este situatia. Pentru asta va multumesc inca o data, in numele ei, domnule doctor.
  Din nefericire am avut si eu nevoie de parerea dumnealui, iar in afara de faptul ca mi-a raspuns la toate intrebarile cu rabdare, m-a invatat cum trebuie sa merg corect cu carja, lucru pe care colegul dumnealui nu l-a facut. Ceea ce vreau sa subliniez este ca isi face treaba cu simt de raspundere, cu implicare maxima si acorda atentie tuturor aspectelor referitoare la o problema.
  Va multumesc domnule doctor si va doresc tot binele din lume.

 33. Ou, Simona, minunat articol, minunat ca s-a terminat cu bine, sa nu mai scrii niciodata asa ceva!
  Si cum ai avut zilele trecute articolul in care ai “adunat” intamplarile amuzante din vietile noastre, poate vrei acum sa aduni si doctorii carora vrem sa le multumim, pentru ca sunt OAMENI MINUNATI!

 34. si am mai ramas datoare cu un mare,mare OM, dr ANA CULCER! l-a salvat pe strumf.nu numai ca nu mi-a luat spaga,dar s-a creat o faina relatie de prietenie,a fost ca o mama.permanent langa mine si frimitura. gata oricand sa ma primeasca,inclusiv duminica aproape noaptea la ea acasa,pro bono.
  ar mai fi si prof univ Coriolan ulmeanu, celalat salvator al strumfului.aceeasi daruire,acelasi calm,aceasi bucurie,pana la lacrimi,el dupa 50 de ani de cariera,cand a vazut ca strumful e salvat. ne dadusera lacrimile si radeam ca doi copii cu rezultatele lui Ianu in brate.

  • La doamna doctor Culcer m am gandit si eu cand am inceput sa citesc acest articol…In cabinetul sau exista un perete plin cu pozele copiilor pe care i a salvat,carora le a dat viata de a lungul timpului. Poze peste poze..unii dintre ei sunt adulti si au la randul lor,copii…Sunt lucruri care nu devin rutina niciodata…oameni care ajung oameni din “mici boturi de lut peste care trece un suflu de viata”.

 35. Luiza Petrariu

  V-ati gandit vreodata ce simte omul Sergiu Stoica atunci cand vede la TV cuconitele racnind ca toti medicii din Ro sunt niste incompetenti si niste spagari?! Sau cum se simte atunci cand doreste sa isi inscrie copilul la o scoala de stat si i se pretinde o sponsorizare consistenta ( ca doar de, e doctor, da-i dracu’, daca nici astia nu mai au bani!…) sau cand vrea sa scoata o autorizatie de la primarie si e purtat de la un birou la altul poate-poate s-o prinde ca trebuie sa dea ceva?! Sunt situatii de viata cu care toti ne confruntam si va spun cu sinceritate ca nu impresioneaza pe nimeni ca medicul Sergiu Stoica petrece 20 de ore la spital sau ca isi taie din onorariu la clinica privata. Va intrebati oare cam cat a investit omul asta ca sa se specializeze? Asa ca acreditarea ideii ” sfantului doctor fara de arginti” este total deplasata, intr-o lume in care nimeni nu face nimic gratuit. Omul asta isi face meseria corect din respect pentru el ca si profesionist. Probabil ca intr-o buna zi se va satura de ceea ce ii intoarce societatea si va alege sa plece. Asa cum au facut atatia altii, care au plecat din tara nu pentru ca nu aveau amintiri frumoase, ci pentru ca nu erau respectati. Asa cum merita sa fie respectati profesionistii. Din orice domeniu.

 36. Militaru Cristina

  Din fericire mai exista medici precum Dr. Sergiu Stoica, Dr. Cristian Boru medic chirurg la Spitalul Malaxa si la spitalul privat Monza. Un dr si un om deosebit care dupa ce a studiat in Italia a preferat sa se intoarca sa lucreze in Romania si care mi-a dat numarul de telefon si adresa de email inca de la primul consult, a raspuns la toate intrebarile mele si m-a vazut zilnic in spital, m-a sunat sau mi-a scris email-uri pentru a se interesa de starea mea de sanatate permanent pana cand m-am facut bine. Toata aceste gesturi sunt la fel de importante precum interventia chirurgicala in sine si pentru care nu pot decat sa-i multumesc.

 37. Tot respectul pentru doctorul mentionat – si pentru toti cei ca el care inca mai rezista in sistemul nostru medical.
  Felicitari pentru articol si sanatate pentru pacient.

 38. Sunt tot mai multi, dar trebuie ajutati si ei. Orice pasiune are pretul ei si e destul de greu sa fii erou toata viata.

  Frumos articolul, chiar daca are doza lui de subiectivism, probabil logica si normala, pentru ca poate fi interpretat ca un strigat de ajutor pentru oamenii astia. Il consider un strigat de ajutor, indirect si involuntar, al lor, catre o societate obisnuita sa traiasca din improvizatii, care a ajuns sa se bucure de normalitati, interpretandu-le ca pe niste miracole.

  Sunt multi care pleaca la drum cu astfel de mentalitati, dar se “imbolnavesc” in jegul din sistemul sanitar si ajung niste monstrii. Pe ei nu-i ajuta nimeni, cand sunt cruzi, cand au nevoie de sprijin, pentru a nu-si pierde pasiunea in care au crezut, atunci cand au ales meseria asta. Macar aia care au ales-o din pasiune, ca sunt destui.

  Sergiu Stoica si altii ca el, sau macar aproape ca el, sunt exemple cu care se pot hrani ceilalti pentru a-si intari pasiunea, pentru a culege roadele cu adevarat valoroase (un exemplu poate fi si acest articol si comentariile lui) dar trebuie si ei ajutati, ca nu sunt toti nascuti super eroi si nu pot face prea multe biciuri din acelasi rahat, iar la un moment dat incepe sa-i plesneasca putoarea, indiferent cat de mult sunt dispusi la sacrificii eroice.

  E o teorie valabila in orice domeniu, nu doar in medicina, dar, din pacate, atat articolul cat si comentariile, lasa cumva si o senzatie neplacuta, senzatia aia de exceptie care confirma regula rahatului in care traim.

 39. Tot respectul pentru un asemenea doctor!Ar trebui sa-i urmeze exemplul si ceilalti doctori.

 40. Nu pot sa citesc articolul pana la capat, atat sunt de furioasa. E vorba de acelasi medic la care baietelul meu de 3 luni a avut trimitere, care nu a venit sa ne vada timp de 4 zile consecutive de asteptare neputincioasa. Ulterior, am aflat, din surse colaterale, ca plecase la un congres (!?) In absenta lui, tot departamentul de neurochirurgie din Marie Curie se blocase, niciun alt medic neurochirurg nu era disponibil! In a cincea zi, ca urmare a isteriilor mele disperate, “au incept sa se miste lucrurile”, in argou medical. Habar n-am, poate pana la urma chiar i s-a suprapus plecarea la congresul acela cu sosirea noastra in spital (urgenta, politraumatism cranian), poate o multime de alti facturi umani au facut sa se intample ce s-a intamplat, cert e ca acum suntem departe, departe de tot, in siguranta si beneficiem de servicii medicale cum nu am beneficiat NICIODATA in Romania. Si de aceea nu mi se pare deloc extraordinar ca un medic sa isi lase pacientilor numarul personal de telefon, asa cum fac toti medicii nostri de acum (de la medicul generalist, la pediatru, ginecolog, dermatolog etc). Inclusiv telefonul fix, de acasa. Fara sa se formalizeze, fara sa avem relatii privilegiate- altele decat cele medic-pacient. Numai bine!

 41. Copilul meu a fost operat de cuplul Stoica-Tarnoveanu, la varsta de doua luni. Il cuprindeam intr-o palma. A fost extraordinar iar acum dupa sase luni totul este perfect. Imi amintesc de Sergiu Stoica cand a iesit din sala de operatie si eu il asteptam disperat pe hol, imi amintesc ca avea un obraz umflat de la un apces la masea, iar pentru a putea opera fara al deranja durerea, avea in mana un cateter pentru administrarea analgezicului :). Oamenii astia ne-au schimbat viata.
  Sanatate

 42. Acum 5 ani, impliniti azi, dl. dr. a pierdut primul pacient. Nu din vina dumnealui, atat a fost sa palpaie o flacara… Am vrut sa spun ca l-am cunoscut si pot sa confirm ca articolul nu e exagerat cu nimic: Dr. Sergiu Stoica, e un OM minunat, care nu a luat niciun leu, nicio atentie, care m-a incurajat din prima pana in ultima zi, care a venit duminica, in ziua dumnealui libera sa-si vada pacientii…Cuvintele sunt sarace, n-am talente narative…. Multumesc domnule Dr. Sergiu Stoica!

 43. Maria,
  te inteleg,dar sa stii ca pana la urma nu a avut nicio vina. uite, si marele profesor Burnei i-a gresit nu numai diagnosticul,dar si tratamentul strumfului,respectiv osteoporza infantila/recomandare de tratament cu multivitamine si vit D,in contextul in care aparatul de osteodensitometrie unde ne trimisese,era doar pt adulti, si i-am facut si nspe mii de radiografii,tot unde m-a trimis,iar copilul avea sub 3 ani, nu avea voie vitamine si avea si intoxicatie cu vit D. i-a luat 5 min consultul, toti drepti in fata lui. pana la urma,cand am incercat sa iia trag atentia ca e deja intoxicat cu vit D si ca are analiza cu pricina chiar in fata, trei medici au sarit sa imi inchida gura.
  am luat si eu din tot ce a zis, doar administrarea de 50-100 de gr de somon salbatic fume /zi, de ala de 300 de kg si m-am tinut cu sfintenie de asta,indiferent ce am taiat de la mine sa i-l iau.
  azi, dupa 8 luni, Ianu are cele mai drepte picioare,de la cele mai ixate picioare cu putinta.
  daca s-a grabit, si a gresit la mine, nu il face mai putin genial ca dr si chirurg pe prof Burnei.
  desigur,asta e doar pararea mea.si pana la urma din ce mi-a zis,am luat ceea ce l-a facut bine.

 44. Nu e adevarat, Tetelu nu plange.

 45. Am fost si eu in spitalul sus mentionat si asa este,mai sunt medici de exceptie in Romania.La spitalul Bagdazar Arsenie mi am operat fetita de ciupearca Scedosporium Apiosporium in premiera pe glob si a fost o reusita datorita medicilor Pascal Catalin ,Tascu Alexandru ,atunci cand statistic sansele erau zero,dansii au dovedit ca se poate, apoi am tratato in Institutul De Boli Infectioane Matei Bals in Bucuresti unde doamnele Doctor Draganescu Anca si doamna conferentiar Luminos Monica au invins orice bariera si impreuna cu echipa medicala de pe Terapie Intensiva au reusit imposibilul FETITA TRAIESTE.Prin urmare cred ca intradevar avem medici de exceptie doar mai trebuie promovati,pentru ca bolnavii sa stie unde sa se adreseze.

 46. Doamne Simona prin ce trebuie sa treci… Sanantate multa!
  Este extraordinar sa gasesti oameni de asemenea calitate umana si profesionalism si ma bucur ca l-ai gasit 🙂

  Ma gandesc la voi sa treceti peste hop cu bine!

  Cu prietenie,
  Andreea

 47. Doctorul Stoica a fost si pentru mine inger salvator , anul trecut l-am cunoscut din postura de pacient la Euroclinic unde alaturi de Dr Mocanu Bogdan si Dr Visan m-au operat de un macroadeom hipofizar. Ni se pare ciudat cand intalnim oameni de calitate dar nu asa ar trebui sa fie toti cei ce se numesc doctori indiferent de specialitate ? Azi datorita DOMNULUI DOCTOR STOICA traiesc o viata normala fara durere si nu sunt cuvinte suficiente pentru a-mi exprima recunostinta.

  • buna imi poti lasa te rog un nr de telefon sa vb despre operatie

   Va rog un mr de telefon

  • Ma numesc Mona Morar.Am un baiat de 25 de ani , student la medicina. Azi i-am facut RMN pt. suspiciune de adenom hipofizar. Imi doresc din suflet sa iau legatura cu tine.Te rog nu ma refuza. Nr. meu de telefon este 0724373616. Multumesc din suflet.
   Cu consideratiune Mona

 48. Ma bucur sa vad oameni care isi iau meseria in serios si sa nu astepte “atentii”. Din punctul meu de vedere, acesti oameni sunt un mare exemplu pentru poporul roman!

 49. din pacate,asa cum si sergiu spunea, ei,doctorii astia minunati, sunt raritati, ingeri salvatori care cne tin in viata si ne feresc de caderi atunci cand intram pe mainile celorlalti.
  te agati de ei, crezi ca ei sunt speranta ca ceva ceva se misca. in realitate,dur,crunt, ei SUNT DOAR EXCEPTIA!

 50. Evident si pe mine m-au umflat bocetele citind textul…si m-am simtit mandra sa am asemenea colegi 🙂 Iar asta mi-a intarit hotararea de a-mi da si eu nr de telefon pacientilor, chiar daca sunt doar medic rezident in primul an..macar cu o vorba buna si ceva indicatii de tratament sa ii ajut…
  In afara de toate astea va doresc numai bine in continuare, sa nu va pierdeti speranta niciodata!

 51. MIHAIL-SORIN GAIDAU

  Daca spune tanara doamna Simona Tache asa ceva, in tot cazul, ceva atat de serios si grav…atunci nu este doar o necesitate de mediatizare ci de-a dreptul frumos. Eu cred in duhul ocrotitor al sfintilor fara de arginti care inspira benefic si sanitar intentia si fapta medicilor adevarati ai zilelor noastre. Felicitari!

 52. ramasesem fara unul din medicamentele esentiale pt strumf, pt dolicomegacolon. abia fusese adus in tara,deci nu tu farmacie,doar depozit, sambata mare,de dinaintea Pastelui. o sun disperata pe dna dr Roxana Tigau:doamna ce fac?? ea: veniti in fata bisericii din strada X. ma duc. ma astepta cu o jumatate de cutie de medicament, o luase pentru ei,si mi-a dat-o mie,fara bani………………………..

 53. Sa-l tina D-zeu sanatos si sa reuseasca sa impaminteneasca toate cunostiintele si metodele sale in lumea medicala din Romania. Impreuna cu acesti oameni putem schimba viitorul Romaniei.

 54. Asta e dovada ca inca se mai poate! E loc de mai bine! Romania nu e pierduta de tot! Oamenii ca el ma fac sa vreau sa raman in tara mea si sa incerc sa o schimb usor usor! Bravo!

 55. Este o plăcere să citeşti prezentarea unui doctor, să-l vezi şi să-l auzi într-un videoclip care îşi face slujba de medic într-un chip aşa de minunat. Mă întorc cu gândul la romanul ” Obstacole ” de LLOYD C. DOUGLAS, Editura medicală 1971 de dăruire cu care lucrau medicii în trecut şi pe distinsul doctor Sergiu Stoica îl asemăn cu ei. Dumnezeu să-l binecuvânteze cu o viaţă lungă şi o sănătate perfectă! 😳

 56. Am auzit despre el doar lucruri extraordinare, insa eu personal il admir pentru tenacitatea dovedita in depasirea obstacolelor care inseamna intoarcerea in Romania. Sistemul cretin care nu-ti recunoaste o diploma de medic dobindita in strainatate ne face pe multi dintre noi sa ne lasam pagubasi. A pretinde echivalari de examene de specialitate dupa rezidentiate fata de care cele romanesti par o vacanta ni se pare multora dintre noi absolut ridicol. Il felicit pentru puterea de a trece peste aceste pretentii idioate ale statului roman si pentru inima sa imensa.

 57. NU SUNT CUVINTE PENTRU ACESTI INGERII PAZITORI DUMNEZEU IA INSTARIT CU ACEASTA PUTERE SI ACEST HAR FABULOS EU VA DORESC MULTA SANATATE SI FERICIRE DUMNEZEU SA VA AIBE IN PAZA .
  😛

 58. Excelent articolul, Simona. Ti-a iesit brici. Si felicitari pentru sustinerea publica a (inca unui) om de nadejde din Romania.

 59. Un asemenea medic, nu poate decat sa fie un exemplu, ptr cei din jurul dansului.Din fericire, si eu am avut parte de, in persoana d-nei doctor Popa Zana,da, ati citit bine, , nume predestinat.Acum 7 ani, eram insarcinata, si m-am dus la Msternitatea din Bacau. Mi se rupsese apa, nu aveam dilatatie, medicii nu ma bagau in seama, ajunsesem sa ma simt f rau, deja eram cianotica, lichidul amniotic.era verzui…Pana in clipa cnd a intrat d-na doctor Popa in sala de travaliu…in f scurta pauza dintre contractii, i-am cerut pur si simplu cu glas stins ajutor…Imediat m-a verificat, in secundele urmatoare eu eram deja pe masa de operatii…Daca m-ar fi ignorat, la fel ca ceilalti doctori-eu si fiul meu, cu siguranta nu am mai fi fost in viata!!!Situatia mea a fost pe muchie de cutit, intrucat s-a dovedit ca aveam f multe probleme de care nu stiam, si care la ecograf nu aparusera…Datorita dansei, atat eu, cat si fiul meu suntem astazi, nu numai in viata-ci, chiar SANATOSI!…P.S….Cazul meu nu este singular, am vazut in spital multe paciente salvate de dansa, Dumnezeu sa ii dea intelepciune, si …sanatate, ca sa poata fi o binecuvantare pt femeile care au probleme!

 60. Adevarati ingeri pe Pamant: dr Stoica si dr Tarnoveanu!!! Bebelusul meu a fost operat de acesti profesionisti la varsta de o luna iar acum totul este f bine. Ma gandesc cu groaza si cu lacrimi in ochi ce sentimente urate m-au cuprins in maternitate cand dr neonatolog mi- a recomandat sa fac o vizita dr Stoica pentru a stabili cu exactitate care este problema copilului meu care se nascuse cu o fontanela inchisa si de aici avea un aspect prea bombat al fruntii… Fiind mamica pentru prima oara am simtit o durere groaznica in sufletul meu si ma intrebam mereu “De ce tocmai copilul meu s-a nascut cu o problema? Cu ce am gresit ca tocmai copilasul asta nevinovat sa treaca prin asa ceva?” Probabil datorita optimismului si calmului dr Stoica eu nu mi-am pierdut lactatia (eram atat de stresata incat noaptea adormeam cu lacrimi in ochi). Ii multumesc din suflet pentru tot ce a facut pentru puiul nostru, pentru zambetul si cuvintele calde cu care ne-a anuntat ca o sa fie o operatie simpla si cu riscuri cat se poate de mici. Ziua cu pricina a fost o zi pe care nu o voi uita niciodata…am plecat la ora 7 dimineata spre spital cu bebelusul, eram inghetata de frica…probabil nici cum ma chema nu mai stiam! Ne-au facut internarea si putin dupa pranz bebelusul nostru a fost luat pentru interventia chirurgicala. Nu ma gandeam decat ca vreau sa iau toata durerea asupra mea, ca as face orice ca puiul de om sa nu simta pic de durere…si dupa aproape doua ore dr Sergiu Stoica a iesit din sala zambind si incurajandu-ne ca totul o sa fie bine. Nu pot sa uit chipul dansului cand a iesit din operatie! Acel zambet face cat 1000 de cuvinte…din prima secunda parca ti se ia o piatra de pe suflet si stii ca totul o sa fie bine. Mii de multumiri si dansului si dr Tarnoveanu care ne-a supravegheat pe toata perioada cat am stat in spital si ne-a raspuns la toate intrebarile. Toata stima si respectul pentru acesti medici! Sunt primii medici din Romania care sunt cu adevarat dedicati acestei meserii si care nu accepta nicio atentie/spaga/etc. Sanatate tuturor!

 61. M-a impresionat foarte tare! Si ma bucur din suflet cand mai vad si asa ceva! Va doresc atat dumneavoastra cat si dumnealui multa sanatate si ajutor de la Dumnezeu! Si eu am parte de ajutorul unei doctorite extraordinare, medic diabetolog, dr. COFARU BRANDUSA, un om extraordinar si sufletist si care ma incurajeaza defiecare data cand am o problema! Este un om cu care ma voi vedea toata viata mea si este un lucru extraordinar pentru mine ca avem relatia buna pe care o avem! Va doresc tuturor sanatate si doctori buni in caz de probleme! Vedeti ca exista!

 62. Acesti medici sunt produsele regretatului inger al copiilor Alexandru Pesamosca. Dumnezeu sa-i aiba in grija, sa-i ajute pentru ca ei sa poata ajuta.

 63. asa e ,Laurentiu. 90% dintre ei sunt produse marca Pesamosca!
  tine de atitudinea pe care ti-o imprima un OM si o ai pentru toata viata.

 64. mai exista si astfel de ingeri … Unul dintre ei este si domnul doctor Bolca Ciprian de la Spitalul Marius Nasta( fostul Filaret) . Este un om de o bunatate rar intalnita , care s-a luptat pentru o persoana de 81 de ani ca si cum ar fi fost un copil.. Acea persoana era una dintre cele mai importante din viata mea, ca un tata pentru mine si chiar daca nu a putut face mai mult(nu a mai tinut de dansul) , fiecare discutie purtata cu dansul dupa ce s-a intamplat inevitabilul a fost ca un pansament pentru sufletul nostru.. E minunat ca mai exista astfel de medici si ca te mai si suna sa se informeze despre starea de sanatate a pacientului .. Incep sa cred ca mai exista o speranta pentru sistemul medical din Romania cu acesti oameni minunati . Felicitari pentru articol !

 65. Buna ziua,
  am citit cu interes acest articol deoarece de un asemenea medic si om avem si noi nevoie pentru o bebita de 1 anisor. imi poti spune, te rog, cum pot lua legatura cu acest OM? avem mare nevoie de o vizita si un diagnostic pentru ca avem cel putin 6 diagnostice si tot atatea variante de tratament sau interventii ghirurgicale. situatia in cazul nostru nu este critica inca, dar nici prea mult timp la dispozitie nu avem si tot umblam din medici in medici si fiecare are o alta varianta. Oare daca facem o programare la Euroclinic chiar daca e bebita ar fi ok? Iti multumesc anticipat si felicitari pentru articolul reusit si pentru ca impartasesti experienta ta si celorlalti!

 66. […] Doctorul care-şi dă numărul de telefon tuturor pacienţilor Uneori, te-ntrebi ce-i face pe astfel de oameni să se întoarcă în România […]

 67. Un asemenea medic, nu poate decat sa fie un exemplu, ptr cei din jurul dansului..Dumnezeu sa ii dea intelepciune, si …sanatate, ca sa poata fi o binecuvantare pt femeile care au probleme!

 68. Cele mai bune ganduri! Sanatate MULTA!

 69. Felicitari acestui MARE OM.MARE SUFLET,MARE DOCTOR.Felicitari spitalelor care sustin munca acestui mare doctor,felicitari pentru articol Ma
  inclin cu mult respect in fata DVS domnule DOCTOR!

 70. @cristina: la Euroclinic sau la Marie Curie.

 71. Ce bine ca exista ingeri! Si ce bine ca incep sa fie multi ! Ca sunt frumosi si buni!
  Si aici avem ingeri.Copila mea are unul…cardiologul la care mergem anual.
  Un articol minunat! Cu multa emotie! Felicitari!
  Multa sanatate si liniste!

 72. Alina Caloianu

  Buna ziua. Ma bucur ca exista oameni care apreciaza si isi fac timp sa scrie despre Domnul Doctor Sergiu Stoica. Cunosc sentimentul pe care il descrieti, dar nu am talent sa povestesc ca dumneavoastra. Am trecut si eu printr-un cosmar cu copilul meu si salvarea noastra a venit tot de la acest OM minunat ( nu, nu e o greseala ca am scris cu litere mari). Ii multumim din suflet si ii multumim lui Dumnezeu ca exista oameni minunati ca domnul doctor.
  Un articol extraordinar!
  Sanatate si speranta!

 73. subiectul este excelent si iese in evidenta pt faptul ca intalnim prea multe personaje negative ,prea multi care au impresia ca sant,, SEFII SECTORULUI SUFLETE” si chiar daca sant asta-i dezumanizeaza; cine se face medic,nu se face pt bani,banii vin cu gramada,nu trebuie sa-i cauti,dar satisfactia o ai atunci cand te-ai depasit pe tine si stiinta,cand ti-l ei pe D-zeu partener si salvezi vietile oamenilor!!!

 74. dumnezeu sa-l binecuvinteze pe d-ul dr stoica

 75. am citit cu ceva timp in urma ca la articolele cu reclama pui si la tags “publicitate”. eu unul nu mai cred in medici, cel putin nu in cei romani. de ce nu raman in strainatate? banii castigati din spagi in romania bat orice salariu in afara.

 76. Minunat sa stiu ca exista astfel de medici ptr ca ma gandesc ca ei sunt modele ptr cei din jur. Doamne ajuta!

 77. multumim lui d-zeu ca exista si medici cu suflet ,exemplu de urmat pt generatiile care sunt in prezent si care mai vin din urma.multumim ca existati si aveti un suflet atat de mare.sa dea domnul sa nu trebuiasca sa mai plecati din romania.avem atata nevoie de d-voastra aici.sa va de-a d-zeu sanatate sa faceti ceea ce faceti ca o faceti foarte bine.va iubim

 78. Ma umple un sentiment ciudat.parca de satisfactie… parca de speranta.. cand citesc cele de mai sus.Si eu la randul meu trec printr`o perioada delicata care implica doctori frustrati, si cu spaga scris in frunte.Citind randurile tale de mai sus, ma umple un sentiment cam inexplicabil.. dar in sensul bun.
  Sa le dea dumnezeu sanatate si putere de munca oamenilor acestora care stiu ca “greul” nu tine cont ca esti sarac, bogat, rrom, sau orice altceva cu tenta de rasism.
  Bravo, sa va ajute dumnezeu si sa va traiasca 1000 de ani! Sanatate

 79. ce blog inutil, ce stil de femeie…doamne…nu am avut rabdare sa citesc nici 3 paragrafe pentru ca m-am plictisit. in calitate de masterand in litere, deci nu orice neica-nimeni care sta si citeste bloguri de femei, iti zic sincer: lasa-te de scris. esti praf.

 80. Excelent articol, sunt convinsa ca exista medici de exceptie ce trebuie promovati.
  Am descoperit un site cu un scop de exceptie! Cei care aveti cunostinta de medici buni …sau nu, puteti face cunoscut acest lucru pt ca cineva in nevoie sa ajunga la un medic competent sau sa stie de cine sa se fereasca.
  Multumesc!

  http://www.vreauundoctor.ro/doneaza-50-de-cuvinte.html

 81. Un alt inger pazitor in Spitalul Budimex . Dumnezeu sa-l aiba in paza cu toti pacientii sai !

 82. Buna ziua,

  Am nevoie sa ma ajutati cum pot sa ajung la acest medic. La ce spital si cum trebuie sa procedez?
  Multumec frumos!

  • buna rodi eu am fost cu baetelul meu de 5 luni sal opereze de craniostenoza din care el mia garantat cai o operatie ff usoara pentru el de o ora dar au durat 4 ore mi lau distrus nul mai am pe baetel, lam luat … suntem terminate 🙁 😥

 83. Tot respectul pentru asemenea medici.Avem nevoie de ei in tara!

 84. Cam asa cred ca ar trebui sa fie fiecare medic cand e vorba de viata unui OM, indiferent cati bani are in buzunar, este OM.

 85. 😛 REGARDS SIR!

 86. nicola tatiana

  am auzit de d-mnl doctor ,urmaresc activitatea dumnealui am si eu o fetita cu paralizie cerebrala.Multa sanatate va doresc domnule doctor,sa puteti ajuta an continuare.

 87. Buna ideea articolului. Respect si plecaciune fata de domnul doctor Sergiu Stoica. Si fata de toti medicii mentionati in comentarii.

  @timea – stimata doamna, va doresc sanatate. Pareti tare nefericita.

 88. stimată doamnă, vă mulțumesc în numele colegilor mei pentru ceea ce ați scris. Sigur că nu există numai reușite, și noi medicii suntem oameni, greșim deseori, important e ca cei care ne sunt alături să înțeleagă substratul poverii pe care singuri ne-am săltat-o pe umeri

 89. DOAMNE da-ne mai multe persoane de acest profesionalism si de o asemenea modestie.Bravo parintilor acestui Dom Doctor si felicitari ptr profesionalism si modestie.Dumnezeu sa va ajute cu multa sanatate si sa ramane-ti la fel.

 90. exista asa ceva?
  e om sau inger?

 91. timea,
  scuza-ne pe noi astia de ne-am permis sa scriem pe blogul Simonei.scuz-o chiar si pe Simona ca s-a apucat de scris. te scuzam si pe tine, noi, ca esti masterand in litere.

  “ce blog inutil, ce stil de femeie…doamne…nu am avut rabdare sa citesc nici 3 paragrafe pentru ca m-am plictisit. in calitate de masterand in litere, deci nu orice neica-nimeni care sta si citeste bloguri de femei, iti zic sincer: lasa-te de scris. esti praf.”

  ca idee:
  1. dupa exlcamtii,de genul:”ce blog inutil”, se pune semnul exclamarii(clasa a III a ).
  2.inaintea unei cauzale se pune virgula, adica dupa ” 3 paragrafe”.
  3. nu esti masterand in litere, ci masteranda,asta daca evident, nu esti un barbat care semneaza cu nume de femeie.
  4. ” deci” este o conjunctie coordonatoare concluziva si nu isi are locul in apozitia dezvoltata. indicata era folosirea adverului “adica”, cu rol explicativ.
  5. dupa un imperativ se pune semnul exclamarii: lasa-te de scris! (clasa a V a).

  nu crezi ca-s cam multe greseli pentru o masteranda, ADICA, nu orice neica-nimeni ci o anume neica-nimeni?

 92. scuze, s-au mancat literele intre ele,ca tastatura e neschimbata de 7 ani,dar “coafura’ rezista! exclamatii,adverb

 93. […] de a te abrutiza îngrozitor și a te transforma, încet-încet, într-un monstru de cinism. Nu toți medicii ajung așa, dar unii ajung. Îmi imaginez că te trezești într-o zi că, în loc să-i scoți toporul din […]

 94. UN OM PENTRU OAMENI CE SUNT IN SUFERINTA BRAVO.
  Doresc sanatate tuturor si recomand pentru ca exista.
  http://www.iliev.stemtechbiz.com PREMIU NOBEL 2012
  http://www.vitacrystal.ro
  Viata este informatie si energie depinde in ce scop o folosesti.

 95. Multa sanatate ! ma bucur pentru dumneavoastra.
  Eu as adauga aici pe Dl.Dr.Bumbu de la spitalul de urologie din Oradea. Imi a salvat sotia dupa probleme avute la nastere, (fistula vezico-vaginala) daca aveti probleme ca dau date de contact

  Am si eu o problema, caut un medic specialist in gastroenterologie. Am probleme la colon si ma tem sa nu fie un cancer 🙁

  Ar trebui ca cineva, undeva sa faca o lista/site cu astfel de persoane.
  Probabil exista dar nu am gasit-o eu.

 96. cum as putea si eu sa iau legatura cu acest neurochirurg?am si eu o fetita de 3 ani cu probleme si numai stiu unde sa ma duc.va rog frumos ajutati-ma/

 97. DOAMNE AFLAM SI LUCRURI UIMITOARE , SA DEA DOMNUL SA FIE CAT MAI MULTE ASTFEL DE SITUATII , SA SE INMULTEASCA CALITATEA DOCTORILOR ASA CUM ESTE ACEST DOMN SI NUMARUL LOR ………………..

 98. Jos palaria in fata medicilor Sergiu Stoica si Cristian Boru. Pe dr Stoica il cunosc mai putin insa Dr Boru face cat 2 oameni si jumatate, un medic pt care primeaza sanatatea in detrimentul foloaselor materiale,
  Va multumesc din suflet pentru ca existati domnule doctor.

 99. Daca cineva ma poate ajuta cu numarul de telefon al d-lui.dr.Sergiu Stoica,deoarece nu l-am gasit nicaierui si am o problema urgenta.Multumesc.

 100. […] 1. Doctorul care-și dă numărul de telefon tuturor pacienților […]

 101. […] povestit aici despre neurochirurgul Sergiu Stoica, un medic tânăr, ultrașcolit în Franța și Canada și cu […]

 102. RESPECT PT ASEMENEA OAMENI!!!!

 103. din pacate am avut si eu nevoie de un astfel de medic, pentru cumnatul meu. am ajuns din intamplare la acest adevarat OM, o minune a lui DUmnezeu. initial am avut senzatia ca nu ma aflu in Romania, asta dupa ce fusesem la Bagdasar si fusesem “usuite” si eu si sotia pacientului(gravida in luna a treia). am ajuns la Euroclinic si am vorbit cu acest medic. cand am iesit de la prima consultatie pacientul a spus “e clar, el ma va opera, pe mainile lui vreau sa ma las”. doctorul stoica ne-a multumimt pentru ca in ziua operatiei eram aproximativ 10-12 prieteni care am stat mereu in salonul de unde plecase spre operatie pacientul. nu ne-a izgonit nimeni si ne-au multumit ca datorita noua, pentru ca ne-a simtit aproape de el, pacientul a fost bine pe tot parcursul operatiei(12 ore). este un om adevarat si o minune pe pamant!!!

 104. si mai e ceva foarte important: la Marie Curie nu accepta spaga. la Euroclinic se plateste totul, pentru ca e spital privat, se primeste factura detaliata in care ti se spune clar cat este onorariul doctorului, cat este cel al anestezistului, spitalizarea, etc. pentru operatie noi am platit aproximativ 10000 euro, iar medicul chiar ne-a zis: nu are sens sa il tin aici mai mult decat 3 zile dupa operatie, pentru ca e bine si pentru ca nu are sens sa platiti in plus.

 105. Marielena Popa Miscoci

  Ma numesc Marielena Popa Miscoci, sunt jurnalist in Ramnicu Valcea. In urma cu trei ani, dr.Sergiu Stoica m-a operat de un meningiom, dupa ce medici cu staif nu imi dadusera nicio sansa. Sunt foarte bine, RMN-urile nu indica recidiva. Ii multumesc nesfarsit doctorului Stoica! Nu a fost zi in care sa nu ma rog sa nu plece din tara, pentru ca este mare nevoie de el. Faptul ca a infiintat Brain Institute, cu medici de inalta valoare, asemeni lui, este o mare realizare in neurochirurgia din Romania.

 106. Ulmeanu Florentina

  Buna ziua! V-as ramane recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu numarul de telefon al domnului doctor, pentru ca avem un caz in familie cu o tumora cerebrala, iar in cele din urma, din usa in usa nu mai stim cum sa mai procedam si pe cine sa ascultam.
  Va multumesc¡

 107. @Ulmeanu Florentina: Am scris la Later Edit.
  Reiau: Începând cu 1 ianuarie 2014, Sergiu Stoica a părăsit spitalul Euroclinic și a înființat Brain Institute, care reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia romanească modernă. Echipei deja consacrate i s-a alăturat, de exemplu, doctorul Ștefan Mindea, profesor la Stanford University și șeful departamentului de neurochirurgie oncologică și chirurgia coloanei de acolo, iar toate deciziile medicale se iau, exact ca în lumea civilizată, de echipe interdisciplinare, nu de către un singur medic. Brain Institute mai este și prima instituție medicală privată non-profit din România care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educație. Are un site care conține răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le-ați putea avea, de la CV-urile medicilor la tehnicile medicale folosite în operații, de la condițiile de spitalizare la prețuri. Îl puteți consulta aici: http://braininstitute.ro/. Găsiți acolo și numărul de telefon pentru programări, dar îl mai dau și eu încă o dată, iată-l: 0756.111.223. Sergiu Stoica va continua și să opereze copii, la spitalul de stat Marie Curie.

 108. […] altceva decât șpagă și bani, bani și iarăși bani. Știu, există și exemple rarisime precum acesta, dar ceilalți, majoritatea, dacă nu pleacă pe-afară, unde muncesc pe mii de euro, ajung să […]

 109. Simona, iti multumesc pentru articol. Sunt si eu in acea celula de criza cu nopti nedormite si cautari pe net. Maine sunam la Brain Institute si sper ca totul sa fie bine.

 110. […] sunt pregătiți, ani de zile, la cele mai performante clinici din Europa și Statele Unite. Sergiu Stoica e deja o legendă, despre anesteziile care permit intervenția pe pacientul treaz s-a tot vorbit, […]

 111. Simona, as vrea daca poti sa imi dai mai multe detalii despre cazul pacientului. De 3 saptamani traim un cosmar. Mama la 54 de ani a fost diagnosticata cu metastaze cerebrale, ni s a spus ca nu ar rezista unei operatii care sa reduca din tumori si sa amelioreze simtomele. Incerc sa ma agat de orice speranta si de aceea as vrea daca poti sa imi trimiti mai multe detalii despre cazul vostru si daca se poate o adresa de e mail a dl. Dr sa ii trimitem ce avem pana acum poate gasim o solutie. Multumesc

 112. @Laura: sună la numerele de aici și fă o programare: http://braininstitute.ro/pentru-pacienti/. spune care-i problema, te vor programa repede. Sergiu Stoica operează non-stop, într-un ritm supraomenesc și nu mai are cum să consulte prin mail. Managerul de pacienți cu care vei vorbi te va ajuta SIGUR și va găsi cea mai bună și cea mai rapidă soluție pentru tine, îți garantez. Dacă va considera că cel mai bine e să trimiți pe mail, o să îți ceară documentele pe mail. Sănătate multă.

 113. Nici nu iti mai vine a crede ca exista asa oameni, sper sa traiasca vesnic.

 114. Buna seara.Sunteti nemaipomeniti ,de buni si doresc a va spune si eu povestea noastra.Avem si noi o problema cu mama noastra.In anul 2011,mama noastra a urmat un set de analize ,unde in urma lor a fost diagnosticata cu hernie ,diabet pe sistemul nervos,obezitate morbida,glicemia osciland,ajugand pana la 420 stadiu de coma,avand probleme si cu inima,deoarece domnul doctor care a operat-o pe mama a spus ca tensiunea scazuse la 6 .Mamei mele i.au aparut durerile insuportabile,in jurul burtii aparandu.i ca o miingie.Mama trebuie operata din nou,deoarece plasa s.a rupt.Va rog din suflet a o ajuta pe mama ,sa se faca bine,Astept raspunsul dumnneavostra.

 115. Poate cineva sa imi lase o adresa electonica a Dl. dr. Stoica? Multumesc!

 116. […] scris deja de mai multe ori despre neurochirurgul Sergiu Stoica și despre Brain Institute, clinica fondată de el, în care se face neurochirurgie minim invazivă […]

 117. oprea gheorghe

  Există momente în viață în care simți că nu mai e nimic de făcut, că se sfârșește. În asemenea momente, dacă ți se luminează drumul și ajungi la Dr.Sergiu Stoica, vezi în el lumina din care ți se reaprinde lumina vieții. E un om providențial, dar în același timp atât de responsabil de misiunea pe care doar Dumnezeu cel care dă viață poate să i-o încredințeze, dar și bun și sensibil precum e mama care,prin naștere, dă și ea viață. A-i mulțumi e prea puțin. De aceea, sinceră recunoștință dumnealui și întregii echipe. OMENIE,PROFESIONALISM, RESPONSABILITATE- sunt cuvintele cu care aș putea să descriu întreaga echipă.

 118. Va rog am si eu nevoie de numarul lui .. Am un vecin foarte rau bolnav are doar 14 ani .. Va rog sa ma ajutati ca sa il pot contacta pe domnul doctor!

  • Reiau ce am scris la finalul articolului:
   ” Începând cu 1 ianuarie 2014, Sergiu Stoica a părăsit spitalul Euroclinic și a înființat Brain Institute, care reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia romanească modernă și este și prima instituție medicală privată non-profit din România care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educație. Are un site care conține răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le-ați putea avea, de la CV-urile medicilor la tehnicile medicale folosite în operații, de la condițiile de spitalizare la prețuri. Îl puteți consulta aici. Găsiți acolo și numărul de telefon pentru programări, dar îl mai dau și eu încă o dată, iată-l: 0756.111.223. Răspunde la el managerul de pacienți Camelia Barbu. Celor care îmi scriu ca să îmi ceară numărul personal al doctorului Stoica sau adresa lui de e-mail le spun că, dacă pe vremea când era la Euroclinic, făcea câteva operații pe săptămână, acum operează și 14 ore ZILNIC, deci e în interesul tuturor pacienților (actuali și viitori) să nu mai fie bombardat cu mailuri și telefoane, la care nu mai are oricum când să răspundă. Vorbiți cu Camelia Barbu pentru programări, ea vă va spune când să veniți la consultație, ce analize să aveți la voi ș.a.m.d. E un om de aur, ca toți cei de la Brain Institute, și garantez cu capul că vă va ajuta. Știu că am scris mai sus că eu am vorbit direct la telefon cu Sergiu Stoica, dar, cum spuneam, între timp are de 10 ori mai multe operații și e mai bine pentru toată lumea să-l lăsăm să facă neurochirurgie, în loc de secretariat. :)”

 119. Foarte frumos, Simona, gestul tau, sa faci cunoscut numele unui medic atat de minunat. Sa-i uram cu totii sanatate pentru pentru ca oamenii in suferinta sa aiba il el un sprijin real si o speranta. Din pacate uitasem (varsta, ce vrei!) de acest articol si tocmai zilele astea (de fapt trebuia azi , dar se amana din lipsa de sange – asta poate fi o tema de articol) urma sa aiba loc operarea unei tumori cerebrale a tatalui unui coleg mai tanar, internat la Bagdasar-Arseni. O sa-i spun colegului meu si de D-l Doctor Sergiu Stoica, macar pentru, cum spuneai tu, “second opinion”. Inca o data felicitari pentru felul in care intelegi sa ajuti oamenii care te citesc.

 120. Va rog ,daca cunoaste cineva un neurochirurg care sa faca o operatie , reusita de ernie de disc . raspunde.ti la cocahtc@gmail.com. Sa nu fie la ptivat. Suntem oameni simpli si alocam nu mai mult de 2000 ron. Avem toate analizele si rmn. Va multumim!

 121. Doamna Simona Tache fratele meu trebuie operat de urgrnta are tumoare la coloana necanceroasa a fost in Cj la Dr Rodca Tb.Maior ia cerut 5 mi euro nu are deunde pana pe 18 ian nu are . Vreau sa va intreb ce ss facem ss moara deja nu mai isi simte degetrle de la picioare nu avem atatia bani .Di tumoarea numai scum a depistato Intrebarea mea este domnul Dr Stoica cat ar lua pt opetatie va rog raspundeti sunt disperata

  • i-a cerut șpagă 5.000 de euro? sau atâta costă operația la un spital privat?
   pt Brain Institute (care e spital privat), unde lucrează dr. Stoica, sunați la (+40) 757.118.893.

 122. Doamna Simona nu am intrebat daca e clonica mia spus doar ca e nevoie de 5.000 euro si ‘ ca o sa il opereze la Brasov .dar vasi intreba daca merge de urgenta la Cj.”Urgente” il trimite acasa pt ca Doamna Simona nu mai poate merge nu isi mai simte picioarele de la mijloc in jos are dureri fff mari .Va rog dacavputeti sa ma lamuriti Si inca un aspect exista doar 2’3 medici care fac aceasta operatie ca noua asa nea spus Dr da la Cj.Va multumesc mult sa va dea Dzeu sanatate

 123. Am avut privilegiul de a fi operata de acest minunat doctor SERGIU STOICA. In 25 Noiembrie 2014 am primit ca un traznet vestea ca am o tumoare cerebrala. A fost un soc enorm si nu am acceptat ideea ca la 39 de ani, viata mea se apropie de sfârsit. Fiind un scorpion care nu se lasa usor doborât, m-am mobilizat si cautând pe internet detalii despre aceste tumori, mi-a aparut de multe ori acest nume SERGIU STOICA. Fara sa stau prea mult pe gânduri am obtinut rapid o programare si am plecat la Bucuresti. Dupa intâlnirea cu dl. doctor în care mi-a explicat atât de calm si frumos ca totul se va rezolva, am plecat fericita acasa, urmând sa ma intorc parca “in vacanta”. A trecut un an de la operatie si ii voi multumi toata viata domnului doctor ca mi-a dat sansa sa-mi cresc in continuare cele doua fetite.
  Dumnezeu sa-i dea sanatate sa faca in continuare oameni fericiti.

 124. Pricopie Cristian

  Buna seara, sunt atat de multe cuvinte de spus despre acest domn, dr.Stoica Sergiu , incat ar trebui sa scriu foarte mult, mult … In anul 2010 a trebuit sa ma operez inca o data pe creier , dupa o interventie facuta incompleta din anul 2005 la spitalul Bagdazar Arsenie , a trebuit sa o iau de la capat cu informare , stres , intrebari …. .Un prieten foarte bun mi-a facut o programare la domnia sa , pe atunci lucra la Spitalul Euroclinic , cred ca pot sa ma numar printre persoanele norocoase ca am facut aceasta alegere de a ma opera d-nul Dr. Stoica si echipa sa , de atunci eu personal am salvat cel putin 2 persoane de la moarte , trimitandu-le la un control la domnul dr.In momentul de fata stiu ca lucreaza la Brain Institute , in cadrul spitalului Monza , daca intradevar cineva va avea nevoie de o consultatie de neurochirurgie este persoana potrivita , ulterior decideti voi daca trebuie sa va opereze domnia sa , sau alegeti sa va incredintati viata altcuiva , eu am avut de ales intre d-nul dr. Stoica, o clinica din Germania , una din Spania si una din Italia ,ma bucur in fiecare zi ca am decis sa ma opereze domnul dr. Stoica. D-na Camelia Barbu se ocupa de programarea pacietilor pt. consultie ,operatie ,la fel se ocupa si acum cu foarte mult profesionalism si devotament pentru pacienti . D-nul dr. Stoica a creat o echipa fantastica , daca o pot numi asa , Camelia Barbu , Dr.

 125. Pricopie Cristian

  scuze pt intrerupere , ramasesem la echipa fantastica , din care mai face parte d.na dr.Visan, d.nul dr.Craciun , d.nul dr.Stefan Mindea si o echipa intreaga de asistente si multi alti oameni care iubesc aceasta meserie . Multa sanatate d-nule dr.Stoica Sergiu , cat mai multe operatii reusite si mult noroc !!!

 126. Maria ciortanovici

  Buna ziua, as dori si eu macar emailul domnului doctor! Incerc sa dau de dansul si nu pot, am fost operatata de o tumora nazala si am ramas cu niate urmari pe care doar un neurochirurg le poate face! Va rog mult, nu sunt din Bucuresti si nu stiu cum sa dau de dansul si incepe sa imi gie din ce in ce mai frica! Va rog mult! Multumeac frumos

  • Reiau ce am scris la finalul articolului:
   ” Începând cu 1 ianuarie 2014, Sergiu Stoica a părăsit spitalul Euroclinic și a înființat Brain Institute, care reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia romanească modernă și este și prima instituție medicală privată non-profit din România care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educație. Are un site care conține răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le-ați putea avea, de la CV-urile medicilor la tehnicile medicale folosite în operații, de la condițiile de spitalizare la prețuri. Îl puteți consulta aici. Găsiți acolo și numărul de telefon pentru programări, dar îl mai dau și eu încă o dată, iată-l: 0756.111.223. Răspunde la el managerul de pacienți Camelia Barbu. Celor care îmi scriu ca să îmi ceară numărul personal al doctorului Stoica sau adresa lui de e-mail le spun că, dacă pe vremea când era la Euroclinic, făcea câteva operații pe săptămână, acum operează și 14 ore ZILNIC, deci e în interesul tuturor pacienților (actuali și viitori) să nu mai fie bombardat cu mailuri și telefoane, la care nu mai are oricum când să răspundă. Vorbiți cu Camelia Barbu pentru programări, ea vă va spune când să veniți la consultație, ce analize să aveți la voi ș.a.m.d. E un om de aur, ca toți cei de la Brain Institute, și garantez cu capul că vă va ajuta. Știu că am scris mai sus că eu am vorbit direct la telefon cu Sergiu Stoica, dar, cum spuneam, între timp are de 10 ori mai multe operații și e mai bine pentru toată lumea să-l lăsăm să facă neurochirurgie, în loc de secretariat. :)”

 127. […] mine barbatul serii a fost medicul Sergiu Stoica. Un medic neurochirurg de exceptie, despre care Simona Tache a scris asa: „Imaginați-vă un doctor tânăr, cu o față aproape de copil, care vă […]

 128. Va rog tare, tare, tare mult sa-mi dati si mie adresa de mail sau nr de telefon a domnului doctor Sergiu Stoica!
  Il cautam de multa vreme si nu reusim sa luam legatura cu dansul, iar mama este paralizata aproape de tot de aproape o luna si nimeni nu stie ce sa facem. E o urgenta!
  Va rog din suflet sa imi dati adresa de mail macar, pentru a nu-l deranja la telefon!
  Va multumesc anticipat!

 129. Buna ziua,
  Cu tot respectul pentru acest articol si pentru tot ceea ce scrie in el, am citit cu mare interes cele spuse de Simona Tache si bineinteles pasul urmator a fost sa il caut pe acest doctor ”minune”, intrand pe site-uri si citind despre el si asa mai departe. Desigur, ca pana la urma tot parerile oamenilor sunt cele importante si dupa ele trebuie sa ne luam, nu dupa articole din ziare si alte cele. Totusi, intrand pe site-ul celor de la Brain Institute, nu am putut sa nu intru si in sectiunea preturi, pentru ca din nefericire, nu toti suntem bogati si material. Iar preturile te demoralizeaza total. Nu am vazut preturi pentru consultatii, dar cele pentru operatii depasesc total bugetul oricarui roman.
  O sa incerc sa intru totusi in legatura cu cineva de acolo pentru a avea informatii concrete, referitoare la consultatii, preturi si tot ce tine de rezolvarea problemei mele si daca timpul imi va permite o sa revin cu infrmatii care poate pot ajuta si pe alti.

 130. Un articol extrem de lung, plin de laude, dar fara vreo mentiune a acestei liste de preturi: http://www.braininstitute.ro/afectiuni-si-tratamente/preturi/. De parca oricine si-ar permite cateva sute de milioane pentru o interventie, ca sa nu mai zic costurile de spitalizare. Cred ca si eu ca esti tratat regeste la sumele astea, versus un spital de stat unde sunt putini medici, supraaglomerati si cu salarii mici. Daca tot vreti sa ajutati oamenii, explicati-le si costurile, nu doar recomandati medici. Nu cred ca problema e ca nu se gasesc medici buni, ci cum ii platim.

  • pt.nefericitii care sunt disperati: cautati alte solutii ! Numai o operati de scoatere a amigdalelor la ei costa 10.300 lei Zece mii trei sute lei!!! Asa ca nu mai cereti detalii. Ruda Simonei a fost tratata ca un caz social. De acord: viata e scumpa, lacrimile se sterg, datoriile lasate familiei nu! Monza nu e pentru saraci, iar bogatii nu pierd timpul sa posteze pe aici!!! Noi tot la “STAT” ne tratam. Cum putem…. ❗

 131. Simona Tache e ca in proverbul ala : cand iti vezi sacii in caruta…E bine ca tu ai putut face rost de adresa de email a domnului doctor si de numarul de telefon! Restul … sa se descurce cum pot..
  Spitalul Brain care il recomanzi, este un spital privat. Iar acolo toate operatiile au niste preturi astronomice..
  In felul acesta cam cati copii sau adulti bolnavi iti imaginezi ca ai reusit sa ajuti cu recomandarea ta? 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green