Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

“Și am adormit, iar, când m-am trezit, maică-mea horcăia lângă mine și a murit”

Primesc, într-o zi, un mesaj scris cu mult umor: “Simona, mă numesc Alina Nedelea. Și te citesc. De mult. Și te iubesc. Și te ador. Și mi-aș da viața pentru tine. În sensul că mi-aș da foc, dacă asta ar fi dorința ta. De-o fi să crăp într-un accident de mașină, aș dori să mă reîncarnez în dumitale… Deci. Trecem de vestea bună. Hai să ți-o dau p-aia proastă. Bate pe Google ”Mătreața Simonei Tache – Liternet”.

Pe Liternet, via Google, am găsit un text al Alinei despre poșta italiană – replică la un text al meu despre poșta română. Scris cu vervă și umor. I-am dat share pe Facebook, că mi-a plăcut. Peste câteva zile, mă întreabă o prietenă:

– Auzi, tu ai citit cartea Alinei Nedelea?

– Ce carte?, zic.

– A debutat anul trecut, cu un roman autobiografic, Șoseaua Cățelu 42.

– Da’ tu de unde știi?

– Am văzut pe wall-ul tău textul ei, ăla cu poșta, mi-a plăcut, am căutat pe Google să văd ce-i cu ea, am aflat că a scris romanul ăsta, mi-am cumpărat e-book-ul și l-am citit.

– Și? Cum e?

– Cred că numai Steinbeck m-a mai tâmpit așa în ultima vreme. Nu e vorba doar de ce scrie, ci și de cum scrie. Iar ce scrie nu e haios deloc, din contră, e tragic; dar ea scrie cu dezinvoltură, cu umor, ca să acopere urlete.

Mi-am cumpărat și eu cartea chiar în ziua aia, doar că nu e-book-ul, ci printul. Și am citit. Și, vorba prietenei mele, m-a tâmpit complet. Îmi vine să zic că ba nu, eu aș vrea să mă reîncarnez în Alina Nedelea, dacă mă lovește vreo mașină și crăp, doar că nu pot să zic, fiindcă n-aș putea în veci să trăiesc ceea ce a trăit ea și să mai rămân și zdravănă la cap. Și n-aș putea să povestesc un coșmar ca și cum ar fi ceva neimportant și chiar comic. “Și am adormit, iar, când m-am trezit, maică-mea (care nici nu era maică-mea) horcăia lângă mine-n pat și a murit”. Nu astea sunt cuvintele ei, dar cam atât de sec îți prezintă Alina ororile care i s-au întâmplat. Iar, când ție, cititorul, ți se bulbucă ochii-n cap și ai vrea să zăbovești un pic, să-ți tragi sufletul, să empatizezi, să te emoționezi, nu te lasă. Te târăște mai departe, într-o vervă nebună, nerăbdătoare să-ți relateze cu aceeași nonșalanță următoarele chinuri prin care a trecut. Vorbește despre “a doua încercare de sinucidere” sau despre “al treilea avort”, cam cum aș vorbi eu acum despre a doua cafea și al treilea pahar de apă pe care le-am băut azi.

De la a fi a doua pe lista de admitere la actorie (după o pregătire de numai două zile!), până la prostituție, Alina a făcut și a trăit tot și nimic n-a doborât-o. Și n-are nimic de ascuns. Îți intră în viață brusc, cam cum mi-a intrat mie în Inbox, ți se-așează la masă, îți turuie tot ce i s-a întâmplat, într-un ritm amețitor (nu întâmplător și-a ales Italia ca loc în care să trăiască, temperamental e perfect de-acolo), după care se oprește, se uită la tine și așteaptă. “Ei, și acuma ce-o să faci? O să mă iubești?”, te întreabă din ochi. Sunt absolut convinsă că toți cei care i-au citit până acum cartea, i-au răspuns cu “Da”. “Șoseaua Cățelu 42” despre asta și este. Despre iubire, despre absența și căutarea ei, despre pierdere și regăsire. Citiți-o. Nu doar că o să o iubiți pe Alina, dar, data viitoare când o să vă vină să vă văitați pentru că v-ați opărit de la căldură, o să vă amintiți de horcăiala maică-sii și o să vi se facă rușine.

Pregătiți-vă pentru o experiență ciudată. După ce veți citi cartea, veți ști tot despre Alina Nedelea. La ce vârstă și în ce circumstanțe i-a venit ciclul, cu cine s-a culcat și absolut toate tâmpeniile pe care le-a făcut. Cu toate astea, nu veți fi tentați nici o secundă s-o judecați. Pentru că e umană și curată pe dinăuntru, aproape candidă. Și eminamente netrucată. Se va fi dezbrăcat complet în fața voastră, dar își va fi pus, totodată, cea mai puternică armură, sinceritatea. Iar peste armură, va purta un tanc (dezinvoltura cu care relatează), din colecția de tancuri pentru primăvară-vară. Ce ființă paradoxală și dezarmantă, nu? Ce femeie nebună! În viața profesională e actriță (a jucat în Chira-Chiralina, Asfalt Tango și mai multe filme italiene), în viața personală e personaj. Alt paradox.

Acum trăiește, cum vă ziceam, în Italia. E căsătorită cu un italian și are o fetiță, Eva. Pare că-i e bine și că a ieșit din coșmar. Sper. Chiar nu vreau să citesc volumul II din “Șoseaua Cățelu”, mi-a ajuns. 😕

Și – chestie care, după părerea mea pune capac la toate – e frumoasă de rupe. Vă arăt coperta cărții, cu poza ei, ca să vedeți că nu exagerez.

Screen Shot 2013-07-10 at 11.08.33 PM

P.S1. Evident, Alina nu știe că i-am cumpărat cartea și că am citit-o. Am vrut să-i fac o surpriză. Ce ți-am copt-o, Alino, fată, este că mi-a ieșit? :mrgreen:

P.S.2. De ce vorbesc ca și cum am fi prietene de 100 de ani??? Am schimbat două mesaje pe Facebook, atât. 😯

LATER EDIT: Tocmai am primit acest mesaj de la All:

Buna, Simona,

Iti multumim frumos pentru postul despre “Soseaua Catelu 42” si Alina Nedelea. Pentru ca am vazut interesul cititorilor tai pentru carte, le oferim o reducere de 20% la achizitionarea cartii Soseaua Catelu 42 de pe www.all.ro.

Pentru a beneficia de discount trebuie sa introduca, in formularul de comanda de pe www.all.ro, codul simonatache.

O zi ușoară,

Loredana Modoran

Deci ați înțeles, da? Ziceți parola simonatache și aveți 20% reducere. Mulțumiri editurii și felicitări pentru promptitudine. 😉

LATER LATER EDIT: Încă un mail:

Buna dimineata, Simona. Imi permit sa iti spun pe nume desi  nu ne-am intalnit niciodata pentru ca te citesc din anul I de facultate si am senzatia ca te stiu tot de atunci. Iti scriu pentru ca am vrea sa ne alaturam promotiei pe care editura All le-o propune cititorilor tai – aceea de a oferi 25% discount la cartea Alinei Nedelea. Astfel, ne dorim sa le oferim si noi un discount de 25% celor care isi doresc sa cumpere cartea Soseaua Catelu 42 din magazinele Diverta si de pe www.dol.ro. Iti cer scuze daca mesajul nostru soseste prea tarziu.

Multumesc mult. O zi excelenta si un weekend asemenea,

Maria Parvuleasa

Deci se bate lumea în reduceri. Cool! :mrgreen:

160 comentarii

 1. Oai, si tu m-ai cucerit cu descrierea ei ( o dam din cuceriri in cuceriri, pe aicishia…:P ). O sa fac tot posibilul sa citesc cartea Alinei. Multzam Simona.

 2. @Anamaria: lanțul cuceririlor 😆

 3. iar cartea se poate lua de aici, am dat link și în text: http://www.all.ro/carte/soseaua-catelu-42.html

 4. Ionuț Alexandru

  Sunt foarte curios să citesc această carte. Mi-ai deschis apetitul. Mulțumesc mult, Simona!
  Iar Alinei, dacă ajunge vreodată să citească acest comentariu, țin să îi transmit asta:

  Nu am apucat să citesc cartea, abia am aflat de existența ei. Să deschizi o ușă pe care să intre oricine în intimitatea ta este cel mai curajos lucru pe care îl poate face un om. Te admir și te felicit pentru asta!

 5. Alina Nedelea chiar e o tipa faina tare, in ciuda a ceea ce a trait. Cred ca pe altii, experientele de gen i-au inrait. Si a scris fix cum descrii. Cu umor sa acopere strigatele, dezarmant de sincer, cald si uman. Imi place de mor:)

 6. Zambetul larg si frumos nu arata decat faptul ca e un om minunat ce a trecut prin…. multe. Cartea trebuie sa fie o buna lectie pentru cei care se plang de ” problemele” prin care trec, pentru cei care ar trebui sa mai traga cu ochiul la ce li se intampla altora si sa fie recunoscatori pentru viata lor, pentru ceea ce au, nu pt.ceea ce nu au.

 7. zice cineva pe Facebook: “Am citit cartea pe nerăsuflate. Dar acum cu ajutorul SIMONEI o văd. Fetelor vă meritaţi una pe cealaltă: sunteţi geniale! Amândouă! Aşa nu trebuie să vă mai reîncarnaţi una într-alta. Sunteţi la pachet…parcă de 100 de ani!”

  😆 😆 😆

 8. Dacă e vorba de acea Alina Nedelea, pe care am cunoscut-o eu pe la începutul anilor ’90, la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, nu am o impresie prea bună despre ea. Era foarte frivolă, se îmbrăca provocator şi trata colegii de sex masculin ca pe nişte gândaci. Îmi amintesc că odată am fixat cu ea o întâlnire la şcoală în afara cursurilor ca să îmi dea o partitură muzicală (sau să îi dau eu una, nu mai ţin minte). Şi după ce m-a făcut să aştept 2 ore ca prostu’, când a venit în sfârşit, a trecut pe lângă mine fără să mă bage în seamă, iari când am intrat în şcoală ca să o întreb dacă mi-a adus ce mi-a promis, am surprins-o sărutându-se ostentativ cu profu’ de actorie.

  De atunci nu am mai văzut-o şi nu am aflat dacă a terminat şcoala respectivă, dar am citit prin ziare după câţiva ani că era actriţă şi jucase prin nişte filme în Ungaria. Am rămas cu un gust amar legat de această persoană, în acei ani în care eram doar un puşti. Oare de ea să fie vorba?

 9. m-ai convins maxim 😀
  acuma am facut comanda pentru e-book

 10. @Dan Tanasescu: a făcut lucruri mult mai rele decât că te-a lăsat pe tine cu ochii-n soare, crede-mă. și nu se îmbrăca doar frivol, s-a și prostituat. :mrgreen: ai senzația că ai făcut așa niște mari dezvăluiri, care o să mă facă să anulez textul de mai sus? :mrgreen:

 11. @Tanasescu: daca erai la fel de simpatic cum esti acum (ti-am mai citit pe diverse bloguri comentariile) te-as fi lasat si eu cu ochii-n soare

 12. alte comentarii de pe FB:

  “Citesc de juma’de ora pe LiterNet ce gasesc semnat de Alina. Este geniala! Mi-am adus aminte ca m-a socat cu articolul scris in 12.02, “Nu toate fetiţele se nasc Lara Croft!” Nu stiu cum am dat de el la vremea aia…”

  “cartea e pe stoc si la EMAG (sper ca nu deranjez ca am dat numele – n-am nici o legatura cu ei, sunt doar client. Am gasit-o acolo pentru ca dupa ce-am citit articolul Simonei, am cautat-o si eu – cartea – si am comandat-o). O poti comanda si online.”

 13. @Simona Tache: Am spus eu că intenţionez să fac mari dezvăluiri? Voiam doar să mă asigur că e vorba de persoana care cred eu. Este asta o crimă?

 14. Simona, eu sunt acel cineva care a scris pe facebook prima replică. Revin şi aici. Din exaltare am scris acolo….imediat cum am găsit articolul tău, dar simt să le mai zic ceva cititorilor tăi. Sau poate doar ţie! Nu contează! Datorită Alinei cu articolul pe Atelier Liter-net, sau cam aşa ceva, te-am descoperit pe tine. Nu te ştiam, spre ruşinea mea de acum. Cartea ei nu ar însemna nimic fără marţea Alinei de pe blogul amintit. Sunt la fel de geniale. Aproape că îmi număr zilele până la marţea ei, când mă reîncarc de optimism şi bună dispoziţie. Cartea ei încă mai stă pe noptiera mea de vreo 3 luni încoace, exact cum spuneai tu- să-mi amintească de tot ce poate fi rezolvabil şi de rezolvat în viaţa asta. Aşa crizele mele de identitate par prostioare fără sens. Mulţumesc pentru generozitatea voastră şi pentru articolele ce ni le dăruiţi. O zi bună! A mea e perfectă….ACUM!

 15. sint taman…in roma…cum pot avea cartea…ca o stiu si o vreau de ceva vreme…cum sa fac???

 16. @Adriana: hahaha, ce mișto.
  Auzi, băi, Alino, mi-ai adus un cititor. Mersi :mrgreen:

 17. Vin si eu cu o alat intrebare : daca achizitionez cartea in format E-book, si platesc cu cardul, o pot dupa aia citi pe PC sau pe Smartphone? Intreb, pt ca sunt cam afona la tehnica d’asta.

 18. daca imi trimit astia in format stampat cartea….pina la roma…le-am pupat mina…

 19. Am facut-o in the clasic way, am comandat-o de pe site, in format normal, prin posta. Iuhuuuuuuuuu!!!

 20. @Anamaria: pe smartphone cred că o să-ți căpiezi ochii. merge pe PC, din câte știu.
  @mihaela: îți poți lua e-book-ul, îl ai în 5 minute.

 21. Mai ales ca is si ochelarista, mai bine ma las pagubasa. Cica in 7 zile lucratoare vine. I will let you all know, dupa ce o citesc 🙂

 22. anamaria..iuhuhu…iuhuhuuuuuuuuu…esti norocoasa….in stil calsic ..vreau si io..dar nu se poate…pina la roma…nu fac astia pachete…iar e-book….nu e de mine..nu reusesc…in fine…sint toanta ..si over…40..of….ma perpelesc…in fine..astept solutii…sugestii….

 23. Pai poti comanda cred si prin curier international… Sau mna, gaseste pe cineva in tara sa ti-o trimita.

 24. anamaria…bravo..asa voi face…vaiiiiiiii.mi-am piedut mintile….era asa de simpu…puuuuuuuuuuuuuup

 25. Nu vor fi tentati nici o secunda s-o judece???? Serios? Cititorii romani? ROMANI? :))))))))))) Ba o vor face terci muci varza cu carne tocata, or s-o ia si-o sa dea cu ea de pamant pentru fiecare pas pe care l-a facut si part pe care l-a tras.

  Noroc ca ei nu-i pasa! 🙂

  O sa citesc si eu cartea, auzisem de ea, unde oare?

 26. @Ioana: eu sper sincer că va avea noroc numa’ de d-ăia inteligenți 😉

 27. Gata, am cumpărat cartea în format electronic !
  Ca fapt divers, pentru formatul electronic http://www.all.ro redirecționează către elefant.ro, de la care cumperi defapt.
  Are reducere 30% și a costat doar 10 lei.

  Dacă nu este bună cartea, am să ți-o arunc peste gard !

 28. Gata! Acum am facut comanda pe all.ro. Abia astept să o citesc. Mulţumesc, Simona! Bine te-am întâlnit, Alina!

 29. Abia astept sa vad si eu ceva autentic si interesant. Suna bine ce ai spus, abia stept sa termin cartea (am luat ebook). Nu zic mai multe acum, pentru ca sunt mai ciudata – nu-mi place Coehlo cum nu-mi place Cartarescu.

 30. @mariana: faptul că nu-ți place Coelho e un mare punct în plus pentru tine :mrgreen:

 31. ce mai zice lumea pe FB:
  “Multumesc Simona, e penurie de oameni REALI in ziua de azi așa ca mă grabesc sa descopar unul. La All e greu de o jumătate de ora încerc sa mă înregistrez așa ca merg la emag. “

 32. Si eu am gasit-o mai ieftine, pe e-mag.

 33. Este pentru prima data dupa mult timp cand cumpar o carte scrisa de un scriitor roman contemporan. In general ce mi-a mai trecut prin maini a fost o iremediabila dezamagire.
  M-am apucat acum sa citesc ebook-ul 😉 O sa revin cu pareri.

 34. Poate cineva oare sa contabilizeze cresterea vanzarilor cartii? It would be nice :mrgreen:

 35. Hai ca ma enervezi, ma duc sa mi-o comand! 😀

 36. bai si eu o iubesc pe alina nedelea, aceasta injectie de adrenalina ce gadila venele mele de cititor uneori blazat. serios, i do i do.

 37. Si eu am descoperit-o de curand. De foarte curand. M-a frapat cu efervescenta ei. Am comandat si cartea. Abia astept s-o primesc.

 38. De pe Facebook:

  “Nu stiu cum sa-ti spun, dar eu cum am citit postul tau, am si comandat cartea pe un site, sper sa ajunga maine

  “Si eu am facut comanda”

  Muhahahahaha 😈

 39. @Simona : lantul cuceririlor creste.

 40. M-a sunat goagle (că suntem pretenari) şi mi-a zis să nu mai căutaţi degeaba pe hartă Şoseaua Căţelu, că nu o s-o găsiţi.
  De-aia e bine să aveţi un bătrân la casa voastră.
  (Iar dacă nu-l aveţi, să-mi daţi LIKE şi ADD FRIEND pe FB). 🙄

  Acum se numeşte Şoseaua Câmpia Libertăţii, e la doi paşi de mine. Vă duc să vă arăt zona, dacă vreţi. Nu ştiu de ce, dar parcă şi mutriţa aia simpatică mi-e cunoscută.

  Mai rămâne să aflu ce şcoală a făcut şi între ce ani. 😯

 41. Multumesc de recomandare, am comandat cartea in format electronic. Atata ca zice download instant si de 15 minute ma chinui sa-mi dau seama cum capat cartea dupa ce am platit-o… Si uite asa renunta cititorul comod, obisnuit cu confortul de la Amazon, la scriitorii romani contemporani 🙁

 42. Ce dixtracţie pe feisbuc, s-a clonat Alina Nedelea. Au rezultat vreo patru. Păstrăm legătura. 👿

 43. Simona, ma bucur ca ti-am dat like pe facebook.
  Chiar e placut si necesar sa mai citesti si ceva proaspat si dezarmant de sincer

 44. Linvistul de serviciu

  N-am citit-o dar m-ați convins să NU o citesc. Steinbeck ? No shit. Și mai cine ? , că nu cred că doar la atât se limitează lista oamenilor care te pot tâmpi. Zola n-ar merge ? Că și naturalismul la o adică tot o boschetăreală este.
  Steinbeck și Alina Nedelea. Pullitzer și Pulițăr. La Nobel n-am găsit nimic.

 45. 1. mie imi place sa rad, nu vreau sa vad sau sa aud sau sa citesc de oameni care sufera, ca sufar si eu, si mie nu imi placa sa sufar.
  nu o sa cumpar cartea asta, o sa astept cartea cruelei de vila, colega noastra de blog, care nu stiu unde a disparut.
  2. soseaua catzelu se numeste soseaua garii catelu, duce la gara catzelu, normal, iar de acolo, mai departe la oltenitza, cu nashu. la nr 42 e o casa modesta, foarte modesta.
  3. stie cineva cum se poate daunloada gratis cartea alinei nedelea : sos.catelu 42, ca nu stiu unde mi-e cardul.
  vad ca nici nevasta-mea nu e acasa.

 46. Simona, am comandat cartea și abia aștept să primesc coletul! Mulțumesc pentru semnalizare și chiar aș fi curioasă dacă s-ar verifica cu cât au crescut vânzările în urma popularizării tale! (Y)
  😀

 47. Cum adică unde am fost până la ora asta?
  Am fost pă iutub, să (re)văd Asphalt Tango.

  Merde. Mais il y a de bonne artistes.
  Vedeţi că se dă şi în reluare, trebuie doar să apăsaţi pe PLAY

  @ dg: nu e, bre, cum spui matale. Gara Căţelu` e altă poveste.

 48. Aveam nevoie de un text din asta “socant” care sa ma scoata din moleseala cauzata de vreme… acu’ fac comanda, abia astept sa vina 😀

 49. @Linvistul de serviciu – exemplu de individ complexat, cu aere de superioritate, ofticos, vesnic cu un snop de radacinoase in dos, care nu stie ce sa faca sa scuipe, sa imbaloseze, sa degradeze.
  Kadare, Borges, Salinger, Poe, Melville, Tolstoi, Dostoievski, Hemingway, Marquez, Kawabata, Ishiguro si nu mai poci ca sa continuu, ca lista alora de te lasa tampit nu va fi niciodata exhaustiva.
  Multumit? Sau ii vrei cronologic? Ori alfabetic? Ori vrei ierarhie axiologica dupa cate premii a luat fiecare?
  Chiar de rog sa nu citesti cartea Alinei Nedelea, e prea proaspata si vie pentru un individ prafuit si ignorant, ca tine.

 50. aaaaaaaaaa… am uitat sa te intreb: ce altceva mai recomanzi? 😀

 51. Observ cu uimire ca nu zice nime’ nik de cititoarele de e-buci; va frecati ochii pe pc sau smartofoane, cand e plina piata de cititoare, care tocmai se chinuie sa imite cat mai bine hartia si senzatia de carte. Unu civilizat e vreo 3-4-500, dar sunt si de 200 sau mai putin pt saraci. Cam cat o carte… sau un volum dintr-o carte pe care dupa aia il fur… pardon, cumparati de pe net.

  Acuma, nu vreau eu sa ma dau desteptul targului, sigur multi din voi aveti sau macar stiti despre ce vorbesc, dar cei care nu stiu, cautati sa va luati, ca MERITA!

 52. Să cităm copios şi să facem nişte legături bolnăvicioase: :mrgreen:

  Episodul unu: “De la a fi a doua pe lista de admitere la actorie (după o pregătire de numai două zile!), până la prostituție, Alina a făcut și a trăit tot și nimic n-a doborât-o“.

  Episodul doi: o mulţime de nume feminine se reped cu comentarii laudative şi declară că au comandat cartea.

  Episodul trei. Vin io şi vă întreb: fetelor, de unde atâta entuziasm? Vouă chiar vă trebuie manuale? 👿

 53. @ Canamonica: nu vrei să-ţi recomand io? 🙄

 54. ma nea mariane s
  ma, eu am locuit in colentina si pantelimon, ma
  si cand spui soseaua catelu toata lumea te indruma acolo.
  nu mai zic ca am avut serviciu de teren si am avut o gramada de lucrari in zona.
  o varianta ar fi sa fie o adresa fictiva, la mishto, dar o putem ruga pe simona sa o intrebe pe distinsa autoare despre ce strada e vorba, ca ele este prietene.
  desi… nu stiu la ce ne trebuie.
  pa mine ma chinuie o alta intrebare: toate povestile din carte sunt adevarate? ca eu, de exemplu intr-o noapte am visat o catastrofa pe aeroportu din istambul si in acea zi s-a prabusit avionu al la san francisco…vezi legatura, nu? nuuu???
  si mai am o problema esentiala.
  ma mariane s
  in marea moarta traiesc pesti vii sau traiesc pesti morti?
  sa o intreb pe eba?

 55. monica, cana
  io recomand cu comision mai mic ca marian s

 56. Un pic de modestie nu cred ca strica…Bella Signora…..”ce gusti e gusti in sto mondo”

 57. Pe Nedelea o iubesti sau nu o intelegi. Orice altceva e vorbaraie.

 58. Am citit cartea dintr-un foc. Am locuit in acelasi bloc, am mers la aceeasi scoala primara, si Alina se pare ca e cu 8 ani mai mare decat mine. Uite asa afli ce chestii incredibile se pot intampla la doar doi pasi de tine, fara sa ai cea mai vaga idee.

 59. Gata am comandat-o, cartea vreau să zic1 După ce o citesc, mai vorbim! 😉

 60. Băi, d’a ce mulți l-au citit pe Steinbeck!? Cum îi zicea la cartea aia a lui, Strada Sardelelor sau, Calea fabricii? D’a filmele după cărțile lui le-ați văzut, că văd o mulțime de cuți în cap pe aici. :mrgreen:

 61. varinata online e mai ieftina pe http://www.elefant.ro/ ….asta daca reusesti sa platesti cu el …ca deh suntem in Romania …cardul meu merge oriunde pt plati online, doar in RO nu….

 62. Vreau să atrag atenția celor interesați să cumpere cartea în format electronic, să nu ia țeapă așa cum am pățit eu …

  Atenție: elefant.ro vinde un Epub cu DRM care _NU_ este compatibil cu reader-ul Amazon Kindle !

  Nu o puteți citi decât pe calculator cu Adobe Digital Editions.

  Sunt extrem de dezamăgit !

 63. O singura completare, mi s-a parut asa simplu, casatorita cu “un Italian”, nu este oricine, este un mare actor si regizor italian-Michele Soavi-a carui bibliografie este impresionanata, dar si spiritul dumnealui de sacrificiu este uimitor.Ca familie sunt extraordinari,minunati. Cuvintele de lauda sunt interminabile cand te uiti in palmaresul lor. Imi doresc sa nu te superi.M-am bucurt ca sunt oameni ,rari, ca tine, care slavesc, pe buna dreptate ,munca unui roman pe meleaguri straine. Spre bucuria mea, am comandat aceasta carte, cand ajung acasa, abia astept a o citesc.Cu bine si mult spor.

 64. Idem – what Potasiu says. Scria la compatibilitati ca nu e pt Kindle si asa ca am zis pas (in alta ordine de idei, cum naiba sa nu faci si format compatibil cu Kindle, cand e unul din cele mai populare ebook reader…e ever?!). Sper sa mi-o pot lua cand ajung in Romania, daca nu epuizati voi stocul pana in septembrie :mrgreen:

 65. @Potasiu. si eu mi-am cumparat-o tot asa insa prin Calibre am scos DRM-ul 😉 exista niste pluginuri (search pe google)

  Referitor la carte…de mult nu am mai citit o carte scrisa de un scriitor roman care sa fie atat de bine construita. A combinat istoria recenta cu experientele personale reusind sa arate o perioada care nu este taman fericita.
  Legat de toate povestirile cred ca mai frumos ar fi daca toti am lua toata povestea ca atare…un tot unitar decat sa stam sa dezbatem fiecare detaliu in parte.
  O carte este un intreg univers 😉

 66. Am cumparat-o. Primul ebook cumparat legal, sper acum sa ma descurc sa o si instalez cu DRM pe tableta. Si daca reusesc sper sa nu devin dependent de cumparat carti. Pana acum folosit numai patrimoniul universal liber 😉

  @Daria, vad ca esti mai priceputa, am si eu o intrebare te rog frumos: Daca o descarc pe un calculator o data, pot sa o mai descarc din nou si pe alt calculator, bineinteles cu acelasi cont de Adobe pe ele?

 67. Bre Tetelu, intreaba-l pe google de Calibre. Restul se invata acolo, pe loc.

  @ dg: nu-mi strica piata de recomandari, te rog. De altfel observ ca fata nu ne raspunde, de unde putem trage concluzia ca ARE NEVOIE de acel manual. Am zis ACEL manual, in sens de carte, de instructiuni de folosire, da?

  Iar am ratacit punga cu diacritice, dar cititorii nostri se descurca din orice pozitie. 😯

 68. @Tetelu o data ce ai scapat de nenorocirea aia de DRM poti sa ti-o trimiti si sa o citesti pe ce vrei.
  Cu Adobe am impresia ca merge doar daca ai aplicatia asta si pe alt calculator.

 69. ce faina esti tu Simona! am o pofta nemaipomenita sa-i citesc cartea!!!

 70. Eu am cumparat-o de pe elefant.ro inainte sa aflu ca nu e compatibila cu Kindle… am sunat la ei, nu se poate face nimic.
  Avand si un iPad am facut in felul urmator:

  1. Am downloadat aplicatia Elefant reader;
  2. A trebuit sa intru sa imi fac cont pe adobe.com pentru ca altfel nu poti sa downloadezi nimic in e-readerul Elefant.
  3. Am intrat pe site-ul elefant.ro din Chrome pe ipad, nu merge sa downloadezi, asa ca nu incercati 😀
  4. Am intrat pe site cu Safari, merge, downloadat automat in e-reader.
  Acum ma doare capul de nervi, o sa citesc mai tarziu :p

  Daca nu aveti iPad, merge si pe iPhone, Android etc.

 71. dumnezeule mare! am copilarit pe soseaua catelu 42, cu alina nedelea (stateam 2 etaje mai jos), si nu mai stiam nimic de ea de vreo 20 de ani. de curand vorbeam cu frate-miu de copilarie si ne intebam pe unde o fi si ce o face… si azi citesc postul tau! si uite-asa ies la ceas de seara din casa sa imi cumpar cartea, nu mai pot sta pana maine, trebuie sa ma pun pe citit!

 72. Buna seara. Ma numesc (pana la proba contrarie) Alina Nedelea si tin sa incep cu o precizare: Eu si Tache nu am schimbat doua mesaje. Minte. Sau minimalizeaza. Asta in cazul in care nu exagereaza. Ma rog, detalii.(o avea legatura cu personalitatea ei, mai mult ca sigur) Fapt e ca am schimbat cinci mesaje. Nu doua!
  In ultimul mesaj mi-a promis solemn ca Nu, n-o sa cada avionul nici de data asta cu mine, spre disperarea tuturor celor care ma cunosc si inca spera in miracolul asta. Mi-a placut sarcasmul ei. Intreb: Ce zodie esti?
  N-a mai raspuns. A disparut.
  ”Eh, nu e prima ciudata care o intalnesc.”-mi-am justificat in gand frustrarea.
  Doua zile mai tarziu Madame Tache a scris o recenzie.
  Despre o carticica pe care nu am citit-o. Am scris-o.
  La ora la care ma bag in seama cu voi, ora 7.40 pe fusul orar italian, am gasit pe blogul ei 70 de comentarii. V-as multumi , raspunde si chiar masacra personal ,daca as putea, fiecaruia in parte. Dar mi-e jena sa intru cu bocancii pe blogul Simonei. Asa ca nu-mi ramane altceva de facut decat sa beau un coktail. Pe fusul orar rusesc. Ca-mi dau seama si de una singura ca un Long Island, pe fusul orar italian ,ar fi cam de betivi….unde mai punem si faptul ca sunt netehnologica dar mama e un hacker (sau cum se zice) in computere, e capabila sa citeasca mesajul acesta inainte sa-l public, si sa-mi sparga dintii cu capul!
  Aveam ceva sa va zic dar am uitat, scuzati-ma. Si era important….
  Ca va multumesc din suflet e clar dar mai era ceva…..Ah! Mi-am amintit.
  N-am zis ca mi-as da foc pentru Simona(a doua precizare si ultima, deasemenea). I-am scris…”de-o fi sa mor carbonizata intr-un accident aviatic….mi-ar place sa ma reaincarnez in matale.”
  Dar eu glumeam. Glumeeeeeam!

  Ps.1. Ti-am jurat c-o sa mi-o platesti, Tache!
  Ps.2. Saru’mana. Oricum. Oricand.

 73. Ppppppppppppppps!

  Nu ca sa ma justific ca ma doare fix in…. Asa ca chestie. Am recitit, fara sa vreau, ce-am scris. Mi-am dat seama si eu cat am putut sa gresesc din punct de vedere ortografic. Dar acum m-am intors de la munca, am filmat o zi intreaga imbracata ca si cum ar fi fost iarna, pentru cine nu e interesat deloc tin sa precizez ca erau 40 de grade la soare, si eu am impuscat, alergat, arestat traficanti de cocaina, 13 ore. Si sunt si pe ciclu. Ca sa punem bombonica pe coliva! Si fetita mea vrea ACUUUUM pasta alla carbonara in timp ce mie mi-ar fi suficient o bucatica de perna. Si atat. Dar, ma rog….nu vreau sa va masacrez cu dramele mele existentiale pe blogul Simonei…Si nici sa ma justific. Cred. Sper.

 74. wow asta chiar a fost o ciocnire cosmica !

 75. eu stiind de voi amandoua pot zice ca v-a luat ceva timp sa va intersectati… da’ a meritat asteptarea 🙂

 76. Merci de recomandare. Citit pe nerasuflate si chiar te mai aștept cu recomandari :))
  Cat despre carte … Merci Alina Nedelea pentru text si mai ales pentru umor. Am rămas cu un “gust” … Dulce – sarat asa, nu știu cum altfel sa explic trăirea la sfârșitul cărții

 77. Am văzut pozele cu Alina Nedelea! 😯 Doamne ce ochi are!
  Mari și limpezi, ca două picături de cer.

 78. @Alina Nedelea: ba ai scris exact cum am zis, ca n-am citat din memorie, ci din mesagerie. Si normal ca glumeai, era evident din avion, ma scuzi ca pronunt cuvantul care iti da frisoane. Daca n-ai fi glumit, n-as fi scris o recenzie, ca as fi fost ocupata sa iti trimit o salvare. :mrgreen:

 79. @steluta: îți dai seama că n-am știut, n-a scris nimic în carte despre actualul soț. doar despre primul, n-ar mai fi scris, vedea-l-aș mănuși, o să înțelegeți voi de ce, dacă o să citiți 😉

 80. Cine a citit cartea stie ca am achitat datoriile fostului sot in care a avut nesimtirea sa ma lase. Ce nu stiti este ca am platit si divortul cativa ani mai tarziu. Omul mi-a explicat clar si raspicat ca n-are nici o problema sa se prezinte la Tribunal sa semneze dar ca nu are de gand sa scoata vreun ban. din buzunar Nu stiu in Romania cum e dar in Germania costa, frate. Avocatul, mai ales. Simona! Mai am sa-i platesc si inmormantarea si-am terminat cu cheltuielile pe viata asta.

 81. @Alina: un caracter deosebit, bănuiesc că l-ai căutat mult până să-l găsești așa infect

 82. MIHAILESCU CRISTINA

  Deja sunt curioasa!Am s-o citesc negresit!

 83. Am luat-o, in varianta e-book, pentru ca simteam nevoia stringenta sa o citesc 🙂 am inceput-o ieri la lucru si am continuat azi pe masin (spre “la tara”) nu m-am putut opri pana n-am terminat-o
  E betooon cartea asta si autoarea mi se pare incredibila 😀
  Mi se pare cumplit de greu sa treci printr-atatea si sa le poti asterne apoi pe hartie cu atata umor si detasare
  Dupa ce am citit cartea am deceretat: mi-ar placea sa o cunosc pe Alina Nedelea si sunt convinsa ca toti am avea multe de invatat de la ea

 84. Vă mulțumesc frumos pentru sfaturile privitoare la DRM și Kindle.
  Aparent, există la mică distanță pe Google Search un plugin de Calibre care rezolvă problema și care mi-a permis în această dimineață să deschid prima pagină din cartea Alinei pe cititorul meu Kindle.

  Acum 10 minute am întors ultima filă digitală și încă nu sunt sigur că o să-mi revin complet vreodată. Am rămas șocat, am râs cu poftă, am înghițit cu greu anumite pasaje dar ceea ce nu am putut să fac a fost să judec.

  O altfel de carte, despre comunism și tragedie personală scrisă într-o manieră ușor macabră de care _NU_ reușești să te desprinzi. O carte pe care trebuia să o citesc, mă bucur că am făcut-o … dar nu am să o mai ating niciodată.

  10 ! O recomand tuturor !

  Mulțumesc Simona, pentru oportunitate și mulțumesc Alina pentru gustul dulce-amar pe care mi l-ai lăsat pe creier !

 85. CU RISCUL DE A MA REPETA-voi citi cartea cand voi ajunge acasa.Am ramas impresionata ca mi-ai citit mesajul, motiv pentru care te respect.Acum nu stiu ce spui de primul sot al ei,deci sunt in urma,eu stiam numai de actualul.Cu privire la Alina Nedelea…..mereu ma uimeste si nedumireste. Dar avem timp de explicatii….Daca nu ne vom vedea, in carne si oase, pentru autograf, o sa se intanleasca Mario cu Eva ,sau cu tine Alina Nedelea, asa ca nu imi fac probleme,cu toate ca ceva in inima mea imi spune ca te voi vedea in viata asta. Asa ca dragele mele multa sanatate si mult noroc.(Alina Nedelea…am vazut poze ,multe poze….deci am avut dreptate..Eva seama foarte bine cu sotul tau). 😀

 86. Steluta, CU RISCUL DE A MA REPETA te rog sa nu-mi mai subliniezi cat seamana Eva cu sotul. Nu mai baga cutitul in rana. Basta! Uite cum facem. Daca imi declari ca Eva imi seamana leit iti trimit cartea prin posta ca stiu ca locuiesti pe Luna. Sau te-ai mutat si de acolo? Unde esti? In galaxia de vis-avis? Hai. Baga-mi adresa pe privat. Marti tot trebuie sa ma duc la posta. Pupa-l pe baietel. Muuuuuuuuult de tot. Ciao, bella.

 87. Potasiu! Am cazut de pe scaun de ras. Saru’mana. M-am distrat de-am murit. Iti multumesc . Tie si tuturor celor care au avut bunavointa sa piarda doua-trei ore ca sa ma citeasca. Daca v-a placut sau nu e putin important. Va multumesc pentru dispozitia de care ati dat dovada.

  Simonaaaaaaaaa !
  Ce mai faci?

 88. Am umblat azi prin trri librarii din bucuresti ca sa gasesc cartea. Am ris si am plins. Mia-m adus aminte der ziua cind eu si mama ne-am asezta pe scaune uitindu-ne la masina de spalat automata cum spala

 89. Scuze, am apasat aiurea pe butoane. Ce e sigur e faptul ca multi am trecut prin momente de criza dar putini sunt cei carora le place sa si le reaminteasca. Multumesc Simona, multumesc Alina. Mi-ati dat forta sa merg mai departe

 90. INIMA TA ESTE MARE…MULTUMESC PENTRU OFERTA…DAR NU POT…..NU TE POT MINTI…..VREAU SA CUMPAR CARTEA,SI DVD-URILE CU FILMELE TALE….NU STIU DACA LE VOI LUA PE TOATE ACUM…DAR ITI VOI SPUNE CE AM VIZIONAT…..EU ITI DORESC SA JOCI IN CATE FILME VREI TU SI SA TE OPRESTI CAND TE VEI PLICTISI..ASTA ITI DORESC DIN INIMA…EU SI CEILALTI FANI AI TAI,TE VOM URMARI SI VOM AVEA “ACTIVITATEA TA “LA NOI ACASA. Eva seamana cu tati, dar gesturile sunt ale tale, ar fi exagerat sa iti spun ca are caracterul tau,asta am dedus din poze si inregistrari.este o fetita talentata, un diamant inca neslefuit,dupa ce ii terminati slefuirea,va straluci ca voi. Este punctul meu de vedere, il spun cu draga inima. Cand ai sa imi spui ca vrei sa vii aici ,und este cald mereu si sa stai cat vrei, iti voi da cu multa placere adresa mea. 😀 (l-am pupat pe baietel,hahah,el o pupa pe ea,cu toate ca ii este rusine.I-am zis ca nu are de ce, pentru ca o sa mai dureze pana o sa reuseasca).O da, stii ce…daca ai sa faci un film aici,mmm ce tare ar fi, sunt aproape de Turnuri….vom trai si vom vedea…pana una alta,asa cum bine zici”Ciao,bella”.

 91. @Alina: nu senzațional, mersi de întrebare. băi, da’ ce seamănă aia mică cu tine, e bucățică ruptă, nu cumva sunteți gemene? 😛

 92. Am luat cartea din librarie, pana la urma… la editura se epuizase stocul cand am vrut eu sa apas clickul… asa ca am ramas cu buza umflata si cu banii pe card… oricum, ieri, cand am iesit de la Sfanta, am intrat in prima librarie si mi-am cumparat-o… m-am culcat la ora 2 noaptea, dupa ce am aflat toate dedesubturile vietii Alinei Nedelea… si nu mi-a parut rau deloc
  … am vazut un comentariu mai sus cum ca exul sot sa fie facut manusi: s-ar imputi mainile care le-ar purta…

 93. Simona sau Alina, sau cineva mai priceput

  Cum cumpar totusi cartea in format digital in SUA? Sa incerc sa o iau pe elefant.ro si apoi sa ma chinui sa o aduc cumva pe kindle fire sau exista si vreun alt website care sa nu creeze probleme posesorilor de kindle si care sa-mi accepte Mastercardul?

 94. @Lumi: Citește comentariul meu anterior.
  Poți cumpăra cartea de pe elefant.ro, după care o imporți în Calibre și dai jos de pe net un plug-in care te ajută să o urci pe Kindle.

  Mie nu mi-a luat mai mult de 10 minute și pentru că nu se cuvine să dau mai multe detalii aici în grădia Simonei, sunt sigur că te vei descurca fără probleme.

 95. @Canamonica – lectură plăcută! Sperăm să îţi placă “Şoseaua Căţelu 42” cel puţin la fel cât i-a plăcut Simonei 😉

  Avem stoc pe acest titlu. Sigur pe http://www.all.ro ai încercat?

  Cu drag,
  Loredana Modoran
  Online Coordonator Grupul Editorial ALL

 96. @Potasiu: dă, domne, câte detalii vrei 😉

 97. Multumesc de recomandare.
  Am cumparat-o ieri, ultima era la Bastilia. Am inceput- o in troleu, aveam sase statii. Mi-au dat lacrimile, m-am zguduit de ras si am multumit in gand de ‘nshpe mii de ori ca te citesc. Am infulecat-o aseara, ca o calica. Saru’ mana!

 98. A se reține că nu încurajez obținerea cărții prin alt mod decât cel oficial.

  În schimb, dacă veți cumpăra de la elefant.ro, vă avertizez că veți intra în posesia unui Epub cu DRM pe care nu îl puteți urca pe cititoarele Amazon Kindle.

  Soluția este folosirea software-ului Calibre (calibre-ebook.com) și a plugin-ului (http://apprenticealf.wordpress.com/2012/09/10/calibre-plugins-the-simplest-option-for-removing-most-ebook-drm/). Ambele produse sunt gratuite și foarte ușor de instalat/folosit.

  Na ! Că m-am scăpat în curte la Simona și acum sar editurile pe mine !

  Gata ! Nu mai zic nimic ! Citiți cartea ! După care mergeți afară și oferiți o floare unui necunoscut sau plantați un copac !

 99. Draga Simona

  Totul ar fi OK , dar e a doua oara cand vreau sa descarc o carte – cu plata! – de la elafant.ro. Prima oara a fost o carte a lui Agopian. Traiesc in Marea Britanie, am avut probleme cu primirea cartilor – fizice – si de la Humanitas. De aia ma stradui cu e-books. Oamenii astia ori isi bat joc de mine, ori sunt eu complet retardat in ale computerului. Pacat!
  Sa auzim numai de bine!
  Valentin

 100. Potasiu, draga. Eram si io p-aici…din intamplare. Imi place sfatul tau. Iti multumesc. O floare, un copacel….daca-mi permiti….nici o tigare sau o felie de salam de Sibiu n-ar strica la casa omului (a se citi:la mine!!!!) nu-ti zic o portie de vinete sau de ardei copti, bogdaposte…dar mai ales o bricheta. Unde e bricheta?????

 101. Tanasescu, demult ma tineam…dar tot uitam sa te bag in seama. Stii cum e…reflexul, nu batranetea.
  Amore mio, pentru cultura ta generala, mi-am luat limba in gura cu multe persone dar cu profesorii, nu! Dar nu c-as avea principii. Ci pentru ca ori erau femei (Viorela Filip, cursul de canto. sau Petronela Lazar.cursul de actorie) ori nu dadeau un scuipat pe mine, vezi : Grigore Gonta, in facultate. Asa ca ori ai probleme cu memoria ori iti dai mai multa importanta decat e cazul!

 102. Valentin, nu te enerva. Io traiesc la Roma. Mai rau de atat nu poate sa fie……
  Baga-te la mine pe privat. Mai am trei exemplare si ma simt generoasa.
  Profita!!!!

 103. Tocmai am terminat cartea, sunt bulversata si afectata 🙂 Mi-a placut maxim, mi-a scotocit prin niste cotloane ale adolescentei din aceeasi perioada, acum trebuie sa-mi revin la forma initiala. Alina Nedelea, felicitari si urari de bine cu drag, Simona Tache, multumiri pentru recomandare. Cum bine zice Potasiu, nu o sa mai ating cartea niciodata, dar ma bucur ca am facut-o. Bravo, fata! 🙂
  PS am cumparat-o de pe elefant.ro ebook si am citit-o de pe ipad cu aplicatia bluefire reader, free pe appstore. E f simplu

 104. Citez raspunsul Simonei:
  ”@Dan Tanasescu: a făcut lucruri mult mai rele decât că te-a lăsat pe tine cu ochii-n soare, crede-mă. și nu se îmbrăca doar frivol, s-a și prostituat. :mrgreen: ai senzația că ai făcut așa niște mari dezvăluiri, care o să mă facă să anulez textul de mai sus? :mrgreen:

  De ce am senzatia ca aceste comportamente imorale, motivate de diverse imprejurari nefericite ce-i drept, sunt in acest raspuns arborate ca pe niste fapte de toata lauda? Nu inteleg zambetul pana la urechi (ma refer la emotionul verde). Daca raspunsul ar fi fost unul sobru, prin care cu tristete constatam nefericita turnura a destinului acestei femei (de care, macar partial se face si ea responsabila) poate ca era altceva. Dar ea a ales sa scoata un ban si isi imagineaza ca produce arta literara, si sucind si mintile credule ale unor tinere cititoare tulburate de socantele ei dezvaluiri in care se confeseaza cu dezinvoltura lumii intregi, fara minim de respect pentru intimitatea sa (dar, si mai rau, fara respect macar pentru intimitatea a copilului sau, despre care nu stim inca in ce fel va fi afectat de toate acestea). Iar dvs, doamna Simona Tache ii laudati faptele ca pe niste acte de bravura. Atat de mult ne-am pervertit? Traim intr-o societate a valorilor rasturnate. E trist.

 105. @Gabriela: uneori, sinceritatea e mai sănătoasă decât ipocrizia. mai ales pentru un copil. e preferabil să afli că ai tăi au fost și ei oameni, cu slăbiciunile lor, decât să vezi în ei niște pedagogi rigizi și gomoși; be) nu i-am lăudat faptele, i-am lăudat cartea, e cu totul și cu totul altceva; ce) nu scoate absolut nici un ban, stați liniștită. sau, hai, o să scoată maximum vreo 10 milioane de lei vechi, cam atât se câștigă dintr-o carte în România; de) ne-ați ținut o lecție scorțoasă de morală, pornind de la un emoticon, iar eu m-am apucat să vă răspund, deși îmi e evident că nu ați înțeles mai nimic. o trec la pierdere de vreme. și, da, trăim într-o societate a valorilor răsturnate, doar că nu cartea Alinei Nedelea e dovada. nu pun nici un emoticon, ca să nu vă declanșez o nouă suită de “senzații”.

 106. GABRIELA….AM O CURIOZITATE…AI AUZIT DE METAFORE…..UNUI SCRIITOR, ARTIST,SCENARIST….I SE PERMITE ORICE…SA IMI SPUI TE ROG…..DE UNDE STII TU CA IN REALITATE ASA VORBESTE EA CU FIICA EI?……DE UNDE STII TU CA EA ARE UN COMPORTAMENT IMORAL?……TE ROG SA IMI SPUI DACA STII CINE ESTE ALINA NEDELEA?…..Te rog, cand postezi un pct.de vedere, mai intai citeste, informeazate, dupa care arunci cu barda. Nu am auzit de ca ea ar fi stricat casa cuiva, ca si-a abandonat copilul, familia,ca a facut crime,ca a furat….In genere cand citesti o carte nu trebuie sa crezi ca este adevarat suta la suta.unii fabuleaza, cu intentia de a-si duce imaginatia pana la capat.Iti pot da exemple de regizori si scriitori care au avut o imaginative bolnava si care au fost foarte apreciati. Scrie si tu o carte si daca este buna fii sigura ca o voi aprecia, o va aprecia si Simona Tache. Imi pare rau ti-ai format o parere gresita, nu imi plce sa jignesc caci a-si fi spus mai multe, dar asta inseamna sa ma cobor la un nivel pe care nu il agreez. Nu prea vad legatura dintre societate – Alina Nedelea si Simona Tache….Din pct.meu de vedere ati gresit pagina de facebook, nu pe ele trebuie sa le judecati, sunt multi altii care si-au batut joc de tot,nu numai de valorile sociale…de oameni, cultura,patrimoniu, de tot…mai au putin si ne vand sufletele…..daca ar putea. Cand mai postati un comentariu, va rog, iesiti la scena deschisa cu numele real…..ca tot vorbim de valori si de moralitate deci implica curajul si raspunderea celor postate, dar pe langa asta vreau sa stiu cu ce va laudati dvs.ce ati facut asa memorabil pentru aceasta societate.

 107. @Alina Nedelea:
  Mă gândeam că la cât jeg și câte rele se învârt în jurul nostru, este lucru mare să construiești o carte cu potențialul de a face măcar un cititor să planteze un copac sau să zâmbească dimineața unui necunoscut. Pentru că dacă necunoscutul ăla este o educatoare, cel puțin 20 de copilași vor face recursiv ziua mai bună părinților.

  Și uite-așa ajungem să schimbăm lumea, gest cu gest. Sau felie de salam de Sibiu cu felie de salam de Sibiu.

  Pentru că așa cum gara a văzut mai multe săruturi sincere decât starea civilă, nici nu mă miră că aproape mereu găsim fericirea acolo unde ne așteptăm mai puțin să fie.
  Și este important să ne bucurăm de gesturile ăstea mici (o “țigare” (cum zicea Ilie Moromete), un ardei copt, un capitol de carte care te facă să transpiri, zâmbetul unui copil, etc.). Pentru că viaţa este defapt doar liniuţa aia de pe monumentul de piatră dintre data naşterii şi data morţii.

  Mă bucur că ți-ai împărtășit experiențele tale de viață cu mine. Am avut ce învăța și pe alocuri mi-a părut rău că ai avut lângă tine persoane care nu te-au meritat. Învață de la mine: un bărbat adevărat face femeia să-și ude lenjeria, nu ochii !

  Astăzi am cumpărat o ciocolată mică de la chioșcul din gară și am lăsat-o pe un birou la întâmplare din clădirea noastră. Când a fost ultima oară când ai făcut un lucru pentru prima oară ?

  Îți mulțumesc încă odată. Pentru tot ! Și îți doresc să cazi într-un lac de fericire și noroc, să ai parte de miere de unicorn virgin, să-ți găsești bricheta și fiecare zi din viața ta să fie o petală de trandafir.

  – Potasiu

  P.S. Îmi este cu neputință să-ți ascund faptul că acest dialog m-a scos din starea de confort psihic. Într-un sens bun al cuvântului, nu mă înțelege greșit ! În schimb … în continuare mă simt foarte ciudat și dacă aș avea o mamă și o fustă, probabil că m-aș ascunde după ele. Că probabil tu nu știi cum este să discuți DIRECT cu persoana REALĂ pe care ai văzut-o în filme și a scris ultima carte pe care ai citit-o și care ți-a plăcut la nebunie. Pentru mine este o experiență unică, o onoare pe care simt că nu o merit și un privilegiu nesperat să îi pot spune autorului că iubesc salata de vinete, în schimb niciodată nu m-am dat în vânt după ardeii copți. Știi tu, ca la ușa cortului. Nu îmi amintesc ultima oară când am avut o zi atât de bună ! Săru’mâna tanti Alina !

 108. A, și ca fapt divers … rog pe cineva să-i scoată mătura din fund Gabrielei !

  Unu’ la mână pentru că între timp am evoluat și nu mai trăim vremurile în care sex-ul era un subiect tabu și purtam mănuși albe și evantai … să acoperim dacă se poate _tot_. Nu vă place cartea, schimbați canalul ! Vă irită la retină dezinvoltura și naturalețea de abordare a unor subiecte, … poate aveți vreun mileu de șters !

  Și doi, nu se poate mă ! Nu se poate să purtăm o discuție “open-minded” undeva pe internet … și să nu apară câte o persoană din asta, cu aere de contesă la menopauză, care să fie contra. Nu contează contra cui sau contra a ce … dar să fie neapărat contra curentului. Că dacă nu ne certăm și nu discutăm în contradictoriu, nu putem să dormim bine noaptea. Cunosc foarte bine tipul acesta de persoane frustrate în general pe viață, cărora singura satisfacție le-o oferă dărâmarea castelului de nisip al celui de lângă.

  Nu vă faceți probleme, tanti Gabriela, că probabil Eva va avea o viață mult mai deschisă și ancorată în realitate decât mulți dintre noi. Tocmai pentru că Alina a înțeles cu mult înaintea noastră cât de mult pune frână evoluției personale minciuna, ascunsul sau manipularea adevărului. Plus că am trăit în perioada în care fetele aflau din surse ridicole despre ciclul menstrual și ulterior sex, în care nu existau ore de SexEd în școală, în schimb religie de 2 ori pe săptămână, deci știu ce rahat mănânc !

  Nu ! A păstra sexul un subiect tabu nu este sănătos ! Nu vă obosesc cu exemple, dar le puteți ușor vedea pretutindeni în jurul dumneavoastră, dacă lăsați puțin clasorul cu timbre și ridicați puțin ochii de pe oracolul din generală.

  Înainte de a judeca copiii unor persoane pe care nici măcar nu le cunoaștem, parcă ar fi cazul să vedem dacă nu cumva avem ceva treabă prin curtea proprie. Asta dacă mă lăsați pe mine …

 109. […] exuberanta a femeilor care s-au indragostit de Alina Nedelea la indemnul Simonei Tache, pe care deja o […]

 110. Si uite asa m-am indragostit brusc de Potasiu!
  Unde erai cand te cautam??

  Sper sa ai copii. Sa-i faci, daca nu-i ai. Repede.
  Ai toate calitatile necesare sa fii parinte. Ah, daca ar fi toti ca tine cati copii relaxati am avea…

  N-am cum sa stau la taclale acum ca sunt la munca. Revin.
  Cu un singur lucru nu sunt de acord. Ca Signora Gabriela mi-a judecat copilul. Nu. Nu-mi reiese. Moare de grija ei,insa! Mie asta imi reiese. Moare de grija Evei, de grija societatii, de grija altuia, in general. Atata ca o femeie de genul asta nu sare sa ajute o persoana ci isi pune poponeata pe catedra si agita ca o isterica bagheta. Nu toate persoanele care gesticuleaza cu un bat ,sunt dirijori de orchestra! Aici e diferenta….
  Hai, v-am pupat apasat pe toti. Pe suflet!

 111. Si ute-asa, la miez de noapte, ma facurati sa citesc comentarii… si carti. Sa vezi acum aventura de cumparare de carte de aici, din fundul Madrasului… 😆

 112. Citesc si mă oftic când văd că toți ați mâncat pe nerăsuflate cartea Alinei și sunteți care de care mai entuziasmați, iar eu așteeeept comanda de la Ed.All și nu mai vineee. 😥 Si , d-na Gabriela ❓ , vedeți sunt politicoasă, abia aștept să citesc ca să-mi sucească și să-mi pervetească mintea credulă pe care o am la 54 de ani bătuți pe muchie! ❗ Simona, n-ai vreun cod, ceva 💡 și pentru Poșta Română, poate se mișcă mai cu talent și livrează mai repede coletul!

 113. @ana: aoleo, doamnă, mi-e frică. o să vă învețe alina la prostii. uf 🙄

 114. ma bucur ca mai exista asa ceva care sa ne mai trezeasca pofta de viata! Cartea pe care am comandat-o pe amazon in germania, nu mai e pe stoc, tre sa stau cuminte la coada pana le mai trimite Alina Nedelea niste copii. Se vede ca romanii din afara au dat si ei buzna. Pentru ca ne este un dor nebun de o salata de vinete

 115. Stimată d-nă Gabriela
  Nu vă lăsați intimidată și nu părăsiți încăperea. Am senzația că aceste comportamentele imorale vor lua o nouă amploare, mai ales că au apărut și bărbații pe aici, exact în momentul în care tinerele cititoare sunt maxim de tulburate după dezvăluirile șocante ale Alinei. Să veghem doamnă! Destinul acestor credule inocente, va lua o alta turnura, în această conjunctură nefastă. Desigur, patial se vor face și ele vinovate, dar să ținem cont de faptul că mințile le-au fost sucite în prealabil cu vădită intenție. În urma cercetărilor se va stabilii cu exactitate de ce a fost pusă la cale această acțiune și cu a cui complicitate ea a fost dusă la îndeplinire. Nu putem anticipa care vor fi consecințele ulterioare asupra tinerelor afectate.
  Vă place doamnă? Nu zîmbiti precum emoticonul, fiți sobră și răspundeti-mi: cu acest limbaj de căcat, credeți că am șanse să mă angajez și eu la dvs acolo, la curtea de apel?

 116. @Alina Nedelea:

  Încă nu am un copil, deși mi-l doresc nespus ! În schimb, am impresia că acest aspect
  (și trebuie să fii de acord cu mine) impune mult mai mult decât capacitatea de a pune anumite cuvinte într-o frază ce are potențialul de a ridica părul de pe mână sau a genera o țârică de conversație pe internet.

  Îmi doresc ca atunci când copilașul meu se urcă pe umerii mei, va avea impresia că este “on top of the world”, că eu sunt muntele de dedesupt și că nimic nu pare sinistru, rău sau măcar inadecvat ! Deși încă nu există, doresc să-i ofer totul ! Deși cu siguranță nu voi putea, îmi impun să-l feresc de rele și datorită ție înțeleg (abia acum) că este important să-l feresc de minciuni și adevăruri transformate în ceea ce credem noi (ca adulți) că este mai bine pentru ei.

  @Gabriela cea rea:
  După cum zicea și Simona aici în grădina ei … te supără publicitatea cărții ? Fără să exagerez, probabil s-au vândut 10-20 de exemplare din cauza (pricina, dacă îți scoți mătura din fund) ei. Ca fapt divers, eu am cumpărat cartea cu 10 lei. Cu tot cu comisionul editurii, mă îndoiesc că Alina primește o căciulă mare de bani pe tema asta.
  Rugămintea mea este să-mi trimiți IBAN-ul și SWIFT-ul și îți transfer eu 30 de euro, doar să îți manifești frustrările personale în altă parte și să ne lași să povestim în liniște.

  @Alina (din nou):
  Te întrebi “unde am fost până acum ?”. Te asigur că eu, ca mentalitate și convingeri, am fost mereu acolo.

  Potasiu a fost mereu acolo, în sufletul vostru. L-ați experimentat în fiecare cafea de sâmbătă dimineață, de fiecare dată când un infant s-a cerut în brațele voastre, atunci când ați oferit 50 de bani unui cerșetor care chiar avea nevoie de ei (pentru a completa prețul unei pâini), în gestul generos și prealabil necondiționat al unui necunoscut, în fiecare rază de soare și mereu atunci când cu minim efort putem schimba în bine, viața unui alt om.

  Potasiu nu a plecat și nu a fost niciodată absent. A fost, este și va rămâne mereu în sufletul vostru. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă uitați înăuntru … să-l regăsiți și să-l lăsați să se manifeste.
  Fie el și măcar ca element chimic !

  @Simona:
  Ne-am luat la vorbă în curtea ta și am uitat de bunele maniere. Niciodată nu mi-a făcut plăcere să stau peste program și să pun gazda în situații jenante. Ne cerem scuze că abuzăm de ospitalitatea ta.

  Eventual, lași tu lumina aprinsă pe verandă … și când plecăm, aruncăm noi scrumiera la gunoi, închidem silențios porta și îți punem cheia sub preș.

 117. Punctul nr 1. Mirela. Baga mesaj in privat, te rog. Mai am un exemplar in casa. Da-mi adresa. Vin si pe jos in Germania. Am motivele mele…

 118. Punctul nr 2.
  Cata Mustata. Nu stiu cine esti, dar vazand ca Tache se duce devreme in pat….poate bem o bere impreuna.
  Sunt discreta. Nici dracu’ n-o sa ne stie….
  Atata ca salariul il duc acasa. La nevasta mea. Sa nu te superi.

 119. Punctul nr 3.

  Potasiu.
  Esti unul care lasa fara cuvinte o persoana. Orice persoana.
  Daca te-a citat pana si nevasta-mea…intelegi la ce nivel te-ai plasat….

 120. S-a petrecut o chestie ciudată pe care nu reușesc să o înțeleg !
  “Alina Nedelea: Daca te-a citat pana si nevasta-mea…”
  Deși, dacă fac un minim efort mental, … defapt nu …

  Am pretenția de la mine că nu sunt prost, moment în care arunc scrumiera la gunoi, mă ridic de la masă, îi cer scuze Simonei pentru deranj și mă retrag …

 121. @Potasiu: glume. m-a luat nedelea de nevastă, intempestiv, într-un comentariu pe FB. dacă află doamna Gabriela la ce s-a ajuns… 🙄

 122. Donez cartea mea cuiva care n-a mai gasit-o. Oricum planuiam sa mai cumpar vreo 10 exemplare cu proxima ocazie cand se va reimprospata stocul, sa le dau cadou. Trimiteti adresa (postala) pe mailul meu aisairy@gmail.com – primul sosit primul servit.
  Alina Nedelea, cum sa rezum in cateva cuvinte senzatiile mele cand am citit cartea? Emotionant si ca o galeata de apa rece turnata peste cap intr-o zi calduroasa de vara.

 123. Bai ce imi plac mie puritanii care apar la momentul oportun. Insa ce ma intreb de fiecare data este cum mama dracului de citesc astfel de bloguri, site-uri daca sunt atat de neprihaniti?! 😉

  In alta ordine de idei, daca s-ar obosi toti cei care brusc au principii, sa citeasca macar o pagina din carte, poate ar intelege si tartacuta lor care e faza 😉

  Delicios dialogul dintre Alina Nedelea si Potasiu 🙂

 124. @Alina Nedelea: E destul de dificil să-ţi aminteşti, după 22 de ani, toate amănuntele. Tot ce poţi avea sunt nşte impresii cu care ai rămas. Nu ştiu dacă individul respectiv era profesor sau elev sau portarul, sau mai ştiu eu cine, dar ceea ce mi-a rămas întipărit în memorie e faptul că am văzut persoana respectivă de mai multe ori prin şcoală şi că depăşea bine media de vârstă a elevilor. De aici pate şi impresia că era profesor.

 125. @Dan Tanasescu: Da nu te lasi deloc, o fata acum 22 de ani a uitat ce ti-a promis, sau te-a ignorat si tu vii sa-i scoti ochii acum. Tu ai spus ca ii trata pe baieti ca pe gandaci, zi mersi ca nu te-a transformat in gandac, femeia e vrajitoare, am citit si eu in carte. 😆

 126. @ Dan Tanasescu: Asadar acum 20’j de ani cand erai tu in liceu, o fata ti-a dat cu flit. Intre timp ea si-a vazut de drumul si de viata ei (asa cum a crezut de cuviinta, ca doar este viata ei si a nimanui altcuiva), a scris o carte si uite asa aflii din nou despre ea. Si simti nevoia sa arunci un pic cu kkt. De asemenea, presupui ca oamenii de aici nu sunt in stare sa isi formeze singuri o opinie si au nevoie de o instanta moralizatoare suprema care sa le spuna “asa da, asa nu” si “uite ce a facut persoana asta cand era ea adolescenta”. Comentariile tale spun mai multe despre tine decat spun despre Alina Nedelea…

 127. In other news, dupa o saptamana de zbatere am reusit si eu sa imi iau cartea in format electronic de pe elefant.ro. Unde doamnele de la customer support sunt niste scumpe, cele mai scumpe! Spun asta fara nici o ironie, orice problema am avut, au rezolvat-o! Datorita lor, am reusit sa iau cartea cu 2.5 EUR in loc de 2.5+15 EUR taxe catre banca. Acu’ problema e ca e in format epub in loc de pdf si nu pot sa o citesc de pe kindle, dar efectiv mi-e jena sa le mai frec cu INCA un email asa ca ma descurc eu cumva 😛

  @Simona: Draga Simona, vazand ce proportii a luat aceasta postare (+ aia de pe FB) ma gandeam ca risti sa te transformi intr-un fel de Oprah (dar evident mult, mult mai cool & better looking 😉 ) la modul ca recomanzi carti care dupa aceea se epuizeaza din stoc in urma recomandarii tale 😀

 128. @Tetelu, @Olga: Nu aţi înţeles nimic ăştia care îmi reproşaţi tot felul de aiureli. Nu eram la liceu pe vremea aia, lucram în fabrică la UMEB şi eram elev la Şcoala Populară de Artă. Terminasem armata de 2 ani şi domnişoara Alina Nedelea nu mi-a tras nicio clapă, pentru că nu am avut nici un rendez-vous cu ea. Am fost doar dezamăgit de o atitudine necolegială şi infatuată faţă de mine pe care o afişa şi faţă de alţi elevi de la şcoala respectivă. Asta e tot. Şi motivul pentru care am comentat nu este să arunc cu noroi, deoarece bănuiesc că în cartea pe care toţi o admiraţi găsiţi lucruri mult mai controversate decât cele pe care le-am descris eu aici. Am vrut doar să mă conving de faptul că Alina Nedelea scriitoarea este acea Alina Nedelea pe care am întâlnit-o acum 22 de ani la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. 🙂

 129. @ Olga citeste mai sus ca s-a discutat de problema asta. Am scris eu de Calibri, pluginuri si a reusit si Potasiu sa o citeasca fara probleme 😉
  Fetele de la elefant nu au cum sa te ajute in problema asta. Poate doar elefant.ro sa tina cont pe viitor sa aiba ebook-urile in mai multe formate…lucru care are trebui sa se intample deja.

 130. @Dan Tanasescu: Si te-ai convins ca e ea? Eu cred ca e alta Alina Nedelea. Nici la UMEB nu mai e Uzina de motoare electrice, e AFI Palace Cotroceni. Eu zic sa mai insisti.

 131. @Tetelu: Păi dacă citeşti comentariile de mai sus vei vedea că mi-a confirmat faptul că despre ea e vorba! 🙂

  Apropo, nici eu nu mai sunt muncitor de fabrică comunistă de foarte multă vreme! 😀

 132. @ Daria: Pai la elefant au si pdf dar mi-e rusine sa le mai bat la cap si cu asta ca le-am sacait destul in ultimele zile saracele. O sa incerc cu Calibre, merci de pont! 🙂

  @Dan Tanasescu: Whateveh!

 133. @Dan Tanasescu:
  EA e! Daca vrei s-o faci de ras definitiv, nu-ti mai risipi energia pe aici, pune mana si scrie si tu o carte daca ai material suficient. Pentru titlu nu-ti face probleme, ti-am gasit eu unul pe masura: SOSEAUA HINGHERU 24

 134. @Olga, da-le atunci un mail frumos 🙂 Daca spui ca au fost asa dragute sunt convinsa ca sa iti trimita un mail. Nu va fi un capat de tara 🙂

 135. Si ca sa fiu cinstit, cartea nu mi-a placut in mod deosebit. In schimb imi place salata de vinete si d-aia m-am simtit dator sa intervin.

 136. Deci, pana ajunge la mine cartea comandata, ma mananca in limba (degete) sa ma iau de fecioara expirata Gabriela, si sa-i transmit pe aceasta cale ca sub-specia careia ii apartine imi starneste mila. Am zis mila, nu compasiune, sa ne intelegem.
  Tristele care-si aghesmuiesc organul sexual atrofiat (a se citi creierul, pentru d-alde care nu stiu care-i al mai organ sexual dintre toate) cu doctrine si printzipuri putind a naftalina ar face bine macar sa-si tina gura. Daca vrei sa spui lumii ceva, asigura-te ca ce-ti iese pe gura sau din taste merita auzit. De catre oameni!
  Oamenii vor sa simta viata, in toate culorile ei. Vor s-o traiasca, nu sa si-o inchipuie sau se ascunda de ea.
  Si daca alegi sa traiesti alb-negru, si sa te feresti ca dracul de tamaie de intinarea curcubeului, pai have fun cu alegerea ta. Invidia nu e fun. Judecarea nici atat. Ai timp sa te gasesti pe tine in mica ta viata, daca esti asa ocupata sa-i cauti pe altii?
  “I prefer silent vice to ostentatious virtue” – Albert Einstein.

 137. @ Alina. Am ratat aseară invitația la bere, că așa ratez eu de obicei chestiile faine. Dar nu-i nimic, că într-o bună zi, vreodată, sunt convins că vom bea o bere împreună. Nu doar pentru că așa-mi doresc eu, dar n-o să ne putem opune destinului. Unii oameni, pur și simplu, sunt sortiți să facă parte din viața altora. 🙂 Și la noi, îți zic io că asta e! 😉

  @ Simona. În scurta mea experiență în online, n-am văzut încă o acțiune atît de minunată și de emoționantă, ca asta reușită de tine aici. Am făcut parte din povestea asta fără să vreau, începînd de la articolul Alinei cu poșta și pînă azi. Mi s-au parut fantastice toate reacțiile, mobilizarea, energiile implicate și spiritul ăsta de prietenie care s-a înfiripat aici. Pînă la urmă nu pare mare lucru, ne-ai recomandat o carte, iar noi am citit-o. Dar hai s-o declarăm o acțiune superreușită. Felicitări Simona, mi-a plăcut mult și mai hai și cu alte provocări de-astea. Noi suntem “pe aici” !

 138. Of…Se pare ca au aparut problem atat de mari si de neinteles……Domnule Dan Tanasescu……Alina Nedelea a spus ca o confundati……nu precizati concret…..este acea colega,care nu prea a fost colega,asa cum initial ati spus ca era cu un professor si acum nu mai este profesor,este portar,bla bla.bla……Concret…..este, nu este.. Si va mai laudati ca va aduceti aminte perfect ce vi s-a intamplat acum 22 de ani si nu va mai aduceti aminte ce scrieti de la o postare la alta(ma refer faza cu profesorul de actorie,dupa care spuneti ca nu mai stiti cine era persoana respectiva).Si acum sa revenim la atitudinea celor infatuati…..si acum este la moda se promiti si in secunda 1 sa uiti ce ai promis….sa te dai mare cu nu stiu ce marca de masina, sau telefon…….Nu sunt ei profesorii seriosi,cu atat mai mult elevii,studentii. Va intelegeam frustarea , daca se intampla acum, sau dupa terminarea studiilor, cand deja se presupune ca suntem copti la minte …Nu inteleg de ce va pretati la nimicuri…..

 139. Tache e de vina! 😈

 140. Am citit cartea dintr-o suflare. Potasiu: Am cumparat-o de pe elefant.ro si cu toate pluginurile si calibre etc. nu am resusit sa o citesc pe kindle. In schimb, am reusit intr-un final sa o downloadez in adobe digital editions si s-o citesc pe calculator. Nu stiufunctioneaza lucrurile in publishing, insa cartea trebuie adusa cumva pe amazon.com. Piata din America este uriasa.
  Remarcabila si cutremuratoare! Cum zicea Potasiu e un privilegiu sa avem urechea autoarei- simt ca ma aflu in compania zeitatilor. 🙂 Alina, ai oferte sa o traduci in limba engleza?
  Simona, mersi de recomandare- impecabil gust- ca de obicei!

 141. Johnny Handsome

  Intru în librărie, trec de casă, cu gîndul să mă duc la raftul cu autori români. Brusc, un tip cu chelie se întoarce către mine şi-mi spune: “Vă găsim cartea imediat!” What??? Îşi dă seama că nu vorbea cu cine trebuie, însă eu, profitînd de ocazie, îi spun ce carte caut. Se întoarce pe călcîie şi se duce glonţ la un raft, găsind-o imediat.

  Cartea e scrisă dintr-o suflare? Nene, e ca EKG-ul unui bolnav de inimă, aşa trăiri îţi provoacă.
  Şi parcă aş mai citi-o încă o dată, să fiu sigur ca nu cumva să-mi fi scăpat ceva.
  Doamnelor, vă mulţumesc!

 142. @Lumi:
  Odată ce ai reușit să o dai jos în Adobe Digital Editions, ea se află deja în format Epub undeva pe calculatorul tău. Uitasem să precizez că trebuie să treci prin pasul acesta, pentru că ce primești de la elefant.ro este doar un fișier ce îți permite să dai jos Epub-ul.
  Fă click dreapta în Adobe Digital Editions și găsește-o fizic acolo unde este ea în “My Documents\”. Sau o cauți manual cu search după *.epub.

  După ce ai instalat plugin-ul recomandat de mine în Calibre, repornești soft-ul și adaugi cartea. După care dai “Send to device (main memory)”.

  Îți doresc un week-end de … sfârșit de săptămână și lasă-mă să știu dacă întâmpini probleme de orice tip.

  Potasiu,
  Technical Customer Support – Simona Tache Inc.

 143. Am citit cartea azi-noapte. E extraordinara!! Se va face si un film dupa ea, nu? Nu?! Merita!! ❗

 144. @Chris:

  În legătură cu solicitarea dumneavoastră,

  Din nefericire încă nu ne aflăm în posibilitatea de a estima o dată la care cartea doamnei Alina Nedelea va putea fi transpusă pe peliculă.

  Cu toate acestea, dorim să vă mulțumim pentru interesul oferit în această direcție și înainte de a vă asigura că remarca dumneavoastră va fi luată în serioasă considerare, vă reamintim că rămânem mereu la dispoziția dumneavoastră pentru viitoarele sugestii sau reclamații.

  Dacă orice informație de mai sus este neclară sau aveți alt tip de întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.
  Vă stăm la dispoziție cu orice alte informații și vă urăm un week-end plăcut.

  Cu stimă,
  Potasiu

  Reprezentant Relații Clienți
  Departamentul Tehnic “Alina Nedelea”
  SimonaTache Enterprise Communications
  Nr .RO, Str. SimonaTache, Cod Poștal:WWW, Internet
  https://www.simonatache.ro

 145. Stimate Potasiu. Sedusa si abandonata….pfff. Si cand te gandesti c-am avut o copilarie nefericita…..
  Unde esti? Pe unde scrii? De ce nu scrii?

 146. Alina tocmai m-am întors de la poștă, așa că o să mă pun pe citit romanul tău. Am apucat să văd ce-l iteresează pe Einstein….nu, nu cred că Doamne Doamne a avut altă opțiune, cred c-a lucrat cu materialul clintului…… 😉

 147. Voiam sa spun doar ca mi-am luat si eu cartea si am devorat-o. Acum e la mama, o devoreaza si ea. Am gasit-o in diverta, era pusa foarte la vedere (ma gandesc ca in urma cererii crescute), mai erau 3 exemplare (doua dupa ce l-am luat pe-al meu). Alina, poti spune orice despre viata ta, dar nu ca ai avut timp sa te plictisesti. Poate la pensie 🙂

 148. Am citit-o cartea!
  Repede!
  Mai vreu!
  E ca o bucățică dintr-un tort pus în vitrină. Vreau și restul prăjiturii, chiar dacă o să mi se aplece. Mi s-a mai întâmplat, nu mi-e frică! Deci Strada Cățelu nr. 42 II, când?
  Cât mai repede!!!!

 149. PS: scuze m-a lut valul; Șoseaua 😆 vreau să zic 😉 !

 150. E varianta print si pe elefant.ro, comandat luni

 151. Tocmai am citit ultima pagina. Si vroiam sa citesc si cuprinsul. (Recunosc, l-am citit) :mrgreen: .Atat de tare mi-a placut. tare, tare de tot.
  Draga Alina, iti multumesc. Si tie Simona, ca altfel nu aflam de carte.
  Nici nu pot sa descriu senzatiile pe care ti le produce. Cert e ca m-am indragostit de fata asta.

 152. Deci am o nemultumire, deci. Nu se putea sa fie cartea mai lunga? Asa, la vreo 4-500 de pagini? Zau… ca sa nu trebuiasca sa citesc pe langa cuprins si prima pagina, aia cu detaliile despre editura… deci, efectiv, din scoarta in scoarta.

 153. Eu, unul, nu pot citi atâtea pagini, pe ecranul laptopului. E niţel mai complicat, însă după ce cumperi e-book-ul de pe elefant.ro, poţi să ajungi, urmând câţiva paşi şi descărcând câteva programe, la un fişier .mobi, pentru Kindle: http://epubdrmremoval.blogspot.ro/2011/05/how-to-read-public-library-ebook-in.html. Eu zic că merită efortul, de dragul scumpilor noştri ochi. Mulţumesc, Simona!

 154. Am citit doar 25 de pagini din cartea Alinei si pot spune cu mina pe inima ca se maninca cacat cu polonicul la greu, lucru imediat sesizabil pentru cine a trait cu adevarat in vremurile alea… Imi pare rau sa spun asta, scriitura e alerta, interesanta, te tine lipit, insa daca tot clamam ca e autobiografica hai sa ne tinem cu dintii de detalii si sa nu cadem in pacatul folosirii tuturor cliseelor pe care le-am citit despre epoca aia. Coada la carne pe 21 decembrie 1989 ? Maninci cacat cu lopata !!! Pe 17 fusese decretata stare de urgenta in toata tara, Bucurestiul era plin de Militie, Garzi Patriotice si Trupe de securitate, era interzis sa se constituie grupuri mai mari de trei persoane (adica daca vedeau trei persoane, le umflau) asa ca numai de stat la coada nu iti ardea. Frig ? Nu, nu era frig, au fost citeva zile foarte calduroase pentru perioada aia, tocmai de aceea s-a intimplat si ce s-a intimplat. Aveai snur albastru la 12 ani si nu mai stii cum l-ai obtinut ? Adica erai comandanta de unitate la pionieri si nu mai stii cum ai ajuns comandanta de unitate ? Cred ca ti-ai facut o deviatie de la canalizare in asa fel incit sa curga cacatul direct, sa nu mai fii nevoita sa folosesti lopata sau polonicul…
  Imi cer scuze pentru limbajul scabros si violent, insa m-am enervat groaznic… Vrei sa scrii despre perioada aia cinstit ? Documenteaza-te si scrie cinstit, nu mai folosi toate cliseele citite prin alte parti… In Bucuresti era ratie doar la ulei si zahar, spre deosebire de provincie, unde se dadea totul pe cartele, ratia la coada din Bucuresti era impusa doar de oamenii care tipau “sa se dea cite doua (una, trei, cinci )” in functie de ce se “dadea”
  Miine ma duc sa cumpar toata cartea si revin…

  • Ai citit doar 25 de pagini ? Wow ! Such reader ! Much Feedback ! Bravo ție … vrei o prăjitură ?

   Faptul că îți este permis electronic să te descarci emoțional pe blog-ul ăsta (înainte de a servi un ban cu garnitură de “laudă-te că ai cumpărat mai multe pâini decât ți-a permis cartela“) nu înseamnă că ai dreptul să judeci și să jignești prin cuvinte grele … memorii ce nu se aliniează cu amintirile tale (vage și minim subiectiv exagerate).

   Înainte să-ți propun că ești ipocrit, mincinos și cel puțin idiot, dă-mi voie să-ți reamintesc faptul că țara asta chiar a trăit cartelele, lipsa mezelurilor și pene de curent mai dese decât momentele în care te-ai spălat pe creier.

   Uiți că citești o carte (fie ea și auto-biografie), ce își asumă un oarecare drept de a genera sentimente în creierul cititorului (chiar și cu sacrificiul unor mici recalibrări de realitate).

   Apropozito … legându-mă strict de ultima ta propoziție … ai cumpărat cartea ? Ai învățat să citești între timp ? Cum ți s-a părut ultimul capitol ?

   Îți propun (în mod umanitar) să calculezi următoarea întrebare (dacă îți permite creierul):
   Q: Dacă tu (de sărbători) aveai porc și vecinul nu avea, cine era mai bucureștean dintre voi doi ?

   Înainte să-mi răspunzi brutal și pervers, ia (te rog) în calcul următorul aspect:
   Religia, locul de proveniență sau culoarea pielii nu au absolut nimic de a face cu omenia, bunul simț sau considerentele (față de aproapele tău) care trebuie să-ți guverneze viața ! Comunismul, precum și prohibiția prostituției (de exemplu), sunt idei bune doar pe foaie !

   Q: De ce nu au curvele păr la puță ?
   A: De ce nu există iarbă pe cărare ?

   Totul este posibil în univers. inclusiv o instanță în care tu ești inteligent.
   Cea mai tare, profundă (cu sensul de adâncă), simplă și onestă chestie pe care o poți face după ce ai reușit să te afunzi într-un ireversibil rahat … este să pui neuronul pe …

   Q: Care este al tău cel mai mare regret în viață ?

   Și, după ce îți sare țandăra, bei un Tec, mergi la somn, te reculegi, ștergi praful de sub mileu, bagi în priză televizorul, te calmezi privind TeleEnciclopedia, înjuri ceaușismul din lume, fumezi un Carpați și reușești să te ancorezi în realitate … întreabă-te: De ce ?

 155. Tzop si eu pe ici. Foarte tare cartea Alinei cu ochi verzi pe care merita sa-i crezi. Poate doar cineva care a trait macar o farama din viata ei o poate intelege cu adevarat. Si zic ca viata asta merita traita si cu bune si cu rele. Pe mine m-a schimbat foarte mult. M-a ajutat sa am curaj sa stiu ce vreau, sa am curajul sa cer si sa fac tot posibil sa primesc. Si sa nu-mi fie rusine de mine. Cam asta. Astept cu nerabdare si urmatoarea carte care ii va purta semnatura.

 156. Valentin Draganoff

  Sarut mainile doamna Simona Tache, sarut mainile si imbratisari din suflet Alina! Pentru doamna Gabriela si domnul Tanasescu: aveti idee ce inseamna sa vezi de copil natura umana in cele mai hidoase iopstaze? Sa vezi fetele diavolului din oameni, in momentul in care esti lipsit de aparare? Sa traiesti (la un moment dat) cu constiinta faptului ca toata lumea e la fel, ca ASTA E si totusi sa reusesti, cum-necum sa ramai intreg si sa te ridici din mocirla? Stiti cat e de greu sa “acoperi” razvratirea subconstientului? Si daca a fost frivola, ce? Si daca a scris, ce? Si daca s-a prostituat, a facut sex, sau absolut orice, ce? Treaba ei, face ce simte si ce vrea muschiul ei! Sunt nascut in “77 si am trait cam la fel ca si Alina, la nivel de perceptie sufleteasca. Am fost un copil nedorit, crescut pe strazi. Nu m-am prostituat, pentru ca nu sunt femeie, dar, vorba unui amic de-al meu: “Vali, noi daca nu eram hoti, eram curve…”. 😀 Apropo de valori rasturnate, doamna Gabriela, nu stiu cine de pe Pamant ar fi intr-atat de bun, de corec, de… etc, incat sa stabileasca standarde, sau sa arunce cu piatra. Cu aceeasi dezinvoltura cu care bagam degetelele in buzunarele oamenilor, pana sa constientizez, mai tarziu imi dadeam si ultimii bani (care nu mai erau furati) si imi vindeam si lucruri, pentru a ajuta oameni, de la care cred ca e inutil sa precizez ca nu astept absolut nimic in viata asta… Ce inseamna doua ore pierdute, asteptand o frivola, care isi lua limba in gura cu 26 de profesori, sau cu 134 de extraterestri, in contextul amplu al universului, domnule Tanasescu? Pe langa ce am facut eu, de exemplu, Alina a fost ingeras… 😀 Am mai povestit, in cadru restrans, dar nu pot pace public, pentru ca pur si simplu unule lucruri sunt absolut incredibile… Tot ce mi-as dori este ca aceasta carte sa fie inteleasa de cat mai multa lume… Sanatate si liniste va doresc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green