Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ceaușescu ar fi invidios pe profesorii de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj

200 de elevi de la Liceul Șincai din Cluj sunt sancționați cu nota scăzută la purtare, iar doi așteaptă decizia scrisă pentru exmatriculare. Motivul: într-un grup privat de pe Facebook, au făcut glumițe despre profesori, iar niște profesori care s-au infiltrat în grup (cu ajutorul unor elevi delatori, desigur) au aflat și s-au supărat foc. Acuma, hai să vă arăt și câteva dintre glumițe:

Screen Shot 2015-03-03 at 13.43.22

Screen Shot 2015-03-03 at 13.43.33

Screen Shot 2015-03-03 at 13.43.42

 

Nu v-am arătat decât câteva, sunt fix în aceeași gamă soft și celelalte, le puteți vedea pe toate aici.

Ceea ce se întâmplă nu e însă foarte grav pentru că glumițele sunt soft, ceea ce se întâmplă e foarte grav pur și simplu. Dacă cineva îi cunoaște pe profesorii care au luat măsuri împotriva elevilor, îl rog să le transmită rândurile mele de mai jos:

Dragi profesori de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj,

Imaginați-vă că, în loc de Facebook, copiii ăia s-ar fi dus la un suc și ar fi făcut acolo glume despre domniile voastre. Ar fi râs și v-ar fi batjocorit în toate felurile, mult mai tare decât în pozicile de mai sus. Cum ați fi făcut să preveniți sau să pedepsiți asta? Vă puneați barbă și mustăți și vă așezați la o masă apropiată, ca să îi spionați? O făceați cu rândul, ca să îi supravegheați 24 din 24?

Toți elevii fac glume în privat despre profesorii lor, toți profesorii fac glume în privat despre colegii și șefii lor, toți oamenii fac glume în privat despre alți oameni, ȘI MAI ALES DESPRE AUTORITATE. Și nu numai în privat, dar hai să rămânem la categoria asta de glume, ca să nu intrăm în altă discuție. Să pornim de la ideea că, dacă ar fi fost publice, glumele copiilor ar fi făcut o imagine proastă școlii, plus că era vorba de fotografii ale profesorilor în sine ș.a.m.d. Au fost și ei conștienți de toate astea, de-aia au și făcut amărâtele alea de glume candide ÎN PRIVAT. Care glume candide, fiindcă domniile voastre aveți câte un par în fund, vi s-au părut scandaloase.

Nu are însă nici cea mai mică importanță cât de scandaloase sunt glumele cu pricina. Puteau să fie de 100 de ori mai scandaloase, atâta timp cât s-au petrecut ÎN PRIVAT, nimic nu justifică represaliile la care sunt supuși acum elevii, înțelegeți? 

Doar în comunism nu aveam voie să facem glume cu tovarășul Ceaușescu, domnilor profesori! Doar în comunism erau infiltrați securiști în grupurile, în casele și în familiile oamenilor, ca să-i toarne, inclusiv pentru bancuri. 

Între timp, au trecut însă 25 de ani, iar noi, ceilalți, nu mai trăim în comunism. Nici elevii dumneavoastră nu trăiesc în comunism. Domniile voastre însă da. Nicolae Ceaușescu ar fi invidios pentru intențiile securistice cu care v-ați infiltrat printre elevi, ca să aflați ce vorbesc despre profesori, pentru ca apoi să-i exmatriculați și să le scădeți notele la purtare. Dar ce v-ați fi așteptat oare să vorbească? Să se întreacă în laude și omagii? Credeați că e Cântarea Profesorilor, acolo, pe grupul acela de Facebook, în care erau doar ei între ei, exact ca atunci când se duc la un suc?

Ar trebui să vă fie foarte rușine, dragi profesori de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj. Gândiți și acționați ca niște comuniști!

LATER EDIT: Au apărut și pozele mai scandaloase, iată-le aici, nu le văzusem.

Redau doar un exemplu:

Screen Shot 2015-03-03 at 20.42.43

 

Rămâne însă perfect valabil ce am scris. Profesorii nu aveau de ce să întreprindă investigații securistice, iar, dacă le-au întreprins și au dat peste glume vulgare care-i aveau ca protagoniști, cel mai sănătos ar fi fost să se prefacă că nu le-au aflat. Dacă toți șefii și-ar spiona subalternii și toți profesorii elevii, la vânătoare de glume nasoale (în timp ce autoritățile ar supraveghea atent populația, în același scop), unde s-ar ajunge? Înapoi în comunism. Normal e să nu încerci să afli toate glumele care se fac despre tine, nu să încerci să le afli și să le interzici.

189 comentarii

 1. rusine si colegilor care i-au tradat

  • De acord cu tine. Rusile sa le fie, insa nu inteleg un lucru, de cand si pana cand elevii pot fi penalizati daca actiunile lor nu au adus prejudiciu scolii ?

  • costicamusulmanu

   postez aici fara vreo legatura numa’ sa mai descretesc fruntile; vad ca ia amploare fauna asta de internetus omniscientus furibundus, asa ca…
   in orasul meu de bastina, intr-unul dintre licee erau 2 profesori; un el (de fizica) cam betiv da’ cu priza la elevi si o ea (de chimie parca) nu foarte apreciata; domnul suferea de lipsa acuta de atentie iar doamna de strabism; intr-o zi, profu’ de fizica mergea pe hol si le explica ceva unor elevi, care mergeau cird in jurul lui; se intersecteaza cu doamna pe care din neatentie o imbrinceste usor cu corpul, intors fiind in partea opusa:
   ea:-de ce nu te uiti pe unde mergi?!
   el (din vole): -da’ matale de ce nu mergi pe unde te uiti?

   reactia elevilor…se intimpla in anii ’90, la un alt liceu decit cel la care invatam si uite ca si azi, dupa peste 20 de ani, inca imi mai amintesc povestirea 😆

 2. Rusine elevilor care nu au boicotat orele respectivilor profesori, rusine si parintilor care nu au dat conducerea liceului in judecata si rusine clujenilor care ar fi trebuit sa protesteze cu miile in fata liceului…

  • Da, si eu sunt de acord cu punctul asta de vedere; sunt mama unei fele la liceu si, cand am auzit de acest caz, I-am spus sotului mei ca as fi dat in judecata conducerea liceului pentru amestecul in viata privata. Pana la urma, un cont de FB este privat, nu stiu exact care sunt prevederile legale pentru internet la noi, dar cred ca un avocet gaseste exact unde s-ar incadra fapta profesorilor comunisti, Asta este hiba sistemului nostru de invatamant: profesori-dinozauri care se tin strans de scaun, desi sunt incompetent in proportie de 90%, nu li se face o evaluare anuala a profesionalismului lor si uite unde duce asta… mai bine si-ar face orele mai bine ca sa nu mai fie nevoie sa cheltuim milioane pe meditatii din cauza ca ei sunt varza la ore! Mie mi-au placut multe din acele poze si m-a enervate groaznic presa care le-a catalogat ca “poze porno” WTF!

 3. Inițial am scris și eu un comentariu în favoarea elevilor – am trecut și eu prin mâna unor profesori “nepotriviți” și am rămas doar cu amintiri neplăcute în ceea ce îi privește. Da, profesorii ar fi putut manageria mai bine această “criză”, însă nici elevii nu au făcut doar niște “glumițe”:

  http://www.stiridecluj.ro/social/vezi-cat-de-obscene-sunt-pozele-pentru-care-au-fost-exmatriculati-elevii-de-la-gheorghe-sincai-foto

  • ramane perfect valabil ce am scris

  • haide, nene, că nu e chiar așa. glume d-astea mai hardcore s-au făcut dintotdeauna pe seama profesorilor și nu numai în cadrul ăsta. de fapt, tipul ăsta de glume e de când lumea și pământul. n-o mai luați așa în tragic. dați o fugă până în băi să vedeți porneturi scrijelite (pentru că adolescenți și hormoni, glumițe). acum că există facebook și e posibil să fie prinși din cauza unor colegi care pup în popou profesorii, asta-i altă treabă. țara arde și baba se piaptănă.

  • Alina, nu o luăm tragic, doar că în baie nu te și semnai când făceai pe umoristu’ cu privire la vreun profesor 😉 .

  • Daca, dupa tine, domnule Anghelina, e normal ca injuratul in cercuri private sa fie reglementat si pedepsit administrativ, pe linie de partid, la scoala, la munca, in vreme ce trasul cu urechea si turnatul sunt perfect ok, te invit sa te muti in China. Sincer, si fara suparare.

   Intre timp, in aceasta tara, este perfect legal sa iti bagi in doamnele mama lor si profesorii, si sefii, si prietenii sau pe cine iti vine, chiar si pe fata. Nu e moral, profesional sau colegial. Nu denota nici bun simt.

   Insa, daca matale conduci un liceu si ma exmatriculezi pentru asta, te voi invita la tribunal, la inspectorat, etc, si din pacate pentru tine, legea e de partea mea cand iti spun ca iti vei pierde slujba si vei fi probabil pus si la plata de daune.

   Sa nu uitam ca este vorba de adolescenti in formare, nu adulti, copii care nu sunt inca capabili sa aprecieze aceste lucruri la justa lor valoare. Copiii sunt copiii si isi vor gasi mereu astfel de indeletniciri.

   Faptul ca acesti formatori au ales aceasta cale coercitiva pentru rezolvarea unui fapt natural, in loc sa vada o oportunitate de formare pentru elevii lor, spune foarte multe despre calitatea invatamantului si ce fel de modele morale sunt profesorii din acel liceu.

   E o chestiune foarte grava din punctul meu de vedere. Si ineptia acelor profesorii, dar si sprijinul de care se bucura.

  • :)) Teapa cea mai mare mi se pare ca au luat-o acesti “profi”. Pe principiul “daca taceai,filozof ramaneai” ar fi putut sa nu aduca niciun prejudiciu imaginii scolii intrucat grupul era privat si sa rezolve altfel aceasta pseudo-problema. Totusi,au reusit sa ne demonstreze cat de incompetenti,frustrati si prostanaci sunt.

 4. Puiu Cristina Daniela

  Se pare ca unii oamenii nu inteleg deloc umorul si atunci se apuca sa dea cu parul (Charlie Hebdo) sau profesorii din Cluj. Probabil ca atunci cand a avut loc atentatul, profesorii de la acest liceu din Cluj au zis: “Bine le-au facut, au meritat-o!”

  • Sincai nu e Charlie Hebdo. Nici pe departe. Nu inteleg de ce lumea continua sa compare cele doua cazuri. La Charlie Hebdo este satira la adresa unei entitati religioase (nu este adresata in mod direct unei anumite persoane), la Sincai este defaimare la adresa unor persoane (acum publica, care, intre noi fie vorba, poate fi actionata in instanta, daca profesorii ar fi intr-adevar comunisti cum se insinueaza). Daca profesorii ar fi facut acelasi lucru probabil cei lipsiti de umor ar fi fost parintii, elevii si majoritatea opiniei publice, ca de, elevul are libertate de exprimare, profesorul nu.

   Mesajul trasmis de opinia publica si inteles de elevi este ca un comportament ca acesta este acceptat si chiar incurajat. Copii dvs. vor intelege ca este absolut normal sa mergi la scoala si sa-ti bati joc de un profesor care nu e “cool” pentru ca ai dreptul la exprimare si profesorul este un oricum un comunist care n-are simtul umorului. Si se mira toata lumea ca sistemul de invatamant e la pamant. Oare de ce?

  • iulian,
   ce facem? ii exmatriculam pe toti?

   nu pot empatiza cu acei profesori.
   sincer.
   am predat claselor compacte de romi,dar si olimpicilor. mi-am asumat greselile si nu am contestat o secunda porecla pusa, pentru ca ea este expresia unei cote de popularitate,care poate fi pozitiva sau negativa.
   ce nu intelegi? ca cei de la catedra sunt, majoritatea covarsitoare, niste oameni intepeniti in proiect? ca sunt rigizi?

   nu pot uita un ex coleg care a lasat corigent in clasa a XXII a un elev la tehnologia meterialelor. nu a intrat in bac. motivatia a fost ca e golan si vine obosit.
   l-am intrebat daca stie de ce vine obosit acel elev si a spus pentru ca bea,nu are nevoie sa intrebe.
   elevul muncea noaptea sa isi intretina familia, tatal murise de foame, mama avea cancer.

   zic ca trebuia sa il exmatriculeze. ca era obosit.
   coboara intre ei, intreaba-i, ajuta-i, fa tot ce omeneste puteai, apoi da-ti cu parerea. cresti un om, il ajuti sa devina om,frumos sau urat si asta depinde si de profesor.

  • Pot intelege ca o porecla data unui profesor nu este un lucru grav atata vreme cat se incadreaza in limitele decentei. Toti am facut asta la vremea noastra, toti profesorii stiu ca exista una sau mai multe porecle si le accepta. Personal n-am intalnit niciun profesor care sa fi facut scandal pe faptul ca are o porecla. Am avut profesori extraordinari care aveau porecle pe care nu le meritau dar pe care le-am mostenit de la colegii din ani mai mari si le-am transmis mai departe. Insa, amandoi stim (sau cel putin eu) ca aceste “creatii” depasesc cu mult limitele decentei. Decenta pe care scoala (in general) incearca sa o promoveze printre valorile ei.

   Nu sunt profesor, nu cunosc personal ce inseamna sa fii in fata unor elevi. Nu stiu ce le-as putea comunica acestor elevi care pana la varsta asta nu au invatat ce inseamna respectul si care sunt limitele lui. Tot ce pot sa fac este sa condamn acest comportament.

   Este exmatricularea o solutie? Atata vreme cat regulile institutiei de invatamant interzic un asemenea comportament si prezinta exmatricularea ca si sanctiune, da. Regulile sunt facute ca sa fie respectate, atat de catre profesori cat si de catre elevi.

  • Iulian,
   invatamantul romanescu este la pamant pentru ca, in loc sa descopere si sa stimuleze inclinatiile elevilor, da salarii la multiumea de profesori. Si pentru ca in loc sa se sincronizeze cu cererea societatii de personal calificat sau specialisti din nou, da salarii la multi profesori.
   Profesori care, de la inaltimea jobului lor platit din banii nostri, inclusiv din banii parintilor acelor elevi, folosesc mijloace specifice scolii pt a pedepsi pe cineva care le-a adus un prejudiciu personal.
   Daca erau asa de jigniti trebuia sa-i dea in judecata printr-un proces civil dar fie nu au avut baza legala( ca nu stiu cat mai exista defaimarea in Codul Penal) sau au preferat sa-si faca singuri dreptate din pozitia de forta pe care o aveau. Intr-un proces in care au fost si reclamanti si judecatori ca sa zic asa.
   De-abia astept sa fie dati in judecata. Procesul va dura dar vor pierde. Si daca vor castiga in Romania, CEDO stie intotdeauna mai bine si oricum s-a obisnuit cu sentintele proaste din Romania.

  • Aolo, Iulian, păi d-asta la noi se acordă importanță la cu totul altceva decât ar trebui. Don’t take it so hard, man. Pe bune, exmatriculare pentru niște glume care se întâmplă și n-o să înceteze? Sunt adolescenți, ei asta fac. probabil făceau și concurs care are mai multe like-uri pe postare. Come on, chill out. Toate băncile, ușile de băi și pereții școlilor au cunoscut așa ceva. Facebookul e doar o platformă virtuală for them to happen. Și acum o bag p-aia clasica de pe net, that’s why aliens don’t visit us!

  • aci,

   invatamantul nu este o stanta cu care creezi mana de lucru ceruta de piata. Invatamantul ii arata omului cum sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta in viata. Cu aceste cunostinte omul poate decide mai tarziu ce i se potriveste si se poate orienta mai bine intr-o piata dinamica a muncii. Problema in invatamantul romanesc este ca se pune prea mult accentul pe bucata aia de hartie care se obtine la terminarea studiilor si prea putin pe ce cunoaste persoana care detine acea bucata de hartie.

   Parintele este cel care descopera inclinatiile copilului si poate lua decizii in a cultiva acele inclinatii, pentru ca el observa indeaproape copilul. Nu putem avea cate un profesor pentru fiecare elev si nu putem pretinde de la un profesor ca in cele 5-6-7 ore pe care le petrece cu copilul sa scoata un mic geniu din el si eventual si din restul de 20-25 pe care ii mai are in clasa respectiva. Rolul profesorului este sa ii extinda cunostintele copilului si sa ii raspunda la intrebarile pe care acesta le are. Si parintele si profesorul au obligatia de sanctiona copilul cand acesta incalca anumite reguli.

   Diriginta ne-a spus o vorba cand a inceput clasa a 5-a: aici eu sunt mama voastra. Ne-a iubit ca pe copiii ei si ne-a sanctionat ca pe copiii ei cand a fost cazul si n-a urat-o nimeni pentru asta.

  • N-am inteles multimea de dezaprobari a comentariului lui aci. Mi se pare unul dintre cele mai de bun simt de pana acum. Dar stai, ca bunul simt inseamna pentru majoritatea, sa stai in banca ta si sa nu indraznesti sa critici (nu mai vorbesc de ironie sau luat in balon direct) autoritatea, recte profii. Sau parintii. Sau cine vreti voi. Simona, nu toti am iesit din comunism se pare, si nu numai la Cluj 🙄

  • Daca eu va injur, doamna puiu si tache, mi-ati intelege umorul?

 5. Am intrat si am vazut pozele si comentariile vulgare!Urat din partea elevilor!Daca erau ca cele expuse aici in articol, ok, pot fi luate ca o gluma, nu sunt obscene ci doar hazlii, pe cand celelalte sunt chiar “nesimtite”!!!Cateodata dreptul la libera exprimare si internetul sunt folosite in mod si scop total neadecvate!Pacat!!!

  • Lela, ai citit si ca elevii sunt la curent cu obiceiurile sexuale ale profesorilor? Cine ii invata, deci, moralitatea?
   Condamnam elevi-adolescenti pentru ca fac glume cu conotatii sexuale??? In 2015???
   Unele glume au asa un substrat de adevar ca as insista ca profesorilor respectivi sa li se ridice dreptul de a preda.
   Libertatea de expresie ramine, e fundamentala. Charlei Hebdo a fost posibil pentru ca unii oamenii au fost invatati ca aceea e calea spre Dumnezeu.
   Copiii astia ce or invata?

  • Roxana Crisan, nu comparam cu situatii extreme ca Charlie Hebdo!Nu am scris ca sunt de acord cu exmatricularea elevilor, ci doar ca sunt foarte vulgare comentariile scrise pe fotografile profesorilor!Inteleg un pamflet si o satira,insa mi se pare urat ca un grup de elevii sa-si ridicolizeze in acest fel profesorii!!Cheama parintii la scoala, atrage atentia elevilor si scade cu un punct nota la purtare!Pedepsele extreme nu fac decat sa aduca agresivitate in comportament si nici pe departe nu rezolva un conflict de orice fel ar fi el!

  • Lela, termenul meu de comparatie este: Sa avem grija ce ii invatam pe copii.
   Sunt adolescenti, zburda hormonul, da, sunt vulgari. Sa-i lasam sa fie vulgari la 16 ani, sa isi exhibe energia si sa nu ii frustram, terorizindu-i ca sunt vulgari si controlati.
   Traiesc intr-o lume pe care noi nu o mai prea pricepem si vor face meserii care inca nu s-au inventat. Zic sa le dam credit si libertate. Libertatea de a-si alege autoritatea pe care sa o respecte.

  • sunt vulgare? AU EXISTAT MEREU! băi, frate, ce-i așa de greu de recunoscut că dintotdeauna s-au facut glume și miștouri? dac-o luăm așa, peste 50% din populația țării nu termina cele 10 clase obligatorii cu 10 la purtare. și putem s-o extindem chiar dincolo de perioada adolescenței. glumele nu se termină niciodată and we’re gonna burn in hell

  • Adolescentii de astazi sunt adultii de maine!Trebuie sa stie ca in orice situatie fiecare isi asuma responsabilitatea faptelor!Again, pedepsele extreme nu educa, ci doar sunt click-ul necesar pentru un comportament agresiv!Acesti elevi exmatriculati au prins ura si dispret pentru sistemul de invatamant!O atentionare, un punct scazut la purtare ar fi fost suficiente zic eu!Nu vrem sa crestem oameni indarjiti si inraiti ci oameni responsabili!

  • Stiti sintagma, semeni vint, culegi furtuna?
   Nu semeni educatie si cultura, e posibil sa culegi vulgaritati.
   Faultul sub pretextul ‘vor invata sa fie responsabili’ nu mi se pare DELOC cea mai buna idee.

  • Oare cum puteti sa puneti semnul egal intre ce s-a intamplat in Franta si ce s-a intamplat in Cluj? Oare pe ce lume traiti? Chiar vi se pare ca au “murit” niste elevi pentru glumele proaste sau nu?
   Aia mici ar trebui educati – sau poate nu mai este necesar – dar profii au fost mai marlani decat copiii. Ma mir ca nu si-au pus poalele in cap si la caricaturile de pe peretii budelor.
   In alta ordine de idei…de ce nu mai vorbiti, fratilor, romaneste? Is it really necessary sa vorbim in romgleza? 😛

 6. Libertatea mea se termina unde incepe libertatea celuilalt. Asta este ce as vrea sa invete fiica mea. Este libera sa spuna ce vrea pana in locul in care ceea ce spune ea incalca libertatea celuilalt. Adica acei profesori, sau orice om, nu au dreptul la libertate? Chiar si de expresie? daca un copil e lenes sau prost are dreptul profesorul sa-i publice poza si sa scrie pe ea ca-i prost? Sau ca-i lenes?Ce ar fi zis atunci parintii? Chiar daca ar publica doar pe un forum al profesorilor, tot nu ne-ar pica bine, daca ar fi copiii nostri in cauza…

  • Daca grupul era anomim atunci nu ar mai fi existat aceasta discutie pentru ca nu mai aveai pe cine trage la raspundere.
   In acest caz nu este vorba despre ingradirea libertatii cuiva pentru ca in mod obiectiv nu poti impiedica pe nimeni sa scrie ce vrea despre oricine altcineva – aici este vorba despre a pedepsi pe cineva pentru niste opinii asumate, si mai ales a il pedepsi in situatia particulara in care profesorii sunt intr-o pozitie de forta. Daca Simona si cu mine ne-am face un grup pe Facebook si am posta fix aceleasi lucruri nu ni s-ar putea face absolut nimic.

   Copiii o sa invete de aici ca nu e bine sa ai opinii negative vizavi de cei care se afla intr-o pozitie de forta institutionala fata de tine si doi, daca tot le ai, mai bine sa le ai sub protectia anonimitatii si sa te feresti sa ti le asumi. Asta e spiritul in care tu vrei sa iti educi copiii? Trist.

  • si cum si-au manifestat dreptul la libertate profesorii? sanctionand dreptul la libertate al celuilalt?

  • @nike
   Deci dacă X spune că Y suge p*** și Y se supără, înseamnă că e un comunist care îngrădește libertatea de exprimare.
   Să înțeleg că dacă tu ai găsi poze cu tine, făcute pe ascuns, fără acordul tău, pe care apare numele tău alături de sugestia că faci sex cu elevii tăi, te-ai amuza copios. Uite că alții nu se amuză, și până la urmă e dreptul lor.

  • @Eva: dacă le-aș găsi unde? inflitrându-mă în grupuri private? umblându-le în computere, spărgând mailuri?? cum să le găsesc dacă ele circulă în privat??? 😉

  • Elevii nu au trimis pozele respective pe e-mail profesorilor în cauză, nici nu le-au afişat la intrarea în şcoală.

   Erau strict pentru circulaţia între colegi pe care-i considerau de încredere.

   Exemplu teoretic – să zicem că ai avea o zi mizerabilă la birou, la birou. Şi te retragi în pauza de masă într-un loc pe care-l consideri sigur şi îţi suni sora / verişoara / cea mai bună prietenă şi i te jeleşti ce idiot lăbar şi bătut în cap e şeful. Dar locul în cauză nu-i aşa de sigur, te-a auzit o colegă, te-a înregistrat şi se duce să prezinte înregistrarea şefului cel bătut în cap şi lăbar …
   Cam aşa ar fi situaţia în termeni corporatişti. Bine poate că exemplul e greu de înţeles de către cei care au doar şefi perfecţi şi binevoitori ca nişte sfinţi sau de cei care nu îndrăznesc să-şi vorbească de rău superiorii nici măcar în intimitatea băii proprii.

   Ce mi se pare mai căpietor – că s-au găsit unii care să-i toarne. La noi nici cei mai tocilari / penibili / asociali / doritori de note bune / jigodii absolute dintre colegi nu ar fi comis aşa o măgărie.

   Iar profii în cauză sunt chiar căzuţi în cap. Un om cât de cât raţional ar fi ignorat faza.
   Dar onoarea nereperată nu le dădea pace şi acum tot Clujul s-a lămurit vizavi de dantura unei proafe sau de orificiul preferat de prof …

  • Simona, vorbim aici despre un grup de 800 de persoane. Elevi, foști elevi, elevi de la alte licee. Probabil că acceptau pe toată lumea care dădea add. E suficient ca o singură persoană să fi dat share la poze, pe profilul ei public, și pozele nu mai erau private. Sau poate vreun membru era rudă/prieten cu un profesor. Sincer, mi se pare foarte greu să controlezi unde rămâne informația în condițiile astea. Nu știu cum au ajuns pozele la profesori, dar nici nu era vorba despre asta în comentariul meu.

   Era vorba despre libertatea asta de exprimare nou descoperită, în care fiecare are voie să spună orice despre oricine, și la sfârșit să zică “vai, dar e opinia mea, comunistule”. Și mă sperie faptul că sunt persoane care nu fac diferența între atacul unor idei și atacul la persoană. Că sunt persoane care nu știu că insulta și calomnia sunt incriminate de codul civil sau, mai rău, nu sunt în stare să își dea seama care e diferența dintre o opinie negativă și calomnie. Care ți-ar spune că îți doresc să mori în chinuri și că molestezi copii de 3 ani și pe urmă se ascund sub umbreluța cu Charlie Hebdo.
   Repet, nu e vorba despre elevi aici, ci de discuțiile pe care le citesc în ultimul timp pe net și care au acest leitmotiv “libertateadeexprimare”.

   Ca idee, sunt curioasă dacă vreunul dintre cei 800 de membri a și făcut vreo plângere legată de acuzațiile care li se aduc profesorilor: că iau șpagă, că sunt agresivi, că au relații cu elevi, că au un comportament neadecvat. Până la urmă, pe asta ar trebui să se pună accentul.

  • eva, pai nu as fi avut cum sa le gasesc pentru niciodata nu am acceptat ca un elev sa imi toarne alt elev. simplu.

 7. ca ex membru al breslei profilor pot spune ca, in genere,caracteristicile si poreclele profesorilor se transmit din generatie in generatie elevilor,ca ele sunt rezultatul unui comportament constant si continuu .
  eu sunt socata de faptul ca nimeni nu a dat in judecata liceul.

  si eu am avut porecle si sincer am intrebat de ce, ce anume i-a motivat sa faca asta,ce din comportamentul meu a fost receptat ca atare. si poti fi un dascal fain, foarte respectat ,tot secretul constand in a respecta elevul ca pe tine insati.
  el nu e nici ratat,nici derbedeu, ea nu e gata curva. am avut colegi care, pentru ca un el si o ea s-au sarutat in liceu,acestia au devenit un golan si o curva.
  nu le-am putut scoate din cap asta.

  bravo ca s-a putut forma acel grup.

  ce ma inspaimanta sunt turnatorii.
  cum Dumnezeu la 17-18 ani sa ai atata rautate, sa fii atat de cumparabil, de manipulabil?
  la varsta aia esti plini de viata, nu te vinzi si nu vinzi.
  pe mine tradatorii ma sperie.
  la fel cum o greata profunda imi trezesc profesorii care au intins acele antene.

  astia-s reminiscente ale turnatorilor,care traiesc cu regretul ca nu au mai putut da cu subsemnatul la secu.

  in situatie asemnanatoare am peldat in consiuliu pentru elevi, fara macar ca ei sa o stie.

  sunt frumosi, cu totii,fara exceptie.trebuie sa ai dragoste de copiii si de oameni sa faci meseria asta. e aberant sa astepti ca omul din fata ta sa te laude. nu te ajuta nici pe tine, iar pe el il strica si mai tare. profesorii sunt suparati ca nu au reusit s ainsufle mecanismul lingerii fundurilor lor puturoase de catre noua generatie.ai de au opus rezistenta trebuie pedepsiti.
  invatati-i sa se vanda de mici, sa fie lingusitori, sa stie ca pot turna ca sa obtina un favor.
  sa nu fie verticali. din elctia asta aia faini din grup au invatat ca verticalitatea se pedespeste grav. societatea ghertoilor pupati in fund nu o suporta.

  • Jos palaria.

  • Bravo, Domnule Profesor! Pacat ca nu sunt mai multi oameni ca Dumneavoastra printer profesori!

  • flavia, pai am plecat,ca o doamna,ca domana sunt, din cauza colegilor.nu mai suportam nivelul din cancelarii. de asta zic, sunt multi bani ca profesor.

   am intalnit si colegi superbi, de care mi-e drag sa imi amintesc,dar sunt,mai sunt atat de putini.

   de fapt,sincer, a treia ora cand mi s-a ceurt spaga sa ma titularizez,desi luasem concursul,am zis pas.

   nu dati cu bata in copii. nu moare nimeni daca joci o miuta cu baietii si mai dai si gol. or sa se strambe la tine asa,fix juma de semestru,dar baietii te tin de bun marcator.

   nu au repere, nu au parinti care sa ii indrume, educatia sexuala e spre zero, unii gresesc grav,dar ei, copiii astia au imensul avantaj de a fi la inceputul vietii! tu, in sala de clasa il inveti turnator, agresiv, tu!
   cand iese poate are o familie model sau il asteapta acasa o lume din care vrea sa fuga. poate fi o experienta pozitiva viata lui sau una intotocheata. formele de agresiune emotionala sunt multiple.
   expunerea vietii lor este mult mai mare.
   daca se filmeaza filme XXX in clase, ma intreb, sincer, directorul acelei scoli s-ar gandi sa bage niste ore de educatie sexuala?sau ar cere un pot de consilier/psiholog? eu asa as face.
   il ajuti sa fie om. in isntanta se condamna fapta si faptuitorul,dar aici, uraste pacatul,iubeste-l pe pacatos.

   eu cred ca grijile sunt multiple,ca bucata de paine de pe masa se pune greu acolo,ca perechea de pantaloni trebuie sa fie mai sus ca a colegei,la fel si telefonul.
   nu teoretizez. si nepotul meu a fost la varsta zapacita si el a facut multe,multe nasarambe,si toti i-au dat in cap. am ales sa il insotesc, sa ii fiu prietena sa discutam.acum e un copil misto de tot,major intr-o saptamana si amandoi am bifat 18 ani in care nu ne-am certat niciodata,desi,va jur, iti musti buzele, toate degetele din dotare si devii lider modial la injurat in gand.(15 min nu ma repet)
   de aceea zic, nu dati cu piatra.
   nu judecati.
   haideti in lumea lor. hai sa vedem,ce i-a determinat sa faca asta. ce model ii ofer eu?
   de ce?

   ca sa creasca om mare,vorba bunica-mii.

  • Nike dear, nici 10000 de lkeuri daca-ti dau nu sunt de ajuns!!
   De ar fi macar 1% dintre profesori ca tine am vedea o geana de lumina la capatul tunelului…

  • Doar ca ipoteza de lucru: ti-ai putea imagina ca au fost unii elevi din acel grup carora sa li se para de neacceptat ce au facut ceilalti colegi despre unii profesorii pe care ei ii apreciaza / respecta sincer? Si au vrut sa inceteze acest lucru si nu au gasit o alta solutie decit asta?

 8. Pe bune,Simona,esti surprinsa de ceea ce se intampla la Cluj?Pai la ce nivel este invatamantul,cu dinozauri intepeniti in scaune de zeci de ani ,cu disperarea bisericii ca i se ofera posibilitatea elevilor sa aleaga,cu lume cu pretentii de altfel care se tavaleste pe jos ca ne ducem de rapa daca nu obligam copii sa mearga la ora de religie,la ce te astepti cand inca nu am iesit din evul mediu?

 9. Pe aceeasi idee, daca cineva ma inregistreaza intr-un bar (adica loc public) in timp ce sunt la masa cu niste colegi si facem niste comentarii nepotrivite la adresa unor profesori – ma pot trezi oricand ca ma exmatriculeaza. Cu ce e diferit cu aia pe care ii salta Securitatea pentru ca faceau bancuri cu Ceasca?

  De la niste profesori constipati si frustrati nu prea poti sa ai mari pretentii, astia sunt, atat pot, si moral si intelectual.
  De la restul, incepand cu elevii si terminand cu restul societatii civile si ong-uri dealtfel mult mai sensibile mai sensibile la tot felul de subiecte complet inutile – aici ma asteptam la mai mult.

 10. Profesorii nu aveau de ce să întreprindă investigații securistice, iar, dacă le-au întreprins și au dat peste glume vulgare care-i aveau ca protagoniști, cel mai sănătos ar fi fost să se prefacă că nu le-au aflat. Dacă toți șefii și-ar spiona subalternii și toți profesorii elevii, la vânătoare de glume nasoale, unde s-ar ajunge? Normal e să nu încerci să afli toate glumele care se fac despre tine, nu să încerci să le afli și să le interzici.

  • Simona Tache, ar putea cineva sa-si bage ceva in articolul dumneavoastra? asa, de amuzament!

  • Simona, ce parere ai daca si profii ar fi facut o chestie asemanatoare, un grup pe facebook doar intre profesori, in care sa insire comentarii despre elevi: de exemplu despre elevul X ca fiind un tampitel de-atata masturbare sau despre eleva X ca a chiulit o ora ca sa se ….. ca o manca si se freca in banca …. sa le posteze lucrarile, sa le inregistreze raspunsurile de la clasa , etc ….. Cred ca ar fi o sumedenie de lucruri interesante si din perspectiva asta. Oare cum ar fi? Ei ar putea face chestia asta, inclusiv cu pozele elevilor? Ar putea fi si ei Charlie sau reciproca nu-i valabila? Eu daca as fi fost profesoara la Sincai asa as fi facut, in gluma frate, ce naiba, daca ne distram, barem sa participam toti.

  • păi și de ce ne-ar interesa pe noi ce glume fac profesorii pe un grup al lor, privat, sau când ies la bere? 🙄 evident că fiecare poate face, în spațiul lui privat, ce glume vrea, despre cine vrea

  • @ Cris
   Grupul lor este un mediu PRIVAT !
   Mai ramana sa fie acuzati si de organizarea unui grup cu intentii criminale care sa submineze ETC ETC
   ce nu intelegi ?
   in casa ta tu vorbesti ce vrei cu familia si musafirii
   Blogul Simonei este PUBLIC

  • Mihaela
   TE intreb : TU IN CASA TA AI “INJURAT/VORBIT de rau” SAU NU PE CINEVA?
   99 % ca da.
   daca te inregistrau si iti faceau process ?

  • @andu (si toți cei cu “grupul privat”): potrivit deciziei din noiembrie 2014 a Curții Supreme, profilul personal de Facebook este considerat spațiu public, și nu privat, de aceea o persoană poate fi trasă la răspundere fie civilă, fie penală pentru cele publicate acolo. Deci nu știu cât de “privat” poate fi considerat din punct de vedere juridic un grup pe Facebook. Pe de altă parte, nu știu dacă elevii respectivi sînt majori (că dacă nu sînt, nu pot fi acționați în instanță). Dacă ar fi fost vorba de e-mail, ar fi fost altceva, violarea corespondenței personale, acela e un domeniu cu adevărat privat.

   Ca analogie, putem să ne închipuim că, într-o firmă cu circa 800 de angajați, se dă o petrecere la care nu sînt invitați șefii, însă restul angajaților merg toți. Și la petrecerea respectivă, mai mulți angajați fac glume pe seama șefilor, unele dintre ele într-un limbaj obscen (șefa de la HR s…e p…a, CEO-ului nu i se mai scoală de un secol etc.). Bineînțeles că sînt inofensive aceste glumițe, însă te asigur că cei vizați le vor simți din plin și se vor simți ofensați. Se pot aștepta glumetii respectivi sau nu ca cineva din cei 800 de angajați să îi dea în gât? Și ar fi bine sau nu să aibă alte opțiuni profesionale în momentul ăla? Depinde. De cât de supărăcioși sînt șefii, de gradul lor de utilitate pentru companie etc. De starea angajaților care au făcut glumele (femeie însărcinată prin care tropăie hormonii, femeie la menopauză, angajat nef…t de un secol, iertați-l, e nervos, tropăie hormonii prin el și i-au pus stăpânire pe creier).

   În al doilea rând, când elevii fac între ei ceea ce fac cu profesorii acum, cum se numește? Hărțuire, nu-i așa? Sau bullying (termen provenit din alte țări, de soare pline, care nu au cunoscut comunismul) sau cum s-o fi numind. Indiferent dacă victima bullyingului este abuzată verbal într-un “grup privat” sau direct în față, este foarte probabil ca ea să afle despre acest lucru, iar consecințele pot fi din cele mai grave (anual în Europa se sinucid zeci de copii sau adolescenți din pricina unor glumițe din astea “nevinovate”). Cred că nu ar trebui să încurajăm abuzul verbal de niciun fel, nici măcar pe cel la adresa profesorilor enervanți, nici măcar în “grupuri private”.

   Nu cred că încură.

 11. Moaaaama cate glume faceam pe seama profilor. Imi aduc aminte cate ceva:
  – “Rodica, ce aduce frica” (aveam 3 rodici dictatoare in liceu, de mate, de romana, de chimie, imi predau mie numai 2, dar la clasa unde preda 3 erau multi copii stresati)
  -nume de familie pocite
  – sau se intorcea proful si ne maimutaream in spatele lui
  -se intorcea proful la noi, ne faceam ca meditam si scarpinam capul
  -ne uitam daca are iar pantalonii rupti in fund
  -pe zidul liceului a scris unu: Liceul, cimitir al tineretii mele – si stiam toti cine (azi e doctor renumit!), dar nu am sifonat niciunu!!

  etc etc etc
  Stiti ce? am avut 2 profi super. Doar 2. Nu imi aduc aminte nicio porecla scoasa. De ce? De aia.

  Pana si de Ceausescu aveam bancuri. Mai soptite.

  In final, pot sa zic un lucru: ok, nota scazuta la purtare accept (dar nu e corect daca nu scrie in fisa liceului ). Dar exmatriculat … singura persoana in masura sa ia decizii corectitive sunt parintii. Si daca sunt majori: dati in judecata de profesor si sa aduca dovada.

 12. din ‘lectura’ fotografiilor, eu am citit ca profesorii de la sincai nu ar fi chiar niste modele de pedagogie si moralitate. ceea ce e foarte aiurea. astept sa se sesizeze inspectoratul local (hahahaha).
  demersul securistic mi se pare foarte urit, odios si condamnabil. imi arata ca ei (profesorii) nu pricep ca autoritatea se construieste si se sustine cu alte lucruri decit cu functia propriu-zisa.

  • Pardon, din “lectura” ai citit ce opinii subiecte au elevii respectivi despre profesorii lor. Daca eu postez o imagine a cuiva si scriu ca e ucigas in serie, nu inseamna ca e si adevarat.

  • Melania, merita investigat, nu crezi, acuzele nu sunt extreme, ca in exemplul tau, ci de moralitate reprobabila si pedagogie vax albina.
   Daca tu scrii asa pe o fotografie (sa spunem ca a mea) si o pui pe un grup privat de FB, nu prea stiu cum o sa aflu. Dar, surpriza, te toarna un prieten din grup.
   Eu nu pot sa te exmatriculez, ca nu am putere. Te intreb, insa, pe ce te bazezi in afirmatie. Tu imi spui, eu incerc sa demonstrez ca-s pasnica si nu-i frumos ce faci.
   Si, daca nu te astimperi, te dau in judecata.
   Asta se cheama dialog si folosirea neabuziva a puterii.

 13. io, daca as fi fost profesor
  m-ar fi iubit baietzii (teoretic) ca nu i-asi fi lasat corijentzi
  si m-ar fi iubit fetele (practic)
  pentru ca sunt frumos si inteligent.
  ps: simona, cu toata dragostea, nu prea ai dreptate.
  internetu nu mai e o chestie char (atat de) privata.
  altfel, nu am mai scrie noi p-aicea si nici dnaul n-ar mai afla de probe contra udrei si securitatzii statului.
  o gluma e una si un comentariu porno e cam altceva.
  eu sau altcineva daca zicem ceva scabros ne blochezi si gata sau ne dai la politzie.
  iar ce au facut putzoii aia e chiar urat.
  e parerea mea pe care mi-o asum dar nici de-al draq nu o semnez.

  • nu s-a întâmplat pe internet, ci pe un grup PRIVAT de Facebook. adică închis. ca și cum s-ar fi întâmplat pe un grup de mail. când eram noi de 16 ani, făceam glume porcoase despre profesori la un suc, acum glumele se fac pe grupuri de Facebook. suntem în 2015 și așa arată viața în 2015 😉

  • Tocmai ca Facebook-ul NU e privat (cel puțin așa susține Curtea Supremă). E-mailul, în schimb, da. Greșeala lor că nu au făcut glumele la un suc, verba volant, scripta manent.

   Fără a comenta calitățile profesorilor de la Șincai (că nu îi cunosc, cine știe, poate sînt șpăgari, poate nu își țin orele ca lumea, doar ca să vină elevii la meditații, poate nu sînt corecți cu elevii, cine știe) v-ați întrebat ce simte, oare, unul dintre copiii profesorilor portretizați acolo (a nu se înțelege greșit, mă deranjează doar limbajul obscen la adresa unor profesori, majoritatea glumițelor sînt, într-adevăr, inofensive), admis poate din greșeală în grup când vede toate acele “măscări” (muntenism) la adresa părintelui lui?

 14. Eu vorbesc din punctul de vedere al omului care a facut scoala in ,,comunism”(socialism multilateral dezvoltat sau ce o fi fost ala). Porecle aveau toti profesorii,date cu drag sau invers. Pe proful de mate toti,inclusiv cancelaria,il stia de Ciobi. DAR: acum,cand scriu,imi aduc aminte doar cum facea meditatii cu noi in clasa a xii a,dupa ore,din timpul sau liber si cum,datorita lui,din 36 de elevi,34 am intrat din prima la facultate. Asta in 1980,cu concurente de 7-8/loc. Si de Libelula,la romana,dar stim cu totii sa scriem corect,chiar daca am facut ASE sau Poli.Si ,,ingrozitoarea” profa de economie care ne-a primit, pe cei care dadeam la ASE,la orele de a xi si a facut recapitulari de ajunsesem sa visam definitiile. Stiau si ei,stiam si noi ca,uneori,numai dragoste reciproca nu aveam. Ce au reusit profesorii de la Cluj? Au facut in asa fel incat niste poze care erau vazute intr-un cerc restrans sa fie vazute de toata tara. Gustul amar mie mi l-au lasat si profesorii:cum sa spionezi? Vreau sa stiu cat costa un elev,cu ce l-a cumparat? Cu note?Daca da,acel profesor merita un mare blam:e fix acelasi lucru cu spaga la bac. Cu texte despre scoala,constiinte,imagine personala? Atunci poate merge la ceva reciclare. Iar elevul/elevii care i-au ajutat pe profesorii ma dezamagesc mai mult. Ma gandeam ca cei de varsta lor,neatinsi de ,,formarea omului nou”,au alta conceptie despre libertate,caracter etc. Dar de unde nu e… Ma intreb ce au invatat copiii de aici:sa nu ai incredere in cel de langa tine,sa torni ca sa ai avantaje,sa nu ai alta opinie dacat ce ,,oficiala”,degeaba inveti sa mergi la un liceu ,,bun”,tot peste profi marginiti si autoadmirativi dai. Din pacate,nu e singurul liceu unde elevii nu au voie la pareri personale(acum vorbeste parintele din mine:noroc de nervii mei tari,ca de cate ori m-au sunat dirigintele fetei mele sa-mi spuna ca are opinii personale neconcordante cu ce e voie!! )
  Eu cred ca se putea trece peste asta fara atat circ, cu ceva intelepciune si istetime. Dar,iar zic:de unde nu e…

 15. Niste profesori lipsiti de vocatie, care nu inteleg libertatea de exprimare si nici privilegiul si responsabilitea pe care le au ca “dascali”.
  Ce lectie de viata le da acestor elevi faptul ca profesorii s-au infiltrat in grupul lor pentru a-i spiona? Ceva despre respect, incredere si dreptul la viata privata?
  Ce lectie de viata le confera pedeapsa aplicata? Inteleg ei acum oare cum si de ce ar trebui sa-si masoare cuvintele sa nu jigneasca gratuit alte persoane? Sau cumva invata ca cel ce are autoritate decide ce e bine si ce e rau si poate judeca, nu-i musai sa si explice cum si de ce?

  Cat despre libertatea de exprimare, ea nu poate fi ingradita de nimic, nici macar de lipsa unor valori, atata vreme cat nu incalca legile. Din cate stiu, limbajul obscen nu-i ilegal. Nici umorul, nici macar ala prost.
  Profesorii cu pricina ar trebui sa se intrebe pe ei insisi cam ce educatie le-au dat acestor copii. Nu au dreptul sa le interzica sa se exprime in felul lor, nici sa-i pedepseasca cand o fac. Respectul, daca asta e scopul demersului profesorilor, se castiga, nu se impune.

 16. Simona, știi care-i culmea ironiei (sau poate ceea ce explică reacția exagerată a profesorilor)? Că ani de zile mulți dintre acești oameni au fost tratați execrabil (mult mai jignitor decât au făcut-o elevii) de către fostul director al liceului, Alexandru Bugariu. Așa, față în față și uneori chiar în prezența elevilor. Pentru unii profesori, datorită comportamentului abuziv al directorului, școala aceea a fost mai mult decât un chin. Și nimeni nu putea să facă nimic chiar dacă unii au îndrăznit să mai comenteze, așa că multă lume a stat și a înghițit. Și acum oamenii aceia și-au adus aminte toată umilința și și-au găsit pe cine să se descarce.
  Despre comportamentul acelui director multă lume știa și mă mir în continuare cum nimeni, dar nimeni!, nu a menționat asta de când a început scandalul. Nimeni nu vorbește despre cum acești profesori au înghițit jigniri mai grave de la director, dar acum se războiesc cu niște copii pentru mult mai puțin. Trist…

 17. De-aia ne ducem dracului. Ca trebuie sa inghitim orice de la niste plozi cu mucii-n nas. Eu m-am carat din sistem, a ramas sotia sa rabde toti neispravitii cu pretentii fiindca i-a placut si ii place in continuare sa predea. Cand or plati cum trebuie, atunci, poate, am sa revin. Bine le-au facut!!!

  • Draga Cristi,
   Ma bucur ca ai parasit sistemul de invatamint. Pamintul e un loc mai bun.

  • Ati luat o decizie foarte buna sa va “carati din sistem”. I-as incuraja si pe altii cu aceleasi opinii sa va urmeze.

  • @Cristi Bine ai facut ca ai plecat din sistem! Daca doar atat ai inteles tu din meseria de profesor,au avut noroc posibilii tai elevi ca ai plecat! Daca asa iti considerai tu elevii,,plozi…” nu meritai nici salariul pe care-l primeai. Elevul te respecta daca are pentru ce,altfel sta smirna la ora ta, ca sa nu aiba probleme,si nu da doi bani pe tine. Am o prietena profesoara de engleza,care are 1.50m si 40kg cu cojocul ud pe ea. Cand intra in clasa(e diriginta la o clasa a xii a,unde parca parca toti joaca baschet),nu imi dau seama cum face,dar e atmosfera de scoala. E drept ca si ea tine la ei,ii ajuta,chiar ii sunt dragi,merge cu ei la tot felul de activitati. Nu am auzit-o folosind la adresa lor cuvinte asa dragalase ca ale tale nici macar in prezenta mea(ne stim de 40 de ani).Dar si cand a avut nevoie de ei pentru a face ceva la scoala,unu nu a refuzat-o. Si i-au trecut ceva elevi prin mana! Concluzia:cat dai,atat primesti!

  • @Cristi: așa zicea și Ceaușescu 😉

  • Bravo, speram ca te vor urma si cei care au mai ramas cu o astfel de mentalitate. Spiritul lu’ Ceasca se simte inca

  • cristi, fii atent 1600 lei in mana pentru 18 ore,adica pentru doua zile si 2 ore, adica fix 400 de lei pt aceste 2 zile si 2 ore. care sunteti mai paltiti cu 190 de lei/zi, in mana? mana sus!

  • O decizie inteleapta! Nu cred ca trebuie sa ne mai intrebam de ce acesti copii au postat acele poze, daca dvs. ii considerati “plozi cu mucii-n nas”. Ei sunt viitoarea generatie si daca dvs. ii desconsiderati, ei vor face la fel.
   Si, in legatura cu salariile nu cred ca trebuie sa va plangeti atat. Ce ar fi daca v-ati duce in privat, sa vedeti cum se munceste acolo? O sa constatati ca nu mai aveti vacante atat de lungi, iar daca nu faceti ce spune patronul riscati sa fiti dat afara.
   Hai sa ne uitam la o invatatoare care munceste aproape 4 ore / zi, si multe vacante, cati dintre voi care scrieti aici lucrati doar 4 ore/zi? Cati dintre voi aveti vacante de 4 luni pe an ?

   http://omul-revoltat.blogspot.ro

  • @ Monica- sa ridice doua deshte aia/ala de are 3-4 garzi pe luna neplatite, munceste pana seara in fiecare zi si are un salariu mai mic decat aia 1600 ron postati de nike..noroc cu bursa!! si multi dintre noi ne ocupam si cu studentii deci stim cam cu ce se mananca toata situatia 😛

  • @Monica (și Nike): învățătoarea lucrează strict numai cele 18 ore? Nu face oare nimic în plus (pregătire lecții, corectat extemporale, tot felul de hârțoage, tabele și situații care se cer acum, participat la consilii profesorale, ședințe cu părinții etc.)? Vacanțele alea sînt chiar de patru luni? Nu cumva jumătate din ele profesorii le petrec tot la școală (de serviciu?)

   Am călătorit o dată cu doi moși olandezi pe avion. Tipul (prof de engleză) mi-a spus că e director de școală și că în poziția lui el nu mai predă nimic, că se ocupă doar de administrarea școlii. Așa o fi și la noi?

  • Ah, și încă ceva, câți ani de vechime are profesorul ăla care ia 1600 de lei în mână?

  • Nike, poate ca e bine ca ai plecat si tu din invatamant, daca cele 18 ore la clasa (eu eram fleasca dupa o ora de practica pedagogica) la atat se rezuma pentru tine – 2 zile si 2 ore petrecute intr-un birou oarecare. Poate in alea doua ore si doua zile muncesti pe branci, poate insa ca ai un job caldut si stai si joci Solitaire, nu? Nu as compara in niciun fel o ora in care trebuie sa stapanesti o clasa, sa vorbesti cam trei sferturi din timp, cu o ora in care poate iti faci doua cafele si citesti ziarul pe net. Ca sa nu mai vorbesc de semnificatia a ceea ce faci, incerci sa educi niste copii versus, nu stiu, cresti spectaculos vanzarile firmei, achiti cati mai multi clienti in procese, reusesti sa platesti cat mai putine taxe la stat, parafezi cat mai multe vanzari de imobiliare etc.

   Nu ma intelege gresit, cred ca exista si loaze printre profesori (din fericire, eu nu prea am avut parte de asa ceva cat timp am fost in scoala), la fel cum exista nenumarate loaze si in sistemul medical. Daca se va dovedi ca profesorii de la Sincai isi au partea lor de vina (adica ca pe buna dreptate sint insultati in felul in care sint, ma refer aici doar la victimele glumitelor hard – daca s-au comportat inadecvat la scoala, au nedreptatit flagrant vreun elev, nu isi fac treaba la ore, astfel incat elevii sa vina la meditatii, iau spaga), sa fie sanctionati exemplar!

 18. Am vazut si eu pozele incriminate si da,putem accepta ca au depasit bunul simt in comentarii dar pe de alta parte sa nu uitam ca nu iese fum fara foc.Profesorii au avut porecle intotdeauna,predate din generatie in generatie de cele mai multe ori dar niciodata(cel putin pe vremea mea)poreclele nu erau gratuite ba dimpotriva erau generate de comportamentul profesorilor asa ca ma intreb daca nu cumva comentariile alea nu or avea un sambure de adevar.In alta ordine de idei,profesorii sunt CRETINI daca vor ca elevii respectivi sa fie exmatriculati pt ca in felul asta dau de inteles ca elevii au dreptate si sunt pedepsiti pt faptul ca au spus adevarul.Daca ar fi fost cat de cat inteligenti ar fi ascuns faptul ca stiu ce scriu elevii si ar fi avut posibilitatea sa-i lase corigenti la materii.Despre elevii tradatori…sa auzim de bine si sa speram ca nu vor ajunge in vreun spital.

  • Asta e vesnica problema a invatamantului din tara asta.
   Profesorii sunt niste mici dumnezei si tuturor le e frica.
   Au de partea lor elevi pupincuristi ca e plina tara de specia asta si fac ce vor in scoli.
   Un profesor care injura pe facebook o eleva si o face in toate felurile posibile ati vazut sa pateasca ceva??
   Nu . Dar deja e prea mult.

  • În vreun spital? Tu te auzi ce spui?

 19. In mod cert s-a intrecut masura – regulamentul scolar se aplica ORICUI! … so nota la portare ajustata si life goes on…

 20. Am terminat acum 3 ani liceul si am facut si eu astfel de glume. Niciodata o gluma de asta nu apare daca un profesor nu lasa loc de ea. De multe ori comportamentul profesorilor care au impresia ca elevii trebuie sa ii respecte doar pt ca sunt profesori si atat lasa de dorit. Încercarea constanta de a reprezenta o autoritate mai mult decât un mentor duce la îndepărtarea acestora de către elevi. Poate daca acești profesori ar înceta sa încerce sa se impună si ar încerca sa comunice mai mult cu elevii am avea o generație viitoare mult mai respectuasă. Studiez in Danemarca de cand am terminat liceul iar aici de cel putin 3 ori pe an copii si profesorii merg la petreceri împreuna. Vorbesc despre alte subiecte decât scoala dansează si iau cina. O atmosfera generală pozitivă te face sa vezi apoi profesorii ca invatatori mai mult decât sefi iar respectul il câștiga nu li se da. Poate profesorii din România au nevoie de un schimb de experiența in una dintre țările nordice pentru a observa ca scoala nu se face cu parul.

  • Da, din perspectiva unor adulti care folosesc exact acelasi limbaj ca si adolescentii aia, diferenta fiind desigur, ca o fac sub protectia anonimatului. Asa deosebim barbatii adevarati de baietii fraieri.

  • Cititi comentariile la articol si o sa intelegeti mai bine.

  • Vorbesti din proprie experienta Andrei?

 21. Concluzia pe care o desprind din exemplul profesorilor de la Cluj este urmatoarea, si ea este valabila pentru toate mediile in care au loc relatii umane, in aceasta tara:
  “M-ai jignit (sau cred ca ai avut intentia sa ma jignesti)? Trebuie neaparat sa ti-o platesc!” .
  De unde vine aceasta dorinta acerba de razbunare?
  Iertati-ma, s-a ajuns la paroxism din aceasta dorinta de razbunare., si de o parte si de alta a baricadei.
  A facut cineva experimentul de a se face ca nu vede ceea ce se intampla urat si murdat in jur, tocmai pentru a-si rezerva ultima picatura de energie pentru a vedea/gasi ceva frumos in jur?
  Cu acest exercitiu reusesti sa traiesti frumos si util. Altfel, folosindu-ti energia sa vezi numai mizeria si uratenia din jur, care devine la un moment dat singurul tau reper, poti sa spui ca viata ta s-a oprit aici. Imagineaza-ti doar, cata uraciune si mizerie risti sa gasesti in jur.
  Nu cauta sa vezi, sa critici, ceea ce vezi. Cauta sa faci ceva sa schimbi in bine ceea ce nu merge la cineva, la ceva, dar mai ales la tine.
  Un om destept va sti întotdeauna sa gaseasca cea mai buna cale/solutie spre succes.
  Succesul este la voi dragilor, profesori, elevi, oameni! Cu frica nu se face nimic.
  Frica naste monstri, cum zicea un intelept.

 22. mai mult decat f exagerate represaliile…come on…eu care mi-s profa de mate intr-un liceu de baieti pe care-i las corigenti vara de vara pe barba lor am frigideru` plin din septembrie pana-n iunie(podu` e bonus :)) ) asta inseamna ca ma apuc sa-i kilaresc? no way! prefer sa zambesc in continuare si sa-i fac sa priceapa ca n-ar fi rau sa invete ceva. ba mai mult, imi plac glumele lor! si lor, printre doua integrale si trei matrice, ora mea!

 23. Cand eram la liceu aveam un caiet de pregatire la fizica, unde printre diversele probleme rezolvate, desenam caricaturi cu dirigintele (profesor de fizica, de la care nu am inteles nimic, de aia si faceam pregatire), profesoara de informatica (era si ea cam pe dinafara cu informatica si cu pedagogia) si cu profesorul de matematica (de care imi placea, dar care nu era chiar cu toate tiglele pe casa)…nu mai tin minte exact in ce ipostaze ii desenam, dar imi aduc aminte de o caricatura in care proful de fizica si profa de info incearca sa predea simultan, fiecare pe cate o tabla, si mai au putin si se iau la bataie 😛 Noroc cu profa de la pregatire ca avea simtul umorului, cum ar fi fost daca imi lua caietul (pe care de cateva ori il uitasem la ea) si-l ducea la scoala si-l arata respectivilor? nu cred ca m-ar fi dat afara..dar cine stie? Tot in liceu mai aveam un caiet in care notam toate expresiile profesorilor insotite de comentariile mele (in top conducea proful de mate, care spunea cate o “insulta” la fiecare ora..preferata mea era “v-ati uitat creierul in frigider”). Caietele astea erau proprietatea mea privata, cum ar fi fost sa ma dea afara din cauza a ce era scris acolo?
  De facultate nu mai zic nimic, daca se afla 1% din ce comentam noi la colturi (si scriam pe grupul nostru de yahoo) nu mai termina promotia 2012 :)) De exemplu, cand m-am dus sa vorbesc cu conful de dermatologie sa ne lase sa dam restanta in vara (nu mai detaliez in ce fel ne-a picat) si a refuzat categoric si apoi am compus o postare plina de epitete in grupul respectiv…la gradul de corectitudine de care debordeaza personajul respectiv, daca citea postarea nu mai trecea nimeni dermatologia in vecii vecilor..

 24. In liceu profa de istorie-care era un Hitler al liceului- mi-a confiscat foaia e care o caricaturizasem(e drept ca nu asa vulgar dar…era si acum 15 ani) M-a invitat afara, cica a mustacit (zicea colega mea de banca) si nu m-a mai primit la ora fara mama(vreo 3 ore am pazit holul ca ai mei erau plecati din oras). Smotru, frecat vreo doua ore pe materie…si atat. Nici un punc scazut la purtare, nici macar sanctionare la nota(e drept ca eram olimpica pe materie). Trecut-au anii si m-am facut si eu profa, din pasiune, de aceeasi materie…acum vreo 4 ani una din elevele mele de a XII mi-a dat din greseala un caiet unde pe ultima pagina avea trecute multe perle de ale noastre- si de ale mele, ca toti avem ticurile noastre. Le-am citit cu totii in clasa, am ras…aia mica se cam schimbase la fata…eu mi-am asumat greselile, ea s-a bucurat ca am simtul umorului…
  Nu sunt de acord cu vulgaritatile astea nici in viata cotidiana, nici in mediul on line. Dar mai indignata sunt de atitudinea profesorilor care s-au infiltrat pe acel grup (dragi colegi, aveti prea mult timp liber, nu mai bine faceti altceva cu el?) si de atitudinea colegilor “turnatori” Pe bune, astea sunt valorile dupa care voi, tineri, vreti sa va ghidati in viata?

 25. Scoala si confuzie

  Junii clujeni au depasit rau nivelul glumelor nevinovate. Sa zica “mersi” ca profesorii nu i-au dat in judecata (va asigur ca in alte tari – sunt avocati buni care se ocupa de despagubiri pentru insulta si calomnie). Daca junii si parintii lor nu sunt multumiti de modul in care profesorii au aplicat regulamentul scolar – au aceeasi solutie – tribunalul. Atitudinea celor care “au tradat ” si au vorbit despre “grupul privat” de pe Fb. arata ca nu e nici o diferenta intre unii “comunisti, ceausisti” si tinerii liberi si educati (oare? ) de acum.

 26. Ori au intrat profesorii aia sub acoperire si pe blogul Simonei ori ne-am tampit cu totii.
  Pe bune, inteleg sa te ofitci ca te iau unii in bascalie dar trebuie sa fii tampit rau ca sa ajungi sa pedepsesti niste copii de liceu pentru niste comentarii de altfel perfect normale pentru varsta lor.

  Cine are impresia ca noi la varsta lor nu faceam aceleasi comentarii, nu aveam aceleasi glume si nu foloseam acelasi limbaj fie este lovit de Alzheimer, fie de ipocrizie maxima.
  Si nu pot incheia decat urandu-le tuturor constipatilor un sincer: “Scadea-me-ati nota la purtare!”

 27. Chiar, nu facem si noi o pagina de facebook in care sa ne exprimam aprecierea sincera si netarmuita pentru distinsii dascali?

 28. Nu înţeleg de ce vă miraţi şi vă enervaţi atât de mult că unul sau mai mulţi turnători şi-au vândut colegii. În definitiv, dacă vă duceţi la orice liceu şi îi întrebaţi pe elevi despre Ceauşescu, o să găsiţi un procent (uneori semnificativ) care să regrete că nu au trăit atunci. Şi cum turnătoria era atunci cea mai dezirabilă calitate a unui membru de partid, copii exersează, exersează şi iar exersează. În speranţa că cineva le va asigura un viitor mai sigur.

 29. Fi-mea a stat azi la colt pentru ca a parat-o pe soru-sa dupa ce i-am spus in repetate randuri sa nu mai faca asta. Ea are o scuza totusi, nu are decat trei ani si jumatate.

  • Andrei, să nu uiți să o pui la colț nici dacă va veni cu capul spart de soră-sa, să o pârască. Ce tupeu!

 30. Oare de ce sunt in poze aceeasi profesori? Eu ca parinte m-as intreba, profu x..chiar alearga dupa fete? y,chiar asa le zice.. De ce sa fim ipocriti? Toti cand am fost in momentul respectiv am facut glume, decente sau mai putin decente dupa mintea de acum. ft tari dupa mintea de atunci! Mie-mi place de ei, au umor! La noi in liceu era scris mare pe tavan-ul holului: inchisoarea vietii mele! :)) Tipul care a scris asta la momentul respectiv a fost sanctionat cu scaderea notei la purtare, din aceasta cauza (sau datorita) nu a mai putut sa dea la o anumita facultate care cerea media 10, insa a ajuns un mare om in cercetarea medicala la nivel mondial! Si ce glume deochiate mai faceam la majorate.

  • Cine e curios si are rabdare sa intre pe facebook pe pagina jean luca cel vestit si sa vada un dialog intre o eleva si un profesor.Postat pe 15 aprilie 2014. Sa stiti ca domnul este PROFESOR.

 31. Nu știu de unde are autoarea impresia că democrația exclude ca principiu supravegherea reciprocă. Probabil printr-o inferință de tipul: Comunism = rău = supraveghere , pe de altă parte comunsim non = democrație, deci democrație non = supraveghere.

 32. Presimt ca imi va parea foarte rau…deja imi pare 😀 Darrrrrr!
  1. Exista o diferenta intre vorbele de la coltul strazii, colt unde unde fumam pe ascuns si radeam de “profi” si meme-uri pe FB. Verba volant, scripta manent. In majoritatea statelor europene, derapajele pe mediile de socializare sunt sanctionate in fel si chip, in functie de gravitatea lor. Unii mai fac si puscarie (nu ca ar fi cazul aici).
  2. Sunt surprinsa ca toate feministele educate care comenteaza in general pe aici (speram ca sunt parte din grup) nu au fost cat de cat iritate de faptul ca ceva muiere de varsta a doua a fost batjocorita pe motiv de freza si dantura. E urata, nu e urata, nu-mi prea pasa. Dar daca as avea un plod care are impresia ca aspectul fizic e un motiv suficient de bun pentru umilirea unei persoane in spatiul public, mi-as reprosa vreo doua-trei chestii. Daca ii cresc prosti, as putea foarte bine sa ii creasca si nevaccinati, tot aia e 😀 Amu nu mai vreau sa fac parte din grup, cand voi fi batrana si urata nu vreau sa isi bata plodul joc de mine, ma doare in cot de libertatea lui de opinie, am si eu sentimente 😀
  3. Profesorii si functionarii publici…2 categorii care au parte de abuz permanent. Unii si-l merita, altii nu. Diferenta dintre functionarii publici si profesori e ca unii au de-a face cu adulti, asa ca e 1-to-1, altii au de-a face cu “fiinte nevinovate”, pure, etc, in cazul carora riposta e echivalenta cu abuzul. O fi noua generatie asa, mai virginala, a mea era intruchiparea raului pur, cu mine in frunte.

  In fine…unde tragem linia intre libertate de opinie si abuz verbal? Hai sa ne imaginam urmatoarea situatie…un cuplu…el ii spune ei (sau celuilalt, it makes no difference) ca e o p***a proasta sau orice altceva in acelasi stil…Pune ceva poze cu ea pe FB si niste comentarii cu aluzii sexuale…Hai sa publicam asta in presa si hai sa vedem cum ne sar in cap toate ONG-urile, feministele, comunitatea LGBT, Elena Udrea, aparatorii dreptului omului, asociatia crescatorilor de lame albiniste, etc…Vreau si eu sa pricep care e diferenta, in definitiv, asta a fost parerea omului, ca partenerul e o *aia* proasta, de ce se revolta toti oamenii astia? De ce se revolta altii cand oamenii “de culoare” sau cu alta orientare sexuala decat majoritatea sunt caricaturizati? Banuiesc ca diferenta e ca partenerul abuziv sau rasistul/homofobul care isi varsa umorile pe net va lua cateva peste cap, la modul legal, pentru abuz, iar pruncii nevinovati vor avea o armata de comentatori care sa ii compatimeasca.
  La finalul zilei, pe un ton mai putin agresiv si la nivelul varstei de liceu, as spune ca nu e frumos sa faci oamenilor poze daca ei nu-si dau acordul. E si mai putin frumos sa le atarni pe internet. E si mai putin frumos sa le alaturi cateva cuvinte de dulce. Si e si mai putin frumos sa scrii so varsat in loc de s-a varsat, autorul meme-ului meu favorit ar face bine sa mearga inapoi la profesorii aia incompetenti pana invata sa scrie corect (aici devin subiectiva, grammar nazi-ul din mine a suferit azi).

  • Sincer cred ca dantura doamnei respective e cel mai mic defect al dansei 😛

  • Big like. Haide să aplaudăm abuzul verbal, că na, așa ceva ne dorim de la generația de mâine, dă-i în … de comuniști fosilizați!

 33. Daca as fi parintele unuia dintre elevi as da in judecata profesorii.Nu sunt jurist dar trebuie sa fie vreo lege care sa le interzica accesul in “intimitatea FB sau neFB” a elevilor.Profesorii respectivi au facut mult mai multa reclama negativa scolii decat elevii.Michio Kaku spune ca “minciuna este un liant social” si da exemplu:”Daca i-ai spune sefului tau ce crezi despre el …”

 34. Nu tine scuza cu “grup privat pe facebook”. O instanta de judecata din Romania a hotarit mai demult ca facebook este spatiu public. Nu prea inteleg eu cum se pupa asta cu posibilitatea de a bloca si de a sterge de pe pe peretele tau ce vrei, dar, pina una-alta facebook este spatiu public. As fi 100% de acord cu ce e scris in articol daca glumele ar fi fost facute intr-un spatiu privat.

 35. Sunt de acord cu ce a spus Iulian mai sus. Consider ca respectul si bunul simt nu au omorat pe nimeni. In privat sau nu, gestul pe care elevii l-au facut este de prost gust. Era o vorba: “Daca ceea ce ai de spus nu este mai frumos decat tacerea, mai bine taci.”

  • da lila, sigur ca da. si la 15-18 ani tot asa,in aforisme gandeai, nu?

  • Nike, la 15-18 ani nu faceam poze profesorilor sa le pun pe perete si sa fac “glumite” la adresa lor :)) (vezi, daca nu am avut Facebook; dar nici asta nu mi-a trecut prin cap atunci). Chiar nu inteleg cum unii oameni se simt bine, batandu-si joc de altii. In fine, parerea mea este ca si profesorii astia merita un pic de respect. Si nu, nu sunt profesor :).

  • si de ce nu ai tacut?

  • oct, petru ca mi-am spus parerea intr-un mod frumos, placut. Dar tu?

 36. Eee na! Ma mir chiar ca de abia acu’ s-au apucat de facut meme si rage comics cu profi. Daca ai intrat vreodata pe 9gag (de exemplu) o sa intelegi de ce glumele astea sunt oarecum lol (mai ales daca proful care a ramas fara gagici e oarecum afemeiat). Wtf la varsta lor e normal sa se hlizeasca la meme pe net. Mai cresc oleaca pana la glume mai finute.
  Discutia de fata insa nu este despre cat de nasoale sunt glumele ca faceam si noi in acelasi fel (daca nu stii despre ce vorbesc inseamna ca nu erai destul de cul sa iei parte la sesiunea de facut misto). Este despre limitele dintre privat si public pe internet, si scuzati-ma dar cand trebuie sa apuc sa explic oamenilor diferenta dintre grup privat si public ma simt ca atunci cand am vrut sa ii explic la tata cum ma suna gratis pe viber (“lasa mai ca imi iau eu cartela cu minute internationale.” lol.). Deci… nu. Mai bine, nu.
  Si mai este vorba de relatia intre profesori si elevi. Abia acum, in secolul 21 incepe lumea sa realizeze ca participantii la actul educational sunt parteneri si nu sef-subordonat. Ca procesul de invatamant este unul formativ, nu doar informativ, lucruri care se afla in manualele de pedagogie de multi ani, dar care aparent sunt acolo doar sa le tocim sa luam examenul. Inca de cand am fost in liceu (la peda) am spus in diverse ocazii ca de fiecare data cand profesorul pedepseste, isi asuma un esec.
  Se observa din ce in ce mai mult prapastia intre niste profesori, care oricum nu au nici o treaba cu pedagogia ci sunt simpli emitatori de informatie, si tinerii dintr-o generatie pe care nu o mai pot intelege. Si sunt foarte curioasa ce schimbari va aduce treaba asta.
  Omg, tre sa imi dati like pentru cultura mea de internet, like a boss wtf lol 😀

 37. Ca asistent universitar, incerc sa invat din situatiile in care studentii rad de mine si incerc sa-i fac sa rada CU mine. Am incercat sa transform orice ironie in autoironie si sa mi-i castig de partea mea, pentru ca elevii si studentii nu ne sunt dusmani, sunt ratiunea pentru care ne luam salariul. De mizerie, dar necesar acest salariu. S-a ras de mine pentru ca nu stapaneam bine materia, asa ca m-am dus si am citit mai mult si m-am pregatit pentru si mai multe intrebari. Am invatat din asta cat am putut. Si am mai invatat sa nu port lenjerie rosie si camasa peste pantaloni la curs, cand incerc sa scriu pe o tabla foarte inalta! Ce era sa fac, sa ma inchid frustrat in mine sau sa le dau test doar pentru ca nu eram asortat?!

  • un ex ministru al Romaniei, in primul an ca asistent, pe holurile facultatii. un coleg de al meu il vede si ii spune: amice, tine-mi si mie mapa,ca ma duc la buda.
   omul i-a tinut mapa, cand s-a intors i-a dat-o politicos,apoi au intrat la seminar. colegului i-au picat plombele. cu mult umor asistentul a facut misto de faza.

 38. Cred ca nu se vede padurea de copaci. Nu exista identitate virtuala , oricine isi poate face un cont de facebook cu numele meu cu poze reale si poate posta intr-un grup. E penibil sa sanctionezi pe cineva pentru niste actiuni virtuale, atunci cand nu avem o corespondenta unu la unu cu persoana reala.

 39. ceva extrem de grav s-a petrecut! educatoarea lui fi-miu are porecla.
  cumplit.
  o sa ii exmatriculeze.
  ce e si mai grav e ca vreo 3 pustani au si cerut-o de nevasta.

  am ras cu totii la sedinta cu lacrimi.
  femeia aflase,auzindu-i vorbind pe hol,dar nu a intervenit,s-a facut ca nu aude,ca in feul astia si-au exprimat cel mai sincer parerea despre ea.

 40. Daca scriau de bine,si ce mult adora profesorii si scoala erau premiati?

 41. Este clar că elevii au sărit calul, iar pedepsele ne arată foarte clar că profesorii sunt depășiți de situație și nu-i mai pot stăpâni. Aceasta a fost cea mai simplă – și superficială – cale de abordare a problemei, și este clar una subiectivă, vindicativă. Cu o altă măsură însă ar trebuit să vină acum să judece Inspectoratul Școlar Cluj (dacă există așa ceva) și să-i pună la punct (și poate să-i trimită la oareșce cursuri) pe dumnealor profesorii care au dat ocazia prin comportamentul lor deplasat la asemenea bancuri deplasate. Și pe directorii instituției care au uitat ce-au învățat la orele de pedagogie și se joacă la servici de-a hoții și vardiștii.

 42. Ce învățăminte se pot trage de aici:

  Mai întâi că internetul nu-i sigur, cum și-au dat seama și vedetele cărora li s-au publicat acu vreo lună pozele secrete în care apăreau despuiate; asta dacă erau într-adevăr secrete …

  Acum nu au fost cine știe ce consecințe nasoale – exmatricularea și notele la purtare sunt sancțiuni minore care nu-s importanate decât pentru profii respectivi – care au reușit să se dovedească super-penibili cu ocazia asta și să facă o publicitate remarcabilă pozelor respective.

  Dar de se nimerea un prof ceva mai rațional, dar la fel de ofensabil care-ți băga tot soiul de strâmbe fără să facă public motivul?

  Sau mai târziu un șef?
  Morala ar fi să nu trimiți în spațiul virtual texte și poze care-ți pot dăuna.

  Altă învățătură ar fi să te răfuiești cu profii după ce termini.
  Am avut și noi un rotweiler – așa îi spuneam, căreia generații întregi îi știau de frică.

  Niște băieți din clasele mai mari au așteptat răbdători până și-au luat bacul. Între timp făcuseră rost de numărul de fix și mobil al respectivei. Și la încă două proafe pe care aveau boală. Apoi au scos niște pliante foarte frumoase cu niște bunăciuni și cu text de genul “se deschide salon de masaj erotic … doamna Angela, specialistă în masaj thailandez … ofertă specială de lansare – o jumătate de oră gratis”. Și le-au răspândit prin tot orașul. I-a costat ceva, dar aveau patru ani de resentimente ca să-i motiveze.

  Mi se pare o fază mai nasoală d.p.d.v. al normelor politeții, poate se încadrează chiar la contravenții.
  Oricum e ceva mai grav decât niște poze cu textulețe porcoase care circulă între prieteni.
  Dar s-a putut dovedi că ei au fost?
  Nu – deși toată lumea știa și se distra.

 43. drama cea mai mare e ca pedagogia nu a prins deloc,ca societatea,tagma profesorilor functioneaza asisjderea cu cea a parintilor, intemeiate pe bata,palme si pedeapsa.
  incerc sa dau tuturor acestor copii prezumptia de nevinovatie.
  trebuie sa le dam o sansa,altminterea turnatorul si biciuitorul vor deveni instante supreme si moduri comportamentale.
  nu sunt de acord cu tagma aialata, cu experimentarea,parintela neconditionata,ca extremele nu sunt bune.

  insa, trebuie sa retinem un aspect foarte improtant,pe care eu, cu mintea mea asa il pricep:
  pentru prima data acesti tineri au construit un grup social organizat,bazat pe reguli si legaturi de afectiune,prietenie etc. aici si=au construit primele opinii despre altii,opinii pe care le-au impartasit celorlalti membrii ai grupului care functiona ca o societate inchisa pe baza d eincredere.
  acum umplem de culoare tabloul, nu au opinii tocmai kusher,dar le-au exprimat prin prisma limbajului si experientelor tipic perioadei adolescentine prin care trec.
  in mod normal o sanctiune cu mustrare in fata consiliului profesorilor ale ambelor tabere, grupul care a facut misto si grupul care a turnat ar fi fost o lectie importanta: nu barfi cu nume si eticheta ca poti plati, nu turna ca nu vei fi rasplatit pentru asta.
  si experienta negativa emotional s-ar fi pozitivat.

  acum, turnatorii sunt ridicati in rang, copiii sunt dezbinati, investita emotionala s-a dus de rapa,tot sistemul lor de valori s-a contorsionat si mai tare.

  daca voi vreti ca ei sa nu gandesca hormonal,dati-le o sansa, dar nu le bagati pumnul in gura.
  as vrea sa cred ca toti profesorii sunt munti de virtuti si piscuri de caracter, ca sunt modele de soti./soate/mame/tati.

  daca mesajul general pe car eun profesor il transmite ii atrage o porecla profund sexualizata, eu, acum, as sesiza politia,pentru ca acel profesor lucreaza cu nsite minore. macar o ancheta as face. adica nu as lua de golani toti elevii si mi-as pune niste intrebari.

 44. Noi, adultii de azi, adica adolescentii de ieri, nu intelegem un lucru: generatiile s-au schimbat. Genetic s-au schimbat. Daca generatia mea ii spunea “Bomba” profului de mate si atat isi permitea sa faca, ei bine, azi generatiile sunt altfel. Au facebook, au internetul intreg la dispozitie, au multe cai de comunicare. Noi ne ascundeam in cofetaria de langa liceu si radeam de Bomba, ca i-a pleznit sacoul sub brat cand a ridicat mana sa scrie la table.
  Dar, pe de alta parte, profesorii ni se adresau cu “domnule elev”. Profesorii aceia erau respectati.
  Cum sa respect azi un profesor care a copiat la definitivat, iar procentul lor de definitivare nu e mai mare decat procentul celor care trec bacul? Ce respect sa aiba liceanul in fata unui astfel de om? Ce respect sa aiba in fata celui care, vad in poze, sta intins, aproape lasciv, pe catedra?

 45. Problema in zilele noastre este ca exista aproape 0 respect din partea elevilor catre profesori si un interes minim pentru scoala atat din partea elevilor cat si a profesorilor. Problema de fond care ar trebui rezolvata este restructurarea invatamantului romanesc, dar asta e o discutie lunga.

  http://www.bookishstyle.ro/

 46. Eu mai am ceva intrebari. Toti profesorii din acel liceu au fost caricaturizati(asa sunt eu:ma exprim elegant)? Daca nu,ce merite au cei care au scapat? Profesorii au invatat ceva din tot circul asta? Dar elevii? Si ce anume ? Eu nu am auzit de profesorii astia pana acum si nu mi-ar fi dat prin minte sa vad ce cred elevii despre ei. Habar nu am daca sunt asa cum i-au descris dar reclama si-au facut in toata tara. M-am uitat la poze numai din cauza circului mediatic. Ce n-au reusit elevii(sa-i faca de ras) au reusit ei. Pe principiul ce-si face omul cu mana lui..

 47. Dincolo de toata tigania sunt mici amanunte a caror explicatie personal imi scapa.
  De unde au intrat elevii in posesia respectivelor poze? Ce-i cu cetateanul ala tolanit pe catedra, asa preda el? Dar cu cucoana care e la o nunta/chermeza cu (probabil) sotul? Cine l-a tras in chip pe don Juan sezand picior peste picior pe banca aia? Dar pe cei aflati la catedra/birou? Sunt atat de implicati in procesul educativ incat nu-si dau seama ca sunt fotografiati?
  In rest…ce-ar mai fi de zis? Paraciosi au fost intotdeauna printre elevi, la fel cum au fost si profesori care sa plece urechea la barfe. Eu una nu m-as fi coborat la nivelul la care sa ma simt jignita de asemenea manifestari, sau, daca ma afectau in vreun fel, incercam sa nu las sa se observe.

  • Vera, in ziua de astazi orice copilandru are un telefon Android sau IPhone, cu aparat de fotografiat. Crezi ca e atat de greu sa faci o poza cuiva si ala sa nu stie? In plus, este atat de usor sa furi poze de pe net, daca oamenii nu se pricep sale faca private (desi chestia asta cu privatul pe FB este extrem de relativa).

   Hai sa nu ii idealizam nici pe unii, nici pe ceilalti.

 48. Ce ar trebui sa faca parintii in cazurile frecvente in care profesorii li se adreseaza fetelor cu “arati ca pe centura” sau “retardatule” ? (cateva exemple) Sa mearga la inspectorat sa ceara demiterea (echivalenta cu exmatricularea) profesorilor respectivi? Profesorii sa se evalueze pe sine si de-abia dupa aceea sa ii judece pe elevi! Sunt obosita de profesori frustrati care se razbuna pe elevi asa cum au facut la liceul Sincai din Cluj!

 49. Era un grup privat, al elevilor. Ar trebui sancționați profesorii pentru că au încălcat dreptul lor la intimitate. Cineva intra in apartamentul tau, si vede o foaie pe care ai scris ceva jignitor despre el (foaie care nu a ajuns in public). Cine merita sanctionat? Tu sau el?

 50. Nu pot sa cred ca uni i con sid era pozele postate online ca fiind private. Incetati sa comparati glumele facute acum 20 de ani, care se transmiteau oral si odata spuse erau piedute in eter, cu ceva ce ramane online pentru o lunga perioada. Va plangeti ca nu avem profesori de calitate. Dupa o chestie ca asta, cine naiba o sa mai vrea sa devina profesor ?

 51. dar elev al acelor profesori cine ar maiv rea sa fie?

 52. Nu pot fi de acord cu acele poze obscene. Cu cele soft, da, iar profesorii n-ar trebui sa se supere. Din cate stiu eu, internetul si implicit Facebook este un spatiu public (chiar daca este un grup privat-oricum se intra usor intr-un grup privat), iar publicarea acelor poze obscene nu cred ca este normala. Pe de alta parte toti am fost elevi (chiar si profesorii de astazi) si ne-am poreclit la randul nostru profesorii, mai ales pe aceia care aveau anumite defecte.
  Acum, sa privim si de partea cealalta a baricadei. Au fost profesori care si-au jignit elevii, facandu-i prosti, tampiti, etc (si daca nu erau filmati cu o camera ascunsa n-am fi aflat), invatatori care au vorbit urat chiar si cu parintii (vezi invatatoarea spagara-cazul Blandu) si daca vorbea asa cu parintii, nu stim cum vorbea cu elevii, profesori care cer in schimbul notelor, plata in bani sau in natura (cazul profesorului de la Facultatea de Medicina), etc. Probabil mai sunt cazuri pe care nu le stiu eu. Eu nu cred ca acesti copii ar fi publicat acele poze daca ar fi stimat profesorul. Oare de ce nu sunt stimati acesti profesori? Cred ca cel mai bine ar fi sa-si puna ei aceasta intrebare.
  In legatura cu sanctiunile, vreau sa va spun ca sunt satula de sanctiuni (noul regulament scolar al scolii Maria Rosetti unde invata copiii mei este plin de sanctiuni). Exmatricularea acestor copii nu cred ca rezolva problema. Sloganul “Bataia este rupta din rai” nu mai tine. Mai bine acesti profesori s-ar mai uita si la ei in gradina, ca nu toate-s roz acolo. Si as fi curioasa cati profesori sunt sanctionati pentru diverse abuzuri ? Numai acei profesori care ajung in presa, restul se musamalizeaza pe plan local. Dar, in schimb sanctioneaza atat de grav acesti copii, cu exmatricularea. Aceasta sanctiune s-ar putea sa-i afecteze extrem de mult pe unii dintre ei.

  http://omul-revoltat.blogspot.ro

 53. Ce este “Facebuc”?Cu ce se mananca?

 54. Conducerea unei institutii de invatamant nu are nici o autoritate sa ia masuri administrative impotriva elevilor sai pentru activitatile pe care le desfasoara in afara orelor de curs, sau in afara institutiei respective.

  Daca profesorii aceia s-au simtit jigniti de postarile acelor elevi pe net, deci in afara sferei de autoritate a institutiei de invatamant, nu au decat sa se constituie parte civila si sa se judece cu ei.

  Altfel, ce se intampla acolo e un abuz si parintii acelor elevi ar face bine sa ia pozitie impotriva acestor derapaje.

  Sunt surprins si profund deranjat ca in vreme ce discutia se invarte in jurul dreptului la expresie sau a dreptului la imagine, se ignora in mod sistematic, aceasta problema mult mai grava.

  • Si pozele respective nu le-au facut in interiorul scolii, in timpul orelor de curs?

  • Nu inteleg ce relevanta are unde au fost facute acele poze. In alta ordine de idei, in baza a ce ai stabilit ca aceeași persoana care a facut acele poze e si cea care le-a editat si postat in timpul orelor ca sa poata face obiectul unei sanctiuni?

   Un om e liber sa faca fix ce vrea in timpul sau liber, chiar si ilegalitati pentru care este prins in flagrant. Daca directorului, șefului, soacrei nu le convine, sa fie sanatosi. Exista zero parghii prin care pot sanctiona disciplinar pe cineva pentru activitati savarsite in afara institutiei.

   Traim intr-un stat de drept, nu in Germania nazista.

  • Ce ironie, toate pamfletele respective sunt editari ale pozelor ce se gasesc pe profilele facebook ale acelor profesori.

   Multe dintre ele sunt penibile si fara adaugirile de text.

   Mai bine taceai din gura.

  • bine zi ci bă Ioane, elevii ăia trebuiau dați în judecată, anchetați, încătușați, încarcerați cum le-ar sta bine într-un stat de drept, nu exmatriculați ca-n Germania nazistă!!!

  • tocmai ca intr-un tribunal s-ar fi observat mai clar ca nu au facut o crima ci doar niste glume foarte proaste pt care nu e cazul sa existe consecinte atat de grave. scaderea notei la purtare te poate impiedica sa dai la anumite facultati…. pe vremea mea profesorii erau asa de bine pregatiti ca iti puteau scadea nota la propria lor materie daca aveau ceva de impartit cu tine. astora vad ca le-a fost frica sa-i asculte sa le arate cine stie mai bine….

 55. Eu am citit si ce-a scris elevul exmatriculat (unul dintre ei) pe blogul lui si mi-a lasat un gust amar. Dincolo de reactia disproportionata a profesorilor am descoperit ca nici elevii nu sunt ceea ce mi-as dori (fara nicio legatura cu “caricaturile” – nu foarte reusite). Iata cateva exemple din textul “Auschwitz-ul scolar” de pe http://bloguluhosu.blogspot.ro/
  1. Omul e foarte nervos, deci nu foloseste diacriticile. Asa spune. OK, suntem in spatiul virtual, suntem mai putin formalisti, da’ sa nu fie si la bac nervos. Parerea mea!
  2. Profesorii liceului nu sunt buni, concluzioneaza el, pentru ca, atentie!, “Daca toti profii ar fi buni, atunci nu as mai avea subiect de discutie. Daca toti profii ar fi oameni de calitate, care au ajuns pe merit la catedra, nu mi-as dedica o ora din viata spunand tuturor ce jalnic e sistemul de invatamant romanesc si cum am ajuns eu sa fiu auto-didact pentru ca nu mai suport ipocrizia “liceului meu de prestigiu.”” Ei, da! I-a rezolvat pe toti. Unii au cariere in spate pentru care au muncit, dar “nu sunt buni” pentru ca asa a stabilit Hosu. Pardon, hosu, ca asa isi scrie chiar el numele. OK, e lipsit de tact ce au facut profesorii, nota 2 la pedagogie pentru ei, da’ felul in care elevul ii catalogheaza fara a avea vreo competenta in domeniu mi se pare prea mult. Baiatul are deja 18 ani, e capabil totusi sa discearna. El desfiinteaza o cariera didactica pentru ca asa i se pare lui. N-are argumente decat legate de timpul pe care si-l pierde ca sa ne spuna ceva. Daca el pierde atata vreme sa spuna o chestie sigur acea chestie e adevarata. Un fel de “daca n-ar fi, nu s-ar povesti”. Comenteaza careva acolo in spate, nu e de acord?
  3. Ne asigura pe urma ca nu e ipocrit. Destul de normal la 18 ani. DAR ce sa vezi. Cateva paragrafe mai incolo ne spune “Eu chem la bataie”. Sigur, spiritul revolutionar la 18 ani nu e o noutate. “Sa ii arate cineva la Mihacea sau la Tambulea ce parere am eu despre minunatul Liceu Sincai, in care am ajuns din sansa, dar de care m-am enamorat”. Trecand peste faptul ca nu prea stiu ce inseamna “enamora” si ca poate ar fi trebuit spus “lui Mihalcea” si “lui Tambulea” (da’ era nervos, sa-l intelegem), domnul Hosu se ascunde in spatele “cuiva” care sa le transmita profesorilor dispretul sau. Hopa! Pai chiar asa? Ai incercat sa vorbesti cu ei, utilizand ARGUMENTE? Sau ai fiert in suc propriu, frustrat de propria ta neputinta? Ne asigura de fapt ca pe el nu-l intereseaza notele si ca a ajuns la nivelul la care isi cunoaste foarte bine posibilitatile – ne explica ceva de genul ca o nota mica data de un profesor nu reprezinta nivelul lui, el cunoscandu-si-l mult mai bine si autoevaluarile lui fiind mai bune. Ma rog, o chestie destul de complicata, poate n-am reusit sa inteleg prea bine, dar am dedus ca de fapt nici nu e nevoie de profesori pentru ca el oricum e autodidact, isi cunoaste nivelul, notele sunt doar o forma de persecutie si procentul de promovabilitate de 100% la BAC al liceului e doar o forma de propaganda (e autentificat procentul de documente oficiale, sa ne intelegem, doar ca in argumentatia domnului Hosu asta nu conteaza cat timp parerea dumnealui e alta).
  4. Cea mai tare dintre toate insa e fraza in care ne spune ca ceea ce cauta el este “calitatea umana”. Sugerand evident ca toti cei pe care i-a vituperat in text n-ar avea-o. Cine stabileste standardul de calitate umana, cine da diploma? Domnul Hosu, desigur. Dumnealui nu-si pune niciun moment problema ca si profesorii blamati de el (si injurati in unele locuri, s-o spunem) au cautat, potrivit propriilor criterii, calitatea umana chiar la el, elevul lor. Si, ce sa vezi, N-AU GASIT-O! Ca si ei au dreptul sa caute calitatea umana, nu?
  In sfarsit, toti cei care nu sunt de acord cu domnul Hosu sunt ipocriti, lipsiti de calitate umana, etc. Gasiti in text. Dincolo de stupoarea pe care mi-a produs-o decizia profesorilor nu va pot spune ce oroare mi-a provocat textul elevului. Astfel de oameni vin din spate? Care, pentru ca n-au argumente, “satirizeaza” si “se enerveaza”, sunt sententiosi la modul absolut, lipsiti de deschidere la dialog. Mi-am dat seama ca la 18 ani e aproape la fel de batran in gandire ca si profesorii lui. Probabil nu intamplator! Asa profesori, asa elevi.
  Imi cer scuze ca am vorbit mai mult despre textul elevului decat despre al tau. Sunt de acord cu ce-ai spus, nu era nevoie sa te aprob. Insa cand am citit ieri blogul elevului am avut o revelatie proasta. Si am simtit nevoia sa o expun aici.

  • Imi cer scuze, chestia cu “hosu” (scris cu litere mici) a fost o rautate din partea mea, era doar in adresa de mail a blogului. Isi scrie numele cu litera mare. Mea culpa.

  • @Adi, am citit comentariul tau dupa ce am postat (un pic mai jos) si fix asta este reactia despre care vorbeam! Acum, cu sustinerea unuia sau altuia o sa ii creasca aripi si mai mari tanarului prometeu, pentru ca nu-i asa, la 18 ani mutam muntii din loc si ne bagam picioarele in oricine si oricum. Chiar si in noi insine, la naiba 🙂
   Imi place analiza ta.

  • Sunt copii… Dar e bine ca adultii se coboara la nivelul lor de parca ei nici usturoi nu mananca…

  • @Adi: of… așa profesori, așa elevi, așa elevi, așa țară, așa țară, așa viitor, așa viitor, așa… nimic. suntem varză de la cap la coadă, ce să mai zic, da’ parcă de la niște adulți pedagogi aș avea pretenții mai mari decât de la un puști teribilist de 18 ani. cum să te infiltrezi ca o țață securistă, să vezi ce glume fac elevii despre tine? of…

  • Adi: copilul ara macar are o scuza, are 18 ani, e adolescent, cu toata lipsa de masura specifica varstei. Dar profesorii? Adultii, care s-au pus la mintea lor (si chiar mai jos de-atat), aia ce scuza mai au?

 56. Sunt foarte multi care isi dau cu parerea despre ce s-a intamplat in Liceul Sincai dar foarte putini inteleg ca s-a intamplat , cred ca si din cauza ca i-a furat peisajul. “au făcut glumițe despre profesori, iar niște profesori care s-au infiltrat în grup (cu ajutorul unor elevi delatori, desigur) au aflat și s-au supărat foc” Asta e putin spus , s-au suparat! Au facut un tribunal ca pe vremea inchizitiei si erau invitati , pe rand, cate un copil cu parintele si trebuiau sa raspunda fix la intrebarile care se puneau, nu aveau voie sa vorbeasca nimic altceva, nici o abatere, nici o parere.Si acum sa va spun cine a fost in comisie si va spun si de ce s-au zburlit asa tare :Liceul Sincai din Cluj este in top 3 cele mai bune , cu rezultate de invidiat la bac, anul trecut cu 3 elevi cu 10,00 curat, ce mai , profesorii se pot lauda cu cifrele pana in panzele albe.Dar scoala se face doar ….pe banii parintilor.D-na Copoieru , profesoara de istorie, sefa comisiei, vine la clasa doar de la jumatatea orei, a obligat copii de a XII sa ii cumpere cartea , sub pretextul ca ar fi folositoare la bac dar nici pomeneala.Dumneaei nici macar nu a terminat materia de bac in timpul anului scolar iar copii nu scriu absolut nimic la ora deoarece …le arata doar diapozitive cu idei.Da , copii au luat note foarte bune la istorie la bac, D-na Copoieru s-a laudat pe la ziarele locale, dar nu are nici un merit, 90% din elevii unei clase au pregatit materia cu meditatori.D-nul Buse, de la materiile de filozofie, ec. politica,ex mare prof de ec politica comunista, preda materia citind ore in sir, face dictare , mai ceva ca la clasa I-a, nici o explicatie, nici o discutie, iar copii sunt bombardati apoi de teste unde se dau note …dupa numele de pe coltul foii.Inca mai face recomandari la parinti cu ce profesor sa mai ia elevul ore in plus ca nu e destul pregatit.Cel mai nepotrivit lucru care-l fac acesti profesori e ca jignesc copiii, ii fac in toate felurile, profesorii se coalizeaza la “fumoar”, cate unul se leaga de ce perle a scos cate un elev si apoi ceilalti colegi de fumuri il fac pe elev carpa de sters pe jos, din retardat si tampit nu-l mai scot spre deliciul colegilor care abia asteapta iar saracul copil e terminat si va uri materia respectiva si profesorul pana la adanci batraneti.Cativa elevi mai istetei au inregistrat cu telefonul “discursul” nepotrivit al vreunui profesor , au spus dirigintei , iar ea a zis ca nu e voie sa inregistrezi ora deoarece nu e regulamentar!!!!!! Iar parintii si copiii au semnat regulamentul la inceputul anului scolar.Deci, pe scurt: copii sunt niste victime, niste prizonieri ai sistemului de invatamant comunist care incearca cu armele lor sa se exprime.A nu se intelege ca aprob jignirile si injuraturile dar dezaprob total IMPOTENTA scolii in modul de a comunica si a gestiona situatia iar ce nu inteleg e tacerea parintilor si lipsa de pozitie, doar ei stiu ….cati bani merg pe ore la materiile de bac, si nu inteleg din nou de ce ceilalti profesori care isi fac orele, care nu s-au bagat in vendeta asta – care o sa tulbure cateva drumuri ale catorva elevi-unii chiar olimpici- nu au aplanat situatia care a ajuns …de c…..t!

  • Corect. Dar sa nu uitam ca din tabloul asta fac parte si PARINTII, aia care se duc cu lugu-lugu la profesori si ii cumpara,realmente! Acelasi profil ca cei care urla ca doctorii le cer bani, ei indesand insa in halatele albe sutele de lei si discutand preturi cu altii din salon.
   Va rog, sa nu generalizam. Sa nu uitam ca in orice relatie exista cel putin 2 parti .

 57. Avicenna Smartypants

  Foarte misto comentariu, Adi. Ce se agita lumea sa apere “drepturile” unor mitocani! Amuzant, zau asa. Cit despre cit de “privat” e Facebook… ahahaaaa, doar niste imbecili cred asta!

 58. promovabilitatea la bac in acest liceu este de 100% in ultimii 3 ani ?? ceva nu este OK . ori sunt niste profesori zbiri in acest liceu si-i pun cu burta pe carti pe elevi , ori se jmenuiesc examenele . de aici si nemultumirile elevilor .

  • promovabilitatea la bac100% e a ELEVILOR. o fi de la profesorii astia, de la cei cu care fac meditatii, nu e sigur care din ele. dar sigur a elevilor. promovabilitatea profesorilor in general la examenele de definitivat nu e mai grozava ca cea generala de la bac… sa dea si peofesorii astia niste examene sa vedem cum stau…

 59. Nu stiu de ce majoritatea sare ca arsa sa ´´apere´´ elevii respectivi,poate pentru ca simte neaparat ca trebuie sa fie de partea cuiva in razboiul elev vs profesor?
  Profesorii sunt depasiti de situatie si au reactii total deplasate iar elevii respectivi sunt ca frunza-n vant, obraznici, simtindu-se atotputernici (da, stiu, si noi la randul nostru ne-am simtit ´´prometeu´´ la vremea noastra, unii mai obraznici,altii mai linistiti. De aici un dram de intelgere pentru ei).
  Eu nu cred insa ca ´´galeria´´ asta nationala le face bine acelor elevi. Pur si simplu li se transmite ca nu au facut nimic iesit din comun,ca profii sunt comunisti si prosti si ca ei (elevii) au simtul umorului si vai, ce dragalas au scris ei injuraturile alea. Si asta nu e OK.

  Vazusem niste comentarii ale unor elevi pe un site care dezbatea aceasta problema. Printre comentarii aparuse un domn care si-a manifestat politicos dezacordul cu privire la actiunea elevilor. Vreti sa stiti ce raspunsuri a primit? Citez din memorie:
  ´´bai moshulica, taci dreq ca noi o sa iti platim tie pensia ba expiratule. Noi o sa iti dam medicamente. Acum vine vremea naostra..´´ etc si etc
  Sustinerea mediei a blogerilor, parintilor si unor profesori le-a dat aripi liceenilor dar nu in sensul bun ci in ala de ´´eu ma pi… pe toti,ba!´´Ii inteleg perfect, e varsta. De aceia adultii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a mangaia pe ceafa ,ba chiar de a incuraja in gura mare, pe orice cai,actiunile nebunatice ale adolescentei.
  Pana cand nu invata adultul cum sa gestioneze corect o situatie(criza) nu putem avea asteptarii de la aia micii care se simt un soi de zmei , care inca nu au dat piept cu viata si raspunederea pentru actiunile proprii.

  • nu ai inteles nimic . ideea era ca in privat orice persoana se poate exprima cum vrea fata de alta persoana . pozele respective au fost facute publice de un ziar care are competenta juridica . ce se vorbeste pe privat ,trebuie sa ramana privat .(punct)

  • @shoric, ce legatura are replica ta cu comentariul meu? si poate imi explici mai clar ce nu am inteles.

 60. Iulia Popovici

  O precizare: in logica meme-urilor, pozele NU erau facute de elevi, ci luate de pe net, facebookul profilor sau erau capturi video. Poate ridica niste semne de intrebare si ce soi de poze isi pun oamenii de buna voie pe FB…

 61. Locuiesc in Cluj-Napoca si fiica-mea este eleva intr-a XI-a la o scoala “de centru”. Probabil ca pe tine, Simona, care o tot tii cu “ramane cum am scris” dar si pe cititorii tai nu-i intereseaza alte pareri decat cele exprimate, dar, cu tot respectul, vreau sa prezint aici parerea fiicei mele, care este de-o varsta cu victimele de la “Sincai”. Ei bine, soc si groaza, copilul meu si multi altii ca el nu sunt de acord cu mistocareala , cu jignirea si denigrarea profesorilor lor, chiar daca nu-i au pe toti la suflet. De la a nu-ti placea un profesor si pana la a-l jigni e cale luuuuunga. Cei care si-au ocupat timpul liber si spatiul privat cu meme-uri scarboase ( “glumitele” pe care le-ai preluat tu sunt parfum, cerceteaza mai mult si ai sa gasesti chestii oribile) probabil ca nu au gandit doi pasi mai incolo de satisfactia de a primi “like”-uri pentru porcariile scrise de ei. Ia haideti sa ne gandim putin la ceea ce va fi peste vreo zece ani, cand victimele de acum vor fi nevoite sa-si castige traiul muncind intr-o firma. Sa ne imaginam un scenariu in care seful/sefa nu-i este pe plac victimei de acum. In cazul in care dreptul la libera exprimare o sa-l indemne pe elevul de acum sa-si bage peste zece ani p__a in gatul sefului sau o s-o bage pe sefa in p___a mamii ma-sii, scaderea notei la purtare nu va mai fi o optiune. Gandul meu final? Societatea romaneasca este varza si pute nu din cauza ca s-au ramolit profesorii, ci fiindca acolo unde inainte erau respect si buna cuviinta, acum avem mistocareala, drepturi fara limite si agresivitate, toate tolerate si sustinute inclusiv de formatori de opinie. Da, stiu, ramane cum ai scris…

  • Sa fim seriosi, am absolvit in 2001 si mi-am zis hai sifon, am scapat. Sa fi fost o mana de profesori in tot colegiul. Restul, niste decrepiti care isi urasc meseria si copii.

   Calitatea generatiei tinere este direct proportionala cu formatorii sai.

  • @Mama Luamalia: în unele dintre pozele lucrate de copii profesorii îi făceau “retardați” pe elevi (în mod evident, ca și în realitate). cum e cu jignirea? apoi, te-ai gândit că personajele prezentate foarte sexual în “meme-urile scârboase” inspiră asta prin felul lor de a se comporta? de ce ar fi un profesor prezentat ca libidinos dacă nu se și poartă așa în realitate? 🙂 deci da, societatea românească este varză, dar nu pentru că niște elevi au făcut niște glume cu “pizdă”. 🙂 proaste, dacă mă întrebi pe mine, doar că nu despre asta e vorba. 😉

  • @Simona Tache: buboiul care s-a spart acum a fost la inceput doar o iritatie. Exista in acel liceu profesori scarbosi, libidinosi, subiectivi si nedrepti? Calea cea mai buna de remediere a acelor probleme ar fi fost un dialog intre elevi si parinti de-o parte si profesori pe de alta parte. Pana in acest moment, cand nu se mai poate remedia nimic sau aproape nimic, probabil ca asemenea dialoguri nu s-au purtat. N-am trecut cu copilul meu prin asa ceva, dar sunt aproape sigura ca intr-un caz de genul asta m-as fi dus la scoala si l-as fi cautat pe profesorul vinovat de jignire, denigrare, notare subiectiva, samd. Pana la urma, meme-urile prin care au refulat elevii intr-un grup format din vreo mie de persoane nu au avut efectul dorit si nu au schimbat modul de abordare al profesorilor incriminati. rezultatul fiind ca ele sunt acum publice si pot fi vazute de oricine cauta pe google. Acum nu mai este absolut nicio diferenta intre meme-urile cu profesorii de la “Sincai” si meme-urile cu pitipoance si cocalari care-si fac selfie-uri in fata oglinzii sau la volanul bolidului. Apetenta pentru mistocareala a devenit atat de mare, incat orice taxare a exagerarilor este vazuta ca o ingradire a libertatii de exprimare. Libertatile individului ar trebui calibrate in asa fel incat sa nu invadeze si incomodeze libertatile altor indivizi.

 62. poate sunt “of topic” dar nu pot sa nu fac o remarca.
  Am citit cartea “Femeile vin de pe venus…” si am ras cu lacrimi. Am gustat umorul de buna calitate, ironia fina.De multe ori abea mai reuseam sa citesc …radeam cu lacrimi!!! Faceam clasamente care e mai “tare” tu sau Mihai, si de cele mai multe ori gastigulera de partea ta. Si am zis DA .. o femeie desteapta si cu simtul umorului.
  Imi pare rau insa sa zic.. umorul nu avea nimic in comun cu postarile de pe facebook… cel putin nu cele pe care le-am vazut eu. In afara de faptul ca erau josnice .. nu aveau pic de umor. Crede-ma .. nu se suparau profesorii pentru niste glume nevinovate, Dar din pacate ce am vazut eu depasea cu multtt limitele bunului simt.

 63. Lasand la o parte evenimentele de la Cluj, mie in toata povestea, cea mai buna gluma mi se pare aia cu “privat pe facebook”.
  Io astept cu interes ca peste cativa ani pustanii astia sa puna de un “grup privat” unde sa submimeze securitatea nationala de exemplu- ca deh e libertate si pe privat se pote orice !!! ….si cand o sa le bata la usa “baietii cu ochi albastrii” sa se revolte ca vezi doamne erau pe privat si acolo au dreptul sa faca orice !!!
  Evident ca am exagerat intentionat – dar cred ca tanara generatie trebuie sa invete in primul rand sa fie mai responsabila, si ca libertatea – oricat pare de ciudat are limitele ei !

  Facebook, Google si banuiesc ca si alti provideri au recunoscut ca au divulgat INFORMATII CONFIDENTIALE .. diverselor Servicii Secrete …si informatii confidentiale cred ca pe langa discutiile in privat erau si

 64. 1. Oare iese fum fără foc?
  2. Oare acei copii s-ar fi apucat de glume dacă dascălii din fața lor, prin atitudine, nu ar fi provocat?
  3. A fi dascăl este o meserie sau o profesie (vocație)?
  4. Cine mai stabilește azi baremele pentru meseria de dascăl?
  Este prost plătită.
  Este corect plătită (dacă nu cumva prea mult plătită) dacă cei care o practică nu reușesc o performanță mai mare decât cea povestită.

 65. Pentru toti parintii astia buni care va declarati socati de limbaj, eu zic ca ati cam pierdut contactul cu realitatea: senzational, copiii vorbesc obscen, si stupoare, da, chiar si aia de la licee bune si da, chiar si aia inteligenti si bine educati.

  Iar se dezbate forma si nu fondul. Este irelevant ce i-a impins pe copiii aia sa posteze tampeniile alea, poate pe unii atata ii duce mintea, poate chestiile alea chiar au sens si sunt amuzante pentru ei.
  Problema este ca unu, niste oameni maturi s-au coborat la mintea lor, si doi, au abuzat de pozitia de forta pe care o au prin statutul de profesor sa se razbune pe ei. Si trei, ca exista o gramada de pudici si simandicosi pentru care nimic nu mai conteaza daca ai zis cu pxxa sau cu pxxxa sau cu cxr.

 66. […] respectivul grup şi au luat la cunoştinţă de aceste batjocuri, au reacţionat. Înţeleg că 200 de elevi au acum nota scăzută la purtare (unii la patru) iar doi urmează să fie daţi afară din liceu (cu posibilitatea de […]

 67. Imi aduc si eu aminte de un incident cand eram in liceu cu profi atotputernici si atot stiutori. Profesoara de franceza a surorii mele (un zbir) a vrut sa citeasca jurnalul personal al colegei ei de banca (caietul era inchis, sub penar). Fata nu a vrut sa o lase si sora mea a aparat-o. Pentru care a primit un doi pentru obraznicie. Era foarte pasionata de franceza si s-a ridicat in picioare: nu, ca eu vreau sa spun lectia, sa ma ascultati si sa imi dati nota pe ce stiu, pentru disciplina exista nota la purtare. Ma rog a iesit cu scandal, a dat-o afara si a numit-o instabila psihic si a insistat ca are nevoie de consiliere psihologica. De, orice copil care nu e o oaie si care are o parere e nebun. M-am implicat si eu, am stat de vorba cu clasa ei, erau toti dispusi sa ia parte la un dialog cu diriginta si cu profesoara respectiva, insa apoi mi-am dat seama ca nu puteau fi martori. Pentru ca aici era vorba de dumnezeu pe pamant si oile proaste in care nu poti avea incredere si care trebuie sa faca ce li se zice. Diriginta sora-mii a refuzat sa discute incidentul de fata cu clasa. Refuzau sa imi vorbeasca pe hol. Am oprit-o odata si i-am cerut un sfat ca de la pedagog la pedagog in devenire. Atat de flatata a foooost, asa cu interes m-a ascultat, pana a auzit intrebarea daca evaluarea poate fi folosita sau nu ca si metoda punitiva. Atunci s-a prins si a zis, nu, nu, nu avem ce discuta. Si m-a lasat gura casca pe hol. La ora mea de dirigentie m-a ridicat dirigu’ in picioare sa ma intrebe de ce sunt obraznica cu profii. Jur, ma simteam ca intr-un tablou de Dali, vorbisem chiar excesiv de respectuos. I-am spus: pe doamna profesoara a deranjat-o CE am zis si nu CUM am zis. Dirigu’, om destept, a urlat la mine de ochii clasei, ca sunt obraznica, desi am citit intelegere la el pe fata. Dupa asta s-a dizolvat toata treaba. Stiau ca nu o sa tacem si ca nu ne pot prosti.
  Am sa mai mentionez si pe profa de fizica, care ne spunea mereu: de la elev sa nu te astepti la nimic bun. Ok, pai atunci ce cauti dumneata aici? Hai sa mergem cu totii acasa ca am venit degeaba…

 68. daca toata lumea ar stii tot despre toti si ar fi asa ranchiunos ca incuiatii astia nimeni nu ar mai lucra cu nimeni, fiecare ar trebui sa aia propria afacere in care ar lucra singur, fara sa faca schimburi comerciale cu nimeni.

 69. Martie 2013 :
  „Curtea de Apel Mureş a decis într-un proces privind o contestaţie la o decizie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării că pagina de Facebook este spaţiu public şi comportamentul din acest spaţiu este supus rigorilor legale. Decizia Curţii de Apel Mureş a fost luată după ce Mircea Munteanu, directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, a fost sancţionat de CNCD pentru că a postat pe wall-ul său un slogan nazist. Instanţa a reţinut că profilul personal de Facebook este spaţiu public.”
  Știu, se va repeta a n-a oară chestia cu „grup închis”. Irelevant. Cât de „închis” a fost, s-a văzut.

  • este spatiu public chiar si un grup privat de facebook, de acord. dar nota la purtare e pt purtarea la scoala nu in oras, acasa, la bunici la tara sau pe internet. pt “purtarea”pe internet ii dai in judecata la tribunal pt calomnie sau ce o fi fost nu te folosesti de pozitia de profesor.

 70. Am prins caderea lui Ceausescu in clasa aXII-a si am avut ocazia sa ma bucur de acea rabufnire de libertate in liceele romanesti, cind, elevii sufocati de profesorii comunisti i-au taxat pe acestia fara mila.

  Era o vreme cind celor care facusera exces de zel in aplicarea disciplinei de partid le era frica si de umbra lor. Noi, aflati la virsta cea mai propice unei asemenea schimbari, am inteles imediat cum sta treaba si nu i-am iertat pe cei care, pina la acea vacanta de iarna, ne bagau pe git fraze sforaitoare din tovarasu’, cereau cordelute fetelor si parul scurt- cazon baietilor, interziceau orice urma de personalizare a uniformei hidoase si mai ales descurajau orice tentativa de exprimare a parerilor personale. Glumitele astea de 2 lei sint soft pe linga ce obraznicii au avut aceia de ascultat si ce desene pe tabla gaseau cind intrau in clasa.

  Pe cei care fusesera deschisi la minte si incercasera sa strecoare in orele lor ideea de libertate i-am pretuit si i-am respectat.

  Dupa 25 de ani de libertate de exprimare in Romania aflu ca liceenii de azi isi pirasc colegii dupa reteta pe care o aplicau probabil parintii si bunicii lor, turnatori la secu’.
  Pe de alta parte, profesorii de azi nu stiu sa gestioneze criticile elevilor, astfel incit ajung de risul lumii o data facind publice acele glumitze, a doua oara dind dovada de lipsa de autoritate si de umor.

 71. “Anul trecut, doar 52% dintre elevii din clasele a XII-a şi 44% dintre elevii din clasele a XI-a au luat notă de trecere la simularea probei de Limba şi literatura română.”

  Am o curiozitate… daca un elev e taxat cu nota 4 pentru ca nu a invatat … ce o sa gandeasca?
  a) – am meritat nota asta ca nu am invatat
  b) – profu asta tampit nu intelege tanara generatie

 72. Ca proaspat comentator (desi vechi cititor), tin sa-i salut pe toti cei prezenti pe blog. Marturisesc din start pacatul de a fi profesor. Unul cu umor chiar, altfel nu as intra pe blogul Simonei, nu? Sper si cred ca sunt respectat de elevii mei. Rad cu ei, particip la durerea lor, la petrecerile lor, joc fotbal cu baietii si nu ma supar cand sunt faultat etc. …. DAR niciodata nu as accepta asemenea glume! Unele sunt inofensive, ironizeaza ticuri verbale, dar cine sunt tupeistii astia care-si permit glume cu dantura profei despre care afirma ca ar suge….?! Daca ar fi mamicuta lui ironizata astfel, ar mai cere clementa? Sincer, ma mira Simona, care scuza totul, ca-i in privat. Asa, in privat, pot sa injur si eu mamicile care nu i-au crescut corespunzator? Sau sunt de condamnat?

  • Nu ați înjurat niciodată foarte urât o persoană, în absența ei? Dacă ar fi fost mămicuța dvs înjurată astfel cum v-ați fi simțit? 🙂

  • M-as fi simtit oribil. Cum s-au simtit (probabil) si copiii profesoarei respective. Daca ii are.

 73. Nu, sunt o specie mai aparte, eu injur in fata. Mi se pare penibil ce au facut copiii aia, injura profa de mate si o considera prestatoare de servicii orale, ca le-o fi dat note mici… Daca le-a dat note mici ca aveau dantura de cal, ar fi trebuit sa reclame asta. Dar eu cred ca-s niste mucosi care – in privat doar – au fantezii sexuale cu profa si se dau rotunzi in fata celorlalti: “Ai vazut, ba, ce i-am zis-o?”, iar notele proaste le iau pe merit. Halal grup privat, 800 de persoane care-si bat joc de profesori, trebuie sa fii foarte inteligent sa crezi ca nu se afla… De ce credeti ca fac pe victimele in ziar si nu in justitie? Ati ghicit, acolo ar pierde.
  Simona, cred ca putem renunta la pluralul de politete, avem cam aceeasi varsta, cred ca si cam aceleasi studii, nu sunt un tip excesiv de formal… M-am inflamat un pic, vazand cum sunt victimizati inutil copiii astia, da’ imi trece… Ce incerc sa spun este ca prea vedem lucrurile in negru, pustii aia isi bat joc si li se scade nota la purtare, asa, si? Trebuia sa-i mangaie pe cap si sa-i felicite? M-am saturat de copilasi rasfatati, care fac pe victimele. Daca sunt baieti gigea, pana la final, scapa doar cu avertisment, sanctiunea se prescrie. Pe marele admin l-au mutat disciplinar, cum voiai sa mai intre profii aia batjocoriti in clasa si sa predea, iar el sa faca show in continuare?

 74. Nu stiu de ce imi aminteste de scena aceea superba din “Parfum de femeie”, tirada lui Pacino din aula, terminata in aplauzele generale ale elevilor.
  Cam asta ar merita si tovarasii profesori de la Sincai.
  Sau parintii sa-si retraga copii in masa de la acel liceu. Eu, unul, stiu sigur ca nu de asemenea dascali are nevoie copilul meu.
  Cred ca s-ar ridica niste semne de intrebare la nivele superioare, daca s-ar intampla asta.

 75. Stimata doamna Monica Marculescu, va raspund: cand am afirmat ca “m-am carat din sistem”, asta inseamna ca NU MAI SUNT BUGETAR, lucrez in privat. Si, da, tot plozi cu mucii-n nas ii consider!!!

 76. Libertatea de a fi mitocan

  Constat cu multa bucurie ca cei care ne conduc – nu vreau sa dau nume cum ar fi Basescu – si-au lasat intr-adevar amprenta in istorie. Se pare ca “scoala romaneasca produce numai tampiti” a devenit un self-fulfiling prophecy. Asa, ca un inginer tampit, produs de scoala romaneasca, nu pot sa ma abtin sa pun niste intrebari de mintea galinaceelor, care apar dupa toata daravera (nu galinaceele, intrebarile):
  1. Aaa, grup privat pe Facebook? Asta e un fel de “eram in pielea goala, ce-i drept, dar eram cu grupul meu de prieteni in piata centrala a orasului”. Ma straduiesc, fac eforturi serioase sa cred ca copiii aia nu sunt chiar atat de retardati…
  2. “Profesorii tre’ sa-si castige respectul elevilor”. Mda. Relativ ok. Da’ chestia asta cu respectu’ e o functie biunivoca (bijectiva, pentru cunoscatori). Cam orice sablon, stereotip din categoria asta se bucura de aceeasi bijectivitate. Si, cel putin pentru functia asta, inversa este “Elevii trebuie si ei sa-si castige respectul profesorilor”. Sau nu? Eu te scuip si tu ma admiri/respecti/iubesti, nu stiu cum, da’ nu mi se pare foarte de pe meleagurile astea. Dar aia care saluta profesorii probabil sunt “pupincuristii”, nu-i asa, copii?
  3. Doamne, doamne, ii taram pe bietii copii, ii marcam pe viata, vai, vai, ii distrugem. Pe profesori nu-i tareaza nimic, ei pot si trebuie sa suporte orice: mitocania, batjocura, lipsa de interes, persiflarea, nepasarea si nesimtirea. Si nu ma refer la chestia asta de pe Facebook ci, in foarte multe situatii, ora de ora. Probabil ca de la faza cu Facebook-ul toti profesorii de la Sincai vin plin de elan, bucurie si entuziasm sa sadeasca in tanara generatie conoasterea, sa-i adape la izvorul culturii si stiintei, nu? Cu bucuria muncii implinite, efortului recompensat, sentimentul importantei sociale… Cre’ca vreo doi cer si ore suplimentare.
  4. Responsabilitate. Asta e un cuvant pe cale de disparitie. Sa nu-i taram pe copii. Nu-i nici o problema ca crestem niste generatii cu un ego cat casa, nesustinut de nici un fel de performanta. Oi fi io o specie mai aparte, dar pe mine mama si tata (si cu ajutorul unor scatoalce bine plasate in timp si spatiu) m-au invatat, cu mult timp inainte de a merge la scoala, ca sunt responsabil pentru faptele mele. Bune si rele. Si sunt recompensat sau pedepsit dupa faptele mele. Da’ nu, ca-i taram pe bietii copii. Toti sunt premianti, de la unul ca stie sa explice ce-i aia Bosonul Higgs pana la cel care stie ca exista o diferenta intre apa calda si apa rece: ocupa pozitii diferite pe robinet. Ca sa nu se simta inferior, saracutul, ca altfel e foc de destept, manca-l-ar mamitica pe el de puiut. Ei, am o surpriza: viata e grea si nedocumentata. Si dupa ce toate loazele ies de pe bancile scolii, dau cu dintii de realitate, unde nu mai sta nimeni sa-i menajeze si unde platesc pentru orice tampenie si unde self-respect-ul exacerbat nesustinut de nimic nu e altceva decat un motiv sa zbori la joasa inaltime, dar in mare viteza, din orice firma. Cam la ce varsta ar trebui sa inteleaga copiii ce inseamna responsabilitatea? Cre’ca sunt un tata denaturat, pentru ca fiicele mele (tarate grav) stiu de chestia asta de mici.
  5. Da, e libertate, dar libertatea mea se termina fix, dar fix, in libertatea ta. Iar formele de incalcare a libertatii celorlalti includ indirect si atacurile “verbale”. Iar democratia e o forma de organizare social-politica (discutabil), dar niciodata institutionala. De la casnicie pana la armata, de la gradinita pana la multinationale, nici o institutie nu functioneaza democratic. Respectul pentru autoritate este pe cat de natural, pe atat de necesar. N-am spus slugarnicia. La ce varsta se invata chestia asta?
  6. Exista vreo justificare pentru mitocanie?

  Da, am si ce sa le reprosez profesorilor, desi metodele lor de coercitie sunt inexistente. Daca parintii i-au crescut mitocani, prin natura educativa a invatamantului primar si liceal, trebuia cumva sa compensati ceea ce bunul simt popular numeste “lipsa celor 7 ani de-acasa”.

  Domnilor profesori (de la Sincai si de oriunde), cu toata dragostea, va multumesc pentru ceea ce faceti in fiecare zi. Drumul cel mai scurt dar si cel mai sigur spre colaps este lipsa educatiei. Sunteti eroii nevazuti si necunoscuti care tin societatea asta in niste parametri acceptabili. Si pentru ca prea putin auziti lucrul asta: aveti tot respectul si consideratia mea.

 77. Nu sunt de acord cu elevii, si prin urmare nici cu tine Simona. Daca cineva ti-ar face o fotografie, ar modifica-o (i-ar adauga texte ca cele de mai sus) si ar posta-o pe facebook (care apropo, nu e privat – tot ce ai postat devine public, ca de-aia pot eu sa dau share posturilor tale, spre exemplu, iar tu nu poti controla ce fac eu cu ele) nu cred ca ti-ar conveni deloc. Si consider ca este de admirat faptul ca respectivul consiliu a reactionat, pentru ca in definitiv, elevii (sau elevul, ca am inteles ca unul in mod special a fost instigator) s-au “legat” de respectivii in calitatea lor de profesori, nu de simpli cetateni ai aceluiasi oras (sa zicem).

  Btw: nu e si asta o forma de bullying, a profesorilor de catre elevi?

  • daca cineva obtine o poza cu mine si o modifica in poza porno si o pyblica nu am alta varianta decat sa-l dau in judecata, sa cer daune etc. pt ca nu sunt profesoara si nu imi e elev. de ce n-ar face si profesorii asta daca e calomnie. se rezolva ka fel ca pt restul lumii. la tribunal. daca un elev bate un profesor pe strada te duci la pilitie, il arestezi, ii amendezi parintii il trimiti la reeducare, dar nu-l ecmatriculezi definitiv. trebuie sa aiba oricand posibilitatea sa revina la scoala. iar daca nu l-a batut la scoala nu ii scazi nota la purtare. pt ca nu s-a petrecut la scoala.

 78. eu nu inteleg cum se poate modifica nota la purtare pt un comportament care nu e la scoala. eu nu inteleg ce i s-ar intampla unui elev care loveste un cadru didactic in svoala daca pt asa ceva esti exmatriculat fara posibilitate de revenire. eu nu inteldg cum poti pierde un loc ocupat prin concurs. un minor nu raspunde nici pt o crima la fel ca un adult…. niste comunisti nenorociti….

  • …..se pare ca habar nu ai desre ce este vorba.. dar deh.. iti dai si tu cu parerea !!
   NIMENI nu fost exmatriculat !!!!!!
   Cat despre comportament … nu inteleg ce vrei sa spui ??? Adica daca un elev loveste un cadru didactic IN SCOALA nu e bine ,, dar daca o face IN AFARA scolii ar fi OK ???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint