Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

O alternativă la lecțiile cu mama și tata

– Salutare, ce mai faceți voi?

– Lecții, ce să facem?

– La 10 noaptea????

– Păi, facem de pe la 8, da’ sunt multe materii…

***

– Noi mergem la cinema, să vedem ultimul Tarantino. Vă băgați?

– Aoleo, ce ne-am mai băga! Dar…

– Mă miram eu să nu aveți și azi lecții.

***

– Hei, v-am sunat să vă întrebăm dacă n-ați bea o bere.

– Nu putem, de-abia ne-am apucat să…

– STOP. Nu-mi mai spune, că știu. Câți ani mai au ai voștri până când termină școala?

– Doișpe.

– OK. Vă sunăm în 2028.

Screen Shot 2016-02-01 at 10.21.25

V-am relatat câteva scurte dialoguri cu prieteni de-ai noștri care au copii, dar sigur v-ați regăsit în ele cei mai mulți dintre voi. Pentru că sistemul românesc de învățământ e făcut în așa fel încât cei mici ajung să muncească pentru școală câte 8-10 ore pe zi, iar părinții să fie obligați să se implice până-n gât, ca să-i ajute să facă față. Vine mama stoarsă de la job și se apucă să-i explice lecția la fizică fetiței. După care vine tata, constată că mama i-a explicat greșit și o ia el de la capăt. Sau invers. Practic, ca să fie bine și să nu fie rău, oamenii ar trebui să formeze cupluri numai cu cetățeni de formație opusă. Dacă ea e pe științe umaniste, atunci se recomandă să iasă numai cu tipi de formație realistă, în așa fel încât, dacă se ajunge la reproducere, să rezulte un cuplu de părinți capabil să susțină copilașii și la disciplinele cu multe vorbe, și la alea cu multe cifre. 😆

În mod normal, programa ar trebui să fie atât de prietenoasă și de inteligibilă încât copilul să înțeleagă lecția din clasă și să-și poată face singur temele (de preferință cât mai puține). Nu e deloc așa și, până când o să ajungă unde trebuie, bieții elevi plătesc, împreună cu părinții lor, pentru păcatele unui sistem ineficient și păgubos.

În aceste condiții, era normal să apară alternative, ca, de exemplu, platforme de e-learning care să facă treaba mai ușoară și pentru copil, și pentru părinte, fără să se abată de la programa în vigoare. Despre una dintre ele vreau să vă povestesc:

Screen Shot 2016-01-30 at 09.49.20

Mykoolio e realizată cu ajutorul a 20 de profesori români competenți și pasionați de meserie (în frunte cu Radu Gologan, coordonator al Lotului Olimpic de Matematică) și al unei echipe de 30 de elevi. Cuprinde, în acest moment, peste 200 de lecții interactive și exerciții, pentru disciplinele română și matematică corespunzătoare claselor I-VIII, dar va fi dezvoltată în așa fel încât să acopere toate materiile ciclului gimnazial.

Accesul este gratuit pentru profesori, care vor putea folosi materialele oferite la clasă. Pentru elevi și părinți e gratuit doar accesul la lecții, pentru accesul la partea de exerciții și statistici, fiind nevoie de plata unui abonament lunar de aproximativ 28 de lei.

Platforma ar trebui să fie o gură de aer pentru părinți. În loc să se apuce ei să explice chestii, când vin de la serviciu, i-ar putea găsi pe cei mici cu lecția gata înțeleasă. Față de copii, se arată prietenoasă, invitându-i să se joace de-a exploratorii, într-o călătorie prin Universul Cunoașterii, care le va oferi prilejul să-și folosească cunoștințele și să dobândească altele noi. Toate misiunile lor de pe mykoolio.com se vor desfășura numai și numai online. Nu e nevoie de aplicații, DVD-playere sau alte device-uri, doar de un calculator, de o tabletă sau de un smartphone și de o conexiune la internet.

Profesorul Koolio, care îi însoțește pe juniori în călătoria lor, vine de pe o planetă unde extratereștrii (koolienii) și-au atins potențialul maxim de inteligență. Pentru a putea progresa, planeta lor are nevoie de înțelepciune, iar pământenii par a fi singurii care îi pot ajuta acum. Acest lucru este posibil deoarece potențialul uman este mult mai mare decât cel extraterestru. Tocmai de aceea, Koolio îi va învăţa pe elevi tot ce știe el, iar aceştia vor crea neuroni noi pe care Koolio îi va colecționa pentru a-i căra pe planeta lui. Cum noii neuroni trebuie testați în mai multe medii și situații, elevii se vor plimba pe diverse planete pentru a vedea dacă ei rezistă în orice condiții.

Ce ziceți de ce v-am povestit? Vi se pare interesant și util? Vă propun să vă faceți cont pe site să vedeți care-i treaba. Lecțiile sunt gratuite pentru toată lumea, iar primii 1.000 de utilizatori au acces gratuit, timp de o lună, și la zona de exerciții. Ar fi util ca, după ce explorați site-ul, împreună cu copiii din dotare, să vă întoarceți să lăsați aici o părere. Pe dezvoltatorul platformei l-ar ajuta de-adevăratelea feed-back-ul vostru sincer.

Foto Shutterstock

LATER EDIT: Dragilor, toate mesajele voastre au ajuns la dezvoltatorii plaformei MyKoolio, iar aceștia au revenit cu un răspuns:

 “Vă mulțumim tuturor pentru aprecierile voastre și pentru toate sugestiile. În acest moment platforma www.mykoolio.com este lansată în variantă BETA, motiv pentru care urmează să primească o serie de îmbunătățiri pe parcurs. Feedback-ul pe care l-am primit atât pe pagina de Facebook, cât și aici în comentariile de pe blog este extrem de important, pentru că ne ajută să construim treptat o platformă pe placul utilizatorilor. Deja am implementat o parte dintre sugestiile voastre – spre exemplu am adăugat butonul  Contactați-ne în subsolul tuturor paginilor, am corectat data de început a perioadei cu plată – 1 Martie 2016, am simplificat procesul de autentificare – în momentul de față solicitând mai puține date pentru crearea unui cont decât Facebook – nume, prenume, adresa de e-mail și parola (telefonul fiind opțional), am adăugat butoanele Înainte și Înapoi în lecții, și nu ne vom opri aici. Tot pentru a răspunde comentariilor voastre am mai avea de făcut o precizare – chiar dacă folosim sintagma supărătoare “de la 28 lei/lună”, aceste este prețul maxim al unui abonament lunar pentru un copil, însă deoarece răsplătim fidelitatea și venim în sprijinul familiilor cu mai mulți copii am creat o grilă transparentă de discounturi disponibilă prin utilizarea calculatorului de prețuri. Mulțumim”.

66 comentarii

 1. Welcome to the club! Sa inteleg ca ati inceput deja pregatirea moral-volitiva! 😆

 2. Interesant, merita explorat

  noi am mai folosit khanacademy – dar pt copii care stiu engleza si, oricum, lectiile nu sunt structurate dupa programa noastra

  • daca iti bagi nasul pe-acolo, sa revii cu impresii 😉

  • dupa ce te obisnuiesti cu site-ul e ok; la inceput pare greoi ( pana ajungi la pagina cu lectii) dar acolo e ok; lectiile sunt ppt, ar fi fost utila sageata sa dai pagina dar merge cu click pe pagina

   Imi place ca lectiile sunt tratate pentru un standard si par accesibile pentru copii ( o sa verifci si cu copilul asta)

   una peste alta, util imi place, bravo autorilor

 3. Sunt doar lectiile din semestrul 2 ! Avand in vedere ca semestrul 1 nici macar nu s a terminat (chiar indiferent de asta) era fff util sa existe si lectiile din primul semestru.

 4. Dinu Raluca Mihaela
 5. […] Source: Simona Tache – O alternativă la lecțiile cu mama și tata – Simona Tache […]

 6. Ne-am inscris (una bucata parinte + 3 bucati copil). Este cam bizara procedura de confirmare a contului, dupa parerea mea. In formularul de inscriere exista un camp pentru tel mobil, optional. Am completat si telefonul si pe urma n-am putut confirma contul decat prin introducerea atat a codului primit pe email, cat si a codului primit pe telefon. Nici la paypal n-au cerut atatea coduri 😛

  La o prima vedere pare scumput pentru familii productive ca noi, daca ar fi sa inscriem toti copiii. Prezentarea este foarte frumoasa, am sa incerc sa vad daca si copiii coopereaza. Evident, daca le place si se apuca sa faca ei singuri lectii pt note merita investit 🙂

  • Pareri de la copii:

   1) Li s-a parut foarte kool ca au propriul lor cont (pe facebook si email inca n-au voie, deci e practic primul lor cont pe un site)
   2) Copilul cel mai mare si cel mijlociu s-au apucat sa adune neuroni cu sarg. Au inceput cu anii precedenti ca e mai usor 😛 Tot e bine, altfel n-ar fi dispusi sa recapituleze clasele anterioare doamne fereste!
   3) Copilul cel mic (clasa a 3-a) e complet dezinteresat. Are nevoie sa ii explic cerintele exercitiilor, adica fix ca pana acum la temele de la scoala, nu pricepe cerinta.
   4) Critica de la copilul cel mare (clasa a VII-a) la prima vedere a contului: adica eu am zero neuroni???? Noroc cu povestea postata la tine pe blog ca am putut sa-i explic care e misiunea.

 7. ca si feedback din partea mea: e interesant proiectul, am vizitat site-ul, mi-am facut cont dar sunt obligata sa adaug si un cont de copil. eu vreau sa utilizez site-ul doar pt cultura mea generala. nu am copii dar as vrea sa-mi improspatez memoria. ar fi util sa existe si optiunea asta, sa pot accesa site-ul si sa platesc un abonament doar ca un utilizator interesat, fara copii atasati 🙂

  nu exista platforme de e-learning pt adulti in lb. rom. si pt cineva care ar vrea sa-si aminteasca diferite lucruri, mai ales pe partea de stiinte, nu prea are multe variante…si evident ca as prefera o metoda interactiva de invatare in locul cartilor de la ministerul educatiei.

  multumesc si sper sa creati o varianta de acces si pt mine 🙂

 8. Simona
  azi am fost de câteva ori lixuca , Viviana, si marțianul
  eu pe bune nu am fost decât daca am șters pe ei si m-am scris pe mine

  PS nnu la postul asta , la ultimele 3

 9. Eu era gata-gata sa fiu viviana, dar mi-am revenit repede. Urmeaza sa ma hotarasc: Lixuca sau Luminita.

 10. Am facut cont, dar codul de activare pe care l-au trimis nu e valid.
  Ma rog. Am avut astfel timp sa ma reculeg si sa-mi pun problema:
  Chiar ma astept sa fie mai bine daca se joaca pe aplicatia asta, fata de lectiile cu mine (maica-sa) ? Nu-sh’ ce sa zic

  • păi avantajul ar fi că ar mai lucra și singură, nu? mulțam tare de feed-back, oamenii care au făcut platforma chiar au mare nevoie de observațiile voastre.

 11. sunt nike, nu lixuca, nu martianul, nu agnes.

  mi se pare un instrument fain pt eliberarea micutilor din dementa lectiilor. de ex ,la after, la finalul zilei se face consolidare,adica se reia ce s a facut de dimineata. pai voi ati relua la finalul programului operatia, lucrarea cea mai dificila?

 12. si sa te mai miri ca gasesti pe blogul proprietate personala termeni de cautare (citez): „problema: in doua vase sunt 54 de flori.daca din prima vaza se iau 17 flori,iar in a doua se mai pun 5 flori,atunci in prima vaza vor fi de doua ori mai multe flori decat in cea de-a doua vaza.cate flori sunt in fiecare vaza? rezolvati!” …

  • da, oamenii sunt disperati

  • nu-i f complicat, depinde cui i se cere sa rezolve sistemul asta de doua ecuatii cu doua necunoscute: a+b=54, a-17=2x(b+5), adica a=45 si b=9.
   Abia astept sa ajunga fiica-mea la nivelul asta, deocamdata nu e prea spectaculos ce face (la gradi). Nu stiu cat o sa-mi tina entuziasmul…

  • ha, ha Alin! abia astept sa iti bati capul cu problemele de a 3 a care, ghici? nu le poti pune in sistem de ecuatii cu 3 necunoscute 😆

   nici cea rezolvata de tine nu cred ca e pentru copii care au facut deja sisteme de ecuatii..

  • Ha, ha, Alin!
   Cum vei intra in lumea minunata a lectiilor copilului tau vei descoperi ca n-ai voie sa bagi nimic un sistem!
   Ba va mai trebui sa faci fata cu demnitate imensei mirari a copilului tau care nu intelege de ce nu stii tu “Doamna” le-a zis cu totul si cu totul altceva, care era atat de simplu in clasa, doar ca acuma nu isi aminteste acuma.

 13. procedura de autentificare greoaie si nu merge. ma nvart de 10 min si nu pot accesa continut. altfel suna bine dar e de testat si cu copilul.

 14. si am abandonat la inscrirere – prea complicat (si eu putina motivatie). Reiau deseara.

 15. “Ofertă specială!
  (PROMOȚIE DE LANSARE)
  Primele 1000 de persoane care îşi creează cont primesc o lună gratuită de lecţii şi testări.
  Oferta este valabilă până pe 29 februarie 2016.
  Începând cu 1 martie 2017 conturile care au beneficiat de upgrade gratuit la statutul Premium vor rămâne în continuare gratuite, însă se vor bucura doar de beneficiile statutului Standard – acces la lecțiile teoretice, la statistici de bază și la articolele de parenting. Pentru a beneficia mai departe de avantajele unui cont Premium trebuie să încheiați un abonament.”

  Deci e gratuit pana la 1 martie 2016 sau 2017?

 16. ia sa vad io cine sunt astazi…
  daca sunt ametista, o consultatie gratis la toata lumea si doo zile de medical.
  daca sunt quinn, va scot apendicele si un rinichi ( ca am eu o obligatie) pa damoaca.
  daca sunt dg, puneti-va pofta-n cui de la oferte.
  hai, puneti mana pe carte…
  apropo, programu ala e bun si pt marean vanghelie ?, ca saracu e liber acum .

 17. sa nu va puna al de sus sa zicetzi ca nu e la tema ca corijentzi ramanetzi…

  Vine copilul acasă, elev , iar tatăl său îi zice:
  – Ascultă, am vorbit azi cu diriginta ta, dar foarte putin, si mi-a
  spus că esti corijent, dar nu mi-a spus la ce, asa că te întreb eu:
  -la ce anume esti corijent? La matematică, limba română, fizică?
  – Şi chimie…

  ***Profesorul:
  — De unde vin carbunii, Bulă?
  — Din Popescu!
  — Cum din Popescu?!
  — Pai, asa mi-a soptit el: din mine… din mine…

 18. pierzand timpul pe net,
  am gasit asta.
  si mi-a placut.

  nu vreau 10 pe linie.
  nu vreau sa scrie frumos.
  nu vreau sa fie cea mai buna din clasa.
  nu vreau sa stie lectia „ca pe apa”.
  nu vreau sa arate ca scoasa din cutie.
  nu vreau 10 medalii la sfarsit de an.
  nu vreau sa castige toate concursurile.
  nu vreau cele mai drepte liniute si cele mai corecte bastonase.
  nu vreau sa coloreze perfect in contur.

  vreau sa-i fie intelese emotiile.
  sa se simta in largul ei.
  sa greseasca si sa poata sa surada, fara sa simta nevoia de a ascunde greseala.
  sa spuna senina ca nu stie, dar sa fie curioasa si sa caute raspunsul.
  sa aiba curajul de a contrazice, forta de infrunta, puterea de a lupta si scoala sa nu incerce sa o franga.
  vreau sa ramana ea.
  Vreau respect pentru copilul meu.
  Altfel, as zice ca noi am inceput bine, doar sistemul e gresit.

  • Pacat ca nu a citit si mama chestia asta! Pentru mine era un stres maxim in scoala cand venea sfarsitul de an si luam premiul III. Era doliu national in casa. Nu mai zic de un accidental 8, se facea ancheta, se dadeau telefoane, se intrebau colegi siderati “Tu de ce ai luat 10 si fi-mea numai 8?”, care a evoluat in facultate in “Da X-ulescu cat a luat?”- Nu aveam voie sa fac nimic altceva decat lectii (si asta pana in anul IV de facultate cand am facut revolutie si am inceput sa invat cu doua colege pe la ele pe acasa).

   In clasa a IX-a si a X-a am fost prima din clasa. Numai ca avand media sub 9 nu am luat premiul I, ci … II (asa era in vremile de trista amintire). Credeti ca am fost si eu in sfarsit laudata? Neeeeee, am incasat un “Da, dar uite la aia de la XC, toti au note peste 9,50! Daca aveai la fel, ai fi avut cu ce te lauda”, care m-a lovit rau, mai ales ca incepusera sa ma dispretuiasca colegii din cauza obsesiei mele de a lua note mari no matter what.

   Uneori nu e numai sistemul de vina, ci si ambitia unor parinti de a isi vedea odraslele zmei paralei in ale cunostintelor scolare si pentru care absenta unui 10 pe linie este o ratare personala (plus o rusine fata de alti parinti). Mi-am promis insa ca nu voi face asa ceva in veci de veci copilului meu. Si am norocul ca traiesc intr-o tara in care temele pentru acasa sunt practic inexistente.

  • costicămusulmanu

   @dg: mulțam dom’ne! văd că
   totuși e frumos (sunt și alți nebuni i ment) în lume…
   n-am dar cînd o să-i am, așa o să-i am…
   iar nevasta (former teacher) mă susține?

 19. Am citit de platforma asta pe un alt blog, mi-am facut cont dar n-am mai apucat sa intru sa vad ce e pe acolo. Dupa o zi sau doua primesc mail ca am primit o medalie de “parinte dedicat” si m-o apucat o greata si o tristete de nici nu ma mai intereseaza.
  . Platforma e pentru cei care vaneaza medalii, prin copiii lor. Eu nu-mi dresez copiii, nu- i duc la concursuri ca sa am cu ce ma mandri. Pentru mine e suficient ca se trezesc si merg la scoala cu placere, ca imi povestesc pe drum spre casa ca au invatat despre sistemul solar(era sa scriu scolar:)) sau orice altceva. Si da, participa, daca vor, la concursuri si cateodata iau punctaj maxim, cateodata nu, stelutele din ochii lor sunt cele mai importante.

  • bun așa 😉 😛

  • Mami, din acelasi motiv am zis ca nu e de noi.
   Copila e inca mica (clasa a 2a) asa ca nu as baga de acum un device (tableta/laptop, mai ales ca tableta nu avem). La scoala copilul sta 4 ore pe zi (ok, plus drum, dar eu am dat copilul la scoala cea mai apropiata deci 10min maxim pe drum), asadar copilul ramane 80% din timp in mediul de acasa, astfel incat educatia ramane responsabilitatea mea, de parinte, si prefer sa o facem…in real life: prin joaca/experiente din viata zilnica.
   Am explicat (si copilul a inteles) ca temele sunt responsabilitatea ei si cu cat mai repede cu atat mai mult timp de joaca. Daca vad ca nu are chef sau rabdare luam o pauza, iesim afara, ne jucam, facem mancare etc. si apoi bagam inca o repriza de teme – impreuna si mai nou in paralel (eu studiez pe ale mele, uite asa am inceput sa caut curs si pt mine).
   Copilul face ce vede – iar eu nu caut performanta acum ci placere si joaca. Iar din motive financiare am ales sa studiem engleza impreuna, sa ne jucam de-a chimia si fizica (eu sunt inginera si pasionata), la patinat si innotat e cu tati (el stie, eu as intra in fibrilatii la caderi), iar la aritmetica am pornit cu exemple din necesitatea de zi cu zi. La 7-8 ani inca tin la interactivitatea eu-copil, nu as lasa -o la o aplicatie, desi sunt atatea educative…
   Dar na, eu sunt altfel de mama (si ma compar cu cateva din jur): nu ma crizez daca merge cu o tema neterminata: ii explic ca va suporta consecintele. Nu am inscris-o la extra activitati pana nu a cerut ea, a inceput 3 activitati pt ca are colegele acolo la after school(si am platit) dar cand mi-a zis ca aia nu ii place si ca nu mai are timp suficient de joaca am zis ok: „renunta, mai ai pe celelalte 2”. Singura la care nu as vrea sa o las sa renunte e dansul (e la 3-4 min pe jos de casa, profesoara e o copila vesela de 20 ani, si fiica consuma energie si ii mentine o tensiune si flexibilitate a musculaturii, lucru important ca petrecem mult pe scaun).

 20. Salut,
  eu nu am reușit să îmi fac cont pe site, au ceva probleme, practic lipsește sau nu găsesc rubrica de editare date cont. Am apucat să completez datele de înregistrare, inclusiv număr de telefon, dar am omis să trec adresa de email. Prin urmare mi-au trimis link de confirmare pe telefon cu un cod care se cerea la autentificare pe site. Am transplantat codul respectiv, însă acum nu reușesc să mă autentific pentru că primesc mesaj că nu am confirmat și de pe email. Când încerc să completez cu adresa de email câmpul din dreapta, îmi dă mesaj că există deja un utilizator au acest nume. Pe scurt, nu pot adăuga o adresă de email contului, pe care să mi se trimită ulterior un link pe care să confirm adresa. Deci, stau la poartă, cu inima cât un purice, deși de-abia aștept să facă altcineva temele copiilor în locul meu.

 21. Încă ceva, ar fi util ca pe site să se găsească o adresă de email la care să se solicite asistență pentru administrare contului. De pildă, ar fi de folos să pot transmite undeva datele lipsă, respectiv adresa mea de email, să poată fi completată măcar de administratori, dacă mie nu mi se oferă opțiunea asta.

 22. Poate ca sunt de moda veche, insa cand vad copilul ca sta toata ziua cu nasul in tv, in tableta si in telefon, imi vine sa le arunc pe geam. Crestem o generatie de viitori depresivi si chiar ne straduim sa investin in asta, de teama de a nu ii crea copilului un handicap de integrare in generatia lui.
  N-am inteles si nu voi intelege niciodata cine si de ce complica programa in asemenea hal. Decat o salata de 10 lectii predate in galop si incomplet, mai bine 3 si bune pe care sa nu le uite a doua zi.
  Nu ma luati in seama, sunt frustrata ca trebuie sa muncesc acasa cu cea mica mai multe ore decat o face onvatatoarea

 23. Mi-am făcut și eu un cont, experimental, în această seară.

  Deși fetițele mele sunt la nivel pregătitor, am vrut să fac o încercare, fiind întotdeauna deschisă la metode de învățare informale.

  Un prim feed-back punctual, dincolo de faptul că felicit sincer o astfel de inițiativă – ca și concept.

  * Sistemul de autentificare este anevoios și nu foarte intuitiv.
  * Deși am creat și un cont de copil, fetițele mele – nefamiliarizate deocamdată cu navigarea online – nu s-ar descurca să se autentifice singure. Acest lucru nu este neapărat negativ, dar pentru copiii de vârstă mică reclamă prezența și asistența unui adult, cel puțin la logare.
  * Navigând cu contul de copil, mi s-a părut greoaie parcurgerea exercițiilor. Odată rezolvate primele operații și validate răspunsurile, nu există nicio săgeată vizibilă pentru a mă reîntoarce în meniul principal, de unde să selectez altă opțiune. Practic, nu știu ce să fac mai departe, sunt blocată pe o pagină cu mesajul ”exerciții rezolvate”. 🙂
  * Cred că ar fi util ca vocea plăcută care enunță titlurile lecțiilor să citească și enunțurile problemelor, pentru cei mici. Sau, cel puțin, să existe un buton pentru opțiunea vocală.
  * Parcurgerea exercițiilor este prea puțin dinamică. După fiecare enunț sau rezolvare nu se mai întâmplă nimic și nu este deloc clar ce ar trebui să facem mai departe. Din nou, un buton vizibil de ”înapoi” (la pagina principala) sau ”înainte” (la punctul următor), ar ușura mult navigarea.
  * După 15 minute de navigare, m-am plictisit (și cred că orice copil ar face-o). Din păcate, în acest moment, feedback-ul meu este negativ, poate pentru că citind descrierea platformei m-am așteptat la un conținut mult mai dinamic, mai atractiv pentru copii, similar jocurilor online prin grafica animată.
  * Medalia de ”părinte dedicat” este un instrument steril de recompensă, care insultă părintele – mai mult decât să-i gâdile orgoliul. Sau, poate, clienții țintă ai acestui proiect sunt tocmai părinții care consideră că sunt dedicați educației copiilor lor prin simpla substituire (și) de la timpul petrecut cu copilul la lecții, delegând (și) această misiune altcuiva. Ca să exemplific prin exemplele descrise de tine, Simona, bietul copil tot blocat în lecții interminabile va rămâne, chiar dacă părinții nu mai stau tâmplă la tâmplă cu el și au timp de altceva, prin casă… deci tot nu veți ieși prea degrabă la o bere. 😛

  Voi reveni, totuși, cu speranța că structura site-ului va ”suferi” modificări, în urma feedback-ului de la utilizatori.

 24. Nu reusesc sa ma conectez de nici o culoare…

 25. Existenta platformei este binevenita, dar logarea este greoaie. Am trecut si copilul cu cont dar nu stiu de unde s-ar putea loga ea. Nu este clar cand si cum se logeaza copilul si cand parintele. Existenta materiei de semestrul I ar fi fost f utila, ca o recapitulare macar.
  Ma intereseaza si care este pretul exact. Urasc treaba asta cu de la 28 de lei… Adica de la … si pana la… cat? Vreau sa stiu la ce ma astept si daca obisnuiesc copilul cu aceasta platforma, daca mi-o permit sau nu dupa prima luna gratuit.
  Vor exista lectii si pentru alte materii in afara de romana si matematica?
  Multumesc.

 26. Vai cat de multe comentarii! Clar e subiect de interes. Motiv pentru care fara sa le citesc pe toate, comentez si eu:-)
  Si totusi ideea prezentata nu face decat sa sustina in continuare exploatarea copiilor, pentru ca nu reduce volumul de informatii ci doar organizeaza altfel modul de asimilare.
  Noi avem 2 bucati de copil. Nu mai au 12 ani de scoala obligatorie, unul mai are 5 si altul 7. Si noi nu facem lectii cu ei din principiu. Ca de aia i-am dat la scoala, sa ii invete cei platiti sa fie experti in invatarea altora.
  Dar..suntem super oripilati de cantitatea enorma si mai ales inutila de informatie pe care sistemul de invatamant incearca sa o indoape in micile creiere de copil.
  Conform legislatiei muncii, un adutl e protejat de lege sa nu fie exploatat si norma de lucru este de 8 ore/zi, cu DOUA zile libere pe saptamana.
  Tot conform legislatiei, copiii intre 16-18 ani care aleg sa munceasca sunt protejati de lege cu o norma de lucru de maxim 6 ore pe zi, iar angajatorul trebuie sa ii recompenseze pentru 8 ore lucrate/zi.
  Bun, si totusi, in sistemul de stat si obligatori de invatamant, un copil de gimnaziu are in medie 7 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, iar orele de teme insumenaza minim 3 pe zi iar weekendurile nu sunt NICIODATA fara teme. Ever.
  Prin urmare putem considera exploatarea copiilor de catre statul roman (care impune programa scolara!) ca fiind evidenta.
  Aud in jurul nostru o gramade de parinti care se plang dar nu aud despre solutii de reducere a numarului de ore lucrate de un copil. Motiv pentru care rezolutia noastra (a familiei noastre adica) pentru acest an este sa dam in judecata statul roman, mai exact ministerul educatiei, pentru exploatarea copiilor. Scoala e obligatorie pana la o anumita varsta, iar daca vrei sa termini decent (nu olimpic, nu premiant si nu cu note mari) aceasta scoala, ajungi sa muncesti minim 10 ore pe zi.
  Idei? Sugestii? Suport?

 27. Am un comentariu pentru cei de la Koolio: daca intri intr-o lectie unde ai un test si gresesti raspunsul si nu te mai lasa sa faci nimic: daca dai inapoi pana ajungi la test, raspunsul gresit e deja bifat si nu se poate deselecta, sa-l alegi pe cel corect si sa mergi mai departe. Si am constatat si eu eroarea semnalata de cineva mai sus, cu inregistrarea-am primit un mail si am rezolvat problema in cateva zile, or, trebuie sa aiba un call center sau un sistem mai rapid de rezolvare, nu poti sa stai cu copilul in lectia deschisa sa astepti rezolvarea bug-ului. Ce ar fi interesant de stiut este si cum functioneaza sistemul de abonament, adica platesc doar pe o luna inainte, platesc mai mult, ce se intampla daca nu merge platforma, primesc banii inapoi, prelungesc abonamentul cu perioada de nefunctionare?

 28. Acum am vazut si comentariul postat de Andrea, perfect de acord cu tine. Sustin orice initiativa de modificare, cred insa ca e nevoie de schimbat nu doar legea invatamantului si curricula, ci si mentalitatea profesorilor de la clasa: ” fara 30, 50, puneti voi numarul, de probleme nu faci nimic in viata”, “trebuie sa inveti la toate materiile ca-s importante”, ” cine nu merge la olimpiada nu are media 10″, si tot asa. Atata timp cat vom avea astfel de profesori, directori, inspectori…pana nu vor avea o evaluare eficienta si corecta, ca in mediul privat, si vor fi in continuare evaluati superficial, degeaba vorbim. Cat vom avea industria meditatiilor cu profesorul de la clasa, la fel.

 29. @nike: day mail daca ne pune Simona in contact. Par sa nu pot accesa adresa ta de mail:-(

 30. Dragilor, toate mesajele voastre au ajuns la dezvoltatorii plaformei MyKoolio, iar aceștia au revenit cu un răspuns:

  “Vă mulțumim tuturor pentru aprecierile voastre și pentru toate sugestiile. În acest moment platforma http://www.mykoolio.com este lansată în variantă BETA, motiv pentru care urmează să primească o serie de îmbunătățiri pe parcurs. Feedback-ul pe care l-am primit atât pe pagina de Facebook, cât și aici în comentariile de pe blog este extrem de important, pentru că ne ajută să construim treptat o platformă pe placul utilizatorilor. Deja am implementat o parte dintre sugestiile voastre – spre exemplu am adăugat butonul Contactați-ne în subsolul tuturor paginilor, am corectat data de început a perioadei cu plată – 1 Martie 2016, am simplificat procesul de autentificare – în momentul de față solicitând mai puține date pentru crearea unui cont decât Facebook – nume, prenume, adresa de e-mail și parola (telefonul fiind opțional), am adăugat butoanele Înainte și Înapoi în lecții, și nu ne vom opri aici. Tot pentru a răspunde comentariilor voastre am mai avea de făcut o precizare – chiar dacă folosim sintagma supărătoare “de la 28 lei/lună”, aceste este prețul maxim al unui abonament lunar pentru un copil, însă deoarece răsplătim fidelitatea și venim în sprijinul familiilor cu mai mulți copii am creat o grilă transparentă de discounturi disponibilă prin utilizarea calculatorului de prețuri. Mulțumim”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint