Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ana și copiii sunt de 10 ani împreună și asta e o mare victorie

Nu știu cum trăiți voi, dar eu, de la o vreme, sărbătoresc fiecare lucru bun care mi se întâmplă, fiecare pas înainte, oricât de mic, sau pur și simplu fiecare moment frumos, care m-a încărcat cu energie bună. Când se lasă seara, după 12 ore de alergat, pun capul pe pernă, închid ochii, îmi îmbrac propria minte în haine de gală, o urc pe o scenă imaginară și o invit să treacă în revistă toate întâmplările bune ale zilei. Ca să adorm cu ele în gând. Încercați și voi acasă și o să înțelegeți foarte repede de ce nu mă culc niciodată fără să fac asta, oricât aș fi de obosită. 🙂

Un exercițiu similar ne propune și Orange, în această iarnă, amintindu-ne că “Fiecare victorie merită sărbătorită”. Poate că nu putem bea un pahar de șampanie, sub un nor de confetti, pentru fiecare întâmplare bună a fiecărei zile, dar și câteva guri de cafea bună, într-o pauză, la birou, pot lua chip de sărbătoare. La fel și rezervarea unui loc la un spectacol, făcută repede, într-o altă pauză. Sau pur și simplu o fereastră deschisă, prin care intră aer curat, ori o pagină din cartea preferată, citită între două ședințe.

Și, pentru că și cei mai mici pași înainte sunt mult mai mari, atunci când au legătură cu binele făcut altora, tot Orange s-a gândit să sărbătorească în ultima lună din an, victoriile unor oameni care se luptă zilnic să aducă razele speranței acolo unde ele pătrund rar și greu: în viața copiilor foarte săraci și a familiilor lor. E vorba de Asociația Ana și Copiii, care, de zece ani, își propune ca, în familiile defavorizate cu care lucrează, copiii să nu ajungă despărțiți de părinți și să nu renunțe la școală. Își propune și reușește. Totul a început în 2006, cu reintegrarea a 20 de copii dintr-un centru de plasament în familiile lor. Unul dintre cei 20 de copii se numea Ana. Ea are astăzi 16 ani, vrea să urmeze Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la fel ca mentorul ei, Mihaela Voivozeanu, președintele Asociației Ana și Copiii, apoi să lucreze chiar la Asociație. Până atunci, face doar voluntariat. 🙂

Astăzi, Ana și Copiii sprijină 317 copii și 102 de familii din București, Călărași, Giurgiu, Buzău și Prahova.

În centrele de zi ale Asociației, copii de toate vârstele (cel mai mic are 4 ani, cel mai mare are 17) își dau întâlnire, în fiecare zi, cu voluntari de toate vârstele. Merg împreună în tabere, în excursii, la muzeu, la teatru. Primesc ajutor în pregătirea temelor pentru acasă, consiliere psihologică, rechizite, încălţări, haine şi tot ceea ce le este necesar ca să meargă la şcoală. Cele două mese zilnice pe care le primesc sunt pentru ei singura hrană de care au parte. Copiii mai mari le poartă de grijă celor mai mici. Îşi sărbătoresc împreună notele bune, mai puţin bune, ziua de naştere, reuşitele la olimpiade (da, nu glumesc!) și faptul că nici măcar unul dintre copii nu are vreo corigență (da, e adevărat!). Părinţii primesc și ei sprijin material, medical, juridic, ajutor în găsirea unui loc de muncă şi, atunci când au nevoie, încurajări și speranţă.

Găsiți aici o galerie de fotografii care vorbesc foarte elocvent despre Ana și copiii, preiau și eu câteva mai jos.

screen-shot-2016-12-06-at-10-53-36

screen-shot-2016-12-06-at-10-53-56

screen-shot-2016-12-06-at-10-40-27

screen-shot-2016-12-06-at-10-40-37

În luna decembrie, alături de Orange, copiii și voluntarii își vor sărbători reușitele bucurându-se de cadouri, de colinde, de brazi împodobiți și de patru spectacole interactive care vor avea loc între 14 și 20 decembrie în București și Fundulea.

Puteți fi și voi alături, cu gândul sau chiar cu fapta, dacă vă doriți. Mai multe găsiți aici, dacă apăsați pe butonul Campanie Socială. 

Între timp, v-ați gândit cum ar fi să vă sărbătoriți fiecare moment bun al fiecărei zile?

8 comentarii

  1. Intru pe pagina, dau click pe “Vreau sa donez!” apare doar un link catre pagina de Facobook (bine ca am, ca daca n-aveam, asta era) si pe pagina de Facebook, ce sa vezi, nu vad unde se pot face donatii. Probabil m-am tampit eu da’ chiar si-asa poate mai e vreunul la fel de idiot ca mine care vrea sa doneze si nu reuseste ca donatiile sunt rezervate geniilor. Nu stiu ce nu inteleg din ditamai sistemul pus la punct.

  2. alo Orange, nu ar fi mai simplu sa facem donații prin sms?
    că tot aveți butoanele la îndemâna !

    PS susțin antevorbitorul meu : nu e nici o casetă sau buton pe FB să intrăm în procesul donației 😮

  3. La rubrica Vreau să ajut/Avantajele donațiilor (http://anasicopiii.ro/avantaje-donatii/) sunt niște conturi bancare, plus adresa asociației și numerele de telefon. Linkul către donatiionline.ro nu este funcțional.

  4. E doar ca sa dea bine la imagine.Aveti dreptate,se putea dona usor prin sms.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green