Mulțumesc
Acest text se adresează acelor oameni care și-au stricat viața și pentru mine în ultimele 10-11-12 luni. Mă refer la o parte dintre tehnocrații care au plecat azi, lăsând loc noului guvern politic. Unii ne sunt cunoscuți, pentru că au fost în prim-plan, alții ne sunt mai puțin cunoscuți sau chiar complet necunoscuți și așa vor rămâne. Există oameni care au avut, în ultimele luni, biroul pe un hol de minister, care și-au adus acolo, seara, copiii, pentru că nu aveau unde să-i lase și pentru că au ales să tragă pe brânci, câte 17 ore pe zi, ca să lase în urmă lucruri care să schimbe ceva într-un anumit domeniu. Poate au ajuns acolo abordând în privat, pe Facebook, un ministru care i-a chemat să-și ducă personal la capăt proiectul propus, pentru ca alți români să nu mai treacă prin ce au trecut ei (puteți citi aici o astfel de poveste). Sau poate au răspuns, lăsând baltă o viață confortabilă, la chemarea unui prieten. Ori la chemarea unui prieten care a răspuns, la rândul lui, la chemarea unui alt prieten.
Există oameni care au convins alte zeci de oameni să li se alăture în regim de voluntariat, ca să pună pe picioare lucruri de care era nevoie. Oameni care și-au lăsat viața lor liniștită dintr-un oraș de provincie și au venit la București, pentru mai puțin de un an, ca să facă pentru bolnavii din țara asta mai mult decât reușiseră să facă deja pe cont propriu. Și-au smuls copiii din viața cu care se obișnuiseră și i-au adus aici, pentru puțină vreme, pentru ca acum, după ce totul s-a încheiat, să-i smulgă din nou și să-i ducă înapoi. Există oameni care nu au mai dormit de multă vreme mai mult de 5 ore pe noapte, care nu și-au mai văzut părinții, partenerii și prietenii, care au uitat cum arată o zi în care să nu faci pur și simplu nimic. La schimb, unii dintre ei au primit nu doar un salariu mult mai mic decât ce câștigaseră înainte să se înroleze în slujba poporului, ci și ranchiună gratuită, mizerie sau calomnii. Sau aroganțe și luări la mișto.
Există oameni (din zona IT, de exemplu, dar nu numai) care și-au lăsat joburi șmechere în țară sau în afară ori și-au pus propriile biznisuri pe hold, ca să meargă să ajute. Au răspuns pur și simplu, într-o zi, la o chemare a unui premier și a unui guvern. S-au mirat de ei până și cei care îi chemaseră. Depășeau numeric așteptările, iar resorturile lor interioare erau de neînțeles. Cum să-ți lași tu, de pe o zi pe alta, viața ta așezată, ca să mergi să lucrezi pentru România? Unde s-a mai pomenit așa ceva? Celor mai mulți dintre oamenii ăștia nu le vom afla vreodată numele, așa că nu îi putem suspecta de vreun interes personal meschin. Nu și-au construit în aceste câteva luni vreo carieră nouă și nici nu au pus bani la saltea, ba chiar au cheltuit din economii.
Există oameni care aveau zero lei în buzunar și în conturi, chiar în timp ce, prin haznalele internetului, erau portretizați ca mafioți cinici. Am întâlnit pe cineva căruia îi curgeau la propriu lacrimile, în timp ce vorbea despre un proiect pe care îl începuse și care ar fi modificat rata de mortalitate la naștere, dar care, odată cu noua guvernare, va fi, mai mult ca sigur, blocat.
Tuturor eu vreau să le spun astăzi “Mulțumesc”. Pe unii dintre ei îi cunosc bine, pe alții îi cunosc doar puțin. Pe cei mai mulți însă nu-i voi întâlni niciodată. Nici măcar nu voi afla că au fost acolo. Dar aș vrea să știe toți că știu și că apreciez ce au făcut. Și că nu cred că efortul lor mi s-a cuvenit. Că nu cred că era obligația lor să presteze muncă în folosul societății, iar a mea să îmi pută superior tot, doar pentru că s-a întâmplat în contextul unei guvernări.
Nu am dat niciun nume, pentru că textul nu este adresat cuiva în particular, cu nume și prenume. Este adresat tuturor celor care, pe parcursul guvernării încheiate ieri, și-au pus viața între paranteze și pentru mine, au făcut eforturi și sacrificii personale și pentru mine. Cei mai mulți dintre oamenii ăștia pleacă azi de unde veniseră, pentru că meseria lor nu e aceea de politicieni, iar scopul lor nu a fost să facă politică. Dacă ar fi fost politicieni, nu aș fi avut de ce să le mulțumesc, dar nu sunt.
Vă sunt recunoscătoare, oameni buni. 🙂 Vă știți voi care sunteți, chiar dacă eu nu vă cunosc și nu vă voi cunoaște niciodată pe toți. Știu că v-a fost greu și ceva îmi spune că nu ați mai avea puterea s-o faceți a doua oară. Dar știți ceva? Eu nu aș fi avut puterea s-o fac nici măcar o dată. Tocmai de aceea nu mi se pare prea mult să vă mulțumesc în mod public.
Mulțumesc. 🙂
Si eu le multumesc. Ne-au aratat ca exista si alta modalitate de a conduce tara, si cel mai mult, ne-a convins sa ne implicam si noi pentru binele tarii. Ca e important sa ne schimbam, sa devenim mai activi in viata politica.
Imi doresc ca acest cosmar sa se incheie in curand.
Din pacate nu pare sa se incheie never ever! Cand crezi ca ai taiat toate capetele hydrei, mai apare unul,care face pui! De,la vremuri noi, tot ei!
Mulţumesc şi eu. Şi lor şi ţie pentru articol.
agnes, te iubesc si anul asta! La multi ani! ?
la cât mai mulţi!
multumesc.
Ma alatur.
Multumindu-le lor si multumindu-ti tie, ca mi-ai adus aminte sa le multumesc.
Si eu le multumesc ca nu au facut aproape nimic. Sunt insa lucruri pe care le-au facut si le-au facut bine . Si pentru care trebuie sa le multumesc. Le multumesc pentru ca au venit din mecanismul european , cu multa experienta pe fonduri europene si nu au reusit sa acceseze sumele puse la dispozitie de comunitate. Le multumesc ca au acceptat ca emotia publica starnita de tragedia de la clubul Colectiv sa le fie temelie si rampa de relansare , nu pentru toti e adevarat , a carierei politice . Le multumesc pentru ca ne-au dat ocazia sa vedem ce catastrofa de ministru al justitiei vroiau sa promoveze. Le multumesc pentru ca au promovat printr-un alt ministru al justitiei minciuna si justificarea minciunii prin indrazneala si lipsa de bun simt.
Ce frumos e sa improsti cu venin sub nume anonim
Puteai ai sa dai un exemplu
Asta ramai un jeg ofticat
Prietenului dusmanos, multe felicitari!
De-aici incolo va avea ocazia s-o duca rozaliu, din izbanzile in izbanzile noilor.
Care- nu-i asa?- vor face sa curga rauri de lapte si miere facand foarte mult.
Vom vedea pentru cine.
Sper ca ai pregatit borcanele si sticlele, ca acum, cand au venit supermanii astia la guvernare, va curge lapte la robinet iar mierea ne va fi turnata in borcanele lasate seara la usa. De bun simt nu mai zic, deja am vazut cum scriu, vorbesc si ce pregatiti sunt.
Multumim simona! Multumim tuturor!Dar vrem sa aflam si ce va fi in continuare!
Ce sa fie? Lapte si miere, dar din ce in ce mai maronii!
multumesc si eu. si tie, simona.
mai las aici un text care s-ar putea sa le placa cititorilor tai: http://ioana-raduca.ro/eu-sunt-vlad-ei-sunt-sistemul/
Si eu. In special lui Vlad Voiculescu.
Multumesc!
Multumesc !Parca m-ai facut sa vad mai bine unde ne-am intors.Ce o sa facem?
Desi am mai scris, revin: sistemul este imbatabil! Asa a fost gandit, pus in practica si aplicat (si nu doar la noi). Un sistem(whatever, comunist,capitalist, etc) face totul sa-si pastreze privilegiile. Apare o miscare antisistem, logic corecta, care avanseaza in popularitate. Dar cand aceasta miscare apuca osul, ciolanul, puterea, ce sa vezi, se transforma in sistem! (Revin cu un comentariu vechi: cand usb era ce era era credibil, dupa ce a intrat in groapa cu c…t numita politica, i-a trecut) Iar noul sistem va genera un alt antisistem! Deci, cand isi va prinde pisica coada?
si eu am mai scris: pedeapsa capitala (pedeapsa cu moartea, pe romaneste).
varianta aceasta cu sacrificiul personal al unor indivizi sau familii, care isi dezradacineaza copiii, isi lasa serviciile (mai) bine platite ca sa vina in capitala sa curetze sau sa ajute “cate un minister” este urata, sau hai, arunca o umbra urata pe restul populatiei; de ce, domnule, sa se sacrifice cineva ca sa ne fie noua bine? adica, uitati-va si voi ce uratzenie/scarbosenie: sa sacrificam oameni de calitate si pe copiii lor, ca sa ne fie noua bine, in loc sa ii sacrificam de-a binelea pe ticalosi! pt visatori, romantici, ganditori pozitivi: cand iti lasi balta familia/copiii ca sa le fie altora bine, si copiilor lor…hm…e un fel de moare prostul de grija altuia. repet, repet, repet: sa sacrificam ticalosii; iar oamenii de bine sa traiasca linistiti alaturi de copiii lor.
in alta ordine de idei, dar tot on topic: au plecat din tara milioane de romani dar biserici tot se mai construiesc; e o absurditate! nr de potentiali enoriasi a scazut cu MILIOANE dar guvernul da in continuare bani pt ridicarea de lacase de cult! pai sunt deja biserici peste biserici in toate localitatile! va propun (la modul serios, nu retoric) sa facem un recensamant al bisericilor, fiecare in orasul/satul lui; cata frunza si iarba! iata de unde poate incepe sacrificiul! care cum mai semneaza si autorizeaza un singur leu pt constuctie de biserici, cum pac un glontz in numele tatalui; sa justifice acolo, sus de tot, de ce a semnat; noua ne trebuie banii aia inapoi si inca repede.
traim intr-o perioada (de ani de zile, ma refer) in care ploua cu gandire pozitiva, cu univers care concureaza cu sine insusi ca sa se alinieze stelele, ca sa ne iasa noua treburile personale asa cum dorim; s-au supraincarcat si naclait multzi neuroni de atata gandire pozitiva si de aceea nu mai este loc de gandire logica: vrei sa scapi de cancer, operezi pana in tzesut sanatos. nu domnule, trendul este sa fim toti mai buni, mai aspirationali, si maximul reactiei de aparare contra raufacatorilor este indignarea.
logic vorbind, ce pot face oameni corecti intr-un ditamai sistemul doldora de interese? varianta aceasta este insuficienta, nerealista, ridicola. cum crede lumea ca grupul acesta de oameni corecti va stopa grupoiul hotilor? prin simpla lor prezentza acolo, prin puterea exemplului personal? pai iar ajungem la gandire pozitiva, planete si “asa a fost sa fie”. hotzii vor fura pe langa, pe dupa, pe ocolite. hotii se opresc in caz de moarte sigura prin deces. problema noastra si sansa lor este ca prea multe persoane sunt blocate in capcana “dorim schimbarea dar sa nu se schimbe nimic”. pt ca din moment ce justitia NU se schimba si NU doare, de ce s-ar schimba hotzul? de fraier? pai fraierii suntem noi, nu ei!
Simona,
eu nici nu credeam că o să vină cineva
adică cine să se înhame la un jug rupt, spart, furat,gheboșit, nemernicit de alții înainte și sabotat din interior de liniile 2 -3 -4, de șacalii și hienele existente acolo în sisteme pe viață?
cine sa se bage?
și totuși asa cum zici s-au băgat!
mare curaj , într-adevăr
deci mulțumim
Mulţumim vouă, necunoscuţilor şi cunoscuţilor! Şi staţi în continuare pe-aproape. Cred că va mai fi nevoie de voi 🙂
multumim, 🙂
eu ma dau din cind in cind pe contributors, unde a aparut Simona Tache, ca nici acolo nu scapi de ea 🙂
iata conversatie:
victor L spune:
05/01/2017 la 14:01
Iar eu imi aduc aminte cind Simona Tache il ridica in slavi pe cel numit de dl Plesu “bidon gol”.
Sa fi evoluat de atunci Simona Tache? 4 ani e mult? desi pare peste poate.
Răspunde
neamtu tiganu spune:
Comentariul tău e în așteptare.
05/01/2017 la 15:48
Cea mai mica retinere in a-l lauda pe Basescu e considerata de unii, atit azi cit si-n vecii vecilor, drept o jignire la adresa umanitatii. Ma abtin sa comentez afirmatiile d-lui Plesu, mai ales cind foloseste imagini de bidon, imagini care nu cred ca-l avantajaza.
Simona Tache a avut intotdeauna o atitudine politica extrem de sanatoasa, punctata cu umor si finete, uneori greu de inteles de catre unii. Chiar daca uneori se ia prea in serios, pozitionindu-se in tovarasa invatatoare de la tara, in esenta are dreptate.
Da, guvernul Ciolos a fost reusit, au fost infinit mai putine scandale, din pacate a fost la putere un timp mult prea scurt pentru a evalua cu precizie realizarile.
Totul a fost OK pana la “scandale”! In rest, numai de bine!!
unde am apărut eu pe Contributors???
gata, gata, am văzut
Multumesc, Dacian Ciolos, pentru ca ai pastrat intact un sistem mizerabil! Multumesc pentru ca ai avut grija ca efortul celor pomeniti mai sus sa fie in zadar! Si multumesc pentru ca te-ai pisat pe sperantele mele: mi-a facut bine, incepusem sa cred ca se poate schimba ceva. Asta e, am fost un bou.
Nu ai fost, inca esti.
Stiu ca sint, vad realitatea, nu inchipuirile unora.
Nu numai ca esti un bou catalin, dar esti si un mincinos ipocrit, pentru ca nu ai crezut nici un moment in schimbare sau speranta. Mincinosule !!
De ce vorbesti la trecut?
Oameni minunati, pacat ca nu vor fi inlocuiti de oameni care nu sunt nici pe jumatate cat ei de buni. Sa speram ca macar nu vor strica chiar tot ce au facut acesti ministri, consilieri, voluntari etc.
Multumesc oameni buni,
multumesc pentru tot ceea ce ati facut,
multumesc pentru ceea ce sunteti si ne-ati invatat pe cei carora ne este sila sa mai spunem ceva, dar voi ati facut acel miracol care pe mine, cel putin m a facut sa cred ca se mai poate face ceva.
Va multumesc din suflet ca ati dovedit ca sunteti sufletisti in primul rand si apoi, ati dat o lectie de moralitate tuturor lipitorilor care ne-au terminat in ultimii 27 de ani.
Multumesc!
de i-ar durea (undeva) lectiile de moralitate incasate!
cand ai bani, nici puscaria NU doare! ia sa vedem: ani de zile de lux, apoi 2-3 ani de puscarie (regim lejer; inveti 2 limbi straine la perfectie, scrii ceva carti) apoi iesi din puscarie si te intorci la lux. cei 2-3 ani petrecuti in puscarie NU sunt ani pierduti pt acesti oameni;
Subscriu acestui MULTUMESC al dvs!
Sunt mama a 2 copii, azi mari, la casele lor cu joburi bune, cu salarii bune, muncind din greu la multinationale franceze si mi-e teama ca intr-o zi voi auzi: Plecam!
Fiul meu, cu probleme periodice de sanatate(datorate unei imunitati scazute in urma unui cancer nefericit la rinichi, in copilarie) nu e dispus sa plece desi nora noastra ar pleca imediat, la fel fiica mea ar pleca imediat dar ginerele are o mama singura si nu vrea sa se gandesca la plecare.
Dar nu e exclus ca intr-o zi, nu stiu cand, ei sa plece…
Nu stiu cati tineri se gandesc azi la plecare, dupa votul din 11 Decembrie, dar fiica mea mi-a spus asa: in 27 de ani, am avut 1 singur an de guvernare PENTRU romani si NU pentru hotii din politica romaneasca!
A mai spus ca s-a saturat sa plateasca impozite uriase pentru ajutoarele de stat date sarantocilor din Sudul subdezvoltat si din Moldova saraca, votanti mereu al hotilor din politica romaneasca…cat timp saracia va exista peste jumatate de Romanie, acesti populisti si mincinsi acre ne tot guverneaza vor avea mereu castig de cauza, manipuland si mintind votantii fara educatie si neinformati.
NU as vrea ca ei sa plece, deocamdata noi suntem pensionari sanatosi, cu pensii bune, amandoi suntem ingineri de meserie, dar intr-o zi nu stim cum va fi..,, Ne dorim sa ramana alaturi de noi, sa ne bucuram de nepotei, dar nu ne-am opune daca decizia lor va fi: PLECAM, ne-am SATURAT!
Trista Romanie…
De fapt, marii asistati sociali sint chiar multinationalele pe care le pomenesti: fara scutirile de impozite si contractele cu statul, majoritatea s-ar inchide. “Sarantocii” din sud sau din Moldova primesc firmituri fata de ceea ce li se da multinationalelor si firmelor de partid.
@lili: corect tot ce spui, dar daca crezi ca in alta parte e mai bine, ai putea avea surprize. Fiul unui fost coleg a plecat in Franta acum peste 20 de ani, s-a realizat profesional, avea un job ffb, salar ffb,si tot asa. Anul trecut, in vara si-a strans toate jucariile si a venit acasa in Ro, cu argumentul ca s-a saturat sa traga 60 de ore pe saptamana ca sa vada coloratii pe strazi, traind bine fara sa faca nimic. Am si eu peaici niste colorati plecati cu catel, cu purcel in UK, si care spun, cand vin in vizita in bmw-uri de care tu nici nu visezi, ca vor veni acasa cand o sa primeasca 6000 de lire pe familie fara sa faca nimic, nici macar sa semneze, ca vin pe card
Ma alatur acestui “Multumesc” si eu!
Frumos scris, frumos simtit!
Cu drag
multumesc. trebuia! 😉
@Catalin: cum arata Teleormanul dlui Dragena fara nici un investitor de remarcat, fara locuri de muca, cu majoritatea populatiei adulte plecate in Spania si Italia?!
Copiii mei au salarii foarte bune la multinationale, sunt multumiti, muncesc mult, e adevarat, dar alternativa la multintionalele pe care le invinuiti, care este?!
Prefer multinationalele care au creat locuri de munca bine platite decat un Teleorman fara multinationale cu o populatie imbatranita pentru ca toti cei in putere de munca au plecat in Spania si Italia!
A-propos, cum ar fi aratat azi judetul Arges fara Renault?!
Sau, cum ar fi aratat Clujul sau Timisul fara investitiile in IT ale multinationalelor ?!
Cum ar fi aratat Sebesul, unicul oras din Romania fara somaj, daca nu ar fi fost investitiile multinationalelor din industria auto germana?!
Lasati vorbele populiste ale politrucilor romani, analizati cum arata salariile romanilor in judetele cu investitii straine si romanesti (putine, e adevarat, Romania nu are capital!)si comparati cu judetele fara investitiii, ca Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Vaslui, Botosani, unde saracia e pe locul I in UE!
Am lucrat in industria auto, locuiesc in Transilvania, am avut salarii bune, nu stiu ce pensie as fi avut azi la aproape 62 de ani daca as fi locuit in Teleorman, de exemplu, nu vreau sa ma gandesc…
In opinia dvs, are Romania capital pentru a crea locuri de munca?!
De ce nu exista locuri de munca in Teleorman, de exemplu, in Decembrie 2016 AJOFM Teleorman a anuntat un singur loc de munca disponibil in ZImnicea si 0(ZERO), adica nici un loc de munca la Turnu Magurele, orasul lui Liviu Dragnea!
Puteti verifica!
@lili, de ce ar fi cautat firmele straine lucratori pe 400 de euro in estul Romaniei cand erau la indemana cei din vest . asta e raspunsul pentru somajul zero din Sebes .
Da, stiu foarte bine, dar faza perversa e ca salariile alea bune de care pomenesti sint de fapt din imprumuturile pe care le contracteaza Romania. Statul se imprumuta, da banii pe sisteme IT, multinationalele fac, platesc salariatii bine, iau profitul in tara lor si pina la urma Romania nu ramine cu nimic. Ba ramine, cu sisteme IT facute in bataie de batjocura. In Teleorman nu e si nu va fi nimic. Pentru muncitori necalificati e foarte greu ca o firma sa faca profit – in primul rind concurenta chineza e teribila. Iar muncitori calificati nu prea sint, ca universitatile sint slabe, iar cercetarea romaneasca e facuta la Rahova.
Gunoaiele de politicieni romani nu vor spune niciodata ce zic eu aici, nu stiu de unde ati scos-o. 🙂
catalin, stai jos! 4!
Nu stau jos, asta e Romania reala, dincolo de lista de prieteni de pe facefuck. Nu v-ati intrebat de ce PSD a ras totul, a cistigat la orice categorie sociala? Oameni educati, cu studii superioare si venituri mari sau foarte mari au votat PSD. Pentru ca le e bine. Sistemul ii avantajeaza.
Am lucrat manager regional pe 7 judete: Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara.Si am prostul obicei sa iau oameni la autostop: sa-mi zica unde stau polițaii si sa-mi povesteasca din ce traieste lumea in zonă. 8 din 10 oameni care s-au suit in masina aia, aveau rude plecate afara, pt ca aici nu aveau ce lucra.Am luat o data, o femeie, din Recas, care mergea la servici, Timisoara sa castige 600 ( sasesute) de lei pe luna; si voia sa-mi lase 5 lei; pai 5 x 20 de zile inseamna 100 de lei.Daca mai pui si pingelele tocite si mancarea de pranz, nu stiu cu ce mai ramanea femeia aia.In toata tara nu vezi decat schelete de mastodonti industriali.Hunedoara este judetul cu cel mai mare numar de orase din tara asta, pt ca Ceausescu a facut orase toate localitatile miniere.Stii ce jale e acolo? Ai auzit vreodata de celebrul otet de Marginea ( o localitate pe drumul dintre Deva si Arad).Ei bine, fabrica functiona (caci s-a inchis) intr-o superba cladire de caramida rosie, in care acum cresc pomi la etajul 3.Nici otet nu ne mai trebuie in tara asta? Vrei sa-ti spun povestea unui tip din Caras, care mergea la Resita, care mi-a povestit cum s-a pus pe butuci industria acolo? Cum i s-a propus sa ia si el o hala industriala, pe mai nimic si cand a intrebat ce sa faca cu ea, ca el nu are spirit intreprinzator, i s-a raspuns: o vinzi! ( suna cunoscut?)Vrei sa stii ce jale e acum in Mehedinti, dupa ce au inchis Uzina de apa grea? Stii ca in 2013 in trim 1 al anului, in tot judetul Mehedinti s-a vandut o singura masina noua? Care de fapt nu s-a vandut, ci s-a cumparat, pt ca dealer-ului local i s- a pus in vedere, ca daca nu vinde nimic, ramane fara afacere si atunci a cumparat el o masina din show room?DE ce nu a adus marele Dragnea nici un investitor la el in judet? Vrei sa – ti povestesc cum s-a pus pe butuci orasul Corabia? Cine a facut toate astea?Cine a condus tara 26 de ani?De ce nu au vrut sa ia guvernarea dupa Colectiv, daca sunt asa tari? Etc, etc, etc
Sistemele alea IT facute in bataie de joc erau facute de firmele lui Ghita, nu de multinationale.Sunt niste articole care arata cati bani a muls Ghita de la stat si cate contracte a avut cu statul ( de fapt nu stiut daca a avut si cu altii).Nu ca multinationalele ar fi niste sfinte.Dar acolo unde apar ele, zona respectiva prospera.Vrei sa-ti spun despre orasul Otelul Rosu, unde au inchis ultima fabrica, care avea vreo 300 de angajati.Odata inchisa, a falimentat industria de taxi-uri, au pus buticurile pe butuci si practic 300 de familii, cca 1000 de persoane, grosso modo au ramas cu ochii-n soare.Ce s-a pus in loc? Ce s-a facut pt incurajarea dezvoltarii de afaceri?
Da, Cruela, stiu, de ce imi spui lucrurile astea? Stiu ce jale e in tara, stiu cum oamenii pleaca disperati in Europa sa stearga mosnegi la cur, stiu cum o intreaga generatie creste cu bunicii/matusile sau chiar singuri. Stiu ca oamenii saraci pot fi manipulati usor, si de aia Dragnea e interesat sa alunge orice picior de investitor din Teleorman. Am sperat mult cind a venit Ciolos, iar dezamagirea e crunta. N-am glumit, nu voi mai avea puterea sa mai sper vreodata.
PS: dupa Colectiv trebuiau ori alegeri anticipate, ori guvern care sa faca reforma. Adica sa dea afara mii de incompetenti. Asa a iesit un dezastru.
Nu-i doar Ghita. IBM, HP/Siveco, EADS, sint actori mult mai mari.
doamna preșădintă, știț că eu vă susțin necondiționat…dar nu acum
primo: http://www.agroinfo.ro/economic/firmele-romanesti-excluse-de-la-ajutoarele-de-stat
secundo:
aveți idee cam cum stăm cu sindicatele prin multinaționale? rău, vă zic io…
spuneți că ăștia dau salarii mari, ok, însă în comparație cu ce? cu sectorul agricol, poate…
știu, piața muncii, bla bla, cerere și ofertă etc. însă acase la ele multinaționalele plătesc poziții similare cu cele din românica de la minim dublu la volume de muncă net inferioare;
pă’erea mea…
Nea Costica si eu va sustin neconditionat, dar taman asta ziceam: ca stimabilul Dragnea n-a fost in stare de crestere economica la el acolo.Nu fac apologia multinationalelor si stiu si cum e cu sindicatele din firmele astea.Exact asta ziceam si eu : ca firmele romanesti fie au disparut, fie nu au conditii sa apara.Stimabilii lui Dragnea au ucis tot ce au putut in materie de economie romaneasca si si-au luat spaga de la multinationale si si de la firmele romanesti care au apucat sa creasca (vezi SIVECO).Spaga sa fie.Eu nu faceam decat sa sustin ce zicea lili : ” alternativa la multinationale care este?”
Firmele cu capital romanesc 🙂
Simona, sunt oameni care au făcut acest lucru și înainte de guvernul Cioloș. Prin ONG-uri, Think-Tank-uri, inițiative sociale sau business-uri, sunt convins că sunt mulți cei care fac și au făcut, de mulți ani, voluntar, fapte pentru oameni. Așa cum era și vvv până să devină ministru; acționa tăcut, cunoscut doar de un cerc mic. Cioloș a fost o șansă să iasă la iveală și să-și asume job-uri la butoanele administrației. Din păcate electoratul a decis altceva. Acum acești oameni se retrag ”în munți” și continuă lupta. Voi, liderii de opinie, să rămâneți lângă ei.
Ce au facut tehnocratii ? Plata TVA la incasare ? Reducerea impozitului pe dividende ? Chestiuni care i-au convins pe multi sa nu mai caute portite si sa lucreze cinstit. S-au am gresit eu si astea s-au facut pe vremea PSD ?
@Catalin: mai lasa romaniatv si antena 3. “asistatii sociali” de care vorbesti, probabil, dau ceva paine unor oameni pe care ii cunosti. in plus, au investit in Romania in baza unor negocieri cu guvernele trecute. nu intru in detalii.
Munca lor nu a fost in zadar si niciun efort nu este in zadar. Cu eforturi mici si sustinute, lucrurile se vor schimba in bine. Mentalitatea se schimba cel mai greu. La unii dintre noi.
p.s.: eficienta guvernului Ciolos a fost vizibila, cel mai evident, in noaptea de 11 decembrie.
Cu eforturi mici si sustinute, da, situatia se va schimba in bine. Numai ca multi din cei care scriu aici nu vor trai sa vada schimbarea. Vorbim de cel putin 50 de ani. Cel putin.
@Catalin: Da, ai dreptate. Dar atunci cand nu voi mai fi, nu vreau sa las mostenire copiilor mei lipsa mea de implicare. O Romanie dominata de “ghiuvete”, “punte de vedere” scuipat pe jos ori, mai grav, de indivizi de genul … habar nu am cum sa-i zic- „Sunt oameni care din naştere, nativ, nu pot lua un Bacalaureat. Pentru că populaţia care este educată, care este supusă procesului de educare, sunt oameni care înţeleg mai greu lucrurile şi în care trebuie să procedăm cu foarte mare atenţie.”- ministrul invatamantului (?), este o Romanie damnata. In plus, atunci cand vor fi adulti, vreau sa dorm linistit stiind ca se vor intoarce acasa cu bine, intr-o sambata dimineata, de la un concert de muzica rock. Atat cat pot si cat imi este dat, imi voi invata copii sa gandeasca. p.s.: cat despre votantii psd-ului cu studii superioare, cu oamenii de afaceri … te uiti prea mult la tv.
Nu la tv, cifrele de la exit poll-uri au aratat ca PSD a fost prima optiune pentru cei cu studii superioare. E greu de inghitit, trebuie sa iesi din bula fb. Mai cred ca multi oameni “fini” o ard toata ziua cu “vai, ce de cacat sint aia din PSD, din cauza lor a ajuns Romanica asa!”, dar, cind ajung in cabina de vot, pun stampila taman pe tepii trandafirilor.
@Cătălin: cum spuneam, te uiți prea mult la tv. Nu trăiesc în nicio bulă. Sunt angajat al statului, bugetar gras (:)) ), o instituție cu aproximativ 150 de angajați, aproape 100 cu studii superioare. Din acești 100, aproximativ 30 cu studii superioare făcute la timpul cuvenit, restul, au urmat cursurile unei facultăți la x și 0 și, pot spune cu certitudine, sunt absolvenți ai facultăților de istorie și drept. Șoferi, gestionare, contabile, chiar și un paznic, tehnicieni dentari, etc. studii superioare făcute după vârsta de 45-50 de ani. Dacă îi întrebi ce studii au, automat vor răspunde- studii superioare. Nu este un caz singular. O vei regăsi în multe Instituții de stat din România. Te las pe tine să ghicești cu cine au votat ei. In această privință, realitatea e cu totul alta decât o arată statisticile și exit- poll- urile. Statistic, aproximativ 90% din populația României deține în proprietate cel puțin un imobil. Conform unor standarde, sunt bogați- își permit plata taxelor și impozitelor, cheltuielile privind întreținerea unui imobil (reparații, îmbunătățiri, etc), bani pentru coșul zilnic, etc. Realitatea, din păcate, este cu totul alta. Așa că, te rog frumos, ieși din bulă. P.s.: 1. la numărul de șomeri, votanți psd, te- ai uitat?
Mulțumesc , oameni buni !mi -aş dori ca un ziarist să vă publice numele și activitatea fiecăruia , chiar dacă unii sunteți împotriva publicității ! Și mi -aş dori ca mulți dintre domniile voastre să aibă bucuria de a vedea continuate proiectele începute ! Pentru asta s -ar cuveni să delegați pe tinerii de la USR !
http://gov.ro/ro/stiri/guvernul-ciolo-bilant-la-final-de-mandat
scruela, te iubesc! Si pe tine si pe sora-ta!
Neamtule si noi te iubim te iubim (inca de la inceput de an) ca ca tine nu gasim! <3
MULTUMESC, VLAD VOICULESCU! Omul asta trebuie clonat. Si ma opresc aici, ca nu am pentru ce sa le multumesc lui Toba, Pruna, Alexandrescu etc. … Mama, ce scatoalce urmeaza, dar pun scutul inainte: Duie Mragnea! OK, v-am convins?
Rezultatele guvernarii Ciolos sunt identice cu cele ale utilizarii biocidelor HexiPharma: au dat nastere unor bacterii mai puternice, vaccinandu-le pe cele existente. Un singur biocid a trecut testele (V.V.), restul e diluat cu apa de Sibiu pentru reteta minunata a unui produs nou, “guvernul meu”. Rezultate? PSD+ALDE= Petre Daea…
Multumesc si eu celor vizati si dvs. pentru articol.
S-a demonstrat ca exista oameni care nu au dezarmat si doresc sa se implice. Sigur ca un an a fost foarte putin pentru rezultate concrete, dar acest an le-a aratat celor care au avut ocazia si curajul sa participe, ca si noua, celor care avem încredere în ei, ca una e dorința și alta realitatea cu obstacolele ei, dar cu efort intens, concentrare, flexibilitate si proiecte se poate avansa. Pe de alta parte le-a si ne-a aratat ca nici adversarii politici nu sunt neaparat rau intentionati, criminali sau imbecili, ci pur si simplu s-au confruntat cu probleme la fel de mari si nu au stiut sau nu au avut energia sa le rezolve. Dar oamenii invata din greselile lor si ale altora, asa ca poate trebuie acordata putina incredere si actualei puteri. Inclusiv sprijin unde merita si blocaj unde derapeaza. Timp in care, o opozitie puternica si coerenta, cu programe inteligente si asumate se poate forma si pregati pentru preluarea puterii cu scop de guvernare, nu de parvenire. Pana la urma guvernarea nu e un privilegiu sau o onoare. E o slujba foarte riscanta si solicitanta. Iar sprijinul politica nu e neaparat un sistem clientelar, ci asocieri de persoane cu aceeasi parere despre modul in care administrarea trebuie facuta si, deci, care se pot sprijini pentru a concretiza proiecte.
Zi mare pentru arheologia românească! Tudorel Ghețiu, excavatorist cu o vechime de peste cinci ani la kilometrul 240 al Autostrăzii Transilvania, a dat peste o așezare străveche, datând de la începutul lucrărilor. Descoperirea a fost făcută absolut întâmplător, în timp ce Ghețiu ascundea în pământ două bidoane de motorină pe care le găsise în rezervorul basculantei unui coleg care plecase la furat cireșe în sat, împreună cu doi maiștri și cu șeful de șantier.
Tudorel Ghețiu nu-și mai amintește mare lucru din acea zi, deoarece se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar știe precis în ce poziție a găsit cele două schelete: „Era amândoi în cur, sub un prun pietrificat, ca și cum ședea la umbră. Cred că și ciugulise ceva, că avea sâmburi de pepene în jur. Ori i-a borât, ori i-a spârcâit, una din două“. Crezând că are de-a face cu rămășițele unor cavaleri din Evul Mediu, nea Tudorel s-a dus în cabina excavatorului și s-a culcat. „Pe la trei ziua, când am terminat programul, m-am dat jos din cabina la excavator, că visasem ceva urât, și i-am zis lu’ șeful de șantier, care era să joace lupte în nămol cu băieții de la stația de asfalt: «Bre, nea cutare, vezi că e doi oameni morți într-o groapă. E pe inventar sau îi iau pe cuvă?» Șeful de șantier s-a uitat la mine și mi-a zis: «Nea Tudorele, mai dă-te-n pi**a mă-tii de bou!» Eu, de-acolo: «Du- te tu, bă, în pi**a mă-tii de bou!», dar mai încet. Și m-am dus la baracă, că începea “5 minute de istorie”, emisiunea mea preferată, de pe TVR2. Apropo, de ce a închis, dom’le, ăștia TVR Culturalu’?“, își deschide sufletul arheologul de ocazie.
La nici un an de la descoperirea epocală, o echipă de arheologi a sosit la fața locului. Testele și măsurătorile au arătat că scheletele aparțin unor muncitori care au lucrat acolo în perioada de început a șantierului Autostrăzii Transilvania. „Dacă mai întârziam, exista pericolul ca situl să se deterioreze, împreună cu osemintele găsite acolo. Cei doi muncitori aveau în jur de 53 de ani și erau din zona Moldovei. În urma testelor cu Carbon 14, a reieșit că pe unul dintre ei îl chema Vasile, iar pe celălalt nu știm. Mă rog, e posibil să aflăm, dar încă nu i-am studiat salopeta, unde sperăm să-i găsim buletinul. Momentan, lucrările în zonă au fost sistate, urmând ca noi să venim cu oameni mai mulți. Sperăm ca în 21-22 de ani să terminăm, pentru a nu întârzia nici lucrările la autostradă“, ne-a declarat Radu Șelaru, profesor de istorie și arheolog la Universitatea din Suplacu de Barcău.
Cred ca ai fost informat gresit: emisiunea aia se cheama “5 minute de isterie” si e facuta de dana grecu (am shift, dar nu vreau sa-l folosesc in acest caz)
@Vlad:
O singură precizare, formația mea intelectuală mă obliga:
Profesorul de la Subfracul de Barcău se numeşte Radu Înşelaru.
vezi ca ai ramas fara sefi.
daca te pune pandelitza mare director, ma iei si pe mine,da ?
inginer sef la urac, decat.
Solidarizez si multumesc Simonei pentru acest mesaj. Sunt recunoscator in primul rand pentru tot efortul depus de acesti oameni dar si pentru aceasta mult asteptata normalitate si transaparenta care, desi a durat putin, a dovedid ca se poate. Multumesc!
Tin sa consemnez pentru posteritate:
“ba_laura
5 January 2017 – ora 14:07
Prietenului dusmanos, multe felicitari!
De-aici incolo va avea ocazia s-o duca rozaliu, din izbanzile in izbanzile noilor.
Care- nu-i asa?- vor face sa curga rauri de lapte si miere facand foarte mult.
Vom vedea pentru cine.”
Moaaaamaaa, ce gura daurita am putut avea!
Prietene dujmanos, pe unde esti?