Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Stenogramele unei ședințe de guvern

screen-shot-2017-01-11-at-12-37-28

Sorin Grindeanu: Șefu’, pot să le zic și io “Bună ziua” la colegi?

Dragnea: Da…

Sorin Grindeanu: Bună ziua, dragi colegi, haideți să începem ședința de guvern, avem foarte multă treabă, țara este…

Dragnea: Alo, alo, alo… Ți-am dat voie să le zici “Bună ziua”, văd că te-ntinzi.

Sorin Grindeanu: Iertați-mă, șefu…

Dragnea (îi dă niște bani): Un pachet de Marlboro roșu.

Sorin Grindeanu: Să mă duc să vă iau?

Dragnea: Să te duci să ți-l iei ție și rămâi afară să-l fumezi pe tot.

Sorin Grindeanu: Șefu, afară sunt nămeți, e…

Dragnea: Îl fumezi, dragă, la mine-n birou, doar știi că ne căcăm pe ele de legi la orice oră… Noi le-am făcut, noi le omorâm.

Sorin Grindeanu: Să trăiți, șefu, așa fac.

Dragnea: Dacă vine presa peste tine sau ceva, zici că nu știi nimic, n-ai văzut programu’ de guvernare, nu ești din București. Îi trimiți la mine.

Sorin Grindeanu: Da, să trăiți. Atunci eu am plecat. Succes cu guvernarea, șefu, vă țin pumnii.

Dragnea: Hai, pa, mersi. Către membrii cabinetului Grindeanu: Așadar, bună ziua, dragi colegi. A găsit cineva vreun pic de cașcaval p-aici prin clădirea guvernului?

Daea de la Agricultură: Cred că putem contura în puține cuvinte că munca m-a pus pe drumul împlinirii și al angajării față de misiunea pe care mi-ați dat-o. Am avut cu ordinul dumneavoastră de a căuta bani prin dulapuri relația răspunderii și a responsabilității, pe care o manifestă un om care intră în dispozitivul de comandă, înțelegând că are o misiune.

Dragnea: Tataie, zi odată: ai găsit mălai sau nu?

Daea de la Agricultură: N-am găsit, să trăiți. Decât o merdenea mucegăită, într-un sertar.

Bodog de la Sănătate: Mucegai? Nino-ninoo! Alertă superbacterii! Trebuie să igienizăm. Aduc eu o firmă care o să dezinfecteze la un preț bun: 100.000 euro/metrul pătrat.

Dragnea: Tu nu trebuia să găsești, mă, documentele alea de care ți-a zis Netty la Horoscop? Alea care arată că guvernul Cioloș voia să închidă 100 de spitale?

Bodog de la Sănătate: Trebuia, șefu, să trăiți, da’ nu le-am găsit.

Dragnea: Atunci mucles.

Olguța de la Muncă: Șefu’, da’ eu pot să aduc o firmă să schimbăm dracu’ perdelele astea urâte, că nu le mai suport? Nu costă decât 53.546 euro metrul pătrat de perdea, da’ vorbesc eu să ne reducă la 50.000/metru pătrat, că-l cunosc pe patron. Ce ziceți, facem?

Dragnea: Nțț… Nu facem.

Olguța de la Muncă: Haideți, șefu, păi nu ne lăsați să guvernăm? Așa cum a spus nemuritorul Pareto…

Dragnea: Cine plm e Pareto ăsta? E de la noi din partid?

Olguța de la Muncă: Un sociolog italian absolut necunoscut, despre care, practic, numai eu și el însuși am auzit, deci nu aveam cum să îmi plagiez doctoratul.

Bodog de la Sănătate: Doctoratul? Păi eu am DOUĂ, șefu, am DOUĂ DOCTORATE. Pe mine trebuie să mă lăsați să pun perdele la guvern. Le-aș putea scoate la 49.000 de euro/metru pătrat. Dacă înmulțim cu un miliard de metri pătrați, cât e nevoie, ne-am scos. De restul de punem țâțe la femeile de serviciu și la secretare. Poate vor și doamnele ministru. Am un furnizor de țâțe a-ntâia, bune și ieftine, vă zic, mai că mi-aș pune și eu…

Daea de la Agricultură: Eu îmi pun țâțe, dacă e. Fac ce mi se dictează, misiunea e sfântă.

Păstârnac, Ministra Românilor de Pretutindeni: Șefu, până ajungem la țâțe, perdele și igienizări, pot să-ntind și io chiloțeii ăștia p-aici, pe caloriferele guvernului? Acasă nu am avut deloc căldură. O să vorbesc cu doamna Firea să-l demită pe administratorul de la mine de la bloc și să pună pe cineva de la partid.

Scoate un lighean cu rufe ude și începe să le întindă pe calorifere.

Birchall de la Afaceri Europene: În guvernul Grădinii Măicuței Domnului ar trebui mai întâi puse niște iconițe cu Măicuța Domnului. 241.342 euro bucata vi se pare un preț mare? Sunt iconițe pe sticlă, să știți, și cred că ne ajung 500.000 de bucăți pentru tot guvernul. De restul putem să luăm niște tămâie.

Bodog de la Sănătate: Să tămâiem țâțele, corect…

Daea de la Agricultură: Cu 241.342 euro, dați-mi voie, totuși, luăm semințe pentru plantat la primăvară. Două semințe luăm, poate chiar trei. Da’, dacă se dictează altceva, eu fac ce se dictează…

Dragnea: Alo, alo, alo, ați înnebunit de tot, ce aveți? Nu face nimeni nicio achiziție, că vă ia mama dracu’. În guvernarea asta numa’ eu fac achiziții, s-a-nțeles?

Toți, în cor: S-a-nțeles, să trăiți.

Iordache de la Justiție: Da’ în ritmu’ ăsta n-o să ne plictisim, șefu’? Stăm așa și nu facem chiar nimic-nimic?

Dragnea: Tu o să faci harcea-parcea Justiția, o să ai treabă, stai liniștit.

Năstase de la Educație: Pot să fac și eu harcea-parcea Educația, șefu? Sunt țări care din naștere, nativ, nu pot avea Educație.

Dragnea: Puteți să faceți orice, atâta timp cât nu umblați cu bani. Banii trec toți pe la mine, ne-am înțeles? Gata, am terminat cu voi pe ziua de azi, îi dau cuvântul lu’ Carmenuș de la MAI, să încheie ea ședința de guvern. Carmenuș?

Carmenuș de la MAI: Îi mulțumim domnului președinte Liviu Dragnea. Așa ședință frumoasă de guvern numai de la dumnealui am învățat să facem. Adevărurile trebuie spuse.

Toți (s-au ridicat în picioare și cântă în cor): Vreeeednic esteeee, vreeeednic esteeee, vrednic esteeeeeeeeeeee

55 comentarii

 1. ???
  Genial!!!

 2. La inceput am ras cu lacrimi! Apoi am inceput sa plang…vai de mama noastra!

 3. Vrednica esti , maica! 😉
  Mucoasa, dar vrednica! 😉

 4. Vrednica esti , maica! 😉
  Mucoasa, dar vrednica! 😉

 5. Erata : nu il cheama Dragnea, ci GRANDEA!

 6. Cand o primarie (nu spui) a platit 2800 euro mp de parcare, alta a platit 1800 euro o banca in parc, surubelnitele de 10 milioane ale lui Necolaiciuc par o gluma! Dar cravatele Romsilva de 300 euro? Mizilic! Asa apar palatele! Astia (toti, indiferent de partid) nu pot justifica nici macar benzina din masini, dapoi restul! Acum 10-12 ani am lucrat la un mare sef, care avea salar de 4.000 si platea, pe palatul lui, 6.000 gaz pe luna!

 7. Scenariu plauzibil, pe cuvant !! ??

 8. numa mai cunoaște blogu ? m-a pus pe asteptare… 😮

 9. Foarte haios,dar as vrea un pamflet in legatura cu intalnirea de azi a lui Johannis cu mr.Bean.

 10. Mie mi se pare ingrijorator ca Simona Tache a reusit sa se strecoare neobservata in sedinta de guvern si sa redea cu atata fidelitate stenograma acesteia. Va dati seama unde putem ajunge cu aceasta lacuna de securitate? Propun implementarea unui sistem de securitate superperformant, la numai 5 miliarde de euro pe an constand in postarea unui gardian la usa pe toata durata sedintelor de guvern. Desigur, domnul Dragnea va face achizitia, dar sper sa nu uite ca eu am propus-o. Multumesc. Vrednic este!

 11. Esti nebuuuuna!
  Cu drag ti-o spun, zau! 🙂
  Sa-ti traiasca Muza, sa mai scrii minuni de-astea ca ne mai vine si noua, romanasilor, sufletu’ la loc. Sanatate iti doresc….si articole multe!

 12. Articol de prost gust cu scriitura slaba. Umor de joasa calitate si uzat. Este insa teribil de amuzant ca s-au gasit deja vreo 3 persoane care sa laude articolul si pe creatoarea lui. Si inca vreo 5 care i-au dat share. Asa l-am gasit si eu.

  • Pai atunci da-i si tu share mai departe, ca sa te razbuni!
   Eu unul sunt atat de indignat de articolasu’ asta ca o sa-l trimit la toti amicii, s-o fac de ras pe Simona! 😛
   Si de acum inainte o sa stau cu ochii pe sait’ s-o pedepsesc la fel de fiecare data cand mai recidiveaza!

  • Foarte bine, Adrian, asa sa faci desi autoarea se descurca minunat cu facerea de ras fara aportul cititorilor ei.
   Vorbind serios, ma deranjeaza ca nimeni nu da nicio sansa unui guvern instalat de cateva zile. Se critica si se face mistoul ieftin romanesc. Toata lumea se pricepe si intelege si deficitul si PIB-ul si bugetul si CASS, tot. Poporul roman e o natie de finantisti pursange. Ce ma deranjeaza insa cel mai tare este faptul ca sustinatori aproape fanatici ai dreptei, ai Constitutiei, inversunatii impotriva stangii, marii democratici care scriu pe bloguri si FB nu respecta de fapt principiul de baza al democratiei: majoritatea decide. Asa ca dati o sansa unui guvern instalat de vointa majoritatii. Asa e corect.

  • Ai dreptate: guveenul se poate face de ras si singur! Sa nu ne grabim! Sa-i dam o sansa! :mrgreen:

  • bai cârlig te oftici ?
   f bine
   așa și trebuie 😛

  • Majoritatea? 45% din 40% stii cam cat fac? Si apoi… Ministri ca astia am si eu in spatele blocului… Artisti in Acrobat Reader si colectionari de diplome mai greu de gasit, ca numai la atarnache astia care vor bani multi pe munca putina se poarta!

  • Am o singură întrebare pentru Dvs.. Nu știu ce profesie aveți, unde vă desfășurați activitatea, dar ați accepta ca și CEO o fostă secretară de școală generală în Videle?

  • Ivar
   De prost gust ?
   si tu esti ăl mai tare dintre noi toți , ăștia care citim cu plăcere
   mai bine mai uite-te pe *ABOUT* colțul din dreapta sus

  • costicămusulmanu

   iar pe mine, musulman neaoș, bre ivare, așa de tare mă scoate din minți cînd lumea nu cunoaște sensurile cuvintelor…
   să-ți explic (deși nu-s lingvist și nici n-am căutat în dex): “facerea” pentru moi înseamnă “geneză”, “creație”; cred prin urmare căcorect ar fi fost “se descurcă și singură cu făcutul de rîs”
   iar ca om de cifre mă enervează la culme alăturarea dragnea, legitim și 46% din treizecișicevaprocente…
   părerea mea…

  • @ andu YY: si eu citesc cu placere de obicei, din acest motiv am simtit nevoia sa comentez cand un articol al ST a iesit din tipare.
   @ ctorex: 45% din 40% fac exact majoritatea in speta noastra.
   @ Cooper: intr-o companie nu ma intreaba nimeni daca accept sau nu un anumit CEO. In ceea ce o priveste pe fosta secretara, romanii au fost intrebati daca accepta sau nu. Si majoritatea accea de care vorbeam mai sus a spus ca accepta.
   @ costicămusulmanu: daca un om de cifre e scos din minti cand lumea nu cunoaste sensurile cuvintelor dar nici nu cauta in DEX, hai sa caut eu: FÁCERE, faceri, s. f. Acțiunea de a (se) face și rezultatul ei.

  • Ivar-e, vrednic eşti tată! Să te scuip, sa nu te deochi! ?

 13. Sunteti jalnica, ST !

 14. As rade daca nu ar fi de plans…

 15. Dragnea: Cucu !
  ……..
  Dragnea: Cucu !
  Corul: BAU !
  Dragnea: Boilor, vreau sa raspunda Cucu, ministrul transporturilor !
  Cucu: Da, sefu’, aici , la datorie.
  Dragnea:Cucule,tu nu vezi ca deszapezirea merge prost, nu vezi????
  Cucu: Ba da, sefu’, vad, cum sa nu vad..
  Dragnea: Da’ masuri ai luat sa mearga bine,ai luat, Cucule ?
  Cucu: Nu, sefu’, cum sa iau fara sfatul dumneavoastra, da’ parca l-as da afara pe seful CNAIR, Homor.
  Dragnea: Poti sa-i iei si la omor, nu e problema, important e sa pui in locul lui un om capabil.
  Cucu: Da, sefu’, abia astept sa-mi sugerati cea mai buna solutie.
  Dragnea: Offf, voi o sa-mi albiti mustata….Cine e responsabil cu deszapezirea la CNAIR ?
  Cucu: Unu’, Cristian Andrei, sa-l dau si pe el afara, probabil are si el responsabilitati legate de proasta deszapezire, nu?
  Dragnea: Cum sa-l dai afara,Cucule, pe el il promovezi ca sef la CNAIR…ce mama dracului, trebuie sa-ti desenez?
  ………..
  Dragnea: Asta era sef la deszapeziri si in 2012, in iarna cand au murit un numar record de oameni , acum ce facem, neglijam varfurile, pai anul asta n-am promis mai mult, cum sa facem mai mult daca nu punem in functii oameni priceputi, cum , Cucule ?
  Cucu: ma scuzati sefu’, nu m-am gandit bine, de fapt nu m-am gandit deloc, m-ati prins intr-o pauza, va rog sa ma iertati.

  http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/din-lac-in-put-seful-companiei-de-drumuri-demis-si-inlocuit-de-directorul-responsabil-cu-deszapezirea-647847

 16. Micul Grizzleanu si Zdragnea, cu “z” de la zebra, adica de la hainele virgate bine croite

 17. Nu si-a dat nimeni seama ca e un pamflet ?

 18. Sa mentionam ca Tariceanu e la plaje si Constantin la ski…

 19. Si sa nu uit: insusi Dragnea, habar n-are ca Constantin e la ski…

  • si dna de la MAI zice ca ar declara stare de urgenta , dar nu stie cine are competențele
   ca si cum : eu m-aș tufe ,dar daca ramân gravidă?

 20. Asta in timp ce nefericitul de la RATB a fost demis pt ca era in concediu, cu aprobarea Primariei. (Adica Primaria stia ca e in concediu, caci i-l aprobase)

 21. Partidul, Liviu Dragnea, Romania!

 22. Doamne, de unde le scoti? Am ras de m-am prapadit!

 23. Io zic să luăm loc, o pungă de popcorn. Va urma…

 24. Ia să vedem noi
  Cine e dependent de dat zăpada…
  Cu lopata, zic.

 25. Tulburător, mă mir ca știi sa pui virgule

  • costicămusulmanu

   nu știe da’ i-a făcut bărba’su, astrofizicianul, un algoritm de pus virgule…
   tot ce tre’ să facă ea este să țină feeder-ul plin, toarnă așa, ca la f’un kil/săptămînă

 26. @andu yy:
  Se zice clanță, nu cârlig.
  Puțină atenție se poate?

 27. Vrem măcar poze cu tate dacă tot le plătim din buget!

 28. 😛 😛 😛
  A aaaaa hahaha
  De aia n-a zis clanta ala nimic
  Sau zavor
  Mddea

 29. Absurdistan e o tara minunata …..

 30. N-am mai ras de mult asa :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint