Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

About

Autoarea blogului: Simona Tache

Ocupatia: jurnalist, femeie, prietena, fiica, sora, sotie, vecina, cetatean. A, si sora medicala, ca, inainte de Facultatea de Litere, am avut grija sa fac un liceu din care se iese cu meserie.

Ce-am facut concret in viata:

– asistenta medicala la o gradinita

– coordonator Dep. Marketing la Editura Humanitas

– redactor revista Tabu

– redactor Academia Catavencu

– cronicar TV Cotidianul

Ce fac acum:

– mentin viu un blog

– scriu scenarii pt TV

– colaborez la Catavencii, Unica, alte publicatii

– mai fac o ciorba, mai spal o rufa, mai fac un sport, mai citesc un film, mai vad o carte

Varsta: e, na, da’ ce, eu v-am intrebat pe voi cat castigati?

Numar la pantofi: 36, uneori 35, dar doar la sandale

Blogul: Despre… despre … despre ce am eu chef.

PRINCIPIILE DUPĂ CARE FUNCŢIONEAZĂ BLOGUL:

1. Acest blog a fost construit ca un spaţiu al destinderii, al neîncrâncenării, al detaşării şi al râsului. Prin urmare, încrâncenarea şi excesul de seriozitate nu sunt binevenite.

2. Raportaţi-vă la ceilalţi în termeni de Eu sunt OK – Tu eşti OK, aşa cum mă raportez şi eu la fiecare dintre voi. Sau invers: sunt rugaţi să intre aici numai cei capabili să se raporteze în termeni constructivi la ceilalţi.

3. Dătătorii de lecţii, sentinţe şi verdicte, precum şi deţinătorii dreptăţii şi ai adevărului absolut nu sunt bineveniţi.

4. Nu sunt deloc bineveniţi nici cei care se grăbesc să jignească, să înjure sau să mute discuţia într-un limbaj suburban. În ciuda faptului că sunt exagerat de democrată și public comentariile în proporție de 99,99% (chiar și pe cele care mă insultă), în unele situații, s-ar putea ca răbdarea mea să înceteze brusc, moment în care pot să dau block fără preaviz. Nu voi fi amabilă cu rasiștii, cu homofobii, cu cei care jignesc sau discriminează persoanele cu dizabilități, ba pe ăștia din urmă s-ar putea să-i întâmpin chiar eu cu agresivitate și să-i înjur. Pacea și democrația nu înseamnă și toleranță necondiționată față de indivizii care nu fac onoare speciei umane. Justificările de tipul “Dacă vrei ca eu să tolerez țiganii, atunci tolerează și tu părerea mea că ar trebui omorâți” sunt niște erori grosolane de logică și nu mă vor convinge.

5. Acest blog este unul personal. Nu este blogul tuturor ziariştilor, nu este blogul PRESEI, ci al meu, Simona Tache. Nu sunt obligată să preiau acuzaţii, reclamaţii sau aclamaţii la adresa presei, în general.

6. Cei care au obsesii/pasiuni/convingeri arzătoare/războaie politice şi nu se pot detaşa de ele, în scopul unei discuţii hazlii şi lipsite de încrâncenare, sunt rugaţi să şi le poarte în altă parte. Insistenţele toxice, care ajung să distrugă atmosfera blogului, nu sunt tolerate.

7. Faptul că am un blog nu înseamnă că sunt angajata celor care mă citesc, prin urmare luările la 11 metri, pe un ton autoritar şi ţâfnos şi cu texte de genul “Băi, Simono, scrie şi tu ceva mai interesant, că numai chestii neinteresante ai scris în ultima vreme!”, sunt cel puţin deplasate.

Cam asta e. Nu în ultimul rând, nu uitaţi că acest blog este al meu şi este supus subiectivităţii mele. Şi că am dreptul să intervin aşa cum cred de cuviinţă, fără să mă justific. În fond, blogul meu e un spaţiu în care, în primul rând, eu ar trebui să mă simt bine, nu-i aşa?

Mulţumesc anticipat pentru înţelegere.

bijuterii argint bijuterii argint