Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Blogul roz, expert în finanțe roz, vă trimite la școală

Bună ziua.

De data asta, vă deranjez în calitate de mare finanțistă. Numai ghinionul m-a împiedicat până acum să mă îmbogățesc, altfel am toate calitățile în sensul ăsta. Să vă povestesc cum am făcut, acum vreo 5 ani, un credit ca să-mi iau un computer “doar cu buletinul”?

Păi:

1. În primul rând, că n-a fost doar cu buletinul și că, dacă era să se cheme pe bune, acest credit s-ar fi chemat “doar cu buletinul și nenumărate adeverințe de la serviciu care să dovedească că ești solvabil și să le ofere doamnelor de la contabilitate ocazia neprețuită de a te pune pe drumuri de 100 de ori și de a țipa la tine”.

2. Apoi, nici computerul nu prea era computer, el neputându-se lăuda cu cine știe ce mari parametri tehnici. Și nici prea rezistent nu era, așa încât a ajuns la service la mai puțin de vreo două luni de când fusese cumpărat. Prima oară. A doua oară, a ajuns cam după patru luni. A treia oară nu l-am mai dus, fiindcă s-a dovedit că avea o problemuță suportabilă. Cronică, dar nu foarte gravă. Dacă-l resetai cam de 6 ori pe oră, era OK.

3. De plătit, plătesc la el și-n ziua de azi, deși nu-l mai folosesc de 4 ani, timp în care am scos la pensie un laptop și mi l-am dăruit pe al doilea, căruia m-aș bucura să-i dea  Dumnezeul Mac-urilor multă sănătate, că tare mulțumită de el sunt. Creditul se termină prin 2010, iar computerul cu pricina (un PC, v-ați prins, beahh!:razz:), pe care l-a folosit o vreme și soră-mea, e abandonat în casa părinților. Rata nu e mare, însă, acum vreo doi-trei ani, când am sunat la bancă cu intenția să lichidez creditul, mi-au spus o sumă cu care aproape că mi-aș fi putut lua un computer nou și mult mai șmecher. Așa că nu l-am mai lichidat. Am preferat s-o rog pe maică-mea să țină minte că mai am de dat bani până în 2010. Oamenii mai în vârstă au memorie mai bună pentru chestii d-astea pe termen lung, așa că am rugat-o să m-anunțe, pe la finalul lui 2009, că mă apropii de linia de sosire. Delicat și cu diplomație să mă anunțe, ca să nu mă ia naibii prin surprindere și să fac vreun atac de panică sau vreo depresie. Când te atașezi așa tare de un credit și se termină, te simți ca și cum ți-ar fi murit cineva.

Pentru cei ca mine (să le zicem “experți în afaceri proaste” sau “incapabili să-și managerieze inteligent finanțele”), pentru cazurile chiar mai grave (știu oameni care n-au cu ce-și plăti chiria, dar circulă cu o mașină care consumă cât un vapor), dar și pentru oamenii care știu să jongleze deștept cu banii, dar vor să învețe s-o facă și mai bine, s-a inventat Școala de bani. Susțin explicit și pe față acest proiect și vă îndemn fără nici cea mai mică strângere de inimă (mai exact, cu tot entuziasmul) să vă folosiți de existența lui. Asta ar însemna așa:

– să vă înscrieți (direct de pe acest blog, o să vedeți de ce) până pe 29 octombrie la Școala de bani, împreună cu cineva cu care doriți să lucrați în echipă. Se lucrează numai cu echipe de câte doi, că așa e la școală.

– să vă calificați încă de la înscriere la concursul Buzunarul anului, care va avea loc undeva către sfârșitul școlii de bănuți, prin rezolvarea unui test de 30 de întrebări pe tema “administrarea banilor.”

– să participați la cursurile online (vor avea loc de trei ori pe săptămână, între niște ore, în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie 2009, pe site-ul www.scoaladebani.ro)

– să participați, pe parcursul lunii noiembrie, la concursul Buzunarul anului, care va consta în alte două teste, bazate, de data aceasta, pe ceea ce ați învățat la cursuri

– să câștigați concursul și să le luați banii (locul I- 21.500 RON, locul II-12.900 RON, locul III-8.600 RON)

– să câștigați, eventual, și premiul de popularitate  (2.150 RON)

Se dau și niște premii pentru susținători (cei care, prin vot, aleg cea mai populară echipă). Absolut toate informațiile (precum și regulamentul concursului) le găsiți pe www.scoaladebani.ro. Deocamdată, tot ce trebuie să faceți e să vă înscrieți la școală. Dacă se poate, de pe acest blog, pentru că, la final, echipa câștigătoare va fi premiată, împreună cu blogul de pe care s-a înscris. Cu bila de pe ASE. La modul simbolic, evident. Căutați-vă coleg de echipă și înscrieți-vă. Eu mă bag. Nu pot participa la concurs, pentru că sunt membru al juriului, dar vreau să particip la cursuri, ca să învețe și capul meu cum să evite afacerile “deștepte” ca cea de mai sus, cu computerul. Care nu e singura. Mai am și altele în palmares, voi reveni zilele următoare cu povești.

62 comentarii

  1. m-am înscris de cînd cînta motives la guerrila. e bine? ce primesc?

  2. vreau să fac echipă cu petru

  3. cu cine m-am mai înţeles eu bine?… cu macu! văd că macu a fost lăudat. cu macu vreau să fac echipă!

  4. maaartiiiiin! vreau să fac echipă cu tine!

  5. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!
    unde eşti? nu fi ţăran, răspunde!

  6. bleeeen!!!
    se dau coinşi şi fv-uri!

  7. Servus, mah!

  8. Cat e taxa de inscriere?

  9. De unde luam manualele?

  10. Care ati mazgalit-o pe Simona?
    Eu vreau manual nou, va rog!

  11. Mie mi-au plăcut banii de mic, dar n-am avut parte de ei. Despre școală, ce să zic? Am jucat bridge toată facultatea. Am terminat cu specialitatea ” impasul la popă”. La școala asta se joacă bridge? Se poate chiuli cu clasa să mergem la film?

  12. Banii de monopoly merg?

  13. Ne-am inscris, si-acum ce?
    Mergem acasa, ca e prima zi de scoala.

  14. Cam cata bere se poate cumpara de premiul ala de 20000 de RON? Ca sa stiu daca merita sau nu deranjul. Se pot schimba in dolari banii aia sau sunt doar virtuali? Eu, nu stiu de ce, da’ nu agreez berea virtuala. M-am inscris la scoala, inca de cand aparuse la postul trecut, pe vremea cand eram doar la a 8 bere. As prefera o profesoara blonda, dar daca se poate sa tinem cursurile aici pe plaja. Cred ca ma duc sa ma culc ca maine ma duc sa-mi caut un coleg. Sau o colega. O sa incerc la prietena ta Elena Udrea, ca am auzit ca e cam libera, no scool, no job, no problem.

  15. Daca neamtu tiganu nu este profesor, eu ma mut la alta scoala!

  16. se poate copia?

  17. aparţine de spiru haret?

  18. Banii e o problema?

  19. Aveti rabdare pan’ la batranetea impotenta, si veti avea bani.

  20. Mi-a vandut un evreu un secret:
    N-avem!

  21. @Nedo:
    Ce bine de tine ca nu dormi, ca nici nu visezi. Eu am urmatorul cosmar, ca toata lumea e in clasa, iar eu am ramas p-afara.

  22. o idee nemaipomenita pe timp de criza! 😀

  23. na, ca vorbeati de bani si castiguri! uite ce am primit pe e-mail:
    “Dear e-Mail User,

    Your email has won £ 852,000.00 from the Uk National Lottery Board .contact Mr. Graham Smith via e-mail:uknl@w.cn
    1. Full Name:2. Country:3. Contact Address:4.Cell Phone Number:
    5. Office Phone Number 6. Marital Status:7. Age:8. Occupation:
    9. Company:10. Winning Email:
    Tell: +447035957784

    Yours Truly,
    Mr. Timothy Cole
    Online/Lottery Co-ordinator.”

    asadar, sunt bogat! sunt bogaaat!
    de-acum poci sa-mi las nevasta si s-o caut repede pa moni s-o combin.
    de-acum ii poci zice si lu’ nedo ce-mi statea pa limba de ceva vreme, da’ mi-era teama sa nu-l inervez. asadar, nedo, te iubeeeesc!!! :))
    de-acum le poci zice la toti boii ca-s boi. auziti ba, boilor, sunteti boi!
    samd

    o zi buna!

  24. nedo are visele lui cand nu doarme. si nu sunt legate de bani, ci de pus muraturi cu o femee curata, care calca si apreteaza si nu se implica in viata politica.
    @andrei from usa – la voi n-a cazut prima bruma? s-au cules gutuile?

  25. dacă vine în maramureş are şanse să găsească o asemenea femeie. singurul inconvenient (sau nu) ar fi că bea mult. şi des.

  26. In liceu m-am autopropus sa strang banii de banchet. Dupa ce am “investit” banii, s-a lasat cu o gaura de vreo 2,5 milioane (asta era in 98). Si de atunci tot investesc “cu cap”. Mi-e ca-mi stric coeficientul daca ma apuc de scoala.

  27. @Andrei: zi, mă, ți-a făcut Nuți Udrea știucă umplută? Că m-ai scos din blogroll pentru rapandula aia!

  28. Băi , care 👿 mi-a luat pixu’ cu pasta…roz 😕

  29. Tanti Jeni
    Nu inca, dar am mesterit eu ceva la blog, care necesita unele reparatii. Cat de repede o sa reusesc sa vad de unde dracu am sters, probabil ca tot acolo o sa pot sa+l si pun la loc.

  30. 1. computeru ala de nu-l mai vrei , vorbim noi pa mail cum sa facem sa ajunge la neste copii care n-are si vrea!
    si a ta va fi imparatzia cerurilor, chiar daca ai cerurile tale personale cu circuit inchis ! :mrgreen:

  31. Doamna trei
    frumos nume. Da de ce trei? In fine, gutuile sunt interzise in tara asta, in schimb sunt foarte multe lămâi şi tot felul de copaci, care de care mai ciudati. O sa+mi fac timp, sa fac niste fotografii si sa le pun pe blog. Se intampla ca astia de aici nu platesc daca nu muncesti, chestie care imi rapeste destul de mult timp si, culmea, de cate ori vreau sunt decis sa fac fotografii, nu am aparatul la mine. In ceea ce priveste bruma, aici nu cade, decat daca ma duc eu la 1000 de kilometri in nord si aduc in borcan si dau cu ea de pamint, copaci, garduri, dupa caz si preferinte.

  32. 2.a. acu vreo doo nhoptzi , am visat ca-mi dadea bleen ( sa-mi sara okii daca mintz! 😳 ) o mie de euro!ca aveam mare nevoie!
    bleen nu mi-a dat , am martori si dovezi, dar o buna prietena ( pupa-i-as talpili ei) m-a sunat a doua zi si mi-a zis sa vin sa mi-o iau pa mia ! da ioro! 😉
    2. b. azi noapte am visat ca gasisem bani pa strada! ( cred ca eram pa lipscani , ca era o strada cam bombardata) monezi! gramezi! ca-mi incapeau cam greu in buzunare!monezi in diverse valute , shi chiar shi un timbru fiscal in forma de moneda, care avea valoarea de 70 de lei! 😉 si linga monezi mai erau si cheile de la doo mashini!
    acum cu banii m-am lamurit: ma trimitzi la scoala , sa-mi scolesc banii! dar cu masinile? doo? cum e doamna cu masinile? de ce am visat chei de masini?

  33. ps : si de ce blogu roz e blio? e rivulutzie? era inchis la magazinu de vocsele roz?

  34. aceasta ”scoala de bani” pare rezultatul incrucisarii dintre ”Sfantul Anton” si ”scrisoarea nigeriana”.

  35. am dat fuga sa ma inscriu. dupa ce am completat de mi-a iesit pe nas cu toate datele pe care nici eu nu stiam ca le detin, am primit acest mesaj frumos: sesiune expirata! ura! 🙂 uite asa m-ati pierdut de concurent. dar nu-i nimic, mai putini concurenti, mai multe sanse de castig, nu? :))

  36. @ dezamagire: voi semnala problema

  37. @dezamagire ; vezi bre ca ai si trecut de sesiune, si inca inainte sa te inscrii, ai doo lungimi de barca avans si mai faci si figuri! 😆
    ma deazamagesti!

  38. @simona: mă înscriu și io dar numai dacă ne lasă cu copiuțe la examene. Le fac pe frunze de salată, nu se prinde nimenea.

  39. habemus premier!
    A iesit fum verde de dolari arsi pe cosul BNR.

  40. M-aaam inscris.Poate e ca chestia aia cu CashFiesta…sa vezi ce sughiti

  41. Inainte sa ma inscriu la scoala prin concurs (explic imediat) as avea cateva nelamuriri de lamurit:

    1. Pe blogul asta cine e Troll-ius si cine e Cressida? 😯
    2. Unde a disparut poza de la parchet? Si de ce? :mrgreen:
    3. Cine a facut poza cu ingerasul roz avand ca fundal cerul? (adica s-a trecut de la poze de interior la poze de exterior, iar acum fotograful e dedesupt sau ce?) 😉
    4. Unde a disparut Petru? 😐
    5. Concursul final e in noiembrie. Pe 22? Si turul 2 tot pe 7 decembrie? 😎
    6. Cum se castiga premiul de popularitate? Pe bune!!! Cum? De la cate postari in sus (numarate de sus in jos) se poate spera la nominalizare. Ne-Do e deja favorizat ca a furat startul cand toti ceilalti dormeau sau erau la serviciu (si dormeau). Ar trebui introdus punctul 8 de la TemesvaRoz: lustrarea neadormitilor, insomniacilor, somnambulilor, bubulilor, mustelor tzetze si troll-lor. 💡
    7. Echipele se pot alcatui numai prin consesns sau am voie sa bag pe cineva cu forta la mine in echipa? 😈

    Oricum mi-am propus sa dau si eu concurs pentru ocuparea postului de coechipier la finante. Doritorii sunt rugati sa trimita CV-urile, scrisorile de intentie, datele personale si bancare precum si declaratiile de avere la adresa RozMarin@bnr.gov.ro. Vor primi in scurt timp chestionare si teste grila pe baza carora se va face departajarea. Astept provincia. 🙂

    P.S. Ne-Do, sa stii ca chiar m-am mai gandit. Ai dreptate. Sa-mi zici blogurile alea de care spuneai, ca aici chiar n-am ce face. Stiam de la inceput cand am trecut sa arunc si eu o intrebare si atat dar m-ai luat cu vorba si am divagat. Totusi mi-a facut placere sa te intalnesc. 😆

  42. salut simona. mi-a fost foarte dor de tine cat am lipsit. nu am citit postul, dar inteleg din comentarii ca e ceva legat de bani. nu stiu ce sa zic. sa-i ia dracu pidosnicu pe toti si sa ne lase-n pace.

  43. doamna trei : nu-i mai bine sa ia iel scoala si sa ne lase noo banii? intreb si io…..

  44. Simona
    Nu se poate pe mine sa ma puneti direct in juriu, ca e imposibil de completat formularul ala. Imi cere niste chestii de a caror existenta eu habar nu am. In plus le mai vrea de la inca unul. La adresa nu stiu ce sa pun, ca nu exista judetul Florida sau orasul Hollywod, iar zip codul este alta chestie decat cel din Bucuresti. Aici telefonul fix este o trista amintire a secolelor trecute si voi vreti si pe ala fix si pe ala mobil. Treceam eu una din adresele din tara, da’ nici pe alea nu le mai stiu. Le gasesc eu asa dupa orientare, dar imi e imposibil sa-mi aduc amine ceva mai mult decat Militari si piata Gorjului. Hai ca dau o bere. Cum nu-ti place berea. Ok, o sa o beau eu in sanatatea ta si spre succesul acestei noi scoli la distanta, care sper sa ocupe vidul pe care o sa-l lase Spiru Haret, in bransa.

  45. pai nici n-ai cum sa te inscrii in concurs daca nu ai 18 ani si nu esti rezident in romania. eu am citit regulamentul inainte sa ma inscriu, ca sa stiu in ce ma bag, ofer meditatii 🙂

  46. Io am mers pe incredere. De fapt, intotdeauna am avut incredere in femei. E adevarat ca nu-mi pare rau. Da sa nu-mi cereti amanunte.

  47. Am 18 ani. Chiar ceva mai mult, daca asta e o conditie. In plus rezidenta mea e in Militari, Romania,numai ca nu mai stiu adresa, de 10 ani de cand locuiesc prin toata America. Noroc ca am undeva scris numarul masinii si o recunosc la prima vedere.

  48. ! “prin ” participant” se intelege o echipa din 2 membrii” – extras din regulament . lmao.

  49. astia au plagiat ideea de la …………www.scoalabanilor.ro

    si au venit si ei cu vrajeala de scoala…..pai fratele meu, voi ma invatati sa economisesc ?….pai nu-i bine ….invatati-ma sa castig , sa fac bani , sa am venit si apoi stiu eu cum sa ii pun in miscare si cum ii fac sa se inmulteasca ….iar de castiguri asa aiurea …..mai bine la loto

  50. @gabi: n-au nici o treaba in comun cele doua. cat despre castig: pentru tine a inceput bingo metropolis. iar emisiunea are tociu, are palade, are fete

  51. nu vine. probabil va primi un minister. aş merge pe învăţămînt, să moară marga de ciudă

  52. […] cum vă povesteam acum câteva zile, sunt o mare afaceristă. Mi-am luat, acum 5 ani, o prostie de PC în rate. Computerul e mort de mult, dar ratele se vor […]

  53. @mihnea…….domne…..daca’s blonde ma bag…..ca am auzit eu ca astea stiu mai bine cum sta treaba cu cash flow-ul…..cat despre scoli………ma inscriu la SCOALA BANILOR

  54. […] campania Şcoala de bani, da? Tocmai ce şi-a câştigătorii concursului Buzunarul anului. Îi felicit pe toţi şi le urez […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint