Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Despre Florin Iaru

Am asistat, fără să vreau, în calitate de cititor, la diverse execuții ale lui Florin Iaru, pe diverse bloguri. Oameni care nu-l cunosc, care nu au vorbit în viața lor cu el, care nu îi cunosc biografia și nu știu nimic despre el ca om îi întorc în aceste zile caracterul pe toate fețele și îi evaluează inteligența în funcție de opțiunea lui politică. Mă rog, e o exagerare a mea aia cu “îi întorc pe toate fețele caracterul”, fiindcă, de fapt, concluziile se trag foarte repede și cu nonșalanță:

1. Florin Iaru nu are cum să fie sincer anti-Băsescu. Sigur are un interes financiar sau de altă natură în asta, sigur e vândut.

2. Florin Iaru e prost, pentru că a spus nu știu ce chestie inexactă la televizor, referitor la filmulețul trucat în care Băsescu părea că lovește un copil. Nu contează că, deși anti-Băsescu, Florin Iaru a susținut sus și tare că filmul e trucat, încă de dinainte expertiza oficială. A calculat greșit nu știu ce număr de frame-uri, deci să ne mai lase, e prost.

Nu pentru că vreau să-i iau apărarea lui Florin Iaru scriu acest text. Și nici pentru că vreau să demonstrez cuiva că nu e vândut și/sau prost. Îl scriu pentru că, după ce am citit cu tristețe acele lucruri, m-am gândit mult la Florin. Mi-am adus aminte ce om mișto este și am simțit nevoia să-mi formulez gândurile mai pe larg. Aceste rânduri se adresează, așadar, strict următorilor oameni:

– mie

– celor care îl cunosc pe Iaru și țin la el

– celor care cred că oamenii ca indivizi sunt mult mai importanți decât crezurile politice, crezuri în numele cărora, în aceste zile, se jignesc, se judecă și se execută persoane și amiciții

– lui Florin

Florin Iaru e unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. E un copil mare, hăhăit și gălăgios, tonic și intempestiv, împrăștiat și guraliv. E un copil mare și inimos, pe care îl poți suna la orice oră din zi și din noapte să-i ceri ajutorul, fără cea mai mică teamă că l-ai putea deranja sau că ar putea zice “Nu”. Cred sincer că și-a petrecut jumătate din viață ajutându-i pe ceilalți. Nu știu să existe cunoscuți de-ai lui care să nu-l fi sunat măcar o dată să-i spună “Florine, mi s-a stricat computerul, dacă nu mă ajuți urgent, sunt terminat!”. Și nu știu ca Iaru să fi zis vreodată “Nu pot!” sau “Te rezolv, da’ poimâine!”. Dacă aș aduna nopțile și zilele pe care le-a petrecut suflând în fundul computerelor agonice ale prietenilor, amicilor, colegilor sau pur și simplu cunoscuților, i-aș putea da lui Florin încă o bucată bună de viață, să facă ce vrea el cu ea. Pentru că Florin, dacă a sărit să te ajute, chiar te ajută până-n pânzele albe. Se luptă cu monstrul electronic până-l dovedește. Uneori, îl simți că nici măcar el nu mai crede că există soluții, da’ nu se lasă până nu le găsește. Iar asta poate să presupună uneori și 24 ore de chin, fără pauză. În care le lasă pe-ale lui pentru ale tale.

Florin Iaru e omul pe care nu l-am văzut niciodată supărat pe cineva. L-am auzit înjurând, cu zbierete îngrozitoare, diverși clienți care trimiteau în ultimul moment reclame greșite pentru Academia Cațavencu. Dar înjura în absolut, nu pe cineva anume. Și înjura fără răutate, exact ca un copil. L-am văzut țipând la colegi, tot pe teme tehnice de serviciu. Țipând îngrozitor (nu cred că aveți idee cam cât de tare poate țipa Iaru…), dar tot într-un fel complet și cu desăvâșire lipsit de răutate. A țipat o dată și la mine, dar nu mi-a trecut prin cap nici o secundă să mă supăr. Nu știu să vă explic fenomenul, nu știu să vă zic de unde înțeleg oamenii că nervii lui Iaru n-au nici o legătură cu răutatea sau cu supărarea. Cred că o simt pur și simplu. E un om de o atât de mare bunătate încât o simți și când zbiară la tine. Și simți că, în mai puțin de un minut, o să-i treacă și o să-ți zâmbească și o să se poarte normal, ca și cum nervii ăia n-ar fi existat. Și așa se și întâmplă.

În ziua în care Iaru s-a lăsat de fumat, la Academia Cațavencu era luni, ziua cea mai grea, aia în care se face ziarul. Eram la DTP când s-a enervat atât de tare pe o reclamă încât a dat cu tastatura de birou și a spart-o. Eram mai mulți acolo și am încremenit. Am mers pâș-pâș până i-a trecut, după care toată lumea și-a văzut de treabă, ca și cum chestia aia nu se întâmplase. Pentru că nici nu se întâmplase, de fapt. Nervii lui Iaru sunt tot atât de blânzi și de candizi pe cât sunt de gălăgioși. Și nu-i bagă nimeni în seamă, nici măcar el. Pentru că toată lumea știe că e unul dintre cei mai buni oameni din lume.

Există momente în care Iaru te scoate din minți. Sunt alea în care îți zice “Rezolv în 20 de minute!”, dar durează trei ore. Și alea în care îți zice “Sunt pe drum, ajung imediat”, dar nu ajunge imediat și nici nu-ți mai răspunde la telefon decât peste o oră, când îți spune iar că ajunge imediat. Simți că, atunci când o să ajungă – știi că o să vină, pentru că Iaru nu dă niciodată țepe, doar bălmăjește uneori timingul, pentru că e superîmprăștiat! -, o să-l strângi de gât. De-abia-l aștepți, ca să-i zici vreo două. Când apare însă, vesel, tonic, guraliv și cu moaca aia de “pâinea lui Dumnezeu” (să mă ierte, că e ateu!), uiți că voiai să-l strângi de gât. Nu poți să te superi pe el pur și simplu. E prea bun.

Iaru e omul pe care-ți vine să-l întrebi “Bă, Florine, tu ai dușmani?”. L-am și întrebat o dată, mi-a zis că crede că are. Eu nu prea cred, iar, dacă are, sigur sunt puțini. E omul pe care nu l-am auzit vreodată vorbind veninos sau cu resentiment despre cineva. Și dacă nimerește în vreo bârfă, prestația lui e ca și zbieretele lui la nervi, candidă și blândă.

Iaru e omul care se poate contrazice gălăgios ore-n șir. Face un tămbălău de zici că-i zece, nu unul. Dar nu se încrâncenează, nu turbează, nu moare cu tine de gât dacă nu ești de acord cu el. Iar, dacă-i zici, “Bă, Florine, ia mai taci, că mai vrea și Icsulică să zică ceva!”, zice “Biine”, zâmbește simpatic și tace, cuminte. Uită, cam într-un minut, că promisese să mai tacă și o ia de la-nceput, dar după aia iar e cuminte, dacă-i ceri.

Ca orice om foarte, foarte bun, Iaru nu are orgolii și vanități. Nu se supără, nu se umflă tărâța-n el dacă i se refuză un layout, dacă i se zice a opta oară că ceva nu e bine. Zice: “Biine, ia să vedem, cum să facem să fie bine?”. Nu are frustrări, ambiții, pofte de mărire și de putere, nu se crede geniul geniilor și se poartă la fel de frumos și de blând cu toți oamenii.

La Revoluție, a fost arestat și dus la Jilava. Era într-o dubă, cu mai mulți: un zugrav, un pictor și încă câțiva. În drum spre Jilava, duba a fost oprită în câmp. S-au gândit că pân-acolo le-a fost. Că îi vor da jos și îi vor executa. Florin a avut o idee: “Băi, dacă ne dau jos, să fugim toți, în direcții diferite. În felul ăsta, măcar unul dintre noi va avea șansa să scape și va putea să anunțe familiile celorlați că au murit”. Apoi, fiecare le-a spus numele și profesia celorlalți și și-au făcut promisiuni pentru varianta în care vor scăpa vii. Zugravul a promis, de exemplu, că, dacă nu moare, le va zugrăvi tuturor celorlalți casele gratis. Au scăpat, din fericire. Nu i-au împușcat. I-au dus la Jilava. Lui Florin îi spărseseră încă de pe stradă și, apoi, în bătaia de la poliție, fiolele de insulină. El are diabet, iar absența insulinei îl poate omorî. Norocul lui că, fiind tânăr și rezistent, n-a intrat în comă diabetică, altfel n-ar mai fi avut cum să-și facă veacul, după aia, zi și noapte, în Piața Universității, iar lumea n-ar mai fi avut, zilele astea, pe cine înjura că e vândut fiindcă nu ține cu Băsescu.

Iaru nu a scris nicăieri povestea de la Revoluție. Cred că nu i s-a părut important să o scrie. Nu i s-a părut că i s-a întâmplat ceva special. Sau mai special decât li s-a întâmplat altora. Nu a scris-o și nici nu s-a cocoțat pe întâmplările din decembrie ’89, ca să devină om de afaceri. Nici n-a sărit din balconul Pieței Universității în politică. A stat în banca lui și și-a văzut de treabă. Iar, în aceste zile, în care i se judecă cu nonșalanță caracterul pe baza opțiunii lui politice anti-Băsescu, nu cred că i-ar trece prin cap să-și invoce în apărarea lui propriul trecut. Nici nu cred că ar simți nevoia să se apere în vreun fel. Am spus eu, pe foarte scurt, povestea de la Jilava, dar numai și numai pentru că ea se leagă perfect și firesc cu ce am povestit mai sus despre el. Puteam să nici n-o spun, puteam să nici n-o știu.

Iaru e Iaru, așa cum e el. Și e sincer, onest și bun și când repară calculatoare, și când țipă, și când ia bătaie în închisoare, la Revoluție, și când e anti-Băsescu.

175 comentarii

 1. “Baiat bun” nu te califica in fata oranjgutanilor.

  • Poetul e asemenea cu printul vastei zari,/Ce rade de sageata si prin furtuni alearga./Jos pe pamant printre batjocori si ocari/Aripile imense l*impiedica sa meaga.Albatrosul.C.Baudelaire.

 2. Foarte frumos. Ai scris din inima si totusi pledoaria ta e solid argumentata. Toti cimpanzeii cred ca e firesc sa privesti o persoana cu antipatie sau simpatie in functie de optiunile politice

 3. Eu am citit povestea lui F.I. de la revolutie in mai multe locuri si vreau doar sa fac o corectura mica: pictorul din poveste nu era pictor ci sculptorul Vasile Gorduz, trecut la cele vesnice in iarna asta. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  Altfel, cu totul de acord. Eu zambesc instantaneu cand il vad pe F.I.

 4. Nu mai pot de dragu’ tau Simono fata, si nici nu te cunosc. Foarte misto exercitiu de admiratie, bravo!

 5. Da, in calitatea unui om care a invatat o gramada de lucruri de la nenea Iaru cum imi place mie sa-i spun, subscriu in totalitate celor spuse de Simona! De curand l-am vazut cum isi privea copilul si asa am mai aflat ceva despre cine este nenea Iaru! Un om minunat!

 6. Nu il cunosc pe Florin Iaru, cum nici tu nu il cunosti pe Cornel. Iar daca e sa vorbim despre Cornel, omul asta chiar stie sa repare computere si, in general, nu am intalnit pe altcineva mai saritor, mai omenos, plin de tandrete, etc. decat Cornel (poate doar Florin sa-l intreaca :).
  Totusi, orice aparitie a lui Iaru (vizual, scris..) imi da voie sa ii pun la indoiala inteligenta, cel putin. Pur si simplu, in toata perioada asta de rahat (ultimele 6-7 luni) nu am primit nici un argument cu adevarat solid (cel putin inteligenta mea si bunul simt nu m-au ajutat) pentru care cineva ar putea opta pentru Geoana, oricat de anti Basescu ar fi..
  Mi-e din ce in ce mai greu sa fiu tolerant.

 7. Cica urla aia la mine ca ai inchis comentariile si esti lasha si nu poa sa te injure. I-am invitat sa te injure la mine in cazul asta, si pe tine si pe Floricel, sper sa nu te superi. la o adica sintem toti prieteni si… tonomate:))

  PS. FOARTE FRUMOS. M-am emotionat rau.

 8. “pansament roz peste sufletul meu”

 9. merci & felicitari
  am o deosebita simpatie pt Florin iaru, fara a-l cunoaste personal

 10. Florin seamana mult cu Liviu Antonesei.

  Nu l-am mai vazut pe Florin in ultimii 30 de ani, dar “vad” (in textul dvs.) ca nu s-a schimbat.

  Vreau sa aduc doar o micuta completare :
  Florin Iaru este un excelent poet.
  Va rog sa nu uitati !
  Pt. generatia mea a insemnat si inseamna f.f. mult ….

 11. Vin de pe VoxPublica numai ca sa spun ca am fost fermecat si ca mie aproape mi-a trecut campania asta expectorala citind un asemenea text duios. Va doresc multa sanatate dvs. si tuturor iarilor pe care ii stiti si mai ales Iarului insusi.

  Votare usoara, ca placuta nu pot sa-i spun…

 12. OK, “un copil mare, hăhăit și gălăgios, tonic și intempestiv, împrăștiat și guraliv” poate aparea la televizor, devenind AUTOMAT formator de opinie pentru un public care, recunoasteti singura, nu-l poate percepe si pricepe?!?!

  Nu cred.

  Cred ca un om ca Florin Iaru ar trebui SA-SI interzica contactul cu masele.
  El este ca un cablu electric neizolat, aflat sub tensiune, ivit intempestiv printre telespectatori.

  Sa se pastreze pentru cei in fata carora reuseste sa se faca inteles.

  Demersul dv. si-a dat, pana la urma, cu stangu’n dreptu’, cum se zice.

 13. Pe Base de ai scuipat
  Esti mogul automat
  Daca l-ai pupat in dos
  Ai macar un os de ros
  Pe Geoana de ai votat
  Cica ai fi prostanac
  Romani, fiti destepti
  Si votati pe cine vreti
  De respect am si uitat
  Toata ziua injurat
  E mogul, nu e mogul
  Cine, cum este mai cool?
  Saru’mana coana Simona
  Paci sa rimez la dumneata?

 14. Foarte frumos. M-ai convins sa-ti fac bookmark la pagina. Asasinarile astea de caractere de catre cimpanzeii oranj trebuiesc combatute iar tu ai stiut com sa o faci. Bravo.

 15. nu ştiu dacă sînt chiar omul nimerit să comenteze aici şi acum. totuşi, simt nevoia să o fac.
  eu sînt un cimpanzeu oranj, un oranjgutan pentru unii, postac, spuneţi-mi cum vreţi, dar sînt de acord cu simona. mi-a plăcut. a fost aşa cum îmi place mie. bravo!

 16. Simona, n-am știut până acum că Iaru este anti-Băsescu (se poate prezuma că este pro-Geoană? Cred că se poate), dar aș fi putut să jur că asta este opțiunea lui. It makes sense. Din moment ce este un susținător fără rezerve a sistemului Macintosh împotriva celui de la Microsoft, poți să-ți dai seama foarte ușor, prin analogie, că va susține „mac“-ul politicii românești. Nu intru în detalii tehnice, însă ideea este următorea: preferă forma fără fond, unui fond consistent dar a cărui formă n-a fost întotdeauna cea mai atractivă; preferă varianta mai costisitoare având ideea preconcepută că „tot ceea ce este scump trebuie să fie și bun“; preferă varianta rigidă celei flexibile, fără a se gândi că lucrurile evoluează accelerat, iar soluția „modernă“ de azi poate deveni inoperantă mâine; n-ar recunoaște în ruptul capului falimentul evident al unui sistem, chiar dacă sistemul însuși își recunoaște ineficacitatea și se vede nevoit să accepte translații majore în chiar „inima“ lui (actualul sistem Macintosh este o variantă Unix, pe care se bazează sistemele Linux, mutatis mutandis, un soi de partid liberal al sistemelor de operare); nu-l interesează mai mult utilitatea și eficiența sistemului, decât interfața lui și, mai ales, sigla sub care se prezină.
  Eu îl știu pe Florin Iaru din „Cântece de trecut strada“ și „Înnebunesc și-mi pare rău“.
  Nu pot înjura sau ataca un om pentru opțiunile lui, însă România lui Geoană nu ar mai putea fi reprezentată nici măcar de un măr mușcat (poate de un cotor de măr). Pour le connoisseurs, s-ar duce de Rîpă.

 17. Florin Iaru e un om adevarat.

 18. Andrei, poate n-ai citit/vrut un asemenea argument; iti ofer unul semnat AlinIonescu: votul pentru Geoana întăreste mai degrabă Parlamentul ca instituţie, decît Preşedenţia ca instituţie.
  Reflexele lui Basescu s-au format pe vapor si nu intr-un pluralism de idei si/sau optiuni.

 19. Tanti Simona sunteti beton
  M-ati primit, desi-s afon
  Si cu rima de carton
  Far’ sa fiu cu Iaru-n ton
  Dar blogu’ l-am mai citit
  Lumea multa a suguit
  Guta, nedo si-un tigan
  Precum si altii ca ei
  Desi nu sunt mari zmei
  Dupa ce bine-oi vota
  Iarasi va voi vizita
  Sa fie cazarma roza
  Sa zambim doar pt poza

 20. Felicitări, Simona! Pentru modul în care ştii să înţelegi pe cineva care e… altfel. În fond şi la urma urmei, suntem diferiţi, nu? Din naştere, prin educaţie, prin vocaţie, prin, prin, prin…
  Din păcate, nu ne-am pierdut numai puterea de a admira, ci şi răbdarea de a ne accepta. Culmea… apogeului! Şi de aici, declinul.
  Nu-l cunosc pe Florin Iaru decât din scris. Nu l-am văzut în viaţa mea. Dar mi-am dat seama rapid că e diferit. Cum diferit? Habar n-am! Şi n-am stat să-mi bat capul. E cumva şi gata. Cum şi tu eşti cumva, şi eu sunt cumva etc. Dar am devenit cu toţii atât de sofisticaţi şi-atât de prinşi în goana după standarde impuse de te miri cine, încât nici nu ne-am dat seama cum am început să ne-aliniem. Or, după mintea mea, Florin Iaru este genul care iese din rând. Şi-l înţeleg. Deşi sunt o persoană care nu sare rândul – prin urmare ştiu sta la rând – nu stau în rând pentru că i-a căşunat cuiva să strige: ”Alinierea!”.
  N-am ştiut că Florin Iaru are diabet. Asta e. Dar asta explică multe. De-aceea e, poate, mai sensibil la unele treburi. Partea bună este că trăieşte mai intens. Partea proastă este că nu multă lume îi poate înţelege trăirea. De-aceea, probabil, e şi ”foarte bun”, cum spui tu. Pentru că-n mintea lui acordă mereu circumstanţe atenuante. Aici semănăm oarecum. Eu am făcut mereu bâză de faptul că ”sufăr cu inima”. Dar nu e bâză. Chiar nu e. E bloc atrioventricular diagnosticat. Poţi trăi cu el o viaţă sau poţi muri acum. Ei?
  Din nefericire, nu sunt sensibili la suferinţa altuia decât aceia care au ei înşişi o suferinţă…
  Mă bucur să citesc materialul tău, pe care nu-l văd un apel la toleranţă. Pentru că Florin Iaru nu are nevoie să fie tolerat. El este o voce care spune ceva, chiar şi atunci când spune lucruri ce nu ne sunt pe plac.
  S-a întrebat cineva ce s-ar întâmpla dacă cei din jur ar spune numai lucruri care ne fac plăcere???
  Sper să n-ajung ziua aceea…

 21. Simona, pe mine m-ai convins.

 22. Uite asa, incet incet, ajunge Simona Tache dizidenta. Noroc ca nu mai tine mult regimul Basescu (?).

 23. “Florin Iaru e prost, pentru că a spus nu știu ce chestie inexactă la televizor, referitor la filmulețul trucat în care Băsescu părea că lovește un copil”.

  Am vazut emisiunea. Nu a fost prost. Dar, o ţâra de ticalos….a fost.

 24. Imi pare bine ca ati povestit si episodul de la Revolutie. Nici eu nu credeam ca-l veti povesti :smile:.

 25. Frumos suflet ai mai Simona! Fericiti sunt cei care te cunosc! Mi-ar fi placut sa am si eu onoarea… 🙂 .
  In timp ce majoritatea jurnalistilor calca pedala la maxim sa-si mai scoata un ban “cinstit”, tu iti aperi un amic/prieten… mai rar asa ceva! Jos palaria!

 26. Extraordinar comentariul. Descrie exact situatia lui Florin. Cine cunoaste realitatile din lumea calculatoarelor intelege perfect despre ce e vorba. Si mai grozav este ca autorul textului nu contrazice cu nimic afirmatiile Simonei Tache si totusi in cateva cuvinte aduce o lumina noua asupra personalitatii lui Florin. Bravo !

 27. Nu stiu exact cum functioneaza blogul. Comentariul meu se referea la postul lui Marius V.

 28. Iaru este un om extraordinar,un prieten sa il pui la rama,dar voteaza cu rusii, o fi bine asta? Ati scris prea mult sa nu ma convingeti, ca un om care a fost arestat de comunisti in 89, acum voteaza cu ei!
  Poate este ceva bolnav in mintea unor romani, ceva defect in aprecierile unora, dar eu nu votez cu rusii,si chiaqr daca nu am luat o palma de la un comunsit! Va jucati cu pericolul rusec,va place, sunteti masochisti.
  Ma refer la cei ce voteaza cu Gioana si implicit Antonescu. Nu va urasc pentru ca il aparti pe un individ care voteaza cu un prostanac,dar regret ca v-am citit

 29. Multumesc pentru ca i-ati luat apararea lui Florin.Nu am citit,pentru ca ce e pe vox publica…mai rau ca in oboare…Il stiu pe Florin de foarte multi ani si stiu ca e inteligent, asezat,rational. Bunatatea,talentul nu te fac neaparat cu mintea limpede, dar el are o minte sclipitoare, crede in valori adevarate – alfel nu iesea pe 21 decembrie, altfel se arunca dupa onoruri si considera ca a facut ceva firesc. Si stiu ca este un om respomsabil – vrea sa faca lucrurile bine si sa lase in urma lui mai mult decit un raft de carti ,vrea sa lase o lume adevarata, cit mai aproape de cea pe care am vist-o in decemrie 89. Si pentru el exista mai multe culori pe lume decit alb si gri, rosu si portocaliu.
  Va multumesc.

 30. nu il cunosc pe florin iaru. am citit jumatate din textul tau si mi-am adus aminte cum facea bloggeri scursori umane. si m-am oprit. el are parte acum de aceeasi judecata rapida pe care a aplicat-o altii. e nasol sa fii de cealalta parte a pulii.

 31. Si, totusi, l-ai luat acasa pe Iaru asta? Atat “pro domo”, incat ma faci sa cred ca ti-ai gresit optiunile sau ca viata ti-a jucat feste pana acum!
  Personal, n-am nimic cu Iaru. Ce am, am cu atitudinea lui, cu mimica si cu expresiile lui. Atat. Dar, eu m-am debarasat demult de el, fara ca sa regret. Mie nu-mi trebuia unul ca el, arogant, aproape sigur pe el, cu fata impietrita de certitudine, agatat pe umeras si cenusiu! Fara ca sa-l cunosc in vreo redactie, sau pe strada, sau in bloc, sau in Romania, imi permit sa am o expertiza (sic!), ca si tine! E o.k.?!

 32. Iaru e un dezechilibrat. Dezechilibratii nu au ce cauta la televizor. Io sunt mama lui Geoana si vreau bani. Banii se fac cu calm si vin la noi la familie.

 33. zoso, te ador, esti atat de suptil…

 34. mi se pare mie, sau zoso este de fapt mister Washington de pe Mount Rushmore? Din poza, asa pare…

 35. pai daca iaru a fost in puscarie la revolutie,ii urez succes la votat prostanacul!!!

 36. Eu cred ca daca exista vreo sansa in Romania sa intalnesti in grup oameni frumosi (sufleteste) si inteligenti, oameni vii…. ii intalnesti printre artisti si printre ONG-isti. Asa ca oricat ne-am/v-ati certa intre noi/voi faceti-o frumos, demn de lumile particulare in care traim/traiti! Iar, politicienii, nu va inflamati prea tare, ei stiu sa-si poarte de grija singuri, nu trebuie noi/voi sa-i aparam! Nu trebuie decat sa spunem de ce ii votam sau nu, si atat!

 37. Un monument…

 38. As vrea sa vad un SINGUR omolog al lu Iaru, adica un invitat “permanent” la televiziuni de la PDL, un suflet inocent cu inima sensibila, calcat in picioare la Realitatea si aparat – vreodata – aici.
  Sau macar lasat sa apara at all, la Realitatea sau altundeva, ca sa spuna ceva, PUBLIC.
  Si apoi calcat in picioare pe bloguri – dar aparat de cineva asa “sensibil” ca tine, draga Simona.
  Ultimul sensibil calcat in picioare pentru ca e sustinator PDL a fost Alexandru Darie in campania din iunie 2008 pentru primarie.
  A fost un accident, pentru ca era campanie electorala si n-aveau ce face, au trebuit sa-l “lase” pe scena. L-a injurat Vadim, si s-a ridicat si-a plecat saracu din emisiune.
  Dar in general, politica Televiziunilor e ca “sensibilii”, si “victimele” sa fie numai de la PSD si PNL.
  Asa se construieste o “dictatura” la televizor.
  PDL nu are voie sa aiba “sensibili”. Nici nu ar avea cum, pentru ca ar fi calcati in picioare pe sistemul 2 contra 1, adica: toate “victimele” contra 1….

  Cand “sensibilii” nu sunt sustinatori PSD sau PNL, ei devin brusc … “palcuri” (de oameni) …. “Susţinătorii fanatici spre demenţi ai domnului Băsescu” (Crin Antonescu) (Fanatici spre demenţi, sceleraţi – ca sa fie clar si fara dubii !)

  … asta e *POLITICA* sensibilitatii de partid.

 39. Despre Florin iaru imi dadudem seama, doar citindu-l ca este un om deosebit de bun. Ce ma incanta insa e faptul ca si dumneavoastra sunteti la fel, domnisoara Simona, un om bun si de mare caracter. Va multumesc mult, va multumesc foarte mult, mi-ati facut frumoasa ziua de Mos Niculaie !!!

 40. Draga Doamna Tache!

  Ati descris un Iaru naiv, isteric si boem.

  Un fel de Dinescu cumsecade .

  Credeti ca astfel de personaje au credibilitate?

  In plus iar folositi un car de cuvinte.

 41. si apropo de alegeri, nu-ti fa iluzii: vor f fraudate!
  daca exista “vointa politica” ( bleah), se interzicea votul in sectiile speciale.
  am cules ieri marturia unei angajate la firma sotului meu care imi povestea cum a votat de 3 ori la europarlamentare, la cluj.

 42. @simona: este inadmisibil ca un om de talia lui florin iaru sa faca declaratii pro psd cu 48 de ore inainte de alegeri

  tu poti sa-i gasesti circumstante atenuante pentru ca sti ca e baiat de treaba. insa noi urangutanii nu l-am cunoscut personal si deci nu putem face la fel

 43. Hi Simona, da’ ce-a patit Mr. Iaru de primeste oda ca pomelnic? S-a accidentat, l-au arestat sau ce? Adevaru-adevar e ca e ceva prosteala sa zici ca tii si votezi cu Geoana si ce-i in spatele lui sau sa faci comparatia Iliescu-Vadim cu Basescu-Geoana. Aia e surprinzator la Iaru dar si la fel de tare la tine. Ca nu-i doar politica de-acum, e tot ce urmeaza

  Da’ nu conteaza regimul si dictatoru Basescu place de tine inclusiv madamele Elenutza cea mica si Nuti Jeanne D’arc.

 44. buei, vezi ca n-ai dreptate in textul cu iaru. in sensul ca nu e DPT, ca nu vine de la departamentul pt toti. e DTP.

 45. la multi ani de sf. nicolae.
  corina, da de ce n-o da sotul tau afara pe tipesa aia? la un asemenea caracter, daca a votat de trei ori poate sa si fure de la firma. si lasa-ma sa ghicesc cine va frauda alegerile. hmmm.. greu de spus…

 46. Fain portret domnişoară. În calitate de cititor al Caţavencu (de la începuturi, nu de cand am aflat de scoganul lor, ăla cu”cititorii noştri…”) nu pot să nu fiu întru totul de acord cu dumneavoastră. Mi-a rămas în schimb o mică nelămurire: zugravul, s-a ţinut de cuvânt? 😉

 47. Florin Iaru este simpatic chiar si atunci cand spune prostii. Optiunile politice sunt treburile lui, nu ma privesc, asa cum cele ale Simonei Tache sau ale lui Patrasconiu nu-mi spun ceva. Le respect, pur si simplu.
  Un lucru nu mi-a placut la domnul Iaru: atitudinea dispretuitoare si tonul superior fata de optiunile politice ale lui Mircea Cartarescu si ale altor intelectuali. “Cartarescu nu intelege’, spunea la un moment dat. De ce crede domnul Iaru ca dumnealui intelege?

 48. @corina
  si ce facusi fata cu marturia dupa ce o culesesi?ai pus-o la uscat pe blog?sau ai fluturat-o s-o vada toti ,cum se flutura la tara kilotii miresei?
  precis votanta era cu simpatii dictatoriale-n sange.

 49. Simona Tache este independenta. Cel putin aici, pe blog, asta sustine.
  Faptul ca a fost deranjata de unii dintre vechii comentatori, care i-au sugerat o anume directie politica, cred ca este o consecinta a lucrurilor pe care le-a vazut cand lucra in presa, si acum sufla si in iaurt.
  Orice cetatean ar trebui sa fie liber sa-si aleaga omul care considera ca-l reprezinta politic cel mai bine.
  Conteaza foarte mult felul in care sunt prezentati candidatii, si sursele de informare pe care le frecventezi.
  Eu cred ca presupunerea Simonei, ca oamenii din presa sunt de buna-credinta este normala, intr-o societate normala. Totul, insa, ar trebui trecut prin filtrul ratiunii, si ar trebui sa ne straduim sa vedem “the big picture”, pe cat posibil, si asta printr-o detasare si ridicare din zona emotionala, militanta, sau de detaliu. Si prin eliminarea pe cat posibil a ideilor preconcepute, de gen PSD=comunism, Johannis=neamtzul cel bun.
  Continui sa cred (si episodul Vantu imi intareste acest rationament), ca jocurile adevarate se fac in spatele circului care ne este servit la televizor.
  Asta ar fi inca un motiv pentru care n-ar trebui sa ne infierbantam atat de tare, cum au facut-o Bleen si Nedormitul.
  La multi ani, Nicolae!

 50. Poate intre timp sau mai ars ceva singurante la cutiuta!
  Spune-ai ca nu spunea nu cind il solicita-i poate ca la fel a reactionat la comanda PNL sau PSD.Ai vreun argument contra?

 51. S-a scris o carte mare despre genul asta de oameni, Idiotul. I se aplica aceeasi inocenta si rupere de realitate. Dar e mai mult decat atat fiindca Iaru sufera de sindromul Stockholm, ii apara pe cei care l-au lovit.

 52. @parafara: respect!n-ash fi crezut s’jung sa citesc asa ceva scris de mana matale! 😉
  meritzi o bere!hai ca stiu o crashma faina! 😉

 53. @simona : ai lav iu daca nu shtiai deja! 😛

 54. independenta are si ea o reteta a ei. nu poti fi independent cand ‘victimele” sunt mereu intr-o singura parte si-ti prind degetzelele-n usa daca misti in front

 55. […] cuiva (ori în tabăra anti-cuiva), iar lupta se dă peste tot cu aceleaşi arme şi cu aceeaşi brutalitate. Se trage deopotrivă în steagurile albe, în personalul medical şi în […]

 56. @delia si silviu petcu
  dupa cum ati observat nu am pomenit vreun partid!
  SI DOI
  nu obisnuiesc sa-mi dau in git nici prietenii nici angajatii, chiar daca voteaza altfel decit mine

 57. Ca exercitiu de admiratie (“Zeule!”) este frumos.
  Dar nu cred ca s-a pornit o campanie de linsaj asupra lui Iaru pentru a forma o alianta de intr-ajutorare.
  F.Iaru isi merita unele vorbe pentru ca nu ii sint adresate din senin, ci in urma iesirilor lui, unele cam isterice.

 58. corina, nici eu nu am pomenit niciun partid. eu stiu cu cine ai votat, n-ai facut un secret din asta, daca esti aceeasi corina, si iti respect opinia. de fapt asta era ideea. sa nu aruncam cu pietre. in nicio directie.

 59. FLORIN IARU.

  Je suis vraiment touchée!
  POATE REUSESTE SA REPARE SI SOFTUL LUI PATRICIU.

 60. @delia
  exact
  ma doare sufletul cind vad unde s-a ajuns: nu cred in politicieni dar cred (credeam) in prietenie

 61. N-am sa pricep in veci de ce unul care nu are aceleasi optiuni ca tine devine brusc “idiot” “tradator” “urangutan”. Iaru este un tip OK care nu tine cu Basescu. Eu tin cu Basescu, ei si? Ne schimba asta calitatea umana?

 62. Un articol necesar. Mi-a inseninat o zi mohorata.
  Multumesc Simona Tache!

 63. @Andra: mi-a atras atentia acest comentariu al tau: “independenta are si ea o reteta a ei. nu poti fi independent cand ‘victimele” sunt mereu intr-o singura parte si-ti prind degetzelele-n usa daca misti in front”

  Pai, în cazul asta, o sa fac niste invitatii:
  1. sa dovedesti ca eu nu sunt independenta
  2. sa dovedesti ca tu esti independenta. sigur, pentru chestia asta, ar trebui sa incepi prin a-ti declina identitatea.
  3. sa dovedeasca ca sunt independenti toti cei care in aceste zile isi acuza inclusiv fostii amici. culmea, nu stiu daca ati observat, dar eu n-am facut decat sa pledez pentru incetarea acestei atitudini talibanice, cu asta ma lupt eu, cu atitudinea, nu cu basescu sau geoana. nu am pus niciodata sub incidenta suspiciunii de neonestitate aceasta atitudine. da’ uite ca pot s-o fac si eu: deci de unde stiu eu ca aia care m-au atacat pe mine in aceste zile, doar pentru ca am alta opinie decat ei, desi unii ma cunosc personal si macar pentru asta imi datorau putina moderatie, nu sunt platiti, vanduti, ipocriti? de unde? am scris de politica foarte putin, nu sunt angajata nici unui trust, nu am facut campanie pentru nici unul dintre candidati, mi-am exprimat cu sinceritate niste opinii, atat. asta nu m-a scutit de suspiciune si de acuzatii grave. pai ia sa incep sa fac si eu acuzatii: deci, gata, m-am luminat, m-am desteptat, m-a lovit revelatia, sunt de acord cu tine, andra: “nu poti fi independent cand ‘victimele” sunt mereu intr-o singura parte”. deci nu mai cred nici in independenta ta, nici in activismul altora despre care, pana acuma, ca o idioata ce sunt, credeam ca e onest. pai, ce, daca nu suntem angajati in trusturi, nu putem fi vanduti? ce, eu sunt in vreun trust?

 64. @zoso: înţeleg ce zici, dar nu despre asta e vorba. e vorba despre faptul că a reuşit să mă scoată din minţi delirul ăsta în care toată lumea e executată fără discernământ, la grămadă. e vorba de faptul că nu se mai poate ieşi din logica suspiciunii, că oameni pe care-i credeam echilibraţi şi normali mi-au făcut nişte surprize halucinante. aseară m-a întrebat cineva “crezi că zoso a luat bani pentru interviul ăla cu băsescu?” şi am rămas mască. nu îmi pusesem nici o secundă întrebarea asta. poate sunt fraieră că nu-mi pun întrebări de genul ăsta, însă aşa sunt, nu funcţionez aşa. nu ştiu dacă e mai sănătos cum procedez eu, că acord oamenilor, până la proba contrarie, prezumţia de nevinovăţie, sau cum procedează alţii, năpustindu-se cu ranga în tot ce nu le satisface crezul, dar, până una alta, io văd că această paranoia a scos din oameni tot ce e mai urât şi asta mă sperie. de-asta mă lupt cu ea. 🙂

 65. nimeni nu-i perfect!
  incepand cu mine, :mrgreen: , si terminand cu cei din jurul meu, :mrgreen: , de la cei mai apropiatzi , cei pe care-i iubesc ( imperfectzi fiind, si cu imperfectiunea asumata :mrgreen: ) si pina la aia pe care ii detest ( ce m-ash fi facut daca kiar erau perfectzi? se poate detesta perfectziunea? 🙄 )
  si acum spunetzi-mi, rogu-va: e cineva care poate vota perfect, imperfect fiind?
  votul perect exista doar pe vrema lu’impushkatu’
  si d-aia l-am impushkat, pt a avea libertatea de a vota fiecare cu cine ne taie capu!( jocu de cuvinte este intentzionat! :mrgreen: )
  de ce ne suparam acum ca nu votam toti la fel ( la fel de perfect?)
  de ce nu putem sa fim deshteptzi shi buni shi frumoshi shi totushi sa votam imperfect ( din punctul altuia de vedere?)
  v-atzi gandit vreun pic , cei care suntetzi intransigentzi shi care shtitzi sigur ca alesul vostru, oricare ar fi el, e nascut din spuma marii ( deshi din alte locuri vin spumele alea), ce-o sa se intample cand vetzi fi dezamagitzi?pentru ca e inevitabil! nici alesul vostru nu e perfect( oricare ar fi el) shi sforile, asa cum ziceam unii dintre noi mai de mult si de mai multe ori, oricum se trag din alta parte!
  politika este ca un set de papushi matrioshka, dar pe invers: cel pe care-l vedem e cel mai mic!care este prizonierul unuia mai mare, dar invizibil, care la randul sau este inchis intre zidurile unuia si mai mare shi mai invizibil, samd.
  fi-tz imperfectzi, nu e defect, dar lasatzi-i shi pe cei din jurul vostru sa fie!
  shi datzi-le voie sa voteze, bine, rau, cum ii duce mintea !
  fortzand pe cineva sa voteze intr-un anume fel, itzi anulezi dreptul la libertate!

 66. @Beni: mamă ce ochi de vultur ai. am corectat, mersi 😆 😆

 67. Il cunosc pe Iaru de pe forumul utilizatorilor de Mac. Ma rog, poate e mult spus “cunosc” – cat poti cunoaste un om prin intermediul unui forum? Ne-am contrat de vreo doua ori, odata din cauza de reparatii de permisiuni (cunoscatorii stiu ce-s alea), alta data din cauze politice (eu votez cu Basescu). Confirm si eu faptul ca omul asta are “mania” de a-i ajuta pe altii, atat cat poate, atata cat il lasa timpul. Da, ma enerveaza uneori cand il vad la TV si il vad cum crede prea mult in constructia de fum a alora. Dar nu l-as putea suspecta de rea credinta sau ca e vandut partidelor. L-am vazut vineri seara la ora 23 la Realitatea, cand i-a demontat scenariul lui Saftoiu (serviciile secrete ale lui Basescu = autorii pozelor cu Geoana la Vantu). Multi altii in locul sau ar fi tacut. El a demonstrat ca e corect. Jos palaria.

  Ghinionul nostru e ca traim intr-o tara in care patima politica ne ia prea usor mintile, si ajungem uneori sa scoatem raul din noi mult prea usor. Mi-as dori sa stau la o bere cu Iaru si sa-l conving ca repararea permisiunilor in Mac OS X e inutila. 😉

 68. Simona,Mac-ul tau va fi in siguranta pana la sfarsitul zilelor dupa textul asta 😉

 69. si eu care ma bucuram ca nu se mai face politica pe aici…unde sa mai intru??

 70. @simona
  “e vorba despre faptul că a reuşit să mă scoată din minţi delirul ăsta în care toată lumea e executată fără discernământ, la grămadă.”

  welcome to the world 🙂

  si da, nu am luat nici un ban.

 71. Felicitari dvs pt acest articol si felicitari, din punctul meu propriu de vedere, si dlui Iaru ca nu tine cu Basescu.

 72. “si da, nu am luat nici un ban”

  sa mori tu?

  ia uite aici: eu am la piciorul sting 28 de dejte. daca nu ma crezi esti de rea credinta, arunci cu pietre intr-un om cinstit sau si mai bine – dovedeste-mi ca nu-i asa!

  eu nu cred nimic si sincer iti spun ca nici nu ma intereseaza chestiile astea, dar ai face bine sa ne scutesti de afirmatii din astea ca oricum nu au nici o valoare.

 73. @zoso

  dar bloggerii chiar sunt niste scursuri umane.

 74. Simona, atrage/i atentia dragului de Iaru sa nu se mai infierbinte in halul asta la RTV, nu de alta dar asta ii cam dauneaza la… proprietatea termenilor. Tocma a comis/o copios la RTV, vorbind de teoria multimilor si cit de usor se poate produce o… AMBUSCADA, vrind, de fapt, sa spuna busculada.

 75. :mrgreen: zoso , dacă n-ai luat nici un…ban chiar eşti prost ❗ Apropo , îţi dictează cineva ceea ce scrii ? După interviul dat lui Eugen pari a fii votantu’ ideal a lu’poppey ! Adică sub 30 ani şi liceul terminat 😕 Fără bac , fireşte 😎

 76. Otto, tie-ti creste un dejt pe an?
  Ceva-ceva tot a luat, macar un pic de trafic tradus in publicitate, nu?
  (“Sa mori tu?” suna a Mircea Badea rau de tot!)

 77. numa lume rea si invidioasa….va mai adunati sa beti si bere….

 78. eu as bea un vin cu neamtu……daca mai intra pe aici….asa imi place vinul,ca imi vine sa ii strang de gat pe aia de mananca strugurii.

 79. @madison , jimmy: hai, te rog io, incearca sa nu mai fii rautacios. nu mai rezist la jigniri, oricui ar fi adresate, ma duc la balamuc daca mai aud oameni jignindu-se. 😥
  @edut: iti promit ca va disparea politica de-aici cat de curand

 80. @madison, jimmy,
  Tu, cu siguranta, nici liceul nu l/ai terminat dupa cum scrii :mrgreen:, (tot asa cum cred ca nici zoso nu a trecut de clasa a VIII/a. Postarea lui urla de agramata ce e).

  „După interviul dat lui Eugen pari a fii votantu’ ideal a lu’poppey! ”

  Pari a fii ❓ ❓ ❓ ❓

 81. @simona:daca te tii de cuvant,promit ca vin de fiecare data la baut cu voi…bine ca se termina balaceala asta ,pacat ca a antrenat si ceva spirite vii…

 82. Fato, Iaru asta al tau a dat de cel putin doua ori cu mucii-n fasole la Academia Catavencu, publicand lucruri neverificate. In urma acelor inscrisuri (pe care, sunt sigur, nu le va putea niciodata dovedi pentru ca nu s-au intamplat niciodata decat in scursura pusa de el pe hartie – biata de ea suporta orice, nu-i asa?), doi oameni au dat cu subsemnatul la politie vreo doi ani su jumatate. Saracii, au aflat mult mai tarziu cine facuse materialele, pentru ca erau nesemnate. Au vrut sa-l cheme in instanta, dar l-au lasat in plata Domnului. Cine este el dpdv politic? N-are nicio importanta daca in cel putin doua situatii nu a avut caracter de OM!

 83. paranustiucum

  jawohl, un dejt pe an.
  pe mircea badea l-am descoperit pe blogu asta ca nu stiam de el. i-am vazut vreo trei emisiuni in total, in alea pe care le-am vazut facea sens ce spunea, in rest nu ma pronunt, nu cunosc destul personaju.
  e perfect egal ce a luat daca a luat ceva. altceva e interesant . ia fa-ti tu un blog si incearca sa-i iei interviu lu base, ia vezi, iti iasa? :mrgreen:
  ca sa-ti dea base interviu trebuie sa fi un agent electoral de-al lui demn de luat in seama, restu sint povesti…

 84. si eu care intram pe furis pe bloguri roz doar,doar nu ma citesc tampenii murdare…si femeie daca ma fac vad ca tot nu scap de politicienii astia de 2 bani…unde draq sa mai ma duc?

 85. @ simona tache

  stimata domnisoara, nu ne cunoastem, si va cer scuze pentru interventia mea, care nu s-ar fi produs daca n-as fi fost nevoit sa ma aflu prin preajma, pe un alt blog de pe voxpublica, tot in calitate de victima colaterala.
  in schimb, il cunosc foarte bine pe florin iaru si sintem prieteni inca de multa-multa vreme: de prin 1971. un lucru mi-e cert, nu s-a schimbat cu nimic.
  pot sa confirm, asadar, tot ce-ati spus aici, fara nici o rezerva. cine tine mortis sa-i reproseze ceva lui florin, poate sa-i impute, cel mult, ca-i convins de ceea ce crede si spune, dar nu este niciodata impostor, chiar atunci cind este inoportun. este doar un om sincer si indisciplinat.
  as mai adauga doar – pentru ca tot a facut cineva precizarea ca florin este si poet, iar altcineva i-a contestat competenta de a-i judeca opiniile lui cartarescu – ca generatia ’80 datoreaza enorm unor frumosi inconstienti ce i-au deschis portile catre omologare in istoria literara: ion stratan (il pun primul pentru ca s-a grabit prea tare sa moara), mircea cartarescu, traian t. cosovei si florin iaru.
  ei au publicat impreuna “aer cu diamante”, fortind lacatele cenzurii si in pofida zoaielor cu care-i improscau sistematic eugen barbu si echipa sa de postaci avant-la-lettre. (amatorilor de vulgaritati le recomand “o istorie polemica si antologica a literaturii romane”.)
  asadar, iaru si-a dobindit pe deplin dreptul sa-i reproseze ce vrea el lui cartarescu, de pe vremea cind s-au lasat rastigniti impreuna.
  se pare insa ca ignoranta ii pune pe unii sa arunce cu pietre peste gard, doar ca sa zadarasca ciinii – indiferent de culoarea politica a ciinilor si-a ignorantei totodata.
  era pe vremuri un banc cu trans-siberianul care s-a oprit vreo doua zile in taiga, ca se schimbase locomotiva. pe vodca.
  eu va multumesc pentru prilejul pe care mi-l dati sa-i doresc lui florin iaru sa persiste in a nu se schimba – nici pe el, nici pe nimic.
  cu simpatie,
  dinu adam

 86. _scuze Simona , m/a luat ”valul” Să votezi..bine 😎

 87. @simona…ete…alt spirit viu…bagat in mocirla

 88. @Simona Tache

  Florin Iaru are partile lui, dar pentru discernamint politic trebuie incercat la alt ghiseu 😉

 89. Otto,
  Este legal, normal, si chiar recomandabil sa sustii pe unul dintre cei doi candidati. Zoso, Bleen, s-au decis la Basescu, altii s-au decis la Antonescu. Geoana are propaganda de partid, altii nu-i trebuie :mrgreen: . Cred ca implicarea politica a unor oameni publici, in campanii, e de dorit, cu toate acuzele ca “ai fost platit”. Daca stii ca nu ai fost platit, dai inainte, uite, domnul Plesu, cand n-a mai rezonat cu politica, a plecat. Cred ca a facut bine, a influentat in bine pe cei din jurul sau, si asta ramane.

  Eu am o problema cu sustinatorii liberali ai lui Geoana, ca spun numai ce aud la Mircea Badea si Ciutacu, si daca-i iei la bani marunti, nu au argumente. Unul din asta am fost si eu.

  Si da, cea mai mare problema e cu ultrasii, indiferent de orientarea lor, care se infierbanta si-si pierd ratiunea.

  Eu am votat Basescu, de data asta. Daca iesea Crin in turul doi, aveam o problema mai mare la alegerea celui pe care-l votez. Cred ca l-as fi ales pe Crin. Viitorul lui Crin este inca in fata, sau ma rog, ar fi fost, daca nu facea prostia cu alianta cu PSD-ul. Totusi, memoria noastra e scurta…

  Oricum, campania asta a scos in fata figurile nedezirabile din toate partidele, si asta ar trebui sa dea de gandit liderilor.

  Simona, ai votat? :mrgreen:

 90. @madison , jimmy: iar tie felicitari pentru faptul ca stii sa-ti ceri scuze. e un lucru pe care eu, personal, il apreciez foarte tare la oameni. 🙂

 91. @parafaragaramus: e OK sa sustina fiecare pe cine vrea el, asta am spus si eu dintotdeauna, dar sa nu vina sa-mi arunce mie cu rahat in cap, in numele acelei optiuni, ca eu nu mi-am permis asta cu nimeni 🙂

 92. S-au luat de tine din cauza presei anti-Basescu.

 93. Nu ti-au cerut sa-l sustii pe Mister Farty.

 94. Simona, ti-ai cerut vreodata scuze? Stii ce greu e?

 95. @parafaragaramus: de foarte multe ori. si scuze, si iertare. mi se pare mai mult frumos decat greu.

 96. Cel mai greu e cand stii ca ai dreptate. 🙂

 97. Cam naspa sa ti se para greu sa-ti ceri scuze! De gresit, gresim toti, important este sa incerci sa repari.
  Mi se pare amuzant ca pana si la postarea asta, se mai strecoara cate un comentariu electoral 😀

 98. dreptatea de a jigni, nu? 🙂
  eu m-am plictisit de aceste discutii, ma duc sa mai incerc o placinta cu mere. zi frumoasa sa aveti.

 99. SkyNet, hahaitul il dau astia la televizor, ca e de impresie artistica.

 100. La fel cum i-au scos un ochi in PlaicuBoi.

 101. O zi buna!

 102. aa….si,… scuze!

 103. Dragă Simona
  Îţi mulţumesc, roşind – pentru că nu merit. Nu te poţi lăuda că respiri şi că faci ce vrei. Le doresc asta tuturor. Şi nu prea-mi place că ai zis că sînt cam bolnav, cu asta nu te mîndreşti şi nici nu e o scuză.

  Dacă, însă, intervin, e numai pentru a-i răspunde lui @Peter. N-am publicat NICIODATĂ vreo anchetă la Caţavencu. Nu am băgat niciodată pe nimeni în rahat. Dacă domnul de mai sus are ceva dat pe goarnă, dacă ştie ceva, dacă are vreo bănuială, îl rog să citeze. Aşa am mai fost acuzat luni de-a rîndul că am lăudat Partdul Comunist în revista studenţeadcă “Convingeri comuniste”. Am rugat în zadar să mi se arate citatul. Sau că, securist fiind, m-am ascuns şi m-am activat anul ăsta. Ce să spui? Poţi opri fulgerul să fulgerească, nopatea să nopticească şi ploaia să ploicească?
  Dovada, dovada.

  Cît despre zugrav, da, şi-a respectat jurămîntul. El a jurat că, dacă va scăpa cu viaţă, va zugrăvi casele celor aflaţi în dubă. Eu sînt excepţia, că n-am avut nevoie. Dar el e un om minunat!

  Fraţi căuzaşi (ăia care m-au tot tămîiat), staţi că n-am murit, am tot timpul să vă dezamăgesc!

 104. EU SI FAMILIA AM VOTAT LA PARIS
  LUME FOARTE MULTA LA CONSULAT
  AM ASTEPTAT APROX.O ORA SI JUMATATE
  ERAU F.BINE ORGANIZATI
  SE MERGE F.REPEDE
  CIND AM VOTAT NOI (la PRINZ erau aprox.1000de pers INAINTEA NOASTRA.

  CE AM REMARCAT AICI LA PARIS.
  LA VOT OAMENI EXTREM DE CIVILIZATI
  CRED CA 95 LA SUTA VOTAU BASESCU
  CE M-A frapat:
  1.TELFOANE PRIMITE DIMINEATA PRIN CARE IMI ERA SUGERAT FAPTUL CA NU ESTE CAZUL SA MA DERANJEZ(incercind sa mi se explice ca TOTI SUNT LA FEL)
  2.IN COADA ERAU INFILTRATE GRUPURI DE BIZAROIZI(genul de electorat VANGHELIE) CARE IL INJURAU PE BASESCU SI INCERCAU SA SUGEREZE CA VOM ASTEPTA CEL PUTIN 5 ORE PINA SA VOTAM(nu pareau rezidenti IN FRANTA-cred ca venisera in excursie cu un scop f.precis)
  3.SOTIA MEA A ASTEPTAT IN RESTAURANTUL DE LINGA CONSULAT.
  IN RESTAURANT UN CUPLU DE BATRINI CARE SUSTINEAU CA GEOANA TREBUIE VOTAT
  CIND SOTIA MEA A VENIT SA VOTEZE ERA INTR-O COLERA DELIRANTA(nu ii venea sa creada)
  IN FINE, DUPA CIT AM SONDAT EU 95 LA SUTA L-AU VOTAT PE BASESCU
  MAREA MAJORITATE ERAU OAMENI SUPERBI:F MULTI TINERI(se uitau la acei instigatori ca la niste extraterestrii°)
  ps.
  DUPA CE AM VOTAT ,IN MASINA SPRE CASA ,M-am gindit la F.IARU SI L.ANTONESEI……………………..SI MI S-A FACUT O GREATAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

 105. @Florin
  Oricine poate dezamagi, dar sa nu aruncam cu pietre daca n-a facut-o (plus ca nu-s de acord cu aruncatul cu pietre in cei care dezamagesc 😀 )!

 106. Multa sanatate, Florin Iaru!

 107. @Petit paris, foarte tare filmul lui Solomon!

 108. @PETITparis
  Daca nu scriai PS-ul ala, aveai respectul meu. Ai citit macar articolul inainte sa vii cu mesajele electorale!? Culmea, se referea chiar la Florin Iaru. Nu mai judecati BRE oamenii dupa preferintele electorale!

 109. @ Dinu Adam: Salutari cordiale! 🙂
  @ Florin Iaru: Ma ierti ca am zis de fiole. N-am zis-o ca sa te scuz, asa era povestea si m-am luat cu entuziasmul scrisului uitand sa-ti protejez intimitatea medicala. 🙁 Cat despre meritat si nemeritat, io cred ca oamenii mai trebuie sa auda si lucruri bune despre ei, nu doar d-alea rele. 🙂

 110. @SkyNet: L-a citit, de-aia a si scris PS-ul.

 111. Simona, tine aproape de cuptor..sa nu uiti sa scrii un “La multi ani ” pe placinta aia, pentru Nic,cu drag,din partea consumatorilor..pardon,cititorilor 🙂

 112. @Sandman: stau f aproape de cuptor pentru ca n-au trecut nici 15 min de cand am bagat-o si s-a ars 🙁 🙁 🙁

 113. Lasa mai blogareala si treci la cratita! 😉

 114. Tanti Jeniiiii….unde esti cand are nevoie omul de tine ??? 😛

 115. @Simona: Foarte frumos gestul tãu de a scrie astfel despre o persoanã pe care o cunoști îndeaproape. Cred cã mã încadrez în a treia categorie enumeratã de tine și anume aceea de :”celor care cred cã oamenii ca indivizi sunt mult mai importanți decât crezurile politice”. Sincer, urãsc genul ãsta de discuții politice și caut sã mã țin cât pot de departe de ele. Urãsc genul ãsta de bãtãlii și discuții revoltãtor de aprinse care nu au o finalitate clarã, nici acum nici peste 20 de ani. Seamãnã foarte mult cu ”dialogurile” dintre galeriile de suporteri steliști, dinamoviști, rapidiști și care or mai fi ei. Nu-l cunosc pe Florin Iaru decât prin intermediul articolelor sale High-Tech din Cațavencu, unele din puținele rubrici care îmi mai stârnesc interesul în revista aia. Îmi place pasiunea lui pentru Le Mac (așa îmi place mie sã-i zic bijuteriei Apple). Am de asemenea încredere în felul tãu limpede de a vedea oamenii, așa cã sunt convins din descrierea ta cã domnul Iaru este un om deosebit. Iar faza cu tastatura spartã de birou am încercat-o și eu destul de recent și mi-a ieșit din prima. Sã nu o lungesc. Îmi pare nespus de rãu cã în aceste zile de fierbere oamenii sunt catalogați și crucificați public pentru cã sunt partizanii unuia sau altuia sau pentru cã nu sunt partizanii unuia sau altuia. Sper ca totul sã se termine și începând de mâine sã revenim la entertrainment.
  P.S.: știi doar cã IP-ul meu de acasã mã trimite în spam cu comentariile așa cã am folosit un mic truc sã postez asta. Am salvat textul într-un document pe PC apoi prin wireless l-am salvat în iPhone, am trecut iPhone-ul pe 3G, am intrat pe blogul roz de acolo și am datcopy/paste la text la rubrica de comentarii. Domnu Iaru, am fãcut bine? 😉

 116. @sandman: am lăsat bucătăreala, acu mă uit la “pink floyd at pompeii” verziunea regizorală. Îl iubesc în taină pe David Gilmour când era tânăr… Offff…

 117. Florin Iaru e baiatu’ ala care a innebunit si i-a parut rau, nu? Am citit si eu cat am putut (o juma de pagina) din plachia aia, ca placheta nu prea se poate numi. Credeam ca citisem tot ce suporta hartia, dar sa scrii tu (el, Florin adica) despre curvishtine violate peste care apoi se pisha, parca nu prea iti induce fior artistic, este, Simona?

 118. Tanti Jeni, da nu e urat nici acuma…
  http://www.youtube.com/watch?v=yUUNHUd1ZUA

 119. “I can’t quite imagine beenig in the audience and listening to it”

 120. “feeling it, when yo’re on a stage, and you can sort of lean back against the sound,”

 121. tanti Jeni…baietii aia se droga, lua LSD, am citit io in revista Cinema,sau Magazin istoric, nu mai tin minte…oricum, nu mai fi melomana cand Simona gateste 😈
  Pune mana aia paroasa pe niste mere d-alea rosii/portocalii,baga-le la cuptor si tavalaste-le nitel in ce crezi de cuviinta, trimite apoi repede produsul Simonei,vezi ca e greu incercata….

 122. Ha, Sandman, merele rosii s-au ars!
  E un semn, e un semn!

 123. just kidding…
  ptiu, am dat-o in englezisme ca adolescentii…

 124. @tanti Jeni
  foloseste pepeni verzi, vad ca si merele starnesc pasiuni,nu ne mai facem bine niciodata 😡

 125. @sandman: bre, băieții ăia se droga cu folos, au scos numai capodopere! Azi n-am folosit fructe La desert ci numai ciucalată și derivatele ei.
  @parafara: nici acu nu e urât Gilmour dar îmi place mai mult când avea părul lung și îi flutura vântul prin plete când cânta “Echoes” acolo la Pompeii.

 126. Gata. Ma duc sa urmaresc filmul Ringul, cu Sergiu Nicolaescu in rolul principal.
  La revedere, si toate bune.

 127. simona – decent gest, iar decenta mi se pare o virtute subestimata in climatul actual!
  sper – pentru echilibrul tau pisihic – ca ai cuptor electric. daca s-a ars placinta, da-i si tu cu mult zahar pudra pe deasupra si zi-le musafirilor ca asa e modelu’.

 128. cred ca tot ce ai spus pana acum despre reactiile astea infierbantate ale oamenilor, cand vine vorba de politica, si-a gasit cel mai bun argument in cea mai mare parte a comentariilor 🙄
  eu nu-l cunosc pe florin iaru, dar pentru mine e mai simplu: stiu doar ca, pe a doua pagina in catavencu, in dreptul lui apare consilier tehnic.
  si cat timp nu si-a folosit pozitia pentru a-si impune parerea ca un adevar absolut, cum am mai vazut in ultima vreme, tot respectu’!

 129. Fiecare are dreptul la opiniile sale si eu respect asta. S-ar putea sa nu am totdeauna intelegere si respect pentru parere. Cat despre afirmatiile ca daca cineva este contra Basescu (sau a cuiva) e vandut -mi se pare ca au un sarm discret al acuzatiilor din timpul dictaturii proletariatului. M-as fi asteptat la niste opinii mai nuantate. Partea amar-ironica e ca vin din partea unor oameni care combat un partid condus in mare parte de kleptocrati PCRisti.

  Pana acum e ca la Catavencu – Presedinti sunt si Geoana si Basescu. Pentru felicitari, masa si dans mai e nevoie de o tara de rabdare.

 130. Florin Iaru este un OM! Asta este impresia pe care mie mi-a facut-o.
  Ce se spune dincolo aceste lucruri, in momente nu stiu daca relevante si de catre persoane care sa merite atentie, nu ma intereseaza prea tare!

  Valoarea umana se vede cu ochiul liber. Nu cred ca alte cuvinte mai sint necesare.

 131. 😆
  se pare ca a iesit un prezident pe gustul si asemanarea a jumatate din romani. de gustibus non -a-andum 😯

 132. Simona

  Am vorbit foarte serios, pentru ca eu sunt in exact aceeasi situatie ca tine: mi-am luat suturi si de la prieteni si de la dusmani, si asa cum stii, suturile de la prieteni dor cel mai tare.

  Diferenta dintre noi e insa foarte mare.
  Eu mi-am luat suturi de la prieteni pentru ca aparam niste “dusmani” (nu niste “prieteni” ca in cazul tau).
  Apoi, pentru ca ii aparam in numele unor principii, si anume pentru ca resping executia mediatica la care au fost supusi.
  Al treilea: pentru ca in apararea lor eu aduc ca argument acele principii, si nu persoana mea, si relatiile mele personale cu ei, sau impresiile mele personale despre acei oameni.
  Al patrulea, pentru ca eu nu spun celor care au incredere in mine: “ma vedeti? Daca aveti incredere in mine, trebuie sa ma credeti pe mine, si sa credeti ca Iaru e bun – pentru ca asa zic eu”. Altfel spus, eu nu-mi pun la bataie increderea pe care mi-o acorda niste alti oameni, nu-mi bat joc de ea, nu o folosesc drept miza pentru nimic – asa cum il pune de exemplu PSD pe iohannis (“vedeti, daca lumea are incredere in el, trebuie sa aveti si voi incredere in noi ) – in loc sa puna la bataie principii

  Tu spui de fapt: “aveti incredere in mine? Atunci aveti incredere in iaru”.

  Eu spun: aveti incredere in principii? A servit Iaru PUBLIC acele principii? Daca da, atunci aveti incredere in iaru.

  Tu nu mi-ai spus ce bine PUBLIC face iaru ca sa am incredere in el. Imi spui ca iti face un bine tie personal, sa fii prietena cu el.
  Dar nimeni nu te impiedica pe tine sa fii prietena cu el, daca atitudinea PUBLCA a lui Iaru nu inseamna NIMIC pentru tine.
  Deci, unde e “independenta” ta daca ea nu se raporteaza la vreo atitudine PUBLICA, adica la idei sau principii care ne afecteaza PE TOTI LA FEL – ci se raporteaza numai la interesele tale personale?

  Mi-am luat bate in cap de la prieteni pentru ca am aparat-o pe Mona Musca de executia publica facuta de liiceanu. Apoi, pentru Carol Sebastian. Apoi, pentru altcineva condamnat la ocna neagra de opinia publica – de data asta, pur si simplu pt. ca opinia publica a devenit atat de nesimtita incat “condamna” din obisnuinta. Fara nuante. Pe toti oamenii astia i-am aparat pt. ca, desi li s-a aruncat cate un “dosar” in fata, “opinia publica” vrea sa le stearga si faptele bune facute in libertate, adica atunci cand li s-a dat a doua sansa iar ei nu i-au dat cu piciorul, si nu s-au dus langa PSD.
  “Opinia publica” vrea sa stearga mai ales aceste fapte bune, pentru ca alegerile bune facute de acesti oameni in Libertate nu inseamna nimic pentru ei.
  Pentru ca vor sa ne arate ca de fapt “Libertatea” nu inseamna NIMIC pentru acest tip de opinie publica.
  Pentru ca le e frica de oamenii Liberi.

  Nu-mi spun numele adevarat pentru ca mie mi-e frica. De PSD.
  Nu sunt persoana PUBLICA sa sara cineva in apararea mea daca mi se-ntampla ceva.

 133. Simona,ca tot veni vorba de prieteni:prietenia cu Bleen mai exista?Intreb pt. ca am observat ca l-ai scos din blogrol.Si inca ceva:s-o ia dracu pe politica de centura.Poate fuge cu un tirist si nu mai tulbura gandurile si sentimentele oamenilor.Oricum e o curva.

 134. Ma scuzati,trebuia sa incep cu altceva:” LA MULT’ ANI,DUUUDE!”

 135. 😆 Mulțumesc mult, Lixuca! Mulțani și ție! Noi să fim sănătoși.

 136. hai, simona, baga una mai saltareata, ca prea am fost incruntati si naclaiti in ultimele zile! si sa traiasca si coana cruela, ca e dama buna!

 137. da, sunt independenta, nu incape indoiala. cu mult dinainte de a ma casatori cu actualul sot, pentru bani, bineinteles. intotdeauna vrei mai mult, mai mult! stiti cum e. nu il cunosc personal pe florin iaru, dar imi amintesc inceputul unei poezioare din vremurile cand inca ma pasiona frumosul. ce frumos aluneca electronul , ca o domnisoara de onoare cu umbreluta de matase… cat despre intelectualii care il sustin pe basescu, imi vine sa-mi borasc matele de distinsa doamna cand ii vad cat de departe au impins performantele examinarii coproparazitologice a fostului si actualului presedinte. cu limba. sper ca fac asta (cu limba) cel putin pentru o garsoniera in titan si nu doar pentru a-si demonstra verticalitatea ideologica, de dreapta (cu limba). cum spune si poetul timpul trece, lumea se schimba mereu . camera este mai mare, televizorul mai greu …

 138. @doamna 3….e gata cu alegerili…hai sa ne vedem de rozuri…un pic,asa de pohta

 139. acum am recitit comentariile si vreau sa ii spun domnului iaru, ca ma simt flatata, daca nu implinita ca femeie pasionata de frumos, pentru ca am reusit sa comentez alaturi de el pe bloguri (prima data nu am sesizat interventia dumnealui). am sa caut sa mai citesc poezie din cand in cand, doar pentru ca am comentat alaturi de dumneavoastra, domnule iaru. hai ca ma prinde sotul si imi carpeste doua palme, brusc, vectorial si masculin, cum spuneati chiar dumneavoastra intr-o poezie… va multumesc.

 140. Pe strada Pavlov

  Pe strada Pavlov
  cîinii-mpăiaţi
  se lasă dresaţi.
  Strada Pavlov
  cu un bec în braţe
  îi cheamă la datorie:
  – Uite luna, cîinilor,
  lătraţi!
  Uite pisica, domnilor,
  lătraţi!
  Uite osul, doamnelor,
  salivaţi!

  Şi ei aleargă
  după becul de 60 de waţi
  după cum au fost învăţaţi.
  Animale albastre şi mov
  sentimente –
  picioare de broască
  pe strada Pavlov.
  Într-o gură de lup
  trăgînd de şnurul senzaţiei
  indivizi doritori să cunoască.
  În eprubete
  menuete
  (epidermo-venerice)
  şi regrete.

  Hai, stradă Pavlov,
  născătoare de cîini
  iubită encefalogramă,
  urlă tu de durere
  pentru drepturile omului.
  Stradă Pavlov
  stradă pavlov
  Ţara orbilor
  unde cîinii-mpăiaţi
  sînt împăraţi.

 141. @neamțu Țiganu: seamănă cu Vladimir Visotsky sau mi se pare? Mihalkov? Hm?

 142. Florin e pretinu meu de la Cenaclul de luni, “care vinase cu mine lei”, vba lu Ghilgamesh ala, si-ti pot confirma 90% din ce spusesi matalutza despre el, cam sentimental pt o bloggeritza antibasista, mrog, insa asta e situatia… O singura observatia am sa fac, spre a se dovedi inca o data ca nimeni nu e nici anger, nici dreaq, ci un biet hombre caruia nemic din ceea ce e omenesc nu-i e strain, evident… : ma refer la atitudinea cam grobiana, in orisice caz departe de intelepciunea unui om funciarmente “bun” si destul de batarn, n-asa…? despre EBA… In caz ca tu, Simono, n-ai idee despre cine-i vba, stie dumnealui, Florin, aloo… 🙂 Hai pa, si sa nu te puna naiba sa ma mai piscaresti pe-aci in lipsa mea… Sau poate ca nu tot tu esti si Nedormila ala, mey… ? 🙄

 143. @tanti jeni : sa vede ca nu tzi-au bagat ” galushti cu google” in meniu, ca ai fi vazut ca cainii impaiatzi e ai lu IAR-U! :mrgreen:

 144. @adnana : shi io astept un post de post , da sa fie nou!

 145. Băi, pe unde o fi Dama cu pandalii, că-s cu chef…

 146. eu unu asa inteleg, ca astia cinci ani cu base au fost asa de buni si frumosi ca romanii
  au vrut neaparat sa aiba inca cinci cu el. noa, pai daca a fost asa bine… 😆
  astept cu nerabdare noul guvern pd-l si continuarea suptceselor de la turism sa ma mai riz si io pe aici.
  nu putine au fost din ’90 incoace momentele cind m-am batut pe umar ca am plecat, acum m-am batut iarasi cu doua miini ca merit! 😆
  acum important e unii oameni au incasat aia 10 euro sau plasa cu faina si orez, sint in orice caz mai concreti decit abstractul cu inca cinci ani base, care nu-i asa, au fost excelenti daca nu din toate punctele de vedere macar din cele esentiale 😆
  relatia sado-maso base-popor continua. felisitasion, e perversiune, dar daca place… 😆

 147. dama cu pandalii

  RENATO
  MATUSICA A NTRAT IN DEPRESIIE CA NA APUCAT BILETUL CASTIGATOR LA LOTERIE SI SE APTINE DOCAMDATA DE LA A FACEA COMENTARIII SI PIFTIIE DA REVINE, CAND SE MAI LINISTESC APELE ACUMA VINE APA MARONIE PE TZAVA CA-U LUCRAT ASTIA DE LA APA NOVA LA TZIAVA

 148. dama cu pandalii

  A ZS MATUSICA CA PFITIEA TREBUIE SA FIIE FARTE CURATA

 149. @damoooo : cine a mai vazut piftie curata, din moment ce-shi baga porcu’ picioarele in ia?

 150. dama cu pandalii

  RENATO
  DE CE MA JIIGNESTII? MATUSICA M-A INVATAT SA FIU CURAT CA SI EA M-IA ZIS DE 1 MIE DE ORI MARS SI SPALATE PORCULE!

 151. tanti dama e cu capsa pusa ca nu cred ca vrea sa zbiereze la noi, n-are de ce.

 152. @renato: zi-i lu mătuș-ta că mie-mi place grasă și transpirată. Știe dumneaei.

 153. renato,
  sa-i spui lu’ matush’ta ca la piftie apele se linistesc daca iei spuma frumos de deasupra, ca altfel arata ca apa lu’ nova.

 154. Hai, inca un pic de politica, ultima.
  Simona, daca nu esti de acord cu postul asta, sterge-l.

  Cristian Ghinea:

  “(…)cum a devenit Crin Antonescu un erou al unora din jurul meu. „Este educat“; „vorbeşte frumos“; „e civilizat“. Goliciunea ideilor sale concrete a devenit un avantaj, îl alegem pentru că nu propune nimic concret, nu în ciuda acestui fapt. Programul său afişat doar pe site, mai puţin în cuvîntări, e grăitor, se vede că omul pur şi simplu nu are organ pentru cifre şi politici, e din alt film. E nerealist cînd are idei bune – scăderea masivă a impozitelor în an cu deficit bugetar masiv, cînd creşterea veniturilor prin scăderea impozitelor se poate face matematic numai cînd ai creştere economică mare, cum a fost în 2005. Şi greşeşte cînd are idei aplicabile – propune îngheţarea preţurilor la utilităţi sau scăderea diferenţiată a TVA la alimente. Dar nimeni nu pare a ţine cont de asta. Cel mai educat, urban şi înstărit electorat din România a votat cu Crin Antonescu pentru că propune revoluţie morală, bun-simţ. Cel mai educat, urban şi înstărit electorat din România votează pur emoţional. Tot ce ar trebui să aştepte de la politicieni în materie morală e să nu fure bani publici, direct sau indirect, în rest, revoluţiile morale se fac personal şi la nivel individual, nu de către stat. Da, ştiu că nu e bine să te cerţi cu electoratul, dar m-am săturat să primesc lecţii de civism de la votanţii pentru revoluţii morale. E jenant. Nu continui pentru că oricum nu voi convinge pe nimeni, deja mare parte dintre dumneavoastră, cititori urbani şi educaţi, nu mai urmăriţi argumentele şi mă înjuraţi în gînd.”

  http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=303&cmd=articol&id=11994

 155. Simona, dar ce polologie deslanata….Pai unde e Basescu, sa-i dai una peste bot? Unde sunt pedelistii pe care ii puneai la zid, in numele stindardului de jurnalist liber (?!!). Astazi, cand o tara intreaga v-a demonstrat ca va inselati tu ai ales sa scrii despre Iaru. Deh, capul la cutie, if you know what I mean…

 156. @Andra: e, uite, discursul asta ultim al tau mi s-a parut mult mai omenesc decat alea de dinainte. ca grad de vehementa zic. adica sustii aceleasi lucruri, da’ mai cu moderatie, ceea ce e un pas important catre o discutie civilizata. de-abia de-acum incolo m-as putea aseza cu tine la masa, sa facem schimb de argumente, fara teama ca mi-ai da cu sticla-n cap inainte sa apuc sa zic mai mult de juma’ de propozitie. dar eu am obosit si banuiesc ca si tu, asa ca propun sa ne mai odihnim. am zambit la aia cu frica de PSD. curajoaso care le ceri numai persoanelor publice sa aiba curaj! 😆 cele bune 🙂
  @Florina: care “o tara-ntreaga”? fix juma’ de tara plus o suta si ceva de mii de oameni din diaspora. si be) uita-te la data articolului. si ce) n-a demonstrat nimeni nimic, in afara de faptul ca apetenta romanului pentru ura e incomensurabila.

 157. Sa-ti spun sincer,desi sunt pro -Basescu ,nu l-am banuit pe Iaru ca ar fi anti .S-a comportat decent ,civilizat la toate tv.Asa ca nu ne mai baga pe toti in “aceeasi oala”,ca de obicei.

 158. @Andra
  1. S-au incheiat alegerile, puteti sa respirati linistita, fara frica de psd 🙂 si eventual sa va bucurati ca sunteti Libera
  2. “Tu nu mi-ai spus ce bine PUBLIC face iaru ca sa am incredere in el. Imi spui ca iti face un bine tie personal, sa fii prietena cu el.” Cred ca ati citit pe sarite articolul asa ca o sa va subliniez o propozitie:
  “Aceste rânduri se adresează, așadar, strict următorilor oameni:
  – mie
  – celor care îl cunosc pe Iaru și țin la el
  – celor care cred că oamenii ca indivizi sunt mult mai importanți decât crezurile politice, crezuri în numele cărora, în aceste zile, se jignesc, se judecă și se execută persoane și amiciții
  – lui Florin”
  Imi permit sa cred ca n-ati intrat in nici o categorie de vreme ce n-ati priceput ca “oamenii ca indivizi sunt mult mai importanți decât crezurile politice, crezuri în numele cărora, în aceste zile, se jignesc, se judecă și se execută persoane și amiciții”.

  @Simona Vaz ca o parte din portocale inca se rostogolesc din inertie 🙂

 159. Simona, fain textul, placut.

  Partea tare la toata campania asta e ca oameni care nu prea ii interesa asa mult politica, inclusiv subsembatul, au ajuns sa puna multa patima. A fost un vot de corazon, sau emotional, cu multe incordari fara rost. Toata formarea asta de opinie a fost facuta de presa, acolita sau nu unor anumite interese. Nu cred ca se poate pune degetul pe un anume vinovat, poate vanitatea fiecaruia dintre noi 😕 Fiecare ascultat in parte, extras din context, va avea dreptate, iar limita intre cele doua puncte de vedere da valoare unei societati si democratii puternice. Mai avem din pacate mult pana acolo si ceea ce s-a intamplat in ultima vreme a fost un pas inapoi.

  O mare parte (20%) dintre cei care au votat n-au mai facut-o pentru doctrine, sau simpatie cu unul din cadidati. Au votat din teama, teama pe care le-a fost amplificata (teama de neliniste, sau dorinta de liniste, teama de moguli, teama de…). 20% vine din tendinta ultimelor tururi de scrutin, inclusiv cele din primavara, unde prezenta batea spre 30%.

 160. Nu-l cunosc personal pe Iaru, dar inteleg bine despre ce vorbesti cand te enerveaza linsajul unor personaje pe baza optiunii lor politice. Intamplator l-am vazut pe Iaru la ultima emisiune inainte de alegeri de pe Realitatea in care se discuta despre intalnirea Vantu-Geoana si mi-a fost foarte clar ca omul are o optiune sincera, nu platita si ca nu e dispus sa minta pentru ea. L-am apreciat foarte tare ca a povestiti cum colegul lui de la Catavencu a facut pozele si nu SRI-ul cum acuza Claudiu Saftoiu. Moderatoarea de la Realitatea si Saftoiu au incercat in nenumarate feluri sa-l faca sa nu povesteasca dar el a insistat apasat asupra a ceea ce stia, cu toate ca era anti-basescu. Asa ceva eu nu am mai vazut pe realitatea in campanie: un om dispus sa povesteasca adevarul chiar daca asta dauna propriei optiuni politice.

  Dar ura si linsajul asta a fost generat de Realitatea TV. Frustrarea produsa de acest post printre oamenii care gandesc cu mintea lor si nu sunt dispusi sa inghita orice zice Razvan Dumitrescu pe nemestecate este uriasa si va dura mult pana o sa uitam.
  As spune ca Iaru este o victima nevinovata a propriului trust.

 161. @Misha.
  Ți-am trimis un răspuns prin intermediul Simonei. Mi s-a părut exagerat să tulbut blogul cu chestii personale.

 162. @ simona tache
  iti intorc, cu pretuire, salutarile.

  @ simona tache si andra (sau invers)

  ca nu cumva sa se creada ca-s doar un postac (ce doar arunca o vorba si fuge), daca tot am citit comentariile de-aici, imi permit si o interventie in aparenta disputa dintre voi, pe care am urmarit-o cu interes.
  dupa parerea mea, pozitiile voastre nu sint nicicum diferite, doar ca folositi termenii in sensuri diferite.

  independenta comporta mai multe nuante, cea mai la indemina fiind dependenta de oameni si/sau lucruri/entitati (cea despre care vorbeste simona), cea mai rafinata fiind dependenta de principii (cea despre care vorbeste andra).

  si intr-un caz, si in celalat, discutia s-ar simplifica daca am reduce-o la un subiect mai simplu de abordat: obiectivitatea.
  mai simplu, pentru ca obiectivitatea nu exista. toti sintem, inevitabil, subiectivi. daca nu pentru altceva, macar pentru ca sintem fiecare subiecte, nu obiecte. chiar atunci cind sustinem niste principii raminem subiectivi, pentru ca depindem de intelesul pe care-l atribuim acelor principii – care inteles este relativ la experienta de viata a fiecaruia, gradul de cultura, onestitate si, nu in ultimul rind, superficialitatea cu care onservam si judecam lumea.

  chiar si eu, spunind acestea, sint subiectiv si dependent – pentru ca atirn de complexul de informatii la care am acces, precum si de instrumentele pe care educatia mi le-a pus la indemina si, eventual, mi le-a cultivat. (sau, cum zicea oscar wilde: toate generalizarile sint false, inclusiv aceasta.)

  a fi independent, in societate, este un non-sens si se apropie mai curind de unul din stadiile alienarii sociale.
  depinzi de un autobuz venit la timp, la fel cum depinzi de fiabilitatea conexiunii la internet. depinzi de stabilitatea firmei la care esti angajat, la fel cum depinzi de masura in care te faci auzit de cei din preajma.

  cita vreme esti constient de aceast complex de inevitabile dependente, poti pastra un echilibru deontolgic acceptabil intre subiectivitatea ta si a celorlalti. abia atunci cind incepi sa confunzi planurile si sa-ti asumi sa sustii subiectivitatea altora in detrimentul propriei tale subiectivitati ajungi in stare de impostura.
  de-aia sint convins ca nici una dintre voi nu va aflati in asemenea primejdie.

  doar ca eu sint subiectiv.
  cu scuze pentru lungimea disertatiei, dar si cu sincera simpatie,
  dinu adam

 163. Am vazut si eu emisiunea cu pricina. Nu l-am intilnit niciodata pe Florin Iaru, l-am vazut doar pe sticla, mai rar in ultima vreme, si am “plins dupa el” cind a disparut din serile de vineri ale TVR Cultural; mi-a adaugat inca o intrare la o lunga lista de emisiuni si persoane/personaje din trecuturile de tot felul, carora le duc dorul.
  Nerabdarea si neastimparul lui Florin Iaru sint savuroase, cu argumentele poate nu sint intotdeauna de acord, dar are o priza teribila la mine, cum are de fapt, si bine spunea cineva mai sus, orice om care gindeste cu mintea lui si vorbeste cuvintele lui.
  Eu unul incerc sa ma tin departe de “polarizarile” pseudo-politice contemporane, si ma straduiesc cu mari eforturi sa duc o viata normala intre oameni care striga din toate puterile ca normal este sa-ti incartiruiesti ideile si idealurile in trena puternicilor de orice fel (in stat, in oras, in firma). E greu, pentru ca simtul echilibrului este o boala incurabila in ochii lor, si pentru ca bunul simt de a nu da vina pentru propria prostie pe politic, pe soarta si pe Dumnezeu, ci da a-ti asuma cine esti si ce poti face este mai putin spectaculos decit latratul in spatiul public.
  Ma bucur ca d. Iaru are in jurul sau oameni care tin la el si il pretuiesc.
  [Cit despre “fenomenul” Basescu si “trena” d-sale, care fac lumea sa se ia de guler si de ciuf si sa faca spume la gura zilele astea, si distractia si personajele sint de conjunctura, de sezon, care va sa zica perisabile. Miine vom vorbi mai cu placere si mai cu folos despre alte lucruri.]

 164. @Dinu Adam & Fluieratorul: tare pe sufletul meu ati grait. 🙂 au fost ca doua guri de aer comentariile dvs.

 165. @ simona tache

  poate de-aceea mai si ratacim pe-aici, cind toti s-au dus sa bata apa-n piua pe subiecte la ordinea zilei.
  asta-mi aminteste de-o scena stranie, pe care am trait-o cindva, acum vreo 30 de ani, la fapt de seara si de pustietate, in cimitirul de pe cetatea de la sighisoara. in semiobscuritate se mai putea citit totusi inscriptia de la intrare: cel ce intri, aminteste-ti ca acesta e un cimitir. cineva iesea cind eu intram. i-am spus instinctiv “buna-seara” si mi-a raspuns atit de firesc incit m-am gindit ca e bine, din cind in cind, sa ne salutam intre noi, cei care mai sintem inca vii.
  cu toata prietenia,
  dinu

 166. Draga domnisoara Tache,vreau sa va felicit pentru bunul-simt si normalitatea exprimarii.
  Unul dintre posturile TV pe care le urmaresc in mod obisnuit este TVR Cultural,unde avea dl.Iaru “Tema de Vineri” si marturisesc sincer ca tare imi placea emisiunea!
  Am continuat sa o urmaresc si dupa ce nu a mai realizat-o domnia-sa,si pot spune ca s-a vazut diferenta.
  Lipsea o anume spontaneitate a ideilor,a dialogului…
  Este bine ca un jurnalist tanar ca dvs.cauta sa ramana firesc in plina isterie pro unul sau altul dintre candidatii de la 6 Dec.,uitand un lucru elementar:pe nici unul nu-i anima altceva decat propasirea proprie si personala,eventual si cea a clanului din care face parte.Restul sunt graunte ptr.gugustiuci si prosti.
  Iar daca noi,cei care platim impozite si nu cerem altceva decat o viata obisnuita,ajungem sa ne incaieram(cel putin la figurat)intre noi,atunci nu stiu ce se mai poate face.
  Trebuie sa revenim la propria noastra existenta,cat de repede posibil.
  Inca odata,bravo pentru articolul dvs.,si sincere aprecieri la adresa d-lui Iaru care demonstreaza ca orice om trebuie sa aiba dreptul la propria sa opinie,inclusiv la dreptul de a si-o sustine.

 167. Innebunesti si-ti pare rau! In aceasta perioada cautam un blog sau un site al Iarului. Nu l-am gasit. Vroiam sa ma adresez lui personal. Nu am timp sa pasc oile pe Internet asa ca transmit gandurile mele catre el aici, pe site-ul acesta de barou gratuit.

  “Dupa 80 Adrian Paunescu nu a mai scris versuri” … esti convinsa tsatso?! suferi ca esti necitit?! Am calatorit alaturi de tine catre Bucuresti si imi aduc aminte si acum cum ai intrat in dialoguri stupide cu toti cei din jur mai putin cu mine pt ca nu ma interesa decat noaptea din jurul avionului. Tu ai nevoie sa emani cuvinte pt a te auzi in dialog cu ceilalti. Doar asa iti speli frustrarile.

  Cat timp traia Adrian Paunescu, rama din genunchii tai nu s-a ridicat de la pamant … acum insa iti permiti. Esti un nesimtit …

  Inca ceva: am incercat o data sa te citesc. Esti stupid prietene … nu SCRI! dar tu sti acest lucru foarte bine.

 168. @Radu: “Am calatorit alaturi de tine catre Bucuresti si imi aduc aminte si acum cum ai intrat in dialoguri stupide cu toti cei din jur mai putin cu mine pt ca nu ma interesa decat noaptea din jurul avionului.”? 😆 😆 ma ierti, daca-ti spun ca esti foarte penibil? mă ierţi, nu mă ierţi, îţi spun.
  altfel, vezi ca se scrie “Nu SCRII” şi “tu ştii”. decât să te fi interesat noaptea din jurul avionului, mai bine te interesa o carte de gramatică. 😉

 169. Domnu’ Radu
  Citaţi corect: după ’70.
  Păunescu nu a mai scris poezii după ’70.
  Acum, Simona, dă-mi voie să compar două destine, două morţi de poeţi, Labiş şi Păunescu:

  Labiş: Pasărea cu clonţ de rubin

  Pasărea cu clonţ de rubin
  S-a răzbunat, iat-o, s-a răzbunat.
  Nu mai pot s-o mângâi.

  M-a strivit,
  Pasărea cu clonţ de rubin,
  Iar mâine
  Puii păsării cu clonţ de rubin,
  Ciugulind prin ţărână,
  Vor găsi poate
  Urmele poetului Nicolae Labiş
  Care va rămâne o amintire frumoasă…

  Păunescu: De la un cardiac, cordial

  De-aicea, de pe patul de spital,
  Pe care mă găsesc de vreme lungă,
  Consider ca e-un gest profund moral
  Cuvântul meu la voi să mai ajungă.
  Mă monitorizează paznici minimi,
  Din maxima profesorului grijă,
  În jurul obositei mele inimi
  Să nu mă mai ajungă nicio schijă.
  Aud o ambulanţă revenind,
  Cu cine ştie ce bolnav aicea,
  Alarma mi se pare un colind
  Cu care se tratează cicatricea.
  Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei,
  Păziţi-vă şi inima, şi gândul,
  De nu doriţi să vină anii grei,
  Spitalul de urgenţă implorându-l.
  Eu vă salut de-a dreptul cordial,
  De-a dreptul cardiac, precum se ştie,
  Recunoscând că patul de spital
  Nu-i o alarmă, ci o garanţie.
  Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani,
  Eu însumi sunt mai omenos în toate,
  Dă-mi, Doamne, viaţă, încă nişte ani
  Şi ţării mele minimă dreptate.

  Concluzia: vă plac rimele. Vă recomand, prin urmare, “Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi” Acolo e o şcoală de poezie pe înţelesul dvs.
  Cităm: Lună / alună; curticică / cărticică; cîlţi / mîlţi, bîlţi.

 170. sunt convins ca majoritatea colegilor tai din presa de comicarie sunt fosti sau actuali scriitori de poezie sau proza, boemi si simpatici precum pana lor

  dar credibilitatea s-a terminat atunci cand asterni pe hartie ceea ce vrea SOV sau un alt finantator
  acest tip de presa este direct alimentata de la robinetul banilor publici (cuaratat prin batista celor care va finanteaza), mai mult decat afacerile celor pe care ii ironizati in hahaitul poporului cititor

 171. dragă simona, am epuizat toate omagiile la adresa ta încă de pe vremea vechiului cotidian, acuma nu-mi rămîne decît să trimit textul tău prietenilor şi să le spun citeşte şi dă mai departe 🙂

 172. Ati uitat ca Florin Iaru scrie. De multe ori foarte bine. Cred ca scrie mai bine decat repara calculatoare:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green