Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Buzdu şi Morar, acum şi cu furăciuni din Dilema Veche

Emi, cititor al blogului roz, mi-a semnalat un paragraf din Dilema veche:

Deci, cum ar veni, după ce au şmanglit glume de unde-au văzut cu ochii şi au relatat, la persoana I, tone de întâmplări pe care le trăiseră şi le povestiseră alţii, în scris, băieţii glumeţi de la Radio Zu şi-au băgat mâinile până la cot şi în Dilema Veche. Bravo, măi! Apreciez că sunteţi din ce în ce mai culţi, da’ tare mi-e teamă că aţi luat-o pe un drum greşit. O să-i recitaţi curând textele lui Pleşu, ca şi cum ar fi ale voastre, după care o pe-ale lui Manolescu din România Literară, iar de-acolo până la Patapievici nu mai e decât un pas. Mic pentru omenire, dar mare pentru radioul vostru, pe care îl vor abandona scârbiţi toţi fanii, în ciuda faptului că le plătiţi întreţinerea, le spălaţi vasele şi le duceţi gunoiul ca să vă asculte. Opriţi-vă până nu e prea târziu. Să nu ziceţi că nu v-am zis.

OK, puteţi să vă mai însuşiţi, înainte de vă lăsa de prăduit Dilema, două citate din Radu Cosaşu, pe care le-am selectat special pentru ca ascultătorii voştri să-şi astupe îngroziţi urechile.

Primul e pentru Buzdugan şi trebuie rostit rar şi clar, ca şi cum el însuşi ar fi cel care se confeseaza: “Printr-o legătură de idei (pe care nu mă grăbesc s-o lămuresc, sperînd că o veţi înţelege de la sine), duminică 16 mai am comemorat singur, acasă, 71 de ani de cînd Isaac Babel – idolul meu literar – a fost ridicat, la Moscova, în 1939, închis, anchetat de oamenii lui Beria, silit să recunoască, sub presiune, că a spionat pentru André Malraux, încredinţîndu-i date despre „starea flotei aeriene sovietice“ (!!), ca la 27 ianuarie 1940 să fie „smuls fiziceşte vieţii“, expresie nemuritoare a unui comunicat TASS la reabilitarea lui în 1956”.

Al doilea e pentru Morar, care trebuie să-i ia, firesc şi natural, vorba din gură lui Buzdugan, că aşa se face la radio: “Sînt 20 de ani de cînd am aflat cu precizie aceste date, dintr-o revistă sovietică – Ogoniok. Ele nu sînt însă sigure. Ziua şi anul morţii lui sînt diferite în Enciclopedia Sovietică şi Enciclopedia Universală Britanică. Eu însă continui să-l comemorez în fiecare an, la şapte zile după ziua victoriei asupra fascismului. E felul meu de a aniversa separat zdrobirea lui Hitler şi descătuşarea de stalinism. Nu-i confund, îi detest diferit. Dacă aceste informaţii vi se par complicate în contrarietatea lor, gîndiţi-vă şi dvs. la această însemnare din Jurnalul lui Kafka: „Murdar şi pur, ca orice om care gîndeşte intens“”.

Bine, băieţii? Le-aţi recitat? Super! Acuma încercaţi să luaţi un ascultător la telefon. Cum, deja nu mai ascultă nimeni? Nu pot să cred aşa ceva…

13 comentarii

 1. Oare de ce nu introduce CNA-ul sanctiuni pt plagiat? Ca si cele de la TV si radio unde timp de-un minut e afisata fapta si amenda.

  Ce misto ar suna un text de genul: CNA a sanctionat blah, blah, pt ca in emisiunea din data de, ora cutare au plagiat (sau citat fara sa dea sursa, ca aia ce asculta Radio ZU s-ar putea sa nu stie ce-i ala plagiat) din Dilema Veche… etc. Asa ar mai auzi pitecantropii ce le fac audienta ca exista si altceva in afara de diverse fituici ce ei le numesc ziare.

 2. De Buzdugan si Morar nu ma mir – m-am mirat cand Dilema facea greseli pe prima pagina – le-au pocit numele (in doua numere diferite ) lui Obama si lui Hugo.
  Intresant e ca s-au obosit sa-i modifice numele lui Obama. Pe Hugo l-au lasat tot asa – adica Victot Hugo.

 3. Revin dupa o pauza auto-impusa. Acesti baieti nematurizati sunt ascultati de sute de mii de romanasi. Ce sa facem, daca ei au audienta? Marturisesc cu mana pe inima ca acum cativa ani eram cu revista “Catavencu” in fata, si, avand radioul pornit pe radio21 unde radiodifuzau acesti lerichingi ai radiofoniei romanesti, tocmai citeam niste poante din revista, cand, hopa!, le aud si la radio!
  Asta e. Poporul ii asculta fara sa se intrebe daca glumele si poantele lor de-ale lor sau copiate. Bineinteles ca boborul crede ca glumetii le zic din proprie imaginatie. Hai, mai treaca-mearga, Buzdu o mai fi cum o mai fi, dar inteligentul si spiritualul de Morar are publicul pe care-l merita .
  Zici ca au copiat din “Dilema”? Pai, ce, au auzit de revista asta?

 4. In sfarsit, un post care nu trateaza (neaparat) un subiect luat din Libertatea sau CanCan. 😎

 5. @marmota: serios? ia da link-uri la utimele zece posturi din libertatea si cancan :mrgreen:

 6. […] This post was mentioned on Twitter by dianastoleru, Anne-Marie Chelariu and simonatache, bogdan ciuclaru. bogdan ciuclaru said: old habits die hard! – https://www.simonatache.ro/2010/05/25/buzdu-si-morar-acum-si-cu-furaciuni-din-dilema-veche/ […]

 7. Situatia e grava! Nu se stie de ce sunt capabili astia doi daca se apuca de citit carti. Nu va trece multa vreme si Bendeac va fi vazut ridicand un deget cu ochii crucis ca Fernando de la Caransebes zicand: “Esti patibular, se stie!”

 8. Simona nu fii suparata, ca si mie mi-au furat bicicleta cand eram mic! 😉

 9. la asta cu cititul ma gadeam si eu… intr-o tara de oameni care nu prea mai citesc, B si M sunt purtatorii ‘traditiei orale’ 🙂 , un fel de ‘audio books’ contra naturii – de-aia le merge. pacat ca nu fac spicuiri verbale si din legea drepturilor de autor 🙂

 10. @Simona: hai ca ai inteles 😮 de exemplu, “cel mai tare spargator de banci” miroase puternic a stire protv (preluata probabil de la antena 1 care a preluat-o de la libertatea, care a preluat-o de la realitatea, care, prin bunavointa lui click, a luat-o de la b1tv, care la randul ei a preluat-o (ce de preluari) de la protv, bine-nteles 🙂

  in ce priveste acest post, bataia de obraz e evidenta si la obiect (ceea ce imi place), iar stirea nu seamana cu ceva ce ar da vreun post de radio sau tv, si nici chiar ziar as putea spune (nu de alta, dar astia nu se ataca intre ei); partea proasta e ca nici unul din cei doi meseriasi si creatori de opinie si “intretinatori” de “buna dispozitie” masinal matinala (adica in masina dimineata) nu au habar ca ce fac ei se cheama furt si nici ca ii doare undeva.

 11. Mea culpa. Correction: “nici unul … nu are habar”

 12. […] cam luat la bășcălie, a fost creativ! Deci dacă nu iese vreun Einstein din el, măcar pe-un Morar sau Buzdugan tot i-ar depăși, chiar și în zilele de miercuri. Că nici nu-i mare lucru, mai ales dacă are […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint