Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Căţei, păianjeni cu chip de om şi Zorro

Sau o scurtă revistă a presei din Academia Caţavencu de săptămâna trecută:

Cuvântul care… slăbeşte căţeii

Pentru că actualitatea umoristică românească nu ne mai ajunge, săptămâna asta vă punem la curent cu evenimentele importante din viaţa străinilor:

• Autorităţile din Shanghai au decis că o familie nu poate avea mai mult de un câine, pe care, în plus, trebuie să mai deţină şi act de proprietate. În caz contrar, câinele va fi confiscat şi dus în adăposturi, ne informează greenport.ro, via presaonline.ro. Dincolo de faptul că cetăţenii din Shanghai nemulţumiţi de această măsură pot oricând să emigreze în România, unde sunt câini pe săturate, pe străzi, avem nişte întrebări: 1) se plăteşte impozit pe câine, dacă ai act de proprietate? 2) dacă pe unul ai act de proprietate şi cu al doilea, să zicem, te căsătoreşti (am văzut că se poartă), poţi să deţii, totuşi, doi câini, plus pe toţi urmaşii care vor rezulta din mariaj?

• Un bărbat a fost împuşcat, într-un cinematograf din Riga, pentru că foşnea excesiv punga de floricele, aflăm de pe realitatea.net. Vă rugăm să propagaţi cât mai mult această ştire, poate va duce, măcar temporar, la scăderea în cinematografele româneşti a numărului de cocalari care: vorbesc la telefon, vorbesc între ei, comentează filmul cu voce tare, îl invită incontinent pe actorul principal s-o… pupe pe eroină etc., etc., etc.

• Din adevarul.ro, aflăm că un egiptean şi-a botezat copilul Facebook, în semn de recunoştinţă faţă de platforma de socializare care a mobilizat oamenii la revoluţie. La noi, asta e ceva banal. Sute de români şi-au botezat copiii Televizor, Judecător, Mercedes, Aer Condiţionat, Cuptor cu Microunde, Windows, Poliţia, Jandarmeria, Seif şi aşa mai departe, în funcţie de direcţia în care doreau să-şi manifeste recunoştinţa.

• 1.000 de dolari costă, în America, o bandă de alergat pentru căţei supraponderali, ne spune site-ul stiri.rol.ro. Americanii sunt foarte bucuroşi de apariţia acestui produs. Nici prin cap nu le trece că ar putea să-şi ajute câinii să slăbească gratis, nemaibăgând în ei crănţănele cu nemiluita. O să le vând eu, personal, această soluţie miraculoasă, cu 999 de dolari. Sigur mă-mbogăţesc.

Click.ro ne povesteşte cazul unui tip din Birmingham, care ziua lucrează ca bancher, iar noaptea îşi pune mască de Zorro şi pleacă la vânătoare de infractori. Mare chestie, la noi e invers, deci mult mai mişto: cine face ziua pe Zorro, noaptea îşi dă jos masca şi se joacă de-a infractorul.

• La numai doi ani după ce, în Coreea de Sud, au fost descoperiţi nişte peştişori cu chip de om, au identificat şi britanicii un păianjen cu chip de om (presaonline.ro). Pentru omul cu chip şi caracter de şobolan/motan/varan/etc., îi invităm pe cercetători la noi, în Românica.

• De pe news.ro, aflăm că un neamţ a dat în judecată Poliţia pentru că i-a încălcat dreptul la demnitate, ducându-l la secţie în chiloţi. Corect. Normal era să fie anunţat din timp că va fi săltat, să aibă omul răgaz să se tundă, să se bărbierească, să-şi facă rost de nişte ţoale mişto şi, eventual, să mai slăbească un pic.

• Cea mai bătrână prostituată din lume are 96 de ani şi câştigă 60.000 de euro pe an (cancan.ro). Milly Cooper (englezoaică din SUA) încasează nici mai mult, nici mai puţin decât 950 de euro pe „şedinţă“. În preţ intră, probabil, şi medicaţia aferentă supravieţuirii bătrânei, precum şi o ambulanţă care stă permanent la poartă, gata să intervină.

• Scandal într-o clinică din Austria, după ce unei fetiţe de 7 ani i-a fost dezinfectată gura cu detergent. Vrem şi noi cu detergent! Vrem şi noi cu detergent! Mai bine-nghiţi un gât de detergent decât să intri în spital c-o unghie ruptă şi să ieşi cu SIDA, ulcer, septicemie, TBC, hepatită şi schizofrenie.

DE AICI.

4 comentarii

  1. si acu vine intrebarea, dar daca cateaua ta face pui? trebuie sa platesti impozit si pt pui? trebuie sa faci act de proprietate pt fiecare dintre ei? sau poti sa-i duci la restaurantul chinezesc din colt? acum fac eu legatura , de ce nu mai exista caini prin tarile astea din vest, pe unde au emigrat chinezii in masa…

  2. Chestiile cele mai tari, inclusiv din lumea animalelor, se intampla tot in Romania! Iata un exemplu : Desi a jucat cum i-a cantat stapanul, Ursu a fost dat afara prin e.mail! Problema senzationala nu e ca stapanul i-a scos din program emisiunea prin e.mail ci, evident, ca in Romania Ursu se da la om in direct, la tv!

  3. La noi s-au cheltuit in ultimii ani 1 milion de euro pe an pt. maidanezi la Primaria Capitalei, asa ca e mai bine la chinezi! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green