Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Locul unde, dacă vrei, poate să fie dimineață toată ziua

Există locuri și locuri. Locuri care nu-ți plac, locuri neutre, locuri simpatice în care-ai vrea să revii. Dar mai există și unele altfel, de care te atașezi într-un fel foarte personal. Despre un astfel de loc aș vrea să vă vorbesc (și nu, nu e vorba de nici o campanie publicitară, este un text pe care eu am ținut să-l scriu, de drag). Se află în centrul vechi, pe strada Șelari nr. 8, se cheamă Simbio și, aparent, e un bistro ca multe alte bistro-uri. Dacă ajungi însă acolo îți vei semna foarte repede condamnarea la dependență.

Simbio e creația a două fete curajoase (și, după părerea mea, puțin nebune), Dana și Iulia. Mie, oamenii care se apucă, cum s-au apucat ele, să facă din nimic un acasă, mi se par puțin nebuni. Cum să faci un acasă pentru atâta lume, când acasă e atât de diferit și de altfel pentru fiecare? Șansele să-ți iasă sunt de la zero în jos. Și, totuși, lor le-a ieșit (slavă Domnului, altfel, acum ar fi avut amândouă pielea-n băț, la intrarea unei bănci, slujind de exemplu pentru alți curajoși).

Totul a pornit din dorința noastră, a Iuliei și a mea, de a deschide împreună un “local” în care oamenii să se simtă ca la ei acasă”, îmi spune Dana. Nu știam ce fel de local va fi. I-am spus simplu “Simbio”, pentru că aici găsești multe lucruri în simbiozăJ. Restul lucrurilor s-au cristalizat pe parcurs, după ce am găsit un mic spațiu pe strada Șelari.

Era un spațiu miiiiic și întunecat, cu tapet pus peste niște lambriuri de lemn, care ascundeau tencuiala urâtă și veche de pe cărămida originală a clădirii. Pe geamul de la stradă trona numele magazinului pe care îl găzduise, “Black Widow”. Elanul era atât de mare încât nu ne-am lăsat descurajate de nimic din ce am văzut și l-am cumpărat!

Ați înțeles, da? Nu l-au închiriat, l-au cumpărat. V-am zis că ceva nu e în regulă cu ele 😀

Am început în paralel amenajarea, alergătura după hârtiile necesare pentru renovare și deschidere, și conceperea meniului. A fost o perioadă cam complicată și cu multe obstacole, dar am răzbitJ Am învățat să facem de toate, de la recondiționat cărămidă, la vopsit pereți și croit huse pentru scaune, de la rețete simple, dar ingenioase până la cocktail-uri sofisticate etc.

Poate e momentul să vă spun că, înainte de asta, Dana lucrase în diplomație. 😀 Dar să mergem mai departe cu povestea:

Multe lucruri au fost inspirate din locurile pe care le-am vizitat în lume sau din experiențele neplăcute avute în unele localuri din România. De exemplu: mi-am dorit întotdeauna să pot mânca o omletă la orice oră și nu am înțeles niciodată de ce nu se poate. Bucătarul care face feluri principale nu știe să facă și omletă? De ce mă discriminează lumea că nu sunt în stare să mă trezesc devreme și să iau micul dejun până în ora zece? Mi s-a explicat, de catre oameni mai pricepuți ca mine în acest business, că “adaosul la ouă este mult mai mic decât la felurile principale și că este un câștig mai mare să servești la prânz friptură în loc de omletă. Și, totuși, nu se gândește nimeni la confortul meu, al clientului? Din această nemulțumire, s-a născut ideea de “all day breakfast”, la care țin foarte tare și care a făcut mulți oameni fericiți la Simbio.

Aha. Începe să se lege, încep să înțeleg de ce le-a ieșit. Devine limpede și de ce oamenii se atașează de Simbio și se întorc acolo mereu. De ce la Simbio e ca acasă, un acasă cu mâncare foarte bună și cu oameni care sunt mult mai atenți la a te face pe tine să te simți bine decât la prosperitatea lor. Dacă ceri o apă minerală, de exemplu, te poți trezi că primești una cu bucăți de fructe în ea. Într-un moment în care nu ceri nimic, te poți trezi cu o farfurie cu brioșe “din partea casei” sau cu o farfurioară cu feliuțe de căpșune și de banană. Dar să vedem ce povestește Dana despre mâncare, clienți și echipa ei:

Selecția de feluri de mâncare din meniu am făcut-o cu gândul la lucruri proaspete, simple, făcute pe comandă, dar în combinații ingenioase. Vă dau doar un exemplu: la salata care conține piept de pui la grătar și ou fiert, pieptul de pui se face la grătar în momentul comenzii. La fel și oul: se fierbe pe loc, pentru salata respectivă. Sandwich-urile nu sunt făcute și ținute în frigider. Se prăjește pâinea și se pregătesc celelalte ingrediente (mușchiul de vită sau puiul la grătar) în momentul comenzii. Da, într-adevăr, durează mai mult (dacă vrei mâncare repede – fast food -, nu aici este locul de venit), dar cred că așteptarea merită. Iar aprecierile pe care le-am primit din partea prietenilor (care ne-au rugat să nu ne vină niciodată ideea să facem compromisuri și scurtături, ne-au încurajat să mergem mai departe.

În București există un singur loc care a reușit să mă facă să mă simt ca acasă, deși nu cunoșteam pe nimeni de acolo. În străinatate, am întâlnit mai multe locuri de acest fel. Deci, dacă se poate la ei, ar trebui să se poata și la noi! Drept urmare, avem o echipă formată din oameni tineri, care fac această meserie cu bucurie, cu mândrie și cu plăcere. Iar dacă îi lași pe ei să aleagă ce cocktail vei bea, nu îți va părea rauJ Zâmbetul clienților este cel mai mare semn de apreciere pe care îl putem primi. Asta și farfuriile goale, bineînțelesJ

Și dacă tot vorbim despre clienți, nu pot să nu le mulțumesc prietenilor mai vechi și mai noi. Au avut încredere în conceptul nostru, au fost alături de noi și ne-au ajutat să ne perfecționăm. Întotdeauna este loc de mai bine, așa că ascultăm cu sfințenie feedback-urile și sfaturile celor care vin la noi. Făra ei nu am fi reușit să ajungem aici și să ne gândim să mai deschidem încă un Simbio, poate un pic mai mare de data astaJ

Nu știu ce mi-a plăcut mai mult la Simbio: Dana, mâncarea sau felul foarte personal în care echipa de acolo se raportează la clienți. Mi-ar plăcea să vă opriți măcar o dată pe Șelari nr. 8 și să-mi spuneți apoi dacă v-a plăcut.

Acuma povestiți și voi de oameni și locuri.

63 comentarii

  1. …OK,mie cred c-o să-mi placă 8)

  2. Cati ani are Dana?

  3. Hmmm…este in Cluj, langa Sala Sporturilor Horia Demian [ e chiar incorporat in cladirea salii] o bomba de resaturant, unde mananca sportivii Universitatii. Ehh, acolo ne facem si eu si amicii mei din Cluj veacul, atunci cand ajung acolo, pt ca si noi tot pt sport mergem, deci tot pe la sala stam, nu e nimic pretentios, mancarea este f buna, preturile accesibile si servirea buna. Repet, e un local simplu si vechi, micut, cu terasa cu scaune de plastic, dar dincolo de asta e locul nostru…cam asta e ideea.
    In Oradea, daca o sa ajungeti careva vreodata, va recomand un reatsurant-pub chiar pe centrul [ pt ce care nu stiu, centrul Oradiei este ca cel din Brasov, o pietonala ingradita de baruri, terase, resaurante, magazine] care se numeste Cyrano [ este absolut superb] unde se poate manca “ciorba in pita”, adica, bucatarii gatesc painici mai mici, din alea cu coaja aspra si un pic prajita, li se taie un capac, sa zic asa, se scoate miezul din ele si se pune inauntru ciorba de vacuta, de ceapa [ acestea doua le-am incercat eu] calda, buna, peste care se aseaza capacelul painii. Se mananca din ciorba, prima data insotita de capacel painii, si dupa aceia, dupa cum mananci ciorba, rupi din “peretii” painii, devenita farfurie. Deci….orgasm culinar, pe bune. Decorul, muzica, servirea, totul ma incanta. Io ma simt tare bine acolo.

  4. Johnny Handsome

    Bistro del`Arte – Braşov. Încearcă supa-cremă de ceapă, e bestială.

  5. Io ma simt in price circiuma ca acasa, de mic copil ma duceam sa-l aduc acasa pe bunicu si mai zaboveam prin circiuma. Circiuma trebe sa fie zgomotoasa si plina de fum, fitele astea cu omleta nu-i de mine ca oricum mincarea nu ma prea intereseaza, si omleta in special e otrava curata are tone de colesterol, d-aia mor gainile tinere.
    Deci atractia circiumii e data de calitatea bauturii, desi trebe sa recunosc ca extrem de rar am gasit, la circiuma, vin bun la un pret cit de cit rezonabil.
    Am doua circiumi preferate, vara la greci, http://www.restaurant-huegoloss.de/ si iarna la spanioli http://www.primolopez.de/restaurant-picasso/bildergalerie.html

  6. …pacat ca se fumeaza inauntru. In rest, numai de bine 🙂

  7. Simbio e dragostea mea, pe cartea mea de vizita scrie “musafir la Simbio”. Am numaisinumai respect pentru Dana si pentru tot ce-a reusit sa faca acolo:) Ma bucur ca ti-a placut, aveam emotii:))

  8. Fetele ar trebui să ştie că într-un restaurant TOTUL trebuie să fie proaspăt: 😯

  9. Of, corecteză, Simona, sau pune pluginul corect. :mrgreen:

  10. Am fost de Rusalii la Sibiu; daca stiam …. Asta e, il am in vedere la urmatoarea vizita

  11. Nu stiu care era esntialul, ca au reusit unde era putin posibil, sau ca au reusit ca femei ?!
    Oricum pare un loc interesant, poate chiar o sa ajunga departe cu treaba asta.

  12. @Savoir: că au reușit în vremuri f grele, după ce s-au riscat cu megacredite. și că au reușit fiindcă s-au gândit mai mult la client decât la faptul că au rate de plătit. ceea ce e rar 🙂

  13. @cookie: ai putea să fii amabilă, în calitate de food specialist, și să ne recomanzi niște chestii din meniu :mrgreen: sau pune link la ce ai scris tu la tine pe blog despre simbio, la momentul la care ți-a căzut cu tronc. 8)

  14. Simbio chiar este ‘the homie place’…cam in fiecare vineri seara ne prezentam acolo, dupa oboseala de toata ziua, si ne delectam mereu cu noi cocktailuri, dupa gust si preferinta, care mai dulce, care mai acrisor, mai cu fructe (pt mine ‘antiageing-ul’ a fost o reala incantare) sau mai fara… mancare…DELICIOASA!! …iar deserturile…GENIALE… atmosfera tocmai buna, iar stufful merita toate complimentele…recomand vizitare cel putin o singura data…apoi o sa simtiti atractia 🙂

  15. Dar chiar aşa, vorba cuiva de mai sus, chiar se fumează înăuntru??? 👿
    Vax, în acest caz l-am tăiat de pe listă chiar înainte de a-l înscrie. :mrgreen:

  16. Fiind nefumatoare de un an jumate ( si cu probleme cu plamanii) am devenit mai sensibiloasa si deranjata de fumul de tigare, dar nu de fite ce le am io in za hed, dar mna, chiar nu mai simt prea bine. Dar ceea ce descrieti voi, pare chiar fain. Sper, adica imi doresc sa ajung anul asta la Bucale, si promit ca merg acolo.

  17. eu nu vreau sa fie toata ziua dimineata. dimineata e cel mai nasol, ai toata ziua de munca in fata ta, si asta dupa ce n-ai vrut sa te trezesti.
    nu stii vreun restaurant unde sa fie toata ziua seara?

  18. @papalapap: unde doar să se bea, eventual?

  19. in sfarsit, mai citim si de lucruri bune! desi cu o floare nu se face primavara, sper ca Simbio sa fie model pentru cat mai multe locuri in care in sfarsit clientul sa fie respectat.
    chestia cu nefumatul in baruri cred ca e o treaba buna. sunt fumatoare inraiata, da’ la NY nu se fumeaza nicaieri si sa stii ca nu tusesc daca ies in fata carciumii sa fumez daca am pofta.si sa stiti ca altfel iti pica mancarea daca nu e acompaniata de fumul gros..
    @Johnny Handome esti din Brasov? Bistro del Arte e intr-adevar super fain. na, ca mi s-a facut dor de casa… 😥

  20. sorry, busy day. io zic asa: pentru incepatori – Turkey Ham Sandwich; pentru oua lovers – Ouale florentine de la brunch, musai cu niste bacon on the side; pentru dietiste – salata Cobb; pentru hard core eaters ca mine – porcul piri piri sau friptura de vita. de neratat: French Toast cu fructe. iaca si link: http://easypeasy.ro/2011/10/simbio-cafe/

  21. @Cookie: mulțumim. daaaa, toastul cu fructe e invenția secolului. mie îmi place mult și sandvișul cu mozzarella

  22. “mie îmi place mult și sandvișul cu mozzarella”
    si mie 8)

  23. am uitat sa zic de bautura: cu alcool – cocktailurile supriza ale barmanului Alex (se uita in ochii tai si-ti face numaidecat o contraptia diavolului extraordinar de buna, care se si urca, ce e drept, la cap, fara sa te prinzi:p); fara alcool – my personal favorite, smoothie-ul Anti aging, dar fara miere:p ah da, si au cafea Illy, the only coffee worth mentioning:p

  24. Ufff… ţi-a mai zis cineva în ultima vreme că eşti o urâcioasă ?
    Ai redeschis o rană veche. Încă din frageda pruncie a businessului privat mioritic, deşi conştient că în România nu poţi să-ţi iei Merţan din afaceri decât prin evaziune (sau eludare, pentru cei ce preferă termenii mai moi), m-am hotărât ca în cele 4-5 luni pe an cât sunt acasă, să îmi deschid, în fostul garaj+ spaţiul din faţă pe post de terasă, o cârciumioară. Mică, cochetă, nepretenţioasă. Am renovat, am dotat, m-am umplut de nervi în luptă cu birocraţia dar am obţinut în final zecile de avize şi autorizaţii. Am dat anunţ de angajare dar am avut proasta inspiraţie să scriu că angajez “barman/ospătar” . M-am trezit la poartă cu vreo 50 de hoţi. Îi citeai lejer după privire. În cele din urmă o cunoştinţă mi-a recomandat un puşti, student. Şi am deschis, cu-o plasmă mare “blocată” pe canalele de sport, două cutii de şah/table, vreo trei pachete de cărţi de joc, vodcă, vin şi bere. Primii clienţi au fost tot studenţi, aduşi de barman. La fel şi următorii (am avut grijă ca decorul să aibă efect repelent pentru categoria “boschetari”). M-am împrietenit cu cei mai mulţi dintre ei. În consecinţă, am scăzut preţurile şi am adăugat, din partea casei, platouri de sezon, asortate cu băutura comandată : ori ceva şuncă (la “tărie”), ceva brânzică (la vinul alb), sau murături (iarna) , sau roşii şi castraveţi (vara). Mi-au venit şi ceva boemi dar, eeeeeiii…, nici boemii nu mai sunt ce erau odată. Fiţe, false pudori intelectuale jeomenfişiste sau dimpotrivă atitudini înţepate, atotştiutoare. Ăştia în timp s-au tot rărit şi am rămas tot cu studenţii. Am ţinut zile de naştere, unul dintre băieţi pe care l-a mâncat în fund să se-nsoare a trecut cu nuntaşii pe la mine (între biserică şi restaurantul “oficial”) la una “mică” de erau să nu mai plece, pe scurt m-am simţit extraordinar, deşi totalul contabilizat la sfârşit de lună nu mă îndreptăţea tocmai către această stare. Nu era însă o problemă. Şi trebuia, logic (e totuşi, România) să fie. Au început fel şi fel de controale. Habar nu avusesem că există atâtea instituţii abilitate să ceară şpagă. Zeci de discuţii în genul : “Mda, e ok, dar n-am vrea să vă tot călcăm, dacă înţelegeţi ce vrem să spunem…” Şi înţelegeam, dar săptămâna următoare veneau alţii şi alţii şi alţii. Până când mi-a ajuns şi pe ultimii veniţi am pus câinele. Dar am pus şi lacăt. Băieţii încă mă mai calcă. Aproape zilnic. Vin cu şpriţul la pachet, mai facem o carte, mai vedem un meci, mai punem de-un grătar sau chiar îşi fac “temele” în gaşcă (c-am investit şi-n wireless). Le-am lăsat chei şi “ausweise” non-stop. Aş minţi să spun că nu mi-e bine şi aşa cu ei, dar, nu mai am “Locul unde, dacă vrei, poate să fie dimineață toată ziua”
    Ştiu că m-am lungit dar aşa-ţi trebuie, fiindcă m-ai provocat !

  25. @Bogdan: ce poveste frumoasă, tristă și românească 🙁

  26. Mda. Să te împuşti pe lângă gât şi alta nu ! Păcat că gestul a fost demonetizat la un mod atât de grobian şi neprofesionist…

  27. Olivia Newton-Volt

    Sint fan Bogdan! :mrgreen:

  28. Johnny Handsome

    @monikdd – nu, din păcate nu sînt din Brașov 🙁 , aș fi vrut, însă am prieteni acolo și datorită lor am ajuns la Bistro del Arte. Vreau să spun că nu ratez nicio ocazie, cînd ajung în Brașov, să trec pe-acolo. Mi-a plăcut din prima clipă, chiar și abajururile acelea puse puțin strîmb dau o atmosferă intimă și exprimă sentimentul despre care vorbește Simona. Pentru mîncare e adevărat, aștepți puțin, însă merită. N-o să-l etichetez în ” porcușori-pușculiță”, mergeți și vedeți. Mai iegzistă și Cafeteca, ajungi imediat din Piața Sfatului, să nu greșesc, lîngă Casa Mureșenilor, unde bei o cafea bună și în care lucrează oameni cu suflet bun.
    Coffee?…Tea?…. Me? 😀

  29. Johnny Handsome

    A, să nu uit, o sa încerc și eu la Dana :mrgreen: , pe Șelari nr. 8.

  30. Sunt fan ONW decat ca ea e fan Bogdan!

    @Auzi Bogdane, unde-ai citit don’mle povestea, ca tare i-a placut Simonei. Ba ai mai si intristat-o, romanca fiind.

    @Bogdan: Sunt fan povesti din astea triste, nu de alta dar am auzit atatea incat te cred cu suta intreaga de procente. Miezul sta in firea lucrurilor. Uita-te la ce se intampla la lumina zilei, chiar noptii uneori si-ti dai (si-ti dau!) dreptate fara cracnire.

    Uite doua exemple:

    1. Doi primari, unul din Jilava si altul din Magurele, au fost adusi sub escorta pentru a jura credinta cetatenilor obstilor de bastina care i-au ales, in ciuda statutului de arestati, si apoi condamnati. Redau mintal expresia reporterei A3: “Primarul s-a urcat in duba care urma sa-l duca la penitenciar in aplauzele multimii”. No comm.

    2. In fata Spitalului de urgenta grupul de sustinatori ai lui AN scandau “Cine sa traiasca, cine sa traiasca bine!”. In final au promis c-or s-o faca si mai lata. Alta data, normal, dupa alegerile din noiembrie. Te-ai prins! Good boy!

    Cum adica nu-s suficiente exemplele?? Mah, tu ai chef de controale, daaa? Manca-ti-as plagiatu’ tau, zi-mi si mie unde-i carciumioara ta, ca maine dimineata promit sa n-am somn pana seara :mrgreen: .

  31. @matrix: “Primarul s-a urcat in duba care urma sa-l duca la penitenciar in aplauzele multimii” 😆 😆 😆 😆

  32. Si, pana la urma, in Simbio se fumeaza sau nu?
    Ca si eu stau mai mult in casa, negasind un loc FARA fum 🙁

  33. @Mx: vara există și terasă

  34. of, pacat, imi facusem sperante.
    stii cum vine fumul spre nefumatori, indiferent in ce directie bate vantul?!? n-am inteles niciodata misterul

  35. @Simona: Jur!

  36. @ Johnny Handsome da’ de unde esti daca nu te superi ? ca ai accent ardelenesc :mrgreen:
    da’ nu mai zic nimic sa ne baneaza Simona ca trollam :mrgreen:

  37. @Simona:
    Cativa sateni care au tinut mortis-gatis sa ia parte la investire, sa le vada realesilor tricolorul cazand in falduri peste colaceii de la burtici, sa le auda “Jur-ul”, eventual sa-l capteze pe telefon, all in closed, jur ca plangeau cu lacrimi. Un nene cu fata de chiabur pensionar i-a cerut “alesului” sa respecte disciplina, sa dea dovada de bunul simt ala al taranului din Poiana lui Ioc(AN) … ce alaturare … gizas … si sa se intoarca la locul de munca. S-a scandat “S-alta data …”, vezi bine ca la roamani continuitatea si alternanta deal-vale cu care ne-a blagoslovit Blaga (poetul mahhhhhhh!) e o dovada crancena a romanismului. S-au agitat sepcute cu “NIKE” si basmale blackberry. Scuze, astea-s telefoane … Basmalele erau de fapt baticuri BERBBERY… vara, deh!

  38. Traiasca 22 iunie!

  39. @ Matrixbrain : La faza asta m-ai avut bătrâne ! Dar te rog să îmi acorzi circumstanţe atenuante, date fiind motivele ce m-au împins către acest gest disperat. Anume:
    1. cu ceva timp în urmă am eşuat, din considerente de ordin financiar, în intenţia de a pătrunde în mediul academic românesc. Şi mi-am zis acum că ar fi bine să profit de conjunctură şi, prin plagierea acestei poveşti să mă alătur, măcar şi simbolic, grupului profesorilor universitari doctori Mang, Dumitrecu, Ponta.
    2. am ţinut cu tot dinadinsul să câştig premiul pus în joc de Simona
    3. nu am putut să nu profit de ocazia nesperată de a face reclamă moka, în „paginile” unui blog cu audienţă, unui „stabiliment” care nu mai funcţionează
    4. deşi sunt căsătorit de aproape 20 de ani, simt încă nevoia de a agăţa doamne bine, gen Olivia N-V (by the way, săru’mâna !), mizând pe nevoia aproape patologică a femeilor de a fi minţite, şi
    5. băi, da’ mă leşi ????
    P.S. Eu când mă plictisesc, beau bere. Tu ?

  40. @Bogdan 😆 😆 😆
    totusi sper ca acum nu te plictisesti. Bere cu noaptea-n cap, zau asa! :mrgreen:

  41. @ Anna, fată, habar nu ai cât am de recuperat. ..
    Ce-i cu _MN-u’ că nu-l văzui p’aici ? Şi nici pe ălalt Adi.

  42. @Bogdan, pai daca e asa incepe si tu cu ceva mai strong, nu cu bere.
    Adi (daca de matematician e vorba) nu stiu, dar si eu am treaba cu el azi ca imi prind urechile cu Google si cu cifrele alea, nici sa ma joc nu stiu 😥 .
    MN-ul … apare el. Cand nici nu te astepti 😉

  43. Esti careva din Targu Mures?
    Am picat pe acolo cu trebi acu` vreo 3 ani. Parchez machineta in fata Palatului Culturii si, dupa ce il vizitez (normal) ne ducem pe jos pe avenue, strada aia principala care merge catre Catedrala Ortodoxa, ca-mi scapa acum numele bulevardului. Mai, si unde nu dam noi de un local cu nume ceva cu daci sau romani, nu mai stiu. Stiu doar ca trebuie sa intri intr-o curte si apoi la un fel de subsol-demisol.
    Citit meniu, figuri, pana la urma am comandat platou rece cu de toate. Doua portii, normal, pentru ca eram amandoi cam la suta de kile si nemancati de cu seara.
    Acuma… nu stiu daca blonda aia cu accent de unguroaica si cu regrete pentru faptul ca eram insotit a “miros“ ca sunt mitic sau daca asa mananca mereu ardelenii dar a venit, nene, cu doua platouri genul din care puteau manca patru insi dintr-unul singur!!!
    Ne-am luptat cu ele vreo ora, sa se aseze in stomac si sa fie loc destul, apoi tot am lasat ceva pe ele. Vine jmechera aia blonda si, plina de solicitudine, zice:
    – Sa va aduc si niste pungi, sa luati cu dumneavoastra ce a ramas???
    – Sa te bag in ma-ta (in gandul meu), de ce dracu` sunt insotit (tot in gandul meu, dar undeva mai jos) si nu, multumim, nu e nevoie, in varful limbii. Si nici macar nu a fost scump

    Na, sa te tot plimbi prin Ardeal! 💡

  44. Cum naiba se numeste localul, voiam sa intreb, ca am poze din interior dar nu se vede nicaieri vreo denumire. Toti erau imbracati antic, chestii, figuri…

  45. MarianS: daca ti-e dor de platouri d-astea, incearca Excalibur in Bucuresti! :mrgreen: ( nu garantez ca gasesesti si unguroaice originale, dar, cum ti-o fi norocul!)
    si be) mai ai o sansa ( la platouri, la unguroaice , nu stiu) la proaspat redeschisul Hanul lui Manuc ;si desigur la Carul cu Bere si toata gashka administrata de echipa lor manageriala: Casa Berarilor, Curtea berarilor, etc!
    😉

  46. Mx: la ceas de vara iti recomand Hanul lui Manuc : curte mare, mese din belsug, iar daca vrei sa stai in interior, ai intimitate deplina si netulburata de fum deoarece este perfect gol, :mrgreen: ca toata lumea e pe terasa! :mrgreen:

  47. si apropos de locuri cu mancare buna si ieftina, in centru, recomand cu caldura ( nici nu se fumeaza) cantina ASE-ului! 😳

  48. cat despre aia cu impushkatu in gat ( gatul fiind subiect on topic, deoarece mancarea trece prin gat) cea mai mishto afirmatie am citit-o pe facebook, deci nu mai stiu a cui era si zicea cam asa:
    noroc ca nu a incercat asta fostul prim ministru Roman, ca era jale! :mrgreen:
    cat despre Ponta ( ca si ele e ontopic, ca la el e tot timpul dimineatza) cel mai misto a fost tot pe facebook, tot nu mai stiu al cui , cica noul sau nume esteeeeeeeeeeeee…
    Ctrl V. Ponta!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  49. si be) de la Bogdan: amatorismul se pedepseste fiule! :mrgreen:

  50. uite profesionistii de la jilava si magurele cat sunt de apreciati , doriti , votati si adulati!
    😉
    da la astia ca tine se duce tzara asta de rapa, bai!
    pai cine a mai auzit de carciuma de garaj?
    in garaj de fac calculatoare, ca doar ai auzit de bill gates!
    8)

  51. Imi aduc aminte cu justa mandrie patriotica de cei 15000 de specialisti. Ne-a ferit Dumnezeu, zic! Nici USL+PDL nu aduna atata :mrgreen: UNPR ce mai pune 0-uri … pardon, *-uri 😈

    @cruela:
    Depinde de tema tezei de doctorat, ca sa zic asa. Sunt profesionisti si … inevitabil, profesionisti. Niciodata nu stii de unde sare. Uite, bunaoara, ca sa fiu ontopic cu myself (sa fiu ontopic cu topicul mi se pare chiar pur si simplu,las-o-asa, mai bine oftopic decat … infine!) prezint un caz tipic:

    Banc plagiat
    Un iepuras, ajungand intr-o farmacie, ii cere farmacistei prezervative pentru iepurasi. Aceasta, vizibil amuzata ii spune acestuia ca din pacate nu, nu are. A doua zi, iepurasul, persistent, neacceptand un refuz, o intreaba iar “Prezervative pentru iepurasi nu aveti?”. Farmacista, uimita de aceasta data il refuza la fel de politicos ca si in ziua precedenta. In a treia zi, iepurasul iar mersese la farmacie, evident pentru a adresa aceeasi intrebare. Farmacista, vizibil enervata, ii raspunde vehement “Am prezervative doar pentru elefanti!”. Auzind asta, iepurasul ofta lung si spuse: “Off, dati-mi doua ca o sa le innod eu cumva!”.

  52. Pf! ce-am ratat! Am fost acum două săptămâni în Brașov și n-am intrat decât în Biserica Neagră,
    Bistro-ul del”Arte l-am ratat!!! La sfârșitul lui iunie mă duc la Timițoara. Ce aveți să-mi racomandați de acolo înafară de 3F desigur!? La București când voi ajunge îmi trec în agendă Simbio!

  53. Johnny Handsome

    @monikdd: m-a dat de gol accentu`? :mrgreen: nu știu, de peste tot și de niciunde, sau, să fiu mai exact, de unde vrei tu să fiu. 😀
    @Cruela: fată, da` de Cantina Studenților de la Rosetti, nimik? altfel, s-a termenat renovarea la Hanu` lu` Manuc ? că n-am mai fost de mult timp.
    și tot @Cruela: espeșiălii for u, una (cred) bună:
    – în celula lui Năstase bate vîntu`…
    – pe cine?:mrgreen:
    n-am plagă, jur! :mrgreen:

  54. Bre, cruelo, să creşti mare, că mare dreptate ai avut!!!
    Exact, despre Excalibur este vorba. Mai că-mi vine să te invit, auzi… 🙄

  55. MarianSe: dar invita-ma, nu fii sfios, ca si-asa toata viata mea e conpusa numa din munca! :mrgreen:

  56. johnny handsome: la cantina din rosetti n-am mai fost din studentie, deci din secolul trecut deci nu stiu;la hanu lu manuc, da! au terminat de renovat si aveti grija unde va puneti dorsalu’! ca au asa: cafenea, rest cu specific libanez si rest cu specific romanesc ( mititei si carnurii mii si bere faclii)
    😉

  57. Din ciclul : Capul în care, dacă vrei, poate să fie doar prostie toată ziua , vă prezint o ştire de natură a acapara atenţia opiniei publice făcând uitate ICR-ul, plagiatul P.M. şi tentativele de tentative de sinucidere :

    USL Cluj cere Primariei Cluj-Napoca sa prezinte public modalitatea in care se vor comercializa pepenii in aceasta vara, relateaza Agerpres.

    ”Avand in vedere ca in anii trecuti procesul comercializarii pepenilor s-a desfasurat haotic, consideram ca actualul edil, Emil Boc, trebuie sa prezinte transparent procesul comercializarii pepenilor la Cluj, pentru a nu fi acuzat ca repeta erorile fostului sau discipol, Sorin Apostu. In acest context cerem reprezentantilor primariei sa prezinte public locatiile unde vor fi comercializati pepenii si metodologia comercializarii lor, conform standardelor europene”, se arata intr-un comunicat transmis, duminica, de USL Cluj.

    Nota 1. Textul este plagiat după Hotnews
    Nota 2. În şapou “P.M.” înseamnă Prim Ministru. Ruşine celor ce au gândit altfel !

  58. Şi încă ceva, domnu` Bogdan:
    Să fie afişate peste tot inscripţii bilingve, ca să înţeleagă tot ardeleanul că “lubeniţa“ este pepenele roşu, asa să ne ajute Dumnezeu!

    PS: nu mă bagaţi în seamă, m-am băgat eu pe feisbuc şi deja mă doare pepenele. Aaaa… dovleacul … capul, pardon. 😯

  59. […] sus și poți comanda un mic dejun la ce oră vrei tu, fără să te întrebe cineva de ce – după cum spune și Simona Tache, la ea pe blog. Și are dreptate; n-am înțeles niciodată de ce nu poți mânca o omletă la un restaurant, […]

  60. […] Iar dacă vreți un loc special în care să organizați o petrecere intimă și mișto, vă recomand din inimă Simbio, despre care am scris mai pe larg aici. […]

  61. […] sus și poți comanda un mic dejun la ce oră vrei tu, fără să te întrebe cineva de ce – după cum spune și Simona Tache, la ea pe blog. Și are dreptate; n-am înțeles niciodată de ce nu poți mânca o omletă la un restaurant, […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green