Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Capitala Iubirii, a Iepurașului și a Beculețelor

Screen Shot 2017-03-10 at 16.24.51

Găbița Primărița și fashion-adviserița personală, Rița Dizainărița, lucrează în continuare pentru un București mai… mai… mai… whatever. Poate vă era dor să le surprindeți angajate într-un dialog imaginar:

Rița: Bună dimineața, șefa! Ce frumos vă stă părul!

Găbița: Mersi, dragă… Dar… a ce miroase la mine în birou?

Rița: A căcat, șefa.

Găbița: A căcat????

Rița: Am călcat într-un căcat de câine.

Găbița: Iar, dragă? IAR??? Te-am rugat să fii mai atentă.

Rița: Degeaba sunt atentă, șefa, e plină Capitala Iubirii de căcați de câine.

Găbița: Care Capitala Iubirii?

Rița: Bucureștiul, șefa. Nu așa i-am zis noi? Nu așa se cheamă târgulețul cu sărmăluțe și turtă dulce de la Universitate?

Găbița: A, da, uitasem! Doamne, ce frumos i-am zis! Nu degeaba sunt poetă! Sper să aprecieze proștii ăștia de bucureșteni, niciun primar nu i-a mai făcut să simtă că trăiesc într-un oraș al iubirii.

Rița: Așa e, șefa, doar că, din păcate, nu prea au pe unde să calce. Trotoarele gem de jeg, de căcați de câine și de mașini.

Găbița: Așa, și?

Rița: Nu credeți că ar trebui să facem ceva?

 Găbița: Păi, facem. N-am zis că decorăm orașul, și de Paști, cu beculețe în valoare de 170.000 de euro?

Rița: Nu, șefa, nu să punem beculețe scumpe peste jeg…  Să facem ceva să arate orașul ăsta mai puțin împuțit.

Găbița: Pe mine nu mă deranjează, dragă, că e împuțit, eu stau numai în mașină, nu mă plimb brambura pe trotuare. Ăștia au prea mult timp să se plimbe, de-aia îi deranjează mizeria.

Rița: E sufocat și de mașini, șefa. Suntem al doilea cel mai aglomerat oraș din Europa și pe locul șase în lume.

Găbița: Și ce vrei, dragă, să fac eu, că mă și enervezi!? Eu am de ridicat orașul ăsta la standarde europene și tu vrei să adun căcați și mașini?

Rița: Șefa… dacă tot discutăm… să știți că vorbește lumea că vă comportați ca Ceaușeasca, că e dictatură în primărie, că le închideți microfoanele consilierilor de la alte partide care cer justificarea investițiilor și a anumitor decizii, că dați afară directori de spitale care făcuseră supertreabă și puneți în loc clientela de partid, în timp ce în altele e prăpăd și plin de Secureni care sifonează banii publici și câte și mai câte…

Găbița: Și, dacă vorbește lumea, ce ai vrea să fac eu, dragă? Crezi că nu le-aș tăia Facebook-ul ăla, dacă aș putea? Crezi că nu ne dor creierii-n cap și pe mine și pe Olguța, de cât ni i-am stors ca să găsim o soluție să le punem pumnul în gură? Ne dor, să știi!

Rița: Șefa, dumneavoastră veniți totuși din presă, o zonă în care ar trebui să vă sune strident toate inițiativele comuniste din PSD. Nu vă e rușine, șefa, de politica pe care o face acest partid și de furăciunile lui uriașe? Nu vă simțiți prost când vă duceți cu mămica la Antena 3, să vă lingă Gâdea pantofii, de 8 Martie?

Găbița: Rița, tu ai înnebunit? Cum îndrăznești, dragă, să îmi vorbești așa? EȘTI CONCEDIATĂ!

Rița: Șefa, nu vă supărați, m-am înscris la niște cursuri de teatru și am avut temă să joc un rol în fața cuiva. Am ales să o fac în fața dumneavoastră. Iertați-mă. Știți că sunteți cea mai bună primăriță din lume, da? Dați-mi voie să vă recit și o poezie:

Tovarășă Gabriela Firea…

Ca unei mame cald sărbătorite,

Gingaș omagiu vă aducem iară,

Din flori cunună împletită,

În vii culori de primăvară…

Găbița: Vai, ce frumos, mersi…

Rița: Adevărul e că e plin orașul de tefelei care nu apreciază câte ați făcut pentru ei, șefa. Păi, ce primar a mai dat sarmale la Universitate, cu ocazia Mărțișorului? Și muzică, ziua-n amiaza mare, de nu se mai aude profesor cu student în sălile Universității, de peste drum? Nimeni. Chiar ar trebui să le tăiați internetul tuturor celor care vă vorbesc de rău, să știți. Merită. Sau măcar să treceți Facebook-ul ăla prin niște firme ale partidului. Să livreze Facebook cine trebuie, știți ce zic? Ce, nu s-ar putea?

Găbița: Ne gândim. Până găsim o soluție, hai să mai ridicăm un pic Capitala Iubirii la standarde europene. Ia zi, ce să le mai dăm la proștii ăștia nerecunoscători, cu ocazia Paștelui, în afară de beculețe?

Rița: Târg cu sărmăluțe și turtă dulce la Universitate!

Găbița: Excepțional. Ești genială. Bravo. Bravo. Excepțional. Știu și cum o să se cheme, că nu degeaba sunt poetă. “Capitala Iepurașului” o să se cheme.

Rița: Awwwwwww…

8 comentarii

 1. Am avut o revelatie citind articolul. Legea ii obliga pe primari sa domicilieze pe teritoriul unitatii administrative pe care sunt alesi. Asadar ca mi-am dat seama ca Firea si Pandele, desi casatoriti, nu locuiesc impreuna!!! 💡 💡 💡 Iti dai seama cat sacrificiu pentru binele public? :mrgreen:

 2. Rita : Sefa , Sefa…. pe langa sarmalute si turta dulca eu zic si o punga de seminte de floarea soarelui .

 3. :mrgreen: Cine a vazut-o de 8 martie la tv cu maica-sa trebuie ca intelege cum sta treaba. Neam needucat, altfel ii facea maica-si macar niste implanturi pe incisors, inteleg ca de premolare nu i-ar fi ajuns love lele. Asta-i natia, ne dam cu carmaz in obraji si molfaim ciolanul.

 4. Adi s-a dat cu ungurii.
  Pă bune, a recunoscut.
  Daca vine la H, data viitoare, retractez printr-o erată.

 5. Rautati mueresti !

 6. In naivitatea Mea…vazand eforturile de pavoazare a capital, chair credeam ca e posibil sa locuim intr o capital Europeana civilizata..dar nu. Cu alte cuvinte JEGUL
  se MASOARA in CM. Cand urci dimineata in orice autobuz sau tramvai nici urma de curatenie. Jegul poate fi Masurat in CM.

 7. Cine-si mai aduce aminte de filmul sau cartea The Help, sa ii serveasca si stimabilei o placinta…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green