Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ce discuție a avut loc în biroul lui Ponta în seara asta

25.000 de oameni pe străzi în seara asta, în București. Și o demisie.

***

Cam cât de oligofren poate să fie un șef de guvern ca să reacționeze ca Ponta în seara asta? Îmi imaginez astfel discuția de la el din birou:

Ponta: Avem 25.000 de oameni furioși în stradă. Ce facem?

Un țuțăr: Păi, ce să facem, șefu, hai să ne uităm în manual.

Ponta: Păi, uită-te.

Țuțărul: Imediat, șefu. Ia să vedem, ia să vedem… ce zice, ce zice la manual… a, da, uite, șefu, zice că tre’ să le arunci ceva cărnet să-l devoreze, să faci un sacrificiu, să cadă un cap sau mai multe.

Ponta: Aha! Păi și ce cap să cadă?

Țuțărul: Nu știu, șefu, femeia de serviciu de la guvern?

Ponta: Ești tâmpit la cap? Ăștia îl vor pe Oprea, mă vor și pe mine, îl vor și pe Piedone, sunt foarte furioși, nu se poate să le dau capul femeii de serviciu de la guvern!!!! E prea mică. Îmi trebuie un cap mai important.

Țuțărul: Un cap mai important, un cap mai important… ce cap mai important ar putea să… aaaaa, gata, șefu, știu, știu, știu! ȘTIIIIU!!!!

Ponta: Zi odată, că ne linșează ăia dacă nu facem repede ceva!!!

Țuțărul: Șefulețul de la ANPC, care primise o sesizare c-o zi înainte de tragedie, legată de clubul Colectiv, da’ n-a apucat să facă controlul.

Ponta: Adică să demit pe un nimeni pentru un căcat?

Țuțărul: Da, șefu.

Ponta: Excelentă idee! Și o să se potolească mulțimea furibundă, dacă fac sacrificiul ăsta?

Țuțărul: Categoric, șefu!

Ponta: O să uite de mine, de Oprea, de Piedone, de noi toți?

Țuțărul: Indubitabil, șefu! Amnezie completă!

Ponta: Anunță presa că l-am demis p-ăla și dă-ți o primă. Gata, am rezolvat criza, mă duc acasă, că m-așteaptă Daciana cu masa caldă. 

***

Sper să fim și mâine tot 25.000 pe străzi. Sau poate chiar mai mulți.

LATER EDIT (4 noiembrie 2015): Ponta și-a depus, acum o oră, mandatul. Gabriel Oprea nu a plecat decât forțat, la pachet cu tot guvernul. Piedone este și la ora asta în funcție.

LATER EDIT (4 noiembrie 2015, câteva ore mai târziu): Gata, e pa și Piedone.

68 comentarii

  1. Si Daciana, dragostea lui, pune ciorba si de-o mamaliga calda pentru sarbatorirea demiterii.
    Nu e vreun cititor de-al tau sa stie unde locuieste Ponta?

    • Și, la fel ca după fiecare demisie importantă, românii au început să spere din nou. Suntem un popor optimist, în ciuda aparențelor. Pe bune!

  2. n-a fost chiar asa,
    da pe-aproape…
    imi pare tare rau ca nu am fost azi in bucuresti

  3. Meritocrația, forma superioară a democrației. Restul sunt povești de scris pe net.

  4. Hai sa facem un exercitiu de imaginatie : la presiunea strazii sau din proprie initiativa (putin probabil) Ponta isi ia jucariile si pleaca. Buuuuun…..si ce urmeaza….. vin ceilalti ?!? Ce-am rezolvat ?
    Este pregatita STRADA sa ofere ACUM, IN SECUNDA ACEASTA, o alternativa ? Ar fi minunat daca STRADA ar putea da maine 500 – 1.000 de tineri care sa fie apti (din punct de vedere moral, profesional, administrativ, etc.) sa-i rada pe toti imbuibatii care ne-au ingenuncheat un sfert de secol, tineri care, impreuna cu noi, ar putea da inapoi Romania romanilor.
    Alta intrebare : Unchiul Sam si Conita Europa ar fi de acord ? Pai, ce ? Sunt prosti sa lase jumara din mana ?

    Democratie : frumos cuvant…..

    • Bravo! Ai spus ceea ce trebuia sa spui! Tineretul asta trebuie sa dea lideri,,dar pana nu au un plan concret nu vor crea decat haos prin demiterile obtinute…

    • Adica cel mai indicat e sa continuam somnul. Noi nu zicem sau facem nimic si ei continua sa faca ce stiu!

    • La Iași “strada” s-a hotărât să vină cu o alternativă de ceva timp.
      Deocamdată vrem să ne recuperăm administrația locală, dar în timp este foarte probabil ca dintre noi și din alte partide locale să antrenăm și oameni pentru executiv și legislativ.
      Diferența principală dintre noi și politicienii actuali e că noi facem politică pentru că ne simțim responsabili și nu de “foame”.
      Suntem un grup de tineri profesioniști care și-au dat seama că trebuie în primul rând să faci viața mai bună celor din jur dacă vrei să trăiești mai bine. http://pentruiasi2016.ro/cine-suntem/

    • 1. Sa-nteleg ca politicienii actuali au scoala si sunt de neinlocuit…
      2. Sa-nteleg ca nimeni n-a facut studii de management si nu la ASE…
      3. Sa-nteleg ca un manager dintr-o multinationala, spre exemplu, n-ar putea sa fie un bun prim-ministru…
      4. Sa-nteleg ca un prim-ministru este un Dumnezeu si n-are echipa, consilieri, pentru fiecare domeniu in parte sau ca nu-si poate lua…
      5. Sa-nteleg ca nu puteti vorbi folosindu-va de numele dumneavoastra de pe CI ci de un pseudonim….

    • Valvalentin: adica strada sa taca din gura fiindca nu exista alternative la guvernul Ponta? Adica sa-l lasam in fruntea bucatelor ca nu avem altul mai bun? De frica necunoscutului sa pastram in functie raul? Interesanta filozofie. Si de ce crezi ca unchiul Sam si conita Europa ar sari in foc pentru Ponta si ai lui? DNA face pirtie printre corupti, s-au opus vreodata Sam si Europa? Au ei alte probleme: refugiati, terrorism, etc.

      Cred ca mai repede tavarisch Putin nu se simte asa de bine. Si trollii lui care te-au umplut de like, mai multe decit toti cititorii blogului.

  5. Ghinion!
    Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 COMPLECTATA si modificata cu Legea nr. 286 din 6 iulie 2006 NU CONTINE termenul DEMISIE. Usor cu piedonul pe scari, nu-l impingeti la ilegalitati.
    In schimb exista termenul DEMITERE.
    O pila la Consiliul local S4, ceva?

  6. Exelent jucat, dar sper ca de data asta nu mai tine, vom fi mai multi sigur!

  7. Din pacate, cred ca nici pontacul, nici izmana, nici piedone nu-si vor da demisia, decat…de frica. Se vor agata cu dintii si cu ghearele de functii, isi vor trimite locotenentii si postacii “la lupta”, si vor continua sa sfideze (chiar daca cu jumatate de gura).

    Remember acum un an, cand, imediat dupa alegeri, parlamentarii au respins, intr-un timp record si cu doar un vot impotriva si o abtinere (mon Dieu!) legea amnistiei pentru fapte de coruptie, pe care tot ei o promovasera, pentru a scapa de puscarie? Cum presedintele camerei deputatilor a adresat un apel hilar la cinste (ha!) catre toti parlamentarii? Ca deh, electoratul tocmai ii trosnise la urne, de le tremurase osanza in limuzine. Cum jurnalistii prezenti in sala la vot relatau graba caraghioasa cu care alesii neamului se imbulzeau sa faca pe plac poporului?
    Aia e frica. Acu au ceva cosmaruri, un deja-vu ici-colo (pontacul sigur are) dar frica inca nu le este. sau nu atat de mult cat trebuie.

    Nu-i nimic, e si maine o zi. Si poimaine, si cat timp trebuie.

    Aseara am ratat partea cu primaria sectorului 4. Data viitoare voi ramane pana la capat.

  8. Hai ca o dai in balarii…

  9. Probabil că astăzi va cădea capul şefului de la Serviciul Avize şi Omoruri de la sectorul patru.

  10. …discutia a continuat:
    Ponta:Fa, bă….. sau ce dracu esti tu…. suna si pe Piedone…
    Ponta: Mare Sef…. te-am sunat ca-i groasa …trebuie sa dai ceva…
    Piedone: Hai Sefu …..chiar trebuie??? Le mai zic vreo doua…si li se moaie piciorele de frica…
    Ponta: Bă….tu nu intelegi? Asa scrie la manual….nu vreau eu….in manualul ala secret de mi l-a lasat Bunicuta…. manualul nu greseste… de la Stalin incoace il tot folosim…si suntem tot la PUTERE!!
    Piedone: Bine Sefu…dau si eu…. sa nu le mai ajunga …. dau un monument…..da-l facem din bani publici, fara licitatie ….stii mata…sa ne ramana si noua de o excursie, doua, trei, patru, cinci…..
    Ponta: HO nesatululele …trei este suficiente!
    Piedone: Sarumana Sefu! Alerg la Facebook!!!!

  11. Dragilor, exista deja haos in tara asta!
    Daca niste nenorociti de oameni au reusit sa l creeze, oare niste tineri pregatiti si motivati nu s-ar descurca mai bine?
    Vechea problema a poporului roman…sa se multumeasca cu raul pe care deja il cunosc. E mai bine asa decat..necunoscutul. Decat asumarea de riscuri si curajul de a schimba ceva. Indiferent cu ce pret…

  12. Sefuletul de la ANPC a fost demis pentru ca a calcat pe gat, probabil, un sponsor de partid. Ghinionul lui. Ponta nu reactioneaza pentru ca, din punctul lui de vedere, e plecat de mult (de cand a pierdut alegerile) – mai ocupa scaunul doar pentru ca pentru partid e cel mai bun sa incaseze castane in cap. Piedone, la fel ca si Oprea, nu pleaca deoarece doar din pozitia ocupata mai pot negocia ceva, orice, sa-si salveze pozitiile/averile/ inclusiv libertatea cat mai pot. Estimez, ca daca vor temporiza luarea unor decizii mai dure – de sacrifiu, duminica, numarul participantilor si al localitatilor participante la manifestatii, va creste exponential, se va cere inclusiv Jos Johhanis. Iar intr-o saptamina vorbim de alegeri anticipate.

  13. indiferent ca pleaca niste hiene si vin niste sacali- trebuie sa isi invete lectia; si dupa ce dam jos hienele, vom da si sacalii,.undeva trebuie sa se termine cu asta; nu putem sa ne resemnam precum ciobanul din Miorita.

    diseara si maine seara si tot asa..vom fi tot acolo

  14. Poate nu ne mai plimbam ci ramanem fix la Victoriei

  15. Nu isi pot da demisia, mai au in spate cel putin 5 randuri de generatii pe care sa ii lanseze in politica si sa le faca averi, doar nu s au luptat atat ca sa plece acum, vorbiti prostii.
    Legat de discutia imaginara ar mai fi de adaugat ” sefu cand iesiti la rampa cu declaratiile sa va scuzati si sa spuneti ca 25000 de oameni nu va vor, insa stiti sigur ca restul au stat in casa pentru ca va plac”
    Vad comentariu de genul, suntem departe plecați dar va suntem alaturi cu sufletul…. va intreb oameni buni in zonele unde sunteti nu exista ambasada României, de ce nu iesiti, asa cum ati facut si la alegerea presedintelui, DE CE NU VA MOBILIZATI SI VOI SI NE AJUTATI DE ACOLO DE UNDE SUNTETI??? Sa le aratam ca suntem uniti chiar de suntem raspanditi peste tot.

  16. Tinerii din ziua de azi trebuie sa ne dea LIDERI care sa conducă tara noastra, nu doar proteste. Protestăm degeaba daca nu avem nimic pe banca de rezerve. Ei demit si tot ei au oamenii lor de înlocuit. In parlament daca nu pup i niste fundulete nu rezisti nici o saptamana. Marea mafie e acolo sus nu in strada . Daca nu tăiem capul sarpelui acum nu vom rezolva nimic . Asa ca gândiți-vă la cativa LIDERI ce pot prelua puterea. Apoi iesiti in strada. Trebuie lucrat ca in timpul revolutiei când liderul era pregătit dinainte.

  17. Iată că marşul n-a rămas fără ecou. Mai aşteptăm şi alte reacţii.

  18. A demisionat ponta. dar ii vrem si pe ceilalti!

  19. One down! Numaratoarea continua.

  20. Totusi a plecat. Sincer, sunt surprins ca a facut-o atat de repede. Asa-i ca nu v-ati fi gandit? Odata cu depunerea mandatului primului ministru practic inceteaza mandatul intregului guvern, inclusiv al lui Oprea. Mai ramane Piedone, unde e mai greu, daca nu isi da demisia sau nu exista premisa pentru inceperea unei urmariri penale in cazul lui, caz in care poate fi demis de prefectul Capitalei. Vedem.

  21. Continuarea povestii:

    A doua zi, Traian Basescu isi sarbatorea ziua de nastere, intr-un costum patat de “mariner”, caci una dintre nepoatele lui tocmai vomase pe el. Nevasta-sa, schiopatand caci aseara craiul bagase mai mult gal-gal pe beregata decat de obicei si-o snopise mai cu foc, vine tantosa la barbate-su si baga:
    – Stapane, am un cadou pentru tine. La multi ani!
    Si-i da ziarul cu demisia lui Ponta. Basescu rade stramb, cu-n singur ochi, si zbiara la femeie:
    – Asta da cadou de ziua mea, mai adu-mi o sticla!

    • Ma astept la un comunicat din partea lui Traian Basescu ca este gata sa isi asume noi responsabilitati politice, el si cei dragi lui. Sa vedem cand apare la TV. Facem un mic pariu?

  22. ponta e pa.
    pana la desemnarea unui nou prim ministru,
    premier interimar este … hai ca nu stiti … va zic io …
    gabitzaaaa….
    acu are voie la girofar.

  23. Asa cum era de asteptat, astia n-au inteles ca nu se doreste inlocuirea unei labe triste cu una fresh, asa ca au scos deja din rezerva de cadre doua triste figuri pentru postul de ciolanar sef, Dancu si Maior.

  24. A plecat si Piedone. Ca sa vezi!

  25. Hi ma,ce santeti asa?Ui ca pleaca toti acasa acu….
    Sa iesiti cu scuze deseara,please!

  26. declaratie la cald
    Gabriel Oprea – Din respect pentru poporul național, refuz complect funcția de prim ministru. și o spun acum, înainte să nu mă întrebe nimeni.

    • Cuvântul “respect” din gura lui, la momentul ăsta provoacă greaţă. Brusc, toţi au un mare respect şi pentru popor şi pentru victime. I-a lovit aşa, dintr-o dată, un respect de abia-l duc.

    • annitza
      declaratia lu interesu national a fost alta, *complect* alta…
      asta am copipastat-o io asa, ca din declaratia lui n-a inteles nici draqu ceva…

    • dg
      a vorbit ca si cum ar fi un bulgar care invata romaneste
      da de ce ar vrea el sa fie considerat bulgar:?

  27. Acum se discuta despre inlocuirea lui Ponta cu Zgonea, printre altii…ori sunt prosti ori ne iau la misto.
    In ceea ce-l priveste pe Ionannis, cica asta il are in cap doar pe Predoiu…sa-i spuna un consilier mai repede ca o asemenea nominalizare ii garanteza mutului o moarte politica rapida, in chinuri.
    Una peste alta, baietii isi vad de treaba si cauta solutii tot in bordelul lor…

  28. din pacate a fost nevoie de un carnagiu ca acest imbecil sa realizeze ca e mai bine pentru toata lumea din aceasta tara ca el sa demisioneze

  29. Întrebat dacă liberalii vor fi acceptaţi la guvernare, în condiţiile în care oamenii cer plecarea întregii clasei politice, deputatul PNL Mihaita Calimente a răspuns: „Dacă stradă nu ne vrea nici pe noi, atunci să-i voteze pe bulgari”, potrivit HotNews.ro.
    …………
    “Îmi cer scuze pentru declaraţia unui membru al partidului, a domnului Calimente pentru o declaraţie neinspirată. Îmi cer scuze în numele PNL”, a declarat Gorghiu în cadrul unei conferinţe de presă.

    E clar, sunt prosti dar ne iau si la misto….

  30. Ce parere o avea acum giganticul hactor arsinel alecsandru despre partidul unpr si marele lui conducator ?

    • Are o parere foarte buna. A reusit sa-si lase amprenta in Romania prin actiunea lui politica. UNPR e pe cale de disparitie. SI datorita lui…:)

  31. Slab. Foarte slab.

  32. Rareori am fost mai frustrat ca acum ca nu sunt in tara.
    Hai Romania !

    • ipocritule . probabil ai plecat din tara doar din motive materiale si acum esti frustat ? daca erai asa patriot si roman trebuia sa ramai in Romania sa te lupti cu sistemu` , sa construiesti ceva . Germania sa dezvoltat cu ajutorul oamenilor care au fost nationalisti , germani adevarati care nu au ales calea pribegiei . de aia nu suport de nici-un fel pe cei care se semneaza pe diverse forumuri “sunt roman din diaspora” . nu ajutati cu nimic Romania din spatele laptopului . Romania trebuie reconstruita de romanii din tara , de tinerii care inca mai spera ca mai pot avea o viata normala in acest spatiu numit Romania

  33. Cea mai mare greseala ar fi sa ne oprim acum, cred ca prin demonstratii masive, civilizate, pasnice se poate obtine orice. Acum ar fi timpul sa plece tariceanu+zgonea si toti parlamentarii ce au probleme cu legea, inclusiv cei care sunt aparati prin vot. Daca strada vrea, poate orice. Chiar si o revolutie de catifea.

  34. Ce discutie a avut loc in biroul lui Johannis in seara asta:
    -Domnu presedinte, sunt mai multi decat ieri, serviciile zic ca cica-s pe putin 35.000, basca si prin Cluj, vorba ceea “azi in Timisoara, maine-n toata tara”.
    -Si ce mai cer? ca doar borfasul mi-o prezentat demisia, si maine-l avem pregatit pe Predoiu, pardon, pe Dancu, ca cu asta o venit Dragnea azi in mapa.
    -Pai, vor sa resetati sistemul, sa le dati eject si astora din PNL, ca-s din aceeasi mizerie, si sa puneti un premier tehnocrat, cu ministri apolitici.
    -No, langsam, ca am vorbit azi cat pentru sase zile, de mi-o picat si prompterul, si tre’ sa o sun si pe nevasta-mea, ca-i nesunata azi.
    Bis Morgen!

  35. De data asta politicienii au avut inspiratia de a nu-si mai face aparitia printre manifestanti. De fapt, cred ca a fost instinct de conservare: daca aparea vreunul, cred ca era linsat.

  36. Imi pare rau de cele intamplate. Eru niste tineri… asa cum sunt si eu. Dar de aici la ce s.a ajuns sa se faca este cale lunga. Nu vreau sa vad cum pe spatele unor copii morti se catara niste jeguri din diversele partide lihniti de foame ce abia asteapta sa puna mana pe putere. Nu cred ca asta este solutia. Nu vreau sa judec cine este vjnovat… nu.s in masura. Nu cred nici in actuala clasa politica… oricine o sa vina nimic nu se v.a schimba. Sper ca aceasta schimbare o sa fie una benefica… Asa am sperat si la alegerile prezidentiale si de at am vazut doar renovari de case si plimbari… asta este motivul ptr care nu m.am alaturat protestatarilor.

    • N-ai inteles mare lucru din votarea presedintelui. Daca nu iesea varianta cu FB si diaspora din 2014 contra Ponta crezi ca mai marsa astazi cineva cu organizare si mesaje pe FB? Te rog, hai si tu la protest. Sigur iti va placea! Faci parte dintre noi!

  37. Din păcate nu cred că se va schimba ceva în sensul dorit de noi … Nu cred că avem vreo șansă, atâta vreme cât discuțiile se poartă între Dragnea, Zgonea, Daniel Constantin … Doamne! Păi Dragnea e Oprea cu altă față! Dar mult mai veros, periculos, șacal (scuze că jignesc această specie) decât acesta.

    • de unde dracu a a aparut si zgonea asta are macar bacalaureatul dat ?
      DACA PUNE PRIM MINISTRU UNUL TOT DIN GASCA PSD (ADICA PARTIDUL SPAGARILOR DELICVENTI) DEGEABA A IESIT LUMEA IN STRADA TREBUIE PUS UN OM CAPABIL NU DIN ASTIA FACUTI LA FACULTATI UNDE ITI TREBUIE DOAR BULETINUL CA SA TRECI… NU II VEDETI CA NU STIU NICI SA VORBEASCA CORECT ROMANESTE.

  38. andu, matrix si altii
    din sursele mele eu stiu ca ponta nu a vrut sa demisioneze, in ciuda protestelor.
    ei voiau doar sa scape de oprea.
    dar lasul ala nu a vrut sa demisioneze singur.
    si asa dragnea nu a mai avut ce face si a hotarat demisia intregului guvern.
    tot ce spune acum oprea, ca a fost de acord cu ponta, ca … bla, bla, sunt doar minciuni ca sa cada el bine.

  39. Islanendezii au dat jos guvernul si au pus oameni simplii de pe strada la putere .au nationalizat bancile si au arestat toti sefii de banci . au confiscat averile . daca nu dispar senatorii . deputatii si toti parlamentarii .nu rezolvi nimic. trebuie curatenia de toamna . ar fi frumos daca ati scrie pe facebook ce au facut islandezii . ca sa vada mai multa lume . Pur si simplu ei nu vor sa plece de la putere. vor sa fure. alte corporatii vor sa fure la fel .

    • Islanda e o insula cu 320 de mii de locuitori . cam cat are un sector din Bucuresti . Romania e mai mare si mai complicata

  40. parerea mea
    alegeri anticipate
    parlament cu , fie de la mine, 300 de membrii
    pe liste sa nu fie nici unul dintre actualii parlamentari.
    cer prea mult ???
    pana ce strada isi face propriul partid … mai dureaza…

    • Noo…
      Zi de legea lustratiei, zi de legea lustratiei! 👿
      Las’ ca merge si fara partid. Noi avem deja presedinte, nu? Sus cu presedinta!

  41. Sper sa se schimbe ceva in tara noastra si nu mai fim nevoiti sa plecam.

  42. Gorghiu&Blaga , acesti Pic si Poc ai politicii romanesti , au inteles ceva din mesajele strazii ?? e doar o intrebare

    • Pt ei totul e cascavalul si numai cascavalul . Poporul nu e pt ei. Toti viseaza pozitii cu girofar sa treaca prin popor cu viteza

  43. Cerem onoare de la niste indivizi ? Caci nu-i pot numii oameni.Cerem responsabilitate de la cei care au ”descoperit” ca mortii pot sa voteze?Cerem valori si reactii care se aplica fiintelor umane.Ei sunt doar niste ”ei” care cred ca ne fac o mare favoare fiind acolo,iar noi niste ”unii” buni doar la votat si cotizat……Restul e tacere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint