Să nu uităm aceste minciuni!
Să ascultăm aceste declarații mincinoase și să nu le uităm, da?
Le și transcriu, pentru cei care nu au timp să urmărească video-ul:
Victor Ponta despre cozile de la ultimele alegeri prezidențiale: “Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca sa fie cozi, să se arate la televizor.”
Victor Ponta despre căderea guvernului său, de după Colectiv: “Se pregătea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, un maidan. Atunci eu am spus, nici un jandarm, lăsați-i să facă ce vor, nu există jandarmi care bat oamenii, nu cât sunt eu prim ministru. (…) Domnia sa (n.m. Gabriel Oprea) m-a anunțat și am primit și alte date. Eu nu sunt dispus să rămân pe funcție, să facem din București cine știe ce. Dacă președintele folosește moartea unor oameni…”
Mulți alegători chiar cred aceste minciuni și, cu ele în minte, vor merge să voteze. Ne așteaptă o toamnă odioasă, din păcate.
Dacă sunteți în străinătate și vreți să votați, înscrieți-vă aici.
Bine spus ” Ne așteaptă o toamnă odioasă” ..din pacate.Multi se lasa inca dusi cu zaharelul… 😀 😀
😡
Până să dau full screen la video am citit “poluare audio RTV”. Chiar avea sens :))
Pai, daca tupeistul mitoman Ponta se refera la generalul Izmana cu apelativul “domnia sa”, asta-i culmea respectului intre borfashi.
Cum, fara jandarmi care bat oameni in mandatul pontissimului? Da’ la Pungesti ce a fost, ma rog?!
Aia nu se pune, ca a fpst in Vaslui.
Daca nu s-a petrecut in Bucuresti se cheama ca nu exista.
asta așa e…că la vaslui dacî nu-i oliacî di batai…veața e pustiu…
Da’ stai sa vezi ce am vazut pe Antena 3!
Culmea, ca eu nu le am cu politica, sunt paralela total, dar ieri sau alaltaieri, m-a facut sa ma opresc din butonat, un banner mare, pe care scria ca se face nu stiu ce ancheta in cazul alegerilor prezidentiale, ca, vezi Doamne, s-ar fi manipulat prin facebook si ca asa s-a daramat un guvern si s-a pus un presedinte :)))))) Nu mai tin minte exact, dar cam asta zicea.
Adica, EU, care sunt varza, tot m-am minunat de prostia lor :))
vaivaivaivaaaaaaai
ce vaaaiiivaaaiiii? ce, aici nu ne manipulezi?
Aaaaa! Uite, am gasit :))
http://videonews.antena3.ro/video/politica/scandal-urias-acuzatii-de-manipulare-prin-facebook-wU3Y0yfuAWv.html
Enjoy!
m-am răbdat imens să ascult știrea asta de pe antena 3. șase minute de elucubrații, minciuni si manipulare grosolane, nimic altceva. adică titlul anteniștilor, “Scandal uriaș. Acuzații de manipulare prin Facebook”, nu are nicio acoperire. se aude doar vocea care însoțește știrea și, la un moment dat, intervine țața Stanciu să se bată cu pumnii-n chiept. adică, da, acuzațiile sunt din partea lor, a anteniștilor, nu vin din partea vreunei autorități ale statului român
Sa ziceți sărut mana la diaspora care a stat și de 5 ori la coada ca sa salveze România de corupti. E adevărat ca am primit arme, mașina de tipărit bani și droguri de la PNL dar asa e în tenis!
,,Eu nu sunt dispus să rămân pe funcție, să facem din București cine știe ce. Dacă președintele folosește moartea unor oameni…”
Oare nu ar trebui să se sesizeze președintele, sau organele abilitate ale statului?
Ponta ar trebui să argumenteze aceste afirmații.
Ponta are un limbaj primitiv, nu poate construi o fraza coerenta, penibil. Niste cuvinte si expresii de copii mici, aruncate la gramada pfff
Si totusi insuccesul proiectului votului prin corespondenta este graitor.
De ce niste romani din diaspora, atat de dornici sa voteze in noiembrie au disparut in procent de 90% cand a fost sa se inscrie la o metoda mult mai facila de vot: prin corespondenta.
Si atunci cine mai apare la stiri? Plicul de la posta?
Ti se pare, nu e deloc graitor. In primul rand ca a fost destul de prost gandit si promovat sistemul de vot prin corespondenta. Si e si foarte greoi. Pe urma, chiar si cei plecati tot romani sunt si, ca noi toti, lasa lucrurile pe ultima suta de metri. Ma astept sa fie multe inscrieri in registrul votantilor in ultimele zile. Apoi nu sunt chiar atat de multi cei ce doresc sa voteze inafara. La prezidentialele din 2014 a fost o mobilizare speciala. Pana la urma in 2014 nu au fost mai putine sectii de vot fata de alte situatii cand nu s-au inregistrat cozile acelea. Ponta si PSD a facut atunci o greseala copilareasca. S-au incapatanat sa ramana la acelasi numar de sectii in strainatate in ciuda semnalelor ca acestea sunt insuficiente. Daca faceau mai multe pierdeau cateva mii de voturi dar nu declansau scandalul care a rezultat. Deci nu vor fi milioane de romani pe listele electorale pentru votul prin corespondenta pentru ca in realitate majoritatea sunt apatici. Iar cozile dinafara nu au fost la toate sectiile, nici vorba. Doar la cateva si s-au produs doar in acea conjunctura din 2014. Deci daca vrei sa sugerezi ca apatia de acum e o dovada ca ce s-a intamplat atunci a fost un scenariu te inseli.
Pai iti zic eu de ceam ales eu personal sa nu fac asta: pentru ca stau intr-o zona in care am la mica distanta doua sectii de votare. si da, am facut coada de 5 ore la prezidentiale in turul 2 dar in privinta votului prin corespondenta am niste dubii, pe care nu mi le-au lamurit informatiile de pe situl MAE.
Si be) oamenii nu s-au plins neaparat de statul la coada, ci ca organizarea era vadit frauduloasa. Eu iti confirm ca, desi se astepta o afluenta mai mare in turul doi (multi dintre cei care nu aveau sectii de votare la o distanta rezonabila de casa, au ales sa deplaseze doar pentru “votul final” si asa a fost de cind lumea si pamintul), la sectia la care am votat eu, au decis sa amenajeze mai putine cabine de vot. Hmm…
Inca un motiv care descurajeaza votul diasporei este disproportionalitatea dintre cele 4 milioane de romani din comunitatea emigrantilor si numarul de 6 parlamentari care o vor reprezenta.
Proiectul de lege aprobat de Parlament aduce câteva modificări importante: de la următoarele alegeri ne vom întoarce la votul pe liste, iar numărul total de aleși din Parlamentul României va fi de 466, față de 588, câți sunt în prezent. Astfel, din 2016 vom avea 308 deputați și 134 de senatori, 18 reprezentanți ai minorităților și 6 reprezentanți ai diasporei.
Pentru cateva motive simple:
1. Cel putin initial, procedura era destul de datatoare de dureri de cap. Implica minim un drum la administratia locala ca sa incluzi hartia care demonstreaza ca locuiesti acolo.
2. Pentru ca romani. Chiar si cei mai needucati si pasivi dintre noi au dreptul la vot si ar trebui sa il aiba in continuare, chiar daca pentru ei e un efort excesiv sa completeze un formular si sa expedieze un plic.
3. Pentru ca nu are intotdeauna sens. Daca nu te inscrii, poti totusi sa votezi la ambasade. Care ambasade se gasesc in capitale. Adica fix pe unde se gasesc, in majoritate, romanii. Nu e o chestie universala, evident, dar majoritatea romanilor, ca orice imigranti, isi gasesc rostul in si in jurul marilor orase (capitale, cel mai des). Eu locuiesc la 15 minute de mers pe jos de ambasada. Stau intr-o tara cu multi romani, majoritatea capabili sa ajunga la ambasada in mai putin de 2 ore. De ce naiba te-ai deranja sa faci un drum-doua-trei, cand poti sa faci o plimbare la ambasada si sa votezi direct?
Nu a disparut nimeni. Dar suntem oameni, si nu vedem urgenta, o sa o vedem cand stam iar la coada, sau in ultimele zile in care ne putem inscrie.
Nu m-am înscris încă prin corespondenta pentru ca: 1. Habar n-am avut ca s-a introdus- am aflat acum; 2. Parlamentarele nu ma interesează pentru ca nu am auzit niciodată de numele stimabililor care candidează pentru diaspora- votez numai la referendum si pentru președinție; 3. Ma mut din Germania in Elveția si încă nu știu unde/ce/cum cu ambasada/consulatul.
Eu astept cu nerabdare sa stau la coada in noiembrie sau decembrie, cand o fi.
Ultima oara cand am trimis o scrisoare prin Posta Romana a durat o saptamana (in tara). Cum sa am incredere ca votul meu o sa ajunga unde trebuie si ca va fi luat in considerare???
Asa macar la consulat, cu o comisie intreaga si voluntari-observatori, poate votul meu mai are o sansa.
Pentru Laura care se muta din Germania in Elevtia : http://bern.mae.ro/node/258. Consulatul e intr-un cartier dragut de case, cu restaurante si cafenele faine in jur iar angajatii sunt extrem de eficienti si profesionali asa ca votul merge repede. :)))
@tamara: mătușică ia să zici matale de cîte ori ai stat la rînd ca să apari la teveu’? și? ești telegenică?
… pentru ca multi n-au chef sa apara intr-o baza de date ca “diasporici”. Din acelasi motiv multi capsunari isi pastreaza in continuare buletinul si domiciliul in Romania chiar daca sunt plecati de ani buni.
Citind comentariile concluzia e una: asta cu votul prin corespondenta e ca plata taxei de pod prin SMS sau altfel spus: romanului ii place sa stea la coada, d-aia nu s-au inscris :)))
Pace!
Multumesc, M! O sa ma interesez la viitorul referendum sau alegeri prezidențiale ? Data trecută am stat la Bonn 2 ore, punând la socoteala si ora de dinaintea deschiderii consulatului. Este insultător cum unii cred ca ocupația mea principala intr-o zi de duminica e sa iau cozi din astea infernale de la capăt de 2-3 ori de dragul facebookului. Dar oricum nu contează, vor avea contra-votul meu la următoarele alegeri, prin corespondenta sau personal.
Prima minciuna e de un ridicol absolut. Oamenii puteau sa se puna la coada de 15 ori, puteau vota o singura data. Ori Ponta ne spune ca stateau la coada si cand ajungeau sa voteze (a doua – a treia – a patra oara) mergeau din nou la capatul cozii astfel incat aceasta sa fie interminabila. Nici vorba, lumea a votat si cozile se pot regasi si in numarul de votanti, nu e vreun secret. Sigur ca evidenta minciunii nu ne apara de pericolul ca foarte multi s-o creada…
In privinta celei de-a doua minciuni lucrurile sunt aparent mai complicate pentru ca nu exista date care sa-l conteste. DAR: ce spune el acolo e o chestiune de siguranta nationala. Adica niste forte obsecure se pregateau sa preia puterea printr-o lovitura de stat disimulata in spatele unei miscari populare de tip “Maidan”. Foarte bine, sa aduca DOVEZI. Chiar daca nu public (subiectul e prea sensibil), comisiile de aparare ale celor doua Camere si CSAT trebuie (sunt obligate!) sa se sesizeze si sa ii ceara explicatii. Ce informatii are, din ce surse, de ce le-a ignorat (informatiile respective), etc. E prea grav ce spune Ponta ca sa ramana la simpla declaratie de presa.
Mitomanul a declarat ca informatia o primise de la ministrul de interne, Gabriel Oprea,
si nu a ignorat-o, din contra, si-a depus demisia impreuna cu intregul lui cabinet.
hai fă SiMono, ți-era dor de niște parlamentare?
Lunga toamna odioasa…!!Iar te a lasat Nic neterminata,iar aberezi!Cat primesti sa scrii la ordin?
cum simona e o doamnă, îți răspund eu: știut fiind că materialul genetic se degenerează cu timpul, sper că doamna, mama dumneavoastră, nu a mai procreat ulterior…
Putina abjectie, asa, de condiment? Sau asta ne e nivelul si performam dupa cum putem?
costică
lasă-l frate că ăsta s-a născut crizat gata
vine,dă cu mucii in baltă și apoi dispare ca buridan în ceață ,citind povestea porcului cu el în rolul pricipal
A, si apropo de ce s-a intamplat atunci cand a fost cu caderea guvernului Ponta aspectul cel mai important pe care acesta nu-l spune (pentru ca acum e iar prieten cu Dragnea) a fost ca PSD-ul si-a dorit sa scape de Ponta si de cei care mai erau inca in jurul acestuia. Cu doua saptamani inainte de “Colectiv” Dragnea a fost ales oficial sef la PSD si era pe cai suficient de mari ca sa scape de toti cei care-i puteau ameninta pozitia. Unul fiind Ponta. Care cu siguranta si-a macinat in pumni frustrarea si s-a gandit la planuri de razbunare. Acum insa, prieten fiind (ba inca si doritor de un loc eligibil pe o lista – sa nu uitam!) nu-si mai aminteste ce si cum si spune altele. Ponta stie foarte bine ca a plecat atat de repede (va amintesc ca dupa doar cateva zile de proteste a picat guvernul) pentru ca i s-a transmis ca nu e sustinut. Ma rog, conteaza tare putin.
Mie imi este asa de sila de Ponta, incat, de cate ori fac cumparaturi, platesc TVA-ul in plus, cum era inainte sa-l scada el, asta pt ca stiu sigur ca si TVA-ul l-a plagiat de undeva si sper sa vina o guvernare care sa indrepte cat mai repede aceasta nedreptate.
Ai vrut sa fii ironic? mai incearca o data.
Simona, ideea e buna insa abordarea e gresita. Capsunarii nu vor sa se inscrie nicaieri. Intentia guvernului poate fi una onorabila, insa nu va fi un succes. Trebuie alta abordare daca vor un numar fiabil al capsunarilor din fiecare tara, desi n-as sti eu sa zic care. Insa asta actuala are mari sanse sa NU functioneze.