Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Nouă rochii și povestea lor

Sunt o “rochie girl”, așa am fost de mică. Îmi aranjam întotdeauna frumos rochițele, ca să nu se șifoneze, și mă străduiam să nu le murdăresc. Nici nu aveam multe. Apoi am crescut, am început să mi le cumpăr singură și nu m-am mai oprit. Unele vin, altele pleacă de tot, altele poposesc prin preajmă, pe la prietene. Uneori, peste mulți ani, se întâmplă să se și întoarcă, dacă nu le mai poartă ele. Vă arăt nouă dintre rochiile mele mai jos:

1. Am adunat destule rochii verzi, în ultima vreme, o dată pentru contrastul cu părul, dar și dintr-un alt motiv care rămâne secret. Nu insistați, nu vi-l spun, dar v-o prezint pe preferata mea. O port de vreo 3 ani și nu m-am plictisit încă. Dintre poveștile care mă leagă de ea, cea mai importantă e despre o cafea cu gheață, băută într-o zi de vară, la o terasă cu umbreluțe din Centrul Vechi.

2. Rochia de mai jos are vreo 13 ani. E cea mai longevivă din tot ce am purtat vreodată. O parte din anii ăștia a zăcut în dulap, pentru că nu mă mai încăpea. De trei ani, m-am relipit de ea și nu mă mai despart. Va trebui curând, pentru că începe să i se vadă vârsta, dar nu vreau să mă gândesc încă la asta, nu sunt pregătită. Poate reușesc să o revopsesc? Oare se poate? Tare m-aș bucura… Dintre poveștile cu ea, țin minte o petrecere cu prieteni buni, de acum 12 ani. Una la care ne-au supărat puțin niște chelneri, dar asta nu ne-a împiedicat, totuși, să fim fericiți împreună.

3. O altă rochie verde, care îmi devine tot mai dragă, pe măsură ce mai trece câte-o vară peste ea. De-abia o aștept în vara 2023. Dintre poveștile care mă leagă de ea, îmi vine în minte un mic dejun însorit, pe o terasă, de pe o stradă cu piatră cubică.

4. Buline. Cui nu îi plac? Eu le ador. Și ador și culoarea acestei rochii, pentru că, din nou, se potrivește cu părul. Îmi amintește de vacanță pentru că e o rochie de vacanță. E rochia-vacanță, de fapt. Ador să o port și cu sneakers, și cu flip-flops. Dintre poveștile care mă leagă de ea,  îmi amintesc o “ședință foto” improvizată, la care am râs foarte mult, dar și o cafea băută pe un șezlong, într-o grădină de legume.

5. Această minunată rochie kimono de la Bianca Popp pare să fi fost făcută special pentru părul meu. Dintre poveștile legate de ea, prima care îmi vine în minte e o dimineață cu înghețată de cafea și cafea. 

6. O altă rochie verde, de la Christine on the Clouds, pe care am iubit-o mult. Nu o mai port pentru că mi-a rămas cam mare, dar nici nu o dau, o păstrez. Dintre poveștile legate de ea, îmi vin în minte un interviu video online, dat în pandemie, și niște poze frumoase făcute de un prieten pasionat de portrete.

7. Rochia cool, cu pene, în care am vorbit la TED. Am purtat-o cu pantaloni de piele și va rămâne mereu legată de momentul în care sala m-a rechemat pe scenă, din culise, ca să mă aplaude. M-am simțit luată în brațe de sute de suflete. Și a fost ultima oară când mi-a mai fost frică de vorbitul în public.

8. Iată și rochia mea simplă, bleumarin, pe care o place toată lumea. Am cumpărat-o din Lisabona, acum 7 ani. Nu o port des, dar, atunci când o port, simplitatea și curgerea ei naturală, mă fac fericită. Dintre poveștile legate de ea, îmi vine minte un date foarte, foarte straniu, urmat de o fugă. A mea.

9. Ultima e o rochie de care mi-am amintit de curând, după ce am dat peste această poză. Am purtat-o o singură dată, acum mulți ani, la primul meu Bal Cațavencu. Dintre poveștile legate de ea, îmi vin în minte emoțiile de pe scena Balului și petrecerea care i-a urmat. O petrecere într-un tren.

Voi aveți rochii cu povești sau povești în care apar și rochii?

Acest text este parte dintr-un parteneriat cu EMAG.

1 comentariu

  1. Am povesti triste cu rochii…
    Pentru ca atunci cand mi le-am dorit nu le-am avut, pentru ca dupa aia mi se parea ca nu sunt cool in ele, pentru ca dupa aia nu am mai avut timp de ele, pentru ca eram foarte pretentioasa cu ele…
    Si tot am una retro, mini, pe care o port de cate ori am ocazia, cu platforme, cu toc patrat, cu toc cui, cu cizme…
    Si una maro-cafea-lucios, pe care am purtat-o la toate nuntile la care nu se repetau invitatii…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint