Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Informații utilitare pentru cei care au rude și prieteni în Bruxelles

–  MAE pune la dispoziția cetățenilor români, precum şi a rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854. Detalii aici.

– un Facebook Security Check, cu ajutorul căruia puteți afla dacă vă sunt în siguranță prietenii, aici.

– un live-text românesc aici

– live-textul BBC aici

– transmisiunea live a CNN aici

În rest, eu nu am în momentul ăsta prea multe de spus. Doar că e absolut îngrozitor ce se întâmplă. Atât… 🙁

57 comentarii

  1. Cati oameni nevinovati trebuie sa mai moara pana ce politicieniicare conduc Europa inteleg ca invazia musulmana e reala si ca fara masuri drastice – vor mai muri oameni? sunt profund revoltata si nu ma pot gandi decat atat: mor oameni inocenti!!
    stiu, sunt extremisti si nu toti musulmanii sunt extremisti- dar o foarte mare parte dintre ei..

    ( daca imi permiti Simona, ecomand doua carti pe care le-am citit recent si ambele m-au cutremurat:: una se numeste Supunere, de Michael Houellebecq este o fictiune politica iar alta se numeste Necredincioasa de Ayaan Hirsi Ali )

    • “Necredincioasa” mi-a placut si mie foarte mult.

    • “Cati oameni nevinovati trebuie sa mai moara pana ce politicieniicare conduc Europa inteleg ca invazia musulmana e reala si ca fara masuri drastice – vor mai muri oameni?”

      Sa inteleg ca musulmanii (si copiii lor) nu sunt oameni?
      Ce intelegi prin “masuri drastice”?

    • draga ba_laura, nu ma simt obligata sa iti raspund
      e cam departe ce zic eu de ce insinuezi tu, parol

    • “o foarte mare parte din ei”?? Serios? Ai tu la dispozitie ceva statistici care sa afirme asa ceva?
      “masuri drastice”?? Cum ar fi alea, de exemplu? Scoatem toti musulmanii din Europa si facem un zid? (Merci D. Trump pentru idee, e geniala). Sau mai aveau si fascistii niste idei pe vremuri…

      Cand se mai gaseste cate un cr**in pe afara sa afirme ca poate nu toti romanii sunt hoti/violatori/etc, dar o foarte mare parte din ei da, toata lumea se urzica. Invers in schimb nici o problema, dam cu piatra, facem generalizari si ne aplaudam singuri. Sunt satula de atata ura si ingustime

      Ah, btw, tezele alea cu invazia si cu marea inlocuire a populatiilor sunt vehiculate de vreme lunga de extrema dreapta, care, asa cum ii spune numele, e formata din…. extremisti

    • draga eva, ai dreptate: nu esti obligata sa raspunzi.
      mi-ar fi placut, totusi, s-o faci.
      poate ca atunci as fi realizat ca numa’ mi se pare si m-as fi linistit. asa nu prea pot aprecia distanta.

    • CC
      ce vei fi vrut sa spui ? ca asa le-ai îmbârligat de nu se mai vede nimic la capătul tunelului verbal.
      care invers? care da cu piatra? ce generalizari ? care aplauze ? care ură?
      ai mitraliat cu tastatura niște cuvinte

      pana una alta uite ca vin unii si pun bombe !!! de astia nu esti satula ?

    • Ca sa lamuresc tunelul verbal pentru Andu. Traiesc in Paris, deci stiu foarte bine ce inseamna sa vina unii sa puna bombe, sau sa traga la intamplare in tineri iesiti seara la un concert. Sau sa ii execute pe unii doar pentru ca au o opinie sau o credinta diferita. Toata oroarea asta pe care o traim este de nedescris, este o revarsare oarba de ura si de indoctrinare. Dar asta nu justifica generalizarile si pusul la zid fara discernamant al unei intregi comunitati (cu afirmatii de gen “o foarte mare parte a musulmanilor sunt extremisti”), nu justifica sloganele populistilor ultra-nationalisti care infloresc in toata Europa ( de gen hai sa luam “masuri drastice” impotriva musulmanilor/migrantilor/strainilor), nu justifica acreditarea propagandei de extrema dreapta (aia care vorbeste de “invazia musulmana”. E un fond de intoleranta si de ura in spatele acestui gen de abordare care ma intristeaza profund. Existenta unor descreierati nu merita stigmatizarea unei intregi categorii de populatii, xenofobia nu a fost niciodata un raspuns corect la nimic.

    • CC
      nu m-ai convins ca nu vorbesti in clisee!
      ce parere ai despre astia care pun bombe ?
      cine sunt ei?
      de ce pun bombe?
      ce faci daca vezi unu d-asta in casa la tine?

    • Eu ii consider victime inclusiv pe cei care sunt purtatori sinucigasi de bombe! Cred ca si ei au dreptul la viata!Nu sa fie spalati pe creier sa se arunce in aer!

    • masuri drastice? dar unele banale n-ar fi de folos? ia uite ce zice Hurezeanu:

      ca la poarta care a explodat azi, duminica nu i-au cerut nici un act de identitate!

      http://www.flux24.ro/emil-hurezeanu-dezvaluiri-halucinante-despre-atentatele-de-la-bruxelles-duminica-am-facut-ticketingul-la-poarta-din-aeroport-care-a-explodat-azi-nimeni-nu-m-a-controlat-nu-mi-au-cerut-nici-macar/

  2. @eva iosdevina: am citit și eu “Supunere”, mi s-a părut superproastă și scrisă pe genunchi.
    altfel, știi că n-are treabă cu refugiații și că cei care au comis atentatele de la Paris, de exemplu, erau NĂSCUȚI în Franța și Belgia, da?

    • da stiu, dar nu am ajuta prea mult. Problema e ca se pot naste si la Vatican- atata timp cat nu sunt impuse regulile tarii in care traiesti, nu duce decat la astfel de situatii; daca m-as hotara sa traiesc intr-o tara araba nu mi-ar trece prin cap sa ma revolt ca trebuie sa umblu cu capul acoperit . Si reciporca trebuie sa fie la fel doar ca noi suntem toleranti..ei bine, eu nu asa inteleg toleranta..
      Cat priveste cartea, mie nu mi s-a parut foarte proasta autorul nu este vreun erudit deci nu aveam asteptari majore)- doar ca asa, schematic cum este scenariul de preluare a puterii – mi se pare destul de probabil…

    • mie mi s-a părut f proastă literar vorbind pentru că e scrisă superficial și cu zero credibilitate, personajele au frământări zero, e o Franță care se predă ca proasta fără cea mai mică zbatere, zici că e draftul 1 al cărții și că n-a mai avut chef să lucreze pe el.
      altfel, încerc să spun că oprirea invaziei de refugiați azi nu rezolvă lucrurile acum, oamenii ăștia care pun bombe s-au născut și au crescut în țările alea. integrarea lor reală le-ar putea rezolva, probabil, dar e un proces de foaaarte lungă durată…

    • Simona, crezi ca ai putea sa ne/imi recomanzi cateva carti pe teme similare pe care le-ai citit? Mi-a placut foarte mult una dintre cartile recomandate de tine(Eleganta Ariciului) intr-o postare de anul trecut. Am vazut ca era si ,,Supunere” printre ele.

    • Mirela, doar va aratam ca mi-am cumparat-o, nu o recomandam, ca nu o citisem inca la vremea aia.

    • Problema, Simona, e ca in aceasta luuunga durata de care vorbesti se intampla ce s-a intamplat azi la Bruxelles, in noiembrie la Paris, s.a.m.d. In acest timp alti imigranti, chinezi, indieni, rromi, hispanici, romani, etc., chiar daca nu se integreaza prea repede si comit infractiuni (unii dintre ei) nu produc teroarea pe care o aduc musulmanii. Nu cu imigrantii e problema si nu cu imigrantii am eu o problema ci cu o foarte mica masa de imigranti musulmani care insa, din pacate, nu pot fi deosebiti de marea masa. Hai sa fim in trend, adica debordand de corectitudine politica si sa ne facem ca nu vedem lucrurile si nu le spunem pe nume. Nu ne deranjeaza chinezii, japonezii, hindusii, etc, etc, chiar daca nu se integreaza si traiesc in cartierele lor, pentru ca aduc plus-valoare societatii in care au venit. Dar sa nu vedem numitorul comun al TUTUROR teroristilor pentru ca asa ne cere corectitudinea politica? Si numitorul comun cel mai vizibil este religia lor! Imi pare rau. Sigur ca aici se impune o nuanta dar dupa cum se vede nu putem trasa deloc linia intre unii si altii. Si atunci ce e de facut? Sa asteptam pasivi sa se decanteze lucrurile? N-ai decat, EU NU VREAU ASTA! Fara a fi nici rasist, nici xenofob – ti-am spus n-am nicio problema cu rasa, nici macar cu religia, dar in cazul acestora religia e elementul definitoriu cel mai usor de remarcat… E clar ca gresesc pentru ca suficient sa ne uitam la Arafat al nostru, nu trebuie sa-mi spui asta. Sau la medicul de familie al surorii mele, palestinian din Craiova. Si la atatia altii. Stiu asta. Dar am ajuns sa cred ca intre eventualul aport pe care unii ca ei il pot aduce societatii occidentale si teroarea pe care coreligionari ai lor o provoaca, va trebui sa ne gandim bine.
      Da, nu imigrantii au pus bombele la Bruxelles, ci fiii imigrantilor veniti in Europa acum 20-30-40 de ani. Oare fiii acestora care vin acum in Europa ce vor face peste 20 de ani?

    • Revin pentru ca simt nevoia unei scurte completari la ce am zis. Evident ca sunt de acord ca celor ce se refugiaza din zonele de conflict sa le oferim adapost pana cand lucrurile se aseaza in orasele de unde vin ei. Evident! Dar atat. Odata inlaturat pericolul, de ce ar trebui sa mai ramana aici?

    • @Adi: medicul de familie al surorii tale, palestinian din Craiova, poate rămâne după ce se liniștesc lucrurile sau trebuie să plece și el? cum îi alegi pe cei care pleacă și pe cei care rămân? cei care s-au NĂSCUT aici, în Europa, cum erau atentatorii de la Paris și, probabil, și cei de azi rămân sau pleacă? a, rămân, pentru că sunt cetățeni francezi sau belgieni și pur și simplu nu ai cum să-i dai afară? păi, nu s-a rezolvat absolut nimic, iartă-mă. 🙂

    • Nu stiu, Simona, dar stiu ca in numele unor principii statuate pe cand nimeni nu banuia cum va fi lumea de azi ne pierdem dreptul de a spune “nu”, “destul”, “prea mult”. Medicul palestinian al surorii mele e de mult integrat. Ca majoritatea celor ce-au venit cu el si cu copiii lor. Uite insa ca o minoritate nu ne lasa sa traim. E frumos dreptul la libera circulatie al imigrantilor musulmani dar de dreptul la viata al mortilor de la Bruxelles ce zici? Oare, tributari principiilor corectitudinii politice, nu pierdem din vedere esentialul?

    • A, inca ceva apropo de minoritatea celor ce comit atentate. Salah Abdeslam s-a ascuns mai bine de 4 luni in Bruxelles pentru ca a fost ajutat sa o faca. Nu ca Ossama in pustietatea Pakistanului ci in capitala Belgiei. Si a reusit pentru ca unii l-au ajutat si altii (mai multi decat ne-ar placea sa credem) nu l-au denuntat. Nu pentru ca i-ar fi aprobat actiunile, sunt de acord, dar pentru ca era “de-al lor”. Si probabil nici la ei sangele apa nu se face. In sfarsit…

    • @Adi: dar ce ai propune tu concret să facem? o soluție viabilă, zic. ok, să luăm măsuri drastice, dar ce înseamnă drastice și care sunt ele?

    • Nu stiu, Simona, n-am cum sa stiu. Ce stiu insa e ca ce s-a facut pana acum e gresit si ca trebuie schimbat. Ca nu ne ajuta cliseele de tipul “terorismul nu ne poate invinge”, solidaritate, bla-bla.

    • iaca ce zice Vlad Petreanu in ianuarie 2015

      Da, este Islamul

    • si iaca ce zice pe FB, Ecaterina Balanescu, cu care sunt 100 % de acord:
      nu pot sa-mi reprim mirarea ( nu de acum – ci de foarte mult timp), fata de “perversitatea” unora din tarile mosulmane, care vin sa traiasca pe continente crestine. Si totodata mai am o mirare fata de obtuzitatea ori – la fel – “perversitatea” celor care au permis … rezultatele de acum! Sa explic putin ce vreau sa spun. Si sa separ cat pot eu, prietenii si cunostintele mele – practicanti “moderati”, de masa de “manevra” a “ultrasilor”. Si totodata sa spun ca “evul mediu” nu a disparut complet nici la crestini. Aici, imi vin iar intrebari de genul: “Unde a disparut reteta cimentului, dupa caderea Imperiului Roman?” – “Unde s-au “dus” medicina, arta, literatura?” – De ce simti peste tot in Europa, ca parca la un moment dat a fost apasat butonul “reset”? Pun aici doar intrebarile – nu si “speculatiile” mele cu privire la istoria neagra si zbuciumata a Europei. Invazia barbarilor, crestinism…. bla, bla… si tot lipsesc explicatii solide. Asa sunt eu: “motai” linistita cand imi prezinti un sir logic ( una din alta) si ma trezesc cand aud cum “sare” acul explicatiilor ( ce de pe un disc vechi), si incepe o “noua melodie”.
      Sa revin. Vorbeam de “perversitatea ultrasilor” mosulmani. Sa dau niste exemple: ultrasi in Franta – pe strazi asfaltate frumos de “infidelii” francezi, ultrasi in Suedia avand cartiere intregi construite de “infidelii” suedezi, ultrasi in Germania – intampinati cu lacrimi in ochi ( irecuperabila prostie!) de “infidelii” nemti, sentimentul de imperialista vina gomoasa din Anglia, samd. Da – imi pare o perversitate de nedescris sa vrei sa traiesti in materialismul occidental, dar sa practici anihilarea tocmai a celor care l-au construit! Pai cine o sa-ti mai faca tie bloc, casa, strada, magazin, televizoare, haine, mancare, masini, avioane, trenuri, etc ? Ca tu nu poti – nu ai putut acasa la tine! Si cine doreste sa ma contrazica – sa se gandeasca la imaginea de ansamblu – si la ajutorul primit de tarile fidele de la infideli. Si nici discutiile despre cum au fost “inrobiti” de cartelul petrolului – nu tin la mine: unii fideli au fost de accord cu prezenta infidelilor in tarile lor, contra sume bunicele – da’ ce zic “bunicele”?! – impresionante! Si acum despre perversitatea celor care au orchestrat pentru decenii “injectiile” mosulmane in Europa. In loc sa se preocupe de scaderea demografica – sa puna in aplicare masuri coerente pe termen lung pentru sustinerea propriilor cetateni, au preferat varianta cu rezultate rapide prin emigranti cu 1000 de copii si 5000 de rude! Si apoi au iesit la tribune cu ochii inlacrimati si fete cucernice ca Maria-Magdalena si au spus ca sunt toleranti si umani iar turma trebuie sa faca “totul” sa-i ajute la integrare ( imi suna cunoscut “Totul” asta!). Iar unii din turma erau patrunsi de spiritul crestin de bunatate si chiar de o mandrie absolut stupida. Stupida – pentru ca vedem rezultatele. Am vizitat multe tari Europene – am vizitat si cateva tari mosulmane. Sunt pentru coexistenta pasnica pe pamantul asta – pentru ca este singurul pe care il avem. Totodata sunt pentru “fiecare la locul sau”, schimburi culturale, turism, relatii comerciale corecte si cam atat. Sunt doar cateva ganduri – nu da cu piatra prietene! smile emoticon

      https://web.facebook.com/ecaterinaBalanescu/posts/686450264830987

  3. sunt socata de cele intamplate,mor oameni nevinovati, mor copii.din pacate FB ul abunda de ura, dusmanul e gasit , e aratat cu degetul. dreptatea e undeva la mijloc, nici eu nu stiu. cert este ca incepe sa imi fie frica sa merg in afara tarii. nici macar nu stiu daca poti pune in dreptul islamului numele de vinovat,pentru ca islamul real e departe de ceea ce face statul islamic azi.
    simt ca nu se vor opri aici, ca mai urmeaza si mi e groaza de faptul ca aceste brute nu respecta viata,cultura nimanui.
    una din garantiile de baza pe care cetatea le ofera cetateanului, e securitatea cetateanului intre zidurile cetatii. doar in situatii extreme cetatea s a identificat cu cetatenii si au parasit in bloc locul fizic,zidurile.
    atata timp cat zidurile cetatii nu mai apara, intregul discurs al cetatii se perturba.
    acum stai sia stepti sa vezi cine mai urmeaza. ce ne ramane? sa vedem ce ne uneste,sa ne rugam, sa ajutam.

    daca e marti, e belgia!

    • Din pacate sunt convins si eu ca nu se vor opri
      La fel de convins ca multi nu se vor “integra ” ,ci vor fi urmatorii executanti ai unor alte atentate …
      Si mai convins ca se va profita, de exemplu pentru noi legi “big brother”…
      Iar la atentatele din Turcia de ce nu era la fel de mare agitatie???

    • Pt acelasi motiv pt care nu a fost agitatie la cele din Beirut etc. “Lumea a treia” (cum o vad ei) nu vinde.

    • ne mai ramane sa aplicam legile; nu e mai presus de lege ” corectitudinea politica”; cel care a gresit, sa suporte consecintele, cu atat mai mult, cu cat e oaspete in tara respectiva; daca e deja cetatean, atunci chiar nu mai are vreo scuza!

  4. Interesante aplicatiile si daca ar fi fost dimineata probabil le-as fi folosit. Fiica mea locuieste la Bruxelles si am dat un mesaj (viber) de verificare cand am auzit de explozia de la aeroport. Nu mi-a raspuns dar nu m-am panicat (intrucat ea nu raspunde de obicei la mesaje), la aeroport nu avea ce sa caute ( dar parca poti sti ?) ; dar cand am auzit de explozie la statia Schumann am intrat nitel in panica ( e statia folosita de ea intrucat e chiar langa cladirea unde are biroul ) si am sunat-o in timp ce scriam si un mail (fiind mailul de serviciu il folosim doar pt urgente) deoarece acolo reactioneaza prompt. Telefonul inchis (!?) dar pana sa intru in fibrilatii am primit si raspuns la mail ca e ok. Cert e ca atunci cand nu stii scenarita e la cote maxime … bine ca e ok.

  5. Eu astept ora 16 sa pot lua trenul spre Bruxelles. Nici nu e sigur ca imediat ne asteapta la gara trenul… asa ne-au spus la serviciu. Ca nou-venita pe aici, cei pe care ii cunosc sunt ok…
    Legat de primul comentariu, ma regasesc in jurnalistul din http://www.contributors.ro/global-europa/multiculturalism-tribalism-cenzura-%C8%99i-terorism/ (pentru ca am citit destule) . Si totusi, il inteleg cumva si pe intervievat, exista o identitate culturala care nu are prea mult de-a face cu religia/dogmele.

  6. Ai un cos cu mere.
    Unul e otrăvit.
    Ce faci?

    • costicămusulmanu

      urîtă întrebare, greu de răspuns…
      taman m-am întors din ucraina, citesc pe fluxurile de știri și am un nod în gît…
      însă situația este foarte veche și complexă iar rezolvările vor păstra aceleași caracteristici; după mine, societățile așa-zis civilizate, care seamănă cu o clasă nobiliară decrepită prin consagvinizare, plătesc prețul inacțiunilor lor istorice;
      i-au primit pe imigranți acum 30-40 de ani, i-au muncit și au adăugat plusvaloarea aia la avuția proprie fără să le pese (intenționat sau nu) de ce se întîmplă cu populațiile alea; mai mult, în țările de baștină ale imigranților au creat conflicte (fie și prin inacțiune) în goana lor după resurse ieftine;
      este simplist prezentat însă asta e problema de fond…au arătat un alt fel de viață unora după care, în loc să-i învețe (dar asta costă mult și puțini sunt dispuși…) le-au spus “nu e pentru voi”…

    • @costicămusulmanu: exact asta s-a întâmplat, din păcate. și acuma a venit decontul.

    • Musulmane, ca numai din cauza voastră e ce e acum… Si a americanilor, si capitaliștilor, si rușilor si altor zeci popoare… am citat din cassa loco
      Nu mi_ai răspuns la întrebăciune.
      Ce faci?
      Te rogi sa nu îți explodeze bomba in fata?
      Sau elimini răul de la rădăcina?

    • dg
      iei cosul si il dai inapoi

  7. nici eu nu stiu ce e de facut, ca sa fie bine , sa nu fie rau, dar achiesez la ce a zis Adi, la ce a zis musulmanu Costica si la ce a zis autorul ( pe care nu-l cunosc), mai jos:
    Dacă treci ilegal granița în Coreea de nord, primești 12 ani de muncă silnică grea.
    Dacă treci ilegal granița în Iran, primești închisoare pe termen nelimitat
    Dacă treci ilegal granița în Afganistan, te împușcă pur și simplu
    Dacă treci ilegal granița în Arabia Saudită, primești câțiva ani buni de închisoare.
    Dacă treci ilegal granița în China, cel mai probabil că nu vom mai auzi de tine.
    Dacă treci ilegal granița în Venezuela, ești tratat drept spion, și viitorul tău devine incert.
    Dacă treci ilegal granița în Cuba, sfârșești la închisoare.
    Dacă treci ilegal granița în SUA, te bagă la închisoare după care te deportează.
    Etc…
    Etc…
    Etc…
    DAR
    Dacă treci ilegal granița în Germania, Austria, Elveția, Statele nordice,
    Primești următoarele:
    – asigurări sociale
    – telefoane mobile cu cartele gratis
    – abonamente gratuite
    – asistență medicală gratuită
    – bani de cheltuială
    – cursuri de însușire a limbii
    – bilete gratis pe mijloacele de transport (tren, autobuz, etc.)
    – bonusuri și ajutoare pentru copii
    – asistență juridică gratuită împotriva măsurilor de expulzare
    – absolvență față de orice răspundere
    – drepturi mai mari decât au proprii cetățeni…
    MĂI, SUNTEM CRETINI ??? !!!

    • eu, ca cetatean iuropean
      cand m-am stabilit aici, adica acolo
      n-am avut nici una din conditiile de mai sus.
      dar absolut nici una.
      a trebuit sa platesc tot, absolut tot.
      nici nu voiam sa am vreun asemenea avantaj, dar in comparatie cu ce primesc astia…
      se vede ca si democratia exagerata naste tampiti, care mai sunt si factori de decizie, conducatori, sefi, politicieni.

    • costicămusulmanu

      cru, și aici îi răspund și lui digei, DA! suntem cretini! atît de dobitoci încît să credem că dacă oferim ceva cuiva, ăla va zice bogdaproste (sau cum s-o zice la muslimi) de agiutoriu și mai departe se va comporta ca noi, ăia de l-am primit “în casă”; quess what? WRONG!!!
      ăla are cultura și obiceiurile proprii (taie capra și-i bea sîngele sau eu știu ce plm mai face) și va fi tentat (is the easy way) să le urmeze dacă societatea care l-a “adoptat” nu-i va IMPUNE alte norme;
      cum plm n-a reacționat nimeni cînd la marginea parisului muslimii au pus bariere, în cartier la ei, pe drum public, pentru a se ruga în ramadan?
      dacă franțuzu’ făcea la fel lua o amendăăă…
      mai mult, ălora tineri le-au oferit acces la educație, unii dintre ei chiar au studii însă cînd a fost la împărțirea beneficiilor…ciuciu…și atunci l-a luat muftiu’ (no offence) și i-a dat hrană și stimă de sine și “povețe” însoțite de AKM-uri și centuri cu C4 sau ce căcat pun ei acolo…și ăla pe cine crede?
      așa că mărul din coș l-am otrăvit cu mînuțele noastre și eu unul mă simt dator să le mănînc pe toate.
      e plin discovery-ul de documentare cu proști uciși de șerpi sau mîncați de tigrii proprii…asta e lumea civilizată! am adus tigrișoru’ în casă că era micuț și funny da’ nu ne-a dus capu’ că pe ăla, cînd s-o face mare, s-ar putea să-l doară sub coadă de “fui d’aici”-ul nostru…
      ș’amu’…be grigore aghiazmă!

    • nea Costica, pai, astea nu-s de acush, astea-s de la Carabush! shi chiar mai de dinainte, ia uite ce zice mosh’tu Dimitrie Cantemir:

    • Dimitrie Cantemir ( 1722, extrase din Sistemul sau întocmirea religiei Muhamedane):
      Legea Curanului, dimpotrivă, proclamă că nimeni în lume n-are stăpînire asupra vreunui lucru, afară de cei ce urmează Curanului. Cu un cuvînt, toate şi le atribuie lor, nimic nu este îngăduit altora, nimic nu aparţine altora, nimic altceva nu socotesc a fi drept. Aceasta, deci, este partea din legea Curanului care, fiind lipsită de orice raţiune şi sens, ca o piatră ruptă din marginea prăpastiei se prăbuşeşte vertiginos în adîncul ignoranţei.

    • Mda, dar totuși, ăștia se numesc refugiați dintr-un motiv anume. Pt ca fug din calea războiului primesc aceasta asistenta, sa fim rezonabili. Asta doar ca sa arătam, scurt, diferența între termenii comparați.
      Acuma, ca nu toți fug chiar din calea războiului și ca poate erau alte soluții mai timpurii (Assad trebuia pus cu botul pe labe de la început, dar dacă a fost prieten cu “ursul” nu s-a băgat nimeni, lașitate pură din partea Europei) e o discuție lungă și, din păcate, unele lucruri sunt ireversibile. Trebuie începută discuția de la ce se poate face data fiind situația actuală.

    • Fratili meu Alin, acesti “refugiati” sunt dintr-o multime de tari in unele din ele chiar ne(mai) fiind razboi.Am toata compasiunea pt cei ce fug din calea razboiului! Sa ne fereasca Dumnezeu!Dar , una la mana, esti refugiat doar pina ajungi in prima tabara de refugiati, dupa aia esti emigrant si in situatia data, cautator de avantaje sociale.
      Una la mana!
      Doi la mana, hai sa ti-l bag nitel si pe dom Patavieci la inaintare, ca stie mai multa carte ca mine si le zice mai elocvent:

      “Ca să judecăm corect un lucru complicat trebuie să îl reducem la scara omului privat. O naţiune este ca o familie. În momentul în care judecăm economie unei naţiuni o facem ca atunci când judecăm economia unei case: avem bani să facem asta, ori ba? Niciun om nu îşi permite să trăiască pe deficit. La fel şi cu imigraţia”, a declarat Horia Roman Patapievici.

      Acesta a mai spus că Europa a reuşit să creeze o civilizaţie prosperă, însă nicăieri nu scrie că oamenii trebuie să trăiască în condiţii excepţionale. “Imigraţia este o consecinţă a unei drame. Istoricii au spus, în trecut, că noi îi vedem pe migratori ca pe nişte triumfători care caută să cucerească. Trebuie să ne uităm cine se află în spatele lor. Ei sunt nişte fugăriţi. Imigraţia este o dramă, Siria este o dramă. Întrebarea se pune în termenii următori: putem face faţă acestor imigranţi? Ce cred imigranţii despre civilizaţia celor care îi primeşte, o adoptăsau o contestă? Sunt de acord cu valorile pe care le regăsesc în ţara gazdă sau le neagă?”, a continuat Patapievici.

      Conform acestuia se pune şi problema numărului imigranţilor. “Numărul este întodeauna critic. Pot să primesc în casa mea doi oameni, pot să primesc 10 dacă am o casă mare, dar nu pot primi 100. Eu sunt o familie formată din patru oameni, iar ei sunt 100. Este o disproporţie care invalidează noţiunea de primi pe cineva. Chestiunea trebuie văzută în termeni realişti, nu pot să spun ca şef de stat că voi primi toată imigraţia din toată lumea, nefericire este peste tot”, a mai spus Horia Roman Patapievici.

      Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/patapievici-despre-imigranti-pot-sa-primesc-in-casa-mea-doi-oameni-dar-nu-pot-primi-100_1906101.html#ixzz43hee3HZj
      Follow us: @realitatea on Twitter

    • Îl apreciez pe Patapievici și chiar si in această declarație aduce mai multă înțelegere asupra subiectului.
      Totuși, dacă ăștia 100 de oameni ți se prezintă la ușă, ce faci??? Pui câinii pe ei? Risti sa alungi oameni pt care ești ultima șansă la supraviețuire, câți vor fi printre ei, nu se poate asa. Ii lași sa adasteze la ușă ta…și ce faci concert?
      Da, cei mai mulți sunt în Statele limitrofe conflictului, în special Turcia. Bun, dar dacă eu nu pot primi 100, Turcia poate primi 500? Adică puțină solidaritate, dacă tot suntem cultura occidentala se impune. Și dacă tot nu am avut cojones și creier sa rezolvam cu Assad.
      Problema actuala, cum spune și Simona, nu e creata chiar de cei veniți acum.
      Iar cei veniți acum nu ar trebui încă considerați “primiți în casa”. Cel puțin Germania/Merkel atitudinea asta a anunțat-o: oameni au venit, urmează a fi triati, analizați, care pot fi primiți și care trebuie sa se întoarcă. Deocamdată sunt în curte, în hol…
      Din păcate nu avem garanția ca triajul asta va fi perfect, recunosc!
      Ca număr, 2 milioane la o Europa cu 500 milioane nu e chiar ca în raportul d-lui Patapievici, familie de 4/oaspeții 100. Ca bine zicea, numărul e întotdeauna relevant. Deci sa nu ne jucam chiar parabolic cu numerele, sa păstrăm cât de cât proporțiile.

  8. si achiesez si la ce a zis Eva : sa se trezeasca politicienii, care dorm cu capul bagat adanc in cur si din cauza incompetentei si lacomiei( multilateral dezvoltate) carora s-a ajuns aici;

  9. si mai cred ca e de citi si asta :
    JAPONIA şi ISLAMUL
    (Ca tot e acum nebunia din Franta ! Vedeti ce fac japonezii !)
    Aţi întâlnit vreodată ştirea că un prim-ministru dintr-o naţiune islamică să fi vizitat Japonia?
    Aţi întâlnit vreodată ştirea că şahinşahul Iranului sau vreun prinţ din Arabia Saudită să fi vizitat Japonia?
    Japonia este o ţară care ţine Islamul dincolo de ţărmurile sale.
    Japonia a pus restricţii stricte asupra Islamului şi a tuturor musulmanilor.
    Motivele sunt:
    a) Japonia este singura ţară care nu dă cetăţenie la musulmani.
    b) In Japonia nu se acordă rezidenţă permanentă pentru musulmani.
    c) există o interdicţie severă de propagare a Islamului în Japonia.
    d) În Universităţile din Japonia, nu se predă araba sau orice limbaj islamic.
    e) Nu se poate importa “Coranul”, publicat în limba arabă.
    f) Conform datelor publicate de guvernul japonez le-a fost dată viză de rezidenţă temporară pentru numai 2 sute de mii de musulmani, care au avut nevoie să studieze Legea japoneză a bogăţiilor naturale (sau legea funciară? – the Japanese Law of the Land). Aceşti musulmani au trebuit să vorbească japoneza şi să practice ritualurile lor religioase numai în casele lor.
    g) Japonia este singura ţară din lume care are un număr neglijabil de ambasade ale ţărilor islamice.
    h) poporul japonez nu este atras de Islam.
    I) rezidenţii musulmani care locuiesc în Japonia sunt angajaţi companiilor străine.
    j) Chiar şi vizele de lucru nu sunt acordate pentru medici musulmani, ingineri sau manageri trimise de companiile străine.
    k) În majoritatea companiilor, se menţionează în regulamentele interne, că musulmanii nu pot aplica pentru un loc de muncă.
    l) Guvernul japonez este de părere că musulmanii sunt fundamentalişti şi nici chiar în epoca globalizării nu sunt dispuşi să schimbe legile lor musulmane.
    m) Musulmanii nici nu se pot gândi cu privire la închirierea unei case în Japonia.
    n) Dacă cineva ştie că vecinul său este un musulman, tot cartierul rămâne de alertă.
    o) Nimeni nu poate iniţia o celulă islamică sau “Madarsa” Arabă, în Japonia
    p) Nu se aplică legea islamică (Sharia) în Japonia.
    q) În cazul în care o femeie japoneză se căsătoreşte cu un musulman,
    atunci ea este considerată proscrisă pentru totdeauna.
    r) Potrivit dlui Komico Yagi (şef de departament la Universitatea din Tokyo) “Există un cadru de spirit în Japonia că Islamul este o religie foarte îngustă la minte şi ar trebui să stai departe de ea.”
    s) jurnalistul independent Mohammed Juber a făcut un turneu in mai multe tari islamice după 9/11 precum şi în Japonia. El a descoperit că japonezii erau încrezători că extremiştii nu ar putea face nici un rău în Japonia.
    ………………………………………….. ……………………………………….
    Încalcă JAPONIA libera circulaţie a persoanei ? Sau îşi protejează naţiunea, tradiţiile şi gena nealterată a niponului? ……….. Poate ar merita (din nou) câteva bombe pentru a se alinia democraţiei occidentale!

    nu stiu autorul, dar la primul search pe google mi-a indicat
    https://web.facebook.com/Antena3Romania/posts/10152686395232775?_rdr

    • costicămusulmanu

      abia ăsta e comportament de oameni politici cu cojones!
      definiția political correctness-ului? știința care te învață cum să apuci cu mîna goală partea curată a unui căcat! da’ ai noștri, ca brazii (la căpățînă) au ținut morțis să pună politica (cred că sinonimul curvă este valabil în toate limbile/culturile) alături de corectitudine; corectitudine la ce, cînd îți dă restul?
      scuze pentru limbaj…
      peace!

    • Japonia are dreptate ❗
      asta e de făcut ❗ 💡
      litera r) e de baza în a înțelege starea de acum din europa si din lume

    • @ cruela

      Nu stiu ce sa zic in legatura cu afirmatiile despre situatia musulmanilor in Japonia. Mi se par exagerate. Luandu-ma dupa link-ul tau am gasit articolul acesta, cu un comentariu mult mai credibil.

      http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/09/necunoscutul-musulmanii-si-japonia1.html

      Si mai clara, cu observatii punctuale la fiecare fraza din textul tau (inclusiv cu poze ale unor moschei din Japonia si ale Centrului Islamic din Japonia):

      BNI response to the viral email re: ‘Islam and Japan’

      Legat de asta si mie numele cercetatorului japonez, seful nu stiu carui departament, Komico Yagi mi se pare … comic. Poate gresesc, dar… Komico? In plus stiu ca numele japoneze care se incheie in -co (scris insa -ko) sunt nume de femei. Dar probabil si Komico o fi femeie – a naibii misogin mai sunt, asta nu mi-a trecut prin cap, asa-i? :mrgreen:

  10. Adi, multumesc! 🙂

  11. Si ca sa-i dau de lucru lui Adi, vreau sa impartasesc cu voi si o scrisoare, care dateaza ( conform google) din 2011:

    A Canadian female libertarian wrote a lot of letters to the Canadian government, complaining about the treatment of captive insurgents (terrorists) being held in Afghanistan National Correctional System facilities. She demanded a response to her letter correspondence. She received back the following reply:

    National Defense Headquarters
    M Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT
    101 Colonel By Drive
    Ottawa , ON K1A 0K2
    Canada

    Dear Concerned Citizen,

    Thank you for your recent letter expressing your profound concern of treatment of the Taliban and Al Qaeda terrorists captured by Canadian Forces who were subsequently transferred to the Afghanistan Government and are currently being held by Afghan officials in Afghanistan National Correctional System facilities.
    Our administration takes these matters seriously and your opinions were heard loud and clear here in Ottawa. You will be pleased to learn, thanks to the concerns of citizens like yourself; we are creating a new department here at the Department of National Defense, to be called ‘Liberals Accept Responsibility for Killers’ program, or L.A.R.K. for short.

    In accordance with the guidelines of this new program, we have decided to divert one terrorist and place him in your personal care. Your personal detainee has been selected and is scheduled for transportation under heavily armed guard to your residence in Toronto next Monday.

    Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (you can just call him Ahmed) is to be cared for pursuant to the standards you personally demanded in your letter of complaint!

    It will likely be necessary for you to hire some assistant caretakers. We will conduct weekly inspections to ensure that your standards of care for Ahmed are commensurate with those you so strongly recommend in your letter.
    Although Ahmed is a sociopath and extremely violent, we hope that your sensitivity to what you described as his ‘attitudinal problem’ will help him overcome these character flaws. Perhaps you are correct in describing these problems as mere cultural differences.

    We understand that you plan to offer counseling and home schooling.’ Your adopted terrorist is extremely proficient in hand-to-hand combat and can extinguish human life with such simple items as a pencil or nail clippers.
    We advise that you do not ask him to demonstrate these skills at your next yoga group. Please advise any Jewish friends, neighbors or relatives as your house guest might get agitated or even violent, but we are sure you can reason with him. He is also expert at making a wide variety of explosive devices from common household products, so you may wish to keep those items locked up, unless (in your opinion) this might offend him.
    Ahmed will not wish to interact with you or your daughters (except sexually) since he views females as a sub human form of property thereby having no rights, including refusal of his sexual demands.
    This is a particularly sensitive subject for him and he has been known to show violent tendencies around women who fail to comply with the new dress code that he will “recommend” as more appropriate attire. I’m sure you will come to enjoy the anonymity offered by the burka over time. Just remember that it is all part of ‘respecting his culture and religious beliefs’ as described in your letter.

    Thanks again for your concern. We truly appreciate it when folks like you keep us informed of the proper way to do our job and care for our fellow man. You take good care of Ahmed and remember we’ll be watching.

    Good luck and God bless you.
    Cordially,
    Gordon O’Connor
    Minister of National Defense

    http://www.goall.com/article/letter-from-gordon-oconnor-minister-of-national-defense-of-canada-to-libertarian.html

    • :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      E o gluma, asa-i ? Cum sa scrie ministrul apararii astfel de scrisori? :mrgreen: N-ar trebui sa fie neutre, cu clisee ipocrite? Si te rog frumos sa-mi spui si continuarea. Cum s-a simtit Ahmed, daca i-a placut sejurul, daca mai sta acolo? :mrgreen: :mrgreen:

      Raman insa la parerea ca e o farsa.

    • Una din Bucuresti

      Aia e mai mult liberala decit libertariana. Liberalii sint vestiti pt miorlaiala lor si pt apucaturile socialiste. Ma rog, nu stiu cum o fi in Canada, dar sugerez sa va uitati la Ron Paul (care ar fi trebuit sa fie presedintele Americii), Stossel si multi altii. Americanii au preferat sa aleaga un musulman democrat si fara coaie, in loc de un constitutionalist/libertarian. Asa ca ce sa mai zic de restul lumii….

  12. Luati si d’acilea, cine stie, poate e ontopic!

  13. M-a luminat Iluminita cum e cu embedu’:
    1https://www.youtube.com/watch?v=I4-hSBRs4Qw&feature=youtu.be

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint