Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Gata, acum știm de ce nu iese lumea la proteste

România e o bombă biologică cu ceas. Din acest motiv, vineri seara, în centrul Bucureștiului, am protestat la adresa genocidului din sănătate și ne-am comemorat morții vreo 1.000 de oameni. Printre alte MII, care ieșiseră la Festivalul luminii și care se uitau indiferenți la ăia care protestau, fără să schițeze nici măcar un gest de interes sau de solidaritate. A descris Nora Dincă aici mai bine cum a fost.

Bun. Pentru că era nevoie de presiune în continuare pe autorități, s-au anunțat un nou protest și o nouă comemorare pentru ieri. Am scris și eu acest text, în care chemam lumea la ele:

“Suntem cu toții obosiți, dezamăgiți, sleiți de cât am fost mințiți, blazați și la un pas de a spune “Nu mă mai interesează nimic, nu mai există speranță, orice am face, nu putem schimba nimic”. Aseară, în centrul Bucureștiului, am fost 1.000 de oameni care protestam, iar, pe lângă noi, treceau mii, veniți pentru festivalul luminii. Nu păreau să fie la curent cu cele mai proaspete știri din sănătate. Nu păreau să știe că pe copilul lor, care râdea fericit la luminițe, îl pândesc din cotloanele spitalelor niște superbacterii și niște viruși cu puteri mai mari decât ale oricărui antibiotic sau antiviral. Și că nu mai e nimeni să ne apere, fiindcă sistemul e pe mâna unor mafioți cinici și criminali, bolnavi de profit și protejați de politicieni. Nu păreau să știe că numai noi înșine ne mai putem apăra și că singura armă pe care o avem e protestul și presiunea pe autorități. 

99% dintre români trăiesc într-o bulă. Și, din păcate, da, depinde tot de noi, ăia din afara bulei, să îi facem și pe ceilalți să înțeleagă că tăcerea ucide la propriu. Dacă vom continua să punem presiune pe autorități, poate mesajul nostru va străpunge, într-un final, și bula lor. Poate că vor veni alături de noi, atunci când vor afla unde s-a ajuns. Deocamdată e evident că nu știu. Și că nu înțeleg. 

Nu toată lumea știe că pericolul numărul 1, care planează îndeaproape asupra omenirii, nu e cancerul, ci sunt superbacteriile. Acele superbacterii foarte rezistente la tratament, care ne pot decima în masă. Nici nu e ușor de înțeles cât de mare e pericolul, dacă nu ai răbdare să te informezi cu atenție și în detaliu, aproape cu încrâncenare. Microbii nu sunt niște Bau-Bau care umblă pe străzi cu coasa, sunt niște chestii invizibile, ascunse printre cearșafuri de spital și pe mâini de chirurgi. E important să avem răbdare și perseverență. Să insistăm până când vocea noastră se va auzi și dincolo de grupul mic, de 1.000 de oameni, care a protestat aseară.

E important să nu ne oprim. Să ieșim diseară din nou la Universitate, la ora 19. Să nu ne descurajăm, chiar dacă suntem obosiți, puțini și ne e greu. Iese și Alianța Medicilor, ca să ceară o anchetă independentă a actualei crize din sănătate și destructurarea din temelii a caracatiței care ne ucide lent, dar sigur, în timp ce ne și jefuiește. Să iasă medicii e ceva ce așteptam de mult. Să nu îi lăsăm singuri. 

Cioloș a convocat, astăzi, o întâlnire de urgență, în urma protestelor de aseară. E important să îi cerem să își asume o luptă pe care nu și-a mai asumat-o nimeni până acum. Să îi cerem să intre cu buldozerul peste mafiile din Sănătate și să îi arătăm că îl vom susține. Pentru că vorbim de un război politic pe față, nu doar cu marii feudali care controlează TOT, de la banii din Sănătate, la accesul în sistem, ci și cu protectorii lor politici. E important să punem în continuare presiune pe Premier, pe Guvern, pe Justiție și pe Președinție (care încă doarme).

E important să nu ne oprim. Să fim insistenți. Să ieșim diseară din nou la Universitate, la ora 19, și să nu ne descurajăm, chiar dacă suntem obosiți, puțini și ne e greu. “Tăcerea ucide” nu mai e de mult o metaforă. De fapt, nu a fost niciodată.”

A primit rapid sute de like-uri și de share-uri. Cele mai multe însoțite de comentarii de genul “Da, trebuie să ieșim. Viața noastră e în mâinile noastre, blabla”.

La protest a fost așa:

piata

Când am ajuns acasă, am adăugat această fotografie la postarea mult prea share-uită, semn că s-a încheiat protestul, încununat de insucces. Ce să vezi, share-urile și like-urile au curs și curg în continuare (1200 de like-uri sunt în momentul ăsta și vreo 500 de share-uri), de data asta însoțite de comentarii dojenitoare: “Suntem o țară de oameni indiferenți”, “Rușine să ne fie”, “Bla, Bla”.

Mi se pare atât de suprarealist că, de la o stare de frustrare măricică, am dat într-un râs pantagruelic. E funny, pe cuvânt că e funny. Suntem un popor sinucigaș prin inconștiență, dar cu muuuult umor involuntar. Bomboana de pe colivă am întâlnit-o în dimineața asta, sub forma unui comentariu postat (de către un domn din București) pe unul din Event-urile care chemau lumea la protest.

Screen Shot 2016-05-08 at 12.29.50

E motivul pentru care am scris această postare, pe care nu intenționam să o scriu.

Felicitări vouă care vă implicați. Noi, ceilalți, comentăm de pe margine și nu facem nimic… Continuați cât puteți, poate ne mișcați și pe noi….

Citesc aceste rânduri și mă sufoc de râs.

Felicitări vouă care vă implicați. Noi, ceilalți, comentăm de pe margine și nu facem nimic… Continuați cât puteți, poate ne mișcați și pe noi…

catei rizind

87 comentarii

  1. daca ies in strada se plange lumea ca suntem pera putini si ca am iesit degeaba, daca nu ies in strada din motive personale se plange ca nu iesim. i feel so bad for myself. oh internet, how can you be so judgefull. ce ar fi sa aratati perseverenta si sa nu va mai plangeti

  2. Nu crezi, duduiță, ca oamenii au obosit? De luni de zile, crize peste crize. Unele reale dar gomflate până la refuz. Altele inventate, din vorbe răstălmăcire. Jurnaliști cu diverse interese îndeamnă lumea să protesteze, își amenință telespectatorii cu o nouă apocalipsă zilnic … Nebun să fi si tot mai innebunești odată.

    Acum, un jurnalist scrie o poveste diluată legată emotional (si doar teoretic) de o dramă reală, colectivă. Toată lumea a început să țipe: diluare de 10 ori!!! Apoi, diluare de 6 ori!!! Pentru că suntem prosti si la mate. Unii, diluare de 3 ori!!!

    10, 6 sau 3, nu contează, pentru că următoarea tema lansată a fost ca se musamalizeaza. Îl voiau pe patron arestat și bătut cu ouă. Îl voiau pe ministru erect, în fața spitalului, turnând biocid de import pe gâtul bacteriilor. Cum asta nu s-a intamplat: #UE technocratilor, marș in piața gloată. Huo!

    Lumea se lasă împinsă, înjură pe Facebook. Dar când are un pic de răgaz își aduce aminte ca nu-s ei chiar cei mai deștepți. Ca un spital în care femeia de servici toarnă biocidul scump la WC (pentru că pute) si apoi spala cu apa este în fapt mai septic decât cel spălat corect cu biocid slab. Isi aduc aminte oamenii că există contracte, proceduri, justiție … Ca dracu nu-i niciodată așa de negru cum pare pe un blog roz.

    Auzi, să pună presiune pe Președinte. Să vină Vodă să rezolve…

    • Ori ești extrem de dezinformat, ori manipulezi. Înclin să cred că manipulezi. Grav. Dacă nu e așa, mai informează-te.

    • cruela de vila

      iliescule tata, chiar m-ai facut sa rad!
      :mrgreen:
      sper deosebire de Simona, insa, eu nu te suspectez de manipulare, ca asta cere creer!
      😈
      eu te suspectez de prostie!
      :mrgreen:
      crasa!
      si din pacate tzi-ai ales nick-ul perfect!
      pt ca eshti reprezentantul celor ” proshti, da multzi!”
      :mrgreen: 😥 :mrgreen: 😥 :mrgreen: 😥
      dat tine aproape , te rog, ca mai urmeaza neshte chestii si de-abia ashtept sa-tzi aud ineptziile viitoare!
      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      ps: se plateshte bine?
      ca pana la postarea asta, nu prea te-am vazut p-acilishea, tataitza!
      cum de ai aparut asha brusc , din moment ce toata treaba asta e un foc de paie? cu ce te deranjeaza “aberatziile” de pe blogul roz, din moment ce realitatea e oricum mai roz decat insushi blogul?
      😈 😆 😈

    • cruela de vila

      pt tataucu ion iliescu,: pune-tzi ochelarii, adu-tzi shi nishte neuroni d-aia noii, netocitzi shi baga o lectura usoara, de duminica:
      http://adevarul.ro/news/eveniment/uluitorul-caz-demnitarului-alin-Tucmeanu-kovesi-un-secretar-stat-continuat-ia-mita-asistase-flagrantul-unui-coleg-1_5655b02d7d919ed50e927716/index.html

    • cruela de vila

      Știați că: primul caz de director de spital care a denunțat la DNA corupția instituționalizată din Sănătate a fost înregistrat abia în toamna anului 2015. Este vorba de unul dintre șefii spitalului Clinic de Urgență Sfantul Ioan din București.
      După cum vă spuneam, directorul s-a dus la DNA, pe 15 septembrie 2015, și a explicat procurorilor că un afacerist i-a oferit șpagă 10% dintr-un contract public, iar în demersurile sale mituitorul era ajutat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Alin Țucmeanu. Șpaga promisă: 60.000 de euro. Directorului i s-a dat calitatea de martor cu identitate protejată și a primit în acte numele de “Ștefan Georgescu”. În timpul anchetei procurorii DNA au băgat și un investigator sub acoperire, deghizat în văr al directorului, care ar fi urmat să intermedieze șpaga. După două luni de la denunț, în noiembrie 2015, secretarul de stat Țucmeanu și afaceristul au fost reținuți, ulterior arestați. În martie 2016, cei doi au fost trimiși în judecată.
      De ce vă dau exemplul ăsta? Prea puțini manageri de spitale se duc la parchete și denunță cazurile de mită și intervențiile făcute din Ministerul Sănătății. Până acum, din câte știu, ancheta de la Sfântul Ioan este singulară! Declarația Codruței Kovesi, despre Alin Țucmeanu, este din noiembrie 2015, imediat după arestarea secretarului de stat

    • Si eu simt acelasi lucru: mi s-au servit prea multe gogosi ca sa mai cred ceva :(.
      Cand totul este prezentat ca: extraordinar, incendiar, incredibil…totul devine in realitate banal, in cel mai bun caz…doar entertainment.

    • Tovarich, eu nu contest existența corupției din sănătate. Nu contest nici gravitatea problemei biocidului. Cred însă că se cere prea insistent o soluție prea instant. Mortul nu se mai aduce de la groapa, un contract nu se reziliază instant fără risc de penalizări iar o schemă de verificare a achizițiilo/livrarilor nu se crează peste noapte. Nici la pârnaie nu poți bagă omul fără … aia, cum îi zic capitaliștii, … due process?

      Ce exact trebuia să facă ministrul peste noapte si nu a făcut? Numiți trei masuri prioritare pe care le vreti implementate si vin cu ele scrise pe plancarda si mă asez in fata la Guvern. Dacă mă lasă Nina.

      Ce acțiune a lui Vodă v-ar satisface? Îl sun si ii cer să se execute?

    • @Flor: lasă că o să crezi când o să ne decimeze superbacteriile în masă.
      @Ion Iliescu: 1. PRIMELE percheziții la Hexi Pharma s-au făcut a doua zi după protest, la două săptămâni de când a izbucnit scandalul; 2. rezultatele REALE ale anchetei epidemiologice (oricum superficiale), mai întâi secretizate abuziv, au fost dezvăluite de-abia după ce sute de oameni au dat mailuri la ministru și la premier, cerând respectarea legii accesului la informațiile de interes public. și s-au dovedit dezastruoase: 50 de spitale din țară, dintre cele examinate superficial, duduie de suprainfecții. 9 sunt din București, cele mai multe de urgență. dacă nici asta nu e horror, atunci nu știu ce dracu mai e… între timp Cioloș a promis o anchetă pe bune. oare se va face? dar oare parchetul o să facă ancheta aia pe bune? de aia era nevoie de presiuni, ca să nu adormim la loc și să ne trezim direct în septicemie curând.
      și cum nu contești dezastrul când ai început prin a comenta că e o poveste diluată și umflată cu pompa, fără baze reale?

    • cruela de vila

      iliescu cel binevoitor si impaciuitor:
      1. cred ca Simona sintetizat destul de bine cererile; am verificat si din pacate sunt doar pe fb; o sa pun un link imediat
      2. daca erai internat si citeai o ancheta jurnalistica documentata cum ca spitalele sunt bombe bilogice ai fi avut aceeasi atitudine? sau nu era cazul pt ca oricum, sarac si cinstit fiind te tratezi in strainatate?

    • Poate autoritățile preferă să se concentreze pe “cum să facem să nu se mai repete” si nu pe “să-i ardem pe ăștia că pe restul îi prinde Tolontan mâine”. Credeți că probleme similare nu sunt la orice altceva cumpără statu’ de la terți? Ați văzut cum arată o conservă cumpărată de Guvern, pe bani UE, pentru săraci? Putem pune armata sa spele spitalele cu periuță de dinți, dar rolul guvernului trebuie să fie în corectarea politicilor/proceselor, nu în acțiuni pompieristic-justitiare.

      De faptele penale trebuie să se ocupe Procuratura, dar colegii mei de partid ii țin ocupați. Probabil prioritizeaza si ei ca uite la cazul Puls (” moarte de om”, deh!) au intervenit rapid. Bacteriile însă nu fug.

      M-aș aștepta ca monitorizarea situației să intre în sarcina ONG-urilor (s-a găsit unul să ceară informații de la SRI !!!). Dacă după 3 luni aia prezintă un raport din care rezultă că problema nu e rezolvată, atunci zic să ieșim toți în stradă. Dar nu așa, când după fiecare conferință de presă ni se pare că ceva e suspect. Sau lent.

      Ah, si mai e si ochelaristul ăla de avocat al plebei. Nu ar trebui alertat si el?

      Rămân la părerea că avem prea mult scandal și ca am obosit. O pauză ne-ar prinde bine.

      Va doresc succese deosebite în muncă! Va pupă si coana Nina.

    • cruela de vila

      Am fost întrebată de ce ieșim diseară, așa că o să explic aici de ce ies eu:

      Ministerul Sănătății va pune pe site lista spitalelor care au ieșit prost chiar și la simulacrul de anchetă epidemiologică făcută de Ministerul Sănătății, listă care, până acum a fost secretizată de procurori, în virtutea… niciunei legi. Este victoria insistenței mailurilor pe care le-am dat cu toții ieri, mobilizați de VICE România.

      Un alt lucru important care se întâmplă e că au început să vorbească medicii. Pentru prima oară, cele două asociații medicale divergente, Alianța Medicilor și Colegiul Medicilor, atrag atenția la unison că situația infecțiilor intraspitalicești e gravă și că stăm pe un butoi cu pulbere.

      Cioloș a declarat aseară că Sănătatea devine prioritatea zero a guvernului. Eu o să ies diseară, la 19, la Universitate, ca să mă asigur că nu uită această promisiune, dar și ca să îi arăt că merită să își asume un război politic deschis cu protectorii mafiilor din sistemul medical. Și ca să le spun acelor protectori că nu mai sunt dispusă să accept să îmi pună viața în pericol, cu corupția, ticăloșia, incompetența și reaua credință pe care mi le arată, de 26 de ani, în fiecare zi.

      Mai ies ca să cer o anchetă corectă în cazul dezinfectantelor, una care să meargă până în prăselele sistemului mafiot care căpușează acum bugetul sănătății.

      Mai ies și ca să-i susțin pe ziariștii care au răscolit și continuă să răscolească șerpăria. Pe Catalin Tolontan și echipa lui, pe cei de la RISE Project, pe cei de la EurActiv.ro și pe toți ceilalți, care investighează cu bună credință, expunându-se cu adevărat nu doar la mizerii și abjecții, ci chiar la pericole fizice. Să nu uităm că Hexi Pharma e cuib de rakeți și infractori recidiviști, care au dovedit deja un comportament ce frizează patologia.

      Mai ies și pentru că asta este “arma” mea de cetățean. Să pun presiune pe autorități, să le arăt că încă n-am murit cu zile, de la suprainfecții, și că sunt cu ochii pe ei. Știu că suntem cu toții dezamăgiți și blazați, dar nu există nicio altă metodă de a schimba ceva. Îmi asum o schimbare lentă, de care ale cărei beneficii poate nici nu voi apuca să mă bucur. Mai sunt însă și copii în țara asta, al căror viitor cred că merită efortul meu civic de azi.

      Nu în ultimul rând, ies ca să comemorez toate victimele sistemului românesc de sănătate din ultimii 26 de ani.

      Asta fac eu. Voi faceți ce credeți că e bine.

    • cruela de vila

      asta de mai sus e postarea Simonei de pe fb

    • cruela de vila

      flor: pai e foarte simplu: daca vrei sa verifici, te internezi la unul din spitalele care au iesit prost la analize si ne spui si noua cum e! daca chiar vrei sa fii sigura, te si operezi! :mrgreen: macar de-o apendicita, amigdalita, ceva banal acolo… :mrgreen:

    • cruela de vila

      comentariu de pe grupul facebook Medici gata de greva generala
      https://web.facebook.com/groups/1667018620201805/
      😆
      Ideea este ca în cazul Puls, ancheta administrativă a început la nici 24 de ore de la ceea ce s a întâmplat pe teren și s a încheiat la nici 48 de ore, cu sancțiuni severe, Iar în cazul dezinfectanților, nu s a făcut nicio anchetă administrativă, de abia astăzi, premierul a cerut demararea anchetei, în lipsa oricărei inițiative a ministerului sănătății, într o problemă națională

    • @Simona Uite, exact despre asta vorbeam: “o sa ne decimeze bacteriile in masa”…serios?! Tu stii despre ce vorbesti?! In ultii ani am avut nesansa sa am 3 membrii ai familiei operati in spitalele de stat si…au scapat…
      Nu sunt ok cu ceea ce se intampla, nu sunt ok cu trucarea licitatiilor si am dat si mail la ms ca sa faca publice rezultatele…dar cum spunea cineva aici, aceste lucruri nu se rezolva peste noapte, iar iesirile in strada vor duce, asa cum s-a intamplat si in toamna, la o noua schimbare de guvern, dupa nici 6luni..,,

  3. In Franta oamenii au iesit si continua sa iasa in strada cu sutele de mii pentru orice cacat. Da, asa se rezolva problemele, nu stand in fotoliu cu ceiucul in mana si privind la Maruta. Acum studentii protesteaza de saptamani impotriva noii legi a muncii in toate orasele mari de aici. Cu stirea asta incepe si se termina orice jurnal din ultima vreme. Imi pare rau, Simona, ca cei 1% care ies trebuie sa traiasca in aceeasi mizerie ca ceilalti nepasatori sinucigasi.

    • simona inca nu ai inteles ca oamenii ies in strada cand vor EI ..nu ei….asa a fost si in 89… si tot timpul dupa aceea…am fost in strada in ultimele luni de 2 ori… si trebuiau sa vina multi fiindca erau lucruri care ii ardeau personal…cu greu am scos 200. Daca mare victorie a romanului este sa plece din tara cum crezi tu putem saii aducem pe romani langa Romania???

  4. Eu am dat like si share la tot ce am prins Pe tema protestelor. Inclusiv la ce tot ce ai postat tu. Partea proasta, dar buna e ca nu stau in Romania.
    Poate au fost multi ca mine.
    Dar asta nu e o scuza sa nu se iasă in strada …
    Chiar nu înțeleg pasivitatea asta.

  5. Nu știu dacă am văzut vreodată un emoticon mai oribil ca cel pus în finalul textului. Bine ales.

  6. Mi-e rusine de mine ca nu am iesit.Si ai dre[ptate Simona ,ar trebuii sa iesim sa protestam , sa avem atitudine.Doar ca eu ununul am obosit .In fiecare zi am senzatia ca ma lupt cu moariile de vant ,fiecare zi e o zi in care lupt traiesc in tara asta.Si nu ma refer la bani,ci la mentalitati.Pe de alta parte ,in tara asta unde se primesc informatii contradictorii ,unde exista mereu interese si alte interese …obosesti pur si simplu.In tara asta in fiecae zi ai sentimentul ca ….esti tras pe sfoara mereu.

    • băi, să știi că eu nu eram obosită deloc. și că nici nu am de scris ultimele 40 de pagini din lucrarea de licență, plus de învățat pt primele două examene din sesiune, totul în următoarele 7 zile și pe lângă munca din care trebuie să câștig bani. și nici nu mi-am futut ultimele zile scriind texte de protest și participând apoi la ele. nooooo, am fost chiar odihnită și aveam și mult timp liber cu care nu știam ce să fac. 🙂 cât despre sentimentele pe care le trăiești în țara asta, zău că mă miră, eu nu le simt niciodată, doar în fiecare secundă, atât.

  7. Mi-am indemnat prietenii din Bucuresti sa iasa la protest, chiar daca sunt bulversata de pozele celor care au participat in prima seara : poze de grup ca la picnic, rasete, caciulite cu urechiuse … ma asteptam sa vad poze cu oameni hotarati care striga/scandeaza/se revolta. Oare cei care au fost acolo chiar erau suparati?

    Ba mai mult, aflu ca un anume C.C. care a fost mai vocal acolo este nu stiu ce fel de persoana platita ca sa … nu stiu ce, asa ca inteleg reticenta oamenilor. Cand in sfarsit ies cativa oameni in strada si apoi incep sa se acuze … publicul tace.

    • am înțeles, nu am protestat bine ăia care am fost. hahahahahahhahaa
      comentariile legate de CC sunt colaterale, nu ar trebui să afecteze fondul și esența problemei. mai citiți despre superbacterii, o să vedeți că e terifiant, indiferent de ce tâmpenii auziți, legat de cine pe cine a plătit.

    • Da, poate Claudiu Craciun e platit, poate urmareste agenda USL. Cine stie? Are dreptul sa iasa si sa urle, cum au dreptul sa iasa si altii.

      Si cum ar trebui sa arate oamenii suparati, ce ai vrea? Sa arunce cu pietre in jandarmi, sa sparga geamurile peste tot, sa dea foc, ce ar trebui sa faca?

    • @catalin: in nici un caz nu faci ceva asemanator cu “dansul pinguinului”. Eu nu sunt din Bucuresti, imi pare rau ca nu am avut ocazia sa ies la miting, am fost afectata direct de mai multe ori de situatia din spitale, daaar sa iesi ca sa socializezi, sa te intalnesti cu prieteni si sa stai la sueta sustinand ca esti la miting hmmm, cam naspa. Macar daca nu puneau pozele alea pe facebook. dar nu, au vrut sa arate ca au iesit, ca se implica, dar asa? In mod normal a doua zi ar fi

    • @catalin: in nici un caz nu faci ceva asemanator cu “dansul pinguinului”. Eu nu sunt din Bucuresti, imi pare rau ca nu am avut ocazia sa ies la miting, am fost afectata direct de mai multe ori de situatia din spitale, daaar sa iesi ca sa socializezi, sa te intalnesti cu prieteni si sa stai la sueta sustinand ca esti la miting hmmm, cam naspa.

      Macar daca nu puneau pozele alea pe facebook. dar nu, au vrut sa arate ca au iesit, ca se implica, dar asa? In mod normal a doua zi ar fi fost mai multi in strada, ce crezi ca i-a oprit? Unde au fost cei din prima zi?

      Eu nu stiu cine este CC dar a fost subiect de discutie 🙁

    • offf suna atat de acuzator si nu am vrut sa fie deloc asa. Imi pare rau ca nu gasesc tonul potrivit, dar si eu sunt dezamagita , am sperat sa fie ceva mai mult de atat.

    • Mie imi suna drept cautat de nod in papura.

    • @mia: nu îți răspund, că nu vreau să mă enervez, serios. am treabă, am de recuperat timpul pe care mi l-au mâncat protestele de care ești tu nemulțumită și țin să-mi păstrez zen-ul.
      @Catalin: cum să fie, măi, plătit CC de USL? oricât de enervantă ar fi atracția lui pentru postura de lider, asta cu plătitul e o tâmpenie uriașă.

    • Simona: n-am spus ca e platit de USL, nu stiu. Cam a facut jocul USL insa. Oricum, ideea e ca nu poti astepta ca oamenii care ies in strada sa fie asa cum vrei tu (iar asta sa fie motiv pentru tine sa stai acasa).

    • mia, iote, lumanari,afise, scandari, VREAU SA TRAIESC, NU MA DILUATI.
      sincer, cam cum trebuia sa protestam?
      scrie tu un mic indrumar al protestatarului fata de sistemul medical, rogu te!
      am inteles, data viitoare nu mai punem nimic pe FB zicem doar ca am fost pe acolo, ca altminterea ori auzim ca am fost cumparati ori ca n am avut vestimentatia potrivita.
      a, sa nu uiti, in indreptar baga si ce caciulite putem purta.

  8. Indiferent cat de reala ar fi problema asta cu “infectia din spitale”, punerea ei pe tapet exact acum cand PSD-ul este extrem de interesat in a schimba radical configuratia puterii in tara, nu imi miroase a bine deloc. Protestele de amploare vor degenera foarte curand in “Jos guvernul!”, “Jos Iohanis!”, exact ca 2012. Nu vom avea prea curand spitale mai putin infecte, dar vom avea guvern PSD+satelitii, presedinte suspendat, institutii incomode marilor corupti desfiintate sau “reorganizate”, legi modificate peste noapte, Ponta la Camera Deputatilor si, nu in ultimul rand, senilul Tariceanu presedinte interimar, la dispozitia lui Ponta si al PSD, respectiv, a lui Dragnea. Deci, daca doriti sa mergeti sa protestati, mergeti, dar trebuie sa stiti pentru ce o faceti. Pentru Dragnea, pentru Ponta si pentru toti penalii pe care daca nu iesiti sa le faceti jocul, ii paste puscaria sau mai rau, uitarea. 🙂

    • nu s-a cerut nicio secundă “Jos guvernul!” și “Jos Iohanis!”

    • Roko, dimpotriva, cand se vorbea de demisia lui Cadariu, oamenii d elanga mine chiar au spus: de ce sa plece, nu, cel mai bien sta si rezolva. Nu, chiar nici macar o secunda nu s a cerut jos cineva, ci sa se faca ceva.

  9. Draga Simona, problema e se va ajunge intr-un punct in care chiar nu se va mai putea face nimic. Ce s-a intamplat dupa Colectiv? Nimic, Ponta va reveni la nivel inalt iar in politica. Mai stii ceva de dosarele lui Oprea? Eu nu mai aud nimic de el sau de dosarele lui. Ce se va intampla acum? La fel ca si cu Microsoft, 2-3 condamnari cu suspendare si pa si pusi. Ce putem face? Ori o revolutie adevarata, prima din istoria poporului astuia, sau facem ce au facut 4 mil de romani, plecam unde vedem cu ochii si lasam ca prostia si lipsa de educatie si toate celelalte sa faca implozie. Am 34 de ani si am plecat cu familia din tara de aproape 8 luni si crede-ma c oricat de greu imi este aici in Romania nu vreau sa ma mai intorc.

  10. Ne-am ales presedintele pe facebook, de ce n-am protesta tot pe facebook?

  11. “ultimele 40 de pagini din lucrarea de licență, plus de învățat pt primele două examene din sesiune”

    Ha?

  12. cruela de vila
  13. cruela de vila

    andu, in loc sa protestezi, pune mana si citeste mail-urile de la matrix! 😉

  14. Stati vis a vis la teatru. Nu la fantani. E tzeapa la fantani daca nu manipulare din partea unor.
    Nu sunteti vizibili deloc.

  15. cruela de vila

    interesant : realitatea tv!
    tocmai au dat (in reluare) TOATE declaratiile lui Banicioiu, cum ca avem fix de toate si ca tratam oamenii din Colectiv la fel ca in Germania!

  16. Simona, îmi pare rau pentru ce se întâmplă. Îmi pare rău pentru cei rămași acasă dar au mentalitatea deschisă si inteleg ce (li) se întâmplă.
    Am citit mult posturile tale care mi se par excelente, obiective, clare, atat de mult ca uneori îmi vine greu să cred că trăiești in Romania. Am admirat mult si chiar am fost mândră si optimistă si am crezut o vreme că lucrurile se vor schimba in Romania, fiindcă multă lume reacționează cel puțin pe internet. Acum 3 luni mi-am dat seama ca nu e asa… Am încetat sa mai comentez si sa mai citesc comentariile postate pentru ca ma enrevau prea tare. Am vrut sa-ti scriu un mail pe privat ca sa-ti spun ce simt, dar nu am facut-o. Am ales, laș poate, să nu mai citesc nimic despre România. Sunt plecata din tara de 11ani, mi-am schimbat mentalitatea intr-una care-mi convine mai mult, nu am prieteni romani decat 2 si acum inteleg de ce Eliade sau Inesco (nu mai stiu bine care) a refuzat până si să gândească in românește. De 3 luni nu mai citesc nimic despre România pentru ca îmi face rău si ma doare inima când vad cum suntem. Am citit articolul asta pentru că am simțit încă din primele rânduri disperarea si părerea de rau pentru ceea ce suntem si neputința de a schimba ceva. Cred ca e groaznic sa vezi ce se întâmplă si să nu poti sa faci nimic. Eu am luat hotărârea, sănătoasă pentru mine, să nu mai fiu la curent cu ce se întâmplă in Romania si, de atunci dorm mai bine. Cât de ridicol poate să fie asta?

    • oooooof… ce să zic decât că îmi pare foarte rău? dar că, dacă ție îți e mai bine așa, e clar că ai luat hotărârea cea mai bună pentru tine?

  17. cruela de vila

    lumeaa doarmeeeeee!
    shhhhhhht!
    d-aia nu iese la proteste!
    shtiu eu!
    😉
    01:04

  18. cruela de vila

    hai ca e deja doo! :mrgreen:

  19. Chiar nu stiu ce sa mai cred!

  20. am fost doar in prima seara. in a doua strumf a facut o minunatie de cadere de glicemie de am tras doua zile.

    sentimentele is amestecate. pur si simplu sunt criminali. am iesit ca sa mi exprim neputina in fata a doi fukntionari care efectiv le ia dreptul al viata pt 60 de bolnavi cu mastocitoza si ma simt neputincioas ain fata unor asemenea rapandule platite gras si car enu fac nimic.
    am iesit pt strumfii nascuti prematur din care 25% scapa, ma refer la cei nascuti sub 30 de saptamani. e un sistem infect care accepta hemoragii de milioane de euro,in loc sa se schimbe.
    chestia cu Puls m a afectat f mult.
    pe de o parte m a afectat ca nimeni nu a luat atitudine,ca s a lasat o tacere mormantala pe FB, apoi ca sevor folosi de asta ca sa nu reformeze ce era de reformat, ca suntem infecti ca neam,cumparabili la orice nivel, coruptibili pana n maduva oaselor. asta m a socat. bai nene,o interventie puls costa 1000 de lei si se pare, o faceau cu apa chioara si niciunul nu a vorbit. unul de la ei sa zica:ba, io maine nu mai ies pe teren fara defibrilator sau adrenalina,va dau in gat!
    ma afecteaza ca sunt firme absolut onorabile din privat care vor fi victime colaterale din cauza unor imbecili situati de ambele parti.

    sincer: imi fac asigurare de sanatate in alta tara UE!
    aici nu mai e nicio speranta.pacat de cei care chiar am crezut ca venind la fantani putem face ceva. nu, nu putem, poporul asta este indestructibil in a apara coruptia.

  21. Simona, nu iesim in strada pentru ca am urlat destul la aer fara sa se schimbe nimic. Ca sa nu mai spun ca in max cateva ore, orice protest oricat de bine este organiza se deturneaza de galerii, tigani platiti si babe cu portavoce. Draga mea, deelgeaba latram la aer azi daca maine ii bagam in buzunar la dom’ doctor dreptul. Degeaba ne agitam daca data viitoare cand vedem o jegoasa ca spala pe jos cu zoaie nu o raportam/filmam/facem de cacao. Mai putin latrat si mai multa atitudine!

  22. Simona, in primul rand comunitatea Facebook nu este atat de numeroasa si influenta pe cat pare. Ma refer aici nu la cei ce au cont(aceia sunt foarte multi), ci la cei ce folosesc acest canal si pentru altceva decat postarea pretioaselor fotografii (sute) cu locurile in care merg, mancarea pe care o mananca, hainele cumparate si actiunile funny ale odraslelor. Apoi romanii alcatuiesc un popor care nu crede in spirit civic si comunitar. Undeva in gena noastra profunda exista o aplecare spre individualism exacerbat.
    Pe de alta parte simpla chemare la “lupta” nu e neaparat suficienta. Oamenilor trebuie sa le explici scopul “luptei”. Atatea cauze au esuat in ridicol sau, mai rau, in surse de bunastare pentru unii (vezi, de pilda, miscarea sindicala romaneasca) incat nu e de mirare suspiciunea oamenilor. Share-urile si like-urile si chemarile la miting pe Facebook trebuie insotite, cred, de inca ceva. Tii minte povestea “Mos Ion Roata si unirea” a lui Creanga? Cum sa nu. Desi morala povestitorului si cea ce ne-a fost transmisa si noua in scoala era aceea ca boierul pregatea si in noua oranduire exploatarea taranilor eu zic ca mai exista una, nespusa, dar importanta. Boierul traia bine si in vechea oranduire, n-avea nevoie de una noua. Dar fiind progresist dorea schimbarea si a tinut sa le explice (mai bine sau mai rau) si taranilor, care nu intelegeau scopurile urmarite de boieri, cine este si ce vrea miscarea unionista.
    Nu stiu, zic ca poate e nevoie de mai mult decat un simplu apel pe o retea de socializare. Si de mai multa perseverenta.

  23. Dragă Simona…vrei să-ți spun sincer de ce nu iese lumea în stradă? Pentru că habar nu știe nici ea și nici tu pentru ce protestați! Ce-ți dorești tu sincer să se întâmple? De ce ieși în stradă? Dă oamenilor un răspuns elocvent și pe care-l pot înțelege! Și pe lângă asta: ce așteptări ai? Concrete! Și cum te gândești că ar putea fii realizate!
    Nu crezi totuși că România s-a cam săturat de turmă? Dacă vrei mișcare fii un lider, nu una care se plânge pe blog și facebook că lumea nu iese în stradă. Oameni ca tine care mă arată cu degetul că nu sunt solidară, în loc să aibă răbdarea, umilința și milostivitatea de a-mi explica de ce să ieșim, ce interes am și ce învingem din asta!
    (îmi pare rău că nu vei înțelege tonul meu, care este unul calm și cald în a înțelege și chiar ajuta în toată nebunia asta! Nu vreau să te blamez, și sper să înțelegi asta, ci doar vreau să vezi că fără scop nu sunt nici mijloace!)

  24. cred ca musai curatenia sa se faca si in sistemul de stat si in cel privat.
    oare vrem cu totii?

    • noi vrem, dar sunt altii care nu vor: daca se face o curatenie (si partiala!! ) se va injumatati numarul de farmacii din Bucuresti iar asta nu se doreste absolut deloc!!!

    • cruela de vila

      corect: era seara o discutie la realitatea tv si tangential au atuns subiectul ” familiilor conducatoare” si al afacerilor lor; desi subiectul era asta cu dezinfectantii si mafia din sanatate, n-au apucat sa nominalizeze si cine e in spatele unor lanturi de farmacii celebre!

    • eu am cautat oleaca pe wiki, sa vad cifrele. In big pharma cifra totala de afaceri pe an este de 2.5 ori mai mare decat cifra totala de afaceri pe an din industria de armament. Apoi m-am uitat sa vad din ce tari sunt ca pondere top 10 corporatii (si din big pharma si din industria de armament): 7 din 10 sunt din ….. SUA.
      Apoi am cautat sa vad care e salariul unui medic cercetator in pharma si care e salariul din marketing pharma: diferenta e de 10 ori mai mare!!!

      Era o vorba americana: follow the money…

  25. Aici se aplica un concept invatat in facultate. Se numeste Teoria Jocurilor. Totl este intr-un sistem de echilibru. Fiecare se multumeste cu starea lui de acum. Cum putem schimba aceste lucru, cum putem dezechilibra acest echilibru… multumitor?

  26. Ministrul Sanatatii si-a dat demisia.

    • Sa vezi acum lupta sa gaseasca un alt Acaras Paun care sa scoata castanele din foc, cine e dobitoc sa mai vrea functie cand zangane catusele prin minister ?
      Ar trebui sa se gandeasca la psihiatru pentru post, avand in vedere situatia..astia mai imprumuta de la pacienti anumite comportamente.

  27. Mie nu mi-e frica de bacterii. Am vazut atatea in familie (boli pulmonare cronice supra infectate, fise medicale pe pagini unde scria: rezistenta la antibioticul x, rezistenta la antibioticul y, decese etc) am decis
    ca nu vreau sa imi bat capul cu ele, asa ca renuntat la dezinfectantele din casa (hahaha), redus chimicalele, si incurajat o cultura de bacterii proprii in casa: in oala cu bors, oala cu socata, maiaua pentru paine, ulcica de facut iaurt, borcanele de muraturi in saramura, lada de compost. Se pare ca fiecare mediu este un ecosistem, daca ii dam in cap aiurea, cele mai nocive bacterii vor supravietui siv or deveni mai puternice.

    Si statisticile sunt concludente in Romania: avem o mortalitate infantila mare de pneumonie (cea mai mare din europa, ne mai mira? ), dar avem 60% din decesele adultilor din cauza de boli cardio-vascultare si colaterale, boli ce se previn cu miscare.
    Da, suntem comozi, iesitul din casa (mai ales la proteste) e evident. ma asteptam la proteste sa iasa medicii si asistentele si infirmierele, pt ca ele inspira aceste bacterii si acesti dezinfectanti: dar dupa cum vedeti, nu le pasa. Si nu, nu la ei e mortalitatea ce mai mare de la infectii, ia ziceti, cati medici sunt bolnavi si infectati? .

  28. si dat demisia si ce daca? urmatorul va fi la fel. de 8 ani astept cu sufletul la gura ca urmatorul sa faca ceva.
    acum nu mai astept nimic, nici macar obisnuita audienta cu temenele, dati ne si noua dreptul noastru ca murim si sa vad acelasi ministru, numele difera, negociind dreptul la viata,,al meu, dreptul meu.

    vreti curatenie? incepeti fratilro cu agentia medicamentului, cum se intra in lista, de ce se dau medciamente de 25 de ori mai scumpe, cum se obtine autorizatia d epunere pe piata, cum Dumnezeu poate sta un functionar fara sa faca nimic sau sa dea acelasi raspuns imbecil. de 8 ani niste oameni, 60, mor unul cate unul, ca s prea ieftini.
    ce o sa fie?
    nimic, impostori, mafie, nimic.

  29. La noi protestele mai de amploare se fac doar atunci cînd se moare în număr mare. A murit cineva în cazul dezinfectanţilor? Nici măcar microbii. Deci…

  30. cruela de vila

    simona, pt cei care au7deschis mai tarziu televizoarele, ai vazut la protest ceva sindicate din sanatate? ceva asociatii de pacienti?

    • care asociatii de pacienti?
      ca noi cei cu amstocitoza am fost harutit de una din aceste acosiatii sa dam inapoi medicamentele pe care le am distribuit prin donatie si deja s a ajuns la dosar penal pentru hartuire. omul ala nu are habar de lege. sistemul asta monstruos a creat astfel de creaturi care traiesc din a aparea la TV. paralele cu peste 40 de pm uri tirmise bolnavilor , cu amenintari oricui scria ca au fost imaprtite corect, omul depbita ceva de genul ca s au dus la spital si au discutat despre accesul bolnavilro al tratament si investigatii,a cces pe care oricum il au. ba mai anunta si imensa victorie ca se va face mutatia noastra si in sange, mutatie care se face si in sange in romanica de 5 ani. iar vizita la spital nu a fost d eprietenie,ci s anumere cutiile de medicamente ramase,sa vada el cum au fost impartite, ca de ce nu a fost el invitat.
      ce vorbim???????? care asociatii?
      vreau una viabila, nu una fantoma.are aparitii tv /presa luanre, ultimul comunicat pe site e din 2013, nu mai zic de alte aspecte mult mai grele, interesant e ca oferea servicii sociale pentru mastocitoza invalidata. 1. nu e acreditat in acest sens de minsiterul muncii si 2 nu exista aceasta forma.
      in rest efectiv limbaj de lemn. cu dragoste cineva mi a aratat un om de la el in care detalia datele mele medicale cu mentiunea: a facut un fel de catering gratuit voluntar la colectiv.

      deci,care asociatii?

      safe sunt COPAC, ANBR, APCR, Daruieste Viata, Magicamp, PAVEL, Unu si Unu (pt prematuri), din 12 mai vom fi si noi, Asociatia Suport Mastocitoza Romania.

      Unu si unu face realmente pionierat in prematuritate, nu mai zic de Daruieste Viata sau Magicamp. Numai ca ele nu ies in starda, nu apar la TV decat cand paharul rabufneste.

    • Exact la asta ma gandeam si eu! Bacteriile alea sunt cu dedicatie pentru pacienti ? Medicii nu se pot imbolnavi si ei? Lor nu le pasa? Eu, cu mintea asta a mea, ma gandeam ca probabilitatea de infectare la medici, care stau in acel mediu si se pot taia la un deget inclusiv cand scriu o reteta, e mai mare decat la cel care iese in strada doar pentru ipoteza ca va ajunge intr-un spital jegos. Medicii, asistentii se simt aparati? Chiar intreb serios: nu am cunostinte in domeniul medicinei, dar in logica aia de doi lei, daca stai in fiecare zi in mediul ala, nu esti mai expus, macar statistic, sa te pricopsesti si tu cu oarece boli datorate bacteriilor care traiesc nederanjate de apa de ploaie folosita la curatenie.
      Eu ma gandeam ca in primele randuri vor fi medicii, asistentii care stiu ce se intampla si asociatiile de pacienti.

    • ei sunt mai rezistenti 🙂 – cei care nu au rezistat, au plecat :))

  31. Problema reala apare aici:
    “Problema fundamentala ramane lipsa de vointa politica a aurotiritatilor de a schimba ceva.”

    Pam Pam! Deci tot cu mana intinsa catre tatucul nostru politic suntem. Nu intelegem ca NOI suntem cei care producem intr-un final vointa politica.

  32. Eu unul nu am fost nicioadata la un protest sau orice fel de manifestare in masa. Habar nu am de ce, ceva inca nu ma chemat!

  33. cruela de vila

    de curiozitate ( pt ca n-am televizor) : cum au fost protestele la Cluj, ca pe net n-am vazut nimic despre asta?

  34. Pai de ce sa iasa lumea la proteste ? Nu mai bine merge la concerte (sau discuta pe facebook cati bani a luat sau n-a luat Robin in House of Cards) ?
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=986582878057024&set=a.153262328055754.34745.100001159636220&type=3&theater

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint