Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Imnul pătlăgelei roșii

Cine-a zis că agricultura românească e în budă n-a trecut de mult prin centrul vechi al Bucureștiului. Numai cine a bătut Lipscanii la pas și s-a holbat atent la peisaj a aflat adevărul: agricultura românească lovește din nou, de sub schelele de lemn care împânzesc zona. Da, da, alea care, din când în când, se rup și aruncă la pământ câte-un om. Pe Lipscani se cultivă, așadar, roșii, care, probabil, vor fi vândute la export și vor scoate România din criză. În plus, deși nu pot proba cu fotografii, am informații că există în zonă și culturi de floarea-soarelui, busuioc și dovlecei. E momentul ca Ministrul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale să ia în brațe problema și să se ocupe de promovarea și susținerea noii inițiative. Să meargă la fața locului, să taie panglica tinerelor culturi și să se pupe cu agricultorii. Și să-i dea lui Moga un milion de euro, ca să compună un imn, logic.

rosii lipscani

151 comentarii

  1. Imi pare rau ca nu prea are parte de soare printre ruinele alea. 😐

  2. Dulceata de patlagele verzi (gogonele)
    Ingrediente:
    1 kg patlagele, 3-4 picaturi colorant verde vegetal,1 kg zahar, /2 l apa, zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie.
    Pentru dulceata se aleg patlagele de forma lunguiata si nu prea mari.Se taie in sferturi sau jumatati (cele care sint mici), li se scot semintele si se fierb in apa cu otet.Se coloreaza , inainte de a se lua de pe foc, cu verde vegetal (3-4 picaturi) si pentru aroma, tot atunci, se adauga zahar vanilat, daca nu s-a pus baton de vanilie.Cind apa clocoteste, se adauga patlagelele si se lasa sa fiarba in clocot, cca o ora .Otetul le intareste imediat; de aceea, fierb greu.Dar acesta este si scopul acestui procedeu ca sa se mentina forma.Daca se fierb direct in sirop, fara sa fie fierte, in prealabil, in apa cu otet, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea, se pun in strecuratoare, se limpezesc bine la un jet de apa, se scurg, chiar se preseaza putin cu mina in strecuratoare, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea , se pun in strecuratoare, apoi se cintaresc.Greutatea lor va fi egala cu greutatea zaharului adaugat.Zaharul (1 kg) se dizolva in 1/2 l apa si cind siropul da in clocot, se pun patlagelele, zeama de lamiie sau glucoza si vanilia.Se fierb, pina cind se leaga siropul..Pentru aroma, se pune vanilie.

  3. gero, ma gindesc serios sa te infiez.

  4. Interesant ca sunt pitite intr-o gaura. Probabil ca nu are licenta de plantator de rosii 😉

  5. Cine zicea că bucureştenii n-au cultură?

  6. Bucureştiul, acest Coşereni al capitalelor europene.

  7. Delia, astept o propunere ferma(agricola)!

  8. a scris, a fugit. cum era aia cu ignoratu’?

  9. angajam femei cu varsta intre 18 si 25 de ani, aspect fizic apetisant, pentru cules patlagele din zona centrala a orasului. plata in euro+ bacsis de la trecatori!

  10. Unde-i Udrea?

  11. guţă, aia din poză nu e cultura ta generală?

  12. din bube, mucuri de tigara si noroi /iscat-am patlagele fragede si moi …

    (poate ca patlageaua asta atomica ar trebui pusa pe stema Bucurestiului)

  13. trebuie corectata limba romana. in ultimii ani eu tot cumpar rosii coapte fireste de culoare verde, neagra sau vinetie, de alea galbene si oranj erau si in romania pe vremea cind traiam eu acolo. in ardeal se numesc paradaise si e in regula, da rosii sau patlagele rosii nu mai merge.

  14. porodici. aşa se numesc. porodici. din limba ungură

  15. si la conopida ii spune carfiola.

  16. si la cartofi crumpeni

  17. da’ la usturoiu’ chinezesc cum i se spune?

  18. Vrei sa ai buzele rosii?! Unge-te cu zama de patlagele rosii pe buze si acestea vor capata un luciu foarte luminos, durabil, conferindu-ti astfel un look de vara. Desigur, locul ideal pentru culegerea acestui adevarat LIPcare nu poate fi altul decat LIPScani!

  19. la mine le zice părădăici și-s mai mari, diforme și n-au gust de polietilena ci de roșii.

  20. nu exista usturoi chinezesc in ardeal. e strict interzis.

  21. BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    neshte prune nu puteau sa puna si astia?
    se face tzuica din roshii?

  22. la usturoiu’ normal ii zice “ai”, la ăl chinezesc tre’ să-i zică “ai chinezăsc”
    da’ daca zice otto ca-i interzis…

  23. uite, acum e o oră potrivită să vorbeşti despre ţîţe

  24. @ pescarusu :
    Da.
    3 kle rosii storcosite, 1 kg zahar,2 cuburi drojdie+ 3 saptamani+1 cazan de fiert (poate fi si “oala-minune”

  25. Ia uitati-va aici sa vedeti ce le trece in cap romanilor :)) http://a2.insanezone.ro/cony-532.html

  26. veste bună. ambreiaj ars. grill. vreo 4 milioane. dracu se mai duce la iarbă verde cu maşina.

  27. nu-i aşa că un disc de ambreiaj seamănă cu o ţîţă? o placă de presiune cu ce seamănă?

  28. @ nedo :
    Nu,din sani se poate face numai lapte, nu tuica,dar cred ca ai putea incerca din tate 😈 .Atentie!Sa nu contina silicon ca e cancerigen.

  29. overcooked. uite, în engleză sună mai bine, m-am mai liniştit

  30. sînt tare. f*t un ambreiaj în 10000 de kilometri. sînt cel mai bun! ţine-o-aş tot aşa!

  31. Avea țâțele ca două roșii mari și coapte. O chema Tomatina dar prietenii îi ziceau Ketchup. Apoi m-am trezit și am adormit din nou.

  32. a, povesti cu stoarfe ci tite mici si rosii. cine vrea stoarfa cu tite rosii? plus ca daca esti daltonist le vezi verzi.

  33. Ţîţe, mici şi roşii. Cu muştar, evident.

  34. Există roşii care se numesc ţîţa vacii
    Nu ştiu dacă au şi imn ❗

  35. @Tolo:
    Pana vine Cruella, multumeste-te cu bancul asta vechi

    -Mama, ce sunt astea?
    -Rosii.
    -Pai de ce sunt galbene?
    -Pentru ca sunt verzi!

  36. nedo: tu nu ai fost la iarba verde… tu ai fost la viteza in coasta :mrgreen:

  37. portocale rosii de sicilia galbene de teama mafiei…

  38. tate rosii coapte la solar

  39. @nedo
    delia zice ca sa vorbesc cu tine pentru mica mea problema din cluj ca s-ar putea sa ma poti ajuta. nici tu nu-ti dai mailu pe blog? cum facem?

  40. Un imn poate ca ar fi prea mult, dar macar un catren tot ar merita !…

  41. dacă te străduieşti puţin poţi afla coordonatele mele chiar de aici, de pe blog 🙂

  42. O “Esopiada” :
    Mishto Clujul, mult mai ca lumea ca Bucurestiul.Si n-aveti secui, aveti unguri.Iar procentul de tzigani /mp e mai mic.

  43. deci, sunteti inculturistok. in ardeal se numesc ocazional paradicsom. eu i-am explicat unui amic american ca se numesc “reds”. hey, do you wanna a red? yeah, gimme a red.

  44. Eu zic ca mai bine ar pune nişte cânepă pe acolo…

  45. otto, ti-am raspuns la mail. incerc sa te ajut eu.

  46. @nedo
    nu ma straduiesc putin.

  47. O pătlăgigă stătea coptă/Pe o crenguţă cât o şoaptă/Si se gândea, şi se gândea…
    “De voi cădea , mă voi strica?/Nu voi ajunge la Carfur?/De-ar fi o lada primprejur…/”
    Iar roşia coaptă cădea/Si căzand ketchap se făcea/Venea o vacă şi-o lingea./
    Morala acestei poveşti:/E dacă totusi cazi/Macar să nu plezneşti.

  48. si am mincat salata de “purples” (adica de vinete) si de “greens” (adica ardei copti) desi please pass me the greens putea insemna si ceapa verde sau castravetii. ne-am ris.

  49. uneori, ca ţigan, mă simt atît de singur în cluj… da’ să ştiţi că nu plec de-aici. sînt discriminat pozitiv şi asta îmi place.

  50. ottto, hint. nedo se ocupa de traduceri.

  51. @Bai, nedo:
    tu nu esti tigan esti shogor.Alta treaba 😛 😀

  52. Daca esti genul de furnicuta, care strange vara pentru a avea iarna, ori gospodina careia nu-i place sa-i lipseasca nimic din camara, afla ca alimentele depozitate nu-ti sunt de folos doar gatite. Ele pot fi folosite drept prim ajutor in cazul accidentelor minore din casa.

  53. gero, loveste-ma cu intelepciunea ta. cind ma accidentez minor imi aplic pe locul faptei o patlagica (si de care) sau alta leguma? si ce fac cu puiul? ca am si pui. il pun compresa sau il fierb si-l beau?

  54. @delia, nedo
    soro, frate, sint prea batut in cap, nu ma prind oricite hinturi mi-ati da. nu e mai simplu sa primesc pur si simplu o adresa de mail? ca se ocupa de traduceri nu-mi spune nimic. eu ma ocup de surse cod, noa, cine ma gaseste pina miine primeste un mare premiu de la mine, exclus tache si delia 😀

  55. nu, draga, e prima parte dintr-un articol scris de cineva mult mai intelept decat as putea fi eu vreodata. vrei linkul? i don’t think so…

  56. @nedo
    presupun ca nu te cheama contact, atunci ce pun inainte de @ ?

  57. otto, sa-ti desenez. sus in dreapta ecranului e un blogroll. scrie cu majuscule blogroll. ce vezi tu acolo cu traduceri? no, intri pe linkul ala si ajungi la nedo. da mie di ce nu-mi dai premiu?

  58. ba il cheama contact da nu vrea sa recunoasca

  59. @delia
    tu nu primesti premiu ca la tine ma desconspirai. l-am ginit da are adresa de mail cu contact si cine stie citi lucreaza acolo. de aia ziceam ca ce pun inainte de @. contact si mai cum?

  60. gero, nu vreau link, da mai tine-ma la curent cu chestii gospodaresti. cum reciclezi spanacul, alte intrebuintari ale guliei si din astea. ma fascineaza.

  61. Tomatina vinde roșii în piață. Când ajung în dreptul tarabei ei îi zic: ce roșii mari și frumoase aveți! la care ea zice: Vă rog, puneți mâna, alegeți!
    De fiecare dată ajung cu mâna în decolteul ei.

  62. contact si atit. e unicul, eternul si fascinantul contact al firmei.

  63. @ contact si atat: no, ti-ai prajit ambreiajul? uite, vezi, de-aia e bine sa mai mergi si pe jos. :mrgreen:

  64. v-a facut mamele voastre in masina, domne? 🙄

  65. mai puneti mana pe-o bicicleta, mai faceti o plimbare (plimbare?) la pas 😈

  66. otto, da ti-am zis ca incerc sa te ajut eu. ai un pic de rabdare?

  67. @delia
    am rabdare, am. hai ca ies si io pa strasse ca m-am intrebuintat aici cu voi.
    tschüß

  68. mă cheamă contact nedormitul, da’ lumea îmi zice nedo

  69. tache, ţie ce-ţi trebuie. ai adresa mea de mail? o ai. ce-ţi mai trebuie?
    (între noi fie vorba, sînt curios dacă reuşesc să overcook un ambreiaj de la mecanic pînă acasă)

  70. mai am o pagină şi găt cu maşina de moţat moţarelă

  71. Din cele mai vechi timpuri… Reluam: Incepand cu secolul XVI cand au fost aduse in europa, rosiile au folosit celor mai homo sapiens sapiens dintre pamanteni – europenii – la prepararea mancarurilor fara ca acestia sa mai fie nevoiti a se catara in copaci sau sa dea cu sapiensul in pamant in cautare de poamele terrei. Pana in ziua de azi, oamenii au invatat sa foloseasca rosia la prepararea salatelor, supelor, sosurilor si nu in ultimul rand la cocktailuri. Bloody mary, cel mai cunoscut cocktail pe baza de rosii, a fost consumat cu precadere de petrecaretii ce salasluiau noaptea in hanurile din zona Lipscani, inca de pe vremea lui Vlad Tepes- un mare iubitor al culorii rosii. Astazi se mai pot zari doar mici urme din recoltele de tomate de odinioara din centrul Bucurestiului… 😥

  72. asta e dovada ca agricultura romaneasca este ca si Lipscaniul – o ruina

  73. cruela de vila

    @nedo : nu pune la suflet : ashea e ele ambreiajele : e facute sa le prajeshti!ca doar n-o sa le arunci de crude! :mrgreen:

  74. da, da. ca vlad tepes se tragea de bracinari cu queen mary si l-a lasat ea din marinimie sa-i foloseasca brandul. daca ar fi apucat sa sa nasca pe vremea aia. te rog sa vorbesti cu respect despre coctailul meu preferat. with celery, please.

  75. si atunci, vlad tepes ce a inventat? vlady cherry- liquer pentru femei?! 🙂

  76. nici bloody mary nu mai e ce-a fost. aveam un coleg de facultate care prepara cele mai bune bloody mary din lume. niciodata n-am mai baut asa bune. la nici o crisma.
    “Bloody Mary recipe courtesy of the New York School of Bartending:
    * 1 oz. to 1 1/2 oz. (30-45 ml) vodka in a Highball glass filled with ice.
    * Fill glass with tomato juice
    * 1 dash celery salt
    * 1 dash ground black pepper
    * 1 dash Tabasco
    * 2-4 dashes of Lea & Perrin’s Worcestershire sauce
    * 1/8 tsp. horseradish (pure, never creamed)
    * Dash of lemon or lime juice
    Garnish with celery stalk.
    May be shaken vigorously or stirred lazily, as desired. Garnish with a celery stalk; a skewer of olives, pickles, carrots, mushrooms, or other vegetables; or even meat or fish (salami, shrimp, etc.) and cheese. Occasionally, pickled asparagus spears or pickled beans are also used.”
    cum dracu sa bei bloody mary cu salam si muraturi? de aia se duce economia de ripa.

  77. pe la noi le zice platagele, indiferent de culoare.
    da’ să nu mă pârăşti, că mă bagă ăştia în DOOM 1, DOOM 2 şi-n urmaşii urmaşilor lor.

    îţi zic sarmâna!, pentru discreţie şi confidenţialitate.

    mi-am adus aminte că gurile rele şi vechi spuneau că platagelele, iniţial, erau plante de decor, dar cine “mai îşi aminteşte?”.
    numai eu îmi mai amintesc, în momentele mele de stupiditate absolută.

  78. opaaaaa simona ecolo gica contra… :mrgreen:

  79. ma nedo… da’ niste cartofi n-ai fi prajit 😯

  80. In fata blocului meu e o strada, pe langa care parcheaza felurite masini. Din balcon observ uneori cum trece lume pe langa ele. In general, baietii isi aranjeaza frizura sau isi admira brandul, iar fetele cum le stau sanii.

    @nedo, am fost azi in Cluj si am dat numai peste taximetristi de treaba. Din gara pana in Titulescu si inapoi, niciunul nu m`a jecmanit. E cald si la Cluj.

  81. @Delia , apropo de Bloody Mary. Are Bregovici un album cu dansa pe coperta. Uite asta:

    http://2.bp.blogspot.com/_v1QOWAfK7O0/SY-7K_ep7oI/AAAAAAAACn4/X9_VvkJLiOU/s1600-h/La_Reine_Margot.jpg

  82. aia e la reine margot, nu queen mary, the bloody older sister of elizabeth the first. un pic mai la nord. da mi-a placut cartea.

  83. Ai dreptate. nu stiu de ce credeam ca de la aia se trage numele bauturii.

  84. înseamnă că şi adevărul e tot scînteia. sau scînteia era adevărul.

  85. simona, spune-mi şi mie cît e scoru’, te rog frumos. mulţumesc.
    ăilalţi: nu-i suflaţi, să văd dacă ştie.

  86. apropo, pînă răspunde simona corect, îmi spune cineva cît e scorul? mersi.

  87. delia: queen marry II a fost facuta de francezi la saint- nazaire 🙄 😯

  88. nedo: la vaslui? 😈

  89. madison , jimmy

    112…alo !? 😆

  90. Să-mi zice dacă remarcaţi ceva deosebit la meciul Steaua-Motherwell.

  91. da tolontane, am remarcat 😯 ; cate invitatii ai primit?… vreau si eu una 😛

  92. Eu am remarcat ca a disparut si blogul lui I T Morar de pe pagina Cotidianului.

  93. sau ati schimbat linia de productie pe latimea maybachului?? 😆

  94. Nu noi am scris prostii pe mantinelele lui Gigi, ci un distribuitor de-al nostru, cu o inteligenţă ceva mai plină de entuziasm. Noi stăm pe margine, mestecăm tutun şi chibiţăm.

    @Aurelian

    Zi-mi repede adresa de web care apare în reclamă! Repede, nu copia!

  95. Lasă-l dracu pe Bănel, zi repede!

  96. ceva de garajpunctnet 😛

  97. Cît e scorul? (la întrebarea asta trebuie să răspundă Simona)

  98. Cîte cornere a avut Omonia Nicosia? Şi în ce minute? Tot Simona trebuie să răspundă.

  99. vezi n-o trezi pe simona ca-ti spune ceva de ozon si copaci :mrgreen:

  100. te pune sa-i pronunti numele marcatorului golurilor de la vaslui; ia, spune Temwanjera de 100 de ori! 😈

  101. Da, am văzut că e biciclistă de ziua a şaptea, din secta bucurencilor.

  102. Nu pot să pronunţ nimic pe moldoveneşte. Sau Vaslui n-a dat niciun gol?

  103. Nici ai noştri nu mai simulează ca în vremurile bune! Pe timpuri se tăvăleau pe jos pînă vedea tot poporul reclama de pe mantinela din spatele lor.

  104. uite aici nume de razasi de-ai lui fane babanu: Kuciak – Buhus, Canu, Zubar, Balace – Gerlem, Genchev, Ljubinkovici, Burdujan – Temwanjera, Wesley 😆 😮 😯

  105. Se plimbă cu bicicleta, cultivă roşii în Lipscani… Da ştie cîţi iepuri sînt asasinaţi pentru un ruj?

  106. La Simona mă refeream, nu la ai noştri.

  107. Bine, bine, din Bîrlad, din Bîrlad, da’ al cui?

  108. si cate balene sunt sacrificate pentru crema hidratanta…

  109. naratiune: “Omonia si-a pierdut organizarea defensiva – vasluienii, incurajati de performanta lui Temwanjera, dau tarcoale portii adverse si sunt aproape de 3-0.”

  110. “Mike Temwanjera este in continuare cel mai mare pericol pentru Omonia: speculativ, Temwanjera pandeste cea mai mica oportunitate – in acest minut, a cules o minge balbaita de adversari, dar pirueta a fost prea lenta. Intervine blocajul, scorul ramane 1-0 pentru moldoveni.”

    asta-i de la bac oare?

  111. Martin le ştie p-astea. Carol?

  112. “Exact ca in prima repriza: in momentul unei dominari a cipriotilor, Vasluiul da lovitura prin acelasi Temwanjera – sut din marginea careului, in poarta goala. Marele merit al lui Mike a fost ca in faza anterioara nu a jucat mingea, simtind ca este in ofsaid. A facut-o Wesley, iar din continuarea fazei, Temwanjera a facut 2-0.”

    kafka frate 😈

  113. @aurelian

    Kafka care? Franz sau fra’su?

  114. 1 Kashima Antlers
    2 Albirex Niigata
    3 Urawa Red Diamonds
    4 Kawasaki Frontale
    5 FC Tokyo
    6 Gamba Osaka
    7 Shimizu S-Pulse
    8 Sanfrecce Hiroshima
    9 Nagoya Grampus Eight
    10 Kyoto Sanga FC
    11 Jubilo Iwata
    12 Omiya Ardija
    13 Yamagata
    14 Yokohama F.Marinos
    15 Vissel Kobe
    16 JEF United Chiba
    17 Kashiwa Reysol
    18 Oita Trinita

  115. pata… da’ ce stiu eu? 🙄 😎 😯

  116. Oiţa Trinita e un fel de Steaua 2.

  117. Pataphyl,

    Kafka lu’ Airons. Geremi Airons.

  118. Io țîn cu Kawasaki Frontale

  119. Delia, reds sunt doar fanii liverpool. alea de care nu am avut rabdare – imi cer scuze – sa citesc e naspa.
    eu cand ma julesc la genunchi, ma dau cu praf.

    http://www.youtube.com/watch?v=_0jyKabLHVc

  120. Ati fost prin Sibiu, sa vedeti centrul istoric? Nu e la nivelul Austriei sau Italiei in zonele lor istorice, E MULT PESTE! In Bucuresti nu stiu cine ce OPRESCU sa facem la fel? 🙁

  121. heheeee… austria… frumos oraş…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green