Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Sushi de casă și alte aventuri

Bun, văd că vă plac posturile despre gătit. Prin urmare, după ce-am vorbit de șnițelele comuniste din parizer și despre ardeiul meu copt pe modelul Jamie Oliver, o să vă arăt și una dintre ultimele opere ale lui Nic. Delicioasă, desigur.

Cât vă benoclați voi să găsiți defectele platoului cu sushi, după bunul și deja consacratul vostru obicei, vă povestesc și ce-am ratat grav, zilele astea. :mrgreen:

Cumpărasem niște rasol de vițel alb (sau rasol alb de vițel??), să facem friptură. Friptura era treaba lui Nic, eu îmi asumasem niște broccoli cu soia, ghimbir și semințe de susan prăjite, tot după Jamie Oliver. Am ratat amândoi. Carnea înghețase, pe alocuri, în frigider, s-a umplut de apă și, deși o tamponasem noi cu șervețele până ne plictisisem, în loc să se frigă, a ieșit fiartă, iar broccoli-ul meu a ieșit și el un dezastru. Era mai degrabă apos decât gustos (poate fiindcă și ăsta fusese fiert, cu câteva zile în urmă, și apoi băgat la congelator, pentru zile negre). Urmarea: ne-am trezit în fața unei cine pe care n-o puteam mânca. 🙄

Ce-am făcut eu, aia nepricepută de care faceți voi mișto, ca s-o salvez? :mrgreen: Mai întâi am aruncat broccoli la gunoi și am pus câțiva cartofi la fiert. Apoi, am băgat carnea (așa fripto-fiartă, cum era) la cuptor, am pus niște suc de roșii deasupra, un pahar de vin alb, ienibahar, cimbru, foi de dafin și niște ceapă tăiată solzișori. După 30 de minute, i-am servit-o soțului, peste cartofii făcuți între timp piure și cu murături alături. A fost superîncântat, chiar era foarte gustoasă treaba. Eu n-am ciugulit decât niște carne, că nu mănânc defel, niciodată, cartofi. Pentru că îmi luasem deja elan, am confecționat rapid – iarăși, doar pentru Nic – și niște banane cu rom și scorțișoară la cuptor, după această rețetă a lui Tanti Jeni. Le-am livrat pe un pat de biscuiți fărâmițați și cu felii de kiwi și portocală alături. Verdict: “Încântător!”.

Îmi pare rău că n-am poze, ne-a fost lene să facem și nici nu m-am gândit atunci că vă voi povesti și vouă toată această aventură. 🙄

40 comentarii

  1. cutia de bere din cadru e de decor?io atat comentez,deoarece nu -mi dau cu parerea despre sushi,n-am mancat,n-am sa mananc veci si deci…mai bine beau :mrgreen:

  2. de ce să nu mănânci? e foarte bun

  3. da’ dupa ce reteta ai facut sushi?

  4. @mary, nu cred ca-i de decor, o fi oala cu wasabi

  5. mi-e frica de necunoscutul din sushi,simona:(( 😥 de la bere n-are ce sa mi se intample,ca am mai baut,eventual o mare burta si o mica flatulenta,dar de la sushi?daca ma ia …ceva si nu mai ajung la restaurant,de revelion?stau pe cacastoare toata noaptea?plus ca am facut hepatita de la oua de rata si am ramas traumatizata 😆 nu mai incerc nik,nici fortata. ❗

  6. sushi arata superreusit! Asta ca sa nu mai presupui ca dam din nas. O mica-ntrebare: cati pe cap de locuitor?

  7. Ce fel de peste ati folosit si de unde l-ati cumparat?

  8. io ma apuc acum de vesnicul meniu: sarma,salata boeuf,piftii,tort.aaa,si poate fac niste ciuperci cu maioneza,castraveti acri si usturoi,e f.buna,dar ma mai gandesc.fac asa ,sa fie in frigider,de revelion suntem toti plecati,inclusiv fiu-meu se duce la club,asa ca ma pregatesc mai mult ca sa nu-mi stric reputatia de buna gospodina :mrgreen:

  9. @mary: curaj, e fără ouă. şi, dacă-l faci cu somon şi ton afumat, plus surimi decongelat, cum am făcut noi, chiar nu rişti nimic. cu peşte crud nu am îndrăznit nici noi (“noi”, adică nic, că eu am fost doar la munca de jos, am tăiat castraveţi şi alte ingrediente), dar cu peşte afumat e supersigur şi cel puţin la fel de bun. mie chiar îmi place mai mult decât cu peşte crud.
    @deutch: ştiu, voi strâmbaţi din nas doar la ce fac eu, la ce face nic mai puţin :mrgreen: şi be) erau multe, că aveam musafiri, n-am mâncat noi doi tot platoul ăla. 😉

  10. @mint_rubber: cum ziceam mai sus, somon şi ton afumat, plus surimi congelat, toate luate de la cora. există şi ghimbir murat la cora, şi nori, şi oţet de orez, şi tot tacâmul

  11. urasc pestele,am crescut pe malul baltii si 18 ani numa asta am mancat 🙄 plus curatat ❗ am traume 🙄 😆 :mrgreen: .te rog simo,pune si o canapea langa sushi,eu ma lungesc pe ea si intreaba userii daca nu cumva e vreunu pisicolog:))sa ma consilieze;auzi,la el,cica daca nu mananc sushi is de la tzara 👿

  12. acum serios vorbesc: arata f bine,esti o decoratoare desavarsita,iar nic un dibace.si daca ai mancat tu,merg pe mana ta si te cred pe cuvant ca-i bun. 😉

  13. ia insira si tu acilisha un meniu de revelion,pe care-l faci,plus ce faci de revelion.sa ma satisfac si io nu numa’ sushistii astia. 😆

  14. @mary: cred că facem salată boeuf (am făcut anul trecut prima oară şi ne-a ieşit megaultragenială, mai bună decât a mamelor, a decis nic, ceea ce-i mare lucru, asta fiind favorita lui dintre toate mâncărurile ever) şi vreo fripturică, ceva. mergem în cerc restrâns la nişte prieteni, să ne hăhăim şi să ne jucăm vreun joc.

  15. bravo, fată! no, vezi că nu e aşa greu? şi sushi arată foarte bine, complimente bucătarului.

  16. auzi, dacă tot eşti tu fan chestii congelate, există legume gata tăiate pentru salata de boeuf, ştii? nu te mai chinui atâta cu tăiatu. io le iubesc.
    nu-ţi mai zic nimic de broccoli ăla că iar zici că-s codobatură.

  17. Ce nori prin tara soarelui rasare, ba , pardon, is de la bucatarie!

  18. @delia: nu m-ai prins nici cu broccoli, să-ţi explic: am rugat soţul, într-o zi, să-mi cumpere broccoli. după bunul lui obicei, în loc să ia o singură căpăţână d-aia, a luat vreo trei. prin urmare, am folosit atunci una, iar pe restul, ca să nu se strice, l-am fiert şi l-am băgat la congelator. deci nu sunt fan chestii congelate, a fost o întâmplare, sâc! :mrgreen:

  19. da n-am vrut să te prind cu nimic, nu sări aşa în sus. uite la ea, ce, eşti la tae-bo?
    brocolli se face fleaşcă dacă îl fierbi prea tare. ăla trebe fiert pe aburi. plus că pe urmă îl îngheţi şi îl dezgheţi şi mai lasă şi acolo apă. doar ţi-ai dat şi tu seama, nu? în fine, voiam să spun că puteai face supă cremă din el, dacă tot era apos.
    şi n-am zis că e o chestie rea să fii fan chestii congelate. scuteşti în multe cazuri timp cu curăţatu şi fiertu şi tăiatu. pe mine personal mă plictiseşte să tai legumele alea pentru salata boeuf, aşa că sunt chiar încântată că există legume gata tăiate.
    uite cum scoate gătitu fiara din tine, fată. dacă te apuci şi de croşetat o să ajungi să ne pocneşti pe toţi cu cipca udă. huo!

  20. @delia: hai, fată, că glumeam. ce, dacă tu te joci de-a soacra exigentă, io n-am voie să mă joc de-a nora ultragiată? 😆 şi be) pt salata boeuf e mişto să fierbi toate leguminoasele alea împreună cu carnea, să se impregneze unele de altele

  21. Sushi , nu . Nici peste afumat , sa nu mai zic de crud . Desi imi place pestele foarte mult , afumat nu suport . Aici nu ne potrivim . In schimb , slava Domnului , am mai gasit pe cineva care nu mananca cartofi . Toti cei din jur se uita la mine ca la o ciudatenie cand aud asa ceva (“cum naiba poti spune ca e mai bun pilaful ala de orez decat o portie de cartofi?”) .Le voi spune de acum , cu mandrie ( 😛 ) , ca mai stiu pe cineva , persoana importanta .

  22. o stire cat se poate de serioasa in materie de fripturi: ce-a mai sigura e aia cu termometru.
    C-asa am invatat eu la laboratoru de termodinamica. Ala de la Ikea e chiar misto, porcul rezista la mai multe grade, da vitelu ba; nu tre decat sa-l implanti. Singurul defect: nu fluiera.

  23. simona, da şi io glumeam. decât că nu prea folosesc mecle, aşa că probabil câteodată par că vorbesc serios. şi soacră am fost o dată şi-mi ajunge. la grădiniţă, soacra cu trei nurori. şi pe când cică io dormeam şi nurorile complotau să-mi rupă capu, m-am întors din obişnuinţă pe-o parte, cu genunchii îndoiţi. că io aşa adorm. şi aveam fustiţă scurtă, aşa că mi-a văzut onorata asistenţă chiloţeii în toată splendoarea. am avut mai multe aplauze decât ticăloasele alea trei. ca dovadă că dacă ţi se văd un pic bucile, talentu nu mai contează.

  24. daca ma mai benoclez mult la platoul tau cu……………mi se face foame si eu sunt la regim ,sau astera nu ingrasa? :mrgreen:

  25. wow, va deschideti casa de comenzi, livrari la domiciliu???? frate, ce cantitate! si arata foarte, foarte bine! inteleg ca domnu’ Nic si-a luat si covorash de-ala de rasucit, de le face asa industrial 🙂 noi le facem cu peste crud – somon si ton – si pan’ acum n-a patit nimeni nimic. hai ca mi-ai facut pofta! 🙂

    cat despre broccoli, numai la abur – vorba Deliei – si chiar si-acolo pret de cateva minute. in plus, dupa cum zice si guru’tau, Jamie- imediat dupa abur, sub jet de apa rece,ca sa isi pastreze culoarea verde.

  26. …aici, e vorba de-o baterie de vin 😆 NU doar un singur pahar 😉

  27. de ce nu consumi cartofi ? ratiuni dietetice sau nu-ti place gustul ? (intreb si eu, ca viitoare supusa a unei diete ce implica, in ziua de legume, si niscavai cartofi… e de rau ? )
    Happy New 2011 ! 😆

  28. vai, dar ce bun a fost .. si ce repede s-a mancat..pfuuu

  29. cartofii fierţi, fără nimic altceva, nu îngraşă. îngraşă în combinaţie cu carnea. astea se disociază. ştiu io, că am făcut o dată cură din asta disociată. am renunţat că nu prea aveam cu ce să combin berea. nici orezu cu peşte nu îngraşă. ce, aţi văzut japonez gras, în afară de ăia de la sumo?

  30. […. Le-am livrat pe un pat de biscuiți fărâmițați și cu felii de kiwi și portocală alături. Verdict: “Încântător!”.

    Îmi pare rău că n-am poze, ne-a fost lene să facem și nici nu m-am gândit atunci că vă voi povesti și vouă toată această aventură….]

    @Simona:
    Înțeleg că este vorba de complementul (direct?:oops: :mrgreen: ) banane cu rom … Întreb și io, dentolog cum mă știi , e corect spus “pat de biscuiți”??? Interesante rețete, n-am ce să spun … dar și …

    @Delia:
    … talentată cât cuprinde în arta narațiunii. Le asociază … măi-măi 😳

    Și Delia, japonezii ăia de la sumo, dac-ai observant, ţin genunchii îndoiţi, exact ca soacrele :mrgreen: . Plus că se afişează plenar şi cu dezinvoltură ochiului spectatorului … şi nu în somn. Să fie criză de orez sau n-or fi auzit de disociate?

  31. deci zana are dreptate: simona: te-ai deconspirat: eshti recidivista inspiratzionista! :mrgreen:
    verdictul e grav: nu sa exista cale de intoarcere !
    zana e in pericol!
    maine poimaine o surclasezi!
    :mrgreen:

  32. @Diana: din raţiuni dietetice, exact, că altfel îmi plac.
    @delia: sunt maestră în mâncat disociat. după ce am luat nişte ţepe neştiind că morcovii, ţelina şi păstârnacul îngraşă dacă sunt gătite (le creşte indicele glicemic), nu mă mai poate păcăli nimic.
    @cruela: n-am nici o şansă s-o depăşesc vreodată pe zână, va rămâne idolul meu. însăăăă… în seara asta am mai trântit o reţetă cu sparanghel şi fenicul coapte şi combinate cu tot felul de chestii, care a avut mare succes. vi-l arăt zilele următoare. iar acum mă apuc de o prăjitură :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: o să fie aventură, probabil, cu lacrimi, tensiune, tragedie şi tot tacâmul. sau nu. vedem. o să vă prezint rezultatele tot în zilele următoare.

  33. Cel mai important in viata e pacea familiei, pace care trece prin stomac. La noi, eu si nora avem acelasi gusturi, fi-miu, parca ar fi facut de-o matusa cu-n ofiter, iar nefasta maninca orice, sa nu ramina, ca-i pacat sa arunci mincarea. Printesa maninca de toate da nu are voie de la ta-su decit ce-i sanatos, si tocma asta nu-i place.
    Deci confectionarea unui menu e mai grea decit pacea de la Malta, o invidiez pe Simona si pa mai toti de pe aici care dovedesc o mare siguranta in valorile dietetice, morale, estetice a anumitor preparate.

    Singura constanta e vinu, trebe sa fie rosu, batrin si sec.

  34. opaa… 🙂 do I sense Monitgnac ? jos palaria daca-i urmezi principiile, eu am cam luat-o pe aratura… dar totusi sper ca dieta Rina 90 (awesome diet, stiu persoane care-au urmat-o si au avut rezultate foarte bune) sa ma aduca pe calea cea skinny !

    God bless low-calories food !

  35. Yummy! I love sushi! Arata absolut delicios… Felicitari amandurora, lui Nic pt sushi, tie pt cum ai salvat cina ce se anunta dezastruoasa.

    @Mary: sushi se poate face si fara peste daca nu-ti place, doar cu avocado, morcovi sau ce alte legume iti plac; sau creveti daca nu ai o problema cu ei

    @Simona: ce dieta tii? Si eu trebuie sa ma apuc (m-am cam rotunjit de cand am plecat din ro) si nu-s hotarata.. cea cu indicele glicemic sau montignac?

    P.S.: Un 2011 numai cu impliniri si lucruri frumoase tuturor!

  36. @Alina: păi e cam tot aia, nu? un fel de montignac ţin şi eu. care montignac e un mod de a mânca pe viaţă destul de rezonabil, zic.

  37. Montignac e dieta pe baza de cognac. In lipsa de coniac se poate folosi orice altceva: tuica, vin, spirt medicinal, tuica de sfecla, matrafox.

    @Diana: de dieta yo-yo ai auzit? :))

  38. […] This post was mentioned on Twitter by TWlTTER Romania. TWlTTER Romania said: Sushi de casa si alte aventuri (simonatache.ro) http://bit.ly/fBgnmj #Blogosfera […]

  39. Eu zic să-l lași mai des pe Nic să gătească!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint