Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Legaţi-vă centurile, ne pregătim de decolare!


Dacă vreţi să decolaţi gratis, către New York sau Paris, după care să fiţi aduşi (tot gratis) înapoi, la Bucureşti, citiţi cu atenţie cele ce urmează.

Air France tocmai a lansat, pe www.takeyourseat.ro, un concurs online intitulat “Please, take your seat”, care simulează procedurile unui zbor obişnuit: te înregistrezi pe site, faci check-in-ul, apoi primeşti un email cu un cod de îmbarcare, pe care trebuie să-l păstrezi. În ziua următoare, la o anumita oră, aleasă aleator, primeşti şi invitaţia de îmbarcare. Dacă ajungi în 60 de minute pe site şi introduci codul, poţi afla instant dacă e câştigător sau nu. Ar fi bine să ai surpriza să fie, pentru că premiile chiar sunt atrăgătoare:

1. Vouchere – 500 de vouchere în valoare de de 30€ sau 50€, ce pot fi folosite ca plată parţiala la achiziţionarea unui billet pe site-ul airfrance.ro: 30 € reducere la achiziţionarea unui bilet pentru Europa, 50€ reducere pentru zborurile intercontinentale. Se admite un singur voucher per tranzacţie. Şi nu, nu pot fi preschimbate în bani şi nici în întâlniri romantice cu vreo stewardesă.

2. Machete de avion – 60 de machete de avion, model Boeing 777-200, scara 1:500

3. Valize – 8 valize de cabină, tip troller.

4. Excursie pentru două persoane la Paris – 2 bilete AIR FRANCE pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti, în valoare totală de 300 euro, folosibile până la data de 30.09.2011.

5. Marele premiu – 2 bilete AIR FRANCE pe ruta Bucureşti-New York-Bucureşti, în valoare totală de 1100 euro, utilizabile până la data de 31.10.2011.

Hai că e drăguţ, nu? Nu trebuie decât să vă jucaţi un pic de-a avionul online, ca să ajungeţi să zburaţi pe bune şi offline, până la Paris sau chiar la New York.

Altfel, Air France mai desfăşoară, în perioada 11-31 ianuarie 2011, şi campania “Oferte jos pălăria”, constând în reduceri de până la 35% pentru 160 de destinaţii din Europa, America, Asia şi Africa. Detalii aici.

115 comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by groparu. groparu said: RT @simonatache: Legati-va centurile, decolam! http://bit.ly/g7dB5M […]

  2. @pozaru: mamă, ce-ai ghicit, perspicaceule! :mrgreen:

  3. ăla e dan diaconescu direct toată ziua. simona era mai plinuţă când era la grădi :mrgreen:

  4. @delia: lasă, fată, omul să creadă că a făcut o superglumă, nu-i tăia aripile, zi-i că te-ai căcat pe tine de râs, să se simtă şi el bine, să nu rămână cu impresia că s-a chinuit degeaba

  5. Vreau excursie pe viata la paris.Nemuncita.marit,am 38 de ani de Romania.

  6. ăăă, daa, pfuai, o superglumă. nu pot să zic căcat, că sunt o duamnă, da m-a lovit enterocolita de atâta râs. o s-o citesc şi mâine, pentru un tranzit mai bun. e mai eficient ca activia.

  7. @delia: aşa, vezi? hai că mai râd şi io un pic. între timp, sper că v-aţi dat un pic cu avionul virtual

  8. trebe musai? că mie nu-mi place cu avionu 🙁

  9. […] France a lansat un concurs dragut pe takeyourseat.ro. Indiscutabil frumos! Exista insa si un mic aspect nefrumos: pentru a participa […]

  10. Super, super! Multumim. Frumoasa campania lor, si mai ales acum ca biletele low-cost s-au scumpit..

  11. Eu mi-as dori un premiu de genu “O noapte de neuitat cu stewardezele Air France”, nu de alta da eu merg cu avionu cum mergem pe vremuri cu troleu si Autobuzu din Berceni in Baneasa si am observat o deteriorare masiva a stewardezelor, oare si astea trebe sa iasa la pensie la 63, nu mai spun ca apar din ce in ce mai multi stewarzi, nu-mi face nici o placere sa-i ciupesc de cur!

  12. V-am povestit? Mergeam cu o companie low cost, acolo unde se-mpart reviste, vad una cu coperti negre, o rasfoiesc si vad ca-i e cu iepurasi. Ma asez la locu ala pe care scrie Exit, ca asa rezerv eu sa am loc sa-mi intind picioarele, costa 5 Euro in plus, si deschid la pagina din mijloc, cufundat in lectura, nu observ cind vine stewardeza sa ma instruiasca cum cum deschid usa atunci cind cade avionu. Vede si mneaei ce studiam imi zimbeste complice!

  13. Buna Simona,

    cautand niste informatii si dand click din blog in blog am dat si peste blogul tau, rasfoindu-l, unele posturi si glume mi-au placut, altele, sincer, nu.
    Stiu, ca o sa-mi raspunzi ca daca nu imi place, pot sa nu accesez blogul tau. Desigur, asa este. Dar interventia mea este doar o rugaminte si am sa-ti explic si de ce, in modul cel mai simplu si omenesc. Eu sunt crestin ortodoxa si nu imi place, chiar si in gluma, sa se aduca numele Domnului (se incalca o porunca grava de a aduce hula impotriva numelui lui Dumnezeu, prin folosirea numelui in glume).
    Prin urmare, te-as ruga mult, daca se pot evita astfel de glume pe viitor si daca nu iti cer prea mult, daca poti sa scoti postul cu sms, fragment luat din Dilema veche cu acel mesaj: “Miruna, daca iti fut (si nu pot sa redau aici adlitteram continuarea)…..”, am citi comentariile si pur si simplu m-am intristat.

    Apreciez glumele, unele imi plac, dar acestea sunt deja prea mult.

    Iti multumesc cu speranta unei intelegri reciproce, 🙂
    Felicia

  14. Asta a neamtului imi aduce aminte de stewardesa de pe Tarom, care (in primavara lui 1990) le-a spus unor prieteni care se intorceau in Romania pentru prima oara dupa vreo 15 ani traiti prin alte tari : ‘Ei dracie, tovarasi, ori ceai, ori cafea! Amandoua nu se poate!’

  15. @Felicia: Înţeleg ce zici, însă simpla folosire a unui substantiv nu înseamnă automat hulă. Dacă ar fi aşa, o carte ca “Evanghelia după Biff, tovarăşul de joacă al lui Iisus” (http://www.polirom.ro/catalog/carte/mielul:-evanghelia-dupa-biff-tovarasul-de-joaca-al-lui-iisus-3214/) ar fi o blasfemie de la cap la coadă. Ori chiar nu este, dimpotrivă, e o carte minunată, care l-ar face să zâmbească şi pe Iisus, dacă ar citi-o. Citeşte-o şi mai vorbim după aia, OK? Atenţie însă, povestea copilăriei lui Iisus, aşa cum e spusă de Biff, conţine şi niscai fiori erotici, ba chiar şi pârţuri. Iar îngerul care îl încuie pe Biff într-o cameră de hotel, obligându-l să scrie propria Evanghelie, e cam prostuţ, se îndoapă cu pizza şi se uită la telenovele, pe care (pentru că n-a mai văzut vreodată aşa ceva) le ia în serios. Crede că ce vede el acolo, se întâmplă pe bune. 🙂

  16. @neamtu: să vezi câţi stewarzi sunt pe Alitalia, p-ăia chiar poţi să încerci să-i ciupeşti de cur. nu te vor plezni, căci sunt, mai mult ca sigur, şi gay. sunt fix genul Bote, uşor săriţi de 40 şi par uşor abuzaţi de vieţile personale, încercănaţi, aşa, puţin fanaţi, cu muşchi pe ei, cu pătrăţele, cu freze corespunzătoare. ce mai, e ca şi cum ai zbura sun supravegherea a 2-3 clone de-ale lui Bote…

  17. Simona, eu te-am rugat frumos, daca se poate.

    Daca bunica ta inca mai este in viata, uite, sa faci un exercitiu de gingasie, dai acel text, pe care eu incercam sa-ti transmit sa renunti la el, cel din Dilema Veche, cu Miruna, iti fut… si vezi ce reactie are, ata sa faci rectia ei va fi deja si deja raspunsul.

    Uite, eu am incercat sa trimt adlitteram acel sms cu Miruna, iti fut…..si nu mi-a fost scos acest sms. (si culmea exact de o persoana care posteaza aici) Oare de ce? Deci simpla reactie arata ca ceva nu e corect !

    Eu am incercat, tu stii, Simona.
    Speram intr-o intelegere reciproca.

    PS. sa-mi fie cu iertare, acea carte nu o voi citi, pentru ca un batran duhovnic mi-a spus ca nu aduce bunacuviinta numelui lui Dumnezeu.

    Iti multumesc oricum, eu am incercat…alegerea e a fiecaruia.

    Numai bine !

  18. erata

    si mi-a fost scos acel sms

  19. @Felicia: poate ţi-a intrat în spam, din cauza cuvântului “fut” 😉

  20. @Simona, esti simpatica :).

    Nu, nu. Stii cum a fost? Mi-a lasat tot textul meu si mi-a taiat doar partea cu injuratura. Si mi-a raspuns asa: “o parte din comentariul tău a fost şters datorită limbajului”

  21. @Felicia: dă-mi şi mie link 😉

  22. Simona,

    sincer, cu cea mai mare placere 🙂 ti-as da sa vezi si tu acest link cu raspunsul postat, cu acest mic exercitiu, dar dat fiind faptul ca este fix o prietena de a mea buna, nu pot sa fac lucrul acesta, desi am avut o controversa toata dupa-amiaza si mi-am pierdut timp si nervi, cu toata incapatanarea ei in a se contazice, e prietena mea si nu pot sa-i divulg identitatea.

    Dar pentru ca la un moment dat ma saturasem de ma contrazice cu ea, am facut o chestie simpla, ca sa incetez sa ma cert cu ea, i-am postat acest sms intr-un comentariu la un post frumos aranjat, structurat, la ea pe blog – cu Miruna si fututul si mi l-a cenzurat si mi-a scris ” “o parte din comentariul tău a fost şters datorită limbajului”” si i-am demonstat ca nu e ok acest sms, fara sa-mi mai bat capul sa ma contrazic cu ea, simplu ca buna ziua.

    Poti sa faci si tu asa si vezi reactia si e foarte simplu. Fara bataii de cap si distonocalm 🙂

  23. Felicia, citeste aici o povestire plina de tilc scrisa de un preot, despre cum trebuie cinstit numele Domnului. Simona din pacate numai mascari scrie pe blog.
    http://bit.ly/eVuXML

    @neamtule: tu mergi numai cu low-costu’? Ca altfel nu se explica. :mrgreen:

  24. uite o alta chestie care trebuie tratata cu mult umor

    http://www.a1.ro/news/social/zoia-ceausescu-a-devenit-brand-national-numele-sau-a-fost-a-inregistrat-la-osim-140053.html

    “Zoia Ceausescu” a devenit brand national. Sotul fostei fiice a lui Nicolae si a Elenei Ceausescu a inregistrat la OSIM numele Zoiei.

    Adica fosta fiica a parintilor ei. Logica mea a luat-o razna

  25. Si eu citesc acest blog si imi place TOT ce scrii, aici sau la academie. Succes in continuare, Simona Tache!

  26. @ Simonetta,

    Ion Creanga este Ion Creanga…desigur, talcul povestilor lui este inegalabil (a contribuit la elaborarea a patru manuale scolare), totusi sa ne amintim ca el a fost 12 ani dascal si diacon (nu a fost preot) la diferite biserici din Iasi, dar a fost exclus definitiv din randurile clerului in 1872 si a fost tuns ca mirean, pentru ca facea lucruri incompatibile cu statutul de diacon (totusi a fost reprimit post moretem in randurile clerului).

    Simonetta, simoncea,
    eu atat sa-ti spun as vrea
    sa pastram neintinat
    numele Domnului cel drag,
    NU in svoave si in glume
    sa-i purtam al Sau nume

    Eu acum iti multumesc
    iti doresc si sanatate, ca sarea-n bucate 😉

  27. faza cu dusul si adusul cu avionul imi aduce aminte de un banc: in anii ’80 un tip pe Magheru se apropie de trecatori si sopteste: bilete de avion Bucuresti – Frankfurt avem. la un moment dat unul il intreaba: dus – intors? la care primul ii raspunde: nu vorbim cu prosti.

  28. @ Catalin, am raspuns direct Simonei

    imi pare rau, dar nu pot sa ma adresez TIE (multumesc pentru intelegere si am sperat la o intelegere….).

    Raspunzand tuturor comentatorilor de aici, ar insemna sa nu mai sfarsesc conversatiile.
    Eu am cerut o rugaminte Simonei Tache si posesoarea blogului, care este singura in masura sa modereze posturile si comentariile.

  29. @ Torero,

    mai era un banc, dar nu cu PROSTI, ci cu frumosi si destepti

    Leul cheama toate animalele si le spune:
    – Cei frumosi in stanga, cei destepti in dreapta.
    Toate animalele se conformeaza, numai maimuta ramane pe loc.
    – Dar tu ce faci? Intreba leul.
    – Ce vrei, sa ma rup in doua ?

  30. Pe vremea cand Dumnezeu umbla cu Sf. Petru pe pamant, intr-o noapte ploioasa, au ajuns la marginea unui sat si abia au indraznit sa bata cu toiagul in prima poarta. Caini mari s-au repezit sa-i sfasie, dar numaidecat s-a auzit un glas barbatesc intreband:

    – Cine bate?
    – Oameni buni!
    Atunci omul, potolind cainii, i-a poftit in casa, unde nevasta si copiii abia se trezisera din somn, si a inceput a da porunci, dar cu blandete.
    – Mario, ia mai pune cateva vreascuri pe foc. Tudore, da fuga la fantana dupa o ciutura de apa proaspata. Ilenuta, ia vezi de o olita cu lapte proaspat.
    Si le-a dat sa se spele si sa se stearga cu stergare albe si i-au ospatat, si i-au dus sa doarma intr-o odaie in care mirosea a gutuie si busuioc…..

    A doua zi dimineata iar le-a dat sa se spele, i-a ospatat si le-a pus in traista niste mere cum nu mai vazusera si le-a urat drum bun.
    Si cum au iesit din sat, Sf. Petru a inceput sa se roage de Dumnezeu:
    – Doamne, fa ceva pentru oamenii astia, ca tare ne-au primit frumos!
    – Ce-ai vrea sa fac Sf. Petre, c-ai vazut ca nu erau nevoiasi.
    – Doamne, fa ceva ca sa-si vada macar o data sufletul!
    – Sa-si vada sufletul spui Sf. Petre? – Da, Doamne, sa-si poata vedea sufletul, asa cum vedem noi plopul cel de-acolo!
    – Bine, Sf. Petre, a raspuns Dumnezeu, privind ganditor la satul din vale.
    – Iar dupa o vreme, in neamul acela de oameni s-a nascut Mihai Eminescu”.

    “Atata timp cat pe aceste pamanturi, soarelui i se va spune soare, iubirii – iubire si poeziei, poezie, pe EL nimeni nu-l va tagadui.”

    GEO BOGZA
    ———-
    — Nu vezi tu, Mario, că tot ce gândesc eu îngerii împlinesc în clipă ? Ea îi astupă gura cu mâna . Apoi îi şopti la ureche : — Când plouă, toate grânele cresc ; când Dumnezeu vrea, tu gândeşti ceea ce gândesc îngerii.
    În zadar. Mintea lui era preocupată şi privirile ochilor lui mari erau aţintate asupra acelei porţi vecinic închise.
    — Aş voi să văd faţa lui Dumnezeu, zise el unui înger ce trecea.
    — Dacă nu-l ai în tine, nu există pentru tine şi în zadar îl cauţi zise îngerul serios

    EMINESCU

  31. nu cred că toţi pot să înteleagă frumuseţea expresiei în ochii unui filolog. e o înjurătură respectuoasă, scrisă parcă fără mânie, şi “dragă” ăla e ca şi cum cel ce o scrie suferă că trebuie s-o facă şi încearcă să mai îndulcească tonul. e un fel de incompatibilitate semantică. ăsta a fost, nu cred, sunt sigură, motivul pentru care a postat-o simona. metafizică, aşa cum a şi zis. credinţa n-are nici o legătură.
    simona, apropo, dacă te mai enervează vreun ipotetic de-ăla de cauţi tu soluţii, uite, îi trânteşti şi tu una din asta gingaşă, gen “dragule, dacă nu încetezi, mă va durea sufletul, dar va trebui să-ţi fut un cap în gură”.
    felicia, pentru alte păreri referitoare la cuvinte, glume, lume şi Dumnezeu, încearcă să citeşti numele trandafirului.

  32. @ Delia,

    eu am incercat chiar zilele trecute si chiar ieri dupa-amiaza sa explic ca noi oamenii “putem sa avem mai multe puncte de vedere despre acelasi aspect”.
    Daca nu putem sa ajungem la o intelegere, dat fiind faptul ca aveam puncte de vedere diferite pe acelasi aspect, de ce sa insistam sa ne convingem unii pe altii?

    Eu, dupa cate vezi si dupa cum am vorbit si aseara cu cineva, ma adresez Simonei Tache, posesoarea blogului, vad ca Simona e pe cat se poate de simpatica si ma inteleg bine, ceea ce observ ca la altii vad ca e o problema sa ma convinga pe mine.
    Eu am adresat o rugaminte Simonei, se poate, bine ! Nu se poate, iarasi bine pentru fiecare cum intelege lucrurile.

    Tot atunci am mai incercat sa explic ca ceea ce nu iti place, altuia nu-i face.
    Daca tu, Delia, ai fi preot, hai sa facem un simplu exercitiu, si vin maine la tine langa Altar si iti zic ca iti fut una in cea mai mare metafizica, cum ti-ar fi? Hm?
    Cand altii nici pe blog nu suport sa le fie scris aceste cuvinte.
    Vrei sa facem o proba?

    @ neamtu tiganu

    In ceea ce priveste taranul roman si modul lui de traire a legaturii cu Dumnezeu este mai greu de probat prin marturii verbale, pentru ca insasi aceasta experienta ramane inexprimabila. (exact cum reise din scriitura lui Geo Bogza). Dar cum era taranul roman? ce exemplu mai elecvent decat acesta:

    La sarbatoarea Cuvioasei Paraschiva de la Iaşi, o taranca de 64 de ani din judetul Bistrita Nasaud, obisnuita a manastirilor, venita in pelerinaj, marturisea: Stiti dumneavoastra care e principalul? Rugaciunea lui Iisus. Stiti care e? – Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, pacatoasa! – E si rugaciunea mintii. Nu există sa ma trezesc noaptea sa ies pe-afara si sa nu o zic. Si nu numai atunci, ci tot timpul.

  33. felicia, blogurile în general nu permit folosirea anumitor cuvinte. pe blogul din vecini nu poţi să scrii nici măcar “în cursul zilei” fără să intri automat în spam. asta din cauza înşiruirii de litere c,u,r. cam asta ţi-a explicat şi simona ieri. e o chestie de setări.
    n-am încercat să conving pe nimeni de nimic. e pur şi simplu un punct de vedere, repet, fără nici un fel de legătură cu credinţa. partea cu soluţia e un răspuns la postul anterior şi îi e clar adresat simonei. nu m-am adresat ţie decât în ultima propoziţie, unde ţi-am sugerat să citeşti o carte. atât. nu văd de ce aş intra în exerciţii de imaginaţie cu tine. în fond, de unde ştii tu cine şi ce sunt eu?
    şi îţi mai dau o sugestie. ai ridicat o problemă pe blog, dar nu doreşti să fie dezbătută şi de alţii. e ok. sus, sub poza simonei, e un pliculeţ. de acolo poţi să-i trimiţi un mail. eu personal consider discuţia încheiată.

  34. @ Delia,

    1. te rog nu te face ca nu intelegi, din explicatia data Simonei, tocmai ca nu era vorba de setare, prietena mea pur si simplu a taiat injuratura si a lasat restul textului cu meniunea: “o parte din comentariul tău a fost şters datorită limbajului”.
    2. prima parte a mesajului tau se refera la postul de fata (la acel lucru ti-am raspuns)
    3. i-am scris in primul rand Simonei, da, ptr ca e posesoarea blogului si moderatoarea. Am evitat sa intru in contrazicere cu ceilalti comentatori, ptr ca printre ei se afla fix o prietena care tocmai ne-am contrazis ieri dupa-amiaza pe acest motiv si nu vrea sa ajung la discutii nesfarsite.
    4. o sa tin cont pe viitor de adresa de e-mail.

    5. Un nebun isi atenţiona un frate de-al sau în curtea unui azil:
    – Vezi ca ai o gaura in umbrela!
    – Stiu. Eu am facut-o ca sa vad cand se opreste ploaia.

  35. @ delia,

    nici eu nu mai continuu discutia, ptr ca o sa fim ca doi nebuni exact din bancul de mai sus.
    Zic eu ca oamenii decenti vor intelege ce e de inteles.

  36. Dădea odată ING-ul ca premiu o carcasă de mașină de formula 1. Cam asa e și concursul ăsta: ce mă fac dacă câștig și nu iau viză? Și așa, timpul e cam din scurt, până la 31.10.2011…

  37. se poate merge si fara partenera?

  38. “5. Marele premiu – 2 bilete AIR FRANCE pe ruta Bucureşti-New York-Bucureşti, în valoare totală de 1100 euro, utilizabile până la data de 31.10.2011.”

    Nu-mi mai trebe decat viza de Amerlocia,in rest le am pe toate…….

  39. @Felicia:incearca draga sa spui prin viu grai “Eu continuu sa fiu ignorant”,sa vezi ce-ti iese.Cand mama lui Belzebut veti invata limba romana,inclusiv faptul ca se spune(sicrie) “eu CONTINUI sa spun ca sunt ignoranta”???????

  40. @ Civilizatu,

    de a fi ingnoranta, sunt ! aici iti dau dreptate.

    dar “eu continuu” asa se conjuga la pers I sg, asa este corect. Daca nu iti place, nu ai decat sa te iei la cearta cu fosta profesoara de latina- Santea Gabriela din Tulcea, ok?

    si eventual poti sa te iei la cearta si cu Pruteanu

    http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-024-obiectii-doom.htm

    PS. stii, @ civilizatule, cum se face ca toate comentariile de pana acum sunt contra mea, nu am vazut si eu macar o parere neutra sau macar o parere altfel decat sa ma contraziceti? Hm ? ciudat, nu?

    Daca vreti sa va certati cu mine, nu aveti decat, eu nu ma cert si am inchis acest subiect, va urez la toti,

    Vant din pupa si in ceruri, Ismaile!

  41. Simona, pot sa cant aici, pe melodia de la “O iubesc pe Simona Ionescu/ pt ca are ochii mari si verzi…” urmatoarele versuri (scuze ca nu le fac cu simona tache, dar acuma rima asta imi vine…):
    “Îl iubesc mult pe Neamţu Ţiganu / Pentru că are suflet de Român”

  42. Felicia, multi dintre noi s-au abtinut de la comentarii, deci, am fost mai mult decat neutri.

    mai apoi, eu nu am vazut pe nimeni care sa-si doreasca sa se certe cu tine.

    asa cum spunea si Delia, puteai sa-i dai un e-mail Simonei si restul de cititori ai blogului nu ar fi fost implicati deloc.

    pe acest blog, din cate stiu eu, nici macar Simona nu oprima dreptul la opinie, fie ca ea, opinia, este pro sau contra.

  43. chat, ce mai faci! la multi ani! am o pisica neagra noua, arata ca tine in poza si nebuna e in calduri a treia oara la 5 luni… in we-ul viitor ma duc sa o castrez 😯

  44. @Felicia:nu te critic dar ii dau o mare m(u)iutza lui Pruteanu!!!!!Inca odata te rog sa spui prin viu grai “EU CONTINUU sa ma prostesc,pentru ca asa mi-a zis Prosteanu” si sa vezi ce-ti iese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Intr-adevar poti spune “incontinuu ploua”,nicidecum eu CONTINUU sa fiu prost precum Pruteanu,pentru ca El este Dumnezeu ce intotdeauna are dreptate!Din limba engleza,incercati sa ganditi in afara cutiei!!!!!!!
    P.S.Inca o chestie care dureaza de ani de zile!DUTE nu se scrie DU-TE nicidecum!!!!Invatati limba romana de prin anii 60, de atunci de pe cand se facea gramatica adevarata(cel putin eu am prins-o)! 💡 💡 💡

  45. ciu, la multi ani! 🙂 toate-s ok, mai putin cu caldurile si cu castratul. deja s-a zbarlit parul pe mine. lasa pisica asa cum e, te rog! 🙂

    la multi ani tuturor! si sa ma scuzati ca am spus-o cu intarziere!

  46. chat, as lasa-o da nu mai pot sa traiesc – desi e muta de fel, are un glas de opereta in zilele astea, canta continuu si rupe jaluzelele incercand sa iasa pe geamuri care nu se deschid niciodata, mi-a venit rupta de spinare acu 2 saptamani am crezut ca moare, e mica si slaba si neagra si … ar fi o minune de panteras negras daca n-ar fi asa o cruva…
    deci: cum naiba sa o las asa? ce sa ma fac cu pisoii – sa ii inec in lac – asta ma zbarleste pe mine!? nu mai vrea nimeni guri de hranit…

  47. @Ciu:”…zilele astea, canta continuu si rupe jaluzelele incercand sa iasa…”

    Poate ai vrut sa spui “canta incontinuu”.Nu vreau sa dau lectii nimanui,vreau doar sa aud si sa citesc romaneste! 😉

  48. @Ciu:asa ca te-am pacalicit? 😀

  49. @ draga “civilizatule”, eu zic sa te calmezi!
    Uite ca sa vezi? ca stateai tocmai in exprimarea mea. Asa am invatat la scoala, asa am scris. Asta nu iti da dreptul sa faci atac la persoana, da? (sau eventual schimba nick name-ul tau). Si daca ai placerea asta de a face atac la persoana, macar nu te sfii, scrie-mi proasta de- a dreptul, de ce sa te complici cu “ignoranta”?

    Apoi in ceea priveste verbul “a continua” la pers I sg, nu era o parere personala a lui Pruteanu, ci aducea ca exemplu o lunga lista de lucrari care recomandau la unison, daca vrei tii cont, bine, daca nu, nu te mai certa. Si regleaza-ti hormonii, ca nu ptr o banalitate, acu sari la cearta.

    @Chat noir, te cred foarte ;). Imi pare rau, dar nu m-ai convins. Repet, ciudat, foarte ciudat ca nici macar o parere exprimata neutra nu a fost, toate contra, chiar unele atac la persoana.

    @ Ptr toti, eu nu am venit aici sa va modific, am adus o rugaminte (deja exprimata in comentariile initiale, mai sus, Simonei), daca se poate, bine, daca nu, e fix alegerea fiecaruia…daca voua va place sa injurati, go ahead !

  50. felicia
    dacă toate părerile exprimate au fost contra, ce nu ţi-e clar ?!?!?

  51. @ pai, asta ziceam si eu, ca e foarte clar. 😉

    Ghici ghicitoare, ghici, cine se afla in spatele acestor “comentatorii”, care s-ar putea sa fie doar vreo doi-trei cu mai multe IP-uri diferite si jongleaza comentariile si directia de opinie pe blog. (cu alte cuvinte se numeste manipulare).

    E imposibil ca din toate comentariile, niciunul sa nu fi fost cu macar o adiere de obiectivitate. Singura care a fost cat de cat obiectiva, a fost Simona, culmea, care este si moderatoare blogului.

    M-am lamurit cine posteaza pe blogul Simonei.

  52. sper că nu e doar clar din ăla simplu, ci clar-clar, da ?
    de la ora asta am rămas eu să manipulez pe blog de pe IP diferite şi vreau să ştiu cum stă treaba.

  53. cine e felicia si ce vrea ea de la viata?

  54. bine, mai vine una, cruela de la vilă, care îmi ia ip-ul dar e ok, avem aceleaşi păreri.
    să nu te legi şi de ea, felicia, bine ? că şi ea spune fut şi cur şi alte chestii din astea naşpa.

  55. @Felicia
    Eu CONTINUU sa o tin pe-a mea,cu toate ca tu ai dreptate,vorba rabinului.Daca o sa continuuuuatiuuuuu sa fiti fixisti,treaba voastra.Pacat de timpul alora care vor sa va aduca pe calea cea buna.Tu CONTINUA(intr-adevar forma corecta!) s-o tii pe a ta!
    P.S.Eu CONTINUU de vreo doi ani sa vorbesc si sa scriu(25%) mandarina.Tu trebuie neaparat sa continuu sa scrii in continuare prost.In limba materna.
    P.S.Imi pare rau ca nu am scris cu diacritice,deoarece nu am computerixul setat pe romana.Probabil pricepeai mai bine ce am vrut sa-ti s pun!Doar atat am avut de zis,de acum incolo nu voi mai poleniza(nu e greseala!) cu dumneata(forma la shtocareala a lui dumneavoastra)!
    @Simona:skiuzz mi pentru adresarile directe catre cineva,pe un blog personal cu opinii publice si care pe deasupra mai este si rozz! 😀

  56. @ mai agneswood,

    doar sa fii nativ si sa nu iti dai seama, mai ales ca este foarte simplu de procurat IP-uri diferite si e o tendinta de manipulare crasa pe bloguri si multi din proprietarii blogurilor nici nu isi dau seama cu cine vorbesc de fapt, pe cine au in spatele IP-ului.

  57. Guud nait tutulor!

  58. Vand doua IP-uri la mana a doua,noi noute!!!”Decat” 10.000 de cuvinte are!Eftin le dau.

  59. păi aia am zis şi io, măi felicia.
    dăcât că aici manipularea se face pe ture. noaptea asta eu sunt de serviciu.
    şi bineînţeles că simona nu îşi dă seama.
    şi la bărbatsu pe blog fac la fel, nici ăla nu s-a prins.

  60. @ agneswood,

    Denaturezi ceea ce am vrut sa transmit.
    ma pui in situatia sa repet, desi n-o s-o fac, in ceea ce priveste injuraturile si toate explicatiile si de fapt era asocierea cu alte NUME SFINTE, aici e punctul nevralgic (daca nu iti este asa incomod, te invit sa revezi explicatiile mele de la inceputul listei de comentarii)

    @ cuvilizatu’, nu e vorba de fixism, ci e vorba ca te iei de om ca tiganul de gard.
    In loc sa vorbesti despre subiect, te-ai luat de faptul de cat de proasta sunt. Da, sunt, cu cat e unu’ mai prost cu atat e altul mai destept.

  61. @Felicia:multumex mult pentru ielogiiuuu! 😉
    P.S.Se sicrie rrom,nu tigan.

  62. @ agneswood,

    pai multi nu se prind…plus ca de ce s-ar “prinde”? ptr ei este ok, le creste traficul pe internet ;). Partea manipulata este opinia dirijata intr-o anumita directie aici. Si se vede asta cand apare cineva nou, ca este mancat de “viu”, cum am fost eu azi, CU NICI O PARERE OBIECTIVA NU AM VAZUT.

  63. @Felicia
    “In loc sa vorbesti despre subiect…”
    Ai fi vrut sa vorbim despre predicat? ❓

  64. @ Civilizatu, filologul, ma dezamagesti, o contradictie crasa, de cand unui filolog ii place rezonanta de rrom si nu tigan? Hm??!!

    Ia, ascuulta cum suna: TIGAN !

    pai cantecele acelea romanesti vechi cantate de Maria Tanase cum ar rezona “rrom”.

    Draga civilizatu, te-am prins, joci teatru, mai repeta rolul 😉

  65. @Felicia
    “…CU NICI O PARERE OBIECTIVA NU AM VAZUT.”

    Vezi Felicia draga cum iti dai singura cu “mucusul” in iahnie?Corect se scrie(spune) “caci nicio parere…” si nu cu majuscule(caps),CACI nu tzipi!!! ❗ 💡

  66. @ pai ce sa fac gresesc si eu pe la subiecte si predicate, ca de aia sunt proasta, macar sa ma si “calific” 😉

  67. @Felisiene
    “Draga civilizatu, te-am prins, joci teatru, mai repeta rolul”

    Nu joc teatru,doar film.La 9 clase ale mele plus profesionala de sudori,nu ma angajeaza nimeni in teatru…. 😉

  68. @ civilizatu, ma refeream la teatrul vietii 😉 joci cam slab ptr un filolog caruia ii place cum suna mai mult rrom decat tigan 😉

  69. @Felicia:nu stiu de unde ai scos-o pe aia ca te-a facut cineva proasta!!!!!Nu a zis nimeni asa ceva,doar ai fost atentionata ca ai gresit!De aici pana la a te face cineva proasta,este distanta de paispe kilometri!!!Fereasca Dumnezeu sa ne facem prosti unii pe altii,mai ales in aceste vremuri tulburi in care traim!

  70. @Felicia:pe bune,nu sunt filolog,ci doar un tip autodidact,caruia i-a placut la viata lui sa citeasca mult!Chiar as putea spune despre actuala mea meserie ca este una “focoasa”!

  71. @draga civilizatu, eu zic sa-ti revezi scriitura, la tine ce inseamna “ignorant”? Hm? Dar stai linistit ca nu m-am suparat, pentru ca nu esti departe de adevar.

    Iar daca vrei sa facem in continuare ping-pong de pareri pe blogul Simonei, nu ai decat, avem toata noaptea la dispozitie.
    Mai, pe mine nu ma intereseaza cat injurati? pricepi? Pentru mine e important si aceasta era pledoaria mea initiala si pe care tot vreau s-o lamuresc, sa nu aduceti numele lui Dumnezeu in injuraturi, atat!!!!!! Daca voi incetati sa faceti aceasta, va las in pace.

  72. am incercat sa ma abtin,da’ io cred ca felicia e guta iuda

  73. @ da, exact, ai ghicit, bravo cu felicitari, numai ca ai gresit un pic: sunt I. Guta 😉

  74. @ ce-i badmf, faceai o proba de “microfon” sa vezi daca mai sunt pe post? 🙂

  75. feli,io nu stiu la ce ora incepe la tine liturghia,da’ la mine incepe devreme.

  76. @ badmf, daca minti, iti creste nasul; daca inveti rau, ţi se lungesc urechile ca la magar 😛 , oare asa de devreme incepe ? 🙄

  77. fe,tu o sa fii o baba d-aia enervanta. esti naiva. ai avut un prim comentariu decent,etic decent,pe care de altfel trebuia sa il trimiti pe mail. ti s-a mai spus. faci prozelitism ieftin si citezi aiurea din invataturi. pt ca esti naiva. o sa admiti imediat,cu smerenie,ca esti naiva. concentreaza-te pe asta si lasa-n plm arsul asta aiurea. du-te la nani. renunta. incepe la 10 si io dorm mult.

  78. @badmf,

    -multumesc pentru cuvintele tale “vizionare” 😆
    -tocmai am vorbit, in seara asta, cu prietenul meu, dar nu mi-a spus ca o sa fiu o baba enervanta 😆 , ma gandesc ca nu ar fi continuat sa ma caute de atatia ani daca as fi fost asa enervanta.
    -Corect, trebuia sa-l trimit pe e-mail.
    -Nu e vorba de prozelitism ieftin, ci o durere. Sunt doua lucruri diferite. (de fapt de mai multe dureri in ceea ce priveste morala crestina in societate, iar un om apropiat si drag mie, nu a stat niciodata sa-mi explice ca l-am rugat, ci m-a respins, si poate nu se ajungea asa si s-ar fi rezolvat altfel, ca si aici a fost un punct nevralgic)

    Si in seara asta am vorbit cu prietenul meu si radeam impreuna, caci imi povestea de un personaj animat cum se implica in ceva si chiar daca era de cele mai multe ori batut sau rau intampinat sau nu ducea la indeplinire crezul lui, el se implica foarte mult.
    Imi citea ca personajul cartii gasise un copilas si a vrut sa-l duca la parinti, dar l-au luat drept raufacator si l-au batut. Si numai astfel de circumstante intampina, dar nu se lasa doborat.
    Si chiar l-am intrebat daca lui i se par ok injuraturile cu asocierea numelor Sfinte si mi-a raspuns ca NU si ca nici nu trebuie sa mai polemizez, e de ajuns sa zic NU, ca a fost si el multi ani in urma la o piesa de teatru unde se injura la greu de cele Sfinte si tot asa se invoca ca scuza “metafizica”, si el de atunci nu s-a mai dus la teatru. In schimb, imi povestea de Ivan Turbinca ca sunt povestiri cu talc, dar e cu totul altceva, deci sa nu incurcam lucrurile.

    Probabil, ca am ars gazul aiurea azi, dar stii ce cred, ca nu prin cuvintele mele o sa rezolv ceva, ci prin grija lui Dumnezeu, ptr ca vede inima fiecaruia si intentia cu care se face o actiune. Si poate acum nu va fi o schimbare, dar niste cuvinte vor rezona la un moment dat in inima omului si va lua aminte la indreptarea lucrurilor.

    Si da, poate citatele de invatatura par “nepotrivite”, dar multe lucruri din acestea “nepotrivite” spuse de altii mie, mi-au schimbat cursul actiunilor mele si mi-am adus aminte de ele la momentul potrivit si in conjunctura potrivita, nimic nu ramane netrecut cu vederea si fructificat.

    Multumesc, noapte buna !

  79. @felicia: e redundant ce spui… pe site-ul acesta nu cred ca isi petrec timpul liber copiii astfel incat sa le poata fi schimbata mentalitatea, religiozitatea, conceptiile despre ce e bine si ce e rau cu o injuratura pusa intr-un context zeflemitor la adresa celui ce o emite… ba chiar cred ca au niscaiva cultura cititorii ce nimeresc intr-un astfel de cadru. eu unul nu pot crede ca nu stii ce este aceea ironia. am inteles ca esti o persoana ce doreste Binele… si eu tot crestin sunt, si cred ca mai toti de aici sunt. garantez ca am fost de vreo 5 ori la biserica doar luna astaaaaa!

  80. Buna treaba! Oricum nu particip, eu vreau sa ajung in Canada 😆 si nu vreau sa fac excala in New York…

  81. eu daca stau in montreal pot participa? si ce-as castiga daca as fi norocos mi-ar fi de folos?

  82. @felicia
    1. Acest blog este unu din cele mai decente din blogosfera, chiar daca se vorbeste un pic mai colorat.
    2 Nimeni nu a luat in desert numele Domnului, chiar daca se fac glume cu continut religios, sa nu cadem in talibanism, nu omori pe nimeni daca face caricaturi cu Mahomed.
    3. Te asigur ca cei care au scris sunt diferiti, nu e doar o persoana cu IP diferit.

    P.S Ti-as propune sa-i dai papucii pretenului tau si sa te combini cu BADMF, e un baiat f. bun, sensibil si de casa, nu bea, nu fumeaza, aduce banii-n casa.

  83. Felicia… daca ar fi sa ne ghidam doar dupa habotnici ca tine si invataturile lor pretioase, n-am mai fi evoluat deloc din Evul Mediu pana in prezent. Baba aia de 64 de ani care se roaga si in culcare si in sculare si de cate ori iese noaptea pe-afara nu mi se pare vreun model demn de urmat – probabil e din categoria alora care inca mai cred ca voteaza cu Iliescu o data la 4 ani si care, daca i-ar sugera popa titular la ea in sat, s-ar arunca bucuroasa din varful bisericii.
    Si daca tot vorbesti de manipulare, arunca te rog o privire in istoria Bisericii – cel mai mare manipulator al tuturor timpurilor, si , totodata, cea mai puternica frana in calea progresului. Pentru contrast, vezi , te rog, ca toate natiile cu nivel de trai ridicat ( Suedia mi se pare cel mai elocvent exemplu) au un procent foarte mic din populatie care chiar practica o religie .
    Mai lasa cele sfinte in seama popilor, ei sunt platiti pentru treburi d-astea, si ocupa-te mai mult de prietenul tau . Iti urez mult succes!

  84. Legati-va centurile de castitate(la gura), ne pregatim de indoctrinare!

  85. @bamdf: io nu cred că e Guta, cred că e altcineva şi nu mă bazez pe IP-uri sau, ci pe felul în care îşi joacă personajul

  86. alo, băi, gata! lăsaţi fata să creadă în ce vrea ea, să-şi facă cinşpe cruci şi să citească pravile, dacă vrea muşchiu ei. da terminaţi odată discuţiile astea, că uite, l-aţi deranjat pe domnu timbaland în weekend.

  87. La ora aceea din noapte persoanele evlavioase dormeau. Mai exact, aproape toate persoanele normale dormeau duminica la ora 2:30 dimineata. IP-ul era de Bucuresti sau era un proxy? :mrgreen:

  88. @ ptr toti,

    eu nu am cerut luna de pe cer, v-am rugat frumos sa nu mai aduceti numele Domnului in injuraturi si daca puteti sa scoateti acel post.
    Nu ma intereseaza cat injurati? pricepeti? Pentru mine e important si aceasta era pledoaria mea initiala sa nu aduceti numele lui Dumnezeu in injuraturi, atat!!!!!! Daca voi incetati sa faceti aceasta, va las in pace.

    In postul cu ” Sa iti fut, draga Miruna si in continuare este pus numele Domnului, aici este clar hulirea numelui lui Dumnezeu.

    https://www.simonatache.ro/2010/11/28/sa-iti-fut-draga-miruna%e2%80%a6/

    Pledoaria mea initiala la aceasta se refera, daca puteti sa evitati acest fel de injuraturi pe viitor.

    Pentru ca acest lucru seamana foarte bine cu alte imprejurari asemanatoare, cand actorii sunt nevoiti sa refuze roluri unde sunt injuraturi la adresa celor sfinte, este exact acelasi lucru.

    Si imi vine un exemplu concludent cu familia ortodoxa practicanta formata din actrita d.na Maria Ploae si regizorul Nicolae Margineanu.
    D.na Maria Ploae a declarat ca este clar o incompatibilitate intre injuraturi de cele sfinte si trairea ortodoxa (si nu numai ea a declarat lucrul acesta, ci orice crestin si cleric ortodox constient de credinta ortodoxa).

    “Am primit o piesa de la un regizor care m-a ingrozit: trei surori o tineau de la un capat la altul numai in injuraturi si atacuri la Sfanta Scriptura. Sa repet zi de zi si sa joc seara de seara acel personaj…. Nu ma joaca si el pe mine? Nu devin si eu ca el? Mai ales ca eu caut sa ma identific cu personajul, ca sa fiu credibila. Cum sa ma mai duc sa ma rog dupa aceea? Or, acum, cel mai important lucru pentru mine este sa ma rog, ca sa ma duc cat mai curata la Dumnezeu, sa primesc mantuirea. Si Niculae, sotul meu, mi-a zis: “Ai grija, e si asta o incercare”. Imi doresc foarte mult sa joc, dar nu roluri din astea. Am spus nu. Si cand tot spui nu, nu, nu, risti sa nu mai ai oferte… Dar mai bine asa, decat sa-mi primejduiesc mantuirea.”

    http://www.formula-as.ro/2009/897/lumea-romaneasca-24/maria-ploae-daca-ar-intelege-toata-lumea-ce-forta-are-rugaciunea-11913

    Va multumesc pentru intelegere ! Numai bine

  89. auzi, felicia, dar cu înjurăturile tradiționale ce te faci? să zicem, “fută-che pula lu’ dumniezo!”, foarte des întîlnită în ardeal, aproape la fel de des ca gorunul lui horea. eu zic că e mai bine să renunți, pînă nu îi apucă pe ăștia groaza de dumnezeu și inventează cine știe ce înjurături și mai blasfemiatoare, cum ar fi “fută-che pula lui băsescu și la toți consilierii lui!”

  90. omg
    sau şi asta ia numele Lui în deşert ?

  91. felicia,
    care sunt condiţiile tale ca să scăpăm de tine ? 👿

  92. @ neadormitu si agneswood, eu cred ca am scris destul de clar, in ceea ce am scris mai sus (chiar si cu exemplul D.nei Maria Ploae) si nu repet, culmea este ca nu am vazut neintelegere din partea posesoarei blogului, cat a comentatorilor si atacul la persoana (ceea ce eu nu am facut), a fost o pledoarie sa nu mai injurat cu numele Domnului.

    Da, ceea ce faceti voi este hula impotriva numelui lui Dumnezeu, daca esti din Bucuresti, iti propun sa ai o intrevedere la episcopat si sa ceri lamuriri.

    Repet, nu am cerut luna de pe cer, doar sa nu aduceti in desert numele Domnului (eu m-am consultat si cu mireni si clerici si toti mi-au spus la unison ca este hula impotriva numelui lui Dumnezeu).

  93. comentariu editat, pentru ca posesoarea blogului n-are chef de noi scandaluri, multumesc de intelegere.

  94. @ catalin, partea cu sobolanul din gaura nu am inteles. Si repet, eu nu am facut atac la persoana, daca vrei sa discutam omeneste si sa ne intelegem omeneste, ok. daca nu, nu.
    Nu am iesit din nici o gaura, am fost la liturghie si in oras cu prietenii mei si apoi am venit acasa

  95. plm, mai lipseşte să apară şi bleen cu biciu lu creţuleasca. măi, nu v-am zis să tăceţi din gură? agnes, ţi-o trebuit să deschizi gura să întrebi de condiţii. na, mişcă la episcopat, la pupat poala popii.

  96. @ Delia, repet si pentru tine, nu am facut atac la persoana, nu cred ca iti cer prea mult, daca putem sa discutam omeneste si serios.
    Repet, nu am cerut luna de pe cer, ci doar sa nu mai injurati cu numele Domnului, e asa de greu??!

    Multumesc ptr o intelegere reciproca si sper sa rezolvam omeneste intre noi.

  97. delia
    thanks.
    you made my day. 😀
    tu-i dumnezeii mă-sii de treabă.
    gata, că am meci.

  98. @ agneswood, daca INVETI RAU (vorbesti), ti se lungesc urechile ca la magar.

  99. @Felicia
    Esti maritata?Daca nu,discutam consensual.Da-mi un email.O rogi pe Simona sa ti-l dea.
    P.S.Nu mai incerca sa “dregi busuiocul”,ca nu-ti iese.Las-o asa cum a picat si o sa fie bine!Stima! ❗

  100. @Nedormitul:era mai bine daca dormeai si traduceai ceva frumos.
    (comentariu editat, pentru atac gratuit la persoana altui comentator)

  101. hopa,cineva l-a atacat ‘gratuit’ pe nedo! legati-va centurile de castitate,ne pregatim de deflorare!

  102. @badmf: pai, da, cu cuvinte ca “cacat” si “sobolani” si alte alea si doresc sa sugrum din fasa orice eventual schimb de mascari.

  103. nu’stu’,nu ma bag,n-am citit comentariul initial,ma amuza doar gratuit-ul ala asociat cu nedo. s-a facut baiat gigea,il injura pe lazaroiu,are voie sa iasa la joaca cu baietii?

  104. @bamdf: habar n-am pe cine injura, ca nu-l urmaresc, si nici nu i-am facut vreo invitatie la joaca cu baietii, insa nici n-am chef de o discutie cat china despre cum a fost agresat el, aici, pe blog, unde toata lumea il persecuta. si nici de ciomageala intre comentatori n-am chef, asa ca am preferat s-o dezarmez din prima. a venit omul, a lasat si el un comentariu. nu-i punem covorul rosu si nici nu facem foc omagial de artificii, da’ nici nu scoatem ciomagul sa-i dam in cap, ca nu ne-a violat mamele, zic.

  105. un ceai cald și un scăunel lîngă focul de artificii mi-ar prinde bine, mulțumesc

  106. Scuze sefa, da’ mie chiar imi plac sobolanii 🙂 Si nici nu era vreo intentie de scandal, da’ probabil ca tu sufli si-n iaurt.

    Nedo: matrafox cald nu?

  107. Cu covor rosu e mai greu, da’ foc de artificii iese imediat :mrgreen:

  108. da, mă, artificii vreau. bei o juma de kil de matrafox cald, îţi bagi fitilul în cur şi te dai mai încolo, pe deal, să văd mai bine.

  109. Interesant, o sa incerc sa ma inscriu si eu, cu toate ca la ce noroc am….pierd timpul:))

  110. interesant ca nu merge sa ma inregistrez doar daca sunt de acord sa primesc junk mail de la ei. cuul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint