Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Criminalilor! Chiar ne omorâţi căţeluşii?

Înţeleg că s-a rezolvat cu maidanezii. De-acum, e la latitudinea primarilor dacă-i sterilizează sau nu, dacă-i eutanasiază sau nu, dacă-i iau acasă sau nu, dacă le pun fundă roşie sau nu, dacă-i pun în lesă şi scot personal câte 3-4000, dimineaţa, la pipi, în părculeţ sau nu…

Mai înţeleg că nimeni nu se grăbeşte să le ia gâtul şi că majoritatea edililor au decis să găsească soluţii împreună cu cetăţenii. Foarte bine, perfect, dar ceva îmi zice că o să ne aflăm în aceeaşi situaţie şi peste 20 de ani. Pentru că cetăţenii sunt împărţiţi în trei mari categorii:

1. cetăţenii care vor ca maidanezii să moară

2. cetăţeni care vor ca toţi oamenii care vor moartea maidanezilor să moară

3. cetăţeni mai moderaţi, care vor să se rezolve problema, nu neapărat prin vărsare de sânge, dar să se rezolve dracului odată

Cu voia dumneavoastră, în a treia categorie intru şi eu, însă noi, ăştia, de la numărul 3 suntem cam puţintei. Mulţi sunt cei din categoriile 1 şi 2 şi extrem de vehemenţi. Pe cei din categoria 1 îi înţeleg, pentru că am avut şi eu o perioadă când voiam ca toţi maidanezii să moară, doar-doar oi scăpa de o căţea care mă hărţuia furibund şi sărea de două ori pe zi, cu ochii bulbucaţi, la gâtul meu. Şi pentru că, din când în când, chiar se lasă cu victime, ceea ce mi se pare inadmisibil în anul 2011 şi într-o ţară care se pretinde civilizată.

Îi înţeleg şi pe cei din categoria 2. Sunt suflete sensibile şi iubesc mult, mult, mult de tot animalele. Ei se împart, la rândul lor, în două categorii: una foarte mică, de cetăţeni care chiar au făcut şi fac ceva pentru câinii pe care-i apără (i-au dus la doctor, i-au deparazitat, au adoptat unul-doi, au mai convins şi pe alţii să adopte etc. etc. etc.) şi una, imensă, de cetăţeni care n-au făcut nimic, niciodată, pentru un maidanez (cel mult i-au aruncat nişte oase lu’ Fetiţa, din faţa blocului, şi îi zic “Cuţu-cuţu” de câte ori trec pe lângă ea, ceea ce mi se pare egal cu zero), dar vor moartea celeilalte tabere, pentru că ei au suflet şi iubesc mult, mult, mult de tot animalele. Ăştia, ultimii, mă enervează, recunosc, şi mă fac să înclin mai mult către tabăra nr. 1, atunci când apar şi se manifestă isteric.

Ăsta e motivul pentru care pariez că şi peste 20 de ani vom avea aceeaşi problemă. Primarii se vor trezi la mijloc, între cele două tabere vehemente, şi nu vor mai reuşi să iasă de acolo. Dac-ar fi după mine, le-aş închide gura celor care vor cu orice preţ vărsare de sânge şi le-aş da câte-un căţeluş să mângâie iubitorilor isterici de animale. Să vorbească doar cei din tabăra 3. Pe rând, echilibrat, pragmatic, orientat către soluţii. Ultima-ultima soluţie să fie eutanasierea. Dar, dacă toate cele dinaintea ei nu funcţionează, atunci să se eutanasieze, primesc!

N-o să se ajungă acolo, din cauza gălăgiei din jurul subiectului. Ba mai mult, n-o să se rezolve nimic. De-aia zic: în loc să zbierăm “Criminalilor! Ne omorâţi căţeluşii!”, nu mai bine punem o întrebare cu calm? Ceva gen… “Criminalilor! Chiar ne omorâţi căţeluşii?”. 🙂

293 comentarii

 1. punem pariu ca peste 10 ani o sa avem accesi problema?noroc ca nu traiesc mai mult de 15 ani cainii de pe strazi ca pana acum erau cu mult peste media noastra :)))

 2. păi am pus eu deja pariul înaintea ta

 3. Dacă dă dracu’ ca unul din cățelușii ăștia să-mi mai muște și a treia oară odorul din lesă, eu mă fac hingher! :mrgreen:

 4. @Zâna Bună Rău: povesteşte-ne, criminalo, cum s-a întâmplat

 5. Atât timp cât din prezenţa câinilor pe străzi unii vor face foarte mulţi bani, nu se va rezolva nimic niciodată. Vom avea doar din 5 în 5 ani campanii isterice cu dezbateri pro şi contra pentru relansarea de noi afaceri în domeniu.

  Cauza problemei este, aşa cum am spus de nenumărate ori, nu înmulţirea câinilor care se află deja pe stradă. ci faptul că cei care stau la curte, în oraş sau în comunele de la periferie, nu îşi sterilizează câinii. Şi atunci când le fată căţeaua, iau puii şi îi aruncă în stradă, printre blocuri, prin curţile spitalelor, instituţiilor etc.

  Pe urmă vin “iubitorii de maşini” şi îi aciuează prin parcări sau printre blocuri ca să le păzeazcă noaptea vehiculele.

 6. Prima oară era să rămână fără bijuteriile de familie, a doua oară fără ureche. Prima oară în iulie, a doua oară în septembrie. Prima oară 3 milioane și 4 vizite la veterinar, a doua oară 1 milion jumate și două vizite. Și e mic și amărât, săracul… Acum caut psiholog pentru el, nu mai vrea să iasă din curte, îl gușuiesc, sărmanul, cu lesa, aproape că-l târăsc când ne “plimbăm”. Și să nu mai zic cum scrutăm zarea în toate direcțiile, mă simt ca în The Jackal… Traume serioase, după cum vezi!
  😆

 7. Cui ii trebuie caine ,n-are decat sa-l ia acasa! Nu sa-ti fie frica sa iesi din casa …!

 8. sunt complet de acord cu ce spui… ma regasesc total… si eu as vrea sa-i vad pe cei din grupa 2 la fapte…. s-au tot isterizat…. ei acum …mana libera sa faca si sa dreaga! nu sunt o iubitoare infocata de animale, dar nici nu as accepta eutanasierea in masa. nu asa se rezolva problema. trebuie indepartata cauza si apoi efectele.
  pana nu pricepe romanul ca a-ti fura singur caciula nu e un biznis……. mai avem de lucru. si anume ca daca vor continua sa puna catei nedoriti pe strada tot banii lor se vor folosi pentru pastrarea lor in adaposturi. si pentru a invata lectia asta as folosi singura strategie “dovedita” ca functioneaza: banii! (taxe)
  si subiectul poate fi dezvoltat la infinit………..

 9. @sanda: imaginile sunt din china, doar daca n-au angajat ucrainienii aia niste chinezi sa butchereasca cutulachii, asta e un bun exemplu de dezinformare, asa ca nu mai puneti botu’ la orice viral de 2 lei…

  ontopic, sunt pro euthanasiere, desi sunt medic veterinar, finca asa nu se mai poate, prea multi mafioti s-au imbogatit din firme de ecarisaj, in timp ce copiii nostri merg pe garduri de teama haitelor flamande…

 10. @zana bunarau: zii telefonu daca ai probleme cu catelu’, pentru 3-4 meleoane ti-l fac nou

 11. şi uite-aşa se întâlniră veterinaru’ cu posesoru de câine tamponat. să cânte muzica, ca la Din dragoste 😆

 12. Suma alocată pentru hrana unui câine comunitar, de zece lei, este de trei ori mai mare decât cea pentru hrana zilnică a unui deţinut, dar maidanezii sunt mai bine hrăniţi şi decât un bolnav „comun”, o lăuză sau un bebeluş prematur.
  Pe de altă parte, GRADO a uitat să menţioneze că patrupedele din adăposturi sunt hrănite mai bine decât bolnavii „comuni” din spitale. Unui adult internat în spital, care nu suferă de afecţiuni cronice sau acute grave, i se atribuie o alocaţie de hrană, pentru 3 mese pe zi, de 7 lei. Alocaţia de hrană pentru lăuze este de 8 lei, iar pentru copiii născuţi prematur este de 6 lei. Bolnavii internaţi în staţionare o zi au o alocaţie de 5 lei. Doar pacienţii cu boli grave au o alocaţie de hrană mai mare: cei cu TBC şi HIV/SIDA – 13 lei pentru adulţi şi 11 lei pentru copii. http://www.mytex.ro/prima-pagina/anomalie-un-caine-comunitar-are-alocatie-de-hrana-mai-mare-decat-o-lauza-sau-un-bolnav-acut_287450.php
  ——–
  stupid!

 13. Nu vreau moartea niciunui caine. Vreau sa nu mai fie maidanezi pe strada, asa cum nu sunt la Paris, Londra sau, de ce nu, Budapesta. Dar nu-i vreau morti. In schimb, daca sunt caini care se manifesta ostil fata de oameni si ii agreseaza, atunci ceva trebuie facut cu ei. Pentru ca daca un tigru scapa din jungla si intra intr-un sat, trebuie ucis. Desi specia e pe cale de disparitie si trebuie protejata. Trebuie ucis ca sa-i aperi pe oameni. La fel cu un caine agresiv.
  Problema principala vine de fapt tot de la “iubitorii de animale”. Tin un caine pe care nu-l sterilizeaza, ca ii costa bani. Evident ca instinctul de reproducere isi spune cuvantul si patrupedul are urmasi. Ce face iubitorul de animale cu acestia? Pai , “milos”, ii lasa in strada (poate-i gaseste cineva). De aici vin de fapt maidanezii. Poate n-ar fi deloc aiurea ca prin lege proprietarii de caini sa fie obligati sau sa-i sterilizeze sau sa spuna ce-au facut cu puii (imi veti spune ca vor minti, dar totusi nu pot chiar sa minta cu totul). Eventual, daca nu pot dovedi ca i-au vandut sau donat cuiva (care la randul sau intra in evidenta ca proprietar) sa fie obligati sa-i sterilizeze. Sau sa-i oblige sa faca o ecografie si veterinarul sa tina evidenta numarului de pui. Poate spun niste aberatii, dar specialistii cred ca ar putea construi ceva daca s-ar axa pe asta. Pentru ca sa fie clar: maidanezii sunt caini abandonati din lipsa de resurse. Pui nedoriti, dar pentru care stapanul n-a luat masuri de contraceptie. Nu stiu , poate ar fi interesanta o lege prin care doar anumiti stapani de animale, “crescatori” , sa aiba dreptul sa aiba animale de prasila. Toti ceilalti sa fie obligati sa si-i sterilizeze. Cum ziceam, sunt convins ca se poate gasi o solutie, daca se cauta la radacina problemei.
  Sigur, asta fara sa excluda intrebarea “ce facem cu cei existenti”. Unde cred ca sterilizarea poate fi o solutie. Padocurile o alta (se tot spune ca sunt insuficiente, dar adevarul e ca daca nu s-ar lua toti de-a valma, ci doar cei agresivi, “masculii alfa” ai haitei, ceilalti ar fi inofensivi pe strazi si , odata sterilizati, extinctia lor ar fi o chestiune de timp).
  Cred ca o combinatie a celor doua solutii (normal, ajustate de cei ce se pricep) ar ajuta.

 14. iată un discurs de om echilibrat. mulţumim, adi!

 15. Sa moara inconstientii care vor sa mai ramana maidanezii pe strazi si sa fie in continuare reale pericole pentru noi si pentru copiii nostri.

 16. iar începem cu asta ?

  nu are rost să căutaţi o soluţie delicată şi de bun simţ la o problemă care a depăşit, prin dimensiuni, aceste atribute . e veche de zeci de ani, priveşte un număr imens de animale, se bagă în discuţie milioane de oameni care au miliarde de sensibilităţi şi tot atîtea interese.
  deci numa chinezii au ”expertiza” de a administra chestii de genul ăsta.
  aşa că acum nu se mai poate lua decât o decizie apropiată de o extremă, cele normale nu mai funcţionează la asemenea cantităţi de ”date”.

  1. argumentul cu iubirea de animale nu ţine. toţi iubim câte ceva dar asta nu înseamnă că trebuie sa exhibăm obiectul adoraţiei. iubesc ceramica, perfect, nu o scot la tarabă în poartă, mă uit la ea la târg sau pe muşamaua de pe masa pesonală. şi nu i-o bag nimănui în ochi pe stradă.
  2. a, iubesc animalele, că sunt drăguţe şi au suflet ? şi mai frumos. îmi iau cîte vreau acasă. sau merg la zoo şi mă uit.
  în orice caz, oricât le-aş iubi, locul lor natural nu e pe stradă. ele aparţin unui alt habitat. dacă îmi plac şoarecii, nu înseamnă că îi ţin şi îî hrănesc pe stradă, la fel dacă îmi plac peştii sau purceii.
  nu mă mai refer la aspecte de igienă, la vectori de boli infecţioase, la faptul că muşcă oameni, la faptul că latră bezmetic inclusiv noaptea, etc. ar prelungi discuţia la infinit.
  pur şi simplu animalele, oricare ar fi acelea, NU APARŢIN STRĂZII, deci nu au ce căuta acolo. a, că nici oamenii nu sunt mai buni, ok, asta e altă discuţie, dar strada le aparţine. nu ne scoatem în public ceea ce ne place şi nu terorizăm pe alţii, că nu e normal deloc.

  3, bun, dar ce facem ?
  well, soluţiile decente erau aplicabile acum 20 de ani când masa câinească era de dimensiuni rezonabile, presupun. adică adăposturi pt cîţiva fără stăpân, sterilizare să nu se mai înmulţească, adopţii etc. vremea lor a trecut şi nu din vina câinilor.

  acum se impun soluţii grele. care nu e neapărat să fie făcute la tv sau pe stradă. se poate menaja f bine sensibilitatea tuturor, păna la urmă, şi se pot eutanasia . fără cruzime (că doar e eutanasie nu omor), fără tam-tam.

  4. deci, se dă un termen rezonabil până la care se salvează ce se poate salva, prin orice metodă responsabilă cu nume şi prenume.
  pt restul există soluţia invizibilă şi o să vedeţi că nu o să plângă nimeni dacă nu vede.

 17. agnes, mi place cum cmbatzi, neicusorule!
  parc’ai fi sor’mea!
  😉

 18. fată, cred că numa tu ai citit
  sau nici măcar tu, că doar ne-am înţeles să mă lauzi de câte ori mă vezi pe aici

 19. Eu zic sa vina un medium sa ne ajute sa auzim si parerea fiului de samurai, a raposatului fiu de samurai, harakirizat in Bucuresti.

 20. agnes fataaaaah, stii a am compleCta incredere in tine! :mrgreen:

 21. da de ce nu-i exportam noi la chinezi? sa scoatem un ban cinstit? :mrgreen:
  sa shtie doar ca nimeni nu iubeste cainii mai mult ca chinezu’! :mrgreen:

 22. pentru ca chinezii iubeste cainii de carne. la noi sunt si caini de oua. este unu’ la mine la scara pe care-l cheama “coiosu’ ” (n-are coada si i se vede numele de departe). 😀

 23. da cainii da sapun?
  da cainii de ” blana da vulpe”?

 24. Da’ cainii pentru drobul de paste??? 🙄

 25. @agnes: fată, să ştii că şi io am citit şi te laud 🙂

 26. @ agnes

  Eu te laud din oficiu, nici nu trebuie sa te mai citesc. :mrgreen:

 27. cetateanul sictirit

  Ce elitistă ești tu, în categoria 3, și cum îți put umorile bolborosite de categ. 1+2(chiar, 1+2=3, ce fain!). Ce nasol, „din când în când, chiar se lasă cu victime”, ceea ce ți se pare „inadmisibil”. Aoleo, chiar așa? E mai admisibil să moară un singur nefericit la 10 ani, să zicem… iar ăla să fie fi-tu/frati-tu/taică-tu? 😈

 28. @cetateanul sictirit: io mă refeream la victimele umane. tu?

 29. cetatzene sictirit : atatzia te-au sictirit, ca ai devenit dependent de sictireli? :mrgreen:

 30. @ simona

  Dar e evident, cum nu intelegi? Pfffff…. Vorbeste despre… despre… 1+2=3? Aici are dreptate, sa stii. :mrgreen:

 31. 3+5=8
  7-5=2
  1+?=4
  1975864558215656X455285669564=?

 32. 1- pe cei din categoria 1 partial ii inteleg.
  2- celor din categoria 2 le doresc sa ia acasa toate sufletele alea nevinovate , care multumita iubirii lor ajung sa moara de foame, frig , boli, etc pe strazi si sa intre in vizorul celor de la categoria 1. Mi se pare mai inuman sa ii lasi pe strazi din iubire ,sa se chinuie si sa moara incet decat sa ii eutanasiezi.
  3- solutii radicale in tara asta nu o sa vedem prea curand fie ele bune sau rele , deci tot cu maidanezi ramanem.

 33. Adi vizionarule:sa ne oprim diokamdata la caini da friptura da craciun(nu d-aia sa zice “porc de caine”? 🙄 );
  eventual da senxghiving?
  sau sa zice sexghiving? 😳 🙄

 34. cetateanul sictirit

  O dai după deget… bineînțeles că de victimele umane e vorba, indiferent de IQ-ul și condiția lor socio-economico-istorico-șicemaivreitu-umană. Sau ai vreo metaforă fină de bifat? În fine, nu aștept răspuns că mă trezesc dimineață, să merg la muncă… cam atunci când maidanezii merg la nani, adică. 😉
  (da – sunt pt eutanasie, în cea mai rapidă și ieftină formă; nu – sunt contra imbecililor care se distrează plantând mâncare otrăvită prin parcuri sau încolțind câte o javră în șuturi; în rest… frecții triste)

 35. @ cruela

  sexgimme??? :mrgreen:

  @ Cetatene Sick Tirit

  Somn usor, spor la munca. :mrgreen:

 36. si fin’ca vorbim de suflete ratacite pe strazi, acum ca vine craciunul, latzi o informatie utila:
  http://www.time4news.ro/bucuresti/social/unde-puteti-dona-haine-si-jucarii-care-nu-va-mai-trebuie.html

 37. @cetateanul sictirit: eşti tare… sictirit, ca să zic aşa, îmi pare rău dacă ţi-am făcut ziua şi mai naşpa 🙂 lasă că poate o să fie aia de mâine mai bună

 38. Adi, daca nu eram o domna, ma duceam cu gandu iute iute la doggy-style! 😳

 39. A, am uitat: m-au sunat azi de la HHC. Un numar de Baia Mare, o voce blonda, suava. Ma mai suna. :mrgreen:

 40. @sanda: stiu engleza, insa asta nu m-a ajutat deloc in a recunoaste fata catorva chinezi cu betigashe, care fragezeau niste dulai, ok?
  incearca pe viitor, sa lasi tonul profesoral deoparte, nu te prinde…

  @adi: daca iei masculul alfa dintr-o haita de maidanezi, urmatorul in ierarhie se erijeaza in mascul alfa, so the shit is on and on…. reiterez ideea mea, din prisma unuia care a euthanasiat cateva sute de caini… daca o faci umanitar, dureaza 3-5 secunde si nu doare deloc, insa dezbaterea nu are valente medicale, ci doar etice si socio-politice, lucru pe care-l desfid….

 41. @ rossi

  Cum ziceam, nu ma pricep. Stiu insa ca majoritatea maidanezilor nu sunt de fapt periculosi. Exista cativa, care ii intarata si pe ceilalti. Asta tine de experienta personala.

 42. Adi: un nr mobil de baia mare, banuiesc?
  sau suna din gara? :mrgreen:

 43. @ cruela

  Ghinionul meu. Atatea doamne in jur… :mrgreen:

 44. Nu era mobil, era un fix, da’ nu de Romtelecom. Cu 0362…

 45. Chiar numarul care apare pe site-ul lor ca numar de fax: 0362 805544. De aici m-a sunat “blonda”, de pe fax. :mrgreen:

 46. Adi: asa e cand esti popular!
  🙂

 47. Sper ca am voie sa fac public un numar public, nu??? 🙄

  http://hhc.ro/en/contact/

 48. Poate am vorbit cu faxul? 🙄

 49. Adi: asa se-ntampla: intai te testeaza la scris!
  daca nu te descurci, te baga musai la oral!
  chiar si fax-ul!
  😉

 50. sper ca i-ai zis de la obraz: fax you! :mrgreen:

 51. Nu , ca era o doamna . :mrgreen:

 52. Eu cred si pariez ca eutanasierea se va face in maxim 3 zile de la capturare (de unde fonduri pentru hrana, deparazitare, sterilizare, popularizare adoptie, etc ?), “eutanasierea” o sa fie una brutala, iar cainii destepti tot pe strada or sa fie, p-aia nu-i prinde nici mama/tata hingherilor.

 53. easyrider
  cui îi trebuie câini, şi-i capturează singur sau nu-i lasă să bântuie pe stradă şi le alocă exact atâtea fonduri câte vrea muşchii lui miloşi.
  restul, ajunşi la banul public, urmează calea invizibilă şi fără durere, nu înţeleg de unde o tot scoateţi pe asta cu barbaria şi brutalitatea.
  e adevărat că trebe primari cu cuoaie tari, sper să se dea să ajungă la toţi.
  altfel, discutăm problema asta şi peste 40 de ani, dacă ne vor lăsa câinii să vorbim între noi.

 54. agnes: primarii sau cuoaiele sa ajunga la toti? :mrgreen:
  sau ai zis sa eutanasiem primarii? 🙄

 55. @agneswood: ştii cum sunt primarii cu câinii? ca merkel cu ue. s-o salveze, o vor urî nemţii, să n-o salveze, vor intra în budă nemţii, împreună cu toată lumea…

 56. cruela de vila permalink
  November 24, 2011 23:39:49

  agnes: primarii sau cuoaiele sa ajunga la toti? :mrgreen:
  sau ai zis sa eutanasiem primarii? 🙄
  ——————–
  Nu sunt de acord cu eutanasierea primarilor. Propun sterilizarea. :mrgreen: Sau padocul. :mrgreen: Sa fim umani, sa nu fim caini.

 57. luatzi dedicatzie!
  ca dacat sa ne certam , mai bine un cantec vesel sa cantam:

 58. agnes
  Asta cu brutalitatea : tu chiar crezi ca o sa se aloce bani pentru injectii cu otrava? pentru hrana? pentru sterilizare? Sau or sa-si ia salariile, sau or sa mai puna o pavela cu firma agreeata? etc… O ranga si un abrutizat de tuica de pufoaiaca e mai ieftin. Nu ma intelege gresit, nu pledez pentru suprapopularea strazilor cu caini, trebuie facut ceva. Dar cunoscand si latura cealalta a autoritatilor, pariez pe brutalitate.

 59. siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  sa nu uitam:
  http://www.youtube.com/watch?v=19qcPk6erjw

 60. @ cruela

  Sau o poezioara:

  Catelus cu parul cret,
  Fura rata din cotet…

  Un infractor.

 61. eutanasierea nu presupune nici hrană , nici fonduri pentru sterilizare. e o metodă simplă şi eficace . pentru că despre asta vorbim, nu despre perpetuarea aceloraşi poveşti redundant.
  deci, după termenul rezonabil în care fiecare are dreptul să strângă exact atâţia câini câţi are chef şi pentru care e dispus să răspundă (la modul că dacă mai apare unul pe stradă, îl mănâncă), restul se eutanasiază şi punct.
  a, e prea simplu şi nu mai avem ce discuta după aia ?

 62. si pa modelul cainilor, sa vezi cand vom avea si populatii intregi de ursi gunoiei maidanezi!
  😉

 63. agnes:
  Fonduri trebuie pentru 30 zile (conform legii). Timp in care le dai de mancare si trebuie sa-i sterilizezi. In astea 30 zile, trebuie sa-i adopte cineva. Daca nu…injectia sau bata (parerea mea). Asa zice legea. Dupa cum vezi, nu sunt isteric in a-mi apara punctul de vedere si anume acela ca vor fi omorati mai repede si mai crud, din lipsa de fonduri. In ce priveste discutia asta : “Case closed” (citez din clasici).

 64. si-acum sa vina taxu uraniu sa ne iecsxplice ce se intampla:

 65. simona,
  au cam tremurat kiloţii pă mine din cauza cetăţenilor din categoria 2 şi văd că ei nici nu există. deci se poate rezolva totul în linişte şi fără omor.

 66. Eu zic ca astia de la numarul doi au ceva suferinte ascunse, mai spre numarul 9 asa. Am vazut niste imagini cu vreo cativa care au protestat prin parlament si fara sa fiu psiholog am etichetat asa, empiric, la foc rapid: paranoic, labil, labil, paranoic.

  A vrea sa dormi linistita noaptea inseamna ca vrei sa moara tantareii?
  A vrea sa savurezi o prajitura la terasa inseamna ca vrei sa moara musculitele?
  A vrea sa mananci o friptura inseamna ca vrei sa moara un puisor, un porcusor sau o vacuta?

  Nici un om sanatos la cap nu vrea sa moara cainii, astea sunt ideile stupide ale ONG-istilor aia, patru labute triste. Noi, oamenii normali, vrem doar sa traim civilizat, chestie care exclude traiul printre haite de animale. Ca se adopta, ca se mananca, ca se fac manusi e mai putin important, zic eu. Ar trebui sa ne concentram pe rezultate mai mult decat pe metode in sine. Parerea mea.

 67. easy,
  nici un case closed, că de abia am început.
  eu discutam propunerea mea, aia din commentul lung de mai sus, nu asta cu 30 de zile.
  iubitorii de câini au avut deja 30 de ani ca să-şi adune odoarele, la ce le mai trebuie alte termene ?

 68. io va mai dau un iecsxemplu:

 69. si daca nu va e clar, io votez cu agnes!

 70. sau dacă vor termene, să mai ia 30 de zile în care să îşi recruteze singuri , că au de unde, slavă Domnului, potăile favorite. nu trebuie să facă asta statul pentru ei.
  statul trebuie să scape de câini cu maximă eficienţă (deoarece presupune o cheltuială) şi cu minimă expunere lezatoare de gingăşii cetăţeneşti.

 71. victorie !
  am scăpat şi de unicul cetăţean de categorie incertă care se mai opunea puţin şi care, convins sau doar plictisit, s-a declarat de acord.

 72. Io nu am citit,o , da nu sunt de acord cu agnes fato…

 73. go agnes, go girl, go! 8)

 74. păi aştept să-mi dea simona următoarea problemă de rezolvat că asta e gata .

 75. Agnes:
  Ideea este ca nu ma opuneam putin, nici mult. De obicei, cand ma opun, pierderile sunt mari in ambele tabere si arareori am pierdut.
  Citind cu atentie ceea ce am scris mai sus, fara sa fi pusa pe picior de razboi, te dumireai ca eu doar imi pun problema de unde or sa scoata aia bani ca sa aplice legea in mod civilizat. Parerea mea ramane aceeasi. Vor “tocmi” o firma infiintata in acest scop, vor plati sume astronomice pentru aplicarea literii legi, aia o sa traga banu`, o sa faca o chestie de mantuiala, iar banii fifty-fifty, sau mai mult. Mai vorbim.

 76. agnes: ia un bonus:
  😉

 77. domnu iziraidar, k mare dreptate avetzi!
  manac si plang,
  mananc!

 78. @agnes: şi io mă mir că n-a venit nici un iubitor de animale să ne muşte de beregăţi. io zic să nu trecem încă la următoarea problemă, că s-ar putea să vină, totuşi, şi să ne ia prin surprindere.

 79. sper ca nu mă culc victorioasă şi mă trezesc mâine fără mandat :mrgreen:

 80. şi p.s.
  şi eu sunt iubitoare de animale dar mi le ţin în ogradă, nu printre picioarele trecătorilor.
  mai ales că animalele sunt nişte venerabile broaşte ţestoase.

 81. @agnes: mie mi-e să nu apară p-aici nişte doamne iubitoare de animăluţe, să ne ia gâţii în absenţă, aşa că mai bine nu ne culcăm, fato, decât pe rând. fac io de gardă până pe la 2-3 şi după aia te trezeşti tu şi mă schimbi

 82. simna fataaahhhh, nu uitatzi sa va loatzi sh’un caine de paza! :mrgreen:
  c-asha atzi invatzat la mioritza:
  stapine, stapine, mai cheama sh’un caine! :mrgreen:

 83. statzi da paza linishtite, ca ma sacrific io si dorm si pt voi!
  😳

 84. fată,
  aşa cum am zis mai sus, doamnele iubitoare de animăluţe sunt deja aici.
  ştiu că şi tu ai un şoarece acasă, io am broaşte , deci e evident. aşa că nu are cine sa vină, io zic să ne culcăm.

 85. @agnes: neneneeee, că nu de noi e vorba, ci de doamnele ACELEA iubitoare de amimăluţe, le ştii…

 86. sau rămâne easyrider de pază că el a zis că omoară egal în ambele tabere deci scorul va fi , proporţional, tot ăla mâine dimineaţă.
  băi, sper că ştii regula de 3 simplă.

 87. Oh, chiar ma miram ca nu abordasesi subiectul. 😀 ca tin minte ca am mai dezbatut pe-aci si iesise cu paruieli virtuale. 😆
  Eu sunt din prima categorie, spre a treia. Sau din a treia spre prima.

 88. @N.A: iezact ca mine. ţie parcă-ţi muşcase copilu’, nu?

 89. Bai, eu am citit pe un grup d-asta nou creat pe feisbuc, de iubitori fanatici de maidanezi (am o curiozitate morbida, ma dau pe toate prostiile de grupuri) un comentariu al uneia care zicea ca de cand s-a dat legea ea plange si ii e frica sa iasa pe strada sa dea nas in nas cu ,,ingerasii” (jur ca asa scria), sa nu cumva sa trebuiasca sa-i priveasca in ochi. Ptiu, asta chiar m-a speriat!
  Si eu tot de grupul 3 apartin, numa ca incet incet migrez spre nr 1, pentru ca nu prea vad ce alte solutii exista…

  In orice caz, sunt socata ca n-au aparut pe aici sa ne traga cu glontu de cauciuc in cap, deh, suntem niste criminali.

  Partea cea mai proasta e ca am cunoscuti d-astia (umanitari, vreau sa zic). Mi-e si frica sa deschid subiectul ca o iau foarte, foarte personal…

 90. @andrada: ce tare e aia cu îngeraşii 😆

 91. nici iubitorii de animale nu-i vor in strada
  dar solutia adopatata cu noua lege nu e decat alta gaselnita pentru deturnare de fonduri
  realitatea va fi ca la la botosani, ami recent
  just google”botosani dogs”

  https://www.facebook.com/​notes/antonia-dragomir/​22-noiembrie-2011-legea-eut​anasierii-s-a-adoptat-mamo​na-este-zeul-la-care-se-in​c/284248508280294
  ai putintica rabdare si citeste link-ul de mai sus

  “Confruntate cu probleme cauzate de cainii fara stapan, autoritatile recurg de prea multe ori la uciderea in masa, in speranta ca vor gasi astfel o rezolvare simpla si rapida. Dar nu fac decat sa descopere ca uciderea in masa trebuie sa continue an de an, fara niciun rezultat in final.” declara reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii Dr. K. Bogel (Chief Veterinary, Public Health Unit , World Health Organization, Geneva, Switzerland)
  si dovada spuselor lui Bogel:
  http://www.sosdogs.ro/​sosdogs.php?act=viewdoc&doc​id=12&la=1

  minuni nu exista si intre 99-2008 s-a omorat la greu – care sunt rezultatele?
  adaposturile de stat pun crotal la catele ca sunt sterilizate si astea fata in ciuda crotalului
  cei care ii arunca in strada se vaita ca ii ataca hoardele
  si asa a mers treaba cu Basescu – intereseaza-te de la cineva serios nu de la nebuni din categoria doi sau viziteaza prin surprindere un adapost al primariei daca nu crezi asta:

  inteleg ca e un blog de umor; dar mi-e greu sa accept ca hotii astia sa iasa iarasi cu a lor
  ti-a mai povestit cineva de sulfina barbu si afacerile ei si asta nu e decat o bucatica firava din tort
  PDL are nevoie de bani
  sunt ca fanariotii care tre’ sa suga tot inainte sa li se termine mandatul

 92. ah, si agneswood, degeaba au luat ai mei 16 acasa daca ai tai arunca 17 pe strada
  mie imi place umorul inteligent si in seara asta nu ai haz
  deloc

 93. si cum pana la urma citii toate comentariile, Adi sa stii ca niciodata nu sunt adunati agresivii, ca si hingherii sunt (apropape) oameni si le e frica
  ii aduna tot pe aia blanzi si cei care musca realmente stau tot in strada…vezi cateaua Simonei

  agneswood, de citeam tot ce ai scris inainte sa comentez, nici nu-mi mai raceam gura – pardon, scranteam degetele
  stii bine ce se intampla si cum ii omoara, refuz sa cred ca esti asa ingeras inocent si nu ai vazut nici un video pe youtube – daca tie ti se pare normal sa faca asta cu un caine, un pui, o vaca sau orice alta fiinta, atunci Simona a omis o a patra categorie

  sper ca Simona sa lase sa treaca primul comentariu, ca sa va lamuriti un pic cei care sunteti prea ocupati sa cautati singuri dar va dati cu parerea de pereti sa sara sange

 94. si daca il lasa si link-urile nu merg, cautati caini comunitari Oradea si in facebook direct nota Antoniei Dragomir

 95. Eu ies si spun sus si tare: da, ii vreau morți!!! Deja am început un Excel file sa vad citi isterici încep sa ma-njure. Mi se par oamenii ceva mai importanți ca jigodiile astea pline de riie si rabie. Si da, cui ii e mila de ei, sa-i ia acasă. Pina atunci, mucles!! Țin la specia umană cu toate neajunsurile ei. Mea culpa! Asa grait-a Demostene din butoi.

 96. Miki

  1. “ai mei” nu există, deci nu are cine să arunce, din partea mea, 17 pe stradă. mă tem că ”ai tăi” sau ”ai altora” se prefac că îi adună şi apoi îi returnează pe trotuar.

  2. nu am pretins niciodată că aş avea vreun umor, nici inteligent, nici din ăla de doi bani. deci aici suntem de aceeaşi parte a baricadei : şi eu ador umorul inteligent. în această chestiune eu vorbeam chiar serios şi am spus exact ce cred, fără urmă de umor.

  3. despre cum îi omoară, oi fi vreun îngeraş inocent deoarece nu mă uit pe youtube decât la muzica favorită. dar orice om cu scaun la cap ştie că pot exista sceleraţi în orice tabară, constituită pe orice criterii. aia nu e regula, e o excepţie. observă, te rog, că nu am adus în discuţie deloc, oricât m-ar fi servit asta, copiii mutilaţi de maidanezi sau cei omorâţi. nu am dat citate din presă, de la camera de gardă, nu am pus iutuburi. nu asta e pedala pe care trebuie apăsat, ci aceea că animalele, oricăt de draguţe, pufoase şi inofensive ar fi, nu au ce căuta pe stradă.

  4.nu îmi pot imagina că, dacă se vor eutanasia câinii, toată ţara va fi scena unui carnagiu, asta doar dacă nu vreţi voi asta. că voi, iubitorii, sunteţi cei care aduceţi obsesiv în disuţie acest scenariu. eu agreez metoda mult mai paşnică şi civilizată şi care nu face rău nimănui.

 97. Nu pot sa nu-mi naduc aminte de ce scria Octavian Paler in “Viata pe un peron”.Era vorba de un oras in care becurile se spargeau-sau erau sparte – in fiecare noapte.Autoritatile au adus caini pe strazi, insa astia s-au inmultit excesiv si au devenit periculosi.Asa ca, au fost adusi in oras dresori pentru a-i potoli.Apoi dresorii au devenit chiar ei agresivi si au capatat puterea in oras.Ei bine, urmeaza alegeri in Romania.Nu va este teama ca se fac pregatiri pentru aducerea unor dresori?

 98. CC: dresorii sunt aici ! :mrgreen:
  deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult! :mrgreen:

 99. Miki: sunt ofensata: da mine da ce nu zici nimic?ca si io sunt de parerea lu agnes, fara pic de humor! 🙄
  si be) daca mai citesti o data, fara sa cauti umoru, acum ca stii ca nu e, sa vezi ca si agnes zice la fel la capitolul ” degeaba iei acasa 16, daca altii aduc in strada 17!” :mrgreen:
  cel putin , la mine asa se vede! :mrgreen:
  altfel, cum ar zice neamtzu tziganu: sanatate la neamuri!
  mai poftiti pe la noi!

 100. CC: si be) vezi ce bun e un bec la casa omuui? :mrgreen:
  de cate belele te scapa? :mrgreen:

 101. hai luatzi d-aci, pt ” de dimineatza”!
  viatza e frumoasa!
  🙂
  https://youtube.com/watch?v=MOKseXu8FOs

 102. Cruela: Ma gandeam ca poate ar trebui sa mai eutanasiem si cativa dresori odata cu cainii.Pe dresori nu vrea nimeni sa-i ia acasa, intretinerea lor costa enorm. Din ce spunea cineva inainte, este fara durere, dureaza 3-4 secunde. In cateva ore am schimba destinul neamului .

 103. CC: pai io cu Adi ce vorbeam mai sus? :mrgreen:

 104. @Simona – Nu, doar au incercat. Ca daca ar fi reusit, nu mai ramanea picior de maidanez in oras, ii eutanasiam personal pe toti. Ca mi-s calita in lupte canine, am sarit urland la potaie, de-a fugit schelalaind! :mrgreen:

 105. Ar mai fi şi o a patra categorie de cetăţeni: cea care doreşte ca toţi cei ce nu doresc moartea maidanezilor să moară.

 106. @loopoo – eu vreau doar ca aia agresivi si fara pic de logica sau bun-simt in discurs si intentii (ma refer la aparatori, desigur) sa-si lege potaile de gat si sa plece undeva departe. Depaaarte, depaaaarte de umanitatea asta care ii dezamageste in asa hal. Fix ca o lesbiana dezamagita de barbati.

 107. Am citit cele 100-şi-ceva de comentarii şi singurul sentiment care mă încearcă este o imensă uşurare că nu sunt căţel maidanez. Acelaşi sentiment de uşurare l-am simţit zilele trecute după ce am citit ceva pe un alt blog: m-am bucurat teribil că nu sunt ţigan (aţi observat ce mult s-au înmulţit pe străzi?). Să recapitulez: dacă aş fi căţel maidanez ar trebui degrabă să-mi dau demisia din funcţia de mascul alfa, să mă castrez cu gingăşie şi să eliberez strada refugiindu-mă în pădure (Doamne fereşte să fie Pădurea-lui-Agnes). Dar -ce bine!- nu sunt căţel.
  Acum, spuneţi voi: ce-ar înţelege un marţian intrat din greşeală pe blogul ăsta, presupunând că pe Marte nu sunt dulăi verzi şi fioroşi? Că nişte oameni sunt revoltaţi că alţi oameni populează străzile cu potăi mustăcioase în timp ce cu totul alţi oameni fură banii destinaţi rezolvării problemei. Soluţia? Evident potăile trebuie omorâte. Păi să nu te urci în farfuria zburătoare şi să te întorci buimac pe Marte?
  Ştiu. Noi suntem nişte fiinţe superioare şi e absurd să te gândeşti că dacă Miruna e furioasă că Azorel i-a muşcat fetiţa, Grivei trebuie să fie înţelegător cu cei care i-au euthanasiat cu bâtele fraţii, părinţii. Obiectiv vorbind, şi noi oamenii ne-am înmulţit nepermis de mult. Oare ce soluţii se vor găsi? 🙄
  P.S. Aveţi curaj şi mergeţi într-un “adăpost” unde sunt omorâţi cu blândeţe căţei. Privirea aia care se stinge e mai umană decât multe priviri umane. 🙁

 108. @sfiosu: şi tu ai dreptate. cu asta mai ales: “Acum, spuneţi voi: ce-ar înţelege un marţian intrat din greşeală pe blogul ăsta, presupunând că pe Marte nu sunt dulăi verzi şi fioroşi? Că nişte oameni sunt revoltaţi că alţi oameni populează străzile cu potăi mustăcioase în timp ce cu totul alţi oameni fură banii destinaţi rezolvării problemei. Soluţia? Evident potăile trebuie omorâte. Păi să nu te urci în farfuria zburătoare şi să te întorci buimac pe Marte?”

 109. Esentza problemei este ascunsa ochiului privitorului superficial. Am studiat indelung fenomenul si profit de plenul de fata pentru a va expune rezultatele “cercetatorului roman”.
  Argumentul esential al expunerii este o informatie prelevata dintr-un mediu didactic.
  Cartierul de lux de vile de langa gradina zoo se confrunta cu aceeasi problema maidanistica, desi acolo lipseste cauzalitatea istorica, invocata adesea, Ceausescu, daramatorul de case si biserici si eliberatorul de caini. In cartierul ala totul era impecabil de curat, zero, nici urma de caine. Totusi, cand a inceput sa fie populat de elementul antropic, simultan a aparut si paradoxul canin. Astfel am reusit sa disting genealogia fenomenului maidanez. Cele doua specii antropice dominante – “iubitorii” si “criminalii” reprezinta doar suprafata fenomenului. Esentza rezida din actiunile sub-speciei – iubitori-hranitori .
  Astfel, deducem scenariul cel mai plauzibil, dam la o parte usoara umbra de ipocrizie care ne invaluie limpezimea actului analitic (pentru ca toti avem ocazional parinti si apropiati care-si asuma fie si ocazional rolul de ) si – voila – in cartierul respectiv, primul act este infaptuit de iubitorii de circumstanta – in general astia nu sunt latura dura, insa joaca rolul elementului saditor. Cel mai probabil recolteaza “6 ghemotoace de blana” produse intr-un mediu rural, de unde iubitorii de circumstanta se aprovizioneaza saptamanal cu hrana verde vara si cu porc alb iarna – bio, frumos, natural.
  Al doilea ingredient al fenomenului il reprezinta specia “hranitori”, cu sub-specia “hranitori de circumstanta” – ei sunt cei care de fapt intretin viu simbolul urban romanesc si animalul sfant al blocului. Originea emotionala a actelor “hranitorilor” pare sa provina din resorturi religioase, mitul conform caruia “este pacat sa arunci mancarea” – acelasi mit avand si efectul secundar al obezitatii cu evolutie pandemica dupa suprimarea rationalizarii comuniste.
  Argumentul suprem in sustinerea tezei de mai sus este evident – de natura tehnica si inferenta logica elementara. 1 – Pubelele de gunoi nu sunt sursa de mancare in bucuresti, majoritatea sunt securizate mecanic si inaccesibile elementului canin. 2 – De pe animal planet si national geografic – stim toti ca nici o specie nu rezista daca este privata de sursa de hrana. 3 – Cainii sunt teritorial, in general ei se dezvolta la nisa intre spatiul public si spatiul privat al hranitorilor (a se citi aici restaurante, hale industriale – dogu-i frate cu portaru, plus, evident, “baba” generica si universala care le pregateste mancare calda iarna la “dragalasi” si strange oase de pui vara).

  Asadar, stimat auditoriu, ne zbatem degeaba. Hranitorii nu pot fi eradicati, nici educati, energia actiunilor lor rezida din religie si nici o amenda nu-i poate convinge de “butterfly effect”-ul gesturilor lor “crestine”… Nu mai vorbim de implementarea practica a mecanismului punitiv – probatiunea gestului de a arunca o mamaliga pe geam – fenomen tranzitoriu care dureaza intre 0.5 si 2.3 secunde maxim (considerand g=9.8 si cladirile intre 1 si 10 etaje) – este cvasi imposibila.

  In concluzie, sfatul meu personal este sa invatati o limba straina. Ori engleza, ori limbajul cainilor – ascultati cu atentie tonul iubitorilor extremisti si incercati sa-l imitati. Alta varianta, probata cu succes in lunga mea cariera de biciclist – spray-urile cu pepper de tip jet – au atat efect de moment, cat si de persistentza, prin crearea reflexului conditionat. Mai delicata ramane problema protejarii copiilor… Aici doar statistica ne poate ajuta si probabil religia – “sa nu fie copilul meu urmatorul muscat din statistici”…

  Multumesc pentru atentie si va urez succes. Vive la Resistence !!!

 110. moshu: ai lav iu!

 111. Io cred că e vorba de o diversiune: ei de fapt au ceva cu câinele de pază al democraţiei. Pun pariu că deja l-au pitulat prin vreun padoc din ăla….şi i-au pregătit seringa cu cocetilul ucigaş. :mrgreen:
  Huo!

 112. sfiosu: dar daca maine orashul ar fi invadat de elefanti, nu de caini? sau de pasarele(nu de pasarici 😳 )
  ca sunt sigura ca exista si iubtori de elefantzi
  precum si de pasarele
  aminteste-ti filmul lui hitchcock:pasarile
  ce-am face atunci? noi, iubitorii de animale?
  aparatorii sufletelor si al privirilor inocente?

 113. Dupa logica iubitorilor de maidanezi, cel mai bine ar fi sa eliberam cat mai repede orasele, oamenii au devenit extrem de incomozi pentru caini.
  Si cand te gandesti ca atunci cand am citit titlul am crezut ca este un strigat disperat al lui Cristi Borcea !

 114. sfiosu
  află că în pădurea mea câinilor le-ar merge f bine dacă ăla ar fi mediul lor natural.
  şi nu, nu e cinstit să transferi discuţia în alte zone, chestie pe care deja am prevăzut-o : da, nici oamenii nu sunt mai grozavi.

  faptul că mai există 1 miliard de probleme nerezolvate pe lângă aceea a maidanezilor nu are nici o relevanţă. da, mai sunt probleme , da, life is unfair, da, mai mor şi copii de cancer, da, se mai ofilesc plante neîngrijite, da, mai plâng bătrâni abandonaţi , unii bancheri ne fură iar soţul/soţia, mama măsii de treabă, ne înşeală.

  şi nu încerca să îmi smulgi lacrimi cu ultima frază, cu privirea care se stinge, nu, nu mie. urăsc să fiu manipulată emoţional, prefer să mă emoţionez când îmi vine mie. că altfel o bag şi eu pe aia cu copilul care se stinge deoarece, voeba românului, ”been there, done that”. ce mai contează că nu are nici o legătură ?

 115. @Agnes: straşnic le mai combaţi. logic şi coerent, parc-ai fi eu 😛

 116. deci va zic: nu mi-o starnitzi pa agnes! :mrgreen:

 117. sofronica lu' siniedru

  io, maica, zic sa nu-i … euanstasieze… aia … eusatanizeze … sau nu-i omoare, ca daca mai raman astia la putere, intr-un an-doi n-om mai avea ce manca si atuncea taaaaaaaare bine ne-o prinde un maidanez la gratar … (asociatia cutu-cutu, viitor restaurant tailandez)

 118. @agnes, te cred eu pe tine ca nu arunca ai tai 17 cum ma crezi tu pe mine ca taica-meu nu-si cumpara mancare pentru el ca sa dea la cainii pe care i-a adunat
  maximul pe care si l-a putut permite
  si cand am zis “ai tai” m-am referit la aia de-si lasa potaile pe strada cand sunt in calduri sa gseasca catele disponibile si daca au catea, arunca puii cu fundite rosii puse la gat ca ultimii gasiti in centrul Bucurestiului- adica aia din tabara: sa moara toti, mai putin ingerasul meu stresat
  faptul ca ti-am zis ca nici noi, iubitorii, cum suntem denumiti generic nu ii vrem pe strada a fost total trecut cu vederea
  ca si masurile eficiente pe care nu le-am inventata eu ci unul mai scolit ca mine din Elvetia
  draga mea, clipul acela cu Basescu nu e exceptia ci regula, dar tu incide ochisorii si asteapta sa te protejeze statul de caini
  si la anul, cand haitele vor fi pe strada ca si acum, cu efective noi, da-ti o palma (pe umar si in timp ce zici: agnes, lasa ca wood poate are dreptate la anul)
  faptul ca Simonei nu-i plac animalele o pune in opozitie cu Vadim – cele doua extreme (poate amandoi ar trebui sa taca)
  @Cruela, pas – si stii de ce? pt ca am ras o jumatate de ora la comentariul ala cu “expertii curului” la poza Pippei de la nunta soarioarei
  @ sfiosu – mai au sa te faca baba nebuna

  hai sa traiti bine si fara maidanezi; hehehe

 119. @Miki: te rog arată-mi unde am zis eu că nu-mi plac animalele 😉 be) chiar ne miram că nu apăruse nimeni cu discurs radical. bine ai venit, că ne plictiseam. ne era dor de nişte extremisme, de aducerea în discuţie a lui vadim, de un ton răutăcios etc. etc. etc. 🙂

 120. Chiar daca sar la mine cand merg prin berceni-ul meu cu bicicleta,chiar daca dimineata fac slalom printre rahatei grabit fiind sa ajung la job,chiar daca imi gasesc rotile de la masina “marcate”… nu pot fi de acord cu solutia uciderii lor!

 121. Miki,
  preferam să mă combaţi punctual şi la obiect.
  repet, ”ai mei” nu există pentru că eu sunt înregimentată pe nicăieri din acest punct de vedere.
  iar ăia care lasă câini pe stradă nu sunt ai mei, eventual ai mei îî EUTANASIAZĂ căci eu asta susţin, dacă tot e să fiu într-o tabără. dar eu am preferat să expun un punct de vedere rece şi la obiect, fără să acuz pe nimeni şi, după capul meu, am propus o soluţie. care, am mai spus, nu poate fi una uzuală pentru că dimensiunea problemei a ajuns mult prea complexă deja.

  nu înţeleg unde e logica ta, de ce să fie haite pe pe străzi la anul dacă tocmai i-am eutanasiat anul ăsta. vor fi haite noi doar dacă îi mai tolerăm după cum vor ai tăi. spune-mi dacă greşesc.

  şi, în ultimul rând, pentru că trebuie să mă ocup de altă problemă presantă a omenirii până diseară şi nu mai am timp să vorbesc aici, nu sunt deloc draga ta , habar nu am despre ce clip cu Băsescu vorbeşti, dacă era pus vreunul, nu l-am deschis. nu mă uit eu la cele puse de cruela, soră-mea, dar la ale altcuiva. pur şi simplu nu am răbdare.

 122. Miki: dar expertzii curului ne inconjoara; sunt la fel de multzi ca maidanezii!cu ei ce propui sa facem? sau deja avem ( macar) cate unul pe linga casa omului? 🙄 😳
  si fin’ca sutem multi si ignorantzi , mai zi-ne tu o data, clar si raspicat , care e solutia in aceasta spinoasa problema maidaneza!
  )

 123. agnes: rilex!
  omenirea sa mai stepte!
  n-auzi ca importantzi e patrupezii?

 124. Intr-o tara in care exista copii care ajung sa-si roada mainile de foame, unde exista batrani care au uitat gustul unei bucati de carne, aplecarea asta catre protectia animalelor mi se pare ridicola.
  Da, sunt fara suflet, nu-mi pasa de cainii vagabonzi,imi pasa de semenii mei care au fost redusi la conditia de caini vagabonzi, dar fara coltii cu care ar putea sa-si castige bucata de paine.
  Da, intr-o tara civilizata,cum ne pretindem, n-ar trebui sa ne purtam ca barbarii cu animalele, dar mai presus de orice trebuie pusi oamenii. Alegerea intre protectia animalelor si protectia oamenilor ar trebui sa fie cel mai simplu lucru din lume.
  Iar pe cei de la 4 labe mici i-as pofti sa faca o vizita intr-un azil de batrani, poate ca privirile stinse ale vremelnicilor oaspeti ce bantuie acolo vor reusi sa le potoleasca setea de a curma suferinte, in prezent manifestata prin salvarea unui ghem de blana din ghearele mortii.E foarte posibil ca in locul unor limbi umede pe maini sa primeasca un sarut si o binecuvantare.

 125. Da, chiar si eu ma ingrijorasem ca v-am impacat cu tonul meu fara o polarizare prea evidenta 😀 Deci, reiau – la arme ! la furci si topoareee. Si pe campii, sa culegem menta, sa adaugam la cazane, sa facem sapun de casa. Din caine sau din om, ca nu e nici o diferenta, sunt suflete echivalente. Partea buna la legea asta nu e cu eutanasie sau fara, ci celelalte articole “inofensive” – cu interzicerea actelor altruiste ale hranitorilor. Mass-media ar trebui sa puna umarul aici, sa mediatizeze cateva actiuni ale militiei locale de amendare a celor care intretin parazitii de pe domeniul public, doar asa ar avea efect amenda respectiva. Cu putin abuz, eventual, ca e greu de recoltat “dovezi concrete” si procese cu martori, dar cu impact 😉

 126. Mai Moshule, daca pentru tine exista echivalenta intre un om si un caine, sau, cum ai spus tu, intre sufletele lor, nu prea mai e nimic de spus.Desi eu nu cred ca te-ai referit la suflete, din suflete nu se face sapun.

 127. sandman , acu ca te-am vazut, mi-am amintit: l-am vazut aseara pe primaru care este mazare la telvizot; a zis ca are 60.0oo(saizeci de mii!!!!!!!!!!!!!!!) de oameni carora trebuie sa le dea ajutor pt caldura!
  pai hai sa-nmultim decat cu 2! ( ca fiecare are si-o famelie) si hai sa nu-i luam in considerare p-aia de ar merita dar nu se duc sa se inregistreze( din varii motive);mie mi s-a ridicat paru’n cap!
  la un oras cum e cta, asta inseamna, a-4, a 5-a parte!
  imens!
  chiar suntem o tara paupera!

  9saizeci de mi

 128. CC – era acolo o ironie fina, o aluzie la tema recurenta prezenta in discursurile “iubitorilor de caini”. Intre urechile lor ascutite, IQ-ul lor ingust nu sesizeaza ipocrizia evidenta din certitudinea cu care declama drept justificat gestul de a omori oamenii care vor sa omoare caini 😉 . As fi facut un desen, daca vrei sa incerc o explicatie ceva mai lejera, sa-mi spui daca e cazul.

 129. Permiteti-mi sa dau like urmatorilor: Agnes (fara numar, fara numar!), Cruela, Moshu, Sandman. Pentru Simona – se intelege de la sine.

 130. N.A. like to you too!;)

 131. Ca suntem un popor fara viziune, cred ca e clar pentru toata lumea: noi facem autostrazi care leaga camp cu camp, facem parcuri ( cu wifi hotspot) in comune cu 3 babute si 2 mosnegi, construim terenuri de fotbal pe dealuri, etc.
  Ce mai conteaza ca hranim Fetite si Labusi de la geam, incercand sa ne demonstram ca suntem “omenosi, cu suflet”,in schimb trecem maiestuosi pe langa babuta care scurma in pubela cot la cot cu acelasi Labus, eventual ne indepartam putin, ca “boschetara” miroase, deh.

 132. Moshu: ai lav iu in continuare!:)

 133. mie mi se pare halucinantă chestia aia cu “aşteptaţi să vă apere statul de câini”. DAAAA! Aştept să mă apere statul, da. Cine să mă apere, mama? Ce să fac, să mă duc pe străzi, să alerg după căţei? Să alerg şi să fac ce? Să-i iau acasă? Păi, nu vreau să-i iau. Altceva ce aş mai putea să fac? Nu înţeleg logica asta conform căreia ar trebui să mă implic personal în rezolvarea acestei probleme.

 134. Sandman,
  eu repet şi susţin că nu rezolvăm o problemă făcând comparaţie cu o alta, tot nerezolvată/nerezolvabilă. pentru că aşa ramificăm discuţia la nesfârşit şi , la urmă, rămâne ca în tren.
  Foarte pe scurt :

  1. nu văd pe cine ar supăra eutanasierea animalelor fără stăpân abandonate pe domeniul public.

  Atenţie 1.1. : fără stăpân, deci nu are cine le plânge de milă personalizat, ce excepţia celor care plâng la modul general, să fie acolo, că nu se ştie când trebe. ălora le recomand alte domenii care aşteaptă rezolvare, că mai sunt destule.

  Atenţie 1.2 : eutanasiere nu egal omor ci moarte rapidă fără suferinţă şi nu la vedere, aviz amatorilor de scâncete şi de păr smuls din cap de la paragraful precedent.

  2. în caz contrar, aştept argumente logice, adică raţionale care să susţină motivele pentru care animalele (câini, urşi, iepuri, purcei, etc) ar trebui lăsaţi să circule pe stradă, chiar şi în condiţiile celei mai riguroase igiene (hai să admitem şi asta, ca să-i ajutăm pe iubitori).
  deci fără comparaţii cu pibul româniei, cu azilele debătrâni, cu alte chestii.

  simplu : de ce să stea animalele pe stradă ? atât : DE CE ?

  sper să acceptaţi că am folosit în toată această polemică un ton raţional , nu am adus argumente emoţionale şi nu am folosit nimic din arsenalul pe care îl aveam la îndemînă legat de , am mai spus, probleme de igienă, persoane muşcate/omorâte.

 135. da, Agnes, gresesti, pentru ca i-au omorat din 99 pana in 2008 cand a fost data legea Marinescu – ai simtit ceva pe strada? iti promit ca ei si-au umplut buzunarelele
  cam de cate ori tre’ sa repet ca nici eu nu ii vreau pe strada? ca sa ma intelegi tu?
  au trambitat la televizor despre femeia care a fost omorata de maidanezi intr-un sat in care nu existau maidanezi si au rectificat la ora practic fara audienta
  troll-ii lor, ai celor care-si fac vile de pe urma cotarlelor, scriu ca intretinerea unui maidanez comunitar costa 600 de euro pe an – rezulta ca taica-meu cu 16 la el in curte cheltuieste aproape 10.000 (ha!)
  te-ai interesat de cazul Oradea? unde practic nu mai sunt caini pe strada?
  dar daca nu vrei, cu forta nu pot sa te fac sa citesti
  Simona, pai cu pisica nu te-ai inteles, cu cateaua de la bloc nici atat, ce vrei sa cred? ca-ti plac pozele cu animale? sau curcanul la cuptor? imi place si mie, na…
  numai aia care scriu toata ziua chiar daca nu au nimic de spus pot fi rautaciosi?
  si daca discursul meu e radical, le dau un link la postarea asta la aia cu care ma cert toata ziua sa fie mai domoli si va dau de lucru pana la mia de comentarii daca le numaram numai pe alea postabile – folosirea cuvintelor “tari”, gen “discurs radical” certfica faptul ca si este asa sau ca stim limbajul de lemn gen Iliescu?
  tu esti ziarista – te urmaresc de ceva vreme, daca o fac este pentru ca exista un motiv si nu a fost ca sa fiu rautacioasa
  pana acum nu am zis nimic, nici cand femeia aia ti-a povestit cum e cu sulfina si protanul, banii deturnati si omorarea bestiala – ai cauatat pe undeva sa vezi daca avea dreptate – pana la urma blogul tau e al unei jurnaliste si sa stii nu ocupa loc fizic
  daca tu esti de acord cu asta numai de dragul polemicii si ma vezi pe mine radicala cand incerc sa-ti deschid civilizat ochii si ma mir ca nu stii adevarul din spatele legii astia, atunci dormi linistita, ca maine nu vor mai fi caini pe strada
  astept articolul tau cu cometariile mele radicale si umorul fin cu care vei demonstra lumii cata dreptate ai avut tu si cat de baba nebuna eram eu peste fix un an, pe 25 noiembrie 2012

 136. Daca esti mai tare-n desene, incearca Moshule o schema, poate-ti iese.

 137. Bun, sa lasam babuta in gunoiul ei, japonezul odihneasca-se la zeii lui.
  Cainii sunt animale de COMPANIE, da?De COMPANIE.Daca au pe cine sa acompanieze, o persoana cu nume si buletin, nu o asociatie de proprietari, nu o alimentara, le doresc viata lunga.
  Daca imi tin mie companie, impreuna cu o bucata de pantaloni in falci, prefer sa-i stiu in raiul patrupedelor.
  In continuare, daca exista posibilitati sa-i expediem in vesnicele plaiuri ale vanatorii in mod civilizat, foarte bine,in caz contrar, sa intervina asociatia 4 labe mici si sa inlocuiasca bata romaneasca cu o injectioara nemteasca, de calitate.

 138. Miki mama, io-ntzeleg ca tu esti “pentru contra” da nu-nteleg la ce;
  mai uita-te o data la agnes si incearca, la fel , pa puncte,sa ne lamuresti ce vrei de fapt; ca zici ca nu-i vrei nici tu pa strazi, dar totusi o blamezi pa agnes!
  hai, lumineaza-ne!
  sibe) ca simona jurnalista e vinovata, stim de mult; de la unu nedo, care zicea ca-n pixu lu simona sta rezolvarea tutulor problemelor omenirii!

 139. si mi-ar placea sa stiu cati oamnei au ajutat aia de scriu pe aici ca unii hranesc doar cainii si pe sarmani nu-i baga in seama
  si ce IQ are ala de crede ca cei care considera animalele fiinte si nu obiecte? si daca vrea sa ne batem in IQ-uri? – bei, cand nivelul tau e sapte din zece, normal ca nu poti sa vezi mai sus, ca nu te lasa tavanul
  Simona, ala are dreptul la comentarii rautaciose daca e de acord cu tine?

 140. @Miki: 😆 îmi place cum ai legat cu pisica cu caţeaua ca să-ţi iasă de-o concluzie. ce facem însă cu cea de-a doua, care s-a potolit între timp? nu mai sare la mine. oare au început să-mi placă un pic animalele, dacă a rămas doar exemplul cu pisica? be) eu am dat în tine cu o petardă, tu ai scos artileria. te-nţeleg, eşti încolţită de mai mulţi şi nu mai poţi să-ţi dozezi riposta, e ok. mai zi-mi doar o chestie: tatăl tău a adunat 16 de pe străzi, deci ar avea tot dreptul să pledeze cât vrea anti-eutanasiere. tu câţi căţei ai luat de pe străzi, să-i ţii acasă?

 141. Miki, un pic de frana? macar de mana, de motor , ceva acolo?
  ca deja frazele tale nu mai au nici o noima(daca au avut vreodata)
  ia mai citeste-ti o data ultima postare
  cred ca vrei sa bagi o erata mica, de infanterie…;)

 142. @Miki: ai dreptul la ce comentarii răutăcioase şi de care mai vrei tu. da’ am şi eu dreptul să observ că-s răutăcioase, nu? sau n-am?
  la aia cu ajutat oamenii nu cred că-i nevoie să răspund. sau e?

 143. Miki, daca Simona e erorizata de o catea agresiva, concluzia e ca nu-i plac animalele; ca sa arate ca chiar ii plac ce trebuia sa faca? s-o ia acasa pe agresiva, sa stea mai aroape de ea, doar doar o mushka-o?ia zi, ca vaz ca stii!

 144. Miki,

  iar o iei cu aceeaşi poveste fără relevanţă în conteext : ce face taică-tău cu ăia 16 sau câţi bani a câştigat habar nu am cine. ce ar fi să povestesc ce am făcut eu cu ţestoasele mele sau cum am rămas fără câinele din studenţie. cui plm îi pasă ?!?

  eu altceva am întrebat : de ce să nu eutanasiem animalele fără stăpân abandonate şi de ce să le lăsăm libere pe stradă. fără alte discuţii colaterale care nu fac decât să dilueze problema .
  chiar nu vrea nimeni să răspundă la întrebarea aceea simplă ?

  consider că am spus, sub toate formele şi de o sută de ori, ce am crezut că e esenţa problemei şi ce rezolvare văd eu la momentul actual şi dată fiind dimensiunea problemei. ”rezolvare” nu diminuare sau pasare pentru alte generaţii.

  acu chiar că vă las şi trec la următoarea problemă stringentă a omenirii.
  iubitori de maidanezi, bucuraţi-vă !

 145. lăsaţi-o pe Miki să se adune şi să ne răspundă organizat şi coerent. dacă o atacăm toţi deodată, nu se mai poate concentra şi e nevoită să ne facă proşti.
  Miki, pe bune că n-avem nimic cu tine. discutăm doar. şi suntem calmi şi relaxaţi. nu o mai lua personal

 146. @ Cruela
  repet
  si citez
  “Confruntate cu probleme cauzate de cainii fara stapan, autoritatile recurg de prea multe ori la uciderea in masa, in speranta ca vor gasi astfel o rezolvare simpla si rapida. Dar nu fac decat sa descopere ca uciderea in masa trebuie sa continue an de an, fara niciun rezultat in final.” declara reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii Dr. K. Bogel (Chief Veterinary, Public Health Unit , World Health Organization, Geneva, Switzerland)
  asta e de anul asta
  de 20 de ani OMS zice ca trebuie pedepsit abandonul, legi drastice in sensul asta, inregistrati cainii cu stapan intr-o baza de date unica
  catrare si returnare/adoptie/adapostire a animalelor care nu sunt batrane, bolnave sau agresive
  in Oradea a functionat, mai au cateva sute de caini pe strada si aia batrani si pe duca si ce se mai abndoneaza asa dupa metoda trditionala romaneasca

  e clar?

  si io’te
  daca il iau, il castrez intr-un adapost de stat unde locurile sunt limitate si nu incap toti o data in nici un caz, il hranesc 30 de zile sa vad daca il vrea cineva sau nu…intre timp pe strada se mai arunca tot atatia si mai fata si nspe mii de catele de alea cu crotal cum ca au fost castrate in adaposturile primariei (fapt, nu gluma), am marfa de omorat pe vecie – asta daca respect legea;
  dar ce, sunt prost sa o respect, ii adun, le dau la cap sau le inkectez dizolvant de vopsea in inima, banii de toate cele ii bag in buzunar si peste 30 de zile o iau de la capat

  ah, si frate-meu a fost muscat, dar el nu stiu daca ar avea rabdare cu voi sa va explice de ce nu e catelul de vina, pentru ca locul lui nu e in strada ci ala care l-a maltrat si/sau abandonat
  pe-ala cine-l eutanasiaza?

  PS propun eutanasierea parlamentarilor nerevendicati de electorat sau de alta tara la fiecare 30 de zile – asta ca sa-i dau satisfactie Simonei ca sunt radicala, bei 😛
  cat despre invazia de pasari in oras facem film
  si la elefanti le dam apa – chemam pe Reese si Robert sa oficieze

 147. ah, si nu fusei imprastiata, doar ca mai am si altceva de facut decat sa cometez aici

 148. si sa mananc litere de foame

 149. iubitor de câini = persoană care nu este de acord cu omorârea câinilor = fiu de căţea??? :mrgreen:

  Despre un “iubitor de câini” se poate spune cu siguranţă că iubeşte ceva. Despre un “urâtor de câini”, nu. Poate iubeşte şi el ceva, ceva. Poate nu. Şi a iubi e un lucru bun.
  În general, în probleme de-astea dificile de viaţă (şi uneori de moarte) dacă am dubii, cea mai competentă opinie o primesc de la copii. Peste ei n-au trecut furii, angoase, trădări şi orice mizerii ale vieţii. Şi copiii iubesc potăile mustăcioase şi uneori puricoase, şi uneori periculoase. Trebuie că ştiu ei ceva. Eu am uitat ce dar am încredere în ei. 😉

 150. @sfiosu: vrei să facem concurs de d-astea lacrimogene? vrei concurs de texte emoţionale? VREI? Nu, serios, Sfiosu’, vrei să te baţi cu noi, fetele, în vorbe de smuls lacrimi? CHIAR VREI? 😛

 151. acum am vazut intrebarea, nu mai stiu cati am adunat, ca am 35 de ani si adun de 20
  dar ii plasez dupa ce-i fac bine cum pot; nu iau sanatosi
  pentru ca am 7 pisici, tot de pe strada
  un porumbel si un pui de cioara care nu pot zbura
  destul am de lucru sa nu-i manance aia 7 pe aia doi
  hai ca va las ca tre’ sa muncesc sa-mi hranesc familia

 152. Avand in vedere ca se contureaza o parere cvasi-unanima (sau masiv-majoritara) a carei purtatoare de cuvant e agnes, ma bag si eu in seama:
  1. Nu sunt niciodata de acord cu solutiile simple, cele care iti vin din prima in gand, cum e asta cu eutanasierea fara discriminare si fara discernamant. De obicei acestea sunt solutii proaste.
  2. Oamenii au tendinta de a-si simplifica viata. Una dintre metodele des intalnite de simplificare este sa nu se gandeasca foarte mult la consecintele faptelor, vorbelor, ideilor sale (de ce sa-si bata capul).
  3. Eutanasierea cainilor nu va duce la rezolvarea problemei maidanezilor. Cat timp stapanii de animale lasa in strada puii nedoriti problema nu se rezolva.
  4. Repet ce-am spus la inceput: vreau sa nu mai vad niciun maidanez pe strazile oraselor romanesti. Pentru ca vreau sa traiesc intr-o societate occidentala. Altfel ma pot muta in Africa sau India sau Bangladesh. O-ho, cat optiuni am. Dar: intre valorile occidentale va trebui sa fiu de acord si cu cele care-mi complica existenta, cum ar fi aceea ca eutanasierea la gramada, fara discernamant, e o metoda barbara. Occidentalilor le repugna atat multimea de maidanezi de pe strada cat si solutiile finale. Nemtii au un nivel de trai ridicat pentru ca inainte de orice si-au asumat niste obligatii. Abia ulterior au cerut drepturi.

  In sfarsit, probabil nu sunt inteles si poate nu sunt foarte coerent. Nu sunt de acord cu agnes, desi imi doresc acelasi lucru ca si ea. Acum injurati-ma! :mrgreen:

 153. @Adi: bun, şi cum determinăm oamenii să nu mai lase pe stradă pui?

 154. Ia sa loveasca o epidemie de boala cainelui nebun sau gripa canina, sa vezi atunci ce neam milos si iubitor cu animalul de la bloc e romanul :mrgreen:

 155. Simona, ca in occidentul cu care vreti sa semanam, uitand ca tot sud estul are aceasi problema : cu o amenda administrativa cat salariul pe o luna si amenda penala daca repeta

 156. @Miki: de acord, dar cum îi prinzi pe vinovaţi? că îi pot arunca pe ascuns. îi iau în maşină şi se duc şi-i lasă la câţiva km de oraş

 157. Buna aia cu amenda, de cand au crescut amenzile pentru aruncatul gunoiului razna , Romania e noua Elvetie.

 158. Ii obligam sa-si sterilizeze cainii. Dam dreptul de “crescatori” doar pe baza de autorizatie speciala acelora care dovedesc ca respecta reguli clare de crestere a acestora. Orice vanzare sau donare a unui pui sa fie inregistrata cumva. Poate asociatiile chinologice ar putea sa faca asta. Eu sunt convins ca exista solutii. Vorbesc, inca o data spun, ca nespecialist. Dar nu stiu de ce trebuie sa inventam roata- n-am putea sa vedem ce solutii aplica altii? Cei cu care vrem sa semanam-nemti, englezi, americani, de-astia.

 159. @ Simona

  Era pentru tine raspunsul. Amenda se da nu pentru cei care lasa caini pe strada ci pentru cei care au caini nesterilizati si nu detin licenta de crescator.

 160. Unde-i neamtul, tiganul ala, cand e nevoie de el, sa ne zica exact cum fac nemtii? Stiu ca un proprietar de caini are o raspundere imensa acolo daca musca un om. Asta stiu sigur. Nu stiu insa cum e cu reproducerea cainilor, cum o rezolva.

 161. ce zice Adi chiar ca e un pic “radical” pentru Romania, desi ar fi ideal
  io cred ca romanului ii place sa moara capra vecinului si se gasesc destui binevoitori care sa reclame ca au disparut puii abia fatati din curtea vecinului
  oricum si prin occident mai scapa nepedepsiti, dar in Romania o fac la 12 ziua in mijlocul orasului si fara sa se sfiasca daca ii vede cineva

 162. Adi, iti spui io ce stiu sigur
  nu prea au ce arunca pe strada, pentru ca 95% sterilizeaza animalele de companie
  se eutanasiaza si la ei, ce nu stiu e daca si animalele sanatoase si adoptabile

  mai rau e in sud: Italia, Spania, Portugalia – nu respecta legea si nu pun cip si ii abandoneaza deja mari si castrati, cand nu mai au chef de ei
  In Spania, daca ii prind, la trei abateri sunt condamnati penal (in afara de amenzi, care nu sunt de doi euro)

 163. @ Miki

  Ce-i determina sa-i sterilizeze, ce constrangeri exista? Ce fac ceilalti 5% cu ei? Cine are dreptul sa creasca caini si sa-i valorifice?

 164. A, uitasem de cip. La animalele domestice deja se pun. Ce-ar fi sa se puna si la caini? Da, mi se pare buna si ideea cu cip-ul.

 165. Scuzati romgleza, dar legile sunt complet inutile daca nu poti sa faci “enforcement” la ele… Pentru iubitori, daca vrei dileme morale – uite, eu am venit cu o solutie – nu-i eutanasiem pe caini, dar interzicem orice forma de hranire a lor pe domeniul public. Rezulta ca-i condamnam la moarte prin foame. E mai frumos asa, mai etic decat metoda de 0.2 RON (16 mii de volti / 2 secunde) ?

 166. educatia ii determina
  responsabilitatea
  nu e ilegal sa-l tina necastrat, dar e ilegal sa-l lase liber pe strada
  cat despre cip, e obligatoriu in tot spatiul schengen – nu stiu in celelate tari din comunitate – asa se tine evidenta si se identifica stapanul
  cat despre crestere si vanzare, trebuie autorizatii ca la orice afacere; eu ca persoana fizica nu pot sa vand puii catelului meu, dar in unele tari – Spania stiu sigur ca acolo sta frati-meu – poti sa-i duci la adapost daca nu-i vrei (cam 1/3 din adaposturi eutanasiaza daca nu sunt adoptati – depinde de comunitatea autonoma)
  dar adaposturile sunt controlate serios de asociatiile pentru protectia animalelor si cainii sunt bine tratati, nu ajung sa se manace intre ei ca la noi…daca sunt bolnavi li se acorda ingrijire medicala chiar daca stiu ca peste trei zile ii omoara ca nu vor fi adoptati

 167. Buuuun. Am citit si ultimul comentariu, nu m-a prins inca sefu’ deci pana aici toate bune. Am totusi o nelamurire. Chiar daca au aparut, timid la inceput, acei iubitori de care vb Simona, eu am tot sperat pana la final sa gasesc din aia care lesina numai la ideea eutanasierii, din aia care dau cu tine de pamant, isi dau ochii peste cap, iti urla despre sufletelul nevinovat, ochisorii tristi, despre cat de devotati pot fi bietii caini si noi criminali cu inima de piatra le dorim raul, mai bine am bea noi otrava. No, aia inca nu au aparut. Am inteles ca s-a stat la panda azi noapte dar eu tot am crezut ca au aparut intre timp.
  Despre cat de plini de credinta sunt cei din cat.2, m-am lamurit. O citez pe o tanti care lesina in asteptarea rezultatului votului legii :”Ganditi-va ca e postul Craciunului, criminalii DRACULUI”. Mda…

 168. moshu, chiar nu vrei sa intelegi ca legea asta e praf in ochii lumii ca sa faca iarasi bani cine trebuie?

  e nevoie de o lege coerenta, care sa contina si chestia cu pedepsirea abandonului, cip-ul si ce s-a vorbit mai sus

  si de oameni necorupti care sa o aplice – adica de alta tara si de alti guvernanti 🙄

 169. @Anna: poate e semn că ne-am mai însănătoşit la cap faptul că n-au apărut

 170. Hai să ne mai relaxăm puţin musculatura frunţii. Două chestiuni am de zis:
  1. Amintiţi-vă că trăim în ţara în care un dulău maidanez a hăcuit un japonez de multinaţională, a avut parte (dulăul) de un proces în toată regula unde a fost apărat de un alt monstru (sacru) al avocaturii (madam Paula Iacob) şi chiar a câştigat procesul!!! A urmat o adopţie internaţională rapidă şi acum îşi fâlfâie coada pe undeva prin Jermănica. Ce m-a impresionat atunci a fost faptul că nimeni nu vorbea de japonez! Era tratat ca un roboţel stricat.(Pt. Agnes: n-am fost de acord cu hotărârea instanţei) 😯
  2. N-am nicio legătură de rudenie cu Mama Omida dar ştiu sigur că în 2030, când ne vom întoarce cu TGV-ul din City-ul londonez, de la shoping, vom plăti amenzi usturătoare pentru declaraţii d-astea căţelofobe. Pariu? :mrgreen:
  P.S. @Simona: Nu ştii cu cine te pui. În armată reuşeam să-mi ajut camarazii cu mici scrisorele care împreunau, despreunau, scoteau argintul viu, vindecau de impotenţă, aduceau spor în cazarmă etc., etc. 😉

 171. @Simona, tare m-as bucura sa ai dreptate! Tind insa sa cred ca blogul tau si-a “cernut” in timp cititorii. Cei despre care vorbeam eu si pe care ii asteptam si pe aici, sunt cu siguranta pe alte pagini si isi varsa acolo frustrarile. Tot vreau sa te cred, e vineri, nu m-a prins sefu’ pe siteuri care cica n-au legatura cu “subiectul” desi eu ii tot explic ca au, ascult si o melodie taree faina, deci e cum spui tu. Lumea pare mai frumoasa. 😆

 172. m-am razgandit…tot n-am citit, dar acu sunt de acord cu agnes…
  si be) vorba cuiva, nu se pot castra cainii cu cianura?
  si ce) trebe castrati doar cainii, sau si femelele de caini?
  si de) adi cum a eradicat flagelu asta din gara lui, le-a dat sa manance haleala primita de la simona si patrupedele si-au dat obstescu ort al popii?
  si ge) daca io n-am caini golani la mine in oras, pe cine sa eutanasiez ?
  multam pt intelejere si astept raspuns

 173. Piticigratis a abordat problema mult mai frontal, aici Radu are 1-0 😆

 174. Ce zice Biserica? E vreo porunca pe tema asta? Daca nu, e de bine, mai bine dam banii saracilor si topim cainii intr-un laminor. Daca e prea dur, cine nu e de acord e rugat sa plateasca ingrijirea lor, hrana, sterilizarea, sa-i tina departe de cei cu frica de caini ca doar e postul Craciunului, ce Doamne iarta-ma.

 175. Noi vorbim de căţei şi uite ce face un ciobănesc românesc autentic, trimis la Strassbourg, la ros de ciolan european. Asculţi şi rămâi tâmpit! 😯 😯 😯 😯 😯 😯
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/adrian-severin-a-conferentiat-despre-coruptia-romaneasca-societatea-civila-i-a-stricat-sp-9553.html

 176. Poate ar fi bine totuşi să existe o excepţie de la dispariţia totală a câinilor de pe străzi şi din parcuri: să fie admişi (pentru spectacolul stradal) doar câinii care sunt însoţiţi de stăpânii lor, sunt dotaţi cu botniţă la gât cu chiloţei de protecţie şi neapărat cu lesă, ca să nu se rătăcească stăpânul lor pe undeva prin mulţime şi să se piardă.

 177. parerea mea 🙂

  La un moment dat eram si eu de acord cu eutanasierea cateilor…ma saturasem de ei..la mine in cartier (dr taberei) parca nu sunt oameni cati catei, basca rahati peste tot, mancare aruncata de iubitori pe trotuare…..acum stau si ma gandesc totusi nu sunt de acord sa-i omora in masa. Cei bolnavi sa fie eutanasiati, cei sanatosi si puii sa fie castrati si dusi la adaposturi. E clar ca locul lor nu este pe strada. Vrei un catel ia-l acasa, spala-l ingrijeste-l si bucura-te de el. Nu poti sa-l tii acasa, te duci si-l vezi la adapost, cu mancarea in punga si toata dragostea in priviri si mangaieri.

  Ref. la articolele postate de miki, cum ca uciderea nu este o solutie pentru ca vor reaparea cateii, momentan sunt in Budapesta, aici nu sunt catei pe strada…ii vezi doar in lesa plimbati de stapani..nu am vazut NICI UN CAINE FARA STAPAN…este incredibil sa merg pe strada si sa nu-mi fie teama ca sare un catel din tufis sau iese de sub vreo masina sa ma latre… deci la ei s-a putut. Nu stiu cum au facut, dar va spun ca au reusit.

 178. Ingramadeala mare la comentat aici…. cainii nimanui sunt la fel ca si cersetorii care te agreseaza in strada.

  Cainelui nu i se taie coada pe bucati!

 179. @rosi, nu mai baga mizeria aia cu copilasii tai care au fost incoltiti de haitele de maidanezi ca esti hilar. In schimb, poti invata sa scrii corect romaneste.
  @agnes WOOD, ti-ai ales bine pseudonimul, ma refer la partea cu lemnul.
  Cred ca ar mai fi o subcategorie a celor care vor eutanasierea: aia care le stiu pe toate, fac calcule si insista ca un maidanez haleste sute de lei pe zi in timp ce un copilas sau un batrin (iar categoriile astea.Va rog mai schimbati placa)lesina de foame pe strada.

 180. Săru’mâna doamna Simona. Ne cunoaştem din Caţavencii că eu vă citesc cu sfinţenie. De când aţi devenitără dinamovistă da’ apoi v-aţi supărat pe galerie. Acu’ la cele categorii descrise mai adaug una: ălea de fac căcâţă pe trotuar. Şi aici le rupem în alte două categorii: ălea cu stăpâni şi ălea fără de stăpâni. Dacă toţi se cacă voioşi pe trotuar, indiferent că au sau nu stăpân, de ce să nu-i terminăm pe toţi ? O să fim prima ţară fără câini din lume, lucru pe care, să recunoaştem, nu l-a reuşit nici cel mai mare popor din lume. Pentru cei care vor să fie rezolvată problema câinilor: vă rog să vă mai gândiţi o dată: în ţara asta oamenii mor de foame, de boli, de lipsa medicamentelor, de lipsa interesului şi voi doriţi adăposturi să le daţi Chappy câinilor ? O să trebuiască să le păziţi (pe ele, pe adăposturi) de oameni, că intră nemâncaţii şi fură mâncarea de la gura săracelor cotarle. Să se dee dom’le o lege că care are cotarlă acasă să mai adauge două. Depinde şi de cilindree că am văzut că acuma, mai nou, este să ai câine mic în casă ca să-i nervozezi de vecini. Şi d’aia zic: ai un chiuaua ? Poftim doi ciobăneşti. Ai un doberman ? Poftim doi pechinezi.
  Da’, auziţi, care era întrebarea ? 😉

 181. Dacă vă plac așa mult maidanezii, luați-i acasă. Nu e corect să ne plimbăm printre bestii. Și mie-mi plăceau, până să vin seara acasă și să se ia o haită întreagă de lătrători după mine, cu gândul fățiș de a-mi transforma piciorul în jambon…
  Nu-mi pasă ce le fac, dacă-i omoară sau nu…cert e că nu mai vreau să-i văd pe străzi. 👿

 182. cea mai tare pisiceala a fost azi pa blogu asta…

 183. Eu is la 3 clar, dar, stiind cum se fac lucrurile in Romania, ma intreb cit costa eutanasierea unui ciine? Sint destul de sigur ca statul va plati vreo 300 de roni pentru nu stiu ce metoda rapida si nedureroasa, cind de fapt maidanezul va fi executat in mod traditional, cu ciomagul peste cap. Si sint la fel de sigur ca, indiferent de ce pareri avem noi, problema vagabonzilor nu va fi niciodata rezolvata pentru ca e o importanta sursa de venit pentru politicieni. Prin toata tara au fost cazuri cind s-au decontat sume enorme pentru hrana ciinilor, iar acestia se mincau unii pe altii in padocuri (fiindca, normal, nu primeau mincare deloc).

  Solutia este simpla: eutanasierea unor politicieni. Sper ca se va intimpla si lucrul asta odata, cu cit mai devreme, cu atit mai bine. Uite, deja FMI-ul se pare ca a inchis, in sfirsit, robinetul creditarii pentru protectie sociala si parcuri la periferia Botosanilor.

 184. Nici eu nu mai vreau sa vad caini si rahati pe strada.In cei 2 ani de stat acasa pt.crestere copil, am facut slalom printre rahati.Si acum am grija sa nu calcam in ei.In afara de asta,mai am si problema puricilor.Fetita mea parca este un magnet…si apoi cu greu scapam de cate un musafir din acesta.O pisca din cap pana in picioare si se scarpina de numai poate.La un moment a facut rana pe burtica de atata scarpinat.
  Cine-i iubeste sa-i ia acasa, de nu, sunt pentru eutanasierea lor.Stiu din copilarie,ca la tara la bunici,atunci cand vecinii nu-si tineau cainele legat, se pregateau bulzi de mamaliga,dar nu cu branza ,ci cu otrava ,care sa lasau in curte.Si se-ntampla ca,cainele ”iubit” sa pice la momeala si sfarsea.Nici un vecin nu venea sa protesteze.Stia ca este vinovat ca si-a lasat cainele slobod.
  Culmea e ca sunt o iubitoare de animale,dar nu fanatica.

 185. Eu vreau sa traim ca la inceput oameni cu caini intr-o simbioza perfecta.
  Una din solutii ar fi ca oamenii si cu cainii sa se mearga din nou la vanatoare impreuna.
  Avem nevoie de un program de inmultire masiva a porcilor domestici care se elibereaza in paduri.
  Sigur o sa intrebati de ce nu mergem la vanatoare de vulpi ca englezii de ex. Pai simplu vulpile fug repede n-au carne pe ele mai deloc iar maidanezii nostri sunt cam iesiti din forma, obisnuiti cu hrana adusa la nas.

 186. @Leaveyou, anka: întâmplător, am în drafts un text şi despre căcuţă 🙂

 187. Eu am dat pe repede inainte tot ce s-a intamplat de la comentariul meu cu ingerasul si singura chestie remarcabila e aia spusa de sfiosu, aia cu cainii suparati pentru ca le-au fost omorate rudele.
  MA INTREBAM DE CE NU MAI ZICE NIMENI ASTA!!! 😯

 188. @sandman – Doar ce Am incheiat vreo 2 prietenii (chipurile) din cauza ca am dat un like la articolul ala pe FB. Cred ca o sa-l distribui zilnic, pana scap coomplet de idioti/idioate din lista. :mrgreen:

 189. @N.A. ,piticii si cititorii sai sunt de o anumita factura, baieti buni, dar vorbesc mai ca-n spatele scolii de corectie 😆
  Ipocrizie, asta e cuvantul care-mi vine in minte cand vad “iubitori’ de animale de genul celor care intretin un Labus pe langa bloc cu resturile alimentare din bucataria proprie, mintindu-se singuri ca au un suflet mare.

 190. Cum adica fara maidanezi? Imi este greu sa-mi imaginez… Stiti cum e … rau cu rau, dar mai rau e fara rau.

  P.S. Putem totusi, sa-i pastram pe cei care traverseaza strada pe la trecerile de pietoni? Imi sunt asa de simpatici :mrgreen: Unde ati mai vazut voi asa ceva? …. “romanian dogs are …. smart” … poate se ia 😆

 191. @anka: purecii de caine stau rareori pe oameni. Deci …

  Si sa ma scuzi, faza cu stat acasa doi ani pentru crescut copil e o magarie mai mare decit maidanezii.

 192. agnes fataaaaaaaaaaahhh, ai terminat de salat omenirea, azi? 🙄
  ca e nevoie de tine aici, in continuare! :mrgreen:

 193. @sandman – Stiu, exagereaza de multe ori si e foarte vulgar, dar ideea de baza era buna. Aia cu ipocrizia. Ca si eu as merge pe eutanasie doar ca ultima cale.

 194. @catalin – Pardon?! In ce fel consideri mataluta o magarie statul acasa doi ani in concediu de maternitate?

 195. fată, am mai lăsat şi pentru mâine de salvat.

  dar nici aici nu mai am ce să scriu. nu am găsit răspuns logic la întrebarea mea iar altceva nu mă interesează. soluţiile fanteziste şi/sau complicate ar fi posibile dacă am avea 100 de animale în discuţie. hai, 1000. ce au făcut celelalte state, da, e interesant de ştiut dar cred că singura în măsură să ne răspundă e republic of china. restul statelor au de a face doar accidental cu această problemă (şi la dimensiuni infinit mai mici) iar cei chemaţi să respecte legea acolo sunt infinit mai educaţi (de bună voie sau cu forţa) şi mai civilizaţi. deci nu se aplică.

  în rest, să tot aud cât de rea sunt eu şi cât de criminală, nu mai e nevoie, am luat la cunoştinţă.

 196. Acum 7 ani am adoptat un maidanez…M-am trezit cu el in apartament, era un catelus, si mi-a fost mila sa-l dau pe usa, afara. L-am dus la tara, il am si acum. Intre timp urechile i s-au ridicat si cum are o blana alb-cenusie poti sa juri ca este un Husky. Dealtfel asa se si numeste : Husky

 197. scuze N.A., magarie e sa stai doi ani acasa si sa primesti salariu de la stat. Mai gaseste tu o tara care face la fel. Au trecut doi ani, ce faci, repeti procedeul? Ca doar tehnologia de fabricatie e placuta. Pe banii tai insa poti sta acasa cit doresti 🙂

 198. @ catalin

  Ai spus o prostie. Mare. Cred ca inca mai ai timp sa retractezi. Sigur, daca vrei…

  @ agneswood

  Induiosator felul in care-ti dai dreptate. Ti-o zic, crede-ma, cu multa simpatie. Probabil solutiile propuse aici, cu exceptia solutiei tale, evident, sunt fanteziste si/sau complicate. Cand aducem in discutii solutii care au functionat in alte parti si pe care eventual le-am putea aplica, “deci nu se aplica”. Prin excludere, carevasazica, solutia ta e singura corecta, aplicabila, eficienta, etc., etc. Inca o data, simpatia pe care ti-o port nu e afectata, dar reciteste ce-ai spus in aceasta cheie, pe care o sugerez eu. Adica inafara de “e fantezista” , “prea complicat”, “nu se aplica”, ce alte argumente ai impotriva?

  Si inca odata pentru toata lumea, ca nimeni nu vorbeste despre asta: ce facem cu maidanezii care apar din pui abandonati, pentru ca nu doar actualii maidanezi si puii lor vor umple in viitor strada. Daca maine in 3 ori eutanasiem toti maidanezii de pe toate strazile, de poimaine vor aparea altii. OK , ii eutanasiem pe toti. E simplu, nu stiu de ce tot pun intrebari aiurea.

 199. @Catalin, te invit in orasul meu, (cica al doilea ca marime din Romanica, hai , al treilea), sa-ti inscrii copilul la o cresa de stat.
  Jur pe rosu ca la inceputul lui octombrie inscrierile pentru anul 2012 erau stopate, femeia de la administratia creselor mai ca nu s-a prapadit de ras auzind ca vreau sa inscriu copilul cu “doar”12 luni inainte,mi-a explicat ca trebuia sa vin cu un an mai devreme pentru a avea o sansa.
  Daca ai vreun parinte,un bunic in plus sa se ocupe si de sugarul meu, abia astept sa mi-l prezinti, ca alternativa la cresele statului roman.Merci si te-astept.
  Suntem singura tara unde femeile stau doi ani in concediu maternal pentru ca avem un sistem public de protectie a copiilor (si nu numai) putin sub zero, iar nesimtitele alea care au tupeul sa mai faca un copil in tara asta platesc ca vitele contributii la stat, inclusiv pentru rromancele care fac copii ca si hobby.
  Ar mai fi o solutie, de dreapta, cum iti place tie:sa faci doi copii repede, pe unul il vinzi , iar cu banii luati il cresti pe celalalt.

 200. andman: gresit! total si aPsolut gresit si eronat! :mrgreen:
  cu banii de pe copil, cresti neshte maidanezi stranshi de pe strazi! :mrgreen:

 201. catalin: ai copii?
  caini?
  soareci?
  gandaci de bucatarie?
  pureci?
  cactushi?
  mushki?
  likeni?
  nimiiiic????
  parintzi?
  😳

 202. …Si din nou: nu cunoastem, dar avem opinii.
  Dincolo de schematismul tentativei de “demonstratie” de mai sus, bazata pe suplinirea informatiei cu o deductie partiala dar plina de convingere, si de stilul cam searbad, se impune o clarificare (doar in context – nu c-ar fi importanta in sine).
  In realitate, categoriile existente sunt (ca sa preiau “modelul”):
  1. Cei care vor ca maidanezii sa moara.
  2. Cei care vor ca problema sa se rezolve uman – dar habar n-au cum.
  3. Cei care vor ca problema sa se rezolve uman, au solutii, si nimeni nu-i ia in seama.
  4. Cei care nu se implica.
  Categoria numerotata cu “2.” in textul de mai sus e inexistenta de facto, dar sugerata de reactiile extreme, strict vocale, ale unor mici portiuni din categoriile 2. si 3. reale.
  Restul e apa de ploaie, iar situatia se prezinta cat se poate de simplu:
  …Da, asa cum stau lucrurile acum, problema nu se va rezolva. Pentru ca puterea de decizie apartine unora care speculeaza masiv “afacerea maidanezul”, propunand uciderea si eludand masurile preventive, astfel incat sa existe mereu un fond canin comunitar exterminat periodic si mereu reimprospatat prin abandonuri de pui. Cainii sunt ridicati, tinuti un timp in “adaposturi” (citeste: lagare de exterminare) si omorati cu ranga, iar primariile sustrag linistite fondurile alocate intretinerii si asa-zisei “eutanasieri”.
  Fata de aceasta categorie, preopinentii rezolvarii reale (prin sterilizare “in covor”, microcipare, recensamant, pedepsirea abandonului, sisteme de adoptii, returnare in teritoriu a cainilor sterilizati si nepericulosi dintre cei ramasi, etc.) sunt sistematic respinsi. Ceilalti sunt doar voci (sau taceri) in pustiu.
  Nu degeaba, legea 912/2009, aprobata de Senat, care acoperea perfect toate aceste solutii, a fost BLOCATA de deputati timp de doi ani, pentru ca in 2011 sa fie brusc pusa pe tapet, nu inainte de a fi fost denaturata total: toate masurile preventive, cu adevarat eficiente, au fost reduse la un nivel facultativ si aproximativ, in schimb introducandu-se categoric cea mai inutila si nociva din toate: “eutanasierea”). Vin alegerile, si e nevoie de bani pentru campania electorala – plus un capital electoral dubios, bazat pe simularea “rezolvarii”.

  Asta-i tot. Restul… Exercitii de stil.

 203. nu am avut de lucru si am revenit pe aici in tara majoitatii care uita de statistici, fapte si dovezi cum ca STATUL nu o sa va scape de cainii de pe strada cu noua lege care de fapt e aia dinainte de legea Marinescu cosmetizata si care nu a facut nimic – decat ii lasa sa fure pe primari acum ca sa se spele ei pe maini;
  dar gandeste logic si pe puncte(majoritatea aia zic)
  cam asa:

  Simona Tache
  November 25, 2011 12:47:00
  “mie mi se pare halucinantă chestia aia cu “aşteptaţi să vă apere statul de câini”. DAAAA! Aştept să mă apere statul, da. Cine să mă apere, mama? Ce să fac, să mă duc pe străzi, să alerg după căţei? Să alerg şi să fac ce? Să-i iau acasă? Păi, nu vreau să-i iau. Altceva ce aş mai putea să fac? Nu înţeleg logica asta conform căreia ar trebui să mă implic personal în rezolvarea acestei probleme.”

  recitind, cam in graba, nu vazui alt comentariu cu statul decat cel scris de mine aici:
  Miki
  November 25, 2011 11:58:56

  draga mea, clipul acela cu Basescu nu e exceptia ci regula, dar tu incide ochisorii si asteapta sa te protejeze statul de caini

  total scos din context
  reciteste tot textul
  normal ca statul, prin legislativ, guvern si reprezentantii in teritoriu trebuie sa te apere, numai ca nu a facut-o, nu o face si nu o va face
  astia vor doar bani pentru ei, urgent
  deci: tu nu pricepi textele mai lungi, astepti de la cititorii tai sa citeasca printre randuri dar nu prestezi atentie la ce ti se scrie

  si da, intr-o democratie cetatenii trebuie sa implice, fie si indirect
  sa sustii sau sa treci cu vederea coruptia te face la fel de rea/rau ca ei – pentru ca sa citez pe unul mai destept ca noi: ca raul sa triumfe e suficient ca oamenii de bine sa nu faca nimic

  in ceea ce priveste amorul cititorilor tai pentru fiinte in general, i-ai pacalit de cateva ori sa acceseze site-ul ala cu felicitarile si ai avut trei comentarii la postari

  asa ca vezi, la facut misto inainte, tot romanul e bun, (chiar si io – dar nu cu lucruri care ranesc sensibilitatea altora) dar la empatie, fie ea cu copii, animale sau furnici, inapoi

  mult noroc la facut bani din blog – mi-a mai cazut un mit
  ma intreb daca unora le va cadea obrazul de rusine(in caz ca stiu ce inseamna cuvantul) cand se va dovedi ca am avut dreptate si nu veti scapa de haite – cum nu sunt Dumnezeu si admit ca exista o mica sansa sa gresec, o sa mai accesez blogul asta peste un an sa-mi fac mea culpa in caz ca va fi necesar

  semnat: o radicala extremista si fara logica

 204. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu mi se pare normal ca statul sa-ti dea concediu de maternitate platit doi ani. Faza cu lipsa creselor si a gradinitelor … pai asa e in toata lumea. Sint sigur ca se gasesc si in Romania crese sau bone, dar cu bani. Si repet, inainte sa urlati, uitati-va si la alte tari: de departe Romania are cel mai lung concediu maternal platit.

  Nu-i vorba, e bine daca statul roman ar stringe atit de multi bani incit si-ar permite sa ofere astfel de servicii. Dar cind statul “traieste” exclusiv din imprumuturi, din care o parte merg la sustinerea cursului valutar si cealalta parte la ajutoare sociale, nu, nu mi se pare normal concediul de maternitate platit doi ani. Vrei un copil? Il faci, nu astepti statul sa te subventioneze pentru asta.

  Cum se descurca lumea inainte de 89? Cit era postnatalul, 4 luni?

  @Cruela: Cindva aveam si ciini, si soareci, si pisici, si gindaci, purici nu (ca stateau pe pisici), acuma am doar muschi si-l trag pe dracu’ de coada. A, si mai am parinti … inca. Da’ care era legatura?

 205. Miki: nu stiu despre ce vorbesti, dar nu cred ca Simona a pacalit vreodata pe cineva. Cit despre facut bani din blog … nu vad care-i problema si nu vad ce te deranjeaza. Iar faza cu boticu’ si plecatu’, paguba-n ciuperci, oricum nu plateai nimic 🙂

 206. asta ultimul, te-am intrebat eu de vorba? se vede ca e moda ca tot romanul sa debiteze ineptii pe net
  mi-am luat la revedere de la tine cumva, ca sa evaluezi ce fel de paguba e plecarea mea?
  ea a vrut musai babe nebune, si singura necunoscuta care nu comentase pana atunci eram eu asa ca m-a calificat de extremista, radicala si culmea, rautaciosa ( o doamna mai jos a tinut sa mentioneze ca nu a gasit comentarii extremiste si radicale de la aparatorii drepturilor animalelelor, desi nu e de aceeasi parere cu mine) – a uitata a mentioneze ca exista astfel de comentarii de la doamna NA (Adriana Nasturica)si mi-ar placea sa stiu in ce categorie din alea trei e incadrata – nu ca ar fi singura, dar sare in ochi

  presupuneam, gresit se pare, ca nu face blogul numai pentru bani, tocmai de aceea mi-a cazut mitul

  o fi intelegand Cruela sau tre’ sa-i desenez?
  __________________________
  am trecut pe aici sa vad daca i-a publicat comentariul lui Mihnea Columbeanu, ca prea era de bun simt – normal, nu…
  asa ca-l public eu, sa vedem daca il sterge

  Mihnea Columbeanu:

  <<>>

 207. …Si din nou: nu cunoastem, dar avem opinii.
  Dincolo de schematismul tentativei de “demonstratie” de mai sus, bazata pe suplinirea informatiei cu o deductie partiala dar plina de convingere, si de stilul cam searbad, se impune o clarificare (doar in context – nu c-ar fi importanta in sine).
  In realitate, categoriile existente sunt (ca sa preiau “modelul”):
  1. Cei care vor ca maidanezii sa moara.
  2. Cei care vor ca problema sa se rezolve uman – dar habar n-au cum.
  3. Cei care vor ca problema sa se rezolve uman, au solutii, si nimeni nu-i ia in seama.
  4. Cei care nu se implica.
  Categoria numerotata cu “2.” in textul de mai sus e inexistenta de facto, dar sugerata de reactiile extreme, strict vocale, ale unor mici portiuni din categoriile 2. si 3. reale.
  Restul e apa de ploaie, iar situatia se prezinta cat se poate de simplu:
  …Da, asa cum stau lucrurile acum, problema nu se va rezolva. Pentru ca puterea de decizie apartine unora care speculeaza masiv “afacerea maidanezul”, propunand uciderea si eludand masurile preventive, astfel incat sa existe mereu un fond canin comunitar exterminat periodic si mereu reimprospatat prin abandonuri de pui. Cainii sunt ridicati, tinuti un timp in “adaposturi” (citeste: lagare de exterminare) si omorati cu ranga, iar primariile sustrag linistite fondurile alocate intretinerii si asa-zisei “eutanasieri”.
  Fata de aceasta categorie, preopinentii rezolvarii reale (prin sterilizare “in covor”, microcipare, recensamant, pedepsirea abandonului, sisteme de adoptii, returnare in teritoriu a cainilor sterilizati si nepericulosi dintre cei ramasi, etc.) sunt sistematic respinsi. Ceilalti sunt doar voci (sau taceri) in pustiu.
  Nu degeaba, legea 912/2009, aprobata de Senat, care acoperea perfect toate aceste solutii, a fost BLOCATA de deputati timp de doi ani, pentru ca in 2011 sa fie brusc pusa pe tapet, nu inainte de a fi fost denaturata total: toate masurile preventive, cu adevarat eficiente, au fost reduse la un nivel facultativ si aproximativ, in schimb introducandu-se categoric cea mai inutila si nociva din toate: “eutanasierea”). Vin alegerile, si e nevoie de bani pentru campania electorala – plus un capital electoral dubios, bazat pe simularea “rezolvarii”.

  Asta-i tot. Restul… Exercitii de stil.

 208. @Miki: omul a comentat pentru prima oară şi primul comentariu intră întotdeauna la moderare. cum a comentat azi noapte, când eu dormeam, i l-am aprobat de-abia acum. alt proces de intenţie mai ai? 🙂
  altfel, o iei extrem de personal şi exagerezi înfiorător. poate, înainte să pleci, îţi cer şi scuze că ne-ai făcut proşti. mi se pare mai grav decât “extremist” şi “radical” şi văd că nu s-a mai tăvălit nimeni pe jos din cauza asta. cu felicitările alea (în legătură cu care eu am insistat tot pentru bani, desigur) tu ai făcut ceva? sau eşti specializată pe câini?

 209. @miki – Daca tot sar in ochi, poate se vede si ala in care precizez in ce categorie sunt. 1 spre 3 sau 3 spre 1, in functie daca am avut de-a face cu vreo potaie agresiva de curand. Sau cu vreun aparator fara logica si bun-simt in exprimare. Ca mai sunt si de-astia. Aia care insista ca animalele simt sufletul omului si sar la aia rai, aia care insista cu sterilizarea si lasatul pe strada, aia care isi imagineaza ca siguranta mea si a copiilor mei pe strazi e o chestiune ce tine de diferente de opinii. N-am absolut nimic cu cei care cauta o rezolvare de bun-simt.

 210. (cu toate ca, intre noi fie vorba stimata comentatoare care subliniezi ca stii cum ma cheama – felicitari, vrei vreun premiu? – suspectez ca a trecut timpul rezolvarilor pe alte cai, s-ar fi intamplat pana acum)

 211. Adi,
  chiar nu îmi dau dreptate deloc ci tot cer argumente în favoarea ideii ca animalele fără stăpân, nerevendicate de cineva, să bântuie în continuare pe stradă. nu am primit nici un răspuns. nici măcar unul.

  Apoi, doar tonul meu categoric (aşa vorbesc eu, ce să fac ? ) te-a făcut să crezi că îmi consider soluţia ca singura valabilă. Nici vorbă, accept orice alte variante viabile care să rezolve problema, nu doar să îi diminueze dimensiunea . Ce am auzit până acum nu m-a mulţumit iar argumentul mera era că nu se aplică la asemenea cantităţi de animale, nu ce ai enumerat tu. Alea nu era argumente, nu am spus nicăieri asta, vrei tu să mă necăjeşti .

  Dacă cineva găseşte un stat civilizat care s-a confruntat cu asemenea hoarde de maidanezi stradali şi a scăpat de ei, well, de abia aştept să aud ce au făcut cu ei. Şi să facem la fel, fireşte. Dar cum nu a zis nimeni nimic, bănuiesc că e greu de găsit aşa ceva. De aici chestia cu ”nu se aplică”. Nu pentru că ar fi ideea altuia ci pentru că , până acum, ideea asta nu apare.

  Şi ca să închei odată, că eu chiar nu mai am nimic de spus , soluţia mea era pentru ce este azi pe stradă. Am tot repetat : să se salveze ce e de salvat dar cu responsabilităţi implicite (şi ziceam undeva că, dacă mai apare unul pe stradă, stăpânul îl mănâncă) iar restul eutanasiaţi fără circ.

  Ce întrebi tu pe final, ce facem cu viitorii maidanezi, ăsta e deja punctul 2 roman şi da, pentru viitor, se pot pregăti legi din acelea sofisticate, cu cipuri de la naştere, certificate, etc. Şi neaparat, pe final, amenzi uriaşe ca să înţeleagă şi românaşul nostru ceva. Deşi eu tot nu aş renunţa la ideea cu friptura pentru contravenienţi.

 212. @catalin – Pentru ca populatia Romaniei este imbatranita (chiar era o statistica infioratoare cu cat de putini muncesc si cati pensionari sunt) si natalitatea scadea ametitor, de-aia banuiesc ca s-a luat masura asta. Chiar m-am mirat si eu sa aud de alte tari si de faptul ca stam si noi mai bine ca altii macar la capitolul asta. Pentru ca trebuie sa fii nebun in ziua de azi sa faci copii daca n-ai parinti/socri in orasul in care stai, ai salariu mediu si depinzi de o gradinita de stat. Ai idee cat costa o gradinita particulara sau o bona?

 213. Are dreptate Agnes, si eu zic ca daca tot se gasesc solutii, sa fie subventionate si din amenzile drastice aplicate posesorilor de animale inconstienti si iresponsabili. Amenzi pentru lasat animale aiurea pe strada, pentru lasat catel propriu sa isi faca nevoile in spatiu public, etc.

 214. @ MIKI : Când ţi-ai făcut ultima dată control la cap ? Dacă ţi-au spus că eşti sănatos (şi dacă mai ai chitanţa) eu zic să-i dai în judecată fiindcă te-au minţit !

 215. @ agnes

  Toate, dar absolut TOATE tarile occidentale au avut problema maidanezilor. Dupa incheierea razboiului , dupa 1945 , strazile marilor orase erau pline de maidanezi.
  Inca o data, vreau sa nu mai fie maidanezi. Inca o data, eutanasierea nu e o metoda pe care sa o resping apriori, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie ultima metoda. Imi vei spune ca orice s-a incercat n-a mers si-mi vei provoca rasul. Nu s-a incercat nimic, crede-ma, tot ce s-a facut au fost oportunitati de sifonare a banilor publici. Niciodata nu s-a incercat cu buna-credinta rezolvarea problemei.
  Mai este o chestie pe care am zis-o si n-a fost luata in seama: ne tot alintam ca suntem europeni si ne suparam pe altii care ne spun cat de departe suntem de asta. A fi european presupune si obligatii, multe din ele asumate in mod ipocrit, recunosc, dar si codul bunelor maniere e ipocrit. Ei, asa ipocrite cum sunt, regulile de conduita europene trebuie asumate si respectate daca vrem sa ne considere ca fiind “de-ai lor”. Iar normele europene cam exclud eutanasierea. Asa cum exclud izolarea tiganilor in ghetto-uri, asa cum exclud lipsa de asistenta sociala publica pentru cei cu nevoi, etc.

 216. Adi,

  categoric e ultima metodă. Am mai zis şi asta în peroraţiile mele iar ce fac de aseara încoace e să mă tot repet pentru că nimeni nu a reţinut : problema e gravă la noi iar soluţia e una extremă. Cred că am menţionat asta în chiar primul meu comentariu, nu mai ştiu, nici chiar eu nu am răbdare să recitesc ce am scris, d’apoi alţii.
  Rezultatul metodelor de dinainte e acum pe străzi, în spitalele de chirurgie plastică şi, câteva, la cimitir. (Da, ştiu, ce am scris acum e ceea ce urăsc mai tare : tentativă stupidă de impresionare ).
  În rest, văd că cei care mă contrazic, şi bine fac, îmi plac duelurile , nu produc o altă soluţie ci doar badijonări la piciorul de lemn.
  La aia cu europenismul sunt de acord, să fim europeni, da’ să ştim şi noi. Şi, sincer, nu sunt documentată, dar chiar nu cred că normele europene exclud eutanasia. O să caut să văd ce găsesc, da’, vorba lui Cruela, să te ferească Sfântul să nu fie cum zici, că ai încălţat-o cu mine. Adio beri, adio mititei, treci la pâine cu ciocolată.

 217. P.S.

  La aia cu legea pentru (împotriva) viitorilor maidanezi, îi invit absolut călduros pe iubitorii de animale să contribuie din plin. Pe asociaţiile lor, ong sau alte chestii care au ca obiect de activitate chiar acest domeniu şi altă treabă nu au, bănuiesc io, decât protecţia drăgălaşelor creaturi. 20 de ani nu au produs mai nimic constructiv în această privinţă, e drept că nu sunt la curent aşa că nu daţi cu pietre, logica afirmaţiei mele rezidă în rezultatul de azi al activităţii lor, sau, daca au produs, să producă mai cu spor şi cu oarece rezultate.

 218. Nu se poate vorbi de nici o maximă eficientă în cazul „eutanasiei”. Vorba lui Szoby Cseh, curtile sunt pepiniere de câini. Un singur animal dacă rămâne si o luăm de la capăt. E la mintea cocosului.

  Trebuie o lege prin care cei care vor să adopte să fie obligati să-si sterilizeze animalul. Dacă nu vor, amendă. Sterilizarea e solutia si până la urmă tot aici se va ajunge. Restul sunt vorbe în vânt. Impunerea legii – ca în orice alte domenii – e solutia. Nu datul în cap atunci când ne-au coplesit câinii si nu stim ce să mai facem. Suntem de toată jena.

  Si la capitolul ăsta – aplicarea legii – stăm prost în toate domeniile. Problema câinilor e doar una printre atâtea altele; să nu ne mai ascundem după deget. „Noroc” că în cazul lor, putem să luăm ranga si le venim noi de hac cum credem, că si-asa, sunt doar niste câini, nu – si cui îi pasă? Din păcate, în alte domenii nu mai putem face asta. Va trebui să vină momentul în care o să trebuiască să punem stop stilului ăsta de a veni cu solutii de ultim moment, pentru că nu ne-am făcut temele ca STAT responsabil si am lăsat lucrurile să o ia razna. Tara lui Papură Vodă.

 219. miki: de-se-nea-za!
  de-se-nea-za!
  de-se -nea-za!
  am o prietena piholog are adora astfel de desene!
  😉

 220. catalin:
  daca n-ai copii, u stii despre ce vorbesti!
  daca n-ai avut vreodata o fiintza vie in grija permanenta fie ea animal sau planta, n-ai nici cea mai vaga idee despre ce vorbesti! :mrgreen:
  in schimb, poti sa-ti intrebi parintii daca e rau sau bine ca o mama sa stea acasa cu nou nascutul 2 ani! 😉
  si be) daca le ai p-astea cu socoteala, fa un calcul sumar despre cat costa o viata-ntreaga de ingrjiri medicale pt copii prost ingrjitzi in prima copilarie, care au dezvoltat probleme de sanatate, si compara cu cat costa doi ani de stat acasa ai unei mame care a conribuit oricum pt asta;in conditziile in care si cheltuielile cu sanatatea sunt suportate tot de noi;dupa care, treci de aspectul meschin al banilor si gandeste-te la tot felul de implicatii pozitive versus negative asupra societatii; de fapt asupra viitorului societatii 🙄
  si 3 roman: mai vorbim cand faci copii, ok?

 221. Eu vad ca nimeni nu subliniaza cea mai importanta problema: daca ar fi votata o lege care sa impuna solutiile bune (pedepsirea proprietarilor, cipurile etc etc.), aceasta nu va fi niciodata aplicata. Cum este cazul altor domenii, gen aplicarea amenzilor de circulatie, si probabil s-ar rezolva in acelasi fel, cu o mita. Si in plus, cine ii va controla pe acesti proprietari? Cateaua lor cu cip va da nastere la cinci, sase catelusi care vor fi dusi si lasati pe cine stie unde, tot vor exista binevoitori care sa-i creasca, macar partial, si vor ajunge tot la eutanasiere.

 222. @NA: populatia Romaniei nu este imbatrinita, faptul ca sint multi pensionari sau ca muncesc foarte putini se datoreaza politicii destepte duse de toate guvernele de pina acum. Stii ca sint oameni care ies la pensie la 40 de ani? In armata de exemplu. Si repet, gradinitele costa foarte mult si in alte tari.

  @cruela: pai tocmai aspectul meschin al banilor e problema. Ia zi tu, daca nici o tara nu isi permite sa dea un concediu platit atit de mult ca Romania, or fi romanii chiar cei mai destepti sau cei mai bogati? Nu-si permite Germania in schimb ne permitem noi? Si dupa aia ne punem in genunchi si cersim bani de la FMI. Si repet, copiii au crescut foarte bine si cind era concediul de maternitate de 4 luni.

 223. agnes: mai sunt si altii de parerea ta!
  ete Adi!baga okiu si vezi daca a functionat!;)
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/brasov-primul-oras-fara-maidanezi-948379.html

 224. iată şi proba pe viu că ce am spus eu se poate. şi, dacă nu a ştiut nimeni, nu a plâns nimeni.
  acum nu au decât să aplice vestitele metode minunate din vest întrucât populaţia canină fără stăpân are dimensiuni gestionabile în mod real.
  simona, trecem la următoarea problemă ?

 225. chiar acum am citit despre un scoţian uimit că românii se ceartă fără să se bată.
  eu m-aş fi şi bătut dar nu a început nimeni trânta adevărată.

 226. ai lav iu agnes!
  😳

 227. Asa, si? La ce anume trebuie sa bag ochiul? Pardon, okiul. Cred ca discutam despre chestii diferite. Eu vorbeam tocmai de felul in care obtii un rezultat. Sigur ca daca te doare o mana poti s-o si tai si sa scapi de problema, intotdeauna exista solutii radicale cu rezultat imediat. Inca o data: nu m-ati convins tocmai pentru ca nu vorbim despre acelasi lucru.

 228. Adiiiiiiiiiiiiiiiiiii: daca zic sa-ti iei o bere si sa te dai mai aproape, crezi ca vom comunica mai…eficient?
  hai, ia-tzi o bere!
  😉

 229. @ cruela

  Bine, mi-am luat.

 230. Adi: ma gandeam io ca esti un tip disciplinat!
  😉
  deci, sa recapitulam, decat:despre ce vorbeam, de vorbeam de chestii diferite?
  fa-mi un desen!
  Agnes, adu cicolata aia si vino mai aproape, ca ne face Adi un desen spumos!
  🙂
  daca da Dzeu, poae sa lasa si cu tranta! 😳
  da’l dovedim repede ca sutem doo!
  😉

 231. rezultate război :

  maidanezii rămân unde au fost şi până acum şi, cu un pic de noroc, vor ocupa tot spaţiul disponibil, ca gazul.
  amiciţia mea cu Cruela a rămas (bine, să nu vă imaginaţi că ne cunoaştem 🙂 )
  aia cu Adi s-a dus la naiba.
  naşpa.

 232. 1. ma duc sa-mi plimb maidanezu’, in imp ce pisica maidanea ramane sa pazeasca casa!e rusoaica, asa ca aveti grija! :mrgreen:
  2.Adi: cred ca ti-ai luat cam multa bere, de nu mai zici nimic!
  3.agnes: nu mai da din casaaaaaa, fataaaahhhhh 😳 😳
  sibe) las ca raman io prietena cu Adi ( deci familia noastra nu va avea de suferit la capitolul prieteni pierduti si declarati nuli :mrgreen: )
  si 3 roman: stai ca vne ea Miki, ca-i e datoare cu un desen!;)
  4. ma bate gandul sa ma mut la brasov 😳

 233. @ cruela

  E ultima data cand mai zic: vrem sa scapam de maidanezi. Toti vrem asta. Diferenta apare cand voi spuneti sa-i omoram naibii (stiu ca suna mai frumos eutanasiere, da’ e acelasi lucru) sa scapam de ei. Eu spun ca asta va mai pune o caramida la imaginea noastra de barbari din est. Macar atat, daca nu si faptul ca in mod sincer ti-e mila de amaratii aia. Pentru ca, sa fie clar: cei care sustin eutanasierea, cum e agnes, au avut probabil experiente nefericite (si inteleg asta), dar in general cu unul-doi maidanezi (sau cu o haita intarata de unul dintre membrii haitei). Majoritatea nu fac nimic, hai sa fim seriosi, ca trecem zilnic pe langa caini maidanezi. Cand vorbim de eutanasiere nu se mai face diferenta. Toti, periculosi sau nu, sunt omorati. Parca nu suna bine. Eu asa zic. A, a-propos: si eu ajung acasa tarziu si mai am intalniri cu maidanezi. Si mie mi-e frica. Mi-am luat un dispozitiv cu ultrasunete, 65 de lei, pe care-l tin in masina. Ii alunga, sa stii. Da’ sigur ca astea sunt paleative. Trebuie sa nu-i mai vedem pe strazi. Cum? Aici din cate vad ne despartim. Voi vreti solutia finala, imediata, care ar aduce rezultate imediate (ma rog, am rezerve, cu toata stirea aia – reporterul a scris si el ce i s-a spus si ce-a inteles ca nu i-a numarat; sunt curios daca si brasovenii sunt de acord ca nu mai au maidanezi). Eu zic ca ar trebui sa facem (si nu doar in domeniul asta) cum au facut cei cu care vrem sa semanam , occidentalii. Atat.

  @ agnes

  Cumva ma confirmi in ce spuneam mai spus. Ai ramas prietena cu cruela pentru ca te-a aprobat si ai stricat prietenia cu mine pentru ca te-am contrazis. Eu, cel putin, si imi cer scuze daca nu e asa, inafara faptului de a te contrazice nu-mi amintesc sa fi facut ceva care sa justifice stricarea prieteniei. Dar, ma rog…
  Gala Galaction spunea undeva (nu mai tin minte unde) ceva ce mi-a placut intotdeauna, citez din memorie: “celor pe care-i dispretuiesti, da-le intotdeauna dreptate; celor pe care-i pretuiesti, fa-le onoarea de a nu fi de acord cu parerea lor”.

 234. Nu Gala Galaction, Garabet Ibraileanu. Si era cu “fa-le onoarea intransigentei tale”. Ma rog, pe acolo. :mrgreen:

 235. muuuuooooaaamaaaaaaaaaaaa Adi, ce bere ai baut fatahhhhh, ca vreau si io?
  sibe) cand vii la bucuresti, sa faci o plimbare romantica printre maidanezi? :mrgreen:
  cu aparat cu tot, evident! 😉
  io cred ca udrea ar putea sa resusciteze turismul tematic de aventura condimentat cu supravietzuire ( pt japonezi :mrgreen: ) si vanatoare ( pt chinezi 😳 ): turul maidanezilor

 236. Adi: acuma io care nici nu te-am apobat, nici nu te-am dezaprobat pa fatza, dar am sustinut-o pa agnes neconditzionat, cum stau cu ” onoarea intransigentzei mele ” fatza de tine, fataaaahhhh?

 237. Pai ti-as spune, da’ te superi pe mine. Sustinerea neconditionata, dupa cum spune Ibraileanu, nu e de bine. :mrgreen:

 238. Adi fataaaahhhhhhh, din aceasta dilema, nu putem ieshi, am zis! :mrgreen:
  dar, sa revenim: ce bre ziceai ca bei? 🙄

 239. Adi,

  păi ţi-am făcut onoarea aia cu vârf şi îndesat, nu ţi se pare ?

  şi nu eu am stricat prietenia, ci tu . nu că m-ai contrazis, am afirmat că îmi plac duelurile minţii ci pentru că nu m-ai contrazis destul !!! nu ai mers până la capăt aşa cum m-aş fi aşteptat. adică nu eşti de acord cu mine, ok. şi ? care era soluţia până la urmă ? una practică, nu una teoretică. niciuna. am reuşit doar să ne certăm, nici măcar nu ne-am bătut iar rezultatul e nul. cu tot orgoliul meu, te rog să mă crezi pe cuvânt că dacă răsărea o soluţie raţională şi aplicabilă, mă declaram singură de acord şi îl felicitam pe autor.

  va să zică eu îmi asum riscul (nu râdeţi, că vă belesc. deşi e o comunitate virtuală, fiecare ţine la micul său prestigiu sau mica sa imagine deja conturată de atâta vreme) să fiu catalogată criminală odioasă deşi am şi eu poveşti cu animalele mele (dar le-am socotit irelevante acum), tu mă contrazici, perfect , ador asta, dar la urmă singurul rezultat palpabil e ţintuirea mea la perete.

 240. simona,
  unde dracu erau tantile alea care ne luau gâţii, fată ??? :mrgreen:
  alea îs mai deştepte decât noi : ne-au lăsat să ne încăierăm aici şi ele hrănesc maidanezi în continuare, nu ?

 241. @ cruela

  Nu beau, fata.

 242. Orice animal fara stapan nu va popula teritoriul unde nu gaseste hrana. In orase sursa de hrana sunt oamenii. Cei care hranesc animalele strazii. Caci vremea ghenelor de gunoi bogate in papica a cam trecut. Deci nu cainii, pisicile, sobolanii, wtf sunt problema, nu alergand dupa ei sa-i castram/eutanasiem/killarim rezolvam problema. Semenii nostri, care din nesimtire sau mila prost-gandita, arunca resturi de hrana in strada, parc, spatele blocului…ei mentin/sunt problema adevarata!
  Daca de maine oficialitatile se vor hotara sa aloce fonduri (fara numar!) pentru curatarea oraselor de animalele fara stapan (NU metoda prin care se face asta este importanta pentru protejarea vietii, cei anti-eutanasie “uita” sa spuna ca la fiecare catea fara stapan si necastrata MOR ANUAL minim 10 pui, la o pisica zeci…) si daca (sa visam!) si le vor gasi (pe ele- fondurile, fara sa le delapideze- visam, ce mama-dracului!), problema NU se va rezolva.
  Trebuie oprita SURSA de noi animale fara stapan. Sursa este reproducerea naturala si abandonul. Dar in primul rand reproducerea celor deja existenti in mediul respectiv (o catea fata minim 12-16 pui pe an, o pisica zeci, o sobolanita sute, noroc ca natura nu permite sa supravietuiasca mai multe exemplare decat poate hrani mediul!). Deci, daca prin absurd nimeni n-ar mai hrani in mod voit sau n-ar mai arunca deseuri prin orase, problema s-ar rezolva. Fara nu stiu ce fonduri, imposibil de adunat.
  Daaaar….
  Discutam de fapt de stoparea unei industrii care profita de nesimtirea, prostia si manifestarea anapoda a sensibilitatii si umorilor unei mari parti din concetatenii nostri! Industrie din care castiga autoritatile si ONG-urile (care, am mai scris-o, traiesc intr-o ciudata si profitabila simbioza, oricat s-ar injura- isi ofera unii altora scuze pentru faptul ca nu se face nimic pentru animalele fara stapan si cetateanul platitor de taxe), dar si distribuitorii de hrana si medicamente de uz veterinar, cabinetele veterinare, etc Animalele fara stapan sunt vectorii a nenumarate boli… Am un prieten bun, medic veterinar, care are o vorba: “Cand dispar animalele din strada ma apuc de altceva. 90% din cabinetele veterinare vor falimenta! Intr-un an-jumate de lucru in Franta nu am vazut nici-un limbric, nici-un caz de jigodie sau parvo, aia castiga doar din tratarea micilor accidente si procedurile periodice de intretinere.”
  Deci, cat romanul nu se schimba, NU se schimba nimic. Parerea mea!

 243. Adi, mie imi place foarte mult cum scrii si gandesti tu in general. Si aici mi-a placut cum ai pus problema si cum incerci sa pastrezi o nota echilibrata. Problema este ca nu exista caini rai si caini buni intotdeauna. Catelul dragut care da din coada azi in fata mea maine poate sa muste alt om. Exemplu: acum doi ani ne mutam intr-un ansamblu rezidential. Costica – cainele de pripas al curtii (ansamblul avea curte proprie, destul de mare, bariera la intrare cu paza). Ramasese de pe cand fusese santier, pe langa bloc si pe langa vreo 2-3 angajati ai dezvoltatorului, om de vanzari si show-room, 2 electricieni/oameni buni la toate. Mie mi-a fost drag din prima, il “salutam” zilnic si ii mai aduceam de mancare. Imi povestise un gardian ca mai sare uneori la cate unul, daca nu e bagat in seama sau daca i se nazare. Acum juma’ de an il iau si-l castreaza. S-a intors schimbat. Incepuse sa sara si la cunoscuti si sa dea sa muste. Inclusiv la angajatii care il stiau de mic. Chiar si la copii. Nu tot timpul. Cand i se nazarea. Intr-o zi a fost oprit la juma’ de metru de un copil mic, de doi ani. Noroc ca era gardianul pe faza, maica-sa era la 50 metri in urma. Datorita vecinilor cu suflet mare, cica a fost dus pe un alt santier (tin minte ca am cautat hingherii si nu erau de gasit, cica se desfiintasera)

 244. Mentionez ca din momentul in care am auzit ca sare la oameni (s-aintamplat ca a doua zi l-am si vazut incercand sa intimideze un baiat din bloc, mai ales ca ala facea greseala sa grabeasca pasul, terorizat) nu i-am mai dat nimic de mancare si mi-a disparut orice sentiment de “drag”.
  Ok, mint, nu chiar imediat. O vreme am avut “mixed feelings” ca baga o privire de-aia umeda si blanda…

 245. M-am plictisit de toti ignorantii care peroreaza: “propuneti solutii!!!” – cand solutiile sunt propuse de ani de zile (inclusiv in mesajele mele), si nimeni nu le ia in seama.
  M-am plictisit sa reiau la nesfarsit:

  “Omul inteligent invata din propriile greseli.
  Inteleptul invata din greselile altora.
  Iar prostul nu mai invata nimic, el le stie deja pe toate.”

  M-am plictisit de ignoranta nationala.

  Somn usor, natiune.
  Vor veni vremuri mai bune.

 246. @ N.A.

  Mersi, esti o draguta. :mrgreen:
  Evident ca toti avem povesti cu caini agresivi (eu am doua, niciunul maidanez, amandoi scapati din lant si iesiti din curte- nici macar nu eram pe teritoriul lor, m-au atacat in strada) . Si nici n-am respins ideea eutanasierii in totalitate. Doar ca pentru cativa (practic putem oricare dintre noi numara pe degetele de la… doua maini cainii agresivi cu adevarat pe care-i stim) pare si crud si barbar si prea “fac pentru ca pot, ca eu sunt tare si tu slab” sa-i eutanasiem pe toti, la gramada, fara discernamant.

 247. Eu cred ca solutia pe care ar accepta-o tote categoriile ramane porumbelul albastru.Ala care-i ia si-i duce.Sigur stiti bancul.

 248. Tantile cu umori si sensibilitati nereperate sa stea linistite- CAINII NU VOR MURI DECAT PE HARTIE! Eu cred ca s-a revitalizat o noua sursa de jaf al baietilor destepti din domeniu. Jmecheria e la cifra acceptata ca reprezentand numarul de caini fara stapan. ONG-urile zic o cifra, cu 60.000 (saizeci de mii) mai mica decat cea vehiculata de primaria Oprescului. Mai trebuia sa faci cumva sa justifici ca dupa macel mai sunt inca dulai in strada. Goanga a si fost lansata: “Primăria Capitalei: 15.000 de maidanezi ar trebui, totuşi, lăsaţi pe străzi ca să nu se înmulţească pisicile şi şobolanii”- http://www.gandul.info/news/dezbatere-gandul-primaria-capitalei-15-000-de-maidanezi-ar-trebui-totusi-lasati-pe-strazi-ca-sa-nu-se-inmulteasca-pisicile-si-sobolanii-7940940/galerie Adica vesticii au fost niste boi, care acu’ traiesc cu matele in pat si sobolanii sub, fiindca n-au lasat caini in strada!
  Tare afacere, pretul eutanasierii + pretul arderii la PROTAN, undeva la 100 de euroi X 60.000 = 6 bulioane…la mai multe!

 249. Eu nu sunt de acord cu sterilizarea obligatorie pentru toti cainii. Nu vreau sa fiu crescator ca sa am voie sa imperechez legal cainele meu. In calitate de persoana particulara vreau sa am dreptul de a avea aceasta optiune din moment ce am un exemplar recunoscut de autaritatile de drept ca fiind printre cei mai buni din rasa respectiva si perfect pentru a transmite genele sale generatiilor viitoare. Sa nu exageram nici in partea cealalta. 🙂

 250. @Ioana, iar cand campionul vrea doar sa se distreze, nu sa lase urmasi, sa mearga la casa de toleranta pentru caini 💡

 251. sandmaneeeeeee, maaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn!
  😛
  ce idee de afaceri beeeeetoooon!
  😳

 252. bai, da daca lom noi iecsxemplu de andrei iucinu si ne apucam sa crestem vipereeeeeeeeeeeeeeeeee, in loc de caini?
  heh?
  nici nu latraaaaaaaaaaaa…

 253. citind comentariile mi-am dat seama de ce iubesc animalele!Niciodata nu voi infia un copil apartinanad acestui pop[or cretin si crud fiindca are in gena salbaticia!
  Ce sa mai spunem de tratarea acestui subiect atat de “gingas” cu mistocareala ieftina specifica natiei! Tot acest popor isi ucide si caii cu cruzime pentru un toi de tuica!
  Carnagiul pe care il pregateste PDL in frunte cu Duduia blonda care e dornica sa puna laba si pe bugetul Capitalei revine sistematic ! Basescu a fost primul care s-a bucurat de binefacerile materiale odata cu eutanasierea animalelor!
  Sunt solutii! De ce sa eutanasiem cainii care sunt deja sterilizati, cuminti si iubiti care nu fac rau nimanui! Sunt curati,ingrijiti si se vor stinge in liniste! De ce ii haituiti? Nu mai au dreptul la viata ca si pensionarii “asistati social” atat de deranjanti pentru aceasta haita periculoasa numita PDL!

 254. @Sandman, nu toata lumea este descreierata. Nu mi se pare ok sa-mi fie sterilizat cainele cand el primeste drept de monta. Daca sunt sterilizate catelele maidaneze atunci care ar mai fi problema?
  Oricum, de peste tot reiese foarte clar ca vietatile n-au nicio vina, nici maidanezii nici ceilalti. De vina sunt oamenii si sa nu-mi spui ca cei cu proprietar se inmultesc mai mult decat cei pur si simplu liberi.

 255. @ marika : Hai să-i sterilizăm şi p-ăia din PDL ! :mrgreen:

 256. Nu trăiesc în Bucuresti, ci într-un loc unde nu sunt probleme cu câinii maidanezi. am crezut întotdeauna că prietenii si rudele mele din Bucuresti exagerează cu două chestii: cu căldura si cu câinii. Mă gândeam că na, sunt asa, niste smiorcăiți, cât de cald poate fi? Si cu câinii, strigi un mars si se cară! Dacă mă desurc eu, în vârful de deal unde m-am mutat de vreo 3 ani, fugind de orasul cel poluat si obositor :), cu ciobănestii caucazieni de 80 de kile, de la stâna din apropiere, care mai dau câte-o raită pe lângă casa mea, cât de grav poate fi la bucuresti? Ei bine, vara trecută am petrecut o săptămână la Bucuresti. Si e groaznic, frate, si cu câinii si cu căldura. De la căldură am ajuns la urgență, tremuram din toate închieieturile, amețeam, nu vedeam pe unde calc si vomam din jumate în jumate de oră – cum puteți oameni buni trăi în căldurile alea? E inuman.
  Câinii…nu mi-a venit să cred când am văzut 30 de specimene superbe si zdravene dormind la soare, dimineața, în stația de tramvai. Eu n-am avut o problemă, că nu mi-e frică de câini, da dacă am fi locuit în Bucuresti eu nu mi-as fi putut trimite copilul la scoală…pentru că el e efectiv terorizat de câini. Asa că…problema trebuie rezolvată. Având în vedere că sunt destule orase mari în țara asta unde câinii nu sunt o problemă, e evident că s-a ajuns la starea asta din neglijența si nepăsarea autorităților locale.
  Mi-e greu să mă gândesc la eutanasierea câinilor, pentru că eu sunt (fericita) stăpână a trei cotarle simpatice (si castrate), plus că am plasat la stăpâni responsabili cel puțin 15 pui (tot făta o cățea lângă biroul lui bărbatu-meu). Până la urmă, am reusit să o prindem si să o ducem la castrat si am plasat-o si pe mama eroină.
  Eu cred că secretul stă în acțiunea hotărâtă a primăriilor (recensământul animalelor de companie la oameni+metode de coerciție dacă acestia abandonează animalul sau puii pe străzi+strângere în adăposturi+eutanasieri bolnavi/agresivi+campanii pentru a convinge cetățenii să-i adopte+dacă se găsec doritori, se sterilizează animalul pe banii doritorului, ca să stim sigur că omul duce câinele acasă, nu e un salvator din ăla care vrea doar să-l scoată din adăpost si-l lasă din nou pe stradă. Dacă câinele nu-si găseste stăpâni, asta e – cred că eutanasierea e ultima soluție. Aici ar putea să intervină si foarte vocalii apărători ai drepturilor animalelor – să colaboreze cu autoritățile, să meargă la adăposturi, să facă poze cu câinii, site-uri unde să intre lumea să-i vadă si să aleagă pe care să adopte, târguri de adopție etc. Teamă mi-e că n-o să vedem noi nici acțiuni hotărâte ale autorităților, nici colaborare între autorități si ONg-uri pe tema asta. Asa că, domnilor si doamnelor din Bucuresti, sau vă obisnuiți cu câinii de oras, sau veniți la țară…să vă zică ciobanul despre câinele lui de 90 de cm la greabăn si 80 de kile: Nu vă fie frică, doamnă, că nu muscă…asa-i de blând! 😀

 257. Şi totuşi nu pot să mă gândesc să-i omorâm. Hai, doi-trei mai urâţei, merge, dar ăia micii ? Dar ăia care se uită cu ochii lor maro la tine ? Puteţi ? Cum am aflat că în oraşe şi locuri mai puţin populate ca Bucureştiul nu sunt atâţia câini hai să-i împărţim la câte localităţi sunt în ţară. O să vedeţi că nu ajung să dăm la toţi şi o să trebuiască ca locuitorii bucreşteni să mai cumpere nişte câini ca apoi să-i lase să ajungă pe stradă pentru a nu fi supărare mare în ţară. S-ar putea să se întoarcă într-un târziu dar nu se ştie. Ei ce ziceţi ? 🙄

 258. primariile au nevoie de bani, acum vor avea justificare ptr milioane de euro care vor intra in buzunarul lor sub motivatia “cainii maidanezi” acesta este adevarul , s-au terminat toate de facut ? au inceput cu cainii , maine poimaine vor trece si la noi. Acest popor este manipulat grosolan in fiecare zi, la metrou zi si noapte apar pe ecane un clip cu un caine fioros ptr a fi oamenii indobitociti psihic.

 259. Îmi pare rău, e cam târziu cu comentariul, dar nu mă pot abține.
  Sunt fericita posesoare a doi câini, două femele, Suzana un șorecar de 13 ani (cea mai mică talie are 2,5kg) pe care am găsit-o rătăcind pe stradă și Negruța o maidaneză de 10 ani, pe care mi-a adus-o pe cap dl.Soț de la seviciul lui, după ce a scăpat-o în repetete rânduri din ghiarele higherilor. Ieșim cu regularitate la plimbare și deși la noi în cartier sunt destui maidanezi, toți sunt sterilizați și suntem prietene cu cel puțin jumătate din ei. Cealaltă jumătate traversează strada când mă văd, căci am uitat să vă precizez eu sunt ALFA și cu Negruța fac o echipă de temut. Suzana nu se pune că e bătână și i-au căzut dinții. Toți posesorii de câini de pe aici sunt revoltați de legea sta nou nouță și se-ntreabă cu mirare oare cui o mai folosi ? Lui Băse sau Minuni Blonde? ❓

 260. @leo: Stai frate liniştit că nu s-au terminat panseluţele şi firele de irabă. Cine să le numere p’alea ?

 261. […] rahaţii de câini zic. Şi nu, nu e vorba de maidanezii despre care ne certarăm aici, e vorba de câinii cu stăpân. Am fost în vizită la nişte prieteni care s-au mutat undeva în […]

 262. hi, remember me?
  incepe la minutul 8
  vizionare placuta
  http://inregistrari.antena3.ro/view-27_Nov-2011-Saptamana_de_stiri_cu_Alice_Iacobescu-9.html
  pe urma va rog sa numarati cati “Eutanasoaie” au comentat aici fara logica dar sustinand ca sunt Socrate

 263. @Miki: vezi ca ne datorezi şi nişte răspunsuri. de exemplu, la ultima întrebare de aici: https://www.simonatache.ro/2011/11/24/criminalilor-chiar-ne-omorati-catelusii/#comment-210784
  mersi 😉

 264. sunt la minutul 15 si cu greu mai rezist sa-l mai ascult pe domnul de la “patru labute”, care imi spune ca, “din pacate, lipseste educatia oamenilor, care nu stiu ce sa faca atunci cand sunt atacati”.

 265. moaaa, dupa 200 de comentarii poantele cu ‘patru labute’ cred ca s-au epuizat deja, aia cu-n tara maidanezilor buldogu’ e sef la senat e slaba, mai ramane ‘din bucata mea de caine am hranit un om’. avem carne, veniti cu bere si mustar

 266. chiar era necesar sa-ti raspund (tie, nu altora, care s-au emotionat cu articolele tale despre copilasi si pe urma au adormit linistiti) – sau par profilul care zice “cainii sunt mai buni ca oamenii”?
  eu nu sunt vreo vedeta, banii mei sunt munciti fizic, adica nu la birou, ajung acasa uneori dupa 12 ore de adorm la dus
  nu, nu am cumparat felicitari, dar nici nu am mancat o ciocolata fara sa o imapart cu prietenii mei, copiii saraci
  cand ajung pe straduta aia de oameni sarmani, nu numai cainii imi ies inainte, ci si copiii, strigand “Mihaela, Mihaela!”
  nici unii, nici ceilalti nu se bucura mai putin daca in ziua aia nu am avut o guma de mestecat sau niste bobite
  stiu, nu pare mare lucru, dar este cand te uiti ca trebuie sa opresti caldura pentru ca nu o sa ai bani de factura…

  in ceea ce-l priveste pe omul ala care zicea ca nu stiu sa se apare se referea la faptul ca nu trebuie sa fugi ci sa te lasi pe vine si sa le vorbesti calm
  eu stiu de la bunica care-mi spunea ca daca vad propriul nostru caine intr-o “nunta”(asa numea ea perioada de monta)sa nu incerc sa ma apropii de el ca va fi agresiv
  a explicat si de ce nu sunt asa agresivi sterilizati – asta nu inseamna ca nu exista exceptii
  ai ajuns pana la sfarsit? nu? atunci comentariul tau e nedrept
  da? te-ai luminat cum e cu Atanasoaie si legea lui? ce argumente are sa o sustina si explice?
  apropo, prezentatoarea a fost atacata, deci nu poate fi acuzata ca nu este impartiala

  iar tu, sper ca din ignoranta si nu din rea vointa, dai apa la moara celor care spun ca un caine comunitar are nevoie de o pensie de amarat ca sa fie tinut in adapost – adica alora care te fura pe tine, pe mine si pe ceilalti profesori de logica si psihologi care au scris aici

  repet pentru ultima oara – nici eu nu vreau sa sufere in strada, aia nu e viata nici pentru un animal, dar nici sa faca unii burta mare omorandu-i bestial…mai clar de atat…
  chiar nu poti sa pricepi ca sunt acolo ca sa aiba MARFA pe vecie? la asta ai avut si tu dreptate, nu vor disparea – vor ucide unii, vor aparea altii
  daca tot ai gasit de cuvinta sa-mi raspunzi, viziteaza incognito adapostul primariei si p-orma scrie alt articol (la misto, daca mai poti)

 267. *cuviinta
  – vezi, mi-au inghetat ghearele pe tastatura, ca mi-am terminat portia de caldura de azi

 268. @Miki: am ajuns până la capătul emisiunii, da, dar nu mă îndoisem nici o clipă, nici înainte de a o vedea, că se fură bani cu nemiluita din povestea asta cu câinii. de asta nici nu s-a rezolvat în 20 de ani problema, e evident. n-am mai luat în calcul treaba cu furatul, când am scris textul, că am zis să fiu de bună-credinţă şi să iau de bună ideea că, de data asta, chiar vor să rezolve.
  altfel, mie mi se pare că chestia asta ar trebui să te liniştească: nu-i vor omorî nici într-un an, nici în zece, pentru că, dacă se termină câinii, rămân fără 40 milioane de euro de furat, anual. aşadar, ei vor fura în continuare, iar câinii vor rămâne vii, pe străzi. de ce mai eşti neliniştită?

  be) cu felicitările: am înţeles, n-ai putut să cumperi. da’ mai departe ai dat link-ul către site-ul ăla? vreun mail, ceva către prieteni? din timpul tău le-ai dăruit copiilor ălora măcar cât le dăruieşti câinilor?
  ştii de ce îţi pun toate întrebările astea? pentru că tu ai fost prima care a sugerat că alţii sunt răi şi indiferenţi. tu ai folosit copiii ca armă împotriva celorlalţi comentatori, fără ca cineva să-i fi folosit împotriva ta, deşi era la îndemână. nu, nu-i nevoie să-mi răspunzi, nu fac o anchetă şi nu vreau să dovedesc că de câini îţi pasă, iar de oameni nu. sunt convinsă că îţi pasă şi de oameni. am vrut doar să-ţi arăt că, atunci când vii cu atacuri şi insinuări d-astea, ele se pot întoarce lesne împotriva ta.
  altfel, află că unii cititori chiar au făcut foarte multe, doar că n-au mai spus. azi mi-a cerut cineva un număr de la HHC, ca să cumpere 100 de felicitări, alţii şi-au convins departamentul de marketing să cumpere pentru clienţi, altul a donat 100 de euro pt teri şi ghiţă etc. etc. etc.
  deci nu eşti tu bună şi alţii răi, suntem cu toţii oameni, ok? în afară de mine, desigur, care – aşa cum cu eleganţă ai afirmat – ţin blogul ăsta doar ca să fac bani. 😉

 269. atata timp cat vor macelari o parte ca sa aiba scuza, nu voi sta linistita – nici tu, chiar daca ai avea fobie fata de caini si ai vedea ce se intampla in adaposturile de stat si nu numai, nu ai sta linistita
  si din experienta stiu, ca sunt prea putini care fac bine doar oamenilor – m-au trimis sute pe net sa am grija de copii si sunt convinsa ca ei nici de propria mama nu au
  in ce priveste timpul pe care il daruiesc altora, nu numai copii, daca am dat link-ul mai departe etc, nu-ti raspund pentru ca nu ai vrut sa-ti raspund

  sper sa ajung sa fiu buna inainte sa mor si sa consider ca si Eutanasoaie, basescu, udrea & company sunt oamnei
  deocamdata sunt rea, extremista si radicala cand e vorba de astia care cred ca le stiu pe toate)- si nu cred ca ma schimb in urmatorii ani (iubesc umorul, de caeea iti citeam blogul, dar cand lucrurile sunt serioase, surubelnitele Cruelei sunt de prisos)
  n-am chef sa recitesc tot ca sa vad ce m-a facut sa pomenesc despre felicitarile alea, dar un motiv am avut eu – poate nu sunt as in exprimare dar stiu ca logica inca nu m-a lasat

  btw, ti-a facut atanasoaie buna credinta pulbere sau nu? (intrebare retorica)

 270. Iată ce scria Eminescu acum aproape 150 de ani despre câinii comunitari, în textul intitulat “Ce se întâmplă din nesupravegherea câinilor”:
  “D.N. Pascu, subprefect în ţinutul Dorohoiului, primblîndu-se pe uliţele Mihăilenilor, a fost muşcat de un cîine turbat. Idrofobia au cuprins fără scăpare organismul numitului mai sus, încît, cu toate silinţele amicilor şi rudelor, dar mai ales cu toată lăudabila îngrijire de aproape din partea dlui Dimitrie Moruz, prefectul de Dorohoi, au repauzat în 17 curent.
  Acest caz ne reîmprospătează în minte drepturile de cari se bucură ab antiquo cînii în iubitul nostru oraş Iaşi, cari drepturi ar trebui supuse unei filantropice reviziuni din partea locurilor competente. Fiind odată bine stabilit că este oarecare deosebire între Iaşi şi Mihăileni, am întreba cu multă umilinţă: oare multă vreme au să rămîie neatinse imunităţile cînilor din oraş, cari cînd izolaţi, cînd doi cîte doi, cînd constituiţi în mici societăţi de voiagiu, se bucură de o existenţă foarte nesupărată şi totuşi foarte supărătoare pentru conlocuitorii lor bipezi. De aceea, pentru a evita o statistică specific ieşană a cazurilor de idrofobie, credem că nu greşim rugînd autorităţile competente a ordona o mai strictă mînuire a măsurilor pentru stîrpirea cîinilor de prisos”
  ==========
  pariu pe 20 de ani?! ha!!! da’ ce, te crezi in occident? 😀

 271. faptul ca era un geniu al literelor nu il facea un reperezentant al OMS
  desigur, si tot in acele vremuri Eminescu a murit vezi doamne de sifilis la nebuni
  si tot el a scris “Ce-ti doresc eu tie…” dulce utopie
  ca sa nu mai vorbim despre publicistica in care infiera coruptia si pe corupti
  wake up
  suntem in sec XXI – sunt solutii dar suntem surzi si PDL-isti
  dar traim bine, hehehe

 272. @ Miki, eu ii spuneam Simonei ca “problema” are cel putin 150 de ani asa ca in urmatorii 20 n-o sa se rezolve, probabil. In rest, ti-am urmarit postarile si eu cu istericii (extremistii cum te autodenumesti) nu discut decat dupa ce-mi dovedesti ca ai luat rudotelu’ . cu respect… 😀

 273. postarea asta cu Eminescu circula de doua zile postata de troll-ii celor care au adoptat legea si vor beneficia de pe urma ei – asa vor a avea o alta scuza ca iar au cheltuit dar nu au facut nimic – pare pueril, dar se vede ca prinede la unii ca tine – manipuleaza masele ce par lobotomizate si nu au scrupule

  Oradea a functionat, aproape nu mai au caini comunitari – cu sterilizare si returnare a celor care nu au fost adoptati

  pentru sarcasmul meu (nu eu m-am autodenumit extremista) exista poate rudotel
  pentru prostie si dezinformare ce ar trebui tu sa iei? exista ceva?

  wake up – adica trezeste-te natiune din somnul cel de moarte

  romanul nu numai ca e…hai sa fiu delicata…naiv, dar trebuie sa o si arate in public, unii chiar se tem si termina prietenii virtuale pentru ca le-au stricat prietenii aia prestigiul virtual :mrgreen: (ce mult ne arde un nickname…)

  gasisi si tu un articol manipulator si top cu el aici sa-i explici Simonei
  las ca stie ea Simona cum e treaba, doar ca e blanda cu copiii ei de casa – cine nu ar fi?

  nu e nevoie sa citesti ce am scris eu, nu era pentru tine, simpla publicare a comentariului demonstreaza ca EU nu am cu cine vorbi; era pemtru cine ar intra pe aici si ar vede cum il defaimezi pe poetul national pentru un artcol neinspirat si justificat de vremurile alea (stii cand a descoperit Pasteur serul antirabic? 🙄 – nu, nu raspunde!)

 274. Folosirea acestui citat din Eminescu e una dintre cele mai penibile stratageme cu putinta… Bine ca nu ni se da drept exemplu Burebista (care, apropo, era conducatorul unui stat sclavagist! Hai sa reinfiintam sclavia – ca doar stramosu’, ca doar nostru…!). Stiam ca România libera (ziarul – si, ma rog, nu numai) nu mai exista, inlocuita de actualul zombie tiparit, dar acum vad ca a facut inca un pas pe calea degradarii iremediabile. Ce nivel de educatie poti avea, si cate zecimale dupa virgula I.Q.-ului, ca sa dezgropi o idiotenie debitata intr-o gazeta de un om care altminteri era un geniu urias al poeziei (adica, totalmente alta Marie cu alta palarie), dar un om al timpului sau, cu criteriile si standardele de atunci, si s-o folosesti ca scuza pentru campania dezaxata si dezumanizanta a Partidului De Lepre?… Nu e nici macar rusinos – e… incalificabil.

 275. mare-i gradina…! 😀

 276. nu e nicio stratagema si nicio manipulare. voiam sa ma amuz. fimei isterice! 😀 😀

 277. Eu am emigrat de multi ani, oarecum intamplator si am nimerit intr-o tara fara caini, nu doar maidanezi dar nici macar de companie nu prea gasesti. Chiar nu-mi lipsesc.

  E greu de gasit o solutie rapida, fiindca factorii de decizie se uita pe rand la ambele tabere si incearca sa intuiasca de unde vin mai multe voturi si nu reusesc. Sunt multe nuante. Pana la urma democratia asta a noastra e o dictatura a majoritatii, nu neaparat exprimata ca numar de persoane ci ca forta, care isi doreste mai arzator ceva castiga: oamenii de la putere isi doresc arzator bani ca sa isi permita sa fie masculi dominanti, oamenii de afaceri, contracte usoare si banoase, pentru linistea lor si a familiei lor, tinerii talentati sa emigreze, oamenii intre doua varste sa iasa la pensie cat mai devreme, iar ceilalti isi doresc caini pe strada. Cu multa ardoare. Tabloul e clasic: in Romania castiga cei ce nu vor sa te lase sa iti vezi de ale tale, cei care adora sa te lase sa astepti, care te mint cu buna stiinta, cei care iti spun ca nu e nimic de capul tau, cei care incearca sa te sperie in fel si chip. Si iesi mai frate din tara si esti uns cu toate alifiile, si te iei la intrecere cu toti si castigi lejer fiindca esti invatat cu stresul, cu insecuritatea, cu piedicile. Si parca iti pare rau ca nu mai sunt asa multe piedici ca parca nu mai e la fel de incitant.

  Fiecare tara are destinul ei si rolul ei bine stabilit. Romania nu e nici mai buna nici mai rea ca altele, e pur si simplu o tara de antrenament. Cainii isi au locul binemeritat intr-o astfel de tara. Ascut intuitia si instictele naturale. Mult noroc in lupta cu centaurul. Oricare va fi fiind numele sau.

 278. http://www.animalwelfareintergroup.eu/2011/11/24/romanian-parliament-adoption-of-law-on-stray-dogs-hopefully-not-a-license-for-deliberate-killings/

  asta inseamna civilizatie

  in romaneste, pentru tot “boboru”

  Adoptarea, de către Parlamentul României, a legii referitoare la câinii fără stăpân: să sperăm că nu va fi o autorizatie pentru ucideri premeditate

  24.XI.2011

  Intergrupul Parlamentului European pentru Bunăstarea si Ocrotirea animalelor este foarte preocupat de recenta adoptare a Legii PL No. 912/2007, referitoare la câinii fără stăpân, de către Parlamentul României, care a fost dur criticată de multi cetăteni si grupuri de protectie a animalelor din lumea întreagă.

  Prin Declaratia scrisă No. 26/2011 privind gestionarea câinilor fără stăpân din Uniunea Europeană, Parlamentul European a adresat un apel clar statelor-membre ale Uniunii, în sensul adoptării de către acestea a unor strategii cuprinzătoare de gestionare a populatiei de câini, care includ măsuri precum legile de mentinere sub control a acesteia si legile de combatere a cruzimii facă de aceste animale, sprijinirea actiunilor de ordin veterinar, inclusiv vaccinarea antirabică si sterilizarea, care sunt tot atât de necesare pentru restrângerea numărului de câini nedoriti ca si promovarea ideii de detinere responsabilă a animalelor de companie.

  Intergrupul Parlamentului European pentru Bunăstarea Animalelor este îngrijorat de faptul că dacă legea nu va fi aplicată sub toate aspectele ei, ea va fi folosită de multe municipalităti ca pretext pentru a omorî câini în mod inuman, dând liber la tot felul de acte de cruzime fată de câinii vagabonzi. Avem dovezi clare ale faptului că acest lucru s-a întâmplat deja în mai multe localităti românesti, dintre care Botosaniul este doar un exemplu.

  Legea PL 912/2007 exprimă vointa supremă a Parlamentului României. De aceea, va fi dificil pentru presedintele Băsescu să nu o promulge. Este în joc credibilitatea unei întregi institutii parlamentare si a unui sistem democratic.

  Intergrupul face un apel, totusi, la Parlamentul României si presedintele Băsescu, cerându-le să-si asume întreaga răspundere pentru promulgarea acestei legi si să se asigure că este aplicată punându-se accentul pe strategiile de gestionare umanitară a populatiilor de câini si pe promovarea ideii de detinere responsabilă a animalelor de companie.

  Intergrupul îndeamnă municipiile din România să facă din tratamentul umanitar al animalelor fără stăpân un principiu fundamental, care să fie aplicat în toate actiunile de mentinere sub control a câinilor vagabonzi. Legea PL 912/2007 nu poate fi redusă la o simplă cartă care să dea cale liberă la uciderea fără discernământ a animalelor fără stăpân.

  Cruzimea fată de animale este inacceptabilă si contrară valorilor Uniunii Europene, pe care România le-a adoptat atunci când a aderat la Comunitatea Europeană. Dacă se dovedeste faptul că au avut loc ucideri inumane, se va ajunge la o reactie de revoltă publică, nu numai în România, ci si în Uniunea Europeană si la nivel international.

  Această situatie demonstrează încă o dată nevoia de a-i conferi Uniunii Europene competenta juridică pentru protectia animalelor de companie. În acest sens, armonizarea legislatiei din statele-membre ale Uniunii Europene ar putea contribui la evitarea unor astfel de probleme.

 279. Pentru ca tot s-a adus in discutie, ce se intampla in alte tari din vestul europei de nu au caini pe strazi:

  http://www.fao.org/fileadmin/user_upload/animalwelfare/WSPA_RSPCA%20International%20stray%20control%20practices%20in%20Europe%202006_2007.pdf

  Ce trebuie sa facem noi? Exact ce fac toti europenii, care nu mai au nici un caine pe strada. Capturare, tinere in adapost pana e adoptat sau pana a trecut o perioada de timp prestabilita (sa zicem 30 de zile), dupa care eutanasiat.
  Incetati cu solutiile astea utopice, ca ii sterilizam pe toti, ca ii ducem pe toti intr-un mega adapost, ca ii pedepsim exemplar pe cei care abanondeaza,etc.

  Din 2008 ati tot aplicat metoda cu sterilizarea si returnarea, si rezultatele care au fost? Ati sterilizat vreo 15.000 de caini (adica 5000 caini/an) n-ati facut nici un adapost (cutu-cutu.ro se luada pe site-ul propriu ca n-are nici un adapost, ca e prea ocupata sa arunce banii pe mitinguri de 10 oameni in fata parlamentului) iar numarul cainilor de pe strazi a tot crescut (daca din 50.000 de caini, se sterilizeaza 5000 pe an, iar restul se inmultesc in voie, nu e greu de ghicit care o sa fie rezultatul).

  Vreti solutii reale, care sa functioneze? Uitati-va la statele care nu mai au caini pe strada, si vedeti ce solutii au aplicat.

 280. da, Dan, asta ar trebui
  dar nu va fi asa pentru ca suntem in Romania
  si banii pentru ce spui tu, vor merge aici:
  http://animatime.ro/2011/04/248/

  nu toate tarile eutanasiaza, si totusi nu au caini pe strazi, dar pedepsesc abandonul si cipul e obligatoriu – deci metode sa taie fluxul continuu de caini in strada si marfa pentru afaceri necurate
  intre 1990 si 2008 s-a omorat legal- ai vazut diferenta?
  de ce catea cu crotal ca a fost sterilizata in adapostul public fata pe strada?
  invatati sa ganditi si va informati inainte de a emite opinii intr-un caz care nu e deloc de gluma – cainii sunt in strada si asta nu e normal- nu sa luati lucrurile asa cum vi se prezinta
  tara civilizata in care stau eu nu omoara decat in cateva adaposturi – depinde de comunitatea autonoma – unde locuiesc eu nu omoara, dar nu sunt cauni pe strada – propietarii au in proportie covarsitoare anumalele sterilizate

  ti se pare corect, uman si in conformitate cu legislatie in privinta animalelor asta?
  http://www.savethedogs.eu/tag/cezara-manastireanu/lang-pref/ro/
  daca da, io sunt nebuna, recunosc – mie mi se pare barbarie de netolerat

 281. ah, si in Oradea nu a fost utopie ci realitate
  pe deasupra, desi cred ca ma repet:
  “Confruntate cu probleme cauzate de cainii fara stapan, autoritatile recurg de prea multe ori la uciderea in masa, in speranta ca vor gasi astfel o rezolvare simpla si rapida. Dar nu fac decat sa descopere ca uciderea in masa trebuie sa continue an de an, fara niciun rezultat in final.” declara reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii Dr. K. Bogel (Chief Veterinary, Public Health Unit , World Health Organization, Geneva, Switzerland)

 282. […] sunt de maidanezi, să apăsăm tasta 2. Tweet Related posts:November 24, 2011 — Criminalilor! Chiar ne omorâţi căţeluşii? […]

 283. “tara civilizata in care stau eu nu omoara decat in cateva adaposturi”
  Nu omoara pentru ca au locuri suficiente in adaposturi. Daca ar fi depasita capacitatea adapostului ce crezi ca ar face cu cainii. I-ar arunca inapoi in strada? 🙂 Pe langa faptul ca e o aberatie sa sustii ca iti doresti o viata mai buna pentru caini arucandu-i in strada, asta e o alta forma de abandon, si pui in pericol viata a sute de mii de oameni care n-au nici o vina ca ati abandonat cainii (n-au avut niciodata caine, nici nu au abandonat si nici nu vor sa aiba de a face cu ei). Tu ai dreptul sa iubesti cati caini vrei, atata timp cat nu imi incalci mie dreptul de a nu-i iubi. Daca ii iubesti acasa – treaba ta. Daca ii iubesti in strada, e o problema, fiindca strada nu e numai a ta.
  Dar hai sa o luam altfel. Care tara civilizata a rezolvat problema cainilor prin sterilizare si returnare (si ca sa nu mai zici de Oradea, o sa iti spun de la inceput ca Oradea nu e tara).
  “intre 1990 si 2008 s-a omorat legal- ai vazut diferenta?”
  Da, acum 5 ani erau 1-2 caini prin jurul blocului. Acum sunt vreo 3 haite de cate 10. Toti “sterilizati”, dar asta nu-i impiedica sa se inmulteasca sau sa atace lumea.

 284. […] erau câini de oraș, ci câini de țară, deci iese din discuție problema euthanasierii, că aia se pune numai la oraș. Tare am poftă de două […]

 285. @Simona Tache : Uite mai, “moderato” cum se rezolva “dracului odata”, daca luai si tu atitudine ATUNCI, cand iubitorii de maidanezi “isterici” IMPLORAU – prin fel de fel de proteste- pe cei ce-si spun “autoritati” si care decid pe banii nostri…sa fie aplicata metoda recomandata de O.M.S., – nepopulara, dar cu REZULTATE, pe termen lung, economica si FARA TRAUME – asiprea animalelor si asupre oamenilor care empatizeaza (ai idee ce insemna acest termen..Simona Tache?) cu aceste animale..
  *Citeste continutul din TOATE link-urile , documenteza-te “dracului odata”, ca m-am saturat de ignoranta ridicata la rang de cunoastere…
  ***Si incearca sa-ti raspunzi la intrebarea:
  “Daca acesti amarati de catei au fost suportati pe strazi zeci de ani INMULTINDU-SE…DE CE nu mai pot fi suportati 4 ani (!!!) IMPUTINANDU-SE de la an la an…???..
  .(..NU 20 – cum spune unul din link-uri, gandindu-se la “consecventa” tipic romanerasca, probabil-
  *DE CE, Simona Tache?
  *Unde “dracului’ ai fost in toti acesti ani? DE CE nu cunosti cum stau treburile – ca reiese din tot ce postezi?
  *DE CE nu se tine seama de ceea ce spun SPECIALISTII, ci tot felul de parelnici”
  * Tu unde te duci, daca esti bolnava? Te duci la primar, la inginer, la arhitect, la “populatie”, la politician, la…erc….sau te duci la SPECIALIST = medic?!
  *Rapunde-ti tie “dracului odata”, tie, in sinele tau, in primul rand..si apoi scrie articole…
  * Lasa “dracului odata” ura asta care te macina, ca ti s-a impromat si pe fata- si incearca sa GANDESTI!
  IATA- material documentar:

  SINGURA SOLUTIE –(pentru tari ca Romania) – treptata si sigura. O aplica NUMAI oamenii inteligenti. Prostii si afaceristii merg inainte ca si pana acum: cu incarcerarea si uciderea.
  Uitati-va cum se face (TREBUIA DE ACUM 7 ANI- sau macar de acum 2 ani – dar NU S-A VRUT!)

  https://www.facebook.com/notes/kuki-barbuceanu/cauze-și-soluții-ale-situației-câinilor-fără-stăpân/2849524637109

  Cazul Bhutan:
  http://www.hsi.org/news/news/2012/05/bhutan_extended_050212.html

  cazul Oradea: (cand a avut un primar destept si un englez langa el):
  http://www.sosdogs.ro/sosdogs.php?act=viewdoc&docid=12&la=1

  pentru cine vrea SA STIE:
  http://infomaidanezi.blogspot.ro/

  Si vedeti si adapost- refugiu pentru animale – ce la noi n-o sa vedeti nici peste 100 de ani. NOI UCIDEM- ca atat ne duce capul!

  Vor mai fi copii victime – ca orice se plateste, pana la urma.

 286. Este umitor cum si o minte brici ca a S.T. gandeste in etichete si cu disimulari, false impartiri si categorisiri si ajunge sa spuna fraza tabu: Sa se eutanasieze primesc!
  Dv stiti ce inseamna de fapt “eutanasierea” in Romania? Ati fost vreodata intr-un ecariasj sa vedeti ce/cum/in ce fel?
  Aveti idee ce bani si ce mafie si psihopati iubitori de cadavre se invarte in jurul acestei “curatenii”?
  Ar trebui sa va puneti pana in sluja unui jurnalism eficient si mai profund, nu doar sa aratati cu degetul inspre rahatul ca va pute!
  Pacat ca scadeti atat de mult in ochii mei, pe cat cresteti cu acest rahat de articolas in ochii majoritatii imbecilizate de presa din Romania!
  Numai bine si sanatate celor care fac ceva pentru o Romanie civilizata cu adevarat, care nu au legatura cu retardati ca dv ci cei care va iubesc degenerarile pseudo-literare.
  Ah, si by the way: este stiut ca daca incerci sa ascunzi rahatul sub covor, si de acolo pute…. cu timpul poate si mai tare.
  Va spune una care face parte dintr-o comunitate mult mai mare decat credeti de oameni care dincolo de cainii proprii adunati de pe strada a dat cu zecile in adoptie si a tratat cu sutele… nu de alta, dar ma dau afara banii din casa… si mai ramane si pentru orfani, batrani si persoane cu dizabilitati. De azi o sa-mi rezerv un fond special pentru cretini ca dv si cititorii dv!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green