Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Istoria tragi-comică a primei mele clase de salsa

Aşa cum am promis, m-am dus la dansuri, la invitaţia vitaminelor Vitaritma, despre care vreau să vă amintesc următoarele, că e deja iarnă şi s-ar putea să vă prindă bine:

Există în patru forme:

Vitaritma Relax (SUNTHEANINE®), cu gust de portocale, care calmează, fără efect de somnolenţă, îmbunătăţind funcţia alpha a creierului, asociată cu relaxarea.

Vitaritma Imunitate (Q10+ZINC+VITAMINE), cu gust de zmeură, care consolidează imunitatea, prin producerea energiei celulare necesare vieţii celulelor şi funcţiilor pe care acestea le îndeplinesc.

Vitaritma Fitness (L-Carnitina + Q10), cu gust de lămâie, care ajută la arderea grăsimilor şi accelerează transformarea acestora în energie, în timpul exerciţiilor fizice.

Vitaritma Energie (Q10 + GUARANA), cu gust de grapefruit, pentru energie şi vitalitate, al cărei efect durează între 4 şi 6 ore, datorită cafeinei din guarana, care se absoarbe lent şi în ritm constant.

Sunt fără zahăr, sunt masticabile, au efect rapid şi, având mărimea unui pachet de gumă, sunt uşor de cărat în geantă.

Să vă povestesc acum prima clasă de salsa, că aia a fost cea mai tragi-comică.

E ora 9 seara şi mă prezint la clubul sportiv unde am abonament, pentru ora de salsa. În sala în care urmează să fac e o oră de Kangoo Jumps la care participă foarte multe fete. După ce se termină ora şi toate fetele se dezcocoaţă de pe ghetele minune, scurgându-se apoi către vestiar, intru şi eu în sală. Pe lângă mine, mai intră doar două tipe. Aglomeraţie mare la ora asta de salsa. Ne călcăm pe bombeuri, pe cap şi pe mâini, cât pe-aci să fim strivite în înghesuială. Cele două sunt prietene şi încep să danseze încă dinainte de a începe ora: ba o sârbă, ba o horă mare, ba diverse alte dansuri populare. Una dintre ele e foarte pusă pe ţopăit şi ştie tot felul de învârtite de pe la noi, din grădina carpatică. Pare genul care-şi rupe pingelele pe la nunţi.

Vine şi instructoarea de salsa, însoţită de un tânăr. În timp ce ea ne arată nişte paşi elementari, tipul dansează într-un colţ al sălii de unul singur. “O fi prietenul ei şi-o fi venit s-o aştepte, ca să n-o muşte câinii, în drum spre metrou”, mă gândesc în timp ce nu execut bine primii mei paşi de salsa. “1, 2, 3, 4, 5, 6, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 1, 2, 3, 4, 5, 6”. Aşa  numără instructoarea pentru noi, aşa îşi numără singur, cu voce tare, şi tipul care dansează singur într-un colţ al sălii. Tipa care-şi rupe pingelele la nunţi e mai agilă şi pricepe foarte repede paşii. Cealaltă e aproape la fel de varză ca mine, dar parcă nu la fel de varză. E firesc, retard mai grav ca al meu, în materie de coordonare, nu cred să existe.

În timp ce nu mă descurc nici cu cea de-a doua serie de paşi elementari, în sală mai intră o tipă. Se opreşte în colţul cu băiatul, fac puţină conversaţie şi apoi încep să danseze. Sunt avansaţi, e clar, nu ca noi, cele trei începătoare. Nu trece mult şi mai intră un tip în vârstă, cu bărbuţă. Se opreşte întâi în spatele nostru, executând impecabil paşii pe care noi îi bâlbâim, sub bagheta instructoarei, apoi se alătură celor doi avansaţi, lângă care, în scurtă vreme, îşi mai face apariţia încă un tânăr, în tricou roz. Sunt deja trei băieţi şi o singură domnişoară, acolo, în colţul avansaţilor. Cât timp fata dansează cu câte unul, ceilalţi doi aşteaptă cuminţi să le vină rândul. Nu mi-aş fi imaginat că ăsta e raportul femei-bărbaţi, la cursurile de genul ăsta. Ceea ce văd seamănă cu revoluţia sexuală anunţată de părintele Albei ca Zăpada, Sebastian Lăzăroiu. În mod normal, ar trebui să existe la faţa locului o chiuvetă şi un morman de vase, în aşa fel încât fata să-şi poată selecta partenerii de dans în funcţie de performanţele gospodăreşti. 🙂

Încet (prea încet, prea de la ţară), trece ora şi plecăm fiecare la casele lui. Fata din divizia “avansaţi” cu self-esteemul pe culmi, de la atâţia pretendenţi, pretendenţii cu gânduri rivale unul faţă de celălalt, noi, astea, începătoarele, umile şi cu ochii-n pământ, iar instructoarea, probabil, cu gândul că, dac-ar fi avut un butoi pentru varză la ea, ar fi putut să ne pună direct la murat.

Frumos, nu?

Să nu uităm însă că şi unul dintre voi trebuie să primească, drept premiu nişte cursuri de dans, plus un set complet de vitamine Vitaritma. :mrgreen:

Doamnelor şi domnilor, câştigătorul este… o câştigătoare: rahela.

Felicitări, anunţă-ţi bebeluşul că o să-şi schimbe singur pempărşii cât te duci la dansuri şi dă-mi, te rog, la simona@simonatache.ro, un mail cu datele tale de contact. Şi nu uita: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 1, 2, 3, 4, 5, 6…

28 comentarii

 1. Putea să numere direct până la 18.

 2. Sau 4×4+2!

 3. Mai comica decat experienta ta la salsa este reclama care insoteste vitaminele. Ale naibii vitamine, cum stiu ele sa faca doar ce este bine pentru organism.Si daca le iei pe toate odata, ai energie, stai in ritm alfa permanent, iti arzi toate grasimile, iti consolidezi imunitatea etc.Deobicei, primul lucru care se spune este compozitia si doza.
  Iarta-mi interventia serioasa care poate nu corespunde stilului blogului roz. Un tratament insa , chiar cu vitamine sau suplimenti alimentari, chiar reprezinta o treaba serioasa.

 4. 2,10, 2,10, a început să meargă blogul? fuse crăpat vreo oră 🙄

 5. Da’ de ce sa-si schimbe copilul pampersii singur, fata? La cate poate sa faca rahela simultan, ce mai conteaza si un curs de dans in acelasi timp? Eu zic ca se descurca, dar tu iti cam subapreciezi cititorii. 😥 Rahela, arata-i de ce esti in stare: salsa, pampers, “Mama si copilul”, telefon, mancare, leganat copil, atentie sa nu-si miste funduletul, “chilotii ti-s in sertarul din dreapta, draga”, “da, mama, a nici o problema, si-asa n-am nimic de facut”. :mrgreen:

 6. Eu nu înţeleg în continuare care e legătura dintre vitaminele astea şi văicărelile de acum cîteva zile, cu pişcotăreala continuă din online, din care voiai să cobori… Să existe oare două Simone, una onestă şi cu principii, şi alta pişcotăreasă?!
  https://www.simonatache.ro/2011/11/25/opriti-piscotareala-altfel-vreau-sa-cobor-din-online/

 7. Eşti prea modestă, prea de la oraş. Numai un teoretician desăvârshit al dansului mai mult sau mai puţin popular ar şti că există “hora mare”. N-am înţeles niciodată care e treaba cu hora asta mare dar bănuiesc că este dansul care se încinge în jurul cazanului cu Agheasma Mare la canibalicele (nă)praznice bisericeşti. :mrgreen:

 8. @ gadjodillo

  Iar incepem? Ia te rog frumos din coloana din dreapta, “Categories”, la categoria “Publicitate” si citeste comentariile de la tot felul de postari publicitare. Poate te lamuresti. De fapt, daca citeai atent chiar articolul la care ai dat link intelegeai (sper!) diferenta intre publicitate platita, marcata ca atare, si “piscotareala”.

 9. @gadjodillo: pai hai sa-ti explic. vezi ce scrie pe bara roz de sub postul asta? PUBLICITATE scrie. asta inseamna un contract, o factura si TRANSPARENTA fata de cititori, nu un text scris ca si cum m-ar interesa cutiile de conserve pentru ca m-a invitat un PR la o lansare de cutii de conserve, unde mi-a dat un fursec. sesizezi diferenta? daca nu, hai sa incercam si comparatia cu un ziar. in ziar, exista ceea ce se cheama advertorial, care are in spate un contract si e marcat cu P si incadrat intr-un chenar. si mai poate exista un articol scris de un ziarist pe baza unei “atentii” (mai mari sau mai mici). ala ultimul intra doar daca nu se prinde redactorul sef si, daca e prins, ziaristul e pasibil de a zbura. iar, daca mai vrei discutii despre asta, hai sa le facem la articolul despre piscotareala. aici topicul e altul.

 10. @ Simona

  “Plimba ursul” nu era mai simplu oare?

 11. @sfiosu: eu am dansat, odata, cu socra-miu, o hora/sarba/dantuiala moldoveneasca, care a durat juma’ de ora si m-a lasat cu limba scoasa, in timp ce tata socru ramasese fresh.

 12. Multumesc frumos 🙂
  Nu prea imi vine sa cred ca am castigat! :)))
  Trimit mail acum 🙂 Yey! 😛

 13. @Adi: cu rahela, ca e mai interesant: mi se pare foarte buna ideea ta. sa se duca rahela cu tot cu bebelus la dansuri 😆

 14. @Rahela: parca nu ştiai că oricine scoate la înaintare bebeluşi, căţei mici sau iepuraşi pufoşi are şanse mai mari să câştige orice :mrgreen:

 15. Pe naiba revoluţie sexuală! Tu chiar nu te-ai prins că grupul de trei Pine (https://www.simonatache.ro/2011/09/20/deci-chiar-trebuie-sa-vedeti-pina/) din care faci parte e antrenat intens pentru ca cele mai strălucite două să ocupe locurile goale din braţele vânjoase ale celor doi dansatori singuratici??? 😯

 16. @sfiosu: mama ce mi-a placut filmul ala. ti-l recomand din suflet

 17. Barbati la dansuri? A pus-o barbatu-meu, gata, il tarasc la tango. De cand ma rog de el… heheee…

 18. Au aspartam? Sau n-au? Vitaminele.

 19. ma simona chiar nu stiu cum ai putut sa te duci la asemenea cursuri …..:))) hai ca ai fost tare cu postul asta chiar m-am amuzat teribil

 20. Simona vezi daca nu esti pe faza … ofertele bune le-au luat altii. Tu ai ramas cu vitamina asta energy si tb sa te agiti la maxim pt ea. Sper pt tine ca macar e platit cel mai bine. Pai daca luai tu prima vitamina aia relax acum ne povesteai cum a fost la spa, cite tipuri de sauna si masaje ai facut

 21. @ciuciu: nu ştiu ce au, ştiu că nu au zahăr

 22. @bibi: mie-mi zici? să vezi ce m-am distrat eu :mrgreen:

 23. vroiam si eu la salsa. pacat ca n-am vazut concursul la timp

 24. @ik: cine, cine, cine s-a relaxat la spa? 😛

 25. bravo ,
  deep in salsa 🙂
  U must started with ChaCha 😉

 26. Numaratoarea corecta la salsa (cel putin salsa social care se invata in scolile de salsa si dansata de dansatorii de salsa nu de cei de dans sportiv) este 123…567, 4 si 8 fiind pauze care nu se numara decat daca vrei sa punctezi ritmul, dar deja se intra in chestii complicate.
  Chestia asta se verifica usor pe youtube, este plin de salsa social 🙂

  Stai linistita, raportul in club la salsa este cam de 1 baiat la 2 fete, iar daca tinem cont ca unii nu danseaza decat cu “favoritele” sau cu “avansatele” raportul se mareste considerabil 👿 si ai de munca pana sa le intrii in gratii 8).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green