Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Povestea primului meu telefon mobil

Se întâmpla acum 14 ani. Tocmai pornise telefonia mobilă în România şi vindea în draci abonamente, la pachet cu nişte scule şmechere, nemaivăzute şi nemaicunoscute până atunci, intitulate “telefoane mobile”. Adicătelea telefoane care se pot mişca, împreună cu tine, oriunde te duci tu, care n-au disc, la care să formezi numărul, şi nici receptor cu fir d-ăla cârlionţat, care seamănă mai degrabă cu o telecomandă decât cu un telefon. Şi care – în fine!- pot da uşor de bărbat, atunci când e în delegaţie, sau de nevastă, atunci când face ore suplimentare. :mrgreen:

Unul din locurile în care se vindeau aceste minuni era celebrul Romexpo de vizavi de Casa Presei Libere, clădirea în care lucram eu pe vremea aia. Erau, acolo, nişte cozi imense, de care nu te puteai apropia. Cum nu sunt genul care să stea la coadă nici dacă se dă aur gratis, cu basculanta, nici prin cap nu-mi trecea că o să am prea curând telefon mobil. Eram decisă să aştept să treacă isteria, oricât ar fi durat. Stătusem atâţia ani fără, puteam să mai stau o săptămână-două-trei, nu? Când nu ştii cum e o chestie, oricât de mişto ai bănui că e, ţi-e mult mai uşor s-o amâni. Acuma, dacă mi-ar crăpa telefonul, aş sta maximum câteva ore fără şi asta numai dacă s-ar întâmpla seara sau noaptea. Dacă s-ar întâmpla ziua, aş sta maximum o oră. 🙄

Dar să revenim la anul de graţie 1997. Eram, cum ziceam, relaxată şi decisă să am răbdare, când un coleg mai nerăbdător s-a hotărât să se sacrifice pentru întreaga echipă. “Aduceţi-mi, feţii mei, bani şi tot ce mai trebuie şi merge băiatu’ mâine să vă conecteze pe toţi la telefonia mobilă!”. A doua zi, toată lumea doritoare s-a prezentat cu banii şi actele necesare. Eroul le-a luat şi a plecat cu ele la Romexpo. N-a mai venit o zi, timp în care, stând acolo, la coadă, a trecut probabil prin nişte traume greu de descris.

Când a venit însă, aveam telefon mobil. 8) Primul telefon mobil din viaţa mea. Era un Philips nu mai ştiu de care şi era cât o pleaşcă. Mare, cu un ecran mic, alb-negru, pe care circula informaţia pe un singur rând. Doamne, cât l-am iubit! Când îl ţineam în buzunar, îmi atârna buzunarul pânâ la glezne. Când îl scăpam pe gresie, se crăpa gresia. Dacă-l scăpam pe piciorul cuiva, se ajungea la tăiere (a piciorului, nu a telefonului). Luni de zile cântarul mi-a arătat cu 20 de kile mai mult. Până m-am prins să scot telefonul din buzunar. Cu toate astea, am continuat să-l iubesc.

De-abia peste câţiva ani l-am schimbat cu un Nokia 5110, tot cât o pleaşcă, dar ceva mai mică. P-ăsta l-am iubit şi mai mult. Între timp, am mai schimbat câteva, dar dragoste ca pentru primele două n-am mai simţit.

Povestea primului vostru telefon care e? 🙂
_____
Articol sponsorizat de Germanos, cu ocazia împlinirii a 15 ani de prezenţă în România. Germanos este lanţul de magazine telecom unde găseşti telefoane mobile, camere foto, GPS-uri, memorii, accesorii, baterii, internet şi telefonie mobilă şi fixă, servicii şi sisteme de recepţie de programe TV prin satelit şi terestru, laptopuri, plus servicii moderne precum G-ticket, G-agenda, G-garanţie, G-precomandă.

Ştiaţi că Germanos…
…  a pornit de la un mic magazin de baterii din centrul Bucureştiului?
…  a fost primul retailer care a folosit geamul vitrinei pentru a promova ofertele lunii?
…  a fost primul retailer care a publicat un catalog de produse din piaţă?
…  a fost primul retailer care a renunţat la politica de interacţiune de vânzări de tip “stând jos/la birou”?
…  a fost primul retailer care a lansat transferul agendei de telefon a clienţilor (G-Agenda)?
…  este singurul retailer care oferă “primul ajutor” pentru telefoane, în cadrul magazinelor?
…  este singurul retailer care oferă garanţie pe viaţă pentru telefoanele mobile?

103 comentarii

 1. Un telefon numit “Mitsubishi”, care pfoah, minunea tehnicii moderne avea ecran si butoane luminoase…

 2. imi zice pe mail sora-mea, care sta mai bine cu memoria decat mine: “Philips Diga se numea telefonul si era asta cu clapeta:
  http://www.mad4mobilephones.com/images/philips-diga.jpg
  asa e, ala era, doar ca in varianta fara clapeta

 3. Imi permit o corectie bazata tot pe memoria buna. Clapeta aia era detasabila si nu avea decat scop de “infrumusetare”. Deci, avea clapeta, dar probabil o scosesei tu. Cand l-am pierdut eu, era cu tot cu dansa 😀

 4. @Wanna: ai dreptate, fată. ce ramolită sunt! 🙄

 5. 1997, second-hand din Ungaria, sute de dolari (cred ca 4), Nokia 2110i, si-a amortizat investitia din prima zi, in drum spre Bucuresti uitasem rucsacul cu acte si bani (nu mai stiu cati dar muuuulti, peste 1000) in Petrosani, intr-o parcare (noroc ca noaptea), iar eu, la 4 dimineata, vara, eram deja la Rm. Valcea. Cand am realizat imbecilitatea comisa, m-am consolat luandu-mi adio de la rucsac, dar amicul Doru, cu mai multi neuroni viabili ca mine, m-a apostofat: “-Bai animal botanic, AI MOLECULAR, suna in pana lui Zevedeu un prieten sa fuga in parcare sa-ti recupereze rucsacu’ pana nu se lumineaza!” Nasu’ Sandu, contra unei sticle de palinca, administrandu-mi injuraturi fara numar, s-a dat jos din patu’ conjugat si mi l-a recuperat! Cand l-am schimbat pe-un 5110 aveam lacrimi in ochi si, obisnuit cu “caramida” in buzunaru’ stang, am umblat aplecat pe-o parte cateva saptamani. Nu l-am aruncat, il am inca, dar i-am pierdut incarcatoru’.:(((

 6. “Dacă-l scăpam pe piciorul cuiva, se ajungea la tăiere” 😆 😆
  si cite picioare s-au taiat, simona?

 7. @RAIN: ohohohohoooooooo 😆 😆 😆

 8. Lucrand in portul lui Mazare (ar vrea el !), am apelat la serviciile unui comandant de nava arabeasca sa-mi aduca unul (era mai ieftin acolo, la ei,unde se-agata Africa in cui). Chestia e ca atunci cand a revenit vaporul in port, eu nu eram de serviciu si i l-a dat unui coleg sa mi-l inmaneze. L-am primit mai emotionat decat atunci cand am primit, la Marasesti, cravata rosie cu tricolor, si am constatat, la fel de emotionat ca limba setata era araba iar eu nu pricepeam o iota din serpisorii insiruiti pe ecran. Fiind un model exclusivist(sic!), (un Motorola in care se baga toata cartela, nu doar bucatica aia mica ce se desprinde acum), nu am gasit pe nimeni sa imi seteze limba engleza (meniul in romana era de domeniul SF-ului). Saptamana care a trecut pana am gasit un alt arab priceput (si pentru ei erau tot ozn-uri!) a fost luuuuuuunga tare, mai ales ca agatasem o pupaza pe care intentionam sa o impresionez maxim iar un telefon mobil la vremea aceea ar echivala astazi cu o cheie-briceag de masina aruncata in scarba pe sticla unei mese intr-o carciuma de fite !

 9. @bogdan: şi??? ai impresionat-o până la urmă pe pupăză? nu ne lăsa aşa, în suapans :mrgreen:

 10. Doar de vreo doua ori. S-a dovedit ca nu eram suflete-pereche…

 11. @bogdan: poate, dacă ai fi avut telefonul potrivit… 🙄

 12. mo-to-ro-la!
  😉
  1998 toamna!
  luat de la insasi reprezenanta lu motorola!
  tot din romexpo, de la un targ!
  fara coada!
  eram foate ofticata ca era model caramida si nu modelul ala jmeker, cu clapeta!
  apoi, la un moment dat, am oftat dupa un philips a carui baterie dura 11 zile (unshpe, da);dar am pus mana pe el pin ‘ la urma :mrgreen:

 13. @cruela: putem să vedem şi noi cărămida ta?

 14. apropos de uituceala, draga tizul, tocmai am constatat ca mi-am spalat pantalonii cu banii uitati in buzunar! :mrgreen:
  traiasca plasticul! nu numai mobilele! :mrgreen:

 15. Ca tot vorbim de vremurile alea… Recunoaste vreunul ca si-a pus alarma sa-i sune si apoi s-a prefacut ca este sunat si poarta o conversatie doar, asa, sa impresioneze … sau numai eu frizez patologicul astazi ?

 16. simona: cred ca am aruncat-o destul de recent; si nu m-am gandit vreodata sa-i fac poze…
  dar semana cu nokia de mai sus!
  in schimb, am si acum un telefon -pe care-l folosesc! :mrgreen: – luat acum mai bine de 5 ani de laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  GERMANOS! :mrgreen:
  din Mol Vitan!
  😉
  acum e lipit cu scoch, ca l-am scapat recent si repetat pe jos!
  mare scula de telefon;
  cand aveam un apel nepreluat, i se aprindeau lateralele (de zideai ca-i OZN) regulat si repetat, pina bagai de seama ca rebuie sa vezi cine te-a sunat!;)

 17. @cruela: am umblat şi eu, la un moment dat, cu un nokia cu geamul crapat. mult timp, ca mi-era lene sa-mi cumpar alt telefon.

 18. bogdan: am pus alarma, dar nu ca sa ma dau mare ca vorbesc ci ca sa pot evada din intalniri tembele, care durau prea mult si nu puteam scapa … 😳

 19. @bogdan: deci nu pooooooooot să creeeeeeed 😆 😆 😆 😆 😆
  Doamne, cât am râs. E prima oară când aud aşa ceva 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 20. @cruela: eu am dat sms-uri, ca să fiu sunată şi chemată de urgenţă în alte locuri. nu mi-a trecut prin cap să pun alarma

 21. Eu unul tin minte ca ma uitam cu jind la sor’mea care avea o caramida Bosch. Da, aia faceau si celulare, nu doar bormasine. Nah si in final am ajuns sa fie mandrul posesor al unui Erricson care avea ecran verde si puteai chiar sa-ti compui propria melodie. Evident, i-am scos din minti pe prieteni cu un ton personalizat care suna aproape bine.

  http://arch2.okr.ro/auctions.v3/700_700/2010/08/14/d/d/246996602-1609832-700_700.jpg

 22. altfel, aveam un telefon proaspat cumparat in casa; in cutie; ma uitasem la el, dar urma ca abia a doua zi sa-l pun in functiune: schimbat cartela, mutat numere, setari, etc.
  ei bine, in mijlocul noptii a inceput sa sune ceva ( cutia cu noul telefon era in dormitor, normaaaaaaaaaaal);
  nu numai ca m-am trezit panicata, dar nu intelegeam ce suna, de ce suna, si de unde suna 🙄 🙄 🙄
  in bezna aia , m-am prins in sfarsit!m-am dus la cutie, am desfacut-o si am inchis telefonul ( nu alarma ca nu stiam de unde si n-vea rost sa pierd timpul, chioara de somn si in bezna);misson accmplished, m-am culcat la loc!
  in 10 minute, ei bine da! suna din nou!
  era prima data cand aveam un telefon a carui alarma suna, inchis fiind!(ori nu l-oi fi inchis? 🙄 )
  cert e, ca plina de nervi, l-am (des)facut bucatzi, i-am scos bateria si i-am zis: mai suna si acm, daca mai poti! :mrgreen:

 23. n-am avut niciodata ton personalizat;mie-mi place ca telefonu sa sune!ce vretzi maica, sunt de moda veche! :mrgreen:
  mai ales dintr-o toamna, cand aveam ceva melodie la telefon si telefonu era in geanta si de cate ori intram intr-un magazin unde se cantau cantece de craciun sau treceam prin oras pe linga “chestii” unde se cantau cantece de craciun, imi duceam geanta la ureche , sa vad daca nu-mi suna cumva telefonul :mrgreen:
  teroare

 24. Auzi , stii ce ? Te citesc de multa vreme (am ajuns la tine pentru ca te porcaia M. Badea si, cum oricine il enerva pe deontolog, era d’al meu) dar, pana astazi, nu am intrat “on air”… Fiind deci prima oara, da mai cu mila ! Eram si eu mic…

 25. in schimb, bogdan draga , pot sa-ti povestesc despre o prietena de-a mea, mae directoare, in vacanta la mare, la hotel; si io in vizita la ea; si ea intra in baie (si nu ca sa faca baie :mrgreen: ) :mrgreen: si ii suna mobilul; si ea crapa(deschide) usa la baie si-mi zice sa-i dau telefonu! si i-l dau ( desi ii zsesem sa-l lase sa sune); si vorbeste! :mrgreen: nonshalant! :mrgreen:

 26. bogdan: rilex man, tocmai te lauda!;)

 27. @bogdan: dau cu tandreţe, domne. e atât de amuzaaaaant 😆 😆
  dacă aş mai putea, aş băga povestea aici: https://www.simonatache.ro/2008/10/17/de-ce-barbatii-e-niste-copii/

 28. bogdan: daca te consoleaza, io shtiu oameni care practicau chesia asta!;)

 29. Se accepta… Oricum, cred c-am sa raman la statutul de cititor. Mi s-a dovedit a en-shpea oara ca eu, cu ideile, gandurile si faptele mele, imi sunt mie insumi, suficient !

 30. bogdan: nu pleca!lumea comentatorilor blogului ar fi mai saraca fara tine!:)
  noi pe tine te iubim, ca ca tine nu gasim!
  :mrgreen:

 31. poate stiti ca in india “toata lumea buna” avea telefoane de lemn, sau de jucarie, pe care le folosea in public , mimand vorbitul! :mrgreen:

 32. @bogdan: nu poti sa pleci acum, dupa ce ne-ai povestit ceva atat de simpatic si de funny 🙂

 33. k! ajunge cat am facut pe bosumflatul… raman , daca asa spuneti voi, dar ce va faceti daca fac prozeliti ?

 34. si uite si viitorul (daca nu-l stiati deja :mrgreen: )

 35. bogdan: sa vedem! :mrgreen:

 36. @bogdan: cu atât mai amuzant. şi chiar: ce ai fi făcut, dacă în timp ce purtai conversatia imaginara, ţi-ar fi sunat pe bune?

 37. Un cititor, care a semnat Vlad, a lăsat următorul comentariu: “Si eu tot Philips Savvy am avut. Ai dreptate: si eu l-am iubit nespus si culmea e ca a mers pana acum 2 ani (intr-un sertar, dar testat din cand in cand ca sa vad daca mai merge, si mergea). Ce pot sa zic? De atunci si pana acum am schimbat multe. Noua dragoste este primul smartphone cu win mo. Nu zic firma dar am zis ca il tin pana o sa decedeze si abia apoi il schimb cu ce s-o mai gasi atunci pe piata. Ceasurile alea cu telefon de-l tii la mana sunt foarte interesante”.
  @Vlad: o să îţi public comentariile, când o să postezi cu altă adresă de mail decât satefut@… OK? 😉

 38. nokia 1610, avea o antena de 5 cm, se agata in husele de la scaunul masinii, apoi un mitsubishi trium, niste 5110 ( buuuuune de tot), motorola V3, ericssoane…. acu HTC pana la moarte!!!!

 39. Cred că era un alcatel, dinăla cu antenă, vai de steaua lui. Eram micuță pe atunci, dar telefoanele apăruseră de mai mult timp, deci ăsta era ceva mai „avansat”. Avea antenuță subțirică și era albastru. Și a funcționat câteva săptămâni. Apoi am mers pe un nokia defosilizat. Mai vechi ca alcatelul dar mai folosibil. 😆

 40. La mine chiar zilele astea s-au implinit 13 ani. La sfarsitul lui noiembrie 1998. Da’ n-am avut cozi la el. “Alcatel” scria pe el si era negru, cu forme rotunjite, destul de mare. L-am avut vreo 4-5 ani. Mi l-a furat intr-un sat, vara. Aveam de discutat ceva cu cineva, m-am oprit in fata casei lui, cu geamurile larg deschise (dadusem drumul la maxim la aerul conditionat din Dacie :mrgreen: ). Telefonul era pe scaunul din dreapta. Cat am stat in curtea omului si am povestit cu el cineva mi-a luat telefonul. Credeati ca numai in Bucuresti se poate intampla? Da’ la tara ce-are?
  Urmatoarelor nici nu le-am mai tinut evidenta. Mai ales ca avand contracte pe firma la fiecare reinnoire de contract primesc cate 50-60 de bucati la 1 euro bucata. Cosmote ti le da chiar neparolate. Ceilalti doi sunt mai smecheri, pot fi folosite doar cu cartele de-ale lor (stiu, stiu, se pot deparola, nu trebuie sa-mi spuneti, dar e mai scumpa deparolarea decat telefonul).
  Am si doua mai scumpe pe care nici nu le folosesc ca ma enerveaza (eu folosesc unul de-ala de 1 euro). Un Nokia 92 (???) sau asa ceva care face poze nu stiu cum. L-am luat in mai 2008 inainte de Campionatul European din Elvetia. Ziceau aia de la UEFA ca nu te lasa pe stadion cu aparate foto si video, asa ca am vorbit cu cei de la Orange sa-mi faca rost in contul punctelor de fidelitate de un aparat care face poze si filmeaza clasa intai. Bineinteles ca la fata locului eu eram singurul fraier care a tinut cont de avertismentul UEFA, ceilalti intrau pe stadion cu camere de filmat si aparate foto imense.
  Mai am un blackberry tot la promotie. L-am folosit o singura data sa-mi citesc mailurile(eram in Germania) si m-a enervat atat de mult ca tot trebuia sa butonez ca sa vad mail-ul intreg incat am renuntat rapid la el.
  Pe actualul scrie doar Nokia (poate o fi fost si un numar, dar s-a sters).
  Probabil ar trebui sa spun cat de atasat sunt de telefoanele mobile. Ei bine, nu pot sa mint: LE URASC!!! BLESTEMAT FIE CINE LE-A INVENTAT!!! :mrgreen: Hai, ca m-am pus bine cu cei de la Germanos. :mrgreen:

 41. Da, cu antena era si al meu. Mersi, Adda Sunnii. Uitasem de antena. Cum am putut sa uit de ea? :mrgreen:

 42. A, Nokia 92 si blueberry-ul le am aproape nefolosite. Nokia e putin lovit ca l-am scapat pe jos, da’ lovitura vine de la caldaramul din fata Palatului Dogilor, asa ca as putea cere chiar bani in plus pe el. Deci, cine cumpara? Lansez licitatia. :mrgreen:

 43. @ Simona

  Foarte bine faci cu adresa lui vlad. Sa fim pudici, ce naiba: in loc de “yahoo” sau “gmail” sa punem “…” , asa cum se cuvine. :mrgreen:

 44. io cred ca am fost ultimu neamt care a avut parte de mobil. Era toamna, ploua, ma cheama sefu la el, cica m-a cautat zilele trecute si nu m-a gasit. Ii zic, stiati f. bine ca sunt in delegatie la Fa. XX, in tara YY, zice da, da nu am dat de tine, ii zic, bine, zice uite asta, imi arata o cutie, zice asta-i Handy, de miine poti fii gasit la orice ora si orice zi, da io nu vreau, si de atunci am mobil.
  P.S habar nu am cum se foloseste, cel mai misto e insa in masina, cu dintii aia albastrii…
  Din partea mea mobilele ar putea sa nu existe.

 45. Adi fataaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh, si io sunt abonata la alea de 1 euro!

 46. Tot un Mitsubishi trium am avut si eu la inceputuri. Avea clapeta si antena 😀 . Ce imi placea era sa ascult mesajele lasate la mesageria vocala de cei care ma cautau…2-3 la numar 😆 . Mai aveti careva din voi acum mesagerie vocala?

  A urmat apoi un Nokia mare rau, dar era galben 😉 …fain telefon, era in reteaua Cosmorom…tinta tuturor glumelor in perioada aia. Cum ca am fi in reteaua aia doar eu si centralistele. Urat, nu?

 47. Sorry, am fost plecat la masa… In speranta ca mi-am facut debutul cu dreptul, ma retrag in plina glorie cu speranta ca interventia mea va primi, pe buna dreptate, titlul de “p(r) ostul zilei”, nu inainte de a ma arata nemultumit de faptul ca topicul de azi nu mi-a permis sa bat campii prea mult. Ma asteptam le tricoloare, fanfare si defilari , situatie in care locul de joaca ar fi fost mult mai generos iar lungimea lesei mi-ar fi permis si mie sa ajung la ciolanul din fasolea devenita peste noapte crapelnita nationala. Stau p’aproape si promit de-acum sa ma implic ori de cate ori voi simti ca este nevoie de mine, ca patria ma cheama, chiar numai si pentru a ma face din nou de cacao. Inchei, prezentandu-va ultimul racnet in materie de celulare : http://www.youtube.com/watch?v=slvrePfvX9M (Cum pisicii mei se albastreste chestia asta?)

 48. @Adi: când comentezi cu o adresă ca aia e ca şi cum i-ai adresa-o posesorului blogului.

 49. cu o singură excepţie (primul), eu n-am avut decât telefoane nokia. sunt un client fidel.

 50. Ai avut Philips Diga, smekerie nene :)))

 51. @ Simona

  OK, dar din toata adresa ce ai cenzurat tu si ce ai reprodus?

 52. @Adi: păi n-am cenzurat nimic, l-am anunţat pe om, public, să schimbe adresa aia dacă vrea să comenteze.

 53. io am fost FAN “Sony Ericson” :mrgreen:

 54. …evident,tot de la GERMANOS 8)

 55. Aaaaaide, fataaaaa… Intru si eu ca tot romanu’ prima oara in casa la tine… cu bocancii plini de noroi dar la fel de plin de bune intentii, ma dau peste cap sa-ti fac impresie, aleg numai varza cu foaia subtire sa-ti vina usor sa infasori sarmalele, otravesc fantanile si parjolesc holdele, ma plang si ma alint doar ca sa-ti fac pe plac si cand dau sa plec tu ce faci ? Ma lasi in hol cu caciula in mana admirandu-ti gresia si nu spui si tu macar de pamplezir un “mi-a facut placere”… “mai vino pe la noi”, etc. … Vroiam sa ma culc dar de nervi mi-a sarit somnu’… Canta-mi ceva, poate, totusi, adorm…

 56. @bogdan: stai, fată, aici, nu pleci nicăieri. normal că mi-a făcut plăcere, că m-ai făcut să râd în hohote. chiar aşa: alte metode prin care bărbaţii se dau mari mai ştii?

 57. Primul meu telefon era un Ericsson cu multi 5 in nume.Dar cel mai tare a fost cel de-al doilea,un Motorola cu antena retractila.Mooooaaaaamaaaaaaa,ce tare eram cand trageam de antena aia dupa ce suna telefonul!!! Ale tineretii valuri… 🙄

 58. La faza de mai sus am glumit… Logic ca mai stau ! Chestia asta cu prima oara e ca si cu defloratu’… Chiar daca nu mi-ar fi placut, tot as mai fi incercat si a doua oara ! Si-abia dup’aia sa te tii… Cat despre alte metode de-a ne umple, noi, barbatii, de penibil, crede-ma ca suntem inepuizabili… Dar, totusi, nu-i prea mult pentru o singura zi ( fie ea si zi nationala…) ?

 59. @bogdan: o să deschid un topic, la un moment dat, pe tema asta

 60. oare cum ar fi viaţa fără telefoane mobile? am mai putea?

 61. io tocmai ma uitam la “actorul si salbaticii” si cand nu-l gaseau pe Caratase, ca fusese rapit, ma gandeam ” ce bun era un mobil!” 😉

 62. @ blonda

  Ha??? Tu intrebi serios? 🙄

 63. Motorola “cărămidă“, Mitsubihi Trium, ceva Nokia. Astea sunt istorie.
  Însă astăzi vă pot arăta un Siemens A50 în perfectă stare de funcţionare, CU BATERIA ORIGINALA (care mai ţine vreo 2-3 zile) cumpărat în toamna lui 2003, la oferta specială prilejuită de deschiderea Cora Pantelimon.

  (Scrie CONNEX pe el, LOL!) 😯

 64. @ blonda: Da, eu pot. Adică trebuie să-l închid ca sî pot. Îţi dai seama că nu mi-ar place să sune când… ştii tu… bănuiesc că ştii… 🙄 😳

 65. sa inteleg ca asta este un articol din categoria aia denumita piscotareala si despre care se vorbea p’aci: https://www.simonatache.ro/2011/11/25/opriti-piscotareala-altfel-vreau-sa-cobor-din-online/ ?
  :mrgreen:

 66. @Gogu: să înţelegi fix ce vrei, m-am plictisit de întrebarea asta. am mai răspuns la ea, de exemplu, aici: https://www.simonatache.ro/2011/11/29/istoria-tragi-comica-a-primei-mele-clase-de-salsa/#comment-211674

 67. eu prima și prima dată am comunicat cu pager! 🙄 eram cea mai cea!
  abia după aia mi-am luat telefon. era un sony erricson cărămidos. am căutat să pun un link, dar n-am găsit.

 68. Sectia papusi Spitalul 9

  Eu am avut acest Maxon: https://picasaweb.google.com/112466722746408751348/UntitledAlbum#5681189383735302946 . Pe care l-am tinut vreo 3 ani pana am venit in Bucuresti si mi-am cumparat un alt telefon de care nu mai tin minte decat ca mi l-au furat tiganii in 104, am observat la coborare, am urcat inapoi dupa ei si atata i-am injurat, timp in care i-am luat la perchezitie corporala, pana mi-am recuperat telefonul. Era cu abonamentul ala cu 500 de minute in weekend. Connex.

 69. Rain, cunosc. pentru mine telefonul a devenit un factor de stress foarte puternic și de aceea și eu îl închid foarte des. :mrgreen:

 70. Hai să deschidem un topic nou: DE CE mi-am luat mobil?
  Probabil că unii l-au luat din cochetărie şi / sau mimetism.

  Pe mine mă enervează ideea asta: hai să-mi iau că e la modă. Deschid o paranteză: la metrou, mai nou, e la modă să citeşti ceva de pe o tabletă. Pe care trebuie să o arate ostentativ, normal, aşa cum arătau bunicii noştri ceasul de la mână, apoi radioul cu tranzistori! Am închis paranteza.

  Eram în mijlocul verii, mult peste 30 de grade, eu cu un puştan într-o maşină (veneam dinspre Găeşti, de unde îmi luasem congelator de la mama lui, ca să economisesc adaosul comercial). Pană la motor. Doi inşi în plin câmp (parcă Ioneşti se numeşte comuna aia), cu un congelator în maşină, în plin soare. Trece un nene pe acolo, cu o Dacie papuc: Dom`ne, aveţi pe cine să sunaţi? / Da` de unde aia a mea să sun, era cât pe aici să replic eu / Poftim, sunaţi de aici, zice omul, scoţînd un molecular din buzunar. Şi ne-am salvat.

  A doua zi eram la magazinul de moleculare. 😯

 71. RAIN: eu am si acum unul cu snake!;) si mult il iubesc! 😳
  si pe el si pe snake! :mrgreen:

 72. @ CRUELLA : Eu prefer netul pe mobil. Şase luni pe an sunt în Italia iar mobilul pe care îl am mă ajută să păstrez legătura cu oraşul meu. Am şi unul cu snake dar nu mai are farmecul de atunci…Cu siguranţă că au apărut jocuri mai evoluate dar Snake-ul este singurul joc pe care l-am jucat până la epuizare…

 73. Toate telefoanele pe care le-am avut au fost date de la slujba, le-am urat, indiferent de model.Viata ar fi mult mai frumoasa fara ele, sunt sigur, am un prieten care n-a avut niciodata mobil,nici nu-si doreste, este cel mai fericit om 😉

 74. @ Sandman : Telefoanele mobile sunt utile. Traim vremuri in care nimeni nu poate contesta acest lucru. Ideea este sa le folosim cat mai putin, sa nu devenim dependenti de ele…(Sorry Germanos !/Sorry Simona !)

 75. Primul telefon…arăta normal. Acceptabil. Prima dragoste a fost telefonul cu cameră foto. Primele zile fotografiam orice. Uite o floare – poză. Uite un câine care se scarpină – poză. Oare cum arăt când dorm? – poză penibilă, stând cu ochii închişi.
  Mda.

 76. @ STUDENTA LA STANG : Poza aia, penibila, vrem s-o vedem si noi ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 77. STUDENTA: spre deosebire de RAIN eu cred ca telefonul e pt vorbit! 😳
  de aceea nu ma pas 😳 ioneaza sculele…marfa!plus ca p-as 😳 tea de 1 euro nu vrea nimeni sa le fure! :mrgreen:
  de aceea, mi-am luat cu greu (ala de la germanos, da care ziceam mai sus 😳 ) un telefon care s 😳 😳 faca poze, abia cand am avut un acident de mas 😳 ina, in care dobitocul cu care ma ta 😳 mponasem, sustinea neste aberatzii, da nici politiei nu-i venea sa creada, si asta pt ca era masina lu nevasta-sa si n-avea asigurare, asa caera musai sa ma scoata pe mine vinovata, daca nu vroia sa-l dea nevasta-sa la hingheri! :mrgreen:
  am fost asa de sukarita , ca mi-am loat tel cu camera foto, special pt incidente cu retardati! 😈

 78. primul telefon al meu a fost un Zapp :))))…mi l-am luat prin 2002 pentru ca era o superoferta in institutia in care lucram la momentul respectiv si a fost cel mai convenabil pentru mine…nu eram innebunita sa am telefon mobil, insa pe atunci cunoscusem un tip pe net si cand mi-a cerut nr. de mobil si i-am spus ca n-am.. reactia lui a fost “N-AI MOBILLL?!??!!” m-am simtit ca ultima inapoiata. ..partea draguta e ca acum e mare mare boss la Germanos :)))))))

 79. @ CRUELLA : Săru’ mâna pt FAX ! A fost bestial ….Mai ai ???? :mrgreen:

 80. Un sony ericson micut,gri.Avea luminita albastra,ecran alb-negru si o sonerie care tiuia cumplit. II puneam pe wallpaper un ursulet negru,desenat,suna in nestire pentru ca nu eram obisnuita cu el si nu il auzeam.Avea o functie sa desenezi pe el.L-am adorat adorat adorat.Partea proasta era ca ma suna mama tot timpul sa vada ce fac,unde sunt etc 😆

 81. Primul meu telefon a fost un Ericsson T10 primit de la fratelo… cu titlu de imrumut
  si eram foaaarte mandra cu el… partea proasta ii ca nu stiam bine cum suna si vesnic uitam sa raspund la telefon… 🙂 pe cand m-am obijnuit, a trebuit sa-l dau inapoi :))))

 82. Apropo de întrebarea blondei, dacă ne-am mai descurca acum fără telefoane mobile, chiar aia mă gândeam zilele trecute, că telefoanele astea ne-au transformat în niste neseriosi incapabili să ajungă într-un anumit loc la o anumită oră. Îmi amintesc zilele din facultate, când ne întâlneam câte o gască de 15 oameni la oră si punct fixe, să mergem la crâsmă sau la film sau la teatru…Sau ce romantic era în adolescență, când la sfârsitul întâlnirii cu prietenul tău stabileai deja următoarea întâlnire…data, locul, ora. Ajungeai, celălalt nu era acolo si te perpeleai 5-10 minute, oare vine, oare nu vine, poate că ai confundat ora. Până la urmă evident apărea…
  păi zilele trecute a fost nevoie de vreo 6 convorbiri ca eu, soțul si copilul să ne întâlnim la un nenorocit de magazin să le cumpăr ghete…zici că organizam cel puțin o sesiune NATO, nu un cumpărat de bocanci. Mă întreb cum o să fie mai încolo, când va evolua si mai mult tehnologia… Vai de capul nostru va fi! 😀

 83. Alcatel One touch easy….functiona si cu baterii normale cand se termina acumulatorul iar ecranul era cu lumina galbena. Obiectul luase un premiu de design international reputat. Evident si el spargea gresia;

 84. @cccornel. Asa e ,cu trei baterii. A fost primul meu telefon in 1998. Credeam ca este o masura necesara pentru a putea functiona in zone unde n-ai priza, Dar apoi m-am gandit ca unde nu-i priza n-ai nici semnal asa catreaba cu bateriile era cam aiurea .Util probabil undeva intr-o vaioaga, ma rog, cam pe unde locuia si Simona acum vreo trei ani cand lacrima la Vodafone. Simona, aveai leafa mare daca la varsta aia frageda ti-ai luat mobil (plus abonament). Ai rupt de la smacuri ?

 85. Deci sa inteleg ca trebuie sa citim posturile pana la capat ca sa ne prindem daca e piscot sau nu? Simona draga, de ce nu pui mai bine mare un cont BCR ceva unde sa donam direct ca sa nu mai pierdem vremea cu piscoturi? Noua ne place ce scrii tu NE-sponsorizat si vrem sa platim pentru asta. Scuteste-ne de alergat dupa bare roz! Se poate?

 86. @Danubius: povestea ar fi fost la fel şi dacă era nesponsorizată. altfel, nu mă interesează donaţiile, că nu sunt la cerşit pe internet. prefer să-mi câştig banii prin muncă cinstită. şi mai uşor cu aroganţele. mersi.

 87. primul meu telefon a ramas si singurul. 😛 un mandru sagem myX-1 pe care l-am primit acum aproape 7 ani, cand eram a 5a. alb-negru, fara camera sau toaster incorporate, daaar inca tine bateria 4-5 zile. a cazut de nenumarate ori pe jos (intentionat sau nu) si inca rezista mai bine decat un telefon de ultima generatie. cand lumea imi sugereaza sa il schimb, le aduc aminte sa isi pune iphone-urile la incarcat ca deh, au trecut vreo cateva ore si deja nu prea mai au baterie. 😀

 88. Timisoara 1998-1999, student fiind cu inca doi colegi, suparati si invidiosi pe succesul colegilor cu fite care aveau mobile, am pus la cale un plan, cine cunoaste complexul din TM stie si fast food-ul 3F ( nu stiu daca mai exista) intr-o seara de primavara facem rost de un telefon cu disc si “fir carliontat” il agat la curea de aproape imi cad pantaloni de pe mine si ma inderep usor spre terasa de la 3F, iti dai seama ce de comentarii pe aleile din complex pana am ajuns la terasa, apoi m-am pus la masa si mi-am scos “mobilu” pe masa stupoare totala la vecinii de terasa, din pacate acuma sunt dependrnt de mobil…

 89. *dependent

 90. Primul meu mobil a fost de căpătat.
  Unul din băieții, mei s-a milit de mine și mi la dat, când și-a luat altul.
  Erea un ALCATEL mic, grăsuț și rezistent, pe care mă temeam să nu-l pierd și-l țineam în poșetă, scormonind după el cu disperare când țâtâia cu furie.
  Așa am început să capăt manii și obsesii, nu vi le enumăr că-s o groază, dar de mobil n-am scăpat, ba chiar am acum trei….. vodafon, orengi(cadou de 8 martie, cu numărul lui Gabi cu tot- de trei 3 ani tot îi informez prietenii că numita i-a abandonat… ) și un drăguț de digi că a fost la pachet cu fixul de le RDS, și toate prietenele mele au…..desigur nu car după mine decât unul …. restul mă așteaptă cuminți, să le bag în seamă, când ajung acasă…….

 91. 3F mai ființează dar s-a prostit, nu mai e ce a fost….ultima oară când am ajuns prin Timișoara am fost dezamăgită de transformările pe care le-am găsit acolo….

 92. Cruela: acum vr-o lună, o amică și-a spălat blugii cu mbilul ultra subțire și mega sump luat cadou de bărbat-su cu ocazia aniversării a cinci ani de căsnicie fericită, în buzunar….n-a mai recuperat decât cartela din el, căci a fost și stors bine…..Firma s-a scuzat politicos, că nu poate s-o ajute cu numic, căci incidentele casnice nu fac obiectul servis-ului lor….. noroc că are un soț cu simțul umorului, care după ce a făcut haz de necaz, i-a cadorisit altul……

 93. …au inceput de la baterii (cred ca la Unirea) si azi nu mai gasesti nicio baterie la ei 🙂

 94. @ Rodi: eu nu-mi pun niciodată molecularul în pantaloni, că e setat pe vibraţii şi nu-mi place. La alţii cum o fi? 🙄

 95. Marian: întreabă-i! :mrgreen:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green