Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Vă scot la un ceai?

UPDATE:

Gata, a sosit momentul să-i anunț pe cei care vor bea ceai cu mine luni, 23 aprilie, începând cu orele 18.00, la Din Casa (str. Constantin Coanda nr. 18, foarte aproape de Piața Victoriei). Pentru că ați fost cuminți, vor fi 7 cititori, nu 5, iar fiecare poate veni însoțit de cineva.

Așadar:

alaxandra

Manuela

Nati

Savoir Faire

Laura Frunza

Karmapolice

ela

Rezerve în caz că se eliberează vreun loc în ultimul moment:

Mihai

Lup Alb

Ioana

Dana

remainick

Georgiana

diana

Pentru că am tot vorbit de ceai verde, o să-i invit pe cinci dintre voi la o întâlnire cu ceai, prăjiturele, hăhăială și voie bună, oferită de Lipton pe 23 aprilie, către orele serii.

Cum o să-i aleg pe cei cinci? Păi, o să vă invit să-mi propuneți rețete de prăjiturele care pot fi ronțăite alături de o ceașcă de ceai verde (sau chiar făcute cu ceai verde, pentru că, da, există 😉 ). Cele mai atrăgătoare 5 rețete vor fi câștigătoare, iar cei care le-au postat vor veni cu mine la ceai, însoțiți de o persoană pe care și-o aleg ei. Dacă vor să vină cu Brad Pitt, vin cu Brad Pitt, dacă vor s-o aducă pe bunica, o aduc pe bunica (bunica lor, că a mea e la țară 😉 ) dacă vor să-l ia cu ei pe Superman, îl iau pe Superman și tot așa. Oricine este binevenit, cu câteva excepții: Ion Iliescu, ăla negru care respiră greu, mă-sa vitregă a lu’ Albă ca Zăpada, Bianca Drăgușanu, caprele Irinucăi și încă câțiva. 😛

OK, lăsând gluma la o parte, câștigătorii trebuie să fie din București, că altfel ar fi prea complicat. Deci doar dacă se mută Brad Pitt în capitala noastră, până pe 23 aprilie, puteți să-l aduceți. 😉

Prima prăjitură o dau eu:

Biscuiti pentru ceai
Ingrediente:
3 ceşti faina
3 lingurite praf de copt
½ ceasca branza dulce
½ ceasca zahar
¼ ceasca stafide
¼ ceasca alune tocate
½ ceasca unt
un varf de cutit de cutit ghimbir
1 ceasca lapte
sare

Preparare: Se amesteca faina cu branza, stafidele, nucile tocate, praful de copt şi sarea. Se adauga ghimbir dupa gust. Untul se bate cu laptele pana se obtine o pasta care apoi se incorporeaza in faina. Aluatul se intinde imediat in foaie subtire si se taie cu un pahar sau o forma speciala pudrata. Biscuitii obtinuti se asaza pe o tava unsa si se coc 15 minute. Cand se rumenesc, se servesc imediat cu unt sau miere si ceai.

De aici.

Gata, hai și voi acum. Câștigătorii vor fi anunțați de azi într-o săptămână.

121 comentarii

  1. Ma anunt direct NEcistigator.
    Sa va distrati bine. 🙂

  2. @val24m: îmi pare rău, da’ mulțumim 😉

  3. Descalificat din start…:(

  4. Prajitura crocanta cu ciocolata si nuci si cocos.
    Ingrediente – pentru masurarea ingredientelor am folosit acelasi bol (unul de 250ml pentru toate ingredientele, asa ca nu le-am cantarit, important e sa fie straturile egale)
    – 150g unt topit
    – o lingurita extract de vanilie
    – un bol biscuiti pisati
    – un bol ciocolata alba tocata
    – un bol fulgi de ciocolata neagra
    – un bol fulgi de cocos
    – un bol nuci tocate
    – o cutie lapte condensat indulcit (395g)

    Se incinge cuptorul la 180 de grade.
    pe fundul unei tavi cu pereti detasabili se toarna untul topit, apoi biscuitii, ciocolata alba si fungii de ciocilata neagra. Straturile se aranjeaza frumos cu mana, ca sa fie uniforme si compacte.

    Apoi se pun fulgii de cocos, nucile si la final se toarna laptele condensat, turnat cu grija ca sa acopere toate bunatatile. Se pune in cuptor cam 20 de minute, pana cand totul se rumeneste frumos. Apoi se lasa sa se raceasca.

    Se taie frumos in portii, si se mananca cu pofta! (Si mai ales cu ceai!)

    Sursa, minunata poveste si prezentare, aici: http://gospodini.blogspot.com/2012/02/prajitura-crocanta.html#continuare

  5. Si eu votez pentru Alexandra… incepe si fa clasamente:D

  6. Hehe, votata ar trebui fata aia de-a inventat/reinventat reteta si pozele alea absolut criminale.

    Dar cu evidenta modestie si umilinta, ma supun majoritatii. 😀 Votati-ma, ma sacrific.

  7. Prin procură se poate? Am văzut că se practică…….

  8. @alexandra… votam pe cine participa cu ea:)

  9. dar e alExandra sau alAxandra?

  10. Hei, ce e aici? Masterchef? 🙂

  11. alAxandra. ca Alexandra era luat. 😀

  12. @alaxandra: alaxandra să fie atunci 8)

  13. Alti concurenti sa le gustam vizual prajiturelele

  14. Chiar dacă nu se poate prin procură… eu tot îți recomand…..http://www.gustos.ro/retete-culinare/biscuiti-koulourakia-lambriatika-biscuti-grecesti-pentru.html Poftă bună! 😀

  15. Cred că merg și cu lăptic…. 😆

  16. 🙁 Not fair Simona
    Eu sunt din Cluj, si pun pariu ca veneam cu ceva reteta de top 5… 😀

  17. Biscuiti Petit Beure – foare buni. Se obtin asa (2 retete):
    A.-cu bon de masa, de la Mega (e mai aproape de casa).
    B.-din alocatia copiilor tot de la Mega – imi plac foarte mult si merg cu iaurtul cu capsuni de acolo- niste E-uri de exceptie.
    C.-nu se pot obtine dar se pot cumpara cu lei – dar eu nu stiu sa fac reteta asta asa ca nu vi-o recomand.

    Nu as vrea sa castig dar atentie sa nu castige vre-un(o) iubitor de animale extremist si sa vina insotit de cocosul de lupta.

  18. Pot si reteta de briose?

  19. Recomand tiramisu cu ceai verde, in loc de cafea.
    Iar cand ajungi prin Cluj, te scot cu placere la o cafea/ceai 🙂

  20. @Valentina: brioșele merg beton cu ceai 🙂

  21. Saptamana asta tin post asa ca luni am incercat reteta asta http://savalaura.blogspot.com/2012/03/chec-cu-banane.html
    Eu l-am facut cu migdale si e genial, pufos, gustos si e si satios:D…dupa 3-4 felii de chec nu prea mai vrei altceva. L-am folosit saptamana asta la micul dejun insotit de o cana de ceai. 😀 Si tinand cont ca nu sunt cea mai buna prietena a cuptorului meu, cu acest chec a fost si cuptorul simpatic si l-a lasat sa se coaca si in interior, fara interventia mea. 😛 Asa ca te invit sa-l faci, e pentru gospodine cu multa bunavointa, dar cu mai putin talent:D.

  22. Biscuiti cu unt
    Biscutii cu unt (tip scotieni) sunt usor de facut si au un gust luxuriant. Mai mult decat atat, sunt gata foarte repede (aprox 30 min)

    Ingrediente

    500g unt (scos din frigider cu o ora inainte ca sa se inmoaie)
    200g zahar tos
    2 lingurite extract/esenta de vanilie (sau baton)
    500g faina

    Preparare: 15 min

    1. Incalziti cuptorul la 180 grade
    2. Amestecati bine untul cu zaharul pana ce amestecul devine pufos, adaugati vanilia si apoi faina. Amestecati bine.
    3. Puneti amestecul pe tava folosind forma de biscuiti. Alternativ, din coca faceti un sul gros cam de 1 cm pe care il taiati cu forma de saratele (daca aveti prin casa asa ceva). Asezati rondelele pe tava langa ceilalti biscuiti. Lasati-i in cuptor cam 12 min. E simplu iar biscuitii sunt deliciosi. 😉 Nu uitati sa ii ornati pe deasupra cu ce vreti voi (ie. nuca de cocos, zahar tos, ciocolata rasa)

  23. @Ioana: bagă și o rețetă, că sună bine. și da, când ajung la Cluj, bem un ceiuț 😉

  24. @Georgiana, Manuela: o să le încerc pe amândouă

  25. Rețete nu știu, dar mă pot băga însoțitor la unul din cei 5? 8)

  26. Biscuiti de ovaz

    100 g unt
    100 g zahar
    1 ou
    2 pahare fulgi de ovaz
    2-3 linguri nuca macinata, optional

    Untul moale se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga oul, pe urma fulgii de ovaz (cel mai bine macinati in risnita, dar merg si asa) si nuca macinata, omogenizind bine. Iese un aluat cam ca o plastilina.
    Cu miinile umezite, se ia cite putin din compozitie si se formeaza turtite de forma ovala sau rotunda. Se pun pe tava pe care s-a asternut hirtie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat cam 20-25 minute. Dupa 10-15 minute se pot intoarce, ca sa prinda culoare pe ambele parti.

  27. @Manuela depinde foarte mult de untul pe care il folosesti… 🙂 oricum par foarte gustosi.

  28. Ceai verde cu guler de Martini cu briosa de orez.

    Pentru ceai aveti nevoie de:
    -Un pahar lung sau o ceasca din aia cu buze 😆
    -cuburi de gheata
    -ceai verde sau menta
    -indulcitor in cantitati mici sau nule
    -un shot de Martini alb.

    Fierbeti ceaiul si lasati sa se raceasca… In acest timp raciti paharul la gheata.
    Acum faceti gulerul de martini (inmuiati buzele paharului in martini) si puneti ceaiul foarte rece in pahar.
    p.s nu puneti gheata in pahar; se poate orna cu o frunza de menta.

    Briosa de orez,un dulce foarte lejer
    -300 de grame de orez lung
    -125 ml apa
    -200 g zahar
    -100 g faina
    -2 lingurite de “cremor di tartaro/lievito in polvere” adica praf de copt.. banuiesc ca asta inseamna in lb. romana.

    Se incepe cu o seara inainte… se spala orezul,se arunca apa respectiva iar orezul se adauga in apa curata pentru 12 ore.
    Ziua urmatoare se toaca/macina orezul respectiv impreuna cu cei 125 ml de apa si zahar.
    Cel mai bine este sa amestecati ingredientele de mai sus in mici doze, ca sa iasa amestecul omogen.
    Se adauga faina si praful de copt si se framanta pana se ajunge la un rezultat placut.
    Acum se pune in tava sau in recipientul pe care il aveti in proportie de trei sferturi cu recipientul.
    Se lasa la vapori pentru circa 30 de minute… daca le lasati mai mult o sa se ude 😀

  29. Prajitura cu gem de capsune
    Ingrediente:
    Pentru aluat
    450g de faina
    8 lingurite de zahar
    2 lingurite de praf de copt
    1g de sare
    125g de unt sau margarina, la temperatura camerei
    3 galbenusuri de oua foarte mari
    3 linguri de apa rece
    Umplutura si toping
    80g de gem de capsune
    3 albusuri de oua foarte mari
    300g de zahar
    500g nuca de cocos

    Mod de preparare:
    Aluat
    Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge forme de briose cu unt. Intr-un castron mare amesteca ingredientele uscate. Adauga untul cu degetele pana ce amestecul seamana cu niste firimituri. Combina galbenusurile de ou si apa rece si toarna amestecul peste ingredientele uscate.
    Framanta aluatul pe o suprafata tapetata cu faina pana obtii un aluat moale. Poti adauga putina apa daca aluatul este prea tare. Intinde aluatul cat de subtire se poate si taie ce forme doresti si pune-le in forma de briose.
    Umplutura si toping
    Pune cate o lingura de gem in aluat. Intr-un castron, bate albusurile pana se face o spuma tare, adauga zaharul treptat pana obtii o crema groasa. Adauga nuca de cocos si pune cu lingura amestecul peste gem.
    Tine la cuptor timp de 25 de minute.
    Eu o stiu de la mama, dar prezentata mai artistic, o gasiti aici :
    http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/prajituri-tarte/prajituri-cu-gem-de-capsune

  30. Și piramidonul merge cu ceai. 😀

  31. @Mimanu: stai întâi să vezi cine câștigă 😛

  32. Mă adaptez, nu-i bai.. + că mi-e greu să cred că vreun bărbat va lua ceva și ar vrea să-l însoțesc 😯

  33. @alaxandra
    tare prajitura, o sa incerc si eu cand o sa am timp.

  34. Dar daca vine provincia cu tot cu biscuiti la intalnire, se pune? :mrgreen:

  35. Una din retetele mele favorite, e ceva mai eleganta si mai costisitoare (deh, daca nu e si la noi fisticul mai ieftin) insa merita bauta alaturi de un ceai verde: http://laurafrunza.com/2011/09/29/fursecuri-cu-branza-philadelphia-si-fistic/ Imi pare rau de poza nereusita, insa fursecurile au fost la inaltime. Atat cat au supravietuit 🙂

  36. @Anna: dacă provincia ajunge în București în ziua aia, facem o excepție de la regulament 8)

  37. Regulamentul e regulament! Provincia va multumeste totusi pentru sustinere. De data asta stam pe margine si notam retete! Distractie frumoasa! Asteptam insa sa ne povestiti cu lux de amanunte tot ce-ati facut si sa nu ne barfiti 😉

  38. Biscuiti? Ceai? Verde?
    Cand organizezi ceva cu friptura de miel si vin ghiurghiuliu, sa ma chemi si pe mine…
    Eventual un Black Label cu Cola…
    😆 😀 😛

  39. @xenonisis: ceai verde cu miel, dacă vrei, da’ mielul ți-l aduci tu de-acasă 😆

  40. I’d rather come w/ Batman and I give U a ride 🙂

    Maryland police just stoped ours Batman riding his lamborgini 🙂

    have a great tea afternoon (_)>
    gr8888 idea !

  41. Da pentru ciinii vagabonzi nu stie nimeni vreo prajiturica? :mrgreen:

  42. se numeste Dynamite. prietenele stiu de ce… 🙂

    Timp de preparare:
    45 minute (complexitate medie)

    Ingrediente:
    200 gr zahar
    100 gr cacao
    12 linguri apa
    250 gr zahar praf
    8 oua
    1 margarina Rama
    4 linguri faina
    4 linguri nuca macinata
    praf de copt
    sare
    100 gr stafide
    1 ciocolata 250g

    Mod de preparare:
    1. 200 gr zahar + cacao + apa se fierb pe foc pana se ingroasa

    2. zaharul praf se freaca spuma cu 8 galbenusuri iar apoi se amesteca cu margarina Rama + siropul rece (vezi punctul 1)

    3. 1/4 crema + faina + nuca macinata + praf de
    copt + sare, se amesteca cu cele 8 albuse batute spuma cu 8 linguri de zahar. Se coace un blat intr-o tava potrivita.

    4. 3/4 crema + stafide + ciocolata rupta

    5. Deasupra se rade restul de ciocolata!

    la nevoie, unele ingrediente se pot schimba cu altele. sau intre ele :). daca vin, pot sa aduc si cartea aia…? 🙂

  43. Vai, ce cascata am putut sa fiu, auzi la mine, fursecurile pot fi baute la o cana de ceai :-))))))))))))) Voiam sa zic mancate, baute doar daca lipseste proteza! 😀

  44. pe mine nu ma lasa prietenii sa beau ceai de ziua mea…

  45. @Laura Frunză: 😆
    @Dez: e ziua ta pe 23 aprilie?

  46. da..oleaca, de nastere. si bineinteles ca lumea imi zice: aa, nu stiam ca te cheama si georgiana..
    da nu ma keama.

  47. PRAJITURICA DE CEAI VERDE

    Ingrediente:

    1/2 lingura ceai verde(eu il pulverizez intre palme)
    1/4 cana unt nesarat
    2 1/2 linguri zahar pudra
    50 gr migdale intregi
    1/2 cana faina
    zahar vanilat pentru pudrat

    pt.8 prajiturele

    P.T.:

    1-incalziti cuptorul la foc medium, asezati migdalele intr-o folie de aluminiu si lasati sa se coaca 8 minute.Luati-le din cuptor si marunti-le intr-o piulita; amestecati cu faina si lasati deoparte.

    2-amestecati untul (la temperatura camerei-nu trebuie sa fie rece) intr-un bol pina devine cremos, apoi adaugati zaharul pudra si mixati.

    3-adaugati pudra de ceai verde si amestecati din nou

    4-adaugati amestecul cu migdale si mixati pina se transforma totul intr-o pasta verde. Framintati coca.

    5-impartiti coca in 8 bucati si rulati-le intr-o mingiuta. Puneti-le peste o folie de aluminiu intro tava de copt si lasati-le aprox.20 minute la foc medium.

    6-raciti-le si pudrati-le cu zahar vanilat…..yummmy

    P.S.-promit ca vin pentru ca finally m-am mutat la Bucuresti 😛

  48. catalin permalink

    April 11, 2012 17:35:12

    Da pentru ciinii vagabonzi nu stie nimeni vreo prajiturica

    ceai de verde de paris + prajiturica cu cuie.
    scuzati de offtopic.

  49. Pentru ca e un post feminist, voi fi misogin :
    De ce se imbraca miresele in alb ?
    R: Albul este culoarea electrocasnicelor !

  50. @Simona – pentru ca m-ai provocat o sa iti dau reteta de la cel mai clasic si yummi tiramisu :mrgreen: E mult de munca, dar meritaaaaaaaaaaaaaaa.

    Pentru 10-12 portii

    6 galbenusuri
    325 grame zahar tos
    325 grame branza mascarpone (sau inlocuitor vezi reteta mai jos)
    500 ml smantana pentru frisca neindulcita
    48 de piscoturi
    1 cana (100 ml) lichior de cafea (Sau Marghiloman/Espresso cu cognac vezi reteta mai jos)
    Frisca dulce(reteta inclusa mai jos) pentru garnitura
    cacao si ciocolata razuita pentru decorare

    Amestecati galbenusurile si zaharul intr-un castron pana cand obtineti o pasta groasa de culoarea lamiei, adica aproximativ 1 minut. Puneti castronul in bain-marie (unde apa fiebe in clocote). Reduceti flacra la aragaz la minim si fierbeti timp de 8-10 minute amestecand incontinuu. Scoate din bain marie si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

    Dupa ce s-a racit, adaugati branza mascarpone (sau inlocuitorul) batand bine compozitia cu telul.

    Preparati frisca din 500ml de smantana. Amestecati frisca obtinuta cu amestecul de oua, zahar si branza. Atentie, amestecatul trebuie facut de jos in sus si foarte usor pentru a nu transforma frisca in unt 🙂

    Asezati un rand de piscoturi intr-o tava inalta (cu peretii de minim 5-6 cm). Siropati fiecare piscot in parte cu lichiorul de cafea (sau expresso cu cognac). Turnati jumatate din crema de oua, zahar, mascarpone si frisca. Puneti inca un rand de piscoturi. Siropati cu restul de cafea/lichior. Turnati restul de crema peste si nivelati. Turnati un strat de 1 cm de frisca. Garnisiti cu cacao turnata in ploaie (adica prin sita) si cu fulgii de ciocolata.

    Bagati tava in frigider si lasati-o la rece peste noapte sau macar cateva ore. (E indicat sa puneti o santinela in fata frigiderului pana cand se raceste, altfel sigur o sa dispara :mrgreen: )

    Reteta inlocuitor branza mascarpone
    Intr-un vas mare puneti 1 pachet de branza Philadelphia, 4 linguri de smantana groasa (din aia de pus pe paine) si doua linguri de smantana pentru frisca. Amestecati bine pana cand amestecul devin omogen si “pufos”.

    Reteta Espresso cu cognac: Amestecati intr-un castron 100 ml apa cu 2 lingurite de ness si 25 ml cognac (brandy). Sau, 100 ml espresso de calitate cu 25 ml cognac
    Reteta Marghiloman: Cafea turceasca la care in loc de apa se foloseste cognac.

    Frisca dulce: Puneti intr-un vas 200 ml smantana pentru frisca, 1 lingura de zahar farin (pudra) si 1/4 lingurita esenta de vanilie. Bateti (Mixerule o solutie mai buna si mai rapida) pana cand se obtine frisca. Atentie sa nu o trasnformati in unt!

  51. Eu nu vreau ceai cu prăjiturele, eu vreau cu pişcoturi. :mrgreen:

  52. Reşeta “prăjitura burlacului:
    – un pachet de biscuiţi, oricare;
    – un borcan de Finetti, Nutella sau ceva de genu`.
    Procedura:
    1. Se rupe biscuitele în două, trei sau patru, după mărimea gurii;
    2. Harşti!!! cu biscuitele prin borcan.
    3. Poftă bună.

    PS: nu candidez, că io voiam să vin cu Iliescu. Aceste discriminări ne doare. 😯

  53. @Marian S – atunci ia cu Tiramisu. Si cu ocazia asta si parte si de “neste” alcool 😀

  54. Reţeta “prăjitura burlacului“

  55. Adi, io vin singur, aduce Simona o tanti singurică, de la vreo 30 pînă pe la vreo 50, obligatoriu nefumătoare. Şi-aşa am auzit eu că vrea să se facă naşă. 🙄

  56. deci io vreau sa fiu dama de companie la faza asta, ca talente culinare n-am , ceai verde n-am ( suna nationalist), bucatareasa n-am ( e in vacanta de paste), prajiturele nu mananc ca ingrasheaaaaaaaaaaaa si mi-e muuuuuuuuuuuuult prea lene sa ma dau pe google in acest scop;
    am fost cu simona la cafea, as putea sa ma sacrific sa merg si a ceaiul verde de-acasa, daca zicetzi ca suntetzi singuri pe lume si shi mai shi shtitzi sa gatitzi!;)

  57. am uitat sa zic: vin singura! :mrgreen:
    desi brad pitt a zis ca l-ar tenta un ceai verde cu simona! 😳

  58. si be) da’ 23-u asta cand cade el?
    ca am un week end in care sunt provinciala ( ma duc la un brad; verde si el 😳 ) si n-as vrea sa va incurc… 😳

  59. Eu o să scriu o rețetă asa pe gustul tău, Simona, mai healthy, desi nu o să avem ocazia să ne vedem pe la ceaiuri pentru că eu locuiesc departe de lumea dezlănțuită si civilizată 😀
    So, iei 500 de gr amestec de cereale integrale si fructe uscate, din care îți plac ție cel mai mult (eu de exemplu prefer un amestec de la Sanovita cu fulgi de secară, de ovăz, de grâu, alune de pădure si multe fructe uscate). Dai amestecul plin blender până e fin fin, aproape ca o făină. Mai iei si 300 de gr de făină integrală de grâu. Amesteci cerealele, făina cu trei ouă, vreo 3-4 linguri de miere, după gust (compoziția e un pic dulce de la fructele uscate, oricum), 3-4 linguri pudră de cacao, o jumătate de pachet de unt, 5-6 linguri smântână, un praf de copt si omogenizezi bine. Dacă e prea uscată si nu se leagă, mai adaugi ceva liant (eu prefer să adaug lapte bătut, că are mai puțină grăsime decât smântâna si untul). Când aluatul e suficient de elastic să fie modelat, faci din el biluțe în mână, le aplatizezi bine, le pui în tavă pe hârtie de copt. Coci vreo 10 minute la foc mai iute (treapta 6-7) pe urmă vreo 15 minute la foc mai mic (treapta 4). sunt foarte misto si cu ceai, si cu cafea, si cu lapte, si sunt foarte sățiosi. Mănânci vreo doi si esti plin. Sunt perfecți ca gustare la job, că ocupă puțin loc dar te satură bine 😀

  60. Adi_MN: eu am fost informată de o italiancă get-beget că frisca amestecată în crema de tiramisu e o adevărată blasfemie si oroare. Drept pentru care am încercat crema fără adaos de friscă si e muuult mai misto…gustul e mai fin, consistența mai cremoasă, si nu e deloc prea grasă sau grețoasă, cum mi-as fi imaginat… 😀

  61. Da, chiar aşa, de ce se dă ceai chiar de Sfântu` Gheorghe???
    Pot să vin cu cumnatu`? Şi cu sora din dotare, evident.

  62. @ela – Da, stiu. e cealalalta varianta (cea originala) a retetei in care folosesti si albusurile batute spuma, pe care le amesteci in crema de oua si branza. E bun si ala, dar o sa fi surprinsa cat de bun si fin si cremos si negretos este si cel cu frisca. Eu am am invatat reteta asta de la un bucatar italian 🙂

  63. sa vina agnes, ca ea se stie cu bucataria si cu prajituricile in famelia noastra! 😳

  64. Băi, pînă la urmă eu vin cu piticu`. Şi-aşa am o gramadă pe creierii capului, găsesc eu unul disponibil. 😯

  65. Auzi, Adi_MN, cred că pînă la urmă eu vin singur, tu vii singur… 🙄

  66. Adi_MN: da, si eu tot cu friscă îl fac de obicei, o singură dată, adică ultima dată, l-am făcut fără, si parcă mi-a plăcut mai mult.

  67. MeNe-ule ce-s fandoselile astea de five o’clock pe capul tau ? Ce-s fitele astea cu tiramisu cand tu ar trebui sa fii toba de retete de carnati de bere ? Te-ndepartezi de lista masluita cu castigatori dinainte stabiliti dar alesi cu totul si cu totul intamplator ai unui cantonament hiperbahic in vara asta si e pacat. Zau, asa…Aveam pretentii. Chiar acum pun de-un mail sa te parasc !

  68. Hahaiala zici? Pot sa vin cu Basescu?

  69. ik: basescu sa bea ceai?
    ma faci sa rad!
    =)))))))))

  70. Da e ceai dansant macar? Eu nu pot sa rad decat dupa min 3 pahare de vin. Pot sa aduc o damigeana s-o ascundem sub masa pt o distractie adevarata nu gheiala rafinata?

  71. @Adi_MN: tiramisu merge cu ceai??? 🙄
    @ik: it’s so fucking funny, dar bine că ești tu foarte macho

  72. Prajiturele cu migdale

    Pentru 20-25 bucati:

    60 g zahar
    2 albusuri
    125 g fulgi de migdale
    15 g unt topit
    10 g faina
    putina esenta vanilie

    1. Se amesteca zaharul, albusurile si esenta de vanilie intr-un bol.
    2. Se adauga fulgii de migdale si untul topit si se amesteca usor.
    3. Se acopera bolul cu folie de plastic si se lasa la temperatura camerei pentru o ora.
    4. Se cerne faina peste amestecul din bol si se incorporeaza usor. Se lasa compozitia la temperatura camerei pentru inca 30 de minute.
    5. Se pune hartie de copt pe o tava si cu ajutorul unei linguri se toarna cantitati mici de compozitie dandu-le o forma circulara si cat mai subtire.
    6. Se da tava la cuptorul incins la 160 de grade pentru maxim 15 minute.

    De aici:
    http://greencilantro.blogspot.com/2011/05/tuiles-aux-amandes-almond-tuiles.html

  73. io v-ash da o reteta super rapida: se merge la cofetaria de la parterul blocului ( nu dam nume ca sa nu facem reclama mascata) si se cumparala alegere :
    pricomigdale
    chec
    negrese
    pandishpan cu vishine
    sau, se merge la magzinul de alaturi si se cumpara biscuiti cu ovaz ( vrac) sau cu cacao sau cu ovaz si cu cacao
    dar nimic nu se compara cu bomboanele umplute cu vishine! :mrgreen:

  74. Islifang. Reteteta completa aici: http://laurafrunza.com/2010/05/05/islifang/. Absolut delicioase. Am incercat cand eram eu cu sora mea mici sa facem aceasta reteta. Era singure acasa si o pofta teribila de ceva dulce. Insa pentru ca ne lipseau multe ingrediente, a iesit ceva foare dubios. Peste multi multi ani, sora mea a redescoperit reteta de fursecuri islifang si de data asta a facut-o ca la carte. Au iesit absolut minunati. Usor de facut si deliciosi. Merg perfect cu o cana cu ceai aromat.

  75. ce-mi plac astea cu migdale și ovăzuri, iamiiami

  76. Total Offtopic! Si va rog sa ma scuzati, o treaba urgenta si tine de bunul mers al relatiilor familiale.

    Adi_MN, esti convocat! Stii tu unde! Urgent. Nu se mai poate asa!

    Va multumesc pentru intelegere. Continuati, nu va mai deranjez!

  77. @GDS – te rog, Chef MeNe-ule, daaaa? :mrgreen:

    Uite si pentru voi:

    Ingrediente:
    carnati afumati de casa,
    slanina afumata de casa,
    un calup de branza de oaie,
    un borcan de smantana
    O mamaliga moale
    4-5 oua

    Tai carnatii in felii. Tai sunculita in felii si o parpolesti si pe o parte si pe alta, cat te lasa inimioara. Farami branza intr-un castron. Prepari mamaliga cat de moale poti. Iei o cratita adanca si pui asa
    1 strat mamaliga
    1 strat felii carnati
    1 strat sunculita
    1 strat smantana
    1 strat branza
    Repeti iar la sfarsit acoperi cu un strat de mamaliga. Faci adancituri cu dosul lingurii si pui cate un ou in fiecare adancitura. Dai un praf de sare peste oua.

    Bagi amestecul la cuptor si il lasi cam 25-30 de minute la foc mic.

    Pui in farfurie si mananci. Merge cu Palinca, Horinca, Vin, Bere.

    Acu sunteti multumiti? :mrgreen:

  78. Stimată doamnă gazdă de blog, iete colea propunere: cei 5 care câştigă să vină şi cu prăjiturile făcute conform reţetei, că nu merge aşa, doar pe vorbe…

  79. @Simona – merge fata, si cu ceai, si cu laptic, dar si mai bine merge cu un vin alb usor, parfumat si sprintar de prin zona Friuli, sau chiar un liebfraumilch de la neamtu

  80. putem sa venim cu monica tatoiuuuuuuuuuu?
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    sau macar cu Dan Diaconescu in Direct?
    😳 😳 😳

  81. @cruela o vb te rugam- in partea ailalta 😳

  82. Ca bine zici, cruelo: tatoiu presedinteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

  83. @Adi_MN: asta, ultima, chiar merge bine cu ceai :mrgreen:

  84. @Simona – ceaiul dupa, ca sa ajute la digestie 😀 Tata Uraniu ce zice? Merge cu lapte? :mrgreen:

  85. simonoooo
    simonoooooooo
    nu erai mai cashtigata daca faceai concurs de retzete de pregatit mielu? :mrgreen:
    shi sa vina shi cu mostrele, sa nu te str :mrgreen: sezi excesiv in saptamana mare? :mrgreen:

  86. @cruela – reteta de pregatit mielul zici? 🙂

    Ingrediente:
    o pulpa de miel (din spate ca e mai multa carne pe ea)
    300 de grame de slanina afumata de casa
    4-5 graunte de usturoi
    5-6 linguri ulei de masline
    sare, piper, cimbru, rozmarin, enibahar
    o cana de apa
    1/2 litru vin rosu

    Se curata pulpa de excesul de grasime si se spala bine. Separat pregatiti un amestec din doua linguri de ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, enibahar. Taiati slaninuta in cubulete si usturoiul in feliute. Cu ajutorul unui cutit ascutit, faceti incizii in pulpa de miel la 4-5 cm distanta una de alta, si bagati cate o felie de usturoi si un cubulet de slanina in fiecare incizie. Ungeti pulpa cu pasta de ulei si condimente. Puneti pulpa intr-o tava in care ati pus restul de ulei si o cana de apa Acoperiti tava cu folie de aluminiu Bagati la cuptor preincalzit la foc mic spre mediu. Din cand in cand, cu o lingura puneti din sos peste pulpa. Cam dupa o ora, turnati vinul peste pulpa, adaugati foile de dafin, restul de cimbru, rozmarin, sunca, si bagati din nou tava acoperita la cuptor. Dupa o ora, dati folia la o parte si mai coaceti inca 35-40 de minute pana pulpa capata o crusta auriu inchis spre roscat.

  87. Damn! Daca era vorba macar de retete de mancare ma inscriam… la prajituri insa sunt afon. Chiar si la prajituri olandeze…

  88. @Flo – baga, nu vezi ca se cer si din astea? 😀

  89. Mie cel mai mult la ceai (mai ales la cel verde, cu putina iasomie) imi place sa am pe post de garnitura cateva pricomigdale (sau macar turta dulce) si niste smochine.
    O reteta buna, rapida si eficienta pentru pricomigdale e cam asa:

    zahar: cam 200 grame (o cana)
    oua: 3 bucati (albusurile, mai bine zis)
    esenta de migdale,
    un strop de rom sau un plic de zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia
    nuci SAU alune SAU miez de migdale: 200 g

    Se face cam asa:
    1) Nucile sau alunele se dau la cuptorul NU foarte incins 5-10 minute, amestecand in ele cam la 2 minute (in felul acesta nu se ard. daca sunteti mai uituci si nu aveti incredere ca amestecati la 2 minute alea, lasati usa intredeschisa la cuptor)
    Daca folositi migdale, nu le dati la cuptor, ci puneti-i intr-un ibric cu apa clocotita si lasa-ti-i cateva minute (nu multe) pana se inmoaie coaja si incepe sa se desprinda. Dupa asta, lasa-ti-i sa se usuce.
    Indiferent ce tip de miez folositi, dupa ce se raceste zdrobiti-i (cu facaletul, cu o sticla, masina de tocat, ciocan de batut fripturi sau ce alte metode mai stiti pentru zdrobit mieji).

    2) Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si esenta de migdale (cu mare atentie, pentru ca daca puneti prea multa pricomigdalele devin gretoase), dupa care se bat deasupra unui vas cu apa clocotita 8-10 minute (ca si bezelele daca ati facut vreodata), pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel sau paletele mixerului, functie de ce folositi.);

    3) Se adauga nucile/alunele/migdalele macinate, esenta de rom (putzin-putzin, sa nu acoperim aroma de migdale) sau zaharul vanilat si se bat cu mixerul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori), apoi se lasa la o parte;

    4) Pe o tava unsa cu margarina solida si tapetata cu faina (sau pe hartie de copt), se ia din compozitie cite o lingurita, numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in compozitie pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda;

    5) Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mijlociu(a ramas asa de la nuci/alune, daca ati ales aceasta varianta), apoi focul se reduce, cit se poate de mic si se lasa 30 minute;

    6) Dupa ce s-au copt, se desprind incet de pe hartie/tava, se pun pe un tocator de lemn, se acopera cu un stergar (curat :p) si se lasa sa se raceasca.

    7) Se repeta pasii 4) 5) si 6) pana se termina compozitia. Grija mare la tava care este inca incinsa.

    Merg de minune la ceai verde sau alb si cafea…

    P.S. @ Adi_MN la ultima repriza de 40 de minute de copt, se pot pune 2 rosii taiate cubulete si un praz (sau 2, daca e loc in tava) rondele. Iese un fel de stufat de nu pot sa-ti descriu =p~

  90. @Cruela: Si inca o reteta.

    Coaste de miel la cuptor

    1/2 cana pesmet
    2 linguri de usturoi pisat sau taiat marunt
    2 linguri rozmarin proaspta tocat
    1 lingurita sare de gemna sau de mare
    1/2 lingurita piper
    2 linguri ulei de masline

    si
    1 bucata (7 cotlete) coasta de miel cu cotlet, curatita de grasime si “frantuzita” (se curata pierlea si carnea dintre oase, lasandu-se doar partea cu cotletul apoi partea dezgolita a oaselor se inveleste cu folie de aluminiu)

    1 lingura de sare
    1 lingura piper
    2 linguri ulei de masline
    1 lingura mustar Dijon (merge si cremvustila la nevoie)

    Mod de preparare

    Se incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Intr-un castron mare combinati pesmetul, usturoiul, rozmarinul, 1 lingurita de sare, 1/4 lingurita piper si doua linguri de ulei. Sarati si piperati bine carnea. Puneti restul uleiului intr-o tigaie mare rezistenta la cuptor. Prajiti coasta de miel cate 1-2 minute pe fiecare parte. Lasati coasta sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, ungeti coasta cu mustarul si tavaliti-o prin amestecul de pesmet si condimente. Asezati coasta in tigaie cu varful caostelor in sus si dati-i o forma de coroana. Lasati-o la cuptor in tre 12 si 18 minute (depinde de cat de “in sange” o vreti).

    Se scoate tigaia din cuptor, se lasa sa se raceasca intre 5-7 minute.

  91. Adi_MN : ti-am lasat io impresia ca as vrea sa ma apuc de gatit? 🙄
    ma flatezi! 😳
    tu posteaza linistit ca io nu gatesc, taica!
    imi place sa iau d’a gata!
    deja mi-am aranjat unde sa fiu musafir! :mrgreen:

  92. @ KARMAPOLICE: Pentru prajiturile cu ceai verde:
    In loc de ceai verde, se poate incerca cu o lingurita de seminte de canepa. Inca se mai fac astfel de prajiturele prin zonele rurale ale tarii. Nu sunt nici psihedelice, nici halucinogene, doar foarte gustoase.
    Deasemenea se mai poate incerca varianta cu seminte de pin, pentru o aroma subtila, revigoranta care se dezvaluie treptat abia dupa ce ai terminat de mancat prajiturica.

    @ Adi_MN: nu mi-a crescut inca rozmarinul pe balcon, ca abia l-am pus de vreo 2 saptamani (in jardinera), dar pentru reteta aia de coaste cu pesmet ma duc si cumpar… Ca tot vine Pastele 😀
    Tiramisu parca imi place mai mult fara frisca. Dar reteta ce-ai pus-o tu e printre putinele pe care le-am vazut in multi ani de zile si care sa recomande folosirea ness-ului 🙂 Motiv pentru care n-am mai mancat tiramisu la cofetarii de vreo 8 ani de zile…

    @Savoir Faire: crede-ma pe cuvant, chiar daca-l lasi la inmuiat 12 ore, orezul nu se macina asa de usor incat sa se faca faina sau sa se macine suficient de tare incat sa poata fi folosit la prajiturele. Asa ca ori folosesti din start faina de orez, ori il fierbi la abur juma’ de ora inainte sa-l lasi cele 12 ore la inmuiat, ori folosesti orez prefiert (pe care il lasi 12 ore la inmuiat).

    @mea culpa: Lasa-ti-i se scrie de fapt lasati-i, stiu dar m-am grabit, data viitoare cand sparg nuci o sa stau in genunchi pe coji (noroc ca iau miejii gata decojiti din piata, la mai putin de juma’ de pret decat in orice hipermarket)

  93. @Lup Alb – 1. Esti oltean/olteaenca? Ca numai noi le avem p’astea cu “stufat” :mrgreen: si 2) pai deh, nu toata lumea are mashina de espresso acasa, asa ca le-a pus doar reteta pentru inlocuitor 😀

  94. BucuresteaN get-beget, dar am ceva rude prin zona 🙂
    In plus, ce-i bun nu doar lu` Dumnezeu ii place 😀

  95. cu siguranta merge cu faina de orez, dar cred ca prinde un gust prea industrial.

  96. Stiti ce merge tare fain cu un ceai verde si 1-2 lingurite de miere? O tigara …..

  97. @Savoir Faire: crema de tartar e total altceva fata de praful de copt si nu stiu cui i-ar trece prin cap sa le substituie una cu alta. Cel mult crema de tartar se poate inlocui cu sare de lamaie in disperare de cauza. Sigur erau trecute ambele in reteta?
    @Marian S: eu zic sa lasi piticul acasa si sa vii singur, s-o gasi vreo pitica si pentru tine (mai ales intre 30 si 50 de ani). Alte specificatii tehnice ceva?

  98. Daca la ceai mancam in loc de biscutzei,paine cu magiun,se poate??? 😉

  99. E OK să vin cu Băsescu? Asta ca să ştiu dacă mă concentrez să scriu reţeta sau nu… 🙂

  100. @Laura Frunza
    Reteta de mai sus o aveam salvata in pc in limba italiana si in dictionarele mele nu am gasit ce inseamna.
    Eu banuiam ca inseamna praf de copt, dar nu eram sigur, :mrgreen: asa ca am preferat sa las termenul asa cum e.
    Oricum mersi de precizare, am invatat un termen pe care nu il stiam.

  101. Iti propun prajitura mea preferata: http://mademoiselle-oui.blogspot.com/2011/05/prajitura-cu-3-nume.html. Nu e chiar simplu de facut dar daca nu vrei sa o duci pana la capat, te poti opri la foi: le tai cu forme, le ungi cu un ou batut si presari pe deasupra cele mai colorate bomboane sau miez de nuca.

  102. Aragazsitreiera

    Eu sunt de acord cu eutanasierea cainilor,mai ales cu a celor recalcitranti.

  103. Buna, Simona! Eu fac biscuitii acestia cu unt. Sunt deliciosi.

    Ingrediente:
    – 400 gr faina
    – o lingurita bicarbonat
    – ¼ lingurita sare
    – 220 gr zahar
    – 120 gr unt sau margarina la temperatura camerei
    – 2 oua mari
    – o lingura extract de vanilie
    – dropsuri colorate

    Spuma0 untul si zaharul, pana zaharul se topeste complet. Adauga0 pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.
    Intr-un bol separat amesteca0 faina, bicarbonatul si sarea, apoi le adauga0 peste spuma de unt si in cateva minute, ave0 aluatul perfect pentru biscuiti.
    Impartim aluatul in doua parti, il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin o jumatate de ora inainte de a-l intinde pe planseta pudrata din abundenta cu faina.
    Lucram pe rand, cu cate o parte de aluat, restul fiind la frigider. Intindem o foaie foarte subtire, de 3-4 mm, din care decupam forme.
    Incingem cuptorul la 160 de grade. Asezam biscuitii intr-o tava, pe hartie de copt. In interiorul gemuletelor pe care le-am facut in fiecare biscuite presaram dropsurile maruntite.
    Coacem biscuitii 8-9 minute, pana biscuitii sunt foarte usor aurii pe margini si ii lasam sa se raceasca in tava inainte de a-i transfera pe platoul pe care urmeaza sa ii serviti. E chiar indicat sa folositi dropsuri de diverse culori, pentru a crea adevarate vitralii. Eu am avut in dotare dropsuri roz si le-am folosit doar pe acelea.

  104. Yey! Ma simt tare castigatoare.

    Multumim frumos, numai bine ca ne place si ceaiul.

  105. Postul de insotitor mai ramane valabil? 🙄

  106. Eu o sa cedez pt. ca nu sunt in Romania, dar aveti obligatia de a urca 20-30 de poze ca sa vad ce am pierdut 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint