Campionii și-au primit caii putere
Vă spuneam, mai deunăzi, că Renault, în calitate de sponsor principal al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, va oferi mașini tuturor sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra. Latitude pentru aur, Megane pentru argint și Twingo pentru bronz. Iată câteva fotografii de la gala de premiere, care a avut loc marți seară, la București.
În total, au fost oferite 16 autoturisme, după cum urmează:
Aur: Sandra Izbașa (gimnastică – sărituri), Alin Moldoveanu (tir – pușcă aer comprimat 10 m);
Argint: Alina Dumitru (judo – categoria 48 kg), Corina Căprioriu (judo – categoria 57 kg), Roxana Cocoș (haltere – categoria 69 kg), Rareș Dumitrescu (sabie-echipe), Alexandru Sirițeanu (sabie-echipe), Florin Zalomir (sabie-echipe), Tiberiu Dolniceanu (sabie- echipe), Cătălina Ponor (gimnastică-sol);
Bronz: Cătălina Ponor (gimnastică-echipe), Sandra Izbașa (gimnastică-echipe), Diana Chelaru (gimnastică-echipe), Diana Bulimar (gimnastică – echipe), Larisa Iordache (gimnastică – echipe), Răzvan Martin (haltere-categoria 69 kg).
La finalul galei, au fost premiați și cei 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, oameni obișnuiți, care excelează în viața de zi cu zi prin profesionalism, curaj, determinare și fair-play. Am povestit și noi despre ei aici, dacă mai țineți minte.
La capitolul anecdote, vreau să vă anunț că, la un moment dat în viață, am fost și eu la un pas să fac sport de performanță. Când aveam șase ani, pentru că eram foarte flexibilă și zvârlugă, ai mei s-au gândit să mă dea la gimnastică. M-au dus la o preselecție, organizată de un superclub din București. Acolo, niște antrenori m-au pus să fac chestii. M-au sucit, m-au învârtit, m-au pliat, m-au depliat, m-au împachetat, m-au despachetat, m-au înnodat, m-au deznodat și așa mai departe. Din vreo câteva sute de fetițe, au fost selectate vreo 10, printre care și eu. Ar fi urmat să rămân acolo, în regim de internat. Înainte de a decide dacă mă lasă sau nu, taică-meu a plecat în exursie de documentare, prin campus. S-a întâlnit cu niște fetițe și le-a întrebat cum e acolo. I-au spus că e greu, că e muncă multă-multă și sacrificiu, iar copilăria ia sfârșit odată cu intrarea în regimul de cantonament. M-a luat acasă și așa s-a sfârșit, încă dinainte de a începe, o posibilă carieră de gimnastă. 8)
Voi? Ați fost vreodată la un pas de sportul de performanță?
Felicitari pentru medalii si felicitari si sponsorilor pentru premiile oferite :), chiar arata super bine masinile astea.
am facut tenis 1 an de zile. mi-a placut la nebunie. eram buna si antrenorul vroia deja sa ma bage in concursuri. nu m-a mai lasat mama, a preferat sa ma puna cu burta pe carte 🙂
dar perioada aia a fost una dintre time of my life.
am facut sarituri de la trambulina vreo catziva ani…
acum bazinul e practic daramat!
🙁
Doar 5 ani de handbal de performata. Si dupa 14 ani mi se facu asa de dor sa mai pun mana pe minge, ca am infiinta in Bucuresti un clb de handbal pt. amatori 🙂 Cred ca m-a ajutat mult sportul in formarea personala, in ciuda vancatelor petrecute in cantonamente
ce perioada frumoasa m ai facut sa mi amintesc cu post ul asta…4 ani de yachting…best years…si evident ca mama a zis : de maine nu te mai duci ca s prea multi baieti 😀 (asa erau inceputurile acestui sport in dulcea romanica…mai multi baieti..) geaba plansete,geaba tavaleli…
Tir. Fără rezultate notabile. Şi nu mi-a folosit ( încă ) la nimic. Deşi, soacră-mea mă cam tentează… 👿
Ar fi tare fain daca Renault (ori altii) ar avea astfel de initiative si cu olimpicii internationali la Matematica, ori Informatica, ori Astronomie etc. Tare fain! Din pacate, aceia nu apar nici la stiri cine stie ce, nici nu-s promovati si incurajati pe bloguri. Iar ei, pe la 30+ ani incep sa produca chestii ce schimba lumea. Pe alte meleaguri insa …
in liceu am facut vro doi ani atletism, eram bun la fuga, nu la aia repede, ci aia departe, 5000-10000, tare plictisitor.
Da visu meu a fost sa fiu fotbalist, saraca mama a mers cu mine la toate meciurile de selectie, la toate cluburile, da nu m-au luat, am jucat totusi la echipe de amatori si mai joc si acum la seniori.
vreo 5 ani de shotokan si renuntare pe motiv de mers la facultate, unde au aparut lucruri mult mai importante care imi ocupau tot timpul liber,(si nu, nu vorbesc de invatat 😈 )
Bogdane, tir la soacra e ala cu te tirezi din calea ei???? 🙄
Carmenica : nu mă obliga să trollez că nu am unde… 👿
Dar ce bre, fuga de soacra nu e sport national, il propunem si Olimpic 😆
fuga de soacră îi ruşine naţională. sport îi când o pui la respect dacă nu îl are gata dobândit.
nu ştiu de ce, pe vremuri, elevii eminenţi nu erau încurajaţi să facă şi sport. dimpotrivă.
uite aşa s-a pierdut un real talent, o speranţă veşnic tânără, o campioană a rămas în faşă.
Pentru ce ar fi trebuit premiaţi matematicienii ? Pentru locul 1 pe UE şi locul 10 în lume ? Ce, astea-s rezultate care să merite cei doo mii de euro dă căciulă ? 👿
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13019560-olimpicii-romani-matematica-nu-mai-fost-premiati-anul-acesta-ministerul-finantelor-nu-aprobat-platile-prof-univ-radu-gologan-coordonatul-lotului-matematica.htm
Agnes : astea-s gogoşi… 😆 😆 😆
Avem o ţară de bărbaţi campioni la halbere. Io nu ştiu de ce vă plângeţi. 😯
(Ceva fotbal, ciclism, tir, cu destule performanţe şi promisiuni – nu s-a lipit nimic, pe motiv de “mergi la şcoală, lasă prostiile“. Mă rog, nici aia nu s-a prea lipit…)
Avem o ţară de bărbaţi campioni la halbere; io nu ştiu de ce vă plângeţi. 😯
(Ceva fotbal, ciclism, tir, cu destule performanţe şi promisiuni – nu s-a lipit nimic, pe motiv de “mergi la şcoală, lasă prostiile“. Mă rog, nici aia nu s-a prea lipit…)
Moderare, auzi…
Cred ca e o tara a societatii romanesti, de a considera valoare matematica si comentariile la romana reproduse – admiratia din perioada comunista a celui ce statea la birou. Sau cel putin asa era acum 25 ani – si pe alocuri inca este. Sportivii erau vazuti ca ceva de ultima solutie, desi uite, campionul la bara fixa, olandezul zburator Epke Zonderland e student la medicina.
Si la fel si astazi, multe scoli profesionale, de meserii, cat si licee sportive s-au transformat in licee teoretice. Vorbeam cu o profesoara de provincie, si spunea ca ea, din croitorie ( asta lucreaza ca second job) castiga mai bine decat un avocat/contabil proaspat absolvent. Teoria ei era ca societatea e supra saturata de contabili si avocati din facultati particulare, de s-a ajuns sa plateasca exagerat de mult pt un electrician bun.
Pe de alta parte, chiar daca liceele sportive s-au redus, sunt multe sporturi care nu au nevoie de super echipamente, sali, ci doar de ambitie si dedicare, atat din partea elevului cat si a profesorului. Ma refer la atletism.
mi-a povestit odata o fosta componenta a lotului national de gimnastica de la deva care era viata lor de copii sportivi acolo. teroare psihica din toate punctele de vedere, bataia crincena cu prosoape ude la cea mai mica greseala, supraveghere ca la auschwitz, control absolut in regim de teroare, chinuiala si tortura si fizica si pishica, in afara de asta cu urmari pentru toata viata lor si pentru dezvoltarea lor normala ca oameni nu faceau scoala decit formal, practic nu faceau scoala.
o citez aproximativ: “crede-ma si acuma cind sint matura si am terminat cu “sportul” ma trezesc noaptea urlind de frica, ma simt vinovata cind maninc pe saturate si daca am o ciocolata nu pot s-o maninc numai in pivnita pe intuneric sa nu ma vada cineva.”
asta e felul in care blocul estic a inteles sa sacrifice viata copiilor, sa le rapeasca copilaria si sa-i tortureze pentru a arata superioritatea unui sitem ideologic. si asta ca sa urle topescu la televizor despre mindrele noastre gimnaste si pentru ca in buhaitii de pe canapea sa tresalte spiritul nationalist pentru citeva minute. o citez tot pe aceasi gimnasta “eu am fugit odata la el si i-am spus tovarasu topescu mie- frica sa ma intorc ca iar ma bat astia tare ca am gresit exercitiul, da s-a facut ca nu ma aude”.
se futu un plugin și moderează aiurea, nu vă speriați, se va remedia
si iar ce vazui eu de peste gard, acolo unde sunt posmagii inmuiati.
Deci ca exemplu, in SUA, la unviersitatile de medicina, este o concurenta accerba. Cei ce depun dosare, pe langa ca au colegiu de profil terminat, prezinta un CV puternic cu activitati extra-scolara facute in perioada anterioara, inclusiv cele sportive ( se dau burse si se considera un avantaj, datorita fie concursurilor inter-universitati, ce le aduce faima, dar fi faptul ca un medic trebuie sa fie bun nu numai la teorie, ci sa reziste fizic si psihic – si asta o arata timpul alocat in plus pt o pasiune/job etc).
plugin-plugout-plugin-plogout-plugin-plugout-plugin-plugout. felu in care se fute el, pluginu.
plugin-plugout-plugin-plogout-plugin-plugout-plugin-plugout. felu in care se fute el, pluginu.
da de ce afiseaza de doua ori?
@ Crissa Toma/Corydalis : nu ai fost cumva la Clusium 2012, la Cluj?
Io n-am facut nimic sport, m-a tot chemat un antrenor de handbal, la antrenamente, dar nu m-am dus. Acum, imi pare rau 🙁
Eeeee, păi dacă nu avem moderare… Să profităm, mă gândesc…
Arakelian : liceele sportive scot sportivi cu adevărat performanţi în aceeaşi măsură în care facultăţile de jurnalism scot jurnalişti de clasă.
Şi 2. şi fie fără supărare, a considera studiul aprofundat al matematicii drept valoare nu este o tară a societăţii româneşti. Vezi prea bine că nu-i bagă nimeni în seamă. Este mai degrabă o tară a universităţilor de top din afară, care-i vânează de la primul premiu important. Noi rămânem cu liga lui Mitică.
CARMEN_ICA FATA, CA BINE ZICI: AM FACUT SI IO FO’ 2 ANI DE SHOTOKAN! (ERAM DEJA LA FACULTATE; SARITURILE AU FOST IN GENERALA);DUPA AIA M-AM APUCAT DE FACUT COPII; CEL MAI TARE SPORT; CU REZULTATE PALPABILE SI REMARCABILE!;)
soorryyy de caps: am vrut sa vaz daca modereaza si capsele!
Păi shotokan, că şotocanu’ îi de fete… Şi sigur că aţi renunţat când v-aţi dat seama că albul nu (mai) subţiază… Dacă treceaţi la aikido, acolo mergea şi negru…
@bogdan
Tir? in ce perioada? Nu cumva ne-am intersectat pe la Baneasa? Prin 86-87 ? Eu aveam un Anschutz…ce vremuri..am avut alice prin sertare multa vreme
Fratele, pa vremea aia nu aveam nevoie de culor de subtiere, acu ar merge otara de aikido sau manastire, ca tot negru e 😳
Cruela io la facultate am ajuns la sarituri, peste cursuri, seminarii 100 de metrii restante, ala sport extrem 😆
Nope, exclus Mitza. Geco, fix până în ’86, într-un poligon amenajat sub sala de sport a unui liceu militar în care făceam un soi de antrenamente pentru Spartachiade. Spun “un soi” pentru că, urmând să participăm la aceste concursuri eram scoşi de la ore pentru antrenament. Şi ca să evităm şi antrenamentul primele focuri le trăgeam în întrerupător.
Simooooonaaaa… help… 😥 Sunt 2061, tu Simona, şi se încarcă aşe greu că uiţi şi ce aveai de spus sau, mai rău, dacă eşti supărat şi vrei să “arzi” pe cineva ţi se mistuie focul şi ajungi să-i spui de bine, ceea ce e de-a dreptul inacceptabil şi necârcotitor. 😳
Eu am facut inot prifesionist. Motivatia ca sa nu pierzi era ca iti luai suturi in fund de la cei care terminau cursa inaintea ta. Asta pina cand m-am ars la picior de o teava de apa firbinte neizolata ai aflata pe holul de trecere ?!
Mi-am bagat picioru (ala sanatos) in ele de conditii comuniste si m-am lasat de inot.
Rugby f’on an, m-am faultat, operat, pana mi-am revenit batea bacu’ la usa… stiti cum e, “lasa mingea (chitara in alte situatii) si pune mana pe carte”. Asa ca in loc sa ajung f’on Maical Gecson sau Messi, ceva, is catamai injineralaul, cu diploma… in vitrina. Dupa admitere, antrenorul mi-a zis ca e cam tarziu sa ma apuc de sport
Si nu ma pot abtine:
@cruela, ce fel de sarituri faceai de s’a daramat bazinul? 🙄
@Bogdan: pe aia ii premiaza MIT, Harvard si CalTechu’ :))
DEADdy: deci saream asaaaaa, de la inaltimeeeeeeeeeeee, intr-un bazin adnac de 7 metriiiiiiiiiii, si cand sareeeaaammmm, iesea toata apa din bazin! 😳
si din tzunami in tzunami , sireacu bazin n-a mai rezistat si a …crapat! 😳 😳 😳
in ultimii ani hiar au fost la tv reportaje cu sportivii de la sarituri care se antrenau la plasa elastica ( ca bazin n-aveau) si au cashtigat chiar si asa ceva titluri in lumea larga;
in buc nu era bazin de sarituri decat la 23 august si la strand la tineretului; strandu s-a privatizat si bazinu ala s-a -nchis/desfiintzat, ceva…iar 23 s-a degradata si n-au fost bani
din ce stiu mai era un bazzin la sibiu in aer liber ( am facut acolo un cantonament) si parca la oradea?hmmmm
sa cercetez!
yeap!
tziu bine minte!
😉
( mai putin cu oradea! era …bacau! 😳 )
http://www.gandul.info/sport-miscare/cum-se-antreneaza-un-roman-de-top-10-mondial-la-sarituri-in-bazine-fara-apa-4681063
Nicky fata, ai primit mailu meu, prin porumbei calatori? 😳
@Cruela: da, prin cunostinta noastra comuna cu care ma conversez de 3-4x pe sapt, mai putin astea doua trecute cind la mine a fost (si inca este!) ca la nebuni. 16 ore pe zi lucru, hirtogaraie, valea plingerii, soro! Am primit vestea doar cu o zi inainte cind n-aveam timp nici sa respir, d’apoi sa ma duc la showuri, dar am raportat mai departe la aia 3-4 romanasi cu care mai tin legatura. Next time zi si tu in timp util, ca nu stiu altii cum sint, dar eu imi fac programul cu vreo saptamina buna (10 zile) inainte. Sorry ca nici n-am apucat sa-ti raspund. Mea culpa. 😳
@Cruela: acuma o sa-l sun si pe Adi, ca prea tare ma mustra cujetu’. Uite ce-ai facut din mine! Parca pina acu’ n-aveam astfel de greturi :)))
Nicky: rilex!
vor mai fi dati viitoare!
😉
@Cruela: a fost asa timpit sezonul asta si plin de munca ca toata luna iulie cind sint showuri gratis in parcu’ central, superb, “Shakespeare in the park” si tot asa, n-am apucat sa ma duc nici macar o singura data 🙁 Da’ am ajuns la plaja de vreo 2 ori, macar atita… Si-mi pare rau, ca ai cultura, showuri, muzee… vorba aia, ditamai tirgul 🙂 Oh, well, vorba ta, data viitoare musai cu placere 🙂
@Bogdan: o să vă rezolv cu prima ocazie când schimb postarea. pun înainte un “loc pentru trollat” și de-abia apoi postarea nouă.
@ Simona , așe da. Mulțămesc.
DA! Dacă nu plecam din Cluj, aveam toate șansele să ajung departe cu înotul de performanță și probabil eram acum profă de sport, sau antrenoare. Mutarea noastră într-un oraș fără bazin acoperit, mi-a întrerup cariera promițătoare, așa că m-am orientat către alt talent din dotare. 😉
@ cruela: “am făcut sărituri, dar acum bazinul este praf“.
Eu credeam că uitaseră ăştia să vă pună şi apă… 👿
@ cruela, mesajul doi: şi zici că sunt vecin cu viitoarea mamă-soacră? Am pus-o!!! 😯
Eu vreau un Duster 🙂
MarianSE: esti praf!
ai pus-o!
io descarc histamina. in fiecare minut.e cel mai tare sport! am o supraspecializare si-s cea mai tare din tara!
alte sporturi:balet, handbal, gimnastica, atletism, sah,catarari pana am cazut gratios la Cruce-n Caraiman.
Sahul si pescuitul sunt sporturi discriminate 🙁
Nu-i corect
da’ de ce bre Savoir faire te pronunti asa?
eu cu sahul imi mentin silueta!
sotul zice ca de la sah mi se trage………..eu il cred pe cuvant,ca prea zice cu patos.
Pai fac misto de noi astia cu patratele peste abdomen, cica avem muschii sahistului. 😆
Scrima si pedeapsa, multi ani.