Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum să-ți întinzi părul cu fierul de călcat sau cum să-ți calci iubitul și mai ales de ce

Am întrebat, acum vreo săptămână și ceva, la ce activități dubioase ați mai folosit fierul de călcat și am oferit și un premiu pentru cea mai haioasă întrebuințare a numitului agregat: o stație de călcat Philips PerfectCare Viva GC7015/20.

A sosit momentul să numesc câștigătorul, nu înainte de a vă povesti răspunsurile la care am râs cel mai mult:

În vremuri comuniste, cititoarea G. își călca lenjeria, înainte să se culce, ca să fie caldă. Mimi a lipit firele de la niște căști cu fierul, că n-avea letcon. Tatăl Elei lipea saci de plastic cu fierul, ca să facă din ei folii uriașe, cu care să-și acopere solarul în care cultiva legume. Multe doamne au povestit despre întinsul părului cu fierul. Cică fie se punea șuvița între două fiare de călcat (OMG, ce înfricoșător sună!), fie se punea într-un prosop, peste care se trecea cu fierul. Vă imaginați în ce hal era nevoită să se contorsioneze pe lângă măsuța de călcat doamna care era coafată. Spun “era coafată” fiindcă nu-mi imaginez că și-ar fi putut face cineva așa ceva singur.

Florin a călcat frunze pentru fiică-sa (avea nevoie de ele la Științele Naturii), Anca I. a călcat jeleuri din acelea tubulare, pentru o planșă de la Lucru Manual, iar K.Jo își calcă frecvent cant-urile de la mobila de bucătărie, că i se tot dezlipesc. Mihai a încălzit oala cu ciorbă cu ajutorul fierului de călcat, așezat între niște cărți, cu talpa în sus, în timp ce Mariana a prăjit ouă, ceapă și slană pe fierul de călcat. Se întâmpla într-un cămin de studenți și s-a terminat cu un fum uriaș și amenințări din partea administratorei. Sunt unii care au prăjit chiar și carne pe fierul de călcat. Iată ce povestește Călin: În armată, din lipsă de aragaz, am călcat o bucată de carne ca să o preparăm. Nu am reușit, așa ca am pus fierul cu talpa în sus și am pus-o la prăjit. Haios era ca un coleg ungea în permanență cu ulei talpa, sa nu se prindă, cu periuța de dinți!

Alți cititori au povestit cum au făcut mici, cum au prăjit cârnați sau cum au făcut friptură cu cartofi prăjiți prin aceeași metodă. Cică nu a durat decât 6 ore.

Aflată în vacanță la bunicii care nu aveau fier de călcat, Alina C. și-a călcat rochița cu ceainicul fierbinte, iar, mai târziu, când a crescut și a avut propriul fier, l-a folosit la sculptat omul de zăpadă.

Dar iată ce nebunie povestește Ali: În fragedă adolescență, iubitul din dotare a găsit o întrebuințare aparte fierului de călcat. Cum într-un oraș mic de provincie sursele de distracție erau limitate, în perioada glorioasă a anilor 90, el și prietenii lui inventivi au hotărat să-si creeze atmosferă de discotecă în intimitatea garajului unuia dintre ei. Nimic mai simplu: au sustras noul fier de călcat cu aburi al mamei (o raritate la vremea aceea) și l-au umplut cu antigel, pentru a obține un minunat fum alb. Ce le-a scăpat din vedere a fost faptul că antigelul este “ușor” toxic, sfârșind cu toții amețiți pe podeaua garajului.

Dad a călcat limba de la converși, ca să stea dreaptă, șapca soțului și, tot pentru soț, care avea enterocolită, hârtia igienică șifonată din cauza celorlalte cumpărături din pungi. Nu, iubitul nu a suportat să o folosească așa, boțită.

Cizme de piele-ntoarsă, ceasuri subacvatice, pălării, șireturi, timbre, bani, acte au mai călcat cititorii. Iar cititoarea Liana a călcat – țineți-vă bine! – nici mai mult nici mai puțin decât niște faruri de mașină: Dragul meu se tot plângea că minunea lui de mașină are apă și condens în faruri. Așa că, într-o după amiază de sâmbătă (după o vineri cam ploioasă) m-am trezi pe masa din bucătărie cu ambele faruri de la mașină. OK, cum scoatem apa din ele? Ce m-am gândit eu pe moment: poate încercăm cu fierul de călcat să dezlipim înainte nu știu ce plastic/izolier/cum se numește, ca să scoatem apa din ele. Așa că am apelat la fierul de călcat. Procedura a fost una de succes, cu o mică excepție. Am uitat că am apă în fier, așa că, atunci când am început operațiunea, am reușit să aburesc și mai mult interiorul farului. Inițial ne propusesem să folosim feonul pentru uscare dar EL a avut o idee mai bună. Toată seara am “copt” cele două faruri în cuptorul de la bucătărie! Sigilarea s-a făcut la sfârșit cu silicon transparent, și de atunci nu a(m) mai avut probleme.

Adina și-a călcat limba (din curiozitate, în timp ce bunica călca, a lipit-o de fier), dar a călcat și pachetele de țigări nedesfăcute ale mamei, din care fura câteva țigări, apoi le “sigila” la loc. În studenție, Ramona a călcat pastile de țânțari, din lipsa aparatului aferent, care se băga în priză.

Raluca a călcat ciocolata de pe un tort pe care îl făcuse unei prietene. Nu era suficient de maleabilă, nu putea fi întinsă fără să facă cute, așa că a apelat la o foaie de copt și la fierul de călcat. Mihaela și-a călcat niște păpuși de plastic (pe cap bănuiesc :P), ca să le facă mai scunde. Mara a pus tapet cu fierul de călcat. Cătălina călca lumânări când era micuță, ca să-și facă din ele plastilină, iar Mihai a făcut zahăr pudră cu fierul de călcat: Odată, când făcea prietena mea gogoși, am auzit un glas sfârșit spunând “Iubi, nu mai avem zahăr pudră!!”. Șoc si groază! Mi-am amintit că citisem printr-o carte de bucate a maică-mii că, dacă pui într-un șervețel mai gros zahar tos și îl calci cu fierul de călcat, rezultă zahar pudră. Zis și făcut! A ieșit o minunăție de zahar pudră și un covor caramelizat.

Ați râs mult, nu-i așa? Și eu. Dar cel mai mult am râs la comentariul cititoarei Cristimica, la care va pleca și stația de călcat oferită ca premiu. Iată cum și-a călcat Cristimica iubitul, ca să-l vindece de dureri de șale.

foto castigatoare

Felicitări, Cristimica, trimite-mi la simona@simonatache.ro un mail cu subjectul “Câștigătoare stație de călcat”, în care să îmi lași datele tale personale: nume complet, adresă, număr de telefon.

Vouă, celorlalți, vă mulțumesc pentru poveștile savuroase. Îmi pare rău că n-am avut 100 de stații de călcat, să vă ofer tuturor câte una, ați fi meritat.

În încheiere, vreau să vă reamintesc diferența dintre stațiile de călcat Philips PerfectCare și fiarele de călcat tradiționale, cu care am fost obișnuiți până de curând: Fierul de călcat tradițional are nevoie de o talpă foarte încinsă pentru a intinde materialul, ceea ce, în timp, duce la deteriorarea acestuia. Stația de călcat calcă prin presiunea aburului, la o temperatură optimă pentru orice tip de material. Tehonologia OptimalTemp de la Philips îți permite să treci de la un material la altul, oricât de sensibil, fără să modifici vreo setare. Tot ce trebuie să faci e s-o umpli o dată cu apă, după care poți să calci 2-3 ore, fără să mai ajustezi temperatura. Iar, dacă uiți stația de călcat peste turul pantalonilor și te duci să deschizi ușa musafirilor, n-o să-i găsești arși. Dacă vreți să vedeți gama, precum și prețurile, dați o raită pe-aici.

foto statie de calcat

Evident că, dacă mai aveți de povestit chestii de râs, sunt binevenite. Doar cu asta se ocupă în principal acest blog. 🙂

21 comentarii

 1. :)) La asta chiar nu m-am gandit ca-ti poti calca iubitul :))

 2. Asta cu salele a fost super! Chiar ca merita.

  Eu mi-am laminat legitimatia de autobuz cu fierul de calcat. Pe vremea lui Ceasca fireste 😀

 3. Nu e corect! Dupa ce ca l-a calcat deja in trecut pe saracul print, acum i-ai dat si fierul asta…Pai e ca si cum i-ai dat o arma nou-nouta! Sa vezi ce o sa sara omul acum ”ca ars”! :mrgreen:
  Felicitari! Dupa o patania ca asta… 😆

 4. si muierile se pot calca, nu asa?
  ***********
  Baba se pune goala in pat langa sotul ei
  Mosul: – Femeie, ce faci? te ticnisi?
  Baba: – Mosule, esti depasit, e pijama virtuala!
  Mosul: – Zau!? atunci mai da si tu cu fierul de calcat pe ea!

 5. Felicitari castigatoarei!

 6. Bine ca nu i-a calcat altceva cu fierul… s-o indrepte. 😀

 7. Heeeei!! Vă tare mulțumesc pentru felicitări și vă promit solemn că am să mă port cu mult mai multă grijă cu șalele prințului. Și noua stație de călcat pare că înțelege nevoile mele speciale, din moment ce e gândită să nu ardă nimic. Mai bine nici că se putea :)))
  Mulțumesc mult Simona pentru premiu, abia aștept să-l încerc!
  PS: Prințul suspină adânc și mi-e greu să înțeleg dacă se bucură de noua jucărie sau se gandește să fugă de acasă (cât mai poate). Țineți-mi pumnii!

 8. Haha, frumos articol :)) Ai nevoie doar de o bucata de fier si un fier de calcat 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green