Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Sunt obsedată de curățenie, deși negrul e antijeg

Sau al doilea episod din Jurnalul Mihaelei Dragostea și Nesimțirea Ei, Superbețea de Catifea, publicat în Cațavencii. Primul e aici. Da, Mihaela are acum rubrică și în print. Pentru că are “cunoștințe” la ziar și poate. :mrgreen:

Screen Shot 2015-09-22 at 16.37.35

Sunt obsedată de curățenie, deși negrul e antijeg

Hai, salutare, miau și sfârrr-sfârrr, ce faceți? La mine e 6 dimineața, când vă scriu, și sunt obosită ruptă, că-s trează de la 4. M-am trezit din cauza unui fulg care a căzut cu zgomot pe pervaz și instantaneu mi s-a făcut poftă să crănțănesc niște sclavi, dar n-am putut, că era o ușă-ntre mine și ei. Nenorociții mă închid afară în fiecare noapte și, ca să nu mai deschid ușa prin metoda “atârnare de clanță”, și-o baricadează cu niște gantere. Mă rog, eu încerc în fiecare dimineață să trec granița dormitorului, dau atacul la clanță, mă izbesc cu capu’, zgârii ușa, miorlăi tragic, ca să pară că mai am un pic și mă sinucid de depresie, după aia simulez că mă schingiuiește cineva, dar nu ține.

Azi dimineață, am oprit tradiționalul asalt ceva mai devreme, că aveam de băgat niște blană la spălat. Am spălat la ea vreo oră, așa, și, după ce-am terminat-o, m-a luat, așa, o senzație că am transpirat și m-am împuțit la loc, așa că am mai băgat o dată limboiu-n priză, și dă-i și spală-mă din nou, cât sunt de lungă. Partea bună e că mă îmbrac numai în negru și măcar nu am grija culorilor, când e vorba de spălat. Mă întreb cum fac, săracele, alea care au mai multe culori, ca să nu le iasă portocaliul peste alb sau negrul peste gri… Chiar n-aș vrea să fiu în locul lor.

Cel mai tare mă enervează însă că nu mi-au făcut ăștia care m-au proiectat limba mai lungă, ca să ajung cu ea și după cap. E groaznic, tre’ să mă ling pe labe, să mă îmbăloșesc bine, după care să dau cu ele după cap, apoi să le ling iar și tot așa. Mă mai miorțăi la sclavi, în pisicească, îi rog să mă lingă ei pe spate, da’ nu-nțeleg, fraierii, așa că tre’ să mă descurc singură. Nu-i ușor. Noroc că-s flexibilă și pot să mă igienizez ca lumea măcar sub codiță. Noi nu folosim hârtie igienică, ziare sau coceni, noi ne ștergem cu limba, care prezintă avantajul că o avem mereu la noi. Nu tre’ să strigăm după alte pisici prin casă “Adu-mi și mie limba!”, cum strigă sclavii, din baie, după hârtie igienică.

Este foarte important pentru mine să fiu curată, sunt pur și simplu obsedată de curățenie. Câteodată mi se pare că limba asta a mea nu face treabă ca lumea, că mi-ar fi trebuit și-un aspirator, să mă aspir bine-nainte și, de-abia după aia, să mă mopuiesc. Ah, și mă mai deranjează că las păr. Frate, parcă-mi cade păr din cur pe unde merg, îmi vine să îmi fac scandal singură și să mă trimit să-l adun, noroc că mă iubesc mai mult decât orice pe lume și, decât să-mi fac scandal, mai bine mă culc.

Dar acuma nu mă culc, totuși, că am o treabă urgentă. Trebuie să mă opresc din scris și să mă bag iar la spălat, că m-am jegoșit la loc. Nu știu cum reușesc să mă năclăiesc atât de repede, parc-aș fi porc, frate, nu pisică… Groh, groh, miau.

41 comentarii

  1. Pe langa textele astea, despre o matza proasta, jurnalul ebei era de premiul Nobel.
    Stiu, am cost grobian, dar io nu stiu sa mint.
    Auzi, ii cade par din ..

    • Ai spus deja asta de 500 de ori, in 500 de feluri diferite, cu o insistenta demna de o cauza mai buna. Am inteles deci. E ok daca o sa scriu un continuare ce vreau eu, totusi, da?

    • Nu-ti place, nu citi !!!! Sunt si persoane care se amuza copios citind randurile de mai sus. Probabil trebuie sa ai simtul umorului si sa iubesti animalele. Eu am un bichon si ma uit cateodata fascinata la ce nebunii ii trec prin cap sa faca! Daca nu intrunesti cele doua conditii pe care le-am enumerat mai inainte , chiar nu te obosi sa citesti astfel de texte…

    • Nu-mi place Eba și nici pisicile nu-mi plac. În schimb, citesc textele Simonei Tache, pentru calitate și umor.Cu mare drag.

  2. O distractie la voi acasa cu pisicul asta nebun :))
    http://www.descude.com

    • iepuraş, cred că în curând va trebui să plăteşti abonament pt câtă reclamă îţi faci p-aici şi câţi vizitatori sugi (ca un aspirator, desigur) în disperare de cauză…

  3. Ca nu i-o cadea din mar!

  4. Draga Mihaela ,
    Iar ai ridicat o problema spinoasa , sau blanoasa , cum vrei tu….Dintre mine si mama eu te inteleg cel mai bine ca-s tot in negru . Chestia asta cu spalatul noi am rezolvat-o in familie , din cand in cand ne spalam una pe alta pe unde n-ajungem.Partea mai proasta e ca mama e british blue longhair si ne umplem de puf si pe limbi si pe covoare…oricum , mananca timp si necesitatea repetarii ne face sa semanam cu aia de zice sclava a mare ca au sindrom compulsiv-obsesiv.Adica ce-i rau ca suntem obsedate de curatenie? Ne mai ajuta sclava a mica cu o perie . Dar…si crede-ma e un „dar „ mare…din cand in cand platim scump jegosenia. Astia trei ne iau de ceafa , ne baga in cada si ne spala cu o chestie care are o poza cu o uratanie de pisica pe ea. Avem cosmaruri seri in sir sa n-ajungem sa semanam cu aia. Degeaba ne zbatem , urlam , ii umplem de sange , astia tot nu se lasa. Si ca sa fie cosmarul complet , dupa aia fac misto de noi , cica semanam cu sobolanii cu tepi. Jale , jaf si nenorocire in serile alea…Si sa nu-i compostezi dupa aia…Ne-am mai impacat cu ideea ca n-avem ce face , astia spala tot : broasca testoasa , papagalul , numai chestia aia de Guinea a ramas nespalata.
    Hai ca te las ,am transpirat si ma duc sa ma spal.
    Tartorul Negru

    • @dr.Quinn:
      @ametist:
      Spalatul, cu oricatele-i sensuri alocabile, nu l-as lasa asa, de capul lui, chiar daca sta in mana (laba? sau mai in spiritul textului si mai on-topic, limba?) unei pisici. Dintr-o postare anterioara i s-a asociat si un efect surpriza, la care nici cu gandul n-am gandit … si anume scartaitul.

      Va vad cam indoiti, asa ca-s nevoit sa va readuc in atentie docomentul:

      https://www.simonatache.ro/2015/08/06/totul-trebuie-sa-scartaie-ca-sa-fie-cu-adevarat-curat/

      Nu-mi amintesc sa fi auzit vreodata o pisica scartaind de curata, ba din contra … oricate gheme (seturi sau meciuri, merge?) de par ar vomita pe covor, nu se aude nici pas, fiindu-i recunoscuta performanta de a cadea intotdeauna in picioare. Mai degraba toarce pe cuptior si se joaca de-a mijoarca, la prichiciul vetrei cel humuit, cu copiii, pana crapa motoceii. Staruie insa intrebarea: cum stam cu asepticul? Miau masuri, ca precis veti pune bisturiul pe mine 😈 !

      P.S. As fi sustinut 50%, dar e dupa buget!

    • @matrix : raspund tot eu ,Tartorul , ca sclava e ocupata cu chestii inutile , gen pus perdeaua la loc. Cu asepsia stam bine , mai avem o sclava episodica numita veterinar care ne face diverse chestii cu cantare , ace si picaturi. Nu ne place dar banuim ca tortura asta nu-i ilegala din moment ce sclava ai are curaj s-o consemneze si la ea intr-un catastif si sa ne dea si dovada la mana in buletinele noastre. Prin casa…aia mari oricum spalau cu diverse chestii pe jos. Si pentru ca ne placi iti spunem cel mai mare secret al nostru : nu avem voie in bucatarie. Usa aia e vesnic inchisa . Cam ca dormitorul Mihaelei. Sclava mare zice sa-ti spun ca nu ascute bisturiul. Hai ca ma duc sa dau perdeaua jos si sa ma spal.

  5. Am impresia ca teoria ca pisicile dorm 20 ore pe zi sunt departe de Mihaela, Maria sa Superbitatea

  6. Numai cine nu are o pisică nu pricepe interesul maxim acordat felinei “supreme ” de acasă!! pe mine m-a distrat teribil, parcă-mi vorbea motanul meu!Simona eşti mortală!!!

  7. Yeey, avem matz si la ziar 😉 abia astept sa citesc despre alte noi si nemaivazute aventuri…ar trebui facut si film sau mai bine serial, reality show..ati sparge toate recordurile de audiente :))

    • da, precum serialul cu suricatele.

    • Nu pricep dislikeurile…iar comparatia cu suricatele mi se pare ciudata, serialul respectiv nu avea in componenta si sclavi umani 😛

    • ametistule, nu fi maica ingrijorata, scrie si tu un mesaj neutru de genul e lumina afara si tot primesti dislaicuri. Sunt nedormitii de serviciu,gata irefutabili.

  8. Ha ha ha…
    Matrixule
    O dadura si doftorii in mintea pisicilor… E Corect de fapt, ca tot le marira acu salariile…

    • Hey Mr.D.J.,
      N-am vrut sa ne dam mari , dar dupa marirea asta de salariu a sclavei mai mari noi o sa mancam caviar din castronele aurite. Si-o sa ne ajute la curatat blana o vedeta , inca nu ne-am hotarat daca Tom sau Garfield….Dar si dumneavoastra tot simpatic ati ramas.
      Tartorul Negru si Pufarina

    • Dr. Quinn:
      Ce nume draguuuute si-au luat! Ca nu-mi inchipui ca te-au lasat pe tine, o sclava, sa te bagi la nasit. Par desprinse dintr-o telenovela, absolut predestinate sa … . Sa nu-i lasi sa vada filme de gen, stii tu … e.g. cum ar fi “101 dalmatieni” … sau siemezi, nu mai stiu. Bine ca ne-au mai lasat caldurile. Raman singuri acasa? 😎

    • @matrix : suntem fete , asa ca nu-i bai daca ramanem singure acasa , chiar si pe calduri. Numele initiale le-au ales sclavii, astea-s induse de noi dupa ce le-am demonstrat ca le meritam. Mai ales eu…La tv nu ne uitam ca n-avem la ce. Noi suntem mai interesante. Am incercat la meciuri dar…vreau sa uit…adica de ce nu pot sa sar pe ecran dupa mingiuta aia? De ce?
      Tartorul Negru

  9. 😎 😆 să te tot speli nu-i bai, să n-o faci DA,…..aşa că….mai uşor cu ironiile da? 😳

  10. din descrierea faptelor cat si a evenimentelor au am serioase dubii mai ales cu privire la sclava Mihaelei pe care o banui ca intr-o viata anterioara a fost pisica si ca cu avea cum sa se reincarneze in Mihaela sa fie si sclava in acelasi timp, logic, nu?

    am argumente si dovezi competente

  11. Si cand eu ii zic sotului ca frecatul covorului, parchetului, gresiei si faiantei, a geamurilor, vaselor, si a altor suprafete este o activitate prin care nervu se calmeaza si stresul se transforma usor usor in oboseala … zice ca-s robo-creatura …
    Ia sa i-o prezint pe Miaiela … dragostea si nesimtirea sclavilor ei :))

  12. Obsedata de mirosul oamenilor din metrou, sunt toti jegosi!

  13. Simono, sincer, mie dupa ce am citit postarea asta mi-a venit sa ma duc sa ma spal, ca ma simteam asa … naclaita. 🙂 🙂 🙂

  14. Matrixe, scartai – la incheieturi. Se pune?

    • @Zana eficientei:
      Era intr-un context, care acum observ, e legat de numele tau de scena ca marca de scrisoare. Culmea, cuvantul cheie e chiar eficienta 😆 .
      https://www.simonatache.ro/2015/08/06/totul-trebuie-sa-scartaie-ca-sa-fie-cu-adevarat-curat/
      Despre incheieturi, numai ganduri bune. Da, se pune. Bine ar fi sa nu, Sa nu cari mai mult decat de 3-4 dovleci in sac, sa nu stai prea mult in picioare cand ai musafiri (le inviti sa se “intrebuinteze” si pe gagici 😮 , lasati baietii sa bea si ei o bere in dechidere), sa nu … cate si mai cate. Aaaa, si neaparat papuci cu toc (3-4) in bucatarie. Scazi presiunea pe calcaie.

  15. “Cel mai tare mă enervează însă că nu mi-au făcut ăștia care m-au proiectat limba mai lungă, ca să ajung cu ea și după cap.: 😆 😆 😆 supeeerb!! 😉

  16. Apropo de igiena temeinica… se spala pana scartaie???? 😮 😮
    Si alta: ai mei au o stapana noua, mica, mica… zici ca-i soricel, atata e de mica… mica, dar lacoma la papa… asa ca s-a ales cu niste sos dupa cap in loc sa aiba rabdare ca acesta sa ajunga in farfurie! Si stau ai mei, spioneaza pana a doua zi, nimic; matza noastra nici prin gand sa se spele… stau ei si se sfatiesc: “bag de seama ca nu stie sa se spele, e prea mica!” Si au spalat-o ei, au uscat-o cu uscatorul (cica i-a placut), apoi a dormit “ca scaldata”!

    • @Nadina:
      Sa fii atenta cand pui rufele in masina de spalat. Unele au tendinta sa se “amestece” printre ele. Si fac pariu ca n-o sa-i placa. Noi am avut o experienta de neuitat cu o vrabie. Spalasem in cada o patura mai mare, am zis sa nu fortam masina, am stors-o manual cat s-a putut si apoi am bagat-o in masina, pentru o stoarcere mai eficienta. Am lipsit cateva minute si o vrabie aiurita, venita de nu se stie unde, s-a strecurat tiptil prin oblon. Dupa stoarcere a cazut lata pe gresie si tot incerca pozitia bipeda, rotind usor capul ca la incalzirea sportivilor inainte de meci. A zburat din mana mea dupa ce i-am uscat fulgii cu uscatorul de par si i-am mangaiat caputul.

    • matrix, esti rupt din filmul ala, matrix.
      Bine ca nu ai spalat pisica!! :)))

  17. @Oooo, femeie:
    Pe ce te bazezi? Intrebi enuntiativ-afirmativ. Daca par “rupt” … hmm! Am luat doar titlul. Consider matricile determinante 😀 .

    Cu spalatul pisicii spune-i Nadinei. Am uitat sa-i spun sa n-o stoarca manual 🙁 !

  18. @matrixbrain: pfffu, ce context! de ce or avea toate povestirile astea din spitale romanesti un feeling cazon si nu florence-nightingalesc? cat despre incheieturi, le menajez cat pot si cat nu uit. e greu sa te porti ca o gaina batrana, cand tu inca – in capul tau – te mai crezi sping chicken :))

  19. Vrem fotografii cu superbetea de catifea !!

  20. Imi plac noile tale editoriale cu Mihaela 🙂

  21. Simona, eu citesc aproape tot ce scrii, dar înainte de Miaiela mai ratam câte ceva. Acum ca scrii și despre ea, încerc sa nu mai pierd nici un text, cu speranța că poate ai mai scris despre pisică. Îmi place cum povestești. Sigur, ar putea fi mai multe poze cu superbitateadar treacă de la mine.
    Era un nene în primul comentariu care nu vrea sa mai scrii despre asta. Oare când vor înțelege oamenii ca fiecare pe blogul lui scrie ce vrea? Nu îți place, nu citești. Pentru fiecare gen de subiect exista cititori. Iar pisica asta nu a făcut decât sa arate și o parte duioasă (ei, da) a Simonei și a celuilalt sclav, ceea ce mie una mi-a plăcut. Nu-i ușor sa ai un animal, zi de zi, nu-i ușor nici sa scrii cu talent despre el. 😉

  22. […] ăla în care pisica obsedată de curățenie te face nespălat fără ocolișuri, începând să te lingă, e priceless. Tradus în comportament […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint