Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Știți oameni care ar merita să devină mai vizibili?

Vă ziceam, zilele trecute, că Samsung tocmai a lansat, odată cu noua serie de smartphone-uri Galaxy A, platforma Generația A, care ne propune să adunăm laolaltă poveștile unor oamenilor care ne inspiră și ne amintesc că schimbarea poate porni chiar de la noi. Fiecare dintre noi avem prieteni sau cunoștințe sau am auzit de cunoștințe ale cunoștințelor, care fac ceva tare, interesant, creativ, smart sau pur și simplu util pentru comunitate. Indiferent dacă e vorba de afaceri mici și fâșnețe, cu idei altfel în spate, sau de inițiative sociale, poveștile astea merită popularizate. Scopul platformei Generația A ăsta și este: să se vorbească despre ele la nivel național, astfel încât să poată crește și să poată aduce și mai mult bine în jurul lor.

În momentul ăsta, sunt înscrise deja 40 de proiecte, unul mai drăguț ca celălalt:

Iată câteva exemple:

Attraversiamo. E un proiect gândit pentru oamenii care nu mai au timp și nici chef să le facă pe toate. Sau chiar nu mai pot să le facă pe toate. Echipa, compusă din mămici aflate în perioada în care stau cu copiii, oferă din timpul ei liber celor care nu îl mai au. Duc și aduc copii de la înot, tenis, grădiniță. Fac de mâncare și mângâie câini, pisici, papagali rămași acasă, când stăpânii sunt în vacanță. Fac cumpărături, țin companie, citesc ziare bătrânilor. Însoțesc adolescenți la concerte și oferă îmbrățisări. Cele din urmă sunt din partea casei!

Upgrader. E un proiect care susține antreprenorii la început de drum să își transforme ideile în afaceri profitabile. Cei care dețin un start-up pot beneficia de pregătire antreprenorială, mentorat cu un antreprenor de succes, life coaching, investiții sau premii de peste 10.000 de euro. Echipa din spatele proiectului are alături oameni cu o bogată experiență de business, dispuși să transfere noii generații din experiența lor.

InnerSound New Arts Festival. E primul festival independent din România care a pus muzica contemporană în relație cu artele vizuale: film mut nou, instalații multimedia, live visuals, foto, performance. Din 2012, festivalul susține noile tehnologii în artă și conceptele cross-over, atrage publicul spre muzica contemporană în spații nonconvenționale, încurajează debutul, dezvoltă relații instituționale ce asigură vizibilitate fenomenului artistic contemporan. Practic, a pus Bucureștiul pe harta festivalurilor europene de arte contemporane.

Gândiți-vă și voi la oamenii pe care îi știți. Poate vreunul dintre ei face ceva care merită înscris pe Generația A, ca să capete o voce mai puternică și să devină mai cunoscut.

Înscrieți-l sau puneți-l pe el să se înscrie, după care urmăriți în continuare platforma, pentru că urmează o perioadă în care se va vota. Iată etapele campaniei:

Screen Shot 2016-02-10 at 16.51.58

Cele 10 proiecte care se vor detașa, la final, prin vot, vor fi promovate la nivel național, în media de business. Iar unul dintre cei care le-au propus va câștiga un Samsung A5.

Gândiți-vă pe cine ați putea înscrie și puneți mâna pe taste. Încă mai e timp până pe 17 februarie, când începe votul.

Generatia A 1

12 comentarii

  1. Eu cred in Urboteca si sper sa ajunga printre cele 10 proiecte finaliste. 🙂

    Urboteca dorește să transforme dezvoltarea orașului într-un joc de echipă prin implicarea directă a cetățenilor în planificare urbană. În ultimii ani, Urboteca, o autoutilitară refuncționalizată ca pavilion itinerant, a fost prezentă în 8 cartiere bucureștene unde a transformat spațiul public într-un birou deschis de proiectare, interacționând cu locuitorii prin exerciții de cartare, boardgameuri, materiale educaționale și dezbateri publice. La baza acestor activități se află conținutul cărții “Orașul- un manual de utilizare”, dezvoltată de ATU ca instrument interdisciplinar de educație urbană

  2. Stiu si eu pe cineva. Pe casiera de metrou – personaj colectiv.

  3. Chiar am mai citit de unul dintre proiectele mentionate de tine, attraversiamo. Mi se pare super-fain, chiar super-fain! Misto idee au avut:)

  4. Hmm, misto premiu. Ia sa ma gandesc, poate imi vine vreo idee de careva care sa il merite.

  5. Eu credeam că sunt ceva proiecte de science… Am ramas putin surprins de ce proiecte ai listat mai sus, abia apoi mi-am dat seama despre ce e vorba. Chiar interesant ce fac cei de la InnerSound !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green