Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum ar fi viața dacă femeile s-ar purta ca pisicile

O filă mai veche din Jurnalul Mihaelei Dragostea și Nesimțirea Ei.

13115414_738005933007783_1875820556_n

Bine v-am regăsit, miau! Vrei să știi, dragă cititorule de sex M, cum ar arăta viața dacă iubita ta s-ar purta ca o pisică?

Să ne imaginăm că tocmai ai descuiat ușa, ca să intri în casă. Iubita ta e întinsă ca o divă (sau ca o plăcintă) în fața ușii. Ca să poți deschide ușa ca lumea, trebuie să o împingi un pic cu piciorul, iar, ca să intri, trebuie să pășești peste ea. După ce intri, se ridică și începe să se frece de tine. O mângâi și tu, din ce în ce mai încântat, bucuria revederii e frenetică, vă topiți de iubire unul pentru celălalt. Până când, brusc, începe să te muște. Iei mâinile de pe ea și te apuci buimac să-ți dezlegi șireturile. Se aruncă din nou la picioarele tale și începe să se joace. Ia șireturile-n gură, te zgârie pe mâini până la sânge, d-astea.

La un moment dat, o ia la fugă și dispare. Umbli de nebun prin toată casa, în căutarea ei. O strigi. Nu răspunde, dar asta nu te miră, pentru că nu ți-a răspuns niciodată, de când sunteți împreună. O găsești tolănită pe cel mai înalt dulap. Doarme. Va rămâne acolo, pentru următoarele trei ore, iar când va coborî, o să se ducă într-o fugă nebună lângă ușa de la intrare și o să miroasă îndelung cele câteva perechi de pantofi aliniate acolo. Apoi, își va găsi cutia preferată (da, iubitei tale îi place să stea în cutii), se va ghemui în ea, de unde o să te fixeze mirată, fără să clipească, vreo oră.

Ești obosit, așa că îți pui un film. Te rogi de iubi să vină lângă tine. Te ignoră. Până la urmă, te ridici, o culegi din cutie și o aduci în brațe până la canapea. O așezi lângă tine, ai vrea să o mângâi puțin, să îi simți căldura. Se ridică și se duce la loc în cutie, nu înainte de a-ți arunca o privire scârbită. Renunți. Pleci până în bucătărie să-ți iei un biscuit. Vrei să mănânci în secret, așa că pășești tiptil, ca să nu audă iubita, care e la dietă. O găsești în ușa bucătăriei, așteptându-te. Mănânci biscuitul ăla, superchinuit, cu ea cocoțată pe masă și încercând să ți-l smulgă din mână. Cu gura.

E deja miezul nopții, ești rupt. Te bagi în pat. O strigi și pe ea, o rogi iar, o implori. Nimic. Te ridici, o cauți prin casă. O găsești sub birou. O iei iar în brațe și o aduci în pat. Te culcușești cu ea în brațe. Stă câteva minute, după care începe să se zbată ca o psihopată, te mușcă și fuge. Se face colac la picioarele tale și se culcă acolo. Adormiți. Pe la 4 dimineața, te trezește un cutremur. Iubita tropăie, practic, pe tine. Te calcă pe ficați, pe stomac, pe toate alea, după care ți se prăbușește pe piept. Începe să toarcă frenetic și să te lingă pe gât. Cu capul plesnind de oxitocină, începi să o mângâi. Se aude un zgomot pe scara blocului (o fi având vreun vecin avion în noapte?). Femeia vieții tale tresare și se dă jos de pe tine. Începe să alerge de nebună prin casă. Se urcă pe mobile, sare înapoi pe parchet… Adormi la loc. Ca prin vis, o auzi cum deșiră hârtia igienică de la baie. Când te trezești, o găsești calmă, lingând robinetul de la bucătărie.

Hai, zi că nu ți-ar plăcea și că n-ai fi îndrăgostit de ea ca un nebun. Miau-miau!

44 comentarii

 1. ce faci, simona, scrii jurnalul pisicii si pe alte bloguri, doar ca mult mai fara haz? http://www.printesaurbana.ro/2016/04/nostalgiile-pisicii-cu-copii-mici.html

  • ce să fac și eu, se pare că nu m-am putut abține… 😆

  • i-am sugerat doamnei sa faca o rubrica, un “jurnalul pisicii dragostea si nesimtirea ei”, ceva, dar nu a vrut sa imi publice comentariul, m-a cenzurat. 🙁

  • Bianca,
   initial crezusem ca tu esti proprietara blogului catre care ai dat linkul si vii aici cu o autoironie, gen.
   hmmm!
   Simona e inspirationala rau, pardon, Mihaela. 😆

  • Acuma…ca sa fiu obiectiva, chestia cu sclava/sclavii pisicii nu e patentul Simonei neaparat, asa se autointitulau posesorii de pisici dintotdeauna, pentru ca felinele astea mici, odata aduse intr-o casa, adopta un comportament de stapan fata de alte animale adoptate ulterior, si chiar fata de membrii umani ai casei.

  • …in afara de chestia cu sclavii, care nu se pune, in opinia mea, nu am gasit asemanari intre texte ca sa zic ca-i un plagiat ordinar.

  • nu e plagiat, ca nu e copiat textul cuvant cu cuvant, doar ideea e copiata (o pisica isi povesteste la persoana I viata si relatia cu sclavii), au observat si comentatorii doamnei. dar chiar asa… daca nu e copiat de ce nu mi-o fi aprobat comentariul? cred ca ii e putin jena, si mie mi-a fost cand am citit textul

  • iar chestia cu sclavii simona a consacrat-o, prin folosire insistenta, e marca ei. adica imediat ce o auzi te gandesti la simona si la pisica ei. asta inseamna o marca

  • Bianca, e parerea ta.
   Mie asta cu sclava/sclavii nu mi se pare deloc marca inregistrata.
   Iar de articole despre pisici este plina blogosfera, pentru ca foarte multa lume are pisici, nu doar Simona Tache, si repet,
   topicul la care ti s-a refuzat comentariul nu mi se pare deloc a fi copiat dupa stilul Simonei.
   Asta e parerea mea si mi-o respect. 😎 😆
   Daca insisti putem constitui o comisie de investigatie analitica pe text care sa stabileasca ce si cum. 💡

  • Bianca, ideea de a scrie un jurnal al unei pisici nu ii apartine Simonei. Sa restabilim adevarul istoric. Exista cel putin E.T.A. Hoffmann, in secolul XIX. Nu stiu daca nu mai e si vreun autor anterior acestuia. Dar, am parcurs fugitiv textul catre care ducea link-ul tau si, ca sa fiu sincer, mi s-a parut si mie ca Simona a … inspirat-o excesiv (ca sa zic asa) pe autoare. Dar faptul ca vrea sa o imite in stil pe Simona nu inseamna ca o plagiaza. In schimb e destul de jenant pentru cine o face. De aceea probabil nici nu ti-a aprobat comentariul.

  • Ma, tu nu vezi bine? Articolul ala e publicat cu o zi inaintea astuia. Bine-nteles ca e neinteresant si copilaresc, ca o compunere de clasa a 4-a, dar nu poti lansa acuze nefondate.

  • Bine, crok, bravo -ești foarte vigilent. Dar cam agresiv, așa ca nu vreau sa te las in pace. Te cam bagi in discuție fără sa pici pe subiect. Articolul de fata e parte a unei serii începută in iunie anul trecut. De aia exista suspiciunea ca acesta e copiat de acela si nu invers. O zi buna si mai multă retinere in comentarii ca lucrurile nu sunt întotdeauna cum par a fi.

  • Imi inchipui ce trafic e pe blogul acela de ieri incoace, toata lumea de aici se duce dincolo sa analizeze comparativ. 😛 :mrgreen:

  • Nu mi-as pune problema. Le citesc si pe Simona si pe Ioana de multa vreme (de prin 2007) si nu le-as putea acuza pe niciuna de plagiat. Iar Ioana povesteste viata pisicii mai degraba din contextual venirii copiilor – care e si specificul blogului ei.
   Bianca, esti bine intentioanata, dar cam malitioasa. Nu a patentat Simona treaba asta cu sclavii pisicii – nu trebuie decat sa ai pisica acasa ca sa stii ca esti sclavul ei.

  • Intamplator am citit ambele postari cu pisici de pe ambele bloguri, in aceeasi zi (azi, sunt libera, nu am ce face, si-mi plac povestile cu pisici). N-am sesizat nici o asemanare. Pana la a se ajunge ca Simona sa o copieze pe Ioana si reciproc, ehe, e cale lunga! Si nu, nu-s fanul nici uneia.
   Si eu sunt sclava pisicilor mele care au comportamente precum cele descrise si de Simona si de Ioana. Vreau sa va intreb, doamna Bianca, daca scriu si eu acum despre pisicile mele inseamna ca am copiat?!
   P.S. Mihaielo, fato, mi-era dor de tine, sa-i spui sclavei sa ne povesteasca mai des ce faci, ca de-asta tec pe aici, pentru tine! Te pup, fei! 😀

  • Am recitit comentariile. Faza cu noi, oamenii = sclavii pisicilor din dotare e vecheeee, dinainte sa se nasca Mihaiela! A aparut intai la psihologii si specialistii in pisicologie care cred sus si tare ca sunem sclavii matzelor noastre, ideea e veche de cel putin douazeci de ani, cel putin atunci am intalnit eu temenul asta prima data!
   Cand m-am apucat sa o citesc pe Simona, datorita Miaielei, mi-am si zis “uite, alta care se autointituleaza sclava de pisici!”. Nu Simona a inventat termenul si nu, nu ma gandesc deloc la Simona cand il mai aud vehiculat (scris si spus) incolo si incoace! Asa ca, draga Bianca, esti un pic pe dinafara subiectului ca sa zic asa. 😉

  • Iacă mă trezii pe aici să dau și eu cu bâta-n baltă: citii ambele amândouă articolele, și zău dacă văd vreo asemănare… ce, că scriu despre pisici? Nu mai faceți bre atâta scandal pe treburi inexistente…

 2. simona
  dand pisicilor ce e al pisicilor
  doresc sa te intreb unde putem comenta si alte lucruri mai putin serioase si mai putin importante pentru tara,
  cum ar fi de exemplu
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Moise+Guran+Suntem+la+inceputul+unui+scandal+urias
  scuze pt intreruperea fluviului de laude la adresa unei , cu siguranta, minunate pisici,matze, etcetc

  ps. pai nu asa se poarta femeile cu noi?
  sa vezi la H ce frumos vor toarce ele…

 3. Dacă ea ar fi pisica…
  – iubi, merg cu băieții la o bere!
  – Sfrrrrr!!! Bineeeee!!!! Eu o sa prind vreo doi soareci… Miaaaauuuu!
  – Nu te superi ca te las singura?
  – De fapt ma enervează c-ai venit pe acasă. Miaaauuu!
  – Iubi, m-am mai gândit sa ne luam un câine.
  – Nemerniculeee!!! Nu poți sa te gândești si tu sa-ți iei o amanta, ca vecinul de la 2? Vrei sa ma necajesti cu câini? Pleacă odată la bere!!! Miaaaauuu!
  … Sa fie pisica??? Vise, tata, am vrea noi!!!

 4. 2:00 miauuuuuuuu!

  • ceasul cruelei e cu un minut inainte de ceasul miha… asta, ceasul oficial al blogului.
   asta in cazul in care cru nu a furat startul, cumva…
   ora sase si un pic, toate fetele toarce… nu, nu, toate fetele sforaie.

  • Cruela, tu chiar nu mai dormi? daca tot bei cafele multe, treci si p-aici sa mai bem si noi una- azi e soare, merge:)

  • no, la 6 dimineata negociam cu strumf macare o ora de somn.
   dupa ce l am convins, a sunat alarma de trezire, de la ceas

 5. Adi
  Ma budapestanule
  Masă, da poate pisicile or fi aproape identice.
  Si atunci nu ai cum sa scri diferit despre doo lucruri identice.
  Ca daca e neagra ca zmoala nu poți ca sa zici ca e alba ca zăpadă (excepție zăpada din București, la doo zile după ninsoare)
  Ca de rele si afurisite, sunt toate la fel.

 6. daca cititorii de sex F se numesc ginecologi , cititorii de sex M cum s-ar numi ?

 7. Nesimțirea si puturosenia șantajista sentimentala tocmai a luat forma de cozonac la mine în brațe. Eu un moment din ala in care ma întreb dacă s-o musc de ureche sau nu… P. S. Eu nu pot sa iau forma de cozonac oricât m-as stradui…

 8. Aolio, ma simt discriminata rau :mrgreen:
  fac alergie la pisici, mi se par viclene si profitoare si uite cata importanta li se dau! Nu-i corect, Dom’le!
  de caini n-aveti nimic? 😮

 9. Eu nu m-as fi abtinut, mai mult ca sigur. Toate ca toate, dar muscatul nu-l ratez. Ca nici ele … si mai si zgarie! 😆

 10. @Lumi:
  Nici unul din embeduri nu se deschide. Ce boalilii, ti-am mai zis, baga-l c- o singura cifra, nu cu sot! Tot eu sa te-nvat?

 11. Ati vazut cum agramata duamna grapini s-a luat de Andrei Plesu? i-a zis ca-i un infatuat frustrat si umflat. 😳

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green