Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cine mi-a stricat pacientul?!

Dr. Quinn, căreia i-am mai publicat texte aici, mi-a trimis un text adresat acelora dintre colegii ei care au creat prăpastia dintre medic și pacient. I-l public în cele ce urmează:

screen-shot-2016-09-27-at-10-08-05

Cine mi-a stricat pacientul?!

Am ajuns la vârsta la care am copilul încă în școala generală, clasele I-IV, dar mă exprim cu „pe vremea mea”, când e vorba de relația medic-pacient, cu tot cu nostalgia presupusă de sintagma. Am dat cu nasul de viață în spital, pe vremea când pacientul încă avea încredere în medic, când încă existau atât în spitalele de referință, cât și în cele teritoriale “patriarhi” făcuți la școala veche, profesioniști dar și oameni de cultură, cu atitudine condescendent-părintească față de noi “ăia micii”. Oameni pentru care medicina era vocație, nu meserie. Și care ne-au învățat considerandu-ne, între altele, cartea lor de vizită.

Pe vremea aceea, pacientul nu intra la consultație gata montat împotriva medicului, nu amenința cu televiziunea și nu era convins că plicul rezolvă boala.

Anii din urmă au scos tot ce-i mai rău din oameni. De pe ambele părți ale medicinei. Dăm vina pe lipsa de educație medicală și pe lipsa de educație în general, pe cazurile prezentate mai mult sau mai puțin corect de mass-media, care sporesc agresivitatea pacienților, dăm vina pe numărul nostru în continuă scădere și implicit pe volumul de muncă mult crescut.

Dar hai să ne uităm puțin în ograda noastră”

Te rog să-mi explici mie, în primul rând, stimate coleg care ai puterea să decizi produsele pe care le vor achiziționa spitalele la ce anume te-ai gândit când le-ai ales. Explică-mi mie că am comis repetat greșeli de tehnică, că e vina mea, nu a apei chioare cu care am dezinfectat plăgile sau m-am spălat pe mâini. Și o să-ți explic și eu, cel care lucrează cu pacientul, nu cu hârtii, ce-i aia o complicație. Cu cât prelungește ea spitalizarea, cu cât crește costurile și cum contribuie la selecția bacteriilor.

Dă-mi, te rog, un număr de telefon. Să te sune pe tine pacientul căruia îi spun că în spital n-am… numește tu ce, că tu pui dop la achiziții. “Vaccinuri” îți sună cunoscut? Lucrez într-un spital mic, dar sunt convinsă că, dintr-un spital mare, vin cereri și mai grele.

Explică-mi tu de ce-ai condiționat actul medical. Ca să știu ce să-i spun pacientului venit tardiv, pentru că… “N-am avut bani”.

Ghidează-ma tu în hățișul de hârtii, ăla pentru care țin oamenii la ușă și-mi iau înjurături. Ajută-mă tu să nu-mi mai fie frică, atunci când dau un concediu medical sau prescriu un dispozitiv. Frică că vii tu, peste doi ani, și mi-l impuți.

Povestește-mi și mie de când ai căpătat aura aia de Dumnezeu inabordabil. Da, știu, voi, elita, sunteți puțini și, în ochii voștri binemeritați să se închine lumea la voi ca la niște zei. Dar noi suntem ăia mulți. Ăia care fac gărzi, care văd zeci de pacienți pe zi, care iau înjurături dintre care pe multe le meriți chiar tu. Dar tu nu ești acolo. Acolo suntem noi, ăia care ne descurcăm cum putem.

Spune-mi tu de ce medicina e doar business și pacientul doar hârtii și statistică.

Știu că majoritatea pacienților mei nu coboară din School Bus-ul Școlii de Dans și Bune Maniere, că nu-s pregătiți să răspundă la întrebările de la “Vrei să fii milionar”, dar o parte din plângerile lor sunt reale, chiar dacă abrupt exprimate, așa că te rog să mă înveți ce să le răspund când îmi impută mie greșelile tale. Sau și mai bine: fă o gardă!

Dr. Quinn

Foto Dejan Jovanovic | Dreamstime.com

43 comentarii

 1. Respect, Dr Quinn!

  Nu mai departe de sambata imi povestea cineva experienta avuta vineri seara la camera de garda a Spitalului Pantelimon. Si- a petrecut cateva ore acolo (ca apartinator) si era marcat de ceea ce vazuse. Era inclinat chiar sa creada ca vineri a fost ” ceva cu magnetismul” ca ploua cu cazuri grave. Cred ca asa e mereu de fapt. Era un singur medic de garda si doua asistente. Cazurile , cum spuneam, curgeau ( cineva cazuse cu scara, unul cu hemoragie interna, altul in plin infarct, o femeie cu sangele curgandu-i si din nas si din gura – de toate felurile, ia si le prioritizeaza daca poti! ) Medicul facea echilibristica intre pacienti si maldarul de hartii pe care trebuia sa le completeze, parafeze samd. Asistentele nu aveau timp nici de un pipi rapid, apartinatorii in pragul isterie scena de infern . Spunea ca nu ar putea sa faca munca aceea pentru nici un ban din lume, Pur si simplu i-ar fi imposibil. Sunt foarte putin cei care pot
  De acceea spun, sa nu uitam sa ii respectam pe cei care nu doar ca pot dar o si fac.

  • eu as zice că mai degrabă să-i radem la alegeri.
   poate că o nouă echipă de aleși, să determine schimbări în gândirea anchilozată din ministere si administrație
   postul de ieri mi-a dat o idee : mă duc la cortul usr să ajut cum ți cât pot
   am o ură pe ăștia de acum mai ceva ca o nucleară, janghinile naibii

  • așa rău m-a luat valul că nici nu am mai precizat despre cine e vorba când am zis să-i radem .
   Citat din dr Quinn :
   *Te rog să-mi explici mie, în primul rând, stimate coleg care ai puterea să decizi produsele pe care le vor achiziționa spitalele la ce anume te-ai gândit când le-ai ales.*
   pe ăștia îi urăsc, misterioșii decidenți din spatele ușilor închise
   niciodată, nimeni nu poate să fie tras la răspundere, pt că se ascund prin cotloanele puterii

 2. Mă înclin cu respect, dr. Quinn. Eu încă, în optimismul meu naiv, cred cu tărie că dacă se adună o masă critică de oameni cu o astfel de atitudine, sistemul se poate schimba în bine, din interior.

  • da, și eu

  • Si eu.
   Respect, doctor Quinn.

  • costicămusulmanu

   nu pot să vă spun despre cine este vorba însă un copil bun (care chiar a studiat) și care se pregătește acum pentru rezidențiat are o așa de mare blazare că mă îngrijorează…?; zice că în marile spitale ăștia cărora chiar le pasă n-au nici o speranță…
   om vide…
   pentru nicușor am cele 10 semnături promise; le trimit luni cînd revin în țară;
   pe ei, pe ei, pe muma lor!

  • si io pe tacsu lor, sa nu se simta afectiv discriminat…of, of, mai, mai….csf, n-ai csf….

 3. Draga Dr Quinn!, Aveti respectele mele!
  La mine va zic cine m-o stricat: nesimtirea si agresivitatea a unor firme farmaceutice dar si neglijenta a alto doctori. M-am intalnit la usa cabinetului dr de familie cu reprezentant de vanzari ce venea si lua copii de la retete, numara cate medicamente X o dat, si dadea comision. Doctori care s-au batut cap in cap cu diagnostic si certat in loc sa lucreze impreuna. Medic caruia ii ziceam: am salariu minim pe economie, 600 lei, nu pot sa dau 400 pe medicamente, medicul nu intelegea. Am schimbat medicul si noul a dat medicamente generice cu 100 lei toate. Medic care fumeaza in spital. Medic care imi zice ca i s-a propus in clinica (privata!!! ) sa convinga pacientii sa ia vaccinuri ( 2) contra comision dar el nu isi vinde sufletul. Medici care tzipa la pacient versus medici care au stat sa ne convinga ca igiena vietii si alimentatiei fac mai mult decat pastilele contra colesterolului.

  Am plecat din tara. Si eu, si alti medici romani. Si aici medicii completeaza fise 2 ore! zilnic! bilete de iesire din spital, recomandari, rapoarte pt interventii etc. Dar daca au o indoiala fac consiliu pe sectie, daca pun diagnostic prost sau uita “vreun pansament” in pacient e iar ancheta, etc. Si aici medicii romani au salarii mici (comparativ cu al femeii de serviciu) si vin cu bicicleta si fac garzi pt un ban. Medici care inainte de a scrie ma intreaba cum ma simt, si ma trateaza ca pacient nu ca boala. Medic care imi da concediu medical si analize dupa 2 zile sa revin pt medicamente daca tot rau sunt. Medic care mi-a explicat ca mamografia preventiva e un mare no (daca tii minte subiectul deschis de tine… acolo tocmai ai vazut ce recomanda medicul roman si ce mi-a recomandat medicul strain). Pediatru care cand a vazut carnetul de vaccinari romanesc ne-a zis: asta e inutil, asta e inutil, asta e inutil.

  Eu apreciez medici care m-au facut mai sanatoasa prin preventie si fara cheltuit bani. Care m-au consultat ca intreg. Slabi si zambitori si senini. Care m-au scos din dependenta de medicamente construita de ‘colega’. Medic care mi-a zis ca cea mai buna stimulare a imunitatii e limonada cu miere. Medic care a dat regim alimentar pe restul vietii nu reteta. Medici care au spus ca au pacienti ce nu au trecut NICIODATA pe la farmacie. Medici ce scot prospectul in fata si il discutam inainte de a-mi da o reteta.
  Pot sa dau numele lor din Bucuresti?

  • Daaaaaaaaaa. Simona, poate sa dea nume acestor Medici?

  • @o femeie: păi de ce să nu poți??? normal că da!

  • Dr dermatolog Popescu (ea). Sunt sot sotie, eu am fost la ea. Eram la al 7lea dermatolog cu dermatita mea si punga de creme cu cortizon. Mi-a explicat ca 1000 de creme nu pot calma ce imi declanseaza o expunere de 1 secunda la alergenic si ca pot trai sanatoasa si daca ma spal pe maini numai cu apa. A avut dreptate. Era acum 10 ani la spital Colentina.

   Ginecolog Hamid Ayotolahi, Filantropia. In loc sa imi dea reteta de fier si B-uri a stat 10-15 min. sa imi explice ca sa las vegetarianismul pt ca si carnea are rolul ei (mi-a explicat cateva elemente care le contine carnea si care nu le testeaza). Mi-a dat si idei de feluri de mancaruri si sa caut surse curate, nu din supermarket, inclusiv porc mi-a recomandat. Tratament pt hpv mi-a recomandat limonada cu miere. Peste un an am repetat testele si nu mai aveam hpv .

   Alergolog Dr Perlea Sorin. M-am dus la el cu simptome agravate de medicamente. Luam zilnic la recomandarea colegei pneumolog. Mi-a zis ca exista o sansa sa traiesc fara sa iau medicamente zilnic. A facut teste, recomandat exercitii respiratorii (pneumologul nu), injumatatit doza, revenit la control la fiecare 2-3 luni pt o reinjumatatire doza. Nu mai iau nimic acum .

   ORL dr Chiriac. A fost dr la spitalul din zona Victoriei, apoi la cabinet particular. Tot pt inflamatii alergice am ajuns la el, era atunci la Medicover. Mi-a explicat conduita lui de viata si faptul ca desi e expus zilnic la bacterii: nu ia medicamente pt raceli banale, nu ia vaccinuri, la primul semn de imbolnavire sta acasa cu odihna si supa, si in 2 zile ii trece. Mi-a zis ca e nu vrea sa recomande un vaccin doar pt comision.

   Dr Pavel Chirila.

   Cartile lui Thierry Jannsen.

   Si stau de o saptamana si nu imi aduc aminte numele primului medic de familie ce pt calciu mi-a explicat cum sa schimb alimentatia si sa fac teste peste 3 luni, sa identific o sursa de unde asimilez mai bine (la a 3a runda am identificat ca nu din lapte dar din cascavaluri si peste cu oase). Era medic in Drumul Taberei. Si ma oftic ca nu imi aduc aminte….

 4. Frumos. Desi titlul este foarte neinspirat, ca sa scriu de bine! Pacientul nu e nici “stricat” si nici nu apartine Dr. Quinn. Nu intereseaza pe nimeni ce probleme isi pune o anumita persoana, fie ea medic de spital, sau de familie, sau whatever, fiecare dintre noi suntem simple celule intr-un organism imposibil de inteles din perspectiva noastra. Nimic mai mult.

  Nimic concret despre originea problemei. De exemplu, pe logica flagrantului, orice medic care primeste un plic poate fi saltat de politie sau de procurori fara nicio alta proba. Orice medic poate fi supus santajului serviciilor secrete, procurorilor sau politiei judiciare.
  Din cate inteleg, flagrantul este regina probelor. Dar cum se obtin dovezile suplimentare?
  Desigur ca o alternativa ar fi sa nu primesti niciun plic si atunci stai linistit si fara grija. Altfel spus esti liber sa operezi romani, toata viata, pentru un salariu de cca 2500 lei lunar, refuzand toate plicurile, expunandu-te in saracie numeroaselor riscuri pentru sanatate.
  In acest rastimp, procurorii care te urmaresc au salarii de peste 10.000 lei lunar, pensii speciale si tratamente la AKH Viena pentru ei si familiile lor. Cum e treaba Dr. Quinn, ati vrea sa se imbunatateasca situatia medicilor dar nu doriti sa va expuneti in niciun fel, este?

  • Franklin, n-ai înţeles nimic, aşa că hai să-ţi traduc eu: Dr. Quinn se referă la faptul că există o prăpastie între furnizorii şi beneficiarii de servicii medicale, şi chiar arată spre cei pe care-i consideră vinovaţi pentru această stare de fapt, adică acele personalităţi medicale care ajung să fie “ordonatori de credite” şi să se creadă mici Dumnezei pentru că au un pix în mână şi o semnătură în vârful lui. Iar după ce ajung acolo, judecă mai degrabă după raţiuni economice şi birocratice decât medicale, ducând în multe cazuri la situaţiile anormale despre care vorbeşte.
   Şi această anomalie, îndrăznesc să plusez, e întreţinută de o corupţie sistemică, un cancer care se propagă de sus în jos înspre celulele sănătoase ale sistemului, obligându-le să gândească în termeni de “plic”. Aşa că voci ca ale dr. Quinn o să ascult şi o să susţin cu tot ce-mi stă în putinţă.

  • @marius
   Dupa cum singur ai “plusat”, prapastia dintre furnizorii si beneficiarii de servicii medicale, intretinuta de o coruptie sistemica este un aspect comun, generalizat in societatea romaneasca. In toate domeniile se procedeaza asisderea, nu este nimic special cu furnizorii de servicii medicale. Atata doar ca in sanatate, tarlaua e mai mare si ajunge la foarte multa lume. In plus, fiind vorba de sanatatea individului, problema e mai delicata, mai spectaculoasa si plasata in centrul atentiei opiniei publice. Cat despre ordonatorii de credite, se fura cu mult mai mult in lucrarile publice de infrastructura, in administratia locala sau in ministerele cu multi angajati, de exemplu in MAI

  • Franklin, reuşeşti o performanţă rară: Ai dreptate şi greşeşti în acelaşi timp. Ai dreptate că problema este generalizată însă greşeşti diluând până la bagatelizare oful autoarei.

 5. Eu abia ce m-am intors pe sectia de interne si deja am avut o avalansa de cazuri triste, arteriopatii complicate, la care din pacate nu prea mai exista posibilitati de abordare chirurgicala, decat amputatia 🙁
  Si nu pot sa dau vina pe amaratii de pacienti ca n-au avut grija de ei, cand dragutzii mei de colegi din alte colturi ale tarii nu le-au explicat absolut nimic despre boala, despre tratament (atat stil de viata, cat si medicamentos) si nici nu au prescris un tratament eficient!! 😡
  Singurul aspect pozitiv in toata situatia asta sunt ceilalti pacienti ai nostri care au nimerit din prima la noi pe sectie si chiar si dupa 10 ani de la diagnostic sunt relativ bine…

  • ametist
   te rog spune-mi mie
   nici mie nu mi-au spus nimic
   exun.amchory@gmail.com

  • Ametist, o sa te rog (daca si Simona Tache vrea) sa scrii un articol pe tema asta si sa o rugam pe Simona sa publice. Cred ca multa lume il va citi si isi va corecta, treptat, viata.
   Putini medici isi iau timp si rabdare sa incerce sa izoleze si sa indrume pacientul spre o conduita de viata mai buna (fara fumat, fara alcool, alimentatie, miscare) – eu am apreciat enorm acesti doctori pt ca le-ar fi mai usor sa scrie o reteta in 2min decat sa intrebe si sa raspunda 20 min

  • @ o femeie-este o propunere foarte buna, multumesc de idee! o sa compun cate ceva in weekend si o sa ii trimit Simonei pe mail. Daca va considera de cuviinta sa publice, m-as bucura mult!

 6. M-ar interesa pe mine ce probleme isi pune, stimate Franklin, daca nu va e cu suparare…

  • Si pe mine. Si eu mai cred ca astfel de texte sunt bune pentru ca in oceanul de cinism ce a devenit sistemul nostru de sanatate medicii care nu pot accepta ce e in jur inteleg ca nu sunt singuri. Ba chiar, cautandu-se unii pe altii, ca sunt de fapt majoritari, doar ca n-au crezut-o, atat de puternic era curentul care a adus lucrurile aici. Puternic nu pentru ca e majoritar ci pentru ca isi trage seva din nestiinta, oboseala, nepasarea sau lasitatea noastra, a majoritatii. Si pe mine ma intereseaza ce are de spus dr. Quinn, daca nu va e cu suparare.

  • @all
   Mai intai, si eu sunt alaturi de dr. Quinn careia ii dau dreptate 100%. Ca text, nu sunt estet sau critic literar, asa incat nu am luat in consideratie acest aspect. Pur si simplu am trecut peste el, desi, recunosc, textul este bine scris. Apoi, nu ma numar printre aceia care se aproba unii pe altii precum maimutele si daca am ceva de spus, o spun fie critic, fie in completare.
   Am spus ca nu intereseaza pe nimeni ce probleme isi pune o anumita persoana din simplul motiv ca ceea ce conteaza cu adevarat este actiunea, nu contemplatia.

   Cum spuneam, problema este coruptia generalizata. Iar coruptia generalizata din spitale a fost, este si va fi posibila, viabila si chiar infloritoare numai pentru ca spitalele au ramas proprietate de stat. Daca Dr. Quinn ar fi fost medic intr-un spital privat (din tara sau de afara), recunoasteti ca, intr-adevar, n-ar fi interest pe nimeni ce anume gandeste dansa? Atunci de ce sa intereseze mai mult pentru ca lucreaza la stat?
   O a doua problema este ca statul insusi, prin administratorii lui din clasa politica este neinteresat sau iresponsabil in legatura cu sanatatea populatiei, fiind preocupat de alte aspecte. La asta ma refeream la salariile si privilegiile din alte domenii in raport cu modul in care sunt tratati medicii. Vad ca nimeni nu a reactionat la exemplul cu salariile si pensile special desi problema e chiar serioasa. O repet. Un medic nu poate primi niciodata niciun plic cu bani de la un pacient multumit de modul in care a fost tratat pentru ca un eventual flagrant cu MITA + declaratia pacientului il conduce fie la condamnare fie la compromise cu anchetatorii.

  • @ Franklin

   A trebuit sa ma opresc la “nu ma numar printre aceia care se aproba unii pe altii precum maimutele”. Sunt sigur ca era foarte interesanta continuarea.

  • franklin
   asta nu e o aroganță? ( chestia cu maimuța)
   chiar ce vorbeam zilele trecute despre aroganțe

  • Franklin: ne intereseaza opinia unui medic de la un spital de stat din simplul motiv ca noi toti cotizam acolo fara sa ne intrebe nimeni daca vrem. Si daca tot cotizam avem si noi niste biete asteptari.

 7. nu am vazut inca o greva in sistemul medical pe motiv de manageri pusi politic, ca sa nu zic incompetenti , care distrug medici si pacienti . au incercat unii , parca de la Spitalul de urgenta din Bucureti . nu mai stiu , au reusit ceva ??

 8. jokebreak:
  Un medic își ia mașina de le reparat și mecanicul îi zice arogant:
  – uite doctore asa ar trebui să reparați și voi pacienții, e ca nouă din fabrică
  la care doctorul zice:
  – Ia încearcă să repari tu mașina cu motorul pornit

  • Dacă tot ridicaşi mingea la fileu:
   La un concurs de îndemânare de mecanică auto, la care proba de foc era demontarea şi remontarea unui motor care să rămână funcţional în urma demersului, publicul era foarte dezamăgit când premiul cel mare i-a fost decernat unui medic ginecolog pasionat de motoare, dar care a reuşit să termine în 12 ore, pe când mecanicul Gică a terminat în 3 ore. Motivarea juriului: Doctorul a reuşit să facă toată treaba lucrând exclusiv prin ţeava de eşapament.

 9. Quinno, daca te adresezi ministrului, nu te obosi: doarme adinc. Il concureaza pe Iohannis.

  • Te inseli amarnic. Sigur ca e cool sa injuram toti responsabilii din orice domeniu, dar in cazul ministrului sanatatii e cam nedrept. Omul acela a facut pentru sanatate mai mult decat multi din domeniu fara a fi medic si inainte de a fi ministru.

  • De acord cu Adi. @Franklin: trebuia să mă abţin ca să nu-ţi par o maimuţă?

   Că nu iese zilnic la televizor nu-nseamnă neapărat că doarme în papuci. Poate că omul chiar are treabă.

  • cătălin
   chiar nu stii cine e si ce a făcut omul ăsta înainte de a fi ministru?
   printre altele mi-aduc aminte că aducea pe banii lui medicamente pt tratament cancer

  • Da, tocmai fiindca stiu ce a facut acel om atunci cind nu era ministru, nu pot sa nu fiu dezamagit ca, atunci cind a ajuns intr-o functie de conducere, n-a facut nimic. Nici unul din dinozaurii care conduc de 30 de ani directii de sanatate/spitale/facultati de medicina n-a fost deranjat cu nimic. Toti aia care ne explicau noua, boilor, ca ranitii de la Colectiv au fost tratati “ca in Franta” incaseaza in continuare salarii uriase (pentru Romania si pentru competenta lor profesionala).

 10. Cu ani in urma am citit o vorba de duh: “ca raul sa triumfe ajunge ca oamenii buni sa nu faca nimic”.
  La fel si in lumea medicilor: unii au ales sa plece din tara, altii au s-au pervertit moral (de fapt erau de dinainte, facultatea de medicina e instruire, comportamentul moral nu e distrus de saracie ci de educatie si valori), altii au vorbit. Ganditi-va doar la doamna doctor din spitalul de arsi care nu a mai rezistat si a publicat poze/film cu pacientii cu viermi – si ganditiva cate alti oameni (infirmiere, asistente, medici, pacienti sau apartinatori) au trecut pe langa cei ca el si au ridicat din umeri.

 11. Eu cred ca pe pacient e posibil sa il fi deteriorat si beutura, tutunul, virușii, gura nevesti, femeile, munca la firma, toate grozăviile ce le citește el pe net sau pe blogu roz. încălzirea globala, radiațiile cosmice.
  Daca e politician l,a stricat deneaul.

 12. E curios cum toti medicii se plang de mass-media care “prezinta gresit cazurile” sau de pacienti needucat, carora le pute gura. Au impresia ca mass-media a creat prapastia care exista intre medici si pacientii lor, nu medicii insisi. Problema e ca nu ai cum sa fi trait 20 de ani pe pamantul numit Romania fara sa te fi lovit de imbecilitatea cu miros de superioritate a unor medici. Fiecare om pe care il cunosc are povesti de groaza, nu trebuie sa te uiti la televizor ca sa intelegi cat de imputita a ajuns profesia asta. Daca ar fi sa fac un top 3, eu personal nu as sti pe cine sa aleg. Poate pe medicul de familie care imi prescria antibiotice pentru fiecare basinuta pe care o dadeam in copilarie, de ajunsesem sa am nevoie de doze de cal (atunci cand chiar era nevoie). Sau poate pe ginecoloaga care la 18 ani mi-a sugerat sa fac rost de 20 de milioane pentru vaccin HPV, pentru ca altfel le comunica parintilor ca imi incepusem viata sexuala. Sau poate pe doctorul care m-a lasat infertila la 20 de ani din cauza unui tratament care nu se mai folosea de 50 de ani? Mentiune speciala ia si dentistul care mi-a scos o masea pe viu la 24 de ani din cauza ca nu stia unde sa bage acul pentru anestezie (asta mi-au confirmat-o alti 2 doctori dupa)

  In mod total socant, toate aventurile astea le-am avut atunci cand eram mica, naiva si usor de prostit, adica targetul perfect al domnilor doctori care acum se plang pe toate zidurile cat de nedreptatiti sunt de societate. In schimb, atunci cand m-am facut mare si “bitch”, cand am invatat sa bat cu pumnul in masa, sa amenint cu televiziunea si sa las invataturile “Scolii de dans si bune maniere” deoparte, brusc s-au schimbat lucrurile. Am invatat ca in romania nu poti sa te porti normal, trebuie sa faci pe nebunul pentru ca numai nebunii primesc respect si omenie.

  Asa ca draga Dr. Quinn, aveti o problema foarte grava de imagine – si nu e generata de mass-media sau de rau-voitori, ci de voi insiva. Dincolo de spagari, santajisti si dumnezei inabordabili aveti si foarte foarte multi incompetenti. Eu inteleg ca exista si doctori buni, dar din pacate sunt in minoritate.

 13. bon, Simona si dragi medici, acum ca ati citit articolul despre Brunei (o somitate membru al comisiei de malpraxis dar si parerea colegilor de breasla) , intelegeti de ce noi pacientii suntem niste stricati, si de unde incepe stricaciunea. De sus!

  Eu am plecat din tara. Dar am avut eu, acelasi pacient, diagnostice diferite, tratamente dure. Si fusei la mai multi doctori. Acelasi pacient, eu, stricata de cativa doctori din Ro.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green