Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Grota în care stăpânii biciuiesc sclavi în halate albe, iar pacienții sunt niște viermi

Cazul Burnei scoate la lumină informații de-a dreptul S.F. Codul Deontologic al Colegiului Medicilor îi obligă, practic, la tăcere pe medicii care ar dori să reclame erorile unei somități, oprind-o, de exemplu, de la experimente neautorizate pe oameni. Orice medic care vede că șeful lui pune în pericol viața pacienților este obligat să îl informeze mai întâi în scris chiar pe medicul autor al faptei, adică pe șefu’. După care, dacă acesta nu remediază erorile, să se adreseze Colegiului, adică ori fix aceleiași somități (în calitate de șef de comisie de specialitate, de data asta), ori altor somități la fel de deschise către dialog. În cazul Burnei, chiar așa ăsta ar fi fost traseul reclamațiilor, de la Burnei-doctorul, la Burnei-șeful de comisie. Orice dezvăluire publică a poveștilor terifiante pe care le tot aflăm, în aceste zile, înainte ca Colegiul Medicilor (prin chiar personajul principal al poveștilor) să se fi pronunțat, ar fi fost supusă la sancțiuni drastice. Astea sunt regulile acestei organizații profesionale, care are ca misiune, printre altele, “respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică”.

De ce sunt obligați la tăcere medicii? Explică șeful Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, în acest interviu:

screen-shot-2016-12-15-at-12-36-41

Este că nu vă așteptați la acest răspuns? Așa cum nu v-ați așteptat nici ca Borcean să ne spună, într-un alt interviu, de acum două zile, că experimentele neautorizate pe pacienți sunt normale și necesare pentru evoluția medicinei?

Întrebat dacă nu există riscul ca un medic să se teamă, totuși, să-i semnaleze o eroare șefului său, Borcean ne asigură că nici vorbă de așa ceva.

screen-shot-2016-12-15-at-12-54-37

V-au ieșit ochii din cap de mirare, îmi dau seama, și eu am fost nevoită să mi-i înfig cu mâna la loc, în orbite. Climatul în sistemul de sănătate românesc e unul al abuzurilor și al terorii, iar asta o știm bine cu toții. Am prieteni medici, care au plecat deja de mulți ani în alte țări sau chiar pe alte continente. Sunt mulțumiți de munca lor, sunt respectați și fericiți profesional, acolo unde sunt acum, dar nu au depășit nici azi, în totalitate, traumele trăite ca tineri medici, în România. Pe lângă ei, am mai vorbit personal cu zeci de medici care sunt încă în țară și care povestesc aceleași lucruri despre sistem. Alte sute de mărturii doar le-am citit. Nu am întâlnit încă nicio mărturie a unui medic fără putere, funcții și cârdășii politice, care să susțină altceva. Dar Gheorghe Borcean ne  spune că nu există niciun motiv de frică și că vorbim de “relații administrative, nu de putere”.

Mă uit la interviurile pe care le dau acești feudali ai sistemului și îmi dau seama că ei au trăit liniștiți, timp de zeci de ani, într-o grotă în care erau stăpâni de sclavi în halate albe, iar pacienții erau și ei pe-acolo, pe post de șoricei, de viermișori sau de orice altceva cu care poți face ce vrei. Iar, acum, s-a pus un spot de lumină în grotă și șobolanii-Dumnezei s-au trezit că trebuie să răspună la întrebări pe care nu le-au mai auzit niciodată și la care nu se așteptau pentru eternitate. Și dau răspunsuri la care rămâi mască. Ei ar vrea, chiar ar vrea să dea niște răspunsuri adecvate anului 2016 și statutului de medic într-o țară europeană, dar nu știu să le dea. Ar vrea să mimeze umanismul, profesionalismul și respectarea legilor, dar pur și simplu nu știu să o facă. Pentru că, timp de zeci de ani, acolo, în grotă nu a pus nimeni nicio întrebare și nu a intrat niciun fir de lumină.

Pe pagina Colegiului Medicilor, sunt afișate următoarele misiuni:

screen-shot-2016-12-15-at-13-38-01

Vi se pare că medicii din România trăiesc în demnitate și onoare? Vi se pare că s-a luptat Colegiul Medicilor ca ei să nu mai aibă salarii de mizerie și să nu mai profeseze într-un sistem abuziv? Vi se pare că a luat vreodată Colegiul Medicilor atitudine contra șpăgilor, a corupției și a furturilor din sistem? Vi se pare că a făcut vreodată ceva, orice, în interesul breslei?  Nu. Singurele interese pentru care a luptat și luptă Colegiul Medicilor sunt cele ale feudalilor care dețin puterea și controlează toți banii din sistem.

Dar pentru respectarea obligațiilor față pacient o fi făcut vreodată ceva renumitul și prestantul Colegiu? Eu chiar aș vrea să aflu foarte multe pe acest subiect, voi nu vreți? Haideți să mai băgăm niște lanterne în grotă și să mai lansăm niște întrebări:

* Câte reclamații din partea medicilor, referitoare la erori medicale ale altor colegi, au venit către Colegiul Medicilor în ultimii 26 de ani? Cum au fost soluționate ele?

* Câte reclamații din partea pacienților au venit? Cum au fost soluționate ele?

* Câte reclamații în cazul Burnei au venit, de la medici sau pacienți, și cum au fost soluționate ele?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt foarte relevante pentru activitatea Colegiului. Le așteptăm.

Nu presa i-a făcut cel mai mare rău sistemului de sănătate. Cel mai mare rău i l-au făcut exact somitățile, marii profesori, marii feudali care, iată, timp de 26 de ani, au stat acolo, la ei în grotă, și au biciuit sclavi, urmărindu-și propriile interese și nimic altceva. Ei sunt autorii acestui sistem în care nu există niciun mecanism de control și protecție a pacientului și niciun mecanism de control și protecție al angajaților din sistem. În timpul ăsta, au acumulat tot mai multă putere și tot mai mulți bani și nu au ieșit din grotă decât ca să se încârlige cu politicul, întru îmbogățire și propășire și mai mare pe culmile abuzului. Cât despre competențele lor profesionale, sunt sigură că sunt unii care chiar le au pe bune. Dar care or fi aceia? Nu știm, pentru că, neexistând mecanisme de protecție și control, adevărul stă și el ascuns în grotă, înconjurat de beznă și tăcere. Iată, poți să fii, timp de zeci de ani, zeul ortopediei pediatrice și într-o zi, să iasă la lumină informații despre fapte terifiante. Eu nu mai merg de ani de zile la somități, vă spun sincer. Merg numai la medici care nu au legendă de Dumnezei.

Cum vor reacționa somitățile responsabile de dezastru la bombardamentul cu întrebări din aceste zile? Vor repeta din nou, în neștire, poezia despre neaveniții care își permit vorbească despre un subiect pentru care numai Dumnezeirile Lor sunt autorizate. Apoi se vor văicări că nu sunt respectați medicii, că sunt hărțuiți de presă și goniți din țară. Ce ciudat, eu n-am văzut până acuma vreun Burnei să fugă din țară… Nici vreun Borcean sau vreun Secureanu… Voi ați văzut?

64 comentarii

 1. Si apoi medicul asta se mai intreaba mirat “cine o stricat, domn’le pacientul??”
  Raspund eu acum: oamenii incep sa scape de frica si de obiceiul capului plecat, cer, intreaba, compara.

 2. hai ca ma umfla rasu. Da, stiu ca nu-i de ras, dar la faza cu “relatii administrative” era sa cad pe spate.

 3. Am un unchi in Craiova pensionat de ceva vreme.Profesor universitar doctor ortoped.Sper sa ajung cat de curand sa vb cu el din nou.

 4. Nu numai ca era de necrezut ca un rezident il va reclama pe marele profesor sef de sectie, dar e si imposibil: daca vreunuia ii trece prin cap timpenia asta, risca excluderea din Colegiu. Adica se apuca de vindut covrigi sau orice altceva, dar medic nu va mai fi niciodata. Nici nu conteaza daca reclamatia e intemeiata sau nu. Nu mai spun nimic, dupa ce-am vazut ca nici Vlad Voiculescu n-a schimbat nimic am inteles ca sistemul e vesnic. Numai noi, oamenii, sintem trecatori.

  • Voiculescu incepuse, dar au sarit toti de cur in sus. Toti, adica majestatile-lor care sunt si cadre universitare, si sefi de sectii in spitale sau directori de spitale, mai lucreaza si in clinici private…ce nu fac astia in 8 ore de munca…
   una din cele mai urate chestii: in spitalele mari care sunt si clinici universitare, stai sa vezi ca aparatul x sau y nu e al spitalului, e al facultatii, asa ca somitatea-sa il foloseste in calitate de profesor universitar…si tot asa.
   o cloaca

  • ai o obsesie, cătălin, nu e deloc adevărat că voiculescu nu a făcut nimic: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/ministrul-sanatatii-doar-la-dna-sunt-in-lucru-150-de-dosare-628640
   plus multe alte lucruri, transparentizări, democratizarea comisiilor de specialitate și depolitizarea lor, schimbarea modalității de angajare a managerilor de spitale prin concurs cu proiecte publice și posibilitatea să aplice și alții, nu doar aleșii sistemului etc

  • Simona, in ce companie din lumea asta patronatul nu da afara angajatii prinsi la furat? Ii lasa in continuare pe post, dar le face dosare? Apoi, putin conteaza niste reglementari daca vor fi incalcate.
   Mariana: normal ca o sa sara in sus, isi apera puterea si privilegiile. Ce se asteptau unii? Ca toate nulitatile ajunse profesori cu plagiate sau maculatura pe post de cercetare vor face un pas in spate, rusinati de ce au facut?

  • Iote, ca repede mi-ai pus diagnosticu’ cu obsesia 🙂 Nu, sint foarte dezamagit, cred ca Vlad Voiculescu a fost singura sansa de reforma a unui sistem sanitar putred pe care am prins-o in timpul vietii. Niciodata un om din afara sistemului n-a fost ministrul sanatatii (il mai tineti minte pe Achimas, cel care raporta 5% probe neconforme desi toata Romania dezinfecta cu apa chioara?) Niciodata un om din afara sistemului nu va mai ajunge ministru (cel putin in urmatorii 30 de ani).

  • 1. dacă nu i-a dat afară el, înseamnă că nu putea. 2.pentru o reformă administrativă, e nevoie de susținere politică, ți-am mai spus. el nu a fost susținut nici măcar de medici; 3. a fost ministru câteva luni, noi vorbim de un dezastru consolidat în 26 de ani.

  • Simona: cind sa-l beleasca pe Basescu, PSD a dat ordonanta de urgenta care spunea ca Parlamentul nu poate face nu stiu ce. Daca se pot da asa ordonante, nu s-ar fi putut da una prin care hotii din sanatate sa-si piarda posturile (pe motiv de incompetenta)? Care a fost scopul guvernului Ciolos? Salvarea PSD de furia oamenilor de dupa Colectiv?

   Niciodata nu va fi nici sustinere politica, si nici sustinerea medicilor. Cum ar veni, sa nu mai visam. Traiasca Burnei si Hexi Farma, adica normalitatea!

  • Catalin
   La ultimul tau comment:
   Plus dr Frankenstein securisteanu

  • @Catalin
   “cind sa-l beleasca pe Basescu, PSD a dat ordonanta de urgenta care spunea ca Parlamentul nu poate face nu stiu ce”

   Daca poti sa iti mai aduci aminte mai multe despre ordonanta asta minune, am asa o mincarime ca ar fi o prostie inexistenta, multumesc.

   Sint citeva sectiuni interesante in Constitutie care arata cu functioneaza ordonantele, inclusiv despre intrarea in vigoare, aprobarea sau respingerea lor de catre Parlament.
   * ART 108 Actele Guvernului
   * ART 115 Delegarea legislativă
   http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3

 5. nu ai cum sa faci praf sistemu. absolventii dau bani grei sa obtina postul dorit, dau bani foarte grei sa obtina accesul al o specializare, cotizeaza bani grei in sistem la sefii ierarhici superiori (profesori, directori de spital) ca si chenerii la seful de sala, si asa mai departe. banii astia trebuie sa ii scoata, de unde altundeva decit de la pacienti?
  profesorii din medicina (dar nu numai) au plagiate cita frunza si iarba. cartile celor mai multi sint plagiate integrale. articolele lor sint fie plagiate, fie sint trebuti ca si coautori pe moaca de subordonati fara sa fi contribuit cu nici o litera la ele.
  sistemul in totalitatea lui e asa de putred ca nu poate fi curatat, toti cei implicati sint inca de la inceput in sitem asa cum e el si nu au nici un interes sa schimbe ceva, sa fie ultimii tzepuitzi de sistem. trenul e complet deraiat si asta de foarte mult timp, a iesit de zeci de ani de pe sine si e pentru cei din sistem dintotdeauna pe camp. nimeni din cei care ar putea nu e interesat sa repuna trenul pe sine, e importiva interesului ceor care ar putea s-o faca.

  • Ei, pai daca nu ai cum sa faci praf sistemul, asta e. Hai sa votam PSD cu totii, sau sa nu iesim la vot, ca tot nu conteaza.

  • @catalin
   eu am constatat cum stau lucrurile in mod realist. asta e starea reala a lucrurilor.
   de ce vrei tu sa crezi ca era un indemn spre o forta politica sau alta. probabil ca ar fi foarte multe motive sa vrei sa votezi anti-psd chiar daca totusi asta e starea lucrurilor in domeniul sanatatii. treaba ta cu cine votezi, dar nu-mi subscrie mie ginduri absconse pe care nu le am.

 6. Am exemul graitor al acestui sistem corupt si infect, protejat de dumnezeii astia in halate albe: sef de sectie ortopedie traumatologie la spitalul Sf Pantelimon din capitala, a refuzat sa ii faca o operatie inovativa si salvatoare sotului meu a carui mana suferise 21 de luxatii in 6 luni. Sprijinul a venit de la dr Predescu care a reusit numai dumnealui stie cum, sa-mi opereze sotul prin insasi metoda refuzata de seful sectiei si astfel sa ii redea dreptul la o viata normala, fara sechele. De ce inca sunt tolerati in sistem astfel de paraziti al caror unic scop e sa se umple de bani nemeritati si sa puna bete in roate in calea ascensiunii profesionale a unor medici tineri si foarte capabili? Sa fie teama ca le-ar putea lua locul intr-o buna zi? Cred ca acesti falsi dumnezei ar vrea sa moara pe scaunul ala de sef de sectie si cu titlul de Dom Profesor bine infipt in gura.

 7. Colegiile sunt fix degeaba. Sunt doar motive de reuniune in care se perie unul pe altul si motive de cheltuit banii publici.Nu exista rezolvarea reclamatiilor intrucat acestea dispar printr-o magie mizera. Ca o paralela, asa este si cu Colegiul farmacistilor care nu face absolut nimic. Sedintele au la baza cum sa organizeze petreceri anuale. Controalele anuale, care de altfel sunt platite separat,( desi ei mai incaseaza si separat taxa de membru) sunt de mantuiala si menite sa inchida ochii pentru “cunostinte” si sa-i casapeasca pe altii. Discutii despre consumul ingrijorator de antibiotice si nu numai, sanatatea pacientului, comunicarea cu medicul , sau alte teme relevante ca sunt atatea de facut, slava Domnului, nu exista. Si si aici exista “somitatile” obisnuite cu “atentiile”, care nu pot fi reclamate nicaieri pentru ca sunt sefi peste tot. Nu ne ramane decat sa ne zvarcolim in sistemul asta de cacat pe care nu cred ca-l va schimba cineva vreodata.

 8. Cosa Nostra Medica

 9. Dinozaurii…au trecut cutremure, au venit inundatii, s-au pravalit guverne, a trecut si tavalugul revolutiei, s-au schimbat presedinti….si ei tot acolo sunt … din ce in ce mai sus…pâna la statutul de Zei, Ingeri, Om-cu-o-mare…(mersi Presa pt cultul personalitatii !)
  Dinozaurii nu sunt singuri…ei naşesc copiii altor dinozauri, care se casatoresc cu ai altor dinozauri, se incuscresc, se inrudesc pana la a 7 spița, si creeaza adevarate dinastii .
  Este arhicunoscuta situatia : Dl Dinozaur -prof, sotie-conf, fiica-preparator, fiu-sef de lucrari, nora-asistent univ, fina – asistent de cercetare iar nepotul…sef de an ! Toti ca unul si unul pt toti ! Trăiască !
  Dar sa nu fim răi ! Nimic n-ar fi fost posibil fara tagma grețoasa a trepăduşilor care se intrec in osanale doar ca sa prinda un post in marea capitala unde, se stie, curge lapte si miere .
  In timp ce provincia e devastata ca dupa razboi si sunt spitale care ruleaza cu pensionari sariți de 75 primaveri… exista “mari specialisti” cu 2 -3 paturi dar “cercetatori” pe langa Marele Dinozaur .
  Ar fi interesanta o statistica , ceva …cati sunt in spitalele din orasele mari, cate paturi au, ce realizari marete au avut in cercetare…cum isi justifica activitatea, congresele alea unde sunt figuranti…
  Inainte sa-i compatimiti, zic sa săpați si in direcția aia.
  O mare pânza de paianjan…nimeni nu poate sa cada pt ca il ține pânza, bine agațat .
  Ma duc sa vomit.

 10. Ma mir ca cre(ș)tinopații homofobi nu i-au luat încă apărarea lui Burnei. Catalin, Bogdan, pe unde umblați, prieteni ?

 11. Cred ca Profesorul Alexandru Pesamosca se rasuceste in mormant!

 12. Legea de functionare a Colegiului Medicilor ar trebui modificata pentru ca aceasta organizatie profesionala a medicilor, infiintata prin lege a statului roman, sa reprezinte interesele societatii in ansamblu si nu interesele de grup ale medicilor. CMR nu este “sindicatul” medicilor ci trebuie sa garanteze respectarea eticii profesionale a breslei fata de pacientii pe care ii deserveste.

  O initiativa a senatorului Valeriu Todirascu in acest sens a fost respinsa de Parlamentul care isi incheie mandatul. Poate viitorul…

  http://www.comunicatedepresa.ro/senator-valeriu-todirascu/initiativa-legislativa-depusa-la-senat-pentru-reformarea-si-democratizarea-colegiului-medicilor/

  • Si eu am petrecut o vara intreaga in chirurgia din Fundeni, ca “apartinator”.
   Am ramas cu senzatia ca in viziunea celor de acolo viitorul medicinei e un DIY, “apartinatorii” platind pentru dreptul de avea grija de pacientii lor si pentru posibilitatea nesperata care li se ofera de a se intalni cu alti “apartinatori” si de a schimba informatii medicale, fiole si pungi de dren.

   Totul sub ochiul atent al chirurgilor care sanctioneaza aspru si verbal orice abatere de la vademecum.

   In ritmul asta, in cel mult 10 ani vom putea sa ne operam acolo singuri pacientii iar in 20 o vom putea face linistiti si acasa, in bucatarie, trimitand doar plicul cu bani acasa, la chirurg.

  • prietena mea apartinator in Fundeni acum cateva luni: asistentele nu isi miscau fundul fara 10. 10 lei zic. Daca se putea, ar fi aruncat seringa de la usa, 10 lei le aducea si cuvintele pe buza si invatau sa zica un buna ziua.
   Prietena si pacientul au parasit tara.

 13. Si nici vreun Gabriel Diaconu nu am vazut sa plece, marele psihiatru cu profil de pacient. Pacient de psihiatrie, desigur. Sunt absolut socata de cat de vocal este si nimeni nu i sesiseaza derapajele. In cativa ani o sa auzim de povesti similare cu el personaj principal si chiar daca nu e chirurg poate totusi sa faca mult rau!!

 14. Președintele Colegiului medicilor era foarte ironic cu un ziarist (cred că chiar cu Tolontan sau cineva din echipa sa care face investigațiile și interviurile), care îl întrebase dacă fac și ei o anchetă internă sau așa ceva în legătură cu Burnei și cât ar dura ancheta, pentru că deja în referatul procurorilor erau deja destule chestii. Citez cu foarte mare aproximație din memorie că nu găsesc acum: ”Nu putem aprecia cât ardura, dar dânșii (procurorii) văd că sunt foarte pricepuți.
  Ziarist: ”Sunteți ironic? (la adresa procurorilor)”
  ”Nu sunt ironic, vorbesc serios, noi nu suntem atât de pricepuți ca dânșii.”
  Păi io zic să lase locul unora pricepuți. Care ar fi în stare să finalizeze o anchetă sau cercetare după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare … sau după ce eventual execută și pedeapsa.

 15. am vrut să zic, să finalizeze ancheta înainte de condamnare

 16. Caz concret: Marele God, Guru, etc, profesore, sef de sectie (spital de stat, asigurari de sanatate,bla,bla, bla): Operatia te costa 2000 de euro. Domdoctor am doar 1000! Cand ai 2000 sa vii inapoi! A 2-a zi a mers la un medic mai mic din sectie, care a consultat cazul, a spus solutia (aceasi), dar dupa ce s-a uitat un pic prin hartii, a zis ca nu se poate deocamdata. Acesti zei fac si liste negre, deci nu ai ce cauta acolo daca nu ai suma. Poate ca nu e cel mai bun exemplu, acum 41 de ani, dupa operatie, (nu l-am vazut inainte), m-am dus la chirurg cu 1 kil de tzuica si un pachet de cafea. A fost unul din cele mai penibile momente din viata mea, m-a dat pur si sinplu afara cu pachet cu tot! Ce mi-a spus nu pot sa reproduc, ca ar fi cu bip!

  • Eu stau și mă întreb cum de au existat asemenea oameni … teoretic și ei stateau in aceleasi cutii de chibrite, la aceleasi cozi la alimente etc. ca si restul populatiei …
   Din pacate in Romania sunt din ce in ce mai putini oameni din astia … toti (profesori, politisti, medici etc.) considera ca au dreptul la vilă, mașină si excursii in strainatate a doua zi dupa ce au iesit din scoală, pe cand in alte tari, cu economii muuuuuult mai dezvoltate oamenii mai stau si in chirie, mai ies si cu zeci de mii de dolari datorii din scoala etc.

  • canadiene, pe vremea aia scolile (alea medicale in special, dar nu numai) scoteau Oameni. punct.
   da, o sa imi ziceti ca nu oricine putea face scoala in perioada interbelica, ca tot coada europei eram, dar Oamenii aia au fost formati fie in perioada resepctiva fie sunt prima generatie dupa ei. stiu despre ce vorbesc.

 17. Si ce am uitat sa specific, tocmai salvase viata sotiei si a primului copil!

 18. simona, te intereseaza o mica istorie sugestiva pentru unde s-a ajuns? poate poti face un articol din asta.

 19. Sa mai spunem ca din mainile acestor “profesori doctori” (sindromul Elena Ceausescu cred ca de abia acum isi arata roadele) ies absolventi de medicina care intreaba ce e aia histerectomie sau nu au reprezentarea a ceea ce inseamna 2/3 din cantitatea x ? Cred ca trebuie sa ridicam la n ceea ce se intampla acum ca sa ne dam seama ce se prefigureaza.

 20. Oricum nici incele mai pesimiste scenarii nu mi-as fi imaginat aceste orori.Parca am fi intr-o lume paralela a unor duhuri malefice,oare nu avem toti partea noastra de vina ,oricat de mica?

 21. Asa e, ca fiecare a pus o caramida cât de mica, o pietricica acolo pt ridicarea pe cele mai inalte culmi… asta nu putem nega. Si imi vine in minte articolul grețos publicat in As, de o slugarnicie , de o umilinta si injosire nemaivazute de la Leana-academiciana incoace…Sa pui in marmura cuvintele unui muritor …oare nimeni din cati treceau pe acolo n-a sesizat tragicomicul situatiei ?! Mai ramanea dezvelirea bustului…
  De ce o fi având nevoie nația asta a noastra de idoli la care sa se inchine ?! Fie ca sunt moaşte, fie sfinți ne-canonizati, fie simpli muritori pe care soarta i-a pus intr-o pozitie de forța… de la nimic nu se da in laturi nația noastra cand e vorba de creat idoli la care sa se inchine contra oricarei morale crestine.
  Si nu numai nevoia absurda de a te inchina la ceva , dar si frica… frica de orice: de tipete, de reclamatii, de banca, de vecini, de sefi, de amenzi, de boala , de saracie, de doctori, de pana maşinii, de diriginta copilului, de director, de portarul de la cimitir, de țigani, de blesteme…si câte si mai câte frici si soiuri de frici…

 22. Claudiu Constantin Nicolaescu

  Am si eu cateva dileme. De ce domnul doctor Burnei si echipa sa medicala erau solicitati de catre pacienti? De ce pacientii respectivi nu isi alegeau un alt spital romanesc sau strain unde sa fie tratati ‘corespunzator’ de catre alti medici? I-a obligat cineva pe respectivii pacienti sa se opereze la domnul doctor Burnei si la echipa sa medicala? Au semnat consimtamantul informat inainte de fiecare interventie?

  • consimtamintul putini il inteleg, ei inteleg doar ca fara consintamint nu-i opereaza si contorizeaza asta ca pe o formalitate obligatorie.
   la medici in strainatate merg doar cei cu foarte multi bani pentru ca asigurarile din romania nu acopera costurile in strainatate la ceea ce poate fi rezolvat medical acasa.
   restul de obiectii pe care le-ai scris sint pu si simjplu nesimtite.

  • Da, sunt o serie de necunoscute aici care demonstreaza ca e vorba de o conspiratie a agenturilor straine invidioase pe marile “succesuri”ale ortopediei românesti…Mai ales italienii si germanii …care i-au montat pe cei 48( operati ca pe vremea lu’tata mare…)
   Cred ca si britanicii sunt implicati, de ciuda ca statul roman nu le-a trimis pachet un inovator si un om de geniu…
   Ce n-ar da britanicii sa aiba si ei pe cineva sa le urle pe holuri, sa-i faca prosti si sa-i invete cum sa lucreze cu metode neomologate ba chiar contraindicate, sarind peste studii clinice care sunt doar pt prosti !
   Sigur, pacientii sunt vinovati ca au ales sa se opereze intr-un spital public, unde totul e platit din asigurarea lor…
   O conspiratie mondiala, ce mai…

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Se pot face imprumuturi pentru nevoi personale, atunci cand consideri necesar. Exista clinici de top in strainatate si se constituie si in Romania, incet-incet, un sector medical privat redutabil ca performante. Dar e mai usor sa te dai sarac si cinstit, asteptand miracole de la medicina de stat subfinantata.

  • claudiu constantin nicolaescu ti-am mai spus ca esti nesimtit?

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   V-a mai spus cineva pana acum ca bugetul Romaniei este cheltuit pe orice, dar nu si pe lucruri utile (spitale noi si cu dotari moderne, medicamente si aparatura medicala performenta, educatie medicala continua bugetata), ca sa ma refer doar la domeniul care ne doare cel mai tare?

  • Domnule CCN, articolul Doamnei Tache vorbeşte despre “Cazul Burnei ” şi nu despre “Cazul Tobi “.
   Nu interesează pe nimeni la ce congrese a fost tobi , nu e relevant.
   Mi se pare de un cinism crunt îndemnul dvs de a face un credit pt nevoi personale pt a trata o boală in condițiile in care toată populația României de când deschide ochii si până când dă colțul cotizează la asigurările de sănătate.
   Faceți o confuzie gravă public -privat.
   Faptul ca cineva alege să se trateze intr-un spital public nu înseamnă că trebuie operat cu satârul , in timp ce in privat va fi operat cu un bisturiu suflat cu aur … Să nu uităm că aceiaşi medici lucrează şi în public şi în privat .
   Mi s-ar fi părut mai interesant daca ați fi pus problema asigurărilor suplimentare de sănătate, dar nu, nici vorbă, suntem ca pe Titanic…scapă cine poate.
   Altă chestiune interesant de abordat dar in legătură cu cazul : asistența medicală a copiilor.
   Daca ați fi iesit din ulița dvs, ați fi văzut că toate țările civilizate acordă o importanță maximă şi condiții EGALE de tratament pt TOȚI copiii , indiferent de mediul social din care provin.

   Societatea care nu investeşte in copiii ei bolnavi ca să-i vindece , va avea peste 20 ani niste adulți cu handicap cu statut de asistat social.
   Țări ca Norvegia, Suedia, Franța şi multe altele au înteles asta şi investesc masiv in sănătatea copiilor pt că ei vor fi forța de muncă peste 20 ani.
   Aici este marea dramă…pe termen lung.
   Fiecare copil bolnav, devenit adult cu handicap, angreneaza in vârtejul dramei lui personale înca 3 – 4 persoane (cel putin ). Sa intru în detalii ? Sa explic cu o schemă cum viața unei familii este spulberată de un diagnostic ?

   Speța in sine…cum a venit asa se va duce, si chiar n-ar fi fost relevanta (ia, un nebun acolo…) dacă n-ar fi dezvăluit situația catastrofală a sistemului sanitar intr-o societate bolnavă, ca să nu zic muribundă, de proportii apocaliptice , preocupată absurd de soarta profesională a unui (1 ) om in timp ce restul muritorilor se zbat tragic să supraviețuiască…

  • Bai pulă cu urechi (Simona, scuze, dar cand dau de animale de genul asta se duc pe geam cei 10 ani de civilizatie canadiana 😀 ), tu esti aparatorul de serviciu al sistemului medical romârlanesc ? Că e plin internetul de comentariile tale conspirationiste … auzi, nu poti să-ti autoprescrii niste pastile, ceva ?

  • Bai pulă cu urechi, de unde aveai tu in 2007, la varsta de 30 de ani, 13 de mii de euro sa pui deoparte intr-un depozit bancar dintr-un salariu de doi lei … caci stim toti ca medicii sunt prost platiti in Romania, mai ales intr-un sat uitat de lume ca cel in care lucrezi tu … sau poate ne zici de depozitul de 27 de mii de euro pe care l-ai deschis tot in 2007 … ia zi pulica, de unde aveai tu la 30 de ani 40j de mii de euro ? Că eu, injiner hai-ti, am plecat in Canada tot in 2007 la aceeasi varstă cu a ta cu bani imprumutati …
   Pentru curiosi, aici e declaratia de avere a individului http://www.spitjudseverin.ro/data_files/declaratii/79/declaratie-de-avere_79.pdf

  • De cei 3 mii de verzisori nu te mai intreb, ăia sunt bani de bere pe langă cei 40j de mii de euro.

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Macar eu am curajul sa ma semnez cand imi afirm opiniile. Dumneavoastra sunteti niste bieti anonimi frustrati! Mai puneti mana pe carte, poate se prinde ceva si de dumneavoastra…

  • Ai dreptate, sa fii idiot si sa-ti mai dai si numele real presupune oleaca de curaj … :))))

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Anonimii frustrati de pe acest blog au coloana vertebrala a unei rame! Va este rusine de propriile dumneavoastra nume? Daca nu, folositi-le! Mult curaj!

 23. E ceva care nu se potriveste in stirile astea despre dr. Burnei: ca ar fi fost un Mengele, ca ar fi facut experimente pe copii, ca ar fi folosit oase de vaca fierte (!!??), si alte chestii de felul ăsta Treaba cu oasele de vaca este de-a dreptul aberantă pentru ca este vorba de transplantat tesut MORT pe tesut viu o imposibilitate despre iti poti da seama si fara sa fi medic. Ce este de mirare ca nimeni nu spune cati oameni ar fi omorât/nenorocit prin “experimentele”sale. Ori omul a mers pe la congrese internationale!!! Si p’aia i-a păcălit? Nu se potrivedte

  • domnule, vorbesti prostii mai mari ca tine. citeste cite ceva despre bio oss de exemplu.
   in ce priveste participarea la congrese internationale, habar n-ai despre ce vorbesti. ca public poate participa oricine are bani pentru asta. bani poti sa ai personal, iti da instituitia in care lucrezi (spital, universitate) sau ai personal. iti platesti casa masa si suma de intrare si gata, esti la congres. mai poti participa ca vorbitor, iar la burnei n-a fost niociodata cazul, sau cu un poster in hol care reflecta un studiu pe care l-ai facut, bun, rau, valoros sau o timpenie, nu conteaza, ai voie sa afisezi acolo. atit. orice pirligar de medic poate participa la congrese internationale, si anume la atitea la cite il tine buzunarul.

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Dumneavoastra, domnule Tobi, la cate congrese medicale nationale sau internationale ati participat?

  • claudiu constantin nicoalescu, la multe si inca mai particip, dar nu medicale, am insa multi cunoscuti care meg la cele medicale, medici normali si cadre universditare, de tot felu. da de ce vrei sa sti?

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Asa, ca nesimtitul, va intrebam. De ce folositi drept argumente proprii parerile altora? Dumneavoastra nu va puteti forma propriile opinii?

  • ba, desteptu lu peste prajit, ce ai citit sint parerile mele.

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Cu limbajul si logica dumneavoastra, mi-ar fi rusine sa accesez un blog. Mai puneti mana pe carte, mai lasati barfa, poate se prinde ceva…

 24. Felicitări, pentru articol, Simona Tache! Colegiul medicilor este înființat pentru ai susține pe medici, nu pentru a le aduce vreo vină chiar dacă ei știu foarte bine că acel medic a comis o eroare medicală, că doar sunt Colegii lor de breaslă, poate chiar atunci, când Comisia de disciplină formată din medici, medici anesteziști, medici specialiști, Președinți de Colegiu, audiază un așa zis “Client” se poartă numele, sau în cele mai bune Cazuri, un Pacient care a avut Curajul să facă o sesizare, că a fost victima unui malpraxis, ca sal, termine de tot sau să zică că face dreptate, îi spune Cum mi sa întâmplat mie că ai fost PIESA DE EXPUNERE a Medicului în Cauză! În concluzie în România, nici un medic nu a fost sancționat de COLEGIUL MEDICILOR, DE aici vine nenorocirea pentru Victimă, nu mai are nici o șansă să Câștige Procesul , pentru că în funcție de Rezultatul dat de Colegiul medicilor ține cont și I. N. M. L, Parchet , Instanță . În România în primul rând trebuie schimbată Legea malpraxisului. Comentariul meu, este din poziția de Victimă, mutilată pe viață,trăind din pensie de HANDICAP. EU vă felicit pentru implicarea care dați dovadă și Vă mulțumesc pentru că, măcar Masmedia vrea să facă lumină în acest Sistem de sănătate și să scoateți la lumină cât mai multe nereguli, poate așa o să fie mai puțini, Pacienți care sunt pe Rol de COBAI! VĂ DORESC SUCCES ÎN CONTINUARE!

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Daca nu sunt prea indiscret, ce medic v-a mutilat si in ce circumstante? Ce actiuni reparatorii ati intreprins si ce rezultate ati obtinut? Experienta dumneavoastra trista ne-ar putea fi de folos tuturor.

  • claudiu constantin nicolaescu esti un nesimtit.

  • Claudiu Constantin Nicolaescu

   Multumesc mult. Sunteti un adevarat gentleman!

 25. Până şi un copil de şcoală generală ştie că nu trebuie să-ți publici datele personale pe net, si că numărul nebunilor care umblă slobozi printre noi este mai mare decăt al celor închişi in ospicii; dar asta ştiți şi dvs, nu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green