Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Am câștigat definitiv procesul cu BURSA

O parte dintre voi știți “speța”, pentru cei care n-o știți, o reiau acum, pe scurt:

Acum vreun an și jumătate, ridiculizam, pe blog, tradiția de 15 ani a ziarului financiar BURSA de a scoate calendare anuale cu angajatele publicației, îmbrăcate sumar și expuse în tot felul de ipostaze penibile care li s-au părut sexy “stiliștilor” fotografiilor: ba cocoțate pe masă, ba trântite pe gresie, ba urcate pe vreun gard, ba fooooarte aplecate să caute într-un sertar și așa mai departe. Ați înțeles bine, da, timp de 15 ani, angajatele unei publicații cu profil economic au pozat crăcănate, aplecate mult, cu fustele sumețite sau chiar în chiloței, în ipostaze absolut degradante și umilitoare care ar putea interesa, la o adică, nu doar opinia publică, ci și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Cum nu puteam să comentez cele 14 calendare penibile, fără să și demonstrez vizual că sunt penibile, am făcut capturi de pe site-ul BURSA, cu care mi-am ilustrat postarea. Câte 2 capturi din fiecare calendar am postat și am dat, evident, sursa, cu link către site-ul publicației, unde se găseau toate pozele, accesibile la liber (la momentul acela), pentru oricine ar fi dorit să le vadă. Puteți vedea postarea cu pricina aici.

Urmarea: Florian Goldstein, patronul revistei BURSA, a încercat mai întâi să mă preseze prin terți să scot fotografiile. Era supărat că mi-am bătut joc de munca lui. Nu le-am scos, evident. A urmat o notificare de la avocații domniei sale, în care eram amenințată chiar și cu închisoarea. Am povestit despre ea aici. Nu m-am intimidat nici în urma notificării, așa că societatea care editează BURSA m-a chemat în judecată, acuzându-mă de încălcarea drepturilor de autor și cerându-mi daune de 50 de lei, pentru fiecare zi care urma să curgă până la soluționarea de către instanță.

Vi se pare ciudat și trist că o instituție de presă a ales să atace în instanță libertatea de exprimare a unui jurnalist și blogger, folosindu-se de legea dreptului de autor, nu? Și mie mi s-a părut, cu atât mai mult cu cât… ghiciți cine a înființat Bucarest Hebdo, în 2015, în memoria jurnaliștilor asasinați de la Charlie Hebdo. Exact, Grupul de presă BURSA. Ghiciți și ce temă a avut primul număr din acest Bucarest Hebdo? Libertatea de exprimare, evident. Ironic, nu? E clar că domnul Florian Goldstein prețuiește enorm libertatea de exprimare, dar doar pe a celor care nu îi critică “realizările”.

“Realizările”, respectiv penibilele calendare despre care vorbim, sunt considerate însă “opere” de legea 8/1996 (care nu exclude fotografia din definiția “operei”). Articolul 33 din aceeași lege permite utilizarea de scurte citate din operă, fără consimțământul autoruluiRezultă că eu nu i-am încălcat drepturile de autor domnului Goldstein. În schimb, dumnealui a încercat să-mi limiteze mie dreptul la liberă exprimare, printr-un proces, intimidând în același timp și pe oricine ar mai fi fost tentat să-i critice vreodată manifestările artistice sau de vreun alt fel.

În februarie s-a dat sentința, pe fond, în acest proces ridicol și absurd. Instanța a respins cererea domnului Goldstein de obligare a mea la înlăturarea fotografiilor de pe blog, precum și solicitarea de daune în valoare de 50 lei/zi. Adică, dumnealui a pierdut, iar eu am câștigat. Apoi, acuzarea a făcut apel. Vineri, s-a pronunțat și Tribunalul București. A respins apelul ca nefondat, dându-mi câștig de cauză. Sentința e definitivă. 

Le mulțumesc mult avocatului Doru Costea, care m-a reprezentat, avocatului Eduard Cucoș, care l-a secondat, precum și Lianei Ganea, Mariei Popa și lui Răzvan Martin de la Asociația ActiveWatch, un ONG care nu susține libertatea de exprimare doar în teorie, prin organizarea de simpozioane, ci și practic, în cazuri cât se poate de concrete (în cazul de față, a intervenit ca parte în proces, de partea mea).

Vă las cu două poze din penibilele calendare (mai multe aici) și cu speranța că scopul principal al procesului, acela de a intimida, nu a fost totuși atins. Sper ca cei cărora le-ar mai putea veni ideea să critice realizările domnului Goldstein să nu decidă să se cenzureze, de teamă că vor ajunge să se plimbe cu anii prin tribunale, cum mi s-a întâmplat mie.

screen-shot-2016-10-17-at-00-00-43

screen-shot-2016-10-17-at-00-01-09

92 comentarii

 1. Ai ratat ocazia sa vizitezi beciul domnesc.

  • Asta nu e mare lucru riscul cel mai mare era sa i se confiște sutienul, cel puțin așa am înțeles eu de la Dna Elena Udrea.

 2. He he he.
  Era la mintea cocoșului.
  Scuze, n-am avut nici o rea intenție la adresa avocatului Cucoș.
  Bravo, Simona!

 3. GG! Tot ce sper acum e ca domnul Florian Goldstein să păstreze tradiția anuală, ar fi păcat să nu ne amuzăm în continuare.

 4. Eu tot nu am inteles unde e problema si unde vitejia. Ce incompatibilitate e intre profilul economic al ziarului si modul in care pozeaza angajatele sau colaboratoarele ziarului. In lunga mea cariera profesionala am intalnit multe economiste cu aceeasi abordare, “distantata”, ba chiar, as putea generaliza ca dintre toate meseriile de baza, economistele stiu cel mai bine sa se azeze frumos la birouri. Uneori si sub ele. Nu-i vorba, au si avut timp destul in facultate, sa inveti patru operatii aritmetice intr-o facultate intreaga ….

  • Domnule Franklin, tocmai despre discriminarea femeilor era vorba, ceea ce faceți dumneavoastră în comentariul postat, dar poate erați ironic și nu v-am înțeles eu.

  • Discriminarea femeilor prin faptul ca BURSA nu scoate si calendar cu barbati mușchiulosi pe mese, sau la ce fel de discriminare te referi ?

  • Stimata Alina, nu stiu cum sa incep. Intr-adevar, am fost putin ironic, nu puteam sa fiu altfel. Trebuie sa stiti ca eu sunt un feminist convins, in putine cuvinte, chiar cred ca femeile noastre sunt partea pozitiva, superioara, a lumii. Iar noi existam doar pentru ca sa producem „defecte” corectabile de catre ele. Nu exista nimic mai tonic decat sa intelegem, ca barbati, ca suntem inferiori jumatatii noastre, cineva trebuie sa fie acolo, la baza. Sunt constient, asemenea multor altora, ca multe pacate savarsite de noi vor fi intelese, iertate de cineva de sex feminin, fie ea mama, sotie sau iubita. Sau fiica, de ce nu! Daca nu le-am savarsi, lumea ar fi mai stearpa, iar fii si fiicele noastre nu ar avea ce sa invete de la noi. Cu atat mai mult sunt nefericit sa vad doamne si domnisoare dispuse sa pozeze incitant, de parca femeile nu ar fi altceva decat niste gauri negre. Din fericire, mai sunt, inca, multe femei in fata carorara, multi dintre noi, barbatii, nu pot decat sa-si constate propria nimicnicie. Nu sunt, totusi, prea multe.

  • Bă Franklin, dacă n-ai înţeles unde e problema, problema e la tine. Şi din păcate pentru neînţelegere nu prea este leac…

 5. Propun sa scoți și tu , concurențial, un calendar d’asta exotic! :mrgreen:
  Ma ofer președinta la modele!
  Si-I pozam pe dom’andu (cu chinezoaica personala ) romantico pe cămilă, în sahara, pe digeiul cu berea de la lidl, pe shoricu, pe înălțimea sa matrix, pe sandmanu’lasciv pe plaja la ” m-am aia” și mai faci matale un concurs cu premii și cine câștiga merita un loc în calendar! 😆 😆 😆
  Eventual nu cu 12 poze, ca e banal!
  🙁
  Cu 52, una pt fiecare săptămână!
  PS: invitat de onoare și gheststar: vecinul Julia! :mrgreen:

  • poate ar fi mai bine un calendar cu moaște mai întâi

  • Da’ de ce atâta deranj, doamnă președintă? Îi aduni pe toți la H și rezolvi tot calendaru’ dintr-o sesiune.

  • Io pana nu o văz pe duoamna președinta in primul număr al calendarului, pozand lasciv si lejer , nu ma bag…

  • Mariusica, vrei berica?
   Ca H-ul a fost deja antamat! 😉

  • Dg draghe pozez cu placere! Dar dat în calendarul cu presedintzi! :mrgreen:

  • Inaltimea Sa, Matrix! … U son leotamp dantan, cand presedintii mai aveau oleaca de respect!

  • doamna scruela , trebuie sa dai multe randuri de bere ca sa convingi un barbat sa pozeze in dresuri roz , sa poarte pantofi cu toc si sutien , ca o fi in sahara , lasciv pe plaja ,in cotetz sau la lidl 😆

  • Nu știu ce ați avut cu andu și i-ați dat thumb down, propunerea lui mi se pare de foarte mult bun simț. Eu chiar aș fi interesat de un calendar cu moaște. Poate s-au simțit ofensați cuvioșii care tocmai s-au întors de la Ieși, dar ăstora de nu am părăsi capitala pentru așa eveniment, ni se pare amuzant comentariul.

   Iar pentru Simona, keep up the good work. Și felicitări ajutoarelor de la proces, mai crește puțin încrederea în rasa umană.

  • Sper ca știți ca și PUȚIN si- a tras calendar… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Cruela dragă, (nici mie nu-mi place s-ul ăla), io dacă vreau berică îmi cumpăr. Da’ io tare aș vrea să văz și să simț cum e o sesiune de la H, că-mi făcurăți o poftă…

 6. bine că ai câștigat ! 😛
  ai tras la stres din greu prin tribunale dar în final a văzut și domnumake că nu tot ce zboară se mănâncă si nu tot ce-i poză e arta fotografică, că adică a fost cam prostan, si acum are și patalama la mână 😀
  nu știu cum se face, dar parcă simt că si eu personal am câștigat ceva

  • anduYY , ce prostan ? eu zic ca e o jigodie care a facut si face totul premeditat . a profitat de reactia unor oameni cu bun simt ca sa-si faca reclama la fitzuica lui de cacat pe partea economica . este parerea mea si poate gresesc

  • adică putea să apeleze si el, make, la niste profi , foto, machiaj,vestimentație
   uită-te la caseta redacției,el e omutotal

 7. Apropos: ceva cheltuieli de judecata plătește si’mnealui?

  • clar , adica io asa stiu . pierzatoru` plateste cheltuielile de judecata si eventualele despagubiri daca sunt cerute

 8. Îmi si închipui cum decurgea întâlnirea lunară a colaboratoarelor cu patronul.
  Colaboratoare: ma scuzați domnul patron dar nu am avut timp sa fac analiza macroeconomica mondiala după ce indicele Kong s-a fleșcăit de tot. Am fost foarte ocupată cu niște deschideri de cluburi, tot pe partea economică, știți Dvs.
  Patron: hai bine, fa si tu niște poze pe masa si apoi treci pe la casierie.

 9. acum ai putea lunar sa faci o selectie cu: “cea mai frumoasa fata din calendarul Bursa”. Reclama gratuita, mon cher!

  Bravo pentru perseverenta si verticalitate!

  Si ca o gluma moldoveneasca: Sfanta Parascheva (14 oct.) te-a luminat pe calea adevarului si dreptatii!! 😀

 10. Vad de la o vreme pe toate gardurile de pixeli in loc de uluci o formula circumstantiala de loc utilizata de multe brand-uri in clipuri care mai de care mai corozive:
  Momentul ala cand … asa incep toate.
  Brusc m-a inseninat o luminita, venita din tunelul inspiratiei:
  Oare cum ar fi momentul ala cand penitenciarele ar anunta casting pentru un calendar excrocic?!

 11. Ar fi trebuit să te plătească pentru că le-ai făcut reclamă. Până să citesc articolul tău nici nu auzisem de ziarul acesta.
  Calendarul 2016 arată mai profesionist: http://www.bursa.ro/s=calendar_2016&sr=201605.html

  • Tot raul spre bine!
   De la carne macra de toate varstele, ambalata in toale ridicole, intr-un decor si mai ridicol si fotografiate de “nea Costel cu aparatu’ ” de la studioul foto al UCECOM s-a avansat la carnita mai frageda, impachetata in toale “de scandal”, intr-un pat /scranciob decent si fotografiate alb/negru, a la Pirelli, de nea Gogu, seful lui nea Costel.

  • UCECOM 😛 😛 😛 😛
   asta-i cheia

 12. ipostazele nu sint degradante sau umilitoare daca impricinatele si-au dorit asemenea poze. ori noi habar n-avem daca domnisoarele si-au dorit ele sau au fost obligate. presupunerile ma tem ca nu ajung. eu am cunoscut de-alungul vremii multe domnisoare care-si doreau cu ardoare asemenea poze. enorm de multe femei care cred ele insele despre ele ca arata bine isi doresc ca asemenea poze sa apara public.
  e adevarat ca si mie mi se par comice pozele, si mai ales unele din domnisoare din calendare, dar asta e gustul personal si nu inseamna absolut deloc ca respectivele domnisoare au fost puse intr-o situatie degradanta sau umilitoare impotriva vointei lor.

  • si e dreptul oricui să râdă la prostiile lui Mr Bean sau miss Bursa

  • exista umor si calendare pentru toate gusturile. nu simt chemarea sa educ eu gusturile.

  • cand iti faci poze si le faci publice trebuie sa accepti criticile , pozitive sau negative

  • Intr-o oarecare masura sunt de acord, dar treaba e deplasata fiindca e vorba de un ziar economic care isi foloseste angajatele pentru asta.

   Daca aceleasi femei faceau pictoriale in Playboy, ok, treaba lor, e ceva complet optional si nu sunt vazute mai prost la serviciu daca nu o fac. La fel, daca isi faceau in privat si din proprie initiativa pozele astea si le puneau pe facebook sau unde-or vrea.
   Daca o revista doreste sa faca un calendar sexy si angajeaza modele pentru asta, iar e ok. Jobul modelelor este sa arate bine si sa fie fotografiate aratand bine, sexy. Dar cand iei niste femei care profeseaza in cu totul alt domeniu si le pui in ipostaze de obiecte sexuale *intr-un context legat de jobul lor*, asta sugereaza ca oricat de buna profesionista ai fi in jurnalism sau orice altceva, lumea tot ca o bucata de carne te vede in primul si ultimul rand. Ceea ce din pacate este adevarat pentru multi barbati, dar trebuie sa se schimbe. Nu e ok ca mass media sa incurajeze asemenea atitudini, pentru ca femeile inca sunt discriminate mult in Romania, si vazute ca incompetente adesea doar pentru ca sunt femei, si cu atat mai mult daca arata bine. Si nici macar nu am atins ideea ca poate au fost … nu fortate, dar puternic incurajate intr-un fel sau altul de catre angajator ca sa apara in calendare. As vrea sa vad un interviu cu cateva dintre ele.

  • @blackcoffee
   mi se pare ca faci aceasi greseala, faci niste presupuneri care nu se bazeaza pe nimic altceva decit imaginatia ta.

  • Ce am presupus, tobi? Doar ca e posibil ca unele sa fi fost “incurajate” sa participe desi n-au vrut. Nu stiu daca s-a intamplat asa sau nu. Dar atata vreme cat avem cazuri de profesori universitari care propun studentelor sa faca sex cu ei pentru note, de exemplu, nu cred ca e exagerat sa presupun ca poate, poate, o firma care scoate un calendar sexy cu angajatele pune si niste presiuni pe ele sa participe. Nu zic ca nu au participat unele de buna voie, poate chiar majoritatea. Sunt femei carora le place sa se expuna asa. Dar nu le place tuturor, chiar daca arata bine. Si mi-e greu sa cred ca s-au adunat gramada sa lucreze la revista asta.

   Nu stiu daca esti barbat sau femeie sau cat timp ai trait in Romania, dar din propria experienta iti spun ca presiunile sa arati foarte bine ca femeie exista (si uneori vin de unde te astepti cel mai putin), si presupunerile despre performanta ta intelectuala si in general “valoarea” ta 1. ca femeie si 2. ca femeie care arata intr-un anumit fel sunt omniprezente. Sunt foarte multe lucruri putrede in viata de zi cu zi despre care nu se vorbeste niciodata, asa ca e usor sa crezi ca nu exista daca tu personal nu te-ai confruntat cu ele.

 13. eu te-as fi dat in judecata pentru comentarii de prost gust.

 14. Felicitări pentru demers și modul civilizat în care ai gestionat situația

 15. @shoric
  da, nu asta era problema. oricine poate face misto de orice si de oricine. eu aveam ceva cu afirmatia ca domnisoarele au fost puse in situatii umilitoare si degradante. speculatie care nu se bazeaza pe nimic.
  ca se ride ele, dumnezeule…

  • tobi , tu esti pe partea de fashion , nu pe partea economica . gata , am priceput . da` ce zici , e bine ca doamna Udrea a facut un pictorial asemanator si nu se prea lovea cu partea economica ? acuma ce sa zic si io ,ca saracu` , am primit o pereche de pantofi cu toc cand era mai buna o pereche de gumari cu blanitza . nu prea sa lovit una cu alta , stii tu ..fashionu` cu economicu` . hai nu te supara , a fost o glumitza rea

  • @shoric
   nu te pot urmari. eu am o minte simpla si exprim lucruri simple. ce gindesc aia scriu, boom, direct. de aia cind o ia cineva pe cimpii e frumos, dar nu-l pot urmari. eu, asa mai albinuta, uite floarea, uite polenu, punct ochit-punct lovit, inapoi la baza. tu, asa mai fluturas…

  • duamne , tobi , esti agent FBI ? imi faci un profil ? ma urmaresti ? ma sperii deja

  • @shoric
   incearca cu un psihiatru.

  • tobi , sincer , am incercat cu experti psihologi stargate , csi , chiar si cu vulcanieni . toti au zis ca sunt irecuperabil

 16. Eu nu inteleg de ce nenea de la Bursa consuma timpul lui si al altora ( inclusiv al judecatorilor) intr-o speta in care stia ca nu are sanse.

  • este doar bisnis . acdc money talks

  • Pana la urma dosarul asta le-a facut reclama si celor de la Bursa. Cati nu au citit articolele Simonei si s-au dus repede pe site-ul Bursa sa cumpere calendarele?
   Sau poate au mai fost si unii care au auzit prin sala de judecata de dosar si au cumparat ceva calendare.

 17. Mi-am adus aminte
  Că când eram io intr-a noua si a zecea , la semiliceu adica, aveam bursa.
  Sau semibursa, ca am cam uitat.
  Da nu mi-am permis sa îmi pun colegele pe net, chiar daca arătau mai bine ca bursierele astea.

 18. Si așa înțeleg ca la H vom sărbători bursa.
  Bursa lor , ca a mea am cam beuto de cam de mult, sa tot fie vreo 22 de primaveri frumoase .
  Da nu imi pare rau.

  • nu scunfuda bursa pe care ai luat-o tu pe munca si Bursa unui jegos care vrea sa castige niste bani nemunciti . au inceput firmele private sa faca presiuni pe universitatile tehnice si liceele din romania sa pregatesca oameni care sa plieze pe cerintele lor . problema este ca sunt tot felul de elefanti in licee si universitati care ocupa posturile doar politic si traiesc in trecut .sprijiniti de idiotii de poiticieni din guvern , tehnocrati ,sau doar jmecheri .. pentru mine sunt tot aia

  • in ultimii ani, profesorii universitari mana in mana cu politicu` au zis ca e bine sa avem tineri doctoranzi , tineri cu 1-2 facultati platite cu banii idiotilor de parinti , si pentru ca vrea tata sa devina inginer . parinte care si-au luat doua joburi ca sa plateasca odraslelor studiile . si ce a rezultat ??? copii cu facultatea de cibernetica si care canta in cluburi sau fac unghii prin tot felul de saloane de fashion ..

  • am deviat de subiect . scuze

  • hai cu hasu’, hai cu hasu si cu Jhasu :mrgreen:
   ramane cum ati stabilit, daa??

  • Zi tu ora, can atat mai era de stabilit.
   Că cât bem, fara număr, fara număr…pana le uitam palea de la bursa…

  • Bey Shoric, ti-am dat un like 😉
   ps : io-s injiner absolvent de automatizari si calculatoare care lucreaza pe șantier (ăsta e job bun, în trecut am fost și badigard), în ce categorie intru ? E drept că nu și-a luat tata doua joburi (sau un credit, dupa cum am vazut ca îndeamnă unele reclame de prin Ro), că am lucrat eu încă din anul I ca să mi-o plătesc …
   pps : daca ești absolvent de cibernetică e ok, poate mai știi să faci o SUM pe o coloană în Excel, dar ce ne (adica ce VĂ – ha ha) facem cu absolvenții de jurnalism și științele comunicării ?

  • De fapt ti-am dat doua laicuri (pe același comentariu), că știu cum … nu degeaba am făcut facultatea aia :))))

  • digeiule, pe’nserat asa, ca ne avantajeaza lumina artificala :mrgreen:

  • H11.11 ora 11/2 😛

  • Deci sunt cel puțin 3 absolventi de jurnalism si stiintele comunicarii pe aici … 🙂
   ps : Shoric, ti-am mai dat un like. Pentru ca pot 😛

 19. Aveti idee unde pot gasi toate calendarele? Va rog mult sa imi transmiteti un raspuns. Va multumesc

  • La toaletă.
   Aia de pe hol, de la Primăria Voluntari.
   Vis-a-vis de biroul unde a “muncit” “domnu'” Tudy.

   Dar te previn, nu încerca să pui mâna pe ele, sunt pline de lăptişor de “tatcă”… 😈 😆 😆 😆

 20. pot sa fac pe advocatul diavolului ? poate ca patronu` fitzuicii Bursa a fost asaltat de profesinistele secsi din redactie : oglinjoara , onglinjoara , cine e mai frumoasa din redactie ? si cum avea 12 printese virgine pe partea economica , ce a zis : fac un pictorial si sa decida onlineul care e mai bengoasa . justitia independenta a stabilit ca doar patronu` este curba

 21. am intrat si io , din curiozitate pe ziaru ala bursa . chiar era necesar un calendar cu pisde ca sa fie promovat . si nu m-as mira ca multe din lucratoarele de pe sait sa ajunga asistente TV la Caputza 👿

 22. De ce să ne ascundem după dg … ăăă după dgt, “tantele” par destul de “bune”, mai ales pe partea economică, zic.
  Ce nu pricep io e cum de s-au concentrat atâtea iepuroaice la un ziar, aş fi chiar curios să ştiu câte angajate femei are “instituţia”, apoi să număr câte au pozat, să văd dacă nu cumva până şi femeia de serviciu a fost aleasă, din întâmplare, desigur, pe criterii de pregătire profesională, nu pe aspect… 😎
  … sau, mai ştii, poate genetic, toate cele care se ocupă de ceva economic arată bine sau măcar decent, chiar şi atunci când sunt pozate în poziţii indecente…

  No, dac-ar fi după mine, le-aş pune pe “tantele” alea într-un container şi le-aş trimite “la” Canada, să-l scutesc pe omu’ ăla din Canada de cheltuielile cu încălzirea … 😀 şi să-l ţin şi ocupat, să nu mai aibă timp să scrie. Prosrii… 😆
  Na, dacă n-are net bun, măcar să mai ia nişte meditaţii la “ieconomie” … 😆 😆 😆

 23. Off topic… ceva care poate o intereseaza pe o fosta prietena http://bercenidepoveste.ro/

  • costicămusulmanu

   haoileo praleoooo…
   pă unde umblașiiii?
   că m-ai lăsat singuru’ mai habronzat p’acilișa…

  • Neamtule, unde umbli ma’ ineditule? Oi fi fost in Bucuresti si n-ai zis nici pas!
   Pai ce mi-e Polivalenta, ce mi-e H … si daca vine si fosta, care-i problema? Nu ne stii tu, dar suntem baieti fashion, nu ne bagam si tacem malc. Aduc si-o tuica de la radacina prunului. Daca citeste si Iaru postarea, ne pomenim si cu el … Nic n-o sa-l lase singur sa nu-l fure bursierele, iar Simona n-o sa-l lase pe Nic singur. Se leaga, ma, se leaga!
   La cate formule ai tu in cap, de la strat limita la portanta, via turbulente si palnii Rankine, gen, mai retine una simpla:

   H11,11+11/2h=M0
   (a se citi momentul 0) … Adica momentul inceperii turbulentelor. Hai, ma, ca e simplu! 😆

  • neamtu nu vine , ma,
   ca el e contributors.

 24. doar pentru oamenii de bine
  ecscursie la sfintele moaste de la H
  deci pe 11.11
  la ora mai pe inserat, asha, ca sa nu ne bata soarele si norii in cap
  cine vrea sa se roage cu noi in fata raclelor pline de juma de litru
  cu bere buna si rece, mici ( da multi) si ce ne-or mai da aia de pomana pe banii nostrii.
  in loc de fetele de la bursa o sa avem fetele de acolo, mai tinere si mult mai frumoase.
  sa nu ziceti ca nu v-am zis.
  e vineri seara, a doua zi nu va duceti la munca,
  asa ca nu aveti nici o scuza., ca tre sa fiti odihniti, ca planu, ca sefu, ca contractu, vrajeala.
  promit sa va recit si o poezie., pt culturalizarea maselor, festivalul cantarea berariei, alea alea.
  shorici va mai aduc doar daca il prind.
  musulmane, ai notat, ma ?

 25. Am câștigat definitiv procesul cu BURSA


  Tovarasi, cred unii ca glumesc, dar exista material! Se cauta sponsori, locatii pentru sedinta de casting si organizatorii unei tombole pentru distribuire! Hai, sariti! Aaaa, calendarul era exotic, dar m-au derutat incadrarea juridica.

  http://penali.ro/

 26. Cat înseamnă ma 11\2 asta ?
  Ca mie îmi da cu virgula

  • ora 5:30 seara
   da , e cu virgulă,
   5.5 adică ( 0.5 ăla însemnând cele 30 de minute)
   fără sfertul academic desigur
   pt doamne două sferturi academice cadou

  • Andu-panda, chiar aveam nevoie! nu uitasi cum se circula vinerea in B si ca unii munceste pana la ore tarzii bag de cu seama.
   Asa e bine, cu cele doua sferturi cadou picam taman cand e lumea niztelus incinsa 😆

  • Mersi danke domnu andu
   Ca matricsxu asta, cu algebra lui booleana ma baga in restaurant, nu altceva…
   De ce nu o vorbi, ma, rumaneste , ca toți uoaminii ?

 27. Am aflat
  Secret de stat
  Muslimi nost
  Și-a făcut rost
  De bilete all inclusiv, in noiembrie
  La nisipurile aurifere bulgărești, ca la mamaia nu e bine.
  Probabil i s-a aplecat de la cata prescura si coliva a primit de la babele alea ce stau la coada sa pupe scheletul ala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green