O donație de echipamente vitale pentru secțiile de ATI
Ceea ce vedeți în imagine e un aparat de ventilație mecanică.
Aparatele de ventilație mecanică se folosesc în secțiile de ATI din spitale, pentru pacienții care nu mai pot respira singuri. Ele asigură oxigenul necesar acestor pacienți, prevenind oprirea respirației, care ar duce la deces în câteva minute. Nevoia de ventilație artificială poate să apară în multe situații medicale grave: stop cardio-respirator, traumatisme majore, boli cardiace și respiratorii avansate, arsuri, șocuri de diverse forme (alergic, hemoragic, septic, cardiogen), intoxicații severe, accidente vasculare cerebrale.
Evident, România e subdotată și la acest capitol, ceea ce i-a determinat pe oamenii de la Dăruiește Viața, o asociație despre care ați mai auzit sigur și care face, de ani de zile, cu ajutorul partenerilor săi, investiții uriașe în spitalele românești, să demareze un program de dotare a câtorva secții importante de ATI.
Partener în acest demers i-a fost ENGIE România, care a mai derulat de-a lungul vremii proiecte împreună cu Dăruiește Viață, investind de exemplu, în modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Centrului de Hematologie și Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Dăruieşte Viaţă şi ENGIE Romania au dotat deja cu 11 aparate de ventilaţie non-invazivă şi 3 aparate de ventilaţie invazivă Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Copii din Braşov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București și Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. La momentul donației, secția ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilație mecanică non-invazivă, insuficiente pentru a face față numărului de aproape 2000 de pacienți care trec pragul spitalului anual.
Investiţia ENGIE România a fost de 200.000 de euro.
la institutul de pneumologie mai mult de jumătate din pacienți sunt fumători înrăiți care numai pot respira din cauza bronhopneumopatiei cronice obstructive.
că tot vorbirăm despre fumat mai deunăzi 😉
cum se zice , faci o faptă bună îți mai iartă dumnezeu păcatele
14 aparate 🙂 e ceva !
dar din CAS-ul ala de rahat pe care il platim toti de ce nu poate statu` sa cumpere echipamente vitale pentru ATI ? de ce trebuie sa doneze #nustiucefundatie privata care foloseste de prea multe ori cuvantul “investite ” ? .
in spitalele orasenesti sau comunale nu se implica nici-o #nustiucarefundatie pentru ca e naspa si nu e rentabila investitia
Io nu stiu de ce te agiti atata, credeam ca internetu’ eftin si rapid ie de ajuns pentru o viata indelungata si fericita …
Uite aici o explicatie de la ministrul sanatatii :
Cică cheltuielile făcute de spitale nu sunt transparente, una la mana și doi la mana, cică sunt la preturi supraevaluate, când le cumpăra statul…
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209968632625133&id=1014638534
pai se duc si unii la sefi de sectie cate un ciubuc gras (cica 2000 euro e atentia pt a propune medicamentul x ca fiind pe lista de necesar pe sectie), sa ia si cei de la aprovizionare 2 ciubucuri, sa mai schimbe si lotul de masini firma de import farmaceutic etc.
@shoric: se implica si in sate. exemplu: https://www.simonatache.ro/2016/05/26/pacient-din-ghilad-consultat-de-la-timisoara-prin-telemedicina-intr-un-proiect-social/
Pupici din Thailanda, shorice
for reference
Sa le dea Dumnezeu sănătate!
și la o adică cu banii *economisiți* se duc la vieana ăștia cu cheltuielile transparente din sticlă de cristal
O amica tare in cifre facuse un calcul ca la cate cereri au fost in 5 ani de donat bani pt medicamente oncologice, s-ar construi o linie de productie in Romania.
In rest, numai de bine. Vom directiona din impozit ce se mai poate, lor.
un lucru foarte bine facut! Bravo Simona.