Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Noi, în anul 2000, n-am făcut țara ca primăvara

Îmi place noul spot prin care se relansează Ciuc, nu știu dacă l-ați văzut:

Mă uitam la Lumea Nouă despre care vorbește și mă gândeam că e o lume pe care nici n-o bănuiam, pe vremea când, copii fiind, cântam același cântec ca bărboșii și fetele din spot. Nici nu știam să visăm la o lume urbană liberă, plină de tehnologie, cu oameni superconectați, în pas cu prezentul, relaxați în fața opțiunilor celorlalți, deschiși, dinamici, flexibili, curioși, încercând să trăiască cât mai conștient de sine, dispuși să lucreze pentru a deveni cea mai bună versiune a lor și așa mai departe.

Voi ce ziceți? Cum vi se pare spotul? Tocmai am căutat textul original al cântecului și mi-au trecut fiori pe șira spinării la vederea versurilor. 🙂 Pfiuuu… Bine că au avut grijă părinții noștri să nu ajungem “să facem țara ca primăvara”, zic.

Screen Shot 2017-06-12 at 10.43.03

M-am întrebat cu ce m-aș fi ocupat în acest moment, dacă aș fi rămas angrenată cu forța în cocoțarea patriei pe culmile progresului și civilizației. Probabil că aș fi predat unor elevi vreo capodoperă literară comunistă. Neapărat în vreun sat din marginea țării, pentru că am gura mare și nu m-am împăcat niciodată prea bine cu autoritatea.

Cât despre Lumea Nouă, în jurul căreia e construită noua imagine Ciuc, anunță multe lucruri drăguțe, fără să se limiteze la ceea ce, de obicei, propune o bere. O să auzim și voci din muzică, așa cum ne-am aștepta, dar o să vedem și proiecte de dans contemporan, și actori (pe Ana Ularu, de exemplu, recitând versuri de pe zidurile Bucureștiului), și fotografi, și tot felul de alte proiecte artistice la care nu ne-am aștepta neapărat.

Aruncați și voi, în următoarea perioadă, un ochi pe-aici și unul pe-aici și o să vedeți mai multe.

Nu uitați să-mi spuneți ce-ați fi croșetat la ora asta, dacă “făceați țara ca primăvara”. 😛

P.S. În poză sunt eu pionieră, desigur.

53 comentarii

 1. Comandanta de grupa, frumos. Si eu tot de grupa, dar cu mult inaintea ta. In mod sigur anul 2000, cand nu mai eram copii, as fi proiectat instalatii pentru fabrici de prelucrare a lemnului.
  Acum tot in domeniul prelucrarii lemnului dar nu instalatii ci multe acte…

 2. Visul meu de “şoim” (al patriei) era să se bage metrou la Medgidia, unde am vieţuit, de la naştere până prin ’86.

  Ulterior m-am mai mărit şi am adaptat visele la realitatea şi posibilităţile curente, vroiam să se bage troleibuz sau tramvai la Slobozia, unde am locuit între 1986 şi … până prin 2000.

  Mno, acum “lucru” la CFR. Şi tai o mulţime de copaci, zilnic.
  Că facem la hârţoage… 🙄

  • mai e timp pentru metroul ăla, nu dispera :mrgreen:

  • Nu, disper, am mare încredere în comuniştii ăştia noi, de azi, de Telemorman…
   Deosebirea e că aia vechi chiar mai făceau şi câte ceva… 😡

  • … Aţi văzut ce s-au luat ăştia de la metroul meu?!? Nu vă lăsaţi amăgiţi de ce declară ei pentru presă, nu credeţi nici pe cei care cred (pe bună dreptate) că s-au luat de la “ciolan”, în realitate Grindeanu vrea să facă metroul ăla de la Medgidia, iar Dragnea nu… asta-i tot 😀 😆 😆

 3. eu nu făceam nici o primăvară
  dacă nu se schimba revoluția, aș fi fost în mod sigur pe o terasă din Munchen cu o bere Ciuc pe masă 👿 😛
  mai ales că m-au dat afară de la cor din prima

 4. Frumos snur. Le mai am si eu pe ale mele: galben si albastru inchis. Comandanta de unitate, insa, am fost doar 2 luni. Revolutia mi-a curmat ambitiile.
  Probabil as fi fost macaragita, ca asa ma laudam in clasa a 3-a.

  • cred că poți și azi să devii macaragiță, dacă te zbați un pic

  • Acum cred că se caută.
   Oricum, meserii desconsiderate au ajuns acum foarte căutate, bunăoară sudor, eventual și în gaze rare, gen argon.
   Cu așa ceva faci bani grei în Norvegia, de pildă…

   Sau, când eram eu mic, mama mă bătea la cap să învăț, ca să nu ajung pe șantiere… acuma daca ești meseriaș, câștigi bani buni în construcții, instalații etc

  • Am vorbit eu cu un tip care e la o firma de constructii sef, si care mi-a zis ca un macaragiu bun castiga cam 4000 de euro pe luna, in Romania, deci bine-ar fi fost sa-ti fi indeplinit visul… 😀

 5. Eu credeam ca in 2000 nu o sa mai fie copii care nu invata sau vin murdari la scoala, sau ca nu o sa mai existe copii care iau bataie …Snururi am tot avut – galben , bleu (loctiitor de cmd de unitate) si albastru,si ghiciti cui dadeam raportul cand eram comandant de detasament?! Actualului meu sot ,de la care am preluat stafeta pe cand eu eram a 6-a si el a 8-a si pe cand nu aveam ochi sa-l vad -am facut respectivii ochi pe la 21 de ani . Nu stiu cu ce m-as fi ocupat eu acum daca faceam cu tara ce-ai spus tu Simona, dar am inca viu in minte sentimentul de jena (pe langa nervi! ) pe care il aveam cand intocmeam “Planul de activitate ” in care trebuia sa planificam (cum altfel?!!?) diverse activitati cara aveau ,dragalica Doamne, darul si menirea de ne ajuta sa facem cu tara ce-ai spus tu ,Simona ,si slava Domnului ca n-am facut cu tara ce-ai spus tu Simona,! Nu ca ne-ar fi iesit prea bine ce-am facut ,dar sper ca pe-aici pe la tine nu plange nimeni dupa locul de munca sigur si locuinta asigurate de partidul mult iubit! Ia uite dom’le ce patii cu snuru’ lu’ Simona!Mi s-a activatara centrii responsabili cu “raportul de activitate” si cu logoreea aferenta! Si ,am uitat sa va spun, bere nu prea beau!

  • ah, programele alea de activități!!! țin minte și acum cum i-am spus lu’ diriga că eu nu mai fac toate acele hârțoage stupide și inutile în care mint că a făcut clasa nu știu ce activități (permanente, periodice sau nu mai știu cum) sau că le va face. s-a supărat maxim. o vreme chiar nu le-am mai făcut. eram comandant de detașament pe vremea aia. ca locțiitor de unitate nu-mi amintesc să fi făcut hârțoage.

  • Eeexaact asta voiam sa spun ,pe langa ca era o obligatie ,efectiv imi era jena pentru ca simteam ,asa copil cum eram ,ca perpetuez o minciuna.

  • Rapoarte de activitate si planuri de activitati (masuri) se mai fac si azi in unele institutii. Ati fi mirati daca ati sti toate dedesupturile…. Poate candva o sa detaliez. Dar, cand reforma si reorganizarea au “succesuri” , intra in firescul lucrurilor.

  • deci, simona tache s-a autodemascat.
   simona tache era nomenclatoritza de mica.
   ca si azi, pe blogul asta.
   jos dictatura !

 6. Am avut un rand de trese, o insigna de pionier fruntas( curatasem cu grupa o alee din parcul Monument din Braila) si…cam atat!
  Cred ca as fi fost asistenta medicala sau vreo “contopista” prin vreo departament contabil…

 7. Ăștia cu șnur e…
  Numai tocilari.
  Si mai târziu niste lăudăroși pa blog, aicisa, ca ce doamne doamne învățau ei podelele despre partid si patrie…
  Eu aveam șnur numai la chiloți, pe care mi,l rupeau gagicile care trăgeau ele de mine…
  Da si matrixu o avut șnur.
  Si pana acum nu s,o lăudat, da mai e timp.
  Lu lixuca nu ii trebe șnur, ii trenă altceva.

  • Touché…dar realmente cantecul asta (si mai ales varianta cu “sunt consolat de mic”) ma face doar sa-mi amintesc mereu ca mi-e rusine sa ma uit in ochii copilului cand trebuie sa-i raspund la “de ce aia sau ailalta” (prima a fost “de ce pierde Romania mereu la fotbal ?”). Intre timp a crescut ,oricum ,si nu mai intreaba! Stiu ca intentia Simonei a fost alta… Da’ mie asta mi-a venit azi in cap, csf!

  • eu nu am fost tocilară nici în gimnaziu, nici în liceu, s-avem pardon. :mrgreen: practic, niciodată, nu m-a ajutat memoria, săraca.

  • Se vede ca n,am fost tocilar.
   Numa greșeali făcui…

 8. Ati întinat sfintele idealuri ale comunismului. Si acum cireașa de pe tort : m..e Iliescu!

  • Cum, Iliescu mai trăiește ?!?
   Incă?!?
   De ce?!? 😂😂😂

   Și cireașa de pe mort, io zic să nu strici m..e pe Iliescu… că acuși vin minerii să-ți planteze flori în mufă…😁

  • Da zice dl. Iaru ca-si viziteaza locul de veci de la Bellu…(dl Iliescu zic!). Aoleu trb sa o vedeti pe aia cu sex simbolu din Catavencii!

 9. costicămusulmanu

  io nu știu ce făceam, probabil pușcărie că slobod la limbă-s de cînd mă știu…
  problema mea este alta
  de curînd am angajat un puști, leat ’94, să-l învăț să facă vînzări… n-are bacu’ dar condiția angajării a fost susținerea examenului anul viitor (care-și va aduce aminte, să mă întrebe);
  l-am luat de la o firmă de curierat unde hămălea pe te miri ce de la 7,30 la 22…
  și ce-mi zice puță??? “șefu’, era mai bine pe timpul lui Ceaușescu!”
  de ce?, îl întreb…de unde știi?
  păi toată lumea avea servici (n-are bac, remember), noaptea te întreba miliția ce cauți pe stradă etc, căcaturi d’astea…

  • avui si eu “o” pusti din asta, cu bac si facultate dar careia i-a zis tata ca era mia bine.
   I-am zis sa incerce 2 luni sa traiasca ca pe timpul plumbuitului: la lucru si sambata si uneori duminica, tigari numai Carpati, fara tv si fara telefon, sa urce in autobuz cand antiperspirantul nu era in magazine fiind inventie a occidentului decadent, fara aer conditionat la munca dar daca e iarna sa stea la 16gr in casa, pt o sticla de lapte sa stea 1 ora la coada si sa isi remaieze ciorapiii, si sa aleaga orezul de neghina. S-a uitat urat la mine 😀

   ( e drept, eu am prins numai anii 80, aia de restriste).

  • Lasa ca acum este bestial…. 7 zile din 7 cate 12-13 ore pe zi la munca, cine are suficient noroc sa si gaseasca de lucru undeva unde sa nu i se spuna la interviu ca este prea batran la 33 de ani, cand esti dat afara din propria casa daca nu platesti intretinerea, cand toate magazinele sunt pline dar nu sunt bani, cand este caldura apa calda si curent la discretie dar degeaba daca nu ai cu ce sa le si platesti si multe altele… Este fenomenala viata acum, chiar nu stiu de ce nu am facut copii pana acum ca sa pot sa le ofer si lor o asa viata superba si lipsita de grija zilei de maine. SI nu, nu vreau sa va aud ca nu am studii suficiente ca sa-mi asigur o slujba buna si nu, nu vreau sa aud sa plec din tara ca pot si nu, nu vreau sa aud ca daca ridic vocea la patron nu o sa-mi moara copii de foame… Tineti pentru voi sfaturile astea pana cand o sa ramaneti fara slujba efectiv, vreun an doi trei… Sunt satula de sfaturi de la cei care au bani si nu au ramas in viata lor fara slujba si fara somaj, ca deh, asa vrea patronul sa te “disponibilizeze”…

 10. Irinoush-ea, sefa de detasament si loctiitor pe unitate, Irinoush-el cmd. pe unitate, Simona pioniera, Nic probabil in CC al UTC, numai cadre unu si-una, DG-ul cu snur sau fara snur, nici el nu mai stie. Pai cu astfel de elemente vrea Dl. Plesu sa “Let`s make Teleorman great again”? Codrin Stefanescu, s-aude?

 11. .. io n-am ajuns decât comandant de detaşament şi, apoi, de grupă, dar tare silă mi-era şi nu ştiam cum să scap de corvoadă… şi nu se înghesuia nimeni să se bage 🙄

  Şi ca glumă, ne amuzam copios între noi cu formula “Permiteţi să dau raportu’ că v-aţi îngrăşat ca porcu’… ” 😆 😆 😆

 12. Bunăseara la toantă lumea, că ceasu’ – mă scuzaţi! – meu biologic arată deja ora 16:12… 😆

  Apropo de lăudăroşii ăştia dă mai sus cu şnururile lor de toate culorile curcubeului, io vă zic una şi buna, roşu aveţi, galben aveţi, bleu aveţi, albastru aveţi, da’ roz … pula. Am încheiat citatul.

  Altă întrebare, lixuca?

  • La tine e 16:12?
   Deci transmiti din afganistan 😮
   De aia nu rasp nimeni la tel 😮
   Ca te-am sunat

  • Păi nu am răspuns că nu mai aveam impulsuri la mobil… aoleu, credit voiam să zic, da’ am rămas pe vechi… 😂
   Și oricum, aici nu prea e semnal la telefon, că bombardează aștia, e plin peste tot de semnal bombardat… 😂
   Iar când e semnal, ți-e și frică să răspunzi, că dacă e vreun semnal neexplodat sau vreun atentat cu semnal capcană… 😂

  • Asa este
   😛 😛
   Nu raspunzi la semnal neesploaded
   Ca se downloadeaza singur doamneferi pina sa pui mana
   Abc.ul meseriei

 13. Si cei din vest aveau visele lor despre anul 2000 si acuma canta a paguba:

  Nici la ei nu s-a indeplinit mare lucru.

 14. matrixe, andule….
  bre, voi vreti sa ziceti ca lucica nu e adevarata ?
  ca e doar o figura de stil ?
  un duh sfant al berii la metru ???
  baaa, sunteti nebuni ???
  ca io atunci de ce am inceput sa pun ban pe ban sa strang suma necesara sa o cunosc, indeaproape si mai ales pe dinauntru ???
  ce fac acu cu atata amae de banet, ce fac, ce fac ?
  inseamna ca tre sa va chem la H, sa dau de baut… bere la snur…. asta, la metru liniar…

  • …si la cati bani am strans, o aduc si pe lixuca.
   numai de-al draqului.
   desi sunt convins ca dupa ce ma va cunoaste si va vedea cat de tare sunt,
   se va indragosti de mine si nu o sa mai scap de dansa.
   si se va apuca si de bautura, asa, vartos, ca la costica, musulmanu de vaslui…

  • … domnu’ deşige… stai puţin… mă, Mihaie, trage şi tu un pic calu’ pă dreapta şi pune-l pe avarii, nu vezi că vorbeşte la telefon?!? … aşa, deci domnu’ deşige, dacă te prinz că mă înşeli cu alta, nu mai ai viaţă cu mine, să ştii. De la un metru o să ţi-o las la un centimetru… berea, de bere zic, o să bei bere la centimetru, cu dg-tarul (degetarul, pentru lixuca)… 😆 😆
   Şi be de la kilogram, aş mai trece cu vederea dac-ar fi, io ştiu, vr’o fată ca … sau ca … sau ca, dar bine, mă, LIXUCA ?!?
   Câtă bere ai beut, mă, ha?!?
   Sunt cu ochii pe tine, vezi tu după 16… 😆

  • dg
   mai bine îți iei o bordura că are mai mult umor
   subscriu cu lucinița de la capătu tunelului ( cum treci din pachisstaanin în afghanisstahn pe dreapta)

 15. eu is una din aia invidiooasa ca nu avui snur. Cand s-au dat, s-au dat pe atentii si parinti lipiciosi pe langa tovarasa, lucru nu la mine acasa. No ca din toata clasa aia din generala, eu fusei cu notele cele mai mari la admiterea la liceu, iar la facultate doar 2 au intrat din prima.

  Dar daca gasiti unu de vanzare, mi-l imprumutati, sa il port cand frec chestii gen aragaz sau cuptor sau calc, dar doar asa, ca sa imi alin invidia si sindromul de nedreptate suferit pe atunci.

  • Vezi tu o femeie
   Ai invatat, coatele tocit,
   nici snur nu ai avut
   So tot la frecat aragazu ai ajuns.
   Mai bine nu învățai,
   Șnur aveai
   Si doamna ca Lucica amu erai.
   Nașpa alegere.

 16. OMG ,Simona, cate comentarii rautacioase la niste snururi amarate..De obicei reactiile pe care le starneam erau mai amuzante , de genul “si acum cine-i deasupra ?” sau ,ma rog,din zona asta…Respect prea mult blogul roz ca sa fi avut vreo intentie de “fudulie”.Voiam doar sa consimt la ideea ta ca ca “noi in anul 2000 n-am facut tara ca primavara ” , oricat de simpatic ar fi spotul lui Ciuc!

 17. Ma lucico
  Eu nu pot sa te înșel pen ca sunt fidel, nu ca matrixu sau, mai ales, ca andu, care ne spunea el cum cu cămila, in desert, știi tu…
  Da pe lixuca numa de răzbunare, de câteva ori, ca mult ne,a mai tracasat dansa cu antialcoolismul ei…
  Deci, sa ști ca nu se pune, pt ca o sa o fac gandindu,ma la tine, da ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint