Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Gândite de femei, pentru femei

Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu m-am simțit niciodată înțeleasă de un prieten bărbat, așa cum m-am simțit înțeleasă de prietenele mele femei. De-aia devin atentă, atunci când aud de produse create de femei, pentru femei.

Mă uitam, mai deunăzi, pe niște liste de invenții. Cine credeți că a inventat sutienul? Exact: o femeie. Americanca Mary Phelps Jacob voia, prin 1913, să meargă la o petrecere, dar avea o rochie de seară mult prea decoltată, pe care nu o putea purta cu un corset tipic acelor vremuri. Așa că a luat două batiste și o panglică și, pac, a inventat un sutien.

Dar scutecele de unică folosință cine le-o fi inventat? O mamă disperată, evident. Marion Donovan avea, în 1950, doi copii și energie din ce în ce mai puțină pentru schimbarea așternuturilor de zece ori pe zi. Așa că a tăiat perdeaua de plastic de la duș, a învelit niște scutece în bucăți din ea, le-a cusut la mașină și le-a pus și capse. Ulterior și-a făcut și o făbricuță de profil, cu care a avut supersucces. Sigur că azi se bucură de scutecele astea și tații, dar, până foarte recent, ele nu au fost altceva decât produse create de o femeie, menite să simplifice viața altor femei.

Mașina de spălat vase? Inventată de o femeie. Ambalarea alimentelor în vid? Idem. La fel testul Apgar, pentru evaluarea bebelușilor la naștere, prima casă încălzită cu energie solară, frigiderul electric modern, mașina de făcut înghețată, aspiratorul cu sac, conservele de carne, filtrul de cafea și biscuiții de ciocolată. Ce, vreți să ziceți că ăștia, ultimii, nu se adresează în mod special femeilor? 🙂

Sigur că femeile au mai inventat și lucruri care nu au legătură cu universul tradițional feminin (pasta corectoare, seringa, ștergătoarele de parbriz, pluta de salvare, primul algoritm pentru un computer, wireless-ul, periscopul pentru submarine, fierăstrăul circular, toba de eșapament, vesta anti-glonț, berea și multe altele), dar asta nu înseamnă decât că ele înțeleg bine pe toată lumea, nu doar pe ele însele și pe suratele lor. 🙂

Lăsând gluma la o parte, am făcut toată introducerea de mai sus, pentru a vă putea anunța că, în domeniul asigurărilor, există și la noi, în România, un serviciu creat de femei, special pentru ele.

E vorba de UNA, prima asigurare de viață pentru femei de la noi, gândită de o echipă feminină de la NN Asigurări, care a știut că întrebarea care ne frământă cel mai tare pe toate este “Ce se va întâmpla cu familia și copiii mei, dacă mă îmbolnăvesc sau, Doamne ferește, mor?”.

Ca răspuns la această întrebare, asigurarea de viață UNA acoperă costurile de tratament medical în cazul unui diagnostic de cancer (orice fel de cancer). Sumele asigurate merg de la 30.000 până la 400.000 lei.

De ce cancer? Pentru că, de exemplu, cel mai întâlnit cancer la femei, cel de sân, e descoperit la noi, în 90% din cazuri, în fază avansată. Tot 90%, ca să vă dau și vestea bună, e și rata de vindecare a cancerelor de sân descoperite în fază incipientă.

Pentru diagnosticul de cancer în fază avansată, UNA oferă 100% din suma asigurată. Pentru diagnostic incipient și pentru reconstrucție mamară oferă câte 20%, iar, în caz de invaliditate, vorbim de 100% din suma cu pricina. În cazul cel mai nefericit, de deces prin îmbolnăvire, familia primește 100% din suma asigurată, iar, în caz de deces prin accident, 200%. Sumele obținute din asigurare nu se impozitează.

În pachetul UNA, mai intră și 6 luni de scutire de la plata sumelor de asigurare, precum și posibilitatea de economisire într-un cont de investiții, bani ce sunt accesibili oricând.

Dar, cel mai bine, citiți voi aici mai multe detalii. După care, spuneți-mi ce părere aveți. Le înțeleg femeile cel mai bine pe femei sau e doar o prejudecată?

Foto Mbolina | Dreamstime.com




22 comentarii

  1. Buna Simona,

    Este o idee frumoasa si recunosc, daca inca nu eram mamica a doi baieti minunati as fi zis ah la ce imi trebuie ca de patesc ceva patesc dar acum vad foarte diferit tot.
    Ma bucur sa vad ca oamenii incep sa fie putin mai constienti si responsabili, chiar daca au existat mereu asigurari de sanatate merita atentia noastra si merita studiate ofertele pt ca niciodata nu se stie..

    Multumim pt articol!

  2. O fi inventat o femeie masina de spalat vase dar acum sunt proiectate de barbati care cred ca intr-o familie ajung la spalat doar cescute de cafea si farfuriute pe care au stat niste sandwisuri 😀 .

    Eu, cand ma intalnesc cu un gadget ce mi se pare prost facut, imi zic mereu “asta cred ca e facut de un barbat” deci, da, cred ca o femeie intelege mai bine lumea si nevoile ei.

  3. Acum foarte multi ani am povestit cum a incercat cineva sa-mi vanda o asigurare de viata, zicand “cu polita noastra, daca se intampla nefericitul eveniment, cei din jurul dvs ar fi mult mai fericiti!”
    Ma bucur sa vad o evolutie atat de favorabila a felului in care sunt prezentate asigurarile de viata publicului 🙂 Am si eu una, drept sa spun ma gandesc sa mai adaug cate ceva la ea. Sunt necesare, nu pentru tine cat pentru ceilalti.

  4. “Years ago, when I was studying anthropology at university, one of my female professors held up a photograph of an antler bone with 28 markings on it. “This,” she said, “is alleged to be man’s first attempt at a calendar.” We all looked at the bone in admiration. “Tell me,” she continued, “what man needs to know when 28 days have passed? I suspect that this is woman’s first attempt at a calendar.” – Sandi Toksvig despre femeile care au inventat chestii.

  5. Și eu care credeam, in naivitatea mea , că numai bărbații sunt misogini…

  6. Imi vindea mie unu’ o asigurare acum cativa ani: “…La implinirea varstei de 85 de ani luati banii inapoi, pe care ii puteti reinvesti undeva…”. Pai si umblu eu, batran sclember de 85 de ani sa-mi caut oportunitati de investitii?. “Stati linistit, statistica va asigura ca nu ajungeti la 85 de ani” 🙂

  7. Eu am sigurare de pensie privata la NN. Mi s-a propus si UNA (in mod profesionist, trebuie sa recunosc) dar inca nu am facut-o .Cel mai mult regret ca nu am icheiat asig de studii pentru copil. Prevederea este mama intelepciunii, parca asa suna proverbul, nu? Avem drum lung, sa fim fericiti daca reusim macar sa-l identificam..

  8. un pretin, dg , nu-l știț voi, mi-a trms asta

  9. Fain! Înseamnă că toate celelalte au fost inventate de bărbați…

  10. costicămusulmanu

    atîtea dislike-uri într-un post, rarisim mi-a fost dat să văd…
    o fi dă’n cauză dă veorica care a inventat ea buuuugetul pentru douăzecidouăzeci?
    sau dă’n cauză dă găbitza care a dus mîrlăminciugrobianismul, asimptotic la optculcat?

  11. Oare o fi nevoie de o femeie care sa înțeleagă o alta femeie care militează împotriva mamografiei, a chimioterapiei sau a vaccinării?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint