Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Terapeutul meu o să aibă multă treabă

shutterstock_130144283

Hahaha, nici nu terminarăm bine de vorbit despre păr și mi s-a întâmplat ceva care, probabil, îmi va bulversa viața.

Acum câteva zile, am testat un coafor nou, aflat la doi pași de casa mea. Și ce-mi zice fata care “m-a lucrat”?

– Ai părul ondulat…

Și ce-i răspund eu:

– Nici vorbă. E drept. Ce vezi tu că se ondulează e partea care-a fost decolorată vara trecută, când am fost vopsită roșu neînfricat, pentru 2 luni.

Și ce discuție urmează:

– Nici vorbă. Îți zic că e ondulat, că văd cum se ondulează încă de la rădăcină, aici, la ceafă.

– Nici vorbă. Îți zic eu, care mă cunosc de atâtea zeci de anișori. E drept.

– Nu e, mă, drept. Dacă te-aș usca acuma fără să-l întind, ți s-ar ondula în toate direcțiile.

– Da, dar numai partea care a fost decolorată.

– Nu. E ondulat cu totul, îți zic.

– Nțț…

– Ba da.

– Ba nu.

Zadarnic. N-am reușit s-o conving că nu e ondulat, nici ea pe mine că e.

Plec de-acolo și o sun pe soră-mea. Vorbim una-alta, apoi îi zic:

– Auzi, știi ce mi-a zis tipa asta nouă, care m-a tuns azi?

– Ă?

– Că am părul ondulat.

– Hahahahahaha… Nu cred.

– Da, așa mi-a zis. Și era extrem de convinsă.

– A făcut mișto de tine, e clar…

– Nu, mă, era serioasă.

– Atunci nu prea știe cum arată un păr ondulat.

– Mm… băi, nu știu ce să zic, până la urmă, s-ar putea să aibă dreptate…

– Adică să ai părul ondulat?? 😯

– Da.

– Deci acuma crezi și tu că e ondulat? 🙄

– Păi, nu știu ce să zic, cam da…

***

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

***

Ce ziceți? Cam câtă treabă o să aibă terapeutul meu în următoarea perioadă? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Foto Shutterstock

45 comentarii

  1. Nu e, frate, ondulat! Nu are cum sa fie ondulat. Este exclus sa fie ondulat!!! 😆

  2. Nici eu nu am reusit sa o conving pe doamna de la coafor ca parul meu nu e vopsit si nu a fost niciodata! ea nu si nu: dar aveti suvite blonde, doamna! Da!!!….traiasca soarele pentru asta! (la un moment dat mi-a trecut si mie prin cap: oare am beneficiat de vreo vopsire nocturna, fara sa stiu eu? :)))

  3. Daca nu e ondulat…ai vartejuri ! 🙂

  4. Fiica din dotare (2.8 ani) are parul cret, cret. Intrebare la Ciufolici, la prima tunsoare: e natural?!!
    Nu, doamna, copila asta doarme-n cur, ca ii pun eu parul pe moate!

    Sic!
    🙂

  5. Johnny Handsome

    De fapt, la terapeut ai avut discuţia asta, aminteşte-ţi.

  6. I-mi pare rau pentru tine dar, in urmatoarea perioada, v-a fi criza de trapeuti.
    Iesenii, de la cel ” cu tata-n gura, pan’ la cel cu barba sura”, basca, tot PSD-ul, din 02.05.2015 sufera de sindromul “parului cret”.
    Pai ce? Stefan cel Mare si Sfant nu punea vitejii sa-i pazeasca amantele? Nu trimetea el spioni la toate cancelariile? Nu folosea el, la o adica, “oaste de stransura”? Ei … siii? Nichita de ce nu ar putea?
    “Eram gelos, este scuzabil onorata instanta”.
    Si uite asa, vom trece in calendar, un nou sfant : Preacurvarul Nichita Urmas de Voievod.
    Te rog sa ai rabdare cu terapia, “prostimea ce la ales” primeaza. E prosi da’ multi …..

  7. pe mine m-a intrebat una daca strumf s-a nascut cu ochii asa mari!

  8. Si eu am patit sa merg la un coafor, io care veci nu merg la coafor si sa ma inebuneasca una de cap ca sunt vopsita si ca imi luceste asa parul de la vopsea. Insista sa-i spun cu ce ma vopsesc. Plus ca asa ma tragea de par de mai sa ma dea jos de pe scaun, cu uscatorul nu mai spun, tinea uscatorul tot in acelasi loc de la sfarsit ma ardea capul si m-am dus pt un simplu tuns. Mi-am zis in gand ca bine ca nu frecventez astfel de locuri ca raman dracului cheala. 😡 Deci fata, nu te mai du la astfel de “maestre” ca sigur afli ca n-ai ce cauta acolo ca nu mai ai par deloc, esti cheala 😮

    • păi nu, că a fost chiar ffffff ok, mă mai duc la ea. și, într-adevăr, e posibil să mi se fi ondulat părul un pic, nu-i obligatoriu să mori cu el așa cum era când te-ai născut. 😎

  9. Bineinteles ca nu m-am vopsit niciodata decat ma spal pe cap si atat, nu tu balsam, nu tu masti, nimic. Dar naroada nu se lasa frate….

  10. Pe mine cel mai tare ma enerveaza la coafor cand te duci pentru un coafat simplu, si incepe donsoara la spalat : sa va punem si masca de nu stiu care?sa facem si un tratament de asta super-duper , sa punem balsam dintr-asta din lapte de nuca de cocos din Botswana, sau terapie cu magiun de pruna bio???Adica un simplu coafat de 20 de euro ajunge la 50 euro cu toate maglavaisurile alea fenomenale!!!! 😡 😡 😡

    • Una din Bucuresti

      Daaa, asa e!! Ma duc foarte rar, cam de doo ori pe an, dar m-a pacalit ultima data. Inainte ma tundeam la studenti, la o zecime din pretul asteia, dar am fost multumita de rezultat. Pacat ca-mi tin parul in coada mereu, m-a si certat stilista 😉

  11. e de-a dreptul ondulat.

  12. Uite, eu nu sunt coafeza, dar numai privindu-ti pozele si zic ca se vede ca e ondulat.Si ca sa parafrazez,as spune ca” ondulatul sta in ochiul celui care priveste”.Iar eu mi-s ochelarista.Pe de alta parte ,sunt si ondulata,deci,vorbesc asa, ca intre noi, ondulatele.Si, ca sa mai bifez un loc comun, pot spune ca poti fi tot ce iti doresti sa fii.Inclusiv ondulata.Si asa ajungem la fondul problemei ,si anume la chestiunea pe care trebuie sa o dezbati la psihoterapeut: ce-a fost mai intai-ondulatul sau ne-ondulatul? Din aceasta dilema nu puteti iesi! Am zis !

  13. Eu am gasit in sfarsit o coafeza ok in orasul adoptiv, ca deja ma saturasem de diversele individe care credeau ca am chiulit de la scoala sa vin sa ma tund si imi mai faceau si niste coafuri de nu mai aratam nici macar de liceu 😛
    Eu aveam parul drept din nastere, dar dupa un permanent partial reusit acum cativa ani am ramas cu cateva suvite ondulate, deci am intrat si eu in club 🙂 hai care mai sunteti, sa desfacem sampania, zic..

  14. m-am tras in poze 20 de ani, cu parul relativ miscator,dar m-am tuns si brusc sunt oaie, nici macar tzigaie, ci creata de-a dreptul.

  15. Intervin si eu pentru ca am o nelamurire. Experinta am,eu fiind odulato-creata(in functie de lungime) de la natura. Cand eram eu tanara(secolul trecut),toate colegele de facultate isi faceau ,,permanent”. Bani,timp,par ars. Fiica mea seamana cu mine:cret-ondulat sau invers. Ea si restul colegelor(clasa a XII a) isi fac parul cu ,,placa”, sa fie drept-drept(are colege care au parul mai drept decat ce vad la Simona,si tot folosesc placa). Nelamurirea mea este:cum trebuie sa avem parul ca sa fim multumite?

    • Acu’ se poarta wavy cica, asa ca ondulatele la putereeee 😎 😎 . Bine c-a disparut moda aia cu paru’ fleasca de ziceai ca facusera Ice bucket challenge si cu varfurile despicate asa.. fashionist. bleah. (acu’ vreo 15 ani, toate cantaratzele de la noi erau asa). 😛

    • Nu conteaza. Mereu vom fi nemultumite. Eu il am ondulato-cret si am suferit ca un caine toata copilaria si adolescenta. Si pe vremea aia nu se gaseau placi pe toate drumurile. Nici macar la coafor. O verisoara se ducea in alt oras (mai mare) sa si-l indrepte. Pe la vreo 20 de ani am inceput sa ma resemnez cu situatia iar spre 30 am inceput sa-l ador, asa ondulato-cret cum e. Nu-l usuc niciodata cu uscatorul ca as arata intr-un fel care ar face-o pe Diana Ross sa para ca a lins-o vaca.

  16. Da’ care-i chestia pana la urma?!? De ce trebuie un terapeut??? Drept, ondulat, tot par se cheama.

  17. Poate a ramas de la postarea anterioara cu “părul maciucă” 😉

  18. Dragilor!
    Din ceea ce discutati aici inteleg ca daca cineva imi spune ca am urechi mari si fac parte din categoria urecheatilor , eu trebuie sa cred ?Chiar daca insista , si insista si iar insista……..si daca ma uit in oglinda ce voi vedea ?Ca am nevoie de ………terapeuuuuuut ! 😆 Chiar e mare credulitatea in tara asta…..sau……….oi fi avand nevoie eu de un terapeut!Ce ziceti ?
    Si, apropo Simona ,eu sunt noua pe aici si ma bucur de prezenta si ,zic eu , prietenia voastra gasita aici.Dar, conform mesajului care tot apare, ca te bucuri de revenirea mea pe blog………oi fi avand vreo dublura si nu stiu ?E vorba de mine sau de altcineva?

  19. Multumesc de informare 😉 Sa veti o noapte placuta ,cu vise minunate asa ca sufletele voastre.

  20. Eu cred ca e vrajeala. Si mie mi-a zis o duduie la coafor asa, cred ca ele zic asa ca sa motiveze de ce stau mult in parul tau sa il aranjeze, ca vezi doamne e ondulat si nu se aseaza singur 🙂 Dar sa stii ca acum si eu zic ca e ondulat, ca de aia sta claie daca nu il asez cuminte …subliminalul asta…:)

  21. frizerita asta imi aminteste de o pedichiurista care tot asa, profesional, a constatat ca unghiile mele sunt…mici si dragute .
    ea,fara introducere: :aveti unghiile mici .
    eu: ……………………………
    ea:dar chiar le aveti mici
    eu: asa ziceti…
    ea:pai uitati-va si dvs
    eu,in gand: WTF???
    ea: ia uite, ce dragute sunt asa mici,hihi,ce dragut
    eu: sa nu incepeti sa va jucati cu degete mele acum,ok? Nici sa ma gadaliti in talpa. Mici, dragute,dragalase, am inteles. Ce ati avut inaintea mea, un 46?

  22. Moni Macaroni

    Mie mi-a zis o coafeza ca parul meu e foarte special si nu poate fi indreptat, dupa ce s-a chinuit o juma’ de ora sa mi-l indrepte de o vedeam cu transpira pe la mustata. M am enervat si i am smuls peria si uscatorul si mi am indreptat singura parul (la coafor) si i am aratat ca se indreapta foarte bine si foarte repede, numai sa stii ce naiba faci. Si apoi am mai si platit.
    Am un par super banal, nici fir gros, chiar nimic special si se indreapta dar si onduleaza al naibii de repede si fara probleme.

  23. Una din Bucuresti

    Eu am o prietena pe care o stiu…din nastere, practic. Maica-sa are parul lins, dar taica-su are afro!!! Cu parul saten deschis, ochi albastri, pielea albaaaa. Prietena mea are parul nu cret, ci afro, ca tac-su, ochii albastri, zici ca-i suedeza!! Era o aparitie peste tot!!
    Frac-su la fel, creeeeț!!
    Acum vreo 15 ani, cind a ramas gravida cu primul copil, parul i s-a intins brusc!! Ramasese cu juma’ de par super cret, si juma’ lins, care-i crestea. Dupa ce a nascut, iar cret.
    Deci anumite schimbari hormonale pot afecta parul 😉

    • Hormonii astia sunt de poveste! Dupa o viata intreaga de par drept drept, cind am ajuns la menopauza, m-am incretit/ondulat in trei saptamini de nu ma credea nimeni ca nu mi-am facut permanent. Si asa sunt de 4 ani deja.

  24. Dap, se intampla, si sora mea a avut parul drept toata viata ei, si la un moment dat ne-am dus la coafor impreuna, si a zis tipul de acolo: sa ti-l intind sau sa-l usuc asca cum e, cu bucle? La care sora-mea, perplexa: ce vorbesti dom’le, parul meu e drept-drept! Si tipul, ca sa-i demonstreze ca nu e drept, l-a uscat cu foenul si co o simpla perie si ce sa vezi, sora-mea toata bucle-bucle, spirale. Fara fixativ, fara nimic. Si nu a fost asa, il avea drept in copilarie, adolescenta, s-a incretit in timp. Dupa faza asta, taica-meu ne-a povestit ca si parul lui a inceput sa se increteasca la ceafa si la tample dupa 30 de ani 😮 dar ma rog, la el a inceput sa si cada pe la aceeasi varsta, deci incretirea nu a avut un impact asa de puternic.
    Acum, sora-mea il are hibrid, adica daca nu-l intinde are in cap un fel de claie semi-creata, ca pe crestetul capului e drept si pe laterale e cret. Asa ca in poarta in ponytail cea mai mare parte a timpului, si cand are de mers undeva si vrea sa arate bine fie si-l intinde acasa cu placa, fie se duce la coafor.
    Eu am trecut binisor de 30 de ani si inca nu a inceput sa mi se increteasca, astept sa vad daca am scapat de blestemul familiei, incretirea parului la batrinete 😀

  25. Sigur e ondulat, asa am patit si eu, pentru ca il usuc mereu cu feonul si il pieptan ud ii intind buclele si habar nu aveam ca e ondulat. Am aflat tot la coafor, apoi am studiat niste poze, chiar si de cand eram mica si cu par lung, varfurile sunt in toate pozele curbate, mi-am adus aminte cum se face cand ma prinde ploaia etc

    Dintre toate persoanele pe care le cunosc doar 2-3 au cu adevarat parul drept, restul au onduleuri mici sau mari … se pare ca e caracteristic romanilor acest tip de par. 🙄

  26. Io zic sa te uiti mai bine, poate esti chiar creatza. Ce conteaza ca e mai la ceafa, cauta-te mai bine.

  27. Simono, acum si tu??

    Stiu ca e greu de crezut, dar eu am avut in facultate o colega cu par lung si lins. O chema Gabi. Si s-a tuns periuta – iar tot ce i-a crescut s-a facut spirale! O laudam ce coafura faina si-a facut de dimineatza: ea nu si nu, asa ii sta parul de cand s-a tuns.

  28. deci, da, e ondulat, mă jur, m-am convins încă o dată azi, după o nouă spălare pe cap. nu l-am mai întins și s-a ondulat. nu sunt bucle complete, ci așa, semibucle. în aceste condiții, nu-mi mai rămâne decât să-mi doresc să mi se albăstrească ochii și să aștept cuminte niște zeci de ani :mrgreen:

    • Una din Bucuresti

      Hahaaa!! Eu pe linga ochii “albastriti” mi-as dori sa devin si blonda 😆

    • Mie numai ochii albastriti mi-ar lipsi. Dar tot ai mei naturali verzi-caprui imi plac mai mult 😛

    • e cumva firul mai subtire? (imi dau si eu cu parerea, ca daca s-o fi subtiat sta si el gramada, de frig)

  29. Daca mai mergi o data poate afli si ca alta e culoarea ta naturala si poate o si crezi. Pe mine ma enerveaza sa merg la salon, indiferent pentru ce ma duc si sa trebuiasca sa fac conversatie. E ok daca doar stau acolo si ma relaxez. Nu am nevoie sa port discutii care le uit 10 minute mai tarziu.

  30. […] văzut odată o scenă care m-a adus în pragul apoplexiei. Ăla cred că a fost momentul în care mi s-a încrețit părul și mi-a rămas așa. De-abia m-am stăpânit să nu-l strâng de gât pe […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint