Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ne vedem diseară la Universitate, la ora 18?

Doliul s-a terminat. E timpul să ieșim să cerem demisii, asumare de responsabilități și o anchetă corectă și transparentă.

Ce vrem? Au exprimat foarte coerent cei de la România Curată aici. Reiau și eu mai jos:

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu şi a vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

3. Vrem ca toţi cei care au participat la operaţiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie ameninţaţi!

4. Vrem revizuirea de urgenţă a planurilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, pentru incendii şi pentru cutremure, care în Bucureşti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri ne-consolidate şi care prezintă risc de prăbuşire trebuie interzisă.

5. Vrem ca toate locaţiile din ţară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgenţă pentru a se asigura că deţin infrastructură necesară în caz de incendiu. Vrem ca materialele fono-izolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu.

7. Vrem să nu se mai închidă spitale ci să se construiască! Vrem ca personalul să fie bine remunerat şi instruit, atât medicii cât şi auxiliarii. Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătăţii pentru amânarea dării în folosință la timp a Unităţii Moderne pentru arşi de la Spitalul Floreasca.

8. Vrem echipament modern pentru pompieri şi pentru toţi cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească iar condiţiile lor de lucru îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în trunchiul şcolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educaţiei comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații ), educație rutieră. şi de prevenirea incendiilor.

10. Vrem simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea spaţiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarităţi şi neconcordanţe. Responsabilităţile trebuie să fie clare, la fel şi sancţiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Haideți! Ne vedem diseară, la 18, la Universitate, da? Am fost 12.000 la Marșul Tăcerii. Să fim și mai mulți azi, da?

Screen Shot 2015-11-03 at 13.35.08

Foto Teodor Tiță/incentru.ro

41 comentarii

  1. + interzicerea fumatului in spatiile publice.

    • Doamne, femeie! Unde dai si unde crapa! Se vorbeste despre functionarea unui sistem, despre schimbare in sistem si vii tu cu fumatul in locuri publice. Asta e cea mai mica dintre probleme!

    • Eu vreau sa nu se mai amendeze sexul in locurile publice. Suntem liberi, ce naiba!

    • Corect Elena,
      daca nu s-ar mai fuma in draci in locurile publice, s-ar putea instala sisteme automate antiincendiu. Care ar fi imediat active la fum … de incendiu nu de tigara.

  2. eu le spun sarumana doctorilor si personalului medical care au muncit pe branci in aceste zile
    si care mai au inca mult cu cei ramasi internati in stare grava
    si SMURD si pompieri tot sarumana

  3. Nu cerem decat NORMALITATE ! Ne vedem la Universitate !

  4. Draga Simona, sunt o cititoare constanta a blogului tau desi azi e prima data cand scriu aici.
    Apreciez toate actiunile care se desfasoara sau se vor desfasura pentru a-i face pe demnitarii corupti sa demisioneze, pentru a se face dreptate tinerilor care au murit in Colectiv.
    Nu sunt din Bucuresti dar, in masura in care se vor organiza si in Sibiu marsuri de protest, te asigur ca ma voi duce.
    Ce voiam sa spun apropo de revendicarile celor din Bucuresti: scrieti ca vreti salarii mai mari pentru medici si pompieri, bani pentru echipamente. O sa vi se raspunda, daca vi se raspunde, ca nu-s bani la buget, ce de unde.
    Asa ca as propune sa le oferiti si solutia: taierea finantarii bisericii ortodoxe, care s-a purtat penibil, in frunte cu preafericitul, in urma acesti tragedii.
    Sunt bogati, au o groaza de terenuri si cladiri, sa nu mai fie finantati din bugetul de stat!
    Cei ce care cred in acesti popi si merg in miile de biserici, sa cotizeze NUMAI EI din salarii, veniturile lor.
    Sa vedem atunci cati mai raman ortodocsi, cand vad lunar cum li se duc banii catre popi.

    • DA! Perfect de acord!
      BOR nu face nicodata nimic folositor in situatii din astea. Insa mereu cer bani de la toata lumea si mai ales de la saraci, carora ar trebui sa le dea. Iar cand BOR da ceva, da din donatiile altora nimic de la ei, ever!

  5. pentru cei care NU ajung….macar nu-l mai votati pe umflat

  6. Daca cerem schimbari, si nu luptam pana la ultima, deja am pierdut. Daca facem cum am facut cu Basescu, vom ajunge mai rau.

  7. sint foarte departe de voi dar cu gindul sint foarte aproape, apreciez initiativa!

  8. Cred in puterea voastra, puneti presiune pe decidentii politici, astia-s nu doar incompetenti, ci si corupti pana-n maduva oaselor!
    Dati-i jos!
    Si daca in locul lor vor veni altii, la fel de prosti, dati-i jos si pe ei.
    La un moment dat se vor gasi si oamenii potriviti.
    Dar pentru asta, trebuie starpit raul de la varf, ca acolo e putregaiul.
    Aratati-le ca va pasa.
    Meritati o tara ca afara.
    Va tin pumnii.

  9. apropo OANA nu ai amintit de majorarea la cei din PARLAMENT care au o multime de facilitati si pensii speciale si dorm pe la coferinte.Citi sint cei ce sint obligati prin natura serviciului din PARLAMENT sau SENAT care participa la cite o sedinta pe saptamina si ei sint filmati ca dorm sau se uita pe compiutere la alte programe, si cind e nivoie sa voteze legea de care s-a dicutat ei voteaza fara sa stie despre ce e vorba.Si ne trezim ca ne dezvaluie cite un senator ca se anuleaza cite o lege de 60-100 de ori.Ne intrebam de ce ?

  10. De parca furia mocnita a oamenilor n-ar fi destul de mare (am simtit-o duminica), se mai trezeste cate un neica-nimeni sa ne arate cat e el de destept. Un cretin d-asta zicea ieri ca stie el sigur ca prin cluburi se promoveaza anarhia, violenta, consumul de alcool si de droguri. si ca ne garanteaza el ca niciunul din cei care au fost in Colectiv nu frecventau bibliotecile (cred ca de e-reader n-a auzit). Really?
    Azi dimineata, la un post de radio, alt cretin: “Ce cautau, dom’le, in club?”
    Cum se face ca mereu victimele sunt de vina (niciodata autoritatile): studenta n-avea ce sa caute in avion…copilul n-avea ce sa caute in parc…tinerii n-aveau ce sa caute in club!

    Acu dau zor sa imi termin treburile, ca la 6 fara ceva plec spre Universitate. Ne vedem acolo!

  11. Nu, nu iesim in strada. E cel mai prost lucru pe care il putem face. Nu vrem demisii. Sa ii lasam sa stea linistiti pe locurile lor pana in 2016. De ce? Nu se poate rezolva in strada. Nu poti inlatura un guvern corupt sau niste politicieni jegosi de la Universitate.

    Singura solutie este sa ii batem la jocul lor si in jocul lor.

    Ceea ce putem face inteligent acum este sa punem la punct liste de candidati pentru primariile fiecarui oras. Cu oameni tineri, care vor sa se implice, care vor sa faca treaba in Romania si care se pricep la Administratie Publica.

    Protestul in strada e un mod violent si ineficient de refulare. Oameni tineri, destepti, frumosi, culti ies in strada si protesteaza pasnic. Cer demisii. Politicul ingaduie 2-3 zile de manifestatie, urmand sa infiltreze in manifestanti golani profesionisti. In a 4-a zi, apar primele pietre aruncate spre jandarmi. In a 5-a zi, cosuri de gunoi incendiate si chioscuri de ziare. Jandarmii primesc ordin de dispersare si exact asta fac.
    Oamenii tineri, destepti, frumosi si culti de mai sus nu sunt asa. Ei protesteaza pasnic, dar incaseaza lovituri si amenzi ale jandarmilor pe nedrept, dupa care renunta la protest. Cu pretul catorva zile de agitatie si a catorva chioscuri incendiate, politicienii scapa nepedepsiti si viata revine la normal. Un mizilic.

    Nu asa. Iohannis a castigat alegerile cu Facebook-ul ( din pacate a facut un cacat, dar altceva nu aveam ce sa votez ). Acelasi Facebook se poate organiza in partide locale ( orasenesti ), care sa preia administratia locala cu toata sustinerea tinerilor, urmand ca ulterior sa se contureze si un partid national, care sa poata rivaliza cu cacatii ce ne conduc.

    Cum ar fi ca toate sectoarele Bucurestiului sa fie preluate de partide locale, de garsoniera, cu 3 membri, dar cu sustinerea si implicarea tinerilor de pe Facebook ( si nu numai a lor )?

    Cum ar fi sa se intample acelasi lucru in toata tara, in toate orasele mari? Cum ar fi ca acele mici partide sa fuzioneze si sa creeze un rival adevarat “greilor” actuali?

    Vrei transformarea Catedralei Neamului in spital? Vrei impozitarea veniturilor cultelor? Intra in Parlament, ca deputat sau senator si propune asta.

    Mergi in strada, consuma energia, striga, exprima-te, diminueaza din furia actuala si in final vei avea de ales tot intre Oprescu, Piedone, Vanghelie, Ontanu, Ponta, Iohannis, etc

    • De ce incerci sa manipulezi cum iti convine tie? Esti cumva candidat pe o lista a partidelor?
      Esti postac de partid si ai ajuns si aici. Te rog, sa ne lasi!
      Esti naiv sau direct interesat sa crezi ca-i poti bate cu regulile lor in jocul lor.
      Daca te dai patriot, iesi in strada si luptate acolo unde insemni ceva si ei nu au curaj sa apara!

    • Softul care va numără prezenta la vot a fost achiziționat de la firma lui Ghiță! Decizia a fost anunțată zilele trecute, când atenția tuturor era acaparata de tragedie. Cam care credeți ca va fi rezultatul unei viitoare numărători, în aceste noi condiții?

  12. Foarte buna initiativa! Am fost la marsul tacerii, vreau sa vin si diseara. Daca nici acum nu se schimba nimic, inseamna ca nu mai avem nicio sansa la normalitate. Dupa un asa eveniment tragic cauzat de atatea nereguli, In alte parti ale lumii ar fi curs cu demisii pana acum. Poate ar fi cazul sa cerem si cursuri de bun-simt pentru cei responsabili.

  13. *** Vrem ca sa nu mai fie rectificat bugetul, iar banii de la sanatate sa fie taiati si redirectionati catre “Mallul” B.O.R.ului

  14. Emil Dragan, spune-mi un partid curat, fara lepre traseiste, un partid care are un oarecare procent deja din voturile alegatorilor( nu unul format din 3 membri) si ma inscriu imediat pe listele lui.
    iti spun eu, nu exista…

    • Stiu ca nu exista, am cautat si eu de mai multe ori. Exact asta era si ideea: nu exista, facem. Sigur exista oameni care ar fi interesati de un loc in Parlament sau de un post de primar/consilier. Si acesti oameni sunt si competenti.
      Nu trebuie sa aibe deja un procent din voturile alegatorilor. Noi vom asigura acele voturi, fiecare dintre noi.

      O varianta ar fi USB ( Uniunea Salvati Bucurestiul), partidul “de garsoniera” cu 3 membri al lui Nicusor Dan. Daca omul ar spune: propun pe X la sectorul 1, pe Y la sectorul 2, etc, singurul lucru pe care l-as intreba ar fi: unde vin sa semnez pentru depunerea candidaturilor?

    • Sa-ti fie rusine Emil Dragan si Oana. Si aici iti faci campanie electorala, pe mortii din club Colectiv!

    • @ gicone

      Omule, era un exemplu si nu sunt postac. Daca tu vrei sa candidezi, ai votul meu. Daca tu ai un exemplu mai bun, spune-l si are, la fel, votul meu.

    • Vrei o propunere mai buna? Pleaca de la ideea asta si hai sa o aducem la viata:
      In opinia mea, nu consider ca indemnul de mai sus e cel mai bun lucru de facut. Nu ai cum sa intri in jocul lor fara sa te murdaresti – regulile sunt facute de ei pentru ei. As milita pentru introducerea unei reguli suplimentare in jocul numit alegeri, prin care, daca peste 50% din populatie nu te voteaza (voturi neexprimate sau anulate) sa iesi complet din joc, sa nu mai participi niciodata la alegeri. Vezi ultimul caz Johannis : 38% nu au votat in turul 2, iar presedintia a fost castigata cu 31% si unu pic. Dupa mine 38>31. Ceva e gresit si se vede cu ochiul liber.

  15. protestul de weekend sau protestul dupa ora 18.00, cand se termina programul in corporatii, n-o sa impresioneze nici un “functionar, primar, senator sau deputat”. programul lor se termina la 16.00. au suficient timp sa ajunga acasa si sa ne priveasca de la televizor.

  16. gicone, cred ca nu mai stii citi in romana.
    Eu-s cea care a scris mai sus ca in toate partidele sunt lepre. Toti sunt o apa si-un pamant. unde vezi tu campanie electorala din partea mea??

  17. eu as vrea ca bor sa stea in banca ei, sa nu mai construiasca biserici, sa se darame cele construite pe spatiile verzi ddintre blocuri, sa se scoata ora de religie de la scoala, sa devina optionala (pe bune, nu pe hartie) si sa se faca in timpul liber, al fiecaruia.

  18. Clar voi fi acolo!!!

  19. Sunt de acord cu toate punctele enumerate, mai putin una. Cea cu demisiille. Si inainte sa imi iau injuraturi, explic si de ce. Nu asta e solutia. Pleaca ei, vin altii. La fel de corupti, la fel de avizi de putere, la fel corupti. Asta e realitatea si trebuie sa o intelegem ca sa putem, intr-adevar, schimba ceva. Iar schimbarea nu o sa vina, din pacate, in cateva zile. Va fi de durata. Mi-ar placea sa existe o solutie miraculoasa si peste noapte sa fie in fruntea tarii oamenii cu adevarat valorosi si capabili. Insa asta nu se va intampla peste noapte. Totusi, e un inceput bun aceasta revolta spontana, venita din scarba provocata de cei care ne conduc.

    • de acord cu Florin. Ca sa poti merge inainte, trebuie iti accepti trecutul. Animalele alea au fost alese si tinute la guvernare printre alti factori si de ignoranta si indolenta unora si altora. au fost hranite de prostia noastra. Cu cat am acceptat mai mult, cu atat mai mult au evoluat in creaturi guvernate doar de instinctul primar al spagii. Pentru ca si multi care sunt acum in strada, pusi in situatia sa isi rezolve ceva cu autoritatile statului, nu au raortat incidentul, nu au escaladat, ci au dat plicul, inchis ochii, au scapat si povestit si altora. atat. Opinia publica de ce nu a iesit in strada dupa ce au fost atatea reportaje despre cum se fac diverse constructii (si implicit autorizeaza) – e vorba aici chiar si de apartamentele unde traiesc. Niciunul nu a protestat ca suntem asfixiati in propriul oras pentru ca se taie padurile cu autorizatii cine stie cum date pentru a se face cartiere noi. Niciunul nu s-a pus problema ca orice constructie cu materiale ieftine implica niste dezavantaje majore de sanatate (radiatii, substante nepermise etc.). Pana sa moara politistul ala, aceleasi coloane oficiale se foloseau abuziv – atunci de ce nu iesea nimeni in strada. Si daca ii dam jos cu cine ii inlocuim? Ne facem toti politicieni peste noapte? Nu cred. Planurile de backup si le au tot ei intre ei. mai bine sa ii punem la treaba. e singura pedeapsa ce si-o merita pana sunt. Si la alegerile urmatoare sa ne gandim de doua ori ce am facut activ sa avem altii altfel.

  20. EXCELENT ARTICOL….INVITATIE !!!! SUCCES CELOR CARE VOR FI LA UNIVERSITATE !!! POATE UN MARS SPRE PRIMARIA SECTORULUI 4..desi toti functinarii sint de mult acasa …?

  21. asta e rezultatul capitalismului salbatic din Romania combinat cu incompetenta , coruptia , nepasarea . si totusi , Bucurestiul are peste 2 milioane de locuitori , cati protesteaza ? 15 mii ? 20 de mii ?

  22. cum de ce sa nu ii vrem jos? Nu merita nici macar UN LEU sa mai primeasca din taxele noastre. Nu merita nici macar un minut sa mai stea in pozitiile alea. Pana si femeia de serviciu, si administratorul blocului sunt mai demni si mai muncitori si merita locul. E atata lipsa de omenie, de corectitudine, de respect fata lege si alegatori incat ne-am saturat.

    Nu ii dam pe toti jos? ok, sa se decida intre ei pana maine dimineata cati din cei peste 500 parlamentari pleaca acasa sa ramana 300, asa cum am votat acum multi ani. Eventual sa ia criteriu prezenta in parlament. La fel procentual sa se retraga si toti plimbatorii de hartii de pe langa.

  23. Eu mai vreau ceva!
    Tot in sistemul de educatie:
    VREAU profesori tineri si de meserie!
    VREAU conditiile minime normal pentru a facilita invatarea
    adica laboratoare dotate si nu cu o piesa pentru o clasa/grupa ci cu o piesa pentru fiecare din clasa/grupa
    VREAU revizuirea materiile invatamantului obligatoriu
    adica : — RELIGIE + CULTURA GENERALA
    si altele
    In domeniul public:
    VREAU revizuirea constitutiei si repararea bug-urilor din ea!
    aprobata si de popor.
    VREAU modificarea ei si a legilor doar cu acordul POPORULUI (Asta insemnand o platforma online facuta
    ca la carte pentru a nu se mai plange lumea ca votarea costa + aprox toata lumea are acces)

  24. Eu una sunt scarbita de non reactia romanilor din afara. N-aveau nici o treaba, au continuat sa-si puna selfiuri si poze de la partyuri de haloween pe facebook, in timp ce in tara era doliu national !! M-am scarbit definitiv de “fratii mei romani” de peste hotare. Nu tu un comunicat comun al asociatiilor, nu tu o carte de condoleante, nu tu apel la donatii, NIMIC !!! niste plini de ei cu totii care au continuat auto-promovarea agresiva pe toate canalele, sa vanda-cumpara, sa se dea mari pe unde se plimba si cu ce/cine si pe la ce evenimente sunt ei vedete. M-a cuprins sila ! Ambasada s-a trezit marti (ieri), la spartul targului, sa deschida o carte de condoleante, fiti atenti aici, cu program, de la 10 – 12 si de la 15 – 17, marti, joi si vineri…. cata bataie de joc…cata prostie…cine naiba vine la orele alea in mijlocul zilei ca sa nu-si deranjeze ei programul de cafenele si restaurante…mi-e scarba.
    Am postat eu in nume propriu mesaje pe grupuri ca sa trezesc oamenii, sa deschidem o carte de condoleante online, cineva m-a intrebat unde se pot face donatii, am dat datele pe care le dati si voi, ce credeti? s-a gasit un tembel sa insinueze finutz ca sa fim atenti cui trimitem bani ca sunt fundatii si asociatii care vor sa profite, stie el, ca e la Bucuresti si e informat. OMG !!! Evident, dadusem si Fundatia Mereu Aproape si incepusera “intelectualii lu’ base” sa denigreze…
    Ce sa mai zic de sleahta intelectualilor care cica au tacut “din pudoare”… OMG !! scuzati-ma, dar sunt niste tampiti imbuibati cu totii !!
    Singura persoana care a postat ceva despre doliul national imi zicea ca ei i se pare cam exagerat sa se decreteze doliu si ca…de ce-s oamenii aia eroi si decorati (salvatorii care au murit..). OMG !!!
    Vorbesc de persoane care umbla prin cluburi si aici si in tzara, plus ca cati neuroni lipsa sa ai sa nu-ti dai seama ca se putea intampla asta in orice spatiu public, de la mall la cinema, teatru, ateneu pana la ultima bodega din vama sau centru vechi??
    Vorbesc de persoane care au organizat (ca si mine) sau participat la evenimente artistice ca manageri sau promoteri si habar n-au pe ce lume traiesc… Eu de fiecare data m-am uitat cu atentie daca-s usi destule, unde sunt, daca-s extinctoare, am stat la usi intotdeauna sa dau indicatii in caz de ceva,orice. Acum doi ani am inghetat cand a stins unul o tigara pe scena in timpul unei piese de teatru, nu mi-a spus nici o secunda ca va face asta, am intepenit.. in secunda doi am inventariat din ochi iesirile. Evident ca nu s-a intamplat nimic, dar, dar…
    Sunt ABSOLUT scarbita de atitudinea majoritatii romanilor din afara care au impresia ca e un fapt divers ce s-a intamplat. Ironia e ca multi ar vrea sa se intoarca in curand, spre deosebire de mine, si sunt complet rupti si deconectati de ce se intampla in tara. VARZA !!

    • Dupa ce-am facut eu nitica agitatie luni pe facebook s-au mai trezit cativa adormiti si acu’ se bucura nevoie mare ca demisioneaza guvernul. Intre timp ei chefuiau la partyuri..iar in tara era doliu national 😡 😡 , desi au acces la informatii din tara, sa nu credeti ca vai, saracii, n-au stiut.
      Atentie ca astia o sa se intoarca in tara in anii care vin cu o atitudine de indreptatiti la orice si oricum.. 🙄 🙄

  25. Vrem si depolitizarea institutiilor,impozitarea bisericii,ridicarea imunitatii parlamentarilor.

  26. Departe de mine gandul de a mimimaliza tragedia care s-a intampla la clubul ala.
    Dar punctual nu pot vedea legatura intre intamplare asta nefericita si unele demisii cerute de STRADA.
    Ministriul Sanatatii – care din cate asm inteles de la oamenii din sanatate pe care-i cunosc, nu de pe Facebook, este, sau deja a fost, de departe cel mai bun ministru pe care l-a avut sanatatea dupa 89. Urmaream cu stupoare o emisiune pe TVRI, dupa incendiu, in care Tolontan, ala cu sportul, o tinea intr-una cu o sectie ultramoderna deschisa de cateva luni la nu stiu ce spital, special pentru cazuri extreme de arsuri, care nu fusese folosita deloc pana la incendiul aste. Banicioiu, care era in telefon incerca sa-l faca sa priceapa sensul cuvantului “extrem” si faptul ca nu au fost pacienti care sa aiba nevoie de super tratamentul pe care il putea asigura sectia aia. Nu, idiotul o tinea intr-una ca “cetateanul Tolontan” vrea sa stie de ce a stat degeaba sectia aia nu stiu cate luni.
    Seful ISU – din cate am inteles serviciile de urgenta chiar s-au comportat bine.

    Bun, STRADA a invins…traiasca STRADA…si-a luat capetele.
    Totusi ma bate gandul ca-i aceeasi STRADA care acum ceva ani cerea demisia unui ministru de interne pentru ca, din declaratia unuia care a aparut la televizor dupa incident, Politia nu le-a spus idiotilor care goneau pe A1 cu 130 km/h ca e fum pe autostrada si nu se mai vede drumul. Indivitul respective era foarte ofuscat ca trecuse pe langa un echipaj de Politie si aia nu-i spusesera sa mearga mai incet ca nu vede.
    Aceeasi STRADA care in fiecare iarna cere demisii cand nenumarati idioti raman blocati prin troiene, ocolind baraje puse de politie, nepasandu-le de atentionari, crezand ca Jipanu-i tanc.
    Aceeasi STRADA care iarasi a invins, obtinand demisia unui alt ministru de interne, cand un pilot care era mai mult vedeta TV, s-a prabusit prin Apuseni in miez de iarna dupa ca fusese atentionat sa nu zboare dincolo de Sibiu, iar un analfabet nu a stiut sa gaseasca pe o harta niste coordonate. Au murit oameni care plecasera pentru o traba nobila, dar tot nu inteleg care era traba ministrului. Imi amintesc ca presa care-l iubea tare-tare pe pilot nici macar n-a pomenit faptul ca ancheta accidentului a concluzionat ca a fost greseala de pilotaj. Nici nu avea cum, cu presa pe care o avem, mai ales TV, dupa ce-l facusera erou.
    Aceeasi STRADA care protesta impotriva cercetarilor seimice facute de Chevron langa Vama Veche pentru ca s-ar prabusi barajul de la Vidraru. De fapt asta a fost spusa de un “expert” intr-un studio TV sub augusta gazduire a unui alt mare monument, Rares Bogdan.
    Aceeasi STRADA care l-a pus pe Iohannis la Cotroceni murind de grija “impiedicarii dreptului la vot al diasporei”. La turul II am votat in Belgia. Nu traiesc acolo dar asa s-a nimerit. Era coada mare si galagie pe strada. Am sta la coada si am votat. Sub ochii mei 4 grupuri de pustani stateau la coada, ajungeau la usa, plecau si se reasezau la coada, tipand din toti rarunchii ca vor demisia lui Melescanu. Au facut asta de 5 ori cat am mai pierdut eu timpul prin zona.
    Insa probabil nu aceeasi STRADA careia la referendum nu i s-a parut nimic suspect cand Ministrul de Externe, ala cu “Elena, luceafarul meu…” declara ca de la Paris venisera 9000 de voturi la o rata de 1 vot/12 sec.
    Nu tot aia care atunci cand Basescu indemana oamenii sa nu merga la vot nu s-a deranjat la idea “dreptului cetateanului” de a vota.
    Nu tot STRADA aia care n-a reactionat cand Jonanis a fost intrebat cum a facut cu alea 6 case si tot ce a reusit sa ingaime a fost “ghinion”. Venind de la un om care a profesat destul de putin, fiind mai mult primar si facand parte dintr-o categorie profesionala in care dupa o viata abia reusesti sa-ti achiti un apartament. Nici o reactie din partea Strazii cand a dat Muzeul Brukental bisericii din care face parte. Liniste, probabil subiecte nu suficien de importante. Si pe de alta era cavalerul pe cal alb.
    Un alt subiect neimportant, macar la nivelul bunului simt, bataile in piept ale lui Iohanis despere imoralitatea unora aflati in situatii delicate fata de lege si ramanand in functii publice, uitand ca atunci cand candida, si ceva dupa aia, era sub ancheta.
    Teribil de letargica atunci cand Iohannis isi darama si reconstruieste vilele in care sta aruncand bani pe fereastra.
    Nu aeeasi STRADA care nu vede la Ciurel afisele alea mari verzi cu “Califatul Militari 2 KM”

    Ok, hai vadam ce a castigat STRADA.
    Cu putina bafta vom avea un guvern controlat de la “Primul Pas” si “Pas cu Pas” de Iohannis. Poate ca n-ar fi foarte rau in sine, dar ma uit in jurul lui si vad:
    – Pe doamna aia care cand era Presedint la CD a numarat putin gresit oamenii din sala si voturile, ca trebuia sa traca legea aia. Ca o paranteza, cand NSDAP a ajuns la putere in Germania si Hitler cancelar, trebuia o lege care sa scoata in ilegalitate Partidul Comunist si Social Democrat parca. Pentru ca nu avau voturi, o parte din deputatii acestor partide au fost arestati in dimineata respectiva. La vot, in sedinta prezidata de Goring, evident ca legea a trecut. Dar nici macar Goring n-a indraznit sa-i lase pe aia sa vina la vot pe principiul “lasa ca eu numar si nu conteaza cine, cati si cum voteaza”. Duduia aia nu s-a impiedicat de scrupule de-astea.
    – Pe doamna cealalta, care ramasa urmasa marinarului la Min. Transporturilor cand pe el l-a dus vantul la primarie. La 2-3 saptamani de la inscaunare a fost o deraiere de tren langa Navodari, nimic serios dar duduia s-a urcat in masina si a dat fuga la fata locului de vada cu ochii ei de ministereasa. Parerea ei, spusa in gura mare, a fost ca trenul a deraia din cauza taieturilor alora din sine care sunt, ale naibii, la fiecare 15 m. Auzita si de un var care era sef de gara pe vremea aia si era acolo.
    – Oamenii care-i ridicau osanale Primului Ministru vedit dupa Boc in februarie 2012, cand oamenii mureau ingropati de viscol si el cumpara carne vita argentiniana si alifii.
    – Domnul Blaga, om serios
    – Duduia aia de la PNL a carei singura performanta in politica cunoscuta a fost ca s-a varat in patul unuia. Ceva vreme in urma a fost un articol pe blogul asta chiar referitor la aventura asta si cu parerea ca n-a fost doar vina ei. Absolut de acord, vina ei este ca in afara de asta nu a mai “stralucit”prin nimic.
    – Poate chiar si doamna Udrea, cu putin sprijin din partea Casei Prezidentiale Norvegiene
    – O gramada de alti oameni de inalta tinuta morala care pana mai ieri se scuipau si acum se pupa.

    A facut si eu parte din STRADA. Si-n ’89, si-n iunie ’90, si de cateva ori dupa aia.
    Mi-a trecut in momentul cand eram intr-o STRADA din asta si am realizat, uitandu-ma in jur, ca un sfert dintre ceilalti nu dadeau o para chioara pe “subiect” dar vazusera lume adunata, altii aveau o vaga idee dar erau convinsi de cum ar trebui sa sta lucrurile pentru ca le explicase si-i chemase acolo un “prieten” de pe Facebook, care avea un “prieten” caruia un alt “prieten” ii explicase cum sta traba si-i chemase acolo, iar o alta parte habar n-am ce parere aveau pentru ca nu se prea puteau exprima.
    Mi-a trecut, am mai crescut un pic, am devenit poate mai cinic, poate las, dar poate si ceva mai intelept.
    Destul ca sa inteleg ca, cel putin pentru inca o perioada de aici incolo, va trebui sa aleg dintre doi “rai” pe cel mai bun..pe cat se poate… Mi-as fi dorit dori sa-l pot vota pe Adenauer in finala cu Ponta dar, desi amandoi nemti, l-am avut pe Iohannis.
    Destul poate sa inteleg ce se poate cere cu ceva sanse de a se obtine si de a se si realiza chiar si cu bunavointa celor de care depinde asta. Ca un exemplu, reconstruirea Bucurestiului in vederea unui cutremur dupa parerea mea nu face parte din categoria asta. Cunosc oameni care nu au vrut sa-si parasesca locuintele din zona Centrului Vechi pentru 2 ani cat erau consolidate pentru ca nemernica de primarie nu le dadea locuita provizorie decat undeva la periferie si nu era de bon-ton.

    Destul cat sa realizez ca noua “echipa” va fi dintre aceasi oameni, ca-s dintr-o parte, ca-s din ailalta, chiar n-are importanta. Ma tem insa ca, sa zicem ca STADA si-a gonit constructorul prost care-i construia prost casa, a daramat-o si uitandu-se in jur o sa vada ca ceilalti constructori sunt chiar mai prosti.
    Cad despre noua generatie de politicieni singura initiative “remarcabila” a unui tanar ales pe care mi-o amintesc este ca a propus o lege de a declara delfinii “persoane non-umane”. Poate ca daca as fi delfin as iesi un pic pe tarm…si-n mod sigur l-as mai vota pe tip.
    N-am nici o stima pentru PSD. Am votat cu ei, si ma bucur ca am facut-o, cand Iliescu a fost in finala la prezidentiale cu Vadim pe principiul raului mai “bun”. Am lipt afise pe stalpi, credeau amici ca am inebunit. Si l-am votat si pe Ponta, din acelasi motive, chiar in strainatate fara sa-mi simt “ingradit” dreptul la vot.
    Si nu, cand zic STRADA nu ma refer la partea ei compusa din oameni ca voi. Citesc blogul asta de cand a aparut si indiferent de reactiile la cometariul asta o sa-l citesc si-n incontinuare. Mi-au placut mereu si articolele si comentariile marii majoritati. Toata stima.
    Dar daca va inchipuiti ca STRADA contine mai mult de 10-15% oameni ca voi va inselati.
    Eu unul nu am nevoie de STRAZI de-astea.
    Dupa tragedia asta m-as bucura si numai daca i-ar obliga pe toti sa aiba macar cateva parlite de extinctoare.
    Si acum, daca cineva a avut rabdare sa citeasca toate prostiile astea pana aici, poate sa raspunda de ce demisiile alea doua? Timpul a trecut si capetele au cazut deja dar….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint